(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ce sa fac? Sa-mi tai venele?

Posted by Arca lui Goe pe Decembrie 16, 2010

Titlu: Drama Orbului

Vine o vreme când tăcerea
Devine singura alternativă
A vorbariei goale.

Si atunci,
Ne agăţăm disperaţi de cuvinte
Alegandu-le pe cele mai dulci
Sau pe cele mai dure.

Dar cuvintele
Se scutură de noi
Ca de boală.

Particip la Concursul de proză arhiscurtă ortodoxă (PAO)

9 răspunsuri to “Ce sa fac? Sa-mi tai venele?”

 1. AnaAyana said

  cine votează? nu am avut răbdare să citesc toate condițiile

  • Dl.Goe said

   Se zice ca ar fi un juriu la mijloc. Impresia mea este ca juriul este Serafim(ic). Mai mult decat arhanghel, mai putin decat heruvim. Dar mai mult decat jurii cred ca ma intereseaza martorii, iar pretextul mi se pare potrivit: aluzivul ambiguului vag cu accente mistce. Am impresia (iarasi impresii) ca (si) d-na Popescu a adulmecat exact starea.

 2. Soluţia este să depăşim limitele fără a ne lăsa depăşiţi… Şi Einstein este cam de aceeaşi părere dar şi eu şi el am ajuns la această concluzie în mod independent şi, cu siguranţă, în circumstanţe diferite.

 3. Nu este orb cel care tace înţelept; e surd cel ce vorbeşte fără noimă; iar mut este doar cel care priveşte pricepînd…

  WOW! Am zis-o! 😀

  • Dl.Goe said

   Bun. Ati zis-o. Acuma ar fi buna ca punct de plecare in ziceri literare mai consistente. Ca motto de ex, ori ca tema de ilustrat intr-o mai scurta sau mai lunga povestire. Dar pentru ca oamenii mari au incetat sa mai primeasca teme (de casa) cred ca ar fi interesant daca doamna profesoara (o doamna) le-ar propune unor copii de scoala generala sa scrie o compunere (sau un eseu) care sa aiba ca punct de plecare (sau de sosire) zicerea d-voastra. Ar fi cred, un experiment de tip Zaica foarte reusit.

   • Uneori,

    „Ne agăţăm disperaţi de cuvinte
    Alegîndu-le pe cele mai dulci
    Sau pe cele mai dure.”

    Perfect adevărat dar, îmi vine să întreb (mai mult retoric) : oare de ce ?

    ps. La experimente de tip Zaica, nu ader…
    Cine poate stabili pe ce „lot” de copii se pot face experimente ???
    După ce soi de criterii ?

    Într-o comunitate de copii (grădiniţă, scoală), fiecare copil vine din sînul propriei sale familii cu o experienţă specifică; putem eventual să armonizăm diferenţele de educaţie familială dar, putem face experimente ?

    ps. Emisiunea lui Ianţu : „Copiii spun lucruri trăznite” a debutat ca o emisiune relativ distractivă, cu accent pe inteligenţa nativă a copiilor dar, dacă nu mă înşel prea tare, a eşuat în derizoriu atunci cînd, un copil a spus o chestie năucitoare : mama îi mînca … etcetera…

   • La orele de dirigenţie am propus elevilor de clasa a VI-a, cu vârste de aproximativ 12-13 ani, diverse teme de dezbatere. Pentru sinceritate am solicitat să nu semneze chestionarele. Temele au fost:”de ce minţim”, „de ce furăm”, „atracţia sexuală”, „respectul faţă de colegi, respectul faţă de profesori” şi multe altele.Elevii erau proveniţi în totalitate de la Casa de copii. Se petrecea prin ’92.
    Concluzii:
    Copii sunt ancoraţi în realitate, au o putere de analiză mai mare decât bănuiesc adulţii şi când li se acordă credit şi respect sunt capabili de lucruri surprinzătoare în sensul cel mai bun. Copii sunt creativi şi informaţi şi dornici să se afirme şi să câştige afecţiunea profesorilor care le acordă atenţie. Unii au semnat chestionarele afirmând că nu se tem să-şi facă opiniile publice, sau că au deplină încredere în mine că nu-i voi turna în cancelarie.
    Într-o pauză i-am prins făcând un concurs de imitat profesori. Caracterizările pe care le-au făcut profesorilor, dincolo de doza de umor, au dovedit că puştii au un ochi realist şi necruţător.
    Presupun că experimentul Zaica a păstrat doar perlele elevilor sau a vizat un grup omogen de oligofreni. Într-o clasă eterogenă cu elevi dotaţi diferenţiat şi cu probleme emoţionale diverse nu pot apărea în totalitate răspunsuri conţinând invariabil dezacorduri gramaticale.
    Iar răspunsurile la care se face referire la miliţie şi Nicolae Ceauşescu par în totalitate ale aceluiaşi individ.
    Probabil că în urma unor teste repetate Zaica a păstrat doar răspunsurile gen „perle”.

    • Dl.Goe said

     Bine ca macar n-a ajuns moda comentatului blogurilor oamenilor mari la copii. Oamenii mari ar fi pusi in mare incurcatura. Aproape toti. Poate doar cei care-si mai poarta cat de cat copilaria la vedere sa aiba parte saracii de vreo compatimire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: