(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Cazul sau ne/cazul Dorin Tudoran – Bloggerul

Posted by Arca lui Goe pe mai 23, 2010

„Cu mâine zilele-ţi adaogi,
Cu ieri viaţa ta o scazi,
Dar ai cu toate astea-n faţă
De-a pururi ziua cea de azi.”

(Ion Luca Caragiale, Scrisoarea I furtunoasa)

Daca ai fost cenzurat fara motive serioase, insultat,  agresat si in plus ti s-a refuzat DREPTUL LA REPLICA, atunci poti sa-ti scrii oful aici, pe Arca lui Goe.

[… aici ar fi trebuit sa apara un eseu al d-lui Goe cu aprecieri critice si evaluari estetice despre blogul d-lui Dorin Tudoran. Eu i-am zis sa-l scrie ca sa dam odata drumul la paranghelie dar stiti si d-voastra cum e dumnealui: răzgâiat. Cica momental are alte lucruri mai importante si mai intelectuale de facut si ca se ocupa el de dl. Tudoran mai tarziu. S-o vad si pe asta, pupa-l-ar mamitzica de destept, cochet si cuminte. Cu drag si nerabdare, Mamitzica…]

Tanti Mitza:

In România, ţara noastra tranzitorie si intranzitiva, post-comunistă, pe criza şi pre-recesiune, există totuşi oameni care nu duc grija zilei de mâine. Unii nici a celei de poimâine. Si desigur ca nu ma refer aici la cei duşi de pe lume. Alţii insă sunt foarte saraci. Ar duce ei grija zilei de mâine daca n-ar avea-o pe-a celei de azi, cu toate astea-n faţă. Cel mai sarac insa este conul Dorin faţă cu reacţiunea. Conul Dorin faţă cu reacţiunea e atât de sarac incât este forţat, de nişte împrejurari ca acestea, să duca grija zilei de ieri. Dar o duce foarte bine. Conul Dorin faţă cu reacţiunea este stâlp de societate civila, pamfletar – combate bine, arhivar (!), studinte în drept (învaţă legile nescrise) şi, şi, şi blogger. Uneori se crede I.L.Caragiale, alteori mi-l aminteşte pe Coriolan Draganescu.
Bloggerul Dorin Tudoran (caci despre el este vorba) s-a nascut de mai multe ori. N-a renascut, pentru ca inca n-a murit niciodata ci pur si simplu asa s-a nascut domnia sa, de mai multe ori. Prima oara s-a nascut dintr-un exces de suflet al individului omonim. Acesta, precum salcamii lui Tudor Gheorghe şi -a deschis (curajos sau inconştient, nu se ştie) sufletul, l-a scos afara, l-a pus pe masa de operaţie si a inceput să se opereze singur. Operaţia a decurs normal până in momentul in care o sora medicala (anonima Ioana ori Lucretia Berzintu) a atins din greseala un nerv mai sensibil (din trecut) al sufletului expus, la vedere, pe incredere de catre primul con Dorin blogger AICI (a se cauta dupa Cezar Boliac sau Ivanescu ori „umple de sange”). Inervarea nervului respectiv a facut cumva atingeri multiple (fiind vorba tot despre o greva a foamei dar cu care conul Dorin n-a simtit nicio solidaritate, normal pentru ca se afla sub anestezie partiala) cu alti nervi durerosi ceea ce l-a descumpanit pe auto-chirurgul con Dorin pana la a constata ca nu mai stie sa continue operatia. Si-a strans la repezeala sufletul de pe masa de operarie, l-a inghesuit inapoi la loc in mare graba, si-a cusut operatia cu alta greva aseptica a foamei si s-a dus, singur, singurel, la reanimare.
A stat cat a stat la reanimare pana cand i s-a inchis operatia si s-a nascut ca blogger inca o data, decis sa fie mai atent de data asta. Prima oara se nascuse din spuma marii. A doua oara s-a nascut din spumele dorintei de revansa. Conul Dorin faţă cu reacţiunea este un caz unic de blogger care ajunge la Traian Basescu plecand de la Vladimir Tismaneanu si nu invers, cum e normal si cum procedeaza tot bloggerul (unii ratându-l pe Tismaneanu, pentru ca (i)radierea din Basescu ii trimite la Patapievici). In fine ar mai fi de spus dar m-am plictisit brusc. Despre alte nasteri alta data.

Pana atunci ar trebui adaugate cateva mentiuni si distinctii vizavi de blogger con Dorin.
a. Succese/merite notabile: Decorarea de catre Basescu a generalului Gheorghe Homoștean (pentru meritul de a-l fi prigonit pe Coriolan Draganescu cel tânăr)
b. Succese/merite palpabile: Retragerea de catre Basescu a decoratiei generalului Gheorghe Homoștean (prin meritul si atentia lui Coriolan Draganescu cel batrân)
c. Alte succese: Cenzurarea fara mustrari de constiinta a mesajelor care nu-i sunt pe plac. (in privinta atingerii stadiului liber de mustrari are si Goe al meu unele contributii).
d. Alte reusite: Capacitatea (mesianica) de a lua totul in nume personal, asupra sa.
e. Contributii: Redefinirea prin ingustare a notiunii de „complicitate”.

Recomandari:
a. I se recomanda lectura novel-ei „Niebla/mist/negura – Miguel Cervantes de Unamuno” (mai ales cand se mai crede I.L.C.)
b. Infraţirea prin întovărăşire cu Sindicatul Bloggerilor Socialisti (S.B.S.)

Mammare: Aprob pozitiv.

66 răspunsuri sa “Cazul sau ne/cazul Dorin Tudoran – Bloggerul”

 1. Dl. Goe said

  Imi dau seama ca pentru un cititor porofan aterizat aici din greseala (caci in coincidente oricum nu mai crede nimeni) care ar citi darea de seama a tanti Mitzii ar ramane usor nedumerit. Adica, pana la urma, care-i problema cu conul Dorin? Asta nu era pana acuma la baietii buni? Eee. Problema cu conul Dorin e destul de alambicata si per total ramane desigur la baietii buni. Dar ca blogger are cateva hibe de fabricatie care-i devin dintr-o forma de trufie bine camumflata sau cam umflata, nu-mi dau seama. Se poate desumfla prin intepare. Acuma chiar timp pentru un tratament de acupunctura n-as avea si nici fachir nu mi-l pot imagina pe conul Dorin, dar acolo cateva piscaturi de tzantar-armasar n-au cum sa-i faca rau, rau. Poate bine.

  Apreciază

 2. Dl.Goe said

  Exemplu (palid) de mesaj refuzat pe blogul conului Dorin:

  „Cine iesea de la el din birou “nelegat” incepea sa creada in Dumnezeu.” – Pai asta nu era rau. Inseamna ca isi alegea clienti numai dintre atei, båsca-ca-i si mai convertea la credinta. Asta era clar ca e dizident in contra politicii partidului si a ateismului stiintific.

  „Este cel care m-a amenintat (o spun si documentele din dosar) ca ma baga in celula cu cei mai borfasi-dintre-borfasi si intr-o jumatate de ora sunt violat de toata echipa si o sa-mi treaca cheful de proteste politice.” – Au, au, au! Asa v-a amenintat? Coane Dorine pai si asta inseamna cruzime iesita din comun? Ce ati fi vrut sa va spuna? Omul a zis si el ceva ce a crezut ca v-ar speria mai tare dar daca n-a facut nimic din tot ce-a zis eu zic c-ar fi nimerit sa-l iertati. Zau asa. Din ce spuneti d-voastra aici, mie omul mi se pare un „blândul Ben”. Dar tare as fi curios sa stiu care era formularea originala din documentele aflate la dosar care confirma amenintarea. Trebuie sa fi fost ceva de genul „Pentru temperarea protestelor politice ale numitului Dorin Tudoran, tovarasul procuror Nelega propune (amenintarea acestuia cu) introducerea intr-o celula cu niste borfasi virili.”

  Si mai sper, coane Dorine, ca n-ati facut din blogul asta o problema de viata si de moarte, un loc al dramelor absolute din care divertismentul si spiritul ludic sunt izognite. Ma rog, am remarcat ca glumitele fratilor in directia curentului sunt acceptate bine merci. Presupun ca tineti acest blog din dorinta sincera de a veni in intampinarea proprei nevoi de a va exprima si nu pentru ca v-ati propus sa obtineti, decat cel mult colateral, cine stie ce efecte politice, sociale, academice, morale sau vreun plus la imagine. Ca n-oti fi Adrian Nastase (bloggerul)? Na, ca asta mai lipsea, coane Dorine. D-voastra unicul sa fiti comparat ca blogger ba cu Victor Ciutacu, ba cu Mircea Badea, ba cu Adrian Nastase. Din rau in mai bine.

  Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Tudoran & Gogea il bârfesc pe Tismaneanu pe blogul lui Vasile:

  Dorin Tudoran spune:
  mai 26, 2010 la 4:27 pm | Răspunde

  @ Vasile Gogea

  Vasile, crede-ma, ne pierdem timpul… Omu’ s-a intors de unde a plecat.

  S-a aflat printre noi din intimplare, din interes…

  Acum intamplarea a trecut, interesu’ e in alte locuri… simbolurile tot pe acolo… va umple rafturile bibliotecilor, cum singur spune ca viseaza, cu biografiile ministrilor de interne ai Romaniei comuniste… Pe urma ii va critica tare de tot… Si toatea astea la “adapostul” numelor Monicai Lovinescu si a lui Virgil Ierunca…
  vasilegogea spune:
  mai 26, 2010 la 6:13 pm | Răspunde

  @Dorin Tudoran
  Nu, Dorin, nu ne pierdem timpul. Ne pierdem, poate speranta, desi… “Timpul” ni-l ocupa si ni-l fura ei, tocmai pentru ca “nu sunt in timp”. Eu apar durata, nu timpul.
  In timpul asta al lor, o biblioteca cu biografiile nenorocitilor alora e echivalentul unui bulevard cu statuile lor! Nu va circula nimeni pe bulevardul ala. De fapt, nici nu va exista in realitate.
  Pentru ca “realitatea sunt eu”, vorba lui Virgil Mazilescu.

  Dl. Vasile, va rog sa remarcati ca dl.Tudoran prefera sa fie singurul care-si pierde timpul cu dl. Tismaneanu. Credeti-l. Dupa cum va implora ar trebui sa-l credeti. Credeti d-voastra ca oricine e asa indreptatit sa se iroseasca cu Tismaneanu? Eeee acuma! Dar unde ne trezim? Cand ma gandesc ca v-a invitat sa ma „moderati” si pe mine imi vine sa intru la ganduri rele. O fi suparat conu Dorin ca nu-i acord exclusivitate de a ajuns sa ma vaneze pe alte bloguri? O fi in stare sa ma urmareasca pana pe blogul d-lui Ion Iliescu. D-voastra ce credeti? A fost si la Ciutacu.

  P.S. Ce-oti avea frate cu biografiile alea? Ar putea fi extrem de interesante si utile. Aveti cumva impresia ca orice referire la fapte, oameni si intamplari din comunism, care nu se refera la „dizidenti”, trebuie musai sa fie infierari ale totalitarismului? Dintre Tismaneanu si Tudoran (et co) nu Tismaneanu este cel anacronic pana la urma. Sunt curios cum o sa va mai manifestati anti-comunismul plenar si ireductibil peste doi ani cand PSD-ul o sa fie la putere.

  Apreciază

 4. Stely said

  Salut,d-le Goe !
  „Intimplarea” face sa dau de blogul tau.. 🙄 Si fiindca am dat de el ,nu pot sa nu-mi spun si eu „oful”
  Da, despre bloggerul D.Tudoran e vorba.. Ups! ..m-a banat fara sa-i adresez nici cea mai mica injurie .. Cred ca ai remarcat ,nu? Adica ,daca ai citit ultima postare din „vechiul blog”,al lui DT ,unde am postat sub nickul @Sanda ..
  Ei ,dupa ce si-a redeschis al doilea blog ,i-am intuit intentiile si m-am grabit sa i le spun ,cu toata sinceritatea si cu argumentele de rigoare ..M-a banat ,din lipsa de civilizatie 😦 ..Nu numai ca m-a banat ,dar „pretenul”lui L.Antonesei,m-a indicat alaturi de AVP ca fiind un „caz patologic”..Adica ..nebuna. 👿 Nici macar nu mi-a dat dreptul sa ma apar.. 🙄 Asadar ,daca tot ti-ai ales o misiune asa nobila ,te-as ruga sa analizati cazul meu 😳
  P.S.Gasesti dovada pe al doilea blog la tema de debut, a celui de-al doilea blog..Asa cred.. merg sa vad..
  p.s .. tu esti @Goe care scrisesi ceva pe blogul lui AVP&Devis Grebu?

  Apreciază

  • radu said

   Ai nesimtirea sa vorbesti de banare ?
   Sa-ti dau un exemplu de megaloman furios care ar banao si pe masa?

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Stely – Daca ai pastrat mesajele a caror aparitie ti-a fost refuzata pe blogul lui Dorin Tudoran le poti posta aici (la categoria Dorin Tudoran). Ar fi normal sa oferi si link-ul catre topicul la care ai incercat zadarnic sa postezi. De analizat e posibil sa analizez (comentez) cazurile si ne/cazurile aparute in comunicarea liber exprimata, dar verdicte n-o sa dau. Cel mai grav lucru pe care-l voi face va fi mutarea unor mesaje la rubrica „Genii si/sau Gunoaie”.

   Apreciază

 5. Stely said

  Gata ! te-am pus la” favorite” ..Simt ca o sa ma distrez pe blogul tau..Iar daca te tii de idee ,s-ar putea sa iasa ceva ..interesant .
  Sa-i chemam „la judecata”pe toti adminii care baneaza fara motiv..

  Apreciază

 6. radu said

  Mai Stelico ,
  Ia cheama-l la ”Judecata” si pe nentu avp , ala cel mai dizident dintre prietenii Manastirii Secu , ca baneaza la greu geniul pe ca nu-l merta Romania!

  Apreciază

 7. radu said

  Povestea e veche Stelico!
  Dupa ce am dat search pe Google ”Viorel Padina” iata ce am gasit , in pagina 2

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/daniel-cristea-enache-jurnalul-fericirii-829766.html

  „26 noiembrie, 21:50. casandra

  D-nule Viorel Abalaru.Ai ramas la fel de incoerent asa cum te-am cunoscut in perioada de student foarte intarziat(1972-1976).Am mari dubii vizavi de pretinsa d-tale dizidenta fata de regimul comunist.In fond Poemul de otel, o insailare incoerenta de genul poetului Ion Gheorghe nu a aparut din cauza faptului ca reprezenta un lung delir lipsit de orice valoare poetica ci nu pentru faptul ca ataca la fundament regimul comunist.In realitate „dizidenta” d-tale a fost cu voie de la politie.Cum se explica faptul ca cochetai cu seful securitatii Slatina, pentru a interveni la coducerea CAP-ului la care lucrai de mantuiala sa-ti primesti salariul.Saracii tarani, erau de bun simt, nu intelegeau sa plateasca pe cineva, pentru ceva ce nu facea, chit ca acesta era un geniu neinteles”

  E de acum patru ani cand nu auzise mai nimeni de blogul avp

  O fi vreo fosta prietena de-a geniului caracalean?

  Apreciază

 8. Dl.Goe said

  Exista la ora asta pe arca un sertar cu o categorie „sugestiv” intitulata „Genii si/sau Gunoaie”. Nu se vede deocamdata pentru e goala. Mesajele care vin pe arca de la personaje mult mai proaste sau mult mai destepte decat dl.Goe vor merge acolo. Vor fi vizibile pe riscul curajosilor care isi asuma raspunderea sa viziteze acel teritoriu ce va fi marcat corespunzator: minat. Intrucat by default orice mesaj este admis pe arca si pentru ca Dl.Goe e doar unul, e posibil ca vreun personaj oarecare, de talia intelectuala d-lui Goe, sa apuce sa comenteze vreunul dintre mesajele G-G. Mesajele care merg ulterior in G-G vor purata acolo si replicile care au apucat sa li se ataseze.

  Cei care vor sa depuna plangeri si sa-si ceara dreptul la replica nu au decat sa procedeze dupa modelul oferit de dl.Goe la categoria Adrian Nastase. Pentru cazuri mai speciale voi reveni cu detalii pe un topic special.

  Apreciază

 9. radu said

  Sinistra isi da in petec in continuare!
  Stelico chiar asa ramai pe blogul portocalio-avpist!

  @D-l Goe , v- am inteles demersul cit si stilul malitios ,dar abia dupa ce am dat de blogul dvs.. Acum ,insa ,cind am intrat acolo, nu cred ca mai este cazul sa “ma prind in joc”,intrucit am vazut deja cum se aduna “gunoaiele” si incep sa spurce locul

  Apreciază

 10. radu said

  Daca tot ne dati posibilitatea sa postam ce au banat ”geniile” iata o postare recenta de pe blogul marelui dizident Padina :

  Demonstratia lui Sorin este perfecta.
  Dar nu inteleg de ce isi mai raceste gura.
  Vad ca avp era ingrijorat de datoria facuta de Ceausescu si apoi de faptul ca poporul trebuia sa o plateasca prin infometare.
  Dar de situatia perfect similara de acum vad ca tace malc!

  Apreciază

  • Dl. Goe said

   @Radu – Am impresia ca aveti anumite frustrari din interactiunea cu blogul lui Viorel Padina. Totusi ar trebui sa fiti mai explicit. In ce anume fel ati fost nedreptatit, insultat, cenzurat. Ar trebui sa postati aici lucruri care n-au aparut, care nu se stiu, care nu se vad, pe blogul incriminat si care sa fie in acelasi timp lucruri ce merita sa apara (undeva), sa se vada ca sa se stie (de catre cineva), cel putin in viziunea d-voastra. Aici e un loc in care asta se poate face calm si relaxare. Deschid un topic cu „Cazul sau ne/cazul Viorel Padina – bloggerul” chiar daca eu personal (in scurta interactiune cu blogul sau) n-am remarcat activitati lipsite de fair play.

   Apreciază

 11. radu said

  Continui cu postari rejectate de geniul hyperspatiului

  Stelico esti la fel de penibila ca ieri nu trebuie sa ne demonstrezi asta in fiecare zi.
  @ager
  Iar aratati oglinda geniului?
  Pai se poate?
  Acu va da in judecata!

  Apreciază

 12. radu said

  Seria 2

  Esti complet nebun avp!
  Postarea asta e chintesenta dereglarii de care suferi!
  O parte dintre cei care i-ai insiruit poate chiar au suferit pe vremea aia , secatura!
  Mai repede cred ca daca ai fi fost mai batran ai fi fost gardianul perfect la Sighet!

  Apreciază

 13. radu said

  Vad ca ati primit o atentionare expresa de la Padina sa nu mai permiteti postari care el le-a banat!
  Daca va fac vreo problema sa stiti ca nu mai postez.
  Sper sa ramaneti deschis la minte .
  Cu stima

  Apreciază

 14. Dl. Goe said

  Asta e chiar culmea (zise Cipi, piticul cel fioros). Era vorba despre conul Dorin (Tudoran). Daca prin absurd conul o fi facut umbra pe aici cred ca ar zâmbi interior vazand unde s-a ajuns cu incercarea de demitizare a legendarei sale deschideri catre dreptate, democratie, libertate (si) de expresie. Vorba lui Adam care pocnind-o, intr-o cearta, pe Eva, in cap, cu ghioaga, de i-a cazut frunza, ar fi exclamat uluit: „Unde dai si unde crapa”. Probabil ca deschizand un topic despre AVP, replica Evei, ploiesteancå, dupa ce-i va intoarce lovitura lui Adam, va fi: „Unde dai si unde iese cucuiul”. Ne aflam asadar la est de Eden. Potopul este inca departe dar se pare ca istoria se repeta identic. Pana una alta a aparut sarpele. Ssssss.

  Apreciază

 15. arcaluigoe said

  Locul intamplarii: AICI – Blog: Dorin Tudoran/ Articol: Mana care le „lustreaza” pe toate

  Fapta: Pastrarea indefinita la moderare:

  Un radulator al conului Dorin a adaugat un comentariu uneia dintre putinele replici care mi-a aparut pe blogul cu pricina:


  @dl Goe
  Cred ca daca a-si fi in locul domnului Tudoran sa am pe blogroll pe Zoe Petre ar fi mult mai linistitor decat pe Viorel Padina sau Tismaneanu.

  Raspunsul raspunsului n-a mai aparut:


  Dragul meu coleg de net (coane Dorine, mare atentie bat saua sa priceapa capra), este adevarat ca dl. Tudoran o are pe d-Zoe Petre in rollblog (cinste domniei sale). Tot atat de adevarat este ca si d-ta, daca ai avea blog, ai putea s-o adaugi pe d-na Zoe Petre in rollblog. Nu se supara. In schimb d-na Zoe Petre (cinste domniei sale) nu-l are pe dl. Tudoran in rollblogul sau. O are insa pe d-na Buduru, doamna Buduru care zice, de ex:

  Femeia – ghid de utilizare
  Femeile… Imbratisarile si saruturile functioneaza ca un combustibil minune. Fiecare deget trecut prin parul ei si fiecare tampla alintata usor o apropie si mai mult de tine. Iubeste-i fiecare bucatica de piele, fiecare alunita, coapsele, umerii, sanii. Iubeste-o si nu te opri aici.

  Si daca tot nu te-ai prins, mai afla mai radulator ca Vasile Gogea si Liviu Antonesei il au si domniile lor, la schimb, pe conul Dorin in rollblog. Nu se stie cine a inceput si cine a raspuns cu prieteneasca reciprocitate. Nici nu conteaza. Important este ca s-au gasit. Universul a conspirat inca din antichitatea greaca pentru unirea acestei sfinte treimi. Coane Dorine, chiar daca ma veti cenzura reflex, totusi ar fi pacat sa ramana saua nescuturata de praf. Vedeti si d-voastra cum faceti. Mutumesc anticipat.

  Oi fi fost nitelusi malitios dar, IN FOND, ce-am zis?

  Apreciază

  • radu said

   Greseala mare ca ati fost banat de Dl Tudoran
   Chiar asa ce era rau sau injurios ?
   Dispre partea cu radulatorul e un pic malitioasa dar pentru cineva care are un razboi personal cu Dorin Tudoran este de inteles si eu chiar la limita pot sa-l accept.
   Chestia cu blog rolurile e un pic interpretabila

   Apreciază

 16. radu said

  PS
  Eu il prefer oricand pe Dorin Tudoran lui Viorel Padina asta e situatia

  Apreciază

 17. Stely said

  D-le Goe ,
  Am fost pe blogul lui DT si am gasit o frintura din postarea mea si pe care el a pus-o ca la gazeta de perete , drept exemplu negativ..Va dau cuvintul de onoare ca nu era nimic „aberant” in postarea aceea ..Erau expuse niste argumente care m-au facut sa trag concluzia pe care a catalogat-o „aberanta”..
  s(tely)ionescu spune:

  februarie 7, 2010 la 12:03 AM
  Eclar:acum imi dau seama de scopul redeshiderii acestui blog …/…/

  Unicul dv.scop este de a-l decredibiliza pe presedinte ..Sperati in continuare, asa cum se vede ,ca o sa se ofere motive de o noua suspendare ..

  aici aflati motivul „executiei”(banarii)

  Dorin Tudoran spune:

  februarie 7, 2010 la 12:39 AM
  @ s(tely).ionescu

  Am postat esenta mesajului dvs. aberant, dintr-un singur motiv. Acela de a va transmite — dvs. si altora ce actioneza ca dvs. – ca insinuarile, acuzatiile aberante la care va pretati nu va califica la a participa la un dialog civilizat.

  Cand veti fi capabil(a) de un asemenea dialog, veti fi binevenit(a) printre noi.

  Aici veti observa ca un „bun pretin”de pe blogul AVP m-a reperat si a „comis „imediat un atac la persoana ,dar pe care l-a ingaduit .

  Radu Humor spune:

  februarie 7, 2010 la 8:11 AM
  @ S.Ionescu, o fidela ,pana la slugarnicie gretoasa a unui personaj ce cloceste un ou din care se incapataneaza sa nu scoata capul nici un pui de premiu, care ar avea menirea de a-l scoate la randu-i din anonimat

  p.s.Am vrut sa aduc si postarea lui @L.Antonesei in care il felicita pe D.Tudoran ptru ca m-a banat si in care facea aluzii ca as prezenta semne de nebunie….Nu o mai gasesc..Cred ca a sters-o ,dupa ce i s-a atras atentia lui DT de catre AVP..
  Apropos ,
  Am intrat si pe postarea cu fabula scorpionului,gindind ca ar putea fi acolo..Nu am gasit-o ,in schimb am avut o surpriza placuta sa dau de tine acolo si cu postari pe masura..Pai,sa nu va mirati ca DT va „executa” democratic din cind in cind.. Si inca ceva :Nu stiu daca stiti cine-i scorpionul ,dar „broscuta” saracuta se crede o victima a scorpionuluisi nu e ,nicidecum .
  Da,cred ca la tema asta am mai postat ceva „malitios” ,dar nu a aparut ..

  Inca un pps.. Am adus exemplele doar ptru ca obisnuiesc sa nu las lucrurile in coada de peste .. Si inca ceva .. V-am inteles demersul si astept sa vad cum va arata”arca”si ce „animalute”se vor refugia pe ea.

  Apreciază

  • radu said

   Stelico ,
   Nu mai plange cucoana ca te-a banat Dorin Tudoran ca vorbesti de funie in casa spanzuratului avp.
   Esti indignata papusico batrana ca Liviu Antonesii s-a solidarizat cu Dorin Tudoran?
   Sa-ti aduc aminte cuvantul ipocrizie?
   Sa-ti aduc aminte fericirea care o iradiai cand eram banat si mai inainte injurat de idolul tau?
   Nerusinare e un cuvant de alint pentru mataluta!

   Apreciază

 18. Dl.Goe said

  Mesaje refuzate pe blogul lui Dorin Tudoran la articolul Prestidigitatii

  Dl. Goe a incercat sa spuna:

  a)
  „Coane Dorine imi ingaduiti sa va ofer o tema de casa? Cum se face ca pe blogul d-voastra s-au inghesuit o multime de chibitzi sa faca bâza de gafa imaginara a PDL-istei minune, cea cu TVR HD de…, dar n-o sa sufle niciunul nicio vorba despre gafa reala a PC-istei istete care a zis la TV (o fi fost chiar la TVR HD) ca daca intr-o familie exista 2 bugetari carora li se taie cate 25% din slariu atunci inseamna ca familia pierde 50% din venit? Sau poate ca o zice (vre)unul ceva dar aveti d-voastra grija sa-l cenzurati, dintr-o echidistanta bine inteleasa. Tema de casa este, cu toata consoderatia, ale cui interese (dintre politicieni) le-ar servi acest blog al d-voasta daca ar avea (vreo) trecere semnificativa la publicul alegator? D-voastra cum considerati coane Dorine? Ca toate merg brambura in tara asta.

  P.S. Daca va supara Anghel Serafim si alti draci despartirea e aproape. Trimiteti-i pe Arca lui Goe ca sa le implinesc ce le mai lipseste. Acolo se defuleaza si va iarta de comentarii idezirabile. Si in cele din urma va uita. Ca si uitarea e scrisa-n legile-omenesti. Nu numai lustratia. As putea sa contez pe d-voastra? Stiti, presupun, ca-mi sunteti dator. Nu moral. Material. O seara buna!”

  b)
  „Coane Dorine fata cu reactiunea, de ce nu vreti sa fiti lucid pana la capat. Daca lucrurile stau intocmai cum le sporiti d-voastra aici pe blog inseamna ca solutia nu poate consta in suete pentru fete ci intr-o noua revolutie. Spuneti d-le la popor ca trebuie sa se faca mai degraba republica si nu mai ametiti „efimitzele” de cap cu vorbe de claca. Auzi vorba „e mai usor sa lustrezi un popor”. Cata dulce poezie! Pai poporul e lustrat in orice democratie.”

  Ca fapt divers Adrian Nastase a acceptat fara probleme pe blogul sau un comentariu similar:

  Dl. Nastase in articolul la care ne trimiteti imi dati impresia ca-l parodiati pe pe nenea Nae Catzavencu (nenea Nae mi-e unchi dupa o matusa). Ori vorbeati serios si nu mi-am dat seama? Daca-l intalnesc pe Boc, dupa ce cade, pot sa-i transmit din partea d-voastra: Oneste bibere? Dar presupun ca-l veti pune pe Dl. Ponta sa-i zica dumnealui. Ei si acum va las si ma duc la cumparaturi. Da Doamne sa fie rau. Ce va mira? Vreau sa-mi cumpar câine. Ca si d-voastra ati zis la fel si uite ce bine va merge. Acum chiar ca nu va mai poate zice nimeni nimic. E rau dar nici ca se putea mai bine. Nu-i asa? Se poate putina sinceritate? Ne-am prins.”

  Cine o fi mai democrat dintre cei doi critici nemantuiti ai actualei si efemerei puteri politice din Romania?

  Apreciază

 19. Dl.Goe said

  Mesaj refuzat pe blogul d-lui Dorin Tudoran la articolul Statul de drept, de drepti si degeaba:

  „Coane Dorine, dupa ce si-au spus parerea sincera Dl.Vasile si D-na Maria, ii ingaduiti si D-lui Goe sa-si spuna parerea sincera? In cazul ca „DA”, parerea mea este ca in acest articol ati jucat, ca un tenisman de mare clasa, o partida amicala (demonstrativa) dar nu mai putin dramatica si spectaculoasa de tenis la perete. In cele din urma peretele a invins. In caz ca „NU” pot sa va spun ca ati jucat o partida de ping-pong la perete dintr-o complicata pozitie de kama sutra. (De unde si satisfatile diferite pe care le afiseaza Dl. Vasile si D-na Maria).

  P.S. „Partidul răspunde cum şi cât vrea el – oricui” – Partidul, adica cine coane Dorine? Un grup de oameni presupun. Dar daca grupul respectiv (pastrandu-si nealterata esenta, consistenta structurala definitorie dincolo de apartenenta la partid) se distribuie formal in mai multe partide ce se obtine? Ati ghicit: se obtine democratia. Stiti sa jucati bambilici? Sunt sigur ca stiti dar nu va dati seama. Chiar aveti talent.

  Apreciază

 20. Dl.Goe said

  Mesaj off topic (of,of,of) refuzat pe blogul lui Dorin Tudoran

  „Coane Dorine cum se face ca nu mai scrieti la niciun ziar românesc? Nu va mai solicita nimeni? Nu mai aveti incredere in niciun mogul? Increderea ca v-ar lasa sa scrieti ce vreti, ca pe blog? Nu v-ati inteles la bani? Care sa fie explicatia faptului ca-i lipsiti pe cititorii-doritori de opiniile unui formator de opinie de talia d-voastra? Va e teama ca la ziar nu v-ar ingadui sa cenzurati pe cine vreti? Trebuie sa fie o explicatie rezonabila ca n-o fi vorba doar de lâncezeala, lene, lehamite si-o cadere a cuiva fara putere? Sau poate, coane Dorine scrieti bine merci la vreun ziar si nu stim noi. (Si cand zic „noi” nu vizez pluralul suzearan ci zic „noi” poporul suveran, care sta la masa. Sta la masa dar nu mananca de la indatoririle cetatenesti. Stiti d-voastra, masa-sufragiu.) Daca-i asa spuneti la care, ca pana si Pisu Marar scrie la mai multe ziare.

  P.S. Vad ca-l tineti in blogroll pe Garcia Muerte. Nu e rau. La el in blogroll se vede mai clar pentru cine lucrati d-voastra, adica noi si ai nostri, partidul. Sunteti coleg de lista la Muerte cu Ion Iliescu si Adrian Nastase. Si nu va sta rau. Parol.

  P.P.S. Ma scuzati va rog pentru tonul usor malitios dar sunt si nervos. M-a enervat teribil Franta. Joaca de parca ar fi Italia. Ca o cizma adica. M-am enervat pentru ca eu tin cu sora noastra mai mare de ginta. Latina. D-voastra cu cine tineti? Cu Statele Unite? „

  Apreciază

 21. Dl.Goe said

  Mesaj refuzat in mod neasteptat pe blogul lui Dorin Tudoran, la rubrica despre vuvuzele dupa un schimb de replici despre fotbal 😉

  „Coane Dorine imi pare rau daca gandeati ca voiam pentru ca sa va fac un atac. Riscul despre care vorbiti (cu o oarecare speranta in glas) cum ca v-as putea acuza ca ma prigoniti este cu totul si cu totul imaginar. Nu va mai faceti atatea complexe in legatura cu asta, indiferent de aprentele cu care trebuie sa condimentez comentariile-mi nevinovate. Cineva care contrapune „dragule” lui „coane Dorine” n-are cum sa ma prigoneasca. Se prigoneste pe sine atat de amarnic incat n-are cum/cand sa-i mai prigoneasca pe altii. Zau asa! V-as ramane indatorat daca totusi, calcandu-va pe inima, mi-ati trimite totusi pozele cu pricina. N-o sa-mi spuneti ca e prima sau ultima futilitate pe care o comiteti. Sa vad si eu cat de complicat e fotbalul. Si poate si ceilalti cititori ignoranti in materie. Oricum si a scrie despre fotbalul cel greu e o treaba la fel de dificila ca fotbalul insusi. O putem desigur evita vorbind despre vuvuzele, cate-s ele si cat de rele.

  P.S. De ce-mi pomeniti de Udrea, Prigoana si altele? Presupun ca ma confundati (cu cineva sau cu altcineva) si faceti teste sau, poate, ziceti si d-voastra ceva ca sa ziceti si sa sune a injuratura fina de mama. Bleah. Mai incercati. Iar in materie de presa sportiva, la capitolul talent, TRU se apropie bine de Radu Cosasu si de Ioan Chirila. Nu-mi imaginez ca negati asta sau ca va inchipuiti un talent comparabil in materie de comentariu sportiv. Pamfletul nu-i tot aia cu comentariul sportiv.

  P.S. Ce inseamna „s-o las jos”? Si daca „măcăne/măcăe…” ce-i? Oricum n-aude nimeni din cauza vuvuzelelor. 😉

  Apreciază

 22. Dl.Goe said

  Alt mesaj refuzat in mod neasteptat pe blogul lui Dorin Tudoran, la rubrica despre vuvuzele(II) mesajul #18, dupa un schimb de replici despre fotbal:

  „Coane Dorine, am impresia ca va mai uitati pe la fotbal. Chiar am remarcat ca faceti unele comentarii destul de pertinente, cu un aer usor anacronic ce-i drept, gen Zaraza si foarte prudente, dar in fine mult peste ce produce maestrul Padina (de ex). Faptul ca-mi permit sa fac aceste remarci corecte este desigur un semn de megalomanie, dar, trecand peste asta si venind la problema, faptul ca vedeti fotbal (nu doar ca-l priviti) ar trebui sa va ofere in acele momente sansa unei sublime detasari de starea d-voastra normala (vreau sa spun comuna, ca despre normalitatea acesteia n-as baga mana-n foc). Daca e asa, cum vi se pare (in acele momente) ca ar trebui sa se vada din afara faptul ca, odata ce Marius Oprea a iesit din atentia opiniei publice, v-ati reorientat (nu suficient de rapid) catre un personaj inlocuitor, din aceeasi dimensiune existentiala, Sorin Iliesiu, pe care incercati sa-l recuperati de la cei care v-au luat-o inainte? Ce imagine incercati sa construiti despre d-voastra aparand intr-un stil, cautat donquijotesc, asemenea cauze pierdute? Ce fel de erou va imaginati a fi? Coane Dorine, coane Dorine… Ganditi-va la asta atunci cand urmatorul meci pe care-l priviti cu interes este va fi intrerupt pentru vreo accidentare si vedeti si d-voastra ce va da. Alta ocazie ca sa va faceti o idee nu prea vad. N-ati inteles ce anume aprob pozitiv in acest articol. Pacat. Poate veti intelege ce anume aprob negativ. Apropo, ce motiv anume aveti sa-mi cenzurati acest mesaj? Impotriva oricaror aparente sunt o persoana extrem de receptiva la critica.”

  Apreciază

 23. Dl.Goe said

  Alt mesaj refuzat in mod neasteptat pe blogul lui Dorin Tudoran, la rubrica despre vuvuzele(II) mesajul #27, dupa un schimb de replici despre fotbal:

  „Coane Dorine, moderarea este un instrument pe care bloggerii il folosesc … si prin care, fara voie, arata lumii fata lor secreta, accea pe care si-o doresc ascunsa. Felul in care modereaza „un blogger” spune mult mai mult despre acel blogger decat toate câte le insira. Exista bloggeri curajosi care nu modereaza deloc (unii dintre ei nu mai sunt printre noi, fiind morti demult). Altii, nu mai putin de admirat, modereaza consecvent doar lucrurile care tin de extremismul limbajului. Sunt si unii care modereaza lucrurile off topic si, in fine, avem categoria larga a bloggerilor care modereaza tot ceea ce-i enerveaza, dezavantajeaza, intriga, nu se potriveste cu modul lor de gandire sau care le-ar putea strica imaginea. Acesti bloggeri vor selecta spre publicare (uneori in maniera intuitiva) dintre mesajele celor in genere „periculosi” fie acele mesaje despre care cred ca-i pot pune pe ei insisi intr-o lumina buna, fie pe cele care ar putea sa-l dezavantajeze pe dusman. Soarta unei glume, coane Dorine, depinde de urechea care o asculta, de cat de capabila si disponibila este ea, acea ureche. D-voastra, coane Dorine, in ce categorii de bloggeri va regasiti cand va cautati. Ca ar trebui sa va cautati. // P.S. Octavian Paler este mai printre noi decat unii dintre cei care-l considerau prieten apropiat, iar formula „Glumele proaste sunt imbecile” denota. Macar precipitate.”

  Apreciază

 24. Dl.Goe said

  Alt mesaj refuzat in mod neasteptat pe blogul lui Dorin Tudoran, la rubrica despre vuvuzele(II) mesajul #31, dupa un schimb de replici despre fotbal:

  „@Florin Iaru – Am mai incercat sa va raspund dar mesajul meu n-a ajuns la d-vostra pierzandu-se pe traseu. Cu ingaduinta conului Dorin, as dori de data asta sa va spun doua lucruri. 1) Mie blogul Certocratia imi place la nebunie si nu(-mi) este potrivnic, deci aici masochismul n-are aplicare. Nici macar sadismul. (Sadicul fiind desigur persoana aceea care refuza sa chinuie un masochist). 2) Societatea romaneasca este atat de divizata si polarizata tocmai din cauza unora din acestia, ca d-voastra, care practica autismul virtual si nu numai. Atata deocamdata! Daca nici de data asta nu va parvine mesajul puteti sa-l recuperati pe Arca lui Goe. // P.S. Coane Dorineeee, sunteti mo-nu-men-tal: „Degeaba le spui unora Taci, ca mai mult rau faci!. Ei sunt convinsi ca au o misiune, poarte o cruce istorica, sunt eroi seculari ori milenari si uite asa vuvuzeala. Pe drum se pierde tocmai sansa vragila 😯 care se contura la un moment dat.” – Sunteti asadar o trestie ganditoare capabila de auto-reflexie.”

  Apreciază

 25. Dl.Goe said

  Alt mesaj, on topic, la obiect, coerent, fara aluzii si insinuari, politicos, refuzat in mod neasteptat pe blogul lui Dorin Tudoran, la rubrica despre vuvuzele(II):

  „Coane Dorine, daca ati citi mai cu atentie decat o faceti blogul ex-friend-ului Padina, inclusiv comentariile pe care le posteaza onor dl. Iliesiu, ati putea remarca faptul ca nu doar campania de sustinere e gresita ci si persoana. Si dupa ce ca persoana e gresita, dânsa mai si face inadecvari suplimentare. Ce face d-lui, ca si cantindat la un post cu acoperire nationala? Pai mai intai si benign, face precum Cuza pupindu-l pe Mos Ion Roata de la Corabia imediat si-n permanenta dupa ce pe acesta il scuipa cate un boier, ceea ce se intampla aproape zilnic. Mai apoi face ceva nasol de tot. Omul uita. Uita ca nu Ion Iliescu candideaza pe vreun post national platit din banii contribuabililor ci chiar Soriiiiiin Iliesiu (ce i-o fi venit?). Multi dintre contribuabili (cam prea multi) compatimesc cu Ioooon Iliescu. Ata ete! In asentimentul acestora si numai acestora (parte din popor), vicleanul for ever young kaghebist, isi ingaduie in mod democratic sa fie partizan si partial si sa-l provoace pe prea naivul Sorin Iliescu (doritor de a reprezenta tot poprul la TV) la dispute retorice. Si atunci ce face dl. Iliesiu? Ii da dreptate lui Ion Iliescu, intra in capcana intinsa de catre gloaba bolsevica, dovedindu-se nu numai tributar gândirii totalitate dar si un habarnabist in materie de campanii electorale. Alooo, e-lec-to-ra-le. Voluptatea cu care pronunta (spre adjudecare) cuvintele magice societatea civila va produce curand reactiile previzibile din partea celor care nu-l vor la teveu nu pentru ca ar fi prea pro-Basescu ci pentru ca e prea anti-Iliescu. Din pacate la dansul a fi anti-Iliescu da direct in pro-Iliescu, daca intelegeti ce vreau sa zic. D-voastra coane Dorine, stiti foarte bine ca Sorin Iliesiu va avea o soarta asemanatoare, in conditii asemanatoare, cu a asemanatorului Marius Oprea si nu faceti decat sa scrieti cu premeditate (nu cu anticipare) cronica unei morti anuntate. Vi se pare un episod numai bun de adaugat pe lista motivelor pentru care-l detestati pe Basescu (care asasineaza miseleste viitorul unor certe valori ca Oprea si Iliesiu). Mai departe stiti d-voastra. Analogia cu Adrian Nastase continua. Ati vazut ca Adrian Nastase il critica pe individul Basescu pentru ca si-ar canibaliza prietenii: Vantu, Diaconescu, Rizzi si altii care stau pe teava? Dl. Nastase n-ar fi facut niciodata gresaela sa-i bage la parnaie pe infractorii care i-au fost alturi. Dl. Nastase stie insa ca poporul adora sangele si ca, el poporul, n-ar zice decat ca-canibalizarea respectiva denota echidistanta si egala masura. Dl. Nastase, cuminte, nu vorbeste cu poporul ci prin popor, ca sa auda cei care-l mai sprijina inca pe Basescu, sa-i inspamante si sa-i indemne la sabotaj. D-voastra coane Dorine, pentru cine vorbiti d-voastra, pe cine sprijiniti d-voastra? Aaaa. Si inca ceva. Spre deosebire de d-voastra, dl. Nastase n-a ajuns sa se ratzoiasca la comentatorii-vizitatori. In rest va tineti si d-voastra aproape. Cu stima. // P.S. Ce ziceti despre arestarea si candidatura la viitoarele przidentiale a lui Dan Diaconescu? A, n-aveti nicio parere. Ok. O sa va faceti una dupa ce o sa vedeti ce zic dusmanii, in functie de ce spun ei. Tot cu stima.”

  Apreciază

 26. Dl.Goe said

  Mesaj off topic refuzat in mod neintemeiat pe blogul d-lui Tudoran pe un topic si asa epuizat (Vuvuzela II).

  „Off topic (ca si asa on topic-ul e epuizat). Coane Dorine, ex-friend-ul d-voastra, maestrul Viorel P. m-a banat pe blogul sau din exact aceleasi motive pentru care m-ati banat si d-voastra pe al d-voastra, folosind insa niste pretexte mult, mult diferite de cele invocate de d-voastra. Ma rog, fiecare cu imaginatia, profilul si specificul de rigoare. Sunt, iata, asadar, si zic nu doar pentru a ma lua in seama, pe cale sa devin troll-ul care va uneste. Pe d-voastra, coane Dorine, cu maestrul Viorel P. Altii au esuat in aceasta tentativa (mirifica) pentru ca, pe principiul vaselor comunicante, cum devenea unul dezavuat pe unul din bloguri, cum era imediat recuperat pe celalalt. In fine, cert este ca (si) maestrul Viorel P. m-a banat. Deci, coane Dorine, intrebarea mea este: Ce ma sfatuiti sa fac? // P.S. Ca fapt divers si cu totul intamplator, la revista Dilema-Zero-Comments a fost restrictionat dreptul de a posta comentarii. Gurile rele vor da vina tot pe sarmanul domn Goe, pe care unii se straduiesc astfel din rasputeri sa-l faca sa para mai puternic chiar decat crede el ca este, printr-o abisala inadecvare. Mi se pare clar ca libertatea de expresie este grav afectata (o gravitate locala desigur) de aceste sincope de moderare. Desigur ca exista si o alternativa de interpretare opusa care ar putea fi sintetizata in sintagma propusa candva chiar de domnia voastra in forma „infinita abjectie a anonimatului” (parca). Daca e una sau daca e alta, nu tine de adevar ci de mijloace si resurse. Adica pana la urma dreptate vor avea cei care vor imune dreptatea printr-o mai bogata colectie de mijloace si resurse de comunicare. Desigur ca este vorba de mijloace si resurse mass-media, de autoritate si notorietate dar, coane Dorine, si de imaginatie. Astept cu deosebita nerabdare sfatul d-voastra. Al d-voastra, dl.Goe.”

  Apreciază

 27. Dl.Goe said

  Mesaj cenzurat abuziv de catre fostul dizident comunist Dorin Tudoran pe blogul sau in dreptul rubricii (culmea) „Politicianul și Presa”.

  Iata inofensivul mesaj:

  „Coane Dorine, sau verbul care denota gramatica si semantica, zice(ti): „Dar schizofrenia de a te tot văita de ei și ai tot vota…” – Ai, ai, ai, coane Dorine, fost poet sunteti d-voastra? De ce sunteti d-voastra coane Dorine asa evaziv din lasitate? Spuneti domnul in clar: Nu mai votati cu PDL-ul ci votati cu PSD-ul, PC-ul sau Tudoranul dat pe dupa piersic. Rau ati mai ajuns coane Dorine, un blogger sub talia lui Pisu Marar, un analist politic in umbra piticului utecila, un fost consilier (de imagine) mult in urma lui Dan (Voiculescu sau Marcel) Pavel, fost poet (a-i,a-i,aia), fost dizitent, fost hocheist, fost ziarist, fost prietenn cu Padina. Ce mai urmeaza? Pai urmeaza sa-mi cenzurati mesajul si sa va faceti iluzia ca nu exista si ca numeni nu stie nimic. Ca asa sunteti d-voastra: demn. Ca copacul. Demn de mila!”

  Apreciază

 28. Dl.Goe said

  Dl. Dorin aluneca rapid de la fotbal la politica (pe durata aceleiasi nemuritoare secunde). Recent (dar ce mai este azi „recentul”?) domnia sa a postat pe blogul domniei sale, in mod cu totul inedit, un eseu (!?) politic ce nu-i pamflet (?!). Am incercat sa comentez si eu la minunea respectiva (ce se afla AICI) ceva, doua vorbe. N-au avut trecere. Nu reusesc sa inteleg de ce.

  Iata vorbele:

  „Coane Dorine, dupa parerea mea, acum ar fi momentul potrivit pentru a va inscrie in PDL (alturi de Teo Trandafir) pentru a proceda la reforma din interior a partidului. Numai asa vocea dv. va fi auzita si veti avea credibilitate (si) in afara PDL-ului dar si in spatiile interstitiale dintre celelalte partide, pe care partide nu le comentati decat asa colateral si cu maxima detasare, dar servindu-le in fapt, astfel, interesele. Ma rog la nivelul corespunzator statutului de blogger, adica nu cine stie ce, dar orisicat, maximul posibil. Sunt convins ca daca ati avea curajul unui gest transant precum inscrierea intr-un partid, recte PDL, proaspat devenit un partid ca si celelalte (deci inca apt, cel putin teoretic, de anumite revrsibilitati) s-ar gasi cine sa va sprijine chiar si numai pentru a o face pe Monica Macovei sa se simta mai putin importanta pe sector. Dar poate preferati sa-l concurati pe Cristian Preda. Numai hotarati-va sa iesiti cumva din categoria chibiti de lux si degeaba. Parerea lui domnul Goe. // P.S. Vad ca debordati de ritm trepidant si ca schimbati topicurile cu o viteza ametitoare de nu mai apuca omul sa comenteze si sa se dumireasca rapid ca v-a revenit brusc si selectivitatea de neanticipat in legatura cu mesajele care trec sau nu trec. De, coane Dorine. De fapt toate trec. Ca frunza spulberata.

  Aaaa, coane Dorine si sa nu uit. Foarte sugestiva caricatura din topic. Mult mai sugestiva decat si-a dorit autorul anonim. O minte ticsita cu carti (depasite si dintr-n domeniu ingust, vezi poza) este numai buna pentru a fi parte egala intr-un dialog fals (sueta, conversatie) cu o minte zidita inauntru. In niciunul din capete nu mai e loc pentru circularea si inflorirea ideilor. Perechea de ochelari care-i separa nu face decat sa incurce si mai mult lucrurile, distorsionand imaginea pe care o vede fiecare dintre partenerii de discutie, privind prin acele lentile, spre mintea celuilalt.

  Coane Dorine, pai daca numarul de lepre este in PDL, mult mai mare decat cel al oamenilor de bine, iar PDL-ul tocmai s-a aliniat celorlalte partide, asta inseana una din doua. Ori este o fatalitate si poporul roman este majoritar format din lepre (iar atunci critica dv. de partid este fara obiect) ori se cere urgent infiintarea unui partid nou nout, care sa atraga oamenii de bine fara carnet de partid. In acest caz sunt nevoit sa-mi revizuiesc propunerea de a va inscrie in PDL si sa vin cu alta si mai gogonata: infiintati coane Dorine un partid nou, mare, al oamenilor de bine: Tudoran, Iaru, Gogea, Antonesei, Oprea, Iliesiu etc, iata un nucleu de partid nou care ar putea reda speranta patriei in reforma statului pe care a esuat-o Basescu cel mai puternic om fara putere. Nu?”

  Daca nu e cu banat 😉 as ramne recunoscator oricui va binevoi sa ma lamureasca ce a fost cu banat in sugestia mea atat de cenzurata. Multumesc anticipat.

  Apreciază

 29. Dl.Goe said

  Dorin Tudoran imi zice pe blogul sau
  July 8, 2010 at 20:17
  10

  @ Dl Goe # Infinitul

  Cele peste 50 sau 60 de mesaje ale dumitale care dorm neaprobate pe acest blog ar putea face gloria plutei personale. Scrie-le, trimite-le si aproba-le acolo.

  Am tot incercat sa gasesc o cale de a posta ce merita postat, chestii benigne etc., dar revii imediat la metehne care te fac nepublicabil.

  Am cedat insistentelor de a arunca o privire pe Arca si am descoperit — fara surpriza dar cu oarece intristare — ca te tii de flecuri, insinuari, “demascari”, de carat vorbe de la un blog la altul, intrigarii etc. Cum ar veni, dle Goe, iti respecti renumele… poreclei alese de unul singur.

  Succes in branse, dar pe aici te-ai dus definitiv la tomberonul electronic.

  In mod desigur consistent cu sine insusi, nu-mi publica mesajul de raspuns. Nici n-avea cum.

  „Coane Dorine, m-as bucura sincer ca mesajul pe care ati binevoit sa mi-l adresati, ca pe o ultima concesie, sa vina dintr-o profunda convingere interioara (gresita sau nu) mai degraba decat din dorinta unei nevoi superficiale (de natura e-goica atat de general umana). Sunt desigur obligat sa-mi respect renumele dar asta nu va fi o piedica insurmontabila in negociablitatea definitivei trimiteri la tomberonul electronic. Mai vorbim noi.

  P.S. Mi-a placut in mod deosebit paralela sugerata spontan intre Arca lui… Goe si Pluta Personala a… Meduzei. Cred ca aveti un potential deosebit intr-o postura pe care de multe ori nici nu v-o refuzati, aceea de D.Goe. Critica referitoare la ce se intampla actualmente pe Arca (desi facuta in mod evident pentru a devia de la subiect) este partial intemeiata. Arca este inca doar un santier, facem si noi ce putem. Sunteti oricand bine-venit cu sugestii, recomandari, reclamatii, observatii, aici sau acolo. Cele bune.

  P.S. Coane Dorine, e excelenta foc aia cu „boc e raul cel mai scund”. Pe bune acum. Nu merita atata zel deontologic in contra unei glume haioase si nevinovate care oricum nu-i scade cu nimic lui Boc din inaltime. Ba dimpotriva. Eu de fapt trecusem sa va intreb daca mai stiti cine a zis: „Cuvântul este jumătate al celui ce îl rostește, jumătate al celui ce îl ascultă. – de Michel de Montaigne”? Ca nu-mi mai amintesc. Dv., capcaun coane Dorine, va tot iluzionati ca, pardon, cuvantul poate fi integral al celui care-l asculta (si uneori il cenzureaza), ca-n comediile ale cu victimele metamorfozate darwinistic in calai.”

  Apreciază

 30. Dl.Goe said

  Mesaj benign refuzat fara pic de umor pe blogul lui Dorin Tudoran, pe aici pe undeva, printre comentariile minune de la pozitiile 40 si 41. Iata mesajul:

  Coane Dorine, hai sa ne râdem la secret, doar noi doi, ca ceilalti naivi nativi ai blogului ce ofera clipe de glorie de care nu stie nimeni 😉 sunt fiecare prea atenti la ce scrie el insusi ca sa mai vada ce e de vazut intru râdere si divertisment. Vreti si d-voastra? Iata deci ce ar putea citi un vizitator oarecare (daca in afara de cei doi Razi, Victorel si ocazionalul Vasile ar mai fi vreunul) pe acest blog cu gloria efemera la vedere:

  La postarea cu NUMARUL 40 (semnata Dorin Tudoran) apare:
  July 10, 2010 at 17:44
  @ Sir Goe the Second # 40
  Ai trei minute de glorie, dupa care…. 1,2,

  La postarea cu NUMARUL 41 (semnata tot Dorin Tudoran) apare:
  July 10, 2010 at 17:52 41
  @ Sir Goe the Second # 40
  Sir, Cele trei minute de glorie au trecut!

  Am ras cu lacrimi. Conul Dorin se crede „Sir Goe the Second” (the Second ca-i si modest nu doar modist), iar apoi il mustra constinta si-si da singur ultimatumuri pe care le si pune in practica. Pauza s-a terminat. Romani, va ordon sa faceti Pluta. Ce sa inteleaga bietul cititor-vizitator din acest blog? Eu am cam inteles ce era de inteles si nu prea vad cum s-ar mai putea ivi frumuseti si preturi noi, ceea ce-i doresc si lui Viorel Padina la dumnealui la blog.

  Apreciază

 31. Dl.Goe said

  Din motive greu de inteles dl. Dorin Tudoran, prada nervilor nervosi, face teoria chibritului in fotbal pe blogul sau si se ambaleaza de la un comentariu la altul aruncand cu invective si epitete la adresa jucatorilor ajunsi in fnala competitiei, in cel mai pur limbaj Mircea Badea. In plus, ca sa fie in ton cu starea sa bizara, mai si refuza de la publicare mesajele aproape firesti care-i atrag atentia ca exagereaza:

  „Coane Dorine, poate va duceti domnia voastra sub un dus cu apa rece sa va relaxati. Brazilia a pierdut jucand foarte bine un teatru de foarte proasta calitate, o echipa penibila de actorasi de teatru ambulant. Parca n-ati fost asa de revoltat si plin de sugestii. Acuma vi se revarsa. Vedeti si d-voastra ca se vede ca sunteti ofticat si unde nu va asteptati. Debitati gogomanie dupa gogomanie de parca maine ar fi sfarsitul lumi si n-ati mai apuca. Spania e in impas ?!? (Dupa 25 de meciuri castigate aproape consecutiv, cu exceptia accidentlui cu Elvetia)… Despre ce tot vorbiti asa cu gura plina? V-ati enervat ca au inscris cu capul impotriva Germaniei tocmai cand specialistul universal Tudoran perora ca nu vor putea facea asta never-ever etc. Haideti Coane Dorine, relax. Fotbalul e un joc in primul rand si abia apoi o stiinta, iar dv n-aveti nicio treaba nici cu ludicul nici cu stiinta fiind un fost poet. Scrieti si dv. o oda Braziliei si gata: O Brazilie ce mare esti.”

  Apreciază

 32. Dl.Goe said

  Mesaj refuzat fara motiv si fara motivatie pe blogul lui Dorin Tudoran la rubrica „Remanieri la vârf: Se autoexclude Vadim din PRM?”

  „Coane Dorine, am trecut numai sa va salut si sa verifc daca nu cumva va era dor de mine. Si daca tot am venit hai sa zic si eu ceva. Ati mai avut topice cu amicul dv. Vadim, cel care are o biografie atat de asemanatoare cu a dv., chit ca e usor invers, pe alocuri: dv. fost poet, el fost poet, avantaj Adrian Paunescu, el fost eseist, dv. fost eseist (actualmente pamfletar), avantaj Andrei Plesu, d-voastra fost dizident, el fost anti-dizident, avantaj el, ca asa e in tenis,in rest el partid, dv. partida, el parlament european , dv. blog, avantaj eu, dv. bun el nebun, avantaj Corina Cretzu (fosta Chiriac), dv. frumos, Boc urat (il uraste multa lume) avantaj Basescu ca asa e-n hochei. OK? „

  Apreciază

  • raduhumor said

   De asta chiar imi pare rau ca nu a pus-o !
   E hazoasa rau si da bine… Poate de aia 🙄

   Apreciază

   • raduhumor said

    Vezi ce bine ca avem unde ne opri lacrimile !
    Cele cuvenite doamnei @Mamitza ca datorita ei existati si datorita dvs.exista blogul asta si atata suparare prin vecini !
    Aveti grija de ea, ca noi avem grija de restul(ri) 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Mamitza e pusa la pastrare, da’ stii, la loc sigur. Poate mai trebe si alta dat. Pac la Rasboiul. Cum puteam sa fac asa greseala si s-o las neaparata, neprotejata, neconsolata. Cand mai apare pe aici e de fapt o sosie de-a dumneaei, care are vesta antiglont si la cap si care rezista bine si la gloante dum-dum si la orice fel de doom.

     Apreciază

 33. Dl.Goe said

  Dorin Tudoran scrie foarte frumos. Uneori emotionant. Acesta este cazul AICI la [Luxul si paduchii de lemn]. Vrajit/rapit de frumusetea verbului sau am incercat o modesta contributie la dezbaterea de pe blogul sau. Credeti ca a trecut? A trecut direct in trecut, in randul celor ce n-au fost niciodata. Stau si ma intreb de ce, ca mare lucru n-am zis, iar de spus n-am zis nimica:

  „Hm! Coane Dorine, hm! Am si eu o poveste cvasi-identica cu a d-voastra despre bunici si vecini. Uneori ma intreb mirat daca nu cumva „eu” sunt „d-voastra” (desi nu cred pentru ca am remarcat ca ma tutuiti). Frumoasa poveste. Pacat ca ati stricat-o la final. Unii ziceau ca pana si organizarea unui turneu final de fotbal la nivel planetar ar fi o risipa inadmisibila pe criza asta, asa incat chestia cu cinema-ul 3D pica-n derizoriu. Nu ma asteptam la o asemenea atitudine de la cineva care traieste bine (sa traiti bine!) in USA, unde 90% din populatie traieste (tot bine) pe datorie intru stimulare si progres local. Pacat de introducere. Pornind de la final si povestind invers, ar fi poate (mai) cumninte sa (mai) scrieti inca o poveste, care sa se intituleze (zic si eu): „Despre bucini si venici” sau si mai rau „Limba de lemn si paduchii de lux” 🙄

  Nici nu pretind drepturi de autor. Dar grabiti-va sa o scrieti pana nu se grabeste ex-friendul anti-comunist si el, la el in ograda. Cele bune, al dv. dl.Goe.”

  D-voastra, stimate citititor unic (e un termen folosit in blogosfera) daca ati avea blog, ati cenzura asa un mesaj nevinovat? Dictatorule.

  Apreciază

  • raduhumor said

   Ati uitat de lacrimi si de sa-i fie rusine :mrgreen:

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    N-am uitat dar mi-a fost frica sa nu ma trezesc ca vine vreunul si se plange ca am violat drepturile de autor.

    Apreciază

    • raduhumor said

     Apropo de violat ( da sa n-auda mamitzica, ca poate vrea si ea sa afle si nu-i asa interesant, n-o deranjez pentru atat, sau mai stii , poate o lamuresc si scap, macar de reprosuri 😉 ) :
     Zice unu pe-un blog referitor la niste pantofi cu toc pentru sinistrati (am mai vorbit noi despre asta) si hodoronc-tronc se trezesc niste straini de la un cotidian strain (un englez parca, sa se ia de pantofii cu tocuri ai doamnei in cauza ( de departe, pare si frumoasa) , drept pentru care doamna a cerut grabnica varsare de drept la replica si dezmintire !
     Iar unul se apuca sa comenteze, cacum a ajuns stirea tocmai peste Canalul Manecii,fara s-o bage doamna pe maneca, cum se spune si binenteles ca scoate vinovata tot o parte din presa asta care va fi condamnata cu siguranta la taiere, tacere am vrut sa spun si se intreaba ca un…retoric :
     „Pina unde poate ajunge abjectia in politica romaneasca?”
     Si trecand intamplator pe-acolo ma pune… indirect mogulu (unul din ei , nu spui care 😉 )sa-ncerc o clarificare si zic, raspunzand frumos la intrebare :
     „Pana la varf ! ”
     Adica dincolo de tocuri , dar aia au luat-o de buna si m-au banat (deocamdata!).
     Da sa nu afle @Mamitzica, ca stie ca suntem cumva prieteni si se supara.
     Celelalte pot sa afle, ca si-asa stau mai mult fugite de-acasa, de cand s-a luat al batran de ele din pura gelozie (era sa scriu altceva langa gelozie :mrgreen: ).
     Nu, nu va ganditi la prostii 😳 !
     S-a luat de ele ca parasesc tot mai des blogul lor si trag cu ochiul pe aici (bete femei si ele, da nu tot timpu’ 😉 )
     Va tin eu la curent si cu ce urmeaza (dincolo) numai lasati usa doar intredeschisa , sa nu raceasca @Mamitza !

     Apreciază

 34. Dl.Goe said

  Domnul Dorin Tudoran sustine ca plecarea tinerilor din Romania este un fapt foarte, foarte rau. Zice aici, la comentariul #21. Nu explica nici in ce consta raul, nici pentru cine-i raul (i s-o parea evident! 😯 ) si, ca de obicei, nici nu accepta pareri contrare, nici macar aparent contrare sau partialitatea impartiala a raului bun. Cam ca asta:

  „@Coane Dorine la #21 vreti sa spuneti #20 nu #19 ca v-ati si incurcat in numerologie. Foarte rau pentru cine? Si apoi d-voastra, pana la cele de 65 de primaveri, inca n-ati aflat ca tot raul e spre bine? Bunoara cu plecare tanarului Dorin catre alt destin (era sa zic festin). Ca stand pe blogul d-voastra contagios se ia si am devenit si eu un pic poetzel cu rima. Ce ziceam? A da, ziceam ca Planeta e una singura, iar lumea e ca o panza (web) de paianjen. Tinerii romani plecati in cele patru zari pot face Romaniei binele si raul in aceeasi masura in care il fac cei ramasi acasa, dovada si cazul d-voastra de fata. Deci, e foarte rau ca e foarte bine, sau ca sa fiu iarasi poetzel, e atat de rau ca e bine. Sa iesim din limitare, nu ne doare, la splendoare… Trebuie sa faca naibii ceva sa ma scutur de ticurile astea cu rima. Poate ar trebui sa va dau o pauza. D-voastra ce ziceti? Cand ziceti… Cum ziceti d-voastra, coane Dorine, asa fac. Imi sunteti ca un frate. Mai mare.”

  O fi, n-o fi? M-ar interesa parerea d-lui Neamtu Tiganu.

  Apreciază

 35. raduhumor said

  Pentru orice eventualitate :

  Your comment is awaiting moderation.

  @Mihai Rogobete
  Cand e vorba de talentul celor doi adusi in discutie mi se pare ca zicala aia cu
  “ce mi-e Tanda , ce mi-e Manda ?! ” se potriveste de minune, ba mai cred ca daca Ivasiuc era sustinut de artileria lui Grebu, nici nu-ti dadeai seama ca pe niciunul nu-l da afara talentul din casa !
  Si totusi Devis Grebu ameninta din nou cu plecarea, desi l-au facut si pe el membru de onoare al Asociatiei 21 decembrie 1989, dar el probabil vrea si bani, ca-i merg degetele (pe penel).

  Radu HumorJuly 16, 2010 at 20:3928
  Your comment is awaiting moderation.

  @Victorel ca s-ajunga sa-l faulteze pe Tariceanu ( ce-i proasta soacra-sa, sau nevasata-sa sa recunoasca in/la fata lui, ca-i Tariceanu-i barbat bine ‘-) ) o ia de la Tatarascu si Maniu, pe care i-or fi votat bunicii lui, dar ce folos, daca unul ca el a ajuns sa-l voteze in draci pe Basescu , si nici nu-s sanse sa-si revina (nici unul, nici altul, din familia lui, ca dupa cum vad el o conduce strasnic , paharul de coniac si uneori, cand e cald si painea sunt sau trec pe la el :mrgreen:

  Apreciază

 36. D-l Goe, sunt magulit ca vrei sa afli parerea mea. Fii te rog mai explicit, sunt teme despre care am convingeri, altele despre care am pareri si multe altele la care nu sunt de acord cu parerea mea.

  Apreciază

 37. raduhumor said

  Dvs. pareti serios si cand nu sunteti 😉
  Si invers :mrgreen:

  Apreciază

 38. Dl.Goe said

  Din motive care imi scapa (in mod intentionat) orgoliosul Dorin Tudoran (atat de mândru alta data) imi refuza sistematic contributiile la traficul, audienta si calitatea blogului sau. Ce o urmari prin asta va ramane o enigma enigmatica. Azi de exemplu a refuzat AICI o opinie sincera si bine-intentionata. O redau mai jos:

  „Coane Dorine, fara suparare dar articolul asta de azi e slabut, chiar si daca-l raportam la media ponderata a celor pe care le scrieti de obicei cu manierismul pe maniheism calcand. In plus, dupa o introducere aburitoare, accentul cade pana la urma tot pe (bietul) Dorin Tudoran. Sa nu se cocoseze de atatea accente câte-si pune singur pe spinare, in sarcina.

  P.S. Eu, care stiti bine ca va citesc din scoarte-n scoarte si tot n-am inteles cu ce v-a suparat VoxPublica. E cumva vreun efect cautat pe care-l faceti intentionat ca sa ma fortati sa ma duc pe VoxPublica ca sa vad ca se vorbeste despre d-voastra? Ca nu ma duc. Deci care-i supararea? Intreb si eu ca… cititorul onest. 😉 Sa nu ziceti ca nu v-a intrebat nimeni.”

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ceva, ceva mi-a raspuns conul Dorin prin mediumul Iaru. Cica-l cenzureza VoxPublica. M-am minunat si eu la dansul in blog dar nu mi s-a vazut miarea:

   „Fantastic, fantastic, fantastic. Conul Dorin (Tudoran) e cenzurat pe VoxPublica dar si mai fantastic, fantastic, fantastic este faptul ca dansul se plange (discret) de relele tratamente, pe umarul unor prieteni de nadejde.

   P.S. Un ginecolog care examina o pacienta exclama la un moment dat (privind inauntru): Fantastic, fantastic, fantastic. Pacienta, usor jenata ii spune doctorului ca indiferent ce va fi vazut „acolo” s-ar fi cuvenit sa se multumeasca sa zica „fantastic” o singura data. Doctorul i-a raspuns ca asa a si facut de fapt, restul fiind simple ecouri. A vorbi pe blogul lui Dorin Tudoran este ca si cum ai striga intr-o pestera vasta. Nu poate ajunge vorba pana la el fara sa-i supere tacerea. Si nici fara sa-i enerveze liliecii.”

   Apreciază

 39. Dl.Goe said

  Dl. Tudoran publica (gratis) pe blogul sau un serial pe care l-a mai publicat altadata in alta parte (pe bani presupun). Nu face, care va sa zica, nici ca dl.Plesu care-si publica aceleasi „eseuri”, pe bani (presupun), la mai multe publicatii si nici ca dl.Padina care si le publica pe gratis (stiu sigur) pe mai multe bloguri. E si dansul, conul Dorin, asa si asa, nici prea-prea nici foarte-foarte, fericita cale de mijloc. Acum cu caricaturi. Am incercat si eu, impartial, sa postez un modest comentariu pe blogul sau. A aparut? Ca n-a aparut. Nimeni nu stie de ce.

  Iata comentariul minune:

  „Coane Dorine, daca tot v-ati epuizat, si nici in metrul ala cub (ca un cap de mort patrat) de documente nu mai gasiti nimic cu care sa intretineti focul sacru al blogului personal si sa va omorati timpul, ar fi fost poate mai potrivit daca ati fi lasat doar sugestiva caricatura a maestrului Dion ce putea avea chiar si o continuare nimerita. In ipotetica „poza” urmatoare cei doi navigatori ai timpului culeg de pe jos limbile cazute la pamant ale orologiului universal, le transforma in sabii si pun capat (s)curgerii timpului, ucigandu-se unul pe altul intr-un duel absurd (ca orice duel, sofisticate sinucideri). Ce parere aveti? Stiu, stiu… nu mai aveti nicio parere. De aceea va si incapatanati sa va reciclati pseudo-parerile dn trecut, trecut, trecut. Ca sa… ce? „

  Apreciază

 40. Dl.Goe said

  Ca de obicei, conul Dorin (Tudoran) (un ironic) nu tolereaza ironiile la adresa sa, chiar si cand, sau mai ales cand, le merita. Ca urmare, dupa cum ma asteptam, nu a acceptat, apeland la clasica cenzura comunista, un mesaj ingenuu si inofensiv pe care am incercat sa-l postez pe maretul sau blog, la un articol postat in reluare, in reluare, in reluarea, printr-o tehnica (ab)uzata de catre fostul dizident, in ultimele numere ale singurului loc in care se mai manifesta public in Romanaia: Certocratia.

  Articolul cu refuzul se afla AICI, iar comenatriul refuzat este redat mai jos:

  „Coane Dorine, coane Dorine, tot cu poante vechi cautati interlocutori noi. V-ati mai laudat cu isprava asta (de care trebuie sa fiti tare mandru) prin care l-ati trimis la plimbare pe dobitocul cel bogat. Mare branza. Ati inceput sa-l imitati pe Andrei Plesu si pe Viorel Padina, ascunzandu-va absenta timpului si a inspiratiei cu emisiuni de genul „Daca doriti sa revedeti, din programul nostru de revelion”. Sunteti vechi domnule. Ceea ce va recomanda pentru a scrie la Dilema Veche. Ati incercat?
  As putea desigur sa adaug si eu in reluare comentariul pe care l-am facut la prima infatisare a intilnirii cu imaginarul viitor magnat de presa, dar pentru ca tot ati cenzura-o abuziv-fara-motiv, ma multumesc sa va invit s-o cititi in original, acolo unde ati postat prima oara si intaiasi data povestea isteata a inmultirii cu zero. „

  Apreciază

 41. Dl.Goe said

  Un mesaj neutru refuzat in mod inutil, irational si ipohondru pe blogul conului Dorin la articolul decuseara, AICI

  Iata mesajul:

  Se vede treaba ca exista niste legi pe cat de inefabile pe atat de inexorabile in ceea ce priveste compozitia colectivului de redactie al comentariilor pe blogurile (excesiv de) moderate. In virtutea acestor legi fiecare blog trebuie sa aiba ceea ce pana la urma nu poate evita: un „Stelly”, un „monof51” si un „RaduHumor”. Pe blogul conului Dorin, „napocitania_napocala” s-a scurs usor, pe nesimtite in rolul „Stellly”, „mihai rogobete” se joaca de-a „monif51”, iar „RaduHumor” a reusit performanta sa intre in pielea personajului „RaduHumor”. Prietenii stiu ce spun. Pana si la acest capitol, pe roluri si pe fiecare „post” in parte, conul Dorin sta mai bine decat echivalentul sau de pe alt blog (ca Potomacul nu-i ca Oltul), instantierile polimorfice selectate de domnia sa (ca selectioner) in rolurile mentionate mai sus fiind categoric superioare prototipurilor originale. Faptul ca pana si personajul RaduHumor e mai „bun” decat actorul RaduHumor spune multe despre abilitatile regizorului sau despre norocul fiecaruia in unica sa viata. Noroc bun.”

  Apreciază

 42. Dl.Goe said

  Conul Dorin (Tudoran; G.E.D.) publica pe blogul personal (impreuna cu un material al sau mai vechi, mort demult de demult) o caricatura foarte interesanta si dilematica pe care v-o recomand spre vizionare AICI. Este, sub aspect logic, ceea ce sunt alte „desene” sub aspect grafic, adica dintre acelea la care daca te uiti intr-un fel vezi ceva, iar daca te uiti altfel vezi altceva, de obicei lucruri opuse (o baba si o tanara fata). Depinde de perspectiva si de imaginatie. Caricatura conului Dorin ii poate lasa pe vizitatorii mai vizionari in dilema. Cine e caricaturizat acolo? Ar putea fi Viorel Padina dar ar putea fi la fel de bine si George Becali. Ce parere aveti? (Sunt sigur ca Raduhumor o sa-l recunoasca pe Vladimirel Tismaneanu).

  Apropo. Apropo de caricatura respectiva am incercat si eu sa postez un comentariu impartial, umila mea contributie la trafic pe blogul aerisit al d-lui Tudoran. Dar, contaminat de dictatura, tiranul Tudoran, imi violeaza mesajul in dreptul omului (in cel mai pur stil pornografic: stilul Olguta Vasilescu, o boarfa) si mi-l cenzureazaaaa, mi-l cenzureazaaaa de nu se vede. Iata ce-ar fi trebuit sa se vada si nu s-a vazut:

  „Coane Dorine, Coane Dorine, tot in reluare, tot in reluare, pe programul doi. Acum si cu caricaturi. Tocmai caricatura ma indeamna sa comentez ceva (aproape) in van, in vidul (cu pretentii eterice) de pe blogul d-voastra din ce in ce mai in reluare si mai rarefiat. Asadar despre poza. Poate unora li s-o parea clara. Mie insa staticitatea pozei si absenta unor indicii grafice despre directia curgerii timpului ma lasa in dilema. Individul octopod primeste sau doneaza bani? E caracatita? Sau e Shiva Kali? Sau, ca sa fie si mai clar, e Viorel Padina sau George Becali? Intreb si eu. Sper sa nu va fie cu suparare. Dar daca va e, macar sa va fie de bine. Al dv. Dl. Goe. Cu stima si cele bune. Pe bune.

  P.S. Cum merge munca la proiect? Merge, merge? Avansati?”

  Apreciază

 43. Dl.Goe said

  Poetul pereche Dorin Tudoran, un personaj extrem de relevant in peisaj (in ultimii… sa zicem 30 de ani) s-a pricopsit cu aceeasi manie pe care o are si poetul perche Viorel Padina: aceea de a trimite scrisori imaginare si apeluri, te-ai mira cui si pentru ce, de pe blogul „personal”. Dar cui nu a scris conul Dorin Tudoran scrisori deschise? Ca domnia sa asa este: deschis (la minte, la trup, la suflet). I-a scris lui Traian Basescu, lui Teodor Maries, lui Vladimir Tismaneanu, lui Marius Oprea. Chiar si Consulului General al Romaniei la Marsilia 😉 i-a scris Conul Dorin, in vreo doua randuri. Tot pe blog.

  ***
  Azi domnia sa ii violeaza corespondenta Excelentei sale Ambasadorul General si Plenipotential al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, dl. Mark H. Gitenstein, trimitandu-i o scrisoare… deschisa. O scrisorica de amor, asezonata cu injuraturi fine, in dulcea si melodioasa limba romana, ce pe buze-i lasa miere. De aici se deduce ca conul Dorin face urmatoarele presupuneri light:

  1) Ca ambasadorul statelor citeste blogul conului (de ce nu l-ar citi? Ca merita! Eu, de exemplu, il citesc zilnic, chiar si de mai multe ori pe zi, si nu reusesc deloc sa ma opresc din a ma minuna.)

  si

  2) Ca ambasadorul statelor vorbeste limba mioritei: oiasca, si ca, deci 😉 aude, intelege, accepta si actioneaza pe baza auto-bagarii in seama a poetului pereche.

  ***
  Nota: Conul Dorin, discret si distrat, nu mentioneaza pe blogul sau daca a trimis scrisoarea, tot deschisa, si pe canale diplomatice si/sau si in alte limbi de circulatie internationala. In rusa sau in moldoveneasca, de ex. Asa ca noi nu putem presupune. Nu putem presupune nici daca s-a sincronizat spontan in aceasta problema cu Adrian Nastase sau s-au purtat dialoguri si negocieri intru armonizare si consolidare. (Prea sunt identice orientarile)…

  Totusi gestul sau de inalta noblete si de adanca profunzime n-a trecut neobservat. Chiar pe blogul cu pricina cineva (da, da, cineva) care semneaza cu modestie „No Name” 🙄 (presupun ca asta inseamna ceva in engleza) vine si zice:

  No Name October 26, 2010 at 11:12 – Un impecabil act de implicare civica: altrusit, lucid, bine motivat, necrutator.
  Chapeau, maestre!

  P.S. Sper sa nu ramaneti, din nou, “un caz aparte”.

  Superb mesaj. Valoreaza cat un masaj si o sauna. Libertatea de exprimare ii ingaduie lui „No Name” sa aprecieze gestul maestrului. Mie nu. Am incercat sa postez si eu o micuta apreciere critica insotita de sugestii si intrebari, dar, ca de obicei, mesajul meu nu a mai vazut lumina tiparului de la capatul tunelului Certocratia. Ci lasa-ma sa-ti mai sarut, nu blogul ci raspunsul mut!

  ***
  Iata ce zisesem:

  „Al dumneavoastră,
  Dorin Tudoran”

  ***
  Tiii, ce frumos! Tttt… „Al dumneavoastră, Dorin Tudoran”… „Cârciumar, să traiti!”

  Dar coane Dorine, ma scuzati ca va intreb, nu era si mai frumos daca ati fi zis „De-al dumneavoastră, Dorin Tudoran”? Nu?

  Si (vai) nu e singura intrebare. Am mai multe. De exemplu: Pe ce va bazati coane Dorine? Pe-pe perceptia d-voastra confectionata din (anumite) ziare (precum coiful de zugrav) sau cumva „viata-i sursa”? Cam am vazut eu ca lucrati pe șușe si surse. Ca si de perspicace sunteti perspicace…

  In fata intrebarii de mai sus celelalte cam palesc. O sa le adaug in alta parte.

  P.S. „No Name” si pentru tine „Chapeau! La bas!” Ati fost necrutator cu conul Dorin. L-ati surprins intr-un moment de neatentie ca altfel va cenzura de nu va vedeati.

  ***
  Oare meritam sa fiu cenzurat, asa, fara vreo mila?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: