(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Proxy la poxima emisiune Profesionistii (VI)

Posted by Arca lui Goe pe februarie 8, 2011

Il invit pe dl. Adrian Cioroianu sa participe la proxima editie a emisiunii Eugeniei Voda: Profesionistii. Sper ca si doamna Voda sa fie de acord. Prezenta d-lui Cioroianu este necesara ca aerul pentru a purifica atmosfera (ramasa) imbacsita dupa (pe)trecerea d-lui Cristoiu prin zona. In plus s-ar restabili astfel si formatul emisiunii dimpreuna cu definitia aferenta a notiunii de „profesionist”: individ care a obtinut onest, performante notabile si notorietate. Li s-ar da discret satisfactie si celor care au deplans absenta pluralitatii de opinie. S-ar simtii bine si cei care au aparat-o cavalereste pe d-na Voda (…) si s-ar mai clarifica (poate) o parte din multele mistere misterioase care s-au acumulat peste cazul aproape clasat Cristoiu-Voda-Ioanid-CNA-Plesu. Mistere pe care voi incerca sa le enumar intr-un episod viitor, sugestiv intitulat „Timpul, timpanul, batista, tzambalul”.  Pana atunci insa va ofer un profesionist:

Nu pot fi mai clar decat atat: Puţini dintre românii care, în ultimele trei decenii, şi-au „tras“ pe video propria nuntă ştiu că unul dintre primii lor concetăţeni de viţă plebee , care a avut ocazia de a-i fi filmată cununia, a fost Corneliu Zelea Codreanu, acum peste 80 de ani (cînd el s-a căsătorit cu aleasa lui, Elena Ilinoiu). La fel, puţin se vorbeşte despre ce eforturi a făcut Carol al II-lea pentru a pune mîna pe acest film – şi pentru a-l distruge, în ideea de a mai şubrezi cultul Căpitanului, ce se dezvolta dezinvolt atît înainte, cît şi după moartea acestuia. În fine, puţini ştiu că unele dintre secvenţele alb-negru pe care le mai vedem prin documentarele despre perioada interbelică (imagini în care apar nişte care trase de boi, mergînd de la stînga spre dreapta ecranului) s-ar putea totuşi să provină din acel film, de la acea nuntă – animată, într-adevăr, de cîteva mii de oameni şi de cîteva sute de care cu boii aferenţi…

Citeste mai departe…

5 răspunsuri sa “Proxy la poxima emisiune Profesionistii (VI)”

 1. Dl.Goe said

  Misteriosul d.Polichinelle… Il credeam disparut, desfiintat, retras, invizibilizat definitiv pe falia virtuala a existentei sale… Am presupus asta nu cu certitudine, nici macar cu o probabilitate „majoritara”, ci asa cam 5%, adica suficient pentru ca ipoteza sa intre in parlamentul variantelor de lucru. In fine, nu despre asta este vorba aici. Voi deschide alta data un topic special-substantial pe tema asta a manifestabilitatii etericelor entitati in eter, in care voi ilustra teoria prin excelentul (ca la carte) exemplu (im)personal al d-lui Polichinelle. Pana una alta voi mentiona ca, „actualmente”, d.Polichinelle se teleporteaza din cand in cand (practic instantaneu) in anumite locuri (locatii ?!), materializandu-se virtual (intr-un mod ce aminteste interactiunile dintre bosoni si fermioni la nivel sub-atomic) si ca apartitiile sale rare sunt intotdeauna insotite de scintilatii si magnetism remanent. Dar vorba ‘ceea, teoria ca teoria… Intamplator am la indemana un exemplu practic, taman la apropont. Dupa producerea de catre dl. Adrian Cioroianu a textului evocat mai sus, sugestiv intitulat „Pe cînd un partid neo-legionar în Parlament?”, s-a produs, pe nedrept neasteptatå, o materializare din neant a d-lui Polichinelle. De data aceasta domnia sa a scintilat asa:

  fragments pour un portrait adăugat de Polichinelle la data de 05 Februarie 2011 06:02:40

  „Excelent text, domnule Cioroianu.

  Într-adevăr, rutina chixului politic, acumularea de penumbre în tabloul democratic aduc adesea, în prim-plan, demagogi stihiali, justiţiari etnolatri, pontifi crianţi. Exasperarea guvernaţilor cheamă foarte rar discernământul în ajutor. De regulă, pe un fond de insatisfacţie generală cronică, întrecerea electorală nu mai duce la o firească rocadă a elitelor, ci devine premisa unei mutaţii structurale de adâncime, contestarea patetică a sistemului însuşi. Mă întreb, în marginea rândurilor dumneavoastră, ce tip de portret ar momi afectivitatea autohtonă înspre un amvon neo-legionar? Cum ar arăta un “C.Z. Codreanu reloaded”? Încerc, diletant, un crochiu de personaj: amestec de mistagog danpuricist, hacker senzual, jocheu imbatabil şi haiduc feroce, cu multiple biografii absconse (de colportaj subteran), versat în surâsuri hipnotice şi piruete asasine, obişnuit al anturajelor de popi, fachiri carpatini şi virgine prăpăstioase, amfitrion iscusit de mondenităţi subversive, ciufulit în varianta cool şi heraldist de-o pietate dramatică, semeţ cu acribie, paseist fără trecut şi latifundiar de himere…”

  Ei? Cum va place?

  Apreciază

 2. Serafina Dafinescu said

  Problema legionarilor nu mai intereseaza, iar cea a curvelor nici atat, asa ca o sa propun off topic, un test pe care l-am primit de curand pe emaial.

  Cum calculeaza chinezii varsta creierului!

  Un test care verifica virsta creierului si daca este egala sau nu cu virsta…corpului!!!

  1. Click pe „Start”
  2. Asteapta numaratoarea inversa: 3, 2, 1
  3. Memoreaza pozitia numerelor pe ecran si click pe cercurile de pe ecran in ordinea crescatoare a numerelor, de la cel mai mic la cel mai mare.
  4. La sfarsit calculatorul va va da virsta creierului vostru. Succes!

  Era sa uit ce era mai important, adresa: Afla-ti virsta creierului

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Linkul pe care l-ati oferit nu merge dar seamana cu astea doua:

   Test 1
   Test 2

   Ce vârsta v-a iesit?

   Apreciază

   • Serafina Dafinescu said

    Pai nu stiu, ca n-am facut testul. dar daca l-as face mi-ar iesi cam 23.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Bine ca nu se apuca se se testeze Radu Humor, caci i-ar da cam de trei ori mai putin. Sper sa nu citeasca acest mesaj pentru ca 23 impartit la 3 då cu foooooooarte multe zecimale si odata intrat in asemenea calcule n-ar mai avea timp sa comenteze comentarii. 😉 Ar fi o pierdere. Nationala. Fara comentariile sale patriotice tara ar cadea prada dusmanilor din afara si dinauntru. Poate nu realizati.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: