(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Fabulistul Viorel Padina

Posted by Arca lui Goe pe iulie 23, 2010

Fabulistul Viorel Padina m-a banat iarasi, a treia oara, pe blogul sau, dupa un scurt intermezzo in care si-a facut niste sperante bizarre si induiosatoare dar care au reusit inca o data (desi nu mai era nevoie) sa probeze niste intristatoare limitari. In mod oficial fabulistul m-a banat nu pentru ceea ce as fi zis sau facut pe blogul sau (dupa cum ar putea fi considerat, nu neaparat rezonabil dar, ma rog, in cele din urma acceptabil) ci pentru niste intâplari intamplate in cu totul alta parte. Chipurile banarea mea s-ar datora faptului ca nu am dat curs unei cereri cel putin bizare si anume aceea de a interzice unor internauti anume sa mai posteze pe Arca lui Goe. Omului fabulist asemenea pretexte de motiv fara rezon i se par firesti, normale, acceptabile, elegante, rezonabile (drept pentru care le si mentioneaza in mesajul in care ma anunta ca sunt banat). Mie faptul acesta in sine (de a gasi normale asa motive fara rezon, asemenea pretexte) mi se pare de un ridicol nemarginit. Inteleg eu destul de bine ca motivul real al banarii mele sunt chiar lucrurile pe care le spun eu-dl.Goe si nu altcineva chiar pe blogul AVP-ist (in niciun caz AVP-ian cu se alinta domnia sa). Absenta unor replici potrivite care sa poata fi date acelor mesaje (***), impreuna cu neputinta de a gasi motive rationale, logice si deonto-logice de blocare a acelor mesaje, in combinatie cu imposibilitatea ignorarii lor la vedere, a facut necesara gasirea unor pretexte care sa salveze aparentele. Rezultatul insa este de o jalnicie care imi starneste tristete si mila. Chiar nu se puteau gasi niste pretexte mai destepte?

Totusi exista si o parte luminoasa in toata povestea asta: a devenit clar ca n-am de ce-mi pierde vremea pe blogul AVP-ist. Nu mi-a luat mult pana sa realizez acest lucru. Mi-a luat cam mult pana sa-l accept. In fine l-am acceptat.

 (***) – N-as vrea sa se inteleaga cumva ca imposibilitatea gasirii unor replici potrivite care sa fie date mesajelor mele (refuzate) pe blogul AVP-ist s-ar datora vreunui merit anume al d-lui Goe, vreunui talent, inteligente sau eruditii ale zgubiliticului domn Goe. Nu, nici vorba. Pur si simplu mesajele respective se refera la niste lucruri de natura evidentei dar pe care maestrul fabulist-and-co se straduieste sa le cosmetizeze, din viciu. Omul isi imagineaza ca e altceva decat e si ca merita altceva decat i se da si incearca cu o disperare bolnava sa-si protejeze aceasta iluzie. Multe iluzii nasc arta. Nu cred ca asta sa fie capabila de asa ceva. Poate ma insel. Bine ar fi. Ramane ingrijorator si faptul ca fabulistul Avepe ii cultiva in jurul sau pe cei cu iluzii similare, in genul Devis Grebu, Sorin Iliesiu sau trolull Stely, intr-un grup ce aduce a secta. Ma gandesc cu groaza ca de fiecare data cand a incercat sa-l incurajeze, in stilul sau specific, pe dl.Goe, omul ma vedea sincer ca avand potential pentru a fi in acea bransa. Groaznic, terifiant, mai ales daca ma gandesc la inteleptele proverbe care afirma ca gura pacatosului adevar graieste. Sa fugim asadar.

Ii multumesc totusi poetului Viorel Padina pentru colaborarea (literara si literala) de pana acum, pentru audienta pe care a adus-o cu voie sau fara voie  pe Arca lui Goe (un procentaj important din vizitele facute pe Arca i se datoreaza lui sau anturajului sau) si-l asigur de toata consideratia mea pentru lucrurile bune, interesante, pe alocuri admirabile, pe care le-a facut prin hyper-spatii dar il asigur totodata si de faptul ca nu voi amesteca acele lucruri gratzioase cu cele in care a derapat in ultima vreme. Cele bune AVP.

Dedicatie pentru AVP-DG-aici

I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire

Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
Give Travie a wish list
I’d probably pull an Angelina and Brad Pitt
And adopt a bunch of babies that ain’t never had sh-t
Give away a few Mercedes like here lady have this
And last but not least grant somebody their last wish
Its been a couple months since I’ve single so
You can call me Travie Claus minus the Ho Ho
Get it, hehe, I’d probably visit where Katrina hit
And damn sure do a lot more than FEMA did
Yeah can’t forget about me stupid
Everywhere I go Imma have my own theme music

 

 

37 răspunsuri to “Fabulistul Viorel Padina”

  1. Sanda said

    mesaj picat la avp

    @AVP,
    Aveti tot dreptul sa fiti suparat..pe bune! .
    Am urmarit incercarile lui Radu,la inceput fara succes,de a fi bagat in seama pe acest blog.Se parea ca nu-i merge.Iata,insa,ca a reusit .Felicitari d-lor, F.Iaru siD.Tudoran ! Ati “innobilit”demersul d-lui T.Maries , asociind-va ad-hoc cu “Radulica fala flica” ,ptru a-l mustrului pe “comilitonul” dv., AVP ,pe care acum ma indoiesc ca il cunoasteti si il pretuiti la fel de mult ca si el pe dv.
    Cred ca se facea ca ,cel putin ,sa-l ignorati pe Radu, ca si pina acum.

    Apreciază

  2. radu said

    Domnule Goe ,
    Am pus-o
    Sunt subiect de postare pe blogul genialului.
    Sau cel putin partial.
    De data asta dusmanul avpului este comun cu al dvs. : Dorin Tudoran
    Ciudat este ca motivul de dusmanie este identic cu cel care v-a facut si pe dvs. un dusman personal :
    „Trolul ” Radu , adica eu.
    Asa ca Sanda-Stely , aia care era in orgasm cad vi se strica blogul are ce manca vreo saptamana.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu – Va aflati (cred) intr-o eroare de paralaxa. Dorin Tudoran nu este (si nici n-ar putea fi) in niciun fel dusmanul d-lui Goe. Virtualmente dl.Goe nu poate avea decat maximum personaje prietene (cu care se tachineaza si/sau enerveaza) sau (si asta se intampla in majoritatea cazurilor) personaje partenere de conversatii virtuale cu care dl.Goe se afla intr-un perfect echilibru indiferent. Personalmente, bazandu-ma pe un cumul de impresii formate in timp si intermediate de carti, ziare, internet si atat, il consider pe Dorin Tudoran, un intelectual remarcabil si un personaj pitoresc in spatele caruia banuiesc (atat cat ma ajuta intuitia) o persoana agreabila si onesta. Scaderile sale in manifestarile publice nu cad in cåderea d-lui Goe pentru a fi apreciate sau evaluate, ci cel mult comentate. Harjoana d-lui Goe cu Dorin Tudoran se rezuma stric la bloggerul Dorin Tudoran (ce include eventual unele particele cu detalii extra virtuale si cu care individul omonim isi populeaza, prin sacrificare, blogul). Intelectualul, relicva istorica, persoana si personalitatea Dorin Tudoran ii raman intangibile d-lui Goe si oricarui alt d. goe. Asata una la mana. In al doilea rand, daca prin absurd, printr-un numar de magie neagra, dl.Goe ar fi adus in postura de a-l avea ca dusman pe Dorin Tudoran, pot sa va asigur ca nu l-ar imparti cu nimeni si cu atat mai putin cu Viorel Padina.

      P.S. Felul in care evolueaza lucrurile si pe care vad ca si d-voastra il intretinetineti, nu slujeste nici adevarul si nici nu-l avantajeaza pe Dorin Tudoran, alimentand idea ca pana la urma ar fi de acelasi calibru cu eternul provincial Viorel Padina, cu care se complace intr-o simpla si tipica disputa, ce reproduce, la scara mica, sablonul STAS al galcevilor intelectuae de tip Marino-Plesu&Co. Chiar daca amandoi fac parte din G.E.D. totusi sub raport valoric si uman (inclusiv ca blogger) Dorin Tudoran este cu trei clase peste Viorel Padina. Si asta este o parere personala (care poate fi gresita) a lui „Ion Luca Caragiale” nu a „d-lui Goe”.

      Apreciază

      • radu said

        Cu cinci clase peste !

        Apreciază

      • pP said

        ,,Chiar daca amandoi fac parte din G.E.D. totusi sub raport valoric si uman (inclusiv ca blogger) Dorin Tudoran este cu trei clase peste Viorel Padina. Si asta este o parere personala (care poate fi gresita) a lui “Ion Luca Caragiale” nu a “d-lui Goe”.,,
        ……………………………..

        VOILA, acum sunteti?…..dar ce sunteti?…………..SUBTIL SAU RAUTACIOS????
        Vraiment,chiar credeti ca DT este peste VIOREL PADINA?(valoric si uman (inclusiv ca blogger))

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @PP – VOILA, si UNA si ALTA. Adica si subtil si rautacios. Doar ca atunci cand sunt subtil si rautacios, chiar daca sunt asa in mod intentionat, rece si calculat (cum altminteri, ca n-oi fi vreun impulsiv), asta este doar un efect colateral al unei realitati observabile pe care contextul o cere observata si exprimata. Venise vorba. Imi imaginez argumentele pe care le-ati putea avea in minte atunci cand ma intrebati plin de subintelesuri daca-chiar-cred EU ca DT este peste VP, valoric, uman, inclusiv ca blogger. Exista „zone din univers” din care se poate vedea invers in cel mai realistic stil cu putinta (si intrucat realitatea este una cu perceptia asta este important desigur), dar eu am considerat media statistica a zonelor din univers si in special zonele de validarea academica, literara etc indeobste acceptate si recunoscute. Ramane cum am stabilit. Si mai ramane sa ma credeti pe mine SAU sa incercati un sondaj de opinie extensiv pe un esantion semnificativ SAU sa intreprindeti personal (eventual ajutat de catre Dezideriu Dudas) un studiu exhaustiv al vietilor celor doi gedi SAU sa va urmati intuitia. Alegeti calea cea mai usoara. Rezultatele vor fi oricum aceleasi.

          P.S. – P.P ma asteptam sa fiu intrebat ce-i aia G.E.D. Se pare insa ca toata lumea stie. Cu atat mai bine.

          Apreciază

        • radu said

          Nebunel ai stat prea mult la soare la Nisa?

          Apreciază

        • pP said

          ,,Exista “zone din univers” din care se poate vedea invers,,
          tu RADU ai stat putin la soare?UNDE?te-ai prajit singur fara sa-ti dai seama? pt.tine e OK.
          de data asta EU am stat la soare la ALICANTE.la NISA acum doi ani.anul trecut in CORSICA.
          deci vorba lui @GOE:
          ,,Exista “zone din univers” din care se poate vedea invers,,

          Apreciază

        • radu said

          Asa e nebunel !
          Din unele puncte din univers s e vede invers dar tu n-o sa ajungi acolo.
          Baga una in franco-romana incoerenta ca esti mai simpatic.
          Ps
          Crezi ca ai inteles ceva din ce-ai vazut in Alicante?

          Apreciază

  3. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Nu stiu pe alte bloguri cum e, dar pe unul e clar ca se incearca un experiment deosebit de interesant :
    Vazand ca nu le mai trece nimeni pragul decat pentru a le spune ca sunt lamentabili , deplorabili si uneori execrabili au pus in scena o bataie cu perne umplute cu ceva asemanator rumegusului (ei spun ca-s idei ) cu care-si dau in cap unul altuia, de zici, fara sa gresesti, ca n-au nimic in el, doar-doar zgomotul iscat va atrage ceva capuri curioase sa vada ce se intampla de-au ajuns sa se paruiasca la cel mai inalt nivel (de maestri 😉 , sub privirile inspaimantate ale unor admiratoare, pe care doar uimirea le mai tine in picioare.
    Altii, speriati de intorsatura, cu cei doi pe aratura, asteapta la cotitura (unii chiar pe acest blog ) sa vada finalul acestei comedii (z)burlesti 🙄

    P.S. Aceste randuri n-ar fi vazut lumina lui Dosoftei ( s-ar putea ca nici asa sa n-o vada ) daca subiectul discordiei dintre cei doi n-ar fi chiar cel care raspunde de Certocratia blogosferica, pe care cei doi, vor s-o faca din sferica plata, adica una cu pamantul (care-i mai suporta ), fiecare folosind armele lui, cea mai temuta dintre ele fiind , de departe, arma prostului (on topic 😉 ) pe care-n curand il veti si afla 😉

    Apreciază

  4. Radu Humor said

    completare
    „..doar uimirea le mai tine in picioare, fara insa a avea puterea sa faca si pasi de pe blogul care le-a consacrat ba ca maidaneze, ba ca vuvuzele, ba ca mony si cu stely !”

    Apreciază

  5. Radu Humor said

    Am impresia ca lui asta expresia atat de uzata si (a)uzitata, i se trage de cand pastea ratele :
    si era tot timpul admonestat :

    – Fa Bula curat dupa ce-ai mancat 🙄
    – Fa Bula ordine-n biblioteca ! etc.
    Pana-n ziua de azi cand aude din ce in ce mai des :
    – Fa Bula bine si ne lasa 🙄
    – Fa Bula, nu-i de tine politica, etc.

    Apreciază

  6. Radu Humor said

    @AVP destainuiri de fa..Bula :
    „… dacă în loc de economiile puse deoparte spre a-ţi petrece o vacanţă mai aparte în paradisu’ din Insulele Aleutine, ajungi măcar la pensia de invaliditate, ca mine, şi tot e bine… ”

    Deci nu m-am inselat :
    Esti pe bune, handicapat !
    Ce-ti pot spune e ca pentru handicapul, boala ta nu-i leac
    si ca-n curand vom auzi c-a mai plesnit un drac 🙄
    Hai nu te speria, ca doar nu-ti vreau moartea 🙄
    Ci, doar ca au postat, deodata , o fata si-un baiat 😆

    P.S. Partea buna e ca Zeus o sa te lase sa te perpelesti de frica sa nu cumva sa-ti pierzi drepturile de handicapat, dupa verificarea bocciana, dar in final vei putea sa respiri usurat :
    nu se atinge nimeni de asa …”exponat ” :mrgreen:

    Apreciază

  7. Radu Humor said

    Abalarule, cum de-ai scapat (si) porumbelul din gura ?! :
    „… un ticalos, un cinic, un zmecher, un sycofant sau o lichea, in genere, n-ar putea sa creeze in vecii vecilor o opera magna…”
    Pai mai bine ca tine nu te putea descrie nimeni, ti se potrivesc toate ca o manusa, „acum si-n vecii vecilor”
    Acum poate vei intelege si tu de ce n-ai sa poti….
    Ca tot veni vorba de „opera”, a ta, de fapt o compilatie versificata pe care te scremi s-o bagi pe gat cu forta unor edituri, are ceva din ce se aude prin metrourile marilor orase, unde niste muzicieni ratati , interpreteaza (uneori destul de convingator) bucati muzicale ale unor compozitori mai mult sau mai putin celebri, cu speranta, mai indreptatita decat a ta, de a li se arunca in palarie ceva maruntis, cu care sa-si poata intregi pensia de boala ( tu vrei insa sa mai dobori si cativa copaci pentru a-ti vedea tiparita limbarnita oarecum folclorica (imi inchipui ce mandru ai fi daca ai auzi cat mai multi cititori vorbind dupa chipu-ti si asemanarea ( „dupa caz, naz si praz „), ai „pootea” si tu rasufla usurat ca ai mai pacalit vreo cativa fraieri („didiloi” ) cu „love”le sa puna botul la rostogolirea in contul tau de cersetor -rege ( ca au si astia orgoliul lor!) a unor sume ce poarta-n ele intreg dispretul ulterior trezirii la realitate.
    Dupa ce ca-ti lipesti numele , cu scuipati, dar si cu nerusinare de niste oameni adevarati (Paul Goma, Dorin Tudoran, Doina Cornea, s.a), mai ai neobrazarea sa dispretuiesti o carte ca cea „a soaptelor”, pe care culmea mizeriei morale in care te adancesti cu fiecare postare si milogire, recunosti ca nici n-ai citit-o :mrgreen:
    Biet mascarici, ce nu mai poate intelege nimic din lumea asta pe care in nebunia lui a desprins-o de Dumnezeu !
    Sperantele tale cu barbi , perciuni si plete nu mai sunt sfintii credintei ortodoxe , ci manuitorii tuturor relelor pe care le aduc banii in sufletele vandute diavolului !
    ++++++
    P.S.
    Ce creatura diabolica poate lua intrupare dintr-un as al securismului si o pupincurista de mai mari ai zilei, de la Ceausescu, pana la Basescu :mrgreen:
    Bleah !

    Apreciază

  8. Radu Humor said

    Si tot la ” opera” ta @Alabarule :
    Te-ai gandit vreodata ca cele scrise de un membru al Academiei sau Uniunii Scriitorilor ( asa cum ai tu nesimtirea sa ceri sa fi primit, cu niste carti pe care le vei scrie probabil mai tarziu, nu ?) s-ar putea oricand sa fie preluate spre a fi traduse in alte limbi ?
    Spune-mi in ce limba ( ca la limbi te pricepi 😆 ) ar putea fi traduse versificatiile tale de oltean intarcat cu sticluta de zaibar, care inca se leagana sau se impleticeste tot timpul in niste tampenii, uneori e drept nostim sunatoare la ureche, caz in care dispare sensul intregului, spre a face loc unei gaselnite de shantz pe marginea caruia odihnesc batranii satului, trecandu-si unul altuia sticluta de plastic si chistocul unei „Nationale”, in asteptarea unei eventuale chemari la masa !
    Asta faci si tu , cu multa parsivenie si ranchiuna :
    Astepti sa fi invitat la o masa !
    La care stau Paul Goma, Dorin Tudoran, Varujan Vosganian de care te-ai luat recent ( nu mai vorbesc de nesimtirea de a-l judeca pana si pe marele Cioran ca pe nen-tu de la Corabia :mrgreen: )
    Ca sa ti-i insir doar pe astia, pe care daca nu le poti ajunge nici la calcaie , te straduiesti sa-i prinzi dormind spre a le putea sari direct la gat, ca o potaie turbata de invidie, ca nu-i sunt bagate in seama elucubratiile ce-l bantuie intre doua hartoage de serviciu si vreo scrisoare la „imparatie” !
    Mai jos de atat nu se poate cobori !
    Ai trecut prin toate fazele nebuniei de a face din kkt bici.
    Ai pupat pe unde-ai apucat si ai lins unde-ai scuipat cu o nonsalanta vecina cu paranoia, doar-doar cineva se va indura sa-ti sponsorizeze facatura literara , convins in sinea ta ca-i vei indupleca sau forta (prin santaj ordinar ) sa o
    faca 🙄

    P.S. Mai arata-mi un singur blog in care cersetoria sa fie ridicata la rang de stil de viata :mrgreen:

    Apreciază

  9. raduhumor said

    @AVP :
    „TVR ar face bine să arate opiniei publice, în seriale populare, istoria mogulilor loco, originea averilor şi puterilor acestora, precum şi a supărărilor şi răzbunărilor lor pe cei ce nu-i mai lasă să-şi bată joc – chiar cum vor – de ultraprostitu’ bobor…”

    In stilul lui de cal impiedicat scos la pascut pe pajistea s(t)atului, neintelesul (decat de @Stely si acest traitor degeaba pe meleaguri straine, dar cu apucaturi la fel de pupine ) incearca sa arunce tot timpul balegaru-i ideologic in gradina opozantilor politici ai lui Basescu (mogulii, comunistii si securisti, altii decat cei cu care defileaza de 20 de ani incoace Incrucisatorul de ape tulburi).
    Pai, eu nu zic sa nu aflam toate magariile de dupa ’89, dar sa le luam in ordine, caci oricum disparitia Flotei este anterioara celorlalte crime politico-economice savarsite de cei vanati astazi pentru ca nu s-au incolonat sa fure sub flamurile portocalii sumele ametitoare disparute din bugetul Romaniei, nelasandu-si niste procente la partidul aflat la putere !
    Dar un individ care pupa puterea din orice pozitie, doar-doar va reusi sa se aleaga si el cu vreun oscior de ros la hada-i batranete ivita dupa o viata de compromisuri facute sa sune frumos din coada, asortate cu atacuri si jigniri impardonabile ale unor personalitati (Goma, Manolescu, Dorin Tudoran, Doina Cornea) de care n-a reusit sa se apropie nici la propriu (din cauza caracterului sau mizerabil ), dar nici la figurat datorita slabei prestatii literare ( un jalnic compromis sugubat dintre niste preluari/prelucrari de idei ce nu-i apartin, si un limbaj saltaret de oltean crescut morometian ,dar fara nici un Dumnezeu :mrgreen: , pe marginea santului 🙄

    P.S. In afara de a sari cu pleazna la cei care trec pe langa el si nu-l baga in seama, sau dimpotriva il baga, dar nu in Istoria literaturii romane cum se viseaza, ci in alta parte, acolo unde-i e locul, individul lovit de boala persecutiei, se multumeste si cu firimiturile aruncate de niste naivi, sau interesati si versati politicieni, ce-l folosesc ca material de toaleta la buda portocalie !
    Mai mult , ii pute totul in jur ( Eminesu, Eliade, Cioran, , in afara de cei mai sus aratati si situati ), fara sa observe si sa-si dea seama ca mirosul uneori de-a dreptul insuportabil vine de la neatentia cu care se deplaseaza ( pana si pe bicicleta e un adevarat pericol 😆 ), calcand in toate mizeriile ce-l urmeaza precum rahatul lipit de talpa , raspandind in preajma-i mirosul atat de insuportabil :mrgreen:
    Numai ca el se uita urat la altii , reprosandu-le niste mizerii in care singur a calcat ! 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Impartial ca tot romanul ati impestritat mesajul cu ipoteze plauzibile si aiuristice in egala masura, botezate „implicit”, in subsidiar, adevaruri de lucru. AVP-ul, intotdeauna un bun prilej de gâlceava si pretext de a bate iapa (sau cam asa ceva) va justifica foarte frumos felul de a fi: usor extremist. Desigur ca d-voastra sunteti extremist doar pentru a balansa cumva situatia dezechilibrata de zbanghiul poet corabian, corabier sau cum o veni. Incolo nu. V-as ramane indatorat daca m-ati lamuri si pe mine ce-i cu flota. Pareti a fi un cunoscator. Nu va zagarciti cu detaliile.

      Apreciază

  10. Radu Humor said

    Iar sare Abalaru din baie cu clabuci mai mult la gura, aparent avand treaba cu mine, dar in realitate ca a aparut la rampa un nou dizident, veritabil de data asta, a carui ultima aparitie editoriala avand ca tema niste savuroase, daca n-ar fi odioase, intamplari cu securisti, redate intr-un stil personal inimitabil.
    Ce-ar avea sula cu prefectura si Abalaru cu astea ?
    Pai, nu prea are, dar el se straduieste sa aiba, ca altfel n-are si oricine observa cam cu ce se mananca dizidenta la Luca Pitu ( atent intinsa pe o felie de viata traita cu comunismul de gat si cu-n zambet amar pe buze), si cu ce se mananca-ntre ei indivizi marunti si ranchiunosi ca acest batranel senil ce vede peste tot doar falsi dizidenti, falsi poeti, falsi scriitori, de zici ca i-au scazut si vederile, nu numai puterile de a se mai prinde cu dintii de partea din spate a unor mari romani ( nu-i mai amintesc ca e mai usor sa aduc cateva din reperele lui morale in fata carora face sluj si da si din coada cand ii scapa vreun oscior ceva).
    Dintre toti cei pe care s-a scremut sa-i „puna jos”, ca sa poata fi si el la inaltimea lor, acest Luca Pitu se dovedeste periculos pentru ca cine l-a citit nu poate sa nu observe un stil de exprimare care, cunoscandu-i si scalambaielile Abalarului te pot duce la gandul ca acesta din urma (de tot!) se chinuieste epigoneste sa-l imite ( uneori cu succes) pe hatrul bucovinean !
    Si atunci cum sa nu se sparga-n cioburi Oul Cosmic si Poemul (cat o fi el din) de otel, cand vezi ce mai ramane din el, dar mai ales din aura de poet unic ( de unica folosinta pentru portocalii de data asta) si neinteles de contemporani, pentru a carui descifrare va trebui sa asteptam nu moartea pacatosului ( ca nu le are nici cu Dumnezeu), ci descifrarea tainelor ce zac in el precum cartofii si bicicleta Ukraina in debaraua din viitorul bloc memorial din Caracal .
    Si toate in speranta ca isi va pune inca cineva mintea cu el, spre a se lauda apoi cu cine se „intretine” el(cand nu cerseste!) pe blogul sau, in care nu mai gasesti decat cativa rataciti si cateva smucite de serviciu ce-si pun la bataie taatzele planturoase si tartitele de gaste-ndopate, spre a face zid de nepatruns in fata ridicolului personaj plecat de mult de acasa si ajuns pe cealalta Corabie a celor ce de nebuni ii canta-n struna, ca deh! Cine se-aseamana , se-aduna !
    Cum se aduna si restul gunoaielor …
    La tomberon 🙄
    Pe care, cineva a scris mare, sa se vada de la distanta – AVP 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Cam asta am incercat sa-i spun si eu poetului auctor al Goemul de Otzet, adica-ca-si alege ca termeni de comparatie pigmalioni care-l pun in ochii mintii lui, in pozitii favorabile, ca incearca sa-i ignore pe monstrii (pentru parameci elefantul nu exista, e o fictiune, o plasmuire imaginara, cu care n-ar avea de ce sa se compare) sau sa-i traga de bracinari in jos (pe cei din clasa de mijloc) ca sa arate ca nu-s vreun lucru mare, in fine tehnici de urcat per aspera ad stely. Nu mai sus. Uite ce mesaj nevinovat mi-a refuzat AICI micul dictator de la Izbiceni:

      „mDa, d-le mPadina, dar oricat v-ati forta n-o sa va puteti iesi din piele, iar in acea piele ati ramas si veti ramne un biet baiat de la tara care se minuneaza si el de cat de destept este pe langa boii din atelaj. Mai exista in nomenclator functia de sef de atelaj?

      P.S. Acum vin si te intreb puicusorule, da’ ce mare procopseala e si cu „Paneta mBou” aiasta?

      …si doi, vino la cestiune stimabile, la cestiune. Acum fii pan-shakespearian si intreaba „Care-i cestiunea?” Pai… aceasta-i cestiunea.”

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Nu ca m-as fi asteptat sa apara :

        Tu nu vezi mai prapaditule ca la nici una dintre postarile unde se regasesc buimacelile tale nu s-a indurat nimeni sa-ti lase vreun comentariu ?!
        Lumea s-a lamurit definitiv cu tine, ca esti dus cu pluta, multumindu-se sa-si faca cruce si sa treaca mai departe, fara sa-ti lase nici macar banutul unui comentariu, si tu visezi la editori babani si la gramezi de bani 🙄
        Mare-i gradina lui Dumnezeu si nu-i de mirare ca mai sunt si unii ca tine !

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          D-le Radu (Humor) ma râd pe mine de haz, punadu-ma in pantofii de piele ai unui vizitator oarecare (eventual cu toc) care se nimereste sa citeasca mesajul pe care l-ati postat mai sus si in care-i frecati la greu ridichia bietului domn… Goe. Eu stiu ca va refereti (in primul rând 😉 ) la dl. mPadina (si numai eventual si-n subsidiar la dl.Goe; unde n-am eu norocul unor comentatori asa de subtili) dar cei aterizati la intamplare aici vor ramane cu unica impresie ca-i vreti gâtul lui musiu Goe. Lume, lume… dl.Radu Humor se refera la Viorel Padina, poet cu pluta pe Oltul de jos. In rest avem de-a face doar cu potrivela (ne)intamplatoare a unui act ratat. Pai se poate d-le Humor? Zic bine? Zic: bineee!

          Apreciază

  11. Dl.Goe said

    Mesajul urmator i-a fost adresat lui Adrian Merfu, pe corabia nebunului dar a fost refuzat de la postare. Ma rog… Stely, va rog sa-i comunicati d-lui Merfu ca i-am raspuns aici.

    „@Adrian Merfu, ba dimpotriva, cred ca pentru moment, si momentul asta tine de ani buni, (sau mai bine zis rai) ar trebui sa ignoram trimiterile la alte texte (din trecut) si sa observam atent, fara influente externe derutante, manifestarile actuale ale eternului taran-rural (nicio insulta aici) Viorel Padina. Descifrarea acestui Padina, de altfel nu prea dificila, poate oferi cheia potrivita si in decriptarea capodoperelor trecute. Totala fascinatie fata de aceste capodopere create in trecut, in fata carrora nu conteneste sa se prosterneze actualul Padina, mirandu-se sincer de incapacitatea contemporanilor de a sesiza si idolatriza cum se cuvine unicitatea (ca de unica e unica si chiar mai mult decat atat 😉 ) operei sale (sub)unitare, nu este un semn de boala (isterie manico-depresiva) cum ar putea considera unii observatori neatenti. Nu. E un semn de moarte. Cine e asa de neconditionat mandru ce ceea ce a creat in trecut e deja mort, ajuns la timpul concluziilor cand realizeaza, cumva, ca nu mai e in stare de nimic anume si ca unica sa sansa este agitatia aparent isteroida spre atragerea atentiei asupra unor lucrusoare din trecut. Actualul Padina poate infricosa pe oricinese se gandeste la lucrurile teribile pe care le-ar putea aduce, fiecaruia, batranetea.

    Maestru e in moarte clinica, iar asistenta stely vegheaza atent sa nu-i tulbure nimeni somnul agitat, cu vreun soc electric sau cu vreo manevra de resuscitare. Dumnezeu sa-l odihneasca.”

    Apreciază

  12. Radu Humor said

    Si pentru ca Abalaru nu-mi poate desparti numele de particula „antisemit” (ma mai alinta si cu „sociopat”, dar nu-i mai gasea lui @Goe alt epitet si atunci am scapat eu 🙄 ), o sa reamintesc cea ce am mai spus odata la celalat smucit (@Thor):
    N-am nimic cu etnii, ci cu „specii” de indivizi pe care-i observ ca fac rau neamului romanesc ( il nedreptatesc, il batjocoresc, il inseala, il denigreaza, il persifleaza, il fura, ii sau il indreapta prin teoriile si actiunile lor in alte directii decat cele benefice lui, si mai ales ii batjocoresc credinta strabuna) si atunci, ca un bun roman (cum ar trebui sa fiti toti) imi permit sa le atrag atentia (indiferent ca sunt nemti, unguri, americani, englezi, spanioli, rusi sau , ati ghicit – evrei !) atat cat pot eu, ca sa nu parem ceea ce chiar suntem :
    Un sat fara caini !
    Si asta nu in general , ci nominal .
    Si inca ceva :
    Mai mult decat pe straini , ii condamn pe cei vanduti lor (evreilor, rusilor, americanilor, maghiarilor, arabilor, chinezilor, englezilor,s.a), pentru ca aia n-au legaminte sfinte facute fata de poporul roman, pe cand noi, prin nastere si botez, avem !
    Asa ca nu astept sa ma simt strain in propria-mi tara si voi continua „sa-mi apar saracia si nevoile si neamul”, cum frumos spunea (ca istoria se repeta!) marele Eminescu, cel pe care unii dintre cei mai sus amintiti, nu le-a ajuns ca l-au vazut mort, dar vor sa-l mai omoare odata scotandu-l din manuale si trimitandu-l in uitare :mrgreen:
    Vorba idolului vostru :
    Am gresit ?!
    Nuuuuu!
    Voi gresiti, cei care ganditi si procedati exact pe dos !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Inteleg ca d-voastra considerati ca nu sunteti antisemit. Deduc de asemenea ca acceptati acuzele care vi se aduc doar ca le considerati patriotism nu antisemitism. Va rog sa ma corectati daca gresesc. Ati putea da exemplu de cineva contemporan care sa poata fi catalogat ca antisemit?

      Apreciază

  13. Radu Humor said

    Radu Humor Says:
    18 decembrie 2010 la 09:18
    @AA
    Mi-ai adus aminte de “stela de la Tel- Dan”……
    @ Adrian Merfu
    Aveti un stil pretentios , dar uneori si gaunos , specific anumitor indivizi .
    Iar intrebarea urmatoare imi intareste convingerea ca v-am ghicit :
    Nu sunt antisemit !
    Cel mult antiVT, HRP, anti celor care ucid cu sange rece oameni nevinovati, anti cei cativa care spoliaza lumea spre a incerca s-o conduca mai usor, etc.
    N-am nimic impotriva evreilor in general si va asigur ca am multi prieteni printre ei (voi?!), care-mi impartasesc convingerile si criticile .
    Atat doar ca-i cunosc mai bine decat multi altii si am curajul sa le-o spun in fata (ca “de la obraz”, cum spune o vorba romaneasca , n-am cum! ).
    De altfel toate postarile (temele) de pe bloguri ) se vor a fi pana la urma un fel de sondaje, din care cei interesati trag anumite concluzii, iar cei cativa care continua sa sustina orbeste niste cauze pierdute , nu fac decat sa creasca marja de eroare a acestora.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Humor – Daca as fi Ion Cristoiu as zice ca sunteti un personaj romantic. Dar nu sunt. Sunt sigur insa ca va veti simtiti flatat chiar si asa. Impresia mea este ca incercand sa-i tineti grupati (etnic sau politic) pe dusmanii pe care-i aveti in razboaiele imaginare nu faceti decat sa ratati tinta. Termenul din astronomie „aberatie” va spune ceva?

      P.S. Asocierea lui Tismaneanu si Patapievici cu cei ce „ucid cu sange rece oameni nevinovati” (prin alaturarea in aceeasi fraza) nu va face cinste. Va face ridicol.

      Apreciază

  14. Radu Humor said

    Suntem multi domnule Goe ! 😆
    (sper ca gustati glumele si nu le dati mai departe 😉
    Dar incercati sa-i numarati si pe cei care sunt antiromani !
    E drept ca sunt mai putini, dar au puterea sa faca mult rau, la propriu, nu la figurat, cum fac antisemitii.:roll:
    Si pana la urma nu vi se pare ca antisemitismul e o reactie naturala, si de aparare , nu numai de atac (virtual!) ?

    Apreciază

  15. Radu Humor said

    Radu Humor Says:
    18 decembrie 2010 la 13:33
    @monica, n-am inteles de ce-ai scris “filosof” ?!
    Si da! In raport cu Cel la care te referi, sunt mic !
    La fel ca voi toti !
    Numai ca Iisus Christos se naste pentru noi, nu ca sa ne coboare, ci ca sa ne ridice !
    Uneori si impotriva celor care-l hulesc/batjocoresc si dupa 2000 si ceva de ani
    Si daca ei nu obosesc, nici noi n-avem dreptul sa obosim si sa ne dam batuti , pentru ca dreptatea si ” Dumnezeu este cu noi !”.
    Cel putin nu toti !
    Crestineste nu pot sa-ti urez decat “Sarbatori fericite!” si
    colinde romanesti adevarate, ce duc cu ele de veacuri, adevaruri pe care se chinuie unii sa le tot traga in jos, uitand ca se poate ajunge la ele doar ridicandu-ne !

    Radu Humor Says:
    18 decembrie 2010 la 13:53
    Ma surprinde ca oameni , considerati de mine pana acum (si probabil mai departe, doar de altii!), autoritati in materie, se chinuie sa omologheze niste vadite prelucrari, nici macar la prima mana , drept contributii originale la mai buna intelegere a lumii.
    E drept ca uneori artificiile/sclipiciurile verbale personale pot parea unora sclipiri ideatice, dar de aici, “pana departe”, nu-i nevoie doar de “carte”.
    Mai este nevoie de acel ceva, pe care unii regasindu-l la altii, se grabesc sa-l trimita in derizoriu, sau mai rau, sa-l persifleze nesimtit, crezand ca aruncand cu noroi si zoaie asupra unor personalitati romanesti de exceptionala valoare artistica, morala si spirituala, vor reusi sa se strecoare si ei cu negreala lor artistica, dar mai ales sufleteasca, intr-un ” tot” literar ajuns gri, prin binecunoscutele ( de ei, dar din fericire si de unii dintre noi ) metode denigratoare si insultatoare 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mie mi se face piele de gaina vazad usurinta si natruralete pe cu care si-l revendica unii pe Isus Christos ca aliat electoral sau si mai rau de dispute virtuale, incluzandu-l in acelasi mesaj in care-l bestelesc pe Padina, autor de evanghelii. Ceva nu se bate aici, nu se loveste, e ceva putred in… Danemarca. Ca presupun ca sunteti din Danemarca dupa felul in care va manifestati. Hamletian.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Bine ca nu sunt !
        Norvegia-Danemarca 25-15 !
        In alta ordine de idei, apropiindu-se Craciunul (Nasterea Domnului) cred ca-mi veti scuza referirea la Iisus Christos !
        Faceti-o pentru mine , va rog, daca nu pentru celalalt motiv pe care ati fi putut sa-l aveti !

        P.S. Vedeti ca si de la frig se fac unele ca cotcodacesc 😉

        Apreciază

  16. Radu Humor said

    Radu Humor Says:
    18 decembrie 2010 la 18:00
    @monica
    Asa cum ai trunchiat tu citatul poate parea si o copilarie !
    Da! Am terminat , “pana la urma o facultate, filosofia”, si ma bucur ca n-ai pus-o iar intre ghilimele !
    Si de “espus” o sa continui ori de cate ori imi veti da ocazia !
    Am sa-ti spun un secret, daca-mi promiti ca nu i-l spui asa repede!
    Toata liberalizarea asta pe care o face Abalaru pe blog, imi este rezervata/dedicata :
    Pentru a mai putea strange date si a le trimite mai departe .
    In special despre mine, dar , daca mai pica niste pareri mai nationaliste , n-are greturi sa le trimita si pe alea mai departe, ca poate daca reuseste ( si cu ajutorul unora ca tine!) sa se impuna mandretea asta de dictatura (i-am zis asa de la mandrele lui Basescu ), poate reuseste sa ma vada la vreun proces, cu el ca martor al acuzarii
    Eu nu traiesc din amintiri, dar ma sprijin pe ele ori de cate ori simt nevoia de a-mi reafirma conditia mea de om liber !
    Si eu am avut aceeasi buna impresie despre cel amintit de tine pana cand mi-au sarit in ochi vorbe si fapte pe care un dizident adevarat nu le-ar fi spus si facut niciodata !
    Ce dizident e ala care incalca dreptul la libera exprimare a unuia care si-a permis sa-i faca observatii (pertinente !), tragandu-l de maneca, s-o lase mai moale cu laudelele penibile si linguselile care n-au facut niciodata parte din arsenalul de lupta al unui dizident . Ca uneori am folosit expresii mai tari, e adevarat, dar adevarurile dor, nu-i asa ?!
    Ba mai mult, daca cineva imi spune mie ca para , reclamatia si amenintarile fac si ele parte din “echipamentul dizidential”, poate ca o sa caut si eu niste exemple!

    P.S. Singura scuza pe care as putea sa i-o gasesc , ar fi aceea ca a primit dispozitii de la cei in slujba carora a intrat !
    Dar nici asta nu l-ar avantaja prea mult !

    Apreciază

  17. Radu Humor said

    Radu Humor Says:
    18 decembrie 2010 la 22:16
    “S-au identificat si facut publice documentele esentiale care dovedesc ca Laszlo Tokes , la 11 septembrie 1975, lasa judecatii istoriei urmatoarea consemnare olografa: “Constient de faptul ca prin atitudinea si comportarea mea am adus atingere securitatii statului ma angajez ca pe viitor sa fiu un cetatean loial regimului din R.S.R. (…).”

    Mai cunoasteti cazuri asemanatoare ?!

    Radu Humor Says:
    18 decembrie 2010 la 22:19
    ” Informatorul “Laszlo Kolozsvari“ furniza informatii in temeiul carora anumite persoane, inclusiv cetateni ai altor state ( Klass Eldering, Ida Eldering, Lajos Gudor, Ioszef Demeter, Laszlo Ferenczi, Sandor Farkas, Ioszef Otvos, Tamas Jenci, Noemi Szebeni, Laszlo Vetesi, Sandor Gede s.a.) au facut obiect al unor masuri de prevenire a activitatilor de natura a prejudicia securitatea statului roman.”

    Nici asta nu va aduce aminte de nimic ?!
    Wow !

    Apreciază

  18. Radu Humor said

    Pana la urma daca mie mi se tranteste usa in nas, nu-i mare mirare, nici suparare, dar cand un om de calitatea certa a lui Andrei Alexandru („altfel imbracat, altfel piaptanat si altfel mobilat la mansarda „- extraordinara zisa ! ) este tratat ca pe tarlaua , sau ca la stana , de niste (aceiasi) mardeiasi ai cuvantului, pusi sa jigneasca si sa injure ca la usa cortului ( ca iglu-ul presupune o ospitalitate si un bun simt ce vor ramane de dat ca exemplu de civilitate interumana ) , cei care se descalifica pentru totdeauna sunt gazdele , care joaca urat, murdar si brutal :mrgreen:
    De aici pana la descalificarea totala nu mai este decat un pas, pe care cei doi il fac in pas de dans, aducand aminte de desenele animate in care perechea era formata din prea dotatul magar si prea focoasa femela-elefant 😳 !
    Mai lipseste din peisaj personajul cu tulumba, ce are rolul fie de a imprastia dusmanii, fie de a nu-i lasa pe cei doi prada nebunelor pofte , care pana la urma le vor fi fatale ( intelectual , si nu numai :rool: )

    Apreciază

Lasă un comentariu