(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Delimitari – fanatism si prostie

Posted by Arca lui Goe pe martie 7, 2011

„Unii suntem bantuiti de spiritul de turma, altii nu putem pune geana pe geana daca nu ne delimitam permanent de restul „turmei”. Ne ucide scarba fata de numitorul comun si ne sinucidem pe altarul diferentelor specifice. Predomina excesele belicoase.

Candva, daca nu erai structuralist, nu erai nimic. Putin conta ca in afara unei carti reper despre structuralism – datorata lui Virgil Nemoianu – si doxei catorva putini alti eruditi, majoritatea preopinentilor ciripea cam dupa ureche. Damblaua noului roman – daca nu scriai in linia Robbe-Grillet, Rebreanu sa fi fost si tot erai expediat la „si altii”, alaturi de Aurel Mihale. Ce sa mai spun de onirism? Nu dictai in somn, erai un conformist.

Demersul regretatului Laurentiu Ulici de a imparti debuturile literare carora le-a fost contemporan pe decenii a fost transformat cu timpul intr-o caricatura greu de imaginat de critic. Mai subtila – la inceput, grosolana – astazi, o frauda transforma intamplari biografice in criterii de valoare. Etichete ca „saizecisti”, „saptezecisti”, „optzecisti”, „nouazecisti”, „fracturisti” au inceput sa sune ca treptele unei scari de valori.

Azi nu mai conteaza prea mult nici macar daca esti… zecist. Ce importa, este in ce an, in ce luna si mai ales in care parte a zilei ai aparut (literar) pe lume. Daca te-ai nascut la rasaritul soarelui esti un adevarat Arnotean al zecismului. Aparut mai spre seara, nu poti fi decat un Gorica Pirgu al aceluiasi frison. Ploua cu excomunicari fratricide – Viorel Padina nu mai este un poet exceptional, caci, cam slobod la gura, s-a pus rau cu „centrul”.

Opera nu prea mai conteaza. Daca nu esti declarat postmodernist, ai pus-o de mamaliga. Asadar, „marunteii” ca Philippide, Emil Botta, Stamatu, Doinas, Stelaru, Caraion s-au chinuit degeaba. Inainte de a se cauta de talent, unii se duc la notarul de postmodernism si la felcerul de zecism. Cu patalamalele la mana, preiau fraiele armasarului literar.

Dupa ce unui zecism i s-a opus un si-mai-zecism, iata ca fracturismul pare sa ia caimacul. Ni se spune ca ar fi vorba de „o negatie neoavangardista a optzecismului”. Asa o fi, numai ca tristihul „Sint atent cu tine, Romania/ iti introduc penisul meu lung si negru in gura,/ Romania” parca e prea neo. Nimeni nu i-a mai pus in gura „Romaniei profunde” un asemenea calus. Asta zic si eu cenzura. Numai un poet, si inca unul dotat, ar fi fost capabil de asa ceva.

In toiul atator delimitari, randurile de fata constituie o declaratie de dragoste pentru o generatie care m-a ingaduit si pe mine. O generatie mai degraba afectiva decat una strict biologica, mult mai cuprinzatoare decat un leat literar. Prudent ar fi sa pomenesc doar de cei dusi, fiindca de uiti numele unui important poet in viata, esti mort. Dar cum poti fi prudent in dragoste? Ce noroc pentru literatura romana ca Ileana Malancioiu si Mircea Dinescu, Cezar Ivanescu si Angela Marinescu, Mazilescu si Robescu, Mihai Ursachi si Adrian Popescu, Prelipceanu si Flora, Gabriela Melinescu, Ion Muresan si Vasile Vlad, Constanta Buzea si Ioan Alexandru, Brumaru si Foarta n-au scris terorizati de a fi zecisti si postmodernisti. Nu spun ca sunt „mai mari” ca altii. Nu-i contrapun altora. Tot ce fac este sa le rostesc numele. E de ajuns.

Ma uit la o fotografie ingalbenita. Pitesti – o grupa de gradinta din anii ’50. Langa mine, fata unui inger. Avea sa devina un poet extraordinar, dar asta nu pentru ca Daniel Turcea a fost „listat” printre onirici, ci gratie harului sau tulburator.

O cultura nu poate fi suma unor nesfarsite delimitari fanatice, asa cum o civilizatie nu este niciodata suma tuturor excluderilor si excomunicarilor imbecile. Privesc la titlul acestui editorial si trebuie sa-mi cer iertare pentru tautologia pe care o contine, caci fanatismul este (si) unul din chipurile hidoase ale prostiei. De atatea zecisme si postmodernitati megalomanice, nu fracturismul ne pandeste, ci fripturismul – singurul „ism” integrator, aproape globalizant.” – de Dorin Tudoran, nu stiu cand si unde…

49 răspunsuri sa “Delimitari – fanatism si prostie”

 1. Va multumesc pentru vizite. Cu scuze pentru pauze vreau sa anunt noi postari pe blogul meu. Cu stima.

  Apreciază

 2. Dl.Goe said

  Dorin Tudoran se bucura amar si sincer ca in fine poate sa scrie de rau despre TRU cu acoperire…

  Din cauza ca-contin „insinuari deplorabile” multe comentarrii n-au avut trecere acolo unde CDT il spulbera pe TRU. Ca acesta:

  „Coane, coane Dorine, luciditatea si echidistanta domniei voastre, atat de dezinteresate si deci bine-intentionate aduc a rictus de hiena. Cu o perspicacitate (oricum) iesita din comun vad ca propuneti, nu doar prin puterea aluziei, reconsiderarea tuturor textelor lui TRU prin prisma (de)caderii sale recente. Ati putea chiar sa o pupati pe gura pe d-soara Pora, frantzuzeste, daca asta v-ar ajuta sa-l pedepsiti pe TRU pentru faptul ca si cand scrie beat face ca textele d-voastra sa para simple compuneri scolaresti. Chieia negativa in care incercati sa va rezolvati complexle de inferioritate, care-i bucura pana la a da din coada pe amicii antonesei, dau personajului pe care-l jucati la blog o nota de o jalnicie de neinchipuit acum cativa ani. Ca ti se face dracului si mila.”

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Coane Dorine, iata si un alt fel de a spune despre aceleasi lucruri vazute la fel… Caci tonul face muzica… Iar muzica face dansul, balansul, baletul etc atunci cand se doreste ameliorare si constructie, iar nu sange si razbunare…

   „Ecourile Consiliului Naţional de Coordonare al PDL – aşa cum au fost relatate de presă – nu pot decît să dezamăgească. Nu părea şedinţa unui partid, ci înfruntarea a două partide. Ruptura „clasică“ dintre vechii activişti şi mai tinerii reformatori a fost lăsată să se exprime pe toate tonurile, într-o atmosferă generală de şicană retorică: pe de o parte – „talibanii“ (cînd şugubeţi, cînd furibunzi), pe de alta – „noul val“ al radicalilor, întîmpinaţi cu o ostilitate de gaşcă („Cine eşti tu, bă!“). Îi cunosc pe cîţiva din „greii“ partidului, le ştiu meritele şi nu cred că pot fi evacuaţi pe baza unui banal conflict de generaţie. Dar le reproşez că s-au lăsat confiscaţi de un stil agresiv, vag poliţienesc, alternînd glumiţa trivială cu suficienţa solidară a „fondatorilor“. Nu pricep de ce se respinge ideea sancţionării politice a celor suspecţi de corupţie, nu pricep cum poate fi Ion Oltean mai util decît Cristian Preda sau Sever Voinescu, nu (mai) pricep amplasamentul „ideologic“ al lui Traian Ungureanu (preferat, pare-se, lui Teodor Baconschi), nu pricep cum poate fi Monica Macovei personaj negativ şi Elena (Eba) Băsescu personaj pozitiv. Nu pricep mare lucru. Un lucru pare cert – o stafie bîntuie prin PDL: stafia partidului monolit, gata să înfiereze ferm grupul intelectualilor revizionişti.” – Andrei Plesu / Dilema

   Other Voices, Other Rooms…

   Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Fabulos! Conul Dorin se delimiteaza (inca o data) -aici – de fanatism si prostie, cerand scuze (cu) public pentru niste vorbe pe care altii (niste plosnite) i le varasera in gura cu de-a sila, via comentariul la comentariul 35. Domnia sa recunoaste ca nu s-a gandit la tripleta Plesu-Liiceanu-Patapievici cand a vorbit de cei patru (atentie patru!!!) evanghelisti carora ciocanitoarea din locul cucuvelei le face necontenit buclucuri. Domnia sa recunoaste ca nu s-a gandit. Si ca nici nu se va gandi. Ii invita in schimb pe comentatorii comentariilor sale sa se gandeasca putin. Insa foarte putin. Din motive care imi scapa desigur, comentariul meu, n-a indeplinit criteriile de promovabilitate de la posta redactiei spre paginile luminoase ale gazetei sale. Noroc cu tanti Mitza:

  „Vai coane Dorine, cata polivalenta atata stralucire pe d-voastra. Cumulard de personaje va numiti. Niciodata n-a sclipit mai intens un hibrid in stil Miciurin intre conul Leonida, nenea Nae si Nae Girimea, parol, sa m-ngropi, sa n-ai parte de, de… ambit. Aaaa… sa am pardon jupane Plesu-Liiceanu-Patapievici, gandesti pentru ca voiam sa-ti fac un atac? Nuuuu! Mangafaua nu erai d-ta ci unchiul fetii, epitropul. Pai nu?

  P.S. Dar, virgula, coane Dorine, virgula, cine este „bursucul” din volvo? Eeee, cum ma maestrre ma, traieste in padure si lucreaza la serviciul financiar? Pe cine prostesti d-ta? Ei lasa ca aflam noi. Sau nu. Bine ma maestre ma, nu puteai si mata sa scrii in comentariul 35 o fabula clara, ca „Boul si vitelul”? Stiam cine-i boul, stiam cine-i vitelul? Ce ti-a venit cu bursucii astia cu Volvo? Mda… Stiu, n-ai avut alta rima. Plosnitele hiperspatiale-s de vina. Si lupta, si da-i… Coane Dorine, sa am pardon de impresie, dar cred ca numai v-ati facut spaima degeaba, asa de-un pamplezir, de-o gluma, care ofera coropisnitelor din gradina d-voastra de zarzavat sa se mai joace nitel cu umbrele piticilor din gradina de vara, ca sa va sporeasca traficul subteran si sa va aeriseasca solul (si sub-solul). Gresit coane, gresit. Daca n-aveti rima n-ar trebui sa apelati la coropisnite pentru ca va mananca recolta de la drepturile constitutionale. Parol.”

  Apreciază

 4. trimi said

  Nea domnule goe ai reusit!
  Prin recentele interventii pe blogul Dilemei Vechi ai dovedit ca penibilul nu are limite.
  Si cand iti spuneam ca esti pretutindenar m-ai blagoslovit in stilul perciunat
  Felicitari inca odata!!!
  Iar bomboana pe coliva este obsesesia nesfarsita ca Dl Dorin Tudoran nu te baga in seama.
  Apropo stii cumva cine este Lucian Boia ?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Faptul tragediei ca „Dl Dorin Tudoran” nu m-ar baga in seama palaste in fata dramei ca sunt citit pretutindeni de catre (unul ca) d-voastra. Pacat de linistea facuta tzandari…

   P.S. Nu, nu stiu cine este Lucian Boia. V-as ramane recunoscator daca ati binevoi sa ma luminati domnia voastra. Sincer acuma…

   Apreciază

 5. trimi said

  Pai cum dracu sa stii ca nu e din categoria intelectuali rezon portocalii!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Doua mesaje de la (unul ca) d-voastra in acelasi minut este deja prea mult. Capabil sa dati fara efort semnificatii noi inteligentei tricolore… pe doua liste „a la Tri-mi” (portocalii si anti-portocalii), reusiti sa fiti… spectru (?). Va rog eu frumos sa ma iertati. Umbra d-voastra intuneca de tot santierul Arcei lui Goe. Mai cu mila, daca s-ar putea.

   Apreciază

 6. trimi said

  Te inseli micutule.
  Eu citesc Dilema Veche iar postarile lui matale au stricat putin atmosfera de acolo.
  Cat despre Lucian Boia da un search pe goagal

  Apreciază

 7. trimi said

  @all
  Asta e cu copii razgaiati.
  Dupa ce le zboara palaria ca nu au ascultat-o pe mamita cred ca li s-a aerisit creierul.
  Pai era gata aerisit!

  Apreciază

 8. dl.Goe said

  De-ale conului Dorin (omul cu natura umana):

  Coane Dorine, dupa cum au remarcat si ceilalti comentatori (in marea lor majoritate) se vede ca dintre toate banalitatile solemne insirate pedant singura comentabila este aceasta:

  „Julian Assange (Wikileaks), omul pe care, din motive greu de înţeles pentru mine, unii îl consideră un fel de Robin Hood modern, iar alţii îl propun ba la Premiul Nobel pentru Pace, ba la premiul Andrii Popa pentru Curaj.”

  Este un bun prilej pentru a ne reaminti atitudinea d-voastra in legatura cu „defectiunile” sistemelor imperfecte, de la seriile de stenograme „scapate” in presa in Romania, despre faptul ca va repugna „mizeria” politica ce ajunge la vedere (la vederea pulimii), despre faptul ca blocati comentariile neconvenabile si ca le-ati inchis complet pe cele de la Vox Publica… ma rog ar mai fi, dar nu conteaza. Toate tradeaza un mic burghez care traieste din amintiri, un fost dizident cu dizidenta accidentala, indusa de cei interesati de a avea unul. Sunteti sigur ca chiar ati facut greva foamei pentru 40 de zile? Pentru un pasaport? Haida de! Sunteti sigur ca nu macati pe furis ca un derivis? Eu nu sunt.

  Apreciază

 9. Dl.Goe said

  Dorin Tudoran, unul dintre pamfletarii mei preferati, l-a luat in tarbaca pe bursucul suparat (AICI). Am vrut sa-i laud si eu compunerea dar, cuminte, dânsul m-a refuzat. Ce-i drept are cine-i canta subtire in struna. Strunga. Strana. Whatever… Iaru, Antonesei, no name si etc Ah ce ma oftic. 🙂

  Coane Dorine, mare noroc cu Adrian Severin asta. Bafta curata. Ocazie unica pentru d-voastra si grupul moflujilor (curat mofluji, coane Dorine) pe care-i patronati pe aci sa va dovediti cu public impartialitatea, echidistanta, deontologia, flerul si talentul. Literar. Rar-literar. Bravos coane Dorine. Bravos. Tiutiun ati tras. Ce va pasa! Trai neneaca pe saptele bursucului. Pas sa mai zica cineva ca conul Dorin e un etern gica-contra. Din contra. E distant. Echidistant. Voila.

  P.S. Dincolo de faptul ca ipochimenul era nitel cam ticalos, perfid, jigodie, lichea, demagog, moftolog si etc avea si o calitate: manevra excelent (am putea spune) cuvintele, frazele, pamfletul, teoriile politice si etc (tot etc). Va dadea lectii la scris, ce sa mai incoace si-ncolo. Bine, acuma si dv. scrieti „ge-ni-al” (a spus-o nemuritorul…no name (la pozitia #7) dar e bine si placut ca avem ocazia sa dam peste nas altuia care ne-a suflat norocul chiar fara sa fi facut greva foamei. Pai nu? Compunerea v-a iesit destul de frumoasa. Zic si eu.

  Apreciază

  • radu said

   Coane nea Goe aa reusi
   Scrii in stilul bolovanos -lipsit de talent al avpului.
   Marota s-a transformat n ceva urat
   Si te mai mii ca arca se scufua?
   Mester carmaciul!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    @Radu – Haideti dl. Radu ca de-acuma ne cunoastem oleaca. Pai nu? Eu va cam stiu asa… bine pe ici pe colea prin partie esentiale si si afectiv-sentimentale, superficial, dar destul ca sa-mi dau seama (dar sa mi-o dati inapoi) destul de precis, ce va poate epiteliul din zona scalpului. Asadar nu-mi fac iluzii ca adaugand o caramida in constructia psedo-dialogul nostru, (pe care-l tot initiati din amor (propriu) si neintrebat), ceva din zicere va ajunge sa va tulbure tacerea. Totusi hai sa recapitulam nitel-vitel. Dl. Tudoran scrie articole. Ma rog pe blog, dar sa le zicem asa. Se repeta? Si da si nu. Partea in care se repeta ne intereseaza (doar) ca fapt. Nu ne mai poate interesa ca-continut pentu ca pute deja. Dar are in „articole” si lucruri noi (in limitele teoriei relativitatii usor generalizate, desigur). Din motive (cu care nu va cer sa va bateti capul-degeaba) dintre acestea (partile cele noi) dl.Goe selectaza (onest) lucrurile (care i se par sincer) criticabile, penibile, jalnice, si le comenteaza. Se repeta dl.Goe? Procedeul in sine presupune rutina dar obiectul activitatii vizeaza noutatile conului. Deci la intrebarea daca prin demersul sau Dl.Goe se repeta, raspunsul este acelasi: si da si nu. Ajungand la ultimua veriga din lantul trofic (adica la dl. Radu mamii, sale) putem constata ca domnia sa se repeta si atat. Faptul ca va abtineti multa vreme inainte de a va interpreta refrenul cu voce tare nu va ajuta. Universul are memorie. Deci repet intrebarea: Ce poftesti ma musiu ma?

    P.S. Aria cu scufundarea barcii cantata pe mai multe voci ma amuza cel mai tare. E un soi de succes sa o asculti cantata in interpretarea unui cor asa de eterogen care-l contine pe AVP dimpreuna nu cu ortacii ci cu enemicii sai. Eu de mirat nu ma mir. Pentru ca va stiu. Altfel desigur m-as mira. Arca nu are cum sa se scufunde pentru ca nu e pe nicio apa. E in varf de deal. Sta. Cum a stat intotdeauna. Faptul ca lucarile la santier pot fi suspendate sau reorientate din cauza unor idei intepenite este altceva. Daca vreti scufundare, alaturi de AVP, Trimi si alte nevertebrate acvatice, nu aveti decat sa va aduceti apa de acasa. Va pot promite ca nu va fi degeaba. Veti spala puntea. Va mai astept peste vreo doua saptamani (nu mai devreme) ca sa-mi atrageti atentia in legatura cu faptul ca sunt bantuit de obsesii maniacale cu demnul domn Tudoran si ca mi se scufunda (b)Arca. Dar va rog sa fiti punctual. Ca potopul. Acela.

    Apreciază

 10. Dl.Goe said

  La rubrica „tudoranul zilei” consemnez faptul ca pe conul Dorin il pot vizita de trei ori mai rar. Tocmai a incheiat de compus un „triptic” despre Adrian Severin. Am comentat, n-a trecut, depozitez:

  „Coane Dorine, ca tare va mai plictisiti de plictiseala… Ati auzit ce-a zis binefacatorul d-voastra CTP (caruia i-ati sarutat mana pe blog) despre bloguri si, implicit, despre cei care intretin bloguri? Nu?

  P.S. Din pacate nici din trei incercari compunerea n-a reusit sa va reuseasca mai bine, ea, asa… Tot insailaturi si logici fracturate, dar da, idea e destul de clara, s-a inteles… Puteti asadar sa va mai plictisiti si altfel cu altceva… „

  P.P.S. Zicerea lui CTP despre alde cDT in flmuletul continut in interviul de AICI.

  Apreciază

 11. radu said

  Cum spuneam.
  Faci ce faci si scoti marota.
  Noroc ca Dorin Tudoran nu te baga in seama.
  Ar pierde timpul
  Si apropo de scufundare.
  Apa ai nea goe . Multa.
  Arca nu se scufunda vad bine.
  Se transforma in ceva urat.
  SI STAI LINISTIT NU TE MAI INOPORTUNEZ CA VAD CA FACI BUBA.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Radu – Pentru un mesaj de adio ati fi putut si d-voastra sa va fortati nitel intelectul si sa scrieti ceva mai artistic si mai emotionant. Asta cu „neinoportunatu” mi-ati mai spus-o de cateva ori si nu v-ati tinut de cuvant. Ar cam fi timpul sa-i urmati exemplul d-lui Tudoran si sa nu mai pierdeti timpul cu prostii. Si si pe al altora. Da? Va multumesc anticipat pentru intelegere.

   Cu alese sentimente, al dv., dl.Goe

   Apreciază

 12. Dl.Goe said

  Conul Dorin vine cu o disertatie despre „mitul anti-americanismului” AICI. Articolul impreuna cu unul dintre comentarii m-au facut sa exclam

  „Coane Dorine ansamblul „unitar” dintre articolul d-voastra si comentariul lui Andrei de la pozitia #14 constituie o entitate (polara) stabila, un „tot” caruia, in limitele bunavointei si bunului simt, nu i s-ar putea reprosa mare lucru. Un binom exemplar. Bun oricand ca punct de plecare si referinta inr-o discutie tematica despre americanism si anti-americanism. Cu regret trebuie sa va felicit.”

  Apreciază

 13. Dl.Goe said

  Sa nu uitam nicicand trandafirii… Va recomand un articol excelent al d-lui Dorin Tudoran: AICI.

  anexez si unul dintre comentariile accidental-moderate care n-au aparut (exclusiv din cauza tonului folosit) pe blogul domniei sale:

  „Coane Dorine, draguta bresa v-ati gasit in presa aproape scrisa: asta de comentator avizat al colaborationistilor. I-ati zis-o misto lui Brebaban pe vremea cand inca va mai mergea condeiul, iar cum reluarile se practica si pe la alte case, mai mari, rezulta ca nu e rau, sau daca e rau atunci e raul cel mai mic. Dar credeti ca veti reusi sa va faceti o vizuina perena in forma de barlog in aceasta bresa, ca critica de arta? Arta calomniei. Sa va ajute Dumnezeu.

  P.S. Imi place la nebunie stilul pe care l-ati consacrat deja: „N-am nimic de comentat. Explic de ce nu am si ce as avea daca as avea, in urmatororul comentariu.”

  P.P.S. Sper din suflet ca v-ati imunizat 100% si ca nu mai puneti deloc la suflet micile mele exercitii de yoga pentru stimularea prin simulare a secretilor veninoase la soparlele in forma de cobra. Cobra, e o figura de stil si de yoga.

  Asigurandu-va iarasi de intreaga mea simpatie, cu drag al dv. dl. Goe.”

  Apreciază

 14. Dl.Goe said

  Orice s-ar zice si orice s-ar face traim intr-o lume vesela. Dupa ce ieri ne-a asigurat intr-un post luuuuuung ca n-are nimic de comentat despre Breban-securistul, astazi conul Dorin continua seria necomentarii cu un alt episod amplu: AICI. Dincolo de incarcatura dramatica si de justetea discursului, nu se poate sa nu remarcati partea comica a demersului conului Dorin. Furia sa e comica. Poate ca ma gâdil eu usor, cine stie, dar lectura pamfletelor sale shakespeariene, incarcate de tragism si obide sublimate, sfarsesc intotdeauna prin a-mi starni râsul. N-ar avea niciun rost sa stric poanta incercand sa o explic. Mergeti, cititi articolul si poate aveti sansa (mea) de a vibra sincron cu hazul involuntar al conului Dorin. Daca nu nu.

  Supliment umoristic: Intr-una dintre sarjele nemiloase intru combaterea daunatorului Breban, conul Dorin il ia in tarbaca pentru proasta folosire a limbii romane, de care academicianul animalelor bolnave s-ar face vinovat, dand dovada de slabiciuni „lingvistice” tocmai cand incerca sa apare, mai cu bravura, limba romana in contra slavizarii. Conul Dorin i-o zice de la obraz (mai ceva ca vreun forumist lui Anderi Plesu):

  „Cum adică „îmi ascund propriul meu nume”? De cine i-l ascund? De chiar Domnia sa, de dl Breban? Cînd scrii româneşte ca dl Breban şi mai eşti şi membru al Academiei Române, mai înţelept este să faci „ciocu’ mic”, dacă tot nu ai curaj să-i ceri dlui Manolescu nişte meditaţii gratuite ori să te adresezi chiar Academiei spre a-ţi organiza nişte cursuri, cum spuneam, fie şi foarte, foarte serale, de acomodare cu limba pe care o tot aperi atît de zgomotos.”. – Bå, praf l-a facut.

  Pentru ca apoi, doar un pargraf mai jos, conul Dorin, taci tzatico lasa ca spui io, sa îl ia la rost pe acelasi imfam Breban:

  „E inutil să-l întreb pe dl Breban cînd, cum şi al cui loc am încercat să uzurpez.” – Curat inutil, coane Dorine. Eu cred insa ca de uzurpezat tot ati uzurpezat pe cineva. Aproape sa cråpez de râs si altceva nu.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Astept pe alt-cineva sa-mi sublinieze, gresind, greselile pe care le-am facut in textul de mai sus in care corectez, gresind, erorile de exprimare ale criticului „literal” Dorin T., comise in indreptarea celor gresite de catre academicianul Nicolae B. Nu M. Care nici nu e. Academician.

   Apreciază

 15. Dl.Goe said

  Dorin Tudoran prezinta pe blogul sau starea natiunii sale AICI, dovedindu-se inca o data capabil de discernamamt, coerenta, spirit de observatie, curaj, emotie, putere de analiza si sinteza. Articolul chiar merita citit. Intr-un fel sau altul veti fi miscati.

  Traditionalul mesaj refuzat:

  „Coane Dorine sunt pe cale de a ma ului. Nu vad ce-ar mai putea sa ma opreasca de la stupefatie… Despre ce este vorba? Desigur ca nu analiza d-voastra cuminte, pertinenta si usor plictisitoare, redundanta cu siguranta, despre starea natiunii al carei cetatean cu onoare sunteti, ma predispune la naucire. Nici miracolul convergentei discursului d-voastra catre starea „radu-humor” vizavi de America si Doctrine n-are darul sa ma miste spre uimiri. Nici curajul d-voastra nebunesc de a-l starni accidental pe Dragos Paul Aligica spre combaterea, ironizarea sau ignorarea discursului dv. nu-mi aduce mirari, nici felul in care fostii compatrioti, neinformati altminteri, afla cu mare nedumerire de la d-voastra de pe blog care-i situatia de fapt in America, nimic din toate acestea nu ar avea cum sa ma impinga voican-voiculescian-gelesc spre stupefactie maximala. Altceva am eu la sufletul meu. Eu trecusem sa va zic despre faptul ca m-a surprins intr-un mod foarte placut felul in care ati reusit sa obtineti din bube, mucegaiuri si noroi, pe topicul cu Breban, o participare consistenta si dezbateri spectaculoase aproape de nivelul la care va consacraserati ca blogger odinioara. Sincer acuma. Si, peste ce dau? Dau peste un dizident rediviuvus. Asta ma uimeste cu asupra de masura. Dorin Tudoran dizident american in America. E adevarat ca pe moment discursul e in limba romana, pentru un public romnesc si destul de comun, o compliatie de succes as zice si ca, desi bate-n subsidiar si-n ciocoii de la noi, cred ca per total ii e mai degraba favorabil lui Basescu. Eu ma astept insa ca dizidenul sa iasa total din hibernare (a venit primavara), sa avanseze substantial in intelegerea starii de fapt din tara sa, America (dincolo de felul comun probat aici), si sa-si exprime dezacordul si ingrijorarea in limba engleza culta. Promit sa ma uluiesc sincer si total intre metafizica si clitoris.”

  Apreciază

 16. Dl.Goe said

  Conul Dorin, un prieten de-al meu, nu-l stiti voi, a scris un frumos articol aniversar cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea poetului Eugen Jebeleanu, prilej cu care s-a lasat troienit cu drag de aduceri aminte despre ale tineretii valuri. Foarte frumos. AICI. In mod oarecum misterios lista de tag-uri propusa pentru sensibilul articol a sunat asa: ” Andrei Codrescu, Eugen Jebeleanu, Matthew Zapruder, Radu Ioanid”. Am cerut lamuriri intr-un post care, conform traditiei, n-a fost consemnat. Zace in posta redactiei. Il reiau aici. Poate, poate stie cineva raspunsul la nevinovata mea intrebare:

  „Coane Dorine, toate bune si frumoase, in linia previzibila a nostaligicelor obsesii, similare cumva cu cele care au presarat si aducerile aminte (chiar pe acest blog, n.b. „ertocratia”) despre tânarul poet, inca nedizident, pe vremea cand s-a aflat in preajma lui Adi Paunescu sau a lui Titi Teasca. Dar am o nelamurire. Ce treaba are Radu Ioanid in toata povestea asta? Ca nu se intelege. V-a ramas vreun rest de datorie de cand v-a admis in lista celor 100 de intelectuali vigilenti? Sau ce?”

  Apreciază

 17. Curat vigilenţă!

  Apreciază

 18. Dl.Goe said

  Apropo de purici si de ciorani sau care este diferenta dintre aroganta unui taran (care sare foarte sus) si cea a unui orasan. Atunci cand vorbeste despre persoane importante, cu notorietate publica, conul Dorin (Tudoran) are intotdeauna grija sa transmita in mod implicit (adica discret) faptul ca domnia este egalul acelora despre care vorbeste. Cand face acelasi lucru conul Viorel (Padina) are intotdeauna grija sa transmita in mod explicit ca cei despre care vorbeste (numai unul si unul) ii sunt (net) inferiori.

  Mesaj refuzat la conu Dorin la articolul prilejuit de recenta disparitie a celui ce a fost Ernesto Sabato:

  „Coane Dorine, ca de obicei sunteti pe cele mai inalte culmi (ale disperarii) atunci cand va ocupati de comemorari, un artist al gen(i)ului, faceti intotdeauna o munca de calitate, cu eleganta, smerenie si inteligenta, exact in genul in care, probabil, v-ati dori sa vorbeasca altii despre d-voastra cand nu veti mai fi. Imi amintesc ce frumos ati vorbit despre Adrian Marino, Ovidiu Iuliu Moldovan, Titi Teasca, Adrian Paunescu, Geo Bogza si chiar despre Mihai Botez… pana sa nu devina zombie… Ceea ce mai uimeste de aceasta data sunt doua lucruri. Unul ar fi ca Sabato nu-mi pare genul d-voastra. Probabil doar faptul ca s-a aflat intr-o oarecare relatie cu Borges (care e stilul d-voastra) v-a facut sa-l introduceti in lista celor carora le dedicati pana d-voastra intru comemorare si aducere aminte. Al doilea lucru care ma nedumereste si nelinisteste este referitor la alta cutuma pe care o incalcati. De obicei pomeneati persoane care va ofereau sansa de a va (i)lumina si pe d-voastra insiva prin faptul de a le fi fost in preajma, de a le fi fost apropiat, prieten, confident, cunostiinta, de a va fi bucurat de aprecierea lor superioara. Era intotdeauna o ocazie unica de a va slefui imaginea si de a va pune intr-o lumina buna, intr-un mod care sa nu poata fi considerat indecent (decat cel mult de catre anonimi netrebnici). Dar cu Sabato n-ati baut nici macar o cafea. Si atunci? Aaa… Dar poate ne spuneti cum l-ati intalnit pe Borges.”

  Apreciază

  • Medusa said

   Aveti perfecta dreptate cu asta: „Atunci cand vorbeste despre persoane importante, cu notorietate publica, conul Dorin (Tudoran) are intotdeauna grija sa transmita in mod implicit (adica discret) faptul ca domnia este egalul acelora despre care vorbeste”

   Nu pot sa uit cu cata curiozitate am asteptat emisiunea lui D.C. Enache in care „conul” urma sa apara alaturi de Andrei Plesu (asa anuntase el, „conul”, pe blog). Cand colo, ce sa vezi? Emisiunea a avut formatul obisnuit (cu un singur invitat o data) dar, pentru „conul”, a fi fost „invitat alaturi de Andrei Plesu” insemna ca pur si simplu s-au nimerit la filmare in aceeasi zi. Carevasazica, au fost alaturi, dar au vorbit separat :-).
   Daca stau sa ma gandesc, am fost si eu o data alaturi de Plesu la un restaurant, ca eu intram iar el iesea :-).

   Apreciază

 19. Dl.Goe said

  Conul dorin deconspira partial o potlogarie (AICI) si alta (AICI). Dl.Goe se mira de nu se vede (moderatiun in integrum):

  „Curat potlogarie coane Dorine. Parol. Din interesantul articol recomandat mie partea cea mai interesanta mi s-a parut asta:

  „Şi dacă poeta continuă a se face că nu vede în ce a constat manipularea lui Goma de către Breban cel manipulat, la rândul lui, de către Securitate, sunt gata să public transcrierea din dosar a convorbirii telefonice dintre Breban şi generalul Pleşiţă din 1977. N-am ridicat decât o parte a cortinei. Nu sunt convins că poetei îi va plăcea scena întreagă. Depinde numai de ea dacă s-o fac sau nu publică. Fie şi la tribunal.” – Niky .

  Sunt unii care trebuie dati in judecata ca sa spuna adevarul. Tot adevarul. Pac la Rasboiu, la rasboiu ca la rasboiu. Daca dam totul pe goarna de la inceput cu ce… vorba aia, ne mai aparam in caz de santaj?”

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Daca inexplicabil, conul Dorin continua sa va tina la poarta 9 luni si ceva de acum , dupa stiinta mea, vad ca ati reusit sa patrundeti din nou si in fine, in imparatia celor saraci (unul pe bune, ceilalti, cu duhul) unde v-ati apucat ca un de mult nevorbit sa tineti pledoarii ce-au facut-o pe @Stely sa-l astepte in continuare pe Godot, iar pe simpaticul sot Ionescu, s-o astepte mult si bine in bucatarie pe rotofeia doamna, spre a-i pregati si lui ceva de-ale gurii ( ca la astea se pricepe!), nu numai celor de pe blogul unde abalaresc unii pana pica de somn 🙄
   Faptul ca v-ati coborat la nivelul lor de intelegere ( aia cu:
   ” Daca o femeie nu se marita din cauza ca e urata si proasta asta nu inseamna ca exista doua cauze ci una singura: nu se marita pentru ca este urata-si-proasta.” e de milioane, dar pentru ca tot n-au priceput unii (@Stely in primul rand, ba chiar toti, ca si Merfu avea aceeasi privire inteligenta, iar altii n-am observat sa mai dea pe-acolo 😉 , ati bagat-o si pe aia cu „curva”, dar nici aceasta a treia cale n-a reusit sa va faca mai bine inteles 🙄 ).
   Mai ales ca in mintea lor si acum persista intrebarea :
   Dar daca pana la urma asa una, „urata-proasta si curva” (mai puteati baga, la deruta si „saraca” ;-), reuseste pana la urma sa se marita cu un alt prapadit, cum ramane cu primul dintre efectele pe care v-ati tot straduiti sa-i faceti sa inteleaga ?
   Nu pica, se prabuseste chiar, toata sandramaua dvs deductionala, aparent fara nici o cauza, dar cu efecte dezastruoase 1?

   Nu stim bine ce s-a intamplat acum 21 de ani in dec’89, dar ne dam utza cu presupusulla ce ar fi fost cu, cica, 13,7 miliarde de ani in urma (cata precizie ?!). 🙄
   Asta se poate intampla, doar cand nu mai ai ce face, sau cand nu mai au ce-ti face !

   P.S. N-am inteles, printre altele, ce-nseamna „dascale-trascale” !
   Sa fie vorba de un dascal betiv (bautura~ trascau) ?
   Astept o lamurire cu precizarea ca eu nu
   ” Desfid pe oricine sa gaseasca vreuna,aloo…”

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    1) Continuati sa aveti o atitudine execrabila prin preocuparea obsesiva pentru persoanele fizice care intrupeaza personajele, pentru starea lor civila, varsta, infatisarea, defecte fizie etc. Sunteti cum s-ar zice „un porc”.

    2) „dascale-trascale” – este fomula magica, incantatia cu care dl. Viorel Padina se apara de necunoscut. Dorind musai sa-mi ataseze o identitate tip „evidenta populatiei”, spre confortul sau mental (intrucat mintea sa nu-i ingaduie sa lucreze cu „abstractiuni”), se agata de „sarada” pe care am propus-o pe 1 Aprilie, ocazie cu care i-am „deconspirat” pe d-ni Polichinele si respectiv Goe. Intrucat „sceneta” a fost conceputa ca un amalgam de aberatii evidente si detalii plauzibile, dl. Padina a eliminat (cu tact si inteligenta aberatiile) acceptand (prosteste) detaliile plauzibile ca fiind realitate, habar ne avand ca o minciuna e cu atat mai periculoasa cu cat contine mai mult adevar. Domnia sa nu stie de gluma, nu are, cum ar veni, simtul humorului, motiv pentru care i se pare firesc sa faca rime naive despre „profesori” care-i dau dânsului impresia ancorarii in realitate. Te poti pune cu necesitatile omului?

    Apreciază

    • Radu Humor said

     Sunteti cum s-ar zice „un porc” .
     Un porc modern- cu coada-n fatza !
     Domnule NUstiu cine sunteti , intelegeti odata, pentru numele luiDumnezeu ca eu am dreptul sa-l detest, chiar sa-l urasc pe Basescu, dvs n-aveti voie ( decat sub anumite rezerve, de spital sau militare 🙄 ) sa-l urati in halul asta pe un om cum este Crin Antonescu !
     Doar pentru ca este principalul rival al lui Basescu, sau mai stii , pentru ca este un intelectual de marca pe care nu-l puteti suporta pentru ca gandeste si vorbeste cam la fel cu unii dintre cei care va inhaitati(inregimentati) aiurea , incercand sa-l desfiintati !
     Nu va face deloc cinste aceasta fatza hada pe care-o tot aratati de cate ori aveti ocazia sa se vorbeasca despre el, dar si cand nu-i cazul, sarind prosteste din baie, cu spume peste tot, dar mai ales la gura !
     Ce dracu, respectati-va demnitatea si nu insultati inteligenta altora prin eclipsare !
     Pana la urma daca nu esti cu Antonescu esti cu Basescu, nu v-ati gandit niciodata in ce intrati/calcati, chiar fara sa va dati seama ?
     Din pdv al conditiei de intelectual 🙄
     Ajungeti sa va prostituati avandu-i ca pesti pe unii ca Tismaneanu, Patapievici sau Mihaies ?!

     P.S. Ne vedem la Ateneu !?

     V-am raspuns la o postare anterioara …

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Va place Antonescu de-adevaratelea sau il agreati pentru ca i se opune lui Basescu? Opunere in toata regula. Si daca-l admirati (nu conteaza cum si de ce) s-ar putea spune „ca-l pupati in cur pe crin”? Intreb numai!

     P.S. Nepotrivirea d-voastra dusmanoasa de caracter cu Tismaneanu, Plesu, Cartarescu, Patapievici, Mihaies (in favoarea politicianului second hand) subliniaza subtire diferentele intelectuale dintre ei si domnia voastra, punandu-i si mai umilitor in inferioritate. Va place crinul. Ttttt. Inteligentele d-voastra (si cea logica si si cea emotionala) va fac usoara sarcina de a modela si pricepe societatea, politica, lumea si universul in general, mult mai articulat si complex decat o pot face amaratii amintiti mai sus. Ma bate gandul sa va consult de acum incolo cui sa acord credit intelectual si cui nu. Vedeti ca aveti polen pe nåsuc.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cred ca suntem pe cale de a gasi raspunsul la o intrebare grea: Ce este Radu Humor? Un raspuns posibil ar fi: Radu Humor este OMUL acela competent care-i critica in cunostiinta de cauza pe Vladimir Tismaneanu, Steliana Ionescu si pe altii. Aferim. Merge?

     Apreciază

 20. rongo said

  M-aţi motto-rizat din burriculum vitae, sau la norocus-pocus?

  Apreciază

 21. Radu Humor said

  Domnule Liviu Ioan Stoiciu
  Deoarece mi-am adus aminte ca @AVP se lauda cu compania Angelei Marinescu si a nebunului Paul Daian ( pe ea imi e rusine sa spun cum o numea ), iar acum vad ca va implora sa nu-mi mai primiti comentariile pe blogul dvs. am sa va rog sa-mi permiteti o ultima postare :
  Daca pentru faptul ca ati indraznit sa afirmat despre Viorel Padina (patima) – Abalaru ca „este un poet optzecist stimabil, dar jenant pupator in partile dorsale ale lui Basescu, avocat de succes, extrem de violent cu cei ce nu-i impartasesc opiniile” , dar care ” a infestat cu postarile lui toate publicatiile online”, prezentandu-se ca un mare dizident, „sustinut si de catre Vladimir Tismaneanu, alt pupator in partile dorsale ale lui Basescu, dupa cele ale lui Ceausescu”.
  Drept pentru care, va exprimati ca mai toti cei care cunosc acest caz :
  „Hai sa fim seriosi!
  Viorel Padina n-a avut in nici un fel de suferit in perioada ceausista, cand Securitatea facea prapad in astfel de cazuri !
  Si atunci ce protest a semnat el de fapt ?!”

  Drept raspuns a urmat acest val de insulte ce s-a pravalit ca din senin asupra dvs ( asa am aflat de acest blog) :

  @AVP :
  „Liviu Ioan Stoiciu, pe care cetitorii literaţi ai acestui blog îl cunosc ca pe un cal breaz optezecist, relativ bine cotat în bisericuţa useristă de Bucale, un ins cu gură mare, omniprezent în multitudinea de evenimente ale scriitorimii iepocale, de la festivalul de proză scurtă-n poale din poplaca la colocviul de haikururi din popreaca, festinuri la care presupun că tipul era un clănţău incontinent – după cum se manifestă-n scrisu-i de scriitor de vagoane docent şi-n pozele-i de ex-troscangiu eminent -, băgăreţ ca orice rimător gavareţ, însă vădit non-pizdeţ, hypostază care, alături de prezenţa insului în felurite comitete, comiţii, jurii şi redacţii ale breslei scribăieţilor, i-a determinat pe criticii iepocali, pe zvonerii şi răspândacii literari care stabilesc cotele bisericuţelor de sezon funcţie de popularitatea băieţilor şi fetelor în floare, să creadă că homu’ cantoanelor e un creator tot atât de mare pe cât e de binecunoscut tutulor, ca figură bălmăjitoare şi ca tupeist din născare, alţii – în fine – vor fi auzit de ipochimen abia în vremile actuale, atunci când l-au putut întâlni pe nenea cu maxilare de ex-boxeor în calitate de turbat comentator antibăsescu – frizând vizibil colera şi hiisteria, ca şi camiloiu’ Nistorescu -, pe foaia vântului mogul de românica lu moş escu, sugerând commedia dell’arte pe deşălate cu frazele-i lătrătoare & sparte, însă-n realitate fiind doar un limbut jumate, care nu face decât să-şi deşarte fierea băltindă între fălcile-i încleştate, din care nu răzbate nici urmă de rezonabilitate, obiectivitate or întâmplătoare artisticitate, aşa cum o regăsim în poesia-i scrisă pe-o romantică oală de noapte, poate…”

  Restul comentariului, prea lung pentru a fi redat in intregime
  si care abunda in aprecieri care de care mai „interesante” :
  „Mangafa artagoasa,, meschina si mediocra, calp, chior, gugustiuc, mpostor, ori ce pisica ma-sii mai este si zapacitu’ ista fraticilor ?!”
  O „obraznicaturasi o putoare incapabila sa faca o minima documentare inainte de a-si folosi gatita-i de hiena urlatoare !”
  ” O ordinara minciuna, o calomnie nebuna, pentru care tipul merita scuipat in ochi ca orice bazdaganie chiauna si cu avp-ista matraguna ! :mrgreen:

  P.S. Deoarece presimt ca nu veti avea puterea sa va alaturati mie, mai ales dupa ce vad ca i-ati promis si o colaborare mai stransa, vreau doar sa va spun ca nu voi avea nimic de obiectat daca-i veti face pe plac sarmanului corabian si-mi veti bana postrile !
  Imi permit insa sa pun aceasta postare si pe un alt blog
  (b)Arca lui Goe !
  Mi-a parut bine ca v-am cunoscut !
  Chiar si in acest context !

  P,S.
  Am incercat doar sa va fac sa intarziati mai mult cu increderea pe care va hotarati sa i-o acordati !
  Cele bune !

  Apreciază

 22. Radu Humor said

  Caractere ca ale lui Abalaru gasesti pe toate drumurile !
  Ce duc spre Wc-urile din cele mai infecte spelunci !
  A fost destul ca Liviu Ioan Stoiciu sa-i promita o colaborare la „Viata Romaneasca” ca fiorosul Abalaru – Patima sa-i ciuguleasca din palma ajungand de la invectivele de mai sus, la a-l numi , alaturi de el, doi „unici sub soare” ( si se pare ca in ceea ce-l priveste pe LIS nici nu greseste!).
  Asta-i omul !
  Da’, uite ca si asa unul si-a gasit petecul (perechea)in persoana ce cadea in genunchi in fata Ceausestilor ( cel putin a lui Nicu, ca ala era pervers rau, inca de pe atunci 😳 ) si acum nu-i e greu sa ingenuncheze (degeaba, de data asta 😳 ) si-n fatza lui Abalaru (daca i-o gaseste cineva… cautandu-i obrazul 😉 !
  Mai greu ii e sa se ridice…., cu greutatea ei de vit(z)a nobila 😉

  Apreciază

 23. Serafina Dafinescu said

  Dorin Tudoran, invitatul celei de-a treia editii a Conferintelor Ateneului Roman
  • Un ideal pierdut: normalitatea – Dorin Tudoran, în dialog cu Nicolae Manolescu

  • Luni, 30 mai, ora 19.00 – la Ateneul Român (str. Franklin nr. 1-3).
  Biletele vor fi puse în vînzare începînd cu data de 24 mai, la casieria Ateneului. Detalii, la numarul de telefon 021-315.68.75

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   In sfârsit! Sper sa fie acceptate intrebari din sala la incheierea conferintei. 😉 Ma intreb cum ar arata o asemenea conferinta daca in loc de conul Dorin, Nicolae Manolescu l-ar avea ca interlocutor pe poetul Viorel Padina de la Corabia. Fix pe aceeasi tema!

   Apreciază

 24. Medusa said

  „Un ideal pierdut: normalitatea”, bineinteles pentru altii, nu si pentru conul Dorin. El tocmai despre asta ne va vorbi, cu figura lui mohorata, despre cum altii si-au pierdut-o si el nu. Va fi aplaudat frenetic de intelectualii lui Crin si, cum banuiesc ca accentul va pica pe securitate, nu si pe regimul comunist, si de intelectualii cu sapca. Si, oricum, daca ii supara cu ceva pe cei din urma, fiind obligat de situatie sa zica ceva rau de comunism, ii va imbuna imediat facand o aluzie usturatoare la anticomunistii „de profesie” (avand totusi grija sa nu-l supere pe domnul Plesu, ci doar pe restul).
  Oare cati isi vor da seama ca au fost fraudati?

  Apreciază

 25. Radu Humor said

  „….pentru ca mai încoace să răspândească zvoneta – cine a pus-o? pălărie într-un picior… – că atunci io am fost un “provocator”, n-aşa…? ; iar sursuroiu “Sorin” nu era deloc schizofren în turnătoriile sale ca la carte, fugi drea cu minciunica asta, ci de o luciditate, de un cinism şi de o eficienţă securistică diabolică, aloo… Deocamdată, atât !”

  Cand tot mai multi si mai importanti oameni iti spun ca esti cel putin un caz unic in istoria plina de crime a Securitatii care nu ierta opozanti mult mai putin importanti decat un semnatar pe bune a unui astfel de act cum este cel cu care se bate in piept @AVP ( puteai sa fii condamnat oficial la moarte pentru atitudini/cuvinte mai putin „dusmanoase” decat cele cuprinse in scrisoarea lui Viorel Abalaru ) , iar tu nu numai ca nu faci o zi de puscarie, dar te mai si intretii cu securistii la tigari si la cafele ( ca de bautura n-a mai amintit!), ba mai mult de atat dupa ’89 te porti la fel cu cei care te-au anchetat, draga Doamne, si-l sustii nebuneste chiar pe unul dintre reprezentantii lor la Anvers si pe yesmanii acestuia, e foarte greu sa mai demonstrezi cuiva ca n-ai fost un provocator asa cum sustine AM, acum si altii cu alte ocazii !
  Iar atunci cand toti fostii colegi se feresc de tine ca de un ciumat, se pare ca nu la ei este problema !
  Pana la urma nu-ti trebuie certificat de revolutionar sau diploma de dizident pentru a-ti dovedi crezul politic :
  pana la @ AVP n-a fost nici un dizident care sa se inscrie in corul portocaliu, de buna voie si nesilit de nimeni, asa cum o face el de a ramas sarman si izolat de ceilalti care au curaj si lupta mai departe ( asa cum spre cinstea lui o face si Liviu Ioan Stoiciu) , nu asa cum se facea Abalaru ca lupta, sau cum e in bancul ala, se ascundea, desi nu-l cauta nimeni, decat poate atunci cand intarzia cu materialul !
  Deocamdata … n-ajunge ?!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: