(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Invăţaturile lui nea „Goe” Tudoran către foştii săi compatrioţi!

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 30, 2011

A.

„Aşa e. Mai spun ceva: toată lumea crede că România este ţara cea mai coruptă. Eu cred că Washingtonul este mai corupt politic decât Bucureştiul. Ce face insuportabilă corupţia în România este stratul de jeg de pe ea – de la ce se vorbeşte până la ce iese pe piaţă. Nicăieri, când răbufnesc aranjamentele politice, nu o fac la rigolă, la canal. Aici toată mizeria iese afară.

B.

Uitaţi-vă pe forumuri, în presă sau pe bloguri. Omul nu te mai citeşte ca să vadă dacă e de acord cu tine sau nu, o face doar pentru a-ţi transmite că pentru el tu nu reprezinţi nimic. Îşi satisface două necesităţi: de a spune, de sub pseudonim, că el există şi de a-ţi transmite că tu, deşi semnezi cu numele tău, nu exişti.”Dorin Tudoran, in trecere prin Romania.

Update 1.

Echipajul (b)Arcei lui Goe protesteaza vehement pe aceasta cale impotriva:

a) Hartuielilor la care este supus Julian Assange.

b) Inchiderii abuzive a studiourilor Al Jazeera din Cairo.

Consideram ca libertatea de expresie este in suferinta din cauza acestor abuzuri.  Julian Assange si Al Jazeera pot conta oricand pe gazduire si refugiu pe Arca lui Goe, alaturi de Radu Humor si alti cativa.

Update 2.

Punctul A. din invataturile lui nea „Goe” Tudoran abunda in paradoxuri. Conul Dorin accepta sa populeze o tara,  in care, d-lui, ca cetatean plateste taxe, mai corupta chiar decat Romania. Nu numai ca accepta, dar nu se remarca prin niciun fel de dizidenta, cat de mica. Nu e asta un paradox? Poate ca nu. Stai sa vezi ca ne spune chiar el mai departe. Ca nimeni n-are dreptul a manca de la discretie. In Romania coruptia e insuportabila pentru ca totul (sau aproape totul) iese la iveala. Pai daca se perpetua regimul Nastase, conul Dorin dadea cu tifla coruptului sistem american si ar fi fost bine mersi, consilier (de consilier) in dulcea limba romneasca. Plus gazetar la si la si tra-la-la. Asa insa… nicio branza. Nu mai poate omul sa consilieze ca se murdareste pe pantofii de lac de la mizeria care iese afara din canal. Problema Romaniei este care va sa zica drenajul. De aici vine deranjul: de la drenaj. Vinovat este „Basescu”, omul care a zapacit momentan sistemul, incalcand conventiile tacerii curate. Singurul care a accept sa lase gunoiul sa iasa la vedere sperand (poate) ca asta-i va ajuta la he-he-he, progres si reforma. Vede romnul mizeria, realizeza ca exista o problema si atunci va sprijini rezolvarea ei. Aiurea… Strategia a fost buna dar s-a gripat… Vorbim alta data pe tema asta. Romanul adora mizeria (nu ca finul Dorin), nu este o problema. Si uite asa ni se sperie consilierii valorosi fortati sa se complaca silentiosi sub regimuri inca si mai corupte dar mai curate si mai uscate. Si-i mai cer cate unii sa zambeasca cand ajunge la televizor. Pai cum sa zambeasca. Omul lucid n-are motive de zambet.

Punctul B. Eeee la B. (ma scuzati) chiar avem o problema. Adica nu chiar noi (anonimii) ci chiar el, Omul recent, decent, recte conul Dorin. De cand cu dosarele, cu batranetea, cu des-consilierea, cu eu-bastardul-lor, lui conul Dorin i s-a subrezit de tot identitatea. Omul sufera in mod evident de o carenta de identitate acuta, fiind insa Om care si-o ia foarte in serios si o trateaza cum poate cu… adjuvante si argila. Uitati-va pe blogul sau. Nu cred sa mai existe altul care sa abunde in atatea marci simbolice ale identitatii. Numele, semantura (olografa), caricatura,  poza, adaugate engros, prezente, ai zice narcisist, la fiecare comentariu, sunt simptome clare ale unei carente existentiale grave. Omul nu mai stie cine e si atunci incearca sa-si lipeasca etichete care sa-i aduca aminte lui si celor care-l viziteaza. Ii e teama ca ar putea fi luat drept un altul. Chiar e altul. Blogul sau aduce astfel cu blogul unui mort pe care-l intretine altcineva, gest facut in memoria marelui disparut, fost dizident, fost poet, fost roman.  Si in aceasta oaza sanatoriala care se doreste un balsam pe rana existentiala a regretatului Dorin Tudoran (om de cultura) ce se intampla? Drame. Omul aude voci. In cap. Voci cavernoase. Din neant. Care-i spun ca el, el care semneaza fiecare lucrusor, el nu exista, in timp ce neantul exista. Iata ce-l necajeste foarte tare pe conul Dorin. Mai ales ca el are convingerea ferma ca semnand si punadu-si poza ingandurata pe orice replica adresata lui Radu Humor, exista astfel (si numai astfel) mai abitir decat un anonim care  se pretinde numai a fi. Nebunie si trista si goala. Urechea te minte si ochiul te-nseala. Iar vocile insista si insista: Tudoran nu existi, tu Dora nu existi, tu nu existi, nu existi, nuuu… Cine? Cine frate?  In disperarea sa omul ii baneaza tocmai pe cei care i-ar putea da consistenta existentiala negandu-l, iar disperarea sa este un balsam si un drog pentru cei care, anonimi fiind, nici ei nu exista. Da’ ba n-oi exista io, dar uite ca nici Tudoran nu (mai) exista. Nici Eminescu n-a existat.

In pofida aprentelor care-l marcheaza pe Dorin Tudoran, consistenta existentiala nu depinde deloc de marcile simbolice ale identitatii formale, administrative.  Cu sau fara semnatura, vorbitorii (nu) exista exact la fel. Conul Dorin bate campii. Si la A. si la B.

 

167 răspunsuri to “Invăţaturile lui nea „Goe” Tudoran către foştii săi compatrioţi!”

  1. Mărturisesc faptul că acest interviu, mi-a scăpat.

    Trebuie să remarc totuşi, că acest interviu subliniază cum nu se poate mai elocvent un lucru uluitor de simplu : domnul D. Tudoran, a mizat în mod excesiv pe „uitare”.
    Ei bine, se pare că domnul Tudoran, s-a înşelat.
    Lumea, nu uită.

    Lumea nu uită prea uşor nici ce a fost este şi va fi domnul Voiculescu, lumea nu uită prea uşor nici faptul că prea multe partide au fost în postura/poziţia de a face alianţe cu partidul înfiinţat de dumnealui.

    Desigur, rămîne să fie analizate în amănunt resorturile care au condus diverse formaţiuni politice de a face alianţă cu acest partid.
    Ultimul venit pe listă – potrivit unei sintagme prea bine cunoscute – este partidul liberal antenescian.
    Cu ce consecinţe, numai electoratul are a se pronunţa.

    Ce regretă domnul Tudoran, se vede cum nu se poate mai bine, în acest interviu. Nu insist.
    Ce rost ar avea ? E limpede!

    Apreciază

  2. Radu Humor said

    Atata tevatura cu colaborarea lui Voiculescu cu securitatea putea avea loc intr-o tara in care presedintele era vreun Havel !
    Asa, cu un securist dovedit ca Basescu, e caraghios sa te tot cramponezi de asemenea subiect, doar pentru ca nu te duce mintea la altceva!
    Iar faptul ca Dorin Tudoran apeleaza in apararea sa (legitima!) la spusele unui Mircea Mihaies, dovedit ca isi schimba parerile de la o zi la alta ( puneti pe doua coloane parerile lui chiar despre Basescu !), n-are darul de a convinge pe cineva mai mult decat este, in legatura cu faptul ca Dorin Tudoran are o intuitie remarcabila !

    Apreciază

  3. Luare de poziţie, tipică : prin reducere în derizoriu = RH.

    Nu – mai – contează că în Ro a fost cel mai cumplit regim stalinist, nu – mai – contează că în Ro toate elitele au fost aruncate la „canal”.

    Nu mai contează că în Ro, nu (mai) era posibilă apariţia unor centre de rezistenţă de tip Havel.
    Nu – mai – contează nici măcar, că foştii torţionari, îi sfidează în continuare, pe cei care le-au fost, victime.

    Important este să răstălmăcim totul; inclusiv spusele unui OM admirabil, cum este Mircea Mihăieş.

    Important este să folosim orice, dar absolut ORICE argument fie el cît de calp ar fi, pentru a demonstra că TB este „tiranul” absolut.

    Voiculescu ? este desigur, un maaare patriot.
    D.Tudoran ? este desigur, un maaare neînţeles.

    Apreciază

    • Ce spunea minunatu OM Mihaies in 2007 „Mircea Mihaies: Basescu, un mafiot unsuros incompetent si cu o nesimitire de proportii tropicale

      “Ilustrata superlativ de cazul Basescu, in care orgoliile mitocanesti, interesele de gasca, proasta crestere, incompetenta si nerusinarea isi dau gratios mana, viata politica de la noi pare, tot mai mult, o afacere intre mafioti. Clientelismul generalizat, teama pierderii privilegiilor (de la cele marunte la cele inimaginabil de mari), reflexele totalitare fac din Romania o tara in care normalitatea e tot mai mult exceptia, si nu regula”.
      *********
      E drept pe atunci inca nu era in ICR. Ce a spus in anii urmatori nu cred ca trebe amintit!

      Apreciază

      • E adevarat, multi uita repede.. anumite lucruri!
        Or fi doar idioti sau mizeaza pe uitarea altora?

        Sa nu uiti Goe!

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Neamtu Tiganu – Am impresia ca ati pofti sa vorbim despre Basescu. Basescu este un fenomen despre care se pot spune lucruri foarte interesante, captivante. Harmalaia cliseelor care umplu spatiul face actualmente discutia inoportuna. Pe moment. Ei dar o sa vina el odata si momentul acela in care nu va mai fi. Inoportuna. Nu, n-o sa uit. Ce sa nu uit?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          P.S. Ambele afirmatii ale lui Mihaies despre Basescu sunt corecte, adevarate simultan… fatzete calitative ale aceleeasi realitati… contradictorii, ca orice realitate. In ce masura sunteti dv. si altii ca dv. capabili sa discearna cantitativ si contextual intre adevarurile respective si cat de impartial puteti fi, este mai mult decat discutabil. Sa discutam asadar…

          Apreciază

        • Trimi said

          @nt
          Stimate domn ,
          Daca le tot arati oglida la indivizi precum Mihaies iata ce se intamplaȘ
          nea goe vine repede si incearca s-o sparga!
          Pai e frumos?
          Ce o sa zica mamitica?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Radu Humor si Neamtu Tziganu un cuplu care-i arata oglinda lui Mircea Mihaies. Ttttt… Si cu Trimi trei. Trei domne, trei. Ca-n triunghiul Bermudelor. Saracul Mihaies. Nici nu banuieste ce enigma-l paste.

          Apreciază

        • Trimi said

          nea goe
          n-o mai da dupa piersic cu Mihaies ca nu tine.
          Individul a o mis o lectura esntiala pentru specia lui.
          Apel catre Lichele
          Actualizat parca.

          Apreciază

        • arcaluigoe said

          Daca d-voastra ziceti ca licheaua Mihaies a ratat apelul ce-i era adresat atunci asa trebuie sa fie. Sunt sigur ca intr-o conversatie pe care ati avut-o tete-a-tete cu Liiceanu acesta v-a marturisit, la betie, ca pe Mihaies il viza cu celebrul sau apel. L-ati citit si d-voastra?

          P.S. Ce zicei? Ati vrea sa ne apucam (noi doi) sa scoatem prostii din tara? Am putea incepe cu cei e la Dunare.

          Apreciază

  4. arcaluigoe said

    Update 1.

    Echipajul (b)Arcei lui Goe protesteaza vehement pe aceasta cale impotriva:

    a) Hartuielilor la care este supus Julian Assange.

    b) Inchiderii abuzive a studiourilor Al Jazeera din Cairo.

    Consideram ca libertatea de expresie este in suferinta din cauza acestor abuzuri. Julian Assange si Al Jazeera pot conta oricand pe gazduire si refugiu pe Arca lui Goe, alaturi de Radu Humor si alti cativa.

    Update 2. – In curand.

    Apreciază

  5. Dl.Goe said

    Pe blogul sau conul Dorin reactioneaza intamplator (AICI). Zice (citez din memorie): „Este la modă astăzi ca, după epuizarea tuturor metodelor murdare, să se lovească într-un om şi cu note culese din pagini de jurnal, însemnări livrate drept literă de evanghelie.” – n.b. asadar un tip de lovitura curata. Curat curata.

    Tin sa precizez ca este o munciuna sfruntata. Citatele de mai sus nu sunt extrase din Jurnalul National ci din Evenimentul Zilei. Si nu sunt metode curate de a lovi un om ci o atingere cu o floare. O floare cu care nu se (mai) face primavara.

    Am incercat sa lamuresc lucrurile si confuzia la dânsul la blog dar am fost blocat. Nu stiu de ce. Cred ca domnia sa indrageste si promoveaza confuzia.

    Iata mesajul lamuritor pe care am incercat zadarnic sa-l postez in blog la conul Dorin:

    Coane Dorine, sunt uluit sa aflu ca ati calatorit in Cuba. Bine naiba ca readuceti informatia aici pentru ca altminteri ramnea o stire obscura intr-o gazeta de provincie pe care nici Don Pinalty n-avea stiinta. Cine dracu sa-l citeasca pe… asta… Emil N. Ei… Dar asa da… Acum e altceva. Asadar v-ati dus in Cuba cu Dinescu. Ca Hemingway. O sa afle si Iaru. Am auzit ca Cuba ar avea prostitutia (intelectuala ?) a mai prima de pe Mapamond. Si ieftinaaaa… E adevarat? Aaaaa… Dar ce vad? Dezmintiti o stire. Cum? N-ati fost in Cuba? Dar macar pana-n Bulgaria ati ajuns si dv. inainte de Revolutie? Cu bacul, ca confratele de la Corabia.

    P.S. Ati uitat sa dezmintiti ca nu sunteti Hemingway. Va rog sa reveniti cu precizari ca sa nu avem incurcaturi. E important. Deci sunteti sau nu sunteti? Hemingway.

    P.P.S. Am auzit ca nu d-voastra ati fi scris „Toate panzele sus” ci un frate de-al d-voastra, unul Geo Bogza, sau altul? E adevarat sau nu? Coane Dorine cine sunteti in fond dv.? Existati sau nu?

    Apreciază

    • Trimi said

      nea goe , esti incorigibil!
      II intrebi pe toti daca sunt hemingway si nu vrei sa-mi raspunzi daca esti pretutindenar.
      Cum sa facem?Ț
      Ai aflat totusi unde scrie Marin Preda despre pretutindenari?

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Trimi – Pai stimate domn mi-ati zis sa stau linistit ca ma lamurit d-voastra mintenas ce este „pretutindenar”. Am asteptat degeaba se vede treaba. Si apoi nu-i intreb chiar pe toti. Nu intelg de ce colportati zvonuri alarmiste.

        Apreciază

  6. Trimi said

    pretutindenar=adica este pretutideni, omniprezent
    Scris in Delirul
    Asa se caracterizau legionarii
    Si credeau ca sunt asa
    Dvs. va credeti sau sunteti?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ah… Domnule sunteti dulce. Ca zaharul. Tanti Mitza e acum in gara la Titu. Manaca gogosi.

      P.S. Dar greu va lasati induplecat sa va deconspirati lecturile. Cititi si Patapievici cumva?

      Apreciază

      • Trimi said

        De obicei citesc scriitori
        Mi-au placut si fizicienii.
        Mai demult cand scriau nu cand mancau cacat.
        Folosesc termenul cacat inspirat de o scriere produsa de fizicianul respectiv.

        Apreciază

        • Trimi said

          ps
          nu mi-ati raspuns.Suntrti sau va considerati pretudindenar ?

          Apreciază

        • arcaluigoe said

          Ba v-am raspuns. Inca de la prima infatisare. Revedeti materia din urma.

          Dar de ce ma intrebati?

          Apreciază

        • Trimi said

          nea goe
          Am una tare
          Am fost banat pe blogul baietasului portocaliu orasanu.
          Tare secatura , monser
          Iata o mostra de dialog cu mangafaua

          Trimi
          Asta e tare.
          Orasanu il pune la punct pe avp!
          Maiculita vine sfarsitul lumii inainte de 2012!!!.
          Ps
          Eu cu avp m-am contrat ca la balamuc.
          Nu suntem prieteni
          Dar stimabile tiberiu vezi ca omul are experienta in banari si pe langa asta e de alt calibru.
          O fi el cam megaloman dar are talent cu caru mare!
          Asa ca fi baiat rezonabil ca dupa cum ai evoluat pe arca lu nenea Goe nu ai calibru necesar.

          pe 31/01/2011 la 18:53 | Răspundetiberiuorasanu
          Chestie de gust literar.

          Am alţi autori pe care să îi citesc înainte de avp, la el pe blog nu am fost şi nici nu am să merg vreodată aşa că, nici-un pericol.

          Cît despre aprecierile tale despre calibre, poţi să ţi le adresezi singur cît pofteşti.

          pe 31/01/2011 la 20:09 | Răspundetiberiuorasanu
          Trimi
          Spre deosebire de d-l Goe, eu nu tolerez obraznicii pe blogul meu. Hai PA !

          Asta e tare.
          Nu-mi vine sa cred ca putulica m-a banat ca i-am luat apararea (partial vezi bine) lui avp
          Putulica s-a suparat de fapt ca l-am banuit de lecturi profunde gen PIF sau RAHAN

          Nea goe e pericol
          Vine sfarsitul lumii mai devreme de 2012!

          Apreciază

        • Trimi said

          La chestia cu pretutindenarii m-ati raspuns ambiguu ca sa nu spun antriguu.
          Mai incercati odata.
          Ma intereseaza pentru ca nu sunt lamurit la ce categorie sa va incadrez.

          Daca imi raspundeti va spun si categoriile
          Nu sunt din box

          Apreciază

        • arcaluigoe said

          @Trimi – Daca sunteti banat undeva, la AVP, la TO sau in alta parte puteti sa va spuneti påsul aici, desigur.

          P.S. N-am inteles de ce ziceti ca AVP are alt calibru fata de TO. La ce va referiti? Ca nu sunt identici este… normal si evident. Fiecare are calitati si defecte si fiecare din ei are o anumita unicitate stilistica si fiecare are anumite atuuri de partea sa in ceea ce proveste activitatea in blogosfera, reusitele ca blogger. Despre asta vorbim. Nu? Va referiti, cumva, la altceva decat la prestatia in blogosfera? Lamuriti-ma ca m-ati incurcat de tot.

          Apreciază

        • Trimi said

          Ma refer la tot ce ati enumerat stimabile nea goe.

          Apreciază

        • Trimi said

          Si eu care credeam ca avp e mama banatorilor
          Oraseanu e mama lor
          de mic

          waszlaw
          da ma… basescu e mantuitoru’…am mai citit asta undeva!

          pe 12/05/2010 la 16:23 | Răspundetibi
          @ waszlaw
          Deocamdata sterg cuvintul “ma”.
          Data viitoare, zbori direct la cosul de gunoi.
          Daca ai ceva de spus, spune civilizat, sau mergi la roxania. Clar ?

          Apreciază

        • arcaluigoe said

          Trimi – Pai atunci sa recapitulam: AVP are alt calibru decat TO pentru ca are experienta la banari, pentru ca e megaloman si pentru ca ar avea talent cu carul mare. Celest. Ati mai zis si altceva?

          Eu unul cred ca in calitate de bloggeri sunt comparabili. Cat priveste talentu` lu nenea AVP, mi se pare ca i-a cam trecut de ceva vreme. Stereotipiile pe care le insira actualmente pe blog sunt slabute. De-asta nici nu-l (mai) baga Niky Manolescu in seama ci doar Trimi si Molly. Acuma d-voastra ce-ati vrea? Sa nu mai zica nimeni nimic pentru ca pe vremea in care avea talent un prozator dunarean a scris cateva poeme de otel? Un coleg de-al dv (NT) zicea despre AVP ca ar fi un jalnic propagandist portocaliu. Ca si TO. N-ati putea sa va sincronizati d-voastra intre d-voastra mai intai?

          Apreciază

    • Trimi said

      Spre edificare va dau un link cu un articolas al baietasului orasanu care nu e decat un jalnic propagandist portocaliu
      Si asta e numai unul dinte zecile de chestii asemanatoare.

      De ce protestează opoziţia

      Apreciază

      • arcaluigoe said

        Va multumesc pentru recomandarea de lectura. Inca o data probati ca aveti la baza lecturi importante. TO selecteaza destul de riguros argumentele (corecte) care pot fi in favoarea uneia dintre parti. Se pare ca are succes, de vreme ce-l citesc si jalnicii propagandisti anti-portocalii, iar lectura-i cu pricina-i enerveaza.

        P.S. Care parte vi se pare incorecta in materialul indicat? Nu cred c-as putea ghici de unul singur ce anume v-a suparat mai tare. Ce nu-i in regula? Ce nu e conform?

        Apreciază

        • Trimi said

          Pai nea goe link nu era pentru matale.
          Ca de , corb la corb nu scoate ochii.
          Sunt lamurit de mult cu chestia optiunii coloristice la matale

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            @Trimi – Presupun ca TO ar trebui sa va multumeasca pentru ca-i faceti reclama si ca-l promovati. Un gest nobil intre adversari politici virtuali.

            P.S. Cand veti avea timp data viitoare sa ma lamuriti in legatura cu culorile si coloraturile de care ar apartine dl. Goe. Daca ziceti ca v-ati lamurit, si eu va cred, va voi ramane indatorat daca ma lamuriti si pe mine. Dar dv.? Ce culoare si coloratura aveti? Ca chiar nu-mi dau seama. Sunteti asa de alunecos si invaluitor ca nu stie omul ce hram ati putea purta pe sub aura. Cred ca le sunteti de mare ajutor celor pe care-i combateti. Greu de ghicit daca o faceti intentionat sau nu. Eeee?

            Apreciază

  7. nea Goe, ti-am mai spus, te joci prea mult cu verbele, incearca si baga si ceva substantive.

    Logica matale, se bazeaza pe cei patru apostoli au fost trei, Luca si Matei.

    Apropos, daca vrei sa citesti ceva savuros despre Plesu, bitte! http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2010/08/gabriel-liiceanu.html

    Apreciază

  8. Radu Humor said

    „Saracul Mihaies. Nici nu banuieste ce enigma-l paste.”

    Nu-l paste nici o enigma, sau ma rog altcineva, ca cine mananca toti(toate).. mizeriile imprastiate prin iarba institutului in care s-au aciuat !
    E drept ca pe langa o multime de mizerii morale s-au ratacit prin iarba si cateva talente cu care insa nu se face primavara (Mihai Neamtu si inca vreo doi)

    Asa ca singurul lucru care-l paste pe MM este dizgratia, care va veni cu siguranta odata cu schimbarea sau disparitia dorsalului ce-i tine loc de reper moral si valoric !
    Am spus si schimbarea pentru ca nu cred ca ar avea greturi sa linga unde a scuipat ( cum a mai facut-o), dar sunt sigur ca ceilalti si-ar pazi cu siguranta mai bine posteriorul, protejandu-se de un asemenea turbat, cand pupincurist , cand acuzator si defaimator, dupa cum bat sau sufla vanturile 😉

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      @Radu Humor – Sunt bucuros (cu umilinta) sa constat ca (b)Arca este frecventata de persoane competente capabile se evalueze la nivel profesionist si categoric activitatea ICR. Sunt convins ca sunteti la curent cu aceasta activitatea si cu faptul ca predecesorii actualilor vremelnici conducatori, au facut istoria ICR-ului sa fie una glorioasa. Cei de azi traiesc desigur din acea glorie, de pe vremea lu… asta… zi-sa-zic… Ajutati-ma domnu Radu, cum il chema pe asta, de-a fost inaintea lui Patapievici, ca nu-mi vine. Stiu ca e un mare scriitor si patriot pe care dv. si Trimi l-ati devorat citndu-l din scoarta-n scoarta. Aferim.

      P.S. De Plesu, ce-i drept, n-ati zis in mod direct nimic. Doar asa… ciupeli, colaterale. Daune.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Amintiti-va ca v-am mai spus odata cine a fost inaintea lui Patapievici ( nu numai cronologic !), dar insinuarea cu realizari ale acestui institut roman condus si frecventat mai mult de straini decat de romani, care toaca intr-o veselie bani de ;a buget pentru a isca scandaluri diplomatice, inclusiv cu menore ( or fi fost si cu minore, dar inca n-au ajuns la maturitate, adica nu-s bine coapte pentru a fi scoase pe piata 😳 ) , cu poney si experti degustatori in urina s.c.a. 😉
        Asa ca inspirat ar fi daca ati vorbi putin mai in… soapta, atunci cand vine vorba despre ceva care ar trebui sa fie , dar nu-i !
        Parerea dvs . buna , ramane pana la urma a dvs si a unei minoritati din care va straduiti sa faceti parte si mai ales sa nu-i iesiti din gratii 😉
        E poate singura data cand nu m-as bucura daca ati avea succes….

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Ssss, ssss. Vorbessssc in sssoapta. Assssa sa nu ma auda minoritatea si sa ma ssscoata din gratii. Gratii? Ptiu drace.

          In soapta si intre noi fie vorba, d-le Radu Humor sunteti victima conspiratiei mondiale care dezinformeaza lumea. Uite d-voastra v-au plasat ponei nazisti si probe de urina, iar d-voastra le-ati acceptat senin. Scandaluri diplomatice iscate intre ungurul Horvath la psihic si imaginatia patriotului nationale. Ah…

          Apreciază

        • Trimi said

          nea goe,
          Pai ce faci nu esti corect politic.
          Minoritatile nu trebuie luate la misto
          mai ales daca zici ca faci parte din una din ele.
          Din care?

          Apreciază

        • dl.Goe said

          @Trimi – fac parte din minoritatea celor care va tolereaza. Asa cum sunteti. In rest nu.

          Apreciază

  9. Radu Humor said

    Cine a citit cu atentie interventia mea la articolul lui MM a putut observa cu usurinta faptul ca n-am afirmat in ce-l priveste pe Andrei Plesu, nimic din ceea ce-mi imputa cu atata repros ,simpaticul domn Goe !
    O pun pe seama varstei sau dorintei firesti de afirmare in vreun fel 😉

    Apreciază

  10. Serafina Dafinescu said

    Draga domnule Goe imi place vinzolela nebuna de pe blogul acesta. Daca am inteles eu bine aici scriu cei care sunt neintelesi in alte parti. As vrea sa va intreb daca acceptati si comentarii off topic. Multumesc.

    Apreciază

  11. arcaluigoe said

    Update 2.

    Punctul A. din invataturile lui nea „Goe” Tudoran abunda in paradoxuri. Conul Dorin accepta sa populeze o tara, in care, d-lui, ca cetatean plateste taxe, mai corupta chiar decat Romania. Nu numai ca accepta, dar nu se remarca prin niciun fel de dizidenta, cat de mica. Nu e asta un paradox? Poate ca nu. Stai sa vezi ca ne spune chiar el mai departe. Ca nimeni n-are dreptul a manca de la discretie. In Romania coruptia e insuportabila pentru ca totul (sau aproape totul) iese la iveala. Pai daca se perpetua regimul Nastase, conul Dorin dadea cu tifla coruptului sistem american si ar fi fost bine mersi, consilier (de consilier) in dulcea limba romneasca. Plus gazetar la si la si tra-la-la. Asa insa… nicio branza. Nu mai poate omul sa consilieze ca se murdareste pe pantofii de lac de la mizeria care iese afara din canal. Problema Romaniei este care va sa zica drenajul. De aici vine deranjul: de la drenaj. Vinovat este „Basescu”, omul care a zapacit momentan sistemul, incalcand conventiile tacerii curate. Singurul care a accepta sa lase gunoiul sa iasa la vedere sperand (poate) ca asta-i va ajuta la he-he-he, progres si reforma. Vede romnul mizeria, realizeza ca exista o problema si atunci va sprijini rezolvarea ei. Aiurea… Strategia a fost buna dar s-a gripat… Vorbim alta data pe tema asta. Romanul adora mizeria (nu ca finul Dorin), nu este o problema. Si uite asa ni se sperie consilierii valorosi fortati sa se complaca silentiosi sub regimuri inca si mai corupte dar mai curate si mai uscate. Si-i mai cer cate unii sa zambeasca cand ajunge la televizor. Pai cum sa zambeasca. Omul lucid n-are motive de zambet.

    Punctul B. Eeee la B. (ma scuzati) chiar avem o problema. Adica nu chiar noi (anonimii) ci chiar el, Omul recent, recte conul Dorin. De cand cu dosarele, cu batranetea, cu des-consilierea, cu eu-bastardul-lor, lui conul Dorin i s-a subrezit de tot identitatea. Omul sufera in mod evident de o carenta de identitate acuta, fiind insa Om care si-o ia foarte in serios si o trateaza cum poate cu… adjuvante si argila. Uitati-va pe blogul sau. Nu cred sa mai existe altul care sa abunde in atatea marci simbolice ale identitatii. Numele, semantura (olografa), caricatura, poza, adaugate engros, prezente, ai zice narcisist, la fiecare comentariu, sunt simptome clare ale unei carente existentiale grave. Omul nu mai stie cine e si atunci incearca sa-si lipeasca etichete care sa-i aduca aminte lui si celor care-l viziteaza. Ii e teama ca ar putea fi luat drept un altul. Chiar e altul. Blogul sau aduce astfel cu blogul unui mort pe care-l intretine altcineva, gest facut in memoria marelui disparut, fost dizident, fost poet, fost roman. Si in aceasta oaza sanatoriala care se doreste un balsam pe rana existentiala a regretatului Dorin Tudoran (om de cultura) ce se intampla? Drame. Omul aude voci. In cap. Voci cavernoase. Din neant. Care-i spun ca el, el care semneaza fiecare lucrusor, el nu exista, in timp ce neantul exista. Iata ce-l necajeste foarte tare pe conul Dorin. Mai ales ca el are convingerea ferma ca semnand si punadu-si poza ingandurata pe orice replica adresata lui Radu Humor, exista astfel (si numai astfel) mai abitir decat un anonim care se pretinde numai a fi. Nebunie si trista si goala. Urechea te minte si ochiul te-nseala. Iar vocile insista si insista: Tudoran nu existi, tu Dora nu existi, tu nu existi, nu existi, nuuu… Cine? Cine frate? In disperarea sa omul ii baneaza tocmai pe cei care i-ar putea da consistenta existentiala negandu-l, iar disperarea sa este un balsam si un drog pentru cei care, anonimi fiind, nici ei nu exista. Da’ ba n-oi exista io, dar uite ca nici Tudoran nu exista. Nici Eminescu n-a existat.

    In pofida aprentelor care-l marcheaza pe Dorin Tudoran, consistenta existentiala nu depinde deloc de marcile simbolice ale identitatii formale, administrative. Cu sau fara semnatura, vorbitorii (nu) exista exact la fel. Conul Dorin bate campii. Si la A. si la B.

    Apreciază

  12. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    OW :
    “Eu cunosc aici, in Sydney, un veleitar scriitor nascut chiar in Timisoara, fara talent, mizerabil de despuiat moral care insista de decenii ca este scriitor. ”

    Tot mizerabil si imoral mi se pare sa jignesti si defaimezi in felul acesta un
    om a carei viata si opera este necunoscuta celor in fata carora-l barfesti !
    Sau vi se pare ca cineva poate lua de bune judecatile altcuiva, fara a incerca sa-si formeze propria parere, abia dupa ce asculta (sau citeste!) si cealalta parte ?!

    P.S. Nici din marturisirea atat de brusca a faptului ca sunteti “divortat de prima sotie” n-am inteles prea multe (nici intr-un caz din vina cui )
    Dar ma rog, poate pricep altii (altele ?)

    Apreciază

  13. Radu Humor said

    Radu HumorFebruary 5, 2011 at 10:4750
    Your comment is awaiting moderation.

    OW
    Daca avea sotia ta ce apuca ( apropos de “short and curly”), vorba aia, nu te mai lasa !

    Cat despre faptul ca daca n-ai dat numele persoanei pe care o detesti, nu inseamna ca cineva, sa zicem din Timisoara , nu si-ar fi dat seama la cine te referi .
    Atunci cand cauti cu lumanarea conflicte peste tot ( vad ca Australia e prea mica si ai ajuns din nou la Romania) , mi se pare firesc , cum ar zice Becali, sa o mai iei si-n bot !

    P.S. Considera ca ti-am raspuns pe masura si la celalalt topic, unde-ti dai pe fata adevarata “valoare” , dar mai ales impresia mizerabila (ca si …de altfel !) pe care o ai despre romani !
    La randul meu, pot avea impresii asemanatoare despre romani, numai ca eu le spun ca pe-o dojana, nu ca insulta dispretuitoare la adresa unei natii care a crescut la san si asemenea taratoare, care nici de la mii de km nu se pot abtine sa-si reverse balele peste ea .
    Astfel ca pot si eu sa afirm ca multumita (gratifing)internetului pot afla cu usurinta cam in ce ape se scalda nu numai la propriu, un individ oarecare ( here OW) si asta inca in timp record.
    P. S.
    Cineva spunea ca sfarsitul lumii va veni atunci cand vor disparea (nu vor mai fi ) cararile dintre case !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Radu Humor – In mod evident frustrarile d-voastra sunt de natura sexuala. Textele pe care le postati o denota. Este admirabil faptul ca incercati sa le dati o coloratura politica si patriotica. Din bube mucegaiuri si noroi…

      P.S. Vad ca in lipsa mea ati contribuit masiv cu comentarii. N-am vreme acum sa le citesc pe toate. Va rog sa nu disperati. Poate recuperez.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        @ Otto Waldman :
        „Stiu ca radu humor vrea sa ma prinda de short and curly, si tocmai de aia scriu ca vad ca nu ii prea ese.”

        Raspunsul meu a fost la post 13, la fel ca si rautatea dvs oarecum gratuita, dar deloc surprinzatoare 😉
        Mi se pare normal sa tii cu unul de-al tau, sau mai rau, al carei sluga esti :mrgreen:
        Din kype, usturoaie si perciuni…..

        Apreciază

        • dl.Goe said

          @Radu Humor – Cine se scuza ne amuza. Daca nu ma credeti pe mine consultati un specialist in privinta frustrarilor dv. Cu siguranta ca e vorba de frustrari vechi, foarte vechi, de la pubertate la senilitate, nu noi, ramase nerezolvate. E drept ca niciun specialist nu v-ar mai putea ajuta dar macar va lamuriti si d-voastra care-i cauza lucrurilor si ca libidinosenia vi se afla la vedere. Fiti realist, ce dracu! Ce d-voastra credeti ca v-am interpretat doar dintr-o singura postare? Eeee acuma…

          Apreciază

        • Trimi said

          nici n-as vedea o insulta daca ti-as zice pusti cordit din generatia prosti si castigi.
          asta asa de conversatie.
          in rest cum ziceam : hai s-o lasam morta si ingropata

          Apreciază

        • arcaluigoe said

          Da. Aveti dreptate. Nici eu n-as vedea insulta. Sunteti invitatul meu pentru a va da masura valorii in arta insultei de calitate. Credeti ca e simplu? Trebuie sa posezi inteligenta, perspicacitate, intuitie si talent cu carul pentru a fi capabil de a fi in stare sa produci o insulta de calitate, eficienta. Nu va vad in stare.

          P.S. Cum adica s-o lasam moarta? Adica o lasati balta? Dar daca sunteti gingas si recunoasteti va promit sa fiu mai delicat cu d-voastra. Nu de alta dar n-as vrea sa va pierd de musteriu caci nimeni nu-l combate asa de bine ca d-voastra pe agasantul Radu Humor. Sunteti apt ca din trei miscari sa-l bagati in ceata, in neant.

          Apreciază

      • Trimi said

        nea goe ,
        vad ca esti bantuit in continuare de obsesia maladiva D.T
        Sa stii ca netratat te poti imbolnavii de-a binelea
        Si ar fi pacat.

        Apreciază

        • dl.Goe said

          @Trimi – Mai era unul care murea de grija asta. Il chema Radu. Dar s-a retras pentru ca-ncepuse sa-l confunde lumea cu Radu Humor. Oricum mersi pentru grija. Nicio grija!

          Apreciază

        • Trimi said

          nea goe ,
          vad ca trimiti pe altii la specialist.
          asta e rau.
          mai ales ca se agraveaza cu trcerea timpului
          nu e o rusine sa te duci la specialist.
          in orice domeniu
          primul lucru bun , nea goe e sa recunosti ca ai nevoie de unul.
          iti ot recomanda un anestezist , bun prieten
          convenabil

          Apreciază

        • arcaluigoe said

          Insistenta d-voastra e admirabila. Rar se mai gaseste un prieten atat de devotat. Va multumesc pentru ca existati. Va rog sa-mi trimiteti de urgenta adresa amicul d-voastra, specialistul. Cu drag, al dv. dl. Goe.

          Apreciază

        • Trimi said

          e la spitalul AKH din Viena
          L-a anasteziat si pe Basescu
          E roman
          Si foarte bun specialist
          Acum , fara gluma , daca aveti nevoie se rezolva
          Sper sa nu aveti nevoie niciodata de un anestezist
          mai bine un psiholog

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Ia te uita… Ce… intamplare! Un anestezist roman de succes, profesionist in Viena (ca si Freud), are prieteni semi-analfa-beti prin blogosfera con-patriotilor. Tttt…

          Pai atunci, imprieteniti-va de urgenta cu un psiholog profesionist (poate fi si psihiatru, hâtru) si recomandati-li-l si mie pana nu e prea tarziu.

          P.S. Auziti? Dar daca ajung la ananghie si am nevoie de anestezie, la Viena, pot sa-i spun profesionistului ca ma recomanda Trimi? El va stie pe dv.?

          Apreciază

        • Trimi said

          mai bine vorbiti cu basesescu ca ala r intelectual intregalfabet

          Apreciază

        • Trimi said

          omul trateaza pe oricine e din romania .
          e obligatie de serviciu
          un sfat
          lasati jeaca portocalie acasa
          ar fi cam mult chiar si pentru un specialist

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Am impresia ca-l sabotati pe amicul d-voastra Radu Humor. Nu vi se pare?

          Apreciază

        • Trimi said

          n-am nici un interes sa-l sabotez pe dl radu humor.
          dar asi vrea sa sabotez pupincuristii portocalii.
          cu ce sa-I SABOTEZ?
          cu texte din epoca de aur scrise cu fervoare revolutionara?
          a , am uitat!
          dvs. pe atunci cred ca activati la soimii patriei deci nu aveti de unde sa stiti.
          scuze !!!
          sau v-ati informat din operele tismanene?

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            Pai asta e, ca n-aveti niciun interes (ba din contra) si totusi il sabotati. 😉 Rau de tot. Si degeaba. Fara rost.

            P.S. Despre cum ati putea sa-i sabotati pe pupincuristii portocalii nu stiu ce sa zic. Mai intai ar trebui sa-i gasiti. Pe urma e simplu. Puneti si d-voastra palma. O sa va alegeti cu cate ceva pe fiecare fatza a mainii. Din pacate sunt lucruri de care nu s-ar putea spune ca duceti lipsa. Apropo, auziti? D-voastra sunteti anti-comunist? Ca nu-mi dau seama.

            Apreciază

        • Trimi said

          si la ce ti-ar folosii daca ti-ai da seama?
          uitate la palmele tale , la fetele dinspre interior
          te-ai uitat?
          ok. acum intoarcele.
          bun.
          fa o poza la ce ai obtinut.
          acum te-ai lamurit?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          M-am lamurit. Nu de acum. M-am lamurit ca sunteti un agramat tâmp care bântuie pe net un cautarea unui presedinte cult in persoana lui Adrian Nastase. Mi-a scapat ceva?

          Apreciază

        • Trimi said

          da te-ai scapat!
          In sfarsit domnule nea goe te-ai enervat suficient ca sa insulti in maniera avp.
          Da , numai ca la ala e autentica si injuratura si megalomania
          La dvs. mult stimate si iubite nea goe e copy-paste.
          Chiar ma intrebam cand doi admiratori infocati ai marinarului o sa se intalneasca in sferele inalte ale pupincurismului portocaliu dupa ce s-au porcait un an intreg asa la plezneala sa nu se prinda spionii anglo americani si englezi.
          Si mai nea domnule goe aia cu Nastase e ca in curtea scolii : ba tu ma , ba tu.
          Asa suparat si ofuscat cum esti poti sa dai in icter
          Si chiar nu vreu.
          Ce dumnezeu hai s-o lasam moarta ca doar nu esti Patrasconiu sau IT Morar.
          Sau mai rau ! Traian Ungureanu.La astia le cam doresc un icter. Mic, vindecabil .
          Nu meriti o boala de ficat numai si pentru simplu motiv ca ai inventat arca.

          Apreciază

        • Trimi said

          ps.
          esti pretutindenar dar nu vrei s-o recunosti

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Trim – Teribil m-am enervat, dar tot nu vad unde se afla insulta in ce ziceam, constatativ. In fine, sper sa ramanem prieteni. Pretutindeni prieteni. Imi dau seama ca nu e bine sa ma pun cu unul ca d-voastra. Ati fi in stare sa ma aduceti la exasperare. Simt cum mi se strecoara groaza in suflete. Va multumesc mult pentru prezenta.

          Apreciază

  14. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Cu riscul de a va supara, vreau sa spun ca alaturarea celor doua personalitati pe care vreti sa le scoateti oarecum in evidenta, cu o tragica ocazie (oare de ce nu ne invatam sa-i pretuim cat traiesc ?), cu un exemplu deosebit de plastic, mi se pare putin fortata !
    T.H n-a precupetit decat ceva timp si conditie fizica pentru a putea ilustra in practica acel “si daca conteaza doar pentru putini, acel ceva trebuie facut !”
    (daca face parte din conceptiile si valorile noastre de viata, dar as spune , nu cu orice pret, cum a facut-o Vasile Paraschiv !).
    Regretatul Vasile Paraschiv a infruntat, cu riscuri enorme, cu pretul distrugerii unor vieti, un regim criminal, asa dupa cum aminteste in postarea ei dna @Flori Balanescu si unul aproape totalitar cum ne demonstreaza tot aici postarea lui @NT .
    Daca principiul care-i uneste pe cei doi este asemanator din pdv moral, nu acelasi lucru putem spune despre valoarea lor socio-umana, gesturi de salvare a unor vietuitoare (inclusiv specii) s-au facut si se vor mai face, pe cand gesturi de a salva onoarea si demnitatea unui popor, cu riscul propriei disparitii fizice sau a bunastari (Vasile Paraschiv , infruntandu-l pe Basescu, stia ca pierde si ceva beneficii materiale, nu numai simbolica medalie, ca sa nu mai vorbim de privatiunile din regimul comunist) le putem numara pe degete !
    Iar cea mai mare nedreptate care i s-a facut lui Vasile Paraschiv a fost atunci cand a fost lasat sa se zbata in uitare si dificultati materiale, in regimul pentru care a luptat si l-a ajutat sa vina la putere, dar care a inteles sa-i rasplateasca pe alde VT si HRP, care cu siguranta n-ar fi facut pentru Romania nici macar ceace a facut TH pentru bietii caluti de mare
    Dumnezeu sa-i odihneasca !
    Pe amandoi, ca mare nevoie mai au, macar pe lumea cealalta !

    Apreciază

  15. Radu Humor said

    Domnule, se pare ca cel care are nevoie de specialist nu sunt eu !
    Unde ati vazut dvs ca ma scuz eu ( nu ca atunci cand este cazul ezit s-o fac !)
    V-am araat doar care au fost replicile lui @Otto Waldmanfel!
    Care m-au determinat sa-i raspund in acelasi registru !

    P.S. Am impresia ca nu va face bine deloc hoinareala asta pe bloguri, mai ales ca prieteneste v-o spun sunteti intr-o evidenta scadere de forma din pdv al valorii si a postarilor si a comentariilor de raspuns pe care le faceti, intr-un mod cat se poate de neglijent si obraznic !
    Sper sa fie doar o parere de-a mea, sau ma rog, poate ca astea sunt limitele dvs.
    Dar mi-ar parea sincer rau sa ajung sa polemizez in nestire, functie de starea de spirit cu care va intoarceti acasa ( uneori ranit, uneori pilit, alteori tampit de-abinelea de refuzurile si abuzurile la care sunteti, pe nedrept supus (ati mai vrea un „s” , nu ?)!

    Apreciază

    • dl.Goe said

      Radu Humor – Continuati sa va explicati. Ceea ce nu e rau pentru ca denota… In fine! Va iert.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Dvs cum i-ati fi raspuns ?
        Chiar ma intereseaza !

        Your comment is awaiting moderation.

        @ OW :
        “Am prieteni care ma intreaba chiar, ” ce-a mai zis radu humor, ca poate ma vindec de constipatia asta !!”.

        Sincer sa fiu eu stiam ca voi scapati din cea mai cumplita constipatie, doar de frica
        Ma bucur sa aflu ca “faceti pe voi” si de ras

        Ca sa nu va mai constipati, incercati sa nu mai mancati atata kk, ca E-uri stiu ca nu obisnuiti, ca nu-i kousher 😉

        Apreciază

  16. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation

    Domnule Dragos Marcu
    O evocare care face cat toata sforaraia verbala cu care unii au cautat sa se lipeasca si de acest trist eveniment ( disparitia unui prea singular reper moral romanesc) doar in speranta ca vor mai putea pacali pe cineva, cu comunismul lor de mucava 🙄
    In realitate sunt sigur ca erau nerabdatori sa asiste la tristul eveniment pentru a mai putea plange cu lacrimi de crocodil, disparitia unui om de caracter, un simplu muncitor, care le-a dat o lectie de morala, pe care daca ei o vor uita, sau banaliza, noi suntem obligati sa o tinem minte !

    P.S. Asta m-a facut sa trec mai usor si peste luciditatea de om al padurii afisata la # 31 .

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Your comment is awaiting moderation.

      La
      “doar in speranta ca vor mai putea pacali pe cineva,
      cu comunismul lor de mucava “,
      rog a se citi
      in loc de “comunism” , “anticomunism”!

      P.S. Ce sa fac daca gandindu-ma la cei in cauza memoria refuza sa le lipeasca alt calificativ decat cel de “comunism(T) ?

      Apreciază

  17. Dl.Goe said

    Mesaj inofensiv, refuzat inutil, in contra deontologiei jurnalistice pe blogul unui fost ziarist (numitul Dorin Tudoran):

    „Coane Dorine, dupa cate stiu eu, si cred ca stiu bine, fiindu-va din fire un cititor fidel (contraziceti-ma daca gresesc), este prima si intaiasi data cand il pomeniti pe Vasile Paraschiv, pe cele trei bloguri pe care le-ati tinut, si chiar in jurnalistica monumentala petrecuta, unde altundeva?, la Jurnalul National si si la Ziua. Acum la moartea sa. In rest nu. Vad ca unul dintre cei mâhaniti mereu alaturi de d-voastra, au postat chiar poze cu garsoniera saracacioasa in care si-a dus ultima parte a vietii Vasile Paraschiv. As fi tare curios sa stiu ce v-a impiedicat sa organizati o cheta, sa donati chiar domnia voastra, sau sa apelati la influenta pe care o aveti in lume si la persoanele cu stare, sau macar sa atrageti mai insistent atentia asupra cazului respectiv pentru a mobiliza opinia publica sa indrepte prin eforturi individuale ceea ce a neglijat sa faca satul roman sub odiosul regim de trista amintire Basescu, sau sa indrepte greseala facuta de catre mârsavul Boc, cel care in mod josnic i-a micsorat lui Vasile Paraschiv pensia, data lui de catre Iliescu, Vacaroiu, Nastase si marita subtil de catre Tariceanu. Regretele d-voastra tarzii ma lasa rece.

    P.S. Omul „Lucid” are dreptate! Renuntati sa va mai faceti ca nu-l intelegeti rastalmacindu-l. Smecheria asta tine la frati: Radu Humor, Antonesei, Gogea. Incolo nu. Nici macar la Iaru. Parol.”

    Apreciază

  18. Radu Humor said

    Nu sunteti singurul :

    @Domnule Liviu Antonesi
    As fi preferat sa dati linck spre postarea exceptionala de pe blogul dvs. :
    „Sa muriti bine !”
    Pentru ca articolul din Adevarul mi se pare prea putin reusit,
    mai ales dpdv moral !
    Subiectul Vasile Paraschiv, n-ar fi avut decat de castigat, daca remarcile caustice despre celalalt coleg de nefiinta -Adrian Paunescu- ar fi fost tratat cu mai multa deferenta, sau chiar deloc.
    Sunt sigur ca primul ar fi putut beneficia, in acelasi spatiu tipografic, de mai multa gratitudine, iar celalalt de mai putina ingratitudine !
    Pentru ca impacarea si a caprei si a varzei, aplicata la oameni poate da rezultate deloc memorabile !

    In schimb „Sa muriti bine!”, ramane una din cele mai reusite satire politice..

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      D-le Radu Humor. L-ati tinut in gura pe Paunescu, l-ati morfolit pe limba si pe sub limba pe Eminescu, acum a venit randul lui Vasile Paraschiv. Aveti predilectii perverse pentru bizare necrofilii. Cum moare unul cum il luati la giugiulit. Haide domnul terminati cu gainariile astea sentimentale. Ati mai pronuntat vreodata in viata d-voastra de pana acum „Vasile Paraschiv”?

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Sunteti din ce in ce mai confuz, obraznic si prost crescut !
        Daca v-ar vedea Caragiale s-ar aperia ce monstru in miniatura, fiara rea de gura, a masluit la un mic si o bere 🙄

        Dupa mintea dvs putina analiza s-ar impune:
        Inseamna ca i-as putea „giugiuli” ( sunteti diabetic de dulce!) si pe Basescu, Tismaneanu sau Patapievici 🙄
        Evident, cu o singura conditie .
        Pe care va las placerea s-o ghiciti 😉

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Radu Humor – Stimate domn, constat ca ati inceput sa mi va adresati in felul in care i va adresati lui Vladimir Tismaneanu, ceea ce desigur ar trebui sa ma maguleasca. Si chiar m-ar magului daca n-as sti ca este doar felul d-voastra standard si infantil de a face zgomot pentru a evita sa raspundeti unor intrebari simple. Repet intrebarea:

          Ati mai pronuntat vreodata in viata d-voastra de pana acum “Vasile Paraschiv”?

          Apreciază

        • Radu Humor said

          Dar sunteti culmea ?!!
          Pai cand a refuzat sa primesca din mana securisto-comunistului Basescu acea inalta distinctie numai cei care se jucau prin tarana sau stateau cu ea in mana , n-au rostit admirativ numele sau VASILE PARASCHIV !
          Auziti, am sa-mi fac timp sa va dau si eu lista cu intrebari la care nu mi-ati raspuns.
          Numai ca eu fac parte din randul celor care stiu sa „citeasca” si tacerile 🙄
          Acuma , ca tot ati adus vorba despre controversatul personaj cameleonic Volodea Tismaneanu (pe care-l critica, mai ceva ca mine, chiar unul de-al lui, era sa zic de-al vostru, dar m-am abtinut la timp), dvs chiar credeti sincer in ceea ce sustineti, sau n-aveti ce face ?!
          Uneori tacerile valoreaza mai mult decat raspunsurile (asta tot eu am spus-o, dar nu-mi cereti sa va spun cu ce ocazie).

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Radu Humor – Bun raspuns ati dat. Care va sa zica ca n-ati pomenit niciodata nimic despre „Vasile Paraschiv”. Ma refer la „Vasile Paraschiv” cel care s-a remarcat in viata prin cu totul si cu totul altceva decat ca a refuzat o medalie de la Basescu. Daca sesizati diferenta. Dar dv. exact asta faceti, luati orice (nume) in gura pentru a-l scuipa apoi pe Basescu. Pai eu am zis altceva? Vedeti ca pana la urma se poate comunica si ajunge la o concluzie?

          Si pentru ca am auzit ca va place Eminescu: „Nici rusine n’au sa ieie in smintitele lor guri. Gloria neamului nostru spre’a o face de ocara,. Indraznesc ca sa rosteasca pan’ si numele tau… tara! …” Recunoasteti personajul? Nuu… Nu e vorba de Patapievici…

          P.S. Dv. sa ma intrebati pe mine? Pai cu ce ocazie? Eu va intreb pe d-voastra cate ceva pentru ca dv. aduceti aici, benevol, pe Arca lui Goe, fel de fel de mesaje care lasa loc de nedumeri, confuzii, pe care, iata, prin discutii, (trebuie sa) le clarificam. Este firesc deci ca d-voastra, care-mi propuneti spre publicare lucruri incomplete, inocente, incoerente, sa acceptati intrebari in scop lamuritor, nu? In schimb eu nu va fac d-voastra anume, nicio propunere, nicio oferta de mesaj pe care sa fiti obligat sa o lamuriti in fata altora care va fac oferte similare. Ca nici nu va face nimeni. Asa ca n-aveti caderea a ma intreba nimic anume, imperativ, care sa ma sileasca pe mine sa-mi pierd timul cu prostii, dar nici nu va opreste nimeni sa intrebati, asa incat daca ceva din vreo intrebare se leaga cumva de vreun altceva ce este coincidental in curs pe (sub) Arca sa va si raspund. Ca interpretati neraspunsurile altfel, voie de la dl.Goe ca la banul Ghica. Cui îi pasa? Sper ca v-am lamurit destul de clar relatia in care ne aflam, cine si de ce intreaba, cine si de ce raspunde, astfel incat sa nu va mai faceti sperante desarte, suplimentare. Ofer libertate de expresie nu servicii de asistenta psihologica. Ok?

          P.P.S. Am sa va fac o intrebare? De ce tot aduceti pe arca mesajele pe care Dorin Tudoran NU VI LE REFUZA? Nu ca v-as interzice (n-as avea cum), dar ma framanta nedumerirea. Ma tot intreb, oare ce urmariti? Apropo, excelenta descrierea facuta de Mihail Neamtu lui Crinache. Chiar nu inteleg (vorba vine) cum puteti sa puneti botu (pardon, e licenta) pe stafida aia botanica, vestejita fara de vreme, dar cu creieri de copil.

          Apreciază

  19. Dl.Goe said

    Printre alte invataturi pline de invatatminte marele poet si dizident Dorin Tudoran, actualmente blogger moderat si moderator, este aceea ca nu trebuie sa-ti tii invidiile si umorile in tine, pentru ca asta ar putea dauna la påsåricå (ca sufletul este ca o pasare in colivia trupului, nu?). Pe unde-l prinde pe Mihail Neamtu pe acolo il musca intelectualiceste de cur. Recent fragedul M.N. i-a fost servit la tava batranului D.T. de catre bunul sau camarad Radu Humor. (AICI, la comentariile 39# si 46#)

    Am incercat sa-mi exprim si eu, liber, opiniunea personala de personaj, viziavi de nobila sa invatatura. Dar ce? Am reusit? Nu. Conul Dorin, un patit de nenumarate ori a suflat in iaurt si mi-a luat caimacul, lasandu-l iarasi repetent pe Dl.Goe pe blogul sau. Nu-i nimica. Mi-a facut tanti Mitza (al carei par zici ca-i facut cu fierul, dar nu domnule, e natur) Arca, unde pot sa repet repetentia. Inclusiv pe a altora ramasi bine in urma la multe, inclusiv la deontologia minimala a comunicarii.

    Asta zisesem:

    „Coane Dorine, admirabila intensitatea sentimentelor d-voastra pentru Mihail Neamtu, si de inteles. Ale senectutii valuri. Sunteti ca un batran diapazon care vibreaza imediat ce-i atins, de catre oricine, inclusiv de catre muzicologul Radu Humor. Fals, dar vibreaza, si asta-i tot farmecul inefabil al unui fost poet. Asa si asa. Bine c-ati pornit de la DO de sus, avand astfel spatiu de coborare pe mai multe octave pana la do de jos, do-ul cel cu care semanati din ce in ce mai incredibil: Radu Humor. Nu stiu ce-o sa faceti pe urma. O sa mai fiti in stare de a fi surprinzator? Ca de revenit nu prea cred sa mai tie mult gerul acesta. Sau da.

    P.S. Daca Mihail Neamtu o sa va fure pozitia in partida lui Baconschi, crestin-democrata sau invers, in schimb n-o sa va ia nimeni locul in partidul simpatizantilor uniunii social liberale si invers. Crinul la butoniera, valiza si la gara coane. Nu-i timp de pierdut.

    P.P.S. Auziti? Dar de ce-mi cenzurati mesajele? Va intreb din cand in cand ca sa ma asigur ca n-ati uitat de ce faceti ce faceti in virtutea inertiei virtuale. In rest va urez cele bune. Pe bune. Ce faceti de Sf. Valentin?”

    Gaseste cineva motive rezonabile pentru care mesajul merita sa fie cenzurat? Fac pariu ca nu.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Ati pierdut pariul ! 😆

      Apreciază

      • Kibby said

        vai draga dle Goe dar mesajul dvs e plin de ura, venin si invidie. dl RH macar il iubeste pe eminescu. in general iubeste mari si disparuti.
        point is – ce va mirati atita?

        ps deci nenea ala a devenit din nulitate latenta una patenta, ai? pai daca vrea atita vizibilitate

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Dar nu ma mir. As vrea insa sa dau la teatru sau la teatrologie si exersez diverse senzatii si sentimente, bunaoara mirarea. Intrebarea d-voastra nu poate decat sa ma bucure. Inseamna ca „ma mir” destul de convingator.

          P.S. Salutari!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          P.S. Si credeti ca „plinatatea de afecte” de care se face vinovat mesajul meu (acuma ce sa zic?) poate fi considerat motiv rezonabil pentru cenzurarea sa?

          Apreciază

      • Dl.Goe said

        L-am pierdut? Vai! Cum l-am pierdut?

        Apreciază

        • Radu Humor said

          Ca un fraier !
          Pai daca-i adevarat ce sustineti in legatura cu cei doi ( unul mare si-unul mic DT si MN) cum sa n-aiba motive sa va baneze ?
          Noroc ca nu va cer decat sa fiti in continuare acelasi om de spirit , daca mai puteti de cand ….
          Pun si eu pariu ca a intervenit ceva foarte important in viata dvs. si nu-i o femeie (din pacate!).
          Un meci ffrumos la rygby Franta- Scotia …

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Ce tot indrugati stimate domn? Care erau in mintea d-voastra motivele alea rationale pentru cenzurare? Daca aveti ceva in minte din gama asta e de rau. Inseamna ca acolo, in ungherele mintii dv. se afla o monstruozitate care va lucreaza (pe la spate) ce va va aduce intr-o buna zi in fata unui adevar crud si inevitabil si anume acela ca oricine ar fi indreptatit sa-l baneze pe Radu Humor, cel mai indreptatit fiind Viorel Padina si apoi Dorin Tudoran.

          P.S. Nu pitziponc, n-ati ghicit. Nicio schimbare. Totul e ca de obicei, in parametri normali.

          Repet intrebarea: „Gaseste cineva motive rezonabile pentru care mesajul merita sa fie cenzurat? Fac pariu ca nu.”

          Ca sa se poata considera ca am pierdut pariul veniti la interval cu raspunsul. Asadar cine a gasit motivele rezonabile si care ar fi acelea? E clara intrebarea sau nu?

          Apreciază

  20. Kibby said

    pai sa vedem: daca pe un forum democratic (dilema) moderarea devine o contorsiune ciudata (ba e selectiva, ba e retroactiva etc) atunci ce sa zicem de un blog(daproste)..
    dl P – pe care-l indragim amindoi – zice ceva de genul „nu oricine ar trebui sa poata sa spuna orice oricind”
    in legatura cu aceste pareri in capul meu s-au format niscai dileme

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Domnul „pe” pe care-l indragim (pentru cu totul altceva) are astfel de sechele. Nu numai ca a afirmat ca “nu oricine ar trebui sa poata sa spuna orice oricind”, dar in disputa sa, la limita (in)elegantei, avuta cu un confrate de-al domiei sale, alt om mare, pe care l-a si trimis la plimbare cam abrupt, a afirmat ca parerile celor care n-ar trebui sa poata spune oricand orice nici n-ar trebui sa conteze (in ceea ce spun si fac oamenii mari cand vorbesc ei intre ei), nici macar statistic. Ceea ce, marturisesc, mi s-ar fi parut bizar ca fapt(å), daca n-as sti ca nimeni, dar chiar nimeni, n-a iesit din comunism fara cate o „sechea” din asta.

      Apreciază

  21. Vizitatorul said

    Părerea mea este că cei doi (Vorel Padina &Dorin Tudoran) va banează din motive total diferite:
    Dorin Tudoran- pentru că ceea ce scrieți îl enervează ,întrucit sunteți imprevizibil,alunecos ca un țipar , greu de controlat și fără a fi in stare să vă dea replici adecvate și pe măsură;
    ViorelPadina -pentru că vă pedepsește ,întrucît nu vă iartă dizgrațioasa colaborare cu anumiți indivizi dubioși ,libidinoși și lipsiți de discernamînt, ale caror manifestări misogine si antisemite le tolerați si le incurajati cu destula usurinta . Desigur ca el are la îndemina un arsenal întreg de argumente bine plasate ,într-un limbaj inedit,spontan ,taios si haios ,in asa fel încît să vă facă sa nu mai călcați pe acolo si fără sa fiti banat. Dar am banuiala insa ca Viorel Padina a sesizat că vă place să-l provocați si nu vrea să vă facă jocul.Este neiertător cu cei care nu sunt responsabili pentru ceea ce spun , mai ales cind sunt sub anonimat.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Un punct de vedere interesant sub aspect „calitativ”, nu lipsit de plauzibilitati si potentiale veridicitati. (nu) Ma mira faptul ca a fost exprimat. In mod categoric (sic), in prima instanta, ratiunile irationale prin care cei doi au ajuns la adevarul pe baza caruia au decis sa ma baneze sunt diferite. Adevarul la care au ajuns este insa cam acelasi. Voi sa zic ca si unul si altul tot de-aia m-au banat. Pe alocuri.

      Din (ne)fe-ri-cire, realitatea nu se rezuma la principii calitative, asa incat sub raport cantitativ, este posibl sa va inselati in legatura cu anumite evaluari. Ma refer in special la substantialitatea termenului de „pedeapsa” (ca instrument in slujba justitiei) care este, in formularea d-voastra, in mare suferinta, aproape de limita iesirii din definitie. Ma rog, depinde si de natura justitiei, care poate fi, nu-i asa?, de doua feluri: anticipativa si retroactiva. Dar apropo de justitie, stiti care e culmea justitiei? Sa condamni o curva la locul de munca. Daca s-o mai practica tipul asta de condamnare, la locul de munca sau daca nu s-o fi legalizat intre timp. In fine, sa nu divagam. Cat priveste arsenalul taios si haios al celor doi poeti si dizidenti, diferentele dintre ei se estompeaza inca si mai mult. Si unul si altul, dupa ce mai intai, cu speranta, le-au tot experimentat pe campul de lupta, au ajuns inevitabil la utilizarea bombei atomice a banarii, aruncata chiar langa ograda proprie, unde altundeva? Pentru ca nu le-a fost suficient (si cum putea sa le fie?) si unul si altul au mai aruncat cu prastiile din dotare, vorbulite cu pretentii de insulta si injurataura de o jalnicie care, sincer va spun, m-au induiosat. Daca aveti putintica rabdare pot sa va aduc exemple care sigur va vor stoarce o lacrima, un zambet, un sentiment…

      Acuma, ca sa inchei intr-o nota optimista, pot sa va spun ca (nu/mult) dupa ce se vor impaca si ierta ei intre ei, o sa-i impac si cu dl. Goe, pe care desigur ca-l vor ierta pentru vinile imaginare pentru care-l „oropsesc” acum. Nu poate fi altfel pentru ca eu ii iubesc pe amânadoi, ii apreciez si-i si respect pentru ceea ce sunt ei asa cum sunt nu pentru ceea ce ar fi putut sau ar fi trebuit sa fie. Tratamentul partial la care-i supune dl.Goe vizeaza doar particelele pe care au gasit ei de cuviinta sa le aduca aici, in cea mai libera din lumile cu putinta: realitatea anonimitatii virtuale.

      Apreciază

  22. Vizitatorul said

    Desigur că nu am atitea elemente și argumente, care să mă ajute să-mi susțin punctul de vedere pîna in pînzele albe.
    Dar ce să cred ? Am găsit măcar un „motiv rezonabil „pentru care vi s-a cenzurat mesajul de către Dorin Tudoran ? Si dacă da,ce se întîmpla atunci cînd pierdeti un pariu ?
    p.s.A,si altceva :Ce să cred ? A devenit D-l Goe sentimental ? Adică vreti să spuneti că sunteti credibil în ceea ce scrieți aici ?
    ” Nu poate fi altfel pentru ca eu ii iubesc pe amânadoi, ii apreciez si-i si respect pentru ceea ce sunt ei cum sunt nu pentru ceea ce ar fi putut sau ar fi trebuit sa fie ”
    Păi ,dacă-i așa ce se va întîmpla cu Andrei Plesu ? Nu va fi gelos ? Hai că abia aștept să văd cum veți reusi să-i împăcati pe cei doi cu D-l Goe .Dar tare mi-e teama că nu veți reusi. In orice caz ,promit că voi avea răbdare sa aștept momentul ,iar atunci cînd va fi sa fie ,eu voi fi sigur aici cu un zimbet ,un sentiment sau cu o lacrimă chiar ..babană . Asadar, pîna atunci , vă doresc multă baftă !

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      Ah! Nocturn vizitator… E asa de tarziu pentu care trebuie neaparat sa ma duc la nani pana nu-mi sare somnul. Ramasese un „CE” mare inca ne zis, de la prima sarada a dv., iar acum, na beleaua, altele… Nicio grija recuperez… pentru ca sunt lucruri importante (in lumea lor) pentru idea de (b)Arca si nu voi sa ratez ocazia din baza la pretextul pe care mi l-ati oferit ca motiv sa le comentez.

      Pana una alta vin si zic ca motive rationale sunt acelea care tin de ratiune… nu de emotii. Cele pe care ati incercat dv. sa mi le vindeti ca motive rationale ale banarii mele pe diverse bloguri, cum al fi bunaora cel al conului Dorin, tin de logica sentimentelor, nu de ratiune. Intrebarea mea sub forma de pariu se referea la motive legate strict si tehnic de deontologia comunicarii, nu la felul in care se supara unul sau altul motivand motive pentru a-si strange jucariile si a pleca cu ele acasa, pe balcon, deci tot la vedere. Banarea mea a insemnat de fapt consemnarea lor la domiciliu, in balcon, o auto sus-pen-dare. Eu sunt bine merci in curte. La joaca. Cam asta reprezinta faptul ca conul Dorin si-a moderat doua bloguri din trei si ca taman la sosirea lui dl. Goe la Vox Publica s-a grabit, dupa o incercare esuata de contra-atac, sa-si retraga ambasadele si sa inchida comentariile. Cu pretul scaderii dramatice a numarului de vizitatori in zona.

      Credibilitatea mea nu depinde de mine ci de cititor! Daca sunt sau nu sunt credibil, d-voastra spuneti. Sper ca ati inteles cum e cu partea si cu intregul in modul in care-i apreciez eu pe cei doi simpatici colegi de blogosfera, in blogosfera, si respectabili (…) scriitori etc, in afara.

      Ce treaba are aici Andrei Plesu?

      Despre partea impacarii numai sa merite si sa fie cu dar in casa si se face. Deocmadata insa toata lumea e mai bine asa cum e. Nu s-a ajuns inca in actul trei din drama, acolo in tabloul doi, unde se clarifica sentimentele personajelor si chiar si personajele, ele insele… Asa ca pana la acea lacrima mare de fericire pe care urmeaza sa o varsati, va propun sa varsam impreuna cate o lacrima pentru Gary Moore!

      Apreciază

  23. Dl.Goe said

    Mesaj acceptat dar neaparut pe blogul conului Dorin, in dreptul articolului intitulat cu foarte mult humor The drim tim.

    Coane Dorine imi cer scuze pentru ca, fiind ocupat cu niste lucruri cat se poate de prozaice, n-am prea avut timp in ultima vreme, sa va mai sâcâi cu comentarii (im)pertinente, dar mai ales tin sa va multumesc sincer si din inima, pe aceasta cale, pentru ca ati dus blogul intr-o directie care oricum face inutila orice contributie a mea. A devenit blogul unui chibitz perfect, ca al oricarui chibitz, care se plictiseste acasa, cum ar veni ca blogul inexistent al unui soi de Radu Humor. Poate ca gasiti interventia mea ca fiind malitioasa dar va asigur ca sentimentul de usurare e sincer si neafectat de alte consideratii. Chiar voiam sa ma las. Ma bucur sa va vad la casa d-voastra, acompaniat de o echipa stabila de comentatori cu ajutorul carora intretineti atat de frumos iluzia unui perpetuum mobile de speta a doua. Toate cele bune vi le doresc si va asigur ca n-o sa va uit, iar atunci cand voi mai avea si timp o sa va mai si vizitez. Asa… de-un pamlezir, de-o gluma. Pana atunci contez pe stabilitatea acestui lacas de clacå al pitrocirii inofensive de vorbe si impresii aproxmativ prestabilite. Ramane cum am stabilit. Cu drag al dv. dl. Goe.

    Apreciază

  24. radu said

    Nea Goe ,
    Ai vazut filmul Obsesia?
    E un personaj acolo care moare de grija altuia.
    E instructiv.
    PS
    Blogul lui Tudoran e animat de persoane cu diverse pareri
    La matale se transforma in blogul monoparerii.
    Parerea mea
    Au revoir!

    Apreciază

  25. Dl.Goe said

    Proaspat intors in patrie, dintr-un periplu prin fosta patrie, ex-poetul, ex-dizidentul, actualmente pamfletar, Dorin Tudoran, atent la nuante, ca nimeni altul, a remarcat ca discursul pregatit de catre echipa de consilieri a presedintelui Romaniei, rostit la o intrunire internationala la Londra, n-ar fi fost tocmai adecvat in raport cu imaginea confectionata lui Traian Basescu de catre antenele fostului sef al d-lui Tudoran. Cum a remarcat, cum s-a exprimat liber pe blogul sau in aceasta privinta, in acompaniamentul orchestral al unor yes-man-i de prima mana: Antonesei, Iaru si alti cativa. Ce bine ne-am simtit. Ca niste boieri. Ai miniţii. Totusi problema prezentata a fost una falsa, falsa., o simpla politia de platit lui Tismaneanu de catre Tudoran and co. Victor L. a sesizat corect si a punctat. A punctat si dl.Goe. Dar in mare secret. Un secret pastrat cu sfintenie de catre dl. Tudoran, sfântul.

    Mesaj cenzurat abuziv pe blogul conului Dorin:

    „Constat coane Dorine ca veselia e mare. De minune va vine insa si recaderea instantanee in pamflet si-n rutina drogului de fiecare zi: blogul de amator, dupa „bypass”-ul coronarian de la Ateneu. Un adevarat balsam peste un ego chinuit sau cu inadecvarea pre inadecvare calcand. Se vede ca v-a lipsit teribil dreptul la banalitate cu martori. Iar acest admirabil Antonesei, abonat la datul cu saru-mana, cu prima strigare daca se poate, impreunca cu cea mai ridicola creatura de pe fata Pamantului: Iaru, adauga tuse grele la nota generala a ridicolului din reprosul pe care i-l faceti lui Tismaneanu. Chiar credeti, coane Dorine ca aveti dreptate? Ca sa realizati cat de usor va lasati prada facilului, in loc de aceasta jalnica oblojire a propriului eu-şor, incercati mai bne sa propuneti un discurs alternativ mai bun si mai adecvat „analfabetului” Basescu care Basescu este (nu-i asa mai coane Dorine) egal oricand cu Vanghelie sau cu Becali. Dati impresia ca v-ar fi la indemana scrierea unor discursuri de acest gen (eventual in coproductie cu poetul, vai, Iaru). Peste timp insa (nu mult) se va constata ca Basescu si Becali vor fi avut consilieri mult mai buni decat a avut Felix (teaaatralul) vreodata. Nu e cazul sa va ofiticati cu public. Asta e situatia. Care e.

    P.S. Coane Dorine daca da Dumnezeu si va apucati sa rescrieti de proba un discurs mai bun si mai potrivit nu uitati sa tineti seama ca adecvarea trebuie sa vizeze mai intai institutia, apoi contextul, apoi echipa si doar in cele din urma persoana care-l citeste. Hai ca nu e greu.”

    Apreciază

    • Medusa said

      Am citit acest post al dumneavoastra si am constatat ca e perfect. Zilele urmatoare o sa mai citesc si altele, eu asa sper :-).

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Pai… Mai e ceva de spus in privinta asta? Eeee, pai atunci e rândul d-voastra. Ca sa 🙂 si eu!

        Apreciază

        • Medusa said

          Pai eu ce sa zic domnule Goe, ca de vazut vad si eu multe dar nu prea le stiu exprima… ce-am vazut eu acolo nu parea veselie mare, cum spuneti, ci mai degraba ranjete cu dinti strepeziti. Sa nu scapam din vedere, totusi, ca e vorba de London School of Economics si nu de fundatia lui S.A., si nici de superbul dar prafuitul nostru Ateneu. Si-apoi, vizita in Romania nu prea a adus satisfactii, caruta cu Observatorul se pare ca s-a stricat, asocierile sunt tot mai dubioase (Ernu???), vorbaria despre Culianu nu doar fara ecou dar si sanctionata dur pe forum, rolul de arbitru moral al natiunii se joaca tot numai in oglinda si pe blog… de unde sa ai puterea de a recunoaste meritele unora si altora care isi vad serios de treaba si au rezultate?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Medusa – Cu sau fara sincera falsa modestie, ati pus binisor punctul pe „i”. Asa este. Desi concurenta nu e mare (nici macar doi pe loc 😉 ) se pare ca domnul (respect-iv) n-o sa intre la facultatea de arbitrii morali ai natiunii. Din cauza altor facultati. Lipsa. Deci. Ramâne alternativa universitatilor particulare. 🙂

          Apreciază

  26. Titel Tarus said

    Foarte interesante consideratiile despre invataturile lui Dorin Tudoran. Daca nu aveti nimic impotriva as vrea sa preiau acest articol pe blogul meu.

    Apreciază

  27. Dl.Goe said

    De la dl.Goe voia la dumneata ca la banul Ghica…

    Apreciază

  28. Dl.Goe said

    Dezmint 🙂

    Apreciază

  29. Dl.Goe said

    Desi pe blogul conului Dorin (Tudoran) sunt banat definitiv si irevocabil, totusi, in mod magic, din cand in cand, anumite mesaje, extrem de atent selectate de catre moderator (una cu conul) sunt exceptate de la exceptare si bang, apar pe Cerocratia. Am protestat vehement pentru ca mi se cenzureaza pana si cenzurarea. Asa ceva depaseste orice imaginatie. Umanul moare, rigoarea agonizeaza, arta decade, omul suspina etc, etc, etc.

    PROTESTEZ:

    Mesaj refuzat pe blogul extrem de comun, Certocratia, al domnului omonim:

    „Ca de obicei extrem de inspirat si laborios in munca de laborator ca moderator. Daca trebuie sa treaca, trece, regimentul 10, camila prin urechile acului, si se intoarce mortul de la groapa, dar nu trece ce nu trebuie sa treaca, motiunea de cenzura (ååå), Dl.Goe pe sub arcul de triumf si conul Dorin testul de perspicacitate. Am deschis usa Certocratiei cu o cheie din doua litere. Am constatat ca gunoiu-i pana-n grinda si am inchis usa la tinda. Cu piciorul. Si ce chip frumos rasare. E al tau? Al tau e oare? Pai ori sunt banat ori nu? Protestez vehement pentru faptul ca-mi apar in mod abuziv mesaje pe Cerocratia. Includerea lor alaturi de ale celorlalti comentatori este o incalcare crasa a deontologiei personale a inegalului con Dorin, coane Dorine, facuta in scopuri curat mizerabile. In rest eu sunt mereu de acord cu… inaltimea d-voastra. Pe bune. Umblu cu sublerul in buzunar.”

    Apreciază

  30. Arcaluigoe said

    In ciclul „Hai sa ne zborsim frumos” conul Dorin, prietenul omului, imi dedica o oda cu nerv. Cu riscul de a le da numerosilor sai cititori (pe care-i ofenseaza astfel intr-o maniere nedeontologica) senzatia ca vorbeste singur, conul Dorin inalta, cu totul si cu totul off topic, un poem combaterii comentatorului anonim. I-auzi ce zice, citez din memorie:

    Dorin Tudoran
    June 16, 2011 at 21:27
    #4

    @ 67.159.5.242;
    93.174.93.145;
    73.63. 112.139
    si
    67.159. 36.22

    “Coane”,

    Mare limbarita la gura lu’ matale! Cu efortul asta terminai “Drum fara pulbere”. De citit, vreau sa spun. Ca de scris, îmi pare tare rau, nu te poate ajuta nimeni.

    Trage de fir si decupleaza-te din priza, fiindca iar se scumpeste curentul electric.

    Nu mai scoate limba la toata lumea, ca si asa e plina de muste.

    Cum sa nu versi o lacrima de emotie si speranta la asa dovada de sentimet/alism? Cum?

    Apreciază

  31. Medusa said

    Ce ti-e si cu micuta gradina, a dat si lavanda, numai imaginatia nu prea da. Caci tot pe baza de muste se exprima sentimentele adanci. Muste, funduri, limbi… cam asta-i recuzita.
    Adevarul e ca v-a zis-o, domnule Goe. Ca, vorba cuiva, ti se face dracului si mila :-).

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      🙂 😉 🙂 Original mod de a combina si imbina citate (utilul cu urâtul), intru ilustrarea unei realitati inca si mai crude. Da. Nimic nu s-a schimbat. Odata la fiecare cateva luni conul tine sa confirme ceea ce se stie deja…

      P.S. Asa este mi-a zis-o, rau de tot. Chiar ma bate serios de tot gândul sa renunt cu desavârsire la orice speranta secreta de a ajunge la glorie si celebritate prin scris (d)in anonimat. Mi-a zis si Gabriel Garcia Marquez sa ma las si nu l-am crezut, dar uite ca s-au mai prins si alti mari scriitori, aici de fata, ca n-am talent. Nu, nu… ca daca-mi zice si Manolescu chiar ca ma las. Sau macar Antonesei. In fine, daca as posta aici si anterioara critica aplicata de catre conul Dorin, ratiunii pure a d-lui Goe am putea avea imaginea intreaga a trendului si decaderii. Dar, vorba cuiva, ti se face dracului si mila…

      Apreciază

  32. Dl.Goe said

    Simpaticul poet si fabulist Serban Foarta refugiat (oploșit spre oblojire) pe blogul conului Dorin Tudoran) dupa abandonul de la Dilema, abia asteapta sa fie luat in raspar de către vreun comentator ratacit ramas nesupravegheat de catre protectorul sau VT, pentru a-si oferi siesi ocazia de a mai comune câte o epigrama in metru dadaist. Pas de a gasi prilejul caci conul e vigilent nevoie mare. Taie muste-n-carne vie. In lipsa de altcineva maestul SF a facut-o proasta-n versuri pe nevinovata d-na Daca_nu_nu. Ba da, a facut-o. Pe gratis. Si animatia continua. Insa foarte putin. Mare noroc am ca nu-mi apar mesajele de incurajare pe care le postez silitor si oportun, in ton cu celelalte comentarii, de pe Cerocratia.

    Exemplu de mesaj refuzat:

    „Coane Dorine, temeti-va de ce e mai rau. Fabulosul fabulist care va e azi cel mai iubit dintre partenerii de blogareala-usureala, e pe cale sa va abandoneze in spatz. I s-a deschis poarta luminii de intoarcere la Dilema: Sever V. nu mai este pe lista articlierilor de la gazeta abandonata odinioara de catre superiorul talent si inteligent care este. Nimic nu-l mai poate retine in aceasta suburbie neluminata de lampe gazoase, asa tzâvnos cum se afla si-in protectia d-voastra de fuste. Sa se dubleze, primesc, portia de ode. Sa se interzica orice nu e oda 100% si sa-i dati o prima de instalare. Mare. Gradina.”

    P.S.
    Şerban Foarţă
    June 17, 2011 at 20:41
    9

    FABULĂ

    Cică un Dacă_nu_nu
    Ducea lipsă de IQ;
    Şi-a rugat pe Dumnezeu
    Să îi dea şi lui de-un leu.
    Dumnezeul cel peren
    Juca zaruri cu antren,
    Neştiind că Einstein nu
    I-acordase-acest atu.
    „Sfinte Duh! O, Sfinte Duh!
    Strigă el de prin văzduh –
    Aibi, de ăsta, grijă tu
    Dacă vrei, – dacă nu, nu!”
    Sfântul Duh exclamă: „Minte,
    Dacă nu ai dinainte,
    C-ai chiulit când se dădu,
    N-am de unde-ţi da IQ!”

    MORALA
    Poşirca sau ţâşpoaca.

    n.b. Misto balada. De sic.

    Apreciază

  33. Medusa said

    Cica fu malentendu. Si eu care ma gandeam ca i-au intaratat dracii 🙂

    Apreciază

  34. Medusa said

    M-am lamurit intre timp, dracii nu erau acolo ca erau ocupati. Cu Obsevatorul Cultural. Doua doamne care semneaza in numarul curent ar avea nevoie sa fie supuse urgent unei sesiuni de exorcizare. Cel putin una dintre ele, care a umplut Antenele de premii pentru profesionalism, mi se pare caz de camasa de forta. Ca ti se face naibii si frica.

    Apreciază

  35. Dl.Goe said

    Dintre sute de catarge, care lasa malurile, cate oare le vor sparge:

    a) vanturile
    b) valurile

    Am doua anunturi. Anutul A) si anuntul B)

    Anuntul A) Pe blogul conului Dorin convalescentul (ii urez insanatosire grabnica), a aparut acest mesaj:

    InimaRea – June 23, 2011 at 12:37 – #6

    “Era una soluzione, quella gente”.
    Era o soluţie lumea aia. Fiindcă a noastră-i obosită, sastisită, agonică.
    Destinul imperial se tratează cu invazie barbară, altfel nu-i chip să mergi mai departe. Deşi, a merge mai departe e a o lua de la-nceput – din barbarie către alt destin imperial. Ori către nimic.
    E nepotrivit să alături amara filosofie a sfîrşitului unei lumi, de zbaterea de azi, din Grecia. O zbatere pe cît de tragică, pe atît de inutilă. Grecii dau kix şi nu-nţeleg că nu sînt de vină doar guvernanţii care au măsluit ani în şir cifrele contabile, ei toţi sînt fiindcă s-au bucurat de aceeaşi libertate – de a măslui totul.
    De cînd au aderat la UE, şi mai ales de cînd – la Zona Euro, pare-se c-au gîndit consecvent să le ia banii bogaţilor Vestului, să trăiască pe banii lui – şi să trăiască bine. N-au pus o clipă la socoteală că avea să vină şi “momentul adevărului”, ceea ce – într-o lume neîntrerupt capitalistă – pare de neimaginat. “Momentul adevărului” e criza cicilică ori ne, tipică ori ne – ca turbulenţele meteo. E momentul cînd lumea capitalului îşi face bilanţul şi iar se trezeşte pe minus, căci aşa lucrează ea – pe minus, cu bani virtuali, cu poveşti, legende şi mituri despre resurse, soluţii, know how. Başca religia finanţelor mondiale – cu marile ei biserici, băncile; cu marii ei preoţi, bancherii – pentru care este erezie banul neprofitabil; pentru care este păcat greu banul nerostogolit – an de an – spre cît mai dihai îngroşare.
    “Finanţa Mondială” arată ca Midas – blestemată să moară de foame pe munţi de aur, atît e de-ncremenită în dogma profitului cu orice preţ.
    Pînă atunci, însă, vor cădea mai întîi naţiunile slabe economic, trăind din servicii de care va fi tot mai puţină nevoie căci vor fi tot mai puţin bani disponibili pentru confort – înlesniri, plăceri.
    Acesta era modelul eonomic propus şi României, la-nceputul anilor ’90. Deveniţi o ţară turistică, ni se spunea – una de hangii şi ospătari. “Uitaţi-vă la cît de bine o duc ţările mediteaneene” – şi ni se dădeau cifrele cu enşpe zerouri ale încasărilor Greciei, Spaniei şi Italiei, pe un sezon turistic. Aşa se boieriseră mediteraneenele că nici serviciile acelea nu le mai munceau, chemau flămînzii Estului să facă treaba asta. Ba nici citricele, măslinele şi căpşunele nu şi le mai adunau cu mînuţa lor, ele-şi făceau siesta în timp ce negrişorii Estului munceau pentru ele.
    Hirbris, poate – dacă ne oprim la modelul mitologic. Orbire economică şi politică, în termeni moderni.
    Dar a mai fost propus un model, de către profesorul Rugină – leul-argint. Săracul finanţist occidental a avut soarta Cassandrei. La noi, cel puţin, marii noştri economişti, finanţişti şi experţi în toate îl priveau cu milă, ca pe-un scăpat din balamuc.
    Iată că, periodic ori ne dar tot mai des, etalonul intră-n joc şi mătură mirajul oceanului financiar scăldînd lumea pe toate părţile, irigînd-o şi subteran, şi celest. Atunci, apare seceta iar Pămîntul devine deşert. Cîtă sevă mai rămîne, e pentru fieful Marii Finanţe. Ei, Grecia nu-i acolo – cum nici noi nu sîntem.
    Însă avem şi şansă la ghinion – sîntem în barbarie, alta lume sîntem noi, mereu o putem lua de la capăt – de la opaiţ, bordei, mălai. Vorba oacheşului nostru conlocuitor: M-am născut în pielea goală, ce-i pe mine-i de cîştig. Ha, pasca ‘mă-si – viaţă!

    Aici, mesajul #6

    Anuntul B) Pe blogul conului Dorin convalescentul (ii urez cele bune), nu a aparut acest mesaj:

    Coane Dorine se vede treaba ca sunteti foarte bolnav daca si bolnav tot rahaturile astea va preocupa si altele nu va sunt ingaduite. Sunteti, vorba amicului d-voastra de drum, bolnav de d-voastra tara, bolnav de d-voastra neam. Ne-am cam racit, neam ratacit, neam luminat si puternic si sui. Si mai mândru nu-i. Sunteti bolnav de limba, de ochi, de descantec, de iarba, de baba, de samânta, de smântâna… de brad, de brânza, de barza, de mânz, de cusma, de gârgalod. Si mai multe nu.

    Va urez insanatosire grabnica. Macar la trup. Macar la suflet.

    Apreciază

  36. Culai said

    „quella gente”, mai degrabă = omenirea, poporul, neamul, naţia, norodul, ba chiar etnia cu art.dem. de rigoare, decât „lumea aia”…
    Dar, nedându-ni-se paiul de referinţă (eu, unul, nu mă pot lăuda c-am citit tot ce alţii-au săvârşit şi pe de rost ţin minte totul…, aşa că tare-mi prinde bine referirea la auctore, titul), accept şi această licenţă, dacă se potriveşte ideii dezvoltate (trec la lectură). (…) (…) (…) (…) (…) …

    Îmi place stilul dlui IRea. I-am mai spus-o, am să-i tot repet, până o să convină că nu am nimic în contra acestul al d-sale tip de exprimare. Ce mă intră-n derută e altceva, de care, iară, dl IR are ştiinţă. Trec peste tutuicirile şi ironiile grase de pe bloguri megieşe, când a aflat că-s doar un bagă-n ciorbă (borş, lapte), purces de dincolo de pragul beşlegirii (asta sunt, recunosc!… câţi sunt sinceri să-şi afirme infirmităţile senile, deşi încă juni?).
    Dl IRea nu-i nici tânăr, dar nici senil, bag’sama… Dar, cum de se face că-mi place cum scrie, însă mai nimic nu pricep?!?… Ei, nu chiar mereu: când mă pune la punct (colţ), pricep iute, fiind direct ca un upercut (apropo, de bătutul din precept şi bătutul perceput).

    (Mai) este Grecia o Lume ?… Mai suntem noi un Popor, o Naţiune?…
    Recunosc: Alexandru cel (mai) Mare cotropitor al Anticităţii a fondat Lumea hellenistică. Dar, numai după ce i-a bătut bine pe greci, de s-au închis deliberat în cetăţile-lor-state; de s-au lăsat eliberaţi de şefii lor, acceptând pe grumaji cap de lisimach. A fondat Mac Lisimach hellenismul, însă, nu cu greci!… Nu cu toţi grecii. Doar, cu oportuniştii. Cu cei lesne orientabili politiceşte. Şi din Hellas, şi din câte alte teritorii până la Ind. Fidei lui Machidon i-au fost numai machidonii şi Aristoteles (exemplu de grec oportunist avant la lettre). Fidei memoriei lui – toţi istoricii care-au făcut din „lumea” (s-ar putea înţelege şi balta, heleşteul) mediteraneean(ă) ombilicul acelei Lumi, pe care stăpânii lor (regi, împăraţi mai apucaţi decât machedonul) au colonizat-o prin misionarism, neguţătorie, corupţie, robie, aproape aneantizare. (Cazul cel mai elocvent rage de la sine, nu-i nevoie să-l arăt cu săgeata mausului).
    Revoltele, revoluţiile şi războaiele lumii moderne i-au obligat pe oligarhi să rămână tot lupi, dar să renunţe la straiele de aparat şi să-mbrace ale oilor belite cojoace. În fapt, pentru ei nu s-a schimbat nimic, pentru că tot ei au lumea la degetul lor cel mic. Cum?… Tot prin misionarism, neguţătorie, corupţie, robie, aproape aneantizare.
    Dacă am priceput bine sau nu cele exprimate de dl IRea, o voi afla (de voi afla) prin sancţiunea d-sale. (De obicei, scrie că bat câmpii. Eu nu-l aprob mereu.)

    PS: „A bate câmpii” (ogorul) se spunea despre „harnicii” care n-aveau ce aduce la arie, la bătut cu îmblaciul, la treier în vântoase ?… Poate, mă poate cineva lămuri, de presupun bine au ba.

    Semeur de Vents (honnit soit qui pense comme moi!)

    Apreciază

  37. Dl.Goe said

    Aflat inca in convalescenta (dupa greva foamei de 40 de zile de acum 40 de ani) conul Dorin, i-a adresat unui comentator de pe blogul sau o intrebare dura:

    Dorin Tudoran – June 24, 2011 at 01:25 – #19

    @lucid

    V-ati intrebat vreodata cum ar reactiona (Doamne fereste!) intr-o asemenea situatie (cea in cafre s-a aflat regele Mihai atunci cind i s-a impus abdicarea) cel pe care il adorati: Trian Basescu?

    ***

    Dl.Goe, aflat de 40 de zile in carantina pe blogul respectiv, la fiecare 40 de zile, a intrebat si dansul o intrebare/doua:

    Coane Dorine, dar domnia voatra (daca nu mi-ati cenzura in mod marsav intrebarea) ce credeti ca ar fi facut cetateanul Traian Basescu daca s-ar fi aflat (Doamne fereste?) intr-o situatie similara cu cea in care s-a aflat cetateanul Mihai I fost de Hohenzollern, de ziua Republicii, pe 30 Decembrie o mie noua sute iarna…?

    Eu, coane Dorine, cred ca n-ar fi abdicat. Pe ce ma bazez? Pai ma bazez pe ceea ce crede sincer el insusi, Traian Basescu, ca ar fi facut. D-voastra coane Dorine pe ce va bazati? Cand va bazati.

    Si fiindca veni vorba, dar d-voastra coane Dorine ce ati fi facut intr-o situatie similara? Ah! Ati fi facut greva foamei si ati fi obtinut pasaport. Ei, ale tineretii valuri. Valuri, valuri! Dar ce e val, ca valul trece. Cu putina apa rece. Nu? Si ce merge mai bine si mai bine cu apa rece? Dupa inconfundablul iz, s-ar zice ca „acompaniamentul potrivit pentru apa rece” se gaseste din belsug prin zona folclorica „Certocratia pe intelesul tuturor”.”

    Cuminte, conul Dorin, n-a vrut sa raspunza…

    Apreciază

  38. Culai said

    N-am a rispondere, când eu&însu aştept; nu răspus, ci o Rezolavare, de bine pentru popoare.
    Ş-apropo, de abdicare: am înţeles că conu’Mişu-i bolind. Dar, şi de era teafăr, n-am fi nimic ânţeles di gromâna lui, decât – poate – schima… Aşa, că îl rugăm pre marele dezgropător de historie, să purceadă a-i dezgropare pre toţi ceii din MAD (Camera/Adunarea Deputaţliilooogrrrrrr…, unde Conu’Mihai – nu mihăiţă-rex -, ca prezident, tot îi da cu „votat”, pe subt spânceana celui mai încruntat dintre alde groza). Aşa se făcu-că nici nu se-nchise bine annusul lui’47, că-n paşopt-prima ianuar, eram deja o oarecare republicoioasă democratiticească răspublică, interimată de prezidentul nu eu, ci al Camerei/Camarilei/Adunării deputaticeşti…
    Ce, nu ştiaţi că.până la criogenizatul (de-o fi, de n-o hi minciună, ca pe la noi) don’Costică P., l-am avut prezidente pre marele-n toate direcţiile Mişu S., până la alegerile ca şi acum, din martie’48?!?… Iată. şi de ce i s-a transferat Lui, nu lu’conu’Costăchel: vagonul regal, cabanele de vânătoere regale, heleşteiele şi etc. regare, spre uzufruct pe viaţă.
    Chiar, nu ştiaţi, domnilor istorici loco?
    Cei din Occident au consemnat totul, scrupulos, pentru uzul ambasadorilor lor, în faimos de uitatele QUID, chiar din următorul an de apariţie!
    Şi au ţinut-o, tot aşa, imbecilii, deşi subt Ana. Ghe, Niki s-au tot încercat istorii cât mai rescrise… Pentru noi, cei din, nu pentru ei, cei dinafară.

    Apreciază

  39. Medusa said

    Unul care si-a pus parul pe bigudiuri la Dan Voiculescu (si s-a ales cu un permanent de toata frumusetea :-)), cunoscut aici sub numele de conul Dorin, vede mai nou „bucle rolleriene” in CV-ul fostului sau prieten Vladimir Tismaneanu. Astfel, conul Dorin tocmai si-a turnat niste fixativ marca “Romania Mare” pe zulufii sai draguti, marca “Dan Voiculescu”, caci acuzatia de roller-ism adusa unuia care n-are nici o legatura cu tezele lui Roller aduce aminte de “Romania Mare” si nationalismul forestier.

    Apreciază

  40. Dl.Goe said

    Wow. Se pare ca Dorin Tudoran si-a revenit fiind iata (pe blogul sau – Haimanalâcul fosforescent) complet restabilit. Vivat restauratia. Pacat ca nu s-a facut bine. Dar, ma rog, vorba Medusei, ar trebui tratat cu responsabilitate.

    Dragostea e un lucru foarte mare. Semnat – Ghita Popandau.

    Apreciază

  41. Dl.Goe said

    Daca unii (mai mult, mai putin, deloc sau de tot) anonimi, manifestandu-se in spatiul virtual, nu realizeaza ca vorbesc exclusiv de dragul vorbei sau nu recunosc acest „postulat” esential al ontologiei virtuale, iata ca nu toti sunt asa:

    Dorin TudoranJuly / 3, 2011 at 20:56 70

    @divanuriletomitane – Daca va uitati atent la corespondenta noastra (cea publica si cea privata) veti vedea ca tocmai eu sunt cel care spune ca opiniile mele nu conteaza “in economia “… Scriu pentru a spune ce gandesc nu cu iluzia ca as putea influenta “economia jocului”.

    Cata luciditatea atata su…blim. Prea frumos ca sa fie adevarat. Acuma ca poet…cu minte… domnia sa (se) minte frumos. Si-n cea publica si-n cea privata. Mie-mi spui coane Dorine!

    Apreciază

  42. Dl.Goe said

    Cot la cot cu anonimul „ancelotti” conul Dorin incearca sa combata spusele unui viziator extrem de lucid prin tot felul de tertipuri ieftine: ca n-ar avea bascuta, ca n-ar avea identitate, ca n-ar fi universal, ca nu zice ce zice pe toate blogurile bla, bla, bla si etc. Sfâsietor… si comic. Nu ratati AICI, comentariile #31 si #36. Ceea ce veti rata este nevinovatul meu punctuletz de vedere care, desi mic, ca orice punct, n-a incaput pe blogul celui mai drept dintre traci:

    „Coane Dorine, ziua buna. Se cunoaste. De di-mi-nea-tza. Tra-la-la. Coane Dorine nu sunteti de loc, de mod si de timp impartial, ca tot roamnul. Acuzatiile pe care i le aduceti celui care semneaza „lucid” sint total injuste, nedrepte. Faptul ca se intampla lucruri similare (din punctul dv. de vedere) pe alte bloguri cu cele pe care le critica el aici nu poate constitui o dovada de „nevinovatie” si nici macar o circumstanta cat de cat atenuanta. Fiti lucid, ce naiba. Iar apoi, acuzatia pentru faptul ca domnul lucid nu s-ar fi burzuluit la fel si spre „pupaza” Stely este o tentativa de cacealma (ca sa zic asa) jalnica. Domnul lucid frecventeaza „acest” blog, nu „acel” blog, ori alte bloguri, si chiar daca prin absurd le-ar frecventa ar fi incorect sa-i conditionati acceptarea criticilor pe care vi le face, de practicarea in egala masura si in alte parti. Fiti onest, ce naiba.

    Cum se face ca nu ziceti nimic de interventia anonimului care semneaza „Ancelin Roseti”, care practica, pe blogul domniei d-voastra, nu pe alt blog, un stupid atac ad hominem la „personaj”. Sper ca nu-i contestati dreptul egal al domnului lucid de a se identifica utilizand nickname-u „lucid”, completamente echivalent cu cel al anonimului care semnand „Ancelin Roseti” isi face sine insusi impresii. De altfel personajul „Ancelin Roseti” se dovedeste a fi un cretin congenital prin felul in care gasete de cuviinta sa combata lucrurile pline de miez afirmate de domnul lucid. E ca si cum as zice eu despre ca sunteti un caraghios in ce spuneti pentru ca va cheama „dorin”. Asta fiind nume de baiat de la tara. Anonimii ca si ateii ar trebui sa beneficieze de libertatea de expresie a credintelor lor in egala masura cu cei religiosi, iar spusele lor sa nu fie pre-judecate dupa apartenta sau neapartenenta lor la vreun grup mai mult sau mai putin consistent cu sine insusi, coane Dorine. Daca sunteti sincer in dorinta de a tine, pe cat posibil, acest blog certocrat la o distanta sanatoasa de obsesii, bruiaje si coliziuni de dragul coliziunii, fiti impartial. Urechindu-l pe „lucid” dar lasandu-l pe „ancelotti” sa-si dea in petec nu faceti decat sa incurajati ceea ce sustineti ca vreti sa descurajati, si viceversa, coane Dorine. Viceversa. „

    Apreciază

    • ‘Nea Goe, se spune că n-ar fi recomandat să te pui cu prostu’, deoarece ar avea mintea odihnită, însă, hai, totuşi, să-ţi spun ceva!
      Ca să-ţi faci blog şi să scrii în el, băgându-te singur în seamă, despre articolele şi comentariile făcute de alţii, în alte bloguri, nu poţi fi decât prost, că n-ai cum să fii altfel – priveşte-te în oglindă!. Însă ca să începi să critici ceea ce ai citit pe blogurile respective fără să înţelegi o iotă din ceea ce s-a scris, asta e mai mult decât prostie, e prostie clinică, e imbecilitate – şi uite cum iarăşi eşti nevoit să te îndrepţi spre oglindă.
      Ce te-ai face dumneata dacă s-ar da o lege care să interzică idioţilor să-şi facă blog, mai ales celor laşi, care stau ascunşi după câte o autoporeclă, cum ar fi Dl. Goe, bunăoară? Unde ai mai mesteca spanac, ciuperci etc.?
      Ancelin Roseti nu e un nume fictiv, o (auto)poreclă, un pseudonim sau vreun scut în dosul căruia laşitatea face pe curajoasa, ci un nume real – de altfel nici nu e greu de verificat. Dar, dacă dumneata ai începe astfel de verificări, ai micşora din timpul afectat galeşei scrutări către poarta nouă…

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @Ancelin Roseti – Stimate domn va multumesc pentru interventia mai mult decat ilustrativa. Tonul mesajului d-voastra stimate domn spune mult mai mult decat ati dori. Practic spune totul. Ceea ce este adaugat prin continut este un bonus nepretuit:

        a) Pe mine nu ma cheama „Nea Goe” ci „Dl.Goe”. Poate nu va dati seama.

        b) De prost sunt prost ce-i drept, dar nu ma bag singur in seama. Ma baga in seama alti prosti si mai prosti. Parol.

        c) Eu daca s-ar da o lege care sa interzica idiotilor sau lasilor sau expres D-lui Goe sa-si faca blog, atunci mi-as face un blog intitulat „Arca lui Ancelin Roseti cel destept”. Credeti ca s-ar lega cineva de mine? Nu cred.

        d) Ca „Ancelin Roseti” o fi vreun nume real (chit ca e ridicol cat cuprinde si prosti parinti trebuie sa fi avut sa va aleaga acest nume) nu conteaza prea tare. Faptul de a fi anonim n-are legatura cu semnatura. „Lucid” (bunaoara) este oricum mai putin anonim decat domnia voastra, mai inteligent si mai curajos, evident mai lucid si mai putin ancelin. D-voastra (nu Lucid) va ascundeti in spatele anonimatului facand pe viteazul si proferand insulte si calomnii ca un mârlan ordinar de Ferentari. Faptul ca vi l-ati gasit asociat pe conul Dorin nu va scoate din anonimat. Ci va baga.

        e) Sa nu va mai prind pe aici daca nu postati CV-ul, CNP si adresa unde va pot gasi pentru o curajoasa dscutie fata in fata. OK?

        Apreciază

        • Bă, gagariciule, ia ia-o tu pe mă-ta de mână şi mergeţi să faceţi mătănii kamasutrice!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Ancelin Roseti – Vai! V-ati „inervat”! Foarte bine ati facut. Nu trebuie sa tineti in d-voastra mai mult rahat decat incape. Mai ales ca sistemul d-voastra limbic il produce in permanenta. Ma bucur ca va pot fi de ajutor. Nu e putin lucru sa stii ca ai contribit chiar si infinitezimal la dezamorsarea unei bombe cu cacat. In plus faptul ca va enervati e optimist in sine. Denota existenta unui sistem nervos. Bine, bine… Daca ati avea si vreo urma de inteligenta ar trebui sa realizati ca ceea ce varsati (la nervi) nu trece de ecranul calculatorului la care va holbati cu speranta, stimate domn, Ancelin. Sper ca-mi dati voie sa va zic asa. Ci se scurge… loco.

          Auziti, femeia d-voastra asa va zice in clipele de extaz: „Ah, Ancelin”? Da? Si cum de nu va cacati pe d-voastra de râs in clipele acelea de fercire, auzind o asa combinatie onomatopeica?

          Apreciază

        • Vizitatorul said

          bre nea goe in loc sa zici mersi ca a aparut un exemplar dintr-o specie noua, mata ce faci? te-apuci sa-l bestelesti… pa e frumos?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Cefalopodul Ancelin (dl. Roseti de…) nu este o specie noua pe (b)Arca. Nici mcara o rasa noua. E din aceeasi sub-specie cu Radu Humor, asa ca nu merita vreo atentie speciala.

          Apreciază

  43. Dl.Goe said

    Pe blogul sau certamente certocrat de… om umblat (Paun a plecat in America) conul Dorin spune bancuri despre ingratitudinea umana si propune eufemisme benigne AICI. Biensur ca domnia sa nu admite eufemismele altora:

    „Coane Dorine nici nu va dati seama cat de mult ma intristeaza inabilitatea domniei voastre de:

    a tolera prezenta si apoi a ignora cu detasare suverana

    insolentele d-lui Goe.

    E o slabiciune care va imputineaza dramatic si stiti si d-voastra ca prea adesea putin de-i mai putin si cate lumi se pierd.

    Sper sa nu ma intelegeti gresit. Nu faptul ca nu tolerati si nu ignorati pe blogul dv. insolentele de tip Dl.Goe ma intristeaza (asta fiind cel mult un motiv de amuzament de buna calitate) ci faptul ca va lipseste aceasta abilitate. Stiu desigur ca daca ati vedea vreo ratiune in a accepta insolentele cu pricina ati reusi sa gasiti resursele mentale necesare unui efort prin care sa le ingaduiti pe blog, dar asta nu ma incalzeste deloc, deloc. Am sperat la un moment dat ca sunteti dintre cei „alesi” care ar putea face un asa mizilic fara vreun efort si fara a avea nevoie pentru asta de vreo ratiune superioara de ordin personal. Deh, n-a fost sa fie. M-am pacalit cu d-voastra coane Dorine.

    Pentru a fi si formal on topic as dori sa mai adaug ca da, aveti dreptate, toti cei care nu ne dau dreptate sunt niste pupincuristi jalnici ai celor pe care-i detestam in mod eminamente obiectiv. Noi subiectivii. Sa moara dusmani d-voastra coane Dorine, zau asa ca sunt toti niste pupincuristi notorii.”

    De ce oare?

    Apreciază

  44. Arca lui Goe said

    Conul Dorin – democratul – trage tare de spuză spre turta domniei sale facuta din coca de cozonac cu rahat sub ţăst sau in covată. Pe bune. A se verifica AICI. Comentariile: #11, #12, #13, #58, #60 dar si altele in care oftica e la putere. Daca e bal.

    Acolo unde spuza si spusa e prea departe de turta sa bagă cenzura din banat. Ca la dânsul banatul e fruncea. Cand hăis, când cea.
    Calup de comentarii nevinovate refuzate la con pe topicul despre pupincuristi. Ca domnia sa nu primeste cu sorcova decat pupincuristi. Altii nu.

    Coane Dorine ziceti: „…De aceea, singura propunerea realista pe care o mai am la dispozitie este sa le spunem chiar pe nume si pronume…” 😯 – Dar amarnic mai sunteti la mânie coane Dorine. Misto asta cu numele si pronumele. Nume: Tudoran; Pronume: Tu. Sau nu? Tu si Tudoran. Mai bine sa le zicem pre numele de Botez: Mihai. Nu? Ca incurcate le-ati mai incurcat. Cred ca asta a fost din cauza ca v-ati adresat tocmai lui no name. 🙄
    ***
    Intre timp conul Dorin a indreptat eroarea gresita din textul domniei sale scris in mare graba, la norma, ca mai toate din ultima vreme.
    ***
    Coane Dorine, vad ca sunteti partial receptiv la critica. Ceea ce ar putea fi un bun inceput de sfarsit. Fericit. Pana atunci insa felul total nebalansat in care tratati talibanii de diverse orientari va descalifica totalmente din postura de arbitru al „elegantei” dâmb-o-vitzene si de critic de bine al moravurilor si moralei. Aspiratiile d-voastra fiind cu totul si cu totul caraghioase. Pacat ca nu realizati „cat de” insistand in a va da cu arama pe fatza. Satisfactiile egoice obtinute urechindu-i pe unii, mangâindu-i pe altii (in ciuda „dusmanilor”) se duc pe apa sambetei. Cea ce ramane este un fost poet, fost dizident, fost consilier, actualmente mofluz.
    ***
    „Va mai amintiti cum se numeau autorii celebrelor biografii/monografii etc. aparute in Occident si dedicate lui Nicolae Ceausescu?” – Enormitate sa fie daca interesele ne-o cer dar sa stim si noi. Asadar Basescu e Ceausescu. Pe bune? Dar va mai amintiti cum se numeau autorii celebrelor biografii/monografii etc. aparute in Occident si dedicate lui Winston Churchill? Tot un betivan notoriu, nu? Keep walking, coane Dorine, keep walking.
    ***
    P.S. Pupinii de pe blogul domniei voastre primesc exact ceea ce primesc si pupinii de aiurea, pe care incercati sa-i incriminati: maximul care se poate obtine prin pupincurism intr-un anumit timp si loc. Si sunt cel putin la fel de disgratziosi. Ii intrece in disgratie doar satisfactia afisata de clientul care beneficiaza de serviciile lor. Umorile d-voastra personale sunt simple completari ale uneltelor folosite de cei care numindu-i en gros „pupincuristi” nu doar pe toti cei care sustin activ un anumit lider politic sau un partid (de parca asta ar fi automat ceva gresit) ci pe toti care au o anumita optiune electorala, urmaresc doar propriile interese cel mai adesea venale. Pupincuristi, coane Dorine, sunt insa mai ales cei care se inghesuie sa scuipe anumite cururi foarte de aproape si foarte apasat din cauza ca n-au primit ceea ce li se cuvenea in aceasta tara de gogomai. Mai mare mila.
    ***
     Coane Dorine, pe americani nu-i intereseaza nimic despre Romania sau despre romani. Sa insemne asta ca nu ar trebui sa-i stimulam si sa-i facem sa devina interesati de Romania si de personajele care o populeaza? Sper ca veti raspunde da. Daca nu la revedere, daca da, atunci acceptati va rog ca fenomenul Basescu este unul istoric despre care merita sa se vorbeasca si sa fie consemnat in carti. In loc de critica minora pe un blog obscur mai bine scrieti d-voastra o carte interesanta despre Romania subjugata de Basescu si vindeti-le-o americanilor. La pretul potrivit. Daca nu, mu.
    ***
    Pai ce facem coane Dorine? Dam inapoi? Ca racul? Sau ca ariciul? Pai nu ziceati domnia voastra ca singura solutie pentru pupincuristi e sa-i dam in gât cu nume si „pronume”? Si cand vine re-numitul Dan Culcer cu „pronumele” respective (sau Radu Humor cu ale sale) d-voastra ce faceti? Nuantati? Coane Dorine imi pare rau ca n-am incotro si trebuie sa va zic de la obraz: amice esti o canalie. Bine acum nu trebuie neaparat sa ma credeti sincer. Dar orisicat.

    Apreciază

  45. Arca lui Goe said

    Pe blogul Certocratia, comentariile #15, #18, #28, #37, #38… conul Dorin se intrece cu amicul sau, dl.Radu Humor in competitia: cine a cunoscut personal mai multi nomenclaturisti in viata. In pauza competitionala (precum Pista si Loti) cei doi se dau jos din co-paci si-si dau cu presupusul despre dl. Goe, care de fapt nici nu exista, ca prezenta pe Cerocratia pe intelesul tuturor. Bucuria cu care Dorin Tudoran deapana amintiri cu nomenclaturisti de bine, adauga un contur special speciei „dizidentus mioriticus”. Aceasta specie fiind asadar o ramura care a convietuit intr-o simbioza calma cu sistemul pana in momentul cand niste nomenclaturisti de rau le-au refuzat ceea ce li se cuvenea de drept. Ceea ce li se intampla si azi. In rest nu. Desi face referiri la niste multe mesaje pe care le-ar compune dl. Goe, macinat desigur de obsesii maniacale pentru Certocratia & Co, conul Dorin nu publica aceste mesaje, prin care dl.Goe s-ar face de râsul lumii bune. Admit. De aceea, ca sa nu ne avem vorbe la judecata de pre-apoi le tot redirectez aici, pe (b)Arca, sa se vaza in clar, cu dovezi, ca conul are intotdeauna dreptate, si ca nu este nimanui necesar sa-l creada pre cuvantul såu. Iata cel mai recent mesaj cenzurat pe Certocratia:

    „Coane Dorine, sunteti un umorist desavarsit si, in acelasi timp, instrumentul potrivit in mana destinului. Poate nu stiati dar aveti si domnia voastra un destin. Nu, nu acela aparent, pe care l-ati ratat intr-o maniera decupata dupa manualul ratatului amator, ci altul pe care se pare ca nu-l puteti rata. Asadar nu „cine este dl.Goe” este intrebarea (nici n-ar putea fi vorba ca un asemenea non-sens sa devina intrebare) ci „cine este Dl. Tudoran?”. Aceasta e(ra) intrebarea. Iar raspunsul formulat prompt de catre domnia d-voastra este cel corect: „Dorin Tudoran este cel care se intrece cu Radu Humor in concursul „Cine a cunoscut mai multi nomenclaturisti in viata!” (ma mir ca nu i-ati dat cu Burtica in cap) si care in pauza competitionala se framanta kafkian cu intrebari despre Dl.Goe. Duetul domniei voastre cu domnaia Humorului este o buna ilustrarea a definitiei omului: Omul este cel mai bun prieten al câinelui. „Si acum spune daca poti, cine-i om si cine-i caine”. (Ileana Sararoiu).

    P.S.1. Cum vi se pare domniei voastre faptul de/ontologic de a lua in discutia colectivului un personaj si mesajele sale invizibile, si caruia nu i se da dreptul la replica? Firesc, nu. (Asa credeam si eu)

    P.S.2. „Am primit in urma cu multe luni un mesaj in care este “deconspirat” Dl.Goe. Cum nu am de unde sti daca informatiile sunt reale, am preferat sa nu le public.” – Una vorbim, alta fumam. Pai mie mi-ati „marturisit”, intr-un moment de sinceritate aparenta, ca nu publicati informatia primita pentru ca n-ati gasi de cuviinta un astfel de gest nedemn din partea domiei voastre (scriitor si publicist cu notorietate). Acum constat ca doar o anumita incertitudine v-a impiedicat sa-l demascati pe misel. Coane Dorine, coane Dorine… Uite pentru a va elibera de constrangeri va ingadui sa procedati la demascare cu conditia sa postati in intregime e-mailul primit impreuna cu numele celui/celei care vi l-a trimis. Da, cå, nu, nu.

    P.S.3. Va faceti iluzii exagerate imaginadu-va ca as dispretui blogul „Certocratia” sau (vai ?!) pe proprietarul acestuia (o persoana ce-mi este complet necunoscuta si aproape indiferenta). Faptul ca adaug comentarii articolelor d-voastra este cu totul si cu totul intamplator (…), iar continutul acestor mesaje (pe care le pomeniti ambalate in sugestii atat de mici) este strict determinat de continutul textelor comentate. Si mai stiti desigur foarte bine ca sunt comentarii logice si obiective care sesizeaza destul de exact slabiciunile textelor de blogger cu care va indulciti existenta pe la margini. Nu cred ca va spun o noutate daca adaug faptul ca excesul de insolenta al mesajelor d-lui Goe vi se datoreaza integral si vi se dedica personal, ca sansa nesperata de a cenzura „motivat” respectivele mesaje (niste texte oarecare) pe care le resimtiti (vai) ca flit in ochi. Imi pare rau. Sincer. Ar trebui sa mai inchideti si d-voastra ochii, coane Dorine. Macar din cand in cand.

    P.S.4. Mila domniei voastre, coane Dorine, nu ma poate lasa rece. Ma induioseaza. Va multumesc pentru umanul sentiment. Colectionez astfel de lucruri rare. Sper ca este si sincer.

    Apreciază

  46. Dl.Goe said

    Conul Dorin (un artist) are o gradina mare (in forma de blog). Aici domnia sa (domnul de la Washington) vrea sa ofere emotii artistice in stare pura, opera si operetta, minunatilor sai admiratori. Are de unde! E umblat pe la baluri, pe sub doame si cu doamne. E informat si perspicace. Din ceea ce-i spune la un dineu subtire un var de-al sau de la granadiri si de-al lui Maurizio Pollini, conul Dorin reconstituie fara efort istoria servicilor secrete de la inceputuri si pana azi. Un mare cacat, stimati telespectatori. Dar nu se poate sa nu apreciem faptul ca domnul de la Washington este pragmatic. Stie ca doar cu nocturne si chopini pupini nu se face primavara in marea sa gradina si de aceea alaturi de potul cu miere pune un pot cu fecale fermentate (cu multi ani in urma). Mustele culte nu intarzie sa apara in roiuri, roiuri, izvorand din infinit, pentru a asculta muzica culta de camera.

    Conul lasa sa inteleaga ca detine mai multe informatii decat ofer in pot. Pol. O fi zvoner? O fi råspândac? Nu se stie…

    „Coane Dorine, trai-v-ar trai marea gradina, d-voastra sunteti de stânga sau de dreapta pe Potomac? Ca nu se intelege prea bine. Adica de håis sau de cia?

    Onoare muncii de diversiune pe gratis!?

    Apreciază

  47. Dl.Goe said

    Conul Dorian (sa-mi dati voie sa-i zic asa: Dorian, ca suna mai aristocratic) tine foarte mult la aparente.

    Cred ca asta explica pana la urma intr-o maniera simpla si eleganta felul in care-si alege interlocutorii valizi pe blog.

    Actionând in baza fundamentului de la temelia faptului ca atunci cand vorbesti in dialoguri trebuie sa dai impresia ca intelegi exact ce spune partenerul de discutie, conul Dorian se straduieste serios in aceasta privinta, dând intotdeauna replici care sa ateste ca a auzit si a inteles ceea ce i s-a zis.

    Din politete, atunci cand are dificultati in acest sens, conul Dorian prefera sa treaca sub tacere replicile neinteligibile, intr-un manierat joc de societate (n-aude-n-avede). Dupa ce l-a de/servit cu replica foarte perspicace (inteleapta chiar) pe unul dintre clientii cu abonament (AICI, comentariile #15, #16) conul Dorian n-a inteles replica urmatoare, motiv pentru care a cenzurat-o ca neinteligibila. Asa o si fi fiind. Ca de proasta, e proasta. Iat-o:

    „Coane Dorine stiati ca…

    …faptul de a va tot preface ca va straduiti sa intelegeti la ce se tot refera comentatorii denota umor…

    …, iar faptul de a extinde aceasta „uzanta” asupra lui Radu Humor este hilar.

    Coane Dorine chiar n-o sa va reveniti? Bizare efecte mai are asupra d-voastra diferenta de fus orar. Am impresia ca sunteti in urma cu somnul. Cam cu 7 ore. Fata de ora oficiala de vara de la Timisoara si din toata tara. Dati si d-voastra ceasul inainte (hai ca nu e greu) si suntem copii. Joaca-i facuta pentru cei mici. 😉 „

    Apreciază

  48. Domnul Dorin Tudoran arata ca un om care si-a pierdut busola, cind in deriva, cind in contra vintului.

    Apreciază

  49. Dl.Goe said

    Conu Dorin Bloggerul, a inviat ca Lazar, cu ocazia nasterii Domnului. Sa-i fie de bine si sa fie sanatos. E neschimbat. Nu-i deloc traumatizat de experienta din apropierea mortii clinice si virtuale in care s-a aflat vreme indelungata in mileniile ultimelor cateva luni. Si daca tot e neschimbat, si-a inviat m-a si banat, cenzurandu-mi mesajul de intampinare prin care-i doream bun venit in noua viata (a patrea), virtuala de pe blog, fiind ca pisica cu pieptul de arama. Nu stiu daca m-o fi crezut sau nu dar eu ma bucur sincer si enorm de aceasta rezgandire, intrucat ii simmteam teribil lipsa si dansului si companiei (care face toti banii). Pe cinstea mea. Iata mesajul pe nedrept refuzat:

    Coane Dorine se pare ca pauza competitionala (de dupa a treia retragere momentan definitiva din luptele blogosferice) v-a folosit exclusiv la refacerea fizica (adica a fizicului) ca incolo (in rest; care rest?) nu s-a intamplat nimic, absolut nimic. Sunteti infiorator coane Dorine, parca ati fost congelat (precum Frumoasa din padurea adormita, cu regat cu tot) si acum decongelat brusc in plina iarna, reintrati firesc, fara inertie, in normalul cu care-i obisnuiserati pe fidei. Acelasi Iaru (prost ca noaptea, pardon de impresie), acelasi super-Lucid (care si el va ingesuie la fel ca odinioara de parca ati fi dormit cu el pe piept si v-ati desteptat, vorba vine, in acelasi timp), acelasi frate Anton Esey care sta cu basca-n mana ca sa nu trebuie sa-si tot scoata palaria in fata incredibilelor productii tudoriene, acelasi Radu Humor (fara niciun umor), acelasi Dezideriu un pic savant, si, vai, acelasi Foarta, usor slabit (a se ingrasa). Si acuma hop si eu si tot banat (din princi-piu). Ca imi vine sa va si intreb coane Dorine, tudorarghezian, la ce-ai plecat? La ce te-ai mai intors? Apropo ce s-a facut cu oamenii aia pe care-i carai in spate de facuseti lumbago? I-ati abandonat? Sau ii evitati prin auto-intazarcuire? Nu ti se pare curios coane Dorine ca orice blogger care pleaca de doua, trei ori, cam definitiv de pe net simte ca-i musai sa se justifice intr-o scrisoare de adio, dar nici unul dintre cei care se intoarc din morti, cu moartea pre moarte calcand, nu simte nicio nevoie de justificare, de explicare a gestului? Nu? Ei atunci daca tot ati revenit, ca Lazar, si v-ati repezit venind, direct la Lazaroiu, dati-mi voie sa va zic, cat suntem inca pe pace, bine-ati revenit. La multi ani si spor pe blog in 2012…

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Parca era o melodie ceva cu :
      ” Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”….ca-i vine sa vomite ! Pe tine
      chiar nu te intereseaza ?! 🙄 ”

      Acu’ ar fi culmea sa-l mai roage cineva pe Conu’ Dorin sa se tzina de cuvant si sa spuna despre cine-i vorba in propozitia asta cu „(b)Arca lui Goe”, ca sa nu-ti ajunga nici un Billy Ocean sa te speli de toata rusinea ! 🙄

      Apreciază

  50. Dl.Goe said

    Dorin Tudoran, agent secret, continua sa colporteze si sa raspânadeasca zvonuri despre care, cu multa precautie si corectitudine politica, spune el insusi in persoana ca nu pot fi crezute. Dar merita promovate. De ex:

    Dorin TudoranAugust 1, 2012 at 21:1449
    @Daniel StPaul

    Daca as intelege ce spuneti, v-as spune ce cred, asa insa vin cu o intrebare: ar fi posibil sa fie adevarat ce spun oamenii acestia pe care e greu sa-i crezi?

    http://www.cotidianul.ro/romania-are-mai-multi-votanti-decat-locuitori-diferenta-este-uimitoare-190255/

    Asa intelege domnia sa sa contribuie la diminuarea fanaticei polarizari de care se fac vinovati intelectualii lui Basescu. Este vorba despre acelasi Dorin Tudoran, scriitor, care poseda un blog MODERAT pe care apar din cand in cand comentarii antisemite (de exemplu) pe care le critica usor in cuvinte, dupa ce le-a lasat sa apara. In schimb, ca un autentic DEMOCRAT, poate singurul, cenzureaza orice nevinovat mesaj care nu-i convine lui personal. Iata un exemplu de mesaj refuzat, far de rezon, d-lui Goe:

    Dl.Goe: Coane Dorine ma straduiesc onest sa ma lamuresc unde anume vi s-a rupt firul, unde vi s-a evaporat logica, morala, ratiunea, cum si cand ati alunecat in groapa in care va aflati si in care va zbateti dizgratios, indecent. Cum a fost posibil? Ati devenit pe nesimtite un nesimtit (pardon de expresie) care pozeaza in cavaler al echidistantei in exces. I-auzi una:

    „Cand ajungi sa crezi si sa afirmi ca intr-o tara doar CUTARE reprezinta democratia, ai descurajat… democratia. „ – Repetati ca un papagal care a inghitit o flasneta aceaasta acuzatie stupida la adresa intelectualilor care s-au pozitionat (ca martori) mai degraba de partea taberei „Traian Basescu” in disputele cvasi-politice cu celalti, grupati intr-o singura si solidara tabara. Desi n-o afiramati explicit domnia voastra lasati sa se inteleaga ca ati fi adept al formulei „Si Traian Basescu si Ion Iliescu si Adrian Nastase si Calin Voicu si Victor Ponta si Crin Antonescu si Dan Voiculescu reprezinta in egala masura DEMOCRATIA”. Hai siktir. Mai intai ca nu despre cine reprezinta simbolic democratia in varianta pura era vorba, si nici unul dintre cei pe care-i acuzati cu nesimtire n-a afirmat ca Traian Basescu ar fi unicul reprezentant al Democratiei ci ca dintre Traian Basescu si adversarii sai (grupati in gasca, sub umbrela tupeului si a nesimtirii) primul reprezinta (de departe) varianta mai apropiata de standardele democratice, in contextul in care, pe moment cel putin, avem de ales EXCLUSIV intre aceste doua variante, nu intre Traian Basescu si ingerii din capul lui Tudoran. Ce este asa de greu de priceput?

    Si mai adaugati:

    „Lucrul cel mai grav, de neiertat, comis de asa-zisi “intelectuali angajati civic” nu a fost, nu este angajarea civica ( ea este excelenta), ci participarea la polarizarea fanatica, la isterizarea societatii: numai CUTARE e democratia in Romania, ceilalti sunt bolsevici, comunisti, cripto-nu-tiu-ce. Rezultatul? Se vede pana si din avion… – Rezultatul se vede din avion: Sunteti orb. Sunteti polarizat. Si mai ales polarizator. O pondere importanta a fanaticei polarizarii dar mai ales a imensei confuzii in care se afla societatea romaneasca de azi se datoreaza unor extremisti ai echidistantei, falsi neutri si impartiali precum domnia voastra, care au girat cu propria confuzie exprimata artistic gasca bolsevicilor, comunistilor, cripto-nu-tiu-ce-ilor. Adica pe unii anume dintre cei aflati in disputa. Halal impartialitate si echidistanta. Uitati-va numai ce exemplare ati adunta pe blogul intitulat certocratia ca sa va faceti o idee a felului original in care ati ajuns cel mai neutru dintre traci. Sunteti ca un clovn-pitic care-l maimutareste pe echilibristul aflat intr-adevar deasupra lucrurilor si care, cu maiestrie isi mentine echilibrul pe o franghie intinsa la inaltime care-i ingaduie sa aiba viziune si perspectiva. Clovnul-pitic insira si el o ata pe sol si paseste pe ea sau pe langa ea (nu conteaza) pretinzand ca are un bun echilibru, echidistanta si viziune. Are haz. D-voastra ninci macar atata nu aveti. Aveti insa moderarea. Moderati toate opiniile care nu va convin. Si nasul rosu.

    Apreciază

  51. Dl.Goe said

    Dorin Tudoran: „Datele contradictorii oferite de actualul Guvern nu sunt cumva datele lasate mostenire de fostul Guvern care, pare-se, juca la dfoua capete: adica cu doua seturi de date. Este de crezut ca in numai doua luni de guvernare cei de acum si-au construit o baza de date (plina ori nu de contradictii?”

    Fantastic, fantastic, fantastic!

    Nu cumva sunteti imbecil? Nu cumva sunteti canalie? Nu cumva si una si alta?

    O clica de infractori au deturnat o tara intreaga iar conul Dorin (firoscosul) face speculatii a la Radu Humor. Presupuneri, zvonuri, barfe. Teoria catastrofelor functioneaza, tu-i mama må-si, Tudoran a alunecat pe panta si dus a fost.

    Coane Dorine, ce-ar fi sa lasam pentru o clipa presupunerile si logica-ga-ga-a-la-ciutacu-badea si sa observam faptele. Care au fost motivele legale, constitutionale, pentru care a fost suspendat Traian Basescu? Daca reusiti sa raspundeti la intrebarea asta simpala vi le mai pun si pe urmatoarele (mai complicate). Daca nu, nu. Puneti-vi-le singur.

    Apreciază

  52. Dl.Goe said

    andrei i August 3, 2012 at 14:50103

    Asa e, nu sint 18 milioane de alegatori; sint…mai multi ! Uitati aici:

    http://prisacariu.kamikazeonline.ro/2012/08/03/numarul-corect-de-alegatori-romani-peste-19-milioane/

    Si o alta chestie interesanta; citez:
    “Cum e posibil ca numărul de cetățeni să crească, comparativ cu 1990, deși populația totală a scăzut?

    A crescut ponderea cetățenilor (adică a celor peste 18 ani) în totalul populației. E foarte simplu, dacă ne gândim la perspectiva de ansamblu.

    După 1990 și până prin 2008 au împlinit 18 ani și au intrat în categoria cetățeni cu drept de vot generațiile (cohortele, termen tehnic) numeroase născute după 1973, în perioada când avortul era interzis. Abia din 2009 au început să devină adulți (peste 18 ani) cei din generațiile cu mai puțini copii. Pentru amatorii de statistici, ponderea celor peste 18 ani în total populație era 71% în 1990 și a ajuns la 82% în 2012. Astfel se explică de ce sunt mai mulți cetățeni cu drept de vot astăzi decât în 1990.”
    (tot articolul, aici:
    http://www.newsiasi.ro/opinii/comentarii/2503-opriti-intoxicarile-ce-inseamna-listele-electorale-si-cine-are-drept-de-vot-in-romania.html

    Dl.Goe: @andrei i #103 – Va pierdeti vremea cu „cel dus”. Sunt cazuri cand in fata unora nu are niciun rost sa argumentezi logic, sa prezinti date, sa fii onest, elegant, sa fii drept. Tot ce poti face este sa-ti scoti palaria (ca Antonesei) si sa astepti, pe trotuar, sa treaca alaiul. Si fanfara.

    Apreciază

  53. Dl.Goe said

    Agentul termic cu auto-amorsare Tudoran isi continua cu talent delirul. Combate si cenzureaza. De ex. AICI. Loc in care i-a refuzat d-lui Goe o opinie sincera si nevinovata. Aceasta:

    ***
    Coane Dorine imi scot bereta in fata d-voastra. Bravos! Sunteti cel mai carahios mort din lume. Sa va fie tzarâna usoara d-voastra si logicii d-voastra.

    P.S. Acuma ca aveti obiective clare, desigur ca nu mai aveti nevoie de informare onesta. Este suficient sa combateti (clampanind) si gata, dar sa nu mai aveti nicio rusine, dandu-va atins de cecitate, rastalmacind cu nesimtire spusele unuia si altuia pentru a va sluji obiectivele mizerabile, este prea mult chiar si pentru un dus dupa lume, precum domnia voastra. I-auzi:

    RC: ”Ocupat cu îndeplinirea instrucțiunilor emise de ‘Vocea Rusiei’, Victor Ponta a uitat să guverneze. A spus-o chiar el.”

    DT: „Unde și când a recunoscut dl Ponta că îndeplinește instrucțiunile Kremlinului transmise prin “Vocea Rusiei”, dna Culcer uită să precizeze.”

    Coane Dorine, oricat de prost (informat) si rau intentionat ar fi un cititor al aceste fraze simple, chiar si scoasa din context, ceea ce este de inteles este ca, pe de o parte Victor Ponta este ocupat cu indeplinirea instructiunilor emise la Radio Moscova (intamplator lista instructiunile emise acolo coincide cu lista actiunilor intreprinse de catre impostorul Ponta), si ca, pe de alta parte, respectivul a uitat sa mai si guverneze tara. Ceea ce a si recunoscut. A recunoscut ca de cand cu scandalul politic guvernul nu s-a ocupat de ceea ce indeopste se ocupa un guvern care e cat de cat normal (la cap si la suflet). Faptul ca n-ati prins d-voastra declaratia lui Victoras este inca o proba a faptului ca sunteti unilateral si ca stati cu ochii numai pe unii cautadu-le noduri in papura. Treaca, mearga. Dar sa o acuzati prosteste, cu nesimtire, smechereste, golaneste, pe Rodica Culcer ca ar fi afirmat ca Victor Ponta ar fi recunoscut oficial tutela Moscovei va califica la titlul de canalie ordinara. Sunteti la nivelul oricarui postac uslinos care trebuie musai sa combata. Va urez succes si recunoastere grabnica. Faptul ca nu va miroase nimic a putred in afacerea eliminarii lui Basescu este ingrijorator pentru mortul care sunteti. Avansat.

    ***
    Ah, iarasi sunt cenzurat. De catre combatantul Tudoran. Si cand te gandesti ca Tudoran se gandeste (auto-reflexie, sic) ca-i bine intentionat, onest, inteligent, informat si elegant… Drama e mare privindu-i pe cei mai prosti si mai nerusinati decat dansul. Si mai din tara. Stam prost care va sa zica.

    Apreciază

  54. Dl.Goe said

    Dialoguri incomplete pe Certocratia:

    alex – August 4, 2012 at 19:1836
    Din ce lume faceti parte ? Nu ma asteptam la prestigiul pe care-l aveti sa fiti cetatean antenian, intr-o zona intunecata a tarii numita Anteneida.Doar o parere si restul il puteti deduce singur …

    * * *

    Dorin Tudoran – August 4, 2012 at 19:2637
    @ alex
    Daca asta intelegeti citind acest blog, nu am la randu-mi decat o parere, restul il puteti deduce singur: alex, desi cu nume atat de frumos, sunteti un dobitoc.

    * * *

    Dl.Goe (cenzurat); Coane Dorine faptul ca va enervati ajungand sa recurgeti la intimidari in genul badea-ciutacu, nu este pana la urma decat o maniera foarte nostima de a-i da dreptate lui Alex. Ati vrut sa-i aratati si lui si altora ca nu se inseala si ca nu sunteti mai prejos decat badea. Bravos. Ati reusit. Faptul ca pareti sincer in revolta d-voastra „spontana” este cu atat mai ingrijorator. Habar nu aveti cum stati. Daca ar fi sa fie dupa unul ca domnia voastra, vandut propriilor umori si ranchiunii pentru Tismaneanu, Patapievici, Neamtu, Plesu, MRU, TRU, Macovei, etc, etc, etc (n-aveti gusturi rele), mafia si-ar putea face fara probleme cuib in dormitorul d-voastra. Conjugal. Bine ca nu e.

    Apreciază

  55. Dl.Goe said

    La inceputul verii scriitorul sofist Dorin Tudoran (blogger si atât) anuntase cu surle si trambite ca pleaca in vacanta, in concediu, in etc, spre intristarea multor domnisoare de companie a blogului, promitand insa soloem si cordial ca va redeschide balul certocrat la toamna (cu ocazia aledzerilor neicusorule). Totusi bloggerul cu pricina n-a putut sa-si lase patria la greu si s-a intors ff urgent (la popor) cu o sesiune extraordinara de haulituri politice cu pretentii de impartialitate (caci da, cetateanul turmentat (s-)in America este roman). Neutru, echidistant, elegant. Pana la proba contrarie (vezi mai sus). Dar nu singur ci in grup: turma in forma de haita. Ia uite ce a patit bietul Alex („dobitocul”, „javra”) de la o simpla opinie:

    * * *
    Liviu Antonesei – August 4, 2012 at 20:26 38
    @) DT
    Dupa stil, pare sa vina inliniedreapta si e adevarat – acolo e o puternica aglomeratie de dobitoace… Intr-adevar, pacat de nume, dar nu ne costa nimic sa banuim ca e un pseudonim, asa ca un fel de eu al dorintei…
    * * *
    Dorin TudoranAugust 4, 2012 at 21:12 39
    @ Liviu Antonesei
    Javre ordinare. Multe dintre ele traiesc chiar pe aici. In week-endul trecut mia- descris cineva cateva dintre exemplarele ce populeaza un grup de asemenea imbecili chiar in zona “m,etropolitana a Washingtonului”. O davada in plus ca, pentru a fi o javra, nu trebuie sa traiesti doar intr-un anume loc…
    * * *
    Daca_nu_nu – August 4, 2012 at 21:18 40
    Javre, javre, dar de se-ntâmplă să nimereşti 3-4 de-ăştia într-o zi asaltându-te, apoi ăla eşti: te umplu de venin de nu-ţi revii într-o săptămână! Boală grea asta la români: plin de „pricepuţi” care „ştiu” ei mai bine cine/ce/cum eşti, „din ce lume faci parte” etc. etc. etc…
    –––––––––––––––––

    Apreciază

    • many said

      Asta miroase a auto-denunt. Chiar a declarat Dorin chestia asta: „…In week-endul trecut mia- descris cineva cateva dintre exemplarele ce populeaza un grup de asemenea imbecili chiar in zona “m,etropolitana a Washingtonului”.? A inceput oare mini-recensamantul in zona metropolitana a Washingtonului sau Dorin continua sa culeaga date doar asa din pura pasiune?

      Apreciază

  56. Dl.Goe said

    Ca sa fie si fudul indestul scriitorul sofist Dorin Tudoran s-a apucat iarasi sa-l ia in discutia colectivului, in contumacie, pe dl.Goe, cenzurat si fara drept la replica. Este normal. Dupa standardele de azi la care Dorin Tudoran subscrie cu discretie este cat se poate de normal. Iata un mic esantion:

    * * *
    Dorin Tudoran – August 4, 2012 at 21:45 42
    @ Daca_nu_nu
    Rapandula
    Of, uitai: dupa sucesul la locale, a fost rein(n)viat sinucisul din vecelul trenului,așa ca, mamito, “Goe”liada a fost relansata in forța.
    * * *
    Daca_nu_nu – August 4, 2012 at 22:40 45
    @) Dorin Tudoran
    Apoi, s-ar putea să-i fi reînviat – da, da, cu doi „n”, ha, ha, ha!!!
    Dar de-i adevărat ce scrie-aci, în linkul ăsta, şi-or bătutără băeţii ăştia palma, s-au agitatără fără rost alde dl Goe cu ai lui, că jocurile s-au făcutără într-altă parte şi fără ca ei să ştie…
    http://www.cotidianul.ro/ponta-blat-cu-basescu-sau-gafa-de-zile-mari-190527/
    * * *
    N-am inteles pentru ce anume o face conul Dorin rapandula pe nevinovata cu donitza dacanunu, dar ma rog e o problema de bucatarie interna a cerocratiei. Si (deasemenea) (n-)am inteles de ce mi-a cenzurat conul Dorin o replica, in cadrul dreptului la replica. Asta:

    Aoleu! Pai ce faceti coane Dorine? O luati de la capat (pardon de expresie)? Iar incepeti sa faceti referiri la vedere despre cel nevazut? Nu v-ati lamurit inca ca nui frumos? Si nici deontologic. Sa cenzurezi spusele cuiva iar apoi sa-i atribui fapte, lucruri doar ca sa intarati turma in forma de haita. Apropo! Ce frumos a sarit (ca la un semn) turma pe bietul Alex. A fost suficient sa emita o parere (extrem de pertinenta si realista de altfel) si gata. Scriitorul sofist Tudoran, ca ciutacu, l-a facut dobitoc (???!!?), apoi a venit in fuga Palarierul de Iasi si nu mai putin celebra purtatoare de donitza dacanunu ca sa se dea repede in stambadea , ba nu. Ba da coane Dorine. Absurd.

    No name si vederea inversa, mica si rasturnata a produs (referindu-se, aoleu, la cei ale caror pareri nu prea coincid cu ce se mananca pe Certocratia) un enunt care (culmea?) se potriveste perfect si uluitor populatiei gazduita cu voie si aprobare in acest biotop certocrat, izolat in auto-claustrare. Se potriveste populatiei dar si fiecarei persoane in parte: „Unele par sa fi dezvoltat asa o forma de delir sistematizat, imposibil de zdruncinat, si refuleaza (printr-un mecanism aproape inconstient) toate evidentele care nu mai incap in puzzle-ul lor absurd.” – Coane Dorine se vede insa treaba ca starea de agregare a grupului certocrat nu-i destul de stabila. In fata realitatii unii iau „imigran”, altii cenzureaza, altii (poate aceeasi) ii fac dobitoci pe cei care emit o parere (aparent) inconvenabila, altii sar in turma pe bietul proaspat dobitoc cazut rapid, la ordin, in lumea necuvantatoarelor… Dar toate astea denota nesiguranta, incertiudine, spaima. Daca ati face apel la inteligenta mai mult decat la instinctele primare care va stapanesc de o vreme incoace, ati putea constata ca interventiile nevinovate ale d-lui Goe actioneaza intru consolidarea grupul certocrat in jurul ideilor de baza care stau sa nasca un nou curent intelectual la romani: mofluzismul ranchiunos.

    Apreciază

  57. Dl.Goe said

    ATENTIE Senzational – Iata un mesaj transmis scriitorului sofist Dorin Tudoran de catre un om de bine care semneaza, nu intamplator, cu pseudonimul „Supreme Court”. Mai precizam ca mesajul a fost postat pe blogul MODERAT al celui mai neutru dintre traci si bulgari, olteanul Doriiiiin Tudoran AICI, comentariul #52.

    Supreme Court – August 6, 2012 at 03:0152
    Dumneavoastra faceti haz de necaz si sunteti prea ingaduitor cu Basescu, Blaga et co.

    Chiar daca USL nu este sfanta, in cazul suspendarii a procedat mult mai corect decat Basescu si slugile lui: nu a inventat voturi, nu a mituit alegetorii, nici macar nu a actualizat listele electorale inainte de referendum — listele ar fi trebuit fie actualizate, fie declarate de MAI ca depasite inainte de referemdum.

    Daca puteti informa oficiallii americani despre ce se petrece cu adevarat in Romania, astfel incat SUA sa afirme sprijunul pentru democratie, nu pentru o persoana, ar fi un gest apreciat.

    Apreciază

  58. Dl.Goe said

    Analistul Tudoran (pamfletar sofist si comentator solist, din of, al comentariilor aprobate) mi-a taiat iarasi un comentariu nevinovat, pertinent si la subiect (adica on topic). Nu inteleg de ce. De ce coane Dorine, de ce?

    Comentariu cenzurat din rautate de catre scriitorul Dorin Tudoran la dansul in blog:

    Coane Dorine – bla, bla, bla… uite cum mai cânta cintezá. Se vede ca sunteti in concediu si n-aveti treaba pe acasa. Vorba cantecului. Azi e singur puisorul si-am inchis la tinda. Cu piciorul. Mai bine jucati tenis. Cu piciorul. Si ce chip frumos rasare. E al tau? Al tau e oare?

    Sa nu fie oare acest umil comentariu al meu cea mai nimerita continuare a comentariului tudorian (citez din memorie):

    Dorin Tudoran – August 7, 2012 at 15:2722
    @Ultor – Asta este o alta discutie. Daca se va reusi (glumesc!) ca toti dusmanii dlui Basescu (oameni ce nu au folosit nici ei — asemeni dlui Basescu — totdeauna doar procedee corecte in aceasta lupta) sa fie nu doar judecati dar si gasiti vinovati de TRADARE DE TARA IN FOLOSUL MOSCOVEI iar apoi intemniutati pe viata, dl Basescu nu are de ce sa-si faca griji. Altfel, razboiul de gherila va continua, chiar daca in forme mai atenuate. Cat despre tara, eh, mai vedem noi…

    Apreciază

  59. Dl.Goe said

    Scriitorul Dorin Tudoran (pamfletar sofist) comenteaza si corecteaza pe banda rulanta comentariile acceptate la blog. In egala masura, in acelasi timp, cu anvergura unui Napoleon (sau a unui Courvoisier, tot aceea) cenzureaza mesajele a caror comentare nu-i este la indemana. Iat ce mesaj banal, benign, inofensiv mi-a cenzurat azi (am cam bagat eu de seama ca nu prea ma are la inima):

    * * *

    Dorin Tudoran: „Antiamericanismul dlui Antonescu este o alta minciuna cat Everestul. Dl Antonescu are alte defecte — i le-am reprosat de-a lungul acestor ani in multe texte — dar sa-l scoti drept anti-american, anti-NATO si tradator de tara, care pune in practica INSTRUCTIUNILE Moscovei este semn de teribila ticalosie…”.

    Coane Dorine, Vasile nu-i acasa si se pare ca nici Tudoran nu se simte prea bine. V-am mai spus ca cititi prost. In schimb mai si denaturati. Culmea ca cele doua „defecte” nu se anihileaza ci se combina pentru a maximiza derapajul. Cine anume il acuza pe Antonescu (febletea lui Tudoran) in mod explicit de anti-americanism ori pro-rusism? Ca ati uitat sa mentionati. Tot Rodica Culcer? Sau poate Rodica Ojog-Brasoveanu. Coane Dorine trantiti brasoave dupa brasoave. Crin Antonescu, abulicul, nu este pro sau anti-America dupa cum nu este nici pro sau anti-Rusia pentru ca pur si simplu nu poate fi el asa ceva. Asta presupune o anumita viziune, un anumit pragmatism, pe care personajul respectiv (bidonul gol) nu le are. D-voastra incercati sa i le atribuiti intr-o maniera piezisa si mizerabla (dar literar-artistica). Si asta este o ticalosie. Daca-mi dati voie sa va citez. Crin Antonescu este anti-Basescu si atat. Dincolo de acest fapt este o nulitate a carui gaunosenie numai un ins marginit sau rau-intentionat n-o poate observa, acreditandu-l cu prezumtia de posesor al unor calitati de lider, eventual regional. Faptul ca Crin Antonesu nu va poarta ranchiuna pentru (vai) reprosurile pe care i le-ati facut de-a lungul timpului, nu este de bine ci de rau. Crin Antonescu le poarta ranchiuna altora (Plesu, Tismaneanu etc), n-o sa stea acuma sa-si consume umorile pe orice terchea-berchea care se da cu scartza-scartza pe net in contra sa (persoanele de fata se exclud). Nu-i permite satutul interimar si nici timpul. Liber. Cand ar mai avea vreme sa mai si doarma? Prin urmare aerul nefiresc cu care vorbiti despre Crin Antonescu ca despre un personaj valid, viitor presedinte plin al Roamniei, va califica pentru postura de caraghios sef. Felicitari si la mai mare. Totusi ati putea remarca ca gesturile dezarticulate, involuntare, ale papusicilor puciste, ar putea sa denote, asa colateral, anti-americanism si pro-rusism. Din pura intamplare. Altminteri nu. Astept cu nerabdare sa precizati cine anume a fost marele capabil de o minciuna cat Everestul care v-a indignat in asa masura. Poate ca o fi fost doar cat muntii Macinului, dar v-a aparut domniei voastre enorma din cauza ca sunteti un pic mic. Din ce in ce mai mic. Sau poate pentru ca ati fost in tinerete o mândretze de poet. Cine poate sti? Cine sa mai stie?

    Apreciază

  60. Dl.Goe said

    Sculat din vacanta conul Dorin face o dedicatia de inima albastra lui inima rea si la toti ceilalti, poporului, lumii intregi, uni-versului alb (AICI, comentariul #127:

    Dorin Tudoran – August 14, 2012 at 14:55127
    InimaRea & TOTI CEILALTI

    1. Pe de-o parte, regret ca sunt in vacanta si departe de computer. Pe de alta parte, ma bucur, fiindca n-as avea ce altceva sa va spun decat ce am scris in acesti ani. Cam asa:

    2. Primirea Romaniei in NATO si Uniunea Europeana nu s-a facut pentru ca Romania s-ar fi calificat pentru asemenea aderari. A fost ca si cum doresti sa intri intr-un club, dar nu indeplinesti nici conditiile, nici — mai ales — n-ai bani pentru cotizatia lunara/anuala. Se ofera altii sa-ti varuiasca pe unde nu ai var de varuit si — mai ales — sa-ti achite cotizatia lunara/anuala. “Pe cale de consecinta”, cand acei “altii” iti spun sa faci ceva, chiar daca nu-ti convine, chiar daca este impotriva intereselor tale, chiar daca nu are nicio legatura cu valorile propavaduitei democratii, faci.

    3. Am scris, de la bun inceput, ca dl Traian Basescu se reintoarce la Cotroceni. Adaug – cu sau fara sprijinul electoratului. Rezultatul acestei confruntari nu a fost stabilit nici de cine a iesit la vot, nici de cine nu a iestit la vot. Votul a fost unul extern si in fata lui orice numaratoare (indiferent de criteriul cvorumul folosit) interna este irelevanta.

    4. In acest moment, pentru cancelariile externe (occidentale) majore, cartea pe care se merge este Traian Basescu. Cu ale sale bune si rele. Adversarii sai si-au pus piedici de unii singuri si au fost ajutati de o armata de propaganda/manipulare pentru “spatiul extern” cum nici Ceausescu nu a avut la dispozitie. In acest moment de la Washington la Bruxelles, cel care personifica democratia si statul de drept este dl Traian Basescu. O abordare folosita de multa vreme, cu urmari dintre cele mai… bizare. Conteaza rezolvarea “momentului”, cu viitorul – mai vedem noi. Apare el un domocrat si mai si…

    5. Singurul jucator intern real sunt serviciile secrete. Cele laudate, public, de ambasadorul Statelor Unite, in urma cu un an sau doi pentru “profesionalism” si neimplicare in jocurile politice. De fapt, asa cum afirmam intr-o scrisoare deschisa adresat dlui Mark Gitenstein, realitatea este total alta: dupa 1989, nimic nu a fost “facut” si “desfacut” fara contribtia esentiala a serviciilor secrete. Nici Bruxelles-ul, nici Washingtonul nu este intristat ca serviciile asculta tot ce se poate asculta, inregistraza, ofera transcrierile unui actor politic si, “pe surse”, asemenea informatii se duc in mainile/computerele “intelectualilor publici”. Multi dintre acestia din urma se declarau, ani la rand, oripilati de abuzuriule serviciilor secrete. Azi, isi hranesc gazetaria si aparitiile publice cu informatii obtinute pe aceasta cale. Si o fac, spun ei, spre binele… statuluii de drept. Lor le va fi, in continuare, foarte bine; statului – nu stiu…

    6. Statul de drept romanesc exista doar atat cat ii permit serviciile secrete sa existe si doar intr-un spectru bine determinat. Oricine incearca, sau chiar reuseste, sa iasa din “rama” acestui tablou cu titlul posibil “Stat cu lanturi de drept – natura moarta ce se crede inca vie” este anihilat.

    7. Cumparatul sau santajul. Singurele arme de “potolire”. Cum cei foarte bogati nu ai cu ce sa-i cumperi, le aplici santajul. Oameni care au cascat gura, li s-a atras atentia sa fie mai prudenti, au cascat iarasi gura (nici macar prea mult) etc. Urmarea: “pe surse”, au aparut informatii neplacute despre trecutul lor ori ai membrilor de familie, dupa care asemenea oameni nu doar au tacut, dar au devenit pro- fostul criticat. Ani de zile jocul si “echilibrul” a fost mentinut de regula: “nu te legi de securistul meu, nu ma leg de securistul tau; nu te legi de interlopul meu, nu ma leg de interloput ta etc. Regula acum este: toti securistii si interlopii sunt de partea mea sau pun “statul de drept” pe urmele lor si sfarsesc saraci si in puscarie. Simplu.

    8. La fel stau lucrurile cu “faimoasa” CCR. Se agita tot occidentul sa apere o institutie pe care, ne place ori nu, tot dl Basescu a caracterizat-o cel mai exact in urma cu un an, parca: o institutie imbecila; sau asa ceva. Un grup de oameni santajabili, ajunsi in institutie nu pe criterii profesionale, este cel de la care se asteapta “decizii impartiale”. O comedie de un imens prost gust.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Neneeee, unde esti tu nene? Scoala din somnul cel de veci sa vezi material pentru monumente si schite:

      Dorin Tudoran (pamfletar sofist): „Pe de-o parte, regret ca sunt in vacanta (!!!???) si departe de computer. Pe de alta parte, ma bucur, fiindca n-as avea ce altceva sa va spun decat ce am scris in acesti ani.” – Urmeaza un text prelung, rezumatul zicerilor de ani si ani de zile, zise de la bun inceput. Ceea ce probeaza clarviziune si un cronic simt de anticipare. Toate cate le-a anticipat prorocul Tuduran, cu ani in urma s-au implinit. El si-a facut datoria si le-a (tot) spus. Din vreme. Ar mai avea vreun rost sa incerce vreo sincronizare? Pai cam nu. Conul Dorin se bucura. Pentru ca n-are ce sa mai zica. Dar zice, totusi. Treaca de la dansul. Desi e-n vacanta si are muuult mai putin timp de blogarela si chibitare decat atunci cand e la serviciu (o lucra la stat?). De invidiat. De apreciat efortul si sacrificiul. O sa-ncerc sa-mi exprim aprecierea cu un comentariu la fata locului. Sa fie primit.

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Crezi ca a fost sa fie primit? Ooo, nu, nici vorba. Autorul acestei memorabile ziceri:

        „Am scris, de la bun inceput, ca dl Traian Basescu se reintoarce la Cotroceni. Adaug – cu sau fara sprijinul electoratului. Rezultatul acestei confruntari nu a fost stabilit nici de cine a iesit la vot, nici de cine nu a iestit la vot. Votul a fost unul extern si in fata lui orice numaratoare (indiferent de criteriul cvorumul folosit) interna este irelevanta.

        – zisa in virtutea libertatii de exprimare libera, a ingradit iarasi libertatea de exprimare pe certocratia sa, refuzandu-i d-lui Goe, cu obstinatie, un nevinovat mesaj de bine. Acesta:

        Coane Dorine dar amara vacanta mai aveti daca ati gasit cu cale sa-i dati o mini-vacanta pentru a produce textul de la #127. Dar ce beti domnia voastra acolo in vacanta? Tarie trebuie sa fie caci tari convingeri mai aveti cand propuneti speculatii atat de nevinovate, coproductii imaginar-intuitive ce nu au nevoie de nicio proba, intrucat oricum se stiu (stie tot omul) si apoi ca, tot oricum, toate curtile, toate instantele si martorii sunt corupti si dirijati de serviciile secrete, si prin urmare orice dovada ar fi munca in zadar. Liber la chibitare sa fie, dar s-o stim si noi. S-o avem si noi. Noi nu? Eee, coane Dorine, e greu sa traiesti cand nu stii sa mori. Pe bune acuma si mata. Sa vii din vacanta ca sa mananci cacat cu martori mi se pare un gest de zevzec in agonie. Pai despre ce realitate e vorba in realitate (realitatea Romaniei profunde) si despre ce vorbeste domnia voastra plecata in vacanta si dusa de multisor? Doua lucruri total diferite. Cam ca de la sub-Pamânt la Cer. Apropo, ati auzit ca ar exista mai mult de 9 ceruri? Ati auzit pe dracu! Nu exista coane Dorine niciun cer. De aceea nici nu pot sa va cer sa fiti rezonabil, lucid si mai ales sa incercati o perspectiva mai larga asupra lucrurilor din care sa se vada clar ca varianta Ponta-Crin-Voiculescu e o fundatura nasoala pentru fosta d-voastra patrie, care ar trebui evitata (fundatura de… nu patria), chiar daca pentru asta s-ar constata ca dusmanul unilateral al domniei voastre (politologul Vladimir Tismaneanu) a avut inca o data dreptate. Deci nu va cer. Asa ca hai fuguta inapoi la sezlong si mai comandati o bautura alcoolica, fara matraguna daca s-ar putea. Odihna placuta. Cat mai multa odihna. Se vede clar ca aveti nevoie.

        Apreciază

    • T.N. said

      Dorin Tudoran are o atitudine similara cu a lui Crin Antonescu si care denota, dupa cum sublinia MRU, un complex, pe care l-a avut si Ceausescu, anume ca daca exista probleme in Romania, chiar daca sunt generate chiar de domnul Antonescu, de vina nu sunt actorii interni ci trebuiesc cautati afara, fie intre strainii care nu ne-au placut niciodata, ca doamna Merkel pe care Antonescu n-o poate intelege nici in natura sa politica, ori ii cauta si in interior, printre maghiari.

      „Antonescu (ca si Tudoran) e suparat ca domnul Barroso trimite semne de atentionare si culmea furiei sale infantile se dezlantuie asupra ambasadorului SUA, implicit SUA. De ce? Pentru ca nu intelege nimic din ce inseamna politica? Nu. Domnul Antonescu, in modul cel mai insidios cu putinta, mai direct si mai otravitor, incearca sa ne spuna ca strainul este rau si el este bun. Ce vine din afara e dusman si domnia sa este prietenul natiunii romane. Daca e o natiune demna, e reprezentata de el, printr-un nationalism ce aminteste de cel dinainte de ’89, spunandu-ne ca daca vine cineva din SUA si il critica sau ii cere o lamurie face un act groaznic la adresa natiunii romane, confundandu-se cu Romania”

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Ceea ce spune Crin Antonescu, susține și simte orice român de bună credință care-și iubește patria, ceea ce pentru niște străini nici nu intră în discuție.
        Faptul că Unchiul Sam se încăpățânează să susâină o gloabă politică dovedește fie prostie, ca rezultat al dezinformării venite de la serviciile lui Băsescu, fie un interes ieșit din comun pentru banii pe care-i varsă Băsescu la campania lui Obama, fie carne de tun pentru războaie care nu-s ale noastre, fie alte acțiuni oneroase, în dauna statului român pe care le intermediază escrocul mare lobist Gitenstein !
        Nu-și pune nimeni întrebarea de ce toți ambasadorii SUA în România sunt jidani , cu excepția unui homosexual ( și ăla pe 1/2)?.
        N-aveau și ei un negru ceva, care să se simtă la noi ca acasă 😉

        Apreciază

  61. Dl.Goe said

    Pe blogul Certocratia, unde-si are Tudoran Imparatia, se practica la greu malversaționismul de idei intr-o maniera extrem de subversiva la adresa logicii si bunului simt. Dorin Tudoran (pamfletar solipsist) a abandonat demult deontologia comunicarii. El personal, dar mai ales a abandonat-o prin felul in care le ingaduie si-i incurajeaza pe comentatorii agreati sa manipuleze, sa minta, sa spurce, sa instige, bine protejati in fata oricarei replici ori comentarii alternative (cenzurate fara niciun scrupul). Sa luam la intamplare un comentariu al unui gura casca (Ultor) care a preluat din zbor zicerile lui Tudoran:

    Ultor – August 15, 2012 at 12:49141

    De vazut postul lui Alin Fumurescu de pe voxpublica: patetic si plin de sofisme, Fumurescu se posteaza deasupra intelectualilor antibasisti, considerati emotionali si lipsiti de discernamant. Aproximeaza lovitura de stat (creditand-o totsi) si cheama la corectitudine acest segment pe care-l gaseste onorabil pana la urma. Nicio vorbuluita insa de secta / falagna basista, creditata din principiu cu onorabilitate. Ceva imi spune ca Fumi este un agent de influenta al actualelor servicii; cel putin pentru asta pledeaza atitudinile sale. Om tai si om vedea…poate!

    * * *

    Cam asta propune, atrage si intretine Dorin Tudoran (pamfletar solipsist) pe blogul sau, singura inalta tribuna la care mai acces acces sa cuvânteze in calitate de mare guru alaturi de alte guru-ri: manipulari, diversiuni, speculatii. Nu-l pot banui ca ar fi agent a ceva pentru ca nici agenturile astea nu sunt chiar asa de proaste incat sa-i recupereze pe cei dati afara de la toate ziarele pe la care au pamfletat solipsistic. Pur si simplu asa este domnia sa. Selectiv.

    Apreciază

  62. Dl.Goe said

    Pamfletarul sofist Tudoran are insa un umor formidabil atunci cand vrea. Ia uite:

    Dorin Tudoran – August 14, 2012 at 19:33 136

    InimaRea

    Cand se faceau eforturi pentru intrarera in ambele — NATO si EU — am scris, ba chiar am avut discutii cu oameni foarte destepti dar care nu intelegeau ce dorea prostul de mine sa le explice intr-o propozitie: interesele NATO-ului si ale nu erau neaparat aceleasi. Exista un set de interese comune si exista un set de interese nu tocmai comune. Regula simpla a numitorului comun si diferentelor specifice.
    In 1990, mi s-a aratat o lista cu 18 persoane
    (n.b. 18 !!!!???) care “nu vor mai putea intra in Statele Unite” fiindca fusesera baieti rai/fete rele. Peste un an, in hol la Departamentul de Stat (n.b. Wow, wow, wow) ma striga cineva. Intorc capul si vad unul dintre “baietii rai”. Era in vizita.
    Peste vreo zece zile intreb un “cunoscator”: “Nu era vorba ca niste baieti rai si fete rele nu mai intra in aceasta tara?” Cunoscatorul a ras, a zis ca asa era vorba dar baiatul rau cu care dadusem nas-in-nas era acum acceptat, devenise baiat bun, fiindca era oficial… “He comes with the territory”…

    * * *

    Salivand de pofta un alt mare guru in ale serviciilor secrete de pe Certocratia (Inima Rea, Suflet Bun) ii raspunde (induiosator):

    InimaRea – August 14, 2012 at 20:35 139

    Dorin Tudoran: De-acum incolo, mai e de tors d’astea la un pahar de vorba. Poate-o da Al de Sus odata si-odata.

    * * *
    Iar conul Dorin ii susura:

    Dorin Tudoran – August 14, 2012 at 21:36 140

    @InimaRea – Poate… You never know…

    * * *
    Induiosatorul schimb de replici este de un umor fantastic, eu unul am râs cu lacrimi.

    Dar cum Dumnezeu sa nu râzi, afland ca:

    (a) Lui Dorin Tudoran „i s-a aratat”… (diateza foarte pasiva)

    (b) Imediat dupa (pseudo)caderea comunismului in Roamnia, Statele Unite (ale Americii of course) a detectat 18 baieti si fete rai/rele in Romania. Cum Doamne iarta-ma sa mai aiba romanii chef sa condame comunismul cand, apud Tudoran si Administratia Americana raul se reducea la 18 tovarasi? Mai bine nu ne mai deranjam. Deloc.

    (c) In traducere, intregul comentariu scris din vacanta de catre pamfletarul solipsist Dorin Tudoran, vrea sa spuie doar: „Atentie bai popor de forumisti (Antonesei & Co y compris), io sunt in contact permanent cu Administratia Americana (umblu pe holurile Departamentului de Stat de drept, cam cum umblati voi prin baile personale) si am acces la liste (ce mi se arata) la care voi nici nu visati. As putea sa va dau in gat.

    (d) Administratia Americana nu doar ca este in relatii prietenesti cu romanul Tudoran, nu frate, il considera unul de-ai lor caruia i se poate spune (with no offense) ca fostii baieti rai „comes with the territory”.

    E mare. E tare. Gradina dar mai ales Tudoran, omul nostru din America. Care va sa zica ca nu in van ii cerea mai zilele trecut un internaut de bine sa puna o vorba buna USL-ului pe langa Administratia America, ceea ce va fi fiind apreciat la cel mai inalt nivel. Intelectual. (Vezi postul „Oameni cu opinii…”).

    Apreciază

  63. OBSERVATOR said

    nea goe a ajuns in line dreaptahttp://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/dorin-tudoran-%e2%80%93-martir-al-independentii-politice/

    Apreciază

Lasă un comentariu