(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Simfonia Ratarii se intoarce! A câta oara?

Posted by Arca lui Goe pe Octombrie 12, 2010

In data de 6 August anul acesta (2010) am postat pe Arca lui Goe doua articole: Simfonia Ratarii si Bloggeri vi se pregateste ceva: Legea Iliesiu/Padina.

In primul („Simfonia Ratarii”) era vorba despre felul in care hyper-spatiul virtual (incluzand forumurile, blogosfera si spatiile destinate comentariilor din subsolul editiilor online ale publicatiilor “reale”) a devenit mediul ideal de manifestare-plenara al ratarilor-partiale sau vagi, spatiu care confera iluzia contestarii, anularii sau macar amânarii sine-die a ratarilor, in felurite domenii conexe “exprimarii prin CUVANT”.  Acest spatiu a fost acaparat (de fapt ocuapat in mod natural) de doua tipuri de ratati: Ratatul “Anonim” si Ratatul “Identitate” care-si disputa intâietatea si indreptatirea in a utiliza acest hyper-spatiu. Articolul, scris la prima (si ultima) mâna, intr-o maniera dezlânata si lipsita de concizie nu a (mai) stârnit printre citotorii sai actuali necesara efervescenta pentru finalizarea discutiei si concluzii. (Poate alta data!)

In al doilea articol al zilei de 6 August a.c. („Bloggeri vi se pregateste ceva: Legea Iliesiu/Padina”) era vorba despre supararea lui Viorel Padina legata de faptul ca numeroase entitatii virtuale (forumuri, ziare, etc) ce-i gazduisera productiile, se inchisesera (relativ) brusc trimitand in neant toate vorbele care se stransesera in acele pungi ca niste „capcane” de vorbe. In felul visatorilor si al poetilor cuplul Padina-Iliesiu propuneau un proiect de lege care sa impiedice asemenea accidente nefericite cu efecte atat de nefaste asupra pshicului ratatului ce-si vede zadarnicite eforurile de a-si rata ratarea sau macar de a o pacali. Propunerea respectivului proiect de lege mi-a dat ocazia sa formulez o intrebare pe care mai incercasem ocazional si tot fara succes s-o promovez in atentia ratatilor (anonimi, nanonimi, onanimi si nu numai):

Cui apartin drepturile (he-he) intelectuale,  asupra textelor postate ca-comentarii, pe forumuri, pe bloguri sau in subsolurile (insalubre) ale ziarelor si revistelor? Aceasta-i intrebarea!

N-a urmat niciun ecou. Nicio lamurire. Nicio injuratura. Doar un slientium lugubru. Ratatii n-au timp de pierdut cu „prostii” si „vicii de procedura”. Am lasat-o(-n) balta.

Totusi problema ramame. Si se adanceste. Proprietatea intelectuala asupra creatiilor ratatilor din hyperspatiu poate pluti indefinit in ambiguitate atata timp cand nimeni nu scoate bani din aceste productii. Direct sau indirect. Ma rog este greu de presupus ca s-ar putea face prea curand tranzactii cu gunoiul de grajd (precum face Peru cu guano)… Dar chiar si asa discutia poate fi interesanta fie si doar in legatura cu cine si cum poate reproduce si utiliza, in general, sub aspect legal sau moral (ca ingrasamant) textele din lumea „noastra” virtuala. Arca lui Goe n-a devenit inca locul in care asemenea discutii pot fi amorsate eficient asa ca, pe moment, ma multumesc sa „antamez” discutia pentru alta data. Acest articol este o simpla „ancora” spre unui eveniment din viitor.

Iata cateva amamunte „neimportante” care m–au determinat sa va plictisesc (ma refer la cititorii guralivi dar mai ales la cei silentiosi)  cu acesta „pre-meditare”.

(a) Pe 14 August a.c., o fosta si foarte controversata ziarista, Nicoleta Savin, a preluat (dupa cum reiese din explicatia partiala pe care mi-a oferit-o pe blogul sau) comentariul unui domn ne-anonim Mircea Bozan, care contine o mare parte din articolul „Simfonia Ratarii” si pe care a inclus-o, fara sa mentioneze sursa, intr-un articol publicat pe blogul sau: Mircea Bozan – Simfonia Ratarii ca tema de blog, dand aparenta ca este un material original.

Dar asta nu e totul. Temerea d-lui Viorel Padina in legatura cu faptul ca textele care nu mai sunt accesibile autorilor (ratatii anonimi, nanonimi, onanimi etc) n-au disparut in neant ci se afla undeva, in posesia cuiva care le poate utiliza liber si fara greturi mi-a fost confirmata de o a doua intamplare recenta. Despre ce ar fi vorba? Hm! Trebuie sa fac putina istorie. In momentul postarii „Simfoniei Ratarii” pe Arca lui Goe pe 6 August a.c., in afara catorva motive frivole (unele usor de ghicit altele nu) am avut si cateva motive mai serioase pentru a trece sub tacere faptul ca articolul n-a fost scris in preajma acelei date, ci cu trei ani mai devreme. L-am postat initial in Septembrie 2007, sub semnatura „Stefy” pe forumul Jurnalului National si (in aceeasi zi) in subsolul articolului lui Ion Cristoiu intitulat „Cinematograful satesc”. Postarea mea s-a „bucurat” de o atentie destul de consistenta din partea unora dintre cei vizati, majoritatea ratati anonimi. (Paranteza – Intr-un moment ulterior, sub o alta „identitate”, intr-o discutie cu AVP, „anonim” pe atunci, i-am recomandat spre lectura „Simfonia Ratarii” de pe forumul JN. Omul a citit-o si mi-a adus la cunostiinta ca nu impartaseste opinia ca „a te da pe net” ar fi un semn de ratare (…) Intre timp omul a schimbat categoria trecand de la „ratati anonimi” la „ratati identitate” si a uitat poate discutia de atunci. Incheiat paranteza).

Dupa o vreme Forumul JN a fost inchis (o-ho-ho) si toate „simfoniile” interioare au disparut de pe fata net-pamantului. (O sa va povestesc odata, cate ceva, despre acele „dramatice” evenimente). Din cand in cand insa unele fosile ies brusc la iveala.

(b) Recent, Jurnalul.ro a reluat articolul lui Ion Cristoiu „Cinematograful Satesc” pe care l-a data primei aparitii, in noianul de comentarii din subsol, nimeni nu l-a pomenit, ocupati fiind cu totii de comentarea „simfoniei ratarii”. Intamplator sau nu, reluarea articolului in editia din 11 Octombrie 2010, include si comentariile de odinioara, in cap cu postarea lui „stefy”. Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga ci totul se… „pastreaza”. Din pacate in varianta actualizata din Jurnalul.ro (vezi AICI, la Caminul cultural) s-a utilizat o formatare diferita a comentariilor care face sa nu se mai intelege cine cui a dat replica. Am pastrat o copie a formatarilor originale care este disponibila AICI, pe Arca lui Goe.

Cu mici si notabile exceptii cititorii si comentatorii disertatiei despre ratarea virtuala s-au suparat. (Unii s-au suparat recent si in tacere AICI, la PoliMedia). Asta se datoreaza cu siguranta doar superficialitatii cu care au parcurs darea de seama despre ratati. In mod normal cei despre care se face in mod implicit vorbire acolo, pot sa se simta mândrii iar nu ofensati. La urma urmei sunt bagati in aceeasi oala cu Dorin Tudoran, de ex. Nu insa si cu indolentii Plesu, Patapievici, Liiceanu etc. ce nu catadicsesc „domne” sa-si faca „bloguri”. Nu disperati, ma pregatesc sa scriu si disertatii mai „cuprinzatoare”. Salvarea pe Arca lui Goe nu inseamna doar colectarea mesajelor refuzate de la aparitie… inaintea disparitiei, ci-mult-mai-mult.

64 răspunsuri to “Simfonia Ratarii se intoarce! A câta oara?”

 1. Mircea S. Bozan said

  Domnule, Goe,
  Va raspund, indirect, urmare postarii Dv. din Blogul Nicoletei Savin.
  „Foarte interesant materialul, stimata doamna Nicoleta Savin. Dar cine este autorul acestui material? D-voastra sau dl. Mircea Bozan? Este cumva o coproductie? Eu stiu ce sa zic? Poate ca era in spiritul ADU-lui (armonie deontologica universala) sa mentionati de unde ati luat citatel care compun in mare parte articolul “d-voastra” si, eventual sa adaugati un link (f)util catre blogul respectiv. D-voastra cum considerati?”
  „Fosta si foarte controversata ziarista, Nicoleta Savin” va raspunde:
  „Domnule Goe,
  Daca ati fi citit atent, ati fi vazut ca a fost un comentariu al domnului Bozan chiar pe acest blog la unul dintre materiale si ca, public, tot ca si comentariu, i-am cerut permisiunea sa-l public.
  Am primit aceasta permisiune.
  Cat timp textul este atribuit explicit (Mircea Bozan: Simfonia Ratarii ca tema de blog) el nu are cum sa fie al meu. Coproductia ar fi fost co-semnata.
  Daca mai aveti nelamuriri, enuntati-le.”

  Daca ati fi urmarit de la bun inceput, am deschis aceasta incitanta tema prin a cita pe Cristi Parvan, dar continuand, cu citarea textului Dv. am „omis”- (mea culpa) linkul, si am amintit numai: „Sa fie si aici Goe numai o gluma a unei Arce?…”
  Pentru acest lucru, cred ca ar fi trebuit sa-mi adresati personal aceasta mustruluiala, dar in prima faza am crezut ca valoarea acestei dezbateri incarcata de adevar si dramatism poate avea o conotatie pozitiva, nicidecum
  generatoare de „ratari” ale intelegerii scopului. Cred ca ati remarcat ca dupa sublinierea respectiva, am continuat sa dezvolt in sensul meu acest subiect, in unele cazuri prost interpretat sau inteles de cititor. Ar mai fi trebuit sa va cer si permisiunea directa dar o lunga perioada de spitalizare, m-a decuplat de la gandurile cotidiene.
  Si apoi, ma gandesc ca tormai aceasta forma de imprastiere a ideilor constructive pot avea un rezultat pozitiv pentru intreaga societate romaneasca.

  In speranta ca aveti acum intreaga „desfasurare” a evenimentului, ma vad silit sa va solicit, cavalereste, scuzele de rigoare pentru omisiunea linkukui
  Cu prietenie
  Mircea S. Bozan

  • Dl.Goe said

   @Mircea S. Bozan – Asa dupa cum am incercat sa adaug (intr-un mesaj pierdut pe drumul catre blogul doamnei Savin), inerventia mea nu s-a dorit a fi o „mustruluiala” fiind doar o benigna nedumerire. Intr-un fel ma simt stanjenit sa regasesc intr-adevar in tonul mesajelor mele, vizavi de aceasta problema, un aer de nenecesara „mustruluiala”, adaugat mai degraba pentru a asigura „un cadru potrivit” in care sa poata fi reluata sublima intrebare subliniata cu rosu in postarea de mai sus. In fond raspunsurile (im)posibile la acea intrebare arunca in derizoriu orice cautata nota de „repros” si „revendicare” continute in benignele nedumeriri. Va multumesc pentru mesaj si va asigur ca impartasesc idea referitoare la „imprastierea ideilor constructive”.

   P.S. „Simfonia ratarii” in varianta „Dl.Goe” a fost si a ramas doar preambulul unor concluzii niciodata furmulate (…). Poate ca „variatiunile” pe aceeasi tema propuse de catre d-voastra vor crea necesara emulatie pentru apropierea acestor concluzii. Sper ca vom avea ocazia sa reluam si sa punctam pe tema relatiei dintre „ocean” si „navigatori”, fie independent, fiecare pe arca sa pierduta in imensitate, fie impreuana, intalniti in cine stie ce port al hyper-spatului. Cele bune, al dv. Dl.Goe

 2. Mircea S. Bozan said

  adresa de e-mail actuala este aceasta sub care postez
  Multumiri

 3. Dl.Goe said

  Pe blogul dubioasei Nicoleta Savin se intampla lucruri interesante in stranietatea lor. Doamna si acolitii se dau cu fundul de pamant doar ca sa faca praf. Pulbere de stele sau purici incrucisati cu licurici? Hm!

 4. Dl.Goe said

  Comentarii cenzurate pe blogul controversatei Nicoleta Savin:

  „Stimata doamna, comentariul d-voastra explicativ in care reproduceti primul text de „arca” al d-lui Mircea Bozan nu-mi spune nimic, insa cel de-al doilea, postat pe blogul d-voastra si intitulat „Simfonia ratarii ca tema de blog” este copiat aproape integral de pe Arca lui Goe (v. link catre pagina web). Mi s-ar fi parut normal ca atunci cand a acceptat sa-l faceti erou pe blogul d-voastra domnul cu pricina sa mentioneze in clar sursa textului si/sau ca eventual d-voastra sa va asigurati ca-i un text original. In fine, nu e mare suparare, doar o nedumerire benigna pe care explicatia d-voastra nici nu mi-o risipeste, nici n-o adanceste. Inchei asigurandu-va de cele mai alese sentimente. Al dv. dl.Goe.”

  **************************************************************************

  „Stimata doamna, transferarea mesajelor dubioase postate pe blogul d-voastra, catre Arca lui Goe nu poate constitui nicidecum o proba de curaj. Aveti libertatea sa transferati pe Arca lui Goe orice mesaje credeti ca v-ar putea sluji la netezirea imaginii si/sau la reperarea onoarei nereperabile. Spre deosebire de blogul dv. pe Arca lui Goe nu se practica cenzura. Dreptul la opine va este garantat.

  P.S. Constat insa ca intrarea pe blogul d-voastra poate trece drept o proba de curaj. Am mari dubii in legatura cu buna d-voastra credinta pe care o clamati cu patos mai ales atunci cand va vad anturajul la lucru. Cele bune. Al. dv. Dl. Goe.”

  ***************************************************************************

  P.P.S. Se pare ca explicatia dospirii aluatului rezida in disperarea conexa lipsei de atentie. Doi trolli tâmpiti nu-i sunt de ajuns. Ma bate gandul sa fac o fapta buna si sa intru in grup intru compensarea deficitului de atentie. 🙂 Si nu ma astept la nicio recunostinta in schimb. Ca asa sunt eu. Generos! 🙄

 5. Mircea S. Bozan said

  Dl Goe,
  Imi pare nespus de rau pentru turnura luata de o postare initial care s-a vrut un raspuns mediatic interactiv, prin alt Blog decat acela care a abordat aceasta tematica la Arca lui Goe…
  Eu am postat, Nicoleta Sabin a preluat postarea mea si a deschis o tema de discutie mai departe pe Blogul ei. Ea nu are NICI UN AMESTEC. Poate acela de a-mi publica postarea…
  Faptul ca aceasta postare a declansat atat de multe probleme, atat de mult a incalzit spiritele incat am decis, spontan, sa nu mai postez pe nici un Blog din acest moment
  In speranta ca-mi intelegeti hotararea luata,
  Va multumesc

  Mircea S. Bozan

  • Dl.Goe said

   @Mircea S. Bozan – Mi se pare ca reactiile sunt exagerat de… exagerate. Nu cred ca s-a declansat vreo problema, cat despre spirite incinse, mai va. Comentarii (cam) banale si (cam) atat. Nu cred ca aceste mici efervescente care denota… care denota, sa merite un gest atat de categoric precum renuntatrea de a mai posta pe vreun blog. De altfel nu vad cum ar putea ajuta „intelegerea mea” sau cum ar putea incurca „neintelegerea mea” vizavi de hotararea d-voastra de a nu mai posta. Veti proceda cum veti crede d-voastra de cuviinta in raport cu senzatiile si perceptiile d-voastra momentate, iar ceilalti, infernul, nu pot decat cel mult sa constate si sa accepte. Eu sper insa ca veti reveni curand la sentimente mai bune si nu va veti refuza dorinta de a posta mesaje pe bloguri, daca aceasta dorinta va exista. Cele bune, al dv. Dl.Goe.

  • Radu Humor said

   Nici macar la Padina, ca indata veti avea iar motive :
   Vin alegeri, precedate de suspendari, garnisite cu referendum si o sa fie nevoie de asa un activist care cara cu masinile votantii/turisti !
   Sau ati inteles, in fine ?!
   Si este vorba de o retragere strategica, care ar vrea sa para si onorabila 🙄

   • Dl.Goe said

    Tra-la-la-la, la-la-la… ♪♪▼£♪-♪-♪-♪♪♪

    P.S. @RaduHumor – ce se intampla doctore? Ce-ati casunat asa prin nazarire? Il cunoasteti de undeva pe dl. Bozan? Sau d-voastra cunoasteti pe toata lumea de la bancul de pesti?

 6. mumu12345 said

  @Dl Goe

  Dragă domnule, am vrut eu, ascultător din fire, să vă urmez îndemnul de a posta comentariile refuzate le publicare pe blogul lui Năstase, dar căile către cele două posibilităţi sunt barate de implacabilul „comentarii oprite”. Voi abuza, cu permisiunea dumneavoastră, să-mi mai vărs focul pricinuit de cenzura năstăsiană tot într-un fir curent şi tot cu un off topic.

  Deci: Comentarii cenzurate pe blogul lui Năstase:

  „mumu12345 spune: Comentariul tău e în așteptare.
  octombrie 11, 2010 la 5:00 pm

  Când eşti proprietarul unei moşii şi al unui întins teren intravilan, numai bun pentru înălţarea unui conac, aflate într-un sat situat în apropierea confluenţei Jiului cu Dunărea, în care peste 400 de locuitori sunt ţigani cărămidari, mulţi dintre ei locuind în bordeie de ev mediu, este de bon ton să cauţi în rândul elitei româneştii membrii ai ei având în arborele genealogig înaintaşi provenind din etnia ţigănească.
  Precauţia este întotdeauna bine venită.
  Ostroveni
  Şi dacă este să fim realişti, cum ar putea accepta cineva care are avere, sub formă de teren arabil, terenuri intravilane, casă, dar şi capital sub formă de acţiuni în valoare ce câteva mii de euro, să i se pună impozit, fie el şi mic, pe avere şi capital, chiar şi când primeşte salariu (şi nu mic) să fie de stânga şi să-i susţină principiile.
  Să mai zică cineva că peldoaria şi sfaturile pe acest blog sunt pro bono, ci nu pro domo.”

  „mumu12345 spune: Comentariul tău e în așteptare.
  octombrie 12, 2010 la 1:19 pm

  Acum eu ce să zic? Este şi asta tot o formă de manipulare, de nivel grădiniţă, dar tot manipulare se cheamă. Aprobarea după patru zile a textului http://nastase.wordpress.com/2010/10/06/o-promisiune-mai-veche-invitam-bloggerii-la-congresul-psd/#comment-108472 nu mai poate repara nimic. Deja de trei zile textul se lăfăie în toată slendoarea, sau urâţenia sa pe mai bine de zece bloguri intens citite de blogofili.
  Un gest de normalitate ar fi să permiteţi apariţia textului publicat de mine pe data de 12 octombrie ora 5.00 pm pe firul “Dezbaterea de la Strasbourg. Ce urmeaza?”. Nu înţeleg ce-l face nepublicabil. Nu conţine trivialităţi şi nu dezvăluie nimic din ceea ce nu ar fi cunoscut de către cvasitotalitatea vizitatorilor blogului din sursă directă. Credeţi că este mai interesant ca el să fie citit tot pe alte bloguri, dar cu menţiunea “refuzat la publicare” pe acest blog. Nu credeţi că ar spori interesul faţă de informaţiile din el? Fructul oprit este mult mai gustos decât cel care creşte în pomii din spaţiile publice.

  Să auzim şi de bine!”

  Cu respectuoase mulţumiri pentru îngăduinţă.

  • arcaluigoe said

   S-a rezolvat. Comentariile la categoria „Bloggerul Adrian Nastase” erau inchise ca urmare a „expirarii”. Expirarea articolului fireste, nu a personajului. In fine. I s-a prelungit termenul de expirare asa incat sa accepte comentarii. (Comentariile neacceptate in alte parti, vezi bine).

 7. Mirela Rogoz said

  Ce sa intelegem domnule Goe? Cumva ca Nicoleta Savin va fi viitorul Viorel Padina? Daca se va intampla asta de la mine veti avea calificativul N.S.

 8. Radu Humor said

  Curioasa aceasta incapatanare de a-i demonstra cuiva ca-i ratat (si tu nu 😉 )
  Mai curios decat asta nu mi se pare decat revendicarea cu atata vehementa a paternitatii unui text ( fac abstractie de calitatea si valoarea lui ) .
  Citind aparent cu sufletul la gura, dar in realitate cu mana la nas, textul lui Cristoiu de la care v-ati luat nu poti sa ramai decat perplex ( sper sa-mi revin, mai curand decat spera unii !), daca incerci sa urmaresti directia in care au apucat-o unii , de-a dreptul prin miriste !
  Probabil pentru ca vi s-a parut ca atunci (2007)ati iesit putin shifonat ( nu-i usor sa vorbesti de funie/ratare in casa spanzuratului ) vad ca reluati cu indarjire subiectul , in speranta ca de data asta veti reusi sa impuneti un pdv mai in cunostinta de cauza, reusind acum sa identificati cat mai multi ratati 🙄
  Curiozitatea aceasta de a vedea cum arata la fata un ratat sau chiar mai multi, o pun pe seama teamei de a nu te recunoste cumva in vreunul din chipurile dovedite a fi purtatoare a bolii sau macar a microbului ratarii . Si daca veti continua sa despicati ratarea in 4 s-ar putea sa aveti ceva surprize…

  P.S. Nu stiam de ce atata dispret pentru @Marcus ?
  Va cunosteati de atunci….

  Singura intrebare cu care am ramas e aceea ca nu stiu de unde sa-l iau pe @Elmmar …
  Si inca una :
  Daca ar fi trait Nichita Stanescu . cam in ce gashca literara 9zecista ar fi fost astazi 🙄

  M-a bucurat sa recitesc din el, dar mai ales sa recitesc acel exceptional
  ” Ne vom intoarce intr-o zi !”
  Ca tot v-ati intors la un subiect atat de drag dvs…..

 9. Dl.Goe said

  Era sa va dau disparut. Cat pe ce sa dau anunt la Rasboiu: Pierdut RaduHumor/ Il declar nul. Incepusem sa cred ca v-a arestat Telecomu.

  P.S. N-ati inteles mare lucru. Vad. Dar ca de obicei combateti bine. Cui, adica, incerc eu sa demonstrez ca e ratat si eu nu?

  Sunteti un superficial d-le, un precipitat superficial. De talia lui Marcus (care macar e amplu) si pe care nu inteleg de ce-l tot bagati in discutie.

  Nu e necesara nicio identificare, monser. Intr-un banc de pesti nu te astepti sa gasesti zebre, ci pesti, numai pesti. Iar ratarea nu-i musai un lucru de rau. Uite de exemplu Mutu e un ratat, iar Jean Vladoiu nu e un ratat. Adrian Nastase e un ratat dar Ion Cristoiu si Ioan T. Morar nu sunt niste ratati. Dorin Tudoran si Viorel Padina sunt niste ratati cat China. Nu si Marcus. D-voastra sunteti un ratat. Nu si amicul Radu (cel mic). Mai vreti si alte exemple sau v-ati lamurit?

  Elmmar e un k-k-maca-copy-paste.

  Subiectul despre neinteleasa ratare marcata prin balacirea in spatii virtuale e un subiect nu atat drag cat neincheiat… si neinteles… Dar ce parere aveti despre intrebarea postata in rosu? Ce ati face daca ati constata intr-o zi ca un oarecare „autor” (Limbricus de ex) ar publica si vinde o brosurica basinoasa cumpusa din texte extrase cu grija din comentariile d-voastra pe net? Cum ati reactiona?

  • Radu Humor said

   Daca v-as spune ca mi s-a si intamplat, ce-ati zice ?!
   Ca sa nu mai vorbesc de niste titluri de ale mele preluate si postate chiar pe ecrane, deocamdata TV 🙄
   Si ce sa fac ? M-am bucurat in sinea mea, si n-am inceput sa tzip „hotii !, ca m-am gandit ca cine-s eu ( vad ca dvs. m-ati ghicit !)sa nu permit si altuia sa gandeasca le fel ca mine, cam in acelasi timp !
   Aaa! Daca eu spuneam asta pe 12.10 .2010 21:15 si tot atunci citeam pe un ecran TV stirea cu titlul meu ziceam ca mi-au furat-o, dar asa dupa 1-2 zile…. 🙄

   P.S.” Disparut” nu trebuie sa ma dati, nici macar in gluma, ca s-ar putea sa nu va puteti tine de cuvant, mai ales ca am de gand sa dispar doar pentru unii…
   Cu @Elmmar , n-am prea inteles, dar ma gandesc ca el o fi inteles , cum n-am inteles nici eu
   insistenta cu care vreti din nou sa ratati spinoasa problema a ratarii !
   Daca nu v-as fi spus bancul cu fotbalistul care de la 1 m cu poarta goala, alege sa traga peste , sau alaturi , doar pentru a simti prin toti porii strigatul izbucnit din mii de piepturi indignate :
   – F.tu-te-n coor de loaza ce esti !!!! :mrgreen:
   Dar ma rog, e alegerea dvs. si n-o sa va tin eu palma/pumnii stransi ca sa nu patiti asa ceva ….

 10. radu said

  Nicoleta Savin o fi din categoria Badea si Roxana Iordache ?

  • Dl.Goe said

   Nu, nici vorba. Badea si Roxana nu sunt câtusi de putin controversati. Dar de ce intrebati?

   • Radu Humor said

    Acri rau, strugurii !
    Teama mi-e sa nu se intoarca ratarea asta fara simfonie, ca un bumerang, asupra cuiva de pe aici !

    • Dl.Goe said

     Zau? Ca si strugurii sunt poame…

     Zau? Pai bumerangul se intoarce „la” nu „asupra”. Asa e el conceput sa functioneze. Ca sa-l poti folosi de mai multe ori. D-le Radu optimismul d-voastra aproape ca ma scoate din pesimismul meu. Dar cum se face ca va ingaduiti mai mult de o postare in aceeasi zi? Ati castigat la loterie? Va doare burta? Va dau maselele de minte? Ce se intampla in tâmpla?

   • radu said

    Asa de schepsis.
    Ca poate vedeam iar o criza de nervi.

    • Dl.Goe said

     „iar”? Aveti idea fixa (o obsesie draguta ce ma avantajeaza mai mult decat credeti) cum ca atunci cand ati avut magistrala idee sa-i pomeniti pe badea & roky pe Arca, as fi scris ce am scris despre dânsii „la nervi”. Sper sa va consolidati (in forul d-voastra interior) aceasta idee ca find realmnte adevarata nu doar o gaselnita repetitiva buna sub aspect strategic. Nu se stie cand mai prinde bine…

     …Asadar aveati (in particular) oarecare sperante punctuale pomenind-o pe controversata fosta ziarista si (in general) continuati a va imaginati ca veti fi fiind un declansator abil de reactii… Vai, dar asa si este… iata 😉 Chiar am nevoie de unul ca d-voastra (sup-satiric) prin zona. Dati-i inainte, macar una la doua zile…

     P.S. Radu, nu avem cum sa mai fim „prieteni” ca inainte, dar totusi sper ca veti ajunge cat mai curand cu sentimentele pe un palier mai stabil si pe care sa va simtiti confortabil. Starea asta in care va aflati acum va impiedica sa va manifestati la adevarata valoare si sa vorbiti liber, fara constrangerile interioare care va fac acum atat de devensiv… Uite faptul ca v-am dedicat un mesaj mult mai lung decat scurta d-voastra intepatura boanta ar trebui interpretat ca o reala apreciere. Ca de apreciat va apreciez… Ca navigator onest. Adica sincer…

 11. Io ma consider un ratat, da nu pt. ca as haladui pa bloguri ci pur si simplu pt. ca asa ma consider io. Cert e ca as fi putut realiza mult mai mult. Am fost considerat o mare speranta a tehnicii, chiar si eu credeam despre mine ca as fi in stare sa revolutionez lumea.
  Din fericire, mi-am dat seama ca sunt puturos si betiv cum cistigam un banut il cheltuiam pa bautura si cu femeile, da nu-mi pare rau, ca tare frumos a fost. Din partea mea pot altii sa revolutioneze lumea, eu am alte pasiuni.

  Sa zicem ca n-as fi fost un ratat, ce as fi facut acum, m-as fi conversat, de la egal la egal cu Nicoleta Savin, bleaah…

  P.S Il cunosc si pe Bozan da nu vreau sa vorbesc!

  • Dl.Goe said

   Hm! Inregistram progrese! Se gasesc, iata, unii in stare sa nuanteze si sa realizeze ca anumite texte pot fi citite fara efort de concentrare si fara sa necesite capacitatea speciala a vreunei atentii distributive, daca nu te inflamezi (instant) si nu te enervezi (aiurea) cand ti se sugereaza aluziv ca ai fi (un) rartat facand ceea ce tocmai faci. Dar ce (alte) pasiuni mai aveti d-le Neamtu Tiganu?

   P.S. Normal ca-l cunoasteti pe dl. Bozan pentru ca e din Germania, de la d-voastra. Probabil ca o cunoasteti si pe Herta Muller. Sa le transmiteti salutari din partea mea (si a d-lui Radu Humor) cand ii vedeti.

   • Nea Goe, eu cunosc extrem de multa lume chiar si pe Herta, vezi aici http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2010/01/herta-muller-la-graz-13012010.html

    Am insa si lacune, nu-l cunosc prea bine pe Neamtu Tiganu, si tare mi-ar place sa-l stiu, mi se pare un tip f. dastapt, simpatic si sensibil, mata ce crezi?

    • Dl.Goe said

     Asa cred si eu!

    • Bravo nea Goe, ai raspuns corect!

    • Dl.Goe said

     Habar nu aveam ca imapart cititorii cu Neamtu (celalalt Neamt important din blogosfera). Credeam ca-i imaprt numai cu Padina si cu nea Dorin.

     P.S. Si mie imi place foarte mult cum scrie Mihail Neamtu… Acest Mihail Neamtu despre care nea Dorin zicea odata, cam ofticat, c-ar fi doar un copil de mingi pe langa sine. Aiurea… Uite, desi are blog si pierde mult timp in hypers-spatiu, despre Mihail Neamntu nu se poate spune ca ar fi ratat. Cel putin nu inca. Timp ar mai avea.

    • nea Goe, cred ca faci o confuzie regretabila, io sunt Mihai da nu neamtu, sunt neamtu tiganu, Mihail Neamtu nu e un ratat, e un tinar de mare viitor, e f. potrivit vremurilor actuale, e teolog, filozof, anticomunist, ce alte mari pretentii putem avea?

     Sunt sigur ca ar putea fi un f. bun ministru de turism, din pacate postu e momentan ocupat.

    • Dl.Goe said

     Hm… Domnule va rog sa cititi mai cu atentie… N-am facut nicio confuzie pe care nu aveam cum o face… Am fost doar asa… nitel mai eliptic dar faptul ca ma banuiti de asemenea gesturi ratate (sic) este ori o nota foarte proasta pentru mine ori o nota de narcisism nedepistat la d-voastra. Sa traduc? Am remarcat ca d-voastra, d-na, mata, cu preferati, il cititi pe Mihail Neamtu (cunoscut, apreciat, si si injurat etc. intelectual de marca) Am remarcat de asemenea (puteam sa nu remarc) faptul ca ma cititi si pe mine, pe Padina, pe nea Dorin etc… si mi-am ingaduit sa va consider cititorul pe care il am eu in comun cu dânsii… 😉 Atata tot…

 12. Radu Humor said

  Ati mai avut unul…….

 13. ion adrian said

  Dle Goe ,

  Cred ca are dreptate Dementul si eu adaug:

  Mah, dar mare labar mai sunteti. 🙂

 14. ion adrian said

  Ala de te face imbecil la nicoleta savin blog.
  Atata s-a batut apa-n piua in termeni elevati si simandicosi ca nu pot sa nu ma gandesc la suficientza, snobism si in cele din urma la curat onanism intelectual.
  A trebuit sa fac eforturi sa pricep taraseniam asa va dadeati de abscons si nici acum nu stiu daca fuse sau nu vre-un plagiat intentionat.

  Dar oricum fiindca mi-ai raspuns (credeam ca ma iognori-asa faceam eu 🙂 ) iti spun:

  Blogul este o chestie libera cenzurabil de proprietar, daca am introduce notiunea de autor am accepta si un alt principiu acela al controlului extern constrangator ceea ce nu prea ne place la nici unul sau macar asa cred.
  Daca insa eu preiau un text postat de alt nick trebuie sa spun fmaximal nickul si blogul,desi poate propietarul nu ar dori asta, sau ca sa preintampin suparea acestuia sa nu-mi asum textul si sa spun ca apartine unui alt internaut si daca cineva m-ar intreba m-as duce la cel citat si l-as intreba cum doreste sa procedez dar asa ceva intr-o lume ideala si nu pretind nimanui sa faca ce as face eu.
  Cred ca nu mai am motiv sa trec pe aici decat daca se discuta: Calea a treia de dezvoltare a umanitatii , versus socialism(proprietate comuna asupra mijloacelor de prodiuctie cu toate consecintele economice si politice) sau capitalism (proprietatea privata asupra acelorlasi) , deasemeni probleme privind fundamentul vreunei stiinte si cam atat.

  Ptr politica imi ajung blogurile pe care deja ma manifest , blog personal nu am chef si timp sa am.

  Salut.

  • Dl.Goe said

   Pai pana la urma ati priceput tarasenia sau inca nu v-ati decis daca fuse sau nu vreun (si) „plagiat” (si) „intentionat”? Exact ca si mine!

   Problema „drepturilor (morale?) de autor” asupra comentariilor anonime (dar ce este anonimatul si pana unde se intinde el?) si in subsidiar a posibilei incidente a „plagierii” in acest plan, sunt, printre altele, unele dintre lucrurile (minore) pe care le-as dori clarificate (eventual) prin aceasta constructie numita (pompos) (b)Arca lui Goe. Sunt lucruri inca foarte departe de a fi clare.

   Desigur ca bloggerii au libertatea deplina in selectarea mesajelor (venite de la vizitatori anonimi sau nu) care urmeaza sa apara sau sa nu apara pe blogul personal. Cred insa ca exercitandu-si aceast drept se ajunge adesea la abuzuri de aceeasi natura cu abuzurile la care se dedau uneori vizitatorii blogurilor. Arca lui Goe militeaza (oau) pentru intelegerea inutilitatii exercitarii libertatii de a cenzura a bloggerilor asupra vizitatorilor. N-am vreme acum sa insir argumentele si explicatiile (ne)necesare…

   Deschiderea, intretinerea si mentinerea timp indelungat a unui blog (sau comentarea prea insistenta a blogurilor altora) sunt in sine acte care probeaza si consolideaza ratarea bloggerului/navigatorului intr-una sau mai multe dimensiuni ale fiintei sale. Blogul in sine nu poate anula sau reduce starea de ratare care l-a generat (ceea ce majoritatea bloggerilor nu inteleg) dar poate aduce alte compensari si castiguri. Pana la urma calitatea unui blog nu depinde atat de valoarea materialelor postate de catre proprietari cat de calitatea si anvergura dezbaterilor pe care reuseste sa le starneasca in spatiul PUBLIC al comentariilor (PUBLIC iar nu privat dupa cum isi imagineaza orice blogger care sta la blog). Practicarea ocazionala a moderarii ar trebui sa fie exceptia nu regula si ar trebui practicata numai foarte fin in directia stimularii dezbaterii nu a inhibarii acesteia sau orientarii acesteia, total artificial, intr-o directie dorita de catre blogger. La urma urmelor fiecare blog se va alge cu comentatorii pe care-i merita. Adesea moderarea (un drog ce creaza dependenta) incearca sa cosmetizeze inabilitatile de comunicator si meta-comunicator ale bloggerului, cu efecte dintre cele mai nocive.

   Din cate imi dau eu seama, citindu-va cele doua mesaje, momentan nu aveti motive sa mai treceti pe aici. Dar nu pentru ca (b)Arca ar fi un blog politic (nu e) (si) care evita (tocmai) temele d-voastra de interes (nu le evita) ci pentru ca este inca un meta-blog improvizat care nu reuseste sa iasa la lumina. Prezenta d-voastra (care sunteti un simplu consumator) n-ar avea cum sa contribuie la progresul constructiei (dupa cum nici prezenta n-ar putea incurca in vreun fel).

   Cele bune…

 15. raduhumor said

  Domnule, s-ar parea ca desi nu ne-am vazut astazi, eu totusi v-am (intre)zarit pe undeva !
  Luaseti forma de stea, dar va bateati joc de ea 🙄
  Cand o sa revin voi avea mai multe amanunte si dvs mai multe motive sa credeti ca va duc dorul de am inceput sa va vad si-n stele, cum zice poetul….

  • Dl.Goe said

   Ca d-voastra ma puteti banui de metamorfoze stelare va cred… Dar totusi sunt dezamagit vazandu-va capabil sa ma banuiti ca as putea face o treaba de o asa slaba calitate. Ompul care s-a ocupat acolo e un diletant, ce naiba.

 16. raduhumor said

  Curios cum se feresc toti de subiectul acestei postari, de frica sa nu se cunoasca de unde posteaza 🙄

 17. m.binder said

  Plagiat? de la gazeta asta de perete?
  Sunteti ciudati rau consomolistilor. Si tu Goe, ti-ai mancat dulceata din galosi?
  Cred ca l-ati gasit pe autorul celebrei plagiaturi de la Savin de pe blog, care nu este plagiatura atata timp cat ti-a trecut anonimitattea carageliasca intre grupul textelor din postare….
  Sau sunteti platiti de drupul goilor vanturisti?

  • Dl.Goe said

   Probabil ca termenul „plagiat” n-ar fi cel mai potrivit daca ne rezumam strict la definitia din dictionar sau din codul penal. „Intamplarii” pe care mi-am ingaduit s-o semnalez (atat) i se pot atribui desigur nume mai potrivite si mai plastice decat „plagiat”. Insistenta si tonul marlanesc cu care mi se reproseaza ca am semnalat faptul (culmea nu?) incep sa devina usor dubioase, ca o invitatie la enervare si… preocupare. Hm! Ar trebui sa va intrebuintati ceva mai serios daca doriti sa ma ocup de voi, cei din anturajul dubioasei foste ziariste.

   P.S. M.binder – a) aveti un mod tare interesant de a gandi furtul. Parca ati fi bancher. S-ar putea insa sa aveti surprize.
   b) Cel cu dulceata in galosi era Ionel (varul meu), nu Goe. Am observat confuzia asta numai la omanaci care se afla cu lecturile mult sub nivelul unei gazete de perete.
   c) Ce este „drupul goilor vanturisti”? Dar un binder? Ce cacat este acela un binder?

   • Raluca M. Savin said

    Va dar ce urat vorbesti goe. Auzi vorba: ce cacat este acela un binder? Un binder este tot un fel de bozan dar mai scorojit, de la anonimitate, o jigodie mica, decrepita si disperata care a dat in bilbiala pentru ca a fost prinsa cu mita in sac.

 18. m.binder said

  tara de marineli, telectuali, jurnaliatori si subtilizatori
  iar pentru tine cacatule, Binder este ceva care leaga, daca vrei o traducere care te cam depaseste. Oricum ca sudist nu prea pricepi…
  Voi aia de jos nu prea pricepeti

  • Raluca M. Savin said

   Nu te enerva tataie ca-ti plesneste vreo coarda…

  • Dl.Goe said

   D-le Bozan va sugerez sa incetati plonjonul in penibil. Deschideti parasuta, apoi mergeti acasa si ganditi-va la altceva. Mi se face rusine de rusinea d-voastra. Si daca se poate nu mai tot luati tara in gura ca se cocleste.

 19. m.binder said

  chiar asa sudisto? esti venita de curand dan italia?
  sunteti toti de a lui Cioaba? Ala care va apara drepturile?
  scheis land

  • Dl.Goe said

   Vad ca ati trecut de la b-mic la be-mare in Binderul de legatura. D-le Bozan repet, terminati d-le cu tâmpeniile si abandonati joaca asta stupida pana nu e prea tarziu.

  • Raluca M. Savin said

   Cu ce sudista ma confunzi ba retardatule ba cacareaza ramolita

   • Dl.Goe said

    Iata domnule Bozan ca se dovedeste inca o data ca o nenorocire nu vine niciodata singura. Sper ca si de plecat veti pleca impreuna, ca sa comentati, in citate bine alese, Simfonia Ratarii, in acele spatii ce ilustreaza atat de practic si patetic teoria. Vi s-ar putea dedica-chiar si o elegie a ratarii… daca ati avea macar o umbra de luciditate. Mai pe scurt: sunteti dizgratios cu circumstante agravante asa incat sper sa nu mai aud de d-voastra prea curand… Il prefer pe Radu… cel frumos care macar nu are circustante.

 20. Hai ca-mi place, imi face si mie cineva un rezumat? Cine a plagiat pe cine? Bozan, nu cred, e un barbat pa cinste, va voi povesti ceva despre el.

  • Dl.Goe said

   N-a plagiat nimeni pe nimeni. Stimabilul d. Bozan ca s-o impresioneze pe o doamna (oricum impresionata de gata) a facut un comentariu amplu pe blogul acesteia in care a inclus un copy-paste masiv dupa un articol de pe Arca lui Goe, fara sa mentioneze sursa. Pana aici nimic anormal. Cand vrei sa dai cu o doamna pe spate cu versuri nu te apuci imediat sa-i spui ca sunt de „Bacovia”. Doama fosta ziarista, profund impresionata de calitatea comentariului l-a transformat pe loc in articol pe blogul sau, fara alte adaugiri si fara sa stie ca dl. Bozan a mutat si dansul de colo, colo niste texte anonime si fara valoarea care se intamplau sa se potriveasca fix cu ce voia si domnia sa sa spuna. Se mai intampla. Acum s-a intamplat sa vad si eu articolul respectiv, sa ma nedumeresc (din greseala) si sa ma mir cu voce tare pe acel blog. Nu era nimeni obligat nici legal nici moral sa precizeze de unde este textul respectiv, dar elegat si fair-play asa ar fi fost. Ei si de aici a inceput drama. Pe blogul ala s-au petrecut dari cu curu de pamant, acuzatii ca as fi calomniat persoane onorabile etc, etc, etc. Cuminte dl. Bozan a venit si si-a cerut scuze pentru neintelegere. Dupa spusele sale nici dansul n-ar fi avut de unde sa stie ca fosta ziarista va transforma un comentariu anonim (semnat Bozan dar totusi anonim de vreme ce oricine l-ar fi putut semna asa) in articol de blog, pentru ca se afla spitalizat etc, etc. M-a amuzat pana la un punct agitatia bizara pe care o starnisem semnaland un fapt banal. Totul se putea incheia simplu fie prin ignorarea mesajului meu fie prin adaugarea (eventual ostentativa sau in sila) a unei note de subsol: la cererea insistenta a unui oarecare domn goe care cotcodaceste pe aci va aducem la cunostiinta ca o parte din textul nostru a fost intr-adevar extras dintr-o postare a sa. Ma rog totul a ramas in coada de peste. Dupa cateva zile de odihna si meditatie insa, onor dl. Bozan, se gandeste ca n-a facut bine sa prezinte scuze pentru neintelegere si revine pe Arca lui Goe sub pseudonimul M.binder pentru a-si da in petec. Si-si da. Cam asta e totul (si pe scurt si pe lung).

   P.S. Ca de obicei povestile d-voastra concise si clarificatoare sunt bine venite. Impresionati-ne cu o poveste despre barbatul pe cinste.

   • Dl. Bozan e un mare domn, de fapt e preten cu matale, a semnat cu entuziasm Apelu pt. Basescu, si nu numai, chiar l-a convins si pe un politician neamt Öttinger sa semneze pt. Basescu, dinsu (Öttinger) vorbeste engleza vezi aici http://www.youtube.com/watch?v=RWB5oyIjSF0

    Dl Bozan e f. bine situat, are, zice mnealui, o editura si cistiga peste 30000 Euroi lunar, intr-un timp a fost suparat pe Romania deoarece fiu mnealui a studiat in Ro si romanii i-au cerut sa plateasca taxa ca si cum ar fi fost strain.

    Tare mi-ar place sa fiu preten cu Herr Bozan, da nu sunt io, un biet tigan, de nasu mnealui.

 21. Dl.Goe said

  @NT – Nu-mi aleg prietenii pe criterii politice… numai pe politicieni, desi se cam practica (cam la sange) acest fel de alegere. Cinste d-lui Bozan pentru implicarea sa civica (ca n-oti fi vrut sa semneze apel pentru Geaona, pentu Crin sau catre Europa). Citesc pe net fel de fel de istorii care mai de care mai uluitoare despre romantzata sa viata. Cu atat mai mult ma surprind gainariile la care se preteaza cineva care „se pretinde” a fi cetatean „onorabil” si cu un trecut (atat de ) eroic. Omul e bizar, dar nu atat de bizar incat sa ma framante. E plina lumea de bizari. Ca unii-l adora pe Basescu, iar altii-l detesta sau chiar il urasc nu e nici meritul nici vina lui Basescu, iar acesta nu poate deveni nici mai bun nici mai rau decat este, asa deodata, prin prisma pozitionarii unora (anume) si altora (la gramada). Credeti ca daca d-voastra ati fost smecheras toata viata si daca in tinerete ati regulat fel de fel de pitzipoance (macar 10% din ce regulati acum retroactiv din vorbe) si-n plus il detestati pe Basescu, asta inseamna ca Basescu devine in vreun fel un mai potrivit/nepotrivit presedinte sau e vreun semn-de-dovada ca romanii ar fi putut alege mai bine? Haideti, d-le, ca pareati unul dintre cei mai lucizi de pe aci(lea).

  • Marturisesc ca am pierdut o multime de muieri, uneori mi-erea lene, eram prea cool sau nu aplicam cea mai buna metoda, lucru pe care tare-l regret. Da cum spuneti si d-voastra nu cred ca asta e motivu pt. care nu-l pot suferi pe Basescu.

   Iti marturisesc ca si eu ma simt uneori extrem de bizar, ma uit chiar in oglinda si-mi zic „ba da bizar mai esti!”, unoeri o intreb pa nefasta, „Nu ca arat bizar?”, ia zice sa mai incetez cu bautura. Minte proasta de muiere, nu poti sa vorbesti lucruri serioase cu ele.

   • Dl.Goe said

    Nici nu trebuie… Sunt atatea lucruri neserioase pe lumea asta care merita discutate incat pierderea nu-i mare.

    P.S. D-voastra nu sunteti bizar! Iar Basescu este intr-adevar un nesuferit. Dar ce sa-i faci? Unora le place jazz-ul… si nimeni nu-i perfect.

 22. mircea s. bozan said

  Stimati Domni,
  De joi nu ma aflu in Singapore, si astazi am primit un e-mail despre circul pe care-l faceti la adresa persoanei mele. Va rog insistent nu-mi mai amintiti numele, iar problemele pe care le aveti cu Michael Binder, va rog sa le tratati unde vreti, sau sa-l contactati direct. Dar nu cu mine. Daca faceti astefel de afirmatii va rog sa va bazati pe dovezi, altfel, suna a calomnie iar avocatii Agentiei vor actiona in consecinta.

  Cu prietenie
  Mircea S. Bozan

  • Dl.Goe said

   Domnule incetati domnule cu tampeniile pana nu ma scoateti din sarite!

   Cu si mai multa prietenie
   Al. dv. Dl. Goe

  • Nea Bozane, pa mine sa nu ma dai in judecata ca am zis ca esti baiat de treaba desi nu am dovezi. E adevarat ca ai dat cu jula la texte pe internet? Doar intreb?

   P.S Cum mai e vremea prin Singapore, ploua?

   • arcaluigoe said

    Greu de spus cum e vremea in Singapore. Fereastra din Mannheim då, ce-i drept, spre Singapore dar… ghinion in Singapore e noapte si nu se vede nimic din cauza diferentei de fus orar. In plus in Pakistan s-a ridicat apa de la inundatii si e ceata deasa, asa ca vizibilitatea a scazut mult sub zero… de nu se mai intelege om cu persoana in satul universal.

 23. raduhumor said

  „Stimati Domni,
  De joi nu ma aflu in Singapore, si astazi am primit un e-mail despre circul pe care-l faceti la adresa persoanei mele. ”

  N-ati observat ca asta-i dus rau de-acasa ? 🙄
  Dar nici intr-un caz in Singapore ( „de joi nu ma aflu in Singapore”..) .
  Unde-si primeste insa corespondenta 😆
  Multi nebuni plecati aiurea,cu capul adanc infipt in ridicol !
  Sau te pomenesti ca i s-o fi promis si lui asta vreun/vreo consulata ca lui ITMorar, al care de la prea mult vin a inceput si asta sa se dezbrace ca Iurie Darie 🙄
  Dar pentru ca n-are ce arata nici cat ala, a inceput prin a se dezbraca de caracter 🙄
  BRrrrr !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: