(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Domnul Biju fata cu reactiunea!

Posted by Arca lui Goe pe august 10, 2010

Dl. Biju a postat pe blogul sau (AICI) o poza care este redata si mai jos. Adugarea medalionului in stanga sus mi se datoreaza. (Pentru a vedea mai bine despre ce este vorba dati click pe poza ca sa o vedeti mai mare). Textul cu care si-a insotit simpaticul d. Biju poza a fost acesta:

„O fotografie de acum 25 de ani, din plină Epocă Nicolae Ceauşescu. Cei mai în vîrstă îşi pot aminti. Iar tinerii care tocmai l-au descoperit pe Marx poate văd ce minunat se trăia în sistemul pornit de la el. Imaginea am primit-o de la Doina Silaghi şi e surprinsă la o coadă la benzină în august 85, la Neptun, România.”

Mie propaganda asta facuta in favoarea anti-comunismului mi s-a parut la fel de stupida si limitata precum propaganda anti-imperialista de pe vremea lui Ceausescu. Am incercat sa adaug si eu (dl.Goe) un comentariu in care sa-mi exprim elegant aceasta parere. Credeti ca a aparut? Ca n-a aparut. Poate ca n-ar fi mare lucru si n-ar merita sa ma revolt pentru atat de putin: Biju a cenzurat un mesaj pe blogul lui, dreptul lui. Totusi mi se pare frapanta asemanare intre pornirile intime ale micului dictator Biju si lucrurile pe care le critica de pe pozitii partizane nenegociabile. Contextul este un  argument pentru tristete dar dimensiunile miniaturale ale dramei dau intregii povesti o tenta comica. Sa se fi contaminat oare micul domn Biju, prin inductie, de la marele dictator Ceasca inca de pe vremea cand interpreta rolul personajului cu pricina, sa fie reminescente impurificabile ale traiului in concubinaj cu ideologia comunista sau sa fie niste instincte primare, innascute asadar, ale bloggerului Biju? Cine stie?

Iata textul care i-a fost refuzat, pe nedrept, d-lui Goe:

„Poza e intr-adevar simpatica. Cred ca era mai potrivit sa n-o comentati deloc sau sa o insotiti doar de o explicatie scurta: caoada la benzina, august 1985, Neptun Romania. Tenta ideologica pe care i-ati adaugat-o va da asa un aer de activist propagandist (pe invers) de mama-mama, iar textul adaugat de catre dv. imi aminteste de o poza din cartea de istorie cu o coada la un castron de supa gratis, in noiembrie 1929, a capitalistilor americani in somaj, pe criza. Eventual mai faceti un post si puneti amandoua pozele in paralel, cu un text simplu: „No comments! E rândul vostru”! Asa…ca sa vedeti ce iese.”

N-am reusit sa gasesc chiar poza aia din cartea de istorie de-a saptea (Istoria moderna si contemporana) dar am gasit una pe aproape. Paralele propagandistice sau mai destepte s-ar putea face deci. Vointa politica sa fie. Se incumeta cineva sa traduca (din amor) textul lui dl.Biju pentru a se potrivi ca ilustrare pentru poza din medalion, cea cu somerii asteptand la coada pentru o goagoasa pe gratis? Daca, nu, nu. (Apropo, stitati ca… „Daca_nu_nu” e o doamna?)

12 răspunsuri sa “Domnul Biju fata cu reactiunea!”

 1. Kibby said

  hello, v-a cenzurat pe dvs si nu textul. ok – pina la urma si una si alta.
  dl Morar e un domn extrem de neinteresant anyway
  ce se-ntimpla cu Rosia Montana, daca stiti?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   a) In aceeasi zi, ba de fapt chiar in aceeasi ora, pe un alt topic de pe blogul sau (AICI), dl. Biju (cel interesant in neinteresanta sa aparenta, explic alta data) mi-a acceptat cu marinimie (cinste domniei sale) un mesaj. Deci nu pe mine ca persoana/personaj ma cenzureaza/baneaza ci anumite texte care nu-i pica bine desi sunt doar niste amarate de picaturi… Nu mai stiu despre ce era vorba in proverbul ala cu ceva moale cruia putina apa ii mai trebuia.

   b) Nu stiu ce se mai intampla cu Rosia Montana. Partea proasta este ca circula o multime de asa zise informatii despre Rosia Montana care nu fac decat sa adune si mai multa ceata, parca inadins. Ceata mare. Si difuza, exact ca si adevarul despre Rosia Moontana, impastiat in si spart in mii de graunte fine care au apucat sa ajuna ba la unii, ba la altii. Grauntele care s-au dovedit prea mici pentru a imagazina vreun adevar au fost folosite la maximum: praf in ochi pentru public aruncat cu dexteritate de o puzderie de specialisti ad-hoc, printre care dl. Biju, cu onoare, se numara, la paritate cu nu mai putin cunoscatorii experti care i se opun. Niste filologi.

   Apreciază

   • raduhumor said

    Pupincurist si oportunist mai mare ca acest ITM ( de la ce-o fi „T” ca tare bine i se potriveste !) sincer sa fiu, am vazut, dar parca erau si mai destepti si nu atat de gretosi ca acest ingalat, ce ar fi in stare s-o vanda si pe ma-sa cum se spune in popor pentru un pumn de euroi 🙄
    Tradator de tara se face daca se iveste ocazia, ca n-are nimic sfant in el :mrgreen:
    De fapt a si inceput sa se dea bine pe langa unii de la care a mirosit ca-i poate pica ceva (vezi justificarea atacurilor israeliene, sau a vinderii paguboase a Rosiei Montana ).
    Zi-i mercenar si trage apa !

    Apreciază

    • radu said

     Cititi ultima postare de pe Vox Publica a semi scriitorului ITM.
     Merita.
     Ca sa vedeti unde poate duce tampenia care cica a mai citit ceva.
     PS.
     Avp ul e bantuit in continuare de fantomele-troli de pe acest blog.
     In rest cum mai spuneam
     Sa auzim numai de bine.
     Si avp ul sa-si vindece mana.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu – Oamenii sunt lenesi din fire (sau n-au prea mult timp la dispozitie pentru „prostii”) de aceea ar trebui sa le oferiti variantele cele mai comode si mai rapide, pentru a-i atrage la locul dorit. Obisnuiati sa puneti link-uri (chiar si catre blogul lui AVP). Era un bun obicei. Ati fi putut fi aproape sigur ca interlocutorul d-voastra chiar se duce acolo unde-l invitati daca ii ofereati si linkul respectiv. Ba poate si alti cititori neutri din punct de vedere electric ar fi cedat tentatiei. Dar poate ca, dupa cum spuneam, oamenii sunt lenesi din fire (sau n-au prea mult timp la dispozitie pentru „prostii”). Ca oameni sutnem.

     Apreciază

    • radu said

     Asta e linkul

     http://voxpublica.realitatea.net/media/cum-am-evitat-sa-fiu-jefuit-de-doi-sustinatori-ferventi-a-lui-dan-voiculescu-50308.html
     PS
     N-am dat linkul de la inceput pentru ca am observat ca la unele linkuri reactionati foarte nervos,
     Si nestiind in ce relatie sunteti cu semi scriitorul am evitat postarea unui link.
     PS 2
     Ar mai fi un link dar cred ca e prea mult.
     E vorba pe scurt la raspunsul in stilul inconfundabil avpist la postarea dvs. pe blogul lui
     Dar mai bine cine are curiozitate sa caute!

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu – Am observat si eu replica postata pe blogul sau de catre AVP, in care ma balacareste si ma face cum ii vine din minte la gura, incercand fara niciun succes sa ma insulte. A produce insulte de calitate este un talent pe care nu-l are oricine. In plus pentru asta, in afara de talent, este nevoie si de spontaneitate dar si de spirit de anticipare si de rabdare de paianjen care-si pregateste cu rabdare web-ul. N-are maestrul AVP asa ceva. Acuma eu nu sunt sigur daca domnia sa realizeaza sau nu realizeaza ca vorbele sale, pe care mi le daruieste cu o marinimie pe care n-o pot aprecia indeajuns, n-ar avea cum sa ma atinga nici macar cat umbra imponderabila a norilor lui Magellan pe partea nevazuta a Lunii sub iluminarea galaxiei din Andromeda, si ca, in plus, vorbele alea raman ca un condens aburos, ca o aura de ceata in jurul sau, in zona capului care le produce. In curand nu se va mai distinge de ele daca nu-si ingaduie urgent o pauza de aerisire care sa permita ridicarea cetii. Dar poate ca de-asta-i e si frica, de ceea ce s-ar putea vedea daca s-ar etala in lumina, fara ceturi din astea grele. Pentru ca sunt optimist de felul meu inclin sa cred ca omul realizeaza ca n-ar putea sconta pe efectele dorite in mod ideal, pe care vorbele sale de duh ar trebui sa le aiba asupra mea si ca prin urmare, in fapt, vorbeste pentru restul audientei, pentru a veni intampinarea a ceea ce-si imagineaza matca-ca asteapta stupul sa auda. Succes ii doresc.

     Dar vad ca si d-voastra domnule Radu aveti anumite asteptari si sperante desarte. Imi faceti aluzii si trimiteri discrete, menite sa ma incite, sa ma inebuneasca, despre mesajele pe care mi le adreseaza dl. Padina, cu gandul ca ma veti face sa le citesc (le citisem), sa ma enervez si sa dau cu bietul Viorel de pamant, sau macar sa ma-ncontrez cu el zi de vara mana-n seara spre delicilul si bucuria asistentei si pentru a fi eventual distras in raport cu alte personaje delicate. Stimate domn, arta prducerii unor insulte de calitate (cea care-i lipseste lui Padina, ca de altfel si celor de bine sau de rau din anturajul sau) este nimic pe langa arta de a produce intrigi eficiente si de calitate care arta presupune abilitati si mai dihai. Vad ca vi le doriti. Mai e nevoie sa va spun ca va trebui sa trageti mult pentru a putea spera ca le veti dobandi intr-o buna zi?

     Partea cea mai importanta despre neintelegerea profunda a lumii am lasat-o in mod special la sfarsit. Presupun ca dl.Abalaru care mi-a promis ca n-o sa ma citeasca in spam ma va citi totusi aici. Cred ca i-ar prinde bine intru eliberarea de spaimele existentiale care-l bantuie si care transpar in enunturi ca cel de mai jos (extras special din gandirea-i ca cristalul). I-auzi ce zice:

     ”Dementului or ferentaristului istuia nu-i trece nicio clipa prin glava-i sociopata ca daca as lasa trollii aciia n-ar mai sta de vba cu mine niciun hom serios, fiindca forumul s-ar umple de rahati, de imprecatii, de obraznicii si de voma in doo, trei ore…”

     Un enunt – o performanta. Ce densitate enorma de subintelesuri false in doar cateva cuvinte. Mai intai ar rezulta ca actualul sau anturaj, cel agreat pe blog (sau la dansul in curte) ar musti de hoameni seriosi si elevati. Asa o fi. Iar apoi isi inchipuie (complexe, complexe, complexe upo-upo-po) ca daca n-ar ingradi libertatea de exprimare s-ar intampla catastofe, precum aceea ca blogul sau ar atrage muste dizgratioase care ar speria albinele. Asta e posibil, ca fenomen trecator, dar numai si numai de atitudinea sa implicita (nu explicita) ar depinde cat de mult (permanent?) s-ar lungi aceasta perioada tranzitorie. Isi mai aminteste oare dl. Padina cu ce emotie si invidie privea spre audienta si elevarea primului blog al lui Dorin Tudoran? Ce discutii efervescente si spirituale erau acolo? Ce puzderie de comentarii, ce nivel de discutii, ce densitate a postarilor de calitate? Ce putine si ce nesemnificative erau scaderile (inevitabile totusi oriunde une exista colectivitati)? Ei bine, isi aminteste oare Viorel Padina ca blogul acela era totalmente NEMODERAT? Azi Dorin Tudoran isi modereaza la sange blogul. Cu ce s-a ales? Ce hoameni seriosi ii calca pragul si-i vin in intampinare? Nici macar rudele sarace, amaratii Iaru, Antonesei, Gogea nu prea mai dau pe acolo. Asadar d-le Padina, vorba cantecului filantropique, la „banii” d-voastra va permiteti sa aveti demnitate? Nu prea cred. Asa ca demnitatea ta sa ti-o bagi matale in poponetz, ca sa nu ti-o bage altii pe a lor. Ha-ha. Ospatar! Nota la masa asta.

     Apreciază

 2. Mirela Rogoz said

  Eu as remarca in primul rand calitatea deosebita a asfaltului din anul 1985 precum si faptul ca o multime de oameni ai muncii aveau masina si-si permiteau sa se duca la mare. Multe din lucrurile astea s-au pierdut.

  Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Excelenta sa, dl. Biju Morar a fost numit Consul General al Romaniei la Marsilia. Felicitari si la mai mare. Si AVP, tot nimic, tot nimic. Nu e drept, nu e drept.

  P.S. Bloggerul Biju a murit, traisca-consulul omonim!

  Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Biju – Consulul care ne modereaza. Vi-l mai amintiti pe dl.Biju? Un simpatic. Eeee… A ajuns consul in sudul Frantei. Si-a schimbat b(âr)logul dar obiceiurile nu: cenzureaza. Un oarecare adriang zisese ceva la dansul:

  „adriang Says:
  January 31st, 2011 at 2:33 pm

  Off topic: D-le Morar, radem, glumim, dar de d-l Grosan cand discutam? Cred ca ar adauga greutate niste clarificari pt. repede aruncatorii de pietre nenuantate.”

  Stiind ca dl. Consul e ocupat cu treburi mai mari am vrut sa ma dau in taina cu domnul ala, adriang. Credeti ca a fost cu putinta? Nu. Dl. consul fiind foarte ocupat cu treburile n-a avut timp sa modereze ce rahat spusesem si eu. Iete asta zisesem:

  „@adriang – Saptamani sunt multe. Vinuri bune sunt putine. Dl. Grosan la minte s-a deconspirat nu de ieri de alaltaieri ci de cand scria in Ziua lui SRS. Si nu pentru ca scria ci pentru ce scria. Asta ar mai lipsi acum sa i se mai faca si reclama gratis. Se scuza omul de doi lei si-l iarta Dorin Tudoran de tot. Ca pe Sorin Antohi. E ca nou. Pe mine m-ar interesa ce zice dl. Biju despre Szoby Cseh, pe care ni-l recomanda cu caldura sa-l bagam in parlament, de mana cu Dida Dragan. De data asta mi se pare ca comisarul Moldovan/Miclovan cam are dreptate: Sobi Cseh e un idiot.”

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Si Szoby si Biju au aceeasi figura de om inteligent, care s-ar exprima mult mai bine cu pumnii decat cu neuronii din dotare 😉
   Dar cum portocalii nu-i cauta la dinti (dar nici la dosare 😉 ) se pliaza perfect pe structura unui partid cu un schelet scos din dulap(debara).
   Sau , ma rog, cu o piramida de circ in care pe cei mai puternici (fizic) ca Cseh, Visan, Radulescu, Toader, Voinescu, Oprea, Kovacs se catara celelalte maimute(Udrea, Eba, Turcan, Sulfina,,Ridzi, Biju, Preda, Boc,Flutur, Funeriu, Pata, Volodea s.a)in sistem piramidal, pentru a-l tine inca sus pe Pirat, legat de catargul Romaniei ajunsa epava in doar 6 ani de plutire in deriva, la chemarile unor sirene de pe Potomac, via Haifa !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: