(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Despre prostitutia cu curve!

Posted by Arca lui Goe pe martie 17, 2011

De 8 martie un foarte cunoscut fost ministru al diplomatiei a scris in paginile unui prestigios hebdomadar, in semn de omagiu, un articol in care pledeaza clar impotriva legalizarii prostitutiei la femei, in Romania. Mergeti si cititi. Argumentele sunt mai mult de natura mistica, de natura „8 Martie” sau de resortul Ministerului Turismului. Nu s-a pus problema sub aspect constitutional, desi „profesia” respectiva tine cumva si de „constitutia” fiecaruia/fiecareia. Pana la urma e greu de spus daca o astfel de lege ar fi sau nu ar fi constitutionala si daca n-ar pune cumva parlamentarii la treaba (deputati, senatori, comisii, consilieri etc) degeaba (adica tot degeaba) pentru ca pana la urma Curtea Constitutionala sau de Conturi sa se opuna din contra si sa respinga legea cat colo. Plus Basescu care, de popular ce e, s-ar putea sa n-o promulge. Mai stii? De teama ca nu cumva… prostitutia si constitutia… sa dea ceva impreuna (precum sifonul cu piramidonul).

In fine nu despre aspectele legale, morale si religios-contabile voiam sa zic vreo doua vorbe ci despre vorbirea in sine vizavi de fenomen. Comentatorii de la fata locului ai articolului din contra legalizarii prostitutiei au fost in majoritate pro-contra-sau-nu-stiu-nu-ma-bag cu exceptia unuia singur si anume, care a stricat unanimitatea lui „sau” incercand sa fie simultan „si” pro-si-contra, precum Cosmin (Cosmin C. nu Cosmin O.), care voia sa fie si jucator si antrenor la o echipa cu mult violet (putin mov) in echipament. Daca n-ati inteles despre ce e vorba nu va nelinistiti, nici eu nu stiu ce-am vrut sa spun. Acum faptul d-lui Polichinelle (caci despre dansul este vorba) de a fi si pro si contra (in tara impartialilor) n-ar fi avut nimic aprioric nociv daca n-ar fi avut la baza o confuzie bazata pe un echivoc invocat adesea in asemenea discutii si anume asimilarea grosiera a notiunii de „curva” celei de „prostituata”. Sa avem pardon. Cele doua nu sunt nici pe departe echivalente. E drept ca exista unele ratiuni „lingvistice” intemeiate care pot explica aceasta confuzie prin simplificarea abrupta si absurda a terminologiei, prin extindere si respectiv restrangere si transfer de semnificatie  intre cuvinte (cam ca atunci cand se incearca la fel de gresit echivalarea notiunii de „penis” cu cea de „pula”, de ex, dar mult mai grav). In sfarsit, confuzia este alimentata si de faptul empiric dar nedemonstrat stiintific ca prostituatele ar proveni in mare majoritate din tagma curvelor. Domnilor, sa fim seriosi! Una-i una, alta-i alta. Aducerea legalizarii prostitutiei (atentie a legalizarii nu a prostitutiei per se) in derizoriu prin acreditarea ideii ca prostitutia ar fi curvasarie, adica ceva gigantesc si plurivalent, profund pana la neant, imposibil de normalizat prin slabele mijloace de care dispune umanitatea in lupta cu universul infinit intr-o infinitate de directii, este in fapt, amanuntul care-l plaseaza de facto pe dl. Polichinelle in aripa celor care militeaza subtil in contra operatiunii „Curve pentru toti” in sensul de „Prostituate ieftine si sigure pentru popor si electorat”. Dl. Polichinelle este contra ca nu e pro. Treaba dansului. Iarasi treaba dansului. Ceea ce nu mai este treaba dansului este felul marsav in care le nedreptateste pe prostituate, acele fiinte si asa nedreptatite de soarta si de semeni, numindu-le curve. Atragandu-i atentia in legatura cu aceasta nedreptate strigatoare la cer, dl. Polichinelle a invocat-o, strategic, pe mamitzica si pe mam’mare si spunandu-mi ca pentru dansul „mariner” sau „marinal” e tot una cu „marinaş”. Dar in fond yo no soi marinero, yo no soi marinero, yo soy capitan, soy capitan, los Lobos, La bamba etc. In final am fost somat sa vin la interval cu o flosofie clara si analitica in legatura cu distinctia dintre „curva” si „prostituata” dar in care sa nu cumva sa invoc „principiul placerii dezinteresate” ca norma de separare.

Chiar si fara asta, discutia este atat de vasta si de suculenta incat pur si simplu nu mi-o pot permite acum si aici, deodata, deocamdata. Voi incerca sa adaug, in timp, mici episoade care sa clarifice situatia, la un moment dat. Pentru azi as aminti ca exista multe alte lucruri care se pot confunda (daca exista vointa politica orice este posibil) din simplul fapt ca totul e intr-unul si unul e in toate. Fiind ambele „biologie” adesea confundam „zoologia” cu „botanica” si pe cale de consecinta „botanica” cu „politica” despre care se stie ca e „curva” si „zoofila” (pardon politikon), uneori chiar „necrofila”. Aceste confuzii antreneaza simbioze, combinari si decombinari genetice spectaculoase in biotopul dâmbovţean: crinul imperial din care a zburat musca cu motanul Felix(it), fufa cu boureanul si tamâia cu lămâia si cu sexul oral. Nimic mai natural, caci iata natura ne inspira. Ce vedeti in poza de mai jos? Ce va inspira? O parte de zoologie sau de botanica?

Tin sa mentionez ca denumirile in cuvinte lingvistice ale fragmentelor de biologie de mai sus nu au darul de a clarifica situatia. Dimpotriva. Intr-un mod intentionat generator de confuzie, „planta”  cu pricina (care nici nu face fotosinteza in biocenoza ci digestie, ca animalul) se numeste „Venus capcana mustelor”. De ce „Venus”? Ce treaba sa aiba astronomia aici? Bomba vine in denumirea latineasca pentru ca, in limba stramosilor nostri de ginta, capcana respectiva se numeste… ei bine n-o sa ma credeti: „Dionaea muscipula”. Cine naiba mai e si Dionaea? Si de ce se da a fi atat de „Perennial Carnivore” numai dl. Polichinelle poate sti.

Dar hadeti ca deja am divagat (ah sonoritatea cuvintelor in context) de la subiect cam prea tare. Cumva (ah). Deci confuziile sunt foarte posibile. Si acum sa revenim in forta la deosebirile esentiale dinte „prostitutie” si „curvasarie”.

In institutiea prostitutiei legalizate, in cazul in care asupra uneia dintre prestatoarele de servicii/delicii planeaza suspiciunea ca ar avea, bunoara SIDA, sifilis, gonorei etc, micuta este automat suspendata din functia de „albina lucratoare” pe durata efectuarii probelor de laborator. Din respect fata de clienti si pentru onoarea si blazonul casei. In cazul negativ in care probele ies pozitiv si se constata ca din cauza fetei abia atunci este internata si concediata. Daca probele ies bine fata este primita la lucru si nimeni nu considera ca prin vacanta platita i-ar fi fost incalcat vreun drept.

Ce se intampla  in cazul institutiei curvasariei legalizate? Pai ce sa se intample? Vine Boureanu si zice ca in virtutea prezumtiei de nevinovatie „curva” prestatoare de servicii catre populatie nu trebuie suspendata din partid in cazul in care are dosar la cremenal si ca poate sa reprezinte incontinuare casa in relatia sexuala cu cetateanul, iar ca feioara Monica e sovietica. De unde si grija pentru cetatean. Pica prost mustele, monele si anemonele.

Vedeti, asadar, d-le Polichinele in ce consata, in prima instanta (instanta !!!) deosebirea dintre „curvasarie” si „prostitutie”? E un exemplu mic pentru omul contra. Dar mare pentru.

Ei, ar mai fi multe altele dar pentru azi ajunge cat am prestat. Pana la episodul viitor ar trebui sa le fac cititorilor interesati de lectura anumite recomandari bibliografice pregatitoare. As incepe cu una siropos-languroasa: „11 Minute” a lui Paulo Cohelo (un soi de Sigmund Freud pe intelesul tuturor) si as continua cu Emanuelle (P. Kant, cea de la Electic Blue cu Critica Ratiunii Pudice) precum si Dilema Veche, colectia primavara-vara 1997-2001.

In plus, ca tema de casa, as vrea sa va ganditi la analogia dintre sexul cu prostituate (reci) si cel cu femei (gonflabile) sau mai bine zis la cat de lata (larga) este frontiera dintre sexul (cat se poate de) natural si masturbare, pe scala satisfactiilor sexuale in politica.

Update: N-as vrea sa ramana cineva cu impresia ca tematica prezentei disertatii poate fi considerata ca o abatere de la satautul arcei. Nu, nici vorba. Militarea in favoarea dreptul la libera exprimare,  desi nu apare explicit in context, se degaja implicit din subtext, prin aceea ca vorbirea nu poate fi libera fara gandire libera, iar gandirea nu poate fi libera in absenta accesului corect si a acceptarii consensuale la si a semnificatiilor si acceptiunilor atasate agregatelor fonemice folosite in discursuri si comentarii libere, libere, libere. Sau liberale. P.D.Liberale sau P.N.Liberale in egala masura. Onoare muncii.  Ca Boureanu si titanul CTP intelege de-a-n-boulea semnificatia prezumtiei de nevinovatie.

UPDATE – II – Continuarea se gaseste AICI.

59 răspunsuri sa “Despre prostitutia cu curve!”

 1. Dureros subiect.
  Şi real de cînd este lumea lume, aşa cum este lumea, de cînd E.

  Probabil că adevărata problemă nu este dacă să fie legalizată prostituţia de gen/mod sexual, îndiferent dacă acest gen de prostituţie este practicat de femei sau de către bărbăţei.

  Nu cred că legalizarea prostituţiei ca fiind un soi de marfă pe care prostituaţii/prostituatele o pot oferi, poate să le confere acestor nefericiţi/nefericite un statut de mai mare siguranţă decît o au acum.

  Adevărata problemă cred eu, este extinderea pe cale înfiorător de largă, a prostituţiei intelectuale, or aici, chiar nu văd nici-un soi de rezolvare cît de cît rezonabilă, atîta vreme cît dreptul la opinie este confundat cu dreptul la raţiune (nu „judecată” de tip csm, bleah) onestă.

  Mi se pare mie, că aici este adevăratul secret al dommnului Polichinelle (generic vorbind) : toată lumea ştie limpede despre ce este vorba, dar toată lumea a învăţat să-şi ascundă adevăratele gînduri, prin vorbe meşteşugite care ascund realitatea seacă, învăluind-o în vorbe calpe.

  Asta este adevărata prostituţie.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Va multumesc pentru comentariu si pentru faptul ca deschideti astfel cateva portite spre unele detalii colaterale ale „problemei”. Cred ca voi profita curand de aceaste deschideri.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Tiberiu Orasanu – As porni de la o afirmatie pe care o faceti – „Nu cred că legalizarea prostituţiei ca fiind un soi de marfă pe care prostituaţii/prostituatele o pot oferi, poate să le confere acestor nefericiţi/nefericite un statut de mai mare siguranţă decît o au acum.” – pentru a enunta niste „obiectzii”.

   i. Mi se pare oarecum bizar ca homosexualitatea a fost dezincriminata penal inaintea prostitutiei. (Pot explica de ce)

   ii. Cu exceptia situatiilor in care actul de prostituare implica si constrangere si viol, in care legea ar trebui sa intervina, in celelalte situatii, legea este inpoeranta, intrand in contradictie cu alte legi, legate de intimitatea actelor liber consimtite intre persoane. Ca urmare a acestui fapt prostitutia nu poate fi eradicata. Prin legalizarea acesteia se poate sconta pe reducerea evaziunii fiscale asociata fenomenului si pe alte câteva ameliorari legate de (Doamne iarta-ma) exploatarea omului de catre om.

   iii. Legalizarea ar putea insemna:
   – Persoanele care se prostitueaza legal nu vor mai avea stresul si spaima fata de politie si (pe cale de consecinta) dependenta totala fata de proxeneti
   – Persoanele care se prostitueaza legal ar putea beneficia de o mai mare toleranta dinspre societate si opinia publica, culpapilizarea transferandu-se intr-o oarecare masura asupra cumparatorilor (care azi sunt bine-merci, sub acest aspect)
   – Ar justifica sporirea legala a pedepselor pentru proxenetism, prostitutie ilegala, pedofilie, viol, evaziune fiscala. As merge pana acolo incat as gasi normale pedepse precum castrarea chimica a pedofililor si a violatorilor recidivisti, intr-o lume in care au de ales intr-o maniera rezonabila.

   iv. Legalizarea prostitutiei ar fi gestul de a recunoaste demn o stare de fapt ce nu poate fi eliminata si de a accepta idea reglementarii si domesticirii unei situatii care creaza, din cauza absentei normelor si recunoasterii, suferinte, daune, drame.

   Apreciază

   • Punctul 1) Mon cher, sunteţi într-o gravă eroare: poliţiştii şi proxeneţii sunt mână în mână. Parol!
    Punctul 2) Este absolut inuman să discutaţi despre castrare chimică în cazul pedofililor! Inuman faţă de victime! Pedofilii merită epilaţi cu lampa de benzină şi castraţi cu sapa ruginită, apoi daţi cu sare. Ca să nu se strice.

    Apreciază

 2. Polichinelle said

  Din bârlogu-mi grosier (apud Dl. Goe), jivina mârşavă (apud idem) care sunt – călău metafizic, etic şi semantic al prostituatelor de pretutindeni – clipocesc filistin următoarele:

  i. Infrecventabilul, inavuabilul şi inumanul dicţionar propune pentru lexemul CURVĂ două sememe: 1. prostituată (sau târfă); 2. femeie desfrânată, uşoară, destrăbălată (ar merge aici şi “demimondă”, ce ziceţi?).

  În limba franceză, PUTAIN are, în funcţie de context, trei înţelesuri:
  1. prostituée; 2. femme facile et débauchée; 3. personne qui veut plaire à tout le monde.

  Cioran, ignarul, alege să spună, hélas!, “Je vadrouille à travers les jours comme une PUTAIN dans un monde sans trottoirs.” în loc de “Je vadrouille à travers les jours comme une prostituée dans un monde sans trottoirs.”

  În engleză, WHORE pare să acopere tot trei sensuri:
  1. prostitute (i.e., a woman who engages in sexual intercourse for money); harlot; hustler; hooker; 2. a person considered sexually promiscuous (often: a woman whose sexual promiscuity places her outside respectable society; woman of easy virtue; woman of ill repute); 3. a person considered as having compromised principles for personal gain.

  La fel, CURVIE (sau, mai rustic(?), CURVĂSĂRIE) poate fi utilizat, sub autoritatea izinită (cum altfel?) a dicţionarului, în contexte diferite, exprimând următoarele sensuri posibile:
  1. viaţă destrăbălată; 2. prostituţie; 3. adulter.

  ii. Dincolo însă de fleacurile de ţopârlan invocate de mine mai sus, sunt admirabile atât vigilitatea dumneavoastră literară, cât şi comizeraţia cu armoarii faţă de ielele sumbre ale prostituţiei. Sunteţi un erou cu tastatură. Unul agreabil.

  Apreciază

  • Polichinelle said

   bonus

   10 choses que j’adore:
   (l’ordre n’est pas une hiérarchie)

   les yeux noirs
   la mascarade
   l’amitié
   le loup-garou
   la mythologie grecque
   le tigre
   le cognac Hennessy
   les ruines
   le crucifix catholique
   les bas noirs

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Va multumesc pentru ca ati raspuns invitatiei si va marturisesc uluiala pozitiva in fata conciziei probate in alegerea spontana a „placerilor” vietii. Voi reveni, de indata ce voi redobândi accesul la tastatura, cu unele comentarii. Cu voia dv.

    Apreciază

   • Dl.Goe said

    Deloc intamplatoare (nu-i asa?) alegerea „decadentei” limbi franceze pentru numirea placerilor, spre sporirea (prin sofisticare, cred) a acestora, confera, in pofida aparenţei constrangatoare a unei limbi straine, limpezime dar si un tonic caracter ultimativ. Etalarea lor, a placerilor, in limba in romana ar fi fortat cedarea in fata tentatiei de a lua in considerare nuante, variante, sinonime. Asa lucrurile capata, cumva, un caracter definitiv si nenegociabil.

    les yeux noirs – Acestia ar trebui asadar sa va piara din cale pentru a-l reda… in fine… pe nemuritor muritorului. Iar cei verzi va lasa rece. Ca sa vezi! Un ver vert dans un verre vert.

    la mascarade – In varianta „Comedia del arte” imi ingadui sa presupun…

    l’amitié – Où sont les copains d’antants, les vieux…?

    le loup-garou – les gargouilles? Eu tot moroi vad.

    la mythologie grecque – Oooo (la-la) ce subiect vast! Mai vast chiar decat femeia rusa. Ar merita o explicitare, atunci cand veti avea timpul si dispozitia necesare.

    le tigre – De apa, de foc, de pamant, de metal…? Sunteti „tigru” Dupa zodiacul chinezesc, adica…

    le cognac Hennessy – Deci in niciun caz Courvoisier? Hennessy sa fie. À la vôtre.

    les ruines – les vestiges ou la décrépitude?

    le crucifix catholique – No comments!

    les bas noirs – Din cauza lor Aurel Baranga zicea, in Mielul Turbat (pare-mi-se), ca nu mai stii care sunt vaduve si care sunt curve… Deci?

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   i. Maniera de abordare din preambul, precum si recursul la dictionar ar putea sugera ca ati considerat profitabil sa ignorati deliberat toate „ghilimelele” invizibile pe care (nu) le-am folosit explicit in expozitiune. In speta de fata dictionarul (de sinonime / nemuritor si rece) este (formal) de partea d-voastra. Nu insist pentru ca, in contextul pre-echinocțial al Arcei, ar fi inoportun sa anticipez pe tema mult mai vasta (de o generalitate surprinzatoare) a falsului recurs la argument-pe-baza-dictionarului, in instante. As aminti doar, ca in pofida dictionarelor, atunci cand un soţ isi numeste nevasta „curva” in niciun caz nu o banuieste de faptul ca ar avea venituri ilicite, nedeclarate la bugetul familiei. Subiectul ramane deschis.

   ii. Erou cu tastatura. Hm! Am promovat aceasta minunata „sintagma” cu foarte mult timp in urma, in preistorie (am dovezi din siturile argeologice de pe forumul jurnalului national de la Cucuteni). Ulterior, in istorie, formula pierduta a fost reinventata, in mod independent, si propusa oficial, de catre un notoriu urmas al culturii de la Hamangia, in paginile mai multor publicatii nevirtuale. Sunt sigur ca i-ati citit (he-he) productiile in care a promovat aceasta sugestiva si condensata descriere a unei categorii sociale in plin avant. N-am de gand sa va acuz de plagiat din cauza ca ati folosit-o (intr-o maniera totusi extrem de riscanta, he-he) si ca ati omis sa folositi ghilimelele care sa indice „citarea” si si pe cele care sa indice „dimensiunile” eroice ale eroismului aferent. Nu. Nici vorba. Vreau doar sa pomenesc sentimentele de ingrijorare si duiosie care m-au strabatut de la un capat la altul cand am dat cu ochii de aceasta minunata „sintagma” in mesajul d-voastra despre curve. Nu ma ingrijoreaza catusi de putin faptul ca „m-ati recunoscut” si „demascat” in postura respectiva. Ma ingrijoreaza faptul, ce transpare cu claritate, ca intuitia nu va spune cat de departe se intinde in fapt aria de acoperire a sintagmei in tagma cuvantatoarelor. Ma ingrijoreaza (sincer) dar ma si induioseaza. Duiosia este dublata de felul preventiv in care sunteti preocupat de a-mi proteja banuite (dar inexistente) sensibilitati. Slalomul de performanta printre cuvinte pretioase, rare, este admirabil si denota. Si-nchisori si libertate. Si-a putea, si nu se poate. Ma rog, mai degraba libertate. Incercarea de a-i proteja d-lui Goe sensibilitatle (dincolo de faptul ca este un nonsens) inseamna insa o ingradire inacceptabila a libertatii (varianta deplina) a d-lui Polichinelle. Ceea ce nu pot tolera. Voi lua masuri. (P.S. Ca sa nu alimentez riscul adancirii confuziei, as dori sa precizez ca „Scrisoarea Deschisa” a fost inchisa sub „pecete” cu parola, din motive cu totul si cu totul straine de comentariile adaugate acolo, la care tin si care vor reveni la lumina, cumva, undeva, candva.)

   Apreciază

   • Polichinelle said

    Punctual:

    i. Aş aminti la rându-mi că, DA, atunci când soţul gelos, apoplectic sau de-o perversă tandreţe îşi numeşte consoarta „curvă”, nu o bănuieşte de comerţ lubric. Iar dicţionarul îi dă dreptate să recurgă la vocabulă, din moment ce CURVĂ înseamnă, ÎN FUNCŢIE DE CONTEXT, şi muiere desfrânată, şi prostituată. La fel, soţia care îşi întâmpină soţul cu reproşuri isterice (“Iar ai fost la curve??!!!”), e îndreptăţită de acelaşi dicţionar să utilizeze acest termen pentru a desemna prostituatele.

    ii. Iniţial avusesem în cap sintagma (gongorică) “sisif cu quijotească tastatură”. Am renunţat însă la prolixitate cremoasă şi a ieşit ceva mai plauzibil/inteligibil: erou cu tastatură. Rămâne de stabilit dacă ce aţi avut dumneavoastră în cap când aţi forjat sintagma (sunteţi convins că n-a gândit-o/folosit-o altcineva înainte de domnia voastră?) coincide cu ce a avut în vedere mânuind-o articlierul acela şi cu sensul acordat de mine eroului cu tastatură.

    Apreciază

    • Serafina Dafinescu said

     „sisif cu quijotească tastatură” suna mai prost dar se potriveste mai bine dl Goe n-are nimica eroic

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     a) Problema curvelor ramane (vad) suspendata in ambiguitate.

     b) Sisif nu putea sa-si suspende supliciul. Eu pot sa ma las oricand. 😯

     „Am exact varsta la care Don Quijote si-a inceput
     aventurile, am aceeasi varsta si iubesc lumea la fel,
     nu-mi mai lipseste nimic.
     Poate, un scutier imi lipseste, dar nu-i nimic,
     voi porni singur la drum.
     Am aceeasi varsta si aceeasi nevoie sa cred,
     nu-mi mai lipseste nimic.
     Poate-mi va lipsi Rosinanta,
     dar nu-i nimic, voi merge pe jos.
     Si poate morile sale de vant,
     dar nu-i nimic, le voi inventa si pe ele.
     Am aceeasi varsta cu Don Quijote si drumul m-asteapta
     si in afara de un scutier, de Rosinanta si de morile
     sale de vant
     nu-mi mai lipseste nimic.

     Ba da, eu m-am nascut dupa Descartes. „
     ***
     Din pacate n-am nimic nici din splendoarea inconstientei lui Don Quijote. Imi stiu ridicolul.

     c) Si articlierul si eu am forjat sintagma in acelasi fel, vizandu-i pe cei care se vad, in lumea virtuala, ca victime ale unei conspiratii organizate, dirijate strategic si cu precizie impotriva lor, a idolilor lor sau a idealurilor lor (de regula politice) si care-si sacrifica timpul, energia in campanii eficiente de combatere a atacurilor folosindu-si tastatura din dotare. Care nu-i doare. Cå nu doare.

     d) Da, sunt convins ca n-a folosit-o nimeni inaintea mea. Sper ca nu vå v-a trece prin minte sa-mi cereti sa va demonstrez asta. D-voastra ar trebui eventual sa probati contrariul, in cazul in care aveti astfel de dubii. Nu? Deontologic vorbind.

     Apreciază

 3. nu voi incerca sa raspund la intrebarea legata de diferenta dintre curva si prostituata, las clarificarea pe mina filologilor, desi, uneori am impresia ca unii filologi habar nu au despre muieri, da ma rog.
  Pa mine ma impresioneaza, insa, fascinatia pe care o raspindesc curvele, ma rog, prostituatele in rindu barbatilor de toate categoriile, pregatire profesionala, virsta si convingeri politice. (Aici se excepteaza basistii, deoarece astia sunt dobitoci din nstere). Ai zice ca acestea, adica curvele, ar fi mai frumoase, as, nu-i adevarat, cele mai multe dintre ele sunt chiar nasoale, daca erau misto se faceau model sau artiste, sau se maritau cu un bogatas, nici macar nu satisfac spiritu de vinator masculin, sunt o prada prea usoara, atunci cum draq sunt totusi fascinante?

  M-as incumenta sa incerc un raspuns da va las pa voi, ca voi ati deschis subiectu!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Neamtu Tziganu – Ma asteptam ca subiectul sa va atraga (fiind vorba, asa colateral, despre unul din hobby-urile d-voastra declarate, in vorbe), dar nu ma asteptam sa fiti asa timid pana la a refuza intrarea in problema si a va multumi asa… cu bucurii voyeuristice. Probabil ca ati devenit asa de rezervat din cauza ca nu va plac „basistii”, d-voastra optînd in mod categoric pentru „chitara-solo”.

   P.S. Totusi pentru ca n-as vrea ca „expertizele” d-voastra notorii sa se piarda, (d)in excese de timiditate, as dori sa fac apel la celalat hobby al d-voastra: bautura. (E un hobby nu?, vorba lui Sile din „Mobila si durere” – Hobby? Beau! Beau pana cad sub masa!). As vrea asadar sa va cer o opinie sincera, ca unui specialist in domeniu, ca unui doctor in materie, daca vreti, adica cu doctorat la baza, in legatura cu o controversa recenta. Stiu, stiu, ca nu v-ati specializat si ca sunteti mai degraba un medic primar, de famile, generalist (ca sa zic asa) prin urmare n-o sa va cer sa dati un verdict, un diagnostic precis, ci doar sa exprimati o opinie strict personala, pe baza experientei d-voastra de viata: Care cognac va place mai mult: Hennessy sau Courvoisier? Nu care dintre el va apare a fi mai „stylish”, si pe care ati alege sa-l beti in societate, ci despre cel pe care l-ati lua cu d-voastra pe o insula pustie, daca n-ati avea incotro. Sper sa nu ma refuzati. Prosit! A willing foe and sea room.

   Apreciază

  • Serafina Dafinescu said

   Or fi ele prostituatele o prada usoara pentru cei care nu stau sa se tocmeasca la bani dar in rest nu. Cred ca nevestele la datorie sunt intotdeauna prazi mult mai lejere. Ar trebui sa-si dea cu parerea despre asta celibatarii, nu pensionarii. 😉

   Apreciază

 4. Radu Humor said

  „le crucifix catholique – No comments!”
  Inteligent era sa fi procedat asa de la inceput 🙄
  Postarea avea farmecul ei si-si ajungea sie-si…..

  Apreciază

 5. Mon cher, ai şi n-ai dreptate!
  Dacă luăm în discuţie Centura, situaţia este limpede.
  Dacă ne gândim la neveste, acestea rar sunt prostituate dar… adesea curve.
  Şi dacă ne uităm în ograda Parlamentului, pardon, aula, vom constata un procent important de curve dar şi un număr semnificativ de prostituate. Probabil că politica este zona în care prostituatele curvărăsesc şi curvele se prostituează pe rupte.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Merci pentru clarificarea prin complicare a problemei. Am de gand sa ma fac de ras si mai rau si sa incropesc o teorie curvogonica a-la Goe pe baza ipotezelor adudate din hyper-spatiu. Iata un corolar minunat: „Probabil că politica este zona în care prostituatele curvărăsesc şi curvele se prostituează. Pe rupte.”

   Apreciază

 6. Vă mulţumesc că mi-aţi pus punctul înainte de „P”. 😀

  Apreciază

 7. Cred ca deja sunteti infricosati de terifianta apropiere a Lunii de Pamant, care probabil o sa ne cada in cap pe data de 19 martie si o sa facem toti cucuie. Cand Luna iti face un cucui de la 355.000 de km banuiesc ca doare foarte tare!… Nu uitati sa luati algocalmin ca sa va treaca durerea!
  Oare nimeni nu reuseste sa observe catastrofa din Japonia, in care pagubele cutremurului si ale tsunami-ului vor fi probabil depasite de dezastrul produs de centrala nucleara de la Fukushima?
  Intrebare pentru astrologi: Daca intrarea lui Uranus in Berbec a declansat un cutremur si un tsunami, oare ce va declansa conjunctia Marte-Uranus in Berbec care se va produce in 3-5 aprilie si ce efecte va genera conjunctia Marte-Jupiter in Berbec, eveniment care va avea loc in perioada 28 aprilie – 3 mai ?
  Daca veti avea timp sa aruncati un ochi pe temele respective veti vedea o gramada de conjunctii si de ingramadiri de planete iar aceasta concentrare de forte cred ca s-ar putea sa declanseze efecte mari.
  De ce se intampla toate acestea ? Pentru ca omul se joaca cu energii mai mari decat puterea lui de control. Aceasta concentrare de forte va face ca si energiile subtile ale omului sa fie amplificate si sper ca vom reusi sa le tinem sub control si mai ales sa le dirijam constructiv. Capacitatile energiilor fiintei umane vor creste si exista pericolul ca aceste impulsuri resimtite pe corpul eteric sa duca la actiuni agresive, explozive la nivel fizic. Riscurile de crestere a vilentei nejustificate si mai ales aparute din senin sunt foarte mari. Ar fi trebuit deja sa avem fiecare propriul sistem de control si dirijare a energiilor in asa fel incat schimbarile vremurilor pe care le traim sa ne prinda pregatiti si antrenati in asa fel incat sa folosim acest surplus energetic pentru evolutia noastra si nu pentru a declansa conflicte din care nimeni nu are nimic de castigat.
  Deci feriti-va de Luna sa nu va loveasca in plin si cautati butoanele din corpul vostru eteric prin care sa directionati constructv si eficient surplusul de energie pe care il vom primi in urmatorii 7 ani, cat va sta Uranus prin Berbec. Numai primul an pare a fi mai greu pentru ca il avem ca supliment si pe Jupiter in Berbec. Iar urmatoarele 7 saptamani vor fi cele mai dificile pentru ca vine sa pluseze si Marte din Berbec !
  Mult succes la dirijat constructiv energiile !

  Apreciază

 8. adventure said

  Am vrut sa zic ceva on topic. Da’ a venit Adrian Severrin si mi-a luat vorba din gura. Ptiu, drace.

  Apreciază

  • dl.Goe said

   Tocmai incepusem sa schitez teoria. Apucasem sa zic (citez din memorie):

   „Cred ca inainte de a propune o teorie curvogonica despre lume si viata ar trebui cazut de acord in legatura cu sensurile primare, acceptabile, de asociat termenilor implicati in teorie. Am putea de exemplu sa fim de acord cu faptul ca o prostituata este o femeie care poate, doreste si accepta sa fie platita, adica sa primeasca recompense materiale, in schimbul favorurilor sexuale oferite unuia sau, alternativ, mai multor clienti, in mod repetat. Este, trebuie sa recunosc, o definitie perfectibila. Ar trebui oare o „prostituata” care, pe o perioada oarecare de timp sau chiar intreaga viata, se multumeste cu un singur client sa fie considerata prostituata sau nu? Adica, ar trebui inclusa Monica Columbeanu in aceasta categorie sau nu? Dar Adrian Severin? Este o intrebare valida, cred.”

   Coincidenta? Telepatie?

   Apreciază

   • „Prostituata este o femeie”?
    Aşa îşi închipuia bunica Dobriţa, pe când era suspectată pe nedrept, evident, că ar fi fată mare!Ea avea o scuză: pe raza comunei Stăncuţa, în urmă cu un secol, doar femeile se prostituau. Nu însă la fel stăteau lucrurile încă de pe atunci la Paris, Bucureşti ori Brăila.
    Nu vă pot suspecta nici de lipsă de informare, nici de naivitate…
    Sau poate pentru că au tarife mult mai mari, bărbaţii care se prostituează sunt cu vreo două clase peste…

    Apreciază

    • dl.Goe said

     Stati nitel ca n-am finalizat teoria si nici definitia… Propun definitii intr-o varianta spirala… din ce in ce mai aproape de „obiectul” definit… Stati sa vedeti…

     Apreciază

    • dl.Goe said

     Si daca tot am reusit sa ating zone minate ale unor sensibilitati feminine, legitime de altfel, si daca tot a fost perturbat firul logic pe care-l urmaream absent, vin si va intreb: Doriti o tratare moleculara a problemei sau una termodinamica si statistica. Adica vom vorbi depre energia cinetica medie a fiecarei molecule de „prostitutie” sau vom opera cu marimi globale precum temperatura, presiunea etc? Si intr-un caz si in altul cred ca suntem de acord ca „prostitutia” (prostitutia, prostitutie, sexuala) este mult mai frecventa in cazul unuia anume dintre sexe dupa cum faptul de a cumpara sex este (coincidenta?) categoric mai frecvent taman in cazul celuilat sex. Cerere si oferta? Este chiar strigator la cer ca-cumparatorul-consumator de sex de la prostituate nu are si el acolo o denumire, un termen, un cuvant care sa desemneze categoria. Ma rog… sa nu ne risipim… caci incetul cu incetul se face otetul.

     Apreciază

    • Trăind în cercul nostru strimt…
     Sigur, bărbaţii nu se prostituează pe Centură! Doar în parcul Operei, în Cişmigiu, în Regie în birouri şi în câteva hoteluri prin Bucureşti. Hotelul Maramureş vă spune ceva? Sigur, acum este scrum, dar în vremurile de glorie?
     Sora mea a fost studentă la teologie. Colegii ei erau cuplaţi cu femei de afaceri potente şi mult mai în vârstă. Coincidenţă? Nu! Flăcăii studiaseră terenul şi vânau în cunoştinţă de cauză.
     Băieţii frumuşei care se angajează şoferi la patroane grase şi mustăcioase ce or fi?
     Deşi metodele sunt diferite, acţiunea este cam aceeaşi.
     Şi nu uitaţi că homeleţii sunt plătiţi de alţi bărbaţi iar curvii masculini, zişi şi gigolo, sunt întreţinuţi sau decontaţi punctual pe fiecare prestaţie de femei.
     Să vă povestesc şi despre travestiţi? Dumnezeule! Aţi văzut la Mardi Gras cât sunt de mulţi?

     Apreciază

     • arcaluigoe said

      Sunt sigur ca realitatea cruda a cazurilor aproape concrete pe care le-ati enumerat poate face multa literatura. Si nu ma refer la fictiune ci la filonul realismului peren. Dar…
      a) Imi pare rau ca am reusit sa va enervez si/sau sa va intristez cumva din graba… (…)
      b) problema in discutie ca material de teoretizat (din cauza pacatosului domn Polichinelle care acuma ma lasa singur la razboi) era a stabilirii diferentelor (daca exista) intre „curve” si „prostituate”. Nu stiu daca intr-adevar o generalizare cu complicatii, care sa includa (de dragul sfericitatii) si „curvii” si „prostituatii” inca de la bun inceput in teorie, ne-ar putea ajuta sa avansam mai rapid. Mie mi se pare ca, neglijand pe moment cazurile statistic mai rare, intru simplificare, putem avansa mai rapid cu teoria, fara sa afectam sensibil relatia cu adevarul. Nu credeti?

      Apreciază

    • Ha, ha, ha! Nici nu m-aţi întristat, nici nu m-aţi enervat! Doar m-aţi surprins…
     Singurul vinovat este năravul meu de profă.
     Iată că m-am apucat să dau meditaţii în particular pentru aprofundarea unor teoreme curvogonice! 😀 😀 😀

     P.S. Gonzo, maistrul de atelier din liceu nu permitea să folosim cuvintelor „aprofundare şi manipulare”. Cică erau cuvinte obscene, nedemne de uteciştii de la Bălcescu. Dar, la ora de protecţia muncii titlul era „Manipularea materialelor”.
     A scris pe tablă „Manicularea”

     Apreciază

    • Relaţia cu adevărul este relativă: pentru mine patroana care şi-o trage cu şoferul e curvă şi musiu şoferul e prostituatul. Pentru un tip ofticat că nu s-a băgat la timp, tipa e găinuşa cu ouă de aur care trebuie vânată musai iar şoferul e un ţăran băftos.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Am impresii… Ori o faceti din impetuozitate ori vreti sa deturnati teoretizarea cu buna stiinta. Pai va dati seama cate teme noi, conexe, ce-i drept, dar distincte, introduceti in ecuatie?

     Apreciază

  • dl.Goe said

   Sau altfel spus AICI. Si cand te gandesti ca abia trecusera efectele hidrogenului din apa si ale teoriilor alogeniste la bursucii incorectitudinilor (a)politice.

   Apreciază

 9. Domnule Goe, nu trebuie să puneţi la suflet intervenţiile mele fiindcă nu am intenţii belicoase: a venit primăvara şi pur şi simplu am chef de joacă. 😀

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Pai stiu… Si eu la fel… N-am destul timp pentru cat chef de joaca am… Din cand in cand mai adaug pe ciorna cate un cuvant, doua, la demonstratia teoremei… cand va fi gata, o trec pe curat si v-o dau la corectat.

   Apreciază

 10. Mie mi-o daţi la corectat?
  Ups! Văd că m-aţi promovat: specialistă în teorii… Abia aştept să-i comunic rugbistului! 😛
  Părerea mea este să căutaţi o specialistă în partea practică a problemei.

  Apreciază

 11. Hei, mai este cineva pe aici prin blog, sau a plecat toată lumea în laborator?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   N-am apucat sa ajung saptamana asta prin laborator dar nici calare pe teorie nu stau.

   Cred ca, desi teoria nu e gata, am gasit o forma destul de ilustrativa pentru a sublina pe intelesul tuturor in ce anume ar putea consta diferenta dintre „curva” si „prostituata”. Curva e cea care te inseala cu altul. Prostituata e cea care te inseala cu tine insuti. Cu versiunea ta slaba. Merge?

   Apreciază

   • Cum le spui dumneata, mon cher, mai rar cineva!
    Briliante definiţii!
    Dar, avocatul Diavolului ar zice cam aşa:
    Curvă? Nu, mon cher! Soţia, par exemplu: soţia nu te înşeală cu altul ci experimentează în interesul familiei ca să implementeze noi şi noi poziţii, extrem de utile în căsnicie!
    Prostituata? O nefericită care nu-i capabilă să-şi câştige pâinea cu mintea ci cu… gura ori cu fundul!

    Hm… Nu cred că ne poate înşela cu noi înşine… La câtă vrăjeală avem noi, doar nu suntem tâmpiţi ca să plătim pentru sex!-ar zice dumnealui, avocatul Diavolului!
    😛

    Apreciază

 12. Mirela Rogoz said

  Femeile frumoase vor sa le fie platita nota de la restaurant pentru ca merita

  Apreciază

 13. Dl.Goe said

  @Doina Popescu – Sa va traiasca blogaritele. Si sa va tot puna in dificultati din astea, pe care presupun ca handbalul feminin le imparte echitabil cu rugbiul masculin in spiritul deplin al fair-play-ului si al sportivitatii. Cat priveste comanda facuta de catre Ingrid si regretele aferente, pot spune ca o inteleg pe deplin. Acuma ma si ajuta in problema fel de fel de experiente personale din fel de fel de trecuturi. Noapte buna! Fireste, din ratiuni superioare!

  Apreciază

 14. Noapte bună! Grăbiţi-vă, că se închide laboratorul. Sper că nu v-aţi gândit la măscări, mă refeream la laboratorul de „grişuleţ”, ca să picăm pe tema lui Platon & Aristotel. „&” era bonus.
  „Conture” e o variantă acceptată dar, ce să-i faci, rezonează cu „almanahe”.
  P.S. Nu mă luaţi în serios! Cred că urechea mea muzicală este de vină.
  P.P.S. La laborator sună rău. Ar trebui declarată „lalabofonie”.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Pau daca „la laborator” suna a lalabofonie atunci ce sa mai zicem despre cei care se duc „la Bacau”, „la Baia-Mare” sau lucreaza „la B1 TV”?

   Si desigur ca nu ma refera aici doar „la båieti”! 😉

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Esti tare distrat Goe :
    Era vorba de ” la laborator”, de unde lalabofonie, dar la tine-i deja de ras treaba cu laba cau sau aia mare !
    E drept ca si tra-la-la ar intra aici, dar parca merge mai bine cu tine !
    Mai ales de cand te prostituezi la greu pentru a-i fi pe plac Satyrului, spre rostogolirea rubicondei Stele, care daca nu moare de ras la citirea adormitorului pamflet(z) al lui Abalaru la adresa lui Mircea Badea, poate incerca depline satisfactii ajungand macar cu tine, la orgasmul pe care i-l tot promite de cativa ani dizidentul ce incearca-n zadar s-o scoata-n lume, daca nu opera de trei parale (nu poate trece de 57 de pagini, cum nu trece Steli pragul orgasmului, doar cu ajutorul lui 😆 ), dar macar ceva pupini ca tine dispusi sa puna botul la tot ce vine cu ordin de sus si cu promisiunea unor iluzorii avantaje !
    Sincer, cred ca te puteai descurca si singur, dar daca vrei sa arzi cateva etape procedand ca orice parvenit de duzina, e treaba ta !
    Pacat ca vei fi si tu folosit cu unica intrebuintare, ca orice material perisabil deoarece nu-ti rezista coloana vertebrala, mai mult de o incercare !
    (sau doua, cel mult !!! 🙄 )

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Radu Humor – Stimate domn/isor se pare ca nu v-a priit concediul de odihna. Eee, asta e! Mi-a fost teama ca v-ati pensionat. Pe caz de boala. Tot e bine v-ati intors la munca.

     P.S. Pai tocmai asta si ziceam. Ca teoretic pot exista si cazuri mai grave decat „lalabofonia”. Ca de obicei ati sarit oferindu-va, spre ilustrare, ca exemplu practic. Trist, stimate domn, sfâsietor. Trista manevra. Trista dar precoce. Ca de precoce sunteti precoce. Daca insa ati putea sa va pitrociti frustrarile si fixatiile cu mai mult voiosie ar fi si mai minunat. Mai dati-le o sansa! N-ar fi prima oara. Va urez sa va fie reciclarea usoara.

     Apreciază

 15. Radu Humor said

  „..dificultati din astea, pe care presupun ca hambalul le imparte echitabil cu rugbiul in spiritul deplin al fair-play-ului si al sportivitatii.”

  Nu stiam ca joaca si cainii ceva asemanator handbalului 🙄

  P.S. Nu degeaba se spune ca toata lumea se pricepe la fotbal !
  Vad ca si la curve 😉

  Apreciază

 16. arcaluigoe said

  Continuarea se gaseste AICI.

  Apreciază

 17. […] 5. Despre prostitutia cu curve! […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: