(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Debaraua lui Niku Elektriku

Posted by Arca lui Goe pe martie 7, 2011

Azi recomand un blog care exceleaza la capitolul luciditate (si) civica. Nu exista prea multe bloguri la aceasta categorie. Ceea ce face ca totul sa fie spectaculos este  superbul umor ardelenesc si consecventa pentru detectarea esentialului (ca si abilitatea de a-l gasi cel mai adesea) care mobileaza cu gust si rafinament debaraua cu pricina: O debara de lux... La mai mare! Va invit sa o vizitati. Sunt sigur ca va veti simti in largul d-voastra.

P.S. Ceea ce insa m-a convins cu adevarat sa-mi ies din lene si din alte maruntisuri devoratoare de vreme pentru a-l pomeni pe simpaticul domn Niku este rabdarea cu care descarca pe Youtube emisiunea de fiecare duminica de pe TVR, realizata de catre Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, care nu numai ca merita sa fie (re)vazuta dar care poate constitui oricand un punct valid de start pentru dezbateri anonime, altfel decat cele uzate deja. Potentialul exista si ar fi pacat sa se piarda.

5 răspunsuri to “Debaraua lui Niku Elektriku”

 1. lost said

  Da ,este o” debara” plina de surprize ,care mai de care mai haioase si dracoase. 🙂 Numai bune ca sa dispari acolo mult timp si sa nu te plictisesti . Are „peretii” ornati cu poze statice cit si miscatoare ,dar toate pline de tilc si de umor . Imi place ca are un avatar de om hitru , cu mustati electriza(n)te care amuza ,il fac indragit si mai greu de combatut . As indrazni sa spun ca are destule potriviri cu „Arca lui Goe „.Nu numai cu „(b)arca ,dar si cu (b)arcagiul . 😉 Sunt insa si nepotriviri , destul de frustrante ,zic eu .De ex.,este bine primit – nebanat, atit la „corabier” cit si la „certocrat” . Mai mult, se afla in blogroll-ul amnindorura si.. viceversa . Cum o fi putind sa fie mereu asa de vesel chiar si atunci cind lucrurile sunt serioase si care o fi cauza pentru care nu pot fi si altii la fel ca el ? Ar fi o intrebare care necesita un raspuns..

  • Dl.Goe said

   @Lost – Pai cu asta ma cam indeletnicesc printre picaturi, cu cautarea raspunsurilor pierdute (lost) la intrebarile care necesita unul sau mai multe raspunsuri. De indata ce-l voi gasi pe primul din seria raspunsurilor satifacatoare la intrebarea dv. il voi posta la vedere pe (b)Arca. Pana atunci mai muncesc la gasirea unor formulari alternative a intrebarii/intrebarilor si eventual la gasirea unor intrebari ajutatoare. De ce? Pai pentru ca, cel putin pe moment, faptul de a fi banat si exclus prin neincludere, mi se pare cea mai consistenta recunoastere cu putinta pentru cineva ca dl.Goe.

   P.S. De obicei detest in mod spontan sa fiu comparat. Totusi, nu stiu de ce, de data aceasta, comparatia cu Niku Elektriku in care am fost vârat, ma maguleste. Ca (b)Arcagiu.

 2. ca un fel de arc peste timp – si peste timpuri – nu po’ decit sa constat – intimplator trist – ca’n ast interval, unii sau altzii au cedat, nu stiu daca nervos, fapt care probabilistic e imposibil de decelat s’aiva or nu vreo legatura cu o anume arca a unui anumit dom’ goe.

  (am intrat p’acest articol, gratzie goagal, cu oarecare delay, fapt pentru care nu preget sa’i multzamesc autorelui pentru laudele desantzate si nemeritate (nu sint modest), lucru de care s’au convins, din pacate (pentru ei) tardiv, o sumedenie de fosti camarazi basisti pina’n maduva oaselor, care refuza, constat, sa ma mai calce, de la o vreme (nu ma vaet, ba dimpotriva!), musteriii de care „ma mai bucur”, tot de la o vreme, limitindu’se la un anumit domn emigrant ot germania – zice el – si la un respectabil dom’ dudas ot constantz – zic io; aceasta trista conjunctura nu ma va face, in nici un caz, sa procedez precum domnul poet din corabia, cunostintza comuna, sau, doamne fereste, sa ma refugiez pe feisbuc. vorba aia: esentzele tari se tzin in bloguri mici, da’ vesele)

  • Dl.Goe said

   @Nikuelectriku – Stimate co-leg-de-existenta… Masura in care laudele sau criticile (care sunt) sunt meritate sau nemeritate n-ar trebui contabilizata retroactiv, vizavi de atitudinile ulterioare si schimnatoare ale capriciosului public. Laudele respective raman valide pentru ca ele denota… Denota. O stare de spirit noua si originala, o perspectiva plina de umor si o atitudine speciala a personajului pe care l-ati inventat spre a-l dota cu debara decapotabla, gata oricand sa fie improvizata ca dugheana. Ca altii si-au declarat debaralele balcoane, (b)Arce, boguri, bloage etc. sau ca unii au cedat intr-un fel oficial, decedand prin deces – certificat in notariate, iar altii se incapataneaza sa-si imagineze ca n-ar fi cedat, murind, putin, (fara sa plece deloc) si complacandu-se in pseudo-existenta, sunt doar nuante neesentiale… Ce-a fost nu poate fi reevaluat prin ce e. Melancoliile se pot rezolva numai tot prin atitudine, imaginatie, efort, sacrificii. Ceva trebuie mereu reinventat, schimbat din temelii… ori nikul, ori debaraua, ori publicul… ori combinari de 3 luate cate doua sau cate trei… Atitudinea e totul. Sau sa nu se schimbe… Ci sa se epuizeze. Daca trebuie…

   P.S. Nimic din ce s-a intamplat n-are legatura cu Arca unui anumit dom’ Goe. N-aare legatura nici macar cu dl.Goe el insusi in persoana ori in personaj… Simplele epuizari. Firesti. Si da, facebook-ul e moft, o moda trecatoare, un refugiu al celor care se tem sa moara singuri, preferand sa se dizolve in moartea colectiva care ar fi mai putin rusinoasa. Nu moartea e rusinoasa. Rusinoasa este incapacitaea de a invia (inclusiv prin reincarnare) sau de a recunoaste invierea si nemurirea. Laudele (acele laude) vi se cuvin perpetuu. Daca veti mai merita si altele sau daca veti primi altele depinde si de d-voastra, dar depinde de atat de multe alte lucruri incat nu merita sa aveti melancolii vizavii de musterii sublimi sau de desavarsita lor absenta. Noi de exemplu, aici pe (b)Arca lui Goe, nu ne facem niciun fel de griji in legatura cu faptul ca am evoluat in directii extrem de diferite un raport cu publicul. Plublicul prefera plajele, altii prefera / accepta sa strabata desertul, sa purceada la stra-baterea desertului, urmarind steaua norocoasa si miscatoare. Daca muntele nu vine la Mahomed atunci se duce Mohamed la munte. Daca (b)Arca nu ne duce nicaieri atunci ducem noi (b)Arca. Undeva. Spre undeva. E valabil si pentru debarale. Cred. Cum credeti si d-voastra.

 3. Radu Humor said

  Mda ! Din nou , pro fund !
  Şi gândit şi nimerit ! :

  „Plublicul prefera plajele, altii prefera / accepta sa strabata desertul, sa purceada la stra-baterea desertului, urmarind steaua norocoasa si miscatoare. Daca muntele nu vine la Mahomed atunci se duce Mohamed la munte. Daca (b)Arca nu ne duce nicaieri atunci ducem noi (b)Arca. Undeva. Spre undeva. E valabil si pentru debarale. Cred. Cum credeti si d-voastra.”
  😆 😆 😛
  P.S.
  Vezi că faci două greşeli !
  Sper că amândouă involuntare :
  „Plublicul” şi „steaua” cu „s” mic 🙄
  Nici nu vreau să mă gândesc în ce stare de depresie a căzut Stely 😉
  Care-i cât un munte ….

  Cât priveşte Banatul, cu b aşa cum ţi-e şi caracterul, să-ţi fie ruşine !
  Că te lauzi peste tot că nu banezi, dar postezi, în ce mă priveşte, numai când şi ce îţi convine 🙄
  Încăodată , ruşine !
  Mai ales că rimează 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: