(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Hello world!

Posted by Arca lui Goe pe martie 21, 2010

Sortis Humanae ad Intelligendum Lux

Animalelor anonime interesate de problema salvarii de la extinctie (prin distinctie) si de perpetuarea speciei in vederea evolutiei, le aduc la cunostinta ca Arca este in constructie. Am informatii precise despre faptul ca Potopul va veni curând asa ca fiti gata de imbarcare. Imbarcarea se va face prin preselectie, pe baza de cod genetic si identitate existentiala, cu putin inainte de lansarea la apa.  Pe curând.

Vineri 9 Aprilie 2010: Azi am strans lemn(e) pentru arca. Am reusit sa adun vreo patru scanduri. Am de gand sa mai adun si altele desi, dupa unii autori, o arca din patru scanduri ar putea fi destul de incapatoare pentru un univers intreg nu doar pentru o biosfera. Am gasit si doua cutii negre la Smolensk si mai multe animale care nu vor veni pe arca niciodata. Carbonizat amorul fumega. Maine voi studia catalogul cu animalele care nu intra la apa si deschid lista de pasageri. Presupun ca n-o sa fie in ordine alfabetica. Vom vedea. Timp ar mai fi. Pana maine mai e o mica eternitate. Ma sâcâie insa un gând nelamurit. Am senzatia vaga dar persistenta ca-mi scapa ceva important din vedere. Macar daca m-as lamuri despre ce e vorba.

S-a lamurit. Imi lipseau plantele din plan. Acum strang scanduri si seminte, samburi si mladite. Tot n-am stabilit inca ce animale voi admite pe arca. Poate ar fi bine sa iau doar oua, larve, pupe, embrioni si celule sușă. Ca sa evit susanalele. Inca n-am stem, ca trec de la una la alta. Ar trebui sa-l semnez cat mai repede. Am stern, coaste (n-o mai iau pe Eva cu mine, usurez arca si nici nu se mai supară d-na Noe Goe pe mine) si carena. Am carena. S-ar zice ca sunt aproape gata. Trebuie sa mai verific o data. Maine,  pentru ca acum sunt asa… obosit, somnolent, aproape păstos. Contati pe mine, animalelor. Va salvez. Daca pot… fireste ca va salvez.

18 răspunsuri sa “Hello world!”

 1. Goe said

  Ce arca goala!

  Apreciază

 2. Anonim said

  Si cand vin animalele pe arca?

  Apreciază

 3. Dl. Goe said

  Ce? Mi-am tras arca?

  Apreciază

 4. Adina Ioan said

  Cate animale sunt pe arca asta?

  Apreciază

 5. Antreu said

  Din anonimat cu respect pentru initiativa de a construi o arca. Dar ce vine vreun potop?

  Apreciază

 6. Prometeu said

  Ma dar te rog io din suflet sa nu accepti vulturi pe harca!

  Apreciază

 7. Neica Nimeni said

  La ce foloseste arca asta?

  Apreciază

 8. titi said

  Dl(e)Goe,
  Cu toate ca n-am avut placerea sa fiu vreodata banat(a) ,asta neinsemnand ca n-as fi scris prostioare numai de mine intelese m-am hotarat ,cam greu ,de altfel sa insir si eu cateva vb aici.Din interes ,bineinteles !
  Am cunoscut ,pt putina vreme -cu toate ca as fi dorit acea apropiere de mai lunga durata,un om care, printre multe interventii literare de o calitate deosebita a facut si urmatoarea subliniere:
  „La o masă rotundă cum este a noastră, schimbul de idei trebuie să provoace, prin adâncirea temei dezbătute, fiecăruia, o înţelegere a ei cu totul alta decât dinaintea dezbaterii şi, deci, neasumabilă de nici-unul. Nu văd, aşadar, motivaţia cuantificării, decât dacă intervenţiile vizează intimităţi – ceea ce nu e cazul. Să ne puieze mintea “din vorbă-n vorbă”!”
  Vad ca si dvs folositi cam aceeasi filosofie,stilurile fiind insa altele 😯 ; de aceea as dori sa va intreb,dar fara suparare,folositi „jocul fara echivoc al numelor Nae-Noe” de putin timp si conjunctural? sau de mai mult timp si doriti sa aratati cu asta,ca pe vremuri, „diluviul societatii” 🙄
  Va intreb acest lucru la care as dori un raspuns ,nu pt altceva,ci pt a-mi satisface sau nu ,o curiozitate bazata pe intuitia lautarului ,care-si pune notele pe corzi cu degete viguroase bazandu-se numai pe auz.
  Dorindu-va sa va construiti o arca trainica va si sfatuiesc sa dati bataie, ca acum vine 2o12 si aveti de treaba,nu gluma !

  Apreciază

 9. Dl.Goe said

  @Titi – Multzam de vizita si de vorba buna. Impartasesc filosofia amicului d-voastra despre faptul ca ideea vine vorbind si ca vorba este mai mult decat haina ideii fiind parte din corpul acesteia. Prin prezenta arca-in-constructie (santier numit impropriu blog) se doreste protejarea vorbei prin vorba in fata agresiunilor extra-verbale. Am desigur anumite incertitudini in legatura cu toate aspectele misiunii, cam aceleasi pe care le-a avut si precursorul Noe dar asta nu ma va impiedica sa incerc in pauzele de la munca campului sa mai adaug cate o scandura la arca. Sper sa fie gata in timp util dar nu mai devreme. Faptul ca de data asta arca este a lui Goe spune ceva despre felul diluviului si fiintelor ce urmeaza a fi salvate cu acordul lor. Despre jocul Nae-Noe nu va pot spune nimic acum pentru ca intentionez sa adaug in viitor o pagina in care sa explic cum si de ce au ajuns in blogroll fiecare dintre cei care sunt prezenti acolo, inclusiv Nae si Noe.

  Apreciază

 10. titi said

  Imi pare bine sa aud ca aduceti scanfduri de pe camp,pe care sper ca le adaugati la arca cioplindu-le si nu pot sa nu remarc aceeasi aplecare catre prelucrarea lemnului, pe care o avea si amicul de care v-am vorbit.Va doresc succes !

  Apreciază

 11. Dl.Goe said

  @Titi – Era vorba despre câmpul electromagnetic. Intr-un fel este de inteles ca raspunsul meu v-a dus cu gandul la „câmpii” sau chiar la „câmpi” de batalie. Sunt de acord chiar ca, cel putin dintr-un punctul de vedere bine ales, arca poate sa para ca o piua mai mare, asa dupa cum orice comentator inteligent, privit corespunzator, apare dupa cum devine, prost ca noaptea. Scandurile nu le adun de pe campul electromagnetic. Nici macar din padurea impietrita pe care o strabat seara de seara cand ma intorc acasa ci de la cherestegeria asirguipsita a lui nenea Dumitrache (mi-e unchi dupa mama). Desigur ca nu iau decat scanduri care nu-i mai sunt de trebuinta si care oricum ar merge la deseuri reciclabile. Ma rog, sunt sigur ca am inceput sa va plictisesc motivat. Voiam doar sa va spun ca ironia d-voastra extrem de fina s-a pierdut sub povara unui interesant gest ratat. La d-voastra „scandurile” au devenit „scanfduri”, ceea ce la prima lectura si fugara, se citeste „scufunduri” de unde se poate deduce (conform cetatenilor Sigmund F. si Josef K) ca in strafundurile insondabile ale sinelui d-voastra va doriti scufundarea arcei si pieirea speciilor de comentatori anonimi. Cu toti suntem fatalmente contaminati de germenele auto-distrugerii. Si eu va doresc succese pe toata linia si va mai astept din cand in cand pe santier, cu opinii, sfaturi, sugestii. Cand arca va fi gata ne vom imbatisa ca fratii si ne vom spune adio. Dupa cum singur ati afirmat nu va calificati la categora celor ce ar trebui salvati pentru ca d-voastra stiti sa va descurcati ca pestele in apa. Cele bune. Un cioplitor.

  Apreciază

 12. Titi said

  Dl(e) Goe,
  Deseori bat campii, dar pe cei electromagnetici nu i-am incercat 😳 ;succesurile mi-au fost depline in momentul in care (dorind sa fiu mai interesant decat altii) m-am avatar-iat, dupa o autosuspendare impusa de obrazu-mi subtire,cu numele unui personaj feminin ,foarte sugestiv ales ,dintr-o nuvela de publicist cu vadit caracter anticomunist.Simti uneori nevoia sa fii celebru cand tu ,de fapt ,esti nimeni.Cred, ca vi s-a intamplat ,dar invers!
  Si cum v-am zis, ca si eu bat (anumiti) campi,am adaugat o litera numelui pe care-l alesesem ,din neatentia-mi permanenta,care nu numai ca schimba esential ideea mea de reprezentare,dar am ajuns sa fiu de-a dreptul penibil, sau banuit de alte celea ,intrand, cu toate parantezele de atentionare, intr-un clinci socratian, de nu m-a mai scos nimeni spalat ,din penibilitate.
  Asa ca dle ,ma socoti mult mai subtil decat ma aflu,ironia-mi fiindu-mi butucanoasa si intamplatoare.Iar mancatul sau adaugatul de litere,este pur… asemanatoare.
  Mai… vin ! macar sa ne imbatisam,ca asta-i cel mai intelept sfat,dupa opinia mea si la sugestia dvs.Sa fie rosu ,gros si aspru.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Titi – Comunicam si mai ales meta-comunicam. Si d-voastra acum! Nu mi s-a parut nici grav nici ofensator sa consider mesajul d-vostra ca pe un pretext potrivit pentru un exercitiu stilistic de interpretare psihanalitica pe text, chiar cu pretul selectarii uneia dintre variantele de sens care n-aveu chiar cele mai mari sanse (statistic vorbind) de a se suprapune peste ceea ce veti fi vrut d-voastra sa spuneti. Asa-i in maieuitica. 😉

   Apreciază

 13. […] agreate pe Arca lui Goe (a se vedea paginile „Despre”, „Dreptul la Replică” şi „Hello World” şi alte câteva) şi, pe de altă parte, starea de fapt a activitaţilor cvasi-cotidiene de pe […]

  Apreciază

 14. arcaluigoe said

  În urmă cu câteva săptămâni, întreaga presă a preluat raportul comisiei de anchetă poloneză constituită în martie 2016 de guvernul Beata Szydlo şi condusă de ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, în legătură cu catastrofa aeriană de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 88 de persoane – printre care toţi comandanţii de arme şi conducerea conservatoare a Poloniei.

  Avionul militar Tu-154M, pus la dispoziţie de către guvernul Tusk (foto dreapta) pentru deplasarea delegaţiei preşedintelui Kaczynski, pentru comemorarea masacrului de la Katyn împotriva elitei poloneze, acolo unde au fost ucişi 22.000 de polonezi de către regimul lui Stalin, în 1940, nu a mai ajuns pe aeroportul militar Smolensk-Nord. Concluziile anchetei poloneze sunt o adevărată declaraţie de război la adresa Rusiei, afirmând că Moscova a doborât intenţionat aeronava. Comisia comunică faptul că are certitudinea că aparatul Tupolev s-a dezintegrat în zbor, deci înainte de un impact cu solul. Comisia a afirmat, că e o foarte mare probabilitate, notată ca şi cvasi-certitudine, ca la bord a fost detonată o bombă termobarică în momentul în care aparatul reuşise să recâştige înălţime, după anularea aterizării din cauza unei defecţiuni subite înregistrate de aparatele de bord, la altitudinea de 90 de metri. Ancheta mai acuză trei controlori de zbor pentru ghidarea intenţionat greşită a piloţilor, dar şi pe fostul premier polonez, actual Preşedinte al Comisiei Europene la al doilea mandat,
  Donald Tusk, pentru complicitate la doborârea aeronavei prezidenţiale oficiale. Rechizitoriul polonezilor este foarte lung şi cu multe elemente concrete care susţin, în evaluarea Comisiei, o adevărată teorie a conspiraţiei. Capetele de acuzare sunt: modul neconform de anchetare, doar de către partea rusă, a catastrofei; modul catastrofal de efectuare a anchetei de către partea rusă, cu distrugere de probe, profanare de cadavre şi tâlhărie la adresa resturilor celor decedaţi în accident; dezinformare a autorităţilor poloneze privind modul şi datele legate de catastrofă; acoperirea intenţionată şi pervertirea probelor importante din anchetă; dezinformarea calificată şi dirijată din mass media.

  Practic, ancheta a avut loc, şi cu acordul lui Tusk, pe baza unei prevederi a Convenţiei de la Chicago a aviaţiei civile, nu pe baza acordului bilateral militar ce presupunea participarea împreună a părţilor, cu drepturi egale în anchetă. În acelaşi timp, Ancheta paralelă poloneză a notat că s-au înregistrat multiple cazuri de distrugere a probelor, cadavrele fiind ridicate iar epava tăiată în bucăţi, în timp ce restul probelor au fost acoperite cu un strat gros de pământ adus special şi pus la locul catastrofei. Comisia poloneză de anchetă mai reproşează lipsa de seriozitate a autopsiilor făcute la Moscova, căci potrivit rezultatelor din exhumările curente, opt trupuri nu se aflau în sicriele corecte, indicând alte identităţi, iar pe anumite corpuri s-au descoperit urme de profanare, deşeuri de mănuşi chirurgicale lăsate în interiorul cadavrelor, autorităţile ruse nu au recusut corpurile, după autopsie, şi nici nu le-au îmbrăcat cu hainele trimise de acasă, au pus la nimereală resturile în sicrie, într-unul descoperindu-se trei mâini, iar într-altul două capete, trei picioare şi patru bazine. Probele nu au fost prezervate, ba au fost intenţionat distruse pentru că a fost permis accesul pe locul prăbuşirii, astfel că trupurile victimelor au fost jefuite de telefoanele mobile şi de cărţile de credit, despre care s-a descoperit ulterior că au fost utilizate de hoţi pe teritoriul rus.

  Dar poate cele mai mari suspiciuni au venit din dezinformările privind modul în care s-a consumat catastrofa, mai ales componenta vehiculată prin presa rusă, între care faptul că avionul ar fi încercat de patru ori să aterizeze, că în cabina de pilotaj s-ar fi aflat generalul comandant al armatei care ar fi cerut piloţilor să aterizeze, în ciuda condiţiilor meteo, şi mergând până la Preşedintele Lech Kaczynski care ar fi dat ordin fie pentru cursă să fie făcută în condiţii nepotrivite, fie ca să se aterizeze la Smolensk deşi nu era vreme potrivită şi fusese propus alternativ Minskul. În orice caz, concluziile sunt echivalente cu o declaraţie de război la adresa Rusiei.

  Citeste mai mult: adev.ro/op3yxy

  Apreciază

 15. […]  Lista celebrarilor de pana acum cu comentarii originale:  2018. Arca, arca… a opta oara! Si Garda Nationala nici n-a existat. 2017. 7 ani de vesnicie 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. Carte aiurea uitata in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei intepenite 2010. Hello world […]

  Apreciază

 16. […] AICI – Hello World a inceput Arca lui […]

  Apreciază

 17. […] pe lume (o lume virtuală) (b)Arca lui Goe,  manifestându-și prezenta in HUVACA printr-un Hello world, apreciat cu „like” de un sigur vizitator, având ca avatar Pieta – vizitatorul unic. […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: