(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Usor cu cucoana pe scari! (II)

Posted by Arca lui Goe pe Ianuarie 12, 2011

„Dracul când n-are ce face isi cântareste coaiele!” – Aforism popular.

Operatiunea cu nume de cod „Voda” pare (daca stai sa te gândesti) o poveste fantastica cu niste copii de la tara plecati sa culeaga flori (pentru doamna învatatoare) pe un câmp minat cu… artificii si pocnitori. Asta poate explica în buna masura prezenta masiva a artificierilor în poveste. Nu este însa o poveste usor de povestit. Actiunea si semnificatiile se deruleaza în multe starturi ceea ce face dificila urmarirea unui singur fir logic al tuturor neroziilor continute (ca) in (orice) poveste cu efect de somnifer la infanti si infantili. Nici nu ne propunem asa ceva ci doar o recapitulare selectiva a unora dintre mirarile din sprânceana cu iz de gura cascata, iscate la fiecare jerba de cuvinte tâsnite din minele calcate, fara stiinta, fara voie, de catre participantii la trafic. Asadar care sunt personajele si faptele în opera de trei parale cu o mie de autori?

A) Personajele:

1) Doamna Voda, mare dregator (samblean?) la curtea televiziunii române. Profesionista, atenta, meticuloasa, miraculoasa, modesta, reuseste cu migala, efort, abnegtie si talent, în ani si ani (de zile), sa ilustreze simplu si eficient, prin exemple, ce (mai) înseamna profesionalismul, intr-o lume a reperelor pierdute (Romania in tranzitie din obscurantism spre nicaieri dar nu spre nicadori). O mare parte din esenta lucrului în sine poate fi extrasa citind AICI: (a se citi atent, pe îndelete).

2) Ioan Cristoiu, scriitor 😉 Cica profesionist. Cica niste scriitor ducea lipsa de pistol. Ziarist de tranzitie. Zero virgula ceva. Persoana de succes, daca e sa ne luam dupa milioanele de gura casaca care se uita-n gura lui si-l vad negru in cerul gurii de la carii. Un idiot viclean. Un profesionist al tertipului si diversiunii. Un ordinar cu pretentii (ordinar in sensul de „comun”). Omul potrivit în timpul potrivit. O gaina vesnic fatatoare de idei crete, de o genialitate incontestabila, daca n-ar fi toate nitel vitel stupide. O oratanie din specia lui Dan Diaconescu altoita cu Mircea Badea si Ilie Dobre. Semi-zeu, semi-om, vedeta de lux la carnavalul speciilor. Jurnalistul anului in anul in care CTP (titanul) a refuzat premiul. In fine o rusine de român rupt in cur. O gânganie, o zâzanie, un zvon, un zar. Masluit. Pe scurt Ion Cristoiu, specie pe cale de disparitie, protejata de legea corectitudinii politice, numai bun de expus. Acum aflandu-se supra-expus. Hiba si rusinea presei libere (ma rog) si a natiei care-l tin în top, în atentie, în voga, de atâta amar de vreme. Responsabilul datului artistic cu bâta-n balta. Dezinvoltura in penibil (vom reveni cu exemple). Limbricul vertebrat cu zgârciuri, demn (ca e demn) oricad de cartea recordurilor prin performante inegalabile. Nimeni nu e capabil ca domnia sa sa înghita si sa regurgiteze acelasi rahat mereu proaspat si aromat. Nimeni nu e in stare precum domnia, sa când vine din biblioteca, sa puna „i”-ul sub punct cu simplitate, întelepciune si mister de care se mira si se mândreste brusc eu-l sau.

Vi se pare ca exagerez? Hm! Câti oare nu-l stiu exact asa pe marele Maestru al Combiantiilor, ziaristul nea-zapada, Ion Cristoiu. Dar de… corectitudinea politica, deontologia si enologia, dimpreuna cu umbra apocaliptica a muntelui de fani, cititori, gramada, electorat si gloata de aspiranti, inhiba legitim producerea unor ode precum cea de fata.

3) CNA – Perrsonaj colectiv, confuz, mofluz. Protectorul handicapat la muzelor deontologiei si comunicarii. „Omul” care plateste o mie de tzechini pe o ceapa degerata si care-si plimba fata nuda (adica-n pielea goala) prin piata urland din toti bosogii: Daca prind pe cineva ca o violeza pe fata mea ii dau amenda de nu se vede. Nu se vede. Si violul si fiorul se sporeste.

4) Ceata celor 100 de intelectuali cu muschi. Corul antic, difuz. Se distinge Dorin Tudoran in grup. Vom explica mai la vale „de ce” sau mai bine zis „cum” ca „de ce” nici Dumnezeu nu stie. Dracu stie, dar e ocupat cu cântarul si cu cântarea. Romaniei.

5) Legiunea celor 10 negrii maricei si cu Manolescu 11 care-i si intrece. Unul dintre ei e (pre)ocupat cu Ion Vianu si-au ramas doar 9…

6) Gura-casca, târgoveti, negustori, ingineri, antisemiti, hocheisti, semiti, contestatari, sculeri-matriteri, frezori, frizeri, intelectuali, popor, lume. Comentatori.

Hm! Mi-au iesit 6 personaje. Bizar. Am obosit de ocupat ce sunt si trebuie sa ma opresc iarasi, fir-ar a dracului de viata amarâta ca m-a facut mama fara noroc. N-am si eu parte de o compatimire. Ma vad nevoit sa adaug iarasi un „va urma”. Va urma episodul in care sa recapitulam faptele personajelor (în piesa si colateral)… si mai ales sa sublimiem ce anume fu futil si (atât de) gresit în comedia erorilor de data aceasta. Cine oare a gresit mai tare. Asadar, momental, scuze. Sa avem pardon:

Va urma!

130 răspunsuri to “Usor cu cucoana pe scari! (II)”

 1. […] original here: Usor cu cucoana pe scari! « (b)Arca lui goE VA:F [1.9.6_1107]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VA:F [1.9.6_1107]Rating: 0 (from 0 […]

 2. Maka Bosh said

  Probabil ca i s-a pusara profesionalismul de profesionista fina pe ochiometru de l-a ivitatara in castelul ei cu filosophi pe nascatorul de gaini care naste pui vii. Hei, mos Niki e delicat, spune ca e ingenua. Legenda spune că Mircea Cartarescu i-a tamponatara avintul elegiac – i-a zis ca daca-l mai face o data albatrosul poeziei romanesti iese pe usa aia din studio si adio mama.

  • Dl.Goe said

   In mod evident sunteti un fin cunoscator al problemei. Despre asta fi vorba data viitoare cand voi avea o ora intreaga la dispozitie. Anticiparile, fireste, nu sunt interzise.

 3. Radu Humor said

  Hm ! Asa mic si deja plin de o ura aproape animalica !

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Cine domne? Si apoi, fiindca veni vorba, stimate domn, care ar fi vârsta/marimea optima pentru ura animalica?

   P.S. Ma incearca o bucurie (oarecum) amaruie si bizara constatand ca se afla cineva care, din convingere, din calcul, din impresie, nu conteaza, poate propune ca „explicatie” ura animalica si la gara, gasind-o suficient de plauzibila sau posibila. Caci eu am tinut si tiu la umor. Desigur mi-ar fi placut ca respectiva oferta de explicatie sa vina de la o persoana mai cu discernamant, dar de… calul de dar nu se cauta la dinti. Merci de impresie. Sarmanul nea-zapada.

 4. Un portret admirabil care îl descrie perfect pe IC, ţăranul acesta viclean.

  ps. de negativ ce este, RH a fost banat cam pe toate blogurile pe care a umblat cu cioara vopsită în verde.

  • Dl.Goe said

   RH-negativ? He-he… Azi este ziua comparatiilor inspirate. Pe un alt blog cineva (dl.Sorin Cucerai este cineva) mi-a propus pentru includerea in patrimoniul Arcei notiunile „pozitroll”, „negatroll” si „neutroll”. Qu’est-ce qui ça veut dire c’est drôle. Iar acum iata RH-ul ca etalon pentru negativitate. Mda. O avea dansul RH-ul negativ dar legea compensatiilor ii da dreptul sa fie pozitiv in alta parte. O fi pozitiv Wassermann. Sau Goldenberg, sau Leibovitz… Testele de acest gen ii ies mereu pozitive.

 5. Kibby said

  hello dl Goe

 6. Kibby said

  las aia pe mai tirziu, va trimit o mostra de quebecois, din miezul zicerilor
  „tu peux tu me shipper le dernier layout, thx”

 7. Radu Humor said

  Nea(zapada) Kibby
  Ion Cristoiu era la fel, daca nu si mai si de dezgustator si in perioada in care s-a aruncat din senin, drept in limba, spre/la fundul lui Basescu si atunci, desi nu va cunoasteam, poate ca as fi observat remarcile dvs axiologice cu privirire la calitatile mai mult decat discutabile ale caraghiosului individ.
  Acum , dupa o remarca de bun simt facuta in oarecare cunostinta de cauza, dar mai ales impotriva noului (cur)ent, usor pistruiat , la care se aliaza cu o graba vecina cu teama , toata floarea cea vestita a iubitorilor de arginti, e usor sa-ncerci sa-l desfiintezi.
  Greseala mare e ca incearca sa se acrediteze idea ca doar IC, RH- (eu am fost primul care m-am negativizat!, asa ca degeaba va atribuie dlGoe patentul, si deabia acum imi dau seama cam de pe unde ne cunoastem 😉 )si inmca vreo cativa gandesc asa. Nu domnilor suntem mai multi decat credeti, ca doar n-or fi romanii asa tampiti cum ii credeti voi sa nu observe spre ce dezastru ne indreptam si de cine sunt conduse operatiunile ( nu numai alea bancare !).
  Ura aceasta animalica indreptata asupra unor Eminescu, Radu Gyr , Nichifor Crainic, Petre Tutea, Cioran si a tuturor celor care au avut curajul sa exprime niste adevaruri incomode, deoarece antisemetismul este dovedit milenar si nu tine cont de timp si spatiu, doar de dragul de a obtine niste foloase in urma acceptarii nedrepte a unui holocaust, in ciuda faptului ca Regina Mama Elena a fost distinsa joi 4 nov. i993 la Berna cu cunoscuta distinctie” Drept intre popoare”, la fel de cunoscuta ca si „Vanatoarea de Vrajitoare”, care urmareste batrani de 90-100 de ani pentru vina de a fi fost gardieni in vreun lagar, in timp ce criminali notorii, de mare anvergura, desi cunoscuti sunt bine merci, la fel ca si urmasii lor, toate aceste anomalii sociale nu vor conduce niciodata la impacari si iertari (religia lor, spre deosebire de a noastra nici nu permite asemenea lucruri!), ci la adancirea conflictelor !
  Pana nu se judeca si nu se condamna cu aceleasi unitati de masura, sau incearca sa se gaseasca cu oricepret tapi ispasitori ( lui Corneliu Zelea Codreanu executat in 1938 la comanda, i se pun in varca crime comise la 2-3 ani dupa moarte, in timp ce ideologia criminla conceputa de Marx Engels , Lenin ( ca sa-i amintesc doar pe cei mai cunoscuti), care a facut milioane de victime poate sta in orice biblioteca a lumii, fara sa se sesizeze nimeni :mrgreen:
  Cineva chiar crede ca se poate cumpara orice pe lumea asta si in special in asta romaneasca de care s-au indragostit subit tot felul de indivizi si institutii mondiale , unele dovedit aducatoare de distrugere si saracie ?!

  • Radu Humor said

   O mare personalitate evreiasca, exemplu de luciditate si demnitate, rabinul Alexandru Safran autorul unei foarte lamuritoare pozitii in intelegerea problemei evreiesti a publicat un incitant punct de vedere in volumul ” SOAH-ul neterminat din Romania „,
   preferand sa foloseasca acest termen „Soah” in locul atat de mult discutatului „holocaust”, aducator de nenorociri unora si gramezi de bani altora , ca daca ar fi beneficiat cei care au suferit, parca ar fi fost normal, ca si cum tot normal ar fi fost sa plateasca cei care au facut crime(si au platit cu varf si indesat , cam tot atatea generatii cat o sa plateasca si pentru actualele imprumuturi bagate cu forta pe gatul romanilor, dar care ajung cu regularitate in buzunarele doar a unora dintre ei, numiti reprezentanti :mrgreen: si n-ar fi exclus sa aflam ca si-n ale celor atat de suspect de bineimprumutatori ).
   Si apoi nu credeti ca ar trebui sa plateasca si cei care au umplut temnitele, cimitirele si gropile comune cu elita intelectuala romaneasca 🙄 ?!
   Am impresia ca se urmareste sa te simti, vorba poetului, „strain in tara ta !” si s-ar putea ca romanii sa se trezeasca „deposedati in propriul careu”, cu aceleasi nefaste urmari ca la fotbal, cand urmarea este de regula pierderea meciului 😉

 8. Radu Humor said

  Dl Goe
  Ce repede i-ati validat lui Abalaru expresia favorita- „troll”, ba i-ati mai si inbunatatit-o cu mare talent lexical 🙄
  Sa vad cum o sa va descurcati cu cealalta expresie-calificativ favorita a lui : „sociopat” ?!
  Probabil veti imparti asemena persoane dupa alte criterii de genul „socionpat”, „sociosubpat” sau mai stii : :sociohumor”, ca dupa cum merg de bine impacarile, „socionepot” ,
  nu cred ca poate aparea 😉

 9. sorin cucerai said

  Domnule Humor, haideti sa discutam pe text(e).

  „Dar de ce să ne ocupăm noi de motivele altora? Să ne ocupăm mai bine de motivele care ne-ar face pe noi, rom�nii, să ne schimbăm aceste haine ale democraţiei.

  Dacă nu avem motive, dacă pentru noi sunt bune, atunci noi le păstrăm, chiar dacă toată Europa le-ar arunca.

  Iată �nsă că nici pentru noi nu sunt bune, pentru că:

  1. Democraţia sfarmă unitatea neamului rom�nesc, �mprăştiindu-l �n partide, �nvrăjbindu-l şi expun�ndu-l dezbinat �n faţa blocului unit al puterii iudaice, �ntr-un moment greu al istoriei sale.

  Numai acest argument este at�t de grav pentru existenţa noastră, �nc�t ar fi un suficient motiv ca această democraţie să fie schimbată, cu orice ne-ar putea garanta unitatea, deci viaţa. Căci dezbinarea noastră �nseamnă moartea.

  2. Democraţia transformă milioanele de jidani �n cetăţeni rom�ni.

  Făc�ndu-i egali cu rom�nii. D�ndu-le aceleaşi drepturi �n stat. Egalitate? Pe ce bază? Noi suntem aici de mii de ani. Cu plugul şi cu arma. Cu munca şi cu s�ngele nostru. De unde egalitate cu cel ce de abia de 100, de 10 sau de 5 ani, aici? Privind trecutul, noi am creat statul acesta. Privind viitorul, noi rom�nii, avem răspunderea istorică �ntreagă a existenţei Rom�niei Mari. Ei n-au nici una. Ce răspundere pot avea jidanii �n faţa istoriei pentru dispariţia statului rom�n?

  Prin urmare: nici egalitate �n muncă, jertfă şi luptă la crearea statului şi nici egalitate de răspundere pentru viitorul lui. Egalitate? După o veche maximă, egalitate �nseamnă a trata inegal lucrurile inegale. Pe ca bază cer jidanii tratament egal, drepturi politice egale cu ale rom�nilor?

  3. Democraţia este incapabilă de continuitate �n efort.

  Pentru că �mpărţită �n partide care guvernează, c�te un an, doi sau trei, este incapabilă de a concepe şi realiza un plan de lungă durată. Un partid anulează planurile şi eforturile celuilalt. Ce s-a conceput şi clădit de unul azi, se dăr�mă �n ziua următore de altul.

  �ntr-o ţară �n care este nevoie de construcţie, al cărei moment istoric este �nsăşi construcţia, acest dezavantaj al democraţiei este o primejdie. Ca �ntr-o gospodărie �n care s-ar schimba �n fiecare an stăp�nii, venind fiecare cu alte planuri, stric�nd ce au făcut unii şi apuc�ndu-se de alte lucruri care şi ele să fie stricate de cei ce vor veni m�ine.

  4. Democraţia pune �n imposibilitate pe omul politic de a-şi face datoria către neam.

  Omul politic de cea mai mare bunăvoinţă devine �n democraţie sclavul partizanilor săi, �ntruc�t, ori le satisface poftele personale, ori aceştia �i distrug gruparea. Omul politic trăieşte sub tirania şi permanenta ameninţare a agentului electoral.

  El e pus �n situaţia de a alege: ori desfiinţarea muncii sale de o viaţă, ori satisfacerea partizanilor. Şi atunci omul politic le satisface poftele. Dar nu din buzunarul său, ci din buzunarul ţării. Crează posturi, funcţii, misiuni, comisiuni, sinecure, toate puse �n sarcina bugetului ţării, care apasă tot mai mult pe spinarea, din ce �n ce mai istovită, a poporului.

  5. Democraţia este incapabilă de autoritate. Pentru că �i lipseşte puterea sancţiunii. Un partid nu ia măsuri �n contra partizanilor lui, trăind din afaceri scandaloase de milioane, din hoţie şi pradă, de frică să nu-i piardă. Nici �mpotriva adversarilor, de frica acestora să nu-i demaşte propriile afaceri şi incorectitudini.

  6. Democraţia este �n slujba marii finanţe. Din cauza sistemului costisitor şi a concurenţei dintre diferite grupări, democraţia cere să fie alimentată cu bani mulţi. Ca o consecinţă firească ajunge sluga marii finanţe internaţionale jidăneşti care o subjugă, plătind-o.”

  (Corneliu Zelea Codreanu, „Pentru legionari”)

  „PUNCTUL 64. Legionarul şi politicianul.

  Legionarul şi politicianul – omul partidelor – stau fată în fată.

  Omul partidelor desfiinţează România. Înaintea lui s-a aşezat cu pieptul său, legionarul.

  Când omul partidelor, politicianul, ţăran sau orăşean, a intrat în partid, prima întrebare care si-a pus-o, a fost: ce voi câştiga de aici? Ce beneficiu voi trage? De aceea câştigă politicienii, iar ţara se dărâmă.

  Legionarul când a intrat în Legiune, a zis: „Pentru mine, nu vreau nimic”, ci s-a întrebat: „Ce pot da, ce jertfă pot face eu pentru ţara mea.”

  Legionarul spune: o mie de ani au pătimit strămoşii şi au murit cu gândul la această ţară. O mie de ani am aşteptat-o şi am visat-o. Astăzi, când Dumnezeu ne-a dat-o întreagă, în loc să cădem în genunchi în faţa ei şi să ne închinăm ca la o icoană, noi o furăm, o jupuim.

  În faţa ei, legionarul se prezintă nu cu drepturi cetăţeneşti, ci cu sacre datorii.

  Telul politicianului este de a-si construi o avere; al nostru este de a ne construi o Patrie înflorită şi puternică. Pentru ea vom munci şi vom construi. Pentru ea vom face din fiecare român un erou, gata de luptă, gata de jertfă, gata de moarte. (Vezi „Pentru legionari”)

  […]PUNCTUL 66. Legionarul şi jidanul

  Problema jidănească, vizibilă numai în jumătatea de nord a României, invizibilă, dar existentă şi în cealaltă jumătate, constituie pentru naţiunea română cea mai mare primejdie pe care a cunoscut-o de la începutul istoriei şi până astăzi.

  Legionarul este singurul în stare a rezolva această problemă, pe care o priveşte cu curaj şi cu seriozitate, rezolvare pe care o va face odată cu soluţionarea şi a celorlalte probleme de stat, care se pun şi astăzi cu aceeaşi necesitate. (Vezi „Pentru Legionari.”)

  PARTEA A XI–A

  Ce crede un legionar

  PUNCTUL 67. Că statul bazat pe ideologia veche a revoluţiei franceze se ruinează. În lume se pune problema unui stat nou. El poate fi foarte bun şi foarte rău. Cum va fi? După cum ni-l vom face.”

  (Corneliu Zelea Codreanu, „Carticica sefului de cuib”)

  Iata asadar, domnule Humor, ce crede carismaticul domn Codreanu. Ca democratia trebuie desfiintata pentru ca destrama unitatea etnica, ca nu exista cetateni inzestrati cu drepturi pe care statul e tinut sa le recunoasca si sa le respecte, ca statul nu este expresia natiunii civice, ci a etniei (a unei singure etnii), ca etnicii romani au obligatii, nu drepturi, si ca trebuie sa se comporte ca „un erou, gata de luptă, gata de jertfă, gata de moarte”, ca legionarii vor rezolva „problema jidaneasca”.

  Am citat exclusiv din Codreanu si am redus la minim numarul de citate. Insa daca insistati, mai am.

  PS Recitind „Pentru legionari” m-a frapat asemanarea de fond (nu de nuante si de credinte intimplatoare/superficiale), asemanarea de atitudine provincial-rural-ranchiunos-vindicativ-megaloman-(auto)victimizatoare dintre Codreanu si un personaj mai mult virtual decit real, si mai mult oltean decit bucovinean.

  • Radu Humor said

   Dar de interpretarile lui Otto Waldmann de pe „Certocratia” ce spuneti ?!

  • Adam said

   Opiniile lui Codreanu asupra democratiei seamana foarte bine cu ale Parintilor Fondatori ai Americii. Acestia au respins unanim democratia (au detestat-o, asta e adevarul) si au sperat ca posteritatea nu va transforma niciodata USA intr-o democratie. Ei au folosit cuvintul „republica”, care nu e sinonim cu „democratie”. Cuvintul „democratie” nu exista nici in Declaratia de Independenta, nici in Constitutie, nici in Bill of Rights.

   Benjamin Franklin a comparat democratia cu „doi lupi si un miel votind ce vor minca la prinz”.

   James Madison, parintele Constitutiei US: „A pure democracy is a society consisting of a small number of citizens, who assemble and administer the government in person.”

   Thomas Jefferson: “A democracy is nothing more than mob rule, where fifty-one percent of the people may take away the rights of the other forty-nine.”

   John Adams: “Democracy… while it lasts is more bloody than either [aristocracy or monarchy]. Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There is never a democracy that did not commit suicide.”

   Un articol interesant (sint cu miile pe tema asta):
   http://orwellsdreams.wordpress.com/2010/06/29/the-founding-fathers-rejected-democracy/

   Si un filmulet de 10 minute (mai exista destule similare pe Youtube) care prezinta forma de guvernamint a US: America is a Republic NOT a Democracy:

   Antisemitismul a fost o reactie de respingere in fata imigratiei masive. Diferentele culturale conduc la ciocniri intre civilizatii, culturi, popoare. Faptul ca imigrantii au fost evrei e secundar. Puteau fi ceceni sau surinamezi.

  • Adam said

   Comparati:
   1. CZC: Legionarul când a intrat în Legiune, a zis: „Pentru mine, nu vreau nimic”, ci s-a întrebat: „Ce pot da, ce jertfă pot face eu pentru ţara mea.”
   2. John Kennedy: „And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country.”

   P.S. Lucrurile sint ceva mai complicate si evreii nu sint Alba ca Zapada. Voila de vedeti documentarul asta (9 parti de cite 10 minute) despre care ziarele nu vor scrie niciodata:

   • Radu Humor said

    Speram la randu-mi , sa-i placa si domnului Goe la fel de mult ca mie si aceste postari 🙄
    Sa ma fi inselat atat de mult , sau este ocupat cu decriptarea noilor depese 😉 ?!

    P.S. Nu stiu cat din cei apox. 70 milioane de dolari alocati anual pentru combaterea antisemetismului ajung in Romania, doar banuiesc la cine, dar pana nu primesc si eu ceva ( spre a-si putea si ei justifica din miile de dolari pe care-i primesc datorita faptului ca intretin abil aceasta marota sionista, prin provocari de cea mai joasa speta cum am observat recent la cel pe care l-am numit „omul padurii” ) s-ar putea sa-i las in durerea lor pe acesti perciunati ce umbla tot timpul cu batul prin gard ca sa-si poata ei face rapoartele de cati antisemiti au mai descoperit ei pe aici prin Romania ;-).
    Chiar am sa le trimit eu niste sugestii ce sa faca mai bine cu atata banet !
    In primul rand sa-si intretina sinagogile si cimitirele, in loc sa le vanda unor alti escroci, uneori nici taiati imprejur, dar care incep sa o cam taie pe-afara, simtind ca se-ngroasa gluma cu guvernarea portocalie, cea in care au inflorit afacerile necurate !
    Daca in SUA s-a ajuns la un milion de familii scoase din casele lor, romanii se lauda pana acum doar cu vreo 2.500 (douamiicinsute), dar este doar inceputul :mrgreen:

    • dl.Goe said

     @Radu Homor – Stimat domn, ma scuzati, d-voastra sunteti cumva antisemit? Sau antisemiti?

     P.S. Stiti bancul cu Adam? Dar pe cel cu Eva?

 10. Radu Humor said

  Domnule Cucerai
  Sincer sa fiu, oricine poate observa ca daca nu toate , multe din cele profetite de Capitan se implinesc, sau s-au si implinit deja, nicidecum in favoarea poporului roman, aflat in centrul atentiei conceptiei lui despre viata.
  Ceea ce faceti dvs acum ( si nu numai !) condamnand niste teorii ce pot fi oricand (re)discutate si pot duce la interpretari diferite, face abstractie de faptul ca omul Corneliu Zelea Codreanu , n-a comis si n-a condus pe nimeni la crime ( va faceam o paralela cu ideologii marxism -leninism-comunismului care au dus la cel mai mare genocid din istorie, fara ca invataturile lor sa provoace astazi nimanui frisoane :mrgreen: )), mai mult a sfarsit asasinat miseleste din ordinele unor criminali notorii care stiau ca nici o justitie din lume nu va putea condamna niciodata la moarte un om care n-a facut decat sa interpreteze in felul sau personal, cu multa dragoste de tara si de neam, o situatie socio-economica a Romaniei din acei ani, coroborata cu istoria ei zbuciumata, avand curajul sa arate pe langa hibele romanilor si pe cele ale unor minoritari ajunsi majoritari din pdv financiar ( nu vi se pare ceva trait si in prezent ?).
  Ca aceia erau atunci niste evrei, cred ca nu puteti nega (puteau sa fie si nemti, poloni, turci, rusi), dar (nu) intamplator au fost evrei, si atat cat a trait ( asasinarea lui s-a intors impotriva celor care au dictat-o, de fapt asupra unor semeni chiar nu toti vinovati, ca daca ar fi trait Capitanul n-ar fi permis crimele, deoarece el reusise sa-i invinga chiar cu „armele” lor : construirea de cantine si magazine cu preturi ce sfidau concurenta, ceea ce a dus conform legii capitaliste la falimentul afacerilor bazate pe specula si inselatorie, dar si la bolnava dorinta de razbunare in orice chip, mergand pana la coruperea si cumpararea prea ieftinelor constiinte ale unor mai mari ai vremii, ajungand prin etnica Elena Lupescu (culmea tot evreica!) pana in patul regelui !).
  O lupta nedreapta domnule Cucerai, care continua din pacate si astazi !
  Iar faptul ca la aceste idei legionare au aderat cu sinceritate si patriotism toate marimile vietii intelectuale fara sa primeasca sinecuri, ca Tismaneanu sau Patapievici astazi ( e drept ca intr-un stat ca cel visat de Corneliu Zelea Codreanu n-ar fi putut ajunge mari demnitari, dar nu pentru ca sunt evrei, ci pentru ca sunt urmasii unor oameni care au facut teribil de mult rau tarii asteia, dar retineti, in rest ar fi putut sa-si continue profesiile pentru care s-au pregatit, fara a avea ceva de suferit de pe urma originii lor etnice,poate doar si din faptul ca mai intai au slujit comunismul si apoi l-au criticat, pe cand eu de exemplu , majoritar din toate pdv 😆 , din cauza lui Tismaneanu, nu pot intra pe Contributors sa-mi exprim niste pdv !) spune mai mult decat pot spune acuma unii, prin interpretari ce vor sa tina mai departe partea unora in detrimentul altora.

  P.S. Eu stiu ca mai aveti citate, dar eu am si fapte in sprijinul afirmatiilor mele, pe care orice om de buna credinta le poate aprecia si judeca singur pentru a incerca sa afle cam unde-i adevarul istoric!
  Ei, dar asta vad ca nu se vrea nicicum !
  Pentru ca n-ar fi nici o problema daca ati putea dovedi ca adevarul este de partea dvs !

 11. Radu Humor said

  Ce credeti ca s-ar intampla daca eu as spune despre evrei, aceleasi lucruri pe care le-a spus Patapievici despre romani ?
  M-ar pune sef macar la un kibutz ceva ?
  Dar despre declaratia public a premierului israelian ca(citez din memorie) :
  „Este de-adreptul miraculos, cum o tara asa mica ca a noastra reusete sa cumpere Mannhatanul , Polonia, Ungaria si Romania ?!”
  Nici nu ma intereseaza daca a patit ceva pentru o asemena declaratie !
  Eu ii multumesc ca l-a luat gura pe dinainte, ca si pe Bill Gates care a recunoscut recent ca el prin campaniile astea de vaccinare si prin industriade medicamente masiv sponsorizate de el nu va putea reduce populatia globului decat cu cel mult 1, 1- 1/2 de milioane de oameni !
  Of, Doamne ! si daca era vorba de pasari tot mi se pare extrem de mult 😉

  • Mai ia şi tu Rhaşule negativ un moment de respiro, sau măcar o scurtă pauză de la proferarea de lozinci la foc automat. 🙂

   Chiar a devenit penibilă insistenţa cu care infestezi bloguri respectabile.
   Ştii măcar despre ce este vorba, în această postare ?

 12. sorin cucerai said

  Domnule Humor, pai citatele sunt din cel pe care dumneavoastra il considerati capitan (de ce nu maior?). Ele arata ce gindea dumnealui, ce vroia sa faca si ce-a facut.

  Cind omul spune clar ca are o solutie la „problema jidaneasca”, de ce nu-l credeti? De ce pretindeti ca solutia pusa in practica de urmasii lui nu i-ar fi apartinut? Dar macar asasinarea prefectului Manciu, a premierului liberal IG Duca si a lui Stelescu recunoasteti ca ii sunt imputabile? Aceste asasinate s-au petrecut in timpul vietii lui – si el nu s-a desolidarizat de faptuitori (bine, in cazul lui Manciu chiar el a fost faptuitorul), ba dimpotriva.

  Stiti, exista oameni care cred despre comunism ca a fost o idee buna, dar prost aplicata. Dumneavoastra pareti a avea o opinie similara despre legionarism. Argumentele sunt sofistice.

  Si inca ceva. Asasinarea lui Codreanu este regretabila si reprobabila. Dar de aici nu rezulta ca respectivul a fost vreun sfint. Fundamental, Codreanu a fost un taran profund frustrat de complexitatea vietii urbane din care nu intelegea nimic. Din fericire pentru el si din nefericire pentru ceilalti, a gasit o solutie la angoasele lui: a desfiintat complexitatea si urbanitatea (semne dintotdeauna ale civilizatiei). Tot comportamentul lui e unul al unui taran care se razbuna pe oras, pe modernitate.

  Fascismul a avut in general o componenta modernizatoare. Legionarismul e singura miscare fascistoida care cultiva ca ideal ruralitatea.

  PS Intr-o lume libera si democratica, daca individul X comite un delict, individul X este responsabil. El, X, nu familia lui, nu etnia lui, nu clasa lui sociala, nu coreligionarii lui, nu cei din aceeasi rasa cu el – doar X. Iar eventuala culpa se probeaza exclusiv la tribunal, respectindu-i-se lui X toate drepturile civile si procedurale. La tribunal, nu la biserica, nu in fata multimii gata sa-l linseze, nu in fata revolverului.

 13. sorin cucerai said

  Domnule Humor, ce-a spus Patapievici despre „romani”, domnule?!?

  Cit priveste afirmatia pe care i-o atribuiti premierului israelian (care dintre ei?), imi puteti oferi sursa?

  Si unde a facut Bill Gates declaratia pe care i-o atribuiti?

 14. sorin cucerai said

  @ Radu Humor

  Si unde spuneti ca erau economatele astea (sau ce-or fi fost ele) care impanzisera tara mai ceva ca mic.ro-urile de azi ale lui Patriciu si care bagau groaza in jecmanitorii de comercianti evrei, falimentindu-i? Pentru ca nici macar Codreanu nu le mentioneaza…

  Ma gindesc ca daca asta ar fi fost solutia lui la „problema jidaneasca” (scoaterea comerciantilor evrei de pe piata prin metode concurentiale), s-ar fi mindrit cu ea – si cu succesul ei. Or, Codreanu nu se mindreste nici cu una, nici cu cealalta.

  Oare idealul secret al lui Codreanu (pe care doar dumneavoastra il intelegeti si il expuneti, iata, astazi intregii lumi) a fost ca etnicii romani sa devina comercianti mai priceputi decit cei evrei? Oare asta sa fi vrut el de fapt atunci cind si-a propus sa faca „din fiecare român un erou, gata de luptă, gata de jertfă, gata de moarte”? Daca da, atunci retorica l-a tradat intr-un mod lamentabil – fiindca ceilalti legionari se pare ca au inteles cu totul altceva. Iar el nu i-a contrazis niciun moment.

  ……
  @ Tiberiuorasanu

  Eh, domnule, asta este trista soarta a neutrolilor: sa isi piarda vremea…:)

  • 🙂

   Eh,,, din păcate, singura problemă cu adevărat majoră pe care o mai au oamenii care îşi mai merită acest apelativ, este că le conferă prea multă atenţie unor indivizi care folosesc regulile conversaţiei civilizate, în scop contrar unei discuţii în care „argumentul” este suveran.

 15. Radu Humor said

  „Domnule Humor, ce-a spus Patapievici despre “romani”, domnule?!?”
  Pai ce sa spuna si el ?
  Ce-a gandit si ce va faceti dvs ca nu stiti ( mai bine stiti ce-a facut Capitanul acum 70 si ceva de ani, decat colegul dvs. acum vreo 20 ?!):
  Ca romanii au o constitutie(fizica, ca cealalta e buna, doar ca nu se respecta 😉 ) de fecala , cu in cacat in loc de inima,etc., iar in capul lor s-au cacat si s-au pisat toti navalitorii care au trecut pe aici (banuiesc ca i-a pus la numaratoare si pe ai lui, care atunci cand nu fac chiar pe ei de frica , nu se pot abtine sa n-o faca pe altii, etc.)
  Vedeti, dvs daca n-ati avut inspiratia de a spune cam tot ce ganditi despre romani, trebuie sa mai asteptati pana sa prindeti un post bine platit de la bugetul tarii cu asemenea locuitori 🙄
  Bill Gates a comis-o in cadrul unei conferinte TED ( nu va mai traduc, ca stiti cu siguranta ce inseamna) atunci cand se referea la modul de reducere al emisiilor de gaze in atmosfera.),
  dar cum stiu ca stiti si despre asta(mai ales ca a fost chiar la sfarsitul anumui trecut),n-o sa-mi bat capul sa caut exact unde am gasit aceasta stire, ca nu asta intereseaza de fapt, ci felul in care se pune , deja pe fatza problema !

  Si da, aveti dreptate: „Codreanu nu se mandreste nici cu una, nici cu celelalte” (n-a avut „mandre” cum au altii!)
  Asta cu presedintele Israelului condamnat pentru un fel de viol si hartuire sexuala, tot n-o stiti, ca-i tot recenta !?) .
  Si apropos de care-i premierul si care-i presedintele, daca nu-i vorba de ai mei, nu prea ma intereseaza sa retin numele, ci doar faptul in sine, dar daca vreti sa ma faceti, asa de-al dreaku, sa umblu hai-hui pe internet pot s-o fac cand voi avea mai mult timp si cand va voi crede ca sunteti atat de strain de unele lucruri ! 😉
  Atunci cand aveti nelamuriri in asemenea delicate probleme de Istorie(adevarata!) ale Romaniei acelor ani ati putea apela la Mihai Neamtu, care a fost obligat sa se faca ca uita anumite preocupari anterioare (asemanatoare cu ale lui Cristoiu), pentru a avea in schimb alte preocupari mult mai bine platite , dar ale carui studii au ramas si v-ar putea fi de real folos, si dvs si mie , ca m-ati scuti sa tot aduc dovezi, si as putea sa ma ocup de alte probleme mai folositoare, cum ar fi aducerea cu picioarele pe pamant a celui ce se inalta de indata nici n-o sa-l mai putem zari prin Olimpul din Corabia!

 16. trimi said

  Se poate discuta cu picioarele in apa rece despre istoria Romaniei domnilor Cucerai si Radu Humor?

 17. trimi said

  Ce ziceti incercam?

 18. sorin cucerai said

  @ Trimi

  Se poate discuta cu picioarele in apa rece despre orice. Nu cred ca dialogul dintre mine si domnul Humor e necivilizat. Discutam afirmatii, argumente si fapte istorice – si chiar daca discutia este in contradictoriu, nu ne injuram de mama, nu comitem atacuri la persoana, nu ne excomunicam reciproc.

  Ce anume vi se pare atit de necivilizat incit ati simtit nevoia sa interveniti pentru a ne atentiona?

 19. trimi said

  Nici pomeneala sa va atentionez!
  Dar asta nu mi-a placut!
  ”Eh, domnule, asta este trista soarta a neutrolilor: sa isi piarda vremea…:)””
  In rest despre dreapta romaneasca antebelica putem vorbii zile intregi!
  Inclusiv despre Zelea Codreanu
  Iar lui nea tiberiu i-am raspuns.
  Ca tema adiacenta de discutie ar fi:
  Ce mai inseamna dreapta acum in Romania ?
  Si cine se considera de dreapta acum ?
  Sau cine se autointituleaza de dreapta?
  Si ca o adenda domnule Cucerai ce ar fi sa intocmiti o lista cu cei mai proeminenti intelectuali de dreapta in perioada interbelica si cu cei care se dau de dreapta acum.
  Cred ca ar fi interesant daca ati lipii si o lista cu opere si lucrari.
  Cam mult am solicitat ?
  De la dvs. astept ceva interesant mai ales ca aveti dupa cate stiu educatie filozofica

 20. sorin cucerai said

  Domnule Humor, eu am o alta interpretare a spuselor lui Horia Patapievici decit dumneavoastra. Stiu ca interpretarea dumneavoastra este cea standard in cercurile nationaliste, insa nu o cred corecta. De fapt, stiu sigur ca nu e corecta.

  Patapievici a facut afirmatiile respective cindva la inceputul anilor ’90. Daca va aduceti aminte, atmosfera era destul de tensionata pe atunci: eram la inceputul democratiei, iar sustinatorii lui Ion Iliescu si ai FSN-ului si sustinatorii partidelor istorice se urau aproape visceral. Vorbele grele curgeau de ambele parti – iar din partea lui Iliescu si a FSN-ului mai curgeau si tot felul de muncitori de la IMGB care faceau ordine sau mineri pasionati de horticultura in Piata Universitatii.

  E probabil ca „fesenistii”, cum ii numeam noi pe sustinatorii lui Iliescu, nu intelegeau de ce sustinem noi partidele istorice. E sigur insa ca noi nu intelegeam de ce atita lume sustine FSN-ul si pe Ion Iliescu. Priveam uriasa majoritate pro-fesenista din societate cu ura, cu frustrare, cu durere si cu spaima ca ne va inchide viitorul pe care noi reusisem sa-l intredeschidem.

  Din aceasta ura, frustrare, durere si spaima au iesit foarte multe lucruri. Bunaoara, au iesit acele rinduri scrise de Horia Patapievici. Inlocuiti, va rog, in acel text „roman” cu „sustinator al FSN” si veti obtine exact ce-a vrut sa spuna atunci Horia Patapievici. Cheia asta de lectura era, la acel moment, accesibila oricui – inclusiv simpatizantilor FSN. Intre timp cheia s-a pierdut sau a inceput sa fie ignorata cu buna stiinta pentru a-l putea acuza pe Patapievici ca uraste poporul roman.

  Despre celelalte afirmatii pe care le-ati facut si cu privire la care v-am cerut lamuriri (si in primul rind precizarea sursei), atita vreme cit refuzati sa le probati le voi considera inexistente (deci irelevante).

  Altfel, nu am aflat inca opinia dumneavoastra despre credintele domnului Codreanu. Le reiau in rezumatul facut de mine, in speranta ca de aceasta data voi obtine si punctul dumneavoastra de vedere.

  „Iata asadar, domnule Humor, ce crede carismaticul domn Codreanu. Ca democratia trebuie desfiintata pentru ca destrama unitatea etnica, ca nu exista cetateni inzestrati cu drepturi pe care statul e tinut sa le recunoasca si sa le respecte, ca statul nu este expresia natiunii civice, ci a etniei (a unei singure etnii), ca etnicii romani au obligatii, nu drepturi, si ca trebuie sa se comporte ca “un erou, gata de luptă, gata de jertfă, gata de moarte”, ca legionarii vor rezolva “problema jidaneasca”.”

 21. sorin cucerai said

  @ Trimi

  Dar domnul Humor si cu mine nu despre dreapta romaneasca discutam acum, ci despre un proiect politic anti-democratic care inca mai are sustinatori.

  Cit despre „dreapta” si „stinga”, eu nu acord vreo relevanta acestor termeni, desi azi pare sa fie din nou la moda sa afirmi ca esti „de dreapta”, cum pina relativ de curind era de bon ton sa zici ca esti „de stinga”. „Dreapta” si „stinga” sunt termeni atit de vagi incit o discutie in acesti termeni nu mi se pare deloc promitatoare.

  Despre retorica „stinga-dreapta” am discutat (foarte pe scurt, e drept) aici: http://forum.liberalism.ro/viewtopic.php?t=3996&start=475#40067 .

 22. Kibby said

  dl RH e ori un idealist sugubatz ori e un mishel de simbrias
  din pacate nu doar discutia dreapta/stinga e inutila, ci chiar termenul de partid e un overstatement pt ro. imi pare (totusi) rau

  • Radu Humor said

   @ Kibby
   Ati uitat sedila –
   Mie imi place sa cred ca-s doar un roman ceva mai curajos ce are curajul sa spuna in fatza niste adevaruri.
   N-am scris niciodata la comanda, ba mai mult atunci cand am fost sef am fost totdeauna de partea subalternilor si mai tot timpul in contradictie cu niste tembeli numiti politic (sefi)
   Nu sustin ca intotdeauna dreptatea-i de partea mea, dar de cele mai multe ori- Da !
   Sunt de acord cu dvs ca dreapta si stanga au ramas expresii lipsite de continut, dar eu merg mai departe si spun ca pentru a deosebi intre ele formatiunile politice existente si viitoare va trebui sa nu ne ferim a le judeca dupa dragostea lor de neam si tara.
   Singurul test-turnesol care le coloreaza/evidentiaza diferit, si-n functie de care ar trebui sa ne orientam!
   Si inca ceva :
   Nu intentiile, declaratiile si promisiunile facute, ci actiunea practica, cu urmari in timp si nivel de trai !
   Cand incepi sa afirmi fara teama si rusine ca statul nu-i obligat sa aiba grija de cetatenii sai, inseamna ca ai mari probleme pe care nu ti le mai poti rezolva decat in opozitie sau chiar prin alte instante, nu numai morale !
   Si nici nu sunt si nici nu sustin asistenta sociala, ci zicala acea cu undita 😉

  • sorin cucerai said

   Lol, chiar ca termenul de partid e un overstatement in cazul romanesc. 😆

   PS Nu stiu exact ce e domnul Humor, dar bag mina-n foc ca nu e „un mishel de simbrias”.

 23. sorin cucerai said

  Domnule Humor, fara indoiala ca e frumos si bine sa-ti iubesti tara, insa eu unul nu l-as introduce pe Codreanu in categoria „iubitorilor de neam si tara”. Decit poate la una din variantele patologice ale acestei iubiri. Stiti, si iubirea are patologiile ei.

  • Radu Humor said

   I se poate reprosa doar faptul ca si-a iubit prea mult si neamul si tara !
   Eventualele greseli care i se imputa nu le-a savarsit fata de neam si tara, ci pentru neam si tara !

   P.S. M-a impresionat foarte placut, felul deosebit in care ati inteles sa va serbati cei 4 anisori ai fetitei dvs ale carei prenume deosebite mi-au intarit convingerea ca sunteti niste oameni deosebiti, dedicandu-i acele poezii!
   Sa fiti sanatosi si sa va bucurati impreuna, ea de dvs si dvs de ea !

   P.S.
   O sa-mi fie extrem de greu sa ma mai contrazic cu dvs. 🙄
   Dar daca trebuie….

 24. Radu Humor said

  Domnule Sorin Cucerai
  Sincer sa fiu intre HRP si VT l-as alege oricand pe primul , trecand chiar peste cele luate in discutie ( desi se spune ca orice etnic suporta mai bine injuraturile , chiar si nemeritate, venite din partea unuia de-al lui , decat de aiurea 😉 ).
  Pentru ca citind printre randuri, in afara de faptul ca le lipseste acelasi lucru :oops:, si mari asemanari intre felul lor de a-si castiga o paine alba, nu prea sunt , domnul Patapievici a reusit sa respecte in sinea lui mai mult decat celalat oamenii in mijlocul carora traieste, indiferent de apartenenta la vreo etnie( am curajul sa spun ca acum in Romania s-a ajuns intr-o asemnea faza, dar in sens invers !).
  Faptul ca despre FSNisti aveam si eu pareri asemanatoare ( e vorba insa de indivizi in primul rand cu mapa si mai apoi de cei cu sapa, bita sau lampasul) ar putea sa ma faca sa-l inteleg pe HRP cu conditia sa-si puna cenusa in cap si sa nu ajunga prea sus nu fata de calitatile lui intelectuale , ci fata de impresiile lui, care macar in acest fel trebuiau amendate !
  Asa insa, sfidarea oricaror reguli de bun sintz la care l-au impins , la comanda, altii , are darul de a crea suspiciuni si resentimente la fel de nefiresti, dar indreptatite din partea unora.
  Dupa cum cred ca numirea lui VT este un afront adus adevaratilor anticomunsiti si victime ale securitatii, tot asa nici numirea lui HRP nu mi se pare deloc indreptatita si doar pentru el fericita !

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Intuitia d-voasta functioneaza inca o data corect. Bine faceti ca lasati balta legionarii (oricum n-aveati cum sa-l dovediti pe dl. Sorin Cucerai cu prostii) aducand discutia spre Basescu. Parca ati fi din ehipa de negociat aliante a florii politice romanesti, stiind care va sa zica ce si cum sa faceti sa-i sensibilizati pe ce-i care pentru ca nu pot fi rapusi ar trebui sa vi-i face aliati sau macari utili (macar virtuali, formali sau cam asa ceva). Sunt si eu curios cum va functiona mecanismul de levitare (levieul) cand ii veti da cu Basescu in cap d-lui Cucerai, ca-ntr-o amicala bataie pe umar (umar fara stele).

   In fine ce voiam eu sa zic (si vai sunt asa de ramas in urma cu zicerile ca mai bine as tacea) este ca HRP in maiastrele ziceri de prin in anii 90, care pe mine unul m-au uns la suflet si care in schimb i-au lasat rece ani si ani de zile pe cei ca domnia voastra (pana s-a apucat omul sa aiba optiuni politice ceea ce v-a activat brusc memoria afectiva), asadar in acele ziceri, el, HRP, vorbea la persoana intai plural. Tot ce spunea se referea la „noi”, (noi romanii, nu voi romanii), asumandu-si nu doar istoria ci si defectele poporului din care face parte si a carui limba o vorbeste. Pentru a-i amenda zicerile (superb de percutante, incarcate pana la refuz de disperare si revolta, nu de resemnare) a trebuit sa veniti „voi” ciudatii sa-l evacuati (de forma, conventional, prosteste, galagios) in afara istoriei, in afara Romaniei, in afara valorii (revendicand in schimb o Romania a celor incompatibili cu orice valoare), incercand sa-l trimiteti in neant (pe el si pe altii ca el) sau in Israel, sau nicaieri. Cu el dat afara, exilat in vid, tot ce a spus despre noi (atat de trist si de adevarat uneori) a putut capata dimensiunea unei injurii utile politic. Domnule plin de ura animalica, v-a injurat unul de-al d-voastra, din casa, din patrie, nu de aiurea. Cam acelasi soi de lucruri le-a spus despre poporul roman Ion Cristoiu, aproapele d-voastra, dar nici n-ati bagat de seama. Este d-le Radu Humor ca si cum v-as declara vorbele (indiferent de vorbe) ca fiind nule, injurioase, demne de dispret, dupa ce mai intai v-as evacua in Neanderthal (pe baza faptului ca de acolo se trag stramosii d-voastra). Taci evereule! Taci primitivule!… Totusi n-as face asta nici daca n-as avea cum altfel sa contest ceea ce tot spuneti. Daramite ca nici vorba de asa ceva.

   • Radu Humor said

    Sunteti obositor Dle Goe !
    De fapt se zice ca obositori in adevaratul inteles al cuvantului sunt prostii, dar sa te fereasca Dumnezeu si de destepti cand vor s-o faca pe prostii 😉
    Doar asa ca sa se alinte 😉

 25. Dl.Goe said

  Ia te uita! Am stat azinoapte târziu la Cosman, până la ziuă (am facut-o lata cu niste amici, am vorbit mult despre Radu Humor) si… am pierdut „petrecerea” „pe-trecuta” „acasa”. Sunt mahmur sau mi se pare?

  O piesa de vis (ca un vis) in care s-a jucat cu (a)casa inchisa. Voi incerca s-o revad in reluare (pe programul 2). Asa dintr-o sorbire (ca la Milcov 5 stele) admirabil curajul romanlor mai curajosi e felul lor care spun… aååîa… lucruri (mai in fata sau mai in fund), fara sa riste nimica. Bravos.

  P.S. Sorin Cucerai – de unde aveti d-le atat rabdare? Sunteti ceva de speriat.

 26. sorin cucerai said

  Domnule Humor, multumesc frumos pentru urari!

  Altfel, daca admiteti ca Zelea Codreanu a si gresit (fie si din motivele generoase pe care i le atribuiti), cred ca ma pot opri aici.

  Totusi, credeti ca I G Duca, de exemplu, nu-si iubea tara? Credeti ca daca cineva nu este legionar sau simpatizant al legionarilor nu-si iubeste tara? Credeti ca a te opune legionarilor (fie in termeni practici/politici, fie in termeni de opozitie doctrinara/teoretica) inseamna a nu-ti iubi tara? Credeti ca a-ti iubi neamul inseamna neaparat a uri alte neamuri si a dori sa le elimini? Credeti ca daca cineva militeaza pentru o societate in care toti cetatenii sa aiba drepturi egale nu-si iubeste neamul?

  Eu unul cred ca pina si Dej si Ceausescu isi iubeau tara – dar intr-un mod cu totul funest pentru tara. Exista si moduri criminale de a-ti iubi tara si neamul, domnule Humor. Atunci cind, din iubire excesiva, obsesiva si ingusta, ajungi sa strivesti obiectul iubirii tale. Prin urmare, iubirea de neam si tara nu justifica orice si nu e o scuza pentru asasinate ori atrocitati.

  …Si doua ultime precizari.

  1. Va asigur ca Horia Patapievici a facut si face o treaba excelenta la ICR. Cind va veni momentul – si, din nefericire, va veni -, voi detalia.

  2. Inteleg ca gasiti discutabila competenta morala a lui Vladimir Tismaneanu – nu insa si competenta lui profesionala. Dar condamnarea comunismului nu a fost facuta de X sau de Y, ci de Presedintele Romaniei (oricine va fi fost acesta). Vladimir Tismaneanu doar a coordonat redactarea unui raport pe baza caruia Presedintele Romaniei sa pronunte condamnarea comunismului.

  Iar pentru redactarea unui astfel de raport e nevoie de competenta profesionala, nu neaparat de competenta morala. Credeti ca prietenul meu Marius Oprea ar fi produs un raport mai bun? Credeti ca printre fostii detinuti politici se gasea cineva cu competenta profesionala a lui Vladimir Tismaneanu?

  Cit despre competenta morala, ce-i reprosati? Ca parintii lui au fost comunisti? Asta nu e vina lui. Ca e evreu? Nici asta nu e vina lui – si, in general, nu e o vina.

  Ca si-a inceput cariera in tara scriind texte de propaganda? Ca pe toata perioada de dinainte de emigrare nu pare sa se fi pronuntat niciodata deschis/public impotriva regimului comunist? Bun, hai sa zicem ca toate astea ii pot fi imputate.

  Dar emisiunile de la radio de dupa emigrare? Dar cartile si articolele? Dar faptul ca a sprijinit deschis Piata Universitatii (poate nu stiati, dar Vladimir Tismaneanu a fost printre primii care l-au vizitat pe Marian Munteanu la spital)? Dar faptul ca a fost si a ramas tot timpul sustinatorul pro-democratilor si pro-europenilor din tara asta? Oare ce-ar mai trebui sa faca, dupa dumneavoastra, pentru a arata ca daca a gresit in tinerete, si-a ispasit cu virf si indesat greseala?

  Ati incercat vreodata sa va imaginati cum e sa fii Vladimir Tismaneanu in Romania?

  • Radu Humor said

   @SC :
   „Ati incercat vreodata sa va imaginati cum e sa fii Vladimir Tismaneanu in Romania?”

   Pai eu n-am incercat, dar a incercat prietenul dvs Marius Oprea si ati vazut ce-a iesit 😉

   Incepeti sa semanati tot mai mult in discurs si argumente cu Mihai Neamtu in faza premergatoare cooptarii lui in echipa mortii (investigatiilor!) lui Tismaneanu !

   P.S. Nici nu stiu care-i prenumele corect Mihai sau Mihail….
   In schimb stiu ca se apropie o memorabila si sfanta zi pentru romani, cea in care s-a zamislit gandirea ancestrala in trup omenesc si s-a coborat ca un dar de la Dumnezeu pe acest pamant stramosesc !
   Restul sunt vorbe…….

   • Dl.Goe said

    „In schimb stiu ca se apropie o memorabila si sfanta zi pentru romani, cea in care s-a zamislit gandirea ancestrala in trup omenesc si s-a coborat ca un dar de la Dumnezeu pe acest pamant stramosesc!” – ??!??! Am impresia ca ati stat prea mult in preajma lui AVP.

   • sorin cucerai said

    Eh, ocoliti intrebarea:).

    Altfel, eu cred ca Vladimir Tismaneanu a gresit cind a preluat IICCR asa cum a facut-o. Si mai cred ca greseste si cind, avind o functie publica, are pozitii publice partizane in favoarea unui om politic si a unui partid.

    Nu i se poate reprosa lui Vladimir Tismaneanu ca este pro-basescian. Este dreptul oricarui cetatean al acestei tari sa aiba propriile optiuni politice. Dar i se poate reprosa lui Vladimir Tismaneanu ca este pro-basescian si pro-PDL desi este un functionar public (remunerat sau nu, asta n-are nicio importanta). Acelasi repros ii poate fi adus si lui Horia Patapievici (si cred ca si lui Marius Oprea).

    Dar toate astea sunt o alta discutie…

    PS Din cite stiu eu e Mihai, dar si-a adaugat un „L” in coada ca sa sune mai teologic 😆 .

 27. Radu Humor said

  Dar ce-ai vrea dta sa risc si nu risc eu , dar mai ales de ce trebuie sa risc eu in tara mea atunci cand spun niste adevaruri care nu convin decat romanilor 🙄 😉

  Aici, cu rabdarea dlui Sorin Cucerai suntem in fine de acord : am remarcat-o si eu mai ales in dialogul cu cel urcat la ceruri, in viata fiind inca!
  De fapt aburcat, de unii ca @Stely ( sanatate lui Dragos si tuturor celor din jurul lui !), neamtului cu gura de aur si inca vreo cativa care vad ca se retrag discret din aceasta nebunie curata !

  • Dl.Goe said

   Pai atunci, stimate domn, daca nu riscati nimic (in tara ta), in ce consta curajul pe care-l afirmati?

   • Radu Humor said

    Dar de ce ar trebui sa risc ?
    Altfel nu pot spune lucrurilor pe nume ?
    Pe bune acuma cum va explicati ca urmatorul meu coment nu apare de loc la VP, iar la Contributors lui Tismaneanu apare si este sters imediat ce ajunge unde trebuie :

    Radu Humor spus

    ianuarie 14, 2011 la 5:16 pm 00 Rate This
    Alin si-a luat Fumurescu-n cap !
    Poate pentru ca pune acelasi articol si la VoxPublica si la Contributors
    Asa ca asta nu apare nici unde :

    Romanii au o vorba cu mielul care suge la doua oi , si alta cu jucatul la doua capete ( tot un fel de supt pana la urma ).
    Vad ca ati inventat -o si pe asta care n-o stiam : cu “Vox Publica” si “Contributors”, ce are rolul de a le face mai bine intelese pe celelalte.
    Parerea mea este ca Volodea Tismaneanu si-i facut o gazeta de perete la care au voie sa-i raspunda numai cei care-l lauda ( pe Basescu si pe el, ofcourse ).
    Asa ca nu ma mira ca aveti mana si gura libera pe acolo !

    Apropos de colegii de la medicina:
    Se pare ca mai multi au jucat la doua capete si binenteles cu unul s-au trezit in gura
    A.B un bun prieten si coleg al dvs a sustinut ca este obligat sa voteze cu Base si ai lui ca-i vorba de salariul jumatatii lui, promis sa se mareasca substantial, dar care pana la urma s-a redus ( e drept nu chiar asa substantial ).
    Un altul a carei sotie a nascut de Boboteaza (prietenii stiu ce-i aia !) , refuzand sa faca o nastere prin cezariana inainte de 1 ian.2011, data la care intra in vigoare noua lege cu concediul de maternitate, va transmite de asemeni “calde salutari” !
    Dar dvs tineti-o tot asa ca nu se stie de unde sare iepurele si bocu-n carare 😉

    Răspunde

    • Radu Humor said

     In schimb comentul pe care-l aduc aici cu scuzele de rigoare apare fara probleme :

     9
     Sint gelos ca un bou. Stiu ca nu e frumos
     Stiu ca nu-i de folos, si cu toate astea sint gelos.
     Sint gelos cind o fac la baie,
     cind risnesc cafeaua, cind ma-mbat prin ploaie
     venind de la SeRvIciu,
     Cind ascult vreun discurs cu Patriciu.

     Sint gelos cind ma chiaptan si cind imi trag pantalonii
     Si cind apar la OTV, cind ma privesc gibonii
     Ce se holbeaza la Bassescu.
     Cind vad damele din fata hotelului Bucuresti,as vrea sa mi-o …esti,
     Damele care nu spun nu
     Si se duc cu baietii
     Daca primesc marafetii.

     Imi pare rau, dragoste, asa sint, nu pot fi altfel,
     sunt cam tembel.
     Nu ma pot stapini sa nu te vad la alt pdist in brate
     Nu pot sa-mi stapinesc chinul asta interior
     Nu mai am niciun chior,
     L-astept pe basse in decor.

     Sa nu-ti fac reprosuri cind vii tirziu…
     Mi-e frica atunci cind esti prea vesela,
     esti o tembela.
     Si m-apuca dracii cind te vad pdlista-amarita
     Si ma gindesc: hait! acum a facut-o,
     Hait! A facut-o, e clar!psdistii te-au f…t iar.

     Sint gelos. Stiu ca nu e frumos.
     Stiu cit sint de pupincurist si hidos, si cu toate acestea sint gelos.
     Sint gelos cind imi tratez paradontoza la dentist,
     Cind vorbeste la Actualitati vreun ungur iredentist,
     Sint gelos cind facem dragoste si cind dorm
     Sint gelos, enorm!

     Ma gindesc ca se stie si ca amicii pnlisti ma privesc cu mila,
     Incerc sa te fac sa te tradezi prin metode subtile,
     Fac pe democrat-liberalul in probleme sexuale
     Te privesc in ochi, te rog sa nu ma minti,
     Ca te f.t in dinti.

     Stau imbufnat ca o buha,cite o dimineata intreaga
     Si nu mai sint eu insumi, nu mai sint eu insumi, dragoste!

     Sint gelos cind bat la masina
     Sint gelos cind il citesc pe Domozina
     Sint idiot de gelos cind in Kundera toti se culca
     Cu toate,Ridzee sau Anasstate si cind in decor Ioana Bulca
     recita ceva
     Sint gelos cind halesc vreun calup de halva.

     Gelos cind ud cu pisat florile, cind stranut
     O flegma ma deranjeaza-n git
     Scenariile lui Feldman ma innebunesc
     Posibilitatile, probabilitatile ca Basse sa cada ma aiuresc,
     Sint gelos cind rahat maninc
     Si imi musc unghiile,bani de la partid n-am, si ma foiesc si pling…

     Imi pare rau, dragoste.
     Asta e.

     Autor: Mircea CartarĂscu
     Poezia SÎNT GELOS, LUA-M-AR DRACU… de Mircea CartarĂscu

     Mircea_
     2011-01-14 13:42:13 | Raporteaza
     Răspunde

     Ei, dar acolo nu apare numele lui Volodea ,
     mai ales intr-un context critic 😉
     OED !

    • Dl.Goe said

     0) Cred ca a fost sters exact din aceleasi motive pentru care a disparut pagina lui AVP de la Wikipedia: pentru ca nu e notabil/marcant. Nici macar in subversivitate. Incercati (si) la „Rasboiu”.

     1) Romania are unul dinte programele de incurajare a natalitatii printre cele mai generoase din lume. Altii mult mai dezvoltati nici in visele lor cele mai roze n-ar putea visa sa stea acasa un an de zile, platiti de stat, cu noii nascuti. Va cacati pe d-voastra degeaba pentru a-i mai stoarce inca odata lamâia cu inca ceva lui Basescu.

     2) Domnule nu mai tot jucati leapsa pe ouate cu cuvintele. Nu eu am zis ca ar trebui sa riscati (si nici nu riscati nimic) pentru a debita fel de fel de adevaruri. D-voastra ati afirmat in forma de clamare ca sunteti un roman curajos care rosteste adevaruri incomode. Eu voiam doar sa aflu in ce consta actul de curaj. Ma lamuriti sau nu?

  • Dl.Goe said

   Si de ce-l tot scoateti la inaintare pe avp (un poet obsucur si un personaj minor in peisaje) de fiecare data cand aveti probleme tehnice cu patriotismul? Va considerati cumva un maestru al eschivei si diversiunii?

  • Dl.Goe said

   Fraza asta (pe care ati aruncat-o la bord): „Dar ce-ai vrea dta sa risc si nu risc eu , dar mai ales de ce trebuie sa risc eu in tara mea atunci cand spun niste adevaruri care nu convin decat romanilor” – e prost construita si aduce confuzie.

   „Adevarurile” (ah) care nu convin, cui nu convin si cui convin? Ca din ce-ati scris nu se intelege exact ce-ati vrut sa spuneti. Din felul in care ati scris fraza (si nu e o intamplare ci un act ratat tipic) se poate intelege in egala masura ca romanii sunt singurii carora nu le convin inconvenabilele adevaruri dar se poate intelege la fel de bine si invers. Presupun ca ati vrut sa spuneti invers si anume ca ceea ce spuneti d-voastra le convine doar romanilor. Ceea ce este fals. Mie de ex, cel mai adesea, nu mi se par acceptabile lucrurile pe care le spuneti ca sa nu va plictisiti. Si sunt român-român, sadea, prin cetatenie, etnie, religie, traditie si emotii. Sper ca nu veti avea ideea nefasta de a-mi contsta faptul de a fi român, domnule Radu Humor.

 28. sorin cucerai said

  „Dl.Goe spus
  ianuarie 14, 2011 la 10:10 pm

  “In schimb stiu ca se apropie o memorabila si sfanta zi pentru romani, cea in care s-a zamislit gandirea ancestrala in trup omenesc si s-a coborat ca un dar de la Dumnezeu pe acest pamant stramosesc!” – ??!??! Am impresia ca ati stat prea mult in preajma lui AVP.”

  Nu, nu, domnule Goe. Bizarul cult al lui Eminescu a inceput de la Iorga – care l-a numit „omul deplin al culturii romanesti” (sintagma pe care ulterior a preluat-o Noica) – si a fost dezvoltat masiv de legionari si dus mai departe de national-comunistii ceausisti (si de legionari – vezi Noica).

  De-acolo ni se trage, nu de la AVP.

  • Dl.Goe said

   Parerea mea sincera este ca dl. Radu Humor n-a citit si nu citeste Eminescu. Cel mult citeste citate din Eminescu incluse in texte (bine) alese care-l incadreaza pe acesta la antisemiti. Cineva care e atins prin lectura de duhul lui Eminescu nu-si rezolva plictiselile existentale in felul in care o face dl. Radu Humor.

 29. nea Sorine ma contrariaza espresia „Bizarul cult al lui Eminescu”, te rog sa argumentezi.
  Io, in ciuda lipsei de incultura pe care o am in cap, citesc, mai ales cind sunt beat, poezie, cind sunt f. beat chiar poezie germana, si-ti spun, Eminescu e cel mai tare.

  Nea Sorine, tara are nevoie de eroi, cum spune vorba „cine n-are eroi sa-si cumpere”.

  • Dl.Goe said

   Sincer sa fiu si pe mine m-a frisonat nitel alternanta cuvintelor in formula propusa de catre dl. Sorin Cucerai (ma si enerveaza ca dansul trebuie sa semneze cu un pseudonim asa de plin rezonante format si din nume si din prenume si din renume in loc sa fi ales ceva ca altceva, in fine, alta mancare de peste) … Dar initial n-am avut curaj (puteti crede?) sa zic ceva/nimic. Pe urma cand mi-a revenit curajul mi-am dat seama ca dl.Sorin Cucerai este un logician. Sunt aproape sigur ca in mintea sa ariile „Eminescu” si „Cultul lui Eminescu” nu numai ca nu se suprapun, dar aproape ca sunt disjuncte.

  • Dl.Goe said

   Cat priveste „eroii” necesari (prin cumparare sau contra-facere) cred ca AVP (de ex) ar putea fi la fel de bun. Sper sa nu inteleaga cineva ca doar „asa” ar fi bun. Ati vazut filmul „Erou din intamplare” cu Neamtu Evreu (Dustin Hoffman)? Un film plin de invataminte.

   • Radu Humor said

    Da , domnilor !
    in fata evidentelor doar prostii raman neinvinsi !

    Am spus exact ceea ce initial n-ati inteles, adaugand aiurea un „le”(convine, iar ulterior ,i-ati demonstrat ca ati inteles foarte bine :
    Oti fi roman, dar nu bun, pentru ca nu exista roman bun care sa nu-l iubeasca pe Luceafar si nici strain rau care sa-l iubeasca, din exact aceleasi motive.
    Probabil nu aici spuneam ca Eminescu e semnificativ pentru testul turnesolului si nu cel cu securitatea de care amintea cineva :
    Intreaba ce parere are despre Eminescu si vei afla imediat cu cine stai de vorba !
    Ma asteptam ca macar in preajma lui 15 ianuarie sa va abtineti !
    Stiu ca e greu, dar merita 😉
    Ma amageam si eu ca solutia ers veche si rezultatul neconcludent !
    N-a fost sa fie …
    Ne despartim mai repede decat ar fi putut-o face zeci de doctrine 😉

    • Dl.Goe said

     Radu Humor – Ce sa ma abtin? D-le d-voastra sunteti comic sau tragic? Imi dau lacrimile afland ca nu l-as iubi pe Eminescu la parametri ceruti. Dar pe de alta parte imi vine „sa ma tavalesc pe mine de râs”. In context. Sunteti un fenomen d-le Radu Humor. Este un privilegiu rar ca va pot vedea „la lucru” pe viu, aici pe Arca, in deplina libertate de expresie.

     Totusi putem constata ca s-a redus aria celor care agreaza adevarurile pe care le livreaza posesorul adevarurilor, Radu Humor. Asadar, pana la urma, adevarurile respective convin doar romanilor buni. Acuma daca tot sunteti d-voastra cel care stabileste apartenenta la acel grup ati putea sa-mi spuneti cati membri contine respectivul grup, sau macar sa-mi dati inca un exemplu de specimen? Mie teama sa merg mai departe pe firul logic. Ma abtin. Na.

     Propun sa ne abtinem si-n preajma zilei de 24 Ianuarie. 26, ceva? Si chiar pe de sfantul Vali sau de Dragobete. Totusi iubirea…

  • sorin cucerai said

   @ Neamtu Tiganu

   Sper ca v-a lamurit domnul Goe inainte s-apuc s-o fac eu. Eu n-am spus nimic despre Eminescu, ci despre cultul cu care s-a procopsit – si pe care il consider bizar. Deci bizar e cultul, nu Eminescu.

   De ce zic ca e bizar cultul? Pentru ca sustine ca Eminescu e „omul deplin al culturii romanesti” – un fel de nec plus ultra. Eminescu, pentru adeptii acestui cult, nu e doar un poet remarcabil pentru vremea sa (si remarcabil si in general, dar pe alocuri – si pe destule alocuri – si un poet minor). Nu, Eminescu e cel mai mare poet roman ever, cel mai mare filosof roman ever, cel mai mare economist poman ever, cel mai mare politolog roman ever, cel mai mare fizician roman ( am citit o interpretare halucinanta la „La steaua”), cel mai mare istoric roman ever, cel mai mare filolog roman ever – si, in general, cel mai mare roman ever.

   Veti recunoaste, sper, ca un astfel de cult e cit se poate de bizar.

   • Radu Humor said

    Eminescu e vrei nu vrei (si ever)cel mai stralucit produs al gandirii romanesti de pana acum .
    Iar faptul ca unii se dau de ceasul mortii in urma exactitatii cu care-i pune la locul lor, este cel mai bun si meritat elogiu care i se poate aduce postmortem.
    Iar romanii nu vor uita niciodata cine i-a grabit sfarsitul tragicului destin :mrgreen:
    Pana la urma nefiresc era daca-l iubeaau strainii si nu romanii :mrgreen:

    Nu vi se pare cel putin curios ca trei dintre cei care s-au ingrijit de aparitia operei sale politice au sfarsit in mod cat se poate de misterios ?!

 30. nea Sorine, asta e cu intelectualii astia citesc si scriu prea mult, eu spun ca e suficient sa-l citesti pe Eminescu, atit si nimic mai mult!

 31. Radu Humor said

  Nu credeti c-ar trebui schimbat titlul articolului in :
  „Usor cu Eminescu pe scari…”

  Ca deja vad cateva regretabile accidente cerebrale….

  • Dl.Goe said

   Faptul ca sunt admise comentariile off topic nu presupune ca ar trebui sa fie modificata postarea la care se comenteaza. E ca si cum ati cere filmului sa-si schimbe titlul pentru a reflecta continutul spoturilor publicitare care-l tot intrerup.

 32. Radu Humor said

  „Ma lamuriti sau nu? ”
  Recunosc ca e greu s-o fac !
  Dar incercati si dvs sa va lamuriti/satisfaceti singur, ca o laba pe cinste face la fel de bine, ca…. tenisul cu fata la perete ( pe care ai avut grija sa pui o poza sexy 😳 )
  V-o spun din proprie experienta ca am vazut multi pereti cu asemenea poze ! 😉
  Bine, dar asta ar insemna sa-l dati jos de-acolo pe Basescu,
  ceea ce ar fi imposibil mental, nu ?!

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Nu uitati sa stergeti din cand in cand monitorul si tastatura. Lucrurile pe care le… aruncati la nervi nu trec dicolo.

   Nu, nu, aici nu este WikiLeaks, scurgerile care va impaienjenesc vederea sunt acolo la dv. loco. Hai va rog eu.

   P.S. In privinta curajului de lamurit fiti pe pace. Eram edificat inca de la inceput. Am vrut doar sa va dau prilej de vorba si de satisfactii.

   • radu said

    “@ DlGoe :
    ” 1) Romania are unul dinte programele de incurajare a natalitatii printre cele mai generoase din lume. Altii mult mai dezvoltati nici in visele lor cele mai roze n-ar putea visa sa stea acasa un an de zile, platiti de stat, cu noii nascuti. Va cacati pe d-voastra degeaba pentru a-i mai stoarce inca odata lamâia cu inca ceva lui Basescu.”
    Domn Goe,
    Matele ai postat asta pe undeva sau e vreun haker avpist?
    Daca nu e un haker atunci am avut dreptate inca din august 2010 despre matale.
    PS
    Urmeaza raspuns nervos!

    • Dl.Goe said

     Nu, nu eram eu!

     Am impresia ca aveti o memorie fantastica de vreme ce va amintiti ce ati spus in august 2010. Despre mine. Pe 23? Pacat ca n-ati spus nimic despre mine pe 10 Mai. Sau ati spus?

 33. Dl.Goe said

  Si apropo de accidentele cerebrale vasculare si daca tot am ajuns off topic, ce-ar fi ca, in loc sa insistati cu fetisurile d-voastra personale, sa revenim la cestiune si sa ne spuneti care este parerea d-voastra personala despre simbioza propusa in biotop intre botanica-crinului si zoologia motanului. Vi se pare viabila?

  • Radu Humor said

   Mi se pare nu numai „viabila”, ci chiar mortala 🙂
   Pentru regimul portocaliu care nu poate fi invins decat tot de securisti si comunisti, de omenie, de data asta !
   Pentru ca daca e sa ne raportam numai la capii celor doua gaturi aflate in lupta, ultimile, ale balaurului comunisto-securist, orice om bine informat si mai ales bine intentionat l-ar prefera pe Voiculescu, care a dovedit ca are in sange si altceva decat wiziki, cum are celalalt si poate sa-si puna cunostintele si banii si in scopuri destul de nobile!
   Spre deosebire de preferatul dvs (n-am sa inteleg niciodata cum poate un om inteligent sa sustina ceva impotriva tuturor argumenmtelor de bun simtz 😉 ), care s-a dovedit un gainar in afaceri, falimentandu-le pe toate, incepand cu Flota si terminand cu Romania
   Care tot o afacere a fost pentru el si sleahta lui,numai ca acum, datorita crasei incompetente a fost obligat sa o vanda si pe asta la altii, ca de trecut direct pe numele celorlalti nu se putea, cum a facut cu altele pe care le-a trecut ba pe soata, ba pe fete , ba pe frate !
   Numai ca acum se poate spune ca s-a facut „frate cu dracu”, cum se spune in popor ( un cuvant care stiu ca va displace: e vorba de popor, nu de dracu 🙂 ) !

   P.S. Poate vreti sa stiti si parerea mea , foarte aproape de adevar, despre Crin Antonescu ?!:roll:
   A! va ajunge si va multumiti cu cea a lui Abalaru ?
   Pacat, ca ati fi aflat ca cel mai mizerabil lucru e sa arati si sa critici la altii, lucruri de care tu nu numai ca nu esti strain, dar mai ai tupeul si nerusinarea de a nu le recunoaste in ciuda tuturor evidentelor !
   Sau poate va razganditi 😉

 34. Kibby said

  off maiculitza, ce dracu o fi asa importanta politica in ro, mai ales – MAI ALES – ca tare aduce a chestie maro, umflata, cu circumvolutiuni.
  numa buna de dat palme. la chestie. si bete-n balta
  pai atunci, spor(uri) sa fie!!!
  o sa mai caut chestii faine pe youtube sa nu va plictisiti

 35. Radu Humor said

  @ DlGoe :
  „Cred ca a fost sters exact din aceleasi motive pentru care a disparut pagina lui AVP de la Wikipedia: pentru ca nu e notabil/marcant. Nici macar in subversivitate. Incercati (si) la “Rasboiu”.”
  Sa fim bine intelesi: Cand scriu pe forumuri, nu pot fi tot timpul conectat la maximul de performanta notabila pe care mi-l pretindeti, mai ales ca scriu si nici nu mai recitesc/corectez inainte de a trimite .
  O sa incerc si la alti „boy” cum ar fi asta pe care mi-l recomandati- „Rasboiu” …

 36. Radu Humor said

  „@ DlGoe :
  ” 1) Romania are unul dinte programele de incurajare a natalitatii printre cele mai generoase din lume. Altii mult mai dezvoltati nici in visele lor cele mai roze n-ar putea visa sa stea acasa un an de zile, platiti de stat, cu noii nascuti. Va cacati pe d-voastra degeaba pentru a-i mai stoarce inca odata lamâia cu inca ceva lui Basescu.”

  Wow ! Niciodata nu v-am vazut atat de revoltat aparator al lui Basescu !
  O avea Romania ( sau mai bine zis a avut!) un program de incurajare a natalitatii, dar de cand e la putere gasca portocalie, e clar ca mai are unul , tot de incurajare a mortalitatii si nu numai infantile, ci cam de toate varstele si toate culorile in afara celei portocalii !
  Si apoi pe cine sa ma cac si eu domnule ?
  Nu stiam ca exista si o asemenea hotarare de guvern 🙂

  • Radu Humor said

   Daca nu ma grabeam puneam in loc de „hatarire de guvern”,
   „ordonanta de urgenta „, ca mergea mult mai bine pentru ceea ce ma acuzati ca fac eu pe mine ( care doar in caz de urgenta se face :mrgreen: ), si se potrivea si cu activitatea de baza a acestui guvern, care doar astfel mai stie sa conduca, cacand de urgenta niste ordonante :mrgreen:

 37. Pe vremea cand Dumnezeu umbla cu Sf. Petru pe pamant, intr-o noapte ploioasa, au ajuns la marginea unui sat si abia au indraznit sa bata cu toiagul in prima poarta. Caini mari s-au repezit sa-i sfasie, dar numaidecat s-a auzit un glas barbatesc intreband:

  – Cine bate?
  – Oameni buni!
  Atunci omul, potolind cainii, i-a poftit in casa, unde nevasta si copiii abia se trezisera din somn, si a inceput a da porunci, dar cu blandete.
  – Mario, ia mai pune cateva vreascuri pe foc. Tudore, da fuga la fantana dupa o ciutura de apa proaspata. Ilenuta, ia vezi de o olita cu lapte proaspat.
  Si le-a dat sa se spele si sa se stearga cu stergare albe si i-au ospatat, si i-au dus sa doarma intr-o odaie in care mirosea a gutuie si busuioc…..

  A doua zi dimineata iar le-a dat sa se spele, i-a ospatat si le-a pus in traista niste mere cum nu mai vazusera si le-a urat drum bun.
  Si cum au iesit din sat, Sf. Petru a inceput sa se roage de Dumnezeu:
  – Doamne, fa ceva pentru oamenii astia, ca tare ne-au primit frumos!
  – Ce-ai vrea sa fac Sf. Petre, c-ai vazut ca nu erau nevoiasi.
  – Doamne, fa ceva ca sa-si vada macar o data sufletul!
  – Sa-si vada sufletul spui Sf. Petre? – Da, Doamne, sa-si poata vedea sufletul, asa cum vedem noi plopul cel de-acolo!
  – Bine, Sf. Petre, a raspuns Dumnezeu, privind ganditor la satul din vale.
  – Iar dupa o vreme, in neamul acela de oameni s-a nascut Mihai Eminescu”.

  “Atata timp cat pe aceste pamanturi, soarelui i se va spune soare, iubirii – iubire si poeziei, poezie, pe EL nimeni nu-l va tagadui.”

  GEO BOGZA
  ———-
  — Nu vezi tu, Mario, că tot ce gândesc eu îngerii împlinesc în clipă ? Ea îi astupă gura cu mâna . Apoi îi şopti la ureche : — Când plouă, toate grânele cresc ; când Dumnezeu vrea, tu gândeşti ceea ce gândesc îngerii.
  În zadar. Mintea lui era preocupată şi privirile ochilor lui mari erau aţintate asupra acelei porţi vecinic închise.
  — Aş voi să văd faţa lui Dumnezeu, zise el unui înger ce trecea.
  — Dacă nu-l ai în tine, nu există pentru tine şi în zadar îl cauţi zise îngerul serios

  EMINESCU

  • Radu Humor said

   Va multumesc Domnule !
   Pentru ca in ciuda nickului ganditi poate mai romaneste si decat mine !

   Va multumesc si dvs celor care, in ciuda impresiilor diferite pe care le aveti (din motive ce , inafara de unul, nu le inteleg !) veti accepta, ca de obicei, o asemena postare de exceptie !

  • Dl.Goe said

   Ma uimiti/surprindeti d-le Neamtu Tiganu! In cateva feluri diferite. N-as fi crezut sa fiti in stare. N-o sa stiti insa in ce fel anume ati reusit performanta. Va multumesc pentru postare.

 38. Radu Humor said

  „Apoi, când îţi aud nemulţumirile legate de România de azi, de orice natură ar fi ele, raportându-mă la Piteşti pot să-ţi explic de ce societatea noastră arată aşa cum arată. Odată ce ai aflat explicaţiile, poţi să faci ce ţine de tine să îndrepţi lucrurile, cel puţin în zona ta de activitate. Dacă nu eşti interesat să o faci,… ” (nimeni si nimic nu te poate obliga, da-i pe raspunderea ta si a urmasilor tai )
  Şi ţi-aş mai arăta câte asemănări sunt între ce se întâmpla în Piteşti şi ce se întâmplă şi astăzi în lume, inclusiv în România, chiar dacă sub o formă mult mai frumos ambalată. Aşa încât povestea asta cu “comunismul a fost cândva, nu mă interesează” poţi s-o spui, dar te poate costa.

  M.M.: – Vrei să spui că România de azi este aşa cum este şi din cauza a ceea ce se numeşte “fenomenul Piteşti”?

  – Da, nu am niciun dubiu că România de azi e influenţată direct de ce s-a întâmplat la Piteşti. Îţi dau doar câteva detalii: cultivarea neîncrederii, eliminarea sau batjocorirea discursului creştin, violenţa gratuită (pe străzi sau în media), luatul peste picior al oricăror repere morale etc. Atunci se făcea cu ciomagul, acum se face mai frumos, dar esenţa nu e diferită. Şi dacă te deranjează măcar unul din lucrurile de mai sus, poţi să înveţi din Piteşti cum să treci peste ele rămânând om. (…)

  Sunt concluzii la care a ajuns un tanar cercetator – Alin Muresan – al IICCMER condus de Vladimir Tismaneanu publicateintr-un interviu luat de Mihnea Maruta la aparitia exceptionalului lui studiu „Fenomenul Pitesti e una din cauzele Romaniei de azi !”

  Acuma poate va intelege si @ HR (Hmuor fara Radu) de unde vine dezlantuirea asta de ura nefireasca a unui dezaxat ca acel „om al padurii” impotriva unuia de-al sau :
  N-a fost atent si a lasat sa razbata la suprafata asemenea adevaruri, dar mai ales cele cuprinse in studiu, care reflecta atrocitati inimaginabile petrecute in perioada 1949- 1951, pe langa care Aushwitzul sau Birckenaul par uneori statinui de odihna.
  Mai este necesar doar sa amintesc ca pe atunci la putere in Romania erau „cinci evrei si-un sas iudeizat”, care s-au razbunat cumplit, aplicand torturi fizice si psihice de neimaginat ( tot ce s-a intamplat in lagarele naziste a fost perfectionat si „inbunatatit” cu o imaginatie diaboleasca !)
  Se pare ca persoana in cauzareprezinta imaginea fidela a tortionarului de atunci, a carei dorinta nedisimulata este de a putea iar sa foloseasca metodele de atunci !
  Monstri care continua sa ne insoteasca Istoria, pandind din umbra momentul favorabil !

  „Comunismul a fost undeva, candva, nu mai exista, spune si Otto Waldmann, acum marea problema a Romaniei e Miscarea Legionara si Capitanul !”
  Ba exista ! Primul, prin specimene ca tine, urmasi ai celor din 1949-1951, iar al doilea fenomen prin spiritul de dreptate, independenta si dragoste de neam si tara, care daca a supravietuit infernului de la Pitesti, va supravietui si infernului portocaliu abil regizat din umbra tot de unii ca voi !
  Acum, ca si atunci, ca o reactie de raspuns la actiunile profund antiromanesti de saracire si indobitocire a romanilor de catre cozile de topor care au pus laba pe biata tara !
  Istoria se repeta, dar niciodata nu stim cu ce urmari !

 39. Radu Humor said

  O veste imbucuratoare :
  Enciclica Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe catre Popor !
  Extras:
  Zilele pe care le trăim sunt grele şi critice. Trecem ca ţară printr-o criză economică cumplită care creează multora nesiguranţă şi teamă. Nu ştim ce ne aşteaptă în ziua de mâine. Ţara noastră se pare că nu mai este liberă, ci în fapt este administrată de creditorii noştri. Ştim că mulţi dintre dumneavoastră aşteptaţi de la Biserica ce vă păstoreşte să vorbească şi să ia poziţie asupra evenimentelor la care suntem martori.

  Este adevărat că ceea ce se întâmplă în patria noastră este inedit şi cutremurător. Criza duhovnicească, socială şi economică merge mână în mână cu răsturnarea întregii firi. Este vorba de încercarea dezrădăcinării şi distrugerii temeiurilor multor tradiţii care până acum erau considerate de la sine înţelese pentru viaţa poporului nostru. Din punct de vedere social se operează o răsturnare a valorilor şi a drepturilor, desigur cu un argument evident: măsurile acestea le cer creditorii noştri. Declarăm de aceea că suntem o ţară sub ocupaţie şi că executăm poruncile conducătorilor – creditorilor noştri. Întrebarea care se naşte este dacă solicitărilor lor privesc doar chestiunile economice şi de asigurări sau vizează şi fizionomia duhovnicească şi culturală a patriei noastre.
  –––––
  La unitatea dintre pastori si popor tintesc negustorii de popoare si incearca sa o submineze !
  Aduceti-va aminte ca pentru multi reputati specialisti in economie, prezenta criza este fabricata, este o criza care urmareste controlul mondial de catre puteri care nu sunt iubitoare de oameni.

  14 XII 2010 Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe

  Si acum o veste nu tocmai buna :
  Este vorba de Grecia !
  Se pregateste (oare) Romania ?!

 40. Nu este absolut minunat că Ion Cristoiu şi madam Olga, nonagenara mea aproximativ senilă, s-au îndrăgostit taman de acelaşi personaj?

  • Dl.Goe said

   Ion Cristoiu (un cabotin) nu s-a indragostit inca de nimeni. Domnia sa nu din amor pupa cand pupa. Totusi aparenta coincidenta ramane minunata.

  • radu said

   Bine zis doamna ca Io Cristoiu s-a indragostit de un personaj!
   Ca de o femeie nu cred ca afost in stare sa se indragosteasca.

   • Radu Humor said

    Tizule, asa cum il vezi si cum arata Cristoiu a avut probabil mai multe femei decat mine, ca sa nu zic tine :!
    Ca functia creaza organul, pe cand subalternele doar mimeaza orgasmul 😳
    1/2 din conditiile necesare unui act sexual erau indeplinite : el vroia (si-si lua !)
    Si din cate stiu, doar una, nu numai ca l-a refuzat, dar l-a mai si dat in judecata pentru hartuire sexuala :mrgreen:
    Nu mai tin minte daca se numea si Doina 🙄
    Sau Doina se numea aia cu copilul pe care i l-a strecurat
    printre picioare lui Base ?!
    Sau aia era Anca. ?….
    Ma rog , pe atunci nu -si adaugau la sfarsit numele orasului de bastina, ci la inceputul plangerii penale, probabil ca sa le poti deosebi macar dupa asta 😉

    • Eşti liber să te cobori oricât de jos doreşti. Abjecţia este la îndemâna oricui. Dar nu mai poza în patriot: un patriot are caracter, iar tu, atacându-mă pe mine fără să mă cunoşti, doar fiindcă eşti superficial sau fiindcă aşa ţi s-a năzărit, demonstrezi contrariul.

  • Radu Humor said

   Ca femeie puteai sa gandesti putin mai mult ! Nu tare …
   Doamna aceea s-a indragostit de Corneliu Zelea Codreanu cand erau amandoi tineri si frumosi , nu la 80-90 de ani cat avea cand inca il mai iubea 🙄
   Dar de ce sa nu facem noi remarci care sa fie pe placul astor mici 🙄 😉

   • Olga nu l-a întâlnise niciodată pe Căpitan faţă în faţă. Măritată de familie cu un moşier bătrân trăise la Nisa şi se hrănea cu poveşti despre Căpitan colecţionând ziarele vremii în care acesta apărea în costum naţional sau călare pe un cal alb, înfăşurat într-o mantie albă. Remarca mea este corectă: Olga s-a îndrăgostit de un personaj.
    Dacă îţi place să ataci femei nu poate să te oprească nimeni. În fond acesta este avantajul spaţiului virtual: poţi fi misogin fără să-ţi ei un meritat şut în ouă…

    • Radu Humor said

     Vai, Doamna !
     Va pot trimite un cofrag intreg,
     daca sunteti atat de androgina si doar astfel (dand doar din picioare, nu si din fund :oops:) puteti ajunge la orgasm !
     Afisati doar strada si numarul, ca-n rest stiu cu cine am de-a face 😉

   • Dl.Goe said

    @Radu Humor – Stimate domn va rog sa-i transmiteti omagiile mele doamnei. Cred ca ar merita sa intre in cartea recordurilor pentru rabdarea de o viata.

    P.S. V-ati manifestat recent mârlania, ca un mitocan primitiv, crescut pe maidanele mahalaleor, in trei situatii in care nici macar nu ati fost provocat. Acuzandu-va de misoginism una dintre doamnele la care va treziti grohaind v-a facut o favoare. In fapt sunteti pur si simplu idiot. Irecuperabil.

    P.P.S. De fapt ar fi posibil ca in fapt sa fiti foarte, foarte istet si viclean. Doriti in fapt sa-l infundati cu totul pe Viorel Padina ca sa vada toata lumea cat de prost poate sa fie punadu-si mintea cu unul ca d-voastra, pana-n panzele albe, cerand protectie in fata unuia asa hal de contestatar. Nu e rau. Strategia e buna si poate da rezultate. Persistati.

    P.P.P.S. – Admiratia pe care o tradeaza timbrul vocii domniei voastre din cauza femeilor pe care chipurile le-ar fi avut, ca sef, un limbric, ca si admiratia pentru faptul ca a fost acuzat de hartuire spune despre d-voastra mai multe decat ati vrea. Si nu despre ramolitul de acum ci si despre cel care ati fost la junete, batrane.

    Sunt curios ce-o crede tizul d-voastra Radu despre toate replicile halucinante cu care va crosetati opera de gura casca.

    • radu said

     chiar daca asi avea o parere nu v-o spun!
     Banuiti de ce?

    • dl.Goe said

     Nu, nu banuiesc. N-am nici cea mai vaga idee. In schimb imi amintesc cum il mai felicitati pe amicul d-voastra Radu pentru taria convingeriolor corecte si pentru cat de eroic a rezistat dânsul pe Arca in pofida acelor convingeri.

    • radu said

     Dati un exemplu. Unul singur.

    • Dl.Goe said

     Domnule dar ce memorie selectiva mai aveti. Ptiu drace! Adica va amintiti exact ce ati spus despre dl.Goe in luna august a.c. dar nu va amintiti cum il felicitati acum cateva saptamani pe Radu Humor pentru ca persista si insista pe Arca in pofida faptului ca n-ar fi iubitor de Tismanean si Patapievici. Ttttt… Ce exemplu sa va dau? Revedeti singur materia din urma. Eventual recititi si replicile mitocanului, pastarmagiului, marlamului, misoginului dar patriot, de-al d-voastra, din popor, ca sa aveti dimensiunea exacta a celui cu care defilati in cârd.

     P.S. Dar mi se pare mie sau ati revenit pe Arca? Va vad cam des printre comentatori pentu cineva care zice ca nu frecventeaza locul. Intreb si eu. De curiozitate. Nu c-as vrea sa va influentez activitatea. Mai ales ca nici n-as vrea sa-i rapesc sau sa-i subtiez d-lui Padina compania d-voasta. Mai ales ca dansul v-a dat liber la comentarii special ca sa nu veniti aici. Marturisesc sincer ca va potriviti mai bine acolo. Plus ca am banuiala secreta ca si d-voastra va simtiti mai liber, mai in largul d-voastra, pe Corabia Nebunului de Geniu, decat aici. Nu-i asa?

    • radu said

     Ramane cum am stabilit mai devreme.
     In deriva.
     Pe HBO.
     In rest cu memoria stati bine.
     Cu intelegerea stati mai rau

    • radu said

     PS
     In legatura cu prezenta pe arca stati linistit ca nu va mai supar
     Simteam nevoia de ceva acritura dupa sabatorile astea si am zis sa vad daca are domnul goe.
     Are .
     Multa

    • Radu Humor said

     Se vede ca nu prea le aveti cu femeile 🙄
     De unde ati mai scos admiratia mea pentru „limbric”, cand in realitate era vorba despre dispretul meu pentru alea cu ceva asemanator fonetic,de care-s pline redactiile, ba chiar si pentru masculii care numai astfel pot cuceri femei !
     Nici macar pentru cea cu procesul nu mi-am manifestat admiratia, ci respectul pentru ca a avut demnitatea si mai ales curajul sa nu se lase calarita de asemenea jokey .
     Daca sotia mea, care va multumeste pentru neasteptatele omagii primite de la un asemenea distins convorbitor de-al meu, m-ar fi lasat sa va raspund cum meritati ati fi aflat probabil parerea mea execrabila pe care ati reusit sa mi-o faceti :mrgreen:
     Sper ca macar doamna Doina de la care a pornit totul , sa fi inteles valoarea si semnificatia gestului cu care, cu riscul de a aluneca pe carpeta din baie ( „Rapirea din Serai ” ?), ati sarit ca un veritabil macho in apararea ei.
     Ca sa o aparati de ce ?!( poate de ispite 😉 ) ca vad ca-i unsa cu toate alifiile, de zici ca i-a golit trusa lui Liiceanu 😉 si se poate contraataca singura 😆 , ca sa nu mai zic ca aveti un rival redutabil in persoana lui @Tibi Orasanu ( asta are si avantajul resedintei, ca vad ca dvs va invartiti mai mult pe la Gura Padinii ?!), care i-a sarit prompt in bratele cu care ma impingea sa ma scoata afara din ecuatie ( numai ca iata, v-ati strecurat dvs, c-asa-i in viata !)
     Cand o sa mai cunoasteti si alte femei decat cele de pana acum , o sa vedeti ca nu tot ce zboara-i avion si tot ce are plete e si femeie de pus in/la blogroll-ul din cutiuta cu sentimente !
     Dar mai ales ca respectul se datoreaza indiferent de sex, la fel ca si criticile, dupa niste criterii pe care combatantii ar trebui sa le cunoasca inainte de a se aruca in lupte, mai ales cand nici nu-s ale lor 🙄

     V-am raspuns atat de tarziu, deoarece nu reusesc sa citesc toate postarile, si nu, n-am pretentia sa primesc multumiri pentru faptul ca timp de doua zile (16-18) am avut despre dvs o alta impresie 😉

    • Dl.Goe said

     @Radu, @Radu Humor – N-a fost greu. Asa facem!

 41. Rongo said

  O dezbatere: http://www.movshare.net/video/uyauc144zljab

 42. Degeaba te lauzi cu ouăle din cofrag, dacă nu le ai pe cele din pantaloni. Acum îţi înţeleg frustrările şi te compătimesc. Nu te mai deranja să-mi răspunzi, păstrează-ţi cuvintele pentru a-i explica psihologului în ce constă suferinţa ta. Eu te voi ignora pe viitor, ca pe un biet nefericit.

  • Radu Humor said

   Nu v-ati multumit cu-n cofrag !
   Ati vrut sa ajungeti prea departe( „la cele din pantaloni”- v-am citat !)
   Asa cum stiti – „Nemultumitului i se ia darul !”
   si „nemultumitei” – numarul de telefon 😆

   „…păstrează-ţi cuvintele pentru a-i explica psihologului…”
   Ar insemna sa vorbesc cu mine insumi 😉

   • Radu Humor said

    Si apropos de psiholog ( v-am zis ca ma pricep !) :
    N-am fost atent daca ati mai clarificat problema lui DlGoe cu
    negru-ros-negru-ros- alb sau invers , ca aia cu sex in bataie de joc de ceasornic vad ca va obsedeaza mai ceva ca pe Doamna Olga figura angelica a Capitanului ?!

    Sau Doina e-un pseudonim 😉

 43. Domnule Goe,
  Nu m-aţi prevenit că aveţi frustraţi care fac psihoterapie aici pe Arcă.

  P.S. Ha, ha! În romanele mele se petrec câteva crime. După judecata simplistă şi infantilă a lui RH probabil că le-am comis chiar eu. 😀 😀 😀

  • Dl.Goe said

   @Doina Popescu-Braila – Vai dar se poate! N-am „frustrati” pe Arca. N-am decat unul, de lux, Radu Humor. Lucreaza pe strada Sapientei la numarul 11 bis. Dar este inofensiv. Parol. Cand ii da liber face ture pe bloguri si-si da-n petec. Cred ca l-ati luat prea-n serios.

   • H-R said

    Vai Dl.Goe dar se poate sa fiti asa de modest?
    Numai la postarea precedenta daca va amyntiti era o alta pacienta de pe la etajul 8 si mai sus.
    Sanatoriu de nevricosi sa fie, daca e intru veselie care e baiu?

    • Dl.Goe said

     Sunteti superficial. Pe mai multe nivele. Dar sunteti si galant. Tineti cu cei dezavantajati. Judecati va rog textele aduse de catre autori pe arca nu altceva. Incercati sa o faceti intr-o maniera termodinamica, statistica. Veti remarca imediat in ce consta superficialitatea d-voastra supraetajata. Intru veselie. Si cherchelire. Va multumesc insa pentru efectele colaterale pozitive (discrete dar nu lipsite de consistenta) ale mesajelor d-voastra orientate in sensul balansarii. Un balans. Ca curentul cel indus care-ntr-una s-a opus cauzei ce l-a produs. Sunteti feedback negativ care tine lumea in picioare. Contez pe d-voastra. Sa vedem daca mai tineti contra-balansul la (b)Arca cand or veni noianele de ape.

 44. Radu Humor said

  Transfer de pe Corabie pe (b)Arca

  echo Says:
  16 ianuarie 2011 la 16:09
  “Cat priveste penziile de peste 3000 lei pentru militari si alti privilegiati ai fostului regim, abia daca s-ar mentine la acest nivel ar fi ceva strigator la cer ! Nevasta-mea a lucrat 20 de ani intr-o banca privata, cu studii superioare, si a iesit cu-o pensie de 1000 lei. Eu, AVP, jurist de profesie, fara a pune la socoteala meseria-mi de geniu, n-asa?, am un salar brut de 1250 lei, si acela neincasat de un an de zile. Si deci ce merite au acesti tovi mos teaci, care n-au castigat decat un singur razboi: contra poporului Ro, aloo, ce drept si dreptate au sa se lafaiasca in pensii de 3 ori mai mari decat salariul meu ?? ”

  Poate ca in Armata Romana au fost multi mosi teaca, iar reforma pe care au facut-o ei a fost pe masura mintii lor, putina si haotica; poate ca nici ofiterii activi de azi nu sunt perfecti, au interese, orgolii si o anumita lene a mintii (ca majoritatea oamenilor); poate sunt putini cei cu stofa de erou, care au curajul sa se ridice impotriva sistemului iar ceilalti tac pentru ca eventualele consecinte s-ar rasfrange nu doar asupra lor, ci si a familiilor lor.
  Ceea ce este, insa, dincolo de orice indoiala este faptul ca Armata Romana este condusa de cel mai imbecil ministru din istoria ei (poate doar Stanisoara i-ar putea fi challenger la acest titlu). Poseda prostie in stare pura iar caracterul i-a fost zugravit de Renascentistu’ de la Cotroceni: e un sef mafiot. Si ghiciti ce? Nu l-a numit mama, ci Traian Basescu. Asa cum l-a numit si pe generalul Stefan Danila, noul sef SMG, a carei sotie este verisoara primara cu Maria Basescu. O simpla coincidenta, nu-i asa?

  Domnule Padina, singura explicatie pe care o gasesc eu sustinerii lui Basescu de catre dvs. este lipsa de informatii. Pentru ca nu ma indoiesc nicio clipa de integritatea si buna dvs. credinta. Daca ati sti ce se petrece in interiorul institutiilor statului, ati intelege ca e o naivitate sa-l consideri pe Traian Basescu “raul cel mai mic”. Puterea oranj trebuia sa plece in 2009. Si stiti de ce? Pentru prostiile pe care le-au facut in politica interna si externa. Asa gandesc eu ca alegator, ai fost tembel si hot la guvernare? Atunci, pleci! Poate sa fie in Opozitie si mama lu’ tata lu’ balauru’ cu trei capete. Tu, Putere cretina, trebuie sa pleci! Nu trebuie sa va amintesc faptul ca in stadiu incipient, cancerul poate fi vindecat. Daca nu faci nimic, da in metastaza. Exact asta ni s-a intamplat si noua. Organismul nostru social este in metastaza si poate doar cu Sfantul Petru pe post de prim-ministru mai avem vreo sansa.

  Paraponul care v-a picat pe oamenii in uniforma ar trebui sa-l directionati acolo unde-i este locul, spre guvernanti. Pentru ca nu este strigator la cer faptul ca generalii romani au pensie de aproximativ 1000$ (colegii lor din tarile zdravene la cap, cu care spuneti ca ar trebui sa semanam, au de 7-8 ori mai mult), ci faptul ca dvs., sotia dvs si milioane de romani au pensii si salarii ridicol de mici. Cereti-le celor pe care i-ati votat sa administreze “trebile” tarii bine, nu va inregimentati si dvs. in armata celor care cred ca milioane bune de pensionari si salariati nu au, pentru ca au mai mult 160.000 de militari. Pentru dvs. ar trebui sa fie stravezii tehnicile de manipulare de tip sovietic pe care le foloseste Traian Basescu pentru a stapani masele.”

  Ei, acu sa te vad Abalarule pe unde scoti camasa, ca te-a prins @ echo cu izmenele-n vine (vene ?) Asa va trebuie nenorocitilor, care-ati ajuns ( vorba cuiva, de-acelasi calibru 😉 )sa faceti sluj in fata unor nulitati cu fireturi portocalii la uniforma armatei romane :mrgreen:

  P.S.
  Nici nu-i mai zice MAN ci doar Ministerul Apararii, fara Nationale, ca de fapt nu mai apara tara, ci o sleahta de mizerabili 🙄

  • H-R said

   Parca era un alt loc unde se depuneau comentariile anti AVP.
   Esti chiar atat de disperat sa fi citit?

  • Dl.Goe said

   D-le Radu Humor – Admirabile treceri, dezinvoltura in stare pura, de la mârlanisme misoginistice de cea mai joasa speta la simpatii legionare si de la infantilisme senile la geo politica si strategii guvernamentale, cu aparenta nepasare in legatura cu jalnica impresie pe care o produceti. V-am mai spus-o, o repet, necontenit, da, sunteti un fenomen, un tip, un arhetip social al Romaniei in tranzitie. Faptul ca va manifestati (si) pe arca, la vedere, este un privilegiu rar, urmele d-voastra in hiperspatii sunt (vor fi) istorice, o marturie.

   Mesajul pe care l-ati adus aici (atat de usor de demontat si de aruncat in derizoriu) reflecta doar partial („foarte” partial daca pot sa zic asa) anumite realitati, iar solutiile si atitudinile propuse de catre autorul anonim cu ecou sunt de o stravezie inadecvare, din melancolii de catelus. Luat si intors pe dos mesajul respectiv ar aduce o alta varianta, tot partiala, a adevarului dar ceva mai consistenta si mai realista decat originalul care-l vedeti a fi doborator pentru bietul Padina.

   • Radu Humor said

    Daca va permit sa ma catalogati cum va vine la gura si la ureche ca trebuie sa faceti, n-osa va permit niciodata sa persiflati prosteste postarea al carei ecou vad ca v-a turmentat de-abinelea.
    Va mai ofer posibilitatea de a o da la intors , pentru a vedea si altii ce-i in capul dvs (eu am inceput de mult sa ma lamuresc , de nu ma mai satur cum ar spune cineva).
    Deoarece echidistanta cu care ati reusit sa ma retineti ceva vreme pe aici vad ca deranjeaza prin ricoseu pana , hat, sus , ma gandesc serios daca mai merita sa va aduc sub nas starea premergatoare unor revolte , cel putin la nivel teoretic, deoarece vad ca nu va foloseste la nimic, nici dvs, nici celor din umbra carora nu vreti, sau nu puteti sa iesiti 🙄
    Ba mai mult, risc sa va produc anumite neplaceri in relatiile cu falsele valori in slujba carora vreti sa intrati, sau macar sa va aflati !
    Cum cel mai destept cedeaza , sper sa faceti primul pas si sa cedati nervos, pana nu aduc si celelalte arme din dotare 😉
    A ! si sa demontati, aruncand in derizoriu si pe fata si pe dos mesajul pe care l-am adus , ca sa pot adulce altul 😆
    Numai vedeti ca derizoriul asta are o multime de capcane, si daca nu esti atent te poti trezi ca ai calcat in el, desi tie nu ti-a ajuns inca mirosul la nas 🙄

    P.S. Pe Padina nu-l poate nimeni dobori mai bine decat o poate face propria prostie ridicata la cel mai inalt rang !

    • Dl.Goe said

     Radu Humor – Amuzant ca de obicei. Nu sunteti nici in postura de „a permite” nici in cea de „a nu permite” altcuiva, ceva, orice. Sunteti un biet personaj naufragiat in neant, mai inconstient decat majoritatea celorlate personaje. Aproape ca sunteti in stare sa-mi starniti sentimente: mila este cel mai aproape de intrupare. Dar mai aveti de tras. Spor va doresc.

 45. Muza si maestru, intilnire de gradu trei. Reportaj.

  N-a dormit toata noapte, e emotionata, se scoala f. devreme, vrea sa ia micu dejun, scoate slana, da nu prea-i vine, ii bate inima tare, bea doar o cafea, oops, un grohait, Domane sa nu i se-ntimple de fata cu maestru!
  Se grabeste, la opt are ora la coafor, ajunge cu o juma de ora inainte, se aseaza, ii povesteste coafezei ca se-ntilneste cu maestru, ca e muza, ii povesteste si de AVP, vrea s-o faca ca p-o doamna. Coafeza ii face un coc, de muza, da cu fixativ din belsug, 215 lei, un mizilic. Se uita in oglinda e multumita. Se duce acasa si se-mbraca cu rochia cu care a fost la nunta. Ii sta tare bine, i se pare.
  Ajunge la locu intilnirii, il vede pe maestru, era inconjurat de adimratori, ca-ntotdeauna, se aseaza pe un fotoliu aparte, asteapta sa-si traga sufletu, grupu admiratorilor se mai miscoreaza, se ridica, cind sa ajunga la maestru apare un grup de tineri pedelisti, cu fulare, il inconjoara pe maestru.
  Renunta a mai fi doamna, imparte coate ascutite tinerilor pedelisti, ajunge la maestru, ii spune simplu Eu sunt Stely, maestru e un pic dezorientat, Stely se repede si-l pupa, ii pune-n fata albumu, maestru isi pune ochelarii, il recunoaste, e al lui.
  Pe un fotoliu alaturat il vede pe domnu Iliesu, era f. preocupat, scria un Apel.
  Stely pleaca fericita!

 46. dl.Goe said

  😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: