(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Padina cu patina de patima

Posted by Arca lui Goe pe august 6, 2010

…sau greco-grando-mania grandorii.

 …sau

          Bloggeri vi se pregateste ceva: Legea Iliesiu/Padina

 

Printr-un nou acces de ridicol, AVP-ul, rege autointitulat in republica populara si democrata a hyperspatiului virtual (un fel de regele Cioaba sau imparatul Iulian) vine si zice, din adancimile gandirii sale maiastre, ca gazdele din lumea virtuala care accepta comentarii cu valente literar-artistice, precum cele ale lui Padina dar (nu) si ale altora ca el, ar trebui constranse, prin lege, sa anunte cu cateva luni inainte intentia de a-si dedisponibiliza sau sterge arhivele. Chiar asa! 

Pai intr-un moment de ratacire artistica, maestrul de la Corabia mi-a facut favoarea sa posteze o mica-capodopera chiar aici, pe Arca lui Goe. Ar trebui asadar sa-l anunt din vreme, daca vreau sa-mi fac curatenie pe santier, pentru ca sa poata artistul sa-si recupereze (inapoi) creatiile, altminteri primesc amenda sau stigmate.  Ca daca e lege trebuie sa fie pentru toata lumea nu doar pentru anumite forumuri alese pe spranceana de cuplul timpului liber Iliesiu/Padina.

Dar atunci acest drept al recuperarii creatiilor artistice postate aiurea (gratuit si benevol, absolut pe riscul lor), in hyperspatii, ar trebui sa-l aiba toata lumea, inclusiv „trollii” (sau macar trollii nedovediti de lege) si toti comentatorii (mai prolifici sau mai priculici) care cred despre sine ca n-ar fi tocmai ratati ci scriitori mareti si creatori unici in comentarii si suete desuchete. Iar daca dl. Padina ar merge mai departe cu logica dreptului de autor atunci ar putea ajunge la concluzia ca (si dansul in calitate de gazda) nici macar n-ar avea dreptul legal sa cenzureze mesajele care-i vin pe blog (tot un fel de forum) ci ar fi obligat (prin legea Iliesiu/Padina) sa le publice, macar pentru a le da comentatorilor, mai mult sai mai putin anonimi, sansa sa le recupereze, in cazul in care, respectivii scriitori se decid ulterior. Sa le publice. In vreo antologie. Sau sa le bage. In vreo crestomatie. Dar artistul Viorel Patima este, care este, ombilicul netaiat al universului virtual si prin urmare, amicul sau Iliesiu ii poate croi o lege speciala care sa sune cam asa:

Forumurile si Blogurile care au avut sansa sa gazduiasca comentarii de aur ale regelui galactic de la Corabia nu au voie, sub niciun motiv, sa se inchida sau sa invizibilizeze/subtilizeze/debilizeze textele autorului AVP, fara acordul prealabil al acestuia, exprimat pe un post de televiziune cu acoperire nationala (OTV?), la ora de maxima audienta, in cinci zile consecutive. Sau cum? Sa traiasca sa mai dea!

 Totusi intamplarea este un bun prilej pentru a reactualiza o tema niciodata inchisa:

Cui apartin drepturile (he-he) intelectuale,  asupra textelor postate ca-comentarii, pe forumuri, pe bloguri sau in subsolurile (insalubre) ale ziarelor si revistelor?

Aceasta-i intrebarea!

87 răspunsuri sa “Padina cu patina de patima”

 1. Dl.Goe said

  Aceasta-i intrebarea! Fireste ca aceasta-i intrebarea. Ma si mir ca a mai fost pusa. Raspunsurile nu-s si nu-s. E-atata liniste ca-mi pare ca aud cum se izbesc de geamuri razele de luna.

  Cred totusi ca ceva, ceva tot am gasit:
  I-aud pe nenascuti câini,
  Pe nenascutii oameni
  Cum ii latra.

  (Citatele aproximative de mai sus sunt din doi poeti profesionisti din Giurgiu. Niciunul din Oltenitza; In plus se pare ca am reusit performanta de a-i bana pe Radu si Raduhumor fara sa ma conectez la panoul de comanda WordPress. Deci se poate!)

  Apreciază

  • radu said

   A venit noaptea si mai racoare.
   Discutam on topic sau plecam banato-suparati(nu banatul sarbesc)?

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Avantajul Arcei este ca aici totul e cu auto-servire, la liber. Inclusiv banatul si supararea. Chiar si impacarea. Din pacate daca as zice ca „faceti ce vreti” ar suna ca injuratura (sau ma rog ceva vecin cu impertinenta sau indiferenta rece) in loc sa treaca drept ceea ce este: promovarea celei mai depline libertati de alegere. A individului pentru sine, fara nicio constrangere.

    P.S. Va astept oricand cu discutii on sau off topic. Cui credeti ca apartin drepturile (he-he) intelectuale, asupra textelor postate ca-comentarii, pe forumuri, pe bloguri sau in subsolurile (insalubre) ale ziarelor si revistelor? Sunt sigur ca aveti o parere.

    Apreciază

    • radu said

     Inainte de aspune ce parerea am despre subiectul de fata am o intrebare serioasa de data asta.
     Ce dumnezeu ati avut in dupa amiaza asta?
     Si ma refer numai la mine.
     Faptul ca am adus pe bog o referinta la Roxana Iordache sa fie asa de definitiv ireconciliabil?
     Daca da spuneti si ma duc la culcare linistit.
     Nu de alta da si maine e canicula.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu – Avem, se vede treaba, viziuni diferite despre definitivele (i)reconciabilitati. D-voastra ati adus „referinta” pe Arca, eu n-am evacuat-o, am intregit-o. Unde este ireconciabilitatea? Ca nu e.

     Apreciază

 2. Mirela Rogoz said

  D-le Goe ce se întîmplă doctore? Ce a devenit blogul ăsta de nu se mai deosebește om de persoană? Cine cu cine ce? Nu vă doare capul?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu ma doare capul. Nimeni cu nimeni. Ce nu e clar? Fiecare pentru el, nu ca pe alte bloguri pe care sunt toti pentru unul si unul pentru tonti. D-vostra cu cine ati vrea sa fiti si cu cine nu? 🙄

   Apreciază

  • radu said

   @mirela rogoz
   Azi a fost canicula stimata doamna.
   Canicula mare monser , pe strada Sapientei!
   Dar a venit noaptea si un pic de racoare
   O fi de ajuns?

   Apreciază

 3. M-am trezit luni si m-am gandit marti sa ma duc miercuri la munca….Da` cand am vazut joi ca vine vineri am zis ce dracu sa caut sambata la munca…cand duminica e zi libera !

  Postare noua la TILBUHOGLINDA

  Apreciază

 4. Mirela Rogoz said

  Eu ma înteb dacă asata e arcă sau arcan. 😉 Răsfoind dialogurile estivale de ieri nu mi-am putut reprima o comparaţie. Mă veţi ierta d-le Goe dacă voi spune că mi-aţi dat senzaţia unui pedofil de cartier, care în mod normal le ofera bomboane copiilor și îi apară împotriva baieţilor răi de pe stradă care îi bat sau îi scuipă pe micuţi, pentru ca mai apoi să-și facă mendrele. Cam așa și d-voastră cu cei doi Radu. I-aţi atras aici pe această arcă de salvare 😉 ca să-i abuzaţi. Pe vremuri, ca să fie completată armata împăratului se faceau hore în sat ca să vină băieţii la danţ, la fete. Cînd se înfierbîntau ei la horă erau prinși cu arcanul (un fel de lasou) și dusi la oaste, între băieţi. Mie mi se pare ca v-aţi cam grăbit cu Arcanul lui Goe pentru că cei doi Radu erau singurii vizitatori cu abonament pe care-i aveaţi. Acum o să barbieriţi numai à la Carte. Să vedem cum o sa mai momiţi alţi mușterii pe arca salvatoare.

  Apreciază

 5. raduhumor said

  @Mirela Rogoz
  Degeaba te bucuri (si-i mai bucuri aiurea si pe altii ….) 😉
  Un asemenea blog pentru unul ca mine reprezinta o adevarata mana cereasca si daca Doamne fereste , s-ar supara si Dom Goe pe mine , n-as mai avea decat a-mi pune capat zilelor insorite in care puteam sa le raspund unor nedemni stapani de blog, care s-au invatat, la fel ca-n vestita „nici o masa fara peste !”, cu nici o postare fara eu sau tizul, dar cand sa primeasca si binemeritatele raspunsuri, Canci !, ca eram banati (cel putin eu !).
  Asa ca fara ajutorul desinteresat al acestui enigmatic domn, unde si cum reuseam eu sa mai fac ceea ce atat de mult mi se reproseaza chiar inainte de a face ?! 🙄
  Daca mai facem abstractie de parerile absolut aiuritoare cu privire la o Doamna precum Roxana Iordache ( pe @Julia n-o cunosc , asa cum perfid se insinueaza ), s-ar parea ca in calea bunei noastre colaborari n-ar mai sta decat o eventuala stare de non-combat a unora ca @AVP, caruia-i doresc sanatate, ca doar nu i-am rupt eu mana cu care ma batea la taste de a ajuns cu reclamatiile peste tot, sau altora ca el , ca iele-s mai putine , adica doar cele doua, pe care uneori nici n-apus sa le iau eu in suturi c-o face direct „maestrul” plecat in hyperspatzir, adica dus cu capul, unde nici nu poti gandi :
  ca ca el nu-i nimeni, iar ca noi, la fel, ca nu stim sa pretuim compilatiile facute dupa ceva cartoaie sau notite de padurar scrise cu creionul chimic inmuiat in apa rece de izvor, de
  se-mbata ciuta de ramene muta (rima de doi lei, dar nu merita mai mult 🙄 );
  sau ca nu observam ce emulatie, adoratie si perplexitate este in stare sa produca in mintea fugita si ea de-acasa a unor pensionare , care la aflarea taierii pensiilor au sarit in sus, mai intai de revolta, iar mai apoi afland ca chiar celebrul cuplu de comici vestiti ai gafelor de tot felul (Base-Boc) stau la baza acestei nastrusnicii, au inceput sa urle de bucurie ca le-a taiat-o , ca mai apoi sa urle de suparare ca nu ne-a taiat-o, ca s-au bagat nesimtitii de la CC ( nu ala de pe vremea lor de activiste fruntase, adica CC al UTC) si le-au dat peste mana la idolii lor, unul dintre ei iata reusind sa si-o (re)traga cu asemenea forta, incat si-a bagat-o putin in gips
  (dupa cum cu sincera compasiune am aratat mai sus, ca si asta desi era in pericol cu handicapul lui, nu pregeta sa sustina masura taierii 🙄
  Deocamdata cam atat, ca am auzit ceva de-o banare si mi-e sa n-o scap iar pe-alaturi, ca se mai intampla si la case mari, Mirelo 😳

  Apreciază

  • Mirela Rogoz said

   Radule dar nu m-am bucurat.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   @RaduHumor – Cum ii spunem si amicului Radu, aici si banarea e la liber, cu auto-servire, deci cu atat mai eficienta. Nici macar spam-ul nu-l incarca. Ceva ce nici in visele lui cele mai roz nu i se arata celuilalt amic al nostru, Viorel Padina, bloggerul. Acum n-o sa ma aventurez precum conul Dorin Tudoran pe vremuri si sa spun ca nimeni, niciodata nu va fi moderat, cenzurat, banat, pe „blogul” meu (si care con s-a rasucit de trei ori femeie cu cate 60 de grade pe fiecare blog nou, creat barbateste, in ciuda celui vechi) dar va pot spune ca momentan nu se intrevede perspectiva sumbra a moderarii, pentru ca n-am pe cine sa banez. Cand o sa am, daca o sa am, fireste o sa experimentez moderarea, cenzura si banarea printre candidatii seriosi la titlul de troll oficial pe Arca lui Goe, tribord. Cum nu va calificati nici pe departe pentru o astfel de candidatura puteti sa stati linistit. Libertatea d-voastra de expresie ramane intacta. Cam ca Roxana Iordache. 😉

   Apreciază

   • raduhumor said

    La @Roxana Iordache s-ar potrivi mai bine „integra” decat „intacta” !
    Mai nou m-am ales cu o maidaneza care se tine dupa mine peste tot si care semneaza
    nici mai mult nici mai putin surprinzator „Roxana I”

    Apreciază

    • raduhumor said

     Vezi ca si @Riddick a patit ceva cu un blog sters , sau cam asa ceva si mi-am adus aminte ca erati dator cu o explicatie la ceea ce s-a intamplat atunci cu aia a lui Goe 🙄
     Cum n-am blog , nu m-ar interesa decat culisele unor asemenea disparatii din peisaj si mai ales ce contineau mesajele devenite invizibile, eventual o parere a dvs despre toate acestea si cate au a se mai intampla de acum incolo.

     Apreciază

    • Mirela Rogoz said

     Radule se pare că la Riddick este o treabă mult mai mare decât a fost la dl Goe

     Apreciază

 6. Dl.Goe said

  AVP i-a adresat d-lui Goe, intr-un comentariu de pe blogul sau, un mesaj. Dl.Goe, politicos, i-a raspuns, dar, cuminte, dl.AVP, nu i-a publicat mesajul.

  Acesta era mesajul:
  „@AVP – Dar chiar semeni extraordinar cu Ion Oblemenco. Se pare ca exista o gena de Corabia raspandita in toti locuitorii urbei si suburbiilor.

  Pe Arca nu este vorba de nicio gluma, ci un cadou al d-lui Goe pentru tine. Poti sa descarci poza respectiva si s-o pastrezi. Nu stiu cat o sa mai fie acolo. In acea poza este mamica ta, exact in aceeasi masura in care este si in poza ta deteriorara.

  Daca o sa vreau sa vin pe blogul tau o sa gasesc calea potrivita pentru a veni. N-ai avea tu cum sa ma opresti sa vin sau sa plec, dupa cum nici eu n-as avea nevoie sa-ti pun pre-conditii. Fiecare este ceea ce este. Multe amenajari si (re)amenajari ar fi insa de facut pentru a ajunge dl.Goe sa simta o astfel de dorinta. Ar fi insa absurd sa comand pe gratis sau macar sa sugerez asemenea utile amenajari. Nu e treaba mea sa te dadacesc dar totusi nu pot pleca fara sa-ti las un cliseu care ti se potriveste: Prea adesea ne consumam in dorinta de a avea mai mult decat in efortul de a obtine. Aduci foarte bine cu „Craiova Maxima” incaputa pe mâna lui Mititelu. Doar ca aici tu esti si „maxima” si „mititelu”. Adica drama.”

  P.S. Colajele maestrului Ion Barladeanu, ex-boschetar, nu sunt lipsite de valoare artistica si de armonie interioara. In plus au avantajul ca se vand si ca au public capabil sa le aprecieze si sa plateasca pentru ele (nu conteaza cum si de ce si nici cat o sa mai mearga). Arta lui Ion Barladeanu este categoric mai apropiata (sub aspect empatic) de creatiile viruale ale lui AVP, decat desenele lui Devis Grebu. Ar fi fost o mare potriveala si o mare intalnire daca AVP-ul l-ar fi promovat (si) pe Ion Barladeanu pe blogul sau. In plus, acum, ar fi avut si AVP-ul sponzorizarea asigurata pentru cartile sale nepublicate si, vai, inca atat de ne-gata pentru vreo publicare. Nu zic prin asta ca parteneriatul cu DG n-o fi avut si el noima sa, doar ca nu i-a ajutat in niciun fel pe cei doi colaboratori.

  Apreciază

 7. raduhumor said

  Da, ce tacere ca un clopot s-a pogorat pe blogul cersetorilor in legatura cu noul Apel al lui Iliesiu in care ameninta ca cere scoaterea PD-L din PPE 🙄
  Acu se fac ca ploua si-si pun pe blog poze de tinerete , doar-doar o trece si asta :mrgreen:
  Dupa imbarligatura dintre Inger si Demon, s-ar putea sa urmeze si altele , ca daca s-au lasat de politica, s-ar parea ca se apuca de sex 😳
  Fiecare de a lui 😆
  Ce-ati crezut ? 🙄
  Ca doar ce-i in mana nu-i minciuna, sau daca se intampla sa fie, de-i portocalie, nu-i o tragedie 🙄

  Apreciază

 8. raduhumor said

  @ Mirela Rogoz
  Nu-mi dau seama inca ce poate fi , dar am vazut ca @Riddick este foarte suparat !

  Apreciază

 9. Relu said

  ha-ha misto poza astacu becali la un articol despre avp . cele doua personaje seamana si la infatisare si la comportament . pai avpu se comporta cu spectatorii ca si becali

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Mai important decat felul in care arata la fata si decat modul in care se poarta cu spectatorii, este felul in care cei doi se recepteaza fiecare pe sine insusi, prin lentile maritoare. La acest capitol cei doi domni se aseamana ca doua picaturi de apa. Dar parca, parca, disproportia dintre realitate si (auto)perceptie este mai categorica si mai frapanta la „poet” decat la „oier”, pentru cine sta sa se uite, sa-nteleaga. Alte masti, aceeasi gama…

   Apreciază

 10. Cineva said

  Eu vad clare deosebiri intre Becali si Abalaru!
  Abalaru se plange constant , aproape in fiecare mesaj, de lipsa de bani , cersind sponsorizari $$ care niciodata nu-i ajung ,plangandu-si lipsurile ( de ce are lipsuri el si familia,? cand el a fost jurist, o meserie excelenta, iar sotia si soacra au pensii..au casa, au si lot/gradina cultivabila) deci sponsorizari pentru ce? in timp ce Becali face donatii generoase, unde si cui ii place.
  De ce oare din sumele cu care a fost sponsorizat, Abalaru nu si-a publicat privat scrierile la edituri?
  Ma intreb: oare vrea Abalaru sa devina regele cersetorilor din hyperspatiu?…Poate a reusit deja! In fine, e dreptul lui -daca nu se jeneaza- sa ceara si sa se tot planga precum e si dreptul celor ce vor, sa-i intinda cate o suma..
  Mi-a placut Devis Grebu ca atunci cand a scris Abalaru despre el ( DG) ca „aproape ca face foamea la Romanica” acesta( DG) a avut demnitatea sa se retraga pentru ca l-a facut practic un cersetor, un flamand…Nici chiar asa!
  ……………
  In rest ma minunez ce talent are acest Abalaru de a-i indeparta pe toti cei care i-au acordat candva oarecare atentie??
  N Manolescu nu l-a numit in Istoria Literaturii…Dorin Tudoran il tine la „an arm distance”, Sorin Cucerai si-a retras elogiile, editorii ii intorc spatele constant,dar pe pe fostii sponsori ii besteleste..Etc
  A ramas vestala shefa( de Cadre?) una de-i zice Stela( parca) si pentru care pare a fi facut si mentinut blogul, plus vestala adjuncta ( mai decenta)

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Asta pentru ca oamenii se aseamana dar mai ales se deosebesc. Totusi sa stiti ca si Becali cerseste anumite lucruri (un anumit gen de recunoastere) pe care nu le primeste si ca se comporta fata de refuzurile respective cam in acelasi stil cu intelectualul de la sat AVP. In plus ambii au candidat fara succes la primaria cate unui oras si ambii ii fac (mai devreme sau mai tarziu) sa se simta jenati pe cei care au colaborat sau au avut de-a face (intr-un fel sau altul) cu ei. O deosebire ar fi ca Becali si-a gasit Vadimul in timp ce AVP nu si l-a gasit. In compensatie AVP-ul si-a tras Stella, ceea ce lui Becali ii lipseste. De dragul divertismentului cred ca ca s-ar putea introduce in comparatie un alt arogant notoriu: Adrian Nastase, care se aseamna si el foarte, foarte bine cu cei doi. Chiar are Stella (o stella mult mai tare dect cea a lui AVP, o cheama Aya)… dar despre alte asemanari si deosebiri alta data…

   Apreciază

  • raduhumor said

   @ Cineva :
   „Ma intreb: oare vrea Abalaru sa devina regele cersetorilor din hyperspatiu?…Poate a reusit deja! In fine, e dreptul lui -daca nu se jeneaza- sa ceara si sa se tot planga precum e si dreptul celor ce vor, sa-i intinda cate o suma..”

   Asta cu „regele cersetorilor” merita toti banii ! 😆 😆 😆

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Doar ca in romanul lui Twain printul si cersetorul erau doua persoane diferite nu una si aceeasi ca aici. Aveti grija cu afirmatii de genul „merita toti banii” ca cine stie ce se mai intelege de catre cine vrei si cine nu vrei.

    Apreciază

 11. raduhumor said

  Desi am zis ca nu-l mai bag in seama, ci-n cu totul alta parte :

  Ce sa recunoasca unul ca @avp ca Varujan Vosganian e un urias pe langa el, „dizidentul”, care tine coada sus si se baga printre piciorele unora, poate, poate nu-l observa nimeni si prinde un loc la masa.
  Nu cersind si la propriu si la figurat se obtin banii si faima :mrgreen:
  Daca esti , sau erai valoros nu te putea nimeni trece cu vederea, mai ales ca n-ai ezitat s-o apuci pe centura , prostituindu-te „fara numar „cand de pe dreapta, cand de pe stanga, si daca ai fi fost mai de Doamne Ajuta te-ar fi remarcat cineva si ar fi oprit pentru un „scurt”, dar la prima incetinire se observa ca esti boit si fardat din gros cu niste citate scapate de unii din mila , de altii din sila, ca nu mai scapau de tine , fara sa se gandeasca ca-i vei santaja pana si cu aceste secvente , la fel cum ar face orice prostituata, amenintand ca daca nu scoti banul sau recomandarea o sa faca tuturor cunoscut ca te-ai culcat cu ea 😳 , ca ea a pastrat probe pe care ti le scoate cat ai clipi de la vreo postare , sau chiar dintre picioare, pe unde mai pastreaza semne ca ai trecut si tu pe acolo 🙄
  Mai mult, toata opera ta (de trei parale, ca tot vrei bani pe ea 😉 ) este o prelucrare dupa niste texte ce nu-ti apartin , munca ta fiind nu de creator , ci de prelucrator (prin aschiere 😆 ) a unor ganduri , al caror proprietar vrei sa te faci , cu forta si nesimtirea celui care sustine ca daca nu s-a prezentat la timp pagubasul , totul ii revine lui, norocosului gasitor , care in loc sa se multumeasca cu un procent oferit galanton de pagubas, nu vrea nici macar sa inverseze procentele, ci sa-l scoata definitiv din ecuatie pe adevaratul proprietar ( apucatura de… scartar, sau de alt animal cu rima din bulele pe care le scoti ca inecatul la mal !) :mrgreen:
  Citeste „Cartea Soaptelor” pe care ti-o pot oferi (doar spre citire, ca-i cu autograf) si apoi incerca sa faci o comparatie intre ce-ai gasit si prelucrat tu si ce a faurit talentul Armeanului 🙄

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Raduhumor – Bine punctat in speta de baza. Colateral insa nu-mi pot reprima o intrebare (benigna) despre Cartea Cartilor si Cartea Soaptelor: Sa inteleg ca in opinia d-voastra armenii sunt buni, nu ca… ceilalti? Sau sunt doar raul cel mai mic? Despre tigani parca nu v-am auzit zicand ceva. Unguri? Negri? Homosexuali? Cica in Africa de Sud Apartheid-ul s-ar fi mentinut pentru ca britanicii credeu despre negri ca ar fi unguri. 🙄 Si daca tot am ajuns la bancuri sa va mai zic unul: Intr-o companie o angajata urâta ii zice managerului: „Inteleg ca majoritatea angajatelor v-au dat in judecata pentru hartuire sexuala. Ma vad asadar obligata sa va dau si eu in judecata pentru discrminare.” 😉 Vedeti sa nu va faca proces de intentie vreunii dintre cei care se vor simti discriminati pentru ca nu-i hartuiti si pe ei la originile etnice.

   Apreciază

   • radu said

    Dl Goe ,
    Am si eu un sfat.
    Cititi Cartea Soaptelor chiar daca e scrisa de un liberal.
    Treceti peste asta daca puteti.
    Cartea e coplesitoare si scrisa cu un talent rar vazut in ultimii 20 de ani in Romania.
    Are si un fel de site pe pagina lui Varujan Vosganian
    Asa ca sa intelegeti ce a vrut sa spuna autorul cu Genocidul Armenilor.
    Nu ca ar fii mai buni decat altii dar au suferit la fel
    In soapta.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu – Va inselati, d-le Radu. De doua ori. Mai intai ca o carte precum „Cartea Soaptelor” nu e scrisa de „un liberal” ci de un scriitor. Apoi va inselati imaginandu-va ca mi-as alege lecturile sau scriitorii preferati pe criterii politice. D-voastra si prietenul d-voastra Raduhumor apreciati valoarea literara, academica, artistica pe baza optiunilor politice, ceea ce va ingaduie sa faceti cu mare lejeritate aprecieri critice si evaluari exhaustive in privinta copetentelor si a creatiilor lui Patapievici, Liiceanu sau Tismaneanau, fara niciun complex la vedere (si asta inca in timp ce o considerati ziarista pe Roxana Iordache).

     Daca stau sa ma gandesc bine, cred ca pana si incadrarea „armeanului” V.V. la categoria „un liberal” nu este tocmai, tocmai exacta. Este V.V. chiar liberal? In ce sens? Aaaa, are un carnet de partid pe care scrie asa… A mai avut el si altele… Ba a fost chiar ministru. De finante.

     Apreciază

    • radu said

     Aici domnule Goe va inselati deosebit de crunt!
     Cartea este scrisa de un scriitor exceptional !
     Precizarea mea a fost numai sa incercati sa treceti peste resentimente.
     N-ati incercat
     PS
     Ati citit totusi Cartea Soaptelor?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu – Persistati in eroare. N-am niciun resentiment (politic) fata de niciun scriitor si nicio reticenta de acest gen in alegerea lecturilor. Nici macar fata de Adrian Paunescu. Deci n-aveam ce sa incerc.

     Inca n-am citit Cartea Soaptelor dar neintamplarea aceasta n-are nicio legatura cu partidul la care plateste V.V. cotizatie. Insistati ca sa persistati sau invers?

     Ar trebui sa stiti deja ca sunt foarte receptiv la critica si la recomandari de lectura. Sunt gata sa va cred ca intarzierea in care ma aflu cu lecturile (si/sau cu lecturi anume) ma scade. Asadar sa acceleram procesul apropierii mele de Cartea Soaptelor si aducerea ei, mai in fata, pe lista mea de prioritati. Ce anume v-a impresionat la cartea respectiva? La ce fel de emotii ar trebui sa ma astept? In ce fel mi se va spori cunoasterea? D-voastra cum ati patit? Puteti da un exemplu, un citat, o idee. Haide, impresionati-ma! Ingaduiti-va acest lux! Deci? E intotdeauna interesant, uneori surprinzator sa afli in ce fel anume au fost atinsi „niste cititori” de „niste lecturi”, cum anume si la ce au rezonat ei citind. Sper sa nu va dispara curajul.

     Apreciază

    • radu said

     Ironia ”subtire” pe care o practicati nu ma incurajeaza sa va dau impresii de lectura.
     Incercati si n-o sa regretati
     Curaj inseamna in cazul de fata este sa recunosti ca poti fi impresionat profund de o lectura.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     „Curaj inseamna … sa recunosti ca poti fi impresionat profund de o lectura.”

     Pai care ar fi riscul? Curaj este atunci cand faci un gest prin care iti asumi, constient, anumite riscuri, riscuri care se pot materializa in efecte cu impact negativ asupra celui care face gestul. Ce-ar putea risca cineva recunoscand ca poate fi impresionat profund de o lectura? Ce lucruri rele i s-ar putea intampla? Pe ce coordonate?

     Apreciază

 12. Cineva said

  Dar hai sa respectam adevarul: Abalaru si Becali Da! au si parti esentiale in comun.
  Amandoi -cu steaua proprie; unul are echipa Steaua , altul o are pe Stela ( nu e vorba de fosta fabrica de sapun!).
  Ambele stele au cam aceeasi varsta.
  Si una si cealalta au un vocabular de teren (n-am spus maidan) dovedit aici de Stela lu’Abalaru
  Stelistii lui Becali parca nu sunt ei prea licentiati..sunt barbati deci vocabularul lor ar fi mai explicabil; dar steaua abalara de unde o fi achizitionat ea langajul etalat aici?
  -ca s-a jenat pana si bietul poet de „fanitza-sa”, sau a fost o falsa jena, de fapt placandu-i foarte, dovada ca doar pe ea o mai tolereaza!?
  – stela abalariana are vocabularul etalat – din educatia de-acasa? de pe strazi? ca parca nu poate fi de la Domn’Parinte = socrul…dar e cert ca manuieste vocabularul „dur” cu voluptate si de buna voie!
  Si Steaua Becaliana si steaua abalarica au un trecut politic cunoscut, rosu si apreciat candva( probabil cum se cuvine).
  Sanatate tutulor!

  Apreciază

 13. radu said

  PS2
  Credeam ca ati depasit episodul Roxana Iordache.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Radu – Vad ca ati (re)venit cu bateriile incarcate, plin de energie si imaginatie. Cum adica sa-l fi depasit? In ce sens? S-a schimbat Roxana intre timp? Ati incetat d-voastra s-o considerati asa subtil si implicit egala (de la egal la egal inamical) a lui Patapievici sau chir Padina? In ce-ar consta depasirea episodului? Fiecare gest pe care-l facem marcheaza definitiv perceptia altora asupra noastra. In acest fel, printre altele, ca interlocutor, d-voastra imi ramaneti cu o imaginea plina de contururi si tuse: admirator de bade si roxane. Dar nu va sade rau.

   P.S. Nu ma uitati cu recenzia Cartii Soaptelor. E important.

   Apreciază

 14. radu said

  Daca sunteti avid de recenzi va pot ajuta cu urmatorul link
  http://www.carteasoaptelor.ro/
  In rest pot sa va spun ca ironia subtire devine cam groasa si obsesiile persista.(acum l-ati bagat si pe badea in ecuatie). Sper ca linkul sa nu va produca aceasi umoare ca precedentele
  Asa ca poate weekendul poate fi un sfetnic bun pentru dvs.
  Cum spuneam mai sus :

  Curaj inseamna in cazul de fata este sa recunosti ca poti fi impresionat profund de o lectura.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dar sensibili mai suntem cu sinele nostru… Chiar ma interesa sa aflu ce si cum anume v-a placut d-voastra, personal, in Cartea Soaptelor. Dar decat sa recunoasteti ca va e teama sa va exprimati liber pe aceasta tema e mai simplu sa ma acuzati pe mine de ironie groasa, o ironie perfida care va sperie in mod natural curajul de a justifica adorarea, prin cuvinte concrete. Eu cred ca d-voastra va place cum scrie Veve (inclusiv beletristica) pentru ca e de-al nostru si bate in ciocoi. Daca s-ar fi intamplat sa fie la PDL sau sa aiba simpatii nepotrivite, aceeasi Carte a Soaptelor (fix aceeasi) v-ar fi aparut ca un cacat literar cu mofturi si pretentii, desi n-ati fi putut explica bine si de ce. Cam cum va apar cartile lui Patapievici (chiar fara sa le fi citit). Hai nu va speriati dar nici nu va faceti iluzii. Faptul ca mai schimbam si noi o vorba n-are cum aduce umori pe Arca in pagina. Unde vedeti d-voastra umori? Imi sunteti extrem de simpatic, iar felul in care incercati sa-mi vindeti castraveti la gradinar ma amuza mult mai mult decat gasesc cu cuvinta sa arat. Mai e mult pana vi se vor separa „puterile in stat”.

   Merci pentru link!

   Apreciază

   • radu said

    Hai ca ati sarit calul
    Frazele astea sunt chiar sarite de pe fix ca sa nu zic de pe cal
    ”Daca s-ar fi intamplat sa fie la PDL sau sa aiba simpatii nepotrivite, aceeasi Carte a Soaptelor (fix aceeasi) v-ar fi aparut ca un cacat literar cu mofturi si pretentii, desi n-ati fi putut explica bine si de ce. Cam cum va apar cartile lui Patapievici (chiar fara sa le fi citit).”
    Pana una alta v-am mai scris ca eu nu am pronuntat numele Patapievici pe blogul dvs,
    Procese de intentii gen alea cu PDL de mai sus ar fi bine sa le faceti cu altii
    Banuiam eu ceva . Acum m-am convins
    Haide Pa!
    PS
    Cartile (vreo 5) scrise de Patapievici le-am ctit inainte sa devina mahar culturnic.
    Sunt bune si le tin in biblioteca

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu – Atata vreme cat folositi dubla masura in dialog(uri) o sa patiti mereu la fel: adica o sa va enervati fara motiv si o sa ziceti PA-abupt, daca nu cumva o sa va baneze alti sensibili mai inainte. Nu era un proces de intentie ci o ipoteza de lucru. Sugerati cumva ca ar fi falsa? Viitorul e inainte pentru confirmari, infirmari, nuantari… Pa

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Ati citit si „Omul recent”?

     Apreciază

 15. raduhumor said

  @Goe
  De Patapievici eu am adus vorba si pe acest blog, nu @Radu, si-mi pastrez impresia execrabila pe care o am fata de acest mizerabil denigrator al neamului meu (nu stiu daca si al tau 🙄 ), !
  In rest poate sa scrie cat vrea si ce vrea (pana la urma cartile se scriu singure, una de la alta), dar ramane un dusman al romanilor cocotat in dispretul oricarei meritocratii ( :mrgreen: ) tocmai in fruntea Institutului Cultural Roman ( si nu israelian , repet ), cu o crunta ironie malefica, chiar de un alt distrugator de tara.
  Asa ca nu-l acuzati pe tizul meu de ceea ce nu va dau voie sa ma acuzati nici pe mine :
  Patapievici ramane un dusman declarat, dar inca nepedepsit al poporului meu :mrgreen:

  Varujan Vosganian este un caracter, pe langa infectul pe care-l aparati cu atata inversunare, bazandu-va doar pe niste merite pur analitice, duse si alea cu buna stiinta pe langa gardul innauntrul caruia se afla adevarul, pe care cineva s-a amuzat scriind mascari, convins de faptul ca orice curios se va distra de minune la vederea adevarului gol-golutz ( pozitie pe care alde Patapievici sau Tismaneanu se feresc cu pudoare, urat mirositoare, sa-l vada in toata goliciunea lui, care i-ar pune in penibila si jenibila situatie 🙄

  Si inca ceva : Varujan Vosganian n-a fost numit ministru al finantelor pentru ca scrie veridic si incantator, ci pentru ca se pricepe la fel de bine (ca si la soapte 🙄 ) si la cifre.
  Dovada ca pe timpul guvernarii liberale s-au dublat ( pe bune !) salariile si pensiile, lucru de neadmis in anumite cercuri ce urasc de moarte romanii (acum fac totul spre a anula acea bunastare vremelnica ce le-a incurcat diferite marsave planuri) :mrgreen:
  Pentru ca ei sunt specialisti in a tine un popor la limita cea mai de jos spre a-l putea fura si cand ii cumpara ceva (la niste preturi derizorii !), sau a-l putea momi mai usor cu niste oscioare ramase de la criminalul ospat de ingenunchere a lui.
  Sper inca sa nu faceti parte din aceasta mizerabila forta de distrugere morala , spirituala si materiala a poporului roman 🙄

  Apreciază

 16. raduhumor said

  Indemnul de a-l citi pe Patapievici, adresat unui roman, echivaleaza cu indemnul de a-l citi pe Hitler, adresat unui evreu :mrgreen:

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Evreii nu numai ca-l citesc pe Hitler dar mai si scot bani buni din vanzarea „capodoperei” de baza a acestuia. Mein Kampf este expusa la vedere in orice librarie din state, in Japonia si in Marea Britanie, alaturi de Capitalul fratelui Marx, nemti amandoi ;)… fara discriminare, fara complexe, fara prejudecati.

   Nu cred ca aveti calitatea si autoritatea necesara pentru a-i evalua pe Patapievici si pe Tismaneanu (E desigur o opinie)

   … Care va sa zica atitudinea lui Patapievici fata de romani este egala cu a lui Hitler fata de evrei, in timp ce (deduc) sub aspect administrativ nu reuseste (sarmanul) sa fie decat un amarat de Goebbels. Dar d-voastra chiar aveti humor. I-auzi: Veve competent la finante… mai sa-ti vina sa crezi… E probabil cel mai incompetent ministru de finante de pana acum… Iar politic vorbind e salvat doar de faptul ca e armean si scriitor, incolo Dumnezeu cu mila si mass media cu imaginea. De ce ziceti ca a fost refuzat la comisariatul european? Au de patrie virtute nu vorbeste „liberalul” Nu dubleaza el pensiile si salariile? Deci verdict si diagnoostic: competent. Hoop-si-asa…

   Apreciază

   • raduhumor said

    Pai, ce ? Eu am zis ca nu-l citesc ?!
    Si apoi dvs ati adus in discutie placerea , care-i identica in ambele cazuri !
    Cat despre ” nu cred ca aveti calitatea si autoritatea necesara pentru a-i evalua …”, ma gandesc sa-mi fac rost de-o Autoritate… Palestiniana , sau ceva de pe-acolo , daca asta de pe-aici nu-mi ajunge ! 🙄
    Nu sunt putine cazurile cand o presa aservita unor interese meschine, de grup (uneori etnic) reuseste sa faca din kkt bici, care uneori si plesneste in fatza unor platiti sa-si ofere servicii „de laudatio „.
    Uneori daca nu pot cumpara ceva, fura, cum au facut si cu ceva premii Nobel si altele mai mici, dar la fel de fraudulos insusite !
    Din pacate, vad ca crimele nu le mai pot pune usor in carca altora, nici pe cele trecute, nici pe cele care se intrevad la orizont :mrgreen:

    N-am observat ca aproape 1/2 din Goebels va apartine ! Pana la urma in fiecare zace cate-o jumatate de altceva decat pare, important e s-o aleaga pe cea mai apropiata de idealurile lui, fara a leza in vreun fel cealalta 1/2 a lui sau a celuilalt.
    Ceea ce n-a reusit sa faca idolul dvs. in ce ma (ne) priveste , dar vad ca ne deosebim radical, daca nu v-au deranjat epitetele (s)puse cu atata curaj si convingere :mrgreen:
    Dar poate ca nu sunteti roman get-beget, si atunci clementa poate (in)trece orice eventuala urma de repros 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Raduhumor – Ura de care se bucura Horia Roman Patapievici este un exemplu scoala de arta manipularii. Si d-voastra faceti parte cu brio din acest exemplu ca la carte. O sa avem timp sa discutam despre asta cand va exista macar o punte pe Arca. Se lucreaza la punte chiar acum.

     Pana atunci nu pot decat sa va arunc o intrebare de pe schele: Ce este acela un roman get-beget? Este un roman care se trage din geti si din begeti? Pai nu era vorba ca ne tragem din daci si din romani. Daci geti si romani begeti. Felul in care va bateti cu caramida in piept, dandu-va mai roman decat altii, imi sugereaza ca aveti si singe de ungur, si nu pe parbriz ca Funar, ci in ascendenta. Sa va verificati arborele si sa-mi spuneti daca nu cumva gasiti pe vreo creanga vreun Attila. Apropo ce parere aveti despre bomba pe care a aruncat-o bursucul (Severin) despre alogenia de origine tatarasca a lui Basescu? Poate va gasiti rude. De unde si ura. Ura si la gara.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Pana una alta va pot spune ca sunt goe-get-beget, iar goe este un roman tipic pe care l-a imortalizat artistic un grecotei cu nas subtire, adica fin. De altfel grecul Caragea (al carui fin sunt) le-a facut romanilor multe daruri din astea, momente, momumente si schite. Si stiti si d-voastra cum sunt darurile facute de greci. Daca ati fi lucid (dar nu sunteti) ati putea realiza ca, in fond, denigrare mai denigratoare decat capodopera lui I.L.Caragiale, care a ilustrat pana la generalizare un neam de mangafale, de zevzeci, de mitici, n-ar putea exista, si ca, la acest capitol al „denigrarii”, „jidanul” Patapievici nu poate spera sa se apropie de performanta „grecoteiului” Caragiale. Cunoasteti d-voastra vreun personaj roman in opera lui Caragiale care sa nu fie ori ticalos ori idiot ori si una si alta? Da? Care? Din perspectiva urii d-voastra, Caragiale are norocul ca n-a apucat sa ocupe vreo functie publica in administratia Basescu.

     Apreciază

 17. raduhumor said

  A se citi :
  „… clementa sau prudenta poate …’

  Apreciază

 18. Pa mine m-a pasionat in scoala teoria comparatiilor si a epitetelor. Teoretic se poate compara orice cu orice, elefantu cu teoria gaurilor negre, care, in paranteza fie spus, chiar am citit adineauri, se pare ca nu prea ie cusera, sau chiar Patapievici cu Caragiale, poate ca pe undeva e absurd pt. ca in ciuda asemanarilor deosebirile sunt mai deosebite.

  Fara sa-l citesc pa Patapievici, si nici nu am de gind, sunt convins ca avem de a face cu o fata patibulara, care poarta papion, in timp ce nea Iancu avea acel ceva care se numeste farmec si umor. Tin sa mentionez ca, dupa parerea mea, umoru e un semn de inteligenta in timp ce importanta ce si-o da filozofu fizician, care se pronunta cu falcile inclestate, frizeaza prostia, prostie insa care e adulata de un anumit cerc de „intelectuali”.

  In concluzie, ca suntem la comparatii, cred ca o ciorba de burta e mult mai misto decit rasaritu soarelui in lungile ierni martiene.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Neamtu Tiganu – Sunteti un om extrem de inteligent. L-ati „citit” pe Patapievici chiar fara sa-l cititi. 😯 Aferim inteligenta si mai ales intuitie. Sau sa fie vorba de o cunoastere „livreasca-ca-sa-zic-asa”, oferita si preluata de gata, pret a porter, de la alti (de)formatori de opinie? Ma uimiti. Ma uimiti inca si ca ma mai puteti uimi. Si tot asa… asa mai departe. Dar, cum spuneam sunteti un om extrem de inteligent. In acest context Patapievici nu poate fi decat prost, extrem de prost. Sa stiti totusi ca, dincolo de frapantele asemanari intre avocado si homar, acestia se deosebesc substantial (si genetic) unul de altul, inclusiv in ceea ce priveste personalitatea (personal consider ca homarul are mai mult umor). Totusi proteinele continute si de unul si de altul, oferite prin igurgitare unui consumator uman, au in final acelasi efect nutritiv. Nu l-am comparat pe „Caragiale” cu „Patapievici” (si nici invers) ci „faptul denigrarii aparente a boborului roman get-beget” care „denigrare” apare si la unul si la altul in (capod)opera. La unul mai putin, la altul mai mult. Va asigur insa ca dupa ce va umflati bine, bine de tot burta cu ciorba de burta (dreasa cu hrean, piper, ardei iute, cu smantana si asezonata cu palinca dublu rafinata) si dupa ce o mai umflati inca o data, in aceeasi scurta ora, veti prfera rasaritul soarelui in lungile (?!) ierni martiene. Veti prefera chiar sa va cacati pe d-voastra. Te pui cu fiziologia?

   Apreciază

 19. raduhumor said

  @Dl.Goe :

  „Ce este acela un roman get-beget? Este un roman care se trage din geti si din begeti? Pai nu era vorba ca ne tragem ….”
  Romanul acesta get-beget sau neosh este cel fara pistrui si fara perciuni ( cate unul se mai poate admite 😆 ) dar cu dragoste de Romania si cei care traiesc in ea 🙄
  Se poarta si vorbeste ingrijit si nu accepta sa vina cineva sa-i dea lectii de cum explodeaza mamaliga sau se pune de-o revolutie, doar pentru a se scoate tara la mezat :mrgreen:
  E drept ca-i prea bland, ospitalier si ingaduitor ( de asta profita niste smecheri obraznici si vicleni 🙄 ), dar ce-i mai trist ca se afla inca in numar prea mic pe acest areal !
  O sa caut sa lamuresc mai bine problema putin mai tarziu !
  OK ?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Asa sa faceti. O problema bine lamurita e pe jumatate rezolvata. Si dupa ce-o lamutiti bine o sa veniti si cu solutia finala. Dupa aceea mergeti la olimpiada internationala a rezolvitorilor de probleme. Cert este ca aveti o problema: impartirea la zero.

   „Romanul acesta get-beget sau neosh este cel fara pistrui si fara perciuni (cate unul se mai poate admite) dar cu dragoste de Romania si cei care traiesc in ea… dar ce-i mai trist ca se afla inca in numar prea mic pe acest areal” – Ptiu drace, asa vizionar mai rar. Nu v-a contactat inca Vadim? Asadar va preoucupa pigmentarea neuniforma, perciunii, natalitatea si legea avortului la geti-begeti. Sigur nu sunteti ungur? Ca „roman” aveti ceva fals, nenatural in exprimarea patriotismului si romanismului. Mi se pare clar ca Varujan Vosganian (de exemplu) este mult mai roman decat d-voastra. Despre nemti si tzigani nici nu mai vorbesc, iar despre integrarea europeana nici atat. Impresia mea in legatura cu numarul mic de pe acest arial este ca ati folosit o formula optimista. In realitate acel numar este redus la unu. Caci sunteti unic.

   Apreciază

 20. raduhumor said

  S-a dovedit ca solutia finala nu-i o solutie buna, caci a creat un val de ura si razbunare la fel de condamnabile :mrgreen:
  Niciodata nu s-a mers cu razbunarea atat de departe si de lung timp ca in acest caz !
  Si apoi n-ar fi nimic iesit din comun, daca ar exista si de partea cealalta aceeasi consecventa in descoperirea si condamnarea crimelor, care raman crime chiar daca-s facute ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.
  Atata timp cat pentru sutele de mii de morti executati la comanda ,sau direct de catre inaintasii celor amintiti de dvs. cu atata placere si de mine cu atata dezgust si scarba,nu s-a reusit sa se stabileasca niste vinovatii pentru fapte ce au dus la distrugerea elitelor romanesti (pentru a face loc unora ca Roller si altii care s-au apucat cu nerusinare sa ne rescrie o falsa istorie, mi se pare ca ceva a inceput sa putrezeasca si aici nu numai in Danemarca.
  Ca sa nu mai vorbim de atatea destine distruse pe parcursul a cateva generatii, sau de faptul ca de cealalta parte se continua insultarea si injosirea unui popor intreg de catre un handicapat, care nu poate intelege ca in orice tara din lume ar fi fost nu numai injurat , dar si condamnat pentru asemenea dovezi de inamicitie si nu pentru faptul ca-i taiat putin imprejur, mai bine zis zgariat pe creier exact in zona care raspunde de civilizatie si buna intelegere intre conlocuitorii unei tari :mrgreen:
  Sunt curios daca la aflarea parerii pe care o am eu despre un consagvin de-al lor ( nu fatza de toti, sau hai sa zicem inca de vreo cativa, numarati pe degetele de la maini si de la picioare, dar nu fata de toti, asa cum a considerat de cuviinta sa se pronunte individul in cauza), m-ar avansa si pe mine in vreun post al vreunei institutii culturale de-a lor ( doar pentru bravura asta , ca pentru altceva nu vad de ce l-ar fi numit nici pe el ) 🙄
  Sau ei nici n-au nevoie acolo ca le au prin alte parti, cum ar fi la noi, ca sa-si promoveze interesele 😉

  Apreciază

 21. raduhumor said

  Se incearca a se trece de anumite fapte deosebit de grava savarsite de evrei nominalizati(in acest caz HP ) , spre a se insinua idea ca romanii ar fi antisemiti din nastere sau astfel educati pe parcurs, cand in realitate totul pleaca de la obraznicia si dispretul pe care nici macar nu se mai straduiesc sa-l mascheze cu care sunt tratati cei in casa carora au fost primiti :mrgreen:
  Cu alte cuvinte se incearca negarea unei cauzalitatii obiective si a ne face ca realitatea asta nu exista, sau ca se datoreaza unui extremism innascaut si imbecil al romanilor, fara sa admitem adevaratele motive in incercarea de a condamna antisemetismul, destul de raspandit atat in trecut si iata adus din nou in prim plan si in prezent !
  Evreii ar trebui sa stie cat rau le-a facut, in plan amicitional,dorinta de marire a unui semen de-al lor si cea de a se revansa pentru niste servicii facute, mai mult in plan personal , de catre un semen de-al nostru , fara a se pune in balanta toate elementele existente in aceasta sensibila ecuatie 🙄
  Si a ne face ca nu vedem, la fel ca oltenii la vederea girafei si a spune ca asa ceva nu exista mi se pare ceva la fel de ipocrit si condamnabil.
  Pentru ca daca un gardian nazist este umflat si condamnat desi mai are putin pana la 100 (sunt de acord! ), nu mai sunt de acord cand criminali mult mai periculosi mor linistiti in paturile lor, unii beneficiind pana in ultima zi de pensiile grase platite de la bugetul de stat, la fel ca si urmasii lor , care ca ultima ironie a soartei sunt numiti sa intocmeasca rapoarte de „condamnare” a celui mai criminal din istoria umanitatii, sau sunt pusi inconstient(?!) sa conduca institutii care se ocupa de acest gen, ba mai mult sa se ocupe de raspandirea culturii si istoriei romanilor in lumea larga :mrgreen:
  Kafka s-ar rasuci in mormant la aflarea unui asemenea subiect de care n-a mai apucat sa se bucure 🙄

  P.S. Am incercat sa vin in intampinarea dorintei dvs de a posta pe acest subiect !

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Aveti mare grija cu venirea in intampinarea dorintelor mele. Daca veti fi consecvent cu d-voastra insiva (macar in masura in care va incapatanati sa „elucubrati” prejudecati ambalate in clisee stupide) nu veti sti niciodata unde va trebui sa va duceti, pe cine sa vizitati, si ce sa faceti acolo. Pentru a veni in intaminarea dorintelor mele. N-ati inteles nimic din textul (cu autoincludere) al lui Horia Roman Patapievici dar il folositi cu nesimtire ca pretext pentru niste porniri interioare odioase, obscene, obtuze. De altfel textul respectiv, popularizat la vremea aparitiei si de catre regretatul Iosif Sava, intr-una din seratele sale muzicale, n-a starnit niciun ecou in romanii verzi ca cetina, atunci, ci mult mai tarziu, cand nu s-a constat, dupa ani buni (vorba vine buni), ca Patapievici („jidanul dracului”) are anumite optiuni politice si nu vrea sa fie de-al nostru, de-al PSD-ului. Sistemul s-a ocupat de restul, speculand inclusiv simpatiile latente, din anumite creiere, pentru alt Horia (nu insa si pentru Closca si Crisan). Ati fi putut fi, cu succes, subiect al atentiei lui nenea Iancu (inclusiv Avram)… dar ati ratat. V-ati nascut prea tarziu, asa dupa cum altii se nasc prea devreme. Ce erau stramosii d-voastra pe vremea dacilor? Mi se pare clar ca va trageti de la Hamangia! Pentru ca sunteti (indubitabil) un gânditor. Nu de lut dar in gol.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    „Ce erau stramosii d-voastra pe vremea dacilor? ”
    Probabil ca daci, nu secretari de partid sau tortionari , cum au fost stramosii unora, e drept (vorba vine, ca un trasnet :mrgreen: ) ca mai incoace. 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Pai… ai cu stramosi au fost pe vremea dacilor secretari de partid? Probabil ai lui Ilarion Ciobanu – Gerula, iar ai lui Gheorghe Dinica au fost tradatori, ca Bastos.

     P.S. Tinandu-ma de vorba urmariti ceva anume, sau e doar asa.. placerea suetei in gol. In curu gol. Cu capul gol. Ca ma obosete teribil. Deja.

     Apreciază

    • Radu Humor said

     „N-ati inteles nimic din textul (cu autoincludere) al lui Horia Roman Patapievici dar il folositi cu nesimtire ca pretext pentru niste porniri interioare odioase, obscene, obtuze. ”

     Pai tocmai ca am inteles , dar n-am vrut sa dau de inteles ca am inteles, si de asta nici nu le mai amintesc din nou, pentru ca mi-e o greata infinita (in schimb o puteti face fbine dvs care vad ca nu aveti astfel de greturi :mrgreen:
     Pana la urma asa-mi trebuie daca am nesintirea de a fi si a gandi ca un roman adevarat !
     Ar trebui sa actualizati celebra „Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!” cu,
     „Sa-ti fie rusine romane !” ,
     semnat de un roman adevarat, eventual sub pseudonim
     „Pui de dac „, ca poate nu mai intreaba nimeni cum il cheama 🙄

     P.S. Marele Caragiale n-a zeflemisit crunt intreg poporul roman, ci s-a marginit la prefecti, jandarmi , impiegati, unii ca dvs cu tot alaiul de mamitze, tantize si alte duduitze .
     Mai mult in scrierile lui nu transpare nicaieri dispretul si acuza natanga, ci o intelegere superioara a tarelor omenesti proprii tuturor natziilor, si o usurinta si detasare uluitoare de a surprinde nefirescul in ceea ce pare atat de firesc in purtarea de zi cu zi a hazului involuntar dintr-o parte in alta a unei societati privita cu duioasa ironie si atasament civic, pe care se zice ca si Shalom Alehem le-ar fi avut !
     In schimb Patapievici categoric nu le are !
     Mai ales cu respectul si bunul simtz 🙄

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @RaduHumor – Cam da, n-am niciun fel de greturi, la orice fel de vorbe-n vânt… Sunt bine protejat pe interfata realitate/imaginatie. Puteti spune bancuri porcoase cat poftiti, puteti sa-mi aratati cate poze mari cu cacati mustosi sau cu limbrici zemosi, atata vreme cat duhorile raman la sursa, nu mi se va taia pofta de mancare, in fata unei farfuri frumos aranjate, pe masa, in realitate, din care un rib eye zambeste gratzios, trimitand catre nari arome suave, in timp ce un pahar de vin rosu, asezat alaturi isi etaleaza reflexele rubinii, indemnand la voluptate suculenta, la bucurie si festin. Cam da, nu mi se pot rapi bucurile reale prin vorbe, indiferent care ar fi acelea. D-vostra insa imi pareti o fire chinuita, cu accente masochiste, care pana si din placerea infinita a vorbei si vorbirii extrage doar durerea, numai buna pentru satisfacerea unor nevoi launtice nenaturale.

     P.S. D-le ca sa va satisfac o curiozitate va pot spune (dar ramane intre noi) ca sunt cetatean roman, de etnie romana, crestin ortodox, heterosexual, dar cu toate acestea mi se zbârleste pilelea de emotii emetice cand aud parade de genul „a fi roman adevarat si a gandi cu adevarat romaneste”. Unii se dau cu gura plina a fi scriitori, dizidenti, artisti adevarati, autentici (imaginare sau nu acestea sunt totusi niste posibile merite individuale) in timp ce altii se dau tot cu gura plina romani adevarati nu ca altii (adica isi aroga un merit colectiv, pentru ca modesti si lucizi realizeaza ca altele n-au). Care dintre ei sunt mai de ras? Care sunt mai de plans? Patarscanu a intrat in istorie afirmand ca inainte de a fi comunist e roamn. D-voastra inainte de a fi roamn mai sunteti si altceva? Dar dupa a fi roaman? Dar chiar sunteti roamn? Dorinta de a intari prin cuvinte, repetate ca un descantec, repetate cu insistenta, sugereaza exact contrariul. Uitati-va mai atent la ce faceti. Veti descoperi ca slujiti exact opusul a ceea ce afirmati ca sustineti.

     P.S. Care-i deosebirea intre a gandi romaneste si a gandi bulgareste? Cam cum am putea sa ne gandim la asta? Romaneste sau armeneste?

     Apreciază

 22. Radu Humor said

  Patapievici a avut nesansa sa iasa ca paduchele in frunte, ocupand un post , pe care nimic nu-l indreptatea sa-l primeasca si e normal ca s-au reactivat niste cautari, nu pe Google, in trecutul lui, al caror rezultat ii este deloc favorabil.
  Bine ar fi fost ca cel care l-a numit sa fi fost in tema cu activitatea si spusele lui ostile vis-a-vis de poporul in mijlocul caruia a fost bine (poate prea bine 🙄 ) primit, si in obrazul caruia a ajuns sa-si verse flegmele dispretuitoare :mrgreen: .
  Daca verdictele lui, aruncate ca pe vremea parintilor , cu greutatea celui aflat la putere , judecator discretionar al destinului unor oameni ce nu se puteau apara, de data asta vin, se intorc ca un bumerang asupra lui, doar in plan moral, pentru ca , ori cat v-ati stradui n-o sa puteti sa-i scuzati dvs sau altul iesirea nesportiva, acel fault grosolan asupra unui popor ce iarta (poate ca prea des !), dar nu uita !
  Si pana acum n-am auzit ca macar in al 12-lea ceas sa aiba ceva mustrari de constiinta si sa-si ceara macar scuze, daca nu iertare pentru iesirile lui in decorul prapastios al insultelor aruncate cu o inconstienta vecina cu credulitatea, ca de prosti ce sunt , romanii nici nu se vor prinde ca despre ei este vorba 🙄 .
  Bunul simtz , la fel ca opinia publica i-ar fi putut-o cere, dar hotararea ramanea la decizia lui !
  Si a ales sa sfideze si sa dispretuiasca in continuare :mrgreen:
  Mai mult impotriva oricaror evidente , reuseste sa-si gaseasca avocati/aparatori, convinsi nu atat de justetea celor spuse/facute de el, cat de posibilitatea ca cel in cauza sa-i rasplateasca si pe ei de la inaltimea functiei in care nemeritat s-a cocotat 😉
  Orice asemanare cu persoanele de fatza, geto-trace, sau begete mi se pare nu numai intamplatoare , dar si justificata din pdv al avantajelor care se pot ivi la tot pasul atent facut 😉

  P.S. Ganditul in gol ofera niste satisfactii morale inimaginabile pe care ganditul in plin(absurd) nu vi le va oferi oricat (va) vor plati altii 🙄

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu e rau ca aveti despre d-voastra o impresie atat de buna incat va imaginati ca se vor gasi unii sa-l plateasca pe dl.Goe ca sa va combata pe d-voastra. Nu e rau. Sa va vand un secret: Doar Viorel Padina si d-na Stelly nu realizeaza ca in fapt d-voastra va combateti destul de eficient si singur. Incolo nu. Se pare insa ca eroarea lor grosiera de paralaxa va stimuleaza la perseverenta cu asupra de masura. Iar eu nu doresc sa va impiedic. Lasati patriotii sa vina la mine! Sa ma anuntati si pe mine din vreme cand o sa apara acei „altii” cu bani pentru a-mi plati ganditul in plin (absurd) (a fost buna asta!) ca sa stiu si eu cum sa negociez. D-voastra ce-mi sugerati? Cam cat sa cer?

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Cereti cat mai mult, ca sa ajungeti la ceea ce va doriti !
    Cam cum a facut Patapievici, care se zice ca a cerut initial presedintia Romaniei 😉
    Hai ca va las , ca am priceput a p(r)opoul 🙄
    Ca nu-i usor deloc sa stai de vorba cu prostii,
    mai ales cand nu par deloc obositi asa repede ??! 🙄
    Se pare ca se aud si ceva batai in usa…
    Nu, nu (inca) la mine, ci la dvs .
    Or fi venit deja aia cu banii !
    Dar cum , nu i-ati luat inainte ?
    Mare prostie !
    Pai Udrea intai a luat banii si de-abia dupa aia a facut ce-a facut :
    patinoare, sali de sport, branduri , slogane, logouri si cate altele !
    Vedeti, de aia-i bine sa stai cu ochii pe astia portocalii :
    nu se stie niciodata de unde sare banul ! 😉

    Apreciază

 23. Radu Humor said

  „P.S. Care-i deosebirea intre a gandi romaneste si a gandi bulgareste? Cam cum am putea sa ne gandim la asta? Romaneste sau armeneste?”

  E asa de simplu :
  Cand gandesti (in) romaneste ai in centru atentiei Romania cu tot ce tine de ea , cand gandesti bulgareste Bulgaria si tot asa, pana cand a gandi evreieste inseamna sa te gandesti la bani si pe cine mai poti pacali 🙄
  A ! Cand gandesti armeneste e imposibil sa nu te gandest la Varujan Vosganian si la PNL, partidul cu cei mai multi oameni de caracter pe metru patrat de partid oficial recunoscut in Romania , si mai ales la cat de bine se traia pe vremea guvernarii lor !

  P.S. Il cititi prea cu ness.. atzul in fatza pe Abalaru , ca vad ca ati preluat de la el chestia cu oarece frustrari pe care le-as avea 🙄
  In realitatea am ceva ca o jena la epiglota astfel ca nu pot inghiti toate porcariile (desi nu-s vegetarian, dar orisicat… ;)) auzite sau citite, astfel ca unele ma lasa indiferent, iar altele s-ar putea sa ma lase de-a dreptul rece (daca continui sa persist in a ma da roman adevarat, cum ma sfatuiesc unii prieteni de-ai mei printre care-mi permit sa va numar 🙄 )
  Si nu-mi plac prostii , desi uneori par ca-s deliciosi, dar eu nu ma pot obisnui cu gustul lor de rahat invelit in spoiala oricat de intelectuala :mrgreen:
  De gustibus…..

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Raduhumor: „Cand gandesti armeneste e imposibil sa nu te gandest la Varujan Vosganian si la PNL, partidul cu cei mai multi oameni de caracter pe metru patrat de partid oficial recunoscut in Romania , si mai ales la cat de bine se traia pe vremea guvernarii lor !”

   Nepretuit!

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   0,5 oameni si-un crin pe metru patrat. Adusi la guvernare de Basescu, pastrati la guvernare de Iliescu. Prin noi insine! 😉 Ciudate mai sunt caile Domnului in mintile oamenilor.

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Eu am vrut sa va las dar dvs. nu prea 🙄
   „…dar cu toate acestea mi se zbârleste pilelea de emotii emetice cand aud parade de genul “a fi roman adevarat si a gandi cu adevarat romaneste”.

   Vai, vai si deocamdata inca un vai si gata !(ca tot ati zis c-as fi o gabriela cu firea cam chinuita ). De ce sa vi se zbarleasca sau sa vi se retraga pielea (de aia probabil unii si-o cam taie 😳 ), cand alti semeni de pe planeta sunt si ei atat de mandri ca sunt, germani, americani, englezi,francezi,suedezi, australieni, rusi (nu sovietici,de-ai lui…), elvetieni, olandezi, maghiari, spanioli, belgieni, norvegieni (chiar daca n-au presedinte 😆 ), greci, sarbi, turci (tot hetero ca si dvs), polonezi, cehi, ba chiar si sud-africani, sau ghanezi (stiati ca ne asemanam foarte mult cu ei , ca suprafata , milioane de locuitori si in curand si nivel de trai, ca mai avem putin, inca 4(patru) ani si-i ajungem :mrgreen: ). Sper ca n-am uitat pe nimeni, asa ca de ce sa-mi fie mie rusine ca-s roman si inca adevarat, adica verde eco nu kk portocaliu, si sa nu le fie rusine la aia care nu-s :mrgreen:

   P.S. V-ati speriat degeaba !
   Ca mi-am adus aminte, sper ca la timp, de cat de mandri-s evreii cand pot pacali vreunul din cei amintiti mai sus 🙄

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Confundati mandria de a fi „ceva” cu enuntarea faptului de a fi mandru de „ceva”. Faptul de a fi mandru de ceva nu se probeaza prin vorbe. O atare incercare insa poate produce reactii adverse. Probabil ca in mintea d-voastra Vadim e cel mai patriot dintre patrioti. Asta una la mana. A doua ar fi ca e de preferat sa fim mandri de ceva care ni se datoreaza, nu de ceva care ni s-a oferit de-a gata. Sunteti mandru ca aveti parul cret, in timp ce Basescu e chel. Felicitari. Si in sfrasit daca la fel de legitime sunt si mandriile de a fi bulgar, armean, francez, american, portughez etc si cu voia d-voastra ultimul pe lista evreu, atunci care mai e sfaraiala cu mandria asta? Un accident demografic. Poate aflati cine stie cum ca sunteti evreu, dupa tata (poti sa stii?) Ce faceti atunci? Va sinucideti in direct si la ora de maxima audienta? Dupa piersic, dupa piersic… of, of, mai, mai. Lasati-i pe altii sa aprecieze cate de bun si adevarat roman sunteti nu va mai tot bateti cu caramida-n piept si-n cap ca ajunge lumea sa va confunde (la stil) cu auto-intitulatul mare scriitor si dizident, rege al hiperspatiului. Mai pe romaneste, v-au murit laudatorii? Haide domnule sa fim seriosi si cu simtul humorului! Va rog io frumos!

    Apreciază

    • Radu Humor said

     De batut apa-n piua(zicala romaneasca) si dat dupa cires (se spune, dar ati observat ca e mai usor dupa piersic ca Florin a mai prins ceva contur) o putem face la nesfarsit.
     Dar pana la urma ca sa vedeti ca nu intotdeauna cel mai destept cedeaza, am sa recunosc si eu ca am ceva evreiesc la origine, mama mea purtand tot timpul cat a fost insarcinata cu mine , niste bijuterii din aur cumparate, mi se pare chiar lucrate de un bijutier evreu 🙄
     Asa ca tot ce ma mai mira este ca nu am pistrui, cateodata nici perciuni, dar in schimb am preputz, si oricat m-am straduit nu m-am putut indragosti si casatori cu o urmasa de a lui Moise, desi din familie era chiar Iacob, in schimg cu fratele Abraham jucam pe rupte baschet si poker, fara ca vreodata eu sa ma supar cand el imi spunea ca-s mai jidan decat el , mai ales atunci cand ii trageam cate-o cacealma mai de pomina.
     Apoi au plecat in Israel si imediat in America, eu ramanand sa suport binefacerile regimului comunist adus de tatzii lui Tismenetki si Patapievici, ca asa-mi trebuie ziceau ei daca nu mi-a placut sa am sotie evreica, dupacare azi se dau atatia in vant (iar una ca Angela Furtuna se da de ceasul mortii ca nu-i evreica, in schimb ne asigura pe noi romanii ca e mai mandra de Israel decat de Romania si de Grebu, decat de alti romani, ca poate-poate…)
     Acu ce-as putea sa va mai spun, pentru ca si dvs. ati fost sincer cu mine si mi-ati povestit tot ( inclusiv cu hetero care m-a pus pe ganduri )?!
     In primul rand ca atunci cand l-am intrebat de ce n-a ramas in Israel, mi-a spus ca intre ei nu se pot insela prea mult timp, iar sora lui a murit biata inca de tanara, desi era casatorita si avea doi copiii.
     In rest sa stiti ca am inca multi prieteni care prin Israel,Franta si USA cu care ma aud si ma vad destul de des si doar unul dintre ei a reusit sa-si dea aram,a pe fatza, afirmand cuiva ca nici nu ma cunoaste, dupa ce a fost la mine impreuna cu cea de-a treia sotie (nu stiu ce au , dar le schimba cam prea des, doar unul care-i casatorit cu-o araboaica a ramas, culmea la prima dragoste !) si l-am ajutat intr-o problema extrem de delicata ( nu erau casatoriti inca si ea era insarcinata si pe vremea impuscatului nu era usor de rezolvat…), dar asta nu l-a impiedicat sa se faca a nu ma cunoaste cand cineva, un coleg de-al meu din Haifa l-a intrebat recent de mine si de familia mea ( de altfel a ramas si ala surprins de falsitatea si neseriozitatea lui ulterioara ).
     V-am povestit toate astea ca sa vedeti ca n-am nimic cu evreii in general , ci daca am de reprosat ceva i-o reprosez personal unuia ca Patapievici, Tismaneanu sau Rahmuth ca asa-l cheama pe ala de care am amintit.
     Deasemeni trebuie sa spun ca una simt cand un roman de-al meu isi injura si batjocoreste neamul sau tara , gasindu-i mai usor circumstante atenuante, decat unui strain !
     Primul o face cu naduf si poate de-alungul timpului sau generatiilor a avut destule motive sa o faca, al doilea, care stiu ca a fost un privilegiat (unii chiar in privinta holocaustului, ca tot evrei cinstiti si cu frica lui Dumnezeu au avut curajul sa recunoasca faptele bune savarsite in ce-i priveste chiar de Maresalul Antonescu si mama acestuia)din mai toate pdv, ba mai mult a facut prin rude de-a lui mai mult rau decat bine acestei tari si are tupeul si neobrazarea sa injure ca la usa kibutzului, atunci ma simt mult mai frustrat ( m-ati prins!) si procedez in consecinta.
     Dvs. n-o sa puteti fi obiectiv pe acest subiect din motive foarte obiective la randul lor, pe care le inteleg si in ce ma priveste discutia pe aceasta tema as vrea-o incheiata, desi de abia am inceput-o si ar mai fi o multime de lucruri de spus , si mai bune si mai rele, si mai obiective si mai subiective, dar esentialul cred ca a fost spus 🙄
     Si pana la urma nici eu n-am de gand sa va schimb parerile dvs, sper ca nici dvs pe ale mele, asa ca noi suntem chit, iar cine are ochi de citit poate trage niste concluzii mai din timp !
     Pentru ca va asigur ca nu sunt singur nici eu, dar nici dvs care gandim astfel !

     P.S. Cand am sa-mi gasesc simtul umorului, pe care dupa dvs nu l-am avut niciodata, putem discuta si (mai) altfel 😉

     Apreciază

 24. Radu Humor said

  Hai ca iar m-ati facut sa va tzin de vorba, dar am impresia ca si dvs. vorba bancului, a inceput sa va placa ( nu stiu ce-or zice ai de mai de sus 🙄 ), ca nu mai injur sau intru in polemici neprincipiale decat cu mine insumi si spre satisfactia dvs, a Stelei si a lui Abalaru ( ca altii nu mai stiu sa-i amintiti 😉 ), ies tot timpul invins de replicile mele mai putin sclipitoare decat cele, care daca ar putea mi le-ar da vreunul dintre cei pe nedrept acuzati a fi purtatori ai letalului virus ce te face sa mori de ras :mrgreen:

  Apreciază

 25. Radu Humor said

  Aia cu „mandria de a fi roman si aceea de a avea parul cretz ati mai (s)pus-o pe blog, ca daca nu inseamna ca ati preluat-o de la altcineva 🙄
  Desi eu nu am parul cretz sunt totusi mandru pentru ca-l am, apre deosebire de altii chiar mai tineri.
  Dar aici aveti dreptate, nu-i meritul meu, ca eu doar l-am spalat , l-am pieptanat si l-am tuns la timp ! Mai mult, poate ca l-am iubit si de aia nu m-a parasit ! Ca aia cu parul destept paraseste capul prost mi se pare scoasa tot de un evreu ramas fara par si fara explicatii, ca la asta se pricep de minune 🙄
  Mandria de a fi roman este ceva care intradevar nu poate fi explicat , ci doar demonstrat , si daca ati fi fost putin mai atent ati fi observat ca intrand in asemena polemici (unii zic periculoase) pe aceast subiect, tocmai am demonstrat ceva in acest sens.
  Putin sau mult, ramane de vazut !
  Dar este ceva care -ti arde sufletul si daca nu te descatusezi astfel s-ar putea agrava si mai mult, ca orice boala, ca pana la urma asta-i dragostea de tara !

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Chiar sa nu credeti ca n-am apreciat spusele unei evreice nascuta si crescuta in Romania care spunea (citez din memorie) :
   – Imi iubesc foarte mult tara in care m-am nascut, as face orice pentru ea (binele ei ) , dar pentru cealalta mi-as da oricand viata !
   Emotionant, indiferent despre ce tari ar fi vorba !

   Mi-am adus aminte ca tunci cand l-am intrebat acum multi ani pe unul din bunii mei prieteni, ai carui copii erau toti 3 in America, si el statea cu afacerile mai mult pe acolo, iar dupa pensie spunea ca poate se va muta definitiv acolo, de ce se lupta atata pentru petecul acela de pamant , traind in nesiguranta din cauza bombardamentelor (despre care mult mai tarziu am aflat adevarul) stiti ce mi-a zis ?!:
   -Pentru ca trebuie sa am si eu o tara a mea, ca daca vin aici la tine in Romania, sau merg in America la copiii mei si ma cert cu ei, sa spun si eu ca plec acasa la mine, ca am si eu o tara lasata de la Dumnezeu si nu-s o frunza-n vant (scuze madam Udrea, care am auzit ca e chiar in situatia de care ma banuiti dvs pe mine :rooll: )!
   I-am dat dreptate, l-am inteles si nu l-am contrazis , ba chiar m-a impresionat ca un inginer ajunge sa gandeasca atat de filosofic 🙄
   Odata la o bere (sau ma rog, o ancheta ) as putea sa povestesc mult mai multe si in favoarea, dar si in defavoarea evreilor pe care i-am cunoscut, pe unii doar ca antrenori sau colegi de echipa, pe altii , colegi de scoala, prieteni sau vecini prin natura imprejurarilor si cu care n-as fi ramas in bune relatii daca eram asa cum pe nedrept ma credeti :mrgreen:

   Apreciază

 26. Radu Humor said

  Inca una ca prea-i semnificativa:
  Am avut in scoala elementara partenera la dansuri populare o dulceata de fata Ida, pe care cand o vad acum in fotografii, imbracata in costum popular , ce bine-i statea si ce frumusica era, de-ti venea s-o mananci, vorba aia, cum zicea maica-mea, Dumnezeu s-o ierte, despre ea !
  Asa o fi patit si Vadim , cu vreo colega unguroaica, dar s-a inteles gresit ca asta manaca unguri intre mese !

  Dar apropos de asta, instructor de dansuri populare al Casei de Cultura a Studentilor era un evreu, care dupa cum dansa ( ca la unele dansuri era solist) jurai ca-i oltean, aredelean, moldovean sau ce dans mai interpreta !
  Mai mult de atat, intr-un proces ce mi s-a intentat pentru a putea fi exmatriculat si din acea facultate(era a doua si a mai urmat inca una si o scoala tehnica financiara, N.Cretzulescu)s-a oferit din oficiu sa-mi fie martor spunand adevarul desi doi colegi romani au spus minciuni ( e drept ca santajati de anchetatori), si atragandu-si mania judecatorilor care aveau dinainte pregatita o sentinta mult mai grava !
  Profit sa-i multumesc din nou si pe aceasta cale evreului Iancu F ……
  Sa nu ma intrebati de ce am simtit nevoia sa faca atatea destainuri ( nici a zecea parte!) ?!
  Poate pentru ca e sambata ….

  Apreciază

 27. Radu Humor said

  Se intampla ceva cu aducerile astea aminte :
  Unul din cei care a jurat stramb la proces (coleg cu mine din clasa I-a), caruia i-am reprosat binenteles acest lucru, ajungand si la urechile mamei lui, care m-a intrebat odata la o onomastica a lui, daca-i adevarat ce-a facut Dorin, i-am spus ca da !
  Au trecut anii si ma pomenesc ca ma implora colegul meu sa vin la capataiul doamnei I., distinsa sa mama , care era pe moarte si sa spun ca nu-i adevarat, ca el a putut face asa ceva, ma rog , sa gasesc eu un motiv , ca mama lui sa nu plece in mormant cu asemenea imagine a celui mai iubit fiu al sau 🙄
  Normal ca am „jucat” din nou impreuna (cum facusem la liceu cu „Nota zero la purtare ” ) si doamna I. se odihneste probabil in pace si datorita mie !
  Legat de piesa jucata in liceu, mi-am adus aminte ca eu jucam rolul principal, dar nu puteam sa joc serios scena cu declaratia de dragoste pe care trebuia sa i-o fac unei colege , careera in realitate chiar priietena mea ;-), si am ceru t sa-mi dea alt rol.
  Coincidenta careia eu ii zic si soarta face ca fiul unui cunoscut preot din zona , care nu fusese selectionat de regizorul unui binecunoscut teatru care a regizat punerea in scena a piesei , ce a ajuns sa faca furori, ajungand sa dam reprezentatii in mai toate centrele universitare si-n fata unor grupe de studenti de la arta dramatica , deci, dupa multe insisistente si ceva plocoane tanarul Virgil a ajuns sa joace el rolul meu, pentru ca mai apoi sa ajunga un celebru actor pe scena unui teatru din Bucuresti !
  Va rog din suflet sa ma scuzati pentru aceasta vorbaraie de care m-ati acuzat, probabil inconstientul a vrut sa va demonstrez ca anterior m-ati acuzat pe nedrept, asa ca acum, da , aveti dreptate !

  Apreciază

 28. Radu Humor said

  Bai Alabarule,
  oi avea tu necazuri in familie, dar sa vorbesti si sa dai verdicte idioate, fara nici o legatura cu realitatea de fatza, respectiv cu
  ce-ti aduce la cunostinta una din cele mai dezgustatoare pupincuriste ale tale, si anume ca te paraseste ,
  Stai linistit ca nu pleaca maidaneza asta de langa macelaria in care obisnuiesti sa-i casapesti pe adversari (cu mine nu ti-a mers… mintea si m-ai omorat virtual, m-ai facut sa dispar cu totul spre a nu-ti da in vileag limitele si neadevarurile sustinute cu o candoare si inconstienta bolnavicioasa.
  Numai ca de data asta chiar ea iti spune ca la mijloc e o alta femeie, @Monicaf , cea cu care s-a luptat pana ce doar una dintre maidaneze sa se bucure de gratiile tale de buldog castrat de varsta nu de medic (dar ele s-au luat si aici dupa amenintarile tale de potaie virila :mrgreen: ) ajungand iata ca una din maidaneze sa ameninte la randul ei cu plecarea. Ce, mai ! Numai hingherii mai lipseau ca dramoleta sa sfarseasca intr-un sanatoriu pentru animale bolnave :mrgreen:
  Dar pentru a nu te strca cu nici una dintre ele ( ca tu esti stricat din nastere 🙄 ), te faci ca nu obnservi ca aia ti-a aratat clar motivul supararii ei :
  „mf: asa ai facut cu toate fetele de pe for
  ” mf: le-ai indepartat ca sa fii numai tu ! si te apuci sa dai din nou vina pe altii :
  „Stely, presimt ca-n curand o sa-mi reprosezi si tu ca nu mai sunt suficient de demn ca sa stai alaturi de mine pe my blog, intrucat nu ma cert destul de tare cu trolii care ma porcaiesc – iar din cauza mea si pe tine – ca la usa cortului in troaca lui goe, sau, precum tatonulaa, o sa-ti amintesti c-am refuzat sa-ti fiu dadaca in vremuri grele… oops. „, ba mai mult sari direct la gatul celui amintit doar cu o postare mai sus:
  „O, tzeara trista , plina de raduhumor…”
  si afirmi senin ca :
  „Deci sa ai un mort drag in casa, si inca unul la fel de drag pe tzeava, cum ar veni, aia da nenorocire, mey, iar nu latraturile unui caine netrebnic (pe care un om serios nici nu le baga in zeama, necum sa se supele pe sat din cauza rumorii iscate – ab ovo – de un sociopat din vrej… )”
  Poate ca nu m-ar fi determinat sa raspund atacurilor tale abjecte, daca nu ai mai fi dat vina tot pe mine, ca din cauza postarilor mele s-ar fi imbolnavit si @Thor, ca eu l-as fi bagat si pe asta in spital , cand eu obisnuiesc sa va bag doar inapoi la origini, in speranta desarta ca va veti intoarce alti oameni ! (acuma am scris oameni, ramane asa, treaca de la mine !). Pai tu-ti dai seama ca daca patesti si tu ceva (asa cum tot dai de inteles, daca nu sar aia mai repede cu euroii 🙄 ) , va am pe toti trei pe constiinta ?!
  Ce-esti nebun, de-a binelea ?!Asa repede inainteaza boala ta (pe mine 🙄 )
  Unde naiba sa va tin eu pe toti, in biata mea constiinta, ca indata se mai inscriu si altii si o sa fie inghesuiala mare !
  Asa ca ramane cum am stabilit !
  Ai curajul ( ca barbatie de unde 😳 ) si stai in mijlocul luptei pana cand iese una cu blanitza mai intreaga si fugi cu ea in lumea virtuala, cat te tin picioarele, pana nu ti le rup eu, daca te mai iei mult de mine 😉 😆

  Apreciază

 29. Radu Humor said

  Uitasem sa-ti spun, daca tot m-am apucat sa-ti spun ce am de spus , ca ai procedat mizerabil si atunci cand iti tot postai pe blog comenturile refuzate cica ,dar care culmea iti apareau la @ Dorin Tudoran, uitand sa postezi si raspunsurile prin care acesta te punea la punct finutz, cum ii e felul, nu ca altii, dar ce folos daca tu tot grobian de Corabia ramai :mrgreen:
  Probabil de asta te-ai asortat asa bine un timp cu Carmaciul, dar vazand ca nu sare cu banul, ai sarit tu din barca, mai ales ca simteai ca ia apa, desi era plin de sticle goale de JW 🙄

  Apreciază

 30. […] In data de 6 August anul acesta (2010) am postat pe Arca lui Goe doua articole: Simfonia Ratarii si Bloggeri vi se pregateste ceva: Legea Iliesiu/Padina. […]

  Apreciază

 31. Radu Humor said

  O pun aici ca a nu mai primesc reprosuri !

  Radu Humor Says:
  16 ianuarie 2011 la 23:38
  Pe mine m-ar fi interesat mai mult ca celebra bloggerita @Stely, de fapt mult mai celebra ca maidaneza blogului, sa ne redea cateva din aspectele , replicile , eventual reprosurile ( la palme nu cred ca s-a ajuns ) pe care a fost obligata sa le primeasca din partea familiei la insistenta ei cerere /propunere, ca pruncul sa se numeasca pe langa Dragos ( felicitari parintilor – un nume curat romanesc) si Traian, Viorel Sorin, Emil, Cristian si Devis 🙄
  Numai ca dupa proastele optiuni politice ale celei care le-a violat si parintilor intentia de vot, ca altfel n-ar fi fost posibile firestile urmari :
  Tinara mama va beneficia doar de un an concediu de maternitate pentru ca Dragos s-a nascut cu o saptamana dupa termenul de intrare in vigoare a tembelului decret ( poate da Domnul si va creste frumos si sanatos si fara “grija” portocalie !) , iar reducerile de pensii si salarii(alt efect “benefic al portocaliilor sustinuti pana-n panzele albe de nastrusnica bunica !), ca si scumpirile naucitoare ale vietii in Romania, nu vor afecta prea mult tinara familie !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: