(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Dorin Tudoran, Miorita si altii

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 6, 2010

De trei zile-ncoace…

Sau Conu Dorin fata cu critica ratiunii (im)PUR-e…

De trei zile-ncoace conului Dorin gura nu-i mai tace. Ii multumeste intr-una lui Cristian si Tudor si Popescu pentru ajutorul si asistenta nesperate si dezinteresate pe care acesta acesta i le-a acordat fara preaviz, in lupta cu dusmanii, cu detractorii, cu pigmeii, cu epigonii, cu cu-cu, cu… CTP-ul a ales dintre dusmanii d-lui Tudoran pe aceia care se intampla sa fie prieteni cu dusmanii sai personali (ai CTP-ului, vezi bine) si pe care i-a tavalit de le-au mers fugii. I-auzi ce le zice tribunul presei:

Acest Dorin Tudoran e omul lui Felix…

Propoziţia asta e făcută publică la sfârşit de septembrie 2010. Ea aparţine unei mediocrităţi agresive şi e reprezentativă pentru haita din care face parte. Aceşti anticomunişti mult după spartul târgului, disidenţi nechezol, eroizându-se masturbator în faţa tinerilor lipsiţi de simţul realităţii, boxând îndârjit cu propria lor umbră, sunt locotenenţi perfecţi, adică ţiitori de loc ai „patrioţilor” care îl turnau şi-l denigrau pe Dorin Tudoran în anii ’80.

Confuzia e maxima pentru ca, in fond, descrierea corespunde perfect chiar oamenilor de la Antene, alde Badea, Ciutacu, Gadea, Stan si cu voia d-voastra, ultimul pe lista chiar titanului presei CTP-tine.

CTP, acest produs expirat al presei din Romania, o rusine a presei (care uite ca n-a fost in stare sa nasca un titan si mai mare in 20 de ani de gestatie) este si un prost exemplu de evolutie, de crestere si descrestere, in plan uman. Modul in care a evouluat inginerul in ziaristica, ca formator si deformator de opinie, face pe orice om cat de cat normal la cap, la trup si (mai ales) la suflet sa priveasca pe viitor, cu exagerata circumspectie orice lider de opinie care cocheteaza autoritar (sic) cu adevarul (adevarul cu „a” mic nu Adevarul cu amic), cu echidistanta, cu capacitatea de a sesiza si formula esentialul… Ratarea specimenului CTP-tine este in sine un inhibitor major in aparitia si consacrarea unor alti necesari lideri de opinie credibili, cu priza la public din randul tinerilor talentati, prezenti prin presa. Poti sa stii ca oricare dintre ei n-o sa evolueze taman ca CTP-tine?

Dar ma rog nu despre titan era vorba aici ci despre protejatul sau de circumstanta, cel caruia de trei zile-ncoace gura nu-i mai tace, scrisul nu-i mai place si-ntr-una zice „saru-mana Cristian”… Voci din siaj afirma ca gestul sau e doar unul elegant si firesc, intre oameni civilizati si ca orice alte interpretari sunt tendentioase. O fi… Sau n-o fi…

Daca voia sa-i multumeasca lui CTP-tine, conul Dorin avea alternativa. Mai potrivit ar fi fost sa scrie, cu modestie nespecifica, un comentariu (cu exact continutul titlului de post ce-i troneaza de trei zile-n blog) chiar in subsolul articolului de la „Gandul”, acolo unde s-a produs solidarizarea intre cei doi. Ar fi fost un gest curajos si spectaculos. Ar fi luat la cunostiinta si CTP-ul, si cititorii sai (era important) si si comentatorii de acolo. Conu Dorin si-ar fi luat injuraturile de rigoare intru intarirea demonstratiei lui CTP-tine si totul ar fi curs firesc. Conu Dorin insa a ales o alta varianta de „saru-mana”, un post vid pe blog (bine ca n-a fost iarasi un post negru), cu multumescul in cap, si cu trimitere catre maciuca lui CTP-tine… Si pe care-l tine-n top ca sa fie sigur ca citeste toata lumea si ia aminte: conul Dorin nu e singur in gandire… in padure… Fiti cuminti ca va dau lui CTP. Am impresia ca dl. Biju este mult mai important decat pare. Sau macar asa il fac sa para domnii Tudoran si Popescu. Ca sa fii tu insuti mare trebuie ca si adversarii tai sa fie mari, sau sa-i faci sa para asa. Desigur ca Dorin Tudoran n-a premeditat nimic din asta. Asa i-a iesit: spontan. Ca intotdeauna.

In fond CTP-ul ar fi putut avea dreptate in articolul sau daca ar fi spus raspicat ca asemenea „locotenenti” care adera la fel de fel de centre de putere (si „ceilalti”, infernul sunt ceilalti, nu doar ca nu fac exceptie dar exceleaza la capitolul loctenenti si sub-locotenenti) nu sunt chiar „centrul”. N-are „centrul” nicio treaba cu Dorin Tudoran (decat in imaginatia lui poate). Cant-autorul CTP-tine se foloseste de acest episod banal, ca sa se inspire in materie de versuri (caci este si textier). Ca doar nu era sa-si cante melodia doar cu tra-la-la… Melodia ramne aceeasi. Si refrenul la fel. Re-make-ul de ameliorare vine doar pe la versuri. Multumesc Dorin Tudoran.

Iar Dorin Tudoran ar fi putut fi banuit de ingenioasa ingenuitate pentru multumirile si reclama gratuita facuta articolului lui CTP-tine doar daca nu ar fi exagerat suspect cu eforturile (si zgomotul aferent) in incercarea de a demonta niste acuzatii oricum ridicole, precum aceea ca ar fi omul lui Voiculescu. Este evident ca nu (mai) este. Nu e evident de ce nu (mai) este, dar asta conteaza mai putin. Important este insa sa ne dedam luxuriant risipei pentru a demonta acuzatii stupide la capatul carora vom obosi firesc si strategic. Asta va face ca opinia publica sa fie intelegatoare cu faptul ca renuntam (cu lehamite, ah) sa mai construim aparari vizavi de alte si alte acuzatii si reprosuri… dintre care unele… nu sunt chiar stupide. Herta Muller zice ca n-am fi avut dizitenti. Sa nu fi auzit dânsa de Dorin Tudoran?

 

Update: Pentru a-i putea multumi cum se cuvine lui CTP, CDT a tinut multumescul in  top 3 zile incheiate (ca atat tine un priveghi), pastrand totodata inchise in sine alte articole importante,  pe care le-a publicat recent la interval de cateva ore, unul despre Mihai Botez si altul despre Andrei Plesu. Dar ma rog, mortii cu mortii, vii cu vii.  Unul pe fata, unul pe dos.  Se pregateste Adrian Marino?

230 răspunsuri to “Dorin Tudoran, Miorita si altii”

  1. Mirela Rogoz said

    e marota, e marota, e marota

    Apreciază

  2. nea Goe, stii ca nea Dorin da si nea Morar sunt cititori ai blogului meu?

    P.S De fapt ce vrei mata sa spui? Ce te mina-n lupta? Ai scris multe vorbe, pe care evident ca nu voi pierde timpu sa le citesc, poti face un rezumat?

    Apreciază

  3. Dl.Goe said

    Categoric azi e o zi plina de veselie: „nea Goe, stii ca nea Dorin da si nea Morar sunt cititori ai blogului meu?” – Vai mie n-am stiut.

    P.S. Teoretic as putea sa fac un rezumat dar practic nu-mi permit sa va livrez la pachet informatii care ar putea trece drept „denigratoare” la adresa cititorilor d-voastra. Cand o sa-l aveti si pe Cristian Tudor Popescu in fan club sa ma anuntati ca sa va trec in blogroll la „personalitati in devenire”.

    Referitor la intrebarea „ce ma mâna” va rog sa-mi oferiti variante de raspuns ajutatoare (deh…) a) b) c) etc. Nu uitati sa includeti „sunt nebun nu ma mâna nimic”.

    P.P.S nea-Neamtu stiati ca Neamtu Tiziganu e vizitator al blogului meu?

    Apreciază

  4. io nu prea sunt la curent cu realitatile romanesti, nu stiu cine-i CTP, nu-i cunosc fratii, nici parintii si nu cred ca a locuit in Drumu Gazarului, unde-i cunosteam pa toti. Ce a scris insa despre nea Dorin mi se pare logic si de bun simt. Poate cindva romanii ar trebui sa se uite mai mult la CE spune unu sau altu si mai putin la CINE spune. Un om inteligent poate sa-nvete chiar si de la un timpit ceva!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ca de obicei aveti dreptate. Multe din zicerile d-voastra ar putea fi avansate ca zicatori: „Un om inteligent poate sa-nvete chiar si de la un timpit ceva!”. De obicei chiar asa se si intampla. In schimb un tampit nu invata niciodata nimic de la un om inteligent. Preponderenta tampitilor este asadar garantia succesului in procesul de invatare.

      CTP (un fost mare ziarist roman, actualmente un ratat, dar asta desigur nu conteaza pentru ca inseamana „cine”) povesteste (adica spune), si aici e problema, despre un „ce” niste maruntisuri, rahaturi, bagatele, (un cacat de hartza intre Tudoran si Morara) pe care le vinde ca pe niste elemente esentiale al problemei Tudoran, Romania si etc… omul foloseste o premisa minora pentru a trage concluzii apocaliptice ale unui corolar ce slujeste intaplator exact pozitiile aparate constant si partizan de catre simpaticul inginer, ziarist, caine de paza al democratiei (sau macar a unei parti din ea, ca nimeni nu poate face chiar totul). Omul nici nu-si da seama de asta pentru ca o face deja in mod ritual, reflex. Iar rezultatul final (aduca lucrurle spuse despre nea Dorin impreuna cu ambalajul, cocluziile si sugestiile disproportionate si mincinoase prin omisiuni multiple, nu mai poate parea (aprea) ca fiind de bun-simt. Despre logica nu spun ca n-ar avea. In mod cumva oaradoxal actiunile (cu valoare de reflex-neconditionat) ale CTP-ul au o logica lor. De acord cu d-voastra 😉

      Cum vi se pare insa ca domnia sa incearca sa prezinte ca nefondate acuzatiile care i se aduc lui Dorin Tudoran nu atat prin prisma a „CE” anume spun acele acuzatii ci prin „CINE” si „CE” sunt cei care le promoveaza? Dorin Tudoran nu poate fi vinovat de mârsavii (de acele mârsavii) nu pentru ca ar fi bun, drept, curat, integru etc ci pentru ca acuzatile vin de la „mediocrităţi agresive şi e reprezentativă pentru haita…”. Cacart, madam Ubu!

      P.S. Eu asta am invatat de la d-voatra ca trebuie sa te uiti la „ce” nu la „cine”. Iar Tudoran ar trebui sa inceteze sa-i mai ia de prosti pe cei carora le spune ca nu stia cine-i Felix inaite de a iesi hârtia, si sa inceteze sa-l mai judece pe Cartarescu cu propria sa masura (meschina cone Dorine, meschina…) si sa nu se mai impotriveasca casatoriei dintre Ana si Vasile, si sa nu mai bea. Sa nu mai bea, sa nu mai bea. Si pentru ca actiunea se petrece intr-un sat de pescari, din cand in cand pe ecran apare o barca. ??!! Pai (b)arca era a saracului care n-avea lotca lui…

      Apreciază

  5. raduhumor said

    „CTP, acest produs expirat al presei din Romania, o rusine a presei (care uite ca n-a fost in stare sa nasca un titan si mai mare in 20 de ani de gestatie) este si un prost exemplu de evolutie, de crestere si descrestere, in plan uman. ”
    Cata modestie si bun simt 🙄
    Ati simtit ca e momentul sa va faceti aparitia, spre a fi botezat prin bagarea cu capul in s(z)eama, deoarece numai un prost observator nu sesizeaza ca „titanul” a venit pe lume, si inca direct infasurat in articole de o agerime si usturime aducatoare(risipitoare) de calc(pudra) 🙄
    Orice confuzie este din start anulata :
    V-am prins si nu va mai dam drumul !
    Vom spala cu dvs tot ce se mai poate spala si reveni la culoarea/forma initiala (portocalie)! Vom spala si pudra inclusiv rusinea (:oops: ) presei, care si-a permis sa foloseasca anticonceptionale atata amar de ani spre a nu ramane gravida cu cel care aveati sa fiti recunoscut mai ceva ca cel cu semnul Fiarei :mrgreen: , fructul pacatului dintre deget si tastatura (sarind celelalte etape, cum ar fi pana, tocul, creionul sau pixul !
    Poate doar pana, si aia de inspiratie, sa-si mai faca simtita din in cand prezenta, ca in acest caz 🙄 !
    In rest, n-aveti scapare !
    De acum inainte trebuie sa confirmati increderea pe care si-o pun in, si cu dvs, atatea minti si capete infierbantate de abstinenta intelectuala si artistica la un loc !

    P.S. O sa radeti, dar primul semn dupa care v-am recunoscut a fost aceasta exceptionala :
    „CTP-tine” , adica tra -dus din gura-n gura ar veni cam:
    Ce te pisi… pe tine ?! Maistre !, cand peste tot sunt atatea bude, ca sa nu mai vorbim de garduri 🙄
    Ce mai …
    Kkt daca era si tot il faceati praf , cu asemenea lovituri la bila, sau ficat ( ca sa rimeze ;-))

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      N-am inteles prea exact mesajul d-voastra, dar de infiorat m-am infiorat. Viitorul suna rau. Totusi vad ca va incapatanati sa vedeti nevazute. Ce legatura sa aiba exprimarea unei pareri (destul de neoriginale de altfel) despre expirarea lui CTP, cu modestia sau cu absenta ei. Merci de impresie, dar chiar nu e cazul. Dar daca ziceti ca n-am scapare atunci asa trebuie sa fie si nici sa ma ascund n-ar mai avea vreun rost. Sunteti primul care ma recunoaste. Va felicit pentru perspicacitate.

      P.S. Sper ca-mi veti ingadui mie sa fiu al doilea care afla. Nu-mi spuneti nimic. Vreau sa descopar singur.

      Apreciază

  6. Mirela Rogoz said

    Care te dai terorist?

    Agentele Mossad tocmai au primit dezlegare la sex cu teroriştii, scriu ziarele israeliene. Vestea, anunţată de rabinul Ari Shvat, expert în studii juridice şi specializat în interpretarea legislaţiei ritualice este, de fapt, rezultatul reinterpretării unor texte sacre ale iudaismului.

    Dezlegarea data de rabinul Shvat a fost publicata in studiul intitulat “Sex interzis pentru securitatea nationala”, realizat de catre Institutul Tzomet, o organizatie non-profit israeliana specializata in analizarea raporturilor dintre religie si modernitate si in adaptarea inaltei tehnologii in folosul respectarii codexului juridic evreiesc halakha, relateaza Deutsche Welle.

    Intr-un interviu, Ari Shvat a tinut sa sublinieze ca una dintre cele mai importante porunci in iudaism este salvarea poporului evreu – dar ca, in schimb, adulterul sau crima nu sunt permise in cazul in care scopul final este salvarea unei singure persoane.

    Pe de alta parte, absolvirea de pacatul preacurviei nu se face in cazul in care relatia amoroasa nu se concretizeaza intr-o culegere de informatii care pot duce la capturarea inamicului sau consolidarea securitatii nationale a Israelului, a explicat rabinul. Autorul studiului mai precizeaza ca pentru aceasta “arma” sunt de preferat agentele necasatorite si care, eventual, au antecedente licentioase.

    Relatiile sexuale extra-conjugale nu sunt incurajate – dar rabinul Shvat a gasit o solutie si pentru situatia in care agenta secreta este maritata: intru binele natiunii, cei doi ar trebui sa divorteze inaintea comiterii adulterului, urmând ca, ulterior, sotul incornorat sa o ceara din nou de sotie.
    Pretul salvarii natiunii, a explicat Ari Shvat, poate fi chiar si tragedia individuala a adulterului. Shvat nu a facut, in schimb, nici o referire la libertati sau interdictii de natura sexuala in cazul agentilor barbati.

    Directorul Institutului Tzomet, rabinul ortodox Yisrael Rozen, a sustinut punctul de vedere al colegului sau, precizand, totodata, ca nu se asteapta ca “agentele Mossadului sa vina sa se consulte cu un rabin” inaintea unei misiuni.

    Stirea e pe bune http://think.hotnews.ro/sex-cu-dusmanul-cu-dezlegare-de-la-rabin.html

    Apreciază

  7. raduhumor said

    @ Mirela
    Daca esti agenta, a mea esti !
    Poti sa iei referinte despre mine de la @AVP
    Sper sa nu-mi incurce shustele chiar acuma 🙄
    Dar eu zic ca ar merge si daca unul din noi este ce le trece printre perciuni la astia !
    E vrei nu vrei o ocazie pe care eu unul n-as rata-o 😳

    Ps.
    Au astia niste randuieli religioase de te miri de unde le mai scot :
    Au niste sarbatori in care li se interzice sa manance niste alimente!
    Si atunci ce fac ? Se duc cu ele la primul vecin, si le lasa acol, pentru ca apoi sa vina sa le ia de la ala in timpul interdictiei si sa le consume fara apasari sau greturi ca asa au voie 🙄
    Binenteles ca si vecinii le dau lor aceleasi produse, in acelasi scop, ca sa fie chit pe chit 🙄
    Mare-i gradina lui Dumnezeu !
    Nu degeaba se spune ca astia considera zi pierduta aia in care n-au inselat nici un „goi” :mrgreen:
    Dar , pan’ la Dumnezeu nu credeam sa ajunga 🙄

    Apreciază

    • Mirela Rogoz said

      Radu eu nu sunt agentă, dar am o caţeluşă (Pandora o cheama) care e dresată. Nu ştiu dacă e de confesiune mozaică, dar o puteti verifica d-voastra.

      Apreciază

      • raduhumor said

        Pai atunci ce mai stati , doamna Mirela, dati-o incoace ca o dau pe mana lui Dante (asa-l cheama pe-al meu) si scoate urgent confesiunea din ea,
        si-o trece oricum la a lui :
        Sa faca pui 😳

        Apreciază

        • Mirela Rogoz said

          Pe mîna lui Dante? Au! Radu, banuiam eu ceva dar nu mă aşteptam să marturiseşti fără tortură. Acum devine şi mai clar ce înseamnă că te consideri “de dreapta”. Cu de-al ca tine nu-şi mai iau agentele Mosadului diurna.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Mirela, domnul RaduHumor a gresit intr-adevar, câinii nu au mâini ci labutze. Dar si d-voastra gresiti. Nu cred ca despre diurna era vorba ci despre „nocturna”.

          Apreciază

  8. radu said

    Dupa cum spuneam deunazi.
    Marota e marota nu marmota.
    Dar e zilnica.

    Apreciază

  9. raduhumor said

    @ Mirela
    😆 😆 😆
    Vad ca tii la tavaleala,(sper) la fel de mult ca si Pandora 😳
    Acuma e drept ca te mai sprijina/ajuta si @Dl.Goe..
    Dar una(unul?) peste alta , imi place cum gandesti !
    Tine-o tot asa !
    Stii tu mai bine ca mine cum 😳
    Si vezi ca aia cu „daca o tii tot timpul drept, s-ar putea sa nimeresti in vreun gard !” e scoasa de niste impotenti sau nepricepute 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      RaduHumor – Cred ca v-ati cam emotionat. Se vede dupa felul in care faceti abuz de emoticons 😉 Ce e mult nu e bun. Sunt atat de multe si atat de sugestive incat textul devine inutil. Si de aceea ramane necitit. Ati mentionat cumva ce confesiune are Dante? O are ca si d-voastra?

      Apreciază

      • raduhumor said

        Imi pare rau ca observ abia acum pertinentele dvs intrebari referitoare la simpaticul meu purtator de labutze (apropos , aveti un urs, sau ceva pe care-l cheama Ursu? Nu de alta dar cineva ar fi observat niste urme de laba in baia dvs. 😉 ) si va raspund asa tarziu, tinandu-va atata timp cu respiratia atat de sacadata !
        Dar, ati ghicit, nu ma intereseaza decat anumite confesiuni, aproape toate, dintre care lipseste cea a animalelor, chiar de companie, care cred ca urmeaza confesiunea stapanilor, muscand la randul lor gleznele celor cu confesiuni abscons nedeclarate din diferite motive strategice si nu numai , pentru ca la un moment dat sa te trezesti ca-ti da cu ea in cap, fara vreun motiv aparent plauzibil :roll;
        Mai departe va las sa va descurcati singur….
        Ma cheama Dante, cu care ma inteleg din ce in ce mai greu in aceasta perioada, cand ar prefera sa „composteze/deschida”, daca nu o Pandora, macar o cutie de-a ei 🙄

        P.S. Dvs nu va place(dupa emoticoane 😳 ) nici de @Mirela ?!

        Apreciază

  10. radu said

    Chiar asa marota a devenit hegemonica.

    Apreciază

  11. Radu Humor said

    Radu HumorOctober 11, 2010 at 21:4719
    Your comment is awaiting moderation.

    Parca vrand sa-i demonstreze celui ce-i reprosa stilul oarecum alambicat (e oarecum adevarat ) Dorin Tudoran apeleaza la acel pct. 7 ( din raspunsul pt. Florin Iaru ), care ar putea foarte bine sa fie suficient pentru intelegerea acestei prime “Fracturi ” :

    “7. Și revenind — chiar cu totul — la propagandă și o lume numai cu puțin mai normală, cum spui tu, am o bănuială. Zic bănuială și atât.

    Oricât de urât arată lumea României de azi, din punctul de vedere al subiectului în discuție (crimele unei dictaturi) ea este, evident, puțintel mai normală decât cea din timpul lui Ceaușescu. Poate că Hertei Muller nu-i place că MC a ales să facă propagandă pentru Traian Băsescu. Și-atunci, și-o fi spus, “Păi, neică, mai bine făcea MC propagandă împotriva lui Ceaușescu, decât în favoarea lui Băsescu.”

    Cum spuneai — cojones. Nu e rău să le ai, nu e o crimă să nu le ai. Dar este jenant să te prefaci că le ai ori că le-ai avut ori să lași să se creadă că cei de le-au avut au fost niște tolomaci.”
    Personal cred cu viteza unui supersonic ca adevaratul dizident, trecut prin proba “turnesolului” n-are voie sa arate decat ca Paul Goma, Hertha Muller sau Dorin Tudoran !
    Toti care ies altfel la culoare, mai ales portocalii , se pot numi cum vor ei, dar nu dizidenti, ca un adevarat dizident n-o sa aiba niciodata nici culoare , nici “partipriu” …portocaliu !
    Daca Herta Muller ar fi acceptat decoratia/premiul lui Basescu, cu siguranta ca n-ar fi trebuit sa returneze Premiul Nobel, dar trebuia sa “returneze” mare parte din stima si admiratia pe care romanii i-o poarta nu neaparat pentru al doilea, cit pentru lipsa/refuzul celui dintai .
    Si aici ma gandesc in primul rand la adevaratii intelectuali romani

    Surprinzatoare temerea/grija lui @Florin Iaru vis–vis de propagandisti….

    Radu HumorOctober 11, 2010 at 22:0720
    Your comment is awaiting moderation.

    Gestul destul de precipitat al lui G.Liiceanu de a iesi din corzi aplicandu-i barbateste o laterala de stanga, peste privirea de dreapta a Hertei Muller ,
    de genul :
    “Si cei care n-au laudat in scrierile lor clanul si regimul Ceausescu au practicat o rezistenta anticomunista ! , l-au descalificat automat , dar probabil n-a vrut sa paraseasca imediat ringul intalnirii , de el solicitate, pana nu si-a trimis si ultimul croseu :
    Cel cu masina de scris !
    Pai a te lauda in fata Hertei Muller ca tu nu te duceai la militie pentru ampretare cu masina de scris, inseamna ca ori veneau aia sa ti-o ia, ori iti faceai singur cu mana ta ( textele ! ), ori te bateai cu ei pana la usa blocului si reuseai sa-l faci pe ala sa fuga ca-l linsau vecinii si tu ramaneai cu masina in brate, ori, cel mai posibil, ca tot ce scriai trecea pe la ei si nu mai aveau nevoie de confruntare caracteriala a scrisului la masina !
    Dar si mai rau, ca nu scriai nimic din ceea ce n-ar fi convenit regimului
    Si atunci …..????!!!!

    Apreciază

  12. Radu Humor said

    Cred ca am pus-o unde trebuie, dar nu stiu daca si cum trebuia 🙄

    Apreciază

  13. raduhumor said

    Din anumite motive, ma vad nevoit sa postez si aici, cu scuzele de rigoare :

    Un Dizident veritabil ( nu ma incumet sa dau exemple, mai ales de la noi, dar n-am rezerve de a-l scrie cu litera mare ) trebuie judecat intr-un context/cadru mult mai larg, pentru ca altfel ne trezim cu o droaie de contestatari ai unei dictaturi, care-si conduc fosta dizidenta, pana la usa altei dictaturi, pe care o imbratiseaza cu aceeasi vehementa cu care au criticat-o mai mult sau mai putin explicit pe cealalta !

    Pana la urma dizidenta este mai mult decat un act de curaj ce presupune constientizarea tuturor repercusiunilor, si cele bune, dar si cele rele, in functie de reusita sau nu a actului respectiv la un momentul dat a unei perioade ce poate cuprinde uneori atatia ani incat unii nu mai pot fi recunoscuti decat post mortem .
    Dizidenta mai este o stare de spirit ce are la baza constientizarea ca-ti sunt incalcate cu buna stiinta, sub rezerva pedepselor de tot felul mergand pana la cea capitala, toate principiile si libertatile fundamentale, de care altii beneficiaza , unii neavand nevoie sa lupte pentru ele ca-n democratiile consacrate (dar si atunci uneori..), sau dimpotriva te vezi nevoit (niciodata obligat de cineva , ci de ceva – constiinta ta de om nascut liber) sa ceri, si nu numai pentru tine, aducerea la normalitate a conditiei tale de cetatean al unei patrii pe care nu intotdeauna tu ti-ai ales-o 🙄
    Cand iesi dintr-o dictatura si nu vrei sa observi ca poti intra foarte usor in alta, sau ma rog, ceva foarte asemanator, actul precedent de dizidenta, atata cata a fost, va fi cu siguranta mult mai atent apreciat si judecat ( ca tot sunt adevaratii purtatori ai acestei sintagme, invatati cu judecatile, nu numai la figurat, ci si la propriu 🙄 ) .
    Ca altfel, dupa razboi, multi „dizidenti” se-arata !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Probabil din cauza faptului ca traim intr-o dictatura, care-l subordoneaza si pe fostul dizident AVP, va sunt cenzurate mesajele pe unele bloguri. Incolo nu. Cred ca Basescu personal i-a ordonat sa va cenzureze si sa incerce sa va limiteze gradele de libertate. (De succesul acestei misiuni depinde recunoasterea sa oficiala si introducerea in programa scolara a apelului si a fabulelor). Reactiunea va stie d-le, ca sunteti monarhist. Pai ce credeati?

      Mie unul mi se pare ca traim in dictaura „zâmbrelor”.

      Apreciază

      • raduhumor said

        Si ce-ati vrea acum sa-l recunosc, dupa regele Cioaba si pe cel supranumit al hyperspatiului, ca vad ca pe ceilalti nu-i recunoasteti, ba mai mult ii urati ? 🙄
        Sarman nebun, cine-si inchipuie asemenea inchipuiri ( ca sa citez si sa ma minunez din dvs.) !

        Mi-e cunoscura expresia „a face zambre”, dar o sa va rog sa incercati s-o puneti cu mana dvs in legatura cu o eventuala dictatura 🙄

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Pai… cine zâmbreste mai tare se vede mai bine, in fotografia de grup a democratiei originale. De unde inegalitatile incipiente oricarei dictaturi.

          P.S. Pai va mai plangeti de cenzura la juristul cu studii la Universitatea din Caracal, dar nici iesirea la oceanm cu (b)arca pe Potomac nu granteaza libertatea de expresie… E dictatura domnule, e dictatura.

          Apreciază

  14. Dl.Goe said

    Mesaj cenzurat la conul Dorin in blog, la a-III-a Fractura:

    „Coane Dorine vad ca domnia voastra incercati sa fracturati factura… Cu fractura pre fractura calcand, cum ar veni. Mai aveti multe episoade?

    Dar ce vad? Mi se pare mie sau ati strecurat o soparla in fractura de azi? Nici nu stiu cum ar fi hazul mai mare, sa o fi strecurat inadins, diabolic si cu buna stiinta-la-plesneala (sic) sau sa fie o scapare deontologica dintre cele normale la domnia voastra in ultima vreme? (Apropo, ce-ati mai facut in ultimii 5 ani? Nimic?)

    Pai sa dedicati textul unei dispute intre o laureata si un pretendent, ambii cu nume si prenume, pentru ca apoi, cam hodoronc-tronc sa pomeniti un alt autor (din alta liga, fara nume si prenume), pe bietul Viorel Padina, in aceeasi fractura a zilei, e normal? Cel din urma s-ar putea considera discriminat de intamplare in timp ce ceilalti doi, adusi cam din condei in aceeasi oala cu anonimul poet autor al apelului de seara, s-ar putea simti cumva ofensati de satira d-voastra (in)voluntara. Intrucat randamentul blogului d-voastra este de fix 33 virgula perioada 3 la suta (in cazul de fata cel putin) va ramane sa va descurcati cu acuzatia de discriminare. Si mai banati-l odata pe RaduHumor (ce atata amibitie?) ca tot sunteti familiar cu procedeul/procedura.

    P.S. Vai (ca era sa si uit) ce bine va vine rolul de arbitru (al elegantei?) auto-asumat intre colegii de palier la nivelul „elite”. Sa vina ghipsul, sa vina ghipsul… La fractura vreau sa zic… Aaaa, ca fractura craniana nu se pune in ghips… se pune in formol, in borcan, la muzeul istoriei naturale…”

    Apreciază

  15. raduhumor said

    Nu vreti sa va intoarceti si pe partea cealalta, sa mai schimbam pozitiile, sa vedeti si dvs. cum e sub dictatura, si abia apoi sa mai vorbim, sau de ce nu – sa fumam 🙄 ?!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Pai domnule eu sunt cenzurat si la Padina si la Tudoran, adica sunt sub dictatura de doua ori mai adanc decat d-voastra. Macar d-voastra mai puteti respira (in) libertate la conu Dorin (desi mi se pare ca cam tineti aerul in d-voastra) un timp ce eu sunt un oropsit al soartei. Ce sa schimbam, asadar?

      Apreciază

      • raduhumor said

        Pai, ia incercati sa ma banati pe mine si sa vedeti ce repede va ia Abalaru in brate 😳
        Dar am o presimtire ca si fara asta,in curand o sa revina la sentimente mai bune vis-avis de dvs!
        Ar fi destul sa ma rugati dvs prin banare, sa nu mai amintesc de el si n-ati mai vedea pe aici, nici o postare care sa-l mai bage in seama, ca omul e bolnav cu capul rau de tot, probabil de cand l-au batut aia atata la cap sa spuie cine i-a scris Apelu
        Dar uite ca acum se razbuna si el si bate toata lumea la cap cu ce-a facut el , cand era mai mititel, aburcat pe-un scaunel !
        Dar eu cred ca mai vinovate decat el, sunt cele doua-trei gospodine care-l baga si ele pe unde pot, dar mai ales in seama si de aici se trezeste barbatia in el, de nu-l poti opri nici cu trasul de maneca pe post de bromura .
        Ca el, nu si nu , ca l-a facut muica-sa nu numai oltean, ci si dizident 🙄
        Eu daca as avea banii si simpatia dvs pentru el , l-as ajuta sa-si vada opera publicata (57 de pagini nici nu-i mult oops: ), cat loc ocupa astea in librarii ( ca de cumparat nu le cumpara decat alea doua-trei cu tot cu autograf )?!
        A, mai puneti vreo suta si ceva de pagini, cu cuvantul inainte si-atunci poate ca-i vor da gata opera vanzatoarele de seminte, ca pe la ei sunt multi dovleci, de nici nu stii care al cui e 🙄
        Da, daca n-aveti , nu-l vad bine, ca daca se schimba din nou dictatura asta cu cea a bunului simt a liberalilor (hai ca nu va stric somnul si nu-l amintesc pe Crin Antonescu ) nu pupa mai mult decat ce a pupat deja pana acuma 🙄

        Apreciază

  16. raduhumor said

    Radu HumorOctober 25, 2010 at 22:079
    Your comment is awaiting moderation.

    @ Liviu Antonesei :
    “Apartenenta la UE, NATO etc il obliga macar sa respecte aparentele – cit poate si asta, desigur! ”
    S-ar parea ca NATO si UE sunt interesate doar sa li se indeplineasca ordinele lor, dar mai ales sa se aleaga cu ceva piete de desfacere a unor perimate aparate de zbor, sa asiste nepasatori cum o tara aflata intr-unul din cele mai delicate momente ale sale, cu o populatie efectiv saracita, cotizeaza cam 3 miliarde de euro si acceseaza fonduri doar de vreo 300 milioane, dar trimite la termen si peste plan “carne de tun” (s-a schimbat ceva ?!) in razboaie care nu sunt ale noastre, ci ale lor, dar mai ales nu mi se pare ca sunt intotdeauna “drepte” !
    Ba mai mult, ambasadorul unchiului Sam, a ajuns sa dea pe fata directive, iar seful misiunii FMI sa se substituie de acum evident guvernului roman :
    “- Nu stiu daca o sa putem sa marim..”, dar “cu siguranta vom fi obligati sa taiaem/reducem/micsoram….”
    Nu stiu daca asta ne-am dorit noi romanii ( de fapt poate ca daca se facea atunci un referendum, toti am fi spus -da!, pe cand acum e la fel de riscant a-l face , precum ar fi lasarea parlamentarilor portocalii sa ajunga la urna de vot ) , dar cu siguranta ei asta au vrut, si atata au ales( e drept ca cu mana noastra ) pana au dat de niste executanti docili si inconstienti !
    A interzice catorva sute de parlamentari, reprezentanti ai catorva milioane de alegatori , sa se prezinte la urne si sa voteze, indiferent cum, reprezinta cred gafa acestui secol ( ma refer la o tara pretins democrata, si totusi nimeni din cei care se afla in aceleasi uniuni internationale cu noi, cei care i-am facut pana la urma de ras, subrezind increderea in intreg, nu catadicsesc sa observe nimic nelalocul lui, ba mai mult unii se trezesc sa dea girul unei asemenea clare incalcari a drepturilor omului.
    Pana la urma, nu pot sa cred ca niciunul dintre cei vreo 300 de parlamentari n-ar fi dorit sa voteze, dar e intradevar trist ca niciunul sa nu protesteze in vreun fel si sa-si apere conditia de individ liber 🙄
    Mai ales ca ei au fost alesi uninominal, nu pe liste de partid :mrgreen:
    Incredibil !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Acuma s-o fi induiosat si conul Dorin la rugamintile fierbinti ale ex-friend-ului Padinicå, ori si mai rau, l-or fi apucat remuscarile pentru cinismul cu care l-a executat pe fanfaronul de la Corabia si a decis prin urmare sa va baneze, asa o o vreme, de proba, ca alt motiv pentru cenzurarea acestui mesaj nevinovat, cu un continut atat de patriotic si benign, chiar nu vad. Sau poate ca v-o fi cenzurat in calitate de cetatean american. Poti sa stii? Cum sunteti d-voastra patriot, au si ei, americanii, dreptul la patriotismul lor. Si daca patriotismul le-o cere… va cenzureaza. Ce poa sa faca? Face americanu ce nu face romtelecomu… Desi d-voastra vorbeati (dupa cate inteleg) cu fratele Antonesei, nu cu conul Dorin. ??!?? Aici ar merge o caricatura de Mardale sau de Devis Grebu. Da’ n-am!

      Apreciază

      • raduhumor said

        Chiar nu vad motive sa faceti nishteaux si pe tema patriotismului la romani :mrgreen:
        Dar, ma rog, daca nu mai aveti alte teme…., dati-va drumul !

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          D-le RaduHumor, stiu ca d-voastra sunteti patriot si nu mi-as permite sa iau in râs un asemenea sentiment inalt care anima si atatia alti oameni importanti (precum Crin Halaicu, Adrian Nastase, Ion Iliescu, Adrian Paunescu, Viorel Padina etc)…

          Patriotismul e si usor de inteles. Ei inseamna iubirea de mosie, de patrie. Dar patria? Ce este patria? Ce este patria pentru d-voastra, d-le RaduHumor? Ati putea sa-mi spuneti? Simplu cu cuvintele d-voastra? Ca sa stim si noi (doi) ce iubiti si ce fel de patriot sunteti. Ca nu gasesti doi la fel. Dupa cum va spuneam, chiar si Dorin Tudoran este patriot. Chiar foarte patriot. Are grja de patria sa sa nu faca greseli prin reprezentatntii sai din ambasade, ca sa nu se faca dracului de ras, precum fosta sa patrie. Asadar Dorin Tudoran este mai patriot decat d-voastra si asta nu doar pentru ca are patria mai mare decat o aveti d-voastra ci pentru ca este ambidextru. Adica desi a jurat cu mana… pe ceva, ca renunta la loialitatea pentru Romania (va poate confirma cetateanul Tudoran!) el a ramas loial. Cuiva, ceva, cummva. Ca poet dansul este mereu egal si loial sine insusi. Vedeti cat de mic ramane pana la urma patriotismul d-voastra de opereta daca va comparati cu un mare poet? Sa nu mai faceti.

          Apreciază

  17. raduhumor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Desi nu cred in varianta nemteasca(de data asta !), ma gandesc ca micul Titulescu a jucat involuntar pentru adversari, matcand un autogol de toata frumusetea !
    Mai ramane Crin Antonescu, caruia i s-a ivit o nesperata posibilitate de a-i lua locul si „fatza” plina de acnee politica adolescentina, mai ales ca nici n-a fost ” prins” atat de mult ca in celallt pariu cu Geoana .
    Pana la urma acest atac a produs o spartura enorma in apararea portocaliiilor care au inteles sa se apere “mutand poarta” in timpul jocului, ceea ce cu un arbitraj corect ar duce la pierderea meciului prin “forfait”, desi la fel de bine ar putea sa-l considere pierdut prin neprezentare !
    O asemenea gaselnita, de a iesi din chingi, mi se pare nu numai neconstitutionala dar pur si simplu periculoasa pentru o tanara democratie
    Si aici ar trebui sa intervina dojana celor care cu alte ocazii mult mai neinsemnate pentru consolidarea unui stat de drept, n-au pregetat sa ne arate obrazul sau degetul
    Daca ar fi vorba de un regim care ar arata ca poate, dar nu este lasat sa faca, atunci, mai treaca-mearga, dar asa , lipsiti de orice viziune, incapabili sa-si tine in frau clientela politica si cheltuind in nestire “banii de buzunar” (stransi din taxe si impozite), dar si cei pentru cumparaturi (fonduri europene si imprumuturi bancare ) pe care li-i tot dau imprumut nenea astia , fara a se teme ca pana la urma nu-i vor mai vedea inapoi, nu vad de ce nu sunt pedepsiti disciplinar, sau macar atentionati printr-o urecheala zdravana, sa vada tot cartierul ca nu-s chiar de capul lor, scapati de sub orice control 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mesajul v-a aparut si la destinatia initiala, cu intarziere, dar a aparut. Se pare ca sperantele exprimate cu voce tare de catre amicul d-voastra Viorel l-au enervat pe prietenul nostru Dorin incat a schimbat schimbarea ne mai punand in practica presupusa d-voastra banare. Bafta incontinuare.

      Cat priveste continutul mesajului… microbisti ne cheama. Ai nostri sunt cei mai buni. Ponta a marcart, ce-i drept, autogol, dar l-a marcat din pasa lui Crin 😉 pentru ca oricum amândoi joaca nu doar in aceeasi in aceeasi liga ci chiar in aceeasi echipa. Dupa ce a fost copil de mingi la Geoana, acuma Crinutzul asipra sa fie egalul lui Victoras, in categoria juniori II. Auziti, dar d-voastra ce ati fost in civilie?

      Apreciază

      • raduhumor said

        Eu am jucat basket in div. A si fotbal doar in div. B, dupa ce am fost exclus din lotul lui Dinamo Bucuresti pentru ca nu aveam ochi albastri, desi-i am !
        Cam la fel cum vreti unii sa-l excludeti pe Crin Antonescu din nationala Romaniei (culmea ca si el are ochi albastri, dar nu „joaca” cum trebuie 🙄 ), deoarece
        incurca niste treburi si prea joaca pentru echipa asta numita „Romania”, neacceptand sa vanda meciuri, cum fac altii :mrgreen:
        Hai ROMANIA !

        Apreciază

  18. raduhumor said

    Pentru ca tot v-am vazut plimbandu-va agale si comentand pe sub „Copac” :

    raduhumor Says: Comentariul tău e în așteptare.
    octombrie 28, 2010 la 09:02
    @Viq
    De data asta umoru-i de partea ta, dreptatea insa – ba !
    Departe de a crede ca cei pe care-i vezi tu, tocmai din Londra , fac parte din multimea aceea de oameni carora li s-a impaienjenit vederea de foame si frig, ci mai degraba dintre aceia carora li s-a urat cu binele, cum spune o vorba de la noi !
    Asa ca protestele sunt indreptatite, deoarece chiar astia pe care-i aperi tu au taiat din picioare pana la ultimul pom cu roade din Romania, nemailasand celor care vor veni- decat datorii . Asa ca protestele sunt indreptatite, numai ca multimea si-a delegat sa-si strige durerea niste oameni( unii chiar platiti , de niste indivizi la fel de mizeri ca cei pe care vor sa-i inlature de la masa puterii )), care mai pot indura o zi intrega ploaia si frigul , ei preferand sa-si vada de ale lor necazuri, mai astupand cate o gaura pe ici pe colo.
    Dar vad , vorba @Lodei ca nu spui nimic de felul in care lupta portocalii ascunzandu-se sub masa si pastrandu-si puterea doar prin fraude si acum prin fuga de la locul faptei.
    Dar pentru tine, roman care ai calcat prin gradinile politicii londoneze, o asemenea situatie, cred unica intr-o democratie, chiar “originala” ca a noastra, sau mai bine zis “originara” de a-si lasa guvernul fara nici o sustinere in parlament, adica de a-i trimite la origini, cum s-ar zice, te lasa bine merci, doar plin de umor si sfaturi de pomicultor. Parafrazandu-te, as zice ca :
    “Generalu’ colonel cu morala’n portofel bate tare-n clopoţel : ieşi la miting măi mişel !!!!”, poate fi recunoscut si mai bine in

    “Generalul-izmanar, cu moral de cocalar(marinar ?!), bate tare-n demonstranti, ca nu sunt ..echidistanti !!

    Apreciază

  19. raduhumor said

    raduhumor Says: Comentariul tău e în așteptare.
    octombrie 28, 2010 la 13:25
    @Viq
    Nu m-ai vazut fiindca n-ai vrut …
    Si nici n-o sa ma vezi, decat atunci cand imi vei provoca iar niste stari dificile prin faptul ca de la tine am pretentii omule 🙄
    Nu numai nobletea, dar si aerul pe care-l respiri – obliga !
    Dar daca m-ai bagat la moderare (stiu ca la insistentele altora)
    nu mai are rost sa comentez a treia zi dupa …scrantituri !

    Cu talentul tau, imi inchipui ce pamfletz ai face din eroarea din greseala, care daca nu ucide-omoara, facuta de cei dragi tie, si care a dovedit ca si astia n-o sa se poata salva(sper!) decat prin fuga :mrgreen:
    Chiar esti de acord cu modul acesta de a actiona si-n parlament, la fel ca-n tarile unde acesta isi are sediul prin …copaci ?!
    Bine, nu trebuie sa-mi raspunzi, ca eu inteleg ca ti-e greu, dar tu ti-o faci cu capul tau (conform “capul face , capul trage!”.
    Dar oricum, nu trage mult de el, ca departe de a o mai lungi, cum fac eu acum cu discutia, ramai cu ea in mana, cum ati vrea voi sa ramanem noii cu portocalii pe cap, pana chelim cu totul, ca astia daca vad un anunt cu “Cumpar par, cozile se platesc dublu !” cum am vazut eu undeva , s-ar putea sa ne lase si fara podoaba asta, convinsi ca numai astfel pot scoate tara din criza
    Si ii cred, ca la altceva nu se pricep faimosii Boc, Udrea,Blaga si Anastase- BUBA – pentru cunoscatori (ai vazut ca ti-am menajat eminenta cenusie & shpanchie )

    P.S. Sa stii ca eu tot timpul imi aduc aminte de tine, te citesc, dar nu-mi vine decat rareori (varsta , ce sa-i faci ) sa intru pe la tine, deoarece niciodata nu mi-a placut cu prezervativ (sa ma scuze cele cateva doamne ), dar cam asta-i banarea pe care mi-o aplici la “cererea consumatorilor” ( ca tot m-a reclamat Abalaru la Protectia Consumatorului, ca nu-l las sa manance in voie ce si cat vrea )

    Apreciază

  20. Dl.Goe said

    Mesaj cenzurat pe blogul lui Dorin Tudora la articolui Boc ioc

    *******************************
    A realiza ca nu va pricepeti la politica este, coane Dorine, un pas inainte. Un pas mic pentru om, un pas mare pentru blogosfera. Doar sa nu uiti Darie, sa nu uiti.

    Pasul decisiv insa se va produce cand veti realiza ca nici la logica nu va prea pricepeti. I-auzi firoscosenie:

    „Emil Boc se autosugestionează că eşecul moţionarilor dovedeşte că ”raţiunea a câştigat în faţa populismului”. Asta când mai tot omul nepremier pricepe că Emil Boc şi echipa lui rezistă fiindcă nu există vreo alternativă mai de doamne ajută.”

    Pai coane Dorine asta se cheama ca faceti un misto finut de tot de d-voastra insiva, de intelectul rafinat si pretentios. Nu-i pot spune auto-ironie pentru ca aceea presupune intentie. Asadar ratiunea a invins in fata populismului prin care se incerca inlocuirea unui guvern uzat moral cu unul expirat si cam de cacat (pardon) dar foarte popular (dupa cum bine sugerati invocandu-l pe Doamne-ajuta) . Popular printre fel de fel de intelectuali, muncitori, tarani (mai ales tarani) si alte categorii si paturi sociale, bunaoara bloggerii.

    O face el Boc prostul pe prostul (si pe prosti, ca slava domnului sunt destui) dar intr-o maniera mult mai subtila decat poate sesiza un pamfletar care-si tese efectele comice din propriile inabilitati logice si interpretative.

    Boc face pe prostul, prefacandu-se ca vorbeste unor oamenii de buna credinta care sunt gata sa accepte firesc lucrurile evidente. E posibil sa nu se prefaca ci chiar sa fie prost (?). Asa dupa cum le place unora sa faca pe destepti(i). Bunaoara ar putea fi vorba de noi doi, dar asta doar daca persoanele de fata nu s-ar exclude. Presupun insa ca, prin grija d-voastra, eu voi fi exclus si deci nu voi fi de fata. Prin urmare aplicand negarea negarii, excluderea excluderii si principiul tertului exclus puteti trage concluzia ca doar despre mine e vorba.

    Sa teseti frumos.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Spectacolul cu premeditatre in cercul tudoranian continua cu circul opiniilor poetilor politici. Nu ratati!

      Alt mic mesaj refuzat:

      „Coane Dorine vedeti ca poetul Iaru se pricepe la politica (nu ca d-voastra)? Fac pariu ca se pricepe si la fotbal (chiar daca nu-si da seama din cauza ca nu se coboara la lucruri atat de minore). Menajeria pe care o intretineti aci, coane Dorine, cu atata selectivitate, merita toti banii. Este mult peste cealalta, cea netriata, de pe varianta tabloida a aceluiasi blogo-olog de la Vox Publica. Pentru nimic in lume n-as rata portia zilnica de amuzament pe care o oferiti cu un aer atat de serios, coane Dorine, atat de serios. Sunteti serios, sau va prefaceti?”

      Iar Iaru continua capodopera sa in versuri ca clisee. I-auzi una, i-auzi doua:

      „Marea greşeală, introdusă cu fineţe insistentă în capetele disperate ale românilor, e că nu e nici o alternativă. Fals. Întotdeauna există una. Ori mai bună, ori mai rea. – Extraordinar. Uluitor panseu. Al mai prima, domnule.

      „Boc e cel mai incompetent prim ministru din istoria României.” – Sa-ti saie ochii? Sau felul in care auto-manipularea face ravagii in creierusele poetice ale zvoneriolor zevzeci si raspandaci.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Si in timp ce fratii marginali (Padina & Tudoran) latra marginasi pe la margini de blogosfera, asistati fiecare de cate un cvartet de coarde cu pretentii de coruri antice, dandu-se interesanti, exista oameni valorosi, seriosi, cu prestanta si notorietate, (dar si invidiati, bârfiti, besteliti, de catre marginali venali, pe care, cuminti, ei nu-i baga in seama) si care scriu la gazeta (nu pe bloguri) articole serioase, cam despre aceleasi lucruri. Alte incaperi, alte voci. Un articol de o luciditate exemplara, scris cu modestie, fara urma de aroganta, orientat catre problema in sine nu catre sine, apare AICI, fiind semnat (coincidenta) tot de un fost poet, altul, care nu se regaseste in tripleta de aur a moflujilor mormaitori, iaru-padina-tudoran, ce si-au facut din cârtire, cârcotire si murmur, metoda principala de a se mai lua in seama. Nu ca asta n-ar fi dreptul lor. Mai mult decat un drept este o menire. Caci nimeni nu le-ar putea confisca, pentru nimic in lumme, intalnirea zilnica si decisiva cu destinul.

      Apreciază

      • raduhumor said

        Ce dragalas esti ?
        Cu(ca) Padina …. 🙄
        Dar vezi sa nu-i luxezi vreun brat ( Doamne fereste , chiar ala cu care scrie reclamatii, sesizari si apeluri ) tot impingandu-l printre poeti 🙄

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Nu-mi dau seama cu ce intonatie ar trebui sa citesc intrebarea pe care mi-o adresati: „Ce dragalas esti ?” Si nici n-am inteles intrebarea. Ce dragalas sunt?

          Padina este la fel de poet ca si Tudoran ori ca Iaru… D-voastra nu. Fara urma de poezie (dez)avantajati un „poet” sau altul in functie de atitudinea acestuia fata de Basescu. Ceea ce nu e frumos. Ca Padina are un caracter imfam chiar si in comparatie cu alti marginasi este nesemnificativ in context. Acest lucru nici nu-l apropie si nici nu-l indeparteaza de adevar. La fel ca si pe ceilalti doi, altceva il tine departe.

          Apreciază

  21. raduhumor said

    Ca sa fi mai clar, iata si mesajul refuzat la „articolul de exceptionala luciditate ” :

    Mizerabil iimbatranesc unii la usa gloriei, pe care incearca sa si-o apropie lingusind puterea si lingand gretos ce mai inainte scuipasera !
    „Ponta cu tricolorul la gât, mânjind şi acest ultim simbol al mândriei noastre de sine, aruncându-l şi pe el în batjocură şi derizoriu. Ponta, cel mai prost …”
    Fiti siguri ca daca „revolutia” ar fi reusit (sau ma rog, va reusi) acest nativ congenital de sub fusta puterii in voga, ar fi schimbat doar numele !
    Si ar fi avut ce reprosa celui care intradevar a facut din tricolor vesta de vreme rea si din Constitutie pres! :mrgreen:
    Si de ce , nu numai sa nu mai crezi in Crin Antonescu, dar sa-l faci cu inconstienta- inconstient pentru ca a indraznit sa se faca frate cu unii ca voi, in incercarea legitima de a scapa tara de o inevitabila dictatura ?!
    Sau pentru ca arata si vorbeste indiscutabil mai bine decat tine sau idolul tau ?!
    Ce polite sa ai de platit, sau ce facturi de incasat pentru a-ti vinde si bruma de credibilitate pe care ai reusit s-o aduni datorita talentului, nicidecum caracterului !
    Ca a topait Geoana , era si normal , doar castigase niste alegeri (pana la urma cu tot mismasul, tot el ramane presedintele romanilor de acasa, nu si a celor numarati a la Roberta de un Wiliam Branza sau Baconschi, remunerati conform zicalei de sus, din deal : „dupa cat furati „).
    De topaiala murdara a unor Videanu, Udrea, Blaga sau Basescu ati uitat ?!, care-si frecau de bucurie mainile inca pline de frauda :mrgreen:
    Ce intelectual poate fi cel cu zgarda la gat, hranit cu functii si bani de la buget, in schimbul rusinosului pact cu cel negru-portocaliu de data asta ?!
    Ca-i intelectual nimeni nu-i poate contesta , dar ca-i dintre cei tinuti in lesa, care incearca sa-si faca rost de un lant aurit (dovada ca era cat pe ce sa-l rupa chiar in preajma alegerilor cand ca orice om inteligent banuia ca altul va fi rezultatul urnelor si chiar a fost 🙄 )
    Pana la urma nu doar la caini si alte animale domestice ar trebui sa se tina cont/seama de …pedigri 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-le RaduHumor – Nu contenesc sa ma minunez in legatura cu faptul ca se gasesc unii care sa va cenzureze mesajele. Presupun ca sunt oameni lipsiti totalmente de simtul „humorului” si mai ales de o minima perspicacitate. Mesajele d-voastra sunt total inofensive si lipsite de orice rea intentie, sincere si sigure. Probabil ca cei care vi le cenzureaza, atunci cand nu sunt stupizi de-a dreptul (si nu mai amintesc acum de cazurile deja cunoscute), va citesc mesajele cu superficialitate, parcurgandu-le la repezeala, iar apoi va cenzureaza utilizand o intuitie pe care rutina zilnica a ucis-o. Mie mi se pare ca sunteti un dragut nemarginit. Care va sa zica ca Cartarescu e un oportunist si-un pupincurist ce nu s-a vazut. Parca-ti fi Padina. Ptiu drace, sa nu va fie de vreun deochi.

      Apreciază

  22. raduhumor said

    Deoarece am vazut ca va pricepeti la fotbal o sa incerc sa folosesc , ca sa va lamuresc , ceva din domeniu !
    Daca joaca de exemplu Dinamo ( mare vedeta precum Cartarescu al dvs ) cu Medias (un anonim-a) si astia din urma joaca mult mai mult si mai spectaculos fotbal, dar pierd ca de obicei cu ajutorul unui arbitraj incorect ( pe post de juriu), opinia publica in randul careia se afla cu siguranta mult mai multi si mai fini cunoscatori ai jocului scris cu picioarele, va stabili mai cu precizie castigatorul si va da Cezarului vostru- papucii !

    P.S. Cel pe al carui blog insistati sa va coborati, „n-are la el” decat hatrenia olteneasca si ceva usurinta in a da din coada (si in versuri si in fata stapanilor)sa sune frumos eventualilor cititori si stapanilor platitori)
    Cu niste ciorne probabil sustrase din maldarul de ciorne aruncate prin casa prea ospitaliera a regretatului Nichita Stanescu ( pe unde se mai aciua sa bea si sa consume pe gratis), cu niste „cugetari” cuprinse intr-o carte pe care nu vrea s-o faca publica ( al carui autor are intradevar niste teorii demne de luat in seama prin ineditul, dar mai ales timpul la care au fost facute), pe care le prezinta necunoscatorilor ca fiind ale lui, „poietul” a reusit sa va imbete si pe dvs de cap 🙄
    Cele mai reusite pagini, savuroasele patanii de vanatoare ale micutului vanator(Mugurel, parca) sunt si ele prelucrate dupa caietul gasit si confiscat(?)de cineva 🙄 (la fel si dictionarul plantelor pus pe rime ).
    Daca dam la o parte astea nu mai ramane decat acea dizidenta , de care am mai vorbit si cu care m-anm lamurit :mrgreen:
    Mai ales cu faptul ca a avut vreo cateva poezii(de unde volum ?)premiate de un juriu, dar nepublicate probabil chiar la protestul celui care s-a „trezit” fara ele 🙄
    Desi in acea perioada era mai greu sa-l prinzi treaz, dar neatent cu siguranta, asa cum l-a prins probabil ” tanara ” speranta a rimelor si a ramelor care-si intindeau peste tot „firele” 😉
    Dar dvs dati-i inainte cu laudele, e drept uneori presarate cu ceva critici parintesti , ce au darul de a va reprimi in selectu-i anturaj din care au plecat rand pe rand toti cei care au incercat sa-l sprijine si sa-l ajute (chiar cu bani !),
    ajungand sa se convinga de caracterul abalaresc !

    Apreciază

    • raduhumor said

      Chiar ma gandesc cat de senzationala pereche ati face cu inimitabila zana comunista data peste cap de un maritis discutabil in epoca ce-o aburcase pana la cel mai inalt grad judetean al PCR al UTC, si transformata intr-o adevarata sepie portocalie ce arunca cu veninu-i ramas de la vechile frustrari in tot ce nu-i aplauda noul idol ( curios cum unii nu pot pot vietui fara un Ceausescu sau un Basescu, ba chiar fara un Cartarescu 🙄 ).
      Ce-i mai de rasu curcilor, dar si de mirarea mirarilor este amorul asta ghebos dintre niste crestine si un reprezentant al copitatului si incornoratului celuilalt rege al focului si al smoalei, care taie lemne si ara pamantul in sfanta Duminica :mrgreen:
      D-ale noastre, oltenesti, cuplate cu vasluiesti….
      Ptiu satanelor !

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      @RaduHumor – Sper ca-mi veti ierta neinteligenta datorita careia demonstratia d-voastra ma depaseste. Ati reusit sa ma vârati in dense ceturi locale, incercand sa fiti binevoitor si sa ma luminati, ceea ce-mi intareste convingerea ca sunt prost ca noaptea, fara scapare si fara instalatie de nocturna. Asadar Dinamo, una dintre cele mai detestate si mai detestabile echipe din toate timpurile, inclusiv timpul clipei, castiga inca un meci cu ajutorul arbitrilor. Bun. Borcea (care seamana bine cu Crin, sub fooooarte multe aspecte, nu e cazul sa insist acum…) urla ca din gura de sarpe ca Dinamo e furata. Asa. Cand si ce a castigat Cartarescu (cel comparat cu Dinamo) in mod incorect, neonorabil, cu ajutorul arbitrilor? Cine e Gaz Metan (daca Mircea Cartarescu e Dinamo)? Cine sunt finii cunoscatori care vor stabili castigatorul? Cine va primi papucii, cine va pupa papucul? Va pierde Dinamo meciul la masa verde? (Doamnea ajuta) Vor fi declarati Veve si/sau Marcus scriitori mai buni decat Cartatescu? De catre Craciunescu sau Manolescu? Mister, abis. Viata n-a fost decat vis. Trecerea abrupta de mai apoi, pe durata aceleasi complicate demonstratii, de la Cartarescu la Padina are darul sa ma nauceasca. Domnule, ce rau v-am facut? Aveti ceva personal cu mine?

      Macar spuneti-mi pe cine ati vrut sa dovediti cu fotbalul? Pe Cartarescu sau pe Padina? D-voastra d-le Radu Humor amestecati lucrurile in asa hal incat salata ramane necomestibila, aplicand legile microbismului in tot ce misca sub soare: politica, literatura, amicitie, admiratie, contemplare si ce-o mai fi. Astfel ai nostri ca brazii devin (sunt) incontestabil cei mai buni, cei mai drepti, ce-i mai frumosi, onorabili si ce-o mai fi, iar ai lor devin (sunt) indubitabil ghebosi, urati, prosti, ticalosi si ce-o mai fi. Hai ai nostri, huo ai lor. E simplu. D-le, d-voastra nu va e clar ca RaduHumor ii considera pe Cartarescu si pe Padina scriitori mici, mici (in literatura) doar pentru ca-i gaseste prea basescieni (in politica)? In timp ce Tudoran si Iaru i-au intrat in gratiile literare din cauza ca-s anti-basescieni? Nu va e. Culmea e ca Mircea Cartarescu a intrat aparent in colimatorul unora ca Tudoran, Iaru sau Gogea ca find prea basescian, iar in colimatorul unuia ca Padina pentru ca n-ar fi suficient de basescian. Totusi lucrurile sunt destul de clare: Mircea Cartarescu este un scriitor si un intelectual important, un cetatean onest, lucid, echilibrat si modest, prin comparatie cu mult mai modestii outsideri Tudoran, Padina, Iaru si Gogea (i-am pus in ordine valorica) care ajutati de la galerie de catre microbistul politic Radu Humor, incearca sa-l discrediteze, barfindu-l pe la margini de blogosfera, pentru ca sunt invidiosi din postura lor de ratati absoluti. Nimic mai simplu. Politica nu are nicio treaba aici (si asta in spiritul political correctness-ului, desigur). Pe de-o parte il aveam pe Mircea Cartarescu, care nu-i baga in seama pe Tudoran, Padina, Iaru, Gogea si, cu voia d-voastra, ultimul pe lista Radu Humor, iar de cealalta parte ii avem pe epigonii care incearca sa-l muste de cur pe Mircea. Pofta buna.

      P.S. Cine anume nu poate vietui fara un Ceausescu, un Basescu sau un Cartarescu si de ce sunt cei trei pusi in aceeasi lista doar onorabilul Radu Humor himself ar putea sti si altcineva nu. Incercarea d-voastra de ironie in legatura cu senzationala pereche pe care ar face-o Dl.Goe impreuna cu o doamna anume, este pana la urma o glumita amuzanta daca o consideram la pachet cu RaduHumor.

      P.P.S. Ati putea sa indicati cateva poeme scrise de Tudoran si Iaru care v-au impresionat si care va indeamna sa-i considerati mai buni poeti decat poetul Padina? Ca eu nu gasesc pe moment. Huo Dinamo.

      Apreciază

      • raduhumor said

        Pai, de ce ma acuzati pe mine ca apelez la un domeniu in care sunt sigur ca va pricepeti (de altfel contraatacul dvs. a fost mai mult decat surprinzator si daca n-ati fi dat-o in bara cu asemanarea dintre Crin Antonescu si Borcea – rizibila, sa nu mai ziceti ca eu sunt plin de…humor, ca m-ati depasit cel putin cu un piept umflat de bucuria si speranta unei victorii 😆 ), cu care mizati sa ma scoateti din poarta, probabil pentru a aseza acolo statuia lui Mircea ( nu fratele, ci autorul-citit in nestire, ani de zile ;), acum as fi fost de mult la vestiare, sau in fata tastaturii spre a va recunoaste evidenta (si de la Corabia!) superioritate !
        Si inca ceva : „necomestibil” , nu-i totdeauna egal cu „greu digerabil”, mai ales acolo unde se mananca mult, unii chiar intre ei (acolo nu stiu de ce va tot bagati si dvs 🙄 )
        Chiar, v-a promis Mircica_ca vorbeste cu tizul spre a va face loc la masa ?!
        Ma rog, da-i cam pe terminate si nu stiu, zau, ce loc/os veti mai prinde 🙄

        Pe final de partida ati fost surprins intr-un offseid clar, de vreo cativa metri, singur cu portarul de la „Academia” la poarta careia bateti :

        „Pe de-o parte il aveam pe Mircea Cartarescu, care nu-i baga in seama pe Tudoran, Padina, Iaru, Gogea si, cu voia d-voastra, ultimul pe lista Radu Humor, iar de cealalta parte ii avem pe epigonii care incearca sa-l muste de cur pe Mircea. Pofta buna.”
        Dar v-ati facut ca nu auziti fluierul lui Rainea(ca ala a fost mai mare decat Craciunescu, dar probabil v-ati gandit ca nu rimeaza cu Manolescu 🙄 ) si nu v-ati lasat pana n-ati bagat-o „printre ate” ( e gol, da nu-i valabil !), incalcind si mai rau situatia in care se afla acum unul din idolii dvs ( e drept ca nu din vina lui, ci tot a…) ! 🙄

        Huooooo! Dinamo !
        Mai ales ca eu am cu siguranta un motiv in plus fata de dvs.

        Sa stiti ca n-am glumit cand am spus ca va sta de minune (adica se mira toti !), echipamentul si mai ales partenera 😳

        Apreciază

  23. Dl.Goe said

    Se pare ca Dorin Tudoran (născut la 30 iunie, 1945, Timișoara), (ex)scriitor, (ex)ziarist și analist politic 😉 a renuntat sa-si mai publice blogul Cerocratia in versiunea tabloida pe Vox Publica. Ultimele doua sublime articole lipsesc la inventar. Sa fie oare tendinte firesti spre elevare si esentializare sau sa fie doar rezultatul unor instincte bazale (am tradus bine?) care-l indeamna la autoconservare, autarhie, auto-claustrare si control? Noi nu vom sti-o poate niciodata.

    Cert este ca incontinuare nu reuseste sa-l inghita pe dl. Goe cu ale sale nevinovate (da’ chiar nevinovate) si inofensive remarci. La articolul sugestiv intitulat Mama tuturor stenogramelor am incercat sa zic si eu (ca multi altii) ceva. A trecut? A trecut la trecut. Mare branza nu zisesem:

    ”Coane Dorine, ce sa zic? Bravo. Ati invatat cum se face reclama blogului/rilor pentru a creste traficul. Anunti in avanpremiera dezvaluiri spectaculoase si apoi o aduci din condei. Ce spui Frantz? Ati scris adânc coane Dorine. Se vede ca (si dv) va trageti.

    P.S. Daca ati avea rabdarea sa sapati si mai adanc ati putea constata in oglinda ca ne tragem din maimute. Parol.”

    ==========================================
    Un mesaj absolut similar celui de mai sus a aparut totusi pe blogul Certocratia. Suna cam asa:

    #1 Florin Iaru
    November 1, 2010 at 17:49

    @Dorin,
    Ce frumos, ce înălţător, ce eficient!

    ==========================================
    Poti sa nu subscrii? Ca nu poti. Subscriu.

    Apreciază

  24. Dl.Goe said

    Destinul ma persecuta implacabil. Ratare pe toata linia. Conul Dorin in dialog, imi refuza iarasi replica. Tot acolo. Parca e un blestem al esecului s-al esuarii. Sa esuam asadar:

    „Conul dorin catre fratele Iaru: „Am fost ce-am fost si vom ramane ceea ce am (si) devenit. Stenograma, ce inaltator suna numele tau!”

    Sublima. Asta cu stenograma. De ce te-ai dus la Iunion ???

    Coane Dorine asta este deja pamfletum in integrum. Oda pe invers pe care o ridicati ambalajului pentru a evita sau macar amana pana la prescriere consumarea continutului denota. Stati coane linistit ca nu veti råmâne. Ca de cand va stiu ati tot devenit. Altceva. Sunteti deja altceva. Nici macar rata de coborare n-o s-o conservati. Desigur ca asta va ramane neimportantant atata vreme cat fratii Iaru & Antonesey nu vor afla. Ca nu vor sa afle sau ca nu pot sa afle (pentru ca sunt atasati cu „scoci” aceluiasi referential nerelativist in miscare libera pe panta rei), este nesemnificativ si deci neimportant. Ca rei mai suntem.”

    Apreciază

  25. Dl.Goe said

    Comentariu invizibilizat pe blog-ul lui Dorin Tudoran la un articol cu lin-guri catre un interviu reusit in 22: Ciociu si Palade (II).

    Coane Dorine, „brâncuşi” va cheama. Iar epopeea d-voasta e pe cale sa devina Coloana Infinitului (II). Probabil ca asta e tot ce va ramane important dupa d-voastra: faptul ca v-a hartuit securitatea (aiurea, fara motiv) si ca stati sa „va fascinati”, pe tema asta in fata oricui v-o cere, in inerviuri. Daca nu, atunci (si) pe blog, cu auto-amorsare. Coloana infinitului va mai lipsea din inventar ca „Poarta sarutului” si „Masa tacerii” (la care şed apostolii neamului) sunt bifate pe opisul (capod)operei din jurnalul national. Bravos natiune, halal sa-ti fie.

    P.S. Asa si?

    Nimic.

    Apreciază

  26. raduhumor said

    Comentariu invizibil pe „Certocratia”

    Rodica Palade :
    „Mie mi s-au părut consemnări ale Securităţii din timpul anchetării lui Mihai Botez. Cum cunoaştem îndemnul lui Michnik de a nu da crezare „minciunilor“ din dosare, cum şi tu îţi iei măsuri de precauţie, aş vrea să mă ajuţi să înţeleg acest caz. ”
    Raman cu impresia ca ati ratat o mare ocazie, ca, ajutat si de intrebarea inaltata la fileu, sa va exprimati indoiala in legatura cu cele puse pe seama lui Mihai Botez !
    Imi vine chiar sa cred ca desi poate n-ar mai fi avut parte de un interviu atat de reusit, pana si RP ar fi dorit sa va vada incercat ceva mai mult de incertitudini, in acest extrem de delicat caz .
    Faptul ca postfata n-a amintit nimic in legatura cu acest aspect (nici macar in convorbirile avute anterior), nu trebuia sa constituie o incurajare tacita, dupa cum si prefata se putea lipsi de anumite aspecte oarecum incriminatorii !
    Si cred ca memoria lui Mihai Botez merita acest lucru din partea dvs.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Bun comentariu. La sentiment. Sunteti un admirabil avocat al diavolului. Faptele de vitejie (chiar documentate) ale inegalabilului intelectual Botez va sunt scuzabile in timp ce cele sugerate inteligent de catre unii si presupuse din (alte) convingeri de care altii (bunaoara Humor) dar nedocumentate si dovedite, ale „securistului Basescu” sunt desigur abominable. Zoon Polotikon errare humanum est… deci nu.

      P.S. Asa dupa cum evocam intr-un alt comentariu, am impresia ca, per total, (dupa numarul dosarelor depuse pe arca) va simtit mult mai putin cenzurat pe lume. Iata ce v-a adus exorcizarea si eliberarea de demonul interior avp. Dar, nu va e teama insa, ca-l puteti zgandari cu acest mesaj? Adica daca vede ca fratele Tudoran va cenzureaza sa nu-si imagineze una, alta… Stiu si eu…

      Apreciază

  27. Dl.Goe said

    Pe blogul d-lui Dorin T. Coriolan nu se trece. Nici macar cu citate di Patapievici.

    “Costul progresului moral şi intelectual este spulberarea confortului sufletesc, care se bazează pe consens şi conformism. Totul trebuie să poată fi supus criticii (nu injuriei!), inclusiv convingerile noastre cele mai scumpe. Iar acest lucru, recunosc, este ofensator. Dar e preţul pe care trebuie să-l plătim: de dragul libertăţii, al autenticităţii, al progresului intelectual şi moral trebuie să apărăm dreptul la existenţă al discursurilor critice ofensatoare. Ofensatoare nu doar pentru alţii, ci şi pentru noi. Ofensatoare nu doar la adresa ideilor pe care le dezaprobăm, ci şi la adresa valorilor pe care le preţuim. Oricât de greu ne-ar fi să acceptăm acest lucru, libertatea de opinie merită, cred, acest sacrificiu emoţional.” (Horia-Roman Patapievici)

    P.S. D-voastra cum considerati coane Dorine? Probabil o sa ziceti ca e usor sa vorbesti daca n-ai si tu un blog (ca dl. Pata nici macar blog n-are) si cand inca n-au dat d-ni Goe peste tine. Dar cine se scuza… Este o atitudine paradoxala totusi la un fost dizident luptator (volintir) in contra cenzurii si a faptului ca nu i s-au pubicat operele. Motiv pentru care, in semn de protest (printre alte semne mai notorii) nici nu si le-a mai scris. Operele. Macar faceti gestul ala de barbateasca viteje si nu va dati cu dusmanul acceptandu-i metodele (dovedind iarasi ca v-a invins) si aboliti nevrednica cenzura pe care o practicati pe blog cu osârdie. In semn de protest va anunt scurt ca nu voi mai posta nimic pe blogul d-voastra, pana maine de dimineata. Sper ca ati luat nota de protestul meu. Noapte buna.

    P.S. Voi continua protestul si greva (refuzand sa scriu pe blogul d-voastra in intervalele de timp dintre mesajele pe care vi le dedic) pana cand veti reveni la democratie.

    Apreciază

  28. raduhumor said

    Tot acolo si tot la moderare 😉

    Radu HumorNovember 7, 2010 at 18:3237
    Your comment is awaiting moderation.

    Sincer sa fiu, am intarziat cu buna stiinta sa citesc blogul dvs, cuprins fiind de niste sentimente contradictorii, amanand cu buna stiinta sa va aflu trairile in legatura cu acest tragic eveniment !
    Si acum regret indoit acest lucru :
    In primul rand ca m-am umplut de o scarba de nedescris citind (si comentand) pe niste bloguri pline de ura viscerala si de politze platite cu aceasta nesperata ocazie care li s-a ivit unor pigmei ce si-ar dori cu inconstienta, sa umple golul lasat;
    In al doilea rand am pierdut timp de aproape 3(trei) zile , posibilitatea de a fi deadreptul fascinat de aceasta postare cu adevarat memorabila prin franchete , dar mai ales prin filigranarea atat de reusita a unor evenimente-stari de spirit aparent minore, ce fac insa din intreg o adevarata bijuterie literara.
    Marturisesc ca vroiam si eu sa va rog( nu stiu daca nu chiar am facut-o ) la fel ca dl avocat Adrian Vasiliu # 27, sa intrati in politica, dar acum mai ca sunt in stare sa va implor sa n-o faceti
    E vorba de scarile alea…
    Si de ce sa coborati, cand se vede clar ca n-aveti pentru cine ?!

    Apreciază

  29. Dl.Goe said

    Pe blogul sau, pe sublimul sau blog, Dorin Tudoran le ofera AICI, spre descarcare si rulare, cu superba detasare si nonsalanta inconstienta, cititorilor domniei sale (majoritatea neofiti in utilizarea calculatoarelor), fisiere executabile. Am incercat sa atrag atentia asupra faptului ca operatiunea respectiva e nesigura si expune la riscuri importante pe cei care vor descarca si rula fisierul cu pricina. Cuminte, dl. Tudoran a refuzat de la publicare nevinovatul meu avertisment.

    Iata-l:

    „Coane Dorine, nu este deloc kusher (vezi dictionarul urban) sa recomandati descarcarea unui fisier executabil despre care habar nu aveti ce efecte colaterale poate produce. Si asta mai ales ca, desi nu prezentati nicio garantie ca specialist in securitatea navigarii pe net, cei pe care i-ati ametit de cap cu inaltele d-voastra standarde morale, merg pe mana d-voastra si descarca cu inconstienta un astfel de fisier. Este un abuz de incredere impardonabil pe care nu stiu daca-l faceti din inconstienta sau cu buna stiinta.

    P.S. Pentru cei care nu vor face totusi greseala (dubla greseala) de a descara fisierul EXECUTABIL recomandat de catre un filolog, n-ati putea, totusi, sa faceti un rezumat plastic, folosind talentul din dotare, despre continutul filmului? Asa ar fi political correct, cred eu. In plus ar trebui sa mentionati explicit ca cei care vor descarca fisierul executabil o vor face pe propriul risc si pe propria raspundere si ca d-voastra nu garantati securitatea acestei operatiuni. Pentru ca nu aveti cum, stimate maestre. Astept cu mare nerabdare rezumatul. Deci despre ce era vorba in filmul capcana?”

    Apreciază

  30. raduhumor said

    Am reusit pana la urma sa vad filmuletul : niste pancarde trucate ” agatate ” pe fatadele unor cladiri din Petrila un oras care intradevar are nevoie de o mana de gospodar si niste comentarii destul de hazoase, dar cam atat !
    Am si scris acolo impresia mea !
    Asa ca nu pierdeti nimic, dar va castigati inca vreo cateva zambete din coltul gurii conului Dorin cum va place sa-l numiti (si cred ca si lui!)
    Si nu cred ca asta-i motivul pentru care va tot pune pancarda/tablita cu „Closed”.
    Dar dvs stiti mai bine decat mine….

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Stiu desigur care-i motivul. Conul Dorin insa nu stie. Si se straduieste din rasputeri sa nu afle. O sa afle pana la urma (cand va fi sa fie) din intamplare si fara voie. Va fi un moment haios.

      P.S. Merci pentru ca mi-ati satisfacut curiozitatea povestindu-mi ce-i cu filmuletul. Asadar mult zgomot pentru nimic. Plus riscurile si inadecvarea de a recomanda descarcarea unor fisiere executabile. Sa va cautati calculatorul de purici.

      Apreciază

  31. Dl.Goe said

    Mesaje refuzate la conul Dorin in sura:

    AICI

    Bine coane Dorine, dar ce treaba mare e asta? Propuneti o tema de discutie, iar apoi, temator, ca dracu-n biserica, o subminati adaugand rapid o alta nada discutiei. Dacă nema putirinţa, ce mai chichirez gâlceava?

    si AICI:

    Coane Dorine, poza aia ingundurata cu care veniti mereu la inaintare ma face sa „ma” râd de cate ori o vad. Misto (si) amenitarea aia din final cu intoarcerea in anonimat. Coane Dorine anonimatul nu e o optiune ci o problema de identitate si destin. Sunteti deja un anonim. N-are niciun rost sa va mai fortati norocul. Le jeux sont fait, rien ne va plus… Partir se mourir beaucoup…

    P.S. Chiar nu mai putea trimiterea asta la un text (…) sa mai astepte cateva zile (va era degrab, va venea stenahorie?) pana se amorsa discutia pe tema despre „Dublul standard”, ingesuita intre Petrila lui I.D. Sârbu si mustata lui Petre Mihai Bacanu?

    Apreciază

  32. Dl.Goe said

    Un nou mesaj refuzat pe Arca Conului Dorin. De data aceasta pot crede ca se putea invoca distopia 🙄 acestuia (mesajul fiind oarecum off topic).

    Iata mesajul:

    „Stimate d-le Tudoran, va admir de multa vreme opera. As dori sa am candva un autograf al dv. pe unul dintre volumele dv de versuri. Am scris si eu o povestire si as vrea sa-mi spuneti si mie o parere sincera despre valoarea ei artistica. Povestirea se gaseste AICI, pe blogul meu si este momentan inaccesibila celorlalti cititori. As vrea sa fiti d-voastra primul care o citeste. O parere sincera m-ar bucura foarte mult pentru ca tin enorm la parerea dv. Cu emotie si consideratie, al. Dv. Ovidiu Gorea, profesor de liceu de literatura si scriitor.

    P.S. Sa-mi dati va rog de stire daca ati avut timp sa-mi rasfoiti brosurica si sa-mi spuneti o parere sincera. Presupun ca nu veti avea timp inainte de decembrie. Asta e. Si daca dintre ceilalti, aici de fata, vrea cineva sa cumpere, costa doar 30 de mii de lei bucata. Ma rog, stiu ca nu e potrivit sa vând la mari scriitori, dar stiti, noi astia debutantii ne descurcam mai greu. Am fost indrumat catre d-voastra de catre dl. Pavel Puiutz (zis Pepe) care este cel mai om destept din lume. Multumesc anticipat. Acelasi.”

    Apreciază

  33. raduhumor said

    Comentariu refuzat :

    Astia-s atata de imbecili, incat au inceput sa se trozneasca intre ei, dar tzipa ca-i lovesc altii :mrgreen: 😆
    Vai de capul cui incearca sa fie aparat de asemenea neghiobi :
    Se alege si el cu capul spart sau cu bilele la pachet 😆
    Era un filmulet cu doi tipi cam de inteligenta astora, care se trosneau in cap(alternativ) cu cate o lingura de lemn tzinuta in gura (foarte sugestiv si pentru limba pe care o folosesc majoritatea dintre ei, dar si pentru unealta cu care infuleca , golind in timp record toate haznalele portocalii, fara sa se foloseasca de traditionalul polonic 🙄 :mrgreen: ).
    Numai ca un altul , inteles cu cel mai putin prost dintre ei, se foloseste de o alta lingura si-l pocneste pe furis(nu odata, ci de cateva ori!) pe prostanac de-l umple de cucuie (fara ca acesta sa se prinda de o asemenea ieftina smecherie !)
    Va las sa ghiciti cam care-s personajele „in oglinda”, ce posteaza pe aici, si mai ales il rog pe cel care gaseste filmuletul sa-l posteze (daca accepta binenteles domnul Dorin Tudoran ) !
    Va asigur ca veti rade copios, mai mult decat de cele spuse de unii de pe aici 🙄 😆
    Iar terapia prin ras s-a dovedit ca face bine si celor mai eleganti posesori de camasi de forta portocalii 🙄

    Dle Goe v-as ruga pe dvs, daca reusiti sa aduceti si aici filmuletul …

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Dar despre ce fimulet e vorba? Ca nu m-am prins… Rupte din context, mesajele d-voastra imi apar uneori criptice, desi sunteti printre putinii care incearca sa foloseasca Arca, conform statutului, pentru a-si asigura, dreptul la replica.

      Apreciază

  34. Dl.Goe said

    Mesaj cenzurat gratuit si inutil la conul Dorin la blog (Certocratia selectiva), sub articolul extrem de sugestiv intitulat Adevăruri rabatabile: despre ură și dispreț:

    „Cone Dorine, articolul dv. este fara indoiala un exercitiu literar interesant. Din pacate insa, ca mereu in ultima vreme, articolul este scris nu de scriitorul Tudoran ci de individul Tudoran. Nu exista detasarea necesara cu care in mod normal autorul isi trateaza (trebuie sa-si trateze) personajele (pur imaginare sau inspirate de persoane reale). De aceea astfel de articole dau senzatia unei broaste „testoase” fara carapace si cu „carcasa” deschisa, a unui animal straniu, improvizat, care trebuie mereu sa-si foloseasca labele pentru a amorsa procese fiziologce (de regula interiore) si pentru a-si controla secretiile interne, care are nevoie sa-si masese cordul si valva tricuspida cu unghia, sa-si stimuleze digestia amestecand continutul stomacului cu degetul introdus printr-un orificiu (practicat direct in peretele stomacului, nu prin alte orificii naturale) si alte asemenea incropeli la repezeala. Sub aspect literar paralela pe care o propuneti desigur viabila dar pretentiile prin care sugerati ca ar putea avea vreo validiate sociala sau filosofica sunt exagerari de o crasa indecenta probata (si) de comentariile (ingaduite) care (vi) se fac pe blog si care duc din aproape in aproape la mirobolante concluzii deduse pseudo-logic.

    P.S. Mie mi-a placut partea din mijloc a cuvântarii d-voastra, in care se afla inima literara a modelului pe care-l propuneti, inima nascuta direct din sentimente pozitive, fara pervertiri. Nu mi-au placut partea fariseistica de la inceput, in care criticati cu tinta precisa, lasand fraierilor impresia ca v-ati putea referi chiar si la dv insiva (ceea ce in realitate e fals, evident fals pentru orice observator atent dotat cu un minim instrumentar de interpretare psihologica) si, nu mi-a placut partea de final in care fiorul umoral ne satisfacut pana la momentul „x” v-a determinat sa va fortati norocul si sa abandonati prematur literatura si metafizica in favoarea agresarii „fizice” a dusmanului din clasa. Pana la urma nici scriitor nici cronicar, doar un cumul de ratari evitabile in jurul unei idei artistice interesanta in nastrujnicia ei.

    P.P.S. Lucrurile spuse apasat despre Adrian Paunescu de catre Vladimir Tismaneanu sunt profund adevarate. Adevaruri grave, sumbre care trebuiau exprimate, clar, explicit, apasat. Este adevarat ca ele reprezinta doar o (mica) parte din adevarurile despre Adrian Paunescu, unul, niciunul, o suta de mii… Dar, coane Dorine, pana la urma fiecare e liber sa-si aleaga Paunescul despre care vrea sa vorbeasca, daca nu minte despre acela cel „unul” ales. D-voastra coane Dorine incercati sa-l scpateti mincinos pe Tismaneanu in legatura cu Paunescul descris de el prin aceea ca mai exista si alti paunesti pamantesti sau ingeresti, ceea ce este, pana la urma o mica marsavie din partea dv. Partea vesela in toata povestea asta subreda este ca singure, diferentele esentiale dintre Basescu si Ceausescu (intre care iarasi sugerati, prosteste, identitati) l-ar putea absolvi pe Tismaneanu de vinovatiile pe care incercati sa i le puneti in carca sub diverse pretexte, pe motiv ca v-ar fi luat fata si rolul. Eu zic ca este momentul unui gest categoric de dizidenta. Lasati-l pe Tismaneanu (in America) cu derapajele lui cu tot, abandonati-l (asa cum ati procedat si cu Paunescu) si emigrati in Romania. Veniti prin Japonia, via Chisinau, ca sa vi se inchida cercul, ca pe d-voastra insiva sa va redati si sa puteti muri linistit si simbolic. Zic si eu.”

    Apreciază

  35. Dl.Goe said

    Mesaj respins de cenzura tudoriana (sic) pe blogul cerocratia azi-aci la articolul Neanderthalul din om: amintiri despre trecut, prezent și viitor (sanchi):

    „Coane Dorine, despre continutul articolului d-voastra (cu un titlu iarasi neinspirat, plat) doar trei cuvinte: demagogie, patetism, grandilocventa.

    Despre meta-continut si mai putin. Mi-l amintiti pe tovarasul Nicolae Ceausescu, si dânsul un semi-ilegalist de vaza. Adica-care se ascundea desi/dar nimeni nu-l cauta.”

    Si era o parere atat de sincera… Ce-o vrea conul? Sa-l mint frumos?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Dupa acumularea unor comentarii sublime in subsolul Certocratiei la Cro-Magnon, am simtit firesc(nu?) tentatia inaltarii prin alaturare. Alt mesaj, alta tentativa, alt esec:

      Dl.Goe sau Daniel Defoe ori chiar Robinson Crusoe in linie cu Vineri, marti (cand sunt trei ceasuri rele). Mare si dubla muta. (muta, muta dar nu si surda…)

      Poarta-n casa:

      Conu Dorin ‘ce: „Violenta nu este semn de tarie. Este semn de slabiciune.” – Parol. Ca bine le spuneti bibicule. Ptiu…mai rar cineva ca d-voastra… Ca sunt intu-totul de acord. Banala banare este si ea o masura violenta. Nu? Respingerea violenta a ceea ce nu ne convine. Adica, recte, un semn de slå… de slå… biciuneeee. Asta-i si unul dintre motivele pentru care-mi place de Dorin Tudoran, omul virtual de vaza, care umblea creanga cu sorcova prin blogosfera ca sa vaza (ca e si curios) cine-ce mai zice despre dânsul. Daca zice cineva de bine pac, då cu saru-mâna-n omul bun. Daca zice cineva de invers atunci tace si trece. Chitic.

      Ma rog. Dar sa revenim la oile noastre de pe påsunea Cerocratia din oameni.

      Dorin Tudoran: „Al doilea – tot o forma de intimidare este si aceea de a acuza de anti-semtism (mai) orice comentariu ce nu-ti convine.”
      I-auzi! Se poate proceda asa cu orice comentariu sau orice comentator… ce nu-ti convine(!). Iar daca-ti convine… Eeee atunci e… ok. Ca la conul Dorin teoria si practica merg mana-n mana. Miselul demagog.

      InimaRea: „Una peste alta, reiese ca nu pot fi suspectati oameni ca Dorin Tudoran, Florin Iaru, Vasile Gogea, Liviu Antonesei si altii carora nu le stiu decît nick-urile, de practicarea amenintarii violente.”
      Da. Frumoasa lista. De sic. Dar inima buna al lui Inima Rea nu stie ca oricand, oricine(!), poate fi apucat subit de simpatii legionare, sau nazy or poate fi atins de reflexe totalitare retroactive precum cenzurarea abuziva si discriminatorie.
      Iar noi pe langa mama stand, demult uitaram jocul. Si George nu mai vine… In fine.

      Si doamna (ametzirea simulata) infiereaza si dânsa cu banalul pe banane calcand. I-auzi incantatie:

      Mariana Codrut: „@ Ce mizerie inspaimintatoare aceste amenintari la adresa ta si a lui Virgil(??!) Tismaneanu (ca sa nu mai spun de IP Culianu!!!) Credeam ca, odata cu disparitia lui Ceausescu, va disparea si saminta aceasta de josnica speta – a teroristilor motivati… “patriotic”!!!!”

      Cea care semneaza „Mariana Codrut” imi da mereu senzatia ca e picata din luna, singura ei grija in picaj fiind aceea sa nu rateze struna poetului. Ca sa-i cante-n ea. In rest gaunosenie absoluta. Parol. Nu crez sa fi vazut la dansa vreun comentariu cu miez…

      Pumni, palme cafine. Tremur pentru viata me. Chit ca nu ma vad pe blog. Dar asa… prin inductie para-simpatica, tot exita sansa unui transfer de risc de la eroii aciuati pe blogul amenintat al conului, brusc solidar cu Tismaneanu. Nu? Måi ne-ne…

      Apreciază

  36. Dl.Goe said

    Coane @Radu Humor, mare canalie imi sunteti. Care va sa zica ca n-ati fost aseara la Cosman. Ca sa ma traduceti cu amicii din amor. Vad ca sunteti cenzurat la conul Dorin Tudoran (rau face!) dar nu mai veniti cu plangerea pe Arca lui Goe, in mari din tot inaltul, ca sa nu se piarda buanate de mesaj, omorat miseleste in fasa. Nu. Cand va cenzura Viorel Padina (apropo azi e sfantul Andrei protectorul tuturor romanilor, inclusiv a celor de origine bulgara(?) sa ca-conform conventiei noastre, daca mai aveti dorinta, pudeti da la crap) veneati imediat-in-permanenta sa denuntati abuzul si sa postati capodopera. Pentru ca AVP-ul era de-al ciocoilor. Dorin, dulcele con Dorin, e de-al nostru, din popor, poate sa ne bata si sa ne besteleasca. Are voie. Nu este el mai marele nostru? Coane @Radu Humor, mare canalie imi sunteti.

    Apreciază

  37. Dl.Goe said

    alter-Coriolan Decuseara si Draganescu stau pe plaja. Buza-n buza. El propune. Ea refuza. Nu se ard. Alt mesaj la acelasi autor. De aceasta data moderat din motive cat se poate de intemeiate.

    ***

    „Coane Dorine mie mi se pare evident ca nu va prieste democratia nici macar cand e marcata de corectitudine politica. D-voastra va prieste dictaura. Numai acolo poti fi dizident fara sa fii ridicol.

    P.S. Mi-au placut foarte tare doua dintre perlele (de cultura?) pe care le-ati oferit recent. Una pe Voxpublica in care afirmati ca ati fi putut cere celor de la Vox sa-mi cenzureze comentariile despre articolele dv. (probabl ca nu v-ati deranjat s-o faceti din comoditate/timiditate, sa nu va repeada vreun admin nedus pe la biserica scientologica a dizidentilor neamului, daca nu din pura marinimie compensatorie): „Pe de alta parte, aici, unde doar sunt preluate texte de pe blogul meu,@Nelu: nu am pus nici o conditie (puteam sa o fac!) celor de la VoxPublica sa-i opreasca mesajele” … – Impecabila frazare…

    A doua, de un umor devastator, este o marturisire facuta asta-seara prin care il anuntati pe dl. Radu Humor ca nu de placere il cenzurati mesajele (altele fiind in fond sentimentele d-voastra, dar de… misia…) „Nimeni nu poate fi invins mai crunt de altcineva mai abitir decat o face de unul singur. Nu va cenzurez din placere.” – Filosofie in stare pura. Frazarea trece in planul doi. Am certitudinea ca I.L.Caragiale ar fi facut din dv., coane Dorine un personaj monumental. La cat material oferiti nefortat i-ar fi fost floare la ureche.

    P.P.S. Presupun ca aveti in pregatire un material de raspuns pentru admirabilul articol al lui Mircea Mihaies. Aveti mare grija sa nu va manifestati iarasi ca o broasca testoasa neterminata si neispravita, asa ca data trecuta cand ati practicat cu mare stangacie eschiva prin diversiune, in raspuns la nevinovata mea critica literara pe text. Pe vox. Publica.”

    Apreciază

    • Aa said

      Despre “conul Dorin”, ca sa zic: pentru ceea ce face in spatiul public, nu cred ca putea primi o recompensa mai buna decat amicii de idei care se gudura pe langa el sau pe langa care el se gudura.

      Apreciază

  38. raduhumor said

    La multi ani , Romani !

    Your comment is awaiting moderation.

    Am citit pe in blog(VP) o exceptionala poezie a lui Adrian Paunescu ” Soferul si nevasta lui” scrisa in 1987 ( e prea lunga pentru a putea fi adusa aici, dar ar merita!) si m-am intrebat :
    Care-i deosebirea dintre Paunescu, Vadim, Barbu care-l lingeau in coor pe Ceausescu si Savanta lui, si Tismaneanu, Patapievici, Mihaies, Preda, Jaconschi (Jacuzii+Baconschi !), care fac acelasi lucru cu Basescu si …Samanta lui ?!
    Mai ales ca atunci nu se putea altfel, iar acum se poate Si altfel
    P.S
    Mentionez ca poezia amintita facea o aluzie deloc stravezie la cuplul de atunci , cu un curaj vecin cu nebunia, date fiind conditiile de atunci !
    Si mi-am adus aminte de intrebarea prosteasca si nebuneasca in acelasi timp a lui M Mihaes :
    “Chiar așa Dorin? Am înnebunit cu totul?“
    Ce sa-i raspunzi unui asemenea biat om ?!

    Apreciază

  39. Aa said

    Domnule Goe, care este castigul faptului ca o parere ca cea de mai sus poate fi exprimata pe blogul dumneavoastra? Ca ofera celor care intra aici pretextul pentru a se intreba daca emitentul unei astfel de pareri este de rea credinta sau doar prost (sau poate ambele)? Credeti ca mai e nevoie de astfel de pretexte?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Daca aceptam ideea ca existenta blogosferei in ansamblul sau ofera „(vre)un castig” (desi exista perspective valide pentu a nu accepta aceasta idee, caci, la urma urmei totul e desertaciune) atunci indraznesc sa cred ca orice „zgomot” produs deliberat de orice „creier” ofera potentialitatea unui castig. Neexprimat nu ofera nimic. Efortul de a ignora mesajele care „nu spun nimic” sau care „nu aduc un castig” ar trebui sa fie compensat (statistic, in timp, dupa multe aruncari de zaruri) de reducerea riscului fata de pierderea potentialitatilor castigatoare pomenite. Oricum idea vine vorbind. Orice idee.

      P.S. Atunci cand conditional-optativul italizat s-ar dovedi inoperant cred ca raman la indemana destul de multe mijloace flexibile pentru reducerea zgomotului mai eficiente si mai estetice decat cenzura bruta.

      P.P.S. Si apoi cred ca e bine de stiut despre (date cantitative) despre existenta persoanelor proaste sau rau intentionate sau si/si. Vorbitul in sera dauneaza luciditatii. Am zis „sera” din optimism pentru ca, in lumea asta mare, majoritatea vorbeste in punga, ceea ce, cu o foarte mare probabilitate, este valabil si pentru dl.Goe.

      Apreciază

      • Aa said

        Intrebarea legata de castig mi-a venit constatand pierderile. Un Radu Humor neexprimat pe blog nu ofera nimic, cum spuneti. Dar acelasi ipochimen exprimat imi produce enervare si repulsie. Si nu e doar disconfortul pe care mi-l produce orice distorsionare grava a adevarului, ci este si o senzatie de sufocare (aceeasi pe care mi-o produce deschiderea televizorului). Apoi, chiar daca prin cenzurare nu dispare problema ci doar se atenueaza zgomotul, cum iarasi spuneti, parca mai conteaza si ce oferi mintii si sufletului in fiecare zi.
        Nu sunt de acord cu faptul ca puteti obtine din blogosfera vreo informatie cantitava legata de prosti/canalii/canalii proaste. Imi pun deseori aceasta problema. In zilele bune, uniformitatea comentariilor lor ma face sa cred ca sunt mult mai putini decat ar parea. In zilele proaste, cand ii pun la socoteala si pe cei din autobuz, metrou, piata etc, mi se pare ca sunt majoritatea. Si ma cuprinde disperarea. Una vecina cu cea care v-a inspirat eseul despre Romani(t)a.
        In concluzie, Radu Humor exista. Dar nu ma obliga nimeni sa stau cu el la masa. Si nici sa-l ascult, pentru a ma informa. Informatia pe care el mi-o da este dejectia pura. Pentru pastrarea luciditatii discut cu adversarii de idei, nu cu haznaua.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Intrevad un alt castig: obtinerea imunitatii d-voastra in fata genului de agresiune pe care-l invocati. Abia cand ne vom castiga „nesimtirea” vom putea spera sa devenim eficienti. Era o vreme in care si eu ma enervam, la fel ca d-voastra, in favoarea ubicuei canalii care distorsioneaza obscen adevarul. Dar este lumea in care ne miscam. Nu cred ca este necesara izolarea si distantarea pentru ca aceste lucruri sa capete perspectiva si sa se vada mici. Sunt mici si asa, vazute de aproape. Numai enervarea noastra le poate face sa para alminteri. Putina nedisimulata detasare le poate dezumfla imediat. E posibil sa ma insel.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Aaaa, si inca ceva. Nimeni nu e fortat sa stea cu nimeni la masa… Faptul de a posta pe acelasi blog unii cu altii ne da sansa sa-i vedem la lucru pe canditii dintre care ne putem alege invitatii la un „pranz satul de sine insusi” sau la un pahar de vin. Aproape la fel ca atunci cand mergem cu metroul. Si apoi Radu Humor este deja la masa cu Dorin Tudoran pe care l-a ales ca dusman al dusmanilor sai… asa ca riscurile sunt (ar trebui sa fie) mici…

          Apreciază

        • Aa said

          Nu m-ati convins :-). Nu-mi ramane decat sa cred ca gazduirea unor pareri/indivizi de tipul celor de care am vorbit are o motivatie (deocamdata) ascunsa publicului neavizat dar, in final, benefica. Face parte, adica, dintr-o strategie personala in chiar lupta cu ei (cu indivizii astia sau, ma rog, daca vrem sa fim politicosi, cu parerile si actiunile lor in spatiul public).

          Apreciază

  40. Kibby said

    foarte tari fazele astea, sa spui „nu” in public inainte de 89, sa traiesti ani de zile in sua si in fine azi, pe blogul tau „personal”, sa-l cenzurezi pe unu care se-nvinge singur.
    to infinity and beyond
    si sa nu uit, filmul zilei: despicable me

    Apreciază

    • Kibby said

      la multi ani tuturor!

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Un iepure. Un iepure foarte bine… dotat ii face propuneri indecente unei (alte) rozatoare (o veverita). Rozatoarea ii spune ca nu poate accepta generoasa propunere pentru ca instrumentul „torturii” este supradimensionat si ca daca nu rezolva cumva aceasta problema sa-si ia gandul. Iepurele intreaba in dreapta si in stanga cum ar putea pierde si el cativa centimetri (de) acolo (iepure tâmpit). Sireata vulpe, atotstiutoare, ii sugereaza sa se foloseasca de blestemul broastei tzestoase. „Dar ce-i cu blestemul asta vulpito?” Intreaba iepurasul cel nevricos… „Cum? Nu stii?” / „Nuuuu” / „Pai daca-i faci propuneri broastei tzestoase si ea te refuza atunci, automat, ti se micsoreaza cu 2 centimetri si asa-ti ramane”. Fericit de accesul la informatie si tare la aritmetica iepurasul calculeaza ca 3 refuzuri ale broastei tzestoase i-ar fi suficiente pentru a-si asigura succesul la veveritie. O gaseste pe broasca tzestoasa pe blogul ei si-i zice: „Broscuto te iubesc. Vrei sa facem sex?” / „Nu”-zice broasca si, pac, 2 centimetri zboara ca si cand n-ar fi fost. Incurajat de succes iepurasul insista „Broscuto culca-te cu mine si n-o sa-ti para rau”. „Nu”, zice broscuta tzestoasa si pac, pac, iepurele se apropie cu alti 2 centimetrii de obiectivul stabilit. „Mai broasco haide mai sa ne regulam!” insista bravul iepuras. „Nu, nu si nu” – zice broasca agasata. Si uite asa a ramas ursu fara coada si broasca cu „NU” in gura.

      Apreciază

  41. Kibby said

    🙂
    1.veverita e adepta unui arianism pur sau macar contra cross linkului
    2.La iepure – 10 cm e prea mult? omule, ai nevoie de ajutor specializat
    3 dle Goe, nu-mi dau seama ce analogii faceti
    4 despicable me e fain, pe bune

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      Analogia este ca-crocodilul e mai la stanga, iar broasca testoasa (neispravita) a ramas (degeaba) cu negatia-n gura. Se va clarifica.

      „Despicable me” este excelent. Pot confirma. Dar. Dar a fost deja mentionat de catre alt cinefil (avizat), daca nu-mi sunteti atent. Ca urmare va fi inclus in lista ce urmeaza a fi data publicitatii la avizierul de la babord, pe Arca lui Goe. Oricat ati insista nu-l pot trece de mai multe ori. Cred.

      Apreciază

  42. Dl.Goe said

    Conul Mare (dorin) s-a precipitat sa raspunda intrebarii retorice adresate de catre Mircea Mihaies. Raspunsul a fost: DA. (Exprimat mai pe lung, cat o lista cu frustrari intr-o zi nationala de p(r)ost. Incântatii n-au lipsit. Parerile critice n-au avut loc. Si mie mi-a fost refuzata o opinie exprimata onest, sincer, bine/intentionat intr-un mesaj pe care-l reiau:

    „Aoleu coane Dorine, aoleu! Si v-am spus de ieri sa nu va grabiti ca broasca tzestoasa la maritat cu raspunsul pe care vi-l stiam in pregatire pentru Mircea Mihaies (ca de previzibil nimeni nu va-ntrece). Sa inteleg ca de frica nu-mi mai cititi mesajele sau ca ati ajuns sa ignorati sfaturile bune? Ce sa inteleaga omul?

    Pai bine coane Dorine ce facurati? Asta e mesaj de 1 Decembrie? Care subliminal ca e liminal ca cacaoua zilei. Pardon de eufonie. Doar ego-ul d-voastra imens v-a facut sa dati drumul la acest… îîî… material, imediat ce a fost gata, spre bucuria moflujilor (curat mofluji coane Dorine). Dar de… materialul neinspirat, momentul neinspirat (ca nu mai puteati astepta pana mâine, va era degrab ca va venea stenahorie de la Mihaies miselie)… omul potrivit cu blogul potrivit. Vai de cozonacul nostru de false elite. La multi ani cetatene, indiferent de cetatenie… E 1 Decembrie. Desteapta-te romane. Scoal de te culca.

    P.S. Coane Dorine, ce sa zic? Pamfletul e slab, mesajul e stramb aproape tålâmb… Mircea Mihaies a creat un mesaj mai aproape de adevar si mai cu talent… Ecoul d-voastra intors din zid (ca vorbim cu peretii) nu e la inaltimea moralei cuvenite… Si pe deasupra (si pe dedesupt) graba si disperarea v-au facut sa ratati adevaratele vulnerabilitati ale articolului lui Mircea Mihaies. Iarasi graba va strica treaba. Dar ce zic eu ca v-o strica. V-o impute de-a binelea. Treaba mare bine facuta. Sper sa retrageti articolul asta de pe blog si sa-l rescrieti. Mancati biscuiti cu litere. Sigur va va iesi mai bine. Parol.”

    Apreciază

  43. Dl.Goe said

    Iata alte fragment din lecturile sectrete ale lui Dorin Tudoran moderatorul, pe care EGO-ist cum se afla, nu vrea sa le imparta cu nimeni… Avid de lecturi solitate si exclusiviste, fostul dizident aticomunist a cerut si a obtinut inchiderea comentariilor libere de pe platforma Vox Publica, redirectand fluxul si afluxul de comentatori catre morisca supravegeata strict, de la „certocratia pe intelesul tuturor”. Bravos Tudorane. Halal sa-ti fie…

    „Coane Dorineeee… Ati inchis comentariile pe Vox… Sunteti mare coane. Mare de tot. Cu mot. Cel care inchide poarta minciunii… lasand afara (doar) adevarul. Mare Moderator, doresc sa va multumesc pe aceasta cale pentru ca ati inchis supapa de pe Vox… Incepuse chiar sa ma intrige existenta ei generoasa… Generoasa, generoasa, dar ma forta la schimbari, iar eu sunt asa… mai comod de felul meu. Dar uite ca s-a rezolvat. Nu mai e nevoie. Merci. Din cauza d-lui Goe ati inchis vox-ul public sau din cauza ca acolo nu-l puteati cenzura de placere pe Radu Humor? In ciuda sau in favoarea sa? Ca nu e prea clar deloc.

    Coane Dorine, nu neg ca ar putea fi posibil (dar cine sta sa analizeze!) sa existe unele motive, ce ar putea trece drept ignobile, in special din perspective bine alese, pentru aceasta harjoana in care imaginea d-voastra virtual-blogosferica (sper destul de bine decuplata de persoana reala in care va aflati) este (cum-necum) partasa-pretext, motive ce ar putea include, cu voia d-voastra, pura placere personala, amuzamentul la care am tinut si tiu. Dar tot atat de adevarat este ca acea imagine despre care vorbim imi ofera pretexte generoasea (doldora, mustind de generozitate) in aceasta directie, ceea ce face inutile orice eventuale mustrari de constiinta ale d-lui Goe vizavi de frustrarile uneori indecente ale conului Dorin (niciodata fata de cele ale lui Doron Tudoran caruia ii port o sincera si duioasa simpatie). Sper ca spirutul pamfletarului din d-voastra poate accepta asemenea motivatii (de altfel mult mai raspandite in blogosfere, decat s-ar crede, inclusiv la printre fostii scriitori) ca fiind valide. In caz contrar va rog insistent sa-mi dati de stire pentru a putea decide sa va curm suferinta. Cu simpatie al dv. Dl. Goe.

    Voi prelua si pe Arca lui Goe mesajul pe care i-l refuzati lui Sorin Iliesiu. Dorine am innebunit de tot? Foarte atractiv felul in care vorbiti singur cu Sorin. Pacat ca vilgilentei moderatorului i-a scapat mesajul prin care-l faceti de râs pe Dorin Tudoran in „dialoguri” singuratice ca o… baba trista, in batista… intelectualista…

    Apreciază

  44. Dl.Goe said

    Pe principiul ca orice mesaj refuzat intr-un loc apare spontan in mai multe alte locuri, preiau aici mesajul lui Sorin Iliesiu adresat lui Dorin Tudoran si refuzat de catre acesta de la publicare pe blogul sau propriu si personal:


    Sorin ILIESIU Says (pe blogul AVP):
    1 decembrie 2010 la 20:29

    Am încercat să postez pe blogul dlui Dorin Tudoran următorul comentariu care a trebuit să aştepte “moderarea”:

    Sorin ILIESIU December 1, 2010 at 19:49 47

    Your comment is awaiting moderation.

    Dorine, de dragul adevărului cred că poţi să ai, pe propriul tău blog, un dialog cu dl Viorel Padina despre care ai vorbit la superlativ absolut de atâtea ori, pornind de la comentariile dânsului faţă de topicul tău, comentarii pe care a dorit să le publice pe acest blog dar spune că nu-i mai permiţi să comenteze.

    Dl Padina mai spune că pe Voxpublica “ai dispus să se închidă obloanele comentariilor”.

    Neavând unde să-şi publice comentariile faţă de textul tău “Țucal & țucălari: morală fără fabulă”, dl Padina a fost nevoit să le publice pe propriul blog.

    Nu pot să cred că e adevărat că îl cenzurezi pe cel despre care scriai că a fost “Depistat pozitiv de Nicolae Manolescu ca fiind unul din cei doi poeţi loviţi de geniu ai leatului său literar”, sau scriai atât de sugestiv: “Ce nu i se va ierta niciodată acestui poet extraordinar este totala inaderenţă la mediocritate. Pe orice parte întorci lava, ea rămâne incandescentă, strălucitoare, şi asta înnebuneşte scrumul, praful şi gloriile de hârtie creponată”.

    Dacă e adevărat, care e motivul acestei cenzuri?

    SPRE SURPRIZA MEA, TEXTUL A FOST PUBLICAT CENZURAT DUPĂ CUM URMEAZĂ:

    Sorin ILIESIU December 1, 2010 at 19:49 47

    Dorine, de dragul adevărului cred că poţi să ai, pe propriul tău blog, un dialog cu (…)
    Dl (…) spune că pe Voxpublica “ai dispus să se închidă obloanele comentariilor”.

    Neavând unde să-şi publice comentariile faţă de textul tău “Țucal & țucălari: morală fără fabulă”, dl (…) a fost nevoit să (…)

    Nu pot să cred că e adevărat că îl cenzurezi pe cel despre care scriai că (…)

    Dacă e adevărat, care e motivul acestei cenzuri?

    P.S. Conul Dorin este un om foarte bun, motiv pentru care si are foarte multi ex-prieteni buni: Tismaneanu, Padina, Iliesiu, Cartarescu, Patapievici si altii. In rest nu. E cam ca America dupa invazia Irakului, invazie motivata de prezenta aici a armelor de distrugere in masa. Cu acel prilej America si-a racit relatiile cu Franta in favoarea incalzirii celor cu Bulgaria. Justetea motivatiei si efectele mentionate mai sus au aplicare la si la conul Dorin. Orice alte asemanari intre Tudoran si America se opresc insa aici. Cine vrea sa fie Bulgaria? Glumesc… Si Bulgaria si Albania sunt luate deja. De Moldova nu sunt sigur. Conul Dorin se straduieste sa fie. Chisinaul de acum 10 ani e argumentul sau forte…

    Apreciază

    • Mirela Rogoz said

      Domnule Goe, lăsaţi-l dracu’. I-un actor!

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Asa facem. Acuma, la cat de puternici sunt ex-frienzii d-lui Tudoran, ti se face si frica si mila. Frica de ridicol (ce rost ar mai avea sa arunci cu confetti in cel care si asa då ca electocutat din maini in toate directiile) si mila. Mila de specia umana.

        Ma amuza insa felul in care isi lauda si promoveaza dl. Tudoran moralitatea, demnitatea si toate celelalte lucruri care-l impiedica sa intre in „cârdasie: cu Tismaneanu et Co, pastrandu-l discret alaturi de Ponta si Cri. Omul care se scuza si ne amuza. Mai ales cand da din buza. Hai ca s-a terminat si aniversarea asta si ne-a lasat pe toti beti, manga. Ne scuzati doamna. Somn usor. Dar v-ati prins, sper, ca toate demesurle astea n-au avut ca scop sa-l schimbe sau sa-l amelioreze pe conul Dorin. Nu. Nici vorba. Au urmarit sa-l evidentieze si sa-l consolideze exat asa cum este. Adus din vorbe, omul, se afla in postura celui care nu mai are de ales, gasindu-se deja in punctul fara intoarcere. Cui foloseste asta? Exista unii. Care vor veni cuarnd la putere in Romania.

        Apreciază

        • Aa said

          La capitolul amuzament intra si curtea asidua pe care Dorin Tudoran i-o face lui Andrei Plesu. Cand Vladimir Tismaneanu sau Mircea Mihaies vorbesc despre ura, domnului Tudoran ii pute. Cand, insa, o face domnul Plesu, domnului Tudoran ii plaaaace. L-am mai vazut si intrand pe la articolele lui Andrei Plesu si bagandu-se in seama. Poate vrea o rubrica la Adevarul? Felix e compromitator, in schimb Patriciu e promitator? Poate are nevoie de noi aliati? As tinde sa cred ca da, din moment ce se ploconeste pana si la gasca revizionista si sinistra de la Criticatac…

          Apreciază

  45. raduhumor said

    Bai Abalarule , eu cand stiu ca sunt banat, iti mai spun cate ceva de la obraz, cu convingerea ca vei afla numai tu cate parale faci !
    Dar de marsav ce esti, alegi cate-o postare si o pui pe blog .
    ori le pui pe toate si atunci stiu si eu ca am dreptul sa-ti dau replici ori daca nu tine-le naibii pentrui tine, poate pana la urma tot inveti ceva .
    De altfel ai vazut ca vreo doua luni nu ti-am trimis absolut nimic, ultima data si la rugamintea lui @DlGoe, care in naivitatea lui inca mai spera sa-ti revii din nebunia care te-a cuprins :mrgreen:
    Eu unul , care ma pricep la specimene ca tine ( nu ma intreba de unde ?) sunt convins ca esti tot mai aproape de „imposibila intoarcere”…

    Apreciază

  46. raduhumor said

    @Aa..h 😳
    Ce usor te mai amuzi (la capitolul de mai sus)
    si ce tare te mai uzi ( pe la ochi 😆 )
    cand citesti ceva ce nu prieste celor invatati sa respire
    dupa ritmul balonarilor portocalii !
    N-ai decat sa faci abstractie de postarile mele, care-ti dau senzatii asemanatoare
    celor de acum 20-30 de ani, cand mai puteai ramane gestanta.
    Scapi si de greata si de niste adevaruri care nu mai pot astfel urca pana-n calcaiele tale 🙄

    P.S. Eu te-am citit pana mi-am dat seama ca nu esti simpaticul @cc sau @aa cum obisnuia el sa posteze, iar cand mi-am dat seama ca nickul iti vine de la onomatopeiele specifice anumitor treburi mai mari sau mai mici cu care-ti ocupi intregul timp de gandire, nu te-am mai bagat in seama, pana acum in mama, cand am vazut ca te iei de mine (incepand sa ma musti (deocamdata !)de o parte a corpului meu la care tin, ca aduce foarte mult cu obrazul tau si-n lipsa ta il mai pot atinge cu cate o palma de alinare, dupa atata muscare 😳
    Daca esti cine presupun eu, sunt sigur ca o sa-ti placa si o sa faci tot posibilul
    sa ma provoci, daca nu, @Dl Goe are la dispozitie demisia mea in alb, pe care o poate folosi la nevoie !

    Apreciază

  47. raduhumor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Citind pe mai multe bloguri, am impresia ca multi ii “vor capul” lui Dorin Tudoran, si nu pentru “a-l tunde” (scuzati folosirea unei mai vechi glume de cartier marginas, in acest cartier de lux !), ci pentru a-l “rade” pur si simplu, de pe lista personalitatilor ce pot impune nu numai respect, dar si niste adevaruri greu contestabile si de aceea neconvenabile unora.
    Metoda, departe de a fi noua, se inscrie perfect unei practici bine cunoscuta mai ales celor cu puterea in mana, sau la indemana:
    Daca nu-i cu noi , e impotriva intereselor generale ale unei Romanii pornita in lumea mare, sub conducerea (din nou!) inteleapta a unor elite intelectuale,din nou , cam aceleasi, numai ca altfel asezate si ierarhizate,
    in functie de cerintele momentului istoric, pe care-l strabatem,
    vrand-nevrand, tot cu ei la brat (deci umar la umar 😆 ).
    Interesanta si acomodarea, lipsita de greturi, a unor asemenea intelectuali cu
    puterea actuala (nu ca le-ar fi fost straine si celelalte, ca vorba aia, putere sa fie, ca lingai se gasesc) care departe de a-i face mai circumspecti sau de-adreptul neincrezatori vis-a-vis de directia in care ne indreptam, ii face din ce in ce mai slugarnici si bine platiti activisti ai acestei interminabile tranzitii ( de la omul nou, la omul bou, pus doar sa munceasca , sa plateasca, dar sa nu gandeasca).

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Domnu Radu ati uitat (ca de obicei) sa precizati cine este mizerabilul care v-a cenzurat civicul mesaj si unde anume s-a intmplat accidentul deontologic. Ma siliti mereu sa-mi asum riscurile presupunerilor… Sa risc, sa nu risc… Distrugem margaretele degeaba. Deci?

      P.S. Logica d-voastra este incompleta cred. Daca toti cei care-si desfasara activitatea fara sa se afle in relatii de opozitie cu putere sunt lingai (ca aveti mare dreptate 😉 ) atunci (folosind aceeasi masura i/logica) inseamna ca cei care injura puterea in fapt ii ling in cur pe cei din opozitie, gest facut din spirit de anticipare si premeditare, in conditiile democratice ale inevitabilelor alternante la putere. Nu? Sau nu? Eu cred ca nu-i vrea nimeni capul d-lui Tudoran. Ca domnia sa nu-si vede capul de treburi (pentru ca moderarea e mare consumatoare de timp) si ca e pe cale sa-si piarda mintile (printre gânduri), nu inseamna defel ca cineva ar vrea sa-l „razå”. Un blog in plus sau in minus nici nu s-ar observa. Oricum domnia sa a mai fost in vacanta de nervi cu blogul si nu s-a simtit nimic notabil. Eu cred ca unii se folosesc de dânsul pe post de amplificator de zgomot pentru a le spori notorietatea exact celor pe care-i detesta, din inocenta naivitate. Da? Sau da?

      P.P.S. Ati vazut ce miscare a facut omu (care e inainte de toate)? Incearca sa-si sporeasca audienta si traficul contorizat la blog, intinzandu-i o capcana de vorbe si apa lui Ion Iliescu (precum Kobo Abe). Daca va reusi intr-adevar sa-l atraga pe unsul ascuns in pielea gloabei bolsevice in aceasta capcana imi voi scoate palaria in fata abilitatilor de blogger ale fostului scriitor si publicist Tudoran (ca tot nu port). Daca nu, da.

      Apreciază

  48. raduhumor said

    „Incearca sa-si sporeasca audienta si traficul contorizat la blog, intinzandu-i o capcana de vorbe si apa lui Ion Iliescu (precum Kobo Abe). ”

    Dle Goe, sau ati sarit dvs prea repede din baie (apa si vorbe), sau nu mi-am bagat eu suficient de atent picioarele in ceea ce vrea sa fie capcana Ion Iliescu 🙄

    P.S. V-am mai spus odata ca sunteti charmant, mai ales atunci cand nu vreti sa (vi) se (re)cunoasca paternitatea unor bijuterii lingvistice gen „ling (adica eu !) in cur pe cei din opozitie” si mai mult, gasiti ca nu gasiti nici o deosebire intre cele doua feluri de ..linsori (va rog sa ma corectati daca am gresit…), dar eu cred ca vorba idolului dvs :
    -Am gresit …..(puneti dvs ceva acolo, sa fie, de forma!) ?
    -N-am gresit !
    Dvs ati gresit, ca n-ati mai apucat sa afirmati acest lucru mai repede decat el !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Gasesc diferente. Sub aspect morfologic si sin-tactic, lingerile pot fi conditional-optative sau anticipativ-obligatorii, deci diferite. Alegerea depinde de gust si de densitatea mugurilor din papilele gustative… Dar vorba ‘ceea, de gustibus non est disputandum…

      P.S. Care idol? Care lucru? Vorbiti in dodii. Intentionat sau e vreun side effect?

      Apreciază

  49. raduhumor said

    Citind cateva din aducerile aminte de pe aici, nu ma pot abtine sa merg si eu pe acelasi fir si sa fac o paralela cu propriu-mi destin (si va asigur ca el a fost trait de foarte multi dintre tinerii de atunci, ca altfel nu indrazneam sa-l aduc in discutie).
    E drept ca nu chiar in acea perioada , ci doar cu putin timp inainte dadusem admiterea la ICFS, intrasem cu brio si fusesem selectionat de selectionerul nationalei de juniori, dar si profesor si antrenor la Stiinta Bucuresti- regretatul Gheorghe Ola .
    Fusesem selectionat si jucam pentru moment la Stiinta impreuna cu Dan Spataru, Dan Coe, Stefan Bay si Gh. Radulescu.
    Dar dupa nici juma de an , cand ma bucuram de casa si masa +indemnizatie, am fost chemat de dom profesor sa-mi spuna ca nu ma poate salva si trebuie sa fiu exmatriculat, deoarece s-a descoperit ca tatal meu fusese legionar.
    Urmatorul an am intrat la Filologie la Iasi, jucam fotbal la Medicina Iasi in „B” si baschet la „Vointa” Iasi in „A” . Dupa un an si ceva nici macar antrenorul de la baschet prof Luca , care imediat a plecat in israel nu m-a mai putut nici el salva!
    Singurul care ma puteam salva eram eu 🙄 , dar neacceptand sa devin informator….
    M-au urmarit si la Scoala Tehnica Financiara „NKretulescu” din Bucuresti , caci intre timp fusesem exmatriculat din toate facultatile din tara, unde mi s-a pus in carca o mizerie pe care nu eu o facusem ( ca as fi batut impreuna cu altii paznicul care nu dadea voie sa se intre in camin dupa ora 22,00).
    De ce v-am spus toate astea (si va rog sa ma scuzati ca v-am rapit timpul cu ele, erau mult mai multe !)?
    Ca sa fac o paralela cu acei baieti de bani gata , cu origini, devenite la un moment dat la fel de „nesanatoase” ca ale mele, numai ca din motive diametral opuse, dar care beneficiaza pe nedrept de o clementa suspecta ajungand sa condamne oficial ceea ce de fapt le-a folosit -Comunismul, care la randul lui s-a folosit de ei, pentru a crea nedreptati strigatoare la cer.
    Mentionez ca tatal meu nu a fost condamnat politic, dar a suferit toata viata, si dupa cum s-a vazut si eu, pentru ca simpatizase ca orice intelectual de atunci cu miscarea legionara.
    Vorba cuiva :
    Ori suntem comunisti , ori suntem anticomunisti !

    P.S. Pana la urma am terminat filosofia, dar mult mai tarziu dupa ce am obtinut dreptul, nu de a ma reinmatricula, ci de a da din nou admiterea.
    N-am fost niciodata membru de partid (desi nu-i condamn pe cei care au foat simpli membrii) si nici nu m-a mai interesat politica, pentru ca tatal meu desi n-a fost Petre Andrei m-a rugat insistent sa nu fac politica.
    Sa va spun ca acum imi pare rau ?
    Nici chiar asa, dar cand vezi ca unii nu numai ca nu patesc nimic pentru cea ce au facut ei sau ai lor, dar mai sunt si „avansati inainte”, parca iti vine sa dai „cu cutatu-n chiatra”, ca sa se termine- odata cu toata bulibaseala asta politico-ideologica, in care doar unii au tot timpul dreptate si „acces” la toate !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Va multumesc pentru rabdarea de a scrie acest rezumat pe scurt, pe foarte scurt, al vietii dv. de mai inainte si pentru increderea acordata dovedita prin postarea acestui rezumat pe Arca lui Goe. Desigur ca s-ar putea face multe comentarii, s-ar putea pune intrebari, s-ar putea starni curiozitati, sau s-ar putea gasi noduri in papura logicilor sau justificari afective ulterioare intamplarilor istorisite, s-ar putea chiar dezbate pro si contra. Cel mai simplu e sa-ti dai cu parerea si sa faci evaluari. Sper ca nu asteptati nimic de acest gen de la dl.Goe. Pentru moment domnia sa (dl.Goe vezi bine) ar fi curios sa stie cine este Petre Andrei si cum (de)vine faptul ca „…tata dv desi n-a fost Petre Andrei…”. E o formulare provocatoare… cel putin.

      Apreciază

      • raduhumor said

        DlGoe
        Nu stiu cata malitiozitate ascunde raspunsul, dar mai ales intrebarea dvs. , dar poate ca altii chiar nu stiu cine a fost Petre Andrei si am sa reamintesc ca este unul dintre cei mai renumiti sociologi romani ( o facultate din Iasi ii poarta numele) si a ramas in constiinta multora pentru ca inainte de a se sinucide, a scris un bilet in care-si ruga fiul sa nu intre niciodata in politica.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Nicio malitie. Chiar n-am stiut despre Petre Andrei. V-am raspuns spontan, fara sa caut informatii, pentru ca tonul mesajului d-voastra evoca mai degraba o atmosfera intima, de familie, fara conotatii si trimitere spre persoane si personalitati cu alura publica. Greseala mea. Multumesc pentru informatie. Voi cauta mai multe date despre Petre Andrei. Ce parere aveti despre Alexandru Dragomir?

          Apreciază

  50. raduhumor said

    Sincer sa fiu a trebuit sa recurg si eu la Wiki, dar mi-am adus aminte de numele de care m-ati intrebat , ca-l intalnisem intr-o discutie avuta cu Petre Tutea, mai bine zis cu asistenta lui, care-mi daduse niste adrese la care l-as putea gasi pe Alexandru Dragomir, spre a-i transmite apoi daca am reusit sa dau de el !
    Cum n-am mai reusit sa dau de dumnealui, am si uitat intre timp de promisiunea facuta, mai ales ca anul urmator s-a prapadit si cel care a stat „ca prostul” (asa zicea chiar El)13 ani in puscarie pentru niste unii ca noi (si cand spunea asta sunt sigur ca se gandea si la unii ca Liiceanu, Tismaneanu sau Patapievici).
    Va multumesc ca mi-ati prilejuit o rememorare oricand necesara.

    P.S. Sincer sa fiu ma intrebam daca nu e vorba chiar de dvs.(m-am linistit cand am vazut ca-i decedata, saraca victima a fiilor de comunisti deveniti acum anticomunisti !), sau de vreo odrasla de-a lui Mitica Dragomir si ma faceam de tot rasul ( nu ca asa nu m-as fi facut 😉 )

    Apreciază

  51. raduhumor said

    La Abalaru aruncate si aici inca postate :

    @AVP:
    @ Rectificare: intamplarea cu mama s-a petrecut in 2003, nu in 2001. In 2001, ca si-n 2002, ca si de cand ma stiu, eram inca in relatii realmente fratesti cu Vlasie, toata lumea scriitoriceasca stiind ca noi eram prietenii cei mai buni.”

    Sunt curios cand va apare Vlasie, care sa-mi confirme mie si sa te dea de gol pe tine, ca nu i-ai cerut doar o singura data bani ( adica doar atunci cand aveai nevoie pentru mama).
    Dar oricum raspunsul pe care ti l-a dat chiar el ma scuteste pe mine 🙄
    In rest ma mir ca oameni mari iti iau de bune taclalele ce pot fi incluse intr-un roman politist, dar mai ales nu observa, dupa cum nici tu nu-ti dai seama in febra dezvaluirilor SF, ca ai fost turnator cu acte in regula :mrgreen:
    Toti cei care au fost acuzati de colaborare cu Securitatea au avut la dosar cate un astfel de angajament ( real- ca al tau, sau fabricat , ca al multora) si faptul ca-l publici de unul singur ma scuteste sa mai fac eu demersurile pe care le incepusem ( si probabil care te-au facut sa-l publici tu singur), probabil de teama de a nu fi dat in vileag, chiar de cel mai mare adversar al tau 😉

    Ce urmeaza e nebunie curata ( pentru care ai putea oricand obtine ceva certificate !) :

    „Dupa aia, s-a intamplat ce s-a intamplat cu toti prietenii de care Basescu – care nu m-a bagat in seama nici cand l-am laudat si l-am aparat, atunci cand toata lumea de pe nat l-a injurat si ar fi fost gata sa-i faca o statuie de kkt… – m-a despartit, si cu toate astea, daca ar fi s-aleg din nou, io tot cu acest nesimtit as tine si cu gagica-i din plescoiu calic, fiindca sunt “raul mai mic“… oops.

    Daca halalfabetii si ciumetii lumii cred ca prin asta io sunt pupinbasist, ei bine, nu mai insist si-i las in mocirla sufletului lor trist…”

    Chiar ca inspiri mila si cerseti nu numai bani, ci si palme 🙄

    Apreciază

  52. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Daca o afirmatie a lui Ion Cristoiu, care pana la urma spunea doar ca CZC avea o figura carismatica ( usor de dovedit printr-o simpla privire a unei celebre poze ale lui) a reusit sa produca o asemenea consternare, indignare si panica, inseamna ca aici nu mai e vorba nici de I.C, nici de E.V., si pana la urma nici de C.Z.C., ci de ceva mult mai important, si cu adevarat grav, care a facut sa le tremure genunchii la cel putin 100 de personalitati mai mult sau mai putin cunoscute, si sa le provoace altor 10 la fel de cunoscute sau nu personalitati, ceva motive de ingrijorare in sens mult mai vag.
    Cineva afirma, zic eu la fel de ingrijorat, ca urmare a acestor guvernari imposibile si iresponsabile, ca daca ar aparea un lider abil si carismatic (( nu credeam dupa ce am vazut de la Ceausescu, la Basescu, ca-i o conditie sine qua non !) , avand la gat o cruce si in maini niste catuse, ar fi urmat uluitor de repede de mase uriase de oameni nemultumiti, dispusi sa-l urmeze in speranta ca doar credinta si dreptatea justitiara mai pot indrepta ceva in aceasta Romanie corupta pana la cele mai inalte nivele !
    Isteria aceasta creata de niste vorbe aparent greu de contestat sau aprobat, tradeaza o stare de fapt cu mult mai alarmanta :
    Unii mai cred ca interzicerea unei stari de spirit este suficienta pentru a o face sa dispara !
    Din pacate asa au crezut si altii, probabil din cauza ca este cea mai comoda forma de lupta, dar niciodata castigatoare pana la urma !

    Apreciază

  53. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Domnule Dorin Tudoran
    Asa cum “abisul cheama mereu abisul” , tot asa si ratiunea ar trebui sa cheme ratiunea si nu interdictia. A face tabu dintr-un subiect, nepermitand nici macar aluzii, in loc de dezbateri, mi se pare un semn de neputinta cel putin ideologica !
    Se pare ca nu avem inca suficiente probe spre a sustine nici condamnarea, dar nici punerea in libertate a unei idei care strafulgera inca “vidul vazduhului”, dar nu reuseste sa aiba un contur clar, care sa justifice sau sa infirme o atat de scurta perioada (cateva luni!) in care au fost la putere legionarii.
    Indiferent de cate crime au facut sau li s-au pus in carca ( cea mai discutabila fiind asasinarea lui Nicolae Iorga ) miscarea legionara care a avut cel mai mare grad de simpatie intelectuala veritabila din Istoria Romaniei, nu poate fi judecata doar de procurori si avocati din oficiu in stilul mai recentei judecari a Ceausestilor.
    Atata timp cat se cunoaste si se aude doar vocea acuzarii, judecata nu poate fi dreapta !
    Daca CZCodreanu a reusit sa infiinteze niste magazine legionare care au pus in dificultate prin preturile practicate pana si pe cei mai versati dintre comercianti (intamplator evrei !), acest lucru poate fi gasit benefic romanilor si criminal din celalalt pdv !
    Faptul ca de miscarea legionara si partile ei nocive s-au folosit anumite grupuri de presiune pentru a-si promova propriile interese in trecut, ar fi cazul sa fie analizate, dar mai ales aduse la cunostinta opiniei publice asa cum sunt ele pastrate in inscrisurile oficiale ale vremii (accesul la ele neputand fi interzis unora, spre a nu le putea permite altora rastalmacirea sau omisiunea unor fapte si intamplari !
    Se spune ca daca vrei sa cunosti adevarata istorie a unei tari trebuie sa le studiezi si pe cele ale vecinilor mai mult sau mai putin apropiati temporal sau geografic.
    Cei care refuza asemenea clarificari istorice nu au dreptul sa emita sentinte definitive fara a cadea in chiar pacatul pe care vor sa-l condamne !
    Si apropos de condamnari cu siguranta nimeni, nici un regim chiar si cel comunist ale carui victime sunt de milioane , n-a avut atatia condamnati (si inca pe 2-3 generatii !
    Sa fie doar pentru ca judecatorii sunt cam de mult tot aceeasi si vorba cuiva : E vrei , nu vrei un adevar peste care nu se poate trece cu usurinta !

    Leave a Comment

    Apreciază

  54. Radu Humor said

    Si ma mai intreb ceva ?
    Atunci cand Shimon Peresz facea binecunoscuta(dar mai putin cunoscuta) declaratie ( ca premier!) cum ca (citez din memorie ):
    ” Este de-adreptul uimitor cum o tara atat de mica precum Israelul a reusit sa cumpere Mannhatanul, Polonia, Romania sau Ungaria …”
    N-am auzit atunci de nici un protest al celor 10, 100 sau 1.000.000 de romani care sa ceara tragerea la raspundere a cuiva, sau macar o explicatie (cum nu va cer nici eu. nici macar sa publicati aceasta intrebare 😉 )

    Apreciază

  55. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    @lucid :
    Iar guvernul Armand Calinescu nu avea evrei in componentza dar era la ordinele unei oarecare Elena Lupescu.”

    Mi-am adus aminte ca aparent (dupa nume), nici guvernul Roman, primul guvern democratic instaurat dupa dicatatura , nu avea evrei in componenta sa
    La o privire mai atenta, se observa insa , ca erau aproape jumatate din guvern !
    Asa ca aparentele , si nu numai ele, inseala, la fel cum face si “omul padurii” cand crede ca asemenea afirmatii, precum cea de mai jos (de tot!)contribuie la o mai buna intelegere, nu numai intre romani si evrei, dar si a unei perioade de timp nu indeajuns de clara inca, si datorita exagerarilor , omisiunilor sau partipriurilor celor ce se incumeta sa incerce a o elucida :

    “Si daca tot vorbim de lichidarea lui CZC la modul parajuridic, oare de ce un guvern din care nu facea parte nici un evreu, a hotarit sa elimine un personaj atit de indragit, care poza in costum national de parca era Allain Dellonu carpatilor ??!!”
    Ii reamintesc ca vina cea mare nu apartine calaului, care executa, ci celui care ordona si da sentinta, asa ca sa-l lasam pe Pillat din Pont sa se spele pe maini, noi avand grija de adevarata noastra igiena trupeasca si sufleteasca !

    Apreciază

  56. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Pana la urma se ridica niste semne de intrebare care au nevoie de un raspuns cat mai sincer si clar, care ulterior poate elucida multe dintre realitatile traite cu multi ani in urma !
    Chiar la aceasta postare , domnul Mihai Rogobete afirma pertinent :
    “Pentru înţelegerea (şi, ulterior, judecarea) extremismului românesc, contextualitatea internă spune una despre legionarism şi alta despre comunism”

    Iar ” @de undeva de nicaieri # 32 aflam ceva extrem de interesant, ca :
    “A fi gresit la stinga este scuzabil, pacatele tineretii, deh … Un “pacalit” la stinga a fost naiv, sincer, umanist, prea simtitor in raport cu suferinta celor saraci (cu duhul ?). Putem ierta. Putem intelege. Un artist.

    A fi gresit la dreapta este intolerabil, bestiile fasciste trebuie stirpite imediat. Un “pacalit” la dreapta este, fara exceptie, un rasist, un extremist, cineva blamabil, indiferent despre ce se pronunta. Trebuie sa pedepsim. Trebuie sa luam masuri.”
    De ce asa , cand stim ca numarul victimelor a fost daca nu mai mare in primul caz, atunci cel putin egal ?!
    Cand vom afla raspunsul la aceasta
    “Manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i ?”
    Se pare ca de aici in colo putem judeca la rece, fara partinire, cu cartile pe masa, toate excesele duse pana la crime ( si de o parte si de cealalta !) si sa incercam mai intai sa le aflam, apoi sa le condamnam in cunostinta de cauza, cu acelasi talger al balantei oarbei zeite si mai apoi cine are puterea de a ierta sa ierte , iar cine nu, sa caute in continuare mijloacele de a pedepsi !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Va invartiti in jurul adevarului dar cam prea pe departe. Totusi va invartiti suficient de repede incat aveti toate sansele sa va muscati de coada. Si sa ametiti. Nu uitati nici de forta centrifuga. Cu cat va invartiti mai repede cu atat mai rau. Forta centrifuga poate conduce la fel de fel de distopii interioare, care pot favoriza (de ex) predispozitii congenitale catre extremisme. Zic si eu. Poate ar fi bine sa va opriti nitel din invartejirea practicata in sensul acelor de ceasornic si sa priviti adevarul in fata. Este cat se poate de normala nuantarea fata de simpatizantii feluritelor ideologii extremiste pentru ca unele au propus in mod explicit recurgerea la crima si ucidere in masa in timp ce altele nu. Atitudinea egala fata de extremistii care au facut crime nu poate fi transpusa egal smpatizantilor care s-au lasat sedusi de ideologii si propagande. Incercarea persistenta de a propune asta denota ticalosie si/sau cretinism. Labartarea d-voastra in apararea extremismului de dreapta este deja indecenta. Aveti grija sa nu-mi faceti cumva chef sa va extermin. 😉 Din hiperspatii…

      In rest ce mai faceti? Cum o mai duceti cu fericirea? Cum ati petrecut de sarbatori? Cu ce ganduri intampinati Boboteaza?

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Sincer sa fiu, nu-mi dati o veste care sa ma surprinda !
        Daca v-AS SPUNE CA O ASTEPTAM, PROBABIL MI-ATI CERE SA VA SPUN SI DE CAND ?!
        Scuze pentru majuscule !

        Apreciază

  57. Radu Humor said

    Pana la urma se pedaleaza prea mult pe o afirmatie, care nu-l poate face pe Zelea Codreanu mai viu decat este , nici pe Cristoiu mai nesuferit, nici pe Voda mai putin profesionista, trecand insa cu usurinta peste ceva care ni se intampla deja sub privirile noastre blajine :
    Se limiteaza, in numele unor principii , dreptul de a avea si alte principii,
    opinii sau judecati de valoare !

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Deoarece este ultima (care n-a mai aparut!) acolo, incerc sa inchei prin a va multumi pentru intelegere(nu neaparat a principiilor mele de viata !) si sa va urez o grabnica intoarcere pe Corabia a carei lipsa se pare ca va marcheaza din ce in ce mai mult !
      Cu stima si prietenie sincera (pana la acest punct de vedere care s-ar parea ca ne desparte)
      Radu Humor

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Ca si alta data n-ati avut rabdarea sa meditati mai profund la cele spuse. In nici un caz nu ma refeream la vreo banare a d-voastra pe Arca lui Goe. Dar daca aveti unde va duce pentru o mai avantajoasa libertate de expresie si/sau daca dreptul meu la libera expresie va creaza disconforturi majore n-o sa am cum sa va retin cu forta. In mare secret parerea mea este ca n-o sa plecati nicaieri. Cat priveste urarile facute, ce sa spun? Mersi. M-au amuzat. Totusi nu cred ca ar fi prea greu de spus care dintre noi ar fi mai marcat de suferinta de trista lipsa (temporara) a Corabiei invocate.

        P.S. Satisfactia orgasmica de care vi se umple „gura” pronuntand numele capitanului ramane una disgratioasa. Cu cat mai dubiosi sunt contestatarii lui Basescu cu atat mai mult acestia se vor compensa prin anihilare cu unii dintre nu mai putini dubiosii sustinatori ai acestuia, in avantajul personal al personajului Traian.

        Apreciază

  58. Radu Humor said

    Se pare ca pana la finalizarea postarii de pe „Certocratia” veti fi amabil sa ma suportati 🙄

    Your comment is awaiting moderation.

    ” Da, trăim o criză. Şi? ”
    Si ce ?
    Pana la urma unii o provoaca (uneori cu prea condamnabila usurinta si buna stiinta !) si altii o traiesc, siliti/obligati la prea multe sacrificii si renuntari de moment, de parca am trai cat Noe si am avea timp sa gustam din toate, ca sa nu murim prosti, cum spunea un bunic de-al meu, despre niste contemporani de-ai sai !
    Insistenta aceasta cu care se incearca parca revigorarea unor doctrine aflate in atentia celor care au planuri mari, nu numai cu noi, dar si cu mare parte a omenirii, denota ca acestea mai pot ridica inca probleme in realizarea planurile lor globalizatoare !
    Incercarea , ce pare a fi dat gres deja cu Statele Unite si ale Europei, de a trece peste trasaturile nationale ale popoarelor si a le aduce la un numitor comun convenabil unor interese din ce in ce mai clare, s-ar parea ca nu are sorti de izbanda, decat prin depistarea si anihilarea celor care le-ar putea trezi conationalilor lor mandria de a fi in primul rand romani, maghiari, belgiani, polonezi, germani si de abia dupa aia europeni !
    De neinteles e ca tiganii si inca o etnie nu-si revendica decat mai mult pe ascuns apartenenta la propriile origini ( cel putin deocamdata !).
    Provocarile, insultele si ura dovedita a unuia ca OW , care nu pot lasa fara replica decat prea putini dintre interlocutorii ce se respecta si-si respecta trecutul, cu bune si rele (pentru care au platit cu varf si indesat inaintasii lor, spre deosebire de ai lui ) , fac parte asa cum bine remarca cineva din recensamantul politic , premergator trecerii la actiuni mult mai radicale, decat binecunoscuta banare sau infierare ideologica !
    Si totul pleaca de la voita confuzie care se face, ca eu de exemplu, as avea ceva cu evreii si nu cu alde Tismaneanu, Patapievici sau iata acest om si de stiinta nu numai al padurii , de cele mai multe ori nefiind lasat sa explic si din ce cauza !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu H. – Aveti ceva cu alde Tismaneanu si Patapievici, n-aveti nimic cu alde Corneliu Valium Tudor, aveti humor.

      P.S. Eu am ceva cu Shakespeare, cu Gabriel Garcia Marquez si cu Angelina Jolie. Si nici evreul Einstein nu-mi este indiferent. Ma enerveaza teribil cu teoriile lui aiuristice cu care a reusit sa prosteasca lumea.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Diferenta dintre noi este ca cei cu care aveti dvs ceva cu ei, ei n-au cu dvs ( ati vrea ca macar Angelina, nu-i asa ?! 😳 ), pe cand astia chiar au ceva cu oameni ca mine, facandu-ne mult rau !
        La fel ca si Vadim, dintr-un motiv pe care pun pariu ca nu-l veti ghici ! 😉

        P.S. De humor, dupa cum se vede, nu duc lipsa 😉
        Il am chiar cu majuscula…
        Insa mai am si un mare regret ca la o asemenea interesanta discutie unde sunt sigur ca ati avea multe de spus ( ma refer chiar la ultima postare de pe „Certocratia”) , din motive nu indeajuns de intemeiate, suntem vaduviti de pertinentele dvs pareri !
        Eu unul chiar regret sincer si v-as propune un fel de duplex bloggeristic :
        sa comentati aici, ca si cum ati face-o acolo ?!
        Va cer prea mult ?

        Apreciază

  59. radu said

    @radu humor
    Sunteti tare!
    Reusiti sa rezistati de atata timp pe arca lu domn goe fara sa-i iubiti pe tismaneanu si patapievici .
    Felicitari
    PS
    Aceasta postare este intamplatoare si nu are regimul revenirii pe arca lu domn goe

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      P.P.S. – Rau m-ati oropsit domnule Radu, prin abandonarea Arcei lui Goe. Noroc cu dl. tare Radu Humor ca a mai salvat blazonul neiubitorilor de tismaneni si patapievicieni. Sa fie asta o recunoastere a faptului ca d-voastra sunteti moale? Sa fie o ironie extra-fina la adresa nesimtitorului Radu Humor caruia nu i-a pus nimeni la incercare taria pe Arca lui Goe? Sa fie o incercare firava la instigare (specifca raducului) adresata lui domnul Humor si/sau lui domnul Goe? Ce sa fie, ce sa fie? O incercare fundului a marii cu degetul? Ca nu-mi dau seama. Dar daca tot ati reaparut ca o naluca profit de ocazie si va zic la multi ani si toate bune pe 20-11.

      Apreciază

  60. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Hai sa fim seriosi ! Nu legionarii il inspaimanta pe OW si ai lui, ci romanii care isi iubesc tara si nu vor s-o lase din nou pe mana lor !
    Ca uneori caracteristicile de bun roman se intalnesc cu diferite precepte ale Miscarii Legionare, este inevitabil, stiut fiind ca Ortodoxia strabate ca un fir (era sa zic rosu!) toata conceptia de viata a unui popor crestin , ce nu permite ura, razbunarea si mai ales crimele .
    In loc sa invete ceva din cumplitele evenimente regretabile prin care soarta i-a manat, locul lui Moise fiind luat cu brio de catre nemasurata lor dragoste pentru ochii dracului (mai ales cei verzi) si sa incerce a parasi tonul insultator si revansard, OW „plimba batul prin gard”, incercand sa intimideze pe cei slabi de inger cu amenintarile lui de psihopat al urii impotriva a tot ce nu-i impartaseste convingerile bolnavicioase.
    Cam astfel de atitudini au stat la baza provocarilor si atunci si vad ca se cauta din nou cu lumanarea (menora ?), nu numai pretexte, dar si persoane incomode (demne si cu dragoste de tara) care sa poata fi inlaturate din calea planurilor lor diabolice!
    Il sfatuiesc pe acest Otto Waldman (cel mai prost ..Banc pe care l-am auzit in ultimul timp!), sa nu intinda prea mult coarda, ca s-ar putea sa-l plezneasca peste ochi si bot … chiar ai lui !
    Ca sper ca mai sunt destui evrei lucizi si animati si de altfel de idealuri, decat de a intretine tot timpul o stare conflictuala, de dragul de a-si vinde ce nu le mai este de trebuinta !

    P.S.
    S-ar putea ca sa ne fi intalnit, deoarece am avut niste cunostine (fam S )la numarul 8 pe Londrei …
    Ce mica-i lumea, nu ?
    Ei, pare, dar nu-i chiar asa !
    Ca poate de asta v-ati propus voi s-o cumparati pe toata, uitand ca nu toti si toate sunt de vanzare 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Otto Waldman este un tip simpatic, inteligent si care manuieste admirabil limba romana (asa cu putni dintre neaosi sunt in stare sa o foloseasca). In plus are in mare masura dreptate in ceea ce afirma. Cred ca pastrarea sa pe blogul conului Dorin ar asigura o dinamica excelenta a dezbaterilor la un nivel pe care bloggerul pre se nu l-ar (mai) merita.

      Apreciază

  61. Radu Humor said

    @Radu
    Felicitarile trebuie sa i le adresati Domnului Goe !

    P.S. Nu inteleg ce alte treburi va tin departe de acest santier, pe care dupa cate am observat eu, ati fost bine primit (mai ales daca facem abstractie de binecunoscutele vorbe in raspar ale neastamparatului personaj 😉 ).

    Apreciază

  62. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Expresiile si argumentele folosite de criticul literar Nicolae Manolescu in scrisoarea lui de protest impotriva…protestului celor 10 nu mi se par deloc fericite :
    ” Nu suntem toti veniti cu pluta ” – referindu-se la ceilalti 100 si ceva de semnatari ai celuilalt Protest( cu majuscula, de data asta, ca-s mai multi, nu ?!) !
    Sau acuza adusa celor 10 ca nu au avut toti posibilitatea sa vada in vreun fel, emisiunea, de parca celorlalti, de 10 ori mai multi, nu li s-ar putea reprosa exact acelasi lucru si inca ceva pe deasupra
    Iar in final, teama ca afirmatia lui Cristoiu ( care altfel , cu siguranta ar fi trecut aproape neobservata, fara tam-tamul iscat de aducerea ei cu insistenta in atentia tuturor !) va crea deruta mai ales in randul tinerilor care citesc blogurile, se pare ca a fost deplin justificata, daca tinem cont de ce a urmat !
    Dar cu cate eforturi si mai ales Cui prodest ?!

    P. S. Se pare ca aici se potriveste (de minune !) si celebra expresie ;
    “Mai catolic decat Papa !”

    Apreciază

  63. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    “La sfirsitul WWII umanitatea afectata de toate monstruozitatile de tip nazist si legionar, a hotarit de-monstruotizarea societatii civile. Legi specifice au fost elaborate, criminali au fost deferiti legii si nu namai la Nurenberg. Ledgionarismul a facut mai mult decit integral parte din acest proces atit de necesar. ”

    Minti! La fel ca gazetele prin care-ti strecurai veninul si condamnarile dusmanului de clasa , intamplator, toti romani !
    Arata macar un singur legionar judecat la Nurenberg ! Niciunul , ca acolo in fata lumii nu mai puteati sustine toate aberatiile voastre, pe care chiar unii de-ai vostri le-au contestat si demitizat!
    Mai apoi, aveti taria sa afirmati, dar n-aveti taria sau capacitatea macar sa intelegeti ceva din cele spuse :
    ” ISTORIA nefasta a anti Semitismului milenar si comprehesiv ideologic cit si teritorial.”
    Daca de atata timp creati motive de a fi urati ( si la propriu si la figurat ) nu va puneti si voi niste intrebari, sau va e frica sa raspundeti la ele ca sa nu se observe marea voastra vina , care duce la asemenea resentimente peste tot in lume !
    Comportamentul asta obraznic si impertinent v-a adus de-alungul vremii atatea nenorociri regretabile, dar nu vreti sau nu puteti , datorita religiei voastre extrem de cruda si nemiloasa , sa invatati nimic din cele intamplate !
    Si asta pentru ca de fiecare data au suferit cei mici, saraci si nevinovati, nu cei care conduc din umbra adevarate razboaie impotriva intregii omenirii !
    Domnul Florin Iaru a renuntat sa mai discute cu unul ca tine, probabil pentru ca are impresia ca acest lucru iti va da de gandit, fara sa stie ca indivizi ca tine nu renunta la a insulta si jigni, uneori chiar fara motiv, pana nu le administrezi un calmant obisnuit sau cateva suturi in partea dorsala ca unor adevarate javre ce latra la tot ce nu-i recunoscut ca fiind de-al lor !

    P.S. Pun pariu ca toate aceste asmutiri si dezgropari de morti au ca scop sa justifice niste eventuale decizii politice !
    P.P.S. Ce familii pot fi considerate cele formate din peste 100 de persoane( nici la tigani nu ajungi la asemenea performante!) ?!
    Poate-i vorba de toti ce-i de-un neam sau religie !
    Apropos! De ce nu se vrea scoaterea de la secret a listelor nominale ( aflate in GB) cu toti evreii exterminati in lagarele naziste ?
    Eu zic ca doar de frica de a nu numara cineva si de a se observa ca nu-i vorba de acele cifre inspaimantatoare, care aduc insa despagubiri pe masura, nu-i asa ?!
    Numai Romania este obligata sa plateasca despagubiri pentru un holocaust greu de demonstrat vreo 3-4 miliarde de $ , adica “sa bage seu in carne grasa”, cum se spune in popor.
    Adica sa luam de la saraci si sa dam la bogati.
    Eu nu zic, ca si un singur om nevinovat omorat, trebuie sa fie urmata de o pedeapsa, dar judecata sa se faca individual, nu condamni un popor , si mai ales pe urmasii, urmasilor lor sa plateasca pentru niste crime individuale, dar mai ales fara ca nimeni din ceilalti criminali , in randul carora s-au aflat mai ales la inceput, o multime de semeni de-ai vostri, sa nu dea socoteala pentru milioanele de crime !
    Adica noi punem mana de la mana si va platim niste despagubiri, iar ai vostri, culmea ironiei, sau a prostiei , sunt recompensati cu bani grei de la buget pentru a se ocupa fie de crimele inaintasilor sai, fie pentru a raspandi in lume cultura unei tari formata din indivizi cu cur in loc de inima, in capul carora s-au pisat si cacat toate semintiile ce au trecut pe aici, inclusiv a voastra !
    Nu vi se pare ca sariti calul si aterizati pe un teren plin de neprevazut ?!
    Sau asta si urmariti ?!

    Leave a Comment

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Humor – Din nefericire tranzitia a consemnat in Romania aparitia unei clase (sociale? anti-sociale?) bizare: atotcunoscatorul sentimental/resentimentar. Acesta e in stare sa-si sustina cu convingere prejudecatile inventand dovezi „certe” pe baza proprilor sale supozitii. In disputa in care v-ati refugiat cu mare bucurie (o supapa nesperata acest OW, dupa ce l-ati epuizat pe AVP) va puneti singur in mare dificultate. Mai intai ar trebui sa realizati ca va harjonitii cu te-ai mira cine pe bloguri nu din patriotism, pentru a-i apara pe romani, pe legionari, nazisti sau pentru a-i distruge pe evreii care va enerveza (toate astea fiind doar pretexte si context, specifice profilului d-voastra moral) ci din simple porniri egoice, din plictiseala, din dorinta de a va afirma si afisa importanta individuala, dint-run soi de joaca inconstienta. Daca ati realiza substratul ludic al pornirilor care va fac sa va manifestati consecvent si repetitiv „in baza la motivul” ca aveti la indemana niste pretexte, ati fi cred mai putin incrancenat. Felul in care va luati in serios va face ridicol si va pune in categorica inferioritate. In disputa cu AVP asta nu se vedea prea clar pentru ca el era si mai ridicol si erati astfel salvat prin relativizare. Cu OW n-o sa mearga strategia asta. Faptul ca si ametitul con Dorin (un alt incrancenat pueril care nu realizeaza de ce tine blog de fapt) a ajuns sa va modereze ar trebui sa fie un semnal de alarma. Deci cati evrei au fost exterminati in lagarele naziste?

      Apreciază

  64. Radu Humor said

    Este adresata celui pe care-l pretuiti (nemeritat zic eu)- OW

    Apreciază

  65. Radu Humor said

    Domnule Dorin Tudoran
    Cu toate repercusiunile ce vor urma (ca ma fac singur de ras, sau ca ma veti bana, etc.) v-as ruga ca acest comentariu al meu sa ajunga sa fie vazut de acest OW , pe care dvs vad ca-l respectati (prea!) mult !
    Mentionez ca am postat si la @Dl. Goe acest comentariu, dar daca n-aveti voia sa-l publicati si aici, macar trimiteti-l acolo sa citeasca !
    Multumesc si odihna placuta !

    Apreciază

  66. Rongo said

    Nici noi nu s’tem, nea Radule, mai breji, că numai cu o mie sau două de viteji propteam numa-numa turcimea, de ne luau ăia, după ce-i băteam măr, 200.000 de prizonieri.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Nu stiu cine sunteti, dar stiu ca sunteti simpatic foc !
      De mult n-am ras asa cu pofta !

      Apreciază

      • Humor fara Radu said

        Cam asta va liseste de ceva vreme, Humorul.
        Experiment:
        1)Cititi raspunsurile sintetice pe care le primiti din cand in cand de la Dl.Goe.
        2)Cititi ultimile comentarii de pe blogul lui Tudoran.
        Se poate transmite acelasi mesaj mult mai bine si fara sa va rupeti camasa pentru ca ce reusiti este, nu numai fara umor dar si cu o incrancenare care distorsioneaza grav mesajul.
        Nu trebuie sa va ganditi ca raspunsurile sunt meritate de interlocutori, ele va reprezinta doar pe dumneavoastra.

        Apreciază

  67. Rongo said

    @rh: tre’a să răspundeţi afirmaţionist, că ne ştim.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      @ Rongo
      S-ar putea sa fiti un MisteR cunoscut, dar exista si riscul de a va confunda cu altcineva, desi am ramas atat de putini si n-am avea voie sa gresim !
      Cat despre cel care-mi reclama lipsa de humor, se vede ca-i chior, de nu vede(observa) ca subiectul de pe „Certocratia” nu poate fi tratat in nota umoristica, fiind unul din cele mai serioase subiecte la zi (din pacate!) !
      Dar individul nu reuseste sa pacaleasca sau sa-i inspaimante pe toti cu sireteniile si amenintarile lui si atunci recurge la ce stie el mai bine . 😉
      Raspunsurile pe care le primesc, nu toate meritate si nici toate atat de sincere, data fiind te(a)ma ultimelor zile, reusesc sa ma faca sa-mi pun o multime de intrebari, dar tocmai asta-i scopul unor discutii de acest fel, mai ales cand iti asumi niste riscuri, printre care acela de a starni controverse si pareri diferite !
      Domnul Goe este singurul bloger care poate conduce niste diferende in stil de veritabil spadasin/sabrer, dar nu poate sa treaca nici el mai departe de cat de lung ii este , nu, nu parul (ar fi bine 😉 ), ci cablul/sarma ce-lconecteaza la tabloul electric si social care arata scorul tuselor/atingerilor date sau primite.
      In ziua de astazi , hartia de turnesol cu care se afla verticalitatea unei persoane, poarta inscrisa pe ea un singur cuvant : masonerie.
      Si ajunsi in acest punct apele se despart imediat, colorandu-se dupa refuzul sau acceptarea de a achiesa la fenomen !
      Deocamdata, pana voi incerca sa ghicesc cine-i gospodarul (cam banuiesc!) n-are rost sa intru in mai multe amanunte !

      P.S
      De altfel observ deja manevre de lichidare a spatiului virtual chiar si pe acest blog….

      Apreciază

  68. Dl.Goe said

    „subiectul de pe “Certocratia” nu poate fi tratat in nota umoristica, fiind unul din cele mai serioase subiecte la zi (din pacate!)”

    Coane Radule, de unde pana unde subiecte serioase la zi din pacate? Cristoiu spune lucruri traznite intr-o emisiune in care n-avea ce cauta, CNA-ul se trezeste vorbind aiurea, turma de intelectuali da buzna cu proteste, apeluri, adeziuni si contre aiurea-n tzambal, pentru care si AVP ar rosi pe la colturi, dupa care se iau la harta intre dumnealor, adica, asadar numai si numai glume balcanice. Care-i partea serioasa?

    Apreciază

    • Rongo said

      Să vinzi emisiunea Eugeniei Vodă, ca s-o cumperi pe-a ta,(de pe B1, cu Robert Turcescu) – da, ghesheft!

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Se pare ca mariajul Eugeniei Voda, care este casatorita cu un evreu, a inceput sa scartaie (mariajul , nu celalalt 😆 )si atunci au pus mana de la mana sa-i demonstreze si ei ceea ce era de mult demonstrat :
        Nu (mai) esti cu noi, esti impotriva noastra, sau mai rau, in unele cazuri nu mai esti deloc unde te-am catarat noi :mrgreen:

        P.S. Ati observat ca unele au ajuns mari vedete, doar in urma casatoriilor inspirate ?
        Sau macar a cedarilor de tot felul 😉

        Apreciază

    • Radu Humor said

      Pana la urma, in afara celor corect remarcate de dvs, toate acestea au in fundal „incercarea de rescriere rolleriana a Istoriei Romaniei „, care se face din nou in urma unor directive venite din afara !
      Si asta mi se pare un lucru extrem de grav, mai ales ca toate explicatiile uneori pline de aberatii, de ura si sarcasm ale unuia ca OW sunt gazduite pe blogul in cauza, iar altele , va asigur ca nu numai ale mele , dupa cum puteti observa – nu !
      Mai imbecil si mai nedrept decat asta nu mi se pare decat ca sa avem in Bucuresti un Monument al victimelor Holocaustului, fara a avea mai intai un Monument al Victimelor Comunismului ! :mrgreen:

      P.S. Cristoiu n-a spus chiar toate lucrurile trasnite, numai ca unele dintre ele i-au trasnit pe unii drept in partea sensibila, facandu-i sa declanseze adevarate furtuni in vase de toaleta, cu scopul de a mai condamna incaodata niste romani si a-i scoate mai curati decat pot fi vreodata tartorii comunisti si urmasii lor, dar mai ales ideologii si calaii, ce se ascund acum sub alte masti sau in afara granitelor !
      Probabil de teama de a nu se intreba romanii de ce trebuie sa suporte din amaratele lor de salarii, pensii si mici afaceri niste daune morale pentru cei care inca nu ne-au platit nimic pentru distrugerea Romaniei, care continua , intr-o veselie si astazi :mrgreen:

      Apreciază

      • Rongo said

        Cristoiu a comercializat antisemitismul.

        În oraşul meu, sculptorul Constantin Lucaci a mai ridicat, odată cu o superbă fântână cinetică, un obelisc în memoria partizanilor comunişti. Cum nici vorbă despre aşa ceva în memoria locului, după loviluţie monumentul fu redestinat partizanilor anticomunişti care într-adevăr existară.
        Istoria este… tranzistorică. Pe câţi criptocomunişti nu i-ar irita statuia lui Lenin?

        Apreciază

  69. Radu Humor said

    ” Ion Pribeagu, ca si majoritatea evreilor de duh, isi pemite (!!!) sa faca misto de brit mila – circumcizie – pe simplul motiv ca isi permite sa faca misto de el insusi, banc la care subscriu din toata fiinta – minus ce a taiat Rabinul.”

    Malitios rau transfiguratul asta de ura !
    I-as aduce aminte ca nici romanii nu pun atat de mult la suflet critici aduse lor de catre unii de-ai lor, pe cand atunci acestea vin din partea unora ca Patapievici, Tismaneanu si acest intarziat nostalgic comunist, iesit parca din vizuinele fiarelor padurii spre a ataca la drumul mare fiinta si credinta crestina a poporuluii roman, asa ca sa nu se mire daca primesc replici pe masura !

    P.S. Aici as vrea sa adaug ca bloggeri ca domnul Dorin Tudoran si inca multi altii nu cred ca le fac un mare serviciu, menajandu-i prin ascunderea adevaratelor impresii , uneori chiar resentimentare adresate lor, creind false impresii ce nu au nimic comun cu realitatea.
    Dimpotriva, niste discutii libere ar clarifica mult mai repede, in interesul ambelor parti, divergentele asupra unor perioade trecute, prezente sau viitoare si a unor puncte de vedere ce uneori s-ar putea dovedi uneori chiar asemanatoare !
    Si apoi ganditi-va cum se simte un roman in tara lui, cand vede ca toti strainii au voie sa-l ocarasca in toate felurile, sa-l insulte, sa minta si sa insinueze, iar el in tara lui nici macar nu-i poate raspunde, cum ar merita !
    Ca daca am fi in israel sau alta parte nici nu mi-as face iluzii de astea desarte, dar nici aici ?! 😉
    Sa recunoastem ca se merge (intentionat ?!) prea departe. Si s-ar putea sa se ajunga, daca continuam a aplica tactici binecunoscute altora, ce duc unor cu gandul la o cedare vinovata in fata unor santaje, sau mai rau, chiar ceva foloase 🙄

    Apreciază

    • Rongo said

      Vă atrag atenţia, că polemica te înghite, ca nisipul mişcător sau mlaştina, pe măsură ce te străduieşti să le birui. Cum numai polarităţile se confruntă, (miza constituind-o smulgerea supremaţiei prin minimalizarea până la nimicire a celeilalte), minţile combatanţilor operează cu judecăţi polarizatoare, vânându-şi contradicţiile, despicând despicările despicărilor contradictorii într-o fără de sfârşit afundare. Şi nu numai că orice are un contrariu; mentalul dualist (din care vreau să-mi smulg argumentaţia) poate dualiza – prin sinesteziile paralelizatoare – poate să contrapună orice cu orice: lumina poate fi – nu? – contrariul întunericului, frigului, prostiei etc.
      …………………

      Săbiile de oţel au frânt istoria celor de bronz,în acel moment dat, nu etnia asiriană pe cea egipteană.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Atata timp cat sabiile de otel au fost faurite de cei care au invins, silogismul nu mi se pare a intruni conditiile necesare….

        Apreciază

        • Rongo said

          Nu întâmplător este scrisă istoria de învingători; pe dinastii, patriarhi şi străbuni, în ideea ciclităţii generaţiilor şi a timpului, cum că nimic nu e nou sub soare s-a scris prima dată istoria cu sabia bronzului. Învingând, raţionalismul a recroit-o cu oţelul cauzalităţii (nu al înrudirii) evenimentelor, în progresivitate temporală, în diacronie. Ce vreţi să spuneţi, vizează cotonogeala, cu substrat polemic, dintre subculturile dualiste – exact ceea ce trebuie acum evitat.

          Apreciază

  70. Radu Humor said

    Mi-e teama ca ne siliti/sfatuiti doar pe noi sa evitam .
    Pentru ca dincolo nu se observa asemenea intentii, ci dimpotriva, se cred pe cai mai mari ca oricand si teama mi-e ca ciclitatea de care vorbiti sa nu apara din nou la cotitura, mai ales ca exista si o mare doza de cauzalitate 😉

    Apreciază

  71. Radu Humor said

    Si apoi mai bine ne dam in cap cu citate si extrase, chiar cu pareri personale,
    decat cu ghioage adevarate !
    Nu credeti ?!

    Apreciază

    • Humor fara Radu said

      Pe blogul Certocratia s-a ajuns la comentariul #162.
      Sunt cateva idei bune acolo enuntate curajos si elegant.
      Maestre Radu Humor daca exista ceva ce lipseste din acele comentarii sunt sigur ca un distins om de litere precum dumneavoastra o poate face intr-un stil care sa ocoleasca cenzura.
      Adica Otto s-a adaptat si dumneavoastra nu?
      Pacat ca ati interpretat mesajul meu intr-o maniera agresiva.

      Apreciază

  72. Rongo said

    Vina e numai a mea, dacă sunt greşit înţeles. Ideea este de a-ţi cunoaşte bine nu numai combatantul ci şi pe tine însuţi, apoi contextul, pentru a alege „oţelul” datorită căruia să frângi momentul istoric. Martirii rămân pe pereţi.

    Apreciază

    • Rongo said

      Vă împărtăşesc temerea: nici 15.000, câţi numărase Constantinescu n-ajung s-ascută tăişul creativităţii care face istorie. Dacă mai punem şi ruina învăţământului, culturii şi cercetării, numai mila Domnului ne-ar feri, dacă stăm cuminţi, în speranţa unei guvernări măcar normale, dacă nu geniale. Uzurpaţi de comunism în tribalism, am degenerat democratismul în bolşevism – niciodată n-am avut parte de o guvernare mai plebee. Cum s-ar întoarce roata, nu văd. Oricum, cel mai mic conflict intern sau extern în care ne-am implica acum, ne-ar scoate definitiv din istorie.

      Apreciază

  73. Radu Humor said

    Domnule Dorin Tudoran
    Prin suspecta incapatanare de a-mi refuza orice fel de comentarii de raspuns la obrazniciile lui OW ( pe care oricum le public pe blogul (b)Arca lui Goe), va faceti iluzii desarte ca astfel aparati acest individ de a auzi replicile pe care le merita.
    Daca numai pana aici vi se permite sa va desfasurati originala democratie de peste ocean, imi permit sa va spun ca nu ma asteptam sa fiti atat de strict limitat in libertatile pe care ati fi putut sa vi le luati si sa ni le demonstrati !
    Pacat ca unii renunta atat de usor la impresiile pe care le-au lasat in timp asupra unor oameni care nu se asteptau ca tocmai de la unul ca Dorin Tudoran sa vina calusul ce astupa gurile celor atat de putini care mai au curajul sa gandeasca romaneste !
    Cu profunda dezamagire si multa tristete, mai ales ca stiu ca nu va veti mai bucura niciodata de respectul si stima unor oameni care si-au legat atatea sperante fara sa banuiasca ca sunteti pana la urma un biet muritor ca si noi !
    Doar ca mult mai bine platit !
    E drept ca si ceea ce faceti pentru altii in dauna noastra isi merita probabil pretul din punctul lor de vedere !
    Ca dintr-al nostru…..

    Apreciază

    • Humor fara Radu said

      Nu zau, in loc sa-l pui la punct pe conu’ Dorin, de ce nu completezi tu ideiile lipsa din raspunsurile elegante si pline de personalitate deja existente la comentariile lui Otto?
      Nimic din ce ai formulat tu aici, in spatiu oferit de Dl.Goe, nu lipseste de acolo, doar ca e mai elegant si mai sintetic exprimat de interlocutori mai rafinati decat tine. La Humor Radule, ca de Catavenci e plin spatiul virtual. Prin grobianismul tau incurabil faci mai mult rau decat bine ideilor pe care vrei sa le impui, stilul tau facind din tine o victima sigura pentru orice polemist mai rasarit.

      Apreciază

  74. Radu Humor said

    Nu felul in care spun, ci exact ceea ce va spun eu si nu vreti sa auziti voi, dar mai ales sa nu afle altii, va deranjeaza si va irita la culme !
    Daca ati avea puterea sa dialogati cu mine, ati face-o !
    Asa insa faceti pe voi, vitejilor 😳

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Humor – cateva detalii:

      1) Din cate stiu eu conul Dorin este nitzel plecat. A si anuntat ca pana pe 20 de ianuarie cand se intoarce din trip nu va avea timp sa se ocupe de blog. Dupa cum poate stiti blogul sau este un blog moderat (recte modest, adica nici prea-prea, nici foarte-foarte) si prin urmare nici de moderari si aprobari nu va avea timp. Prin urmare s-ar impune sa asteptati pana pe 21 inainte de a-l ataca in instanta in legatura cu sugrumarea dreptului d-voastra si numai d-voastra la libera exprimare. Ar fi pacat sa pierdeti un prieten din precipitare. Poate unicul.

      2) Va citez (lui DT despre OW): „…va faceti iluzii ca astfel aparati acest individ de a auzi replicile pe care le merita” – Deduc de aici ca d-voastra va considerati un soi de bici al lui Dumnezeu care pocneste spre pedepsirea pacatosilor, iar manifestarile d-voastra repetitive, repetitive, repetitive etc prin hiperspatii n-au nicio conotatie ludica ci doar una strict misionara, d-voastra formuland replici in scopuri terapeutice si/sau punitive. Stimate domn va aflati in multipla eroare. Admit ca exista persoane meteo sensibile, in toate straturile atmosferei de la troposfera pân la ionosfera, ca se afla persoane publice, semi-publice, semi-anonime si/sau anodine care, dintr-un defect de fabricatie tradus printr-o sensibilitate maladiva, sufera din amor din cauza vorbelor rostogolite de catre anonimi din hipernor. Totusi astfel de entitati sunt destul de rare (Rara AVIS/P). In mod firesc, un om normal (la cap si la suflet) nu poate fi atins cu vorbe rostite de catre anonimi sau cvasi-anonimi si in genere cu vorbe care nu provin din mediul sau persoanl. Va imaginati d-voastra ca din ce varsati d-voastra pe blog ajunge OW sa turbeze de furie sau sa fie cuprins de remuscari si dorinta de a-si pune cenusa-n cap? Daca v-ati imaginati asta ar insemna ca sunnteti idiot. Dar eu stiu ca nu sunteti. Si atunci? Sunteti usor bizar imaginau-va ca ceea ce spuneti d-voastra poate deranja pe cineva in afara persoanelor care au deja deranjamente (in genul AVP si DT), context in care ati putea trece de sadic. Din ce material v-a confectionat D-zeu?

      3) Insistenta cu care va tot referiti la tara Israel vorbind despre niste persoane publice cu cetatenie romana, vorbitoare de limba romana, creatoare de opera in limba romana si care nu au cetatenia respectivei tari, denota in prima instanta lipsa simtului masurii si a realismului. In ultima instanta denota lipsa simtului ridicolului, iar intre prima si ultima instanta fel de fel de lucruri urate: xenofobia fiind doar cel mai putin grav dintre ele.

      4) Faptul ca-l violati fara mila pe bietul con Dorin in dreptul omului de a posta ce vrea pe blogul personal, abia acum cand va ingradeste d-voastra (prosteste) dreptul la libera defulare, va pune intr-o lumina extrem de proasta. Stiati bine ca conul practica felurite abuzuri morale alegand sa cenzureze mesajele dupa criterii nedontologice in vederea protejarii sensibilitatilor sale maladive si a imaginii de sine alegand cu grija spre publicare mesajele care i-ar putea improsca cu rahat pe adversarii sai imaginari. Stiati de ex ca dl.Goe si Padina sunt banati pe blocul conului. Totusi pana acum nu ati gasit de cuviinta sa-i faceti vreun repros, ba dimpotriva.

      Apreciază

  75. Radu Humor said

    „Ar fi pacat sa pierdeti un prieten din precipitare. Poate unicul.”
    Am impresia ca pe dvs va violeaza grija , nici decum eu pe DT , cum atat de naiv sperati 😳
    Pentru ca imi raman foarte multi prieteni chiar si cu aceasta oarecum planificata pierdere 😉
    Si stiti de ce am atat de multi prieteni ?
    Pentru ca nu ma feresc sa-mi fac dusmani !
    Iar „insistenta cu care ma tot refer la tara Israel” este pur intamplatoare !
    Intamplator Israelul (iar am recidivat!) este patria si a unor buni prieteni ai mei, dar si a celor mai mari dusmani !( recunosc ca asta nu mai e deloc intamplator, ci regretabil!).
    Dar apropos de prieteni, credeam ca aveti prieteni ceva mai inteligenti si cand colo ….
    Era o poezie cu care fiul meu ma amuza teribil in primul an de gradinita :
    Eu credeam ca e o floare
    Si cand colo e un flutur… rostit cu acea exprimare peltica specifica varstei, amuza teribil
    audienta.
    Cam asa cum face si amicul dvs., cam la fel de peltic mental, ce in final ajunge sa enerveze prin insistenta cu care vrea sa ne dovedeasca ca nu-i numai evreu, dar si neam prost :mrgreen:
    Ca altfel nu si-ar permite sa insulte, sa jigneasca si sa ameninte, ca un cutitar de rand ( nu vreau sa jignesc Ferentarii!), decat daca urmareste sa declanseze reactii similare din partea romanilor !
    Probabil ca fiind la oarecare distanta geografica, si una si mai mare de civilizatie a discursului isi permite toate acestea si datorita faptului ca a observat ca domnl DT il scuteste de aflarea adevaratelor reactii pe care le starneste inconstient si naiv( mai ales daca crede ca nu primeste raspunsuri pentru ca nu gasim suficiente argumente!).
    Deoarece nu el ne-a lasat fara replica, ci Dorin Tudoran !
    ( Aduceti-va aminte ca m-am intrebat de cateva ori pe blogul dvs, care este cauza banarii pe care v-o aplica !?
    E drept ca nu am facut-o si acolo, dar oricum stiam ca citeste acest blog, asa ca acuza ma mira, dar nu ma afecteaza 🙄

    „Din ce material v-a confectionat D-zeu?”
    Oricum, stiu ca m-a facut „dintr-o bucata” si dupa cate se vede cu ochiul liber, chiar nu-mi lipsete nimic ( ca altora 😳 )
    In afara de ce banui eu, dvs va mai lipseste ceva ?
    Stiati ca la noi in loc de „brit mila” , se aude mai mult ” Dumnezeu cu mila !”,
    un fel de „mai cu mila Doamne !” ?!

    Sa fie asta o dovada ca nu sunt „un om normal(la cap si la suflet)”, sau deadreptul „idiot” ?!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Humor: Ziceti „Intamplator Israelul (iar am recidivat!) este patria si a unor buni prieteni ai mei, dar si a celor mai mari dusmani!” – Domnule sper ca macar prietenii invocati sa aiba cunostiinta de faptul ca va sunt prieteni nu ca marii dusmani care sarmanii habar nu au ca va sunt dusmani. Dar apropo, ati putea da exemple de prieteni si/ori dusmani de-ai d-voastra care au cetatenie israeliana? Sau ramane cum am stabilit?

      b) Am remarcat (iarasi) cu o mirare mereu innointa felul in care contabilizati etnicitatile pana la nivel de consoarta/consort. Care va sa zica ca Eugenia Voda e maritata cu un evreu. Rusine sa-i fie! Nu? Eu habar nu aveam de marsavia asta. Bine ca m-ati pus la curent. Dar cu se face ca erati la curent?

      c) Eu n-am zis ca n-ati fi dintr-o bucata. Si nici ca v-ar lipsi ceva. Am intrebat doar in legatura cu materialul folosit pentru confectionarea d-voastra ca bici al lui Dumnezeu. In plus, vizavi de marele d-voastra dusman OW, pot pentru ca sa zic ca prin talentul si corectitudinea cu care foloseste dulcea limba romaneasca (careia ii face o buna reclama) va intrece in patriotism (in raport cu fiecare dintre patriile sale). Desigur e o simpla parere personala.

      d) Aaa, v-ati mirat a indignare in legatura cu banarea mea pe blocul amicului Tudoran, chiar aici pe (b)Arca lui Goe. Vai dar va multumesc pentru solidaritate. Asa ceva mai rar.

      Apreciază

  76. Radu Humor said

    Domnule
    Cu voia dvs si cu nevoia mea de a lucra cu materialul clientului, o sa-mi permit sa aduc aici ultima postare a prietenului dvs( nu ca altele ar fi mai bune!), dar daca cxei care citesc acest blog pe mine ma cunosc, de ce sa nu faca cunostinta si cu dusmanul meu,si al unora dintre ei :

    aotto waldmannJanuary 9, 2011 at 02:28166
    Fusul asta orar, diferenta de timp cit si necesitatea de a dormii, totusi, ei bine toate aste luate in consideratioe, mi-am zis, miine dimineata ( Aust. time ) ma voi trezii cu anumite replici incredibil de tipice la cele spuse de mine rarisim de concis relativ la anumite paralele.
    Si cu cita preciziune stiam eu ca se vor enunta absurditati de genul ” legionarismul NU mai este da comunistii inca MAI este.”
    Mai baieti – intre voi cunoscuti cacamarazi intre noi ca golani – de ce nu va mai dezvoltati si voi intlelectlual ca sa fie omu de rind surprins ca ” uite bre, s-a mai improspatat la minte golanii !!”
    Totul este, asi zice banal daca nu ar fi constant respingator, atit de sablonist loial Manualului Capitanului ca ma obligati si pe mine sa ma repet si mie, de fapt, imi place originalitatea, n-ati observat ??!!
    Gata cu vorbaria !
    Miscarea legionara foarte exista in Romania, recte (!!!) Grecu, Rogobete, Iaru, Coja, Cristoiu – si ma opresc aici ca abea am servit micu dejun si simt echivalera de lista respectiva cu un vomitiv.
    La bani marunti cam asa sta treaba.
    Comunismul a fost la putere 43 de ani, give and take a few days. In acesti ani comunistii au comis crime, unele impotriva propriilor lor tovarasi ( Foris, Patrascanu, Koffler, cazul Ioanid si o multime impresionanta de altii care nu au fost executati ci intemnitati, multi dintre ei buni prieteni ai familiei mele ) cit si crime impotriva unor lideri ai partidelor istorice.
    Legionarii de frunte si ideologii lor au fost si ei intemnitati in timpul regimului comunist ( printre ei si Crainic si micutu Decebal ) cit si altii mai putin proeminenti.
    Intreaga ML a fost, insa, declarata ilegala de…. cel mai proeminent executat de catre comunisti – si nu tovaras deloc -. ML a fos la putere numai citeva luni in timpul carora vendetele, teroarea si, mai cu seama epilogul, rebeliunea, au fost nu numai simbolul continutului etic (!!), moral, al intregii ideologii care transcedenta monstruozitatea antisociala in asa o masura ca NU comunistii au considerat ML ca incopatibila cu ORICE fel de prezenta in Romania. Deci ML a fost 99.99% din existenta ei la fel manifestata cum este si….acum, dupa 1989, anul in care de la Rebeliunie incoace ML a fost din nou permisa sa se manifeste. Eu stiu EXTREM de bine cum foarte exista ML in Romania astazi, deci, smecherii si subterfugii le puteti face la alba neagra ( pe verde )ca mine nu prea tin(e). Ca atare cind zic , a dracului de istet, ML mai exista, deci ce-i de facut si eu si voi stiti ca ata ete !!!!
    Comunistii mai sint foarte bine si foarte activi pe grila politica ca daca ei nu ar fi fost permisi nici ML nu ar fo fost, ca mai e neste principii democratice, categoric negasibile in opusurile Capitanului.
    Antisemitismul, xenofobia, salbaticia continuta in aberatile ideologiei legionare o face incompatibila cu noul climat european si universal de necesitate a epurari etosului civic de tot ceea ce este drag si util miscarii legionare. Voi puteti sa-i spuneti “bad luck”, eu ii spun o necesara trezire a constiintei umane. Ce-i de facut se face deja, si astfel Comisia Europeana si-a facut datoria, eu mi-o fac in continuare pe a mea, inclusiv cea de a aduce la suprafata toate otravurile subcutanate a celor care nu si-au epuizat argumentele, ci nu le-au posedat niciodata.
    Sa ne intelegem, regurgitarea cu sau fara patos a a binecunoscutei stilistici si a vernacularului de porunca vremii nu are nici un efect deturnant. Ce face insa este in a deminstra si mai acut ca ML contine aceleasi elemnte constituante care au facut-o incompatibila cu orice acceptare in peisajul romanesc, idiferent de tipurile de guvernari.
    Grecu, Iaru, Gh Alex, Rogobete imi amintiti de o scena in holul cinematografului Timpuri Noi pe 6 Martie intr-o duminica de februarie, cind un copilas amarit s-a uiat la mine cu ochii cersind si mi-a spus aproape jelind:
    ” Nene-mi dai si mie un cap in gura !!”

    Si acum la treaba !

    Apreciază

    • Humor fara Radu said

      Scrie Otto asta nu gluma.
      Loviturile joase pe care le da sunt usor de identificat.
      Se poate observa si ca limbajul folosit a devenit mai acid dupa ce in ultimile interventii incercase sa fie mai sobru in exprimare la cererea lui DT.
      Pentru cei mai slabi de nervi asta e o provocare si in plus asa crede el ca isi acopera lipsa de argumente la intrebari directe incomode la care nu are un raspuns convenabil pentru demonstratia lui.
      Ai aruncat la sfarsit manusa Radule si sper ca lucrezi la un raspuns argumentat.
      Sper sa nu patesti si tu ca altii (din aia ce studiaza dreapta politica romaneasca) si sa ramana lozinca asta singurul tau raspuns decent.
      Blogul lui DT e inchis pana pe 20 ale lunii curente asa ca ai timp sa scrii un text care nu numai sa raspunda punct cu punct argumentelor lui Otto, fara sa fie deturnat de provocarile abile ale acestuia, dar sa reprezinte si punctul tau de vedere de necombatut.

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Humor fara Radu – In povestea lui Pinochio, animata in versiunea Disney, exista un personaj foarte, foarte simpatic: un greierus (daca-mi amintesc eu bine il chema Griff). Acesta se angajeaza sa devina (si devine) constiinta lui Pinochio, baietelul cu cap de lemn. Nu stiu de ce dar mi-l amintiti pe acel greierus, cri, cri, cri.

        P.S. Dar de ce nu compuneti chiar d-voastra un mesaj clar si bine argumentat care sa demoleze diversiunile lui Otto acela? Sau preferati sa-l manipulati pe dl. Radu sa ia castanele (sau castane)? Tttt… Sunteti ideolog sau doar un simplu sadic liber prin hiperspatii? Intreb si eu…

        Apreciază

        • Humor fara Radu said

          Aici ai dau dreptate lui RH, e mult de munca.
          Recunosc ca e mai usor sa citesc si sa incerc inteleg cat mai mult din ce se scrie decat sa scriu, deformatie „profesionala” de cititor.
          In astea zece zile cred ca pot sa sistematizez comentariile de pe blogul lui DT pe acest subiect si sa gasesc intrebarile la care unii sau altii au evitat sa raspunda. Asta cred ca pot sa fac intr-o seara daca am chef si timp.
          La nivelul la care a ajuns discutia acolo, ma indoiesc ca as putea veni cu ceva nou. Fiind o perioada istorica tinuta sub pres de oficialii comunisti si urmasii lor m-ar bucura sa aflu cat mai multa informatie istorica comentata inteligent.
          In rest, Radu H a avut din cand in cand niste interventii bune pe anumite subiecte.
          Noul an l-a inceput in „forta” si parca vrea sa continue tot asa.
          Sa fie sanatos!
          Pare a fi din aceeasi esenta ca si AVP.
          Observa bine intoleranta si ridicolul altora dar adora baile de intoleranta si ridicol.
          Nu ma consider provocator in cazul lui si am incercat sa-i explic ca fiind de formatie umanista, un om al cuvantului scris, ar putea mai mult.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Humor fara Radu – Foarte bine punctat. Pare plauzibila alternativa interpretativa pe care o propuneti. Cred insa ca ar trebui totusi sa fiti nitelus mai circumspect in lucrurile din trecutiri ascunse sau denaturate de unii. Am vaga impresie ca aveti tendinta de a le considera by default invers.

          Apreciază

      • Radu Humor said

        Da ! Scrie asta nu gluma !
        Fii atent ce scrie aici :

        „Multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt de origine romana, dar si asa imi pare tare rau de halul in care a ajuns Romania. Poporul de la 13-15 Iunie 1990 nu are legatura cu poporul lui Decebal, Stefan, Mihai sau cu cel al Maresalului. Sunt doua lucruri diferite, si sper ca poporul de acum, care de fapt e o populatie, nu un popor adevarat, sa lase locul altor popoare vitale, curajoase, cultivate. Ar fi pacat de muntii aia, sa ramana in continuare sub stapanirea gloatei de azi majoritare. Sper ca Romania va fi repopulata cu germani sau de ce nu,cu scandinavi, ca sa se poata repara ce s-a distrus. • H.H. ”

        E drept ca acum o face sub un alt pseudonim si nu mai spune direct cam de cine-i vorba in chestia cu repopularea Romaniei ( bagand meschin in fata alte popoare si nu cel ales de el !
        De parca n-am sti cine cumpara in mare veselie sute de mii de hectare de teren arabil, sau cine este in spatele firmei ce vrea sa puna laba pistruiata pe Rosia Montana !
        Sau ca peste jumatate de milion de pistruiati au revenit in Romania , de dragul lor pentru romani, pe care iata vor sa-i reduca si fizic :mrgreen:

        Apreciază

        • dl.Goe said

          Majoritatea inteleptelor proverbe si zicatori, cand nu sunt de-a dreptul stupide sau ridicole sunt cel mai adesea depasite de vreme si de vremuri. Generalizari de lux odata, „pe timpuri”, concentratoare de esente, uzate intre timp, depasite cu totul, sunt(re)folosite cu perversa incapatnare in contexte nepotrivite, inadecvate, devenind capabile sa-si gaseasca uzul in a produce hazul si facându-le si mai actuale pe cele (putine) care au ramas si vor ramane valabile cat timp specia umana isi va ramane in limite. Nuca-n perete, oistea lui Eremia sau crapatura distanta nu se vor demoda prea curand. Aduc in atentie doua astfel de ziceri: „Fii cuminte Costica taicå ca geme tara de prosti!” (cu varianta „geme tara de stagiari”, ah romantza cu stagiari) si (mai ales) „la balega moale putina apa-i mai trebuie”. Or fi actuale? N-or fi? Se vede treaba ca da.

          Pai d-le musiu Humor parca era vorba ca nu mai puneti botul (pardon, e licentza) la provocarile conspirationistilor. Sau nu? Sau nu va puteti abtine? Omul v-a prins sensibilitatea ca d-voastra, ca patriot, aveti ambit si va face la/din vorbe ca la Nufarul, muscandu-va de cur cu cuvantul „câine”. Au! Pai n-are dreptate? Daca are cu cine. Are si cu ce. Treaba cu gloata si cu inlocuirea ei e cu schepsis, domnule. Plus ca nu e departe de adevar si de necesitati. N-o luati asa mot-a-mot ca „se râde” Costel Baloiu de d-voastra. Din mesajul sau se poate deduce ca e vorba despre schimbarea mentalitatilor care definesc poporul (romane fi mai neamtz!) nu de schimbarea populatiilor. Omul zice destul de clar, fiind un optimist retroactiv ca gloata cea de acum nu-i una cu poprul de pe vremea lui Decebal, Stefan, Mihai or a Maresalului (cu M mare). Ca s-a schimbat in rau (ca mentatlitate) nu ca ar fi fost inlocuita populatia cu tâmpiti adusi de aiurea. Mesajele d-voasta stimate musiu sunt un argument dramatic in sprijinul afirmatiilor trist de tragi-comice ale celui pe care-l citati. O dovada vie.

          Un proverb din mosi-stramosi zice ca transhumanta tuturor blondelor din Polonia in Bulgaria ar duce la cresterea coeficientului de inteligenta mediu in ambele tari. Proverbul insa nu mentioneaza ce s-ar intmpla cu tarile tranzitate in tranzitie, recte cu tarisoara noastra plina de Humori.

          Apreciază

  77. Radu Humor said

    Nu ma asteptam sa-mi multumiti pentru solidaritate…
    Mie-mi sunt suficiente parerile mele bune despre mine, mai ales atunci cand sunt convins ca nu gresesc, desi uneori patesc ca si cu dvs.
    Multumirea mea e de obicei sufleteasca, si daca sunt impacat cu mine , nu mai conteaza cu cine o sa ma mai cert din cauza asta !

    Apreciază

  78. Radu Humor said

    Dar nici sa-mi reprosati ca stiu ceva mai multe despre Eugenia Voda !
    Daca mi-ati fi reprosat ca n-am reusit inca sa aflu cine-i acest simpatic Domn Goe, marturisesc ca n-as fi ramas atat de surprins !
    Mie-mi ajunge uneori sa stiu cum gandeste cineva, mai ales despre mine si ai mei – romanii !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Humor – Vai dar nici vorba de vreun repros in legatura cu faptul ca stiti multe despre multi. Era doar o unda de admiratie pentru profunzimea de care dati dovezi-dovezi in ceea ce priveste cunoasterea sociala, a societatii in general si a biografiilor persoanelor publice. Ce? E putin lucru sa poti spune dintr-o suflare cine are sot evreu, cine are bunica tiganca, cine are unchi tatar, cine are cumnata unguroaica si nepoata lesbiana? Ca nu e. Sau doar pe everi ii aveti pe lista? Desi am impresia ca nici pe olteni nu-i aveti la inima. Apropo, astia intra sau nu la „d-ai d-voastra – romanii”?

      P.S. Scuzati, dar d-voastra din ce zona folclorica va trageti?

      P.P.S. Sugestia ca succesul profesional al d-nei Eugenia Voda s-ar datora unor ajutoare oculte legate de etnia sotului ei, ar putea parea o ticalosie oarecare daca n-ar denota de-a dreotul stupiditate. Am impresia ca a facut cineva aluzia asta pe blog dar nu-mi aduc aminte cine.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        ” Scuzati, dar d-voastra din ce zona folclorica va traget?”

        Cum sa nu va scuz daca ma luati asa de frumos (la misteaux!) ?!
        Eu mi-o trag cu mai multe zone , dar cel mai mult, cu aia erogena !
        Dar de ce va intereseaza ?!
        Vreti sa intrati sau sa iesiti din ea ?!

        Apreciază

        • Radu Humor said

          Una – doua, faceti ce faceti si intrati in zona de langa Fasia Gaza, dar tot pe mine ma acuzati ca am ceva cu ei/ele 😉
          Chiar credeti ca ei nu se pot apara singuri ?
          Ooooho ! Ba, mai si ataca !
          Si sa-i vedeti cu cata viclenie o fac 😉

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Radu Humor – Stimate domn, va plangeti de absenta dialogului dar in fapt nu faceti decat sa va dati singur impresii. Una dintre impresii este aceea ca ati fi mare specialist in ricoseuri si evadari in evaziv care chipurile v-ar putea ajuta sa evitati prin deturnare discutiile la subiect. Va asigur ca nu sunteti. Sunteti un simplu amator care-si imagineaza ca are abilitati speciale in a se juca cu cuvintele. Faptul ca de fiecare data cand schimbati subiectul (folosind false calambururi) nu incearca nimeni sa va aduca la subiect nu inseamna ca ati tras trucul castigator, ci cu totul si cu totul altceva. Nu va spun ce ca va enervati. O alta impresie pe care v-o faceti singur-singurel este aceea ca aici pe (b)Arca lui Goe vi se ingaduie sa postati tot felul de… si de… si de subversivitati. Nu vi se ingaduie nimic. Postarea e libera-libera pentru oricine. E un spatiu nemoderat. Auto-impresia aceasta denota in fapt o vinovata raportare a d-voastra insiva fata de (i)moralitatea lucrurilor pe care le postati. Stiti asadar foarte bine ce pret si semnificatie au mesajele pe care le postati. Sunteti o persoana responsabila. Responsabila in mod limit desigur, vizavi actul scrierii pe blog(uri). Iresponsabila in rest. In visele d-voastra va imaginati poate ca o abilitate iesita din comun va ajuta sa compuneti texte aiuritoare continand derapaje de logica sociala, cu un asa schepsis incat orice vigilenta este pacalita. Sau, mai stii? Te pomenesti ca vazandu-va mesajele postate aici, va imaginati ca dl.Goe va impartaseste opiniile, gramatica, frustrarile si mai ales aderentele la fanatisme, extremisme cu toatele ambalate intr-un pseudo-patriotism de tot rahatul. Voiam sa va spun ca nici vorba. Nu va consider in niciun caz un patriot. Nu spun prin asta ca ati fi lipsit de calitati. Aveti. Unele dintre ele va fac… simpatic, uneori.

          Data viitoare cand mai schimbati vorba la asta sa va ganditi.

          Apreciază

  79. Radu Humor said

    Cat despre subtilitatea urmatoarelor dvs ganduri si intrebari:

    „Am intrebat doar in legatura cu materialul folosit pentru confectionarea d-voastra ca bici al lui Dumnezeu. ”
    va anunt ca din cauza unui asemenea aforism:

    „Nu poti sa faci din cacat bici si sa te-astepti sa si pocneasca !”
    am fost exmatriculat dintr-o facultate !
    E drept ca nu numai pentru atat, ca am si specificat ca e vorba despre un prodecan !
    Un experiment care nu reusise!
    Dvs sperati ca v-a reusit ?! 😉
    Adica m-ati pocnit ? 😉

    Apreciază

  80. AVP said

    Goe, esti cea mai mare jigodie din cate am cunoscut ! Dementu „radu humor’ este un copchil de tzita pa langa tine, nemernicule !!!!!!

    Sa nu cumva sa indraznesti a-mi replica, jiiiiiiiiiiigodie oridara !!!!!!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      AVP? Care AVP?

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Categoric comunicarea virtuala are limitari dramatice. Iata ce-i zice in mod virtual Viorel Padina lui Sorin Cucerai (pe blogul AVP):

      „AVP Says:
      10 ianuarie 2011 la 19:57

      Bey, nefelixitule, Scucerai ! Simplul fapt ca AVP intreaba de tine ar trebui sa te cutremure de emotie, prichindelule !”

      Evident ca n-as putea interpreta cu o precizie acceptabila (meta)continutul unui astfel de mesaj fara a-i vedea fata lui AVP pregatindu-se sa „rostteasca” o asemenea meta-meta-replica. Sper din toata inima sa nu fie vorba de un banal caz de patologie psihiatrica. Asa sunt eu mai optimist de felul meu.

      Si mai sper ca Sorin Cucerai va rezista eroic oricaror tentatii de calatorie inopinata cu trenul.

      Apreciază

  81. AVP said

    Utu-ti gura ma-tii de jigodie !!!!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @AVP – V-as ruga sa folositi alt pseudonim si alta adresa de e-mail. Cele pe care le-ati folosit acum sunt folosite in mod normal de catre altcineva, din Corabia. Ar fi de preferat sa evitam confuziile inutile.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Hm! L-am intrebat pe AVP pe blogul lui daca aceste mesaje ii apartin sau nu. Mesajul meu a aparut acolo pe blogul lui, apoi, in mod cu totul misterios, a disparut, ca si cum AVP ar fi incercat sa evite un raspuns. Acest amanaunt impreuna cu starea bizara de surescitare pe care pare ca o manifesta acelasi AVP in „dialogul” pe care-l poarta cu Sorin Cucerai, dialog in desfasurare pe blogul sau, sunt tot atatea argumente care ar indica faptul ca msajele semnate aici AVP chiar ii apartin lui AVP. Totusi nu ma grabesc sa trag concluzii. Nu cred ca AVP ar fi avut motive recente de a se enerva in asa hal pe dl. Goe (imi scapa ceva oare?) si mai ales nu vad ce ratiuni l-ar impinge sa arate lumii o asemenea fata. Il astept inca (fara sa ma aflu in vreo asteptare) cu clarificari. Daca nu, nu.

      Apreciază

      • Mie mi se pare o lupta dreapta, barbateasca, folosirea termenului „jigodie” poate fi inteleasa doar in conjunctie cu acelasi epitet adresat celui mai bun fiu al poporului, deci nu poate fi interpretat jignitor. De asemenea termenu „utu-ti”, termen care inseamna o anumita calitate, performanta masculina, face din erou nostru un adevarat barbat in carne si oase si de ce nu si scirbavnicu madular, vrea sa sublinieze ca mnealui inca poate, il umanizeaza ca sa spun asa, il apropie de noi, il coboara din inaltele sfere catre care a incercat sa ne conduca, da noi niste „jigodii”, de data asta in sensu rau al cuvintului, nu am meritat.

        Cred ca meritam acest dus rece. D-l Goe, ar trebui sa fii mindru, peste zeci de ani vei defila cu faptu ca poietu national ti s-a adresat in mod direct, vei deveni, ca sa spun asa, de notoritate.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Deci Neamtu Tiganu este convins ca mesajul vine de la adevaratul AVP. Hm! Totusi va pot spune ca adresa IP nu este aceeasi cu cea pe care AVP obisnuia sa apara.

          P.S. In privinta sentimentelor pe care ar trebui sa le am vizavi de mesajele cu pricina (ca-i apartin, ca nu-i apartin lui Viorel Padina) nu va faceti prea multe sperante.

          Apreciază

        • nea Goe, n-am zis ca sunt convins, in ziua de azi nu ma mai convinge nimic, am zis doar ca ar fi o lupta barbateasca, bla, bla, bla..

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      Drama tragi-comica-continua in ritm alert chiar la AVP in blogul ce pare acum in posesia altcuiva (asta in cazul fericit in care insusi AVP nu este in posesia altcuiva sau a alt ceva). Totusi lucrurile par simple. AVP este absent din lumea virtuala. Si-a lasat blogul nemoderat si a plecat putin. Cineva care stie ca AVP e putin plecat si care-i cunoaste adresa de email scrie in numele lui AVP chiar pe blogul lui AVP. Da! Dar atunci cine a sters mesajul d-lui Goe de pe blogul respectiv? O avea infractorul si parola de administrator al blogului? Sau AVP incearca o farsa groteasca? Ori intuitia lui Sorin Cucerai a functionat ghicind ca individul e beat? Betia trece, nebunia ramane. Sa vedem ce ramane.

      Apreciază

  82. sorin cucerai said

    Domnule Goe, asigurati-ma ca macar dvs sunteti dl Goe! Se intimpla ceva ciudat pe blogul lui AVP – vad acum ca ceva similar s-a petrecut si pe blogul dumneavoastra.

    Eu nu am decit doua posibile explicatii. Fie un hacker s-a substituit lui AVP, fie se intimpla ceva rau cu adevaratul AVP. In ambele cazuri, sunt ingrijorat!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Sorin Cucerai – Eu de asigurat va asigur ca aici pe Arca lui Goe lucrurile sunt sub control si ca dl.Goe e chiar dl.Goe. Nu vad insa cu ce certitudine ar putea ajunge aceasta asigurare la d-voastra. Daca as fi un hacker abil tot asa v-as asigura. Totusi analiza pe text va poate da o anumita certititudine (nu?), asta in cazul in care d-voastra sunteti chiar Sorin Cucerai si nu vreun complice sau dublura a lui (pseudo?)AVP.

      Pot sa va asigur ca individul care scrie pe blogul lui AVP are acces si la parola de administrator (mi-a sters unul dintre mesajele care initial a aparut intercalat intre mesajele d-voastra). Daca este sau nu AVP asta e greu de spus. AVP nu e greu de imitat asa incat diferentele intre un AVP contrafacut si unul bine-facut (adica beat) nu sunt chiar de natura evidenei. Totusi eu sper sa fie vorba de un hacker si nu de altceva.

      Apreciază

    • nea Sorine, pa mine sa nu contezi, eu nu pot sa te asigur de nimic, uneori nu stiu nici daca eu sunt eu, mai ales cind sunt treaz.

      Sincer sa spun nu sunt convins ca mata esti mata, aveam o alta impresie, nu inteleg de ce insisti si te bagi in troaca!? Oare nu te-ai lamurit pina acum? esti masochist? Nu cumva faci un studiu psihologic?

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Subiectul in discutie nu este un mediu propice pentru astfel de studii psihologice. Observarea sa cu aceste mijloace nu se poate face fara alterarea iremediabila a comportamentului celui observat prin interactiune cu observatorul.

        Apreciază

        • D-le Goe, calificarea mea tehnica imi paermite sa te contrazic, exista metoda analizei modale, piesa se excita cu un anumit impuls si se inregistreaza raspunsul, astfel pot fi determinate frecventa proprie si forma de vibratie.

          Se foloseste chiar si in medicina, la controlu ficatului, se loveste cu un ciocanel si se determina modulu de elasticitate. Un ficat sanatos are un modul de ca. 5000 N/mm².

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            In procedeele descrise de d-voastra piesele nu sunt testate in conditii care sa le schimbe dramatic conditiile de lucru, este vorba deci de niste teste nedistructive care nu duc la rebutarea piesei. Aici, in cazul de fata, se pare ca lucrurile sunt un pic diferite. Credeti ca d-voastra v-ati imbata exact la fel si in conditii normale si in cazul in care cineva v-ar observa si testa fara sa fie discret in privinta observarii? Vreau sa spun ca cineva care ar face un astfel de test ar putea desigur sa masoare la ce alcolemie vi se impaienjeneste privirea, dar in nici un caz n-ar putea afla ce combinatie de bauturi va face fericit si nici ce si cata si ce fel de bucurie v-ar aduce fiecare combinatie in asociatie cu vorbele de duh ale prietenlor de pahar. Nu? Si atunci la ce bun un asemenea test? Psihologic.

            Apreciază

  83. Radu Humor said

    O sa incerc sa va lamuresc eu, pe cat posibil !
    Pentru ca iar a inceput sa se ia fara motiv(?) de mine, desi eu nu am mai intrat pot spune de 1 an pe blogul lui, si acum se lauda ca lasa el blogul deschis ca sa se vada in timp cu cie a avut el de luptat si Sorin Cucerai de aliat , m-am gandit sa-i aduc sub nas o postare de-a mea pentru dl.Sorin Cucerai, avandul ca subiect pe Abalaru.
    Initial comentariul meu a aparut (era vorba de postarea de pe (b)Arca lui Goe ca un fel de raspuns pentru @SC, pe care v-o aduc si aici pentru a intelege mai bine fenomenul OZN(AVP)-ist, pentru ca acum vreo 1/2 ora sa vad ca a disparut, dar a aparut in schimb starea de furie dezlantuita a Abalarului, dupa cum se poate usor vedea si aici !

    Radu Humor spus

    ianuarie 10, 2011 la 12:59 pm 00 Rate This
    Domnule sorin cucerai
    Dumneavoastra aveti pareri si intentii foarte bune cu acest personaj, as zice de pomina al blogosferei, care mergand pe principiul cunoscut:
    “Calomniaza, calomniaza ca pana la urma tot va ramane ceva”
    Se lauda, se lauda si nu se mai opreste, cu gandul ca vreo cativa tot ar putea sa-l creada, dar mai ales “sa scoata banul” – telul lui suprem, dupa care- Potopul- de vorbe si ocari !
    Cum asta tine de caracter, capitol la care se dovedeste extrem de deficitar, ajunge in situatii limita in care pana si cei ca dvs, care i-ati recunoscut o bruma de valoare (existenta- fara doar si poate) si i-ati atestat-o sincer (dar parcimonios ) si cu inalt profesionalism, sa fie obligati sa revina, daca nu pentru a-si retrage bunele aprecieri, macar pentru “a-l trage de maneca”, atentionandu-l ca sare calul din ce in ce mai des si aterizeaza dincolo, pe un teren plin de balarii si alte mizerii ale firii lui mult prea oltenesti
    Numai ca omul si-a tras, asemeni lui Noe ( ca tot suntem pe (b)Arca lui Goe)cateva perechi de pupinlaudatori, dispusi la orice ora, din zi si din noapte sa-i gadile orgoliul bolnavicios, astfel incat a ajuns sa si creada 100% ceea ce la inceput, cu aroganta si impertinenta inconstienta, cauta sa introduca parsiv si insinuant in mentalul colectiv.
    In rest, incercarea dvs de a-l aduce cu picioarele pe pamant, are aceleasi sanse cu aceea de a va lua el in balon 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Homor – Ca de obicei supralicitati. Mesajul acesta pe seama caruia puneti „innebunirea” lui AVP nu e cu nimic mai „periculos” ori macar deosebit de ceea ce tot spuneti despre el si despre blogul sau. Poate mai aveti si alta explicatie…

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Pai, eu n-am zis ca a innebunit acuma, dar odata si odata tot trebuia sa se intample !
        Sau va faceti ca n-ati observat niste semne evidente de delir planetar, dizidential, existential si mai stiu eu de care, ca-n ultimul timp mai mult printre astea se-imleticea verbal si mental !
        Poate ca acum daca a reusit sa-si scoata ura aceasta aproape nepamanteasca (si nici cereasca, vezi ce ramane!)pe taraba , sa se elibereze din chingile mentale in care s-a silit sa ramana, doar pentrui a mai salva ce se poate, s-ar putea sa revina la normal
        !
        Asa ca nu menajamentele, ci socurile sunt mai de folos in asemenea atari de furie depresiva 🙄

        Apreciază

        • Radu Humor said

          Si apropos de asta !
          Cand va hotarati/incercati sa lamuriti episodul cu stergerea blogului dvs, sau macar unele din acuzele ce vi s-au adus atunci ? 🙄

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Apropo de ce?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Radu Humor – a) Bizara satisfactia d-voastra vizavi de o posibila „revenire la normal” a unui cetatean de la blog. Nu va vad bine avand asemenea gen de satisfactii.

          b) Dupa cate vedeti in lista subiectelor de abordat (aflate in pagina 7 Pre-Meditari, ajunse intre timp 77) se afla si subiectul care va intereseaza morbid. Din (ne)fericire multe alte „urgente” mereu urgente din lumea reala ma impiedica sa-mi urmez bobby-urile, iar dintre hobby-uri acesta cu (b)Arca nici macar nu are prioritatea maxima. Asa se face ca nu gasesc ragazul sa scriu naibi odata episodul doi la „Domnilor, hai sa fim cucoane serioase” (acuma pana mai e de actualitate) ori concluzia la topicul despre filmele de salvat pe arca. Nu toata lumea are timp la dispozitie berechet ca d-voastra. Deci va mai spun inca odata: Stati pe aci ca se filmeaza/turneaza. N-am uitat si nu uit nimic. Toate la vremea lor.

          Apreciază

  84. raduhumor said

    Mai puteti intra pe blog la AVP ?
    Eu nu ! 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Se parea ca cel care controleaza blogul AVP a ajuns la mahmureala si incepe sa aiba dureri de cap. Faptul ca se-nchide-n afara si fuge inauntru e un semn de migrena dar si de luciditate. Sper ca nu va deschide taraba imediat ce-i trece mahmureala. Ar trebui sa mai faca si alte lucruri inainte de a redeveni vizibil in lumea larga si virtuala.

      Apreciază

      • H-R said

        De cateva minute blogul AVP se poate vizita.

        Apreciază

        • raduhumor said

          „Niste caraghiozi cu ifose…”
          Nici ca se putea titlu mai potrivit pentru tot ce se intampla pe blogul ala care a luat-o rau de tot la vale ! Si nu pe Istru 😉
          Se pare ca doar acum se observa cat de mult conteaza nimicul acela pe care-l aducea cu atata regularitate si slugarnicie una ca @Stely 🙄

          P.S. Si totusi pana la urma ce-a fost, c-au disparut mai mult de jumatate din postari ?!

          Apreciază

  85. raduhumor said

    Pana nu dispare si asta :

    AVP Says:
    10 ianuarie 2011 la 00:04
    All,

    Atata timp cat nu va exista nicio autoritate care sa ma apere de agresiunea barbara a acestor pigmei complexati, io ii voi lasa sa se exprime liber aci (in loc sa-i cetesc la spam ca un masochist), asta ca sa fie clar pt toata lumea cu cine rezoneaza intelectualii DT si SC contra poetului si profetului Ro, hic et nunc.

    Evident ca io personal nu voi intra in nicio discutie cu acesti nemernici, insa voi fi scarbit definitiv si irevocabil de ipochimenii care vor ricana ca nu mai pot sa respire pe my blog din pricina acestor gunoaie. Asta va e situatia, natia si tratatia, compatrioti ! Nu, io nu sunt rumânu ala clasic, care s-ascund gunoiu subt pres ! ”
    QED

    Apreciază

  86. Dl.Goe said

    Urmeaza un silentium lugubru:

    obisnuitul AVP tace
    falsul AVP tace
    beatul AVP tace
    ingrijoratul Sorin Cucerai tace
    si nici Radu Humor nu se simte prea bine.

    Singura care nu pare mahmura dupa chef este doamna Monica. Asta pentru ca dânsa nu pare a avea nevoie sa consume bauturi alcoolice. 😉

    Apreciază

    • sorin cucerai said

      Pai eu tac pentru ca sunt (ca si dvs, presupun) in asteptarea cuiva care sa ne explice ce s-a intimplat ieri dupa-masa/seara.

      Monica pare sa creada (asta daca am inteles eu bine) ca personajul din episodul de ieri a fost chiar AVP. Eu sper totusi sa fi fost vreun hacker. Insa indifirent ce credem si ce speram, speculatiile mi se par inutile. Si atunci tac.

      Prefer sa astept sa vina cineva care sa ne explice intimplarea. Poate falsul Dimitrie. Poate Godot. Poate falsul Godot?

      Apreciază

    • Radu Humor said

      Nu credeti ca poate astept niste raspunsuri ?

      Apreciază

  87. sorin cucerai said

    AVP a intervenit pe blogul lui cu lamurirea pe care o asteptam: „postare noua”. Si intr-adevar a postat ceva nou (nou pe blog, nu neaparat in sine).

    Prin urmare, blogul este in posesia autorului sau. Daca ieri blogul ar fi fost controlat de vreun fals AVP, adevaratul AVP din seara asta ar fi reactionat in stilul lui. Dar adevaratul AVP n-a reactionat. A exclamat doar: „postare noua”. Ceea ce inseamna ca ipoteza hackerului care ar fi ajuns sa controleze ieri blogul lui AVP devine cu totul improbabila.

    Cea mai plauzibila concluzie este asadar ca AVP e producatorul ciudatei intimplari de ieri de pe blogul lui si de pe acest blog.

    Asta ridica o noua intrebare. De ce a facut AVP ce-a facut? Sufera de o problema psihica – de una care abia acum a devenit vizibila pentru public? Daca da, e de compatimit. S-a imbatat si si-a dat in petec? Daca da, e regretabil, dar in cele din urma scuzabil – cu conditia sa nu se mai repete. A clacat pur si simplu in calitatea lui de moderator de blog (el avind oricum tendinta de a interpreta orice critica si orice parere diferita de a lui ca pe un atac la persoana, si fiind posesorul unei vanitati destul de exacerbate)? Daca da, la fel – e regretabil dar scuzabil pina la un punct (sau nescuzabil, dupa gustul fiecaruia). Si-a aratat pur si simplu o alta fatza a lui? Daca da, e de dispretuit.

    Sa speram ca vom afla raspunsul si la aceasta intrebare.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Indiferent daca injuraturile au fost proferate/postate de Abalaru, sau nu, ele reprezinta cu exactitate ( si sinceritate ?!) gandurile si sentimentele lui vis-a-vis de Dl Goe in cazul de fata, dar si de oricine ii spune de la obraz, adevaruri pe care refuza cu obstinatie sa le observe si eventual sa le corecteze sau sa tina cont de ele !
      Trufia si infatuarea unui personaj oricat de talentat n-au darul de a-i aduce ceva in plus ( bine, nu prea-i cazul la Abalaru !), in schimb modestia si subaprecierea uneori voita a unor mari personalitati, sporeste aura lor de exceptii printre muritori, pentru aparitia carora simtim nevoia de a-i multumi Celui de Sus !
      Romanii au reusit cu intelepciunea lor de bun simt sa prinda asemenea personaje in insectarul lor de vorbe cu talc si parca nicodata :
      „Pe porc sa-l scarpini pe burta si pe prost sa-l lauzi!” nu si-a gasit o mai exacta ilustrare decat in acest (aproape patologic )caz 🙄

      La care vad ca se inghesuie sa caste gura, ca la circ, multime de lume, dupa cum se poate observa – si mai buna si mai rea ! 😉
      Sa vedem ce-o mai urma ……

      Apreciază

  88. Radu Humor said

    Mi se pare exagerata grija asta de a nu incurca borcanele cu intamplari ( bine astupate), ca nu cumva sa dea nastere la diferite interpretari.
    Pai dupa cate ne-au fost date sa auzim, credeti ca mai intereseaza(atat de mult) pe cineva daca ati fost si dvs cu Mircea Dinescu in Cuba , sau numai el 😉 ?!
    Iar faptul ca negati cu vehementa o alta plecare , insotit fiind de Nina Cassian ( ma gandesc cum ati fi reactionat daca ar fi fost vorba despre Ana Blandiana de ex.), ma face sa ma gandesc, in afara de cealalta interpretare strict principiala. ca va ingrozeste doar gandul de a-i suporta prezenta si libidoul n preajma-va 🙄
    Oricum , prea multa cochetarie masculina in explicarea unor detalii putin semnificative pentru adevarata intelegere a ceea ce a insemnat un regim in care Ilie Merce era obligat uneori sa impace si capra si varza, acum oarecum impacate prin tacerea vinovata a ambelor 😉

    Apreciază

  89. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Dle Dorin Tudoran
    Prea putin conteaza in ziua de azi, din cine te tragi, ci mai degraba cu cine ti-o tragi, sau te tragi de curele, sau de sfori !
    Poti arata ca o maimutza si sa fii consilier prezidential, sau poti arata cu degetul totdeauna spre ceilalti cand e vorba de vinovatii si spre tine cand e vorba de aparente succesuri, numai ca meriti sa fii in fruntea unei tari nu poti arata sub nici o forma !
    Poti arata ca draku , cu conditia sa fii barbat, sau femeie trezita din somn, dar nu poti arata ca un bun roman atata timp cat iti bati joc de o tara intreaga, bagand-o de ani buni in marSarier, numai ca sa faci pe plac unor aratari din afara !
    Am scris cu gandul la oamenii din aceasta tara si la gibonii care ne conduc 🙄

    Apreciază

  90. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    In conditiile in care intreaga massmedia romaneasca este controlata de vajnici luptatori impotriva antisemitismului (mai mult inventat de ei decat aflator in realitate), orice discutie deschisa pe aceasta tema, precum incercati dvs. nu va avea sorti de intrare in dezbatere !
    Odata, ca obiectivi fiind s-ar ajunge la dezvelirea unor adevaruri cu grija ascunse de catre cei care fac agenda de lucru a massmedia, mai putin sau deloc favorabile lor si a doua oara pentru ca s-ar afla ca nu toate masurile luate impotriva evreilor au fost indreptate doar impotriva lor , ci si a altor neamuri care sufereau de hibe precum camataria si inselaciunea, ca sa nmu mai vorbesc in unele cazuri si de crime impotriva neamului din care faceau parte din punct de vedere social !
    Ura aceasta dementa impotriva legionarilor, care-o intrece pe cea antisemita , vine de la actiunea pur patriotica de a crea magazinele legionare care au dus la falimentarea micilor afaceri evreiesti, deoarece practicau preturi injumatatite si calitate a marfurilor net superioara !
    Pana la urma asta nu se iarta celor care se gandesc la binele neamului lor, ca nu-l lasa la cheremul smecherilor si speculantilor !
    Ca intamplator cei mai multi dintre acestia sunt evrei, este o alta poveste, care pusa invers , aduce acuze de nationalism (ce-i rau in asta ?!) sau antisemitism, care-i rau, dar nu prea exista, decat in mintea si-n interesul lor 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Care va sa zica ca legionarii erau un soi de precursori ai economatelor. Tttt… Confuzia va e cat china ca nici macar antisemint ca lumea nu reusiti sa fiti. Ceea ce va ingaduie sa-l pupapati frantuzeste fara complexe pe gura pe excrocul Adrian Severin. A la Bruxelles.

      Apreciază

  91. Radu Humor said

    M-ati ghicit domnule ! Desi evreu si el, nu pot da in escrocul AS cand il vad cazut la pamant, asa cum fac altii, dar mai ales cand stiu cati escroci adevarati misuna prin zona asta parlamentara si euro 😉
    V-am mai spus si demonstrat chiar, de cateva ori, niste lucruri, dar va incapatanati sa luptati in continuare chiar pana la unu’, si vad ca spre deosebire de altii si dupa amiaza , cand ceilalti isi iau de obicei liber ! 🙄

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Sunteti in stare sa spuneti ca Adrian Severin nu-i escroc adevarat, daca interesele v-o cer… Dar nu ma mir!

      Cat priveste faptul ca ar fi cazatura demna de mila lui Radu Humor, d-voastra sa fiti sanatos si sara pe deal. Sarmanul.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Da ! Eu stiu ca va pricepeti la fotbal (de v-ati pricepe la toate asa 😉 ), dar domnul Dorin Tudoran n-are de unde sa-si dea seama de acest lucru pana nu-i demonstrati !
        Si aici n-o faceti 🙄
        Dimpotriva !

        Apreciază

        • Radu Humor said

          Trebuia c-o gaura mai jos !
          Aici vreau doar sa va spun ca niciodata n-am sa critic un om doar pentru ca-i evreu, rus, englez, somalez.
          In schimb n-o sa ma opreasca nimeni sa critic niste hoti, mincinosi, provocatori, afemeiati, oameni de nimic in general, doar pentru ca sunt evrei, rusi, englezi, sau somalezi !

          Apreciază

  92. Dl.Goe said

    Conul Dorin vorbeste fotbal. Aici.

    „Coane Dorine, da-ti-o drcau de treaba. Nu-mi dati nicio sansa sa scap de imaginea de obsedat de Tudoran. Cat stati in politica, treaca mearga, se mai cearta omul pe curve. Dar fotbalul e un sport (adanc vorbind). Adica un subiect serios si sensibil. Nobil. Este o blasfemie sa fie tratat cu atata mediocritate. In scris. Va rog din suflet sa va alungati din minte scuza ca fotbalul despre care vorbiti vorbind este chiar el insusi in persoana sub-mediocru. Acuma daca nu sunteti in stare sa iscati din bube, mucegaiuri si noroi, frumuseti si preturi noi, precum nici selectonerul bici din biohazard mai bine nu mai ziceti frate nimica ca-i pacat si de fotbal si de stinsa faima a falnicei Venetii de pamfletar. Ca e plina lumea de chibiti. Din acestia.”

    Apreciază

  93. Radu Humor said

    Aveti ocazia sa va demonstrati verva si eruditia, comentand marele derby Romania- Luxemburg !
    Si poate-l si plezniti pe conul Dorin Tudoran cu sirul de vorbe in forma de bici 🙄

    Apreciază

  94. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Nimeni nu vrea sa recunoasca, din varii motive, ca de fapt anti americanismul de care se face atata caz nu-i decat un antisemitism adaptat la situatia politica, economica si sociala din America !
    Cine a comparat America si Israelul cu un elefant dus (tarat) de nas (trompa) de un soricel a spus totul despre felul in care este privita in lume aceasta relatie nefireasca la prima vedere !
    Iar ceea ce intreprind americanii la cererea expresa a unchiului Strul nu are darul de a le aduce decat contestari si critici, mai mult sau mai putin direct exprimate, dar cu siguranta gandite chiar si de restul americanilor !
    Nebunia aceasta care a cuprins, mai ales in ultimul timp, pe jandarmul lumii se pare ca are la baza o incredere nelimitata in propriile forte (cea mai puternica fiind cea a banului ) si s-ar putea sa duca la urmari catastrofale pentru omenire.
    Pentru ca ma gandesc ca Rusia, China, India, Japonia nu vor astepta sa se coaca conditiile pentru a impartasi si ele soarta Europei si a Africi, ca sa nu mai vorbesc de tarile arabe ce trec chiar acum prin acest criminal experiment !
    Cazul Libiei lui Moamar Gadafi a avut darul sa revolte o lume intreaga prin cinismul si impertinenta cu care se omoara oameni de catre o alianta militara, de frica de a nu fi omorati de oamenii lui Gadafi, care de tiran ce e n-are nici macar o armata nationala.
    A face legi chiar bune, prin a omori oameni nevinovati este la fel de rau cu a primi riposte sinucidase din partea unor fanatici ce nu sunt lasati sa-si traiasca viata asa cumvor ei si cum le cere religia lor.
    Binele acesta cu forta pe care marile puteri il fac aparent pentru cei bombardati, dar in realitate pentru noi cuceriri teritoriale, care sa le permita un si mai categoric control asupra resurselor globale, poate pacali pe cei dornici de a prelua puterea din mainile unor tirani, dar nu poate pacali pe cei care stiu care sunt adevaratele substraturi si mai ales cine-i in spatele lor !
    Se pare ca nu asta-i directia spre care trebuie sa ne indreptam, daca vrem cu adevarat pace in lume, cum se vrea si se spune !

    Apreciază

  95. radu said

    Hai ca s-a mai animat blogul lu nea conu goe.
    Noroc cu Dorin Tudoran ca altfel era conu goe lipsa la inventar si se supara tanti Mita.

    Apreciază

  96. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Domnule Dorin Tudoran
    Oricat ati incerca, n-o sa reusiti sa tratati acest subiect (antiamericanismul) cu obiectivitate !
    Asa ca nu ne cereti noua, ceea ce va este imposibil chiar dvs.
    Din pacate acordati cu prea mare usurinta circumstante atenuante crimelor prilejuite de niste razboaie, la fel de nedrepte ca si urmarile lor.
    Pentru ca de la o vreme incoace, nici macar nu se mai cauta motive obiective care sa justifice atacarea armata a unor state ( Romania, de exemplu ,este atacata cu totul altfel, dar cu urmari la fel de dezastruoase !), asasinatele nu mai au nevoie de justificare, ci doar de alegerea potrivita a momentului !

    Radu HumorApril 2, 2011 at 12:4342
    Your comment is awaiting moderation.

    Doamna @Mariana
    Mi-e teama ca depasiti in adancime groapa ce va poarta numele, fara a depasi insa in gandire frustrarea prilejuita de aflarea unei opinii contrare celor cu care va simtiti atat de bine !
    Leacuri pentru astea, vorba unui cantec, nu-s !
    Exista in schimb o metoda foarte simpla de a scapa de spinoasa problema :
    Urmariti pe afisierul din dreapta cand apare (destul de rar, si mai ales nu totdeauna cand postez !) numele meu si evitati a va arunca privirea (si ce mai aveti la indemana ) asupra mea !

    Apreciază

  97. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Doamna Mariana
    Fiinte ca dvs (deosebit de inteligente si pline de umor sanatos !) nu-mi pot provoca decat cuvenite si palide replici (atunci cand nu patesc ca dvs. cu ambasada, uitand cam pe unde le-am pus si trezindu-ma ca nu mai am vai !, ce scoate, spre a va combate ) si nicidecum altfel de neplaceri .
    La acest subiect, data fiind conditia de diasporist de elita a domnului DTudoran nu prea vroiam sa intervin considerand ca are tot dreptul sa gandeasca asa ( ca si dvs de altfel !).
    Nu ca fac eu mare deosebire intre noi si dvs cei plecati spre “zari senine”, vorba cantecului, deoarece am avut ocazii sa ma conving la fata locului de multe adevaruri ale lumilor atat de mult visate de romani inainte de ’89, devenite iata si accesibile (dar cu ce pret ?!)in cei 21 de ani scursi de atunci !
    Am scris “scursi” pentru ca asa mi se pare ca se scurg anii din trupul vlaguit al tarii mele, precum sangele dintr-un corp ranit de moarte (scuze pentru imaginea deloc linistitoare !).
    Cum am o multime de cunostinte aflate in situatia dvs, cu care am frecvent discutii contradictorii privind acest personaj malefic pentru Romania (evit sa vorbim prin telefon, deoarece stiu ca cei din America mai ales, sunt ascultati la fel cum sunt eu aici (ce vremuri, cand eram ascultati doar de odioasa Securitate !)
    Fata de astazi cand suntem ascultati de vreo 7(sapte) servicii secrete (macar de am avea posibilitatea de a ne alege de care vrem sa fim ascultati, dar in aceasta situatie, paradoxal, nu mai suntem ascultati ).
    Faptul ca un bun roman nu va putea fi niciodata acceptat de noul emitator de firmanuri, in functia suprema in stat, conditia de baza fiind acea umilitoare pozitie de care aminteste chiar Basescu in relatia sa cu licuriciul cel mare, ne face victime sigure ale acestei inginerii sociale care este noua ordine mondiala.
    Speranta noastra, a romanilor care ne mai pastram un dram de demnitate nationala este ca celelalte mari puteri ( care nu traiesc pe datorie, sau doar din speculatii bancare si bursiere, ci mai si produc ceva !) nu vor astepta ca latul sa ajunga la gatul lor spre a reactiona in vreun fel !

    Pana una alta Basescu este un presedinte imoral si din cauza multelor suspiciuni ce planeaza asupra alegerii sale, dar si prin incalcarea ( mai bine zis calcarea in picioare!) a oricaror reguli si legi inclusiv cea fundamentala ( pe care a inteles sa si-o puna sub fund ) desi a jurat sa fie reprezentantul tuturor romanilor nu doar a celor 50,1 % ( in realitate ceva peste 30 %, pentru ca nu numai in diaspora s-a furat, ci si in tara !).

    Apreciază

  98. Radu Humor said

    Am inteles !

    Apreciază

  99. Radu Humor said

    Nu mai inteleg 🙄

    Apreciază

  100. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    @ Sanda Varan
    N-ati inteles nimic, madam !
    Fericitii de care se vorbeste in cartile sfinte nu au fost si nu sunt nici analfabeti, nici ignoranti si nici ….liberali ( ca veti ajunge cu siguranta si la ei )!
    Asa ca v-as sfatui sa ramaneti in domeniul atat de bine cunoscut dvs, la
    “cele ce se melanjeaza” atat de plastic (vai!) incat n-a reusit sa va scape nici un detaliu ( aia cu “mucoasele imbibate” ce se chinuie “sa fie scuipate” este de un realism de-a dreptul vomitiv !).

    Cat despre jucaria asta “CNpSAS (codul numeric personal al slugilor şi agenţilor securităţii “, cum foarte inspirat a numit-o @Culai ), marturisesc ( ca sa fie in limbaj!) ca imi aduce aminte de o poveste a lui Creanga (humulesteanul, nu cel care bantiue pe niste bloguri):
    Cica o baba se chinuia sa scape de drac si numai nu reusea, deoarece asta ii spusese babei , ca daca-i pune o intrebare la care nu-i stie raspunsul, sau ii da ceva de facut si nu poate face, o lasa in pace !
    Ca sa n-o mai lungesc cu cate-i treceau babei prin cap ( ca era si asta o baba cu experienta;-) ), pana la urma i-a cerut impielitatului sa-i indrepre un fir de par luat de baba, de la nora-sa pe cand dormea, de undeva din niste parti mai carliontate
    La care ala dupa nenumarate incercari se dadu batut si o lasa pe baba in pace
    ( de fapt toata familia si gospodaria ei pe care venise sa le distruga
    Daca ar stii cineva ce sa le dea de lucru la acesti responsabili cu dezbinarea , i-ar trimite imediat la Dracu’, mai marele lor, sa-i invete ce sa mai faca deoarece uite ca nu mai pot distruge cu totul familia aceasta mare care este Romania !
    N-ar fi greu de loc, dar ce simplu ar fi fost atunci, in 1990, cand inca nu reusisera sa-si intinda noua retea !
    Mi se pare ridicol, ca acum cand suntem ascultati in draci !), de indivizi platiti din banii nostri sa ne dam cu coorul de pamant de ceea ce a zis cutare, sau cutarica, unii dintre ei pusi in situatii limita si pana la urma de inteles, daca de iertat vad ca nu aveti de gand !
    Mai ales ca , sfanta buimaceala , nu-i urmarim sa-i pedepsim pe cei la care turnau, astazi mari afaceristi si patroni, sau chiar conducatori din umbra a acestei tari !
    Ni se spune, cu mare seriozitate ca sunt vreo 1000 de dosare care nu pot fi desecretizate, deoarece pun in pericol siguranta nationala !
    Or asta e cea mai clara dovada ca nu s-a intamplat nimic cu vechiul sistem, pentru ca daca era vorba de o adevarata schimbare, aia 1000 erau primii care trebuiau schimbati
    Dar noi ne multumim, ca intr-un adevarat film cu prosti, cu ce arunca ei pe piata ( de obicei persoane care refuza sa mai faca un compromis, sau sa se alinieze in corul de la curul puterii !), stiind ei prea biine ca oricat de mare personalitate, cel aruncat in multime ,va sfarsi pana la urma sfasiat, culmea de asta data nu de ei, ci de noi !
    Bucurosi nevoie mare ca ni s-a oferit prilejul de a plati o polita, sau de a ne remarca in speranta de a fi remarcati spre a-l inlocui poate pe cel cazut !

    P.S.
    Recunosc ca aceasta postare este mai mult un pretext spre a ma pronunta in legatura cu dialogul f interesant dintre dvs. si polichinelle , si de a-mi exprima acordul cu privire la punctul dvs de vedere , dar si nedumerirea in legatura cu falsele probleme pe care niciodata nu am crezut ca le poate avea o personalitae ca Dan Haulica 🙄
    Daca ar vrea sa intre in politica, atunci da ! as zice uite domnuile ca vrea sa ne arate ca-i si el un om obisnuit, cu angoasele si frustrarile lui, dar asa ?!
    Dar mai stii …..

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Tot marsav, conul Dorin, tot marsav. Ba va cenzureaza, ba nu va cenzureaza. Ca un circuit basculant bistabil care ba sculeaza, ba nu sculeaza. Cred insa ca de data asta v-a cenzurat statistic. Incercand sa citesc mesajul d-voastra, cu certe arome faulkneriene, mi-am dat seama dintr-o data de ce va cenzureaza conul Dorin cand va cenzureaza: de lene. In contextul tristei d-voastra faime si avand firesti dificultati in a-si gasi rabdarea sa citeasca productii ca cea de mai sus, in care se vor fi putut strecura (mai stii?) subversivitati daunatoare(!), pac, nuuuu, nu la rasboiul, pac la cosul de gunoi. D-le Radu H., nu inteleg cum dar inteleg ca ati reusiti sa codificati, intr-un mesaj care privit din profil pare lung dar care in fond e scurt, toata drama conspiratiei mondiale in caontra tarii noastre. Ceea ce nu e rau (ca e o performanta). Va invidiez teribil. Aveti asa un talent de a bate apa-n piua ca-mi vine sa ma las de meserie. Cine må-sa e cel cazut (iar va solidarizati cu Severin la Mizil?) si de ce-i tot luati apararea? Asa cere interesul familiei? Ca da, patria e familia cea mare, Romania. Romania Mare. Precum si familia e patria. Cea mica. Cea mica da anul asta la conservator.

      P.S. Si inca ceva. A trecut 1 Aprilie. E deja vremea cand mor polonezii. Pe capete: papi, presedinti, ministri etc. Va rog sa consemnati in calendare. Prin urmare, academicianul Dan Haulica nu mai este in ecuatie. Nici n-a fost. N-are a face cu… Si nici cu… Da? A fost doar o gluma. Serios.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Vad ca au inceput sa va apara comentariile si la Conu’ Dorin…..

        Apreciază

        • Radu Humor said

          Your comment is awaiting moderation.

          Mai citeste cineva ” Contemporanul ? ”
          V-as recomanda nr.4 (709)- Aprilie 2011 .
          Macar articolul principal :
          CNSAS. “Cazul” Breban :
          polemica, atac sau tentativa de linsaj mediatic” ?

          S-ar parea ca dupa asta putem discuta mai in cunostinta de cauza

          Apreciază

Lasă un comentariu