(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Goeleta L’Espérance – Bilant 20-10

Posted by Arca lui Goe pe Decembrie 27, 2010

Motto:

„Nu-ti face probleme, Birjarul e mort,

Si caii sunt morti. Trasura e moarta.

Plecam fara martori, in nu stiu ce port,

In insula mea la cinci capete sparta.”

Mai sunt cateva zile pana la sfarsitul anului virtual 20-10. S-ar cuveni un bilant al esecurilor de succes inregistrate in acest an pe Goeleta L’espérance.  Ne aflam in plin roman scris/inspirat de Radu H./ Tudoran. A aparut, iata, si suava Adnana terorizata de Spânu. Anton (Tony) Lupan s-a pensionat pe un blog filozofic in deriva. Nimic nu se incheaga. Existenta lui Pierre Vaillant este periclitata. Voi sa scap. Ontologia e firava, incompleta… Al mortii scrupul… un sange viu care incearca zadarnic sa-si refaca trupul. Dar… nu te speria. Mai sunt cateva zile pentru a stabili clar, elegant, cu precizie ce n-am facut din cele ce se presupuneau a fi facute. If any. Caci despre ce este vorba pe Arca lui Goe? Despre Goe. Adica despre Ego. Despre Ratare. Adica despre Success. Despre Libertatea de Expresie. Adica despre dreptul la Replica. Despre Anonimat si Anonimitate. Adica despre Persoane. Prin Personaje. Si pentru ca esecurile si succesele sunt unul si acelasi lucru (ingeri cazuti) le voi contabilza impreuna. Goeleta L’Espérance, o epava pe un dâmb de nisip, ajuns intre timp o colina (din cele 7) se transforma, virtual,  in santier de Arca. Dar numai Potopul ar poatea-o salva de la naufragiu, ridicand-o binisor pe val, pentru a o tramsforma in Goeleta Speranta, catre Tara de Foc. Fara Potop n-am facut nimic. Insa, dupa mine, Potopul este inca departe. O ipoteza. Un ideal. Un motiv de a intretine (cate) un santier pe (cate) o epava. Si la Corabia, si la Zimnicea, si la Braila, si la Sulina si pe Potomac, si pe Sena… Toate pe Dunare.  In muntii Padurea Neagra. Ma rog…

BILANT (sau bi-lant):

Lista esecurilor de mare succes cu care ne mândrim enorm  in 20-10 pe Arca lui Goe:

1) Primul triumf rasunator a gol a fost aparitia Arcei pe piata libera a ofertei de expresie. Primul succes, primul esec: aparitia. Semn al faptului ca ceva e putred in danemarcele latratorilor benevoli in apararea… monarhiei  shakespeariene. Usile bordeielor in forma de castele trantite in nasul fin al d-lui Goe, june cu educatiune, care nu-si injura amicii enemici si nici nu e off topic cu ei, a insemnat prin semnificare (hâc) capacitatea d-lui Goe de a persuada si de a persu… a lua  in plimbare, in balon, gazde sobre, fete sumbre, de bonton si cu breton,   fara insa a reusi catusi de nitzel sa insiropeze agheasma, pentru a putea fi tolerat ca un rau necesar: o neputinta universala a d-lui Goe, neavenitul. m.v.n.m.

2) Alphonse Calais calatoreste in insulele Canares. Lui proDOC nu-i apare un mesaj pe blogul nemoderat al lui Tudoran intaiul. ProDOC se nedumereste. Tudoran ii explica misterul: askimet, si-l asigura ca never ever nu va exista moderare si/sau cenzura pe blogul sau. Motiv pentru care-l si inchide.

3) Apar primii abuzati virutuali: Radu si Radu Humor care descarca pe Arca cuvintele refuzate la AVP. AVP ii incurajeaza in fel si chip sa continue. Radu se retrage spasit. Humor insista pana in panzele albe ale Corabiei.

4) Andrei Plesu, Andrei Cornea, Vintila Mihailescu, Alex Leo Serban, Florin Iaru si multi alti nefericiti il injura la greu din academii pe Anonimul Virtual. Anonimul se face ca n-aude. Dilema cenzureaza si saboteaza comentariile prin moderare lenta: moarte termica.

5) Fostii dizidenti (?!?) si luptatori impotriva cenzurii Viorel Padina si Dorin Tudoran devin cenzori cenzuratori si cerberi de care nu trece nimic. Apoi lupta intre ei. Amândoi mor.

6) Un oarecare Mircea B. posteaza pe blogul unei foste ziariste un mesaj copiat de pe Arca lui Goe.

7) Biju Morar devine consul la Marsilia. Adrian Nastase continua sa fie blogger dubios.

8 ) Dl. Polichinelle, blindat cu certitudini si legat cu odgoane grele de meandrele concretului coboara de cateva ori cu batiscaful in adancuri. Acolo comunica prin morse cu delfinii, prin fereastra de vizitare. Dl. Goe viziteaza insulele Azore.

9) Dorin Tudoran inchide comentariile pe vox publica. Un oarecare Niky Manolescu & Flo ia in discutie forumismul si forumistii. Romantza fara ecou.

10) Madame Blogary il baneaza pe Monsieur Goe.

11) Arca lui Goe face link-exchange cu

doinapopescu
andreanum
tiberiuorasanu
amycommunications
franckmelen
ghelme
tilbuhoglinda
depresie

12) Cativa bloggeri ii cer d-lui Goe imposibilul: sa cenzureze mesajele unor ve-ve  (V.V. – vizitatori virtuali). Ana are mere. Culese in timpul noptii eterne din pomul Binelui si al Raului. Sarpele are pene. Eugen are bårbi. Ana ascunde merele. I Ada doma.

13) Viorel Padina il accepta pe Radu Humor pe lista comentatorilor agreati, cochetand chiar cu ideea de a suspenda cenzura pe blogul sau. Si nimic nu se intampla pe intinderea pustie.

 

Addenda:

Constructii inrudite in sus cu Arca lui Goe:

a) Arca lui Noe

„Biblia spune că Arca lui Noe a fost o corabie mare, pe care Noe a construit-o la îndemnul lui Dumnezeu ca să îşi salveze familia şi animalele în timpul marelui potop. Despre înâmplarea lui Noe putem citi în Biblie, în cartea lui Moise I. (Geneza) 6 – 9 părţi.

Comentatorii Bibliei spun că potopul a avut loc în jurul anului 3300 î.Hr.

Comentatorii postmoderni ai Bibliei spun că actuala versiune cunoscută a apărut în secolul V î.Hr. Evrei ortodocşi, creştini şi musulmani resping varianta postmodernă, şi spun că Noe şi marele potop s-au întâmplat cu adevărat.

O povestire asemenănătoare ca şi în Biblie despre potop găsim şi în mitologia altor popoare, de pildă la sumeri, la egipteni, aproape peste tot în lume.

Povestea corabiei este des întâlnită în scripturile religioase. Începând cu secolul al XVIII-lea s-au făcut cercetări de geologie şi biogeografie în legătură cu arcă şi potop. S-au făcut numeroase săpături în Turcia, pe muntele Ararat, unde spune Biblia că arca s-a oprit.” –  http://ro.wikipedia.org/wiki/Arca_lui_Noe

Arca lui Noe pictură din 1675 – artist Anonim / Necunoscut – aflată azi în Muzeul de Artă Budapesta.

b) Aergistal – Un soi de Turn Babel al razboaielor. Un loc in care interactiunile intre indivizi si ego-urile acestora sunt bazate nu pe „comunicarea/violenta verbala si pe esecul comunicarii verbale” ci pe mijloacele care presupun violenta fizica drept mijloc de comunicare: razboaiele armate. Este un loc in care sunt create conditii pentru a fi purtate simultan (oarecum simultan) toate formele de razboi in care au fost implicati membri speciei umane. Locul este construit pentru (1) a-i pedepsi pe criminalii de razboi, fortati sa participe sine-die la aceste lupte, (2) pentru a intelege razboiul si (3) pentru a conserva si salva razboiul. Locul este descris in „Seniorii războiului”, roman al lui Gerard Klein.

„Seniorii războiului este o frescă o societăţii omeneşti din cele mai vechi timpuri până într-un viitor greu de prevăzut azi, analizată complex şi extrem de original din multiple puncte de vedere, filozofic, istoric, religios, cultural şi tehnologic din perspectiva aparent cinică, dar extrem de pragmatică a unui personaj, din viitorul nostru îndepărtat, călător cvasi-instantaneu în spaţiu şi timp, în ambele sale direcţii.

Acest bărbat (având un nume foarte neutru, Georges Corson) este un războinic de „profesie”, dar în acelaşi timp este un personaj foarte educat, având nu numai cunoştinţe extrem de vaste şi eficiente (în special de natură militară şi de supravieţuire în orice situaţie şi timp) din toate epocile omenirii, dar şi un foarte solid bagaj cultural şi comportamental. Unicul scop (aparent) al personajului principal este de a interveni minimum minimorum, oriunde în timp şi spaţiu unde este nevoie, pentru a salva războiul, care este – conform concepţiei sale şi a societăţii din care provine – singura modalitate de avansare a omenirii în viitor şi de perpetuare a acesteia.”

c) Turnul Babel

„Turnul Babel (în ebraică מגדל בבל Migdal Bavel, în arabă برج بابل Burj Babil) este o structură pomenită în capitolul 11 din Geneză, un turn uriaş intenţionat a fi principala realizare a oraşului Babilu, numele akkadian pentru Babilon. Babel era un oraş unde întreaga omenire era unită, toţi oamenii vorbind o singură limbă şi migrând dinspre est; era oraşul regelui Nimrod, şi primul oraş construit după Potop. Oamenii au hotărât ca oraşul lor să aibă un turn atât de mare încât vârful său „să ajungă la cer.” (וְרֹאשׁוֹ בַשָּׁמַיִם). Însă, după cum scrie în Biblie, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui. – Geneza 11:4. Însă Dumnezeu, (scris în ebraică YHWH; tradus în română ca Yahweh, Iehova, sau cel mai adesea, Domnul), văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, le-a încurcat limbile şi a împrăştiat oamenii pe tot Pământul.

„Babel” este cuvântul echivalent în limba ebraică al cuvântului akkadian Babilu, un oraş cosmopolit recunoscut pentru multitudinea de limbi vorbite.[1] Turnul Babel a fost de mai multe ori asociat cu unele structuri cunoscute, mai ales cu Etemenanki, zigguratul lui Marduk, de Nabopolassar (610s BC). O viziune sumeriană a acestei poveşti se păstrează în Enmerkar şi Domnul Arattei.”

Turnul Babel – De la Wikipedia
Turnul Babel, pictură de Pieter Bruegel cel Bătrân (1563).

19 răspunsuri to “Goeleta L’Espérance – Bilant 20-10”

 1. adventure said

  Permiteti-mi dom’le Goe sa ma bag modest in seama amintind ca orice inventar incepe cu rabojul celor multe, marunte si numarabile, recte vietatile care au venit, au zarit, s-au infipt. Pana la urma unul dintre (presupusele) scopuri a fost atins, arca e vivace, se umple, se umfla, misuna, zumzaie. Un mic dresaj contraceptiv ar fi in aceste conditii o solutie necesara contra polutiei jenante de care sufera anume specii, excedentare oriunde s-ar afla.
  Cred ca tanti Mitza a fost ambetata de platzere sa traga cu ochiul la dialogul expus la gazeta de perete a arcai. Si eu la fel! uau!

  • Dl.Goe said

   Sunteti extrem de ingaduitor. Insultator de ingaduitor. Zumzaie cei drept dar… zumzaie cand de fapt ar trebui sa behaie, sa mugeasca, sa guitze, sa raga, sa latre, sa urle, sa miorlaie, sa scheaune, sa ciripeasca, sa grohaie, sa croncane, sa necheze… Ma rog… toata gama. Iar recomandarea pentru „dresuri” ori „dresuri” (cu accent la alegere), nobila si eleganta in sine, este prea… (in)umana. Daca predecesorul meu ar fi imblanzit flora si fauna salvate de la Potopul Primprdial, am fi trait azi in sere serafice in care orice incercare de gen Arca lui Goe ar fi fost strict ridicola. Asa macar are si cateva note in plus, peste inevitabilul ridicol. Notiunea de „Aergistal” va spune ceva? Salbaticia trebuie protejata, razboiul trebuie salvat de la distrugere… Evolutie cu de-a sila nu se poate… Capitalism fara competitie nu exista…

   P.S. Tanti Mitza a citit pe sarite, peste umar, dialogul comun dintre inadecvatii deja acvatici (pesti care zboara prin apa si carora le suera apa-n branhii), pe care nu de la Potop ar trebui sa-i salveze cineva ci de la Pârjol, si mi-a zis ceva despre dreptul de veto… Pe urma si-a turnat niste cognac, cam de doua degete, intr-un balon de sticla cu retorta, l-a incalzit in palma pret de vreun sfert de ceas… si pe urma s-a retras la tribord.

 2. Radu Humor said

  Birjarul si caii-s morti !
  Si purceaua-i moarta 🙄
  Insa :
  „Trasura-i la poarta….”

  • Radu Humor said

   Ce rapid ati fabricat Goeleta ?!
   Si ce nume inspirat i-ati dat…..?!

   • Dl.Goe said

    …he-he… Aveti dreptate si humor. Mda, si purceaua e moarta. Aceea nu e goeleta reala ci o macheta. Cea reala e inca in constructie si in recuperare… Numele nu l-am ales eu ci Radu si Tudoran, un precursor al pseudonimelor bine alese.

    • Radu Humor said

     Poate n-am retinut eu bine, dar ceea ce si-a construit Radu Tudoran era totusi corabie nu goeleta, asa ca nu va mai dati modest, ca se lasa cu protest din partea mea.
     Pana la urma nici nu-i asa important sa cauti, sa inventezi, cand ar fi suficient sa sti sa folosesti, in beneficiul tau si al omenirii ceva gata inventat sau gasit de altii…
     Ca pana la urma toate inventiile au fost mai intai abandonate de altii, nu ?!
     Cu adevarat ingenios mi s-a parut, ca din „Toate panzele sus”, generatia de astazi a reusit sa retina ceva la antipozii bunului simtz :
     „Jos textilele !” ce inlocuieste romanticul :
     „Sus rochita !”, precursor al celebrului :
     ” Jos chilotii ! „

    • Dl.Goe said

     Da, n-ati retinut d-voastra bine. Tudoran n-a construit corabii. Dânsul doar l-a asistat pe Tony (Lupan) sa construiasca (de doua ori) o aceeasi goeleta. Da, da… Numita initial L’esperance si apoi Speranta. Sub pavilon romanesc. O goeleta. Ca si asta aflata aici in constructie.

 3. Dl.Goe said

  Un alt bilant interesant/dragut se gaseste AICI.

 4. Polichinelle said

  Bonne et heureuse nouvelle année!

  • Dl.Goe said

   Va multumesc pentru vizita, pentru dedicatie, pentru urari. O dedicatie pe care ar merita-o cred si dl. Radu Cosasu. Mamitza, Mammare, Tanti Mitza si dl.Goe va ureaza cele bune pentru anul care vine si chiar mai binele pe care nu l-ati putea anticipa. Dedicatie.

   С Новым годом! / Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! / Happy New Year! / Felice Anno Nuovo!

 5. Dl.Goe said

 6. […] Goeleta L’Espérance – Bilant 20-10 « Staccato Goe Leta LikeBe the first to like this post. […]

  • Dl.Goe said

   Kier… – Foarte interesant si foarte plauzibil contrapunctul d-voastra. De vedere. Sper sa nu va opriti la un singur contrapunct. Putina lume are curajul, bunavointa si/sau rabdarea sa-mi spuna „adevaruri” in fata asa ca Kierke… (ca complicat nick v-ati ales) asa ca voi sta cu ochii pe d-voastra ca pe butelie. Va asigur ca apreciez cum se cuvine rabdarea cu care ati rasfoit articolele de pe prima pagina a Arcei. Astept cu nerabdare recenzia si pentru celelalte.

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Sunteti scapat. A aparut in fine omul care va poate trece pe locul doi. Il cheama Kiki cu Barba.

   @Kiki… Staccato Goe Leta zice la el acasa citand citate dureroase:

   „January 16, 2011 – 1:20 pm
   Posted in de la autor la cetitor
   Stimate domn [Sa te auzim, stigmata doamna]

   din doua una: ori va barbieriti ori va calugariti. [din doua oua, niciuna?]

   Cale de mijloc nu exista. [Ba exista, ia cauta-ma nitel colea, la mijloc]

   Poate sa va lasati cioc, desi nu cred ca v-ar sta/bine. [Cine sa-i mai inteleaga si pe astia? Ras sau tufaris? Apoi pe ma-ta ce cioc o excita mai tare? ]

   Combinatia dintre mesajul d-voastra si data/ora la care a fost postat (in sera de Ajun) denota ca sub brad ati avut un singur ou rosu. [Mai bine ou rosu, decat pula belita]

   Inteleg ca nu v-a placut Inception. [Nu, nu intelegi]

   Va cred. [Naiva fu cand te prapadi pe lume, mai ceva ca naivul]

   Nu vi se potriveste. Va recomand “Road to Perdition”. [Ti-as recomanda Hartia Va Fi albastra]. Pentru after va recomand parfum de femeie. Cu Al Pacinao. [Ala in care chiorul peste care se napusteau anaayanele idealiste claie peste gramada sa le savarseasca, racneste sfaturi de viata in gura mare, sfatuind juvenilul sa se repeada asupra damei in primul sfert de ora si ii explica maritatei sa-si cumpere vibrator? N-ar trebui sa mai asculti cu atata naivitate de sfaturile oricarui neavenit, ca ai si tu deja o varsta. Vezi? Acuma te doare! Pupi in stanga si-n dreapta pana lasi cicatrici, dar altii pe tine, nu se mai poate. Road to Perdition indeed…]

 7. Am citit despre ceea ce ai scris in acest post al tau si imi place. Continua tot asa.

 8. Dl.Goe said

  Hai sa ne jucam Maria. Intre timp si Maria dar si Mirabela au crescut mari. De Mirabela nu mai stiu nimic, dar de Maria sunt incantat. M-a lasat fara cuvinte in „Restul e tacere”. Ati vazut filmul?

  P.S. Hai sa va spun o ghicitoare. Stiti ce are o fata mare cand e mica si mica cand e mare? Ar trebui sa cam stiti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: