(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Atitudini AVP

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 18, 2010

O atitudine mizerabila, inepta, bogat asezonata cu sirop de fanfaron, este promovata pe blogul AVP in legatura cu Mircea Cartarescu. Mircea Cartarescu este un scriitor profesionist (printre putinii pe care-i avem), iar analizele si comentariile sale politice, pe care le scrie in calitate de simplu cetatean (un cetatean inzestrat intamplator cu talentul literar al scriitorului profesionist) denota onestitate, luciditate si pragmatism. Acuzatia ca s-ar dezice de Basescu pentru a ramane in barca celor favorizati (despre ce favoruri ar fi vorba?) nu poate veni decat de la un neghiob invidios si basicat la suflet. Ma emotionez cu greu in fata tiradelor de orice fel venite din inconsistentul mediu virtual dar de data asta marele maestru al ratarii intelectuale (AVP) reuseste sa ma scoata din sarite prin gaunosenia mintii sale etalata pe post de perle. Perle de sub-cultura. Cartarescu nu s-a dezis de Basescu ci Basescu de Cartarescu (si de toti cartarestii, multi, putini cati au fost), iar Mircea Cartarescu n-a fost si n-ar avea de ce sa considere ca a fost un dobitoc, sustinand public fenomenul si personajul politic numit Basescu (asa dupa cum sugereaza voci ale unor idioti vicleni pe blogul lui AVP), n-a beneficiat de favorurile vreunui politician, partid sau curent politic si nici nu va avea nevoie de asa ceva atunci cand, in curand, sistemul va readuce PSD-ul la putere si in mod oficial. Mircea Cartarescu este, dintre persoanele publice, printre cei mai putin afectati de distorsiunile induse in mentalul colectiv de catre manipulatorii media din Romania post-comunista. Asa ca mai usor la degustarea cu pompa a rahatului in aere vizionare.

P.S. Cu o asemenea atitudine „inteligenta” mi-e teama ca maretul domn Padina va reinnoda prietenia cu amicul Tudoran, un alt mare (dar mult mai fin) resiprartor de invidii „literare”.

182 răspunsuri to “Atitudini AVP”

  1. arcaluigoe said

    Pe acelasi blog AVP a aparut spontan un comentariu al reputatului politolog Vladimir Tismaneanu. Am comentat caracterul inedit al acestei „aselenizari” dar, desigur, nevinovatul meu mesaj n-a aparut. Ce-am zis?

    „Nu stiu de ce ma amuza foarte tare interventia d-lui Tismaneanu pe blogul lui AVP. Poate pentru ca-mi aminteste de un gest al lui Adrian Nastese (pe vremea in care era prim ministru) si care Adrian s-a trezit intr-o seara (noapte) ca suna la OTV ca sa-l combata pe un oarecare ce se intampla sa faca apologia ocultismului in Romania si a mini-teoriei conspiratiei. Domnul Nastase a simtit (din capotul si papuci sai) nevoia sa-l combata pe clarvazatorul care spunea ca exista o persoana ce-i dicteaza din umbra lui Iliescu ce si cum sa faca. Dupa ce dl. Nastase a inchis telefonul, paparuda TV a adaugat: „Teoriile mele sunt purul adevar. Ati vazut promptitudinea cu care au reactionat autoritatile”. Cu acea ocazie am aflat ca Adrian Nastase, primul ministru al Romaniei, viziona OTV-ul lui DDD, drept pentru care si-a atras din partea unui mare ziarist la acea vreme (decazut in mizerii, mai apoi) titlul de „Utecistul carunt”, la concurenta cu ziaristul coleg de pagina la JN: piticul utecila. Ce aflam din interventia singulara a d-lui Tismaneanu pe blogul avp-ist e greu de spus dintr-o suflare: Ca domnia sa sau Institutul pe care-l conduce monitorizeaza blogul bloggerului de la Corabia? Sau intreaga blogosfera? Asa incat cum vine vorba de institut, Oprea si etc, cum pac la Rasboiul cu textul de gata? Mare si amuzanta gradina a creat Dumnezeul universului virtual.”

    Apreciază

    • Marcus said

      @D-l Goe; am „frunzarit” putin prin blogul amicului AVP dar, scuza-ma, pupinbasist mai mare ca asta nu mi-a fost dat sa gasesc pana acum in lumea virtuala a bloggerilor (poate n-am stiut unde sa caut). Asa ca, imi pare nespus de rau, orice eventuala chiar si luare de contact cu un asemenea individ mi se pare foarte daunatoare sanatatii mele si asa aflata in oarece suferinta. Consider ca pretul platit pentru cantitatea de lamai necesara taierii senzatiei de voma produsa de un eventual dialog cu „personul” este prea mare pentru portofelul meu ciomizat de interventiile macelaresti basite. Drept pentru care, zic multam frumos de intentia dvs., dar zic un pas de sa se auda de la Constanta pana in Corabia 🙂
      Sa fii iubit
      marcus

      Apreciază

  2. raduhumor said

    Citesti si te crucesti ( desi pe acel blog, crucile crestinesti sunt interzise, in favoarea altor simboluri, cum ar fi Oul cosmic, menora, etc. 🙄 ):
    @ VT :
    „Prin efectul legii, consiliile de conducere (din unul faceam parte si eu, in speta cel de garantie morala al INMER) isi incetau activitatea…”
    Ei, asta da garantie, mai ceva ca la FNI sau la „Caritas” (ati observat ca nu se mai aminteste nimic de el 🙄 ?!!! )
    Referitor la bugetul noului Institut (INCCMR) , care are un buget cu 40% mai mare decat al celor doua institute comasate la un loc , marele garant nu-si aminteste decat ca este „acelasi cu cel cu care opera Oprea ” (recunoasteti subtilul joc de glezne al cuvintelor ce vin de la Tismana si nu de la Tismenetki 🙄 ).
    Colac peste pupaza (de fapt pupeze, ca sunt trei, din care doua permanente si una nelipsita 😆 )una dintre victimele comunismului („dizidetul” Abalaru) pactizeaza cu calaul ( de fapt fiul acestuia )si-l ridiculizeaza pe „vanatorul de securisti”, cum il persifleaza el pe Marius Oprea, care a ajuns sa dezgroape mortii (la propriu :mrgreen: ) facand si in continuare(dupa ce a fost data afara de la conducerea INCCR) sapaturi si descoperind gropi comune unde sfarseau in cel mai bun caz, oponentii regimului( de fapt crema intelectualitatii romanesi 🙄 ) adus pe tancuri de seniorii Neulander (Roman, de mai tarziu ), Patapievici, Tismenetki, Brukner (Brucan) si altii ai caror odrasle au primit si primesc bani frumosi de la bugetul Romaniei, pentru a-i pedepsi (macar moral !) pe cei care au produs atata suferinta acestui neam ( ca altii, ca Oprea, neavand asemenea antecedente se pare ca n-ar reusi sa patrunda in esenta criminala a Comunismului, spre a-i pedepsi macar de ochii lumii ) pe adevaratii vinovati :mrgreen: ).
    Acuma, referitor la „marimea gradinei lui Dumnezeu” n-as avea nimic de comentat , dar la ce creaturi s-au oplosit prin ea, datorita si ingaduimtei sau nepasarii noastre, ar fi prea multe de spus !
    Insa nu stiu daca mai avem suficient timp, pentru ca si putinul care ne-a mai ramas, se pare ca nu mai are rabdare (pe care se zice ca am consumat-o inconstient si inutil, tot noi 🙄 !)

    Apreciază

  3. Dl.Goe said

    Intamplarea s-a intamplat: Stelly (trollul cel bun) s-a suparat pe Viorel (bloggerul cel rau). Sau poate ca s-a intamplat invers: Viorel s-a suparat pe Stelly (ca vacaru pe sat, asa cum s-a mai suparat si pe trollii cei rai) si atunci a gonit-o (exact cu a mai facut si cu alti trolli). A fost un subtil. I-a dat motive ei sa creada ca e cazul sa se supere atat de rau si ireconciliabil (dar cum sa te superi pe idol?) incat de suparare sa-si ia campii. A fost un concubinaj lung. Dumnezeu sa-l ierte. Am impresia ca bloggerului incepuse sa-i fie rusine cu trollul. Adica tie iti calca in ograda ditamai tismaneanul si te gaseste in mare amor cu o persoana nedemna de talia ta, despletita, cu sortul murdar, cu un orizont limitat (n.b. citat imaginar din imagianatia AVP) si care nici nu vrea sa dispara imediat in bucatarie, ba ar pofti la converstie cu musafirii cei inalti. Eeee… asa nu mai mergea.

    P.S. Doamna Stelly, daca nevoia interioara va indeamna sa mai scrieti pe bllogul cel bun si vi se intampla sa fiti cenzurata abuziv, atunci puteti adauga comentariile refuzate pe Arca lui Goe. Nu uitati sa indicati cat mai exact locul in care au fost refuzate. Va urez vacanta placuta.

    Apreciază

    • raduhumor said

      Pai, cate a indurat @Stely de la Satyir, n-ai indurat matale de la mamitzica, @Don Goe !
      Acu, e drept ca si activista i-a tras de cateva ori shapca pe ochi „dizidentului” de ziceai
      ca-s la alba- neagra !
      Unul peste altul (nu stiu de ce se spune si „una peste alta” 🙄 )formau totusi un cuplu inedit, transpunand si in virtual trainicile legaturi dintre fosti comunisti (activisti si securisti) si falsi dizidenti (facuti la comanda si la propriu si la figurat de catre cei dintai ).
      Numai ca una ca @Stely se intoarce cu usurinta unui bumerang si face din nou irespirabil si ridicol un blog pe care mai puteai intalni si lume buna(@NT, @Hantzy si uneori inca vreo doi ,pe care nu-i deconspir, sa nu-i baneze si pe ei :mrgreen: ).

      P.S. Mi-a placut mult citatul imaginar din imaginatia lui AVP 🙄
      Mai ales ca eu nu stiam ca rae si asa ceva, dat fiind ca toate scrierile lui sunt prelucrari dupa altii, ramasi si ei(cu exceptia lui Aesop ) necunoscuti 😉

      Apreciază

  4. o analiza a operei Tismaneanu

    http://www.criticatac.ro/866/utopia-raului-mai-mic/

    Apreciază

    • raduhumor said

      Social-democrati care actioneaza ca neoliberalii despre care aduce vorbire(goala) Tismaneanu ,imi aduce aminte de bancul cu batranul care pe patul de moarte cere sa fie facut membru de partid (PCR), si intrebat de ce n-a facut-o mai din timp, desi fusese si dat afara din serviciu pentru refuz, spune ca asa vrea el, sa moara unul de-al lor :mrgreen:
      In loc sa caute si sa explice adevaratele cauze ale esecurilor SPD , sau ale altor partide de stanga (doar cu numele ), in stilul bine cunoscut politrucul insaileaza niste istorioare de adormit capitalismul, in timp ce miscarea de stanga incepe din nou sa intre prin geamul lasat deschis de niste barbologi politici, urmasi ai celebrilor barbosi, specialisti in teorii de zapacit lumea :mrgreen:
      Dar Tismaneanu isi mai agata in cuier o haina de vreme rea pentru timpurile ce vor sa vina, platita si asta tot din banii nostri 🙄 !

      Apreciază

  5. raduhumor said

    Deoarece are o postare cu „fenomenul/experimentul Pitesti ” mi-am permis sa-i pun urmatoarea postare absolut reala si cutremuratoare :
    „Cum, poate nu intamplator, chiar astazi am auzit marturia unui fost detinut politic, care a facut 6(sase) ani de inchisoare cumplita , confirmata si de un coleg de celula ( primul s-a stabilit in Germania, dar este acum in vizita in Romania ), poate n-ar strica sa treci peste ura bolnava pe care mi-o porti si sa lasi sa treaca acest coment (ca din gresala :roll:) , deoarece este cu siguranta o alta dovada de injosire pana la absurd a personalitatii umane, precum cele descrise de acel domn, intervievat de Sorin Iliesiu !
    La initiativa unui diabolic si sinistru personaj, intr-o dimineata li s-au dat detinutilor periute de dinti !
    Surpriza placuta s-a transformat in cosmar cand li s-a dat si „pasta de dinti ” :
    fecale !!!! :mrgreen:
    Inutil sa va spun ca au fost obligati toti sa fac asa zisul periaj (in lipsa apei !)
    Dar poate ar trebui sa va spun si cine era personajul caruia-i trecuse prin cap o astfel de sinistra si abjecta gluma( cum se lauda peste tot ca facuse :mrgreen: ).

    P.S. De altfel dlui Iliesiu i-as putea pune la dispozitie marturia celui care a indurat mult mai multe decat aceasta injosire si mai ales ar putea sa faca cunoscut si numele criminalului(pentru ca din ordinul lui si a lor lui au avut loc si crime :mrgreen: )

    Apreciază

  6. raduhumor said

    Dar se pare ca Ilesiu , la fel ca si Tismaneanu alege doar ce poate face cunoscut, si nu adevaratele crime comise, probabil ca sa poata demonstra ca :
    „Istoria este ceea ce stim noi despre ceea ce a fost !”

    Apreciază

  7. ghelme said

    am intrat doar sa zic hi, sa multumesc ca mi-ati raspuns, ca asteptandu-l pe moderator mi-am dat seama ca abia asteptam sa vad ce imi raspundeti si ca la un moment dat mi-am pierdut speranta ceea ce mi-a produs un soi de tristete poetica.
    prin urmare, v-am raspuns si eu si ca sa nu mai astept dupa dilematici, am copypasteuit toata conversatia noastra pe blogul meu unde sunt convins ca moderatorul se va misca mai repede..
    daca nu vi se pare o idee buna colportarea pe care am facut-o acolo, va rog sa imi ziceti si daram biserica (vorba vine)

    Apreciază

    • Kibby said

      de-acord, oriunde e mai bine ca la dilema (Ok, poate nu chiar oriunde)…;)

      Apreciază

    • Kibby said

      ghelme, incep a va raspunde printr-un alt comentariu, adresat (foarte incet) articolului lui A Plesu de sapt trecuta.

      Apreciază

    • Kibby said

      ei, la dracu cu tagurile, iata postul, copy paste
      _____________________________________________

      Multumim pt articol , insertiile cu Caragiale si contemporanii sai sint minunate exercitii literar-stilistice. Ca sa nu ramina doar ceea ce sint ma gindeam cum ar fi ca, brusc, dl Plesu sa lase de-o parte exercitiile si sa inceapa a ne vorbi cum ar vorbi unor prieteni sau colegi.
      finele observatii a lui nenea Iancu sint actuale nimic de zis sau multe de zis daca vreti dar poate vreti sa vorbim si despre altele…de ce (aparent ) conditia politicianului roman sta sub semnul fatalitatii (1. eu sa ma imbogatesc 2. legea. care lege?). aceste chestii nasoale exista – OK, dar nu e nici o fatalitate.
      Romania e o tara ca oricare alta, n-am inventat nimic si nici nu e nevoie. Retete suficiente sint pt un minim de functionare a democratiei. Din fericire (sau nefericire??) trebuie inceput cu justitia, asta e.

      Ca principiu, lucrurile se pot schimba, pot influentate in schimbare si la o adica le poti forta la schimbare. Cum cerem politicienilor din ro sa renunte la cele 2 crezuri de capatii? Altfel decit prin alegeri pt ca – si aici ajung la un subiect colateral – deocamdata avem situatia din Liga 1a de fotbal : toti antrenorii au fost pe la toate echipele. Trebuie singe nou? Oh, da. Din acest pct de vedere pdl are un pas in fata (oricit s-ar caca unii in sus).

      Deci, cum facem sa fim convingatori in a cere ceva liderilor nostri? Nu stiu oamenilor dar vreau sa vorbim despre asta.

      ps boldatele nu-s pt cineva anume

      Apreciază

  8. Dl.Goe said

    Intraseti la spam! Nu stiu cu si de ce.

    Apreciază

  9. raduhumor said

    Nu stiu cum pot sta unii atat de nepasatori cand pe blogul cu pricina se desfasoara o adevarata drama :

    ” Wow !
    Ce drama blogo-sentimentala, traita in direct, din fericire cred ca doar in hyperspatziu , de doi protagonisti, reprezentanti a doua lumi diferite inainte de marea giugiuleala din decembrie ’89 , ajunsi sa formeze corp comun, dupa ce au descoperit ca au acelasi stapan !
    Un „el” si o „ea” pe care i-a unit dorinta de parvenire si nevoia acuta de a avea, primul, un sponsor spre a-si publica compilatiile, iar a doua din nevoia bolnavicioasa de a avea un coor de lins, dupa ce al fostului idol a fost umplut cu plumbi de partenerii de joaca cu destinele, a celui dintai (el isi spune dizident 🙄 ).
    Daca stai bine si te gandesti, nici nu sti de la ce s-au luat, de au inceput sa-si stranga catrafusele ideologice si sa-si arunce peste gard lenjeria intima (acuze si intepaturi ironice), fiecare gasind ca celalalt l-a impins de la oala cu laturi portocalii :mrgreen:
    Desi pun pariu pe un chibrit cu fosforul sarit (la fel ca mustarul celor doi) vorba lui @Viq 😆 , ca pana la urma activista -bumerang se va intoarce pe blogul batranului Satyr, cu o noua gama de felatii , pe care sarmanul dus cu capul , nu va avea puterea sa le refuze, macar din curiozitate ( sa vada/simta si el ce simtea fosta beizadea ceausista, cand isi punea la treaba haremul utecist, ba se pare ca si cel nu mult trecut de varsta pioneratului, daca vorba aia, se miscau cu talent pe saltele…gimnastice 😳 ).
    P.S. Adevaratul clou al blogului insa, de abia urmeaza 🙄
    Aparitia, cu ajutorul securistilor de bine, ramasi prieteni la catarama cu fostul „dizident” ce-si publica poesiile cu largul concurs al Securitatii ce dadea ordin directorilor de edituri sa-i publice compilatiile, deci punerea pe blog a scrisorilor adresate de foata activista, nora de-o noapte (ca cine le-a numarat !) a Ceusestilor, catre junele printzisor care a tradat/parasit-o fara nici un fel de lupta de clasa, pe una din cele mai reusite copii a Polianei.
    Apoi scrisoarea catre mama soacra (ca la cel mare n-a indraznit ) , apoi cea adresata organizatiei de partid si in sfarsit crunta razbunare, casatoria cu un fiu de preot, sa crape comunismul in ei de Ceausesti (ceea ce s-a si intamplat , ceva mai tarziu, doar cu ei, ca ideile comuniste sunt bine merci, duse mai departe de portocalii (in curand si ei partid unic, in frunte cu alt dictachior mai zbanghiu decat primul, dar care pana la urma sper sa aiba aceeasi soarta :mrgreen: , cu tot sprijinul ce le vine din toate partile (activista s-a certat cu toata familia chiar si cu parintii, ca nu i-a putut face sa-i voteze idolul, cum a vrut ea 🙄 )

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Razboiul d-voastra imi apare din ce in ce in ce mai bizar. Sper ca veti invinge.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Dupa ce l-a tradus pe Esop, epuizandu-l, se pare ca fabulistul (ViP de Corabia) este tentat sa-l traduca si pe Basescu. Maestrul priveste inapoi cand cu mândrie cand cu mânie. Cu mândrie (capod)opera si cu mânie faptul ca cei tradusi nu l-au ajutat sa-si publice traducerile. Eu cred ca infidelitatile congenitale ale artistului, care azi traduce pe unul, mâine pe altul, au speriat-o pe fideaua sa, d-na Stelly.

      P.S. Induiosatoare seninatatea cu care poetul nepereche de la Corabia, etaleaza convingerea ca pentru presupusa sa dizidenta si pentru faptul ca i-a cantat fals in struna lui Basescu prin hiper-spatii anonime, ar merita si dansul acolo ceva, o recunoastere, o sponzorizare, un consulat, o maltratare cu o vorba buna. Chiar nimic? Pai sa nu-ti iesi din pepeni cu riscul de a-l pierde pe trollul cel (mai) bun? Ia mai da-l incolo… Partea proasta este ca omul, care vorba ‘ceea, poate fi nimicit dar nu invins, are exemple sinergetice despre faptul ca vrerea sa n-ar fi intru-totul absurda pentru ca, dansul, desi nu se compara decat oniric cu Cartarescu, totusi sinåtatea sa ii spune ca macar mai bun decat Biju M. tot o fi si dansul acolo. Nu? Deci de putut se poate. Dar lipseste vointa politica. Cu a fost pus el A. Toma sa fie mare poet, comparabil chiar si cu Dan Desliu, de ce nu s-ar putea da un decret prin care sa devina si AVP asa ceva. E un deziderat de veacuri pe care numai Iliesiu presedinte l-ar putea propasi. Atentie a nu se confunda cu Iliescu. Fiecare bunica cu nepotii ei, ca n-or fi cuscre. Din veri.

      Apreciază

  10. Kibby said

    pt cei afectati de monocromatism, un articol semnat Dan Tapalaga de la HotNews.

    Apreciază

    • Kibby said

      nu mai merg tagurile html dl Goe?
      http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7826365-romania-modernizare-fortata-sau-stat-nefunctional.htm,
      iata linkul

      Apreciază

      • Kibby said

        hotarit lucru, azi sint naspa de stingaci…
        am vrut sa zic f clar ca dedic articolul celor afectati de monocromatism anti-portocaliu, pro-galben si la o adica chiar si albastru, sau rosu, sau de oridecare

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Continutul explicit al dedicatiei (chiar incorect sau incomplet formulata sau dimpotriva magistral formulata) ar trebui sa paleasca in fata argumentatiei lui Tapalaga. Din pacate multi dintre spectorii care sunt vizati implicit sau explicit in articol (incluzandu-i chiar si pe cei din „masa poporului”) au dincolo de timpane si retine niste mecanisme gripate.

          Nu atat luciditatea exemplara a lui Tapalaga mi se pare de admirat cat abilitatea sa de a gandi in zgomot si mai ales taria de a-si exprima onest si egal opinia, impotriva curentului, a unui curent din ce in ce mai ordonat la scara macroscopica dar format din particule din ce in ce mai bezmetice.

          Apreciază

  11. raduhumor said

    O analiza destul de exacta a unei situatii in care am ajuns si cu sprijinul substantial al unor ziaristi ca Tapalaga !
    Asteptam asemenea luari de pozitie, si nu exact contrariul lor atunci cand se mai putea face ceva ! Dar atunci Cartarescu, Manolescu si acest prea mic pentru un razboi atat de mare, care semneaza articolul erau cu toti pe coverta marinelului, contribuind si ei cat au putut , la pervertirea cu buna stiinta a votului, mai ales printre intelectualii care erau inca nehotarati.
    Asa ca schimbarea de macaz nu mai poate constitui o surpriza , ci doar o pre(a)vazatoare pozitionare vis-a-vis de coborarea vertiginoasa in care se afla cei pe care anterior i-au sustinut cu aceeasi convingere, dar cu rezultate mult mai catastrofale pentru Romania. Pentru ca acum,la concluziile lor au ajuns, si inca cu mult inainte, toti oamenii cu capul pe umeri.
    Acum astfel de articole, astfel de dezmeticiri sunt tardive si nu afecteaza(paradoxal) opinia publica, ci doar ii repozitioneaza pe unii ca cei mai sus amintiti, in noile structuri de putere ce se intrevad la orizontul , parca din nou rosu !

    P.S. Afirmatia lui gitensteiin :
    ” Nu s-a intamplat nimicdeosebit in primii 10 ani de la revolutie…
    Abia odata cu alegerea lui Emil Constantinescu sa se schimbe ! ”
    este deosebit de elocventa si spune mai mult decat a inteles Tapalaga, si anume ca Traian Basescu, fostul lor idol a cazut in dizgratie !
    Pentru ca varful de lance al distrugerii CDR si a scoaterii din scena a lui Constantinescu a fost actualul presedinte, specialist in a pune talpi si a minti cu seninatate spre a-si atinge marsavele scopuri !

    Apreciază

    • Kibby said

      daca ati citit HotNews in ultimii 2-3 ani cred ca nu sinteti cu toate tiglele pe casa

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Impresia mea este ca indicele de refractie al lentilei principale de la periscopului d-voastra triseaza fizica optica. Pe d-voastra nu va triseaza (n-ar avea cum) pentru ca aveti acelasi indice setat invers in cristalin. Si apoi sa veniti cu submarinul tocmai pe arca lui goe in varful dealului, iarasi parca ar fi nitel exagerat. Daca nu era „pervertit” votul cine ar fi fost acum la presedintie si la guvern si cat ar fi fost pensiile? De curiozitate. Sper sa nu ma intelegeti gresit. Nu vreau sa fiu ironic, malitios sau altceva din gama asta. Pur si simplu si mie imi place leapsa si e bine sa stie poporul in clar ce-a pierdut. N-ar merita oare si poprul o clarificare in privinta asta.

      Apreciază

      • Kibby said

        va spun ce clarificari sint de adus – dl de mai sus a luat aceeasi orbita cu garfield motanu. idei – una singura si fixa. aproape ca as fi de-acord daca n-as sti ce e in subtext „off, crinutzu papa-l-ar mama de destept si frumos bla bla…”

        pe dracu taticule, antonescu si ponta sint niste pacalici, niste foaie- verde – fix la fel de neispraviti ca pedelistu X sau Y. sint ei lideri politici cum oi fi eu dervish invirtitor. astea fiind spuse admit in fata oricui ca Base e un nashparlit. iar ceilalti 2 sint mai rau, cu rinocerii din spatele lor cu tot.

        Apreciază

        • raduhumor said

          Auzi bunicule ?! Se pare ca nu, dar le potrivesti dupa ureche 🙄
          Atunci cand un politician ca Antonescu, neimbogatit si nepatat in cei 20 de ani de politica, si care are in plus un discurs ireprosabil, care unora le suna ce-i drept cam nefiresc, pentru ca nu se muleaza pe limba de lemn sau de aluminiu a idolilor vostri, ajunge sa fie judecat a priori si condamnat definitiv ca nulitate, doar pentru ca are alta culoare politica, se impune neaparat cautarea adevaratului motiv, pe care nu o sa vi-l spun deoarece il stiti mai bine decat mine !

          P.S. Am vrut doar sa va spun ca-l mai stiu si altii 🙄

          Apreciază

      • raduhumor said

        „Continutul explicit al dedicatiei” pe care mi-l cereti mie, poate fi intalnit si la dvs 🙄
        Numai ca eu stiu, la fel de bine ca si dvs., despre ce-i/cine-i vorba in propozitiile/frazele cu pricina !

        Apreciază

  12. raduhumor said

    OOps !

    Iar a iesit,
    Abalaru la cersit :mrgreen:
    Rimeaza , da nu-i frumos ( gestul, ca Abalaru e chiar hidos, inca de cand era mic copil !).
    L-a mirosit pe @Goldmund ca-i mai slab de inger si pune botul la dizidenta de cartooon( ca sa nu-i spun pe nume – fraier), si a inceput sa-si scoata in fatza (ca cercesetorii cei mai versati,vreo mana sucita sau vreun picior stramb , dupa care toate li se indreapta ca prin minune !) vechea bicicleta ruseasca, toalele second-hand, leafa de rahat, greutati la publicat, si altele ( probabil va urma ruperea protezei dentare, distrugerea recoltei de la gradinitaza, etc 🙄 ).
    Toate astea doar-doar se va mai indupleca cineva, sau lasa pacalit cu buna stiinta , ca sa-i arunce ceva euroi in cutia/contul de milog.
    Specimenul se face ca uita de adevaratii eroi ai neamului ucisi prin puscarii de inaintasii celor pe care azi ii pupa in coor atat el cat si alti nemernici fosti activisti sau securisti sub acoperire.
    In schimb el cerseste recunostinta de la acest popor pentru ca a detinut ( nu, n-a fost detinut nici macar o zi 🙄 ) ci conform unei note puse cu emfaza pe blog :
    „De unde detine, sau creeaza(pastiseaza n.m.) lucrari literare, de unde provin si in ce scop le detine sau creaza ”
    (de unde se vede ca nu-l duce capul decat la compilari si prelucrari de creatii ale altora, pe care le individualizeaza prin sagalnica versificatie naiva, proprie folclorului romanesc ).
    Si atata timp cat nu avem o recunoastere a eroicei dizidente romanesti, ce a culminat cu rezistenta din munti, vine acest terchea-berchea cu pretentia de a i se recunoaste ceva ce n-a existat (dizidenta lui) sau ceva care nu-i apartine (creatii prelucrate, sau texte de altii dictate la momentul potrivit 🙄 ).
    Normal ca unul ca @Goldmund sare urgent din baie :
    „Astfel imi explic si pozitia aparte a unora care au plecat din Romania,traiesc in Vest,insa mai apara inca sistemul acela perfid….
    De fapt,acest “sistem” functioneaza in continuare in Romania,ca si cand comunismul nu s-ar fi prabusit. ”
    Pai cine sprijina in continuare urmasii vechilor comunisti si securisti, daca nu unul ca tine, ca @Abalaru sau ca @activista cu stea in frunte, care-l sustineti cu inversunare pe un continuator al vechilor structuri ca basescu si ai lui portocalii ?
    Degeaba traiesti „afara” ( de nu cumva scrii de la sediu din Modrogan ), daca gandesti asa sau executi astfel niste comenzi venite de sus :mrgreen:
    Macar ailalti doi aici au trait si au imbatranit in rele, dar tie libertatea la ce ti-a folosit , impleticitule mental ?! :roll:)

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-le Radu Humor, ca de obicei sunteti neglijent cu detaliile administrative. Iarasi n-ati pomenit unde anume v-a fost refuzat comentariul re-postat (presupun) pe arca. Si de aici confuzia se adanceste. Ar fi grozav daca ati explica misterul si ati deconspira persoana sau personajul cu care va razboiti, in afara traditionalului avepe.

      P.S. Din câte stiu eu, poetul corabian chiar se afla, materialiceste, intr-o situatie destul de umila asa ca, dizident sau ne, talentat sau ne, nu poate fi considerat beneficiar in vreun fel al continuarii comunismului in Romania, tradusa printre altele si prin confuzia ideologica in care inoata cei din masa poporului. Razboiul total in care ati alunecat singur (calcandu-va pe sireturi) va face sa folositi fara discernamat tot felul de argumente care mai de care mai false precum sugestia ca Viorel Padina ar fi profitor al faptului ca nu s-a ales Crinul la concursul floral la care au participat toti botanistii neamului, utecistii de ieri. Cum credeti si d-voastra.

      Apreciază

  13. Kibby said

    hahaha – „neimbogatit si nepatat in cei 20 de ani de politica”, nevinovat se mai zice, strain de toti si de toate, deasupra tuturor etc
    cind va aruncati jucariile?

    Apreciază

  14. radu said

    Ce-mi place!
    A reinviat spiritul inedit al blogului .
    Dl goe la fel de incisiv si pro .
    Radu Humor la fel de anti si precis.
    Kirby new kid in orange town.
    Aici e de citit si postat.
    PS
    Dle Goe asta am postat-o aici direct deci n-a fost refuzata pe nicaieri.
    Asta pentru ca imi era dor de spiritul blogului dvs care intrase in adormire fara polemicile zic eu cordiale pe care le aveti cu tizul si camaradul meu .
    Camarad in sensul de combat cu poetul cosmogonic pe care dvs. il aveti la inima numai atunci cand e anti liberal si pro marinar.
    De aici tot farmecul.

    Apreciază

  15. radu said

    Ps 2
    E nevoie de mistocareala intre semnatarii acestui blog chiar daca au simpatii politice diferite?
    Ca sa stiu cum procedez

    Apreciază

  16. raduhumor said

    @ Radu
    Deocamdata e suficienta mistocareala celor doi…

    Apreciază

  17. radu said

    @Dl Goe
    Pai aici nu am prea vazut injuraturi sau discursuri resentimentare cu iz de calomnie.
    Ma insel eu asa de tare?

    Apreciază

  18. Dl.Goe said

    De fapt am vrut sa zic „cu iz de calomnie si denunt”…

    Aici? Ooo nu, desigur ca nu. Daca n-ati prea vazut inseamna intr-adevar ca nici nu exista. Traim intr-o lume in care perceptia este totul. Cate bordeie atatea perceptii. Departe de a fi o simpla problema politica, ne aflam in fata unei „situatii” mai dgraba genetice, care tine de specie sau chiar de „ordin”. Ordinul primatelor.

    Apreciază

  19. raduhumor said

    Care denunt , moncher ?!
    Iar despre calomnie, vezi ca esti vizat din plin , chiar pe blogul senilului pe care-l aperi, de zici ca sunteti intelesi si „mana-n mana” !
    De fapt „mana-ntinsa”, daca ajungi sa te iei dupa el :mrgreen:
    Dupa cum merg lucrurile si simpatiile pe aici, probabil ca nu mai e mult si va veti da si voi obolul, la cutia milei ce-o scoate periodic pe blog „abalarul cersetor” pe la toate portile puterii ( ca doar si puterea-i trecatoare nu-i asa ?!! 🙄 Si atunci de ce sa nu intinzi mana sau palaria si in fata ei, ca la orice trecator ?! ).
    N-aveti decat sa-i aruncati ce vreti, dar de la mine primeste doar ce merita !

    Un

    Apreciază

  20. raduhumor said

    Si pana la urma ce-ar trebui sa mai faca Basescu cu ai lui, ca sa va prindeti si voi de paranoia
    acestui regim portocaliu, pe care , culmea, un fost pretins dizident anticomunist il apara cu ultimele lui puteri persuasiv inregimentate la masinaria ce duce tara de rapa !
    Pana la urma doar raufacatorii ii urasc pe politisti asa cum si demonstreaza Abalaru prin ceea ce face in ultima postare !
    Un adevarat sef de stat nu-si impune respectul , ci si-l castiga, prin ceea ce face pentru tara si poporul lui !
    Nu-i cazul cu-al nostru care a invrajbit cu buna stiinta o tara
    si acum se pregateste sa-i dea foc :mrgreen:

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @RaduHumor – Stimate domn, sunteti cam prea vesnic incrâncenat pentru a putea spera sa va aflati intr-o relatie adecvata cu realitatea. Cu orice realitate. Chiar daca o parte (o mare parte) dintre „reprosurile” pe care le faceti „regimului Basescu” pot parea sau pot chiar sa fie relativ pertinente (sau absolut pertinente, daca vreti, intr-o lume atat de relativa) totusi judecatile d-voastra sufera de cateva hibe majore. Cea mai grava este aceea ca d-voastra judecati „fenomenul Basescu” totalmente decuplat de realitate si de context, de orice context, istoric (vezi istoria moderna si contemporana), social si mai ales politic. Odata scos din context va prezentati cu el la judecata ingerilor si-l gasiti eminamente diabolic. Un alt aspect grav este acela ca judecati „la punct fix” (ca un câine rau legat cu un lant foarte scurt si inextensibil). In acest fel oricine isi ingaduie sa judece fenomenul Basescu, ORI intr-un context mai larg decat cel strict raportat la ingeri, ORI in alt context tot ingust dar altul dect cel pe care-l considerati, va devine automat dusman de moarte (literalmente) si tot ceea ce-l defineste pe acesta, orice detaliu, orice calitate sau valoare a sa, din orice domeniu si sub orice perspectiva devin nule de drept in ochii d-voastra sau chiar defecte impardonabile. Munca d-voastra perseverenta (dar cu efecte atat de iluzorii) consta in a reduce sau anula decalajul dintre realitate si perceptia d-voastra. Asta va face „sa scuipati” si sau sa „va cacacti” sarguincios si cu zel (dupa cum plastic v-ati exprimat chiar pe acest blog) pe oricine vi se nazare ca ar fi de partea lui Basescu sau nu ar fi suficient de lucid incat sa-l vada ca pe dracul gol. Asa se face ca, lipsit de orice simt al ridicolului, va lansati in fel de fel de aprecieri si comentarii la adresa lui Tismaneanu sau Patapievici, Crin Antonescu sau Varujan Vosganian si altii, utilizand judecata pervertita la punct fix. In acelasi fel si pastrand proportiile ati ajuns (de ex.) la concluzia ca „idiotul” Marcus (pe care sunt sigur ca va veni vremea sa-l apreciati si din perspectiva opusa) ar scrie categoric mai bine decat Viorel Padina. Stimate domn, atitudinea d-voastra verticala, constanta, indrajita si neiertatoare nu va avantajeaza atunci combateti la punct fix. In acest caz verticalitatea este periculoasa si daunatoare pentru ca a scuipa si a te caca in sus duce la un singur gen de rezultate. Cele la care ati ajuns deja. Va urez sincer sa gasiti drumul spre lumina.

      Apreciază

  21. raduhumor said

    Domnule,
    Desi ma grabesc, citindu-va corectia aplicata cu mult tact diplomatic (dar care sfarseste din pacate nefiresc de abrupt, aducand in apararea stralucitelor dvs. argumente niste expresii mai dure folosite si de mine, intr-un context cu totul diferit), ma vad nevoit sa va dau dreptate in unele privinte (din pacate , nu in cele la care v-ati astepta dvs 🙄 ).
    Reprosurile, uneori vehemente pe care le aduc acestei guvernari au la baza niste realitati pe care nici macar un om inteligent ca dvs. n-are dreptul sa le judece cu atata ingaduinta !
    Ca uneori subliniez mai apasat unele tushe negative, nu se datoreaza unei incrancenari care ma caracterizeaza (vai !), ci unei realitati care ma oripileaza.
    Faptul ca eu imi permit sa „rup lantul” si dvs. – nu , sta la baza disputei dintre noi .
    De altfel am sa va mai impartasesc o nedumerire de-a mea :
    Nu exista postare in care Abalaru sa nu ma „curenteze” ( tot jucandu-se la priza de unde-i vine curentul ce-i strabate tartacuta 😆 )si pe mine, sau tizul meu, dar de fiecare data are „puterea” sau interesul sa faca trimiteri la acest blog ).
    Un om inteligent nu-i poate judeca cu atata asprime pe Crin Antonescu sau Varujan Vosganian, aducand in ” atatea argumente in apararea unor raufacatori dovediti !oglinda”

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      “Nu ma intereseaza ca doi si cu doi fac patru.
      Eu vreau sa faca trei.
      Voi inainta deci doi metri si inca doi,
      si voi ramane acolo razand
      de toti cei care tin sa-mi atraga atentia
      ca doi si cu doi fac patru
      si ca patru metri ma desparteau de linia ferata.
      Prostii! Ei nu vad ca
      mai am un metru pana la linia ferata, deoarece
      doi si cu doi fac trei? In sfarsit,
      le voi face dovada, caci, vad,
      se apropie trenul. Sa vina!
      Sa vina! Sa vina!
      Moarte lui Pitagora! “

      – Autoportret intr-o oglinda sparta

      Sunt anumite adevaruri cu care ne-am obisnuit si pe care nu mai facem nici un efort, daca nu de a le contesta, macar de a le demonstra intr-un anumit fel. Unele sunt simple, cum ar fi ca doi si cu doi fac patru, altele sunt adevaruri pe care ni le inducem despre propria viata, si trec dincolo de sferele matematicii. Un astfel de fals titlu l-ar putea purta chiar rutina zilnica, nu atat fizica, cat si cea mentala.
      Cu toate acestea, simtim cateodata impulsul nebuniei, acel donquijotism de care prea rar ne facem vinovati. Citim sau auzim la tot pasul cugetari privitor la faptul ca ne lipseste curajul de a crede in ceva, nu neaparat de a si infaptui. Ramanem doar cu cititul, doar cu auzitul, si poate din cand in cand repetam acelasi lucru: ne lipseste curajul. Daca cineva ar sta pe linia ferata spunand ca doi si cu doi fac trei, probabil am zambi si l-am privi in parte cu ingaduinta, in parte cu mila. Si poate cu putina admiratie. Dar toti am “sti” ca doi si cu doi fac patru.
      Si chiar daca fac patru, ce importanta are? Pentru ca nu influenteaza cu nimic. Daca ar face trei, stim ca macar pentru cineva conteaza, ca acel fapt, si nu altul, pune pe cineva in miscare. Atunci, care dintre rezultate e cel bun?
      Ne formam o matematica a vietii in care suntem mai preocupati de a demonstra ce e corect si ce nu, incat uitam ca nu avem ce demonstra, ca din nesiguranta nu iesi cu rezultate, ci crezand in ceva. Insa credintei ii lipseste “matematica”.
      Suntem prea rationali pentru a lupta cu morile de vant, insa ne lipseste si ceea ce le-ar putea crea. Eliminam o piedica, un risc am putea spune, dar Don Quijote reprezinta mai mult de atat. De fapt, acest batran caraghios ne invata, daca nu ne repezim sa ne amuzam de forma in care o face, ca esential in viata e sa ai o convingere. Fie ea si ridicola pentru altii. Ori nebazata pe nimic. (Convorbiri cu Octavian Paler )
      Convingerea reprezinta un adevar, chiar daca este cat se poate de personal, chiar daca nu anima decat o persoana din o mie. Dar cine poate sti?
      Daca poti sa crezi pentru o clipa ca doi si cu doi fac trei, atunci poti sa-ti dai seama si ca nu exista “adevar”. Exista doar “adevaruri”. Si, poate, nici ele nu sunt definitive. Se schimba cu varsta.

      Apreciază

  22. raduhumor said

    Corect (din toate pdv !) :
    Nu-i poate critica, aducand „in oglinda”, atatea argumente in apararea unor raufacatori dovediti !

    Apreciază

  23. petitPARIS said

    ,,Rețeta e cunoscută de câteva mii de ani, încă de pe vremea romanilor,,
    =
    ,,Mi-e greata si sunt deopotriva uluit.,,
    +
    ,,Mi-e o mila profunda de toti cei ce vor urma,,
    +

    Este posibil?
    Merci.
    ,,Ce poate face un revoltat într-un oraş adormit?,,
    ……………………………………………
    MIINE la ATENEUL ROMAN ARE LOC O festivitate in onoarea HERTEI MULLER(prezentare de carte PREMIUL NOBEL°)
    -poate cei de la asoss.21 decembrie+ bugetarii institutului
    domnului TISMANEANU isi vor manifesta solidaritatea si simpatia fata de HERTA MULLER (poate vor MANIFESTA in fata
    ATENEULUI+CU LOZINCI BINE TICLUITE)
    O manifestatie de natura asta ar fi bine venita in ROMANIA ACTUALA- tara care in clipa de fata este ravasita de chiar inamicii scriitoarei)
    ESTE O OPORTUNITATE UNICA PENTRU A LANSA MESAJE._ _+avec acoperire mediatica la nivel international.
    -Daca ,,politistii & Oana Mizil,, se manifesta !/PRIETENII NOSTRI DE CE NU MANIFESTA? (just si pe invers)?
    poate ii comunicati si domnului ILIESIU.
    ……………………………………………………
    pss.
    ULTIMUL EVENIMENT DE MARCA CARE A FOST GAZDUIT DE
    ,,ATENEUL ROMAN,, A FOST INTOARCEREA SUB FORMA DE CENUSA A ILUSTRILOR NOSTRI COMPATRIOTI MONICA LOVINESCU & V.IERUNCA.
    ……………………………………….
    INSTITUTUL CONDUS DE ILUSTRUL NOSTRU DOMN TISMANEANU POARTA NUMELE ,,MONICA LOVINESCU,,.
    (chiar zilele trecute am recitit ,,LA APA VAVILONULUI,,_____
    DOAMNEEE!!!!!cite manifestatii +( cu mari riscuri), a organizat aceasta femeie la PARIS in favoarea si pentru RUMANUL (gelatina))
    oare BUGETARII de la institutul MONICA LOVINESCU au cunostinta de cum si cind se COMUNICA EFICIENT?
    poate cei de la asoss.21 decembrie?
    poate SORIN ILIESIU?
    ………………………….
    PSSSSS/
    va rog sa-mi scuzati atit ortografia cit si forma.
    ok.
    sunt convins ca ati priceput ce vreau eu sa va spun aici.
    ……………………………..
    +
    BEY MERGETI SI MANIFESTATI MIINE IN FATA ATENEULUI ROMAN PENTRU:
    LEGEA LUSTRATIEI!
    DESCHIDEREA TOTALA A ARHIVELOR FOSTEI SECURITATI!
    DESCHIDEREA ARHIVELOR DIE (actualmente SIE)!
    DESECRETIZAREA CELOR aprox.100 000 de mii de DOSARE!
    INSTITUTIA CNSAS DESFINTATA & TRANSFERAREA ARHIVEI IN CADRUL INSTITUTULUI DE CONDAMNARE A COMUNISMULUI!(numerizarea si trecerea ARHIVEI pe internet)
    etcccccccccccccccccccccccccccccccc!!!!!!
    ps.
    DACA MONICA LOVINESCU TRAIA AR FI FACUT-O!!!!!!!!!!
    SUNT CONVINS!!!!!!!!!!!!!!!!!CA MONICA LOVINESCU AR FI ORGANIZAT O MANIFESTATIE PE MASURA PREMIULUI NOBEL!!!!!
    ………………………………………….
    ps:
    SI MAI INCETATI CU APELURILE ,,a la con,, catre PRESEDINTE!
    VOI SUNTETI CAPABILI SA FACETI CEVA?????????fara sa va raportati la TATUCUL de rigoare?
    ……………………………………………..
    +
    BEY! mes compatriots!
    ,,Les défauts de mes compatriotes sont purement et simplement ahurissant.
    Manque de substance, élasticité incroyable, inconsistance généralisée.
    Ce sont des Slaves italianisés. Il faut
    un minimum de trempe , autrement
    on n’a pas affaire a de la psychologie
    mais à de la gélatine.,,
    ,,Jusqu’à la trentaine,je n’avais qu’une idée en tête: l’extermination des vieux; maintenant que j’ai dépassé la cinquantaine, celle des jeunes.,,
    +
    ,,est révolutionnaire que celui qui met en cause le fait même d’’exister; tous les autres,l’anarchist en téte ,pactisent avec l’ordre établi.,,
    +
    ,, lucidité sans ambition n’est rien de plus que le néant. Il faut que l’une s’appuie sur l’autre, que l’une combatte l’autre sans victoire , pour que une œuvre soit possible, pour qu’on produise quoi que soit.
    L ‘hypertrophie ou plutôt le vice de la lucidité détruit tous nos actes futurs.,,
    +
    ,, LE PARADOXE DU PEUPLE ROUMAIN
    EST D’ETRE A LA FOIS MALHEUREUX ET FRIVOLE ,,
    +
    ,,quelle est votre activité ?
    -JE DEPLORE.,,
    EMIL CIORAN
    +

    Apreciază

  24. Kibby said

    nici un razboi oamenilor, e „testarea rezistentel la tavaleala a unui (autodeclarat) troll”…p-orma ce-i cu o mistocareala intre colegi, nimic rau…
    hehehe, sa-ti fie rusine Traian Basescu!!

    Apreciază

  25. Kibby said

    nu stiu care era „spiritul initial al blogului” dar de 4 luni de cind vin pe arca cei 2 razi toaca aceleasi timpenii – n-am facut decit sa modulez discursul, vad timpenii scriu timpenii, e doar un alt pct de vedere
    de exemplu fraza – citata aproximativ – „sint scirbit, azi ei m-au invins” – produsa de un domn in care am crezut a facut un rau fix de 100 ori mai mare decit orice fraza/gest de-ale lui basescu.

    Apreciază

  26. radu said

    @kirbby
    Spirutul initial al blogului stimate domn(sic!!!) era ca nu era loc de insulte intre cei ce animau blogul si care erau refuzati pe alte bloguri lucru care i se intampla destul de des chiar proprietarului.
    Pai daca ai impresia ca debintam tampenii pe aici citeste dinou ce ai scris mai sus ca sa te lamuresti ce inseamna tampenie dar nu asa o tampenie simpla ci una de 100 de ori mai tampita vorba poetului

    Apreciază

  27. raduhumor said

    „vad timpenii scriu timpenii…”

    Sparge, sau arunca oglinda !
    Incearca si asa 🙄

    Apreciază

  28. Kibby said

    aaa cool, deci dvs sinteti raduoglinda de fapt, ca o aratati la toti. cu spatele

    Apreciază

  29. raduhumor said

    Dizidentul Abalaru 😆 🙄

    Era o vorba pe la inceputurile rosii aduse pe aceste meleaguri de parintii lui Tismenetki, Patapivici, Neulander, sau Brucan( in carne si oase , nu i-ar mai putrezi :mrgreen: ) :
    – Alo ! Securitatea , nu mai arestati atatia legionari ca ramaneti fara comunisti !
    Parafrazand as zice :
    – Alo ! Abalarule, nu te mai intinde atata la vorba cu anticomunismul tau , ca ramanem fara „dizidenti” 🙄
    Ca daca toti au fost atat de dur chinuiti si anchetati ca tine, nu vad ce deosebire-i intre o fosta activista comunista si un mare persecutat cum te consideri tu din pacate si in continuare 😆 ?! ( eu unul nu vad nici o deosebire, ci dimpotriva !).
    Si asta nu pentru ca ea n-ar fi fost o adevarata activista (oooh, fosta-i lele cat ai fost 😳 ), ci pentru ca tu n-ai fost un veritabil dizident !
    Si asta nu pentru ca n-ai facut o zi de arest, macar, dar ai tupeul sa-i iei in balon pe un Paul Goma, Radu Filipescu, Doina Cornea, Dorin Tudoran , L Antonesi s.a. :mrgreen:
    Ci pentru ca luandu-te si ducandu-ne cu vorba, iti scapa niste pasarele de zici ca-s porumbei 🙄
    Cele mai penibile episoade( ca n-am timp sa le analizez pe toate ) :
    -Nu faceai altceva decat sa-ti bati joc de Biblie, copiindu-l si aici ( se putea sa ai tu ceva original , in capul ala plin de halbe ?!) pe rusnacul ce a publicat acea dementa „Biblie hazlie” !
    – Turnai fara rusine sau remuscari, atunci cand erai la ananghie :
    „- Vreau să spun că ştiu de la taică-meu, care ştie de la un tip din reţeaua dvs, care a fost contactat de un ofiţer de la Corabia, care… ”
    – Trunchiezi cu buna stiinta realitatea :
    „- Să-ţi spun eu de ce a murit Preda al tau !… Pentru că era un beţivan ! Ca si tine !”, dar ai uitat sa mai pui si finalul 😉
    Daca mai vrei iti mai caut, dar mai bine ar fi sa te opresti din timp !
    Ca altfel ramane @Stely fara contrapondere 😆

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ingaduinta paternala pe care i-o aratati lui Tudoaran (si, in virtutea inertiei, lui Antonesei) promovandu-l(i) discret pe lista „adevaratilor dizidenti”, chiar si la coada listei, este unul dintre detaliile ce ilustreaza esenta personajului romanesc ce se scurge, inepuizabil, din d-voastra pe internet. Nu mai aveti vointa. V-a fost confiscata definitiv de catre personaj. Si vointa nu e singura dimensiune in care va domina copios. In fine… Mai aveti mult pana sa va gasiti consacrarea ca arhetip. Sfatul meu (cu toata modestia) ar fi sa fiti atent la riscul alunecarii in manierism.

      P.S. Tudoran este un dizident la fel de dizident ca si Padina. Tabara in care vi se pare ca ca s-ar afla functioneaza pentru dv. ca drojdia in cozonac, dospind o dzidenta diafana, plina de stafide.

      Apreciază

  30. raduhumor said

    Rasul lumii (Stely) :

    O fosta activista cerseste (s-a molipsit 😆 ) cu inconstienta si impertinenta , consacrarea si recunoasterea unui obscur si amarat partener de discutii cu Odioasa (securitate, ca n-a ajuns ca Paunescu sau Vadim chiar la tinta) , un ageamiu de care toasii se foloseau si cu care se jucau intradevar ca pisica cu soarecele !
    Puneti mana si cititi despre adevaratele anchete care se faceau atunci si terminati cu dulcegariile astea , cu care mai aveti pretentia si sa plombati gura targului :mrgreen:
    Numai ca dupa ce a incercat sa se lipeasca de faima Hertei Muller, si nu i-a reusit, afland ca aceasta a dat o replica memorabila trimisilor Cotrocenisti , care o testau in vederea acordarii unei medalii :
    – Nu fac colectie de insigne ! (Sarut mana Doamna luptatoare anticomunista ! ) , au inceput s-o injure si s-o faca in tot felul , ca niste adevarati „anticomunisti” !
    Ce naste din pisica activist, dizidenti mananca :mrgreen:
    Stai linistit Abalarule , ca tu esti cu ghilimelele de rigoare 😆

    Apreciază

  31. raduhumor said

    Ca tot vorbeam de cersit :
    Hoopa si @Stely :
    S-ar parea ca gestul ( apucatura) s-a transmis de la maestru la discipoola :
    Si fosta posibila nora de prim secretar se plange ca i s-a stricat televizorul , poate – poate se mai gaseste un fraier sa-i trimita si ei unul vechi sau vreo doi euro sa nu-si intrerupa monitorizarile.
    Ca astia stau ca ciorile pe Antene si privesc cu ura la Realitatea ce nu le este deloc favorabila !
    Dar se jura ca nu fura, mai mult de 2-3 minute ca apoi le apuca greata si voma, si-i lasa nervii-n drum spre buda, de nimeresc cu toti la B1, unde-si mai dau pe fata cu ceva maro-portocaliu sa prinda si ei ceva culoare ( cu care spera sa bata alte carti de pe masa :roll:)

    Apreciază

  32. raduhumor said

    Cititi ultimele dialoguri ale surzilor (cei mai caraghiosi @Stely si @Pepe) la ultima postrae din viata securistica a lui AvPadina si apoi puteti citi si asta :
    Bai, Abalarule
    Uneori chiar mi-e mila de tine !
    Sa te invarti printre atatia rahati si sa calci asa rar(dar suficient de des :mrgreen: ) in ei , este inca o performanta de care posteritatea va tine cont !
    Sau posteriorul ( in cazul tau !) 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Talentul d-voastra, brut, primar, de imbinator iscusit al vorbelor, este din aceeasi gama cu cel pe care-l poseda adversarul AVP, aceeasi hâtrenie cu iz folcloric, nescolit, care atinge, uneori, mahala-maneaua eternei Romanii cocalar-posterioare, cu posteriorul. Cred ca ati fi infinit mai indreptatit decat Marcus sa visati la o antologie literar-artistica a textelor pe care le-ati aruncat pe net, mânat de simple convingeri misionare. Inca un pic si se va trezi constiinta de sine a scriitorului Radu Humor, un satiric. Un blog si-o stella va mai lipsesc pe cale, caci dizidenta in sine nu va lipseste ci va prisoseste. Dizident in contra regimului totalitarist al dictatorului Basescu, pana la capat, pana in panzele albe, fara compromisuri, pactizari, impartialitati paguboase, decis si ireversibil: Radu Humor, navigator (pe net). Ati ales nemarginirea.

      Apreciază

  33. raduhumor said

    Aveti un stil aparte de a injura omul si de a-l conduce pana la iesire (uneori necontrolata !), aparent din politete, dar in realitate spre a fi sigur ca nu se mai intoarce 🙄
    Va inteleg ratiunile, dar nu vi le impartasesc !

    P.S. Daca as fi ceva mai hatru decat v-am parut dvs. as spune ca m-a onorat si m-a enervat, cam in aceeasi masura, inspirata metafora :
    Radu Humor- navigator !
    Va las sa ghiciti de ce 🙄

    Uitasem :
    Uneori stau si ma intreb daca nu am fost mai dizident decat unii dintre cei mai sus pomeniti (Doamne fereste !), chiar pe vremea lui Ceausescu !
    Decat Abalaru cu siguranta !

    Nu uit :
    Cand mi-am cerut dosarul de la Securitate, unul din cei mai de treaba ofiteri care ma umbrea,de-mi devenise chiar simpatic ( eu pot s-o spun ca n-am pretentii de dizident, decat raportat la niste….ca…. :mrgreen: )mi-a spus , zambind hatru (sic!):
    – Cum sa nu ?!
    Numai sa nu uiti, cand sa vii sa-l citesti s-o iei si pe coana …(1/2 mea ), sa vada/afle si ea pe unde, cu cine si in ce scop ai umblat !
    Adica sa-(ti)si cunoasca, cum ar veni, dusmanul de c(l)asa (asta recunosc ca n-a spus-o el ) 🙄
    Credeti ca m-a mai interesat ?!
    Banuiesc ca iar o sa va inselati(daca suntei casatorit, sotia 😳 ) !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Putem sa o tinem asa pana maine dimineata (…, …) doar o vorba sa va mai spun: Nu va mai alintati cu idea ca as dori sa va determin (cu stil sau fara) sa va fac sa plecati si sa nu va mai intoarceti. E o idee la fel de gresita ca si cea inversa, cea pe care probabil o mesteca amicul d-voastra AVP, cum ca as incerca sa va retin in vreun fel pe Arca. Ca personaj „navigator” nu-mi sunteti indiferent 😉 dar chiar imi este indiferent unde anume va vad mesajele risipite in univers, fie ca sunt aici sau aiurea (adica oriunde altundeva). Imi este la fel de indiferent daca le produceti ca urme ale trecerii, ca activist auto-amorsat, sau din instinct de conservare, precum câinii care atunci cand pleaca la drum lung marcheaza calea ca sa stie cum si pe unde sa se intoarca acasa, dupa miros. Dar cine moare de grija altuia?

      Apreciază

  34. raduhumor said

    Dar mai bine ar fi sa n-o inselati, ca vedeti ce se poate intampla peste ani, intr-o dictatura !
    Cum care dictatura ?
    N-ati observat-o ?!
    E drept ca-i inca putin mai sfioasa ..
    Dar se face ea mare, si nu-si mai da ochii peste cap la orice apropou 😳 !
    De frica sa nu ramana asa 🙄
    Nu de altceva 😆

    Apreciază

  35. raduhumor said

    Inca o nedumerire si plec la meci :
    Vad ca @ Marcus nu prea mai apare pe aici decat in parerile ( sa nu le zic spaime) dvs.
    E drept ca sus sunt #63 de postari si aici nu apar decat #35 (cu asta )?! 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Nu vad care-i nedumerirea. Pare mai mult o constatatre. Disparitia lui Marcus (etalonul inspaimantator) sau discrepanta inexplicabila intre numarul comentariilor contabilizate in „antet” si numarul curent al ultimei postari? Care anume va nedumereste mai tare?

      Va lamuresc cu ambele:

      1) Marcus inspaimantatorul a fost doar in trecere meteorica pe aici in incercarea de a mai vinde un volum. A venit, n-a vandut, a plecat. A plecat fericit cu caracterizarea pe care i-ati facut-o in buzunarul de la piept (in dreptul inimii). Omul a luat de bune lucrurile pe care le-ati spus sincer.
      2) Numarul total de mesaje postate este mentionat in antet si toate mentionate acolo apar in pagina, doar ca numerotate sunt doar cele care comenteaza topicul. Comentariile comentariilor care apar ca replici (fara numar, fara numar) nu au numar de (dez)ordine.

      Gata hai la meci!

      Apreciază

  36. Dl.Goe said

    Mesaj cenzurat la AVP:

    AVP: „Am spus de multe ori ca acest blog nu e o berarie de gargaragii fooduli si mediocri, ce-si dau si ei cu parerea, asa, ca sa se afle-n treaba, pana ajung acasa la papica & somnica, dupa cum nu e nici o sala de defulare politica, o maala apocaliptica, o gradinita de copii intarziati ori un sanator de cuci sonati… My blog e our hyperspatz, cu care veti intra or ba in virtualitatea de dincolo de orice Carpatz, – as vrea sa nu uitati asta, da… ?

    Hai pa…”

    Divin! Mai zi-o o data ca vreau s-o invat. Pai bine mai avepica (ma scuzati de indrazneala) daca ai simtit tu insuti in mai multe randuri nevoia imperioasa sa spui ce nu e blogul tau (negarea negatiei) asta nu inseamna decat doua lucruri:

    1) Ca blogul tau chiar asta este, ceea ce nu vrei tu sa fie.
    si
    2) Ca-ti tot imaginezi cu insistenta ca negand din vorbe o realitate ea dispare.

    Avepica baneaza realitatea pentru a te realiza si realizeaza-te considerandu-te asa. Alta sansa nu ai daca nu reusesti sa intelegi si/sau sa accepti un lucru atat de simplu: ca lasat liber si nemoderat blogul tau are parte de exact comentatorii si comentariile pe care le merita si ca fenomenul respectiv, in sine, nu poate evolua decat prin selectie naturala, avepica ceausica mica. Cenzurezi pentru ca nu te simti tu insuti in stare de vreun progres cerut de selectia naturala, pe care incerci cu disperaere sa o eludezi, sa o amâni. Ai inceput cu ascunderea trollilor cei rai, acum ii restrictionezi pe trollii cei buni. Ce mai urmeaza? Sa te banezi pe tine te? Schita de solidarizare cu celalalt rateu blogosferic (conul Dorin Tudoran) este doar un simptom al unei boli grave pe care n-o vrei diagnosticata. Haide nu plange, esti volintir, asta… dizident voi sa zic. Tine-ti firea. Sus cugetul.

    P.S. Lasa comentariile libere, renunta la moderarea si lasa-te in voia blogului. Fii barbat. Respecta dreptul la libera exprimare tuturor celor care-ti fac imensa favoare de a poposi pe blogul tau, chiar si acelora care nu te citesc ci vin doar sa te injure stiindu-te de-al ciocoilor. Acesta este sfatul meu sincer. Macar vei muri liber si senin. Nu incrancenat si chinuit ca acum, atent la privirile lui „big brother” (ca sa zic asa pentru ca tot iubesti tu ca nimeni altul engleza de balta in Dunarea albastra de la Corabia, dupa ureche). De pierdut oricum n-ai ce pierde.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Cu sau fara legatura cu acest indemn, dl. Viorel Padina a decis sa experimenteze bloggingul fara moderare. Felicitari pentru decizie si succes.

      P.S. Imi imaginez ca trebuie sa-mi iau adio de la domnii Radu si RaduHumor care se vor putea exprima liber acolo unde simt cu adevarat nevoia sa zica ceva anume.

      Apreciază

      • raduhumor said

        Domnule
        In primul rand va multumesc pentru raspunsurile la cele dOO mari dileme (daca faceti aletgie le retrag si pun „probleme” !).
        Vina pentru erorile de perceptie imi apartine in exclusivitate:
        Traiam cu impresia ( sa va feriti de asemena infidelitati 🙄 ) ca v-au disparut parte din postari, cand cu lunga noapte a cutitelor lungi care au taiat ca-n aia de Bruxelles, o serie de comentarii care nici ca le-am mai vazut , si ma gandeam sa nu fie ceva asemanator (si nu-i, din fericire !), si plecand de aici nu mi-a fost greu sa nimeresc in alta confuzie legata de „inspaimantatorul” @Marcus, a carui carte nu ma asteptam sa fiti atat de neinspirat sa n-o comandati ( dar ma rog, macar pe banii lui , omul sa auda ce-i place 😉 ), si ale carui comentarii credeam ca au disparut fie prin resetare, fie printr-o nemiloasa banare, de care sincer sa fiu , nu v-as vedea in stare(deocamdata, stau bine cu vederile mele, inclusiv cele politice, dar s-ar parea ca nu mai e mult pana sa ne despartim, sper fara reprosuri 😉 ),
        .
        Teama de a va parasi este deasemeni nejustificata, mai ales daca ma gandesc, in favoarea cui as face-o !
        AVP este un om terminat , nu numai ca dizident 🙄
        Ii vedeti pe un Paul Goma, Radu Filipescu, Doina Cornea , sau Dorin Tudoran ( s-ar putea sa vi se para ca-l vedeti 🙄 ),de care se cramponeaza si se lipeste cu insistenta unei proaste paste de lipit 🙂 ) interzicand cu brutalitate dreptul la libera exprimare ( nedreptate de care a suferit el in primul rand, si „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”), in mod cu adevarat securistic, ba mai mult turnand si pirind pe unde apuca ( si are mana lunga !) .
        Este un om al carui caracter, dar mai ales ale carui valori in care crede il exclud din lumea buna careia ii da tarcoale :mrgreen:
        Cineva spunea ca oamenii de marca pe care ii iubim, arata ce fel de structura interioara avem ( apropos imi puteti trimite un e-mail despre @Ioan Bogorodita ?).
        Personal mai cred si in faptul ca nici dupa 10 ani nu-mi va fi rusine cu cei pe care i-am apreciat si sustinut !
        Altora le va fi imposibil, dar probabil vor apela la celalalt truc, ca au facut-o din interes material, care mai ales in vremuri de criza (intelectuala 🙄 n.m.) conteaza, nu-i asa ?!

        P.S. Desi v-am mai multumit si cu alte ocazii pentru nesperatul spatiu virtual pus la dispozitia celor alungati de pe alte bloguri, pe care in schimb erau facuti in toate felurile, fara sa aiba posibilitate de a se apara, va multumesc din nou cu aceeasi obligatie fireasca pe care o simt si fata de mine insumi, nu numai fata de dvs.
        Sunt nedumerit doar de nr. foarte mic al celor care au ales sa-si puna aici postarile refuzate ?! (nu stiu in schimb cum stati la citiri 😆 ).

        Din pacate acolo n-aveam de spus „ceva anume”, ci doar de raspuns unor atacuri marsave facute in conditiile aratate mai sus :mrgreen:

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          1) Deocamdata cel putin, Padina a renuntat la moderare/cenzurare. Tudoran inca nu.

          2) Cartea lui Marcus e o insailare improvizata de amitiri aproximative. M-am uitat prin ea.

          3) Habar nu am cine este „@Ioan Bogorodita”. Ati putea insa cere detalii (nedeontologice) in privinta sa d-nei Doina Popescu (Gabriela Savitsky) pe blogul careia am remarcat cu amuzament ca m-ati confundat cu respectiva entitate: @Ioan Bogorodita

          4)Ma vad obligat sa repet (ceea ce desigur nu e bine) ca si daca stati si daca plecati n-am a va face niciun repros si ca nicuna din alternative n-are a-mi crea vreo spaima sau teama de orice fel.

          5)Basescu este piesa de baza a fenomenului omonim. Indiferent cum il va consemna istoria va ramane un reper important si un personaj fascinant prin sucesele si prin esecurile sale. Dupa parerea mea sunteti, ca multi altii, victima combinata a proprilor prejudecati si nostalgii si a fantasticei masini de manipulare in masa pe care a starnit-o impotriva sa. Basescu este un punct de inflexiune in istoria recenta de dupa caderea formala a comunismului, iar cei care l-au sustinut dezinteresat nu vor avea niciodata de ce sa se rusineze de asta. (Poate cei care i-au aplaudat pe Crin pupandu-se cu Geoana la Timisoara si mai apoi, ar putea simti vreo jena pe undeva prin pantofi)

          6) Arca va va sta la dispozitie oricand vi se va interzice dreptul la replica sau la libera exprimare.

          7) Explicatia faptul ca nu apeleaza multi la Arca consta in faptul ca nu este promovata in mod corespunzator, in mod intensiv si extensiv deopotriva. Nu am timp deocamdata sa ma ocup de promovarea ei. Va ramane in aceasta stare incerta pana cand voi gasi timpul necesar sau pana cand se va intampla de la sine ceva care sa o amorseze. Pe moment ma avantajeaza asa cum este. N-as putea fi o gazda buna daca adr creste chiar si foarte putin afluenta de vizitatori

          8) N-am uitat de noaptea pe care o numiti a „cutitelor lungi” si nici de promisiunea ca voi reveni cu povestea ei. Dupa cum puteti constata sunt multe lucruri in lista (oficiala) cu pre-meditari si multe altele sunt proiecte mai mult sau mai putin vagi in ante-camera listei respective. Din (ne)fericire nu din intretinerea santierului pe Arca imi castig existenta.

          Va urez navigare placuta!

          Apreciază

  37. radu said

    Domn Goe ,
    Dupa sa zicem ”altercatia ” cu kirbby care totusi a fost decenta hotarasem sa fac o pauza.
    In general nu ma duc unde mi se sugereaza sa ma duc.
    Daca o fac , o fac din proprie initiativa.
    Asa ca cu postarile o s-o mai raresc dar o sa va citesc cu mare atentie si aici si pe unde postati.
    Imi cer scuze ca v-am dus cu nervii departe cand am scris Roxana Iordache si Mircea Badea.
    La final va recomand o lectura.
    Cartea Soaptelor de Varujan Vosganian
    Dupa parerea mea cel mai bun roman din ultimii 20 de ani
    Sper ca aceasta recomandare (stiindu-va cam nevricos cu liberalii) sa nu produca efectul Mircea Badea.
    Caretea a fost scrisa de scriitorul Vosganian

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Va multumesc pentru recomandaea de lectura pe care mi-o faceti in re-reluare. Chiar voi tine seama de ea. Ce altceva scris in ultimii 20 de ani ati mai citit? De curiozitate.

      Dupa cum v-am spus si la momentele respective aducerea in discutie a respectivilor Badea si Iordache, doua personagii hazlii in felul lor, n-a fost si n-ar fi putut sa fie vreun motiv de enervare. Placerea a fost de partea mea. Va asigur.

      Nu v-am trimis nicaieri. Era un simplu anunt despre un eveniment „monden” la care se presupunea ca (nu) vreti sa participati. Cine sa (nu)-si doreasca sa se duca la o reprezentatie cu intrare libera? Totusi motive de mandrie cred ca puteti avea. Nu este doar meritul lui Viorel Padina ca a reusit sa-si aboleasca cenzura. Cred ca si d-voastra si amicul RaduHumor ati avut o contributie hotaratoare, decisiva, in aceasta privinta. Intr-un fel anume. Nu?

      Apreciază

  38. radu said

    Asta ce ce carti ati mai citit in ultimii 20 de ani e marlaneasca si gratuita.
    In definitiv daca aveti blocaje mentale gratuite e treaba dvs.
    Se poate traii cu ele
    Dar eu nu vreau sa le mai zgandar.
    La revedere.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Radu – Sunteti exagerat de sensibil, iar asta denota. Imi pare rau ca v-am suparat. Chiar mi-ar fi placut sa stiu ce baza de comparatie ati avut atunci cand ati facut acea afirmatie superlativ relativa la adresa cartii distinsului scriitor roman de origine armeana Varujan Vosganian. Dara daca aceasta dorinta sincera a mea va apare ca fiind si „marlanie” si „gratuita” atunci asa trebuie sa fie. Am gresit. Imi cer scuze. Daca insa v-ati suparat doar de forma ca sa evitati un raspuns concret cred ca ar fi fost mai potrivita o tacere de aur.

      N-am intrebat ce carti ati citit in ultimii 20 de ani (poate nici nu aveti inca 20 de ani) ci (putina atentie va rog) ce carti scrise in ultimii 20 de ani ati citit. E o diferenta. Nu? Sau macar o maarlanie mai mica sau mai putin gratuita. In fine. Voi incerca tot ce pot pentru a-mi continua viata si a „traii” cu blocajele mentale gratuite (iarasi gratuite) care-mi domina sarmana minte. Va multumesc oricum si va pot spune ca va apreciez „tzâvnele” la adevarata valoare. La revedere, desigur. Drum bun.

      Apreciază

  39. raduhumor said

    Ce bine ca nu-s rabin , ca ar fi trebuit sa va dau dreptate si @tizului si @domnului 🙄
    Orice galceava care pleaca de la carti (in afara de alea de joc) este de preferat oricarei amicitii sau consens politic.

    Sincer sa fiu, nici mie nu-mi convenea intrebarea cu cartile scrise, dar mai ales citite 🙄
    Chiar daca primele in 20 si ultimele doar in „ultimii 5 „, deoarece de cand intru pe bloguri nu prea-mi fac timp pentru lectura :mrgreen:
    Dar pentru ca am cumparat-o, nu m-i s-a oferit, cu autograf (de altfel ca si pe a lui @Marcus), m-am simtit obligat s-o citesc(altele asteapta sa le vina randul) si pot depune marturie ca sunt deosebite, chiar valoroase , fata de ceea ce ni se tot recomanda din snobism, cu oarece insistente.
    Dar pana la urma cum eu nu-l pot „gusta” pe Patapievici( ca altfel l-as „manca” cu fulgi cu tot, pentru insultele aduse neamului romanesc :mrgreen: ),sau pe Tismaneanu, nu pot impune altuia sa-l placa pe armean sau pe constantean ( desi as avea niste motive intemeiate ).
    Dar atata timp cat vorbim despre carti, se pare ca si „suntem” in ele 🙄
    Sau, mai sti, unii dintre noi, chiar vor fi !

    Apreciază

  40. Dl.Goe said

    Domnule chiar aveti haz. Ghidusia cu care-i aduceti in discutie in acelasi plan pe Tismaneanu, Patapievici, Marcus si Vosganian pentru a-i scoate in avantaj pe ultimii doi este, dincolo de orice indoiala, o proba de coplesitor simt al umorului, care nici macar absurd nu poate fi considerat. Iar acest umor fascinant nu rezida in accentele sale cubist-dadaiste necautate, nici in vreun soi de ridicol transcendent ci in taria convingerii sincere ce radiaza din d-voastra in privinta adevarului esential revelat total, prin simpla aversiune nascuta fata de cele doua „slugi” al dictatorului (acesti goebelsi ordinari ai hitlerului pitic cu nume de basina, care au cosmetizat totalitarismul, punadu-se chezasi ai nimicului Traian si pacalind vremelnic o parte din popor, si anume pe cea nevigilenta, ce nu va contine). Pentru d-voastra, faptul ca Tismaneanu si Patapievici ar fi niste intelectuali remarcabili, redutabili, nu este decat un enunt fals, falsificat. Aversiunea si ura d-voastra (inaltatoare) va dau brusc cometenta si expertiza de a-i evalua exact pe Volo so Pata: niste nulitati deasupra carora sclipesc artistii Marcus si Varujan numai buni pentru a exemplifica ce anume inseamna valoare si românism. D-voastra sunteti patruns sincer de acest adevar (evident de altfel) pe care-l promovati mesianic dar onest pe net. De aici si umorul, acel umor greu de catalogat in acord cu vreun curent literar-artistic. Sanatate sa aveti.

    Apreciază

  41. raduhumor said

    Sunteti pe-aproape ! Adica dati tarcoale unui adevar incomod :
    Nu numai cei doi care-mi plac mie sunt deasupra celor doi care va plac dvs. !
    De gustibus…..
    Dar eu cred ca pana la urma istoriile, inclusiv cele literare, sa nu mai fie scrise tot de urmasi ai duetului dvs preferat 🙄
    Pana la urma si ai dvs. nu sunt decat doi maidanezi , putin mai plimbati prin lume, dar inca neluati la puricat (scuzati expresia !).
    De fapt le si convine sa fie luati astfel, spre a nu le fi descoperit „pedygriul”, care nu-i avantajeaza deloc !
    Mai vorbim dupa aia !

    Apreciază

  42. raduhumor said

    De fapt intrasem sa pun aici un comentariu care in curand va fi sters de pe blogul/capcana,m la fel cum s-a mai intamplat si cu altele :

    raduhumor Says:
    30 septembrie 2010 la 13:02
    Interesant ca atunci cand va convine, va aduceti aminte de PNT-cd, singurul partid care ar fi putut sa decomunizeze Romania !
    Prea tarziu tovarasi !

    Dar de fapt cu asemenea apeluri nu vreti decat sa luati pulsul muribundului, spre a va putea face definitiv catarafusele , ca voua nu de disparitia vechilor structuri, ci de perpetuarrea lor (mai bine zis, cat va mai merge ), sunteti interesati
    Altfel nu v-ati da peste cap sa sustineti pe unul din cei mai abili indivizi care a reusit sa pastreze sistemul facandu-se ca lupta impotriva lui

    P.S. Acuma e clara deblocarea unuia din cele mai pupincuriste bloguri :
    Se vrea “cursa de soareci” de prins anticomunisti adevarati, cei care mai au curaj in tara asta
    Trist si periculos e ca au ajuns/reusit sa cumpere si constiinte pe care nu le credeam de vanzare
    :mrgreen:

    Apreciază

  43. raduhumor said

    Si as vrea sa mai adaug ceva :
    V-as aduce pe banii mei sa luati parte la o lansare a „Cartii soaptelor”, ca altfel cred ca n-ati binevoi s-o onorati cu prezenta, doar pentru a face o baie de rafinament intelectual(bine aici meritul este incontestabil al autorului in persoana,mai mult carne decat os, da-n schimb are vana !). Apoi sa faceti o comparatie, strict pe criterii intelectuale, spre a evita simpatiile politice !
    M-as bucura sincer sa va vad trairile sufletesti, surprinse inainte de a se imbraca (in haine politice):oops:

    Din pacate , deocamdata „incomodul” ( pentru putere :mrgreen: ) @ Marcus, nu stiu sa fi facut o lansare, din motive usor de ghicit pentru mine 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ramaneti un model de „tarie a convingerilor”. Sunteti de neclintit. Impotriva oricarei aparente malitiozitati as dori sa va spun ca invitatia d-voastra ma onoreaza (intr-un fel anume, ca personaj virtual) si in egala masura ma induioseaza sincer, prin generozitate, prin felul de a testa realitatea propunand imaginare ipoteze de lucru, dar mai ales prin faptul ca-mi aduceti astfel aminte un prieten de luminoasa amintire (dus pe cea lume in floarea varstei) care, cu ceva ani in urma, tot insista sa vin la sedintele partidului lui Varujan Vosganian (nu mai stiu cum se numea pe atunci partidul sau) pentru a vedea pe viu cum sunt incurajate valorile si democratia in acel partid de neuitat.

      P.S. Cand si unde se va petrece respectiva lansare de carte?

      Apreciază

  44. Mirela Rogoz said

    Domnule Goe felul in care ii incurajati pe Radu Humor si pe Amy Neagoe sa se defuleze pe blogul dv. nu va face cinste. Nu-mi dau seama daca o faceti din cinism sau din sadism dar de bine n-are cum sa fie.

    Apreciază

  45. Kibby said

    fara nici o ironie, si eu vorbeam ca Radu intre 90 si 96, doar ca era vb de Iliescu/PSD (X-ori rebranded). asa ca inteleg. am 37 de ani si Radu ma face sa ma simt batrin. intrebare: cit de tinar este Radu?

    Apreciază

  46. raduhumor said

    Deoarece (pre)vad ca veti avea ceva reprosuri din partea unor schimnice de pe la Secu (vad ca „iarba rea nu piere” usor, dar sare la omusor, servus @Stely !, iar ai rupt lantisorul ?! 🙄 ), si grabit sa nu-mi ramana vorbele prin cele vazduhuri (ca-n hyperspatzul abalaresc slabe sperante 🙄 ), o sa va rog sa-mi permiteti sa va raspund mai tarziu la unele din intrebarile care va macina mai ceva ca pe ITMorar , conu Dorin Tudoran (sau invers,ma rog 🙄 ).
    Asa ca indraznesc din nou :

    „Deoarece lipseste din motive de ciclu nevricos a marelui buldog, cunoscuta maidaneza (ea nu intra decat cand i se pare ca roata comentariilor s-a invartit suficient de mult, ca sa nu-i (sur)prinda botul sau vreo laba, pe care oricum o ia peste ochi de la peshte , enervat de vreun troll , dar mai ales de prostia si slugarnicia ei 😆 ) , Abalaru s-a vazut nevoit sa-i muste el de partea pe care la altii o pupa, pe cei care indraznesc sa traga cu ochiul la vanturile sale, pompos denumite apeluri, dar mai ales sa-i spuna in fatza cam cate parale face (nu din cersit, ca aici este singurul punct unde se dovedeste imbatabil si singular in blogosfera 🙄 ) !
    Bestia politica din el sfasie la nimereala tot ce nu-i miroase lui bine ( si cum unii cam punem la fund parerile sale, care atunci cand nu sunt imprumutate , sunt de-a dreptul idioate, e si normal sa sufere olfactiv, ca schimba fundurile, si el e foarte atent la ce (fund) linge si la ce scuipa , sau isi baga picioarele :mrgreen: ).

    P.S. Probabil ca din unii ca el s-au recrutat specii pe cale de disparitie ca Turcanu :mrgreen:
    Are toate datele unui tortionar, sau conducator de televiziune publica totalitara cum tot bate el apropouri ca i-ar placea sa fie 🙄
    Asemenea indivizi, netratati la timp( macar cu indiferenta sau cu flit 😉 ) pot deveni periculosi si nocivi pentru o societate care inca nu s-a ridicat din patru labe, iar atunci cand mai da si de niste creiere nespalate inca de diferite doctrine totalitare, reprezinta un adevarat pericol social 🙄 ”

    Multumesc!
    (poate crapa de ciuda vreuna din combatante, macar 😆 )

    Apreciază

  47. raduhumor said

    Asta si gata !

    Acuma , daca stiu ca stati cu ochii pe ceas sa se faca 24 si sa va intoarceti iar in asternuturile voastre curate din care de abia au plecat proscrisii , n-o sa va stric eu si noaptea asta, ca destul se pare ca v-ati stricat voi seara si o sa va spun ca la randul meu, am vrut si am demonstrat si eu ceva 🙄
    Calitatea jalnica a celor care compun (pe) acest blog, din care, in afara de urlete si reclamatii, pire si reprosuri, nu apare altceva (unii zic si nimic 😉 ) demn de retinut !
    Ma rog, cine vrea poate sa retina atasamentul disperat la niste cauze pierdute, pe care ave le resusciteaza prin respiratie gura la fund , din interese profund meschine ( daca puterea-i trecatoare, de ce sa nu intinda mana si la ea , ca orice cersetor care se respecta, la orice trecator care se iveste prin preajma 🙄 ).
    Fara sa vreau, am mai demonstrat si slugarnicia celor care daca au primit ordinul sa taca malc, sa nu raspunda la provocari, ca sa nu se observe ca-s jalnici in gandire, s-au conformat la comanda, singurul pe care l-am provocat putin, iesind si infigandu-se rapid cu oistea-n gardul propriilor limite 🙄
    Romanul cu aere de oras cu echipa de fotbal din Germania , (ca el altceva nu prea stie despre Stutgart) s-a dovedit constiincios elev al maestrului in apeluri prezidentiale de sustinere si telefonice de doborare a celor care-i aseaza oglinda in fata, atunci cand i-o prind scoasa dintre fesele mai marilor zilei, ca_ care ar vrea sa ajunga si el !
    Mai multe, pe forumul unui adevarat @ Domn, ca destul v-am facut trafic si nervi pe aici !

    Mie mi-a parut bine !
    Sper ca si voua…
    C-am plecat 😆

    Apreciază

  48. raduhumor said

    Tot pentru @AVP, pe care :

    ” Uitasem sa te rog …
    Cand ma stergi, fa-o cu blandete/tandrete, cam cum procedezi de regula in cazul posterioarelor portocalii 😳
    Am indraznit sa te rog , deoarece mi s-a spus ca se plang unii ca esti cam aspru la limba :mrgreen: 🙄 ”
    Stiu ca-i putin prea mult , dar merita…

    Apreciază

  49. raduhumor said

    Fara sa vreti v-ati prins intr-o hora, dar nu v-ati prins ca oricat de partizani ai lui Base ati fi, si oricat de greu va este sa dati ochii cu realitatea , sansa Romaniei n-o reprezinta nici rosii nici portocalii :mrgreen:
    Singurul partid care deocamdata a demonstrat ca poate (sa mareasca si pensiile si salariile in mandatul lor, si inca in inferioritate numerica, precum Steaua aseara) este PNL, cel atat de hulit si denigrat de toti, inclusiv de voi( aiureala ca aceste cresteri n-au fost sanatoase, ca unde-s banii de pe crestere, au fost demontate de nenumarate ori, dar se intretine aceasta falsa parere, la care din pacate pun botul si oameni bine intentionati , nu ca voi 🙄 ).

    Care jucati la doua capete, pe care unul cu siguranta il veti lua in gura, deoarece oricare varianta a voastra castigatoare va fi catastrofala pentru tara si pana la urma chiar pentru voi, care ori nu va dati seama, ori nu va dati randul la apucat cate ceva faramituri de la masa alesilor ( ca grosul l-au luat ai lor PAtapievici, Tismaneanu, Preda, Voinescu, TRU, MRUngureanu, pana si ITMorar care incepe sa semene tot mai mult a sluga de partid si de stat pe-afara ).
    Eu unul va intelegpoftele de marire, dar teama mi-e ca veti ajunge la spartul targului si dupa aceea veti deveni cei mai teribili critici a ceea ce ati sustinut de va trebuie braie de hernie :mrgreen:
    Presupun ca ramanind atat de putini, v-a mai crescut pretul si de asta nu parasiti corabia 🙄

    P.S.
    Nerusinarea unora de a pretinde lauri de dizidenta, pentru niste jocuri ideologice( ca altfel baietii cu ochii ca marea, controlau tot ce nu misca dupa planurile lor), acele supape dirijate (precum unii ca Abalaru !) prin care inchideau gura strainatatii (Europa Libera, Vocea Americii, Deutche Welle, un fel de „Aici Mosva !”, in variante occidentala) si luau pulsul unei natiunii tot mai anemiate, ar putea capata valoare doar in eventualitatea unor sanctiuni primite, mergand pana la ani grei de inchisoare, trimiterea unor doctori si academicieni redutabili la muncile cele mai de jos ( chiar muncitor necalificat) , confiscare de averi, exmatriculari din scoli si facultati, urmarirea si pedepsirea pana la a nu stiu cata generatie s.a.
    Nici intr-un caz trimiteri, asa zise expulzari, peste hotare sau flirturi precum cele dintre Abalaru si nu stiu ce zbir securist, care-l ajuta sa publice sau sa-si ia salariul desi nu dadea pe la serviciu 🙄 )

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      @RaduHumor – Neglijent ca de obicei… Iarasi ati uitat sa spuneti cine v-a cenzurat acest convingator mesaj.

      Aveti dreptate, masura maririi salariilor si pensiilor a fost admirabila. Greu s-ar putea imagina (chiar si acum, retroactiv) o mai eficienta si mai abila manevra politica, precum aceea prin care a dus natural la decointeresarea populatiei in tratarea coruptiei si a stoparii fenomenului de incasare sistematica a unor drepturi necuvenite. Magistrala lovitura intr-adevar: Devalorizarea coruptiei prin redistribuirea ei la scara national-bugetara. Nimic mai simplu si mai decisiv in anihilarea fenomenului Basescu. Feicitari partidelor lui Patriciu (strateg admirabil) pentru iminentul succes.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-le Radu Humor ati reusit sa fiti teribil moncher si sa va dati in petic cu elan si aplomb de zile mari. Ma refer la prestatia de pe blogul lui AVP. I-ati dat nenumarate argumente valide si pretexte pentru a-si sustine pozitia si a persista in eroarea limitarii dreptului la libera exprimare care il agaseaza pentru ca-l dezavantajeaza. Ati demonstrat exact ceea ce astepta sa demonstrati. Unde va e flerul? Unde va sunt abilitatile? V-ati dovedit extrem de usor de pacalit si de cumparat: cu o portie de rahat la purtator, cu ingaduinta de a va face numarul cu orice pret si de a fi grobian (ah) cu voie in curtea inamicului. Atat de ieftin va aflati? Sau, nu cumva?, in fond, va e frica de o libertate de expresie prea mare pe blogul sau (…) si atunci, stiindu-l un om slab, incercati sa-l determinati sa nu si-o ingaduie… Adica… sa insemne asta ca invatati „metoda” de la liberali? Intre un idiot si un ticalos cam ce anume ati alege? Nu e nicio aluzie. Intreb si eu din pura curiozitate.

      Apreciază

  50. raduhumor said

    Eu v-am ales pe dvs.(sper cav-am satisfacut-o, macar pe asta, curiozitatea 😳 ) sa-mi fiti martor al celor spuse pe acel blog, deoarece atata timp cat veti pastra aici copiile , nu va sterge atat de repede originalele (primele exemplare, nu la ce va ganditi !). Din pacate ceea ce vrea sa demonstreze Abalaru ati observat doar foarte putini, dar macar unul si atunci poate fi si el la fel de fericit, macar din punctul asta de vedere, mai in larg 🙄
    Cand un tip cu inteligenta ce va caracterizeaza asteapta lamuriri in privinta celor ce se pare ca nu va sunt clare legat de liberali, e si mai clar ca la mijloc e cu totul altceva , si ca sa nu va tin prea mult cu ochii in soare, am sa va spun ca ati pariat pe niste gloabe, dar aveti naivitatea de a astepta ridicarea potului 🙄
    Asteptati ! Eu nu ma supar, cum n-am facut-o nici cand mi-am dat seama de o anumita nuanta ce razbate dinspre acest blog….

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-le RaduHomor – vad ca tot incercati timid dar insistent sa ma lamuriti in legatura cu neclaritatile pe care le-as avea vizavi de partidul liberal. N-am nimic impotriva. Luminati-ma! V-as intreba doar de unde anume detineti informatiile clarificatoare: din interiorul fenomenului sau din presa?

      P.S. Ma bucur sa aflu ca nu va suparati. Amicul Radu s-a suparat din mult mai putin. Ii lipseste Humorul de la coada.

      Apreciază

  51. raduhumor said

    Pentru cei din grupa mica :
    Textul a fost postat pe blogul lui Abalaru , viitor dizident recunoscut dupa apucaturi ( pe ce pune mana nu mai da inapoi, ca o considera sponsorizare, si urmeaza sa fie sters dupa ce se intocmesc formalitatile de rigoare 🙄

    „Dupa ce macar 20.000 de fosti detinuti si persecutati politici vor fi recunoscuti si repusi in drepturi, s-ar putea ca personal sa-l propun eu, cu viteza acceleratului ( ce am auzit ca nici nu mai opreste la Corabia , din cauza de nave si epave, de tot felul :roll:) , al 20.001-lea pe Abalaru Viorel Padina !
    Si inca ceva :
    Ca o ironie a sortii, atata timp cat vor fi la putere baltati de astia, pe care-i sustine , fara pic de discernamant si fara nici un pic de mandrie si demnitate de adversar al unui regim criminal , si n-au sanse din pacate, nici primii 1.000 de oponenti ai regimului comunist !
    Iar a avea indrazneala sa spui ca :
    „…viorel padina este, fara de tagada, unul dintre cei foarte putini si remarcabili disidenti.”, denota in primul rand o necunoastere a dramaticei realitati, care ne-a lasat fara crema intelectualitatii romanesti, ca sa nu mai vorbesc de partea a doua , ca o sa spuneti ca am ceva cu el, cand in realitate este exact invers 🙄
    Un om cu bun simt n-ar fi afirmat niciodata despre el ( nici macar in gluma, cum pretinde Abalaru , cand i se arata obrazul 😳 ) asemenea enormitati valorice, si nici n-ar fi sustinut pana-n panzele albe ( ce vreti, e din Corabia !) un fost, cu un asemenea trecut, la cea mai inalta functie in stat :mrgreen:
    Ca sa nu mai spun de „raul cel mai mic” , sintagma cu care incearca sa induca in eroare niste bieti amarati intelectuali, care de teama de a nu avea alti interlocutori, ii accepta toate figurile de stil cu tenta manipulatorie !
    Noroc ca sunt foarte putini, cat sa-i numeri pe degetele pe care ti le baga in ochi, doar-doar vei observa cu cine vorbesti M-a cuprins asa o lehamite, incercand sa privesc mai atent la gangania ce se vrea zmeu inaltat la putere, incat o eventuala implinire a dorintelor sale nu m-ar mai putea impresiona in vreun fel , din moment ce traim intr-o lume ce-i incape si pe unii mai condamnabili din pdv moral si nu numai !”

    Domnule Goe, de cand a fost trecut la liber blogul lui Abalaru singurele simptome de care va plangeti(grobianism, naivitate si inca vreo cateva ) s-ar parea ca nu va sunt necunoscute !
    Umorul gros nu seamana de loc cu celalalt la purtator :mrgreen:
    S-auzim de bine !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-le RaduHomor – Cred ca suntem de acord ca multi dintre detinutii politici care au fost exterminati in inchisorile comuniste sau dintre cei care au supravietuit acestora n-ar putea fi considerati „dizidenti” pentru simplul fapt ca n-au ajuns in atentia regimului totalitar penntru vreo fapta anume ci prin simpla lor aprtenenta la anumite grupuri sociale. Nici eroii morti in timpul rezistentei armate in munti nu pot fi incadrati la categoria „dizidenti”. Dizidenta presupune o impotrvire activa din interiorul unei entitati, precum un partid politic, impotriva ideologiei partidului sau impotriva actiunilor partidului sau a unora dintre liderii sai. Asadar Viorel Padina nu candideaza la categoria „greilor” propusi de d-voastra. Domnia sa candideaza la o categorie mai usoara: Categoria pana. Pana dizidentului, intelectual si scriitor. De ce pana mea (vorba lui Eminescu) va faceti ca nu intelegeti. Nu discutam acum daca Padina a fost sau nu „mai erou” decat Iuliu Maniu ci daca a fost „mai dizident” decat Lucretiu Patrascanu, Silviu Brucan, Ion Iliescu, Constantin Pîrvulescu, Doina Cornea sau Dorin Tudoran. Diversiunile nu va ajuta cauza. Mie de exemplu mi se pare ca Padina a fost „mai dizident” decat Tudoran. Tudoran a devenit dizident dupa ce s-a certat cu niste tovarasi de-ai sai, poeti, care aveau pile mai mari la partid si care au s-au folosit de pile si de sistemul represiv, in interes personal nu un interesul partidului, ideologiei si etc si bla, bla, bla… Si atunci Tudoran s-a suparat pe sistemul represiv care-l hartuia nevinovat in raport cu cauza partidului, a comunismului… etc. Adica in cazul poetului Tudoran securitatea a inceput, in timp ce in cazul lui Padina a fost nitel invers. Omul a scris un apel impotriva comunismului nu impotriva unor tovarasi anume care-l enervau pe el. Cam asta ca sa comparam doar cu protejatul d-voastra conu Dorin cel Mare si epopeic aflat inca in acelasi gen de harjoane care l-au consacrat de la tinerete pân-la batranete. (Apropo ati vazut cum a maturat pe jos cu colegul sau de talie Biju?). Daca vreti sa-l comparati pe AVP si cu cilalti dizidenti pe care i-am pomenit, placerea va fi de partea mea. Pana la urma insistenta cu care il combateti pe Padina spune mai multe despre faptul ca, in mare secret, il considerati mult mai mare si mai valoros decat vreti sa transmiteti pe cale orala. Il tratati ca pe inamicul public numarul 2 (dupa Basescu de) dar cu o insistenta demna de numarul 1 (unu si jumatate). Hotarati-va: e un minor sau nu-i minor, in sufletelul d-voastra atat de zbuciumat? Este el o amenintare majora la adresa democratiei, liberalismului, viitrului glorios, pensilor mari si propasiiri neamului (dupa cum este basescu, nu?) sau nu? Vorba d-voastra spune una, fapta, comportamentul, insistenta, spun alta. Va ocupati cu vanatoare de muste sau nu? Aceasta e intrebarea? Mi se pare ca va ocupati cu vanatoarea de musaca. Daca nu va e cu suparare. Iar cu vocabularul si insultele stati si mai bine in slujirea partidului cu floare-n motz. Poate nu realizati. Sau poate sabotati.

      Apreciază

  52. raduhumor said

    Abalarule, vorba Zavorancei, parca,
    Fa-mi un catir si lasa-ti maidanezele si buldogii ceilalti sa iasa la interval (mai des) ca altfel vorbim singuri si intelegeti prea putin din adevarata fata a acestui interesa(n)t blog !
    Ca eu unul m-am saturat sa ma abalacaresc cu tine, si poate ca ai si tu alta treaba (cu reclamatiile cum stai, dar cu incasarile ?!) si nmoi te tinem de vorba, de nici nu-ti poti ridica premiile care vor urma (numai vezi sa nu descopere astia de unde sunt ex(sus)trase si prelucrate in inconfundabilul tau stil ce-i face pe unii sa se-mbete (simpatic amicul) si pe altele sa regrete concubinajul (incapatanata rau, ce vrei ?!, stofa de activista si nostalgii de prim-academician , descoperitoare al microbului care va duce disparitia culorii portocalii din spectrul politic).
    Uite ca sa nu zici ca sunt sociopat , troll, sau altfel de terminat in …cat, o sa cedez locul meu doamnei al carei socru si meserie le respect si nu voi mai aparea, decat la o alta rugaminte a ta !
    De citit insa nu ma poti obliga ( sa te citesc, ce-ai crezut ) pentru ca eu dizident ca tine am fost, si-n rest nu te pot urma, oricat as vrea, pentru ca eu sunt croit pe alt calapod, al unei lumi in care tu desi ti s-a deschis, de fapt intredeschis usa , te-ai folosit de ocazie doar pentru a vedea si a transmite mai departe ce-i inauntru (si-n unele societati, aceasta-i o dovada de proasta crestere
    De altfel din faptul ca absolut toti oamenii mai acatarii cu care soarta te-a pus in contact , s-au retras sau ti-au retras
    bruma de incredere pe care ti-o oferisera initial, ar trebui sa te faca daca nu mai circum spect (ca …cis parca esti ), macar mai atent la detalii !
    Inchei cu o binecunoscuta (tie) urare :
    -Torna, torna ..bade ! :mrgreen:

    Apreciază

  53. raduhumor said

    Domnule
    Aveti un fix cu sabotarile, da-n schimb mai aveti altul cu Dorin Tudoran ( daca m-ati fi citit cu atentie mi-am spus undeva parerea despre cei care erau expulzati din tara ).
    Ceea ce va face putin comestibil sunt partipriurile dvs politice atat de vehement exprimate , de produc stuphoare( nu catati in dictionare !).
    Inteleg ca-i urati pe cei care nu-i iubesc pe Tismaneanu, Patapievici,Mihaies, Voinescu, Preda, Udrea si nu in ultimul rand Basescu, dar acuma vad ca va largiti diapazonul (asa spune a cineva)si va dati la om si cand vine vorba de ITM, Iaru, Abalaru, pe care-n subconstient ii lasati sa se apropie deosebit de periculos de valorile dvs intelectuale.
    Iar faptul ca sariti etapele care nu va convin (adevaratele victime ale comunismului ), bagandu-ne sub nas niste dizidenti ca Abalaru, Tismaneanu cu ai lui, din care vreti sa extrageti pilde de eroism (rimeaza cu pupincurism cand e vorba de astia 🙄 ) va face cel putin greu de inteles, mai ales atunci cand ne serviti un asemenea cokteil 🙄 :

    „Nu discutam acum daca Padina a fost sau nu “mai erou” decat Iuliu Maniu ci daca a fost “mai dizident” decat Lucretiu Patrascanu, Silviu Brucan, Ion Iliescu, Constantin Pîrvulescu, Doina Cornea sau Dorin Tudoran. ”
    Mi se pare prea mult! Asa ceva nu se serveste decat daca vrei sa-l faci pe musafir sa stea pe buda toata noaptea :mrgreen:
    Abalaru este omul care-mi vinde o marfa din gradina lui ideologica al carei „pret corect” eu il cunosc si pe mine nu ma poate pacali,ca pe altii !
    De aici si teama lui de a-mi lasa gandurile sa zboare altfel decat la spam 🙄
    Iar faptul ca aveti niste pareri de-a dreptul rupte de realitate, in ce-l priveste pe Crin Antonescu, nu face decat sa-mi intareasca convingerea ca pentru dvs. un tip care se exprima la fel de concis si elegant ca dvs, dar in alta nuanta politica , va produce anumite idiosincrazii nejustificate ( ca doar n-oi crede ca nu suferiri concurenta !)
    In rest , va descurcati bine , mai ales atunci cand sariti din (b)arca-n barca !
    Atentie totusi la stropi !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Asa sunt eu mai rupt de realitate, ca un crin. Dar care e totusi Realitatea in ceea ce-l priveste pe Crin Antonescu?

      P.S. Ca lui Padina ii e teama de mesajele d-voastra e adevarat dupa cum si d-voastra va e teama de ale lui. V-am mai spus? Aveti stiluri si profiluri foarte asemanatoare. Diferentele de orientare politica sunt cu totul nesemnificative.

      Si apropo de datul in barci. Multumita lui Crin trandafirii or sa vina la putere (tot botanica dar alta botanica). Ati prins Ponta? Asa ca stati mai bine in umbra lui Marcus ca sa va fie bine, nu sub poala Roxanei, ca sa ma exprim plastic, pe limba d-voastra, referitor la stropi. (Va imit destul de bine la stil?)

      Apreciază

      • raduhumor said

        Ponta si ai lui o sa vina la putere ( e cea mai proasta alternativa :mrgreen: ), in special datorita unora ca dvs. care aveti fie misiunea , fie inconstienta de a bara calea la putere a liberalilor, singurii de la care se mai putea astepta un reveriment in al 12 ceas (daca nu cumva va aparea un partid nou-nout, extremist dragut, care sa va faca dupa aceea sa aflati ca ati aparat , poate fara sa vreti, alte interese decat ale dvs.(vorbesc in general) .
        Si ca sa va dau subiect de reflectie, aflati ca acum, un regim comunist este de preferat unuia portocaliu sau rosu ca sangele de la anumite cicluri istorice !
        Despre Roxana Iordache ar trebui sa vorbiti doar dupa ce va ridicati(poate cu scaunelul 🙄 ) la inaltimea ei morala si profesionala !
        Cat despre @Marcus, nu-l apar eu, doar pentru ca e barbat si se poate apara singur…
        Abalaru n-are decat sa uite de mine si sa pretinda si altora de pe blogu-i acest lucru !
        Altfel, cred ca am drepul sa-i raspund, dar cred ca in curand n-o sa mai am unde… Nu-i asa, ca-i asa , domnule Goe ?!
        Si inca ceva :
        Lui Padina nu-i e teama de mesajele mele, dupa cum nici mie de ale lui, sau de reclamatiile puerile pe care le face peste tot ( in virtutea unor apucaturi gresite 🙄 ), ci de adevar 🙄
        Ca orice individ care a flirtat cu securitatea, si dupa cum scrie, inca n-a uitat-o ( e drept ca nici ea pe el 😳 ) are in spate sau pe constiinta cu mult mai multe decat se oboseste sa dea pe goarna !
        Calitatea lui dizidentiala, atata cata a fost, a fost umbrita de partipriurile sale ulterioare cand a jucat tot timpul la doua capete si pana la urma s-a ales cu ala mai portocaliu ( care i s-a parut lui ca-i mai in erectie ), dar nu acolo unde se astepta 😳 😆
        Acuma ce sa faca si el ?
        Ii da inainte, ca poate-poate ii pica si lui ceva (apropo de stropi ) 🙄
        Iar dvs vad ca-l incurajati cand compatimindu-l, cand dandu-l mai incolo, de parca ati vrea sa-i luati locul (in blogosfera ) . Si asta il face sa traga si mai tare de el , aducand (intr-o forma e drept atractiva) niste episoade din viata lui de amarat cuacsist, care a avut norocul, dar a dat cu piciorul in el !
        Transmiteti-i va rog, cele cuvenite !
        Cu varf si indesat 😆

        Apreciază

  54. raduhumor said

    Nu ma asteptam sa primesc asa repede invitatia :

    Eu unul sunt sigur ca simpaticul @Pepe se indoieste nu numai de anticomunismul lui Dorin Tudoran, sau Mircea Dinescu, dar in primuil rand de al lui Viorel Abalaru, care ste atat de cusut cu ata alba si portocalie.
    Cine citeste cu atentie dezvaluirile romantate ale lui AVP nu poate sa ramana decat cu o impresie de science fiction, in care valoroase raman doar impachetarile unor situatii ce se intamplau nu chiar in fiecare zi, dar cu siguranta in fiecare saptamana in o multime de alte locuri ale acestei tari.
    Veridicitatea intamplarilor, nici n-ar trebui pusa la indoiala, daca autorul prins de febra dizidentei n-ar uza de tot felul de situatii limita, care sa-i evidente teribilul fler, dar si mai teribila-i fapta antisistem, care pana la urma se dovedeste a fi doar o cursa de soareci, cu care cineva il trimisese la compromis niste personalitati , pe care altfel nu le-ar fi putut agata !
    Dupa razboi, Abalaru si-a dat seama ca poate scote ceva si din acest aproape uitat si de el si de ea-Securitatea , astfel ca se straduie sa-l readuca in prim plan pentru a se putea lipi de o miscare dizidentiala , atat de grav dezbatuta, si indelung comentata, dar care are ghinionul de a fi lipsit aproape cu desavarsire in acei ani.
    Sunt sigur ca viclenia lui de a se alatura smechereste unor personalitati ca Nicolae Manolescu, Dorin Tudoran, mai nou chiar are un tupeu nemaipomenit de a-si si a-i fi asociat numele de cel al Hertai Muler 🙄 este premeditata ,deoarece niste distrati cititori ar baga in aceasi oala , la gramada pe toti cei pomeniti, iar la o adica, jmecherul s-ar putea folosi cu dibacie de aceasta situatie confuza.
    Daca as fi avut si eu ceva din caracterul atat de discutabil al lui Abalaru as fi solicitat anumite raspunsuri, care dupa iesirea unor institutii de sub influenta nefasta a presedintelui jucator ar fi clarificat, mai repede decat se asteapta credulii, intreaga cacealma cu iz de telenovela pusa in scena de acest nou Sergiu Nicolaescu 🙄
    Asa, nu-mi ramane decat sa ma minunez de marimea gradinii lui Dumnezeu in care se pripasesc laolalta specimene din cele mai nostime, precum cele intalnite pe acest blog 🙄

    Apreciază

  55. raduhumor said

    Am uitat sa va arat invitatia :
    @AVP :
    Loda – o lauda d-asta ca a ta mi-ar fi phootut face si trollii lu goe cand le conveneste, fireste, dupa care ar continua sa ma porcaiasca rumaneste… Mai bine lipsa.”

    P.S. I-am promis ca atata timp cat nu vor aparea pe blogu-i ( pot sa-i spun si pe „nume”) referiri ce ma privesc, imi rezerv dreptul de a raspunde 🙄

    Apreciază

  56. raduhumor said

    Cat vor aparea !

    Apreciază

  57. raduhumor said

    AVP Says:
    3 octombrie 2010 la 18:24
    Iar ca sa fie totul clar : sunt banati pe acest blog, sine die, uramtorii: @stely, @tatonulaa, @cc, @neamtu tiganu, @agaX, @loda, @ radu, @, raduhumor, @dl goe et aliis ejusdem farinae.

    Inca putin si-si dadea si lui cu tesla-n coa…pse 😆

    Apreciază

  58. raduhumor said

    Eu insa ma mir, tot cu voia dvs. si ca ati fost trecut pe lista 🙄
    Ca doar in afara de ma primi pe acest blog, cu altceva nu i-ati gresit !

    Ceva e insa neclar acolo !
    Incercati !

    Apreciază

  59. wooow, aflu cu nespusa tristete ca nu mai pot intra undeva unde nici nu vroiam sa mai intru. Sunt deprimat.

    Sunt uimit ca si d-l Goe a fost bulit, cred ca e o lipsa de coordonare portocalie. Mai baieti, stati prost cu comunicarea!

    Apreciază

    • Nea Goe, faceti-va bre o parola, de ex, parola… lumineaza-ti fata!

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Ar fi inutil. In societatea „civila” se vor gasi intotdeauna unii de inteligenta d-voastra care ne vor demasca fara mila. Nu mai vorbesc de inteligenta celor inregimentati politic care isi iau necesara vitamina „C” numai din lamâie nu si din portocale…

        P.S. Oricum si mesajul d-voastra, ca si al amicului de conjunctura, prin vocatie si alianta (RaduHumor) este in fapt o recunoastere tacita a ceva… Sa va spun a ce anume, sau sunteti chiar mai inteligent decat pareti si va prindeti singur?

        Apreciază

  60. Cineva said

    Si i-a trebuit „subtilului/finului” observator Abalaru, UN AN DE ZILE sa constate ca „muza si fanitza” mamaie Stely , e o o mahalagioaica??! Pai se stia din start! Revedeti-i postarile si vocabularul activistei, scrise pentru Radu Humor, acum putine saptamani…. Plus ca a devenit militianca… strigand si ea „iesi afara javra ordinara”.
    Ce-a ajuns blogul Regelui Hyperspatiului”!! Bleah!
    Dar a ajutat IMENS mamaia asta..Stely! Imens!

    Apreciază

  61. raduhumor said

    Incet-incet se separa apele !
    Pana la urma o sa faceti un cuplu fericit, care va combate pana la adanci batranete tot ce nu-i portocaliu 😆
    Asta cu „recunoasteti implicit ca dvs i-ati gresit”, de unde ati mai scos-o ?
    Ca-i shifonata tare 🙄
    Greseala, daca exista pe undeva( se pare, in mintea abalareasca) e la dvs. care in ciuda insistentelor lui de a nu aparea adevaruri inconvenabile, va incapatanati sa va respectati principiile, motiv pentru care va tot someaza sa-mi inchideti usa .
    S-ar parea ca nu veti mai rezista mult, asa ca in fine veti putea forma acel redutabil cuplu ce va tranti de toti peretii blogului , pe cei care mai indraznesc sa aiba pareri atat de dubioase vis-a-vis de crema portocalie si unii dintre cei sponsorizati de ei 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Pai de vreme ce (a) va mirati ca eu am fost inclus pe lista neagra si (b) doar de mine va mirati si (c) va motivati mirarea prin aceea ca, in viziunea d-voastra, eu nu i-am gresit cu nimic omului-cu-cenzura atunci, conform unei logici elementare (vezi topicul cu logica si fericirea), rezulta implicit ca d-voastra recunoasteti ca i-ati gresit, ceea ce va califica (mai mult decat pe mine) sa fiti pe lista neagra.

      Pana la urma in mintea/sinea d-voastra socotiti ca de fapt Padina cenzureaza doar gobienii, vulgarii, mârlanii, mahalgii, calomniatorii si nu libertatea de expresie. Ceea ce va deranjeaza este doar ca nu-i cenzureaza pe toti din acele mârsave categorii ci doar pe cei care-l injura pe el tolerandu-i si incurajandu-i pe golanii care sunt de partea sa.

      Apreciază

  62. raduhumor said

    Vis-a-vis de lista lui Schindler- corabierul ar putea sa ma deranjeze doar ordinea, de mirat ma mira, doar ca va mirati (sau maniati 😉 ) ca sunteti doar ultimul pe lista, cand dupa parerea mea, Abalaru ar fi trebuit sa se prinda ca atunci cand l-ati adus serios in discutie, mai mult l-ati scarpinat pe burta, decat altoit pe spinare 😆
    Eu sper sa fi avut si alte motive decat acela de a nu se prinde si altii (in joc !) .

    Si ” pana la urma in sinea mea”, cred ca singurul pe care ar trebui sa-l cenzureze Abalaru este chiar Padina 🙄
    Mai ales atunci cand se hotaraste sa vorbeasca despre el !
    Pentru ca rar mi-a fost dat sa aud pe cineva vorbin atat de urat si neadevarat despre altii, si atat de pompos-gaunos despre sine !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      E ciudat ca si acum cand Viorel Padina va da libertatea deplina sa-l criticati acolo, la el acasa, in spatiul in care comite „marsaviile”, inca mai gasiti satisfactii in a-l barfi pe aci. Omul a priceput in fine avantajele libertatii de expresie. D-voastra se pare ca nu. Iar faptul ca nu v-ati prins la „gluma” banarii intr-o lista care incepea cu Stelly (cel putin nu din prima, chiar daca v-ati prins primul dintre cei de mai apoi) este iarasi un semn ca flerul va cam joaca feste…

      Haideti d-le RaduHumor fiti putin realist, daca s-ar putea. D-voastra, sunteti un mândru taliban anti-Basescu, anti-portocaliu, anti-ei si spurcati cu mare elan tot ce vi se nazare ca n-ar avea aceeasi pozitie justa. In acelasi timp si in egala masura ii lingusiti, laudati, periati si/sau cocolositi/tolerati pe toti cei care va par ca ar subscrie cazei „anti”. Pentru d-voastra nu exista nicio fapta, niciun gest, nicio intentie pozitiva in tabara celor pe care i-ati declarat dusmani, in timp ce dusmanii dusmanilor d-voastra sunt uluitor de buni de talentati, de draguti, drepti si manierati. Ca orice purtator al unui razboi total sunteti un pui de lele totalitarist sadea care crede despre sineca ar fi liberal si anti-comunist. Despre „faptul de a” si „felul in care” incercati sa ma determinati fie sa trec de partea cauzei (cauzei d-voastra personale) fie (macar) sa raman in neutralitate, ba lingusindu-ma si laudandu-mi inteligenta (cand de fapt stiti foarte bine ca sunt prost, asta e) ba amenintandu-ma ori suspectandu-ma cu voce tare cu/de tot felul de grozavii (sa le enumar?) ce sa mai zic? Daca as fi inteligent as zice ca prin incercarile d-voastra repetate imi jigniti inteligenta. Nefiind inteligent nu pot sa spun decat ca o jigniti pe a d-voastra insiva(in special pe cea care va prisoseste). Si mai pot desigur sa spun ca ma amuza teribil baletul cu elastic la par pe care il dansati pretutindeni in lumea noastra virtuala. Atat cat va permite elasticul sa va intindeti. Sunteti asa patruns de adevarurile cu care va straduiti sa-i contaminati sau macar sa-i improscati pe altii cu el, ca nu mai aveti timp sa va conectati la vreo realitate. Aveti grija insa sa nu va indepartati prea tare de ideal. Elasticul ori va trage inapoi si va izbeste de par (intr-un moment de apatie) ori, daca va opintiti prea tare, se rupe si va treziti zvarlit hat departe cine stie unde. Stati sa vina PSD-ul la putere in alinata cu PSD-ul 2 (trandafiri si crini, botanica peentru toti) si va vad eu. Ori, ori…

      P.S. Sa va vand un pont, un secret: Si daca vine PSD-ul la putere, si daca vine PDL-ul la putere si daca ramane PDL-ul, nu se va schimba nimic semnificativ in Romania. Nici in cea reala nici in cea virtuala. Si nu doar pentru ca n-ar exista diferente esentiale intre cele asa-zis trei partide ci, in primul rand, pentru ca e prea mult si radu si humor la mijloc.

      Stiati ca Radu e un nume care provine dintr-un cuvand de origine slava care semnifica bucurie. Sanatate si virtute si… restul.

      Apreciază

  63. raduhumor said

    Cum sa nu stiu ca Radu vine de la „radosti „, ca altfel faceam un scandal si mai mare cand m-au botezat asa !

    pe sora mea o cheama Corina !
    Nu stiati ?
    Nu stiu de ce nu ma mir !
    Dar stiti de la ce si de unde vine acest (pre)nume 🙄

    P.S. Nu m-am dus la dl Vasile Gogea , dar nu m-am putut abtine de la o banalitate nociva(ziceti dvs) pe aici !
    Noapte buna !

    Apreciază

  64. raduhumor said

    Am uitat …
    Pe dvs cum v-au botezat, daca v-au botezat ?
    Si tot asa ati tipat ?!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Eu v-am mai spus o data ca m-au botezat. Nu inteleg de ce sunteti asa de circum…spect.

      Apreciază

      • raduhumor said

        Dar nu mi-ati spus cum ?!
        Sau ar trebui sa ma multumesc deocamdata cu atat 🙄
        Pana la urma s-ar parea ca nu va lipseste nimic…
        Aveti de toate, in afara de tip liber, binenteles, ca asta l-au luat tot politicienii de la PSD, dar mai ales cei de la PNL :mrgreen:
        Chiar, de ce-l urati atat de mult pe Crin Antonescu ?
        Este unul dintre cei mai straluciti politicieni romani.
        Si inca mai are de unde trage de el si mai mult 🙄

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          De ce-l urasc atat de mult pe Crin Antonescu? Iata o intrebare ametitoare.

          De la cate premise false porneste? Doua? Trei? Mai multe? Mi-e teama ca trebuie sa va spun ca idolul d-voastra imaculat nu ar avea cum sa-mi trezeasca sentimente atat de intense precum ura. Ura si la gara. Este, din partea d-voastra, un soi de ofensa sa presupuneti (chiar si numai retoric) ca as fi in stare de asemenea risipiri. Apoi. Apoi daca l-as urî, cumva, asa deodata, s-ar putea oare asta explica dupa cum cereti? Sentimentele sunt sentimente si gata. Daca urîm sau daca iubim (si nu doar ni e pare) atunci nu exista alte motive pentru asta decat sentimentele insasi. Iubim pentru ca iubim si urîm pentru ca urîm. Desigur ca ne putem gasi circumstante atenuante sau agravante (dupa caz) pentru a justinifica faptul ca ne ingaduim sa ne afisam sentimentele respective, dar asta e cu tottul si cu totul altceva. Dar despre ce era vorba? Aaaa da, era vorba despre Crin. Apropo d-voastra de ce-l iubiti? In afara de faptul ca-l cheama la fel ca pe Ion (adica Antonescu 😉 ) mai aveti si alte justificari ale dragostei d-voastre platonice pentru un Crin vestejit fara de vreme, dar cu creieri de copil?

          Dar pe Basescu de ce-l urîti?

          Apreciază

  65. raduhumor said

    Un raspuns mai clar decat asteptam !
    Sper sa va satisfac si eu curiozitatile :
    Mi-e simpatic Crin Antonescu si pentru cele observate de dvs. si pentru ca are un fizic de adevarat barbat politic9 nu ca…) , vorbeste frumos si are tinuta de politician !
    Dar principalul motiv pentru care-l stimez este atitudinea unora ca dvs. deloc explicabila (imi dau seama ca este cel de care va temeti cel mai tare si ati pus toate tunurile pe el !
    In rest ce sa va mai spun ?
    Mi-ar fi placut tare mult sa fiu englez, olandez, suedez,spaniol,belgian, sau macar neamt, grec sau sarb 🙄
    Multumit ?
    Tot atat de mult mi-as fi dorit ca Basescu sa nu-mi fi dat atatea motive (parca v-am spus ca l-am votat prima data :mrgreen: ) de dezamagire, care spre final s-au accentuat 🙄

    @Daniel St Paul va spune ceva ?
    Sau nici asta ?!

    Apreciază

  66. Cineva said

    Saga lui Abalaru-ajunsa la episod 7, seamana bucatica rupta ( pana acum!) cu filmele sovietice de dupa razboi, in care toti cei din Armata Rusa erau super-destepti si toti, dar absolut toti cei din Armata Germana erau prosti gramada.
    Totul de un penibil zdrobitor;

    Me ( Abalaru) = Master
    You ( Securitatea) = Friday = ( servitor)

    Apreciază

  67. raduhumor said

    Apropo de ce spune @Cineva :

    „Din Corabia, la Madrid”
    Ce titlu bestial de „bestseiler” 🙄 ?!
    Si cand te gandesti ca daca cei doi s-ar fi intalnit atunci, cu siguranta apelul ar fi fost dus la Madrid chiar de Nicusor saracu’, care n-ar fi rezistat mai mult de o noapte in brate cu.. Apelul si l-ar fi dus la cererea celei care i-a facut din noapte zi, direct la tinta.
    Dupa care s-ar fi intors la sursa, pe care n-ar mai fi gasit-o, aceasta ajungand la randul ei in bratele vanjoase ale scriitorului de Apeluri, cu OO de otel (Apelul, nu AVPeul 😳 ) si ar fi trait fericiti pana la adanci batranete, cum se chinuie sa faca si acum !
    Amandoi !

    Apreciază

  68. raduhumor said

    De ce ma injurati ?
    Ce n-am voie sa am si eu inchipuirile mele(i) 🙄
    Numai @AVP si @Stely ???!
    Apropos de „meli” – Stely…
    Mi-am adus aminte de un banc : Cica moldovenii (si ele !) mananca cel mai sanatos:
    Fara ” E „-uri 🙄
    Ca ei mananca paini, carni,lapti, broasti (delicioase!), perji, pruni,caisi si cate altele de astea 😆

    Apreciază

  69. raduhumor said

    Tot la prietenul dvs :

    Oops: Se ingroasa gluma 🙄
    Dupa ce trece cu vederea ca @Moni (parca), afirma senin despre el ca nu a gadilat pe nimeni, ci dimpotriva a ramas (cazut?) in limba 🙄
    „el a demascat sistemul comunist si nu a gadilat la nationalism pe nimeni, el nu a cerut sa plece ,a ramas in Oltenia lui,in limba lui, „Titanul” din Corabia. oarecum asemanator cu „piticania” din Gagesti , ne da intreaga masura a starii sale de sanatate (mentala), atunci cand apeleaza la cele sfinte, amenintandu-ne biblic cu o noua Sodoma si Gomora (Corabia si Gagesti) ce vor fi cunoscute ca urmare a ispravilor celor doi neintelesi , dar mai ales neplatiti, la justa lor valoare !
    Finalul e de coma, daca n-ar fi de com(edie):
    „Gata, mi-am clatit destul gura…”
    ( E bine totusi ca simte nevoia, dupa ce, si cat, a mancat, sa se gandeasca si la noi, ca doar in fatza noastra vorbeste :mrgreen: ).
    Numai ca imediat trece iar pe necesitati fiziologice, de data asta mult mai mari, se intelege :
    ” Am treaba ! ”
    Ma mir ca n-a strigat (probabil ca n-a mai avut timp 😳 )la aflarea vestii si un
    -Uraaaa !
    Pe care cu siguranta o poarta, ca-n bancul cu Ceausescu , in suflet !

    Apreciază

  70. raduhumor said

    Cand am pus postarea de mai sus nu stiam ca ala micu’ (Apelul )face 30 de ani !
    Ieri dadeai in Ceausescu
    Azi il perii pe Basescu !
    Cand ai fost de laudat,
    Din moment ce te-ai schimbat
    Intr-un hal de neiertat ?!

    30 de ani de dizidenta, stersi cu mopul
    unei gretoase linguseli (6 ani !) a unei puteri ce niciodata n-ar fi castigat de partea ei un adevarat dizident ! ( ca tot veni vorba de Paul Goma pe-aici !).
    Dar ce-si face omul cu mana lui, nu pot repara nici macar cei mai buni si sinceri prieteni 🙄
    Pacat !
    Preferam mai putin talent si mai mult caracter !

    Apreciază

    • Citesc din cind in cind jurnalu lui Goma, el nu se considera „dizident” ci scriitor.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      @RaduHumor – vad ca v-ati dedulcit la „duplicitati” asta… cum ii zice… cand postezi dublu sec. Mesajele va apar bine merci la tinta dar veniti cu ele si aici. Bravos. Parca ati fi Anderi Plesu, ca numai domnia sa publica acelasi articol si-n Adevarul si-n Dilema.

      Domnule d-voastra mai aveti inca o lipsa. In afara de ce v-am mai spus si reamintit pe blogul cald care va gazduieste la Dunare. Va lipseste imaginatia. Cu o imaginatie functionand in parametri minamali ati fi putut sa va inchipuiti destul de clar cam cum ar fi arata tara asta condusa fara intrerupere de catre Iliescu si urmasii sai (Nastase & Geoana). Sa nu-mi veniti cu flori in discutie caci in realitatea eternei si fascinantei Romannii allternativa de mai inainte si de mai apoi la Basescu ar fi fost si va fi PSD-ul. Intre astea doua e de ales. Imitandu-va reiau ce am spus pe blogul lui Padina: nu va strica mai putin talent in ale verbalizarii daca ar fi fost compensata scaderea respectiva, printr-un echivalent de discernamamt si de bun-simt, de o minima luciditate. Bine acuma la talentul d-voastra nici n-ar fi fost prea greu. Vointa va lipseste. Si vointa.

      Apreciază

      • nea Goe, am auzit de mii de ori ca ati ales rau cel mai mic. Intrebare: E chiar asa de mic rau? Oare se poate si mai rau?

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Sunteti optimist care va sa zica. Sustineti ca mai rau nu se poate. Eu ca pesimist va contrazic: ba se poate. Caci vorba ‘ceea un pesimist e un optimist bine informat. Si uite asa din citat in citat imi vine sa va intreb: dar dv? Ati ales sa nu alegeti (si atunci ce mai atata bagare in vorba) sau ati ales altceva? Care a fost raul cel mic in viziunea lui Neamtu Tiganu? De curiozitate…

          P.S. Adevarul e ca ma offtopic foarte tare ca nu mi se da voie sa ma iau de Basescu si de partidul lui. Da, da… Da’ nu ma pot baga, din cauza coechipierilor pe care i-as avea, ar trebui sa-i am si sa mi-i asum… Pana si la capitolul asta raul cel mai mic sunt sustinatorii lui Basescu (unii dintre ei idioti, ce-i derpt) prin comparatie cinstita cu adversarii lui. (Personajele de fata se exclud, desigur, atat vreme cat sunt de fata).

          Apreciază

      • raduhumor said

        „Asta este pusa pe blogul lui. Si am pus-o si aici ca in situatia in care-i vin idei sa faca modificari, sa aibe de un-sa-si aduca aminte cum a scris c-a facut la inceput! ”

        Din acelasi motiv ca al celui care citeste in Diagonala, mi-am permis sa iau si eu niste masuri de precautie, cu toate ca altadata s-au dovedit inutile, datorita unor evenimente pe care inca le pastrati la rece !
        Despre cum a aratat si arata tara asta si cu Iliescu si cu Basescu am vazut, dar spre deosebire de dvs. eu am si priceput 🙄
        Tocmai de aia imi pierd timpul sa va arat si a treia cale, pe care orice om inteligent ar trebui nu numai s-o intuiasca (dar sa n-o urmeze din niste motive, care nu-mi scapa dar mai bine le fac eu scapate, ca sa nu stiti ca stiu si altii 🙄 ), ci s-o si urmeze !
        Dar , iarasi complet inexplicabil , sunteti vreo cativa care atunci cand auziti de PNL si mai ales de Crin Antonescu, parca sunteti bagati intr-o priza din care nu puteti iesi decat cu ochelari cabalini si parul facut valvoi de spaima nationalizarilor pe care le vor face liberalii si a inchisorilor cu portocalii, dar mai ales pentru incercarea de a face din nou frecventabila tara asta ( cum au dovedit ca pot, dar voi nu puteti admite /recunoaste !)
        ASA CA NU MAI LUCREZ PE BAZA DE IMAGINATIE, CI PE BAZA DE FAPTE, CARE VORBESTE , CHIAR STRIGA-N PUSTIU :ROLL:

        Apreciază

        • raduhumor said

          fARA SA VREAU a iesit asa !

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Dupa o viata tihnita de chiulangiu galagios, cand, la o varsta inaintata, Crin Antonescu, politican liberal, fost ministru al tineretului si sportului, isi va fi dat obstescul sfârsit, pe piatra sa funerara va fi scris: „Aici zace viitorul presedinte al Romaniei”. Daca nu cumva intre timp nu va fi devenit monarhie. (In care suveranul v-a fi desemnat prin alegeri libere intre regele Cioaba si Imparatul Iulian).

          Apreciază

        • Io nu votez, am insa o teorie de cum ar fi fost mai bine, da aici nu e locu. Vei fi surprins cit da dastapt sunt.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Pai mai bine era daca se grabea Ceausecu un pic si ne aducea din socialism in comunism. Dadea fiecare cat putea si primea cat avea nevoie. Scriai o poezie, pac, ti se publica. Voiai BMW ca sa te duci pana la Paltinis, pac il primeai. Voiai sa nu mai fi tigan, pac, te facei neamt. Ma rog asta merge si fara comunism.

          Apreciază

  71. Citind in diagonala said

    Citind in diagonala Says: Comentariul tău e în așteptare.
    7 octombrie 2010 la 21:25


    – Voiam să-l întâlnesc pe unul… Istrate, ca să-i dau Apelul…

    – Păi, nu vă spusei? Eu am ştiut că Istrate e omul dvs (3) /b(3) Ştiam pe draqu !/b

    Nu ca as fi foarte curios, dar ai putea sa ma lamuresti, dizidentule, de ce aruncai in bratele securitatii lui Ceasca un om despre care nu stiai nimic? Sau iti imaginai ca daca lucrurile ar fi mers prost pentru tine, pentru el n-ar fi fost acelasi lucru?
    Daca omul ala ar fi fost complet inocent si si-ar fi luat-o din cauza ta?!

    Asta este pusa pe blogul lui. Si am pus-o si aici ca in situatia in care-i vin idei sa faca modificari, sa aibe de un-sa-si aduca aminte cum a scris c-a facut la inceput! 🙂

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Scapati din vedere cateva lucruri. Mai intai ca omul recunoaste ca era pe pilot automat (nu gandea ce spunea, ii dicta un pitic AVP, la ureche, pe dinauntru). Deci nu e responsabil de aceste declaratii ci pitcul care pitic iata ca refuza sa creasca (in 30 de ani cat altii intr-unul). Al doilea ar fi ca intuitia sa nu avea cum sa greseasca in privinta nimanui si cu atat mai putin in privinta lui Istrate care facuse imprudenta sa-i laude textele, martea, la cenaclul de luni. Si ar mai fi ceva care va scapa dar din pacate imi scapa si mie si nu-mi dau seama despre ce ar fi vorba. 😉

      Apreciază

    • Cititorule, te-ai intrebat de ce avea nevoie „dizidentu” de semnaturile altora pa Apel, nu era suficienta semnatura lui, s-o trimita la Europa Libera? Nu era logic pt. orice om cu capu pa umeri ca-n cazu in care incepe sa o arate la mai multi va ajunge la Secu? E timpenie sau ce?

      Apreciază

      • Citind in diagonala said

        Toata povestea aia a lui Padina suna ciudat. Admit ca s-a indoit de relevanta numelui sau si a cautat alte nume care sa i se alature. Dar, in aceeasi masura, putea gandi ca daca culpa devine comuna, impartirea pedepsei se va face proportional. Pare capabil de asemenea ganduri, atata timp cat n-a avut nicio remuscare in a-l arunca pe Istrate (cine o mai fi si asta) in bratele lu’ Secu.

        Apreciază

      • raduhumor said

        @NT
        I-am spus si eu asta cu strans semnaturile, de parca vroia sa prinda in capcana , sa compromita sau sa distruga niste destine !
        E ca si cum ar veni acum la mine sa-i semnez un apel pentru suspendarea lui Basescu 🙄
        Ce nu stiu toti ca sunt pentru ?
        Pentru ce mai trebuie, sa si semnez ?
        Pentru a ma avea mai bine la mana, in caz de ceva :mrgreen:
        Si apoi , vorba ta, putea sa-i semneze in fals, ca nu cerea Madridul expertiza grafologica ( sau asta n-ai mai apucat sa o spui si tu ?)

        Pana la urma scoaterea la aer a rufelor de acum 30 de ani vorbeste de sine, mai mult decat toate stelele si minicele de pe blog, iar tacerea celor care ar putea sa-l scoata din incurcatura, nu face decat sa starneasca indoieli si suspiciuni.
        Cu alte cuvinte :
        Cine se scuza, se-acuza !
        Si daca tacea … dizident ramanea !
        Ca altfel pe masura ce citesti, descoperi o multime de contradictii si fapte la fel de reprobabile , pe care le facea turnandu-i la gramada pe toti ( memorabil ramane episodul remarcat de mine cu masina de scris a Institutiei, cand ii ia la rand pe toti si din sat si din oras :mrgreen: 🙄

        Apreciază

  72. Citind in diagonala said

    Lasandu-l pe ala de-o parte, nu stiu cine esti, dar imi place cum scrii.

    Apreciază

  73. Dl.Goe said

    Radem noi si glumim, si facem bascalie de AVP-ul cel cazut in ridicol, parasit de toti (nu de toate)… si se cuvine sa facem asa… pentru ca omul nostru face tot ce-i sta in putinta pentru asta, implora sa fie luat in bascalie, lucreaza consecvent la daramarea oricarei recunoasteri si aprecieri… cotcodacind intr-una… Dar totusi ceea ce este si se vede azi a fi un nimic, a fost la vremea respectiva un gest important, semnificativ, greu de receptat la adevarata dimensiune azi… Si daca vremurile si trecerile fac receptatea grea, dificiala, maestrul Padina, pe care si mucalitii sa-i detractori il iau in râs sau in bâta (iubindu-l totusi in felul lor), face aceasta receptare imposibila… Bunica-mea a taiat odata o gaina care oua zilnic, pentru ca dupa fiecare isprava, cotcodacea cate o jumatate de ora de-i impuia capul. Alea care erau mai discrete, desi ouau mult mai rar, au dus-o mai mult si mai bine… Dar vorba ‘ceea nu mai poti invata gaina batrana sa traga la jug, sau cam asa ceva.

    Apreciază

    • raduhumor said

      Nu-l poti impresiona pe unul care a trait de mic cu duba securitatii noaptea la poarta, sau a fost exmatriculat din 4(patru) facultati, deoarece a refuzat sa-si toarne colegii (unul dintre ei fiind lichidat la nici 35 de ani de mana lunga a celor care-i facilitau unuia sa publice sau sa-si ridice salariul desi nu dadea pe acolo decat pentru a-si scrie la masina denunturile :mrgreen: .
      Voi puteti inghiti orice, fie din naivitate , fie la ordin, dar macar nu-i acuzati pe altii ca au greturi 🙄

      Apreciază

  74. Citind in diagonala said

    Mr Goe, aveam vreo 11-12 ani (cred ca ’81 sau ’82) cand, in Mamaia (sunt constantean), pe peretele unui restaurant situat chiar langa plaja (cred ca se numea „Estival”, oricum, dincolo de Savoy), in plina vara, am vazut scris „Jos dinastia Ceausescu”. Era o chestie scrisa cu ceva asemanator cu smoala amestecata cu pacura care a stat pe zidul ala cel putin o saptamana, pana cineva s-a prins ca exista, desi o vedeau toti cei care erau pe plaja. In prima faza au incercat o varuiala rapida cu un var bej, desi peretele era alb. L-au dat mai gros, sa astupe. Dupa ce s-a uscat, se putea citi in continuare acelasi lucru, doar ca de data asta era un bej mai inchis pe un fond bej. Cred ca se datora grasimii din pacura ce refuza sa se lase acoperita. Fapt este ca in plina vara au ras tot peretele ala si l-au facut albastru, culoare care a ramas pana dupa ’89.
    Nu stiu cine a scris aia pe pereti, dar mi se pare un gest mai curajos si mai altruist decat povestea aluia. Pentru asa ceva, jos palaria. Pentru Padina, care nu stia ce sa faca mai intai – sa-l vanda pe Istrate sau sa faca pe posesorul de pitic sub scufita – doar un mare semn de intrebare.
    Pentru ca chiar pare sa fi jucat la doua capete: fie ii iese si iese din anonimat, fie nu-i iese si iese din anonimat.
    Actiunea ulterioara, cea in care se judeca cu editura, nu prea stiu cum s-o incadrez, desi si asta ar putea fi usor legata tot la „iesirea din anonimat”. In a blaze of glory, dupa cum spunea francezul Kant cand a fost in Bulgaria.

    Apreciază

  75. sorin cucerai said

    Un mesaj care refuza sa apara, din motive necunoscute mie, pe blogul lui AVP:

    Curios lucru, AVP. Carevasazica tu le ceri lui Dorin Tudoran si domnului Goe sa fie „ferentaristi” atunci cind le ceri sa-l baneze pe Radu Humor?

    Dar nu te teme, nu-ti cer si nu ti-am cerut niciodata asa ceva. Nu faptul ca nu l-ai banat pe respectivul necunoscut m-a intristat, ci faptul ca nu ti-ai onorat obligatia de prietenie aparindu-ma tu insuti. In loc sa ma aperi de acuze nedrepte, ai preferat sa-mi ceri sa ma apar singur.

    La fel, nu ti-ai onorat obligatia elementara de prietenie cind i-ai permis lui Devis Grebu sa debuteze pe blogul tau cu un „pamflet” la adresa mea si laudindu-l pentru respectivul „pamflet” in loc sa mediezi intre un artist pe care-l apreciai si un prieten.

    In fine, nu ti-ai onorat obligatia de prietenie cind luni de zile i-ai aplicat lui Marius Oprea – impreuna cu Devis Grebu – lovituri din cele mai mirsave. Desi stiai ca e prietenul meu, si desi va rugam insistent sa n-o mai faceti. Un prieten al unui prieten nu se ataca niciodata – nici macar pe drept, si cu atit mai putin pe nedrept.

    Altfel, afla de la mine ca o ruptura are intotdeauna DOI vinovati. Daca ai citit ce-am scris azi-noapte, vei fi vazut ca eu unul am regretat partea mea de vina si mi-am cerut iertare pentru ea. Cind tu insuti iti vei asuma partea ta de vina – incalcarea repetata, neprovocata si adesea grosolana a obligatiilor elementare de prietenie fata de mine -, prietenia dintre noi doi va redeveni posibila.

    In fine, nu mai insist. Fa ce crezi si ce poti.

    PS Alt lucru curios: sunt in continuare in relatii apropiate si cu Marius Oprea si cu Vladimir Tismaneanu – la urma urmei, protagonistii acelui nefericit conflict; eu am intervenit doar incercind sa-l sting. Altii insa – chibiti ai unuia sau ai celuilalt – au intervenit incercind sa-l amplifice si eventual sa-l foloseasca in avantaj propriu. Cu unii dintre acesti chibiti – ba si cu unii dintre chibitii chibitilor – relatiile mele s-au stricat.

    Asta, cum spuneam, mi se pare interesant: cu protagonistii sunt si acum in relatii bune, dar cu unii dintre chibitii lor – nu. De unde rezulta ca respectivii chibiti sunt mai intransigenti si mai orbi decit protagonistii unei confruntari. Iata o concluzie la care merita sa meditam.

    Apreciază

  76. Dl.Goe said

    Anunt umanitar in atentia unui cititor legendar al textelor apocrife de la Marea Moarta postate pe Arca lui Goe: savantul Viorel Padina, autor al Oului de la Corabia: Papa Benedict recunoaste ca: Dumnezeu a stat in spatele Big Bang-ului, oops (vorba poetului)… Fiat Lux.

    Apreciază

  77. Radu Humor said

    Cat de dus cu pluta poti fi ca sa intrebi pe cineva ceva, stiind ca un bun crestin ca mine n-o sa poata fi niciodata pacalit de minciunile lor sioniste, al caror principal scop este tocmai distrugerea Ortodocsiei, dar mai ales stiind ca chiar daca ar vrea nu ti-ar putea raspunde pentru ca are interdictie sa comenteze la tine ?!
    Cel mai penibil dintre toti suitii pe acea Corabie, ce duce in ridicol , mi se pare Sorin Iliesiu, care cu o naivitate dezarmanta continua sa se minuneze de orice scapare 😳 a lui Abalaru, cam in felul celui care vazuse girafa la circ :
    – Woow !Asa ceva nu se exista !

    Apreciază

  78. sorin cucerai said

    Scurt dialog suprarealist. Incepe aici: http://viorelpadina.wordpress.com/2011/01/08/niste-caraghiozi-cu-ifose-cioclopedice/#comment-23293

    …si habar n-am cum, unde si de ce se termina.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Universul „Padina” ar putea fi cu certitudine sursa sublima de inspiratiune intru crearea unui funambulesc personaj suprarealist. Prezenta sa in aceasta falie spatio-temporala atenueaza pana la anulare orice deosebire intre Corabia si Macondo. Pacat ca niciun Gabriel Garcia Marquez nu-i poate observa zbaterea. Dar cine stie. Urmele pe care se straduieste sa le lase-n eter precum si ecourile pe care le starneste, conservate pe alte bloguri, ii vor aduce candva, post-mortem, consacrarea dorita, intr-un fel diferit dar la amplitudinea/magnitudinea pe care o viseaza. S-o gasi poate candva vreun geniu scriitoricesc ce va sa rezoneze sincron cu vibratia remanenta a poetului cu ou de otel si care, pasind, mut de uimire, in sens invers pe urmele fosilizate ale corabianului, il va descoperi la adevarata-i valoare (reprezentativa pentru specia umana) si-i va asigura apoi nemurirea, imortalizandu-l deodata intr-un personaj de talia lui Aurliano Buendia intaiul ori peste. Potential exista.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Domnule sorin cucerai
        Dumneavoastra aveti pareri si intentii foarte bune cu acest personaj, as zice de pomina al blogosferei, care mergand pe principiul cunoscut:
        „Calomniaza, calomniaza ca pana la urma tot va ramane ceva”
        Se lauda, se lauda si nu se mai opreste, cu gandul ca vreo cativa tot ar putea sa-l creada, dar mai ales „sa scoata banul” – telul lui suprem, dupa care- Potopul- de vorbe si ocari !
        Cum asta tine de caracter, capitol la care se dovedeste extrem de deficitar, ajunge in situatii limita in care pana si cei ca dvs, care i-ati recunoscut o bruma de valoare (existenta- fara doar si poate) si i-ati atestat-o sincer (dar parcimonios ;)) si cu inalt profesionalism, sa fie obligati sa revina, daca nu pentru a-si retrage bunele aprecieri, macar pentru „a-l trage de maneca”, atentionandu-l ca sare calul din ce in ce mai des si aterizeaza dincolo, pe un teren plin de balarii si alte mizerii ale firii lui mult prea oltenesti 😉
        Numai ca omul si-a tras, asemeni lui Noe ( ca tot suntem pe (b)Arca lui Goe)cateva perechi de pupinlaudatori, dispusi la orice ora, din zi si din noapte sa-i gadile orgoliul bolnavicios, astfel incat a ajuns sa si creada 100% ceea ce la inceput, cu aroganta si impertinenta inconstienta, cauta sa introduca parsiv si insinuant in mentalul colectiv.
        In rest, incercarea dvs de a-l aduce cu picioarele pe pamant, are aceleasi sanse cu aceea de a va lua el in balon 😉

        Apreciază

  79. Radu Humor said

    Imi inchipui ce-i pe/in capul Abalarului, bagat la gramada printre atatea nume celebre, inconjurate de faima si purtatoare de veritabile cojones literare si bietul corabian cu outele lui ( e drept ca unul, din motive cunoscute, tare ca otelul!), incercand sa sparga cu el orice norme de bun simtz si megagrandomanie bolnavicioasa.
    Pe bune, omul asta a trecut de faza cu Napoleon si nu se va opri pana in ceruri de unde ne va bombarda cu cacarezele lui literare, de care nu te poti apara decat prin Ignore !
    Boetul de el, cand sa-si revina cu picioarele pe pamant s-au mai gasit doi noi inlocuitori ai nechezolului @Stely , care l-au scos complet din minti !
    Ce credea el pana acum ca-i mare de nu incape pe usa Istoriei Universale, dar acuma-i sigur ca o sa se plictiseasca singur in noul Olimp din Gura Padinei 😉

    Apreciază

  80. Radu Humor said

    Abalaru inoata printre atatea locuri comune , ca atunci cand nimereste-n preajma unor spirite ( din proprie, sau alta initiativa 😉 ) mai elevate, plonjeaza-n ridicol fara discernamant, ba mai si laudandu-se cu asta !
    Hatru cum era si exasperat de insistentele olteanului , sa-l bage si pe el in seama, nu numai in mama , cum facea „Ingerul blond” una-doua cu cei care-l agasau, Nichita s-a indurat si de el si i-a plesnit o poezie ” sa se sature” 😆
    Cand poezia , al carei titlu-” Desert”- „Se dedica lui Viorel Padina” si incepe cu versul :
    ” Stateam cu laba obosita…” , ma tem ca asistam la una din celebre shotii ale lui Nichita Stanescu 😉
    QED

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ma asteptam sa va proptiti in „laba”. Cititi poezia pana la capat si mai lasati tâmpeniile infantile.

      Incheierea zice:

      „De tine eu mă rog
      ca să visezi și pentru mine.”

      Daca erati cat de cat capabil sa treceti de „laba: i-ati fi putut reprosa poetului ca i-a inseleat asteptarile poetului, rugamintea, testamentul renuntand sa mai viseze. Poetul Viorel Padina a incetat sa viseze poetzeste. Nu mai viseaza pentru nimeni, daramite pentru Inger.

      Totusi cred ca am gasit ceva:
      Aud cum nenascutii caini
      Pe nenascutii oameni cum ii latra: Ham-ham-Hum…ori nu.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Induiosatoare interpretarea dvs, numai ca nici ceea ce remarcati pe buna dreptate ca fiind in favoarea (a)micului -dusman, deloc nu-l scoate din rahat ( stiti cand il intreaba leul pe iepuras daca are blanita moale si la raspunsul mai mult decat entuziast si asigurator al acestuia,il ia si se sterge cu el la fund :mrgreen: ?!)

        ” Tin laba mea de leu
        Pe-un iepure ranit ”

        Iar finalul apoteotic, care pur si simplu va scoate din minti :
        “De tine eu mă rog
        ca să visezi și pentru mine.”

        era una din cele mai des intalnite licente poetice, pe care Poetul o folosea
        modificand-o doar prin partile esentiale :
        sa visezi, sa plangi, sa razi, sa scrii, sa citesti, sa cauti, sa asculti, sa privesti, sa iubesti, sa uiti, sa mananci, si, mai rar ce-i drept,
        „sa bei pentru mine.”
        Bine, mai este una , dar vreau s-o menajez pe @Stely, care oricat de ocupata, tot gaseste timp sa va viziteze ( ce ti-e si cu bunicile din ziua de azi, nici in ele nu mai poti avea incredere 😳 ).
        P.S.
        Mi-au placut latraturile 😉
        nu-i decat o

        Apreciază

  81. Radu Humor said

    Iar faptul ca se aciuase pe langa Nichita , facand-o cand pe usierul(garderobistul-iarna), cand pe turnatorul ( prin pahare si pe unde se mai apuca/nimerea) :
    „Eu i-am introdus in anturajul poetului pe mai toti primicerii “Cenaclului de luni” (Iaru, Cosovei, Visniec, Stratan, Stefoi, Mady Marin, Magda Carneci, Vlasie, Brancoveanu etc.)”
    ca mai apoi nimeni sa nu-l mai bage in seama, cu toate insistentele lui disperate , spune mai multe decat pretinde ca i-ar fi dedicat lui- Nichita Stanescu 😉

    P.S. Unii se apucau si mai bagau si prin buzunare file scrise( de Poet sau discipoli) si mototolite sau imprastiate prin toata casa, astfel ca nu-i exclus ca unele creatii considerate rebuturi atunci sa fi ajuns astazi bune de tipar .

    Apreciază

  82. Radu Humor said

    E poate normal, ca unii sa nu creada supozitiile mele in legatura cu „prietenia” Abalarului cu Nichita si certitudinea mea vis-a-vis de lipsa de caracter a celui dintai, dar daca nici destainuirile scapate recent ( asta da, porumbel ! 😉 )
    n-au darul a va edifica, vina nu-i a mea

    „….dedicaţie de care io habar n-aveam, dar nici nu mai pot verifica live dacă într-adevăr aşa este, întrucât, din păcate, am ieşit din posesia volumului maestrului chiar în secunda următoare aceleia în care poetul mi l-a ştampilat cu autografu-i preţios, transferându-l în proprietatea unor pretini cilibii, fistichii & cheflii contra una navetă de bere kaki…oops. ”

    Ca sa nu mai vorbesc de alta mostra de seriozitate si imbecilitate cu care a trecut prin viata, reusind sa scape toate trenurile ce duceau spre varf :

    ” Colocviul National de Poezie- Iasi 1978 ( la care desi am fost invitat de N.Manolescu personal, n-am putut sa merg, fiindca n-am avut bani de tren…oops) ”
    Dumnezeule ! Asta ” bea si papucii Maicii Domnului”, cum se spune in popor si apoi umbla in nestire la cersit (poate acuma afla si cei care l-au miluit cu bani frumosi, ce-a facut cu ei, daca n-a reusit sa-si publice cu atata amar de bani, macar opera-i de 57 de pagini 🙄 ) .

    Ecce homo !

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Pentru a nu strica vraja excelentului comentariu de mai jos, n-am indraznit sa pun acolo, remarca, pe care splendida postare mi-a prilejuit-o :
      Ce uriasa deosebire intre doi oameni care au avut privilegiul sa se afle in preajma spiritului- esenta Nichita Stanescu ?! 🙄
      Cu respiratia intretaiata de frumusetea redarii unor clipe cand geniul era mai aproape de om, cum de putine ori in istoria noastra, m-a lovit dureros intrebareace ce sta protapita in capul unui articol :
      ” Cate poesii mi-a dedicat Nichita..? :rool ”

      Pai si daca ti-ar fi dedicat vreo suta , la ce ti-ar fi folosit ?
      Ca tot le-ai fi baut pe toate :mrgreen:!

      Poate de asta
      ” Nichita nu dedica; dăruia poeziile. Ne-viu, poetul ne-cuvintelor vieţuieşte de o ne-chemată eternitate în mine.

      Rongo „

      Apreciază

  83. Rongo said

    NICHITA UDIGMIC

    Iureşul nechemaţilor poetului necuvintelor mi-a pus şi mie picioarele în spinare, perfect indreptăţit biografic de lipsa celei mai mici tentative de a fi comis poezie. ”Om bun”, i-am răspuns, negăsind altfel cum, întrebarii din spatele uşii la care bătusem, de care mi-a zis c-o lasă ne-nchisă, şi “intră, om bun, dar aşteaptă-mă în sufragerie până să-mi iau ceva pe mine” – în a patra sau a cincea zi de Paşte, cum s-a nimerit să-mi plesnească ideea datului buzna bio-socio-psiho-liric. De ce l-or fi pătimit despuiat pe Iisus? – îmi punea gândul cotul pe masa la care aveam să cinăm tainic spre seară. Cu moartea pre moarte călcând înviază nud inţelesul, fără trupul cuvântului, metafora care se înalţă prin sacrificiul trup-sufletului a două cuvinte – trebuia să-mi dau seama din orânduirea compozită a odăii în care bufetul florentin nu se lovea de nicio culoare cu scaunele şi masa Bonanza, de care, dintr-un părete, mă da cu capul într-un tranşant clar-obscur Sorin Dumitrescu. Cine-ar putea reproduce spusele ne-zicerilor lui Nichita Stanescu? Nu expresia clară a sensului rezemat pe cuvânt o rostea, ci pe aceea a înţelesului stors metaforic şi ridicat antheic de pe tern, descumpănitor, peste cuvinte. Numai o matahală ca Nichita era capabilă să ridice strivitoarea greutate a vorbei, ameţind-o de uşurinţă, îmbătând-o. Criptic şi hâtru, răsturna pe oglinda mesei cufăraşul cu monezi vechi – de fiece dată tetradrahma de argint odihnind lângă rubla arămie – surâzând pişicher: zeii vieţuiesc mai ales pe sub pietre. Care este diferenţa dintre imperiul sincretismului metaforic şi cel al dezordinei, dacă nu cea absolută? Nimicitor de blândă, intuiţia exaltă şi inhibă; lucidă, năuceşte. Nichita punea orice lângă orice şi pe sine lângă oricine pentru a-l îmbuna pe Enchidu, minotaurul intuiţiei care-l hăituia. Relieful alcoolic al meandrelor verbului se aşternea îmblânzit la intrarea cultului în înălţătoarea ucenicie a prieteniei: ”invaţă de la păsări…” Prohodul metaforei verbale va reînvia fără contenire în imnul alcătuirilor de deasupra, cu viaţa pre viaţă trecând. Nichita nu dedica; dăruia poeziile. Ne-viu, poetul ne-cuvintelor vieţuieşte de o ne-chemată eternitate în mine.

    Rongo

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Incantator !
      Se vede ca n-ati respirat degeaba aerul tot mai rarefiat, dar incarcat de sublim, din preajma lui Nichita !
      Multumesc, Domnule !

      Apreciază

    • dl.Goe said

      Indraznet gestul de a aduce acest text aici, sub textele lui Radu Humor. Cred insa ca o strangere a cioburilor lui Nichita ne-omul nu poetul, raspandite si insamântate direct in carnea celor contaminati de duhul lui, prin contact direct, ar putea fi sursa unei fabuloase holograme. Am putea vedea o alta imagine (nascuta noua) a celui care intermedia (fara pretentii) trimiterea in lume a unor daruri in forma de… poezie, Doamne iarta-ma. Dar cine? Cine sa o faca? Si de unde sa inceapa. Poate ca ar trebui ca toti apartinatorii sa-si aminteasca si sa evoce cum si-au petrecut noaptea in care a murit Nichita Stanescu trecatorul. Cum ati petrecut acea noapte d-le Rongo?

      Apreciază

  84. Rongo said

    Rămăsesem îngrijorat, ca şi prietenii ce-l condusesem la gară, nunta Ofeliei şi a lui Alexandru, vizitele şi musafirii obosindu-l peste măsură. O sticlă de Johny Walker, pusă la bătaie de Protopopul oraşului l-a frânt pentru prima oară, cu o noapte înaintea plecării, dar un ceai de mentă l-a ajutat să se ridice şi plece, la insistenţele Dorei. Până spre dimineaţă i-a fost rău, am aflat după tragedie. Prin Dora, ştiam toţi că termenul dat de medici trecuse cam cu o lună. Cine să-i stea în cale impetuosului ale cărui încurajeri ne-au făcut să ne credem cu toţi genii? În prezenţa lui, asta se întâmpla: aripile prinse de el ne incendiau, înşine nu ne mai desluşeam minţile. Suntem prieteni – spunea – când împreună facem o metaforă. Şi aşa era cu Nichita: săreai peste umbra ta.
    Protagonista filmului Eu când vreau să fluier, fluier este fiica lui Alexandru şi a Ofeliei.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Multumesc pentru pâlpâire. Frumoasa fata. Cred ca ar mai trebui inca 1000. 1001 de pâlpâiri pentru o holograma cu Nichita cel raspandit/risipit, irecuperabil/incurabil in altii. Care va sa zica fiica acelor Ofelia si Alexandru…

      Apreciază

  85. Radu Humor said

    skorpion Says:
    20 ianuarie 2011 la 07:17
    buna dimineata,

    AVP, daca mai ai amintiri cu Nichita Stanescu, m-as bucura sa le evoci.
    –––
    I-am zis lui @Skorpi ca mai sunt amintiri ( si inca ce amintiri 🙄 ) pe blog la @Dl Goe, dar cum n-a intrat postarea mea, asa nevinovata cum era, m-as bucura si eu la randul meu, daca l-ar anunta cineva, cumva….

    Apreciază

  86. Radu Humor said

    Fantastic ! Daca nu-l opreste nimeni pe Abalaru, asta se baga in kkt pana-n gat :mrgreen:
    O alta mostra a caracterului precar al olteanului s-a lasat cu ceva deranj :
    Deoarece s-a laudat ca aduce un intyerviu cu Nichita Stanescu pentru care primise probabil si un avans, iar acesta nu acceptase sa i-l dea, Abalaru , in stilul lui caracteristic s-a apucat sa fabrice unul, ca sa-si justifice banii luati !
    Numai ca la aflarea acestei magarii (Abalaru zice ca a fost o glumita de-a lui, cum face si acum cu cei pe care-i tapeaza de bani 🙄 )Ingerul Blond era sa-l stalceasca in bataie si a rupt-o definitiv cu olteanul argat care se dadea boier cand acesta nu era acasa !

    P.S. Penibila si puerila justificarea pe care o aduce Abalaru, vine dupa ce in QMagazine-ul Florianei Jucan apare stirea cu batai intre poeti/scriitori ( macar l-a prins si pe el la poeti 🙄 ).
    Cine mai poate crede ceva din spusele jalnicului personaj
    inseamna ca-i masochist si se trateaza….

    Apreciază

  87. Rongo said

    Chiar azi o să-i fac neapărat o pomană cu whisky lui Nichita, fiindcă am avut cu el înţelegerea că va încerca să-mi trimită de „acolo” un semn. Când am încercat prima dată, probând o maşină de scris, să pun pe hârtie cateva rânduri – prin ’90, căci în ciuda dorinţei mele nu reuşisem să depăşesc o nejustificată reţinere pentru a îngăima ceva despre el – la a doua frază, un zdrahon de bărbat aflat lângă mine a fost fulgerat de infarct. N-am făcut nicio legătură. Cu altă ocazie, într-o şedinţă de cenaclu, angajând o polemică nichitiană, unul dintre participanţii la discuţie s-a prăvălit într-o criză de epilepsie ce a degenerat într-un AVC. (Pe Alexandru, mirele cununat de Nichita cu Ofelia, tot ciroza l-a ras.) M-am eschivat de atunci subiectului, deşi cu ocazia nenumăratelor ceremoniale mi s-a cerut să-l evoc.
    Dacă n-am scris mai mult despre el în textul acesta aseară, e pentru că, plecând înaintea acestei fraze după ţigări, meşterindu-i în minte pe drum eufonia, n-am mai avut loc în gând să iau restul de la o bancnotă de o sută, pachetul costând numai zece. Vânzătoarea, să mă blesteme, când, întorcându-mă la cinci minute, mi-am revendicat dreptul. Am apucat să văd, însă, într-un galantar, că 90 şi ceva costă o sticlă de whisky. Cum am rămas iar fără tutun, fug să repet invers figura.

    Apreciază

  88. Dl.Goe said

    In atentia celebrei doamne Stelly, un text ce (in mod miraculos, din motive clar-obscure) refuza sa (mai) apara pe blogul amicului Padina (soarta cruda):

    Dupa spusele lui Viorel Padina, in urma unui duel de improvizatie poetica pe tema data cu Nichita Stanescu (in care olteanul recunoaste cu seninatate ca a trisat), invinsul Nichita i-ar fi soptit ceva invingatorului Padina:

    „…dupa care poetu’ a venit si m-a imbratisat, declarandu-ma superioru’ lui (si soptindu-mi la ureche, cu o voce dintr-odata schimbata: “Vezi ca eu o sa mor curand, vezi ce faci!…”),…”

    N-am nicio indoiala privitoare la veridicitatea faptelor. Lista interpretarilor posibile, probabile, plauzbile, va ramane insa vesnic deschisa:

    1 ) Stiindu-se muribund Nichita isi facea pomana in viu!

    2 ) Fiind muribund Nichita nu stia ce spune si mai ales ce face! N-ar fi nici primul nici ultimul. E insa singurul care n-a apucat sa regrete.

    3 ) Nichita facea ce facea de obicei cu toata lumea care-i ajungea in preajma, nerealizand insa ca unii se vor lega cu speranta de vorbele sale (in)consistente si peste zeci de ani. Lumina.

    4 ) Nichita, de felul lui, facea un misto finut de el insusi si de cei pe care-i mirosea mai slabi de inger. De ingeri.

    5) Atins de aripa mortii Nichita isi ingaduia sa fie macabru si cinic.

    6) Nichita era un generos genial. Stiind ca Padina n-o sa faca nicio branza cu talentul sau nativ, taranesc, ii oferea maximul premiului pe care-l poate primi un pârlit: o lauda de povestit nepotilor la varsta ireveribilitatilor ce consemneaza inexorabil ratarea gloriei antume. Postume nu. E posibil ca Padina sa ajunga in rai si sa-l distreze iarasi pe Nichita cu naivitatile sale ingeresti.

    7) Nichita voia sa spuna de fapt „Vezi ca eu o sa mor curand, vezi ce faci!… Sa nu te astept prea mult”!

    8) Nichita i-a oferit lui Padina un cec statistic in alb. Daca Padina facea vreo branza Nichita ar fi castigat aura de adulmecator de talente (asa sunt poetii se gandesc si la gloria de dupa moarte). Daca nu, nu pierdea nimic.

    9) Nichita facea teste. Poti obtine efecte spectaculoase cu astfel de teste in care in negi evidenta in mod abisal (Padina nereusind toata viata sa faca macar o zecime din ceea ce Nicolae Labis, de exemplu, a facut doar in 4 ani).

    10) Nichita Stanescu chiar credea ca Viorel Padina este cel Unu, Alesul, posesorul unic al originalitatii macre ca principiu suprem si al unicitatii stilistice ca marca indubitabila a geniului, Poetul care urmma sa scoata Romania de la periferia culturala a lumii, oferind universaitatii Poemul de Otel, Planeta Ou si Ipoteza Cosmosului Germinativ, capodopere ce vor fi intelese si puse in circulatie mondiala incepand cu anul 2189, prilej cu care la Corabia se va inaugura, pe 22 Decembrie, un obelisc gigantic dedicat artistului si luptatorului pentru libertate: Viorel Padina nascut Abalaru. In acelasi timp la Izbiceni, in fata cladirii fostului CAP se va dezveli bustul poetului din tinerete, in tricou cu masinute.

    Apreciază

Lasă un comentariu