(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Curba periculoasa

Posted by Arca lui Goe pe Noiembrie 25, 2010

Sunt suparat. Ar fi trebuit sa zic ceva azi dar n-am chef (ma scuzati). Daca tot ati trecut pe aici poate cititi blogul asta:

Blogul doamnei Ioana

Mai vorbim noi mâine. Da’ sa-l cititi cu temei ca sa avem o baza de discutie.

5 răspunsuri to “Curba periculoasa”

 1. Dl.Goe said

  Dupa numanul de click-uri constat ca „blogul de doamna” are mare cautare. Absenta comentariilor vizavi de blogul recomandat ma pune insa pe ganduri. Sa fie blogul respectiv atat de captivant incat vizitatorii uita sa se intoarca de unde au plecat ori este pur si simplu un amplificator de senzatii inhibitoare de reactii. O Dilema Noua din care nu voi putea iesi. Am zis.

 2. AnaAyana said

  Păcat că s-a oprit în 2006 şi nu mai zice nimic. Mie îmi place cum scrie, are un stil care te (cu)prinde.

  • Dl.Goe said

   Este intr-un grup de bloguri care s-au cam oprit. Ceea ce voiam sa subliniez cu premeditare era o anumita nuanta a practicarii libertatii de exprimare. De-a lungul timpului am observate „felurite feluri” in care „felurite nuante” ale practicarii libertatii de exprimare au esuat fie in blocaje ireductibile, fie in exact inversul libertatii. Problema e in curs de evaluare spre etalare. Deocamdata se manifesta lipsuri (la sursa) si absente (la tinta) notabile pentru acest nevinovat scop. Cursul de acumulare este cam lent dar si cam sigur. 😉 Vorbim. Urmeaza altceva si apoi din nou „flori, fete, filme sau baieti”.

   • AnaAyana said

    S-a oprit in scris dar persoana cu pricina exista, traieste, se plimba, se exprima. Probabil, la fel de liber.

    • Dl.Goe said

     Cred ca este punct de vedere in general discutabil, iar in cazul de fata chiar am rezerve serioase in legatura cu faptul de care spui.

     Plasarea pe o scala, mai la stanga sau mai la dreapta, intre variantele teoretice extreme (practic neintalnite): zero (lipsa totala a libertatii de exprimare) si infinit (libertate de exprimare totala, fara limite si constrangeri) nu depinde in primul rand de conditile exterioare ci de rezultanta complexa a interactiunii dintre (a) dorinta de a exprima ceva, (b) mijloacele/abilitatile de exprimare disponibile si abia in ultima instanta (c) constrangerile exterioare (care cel mai adesea se rasfrang asupra mijloacelor de exprimare permise mai degraba decat asupra continutului mesajelor exprimate).

     In acest context (cred ca suntem de acord) cineva care nu are nicio dorinta de a exprima ceva este liber (deplin liber), indiferent de continutul celorlalti doi factori (b)/(c). Daca dorinta respectivei persoane de a se exprima (pe sine) si continutul lucrurilor de exprimat s-au redus cantitativ (ceea ce este foarte posibil, intr-o lume in care orice se consuma si se epuizeaza) atunci da, fireste, este posibil ca „persoana in chestie” sa continue sa se exprime la fel de de liber (sau pe aproape). Daca nu, nu. Adica, in prezenta unor eventuale impulsuri (remanente) si a unor mijloace similare cu cele in fata carora a cedat (catre „libera exprimare”) in 2006, dar in contextul renuntarii la „a scrie” in spatiul dublului anonimat al hiprspatiului (cel mai permisiv si mai tolerant ambient imaginabil) este foarte putin probabil ca „persoana in chestie” sa-si fi conservat aceleasi grade de libertate in expresie/exprimare.

     Dar sa ramanem optimisti in legatura cu libertatea altora. Poate i-a scazut dorinta, poate i-a sporit eficienta mijloacelor disponibile,
     poate s-a mutat intr-un mediu mai compatibil, in fine, cumva a reusit sa compenseze pozitiv renuntarea la scriitura pe net.

     Dar oricum, partir c’est murir un peu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: