(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Idei intepenite

Posted by Arca lui Goe pe martie 21, 2011

…caci vorba poetului (care poet?) „o noua primavara pe aceleasi vechi dureri”…

In urma cu exact un an, s-a nascut, dupa o lunga si grea gestatie, (b)Arca lui Goe, din nisip (bancuri de nisip… si de pesti zburatori) si spuma de mare. Spuma de bere a cuvintelor inecate in mare. Marea virtuala si anonima a noului folclor tehnologic. Dar Despre acel debut si Salutul aferent adresat lumilor precum si despre Intentiile primordiale nu sunt prea multe de adaugat. In afara unor satisfactii colaterale, neasteptate si neneglijabile, dar care n-au reusit sa schimbe scopurile in drumul catre scop, restul a fost esec pe toata linia. Toate tintele au fost ratate. Acum ca ziua este iarasi egala cu noaptea, ca e Echinox si Primavara, ar putea fi un bun prilej aniversar de a da conturele necesare acestor ratari.

 

va urma vineri…

15 răspunsuri to “Idei intepenite”

 1. lost said

  Un alt banc : Scufita rosie se intilneste cu lupul in padure .Lupul o intreaba :-Ce-ai in cos ?-De-ale gurii ,lupule: dinti,proteze ,maxilare ,plombe ,etc.

  P.S.Totusi astept sa spuneti in ce a constat „intzepenirea in idei”, precum si consecintele ei . Nu de alta ,dar am impresia ca va coditi sa recunoasteti ca nu ati putut controla invazia trolilor .Era bine(parerea mea) daca nu ati fi ramas „intzepenit” in proiectul idiot ca oricine poate sa spuna orice, despre altcineva ,fara sa-l cunoasca :sa-l calomnieze ,sa-l murdareasca ,sa insinueze una si alta , sa-si deverse zoaiele si putorea,fara sa fie oprit . Macar atita s-ar merita 😮 analiza justa si daca se poate un „mea culpa „…

  • Dl.Goe said

   Ce departe suntem… pamantul, stelele… si la mijloc cerul, virtual si iluzoriu. Trollii n-au chiar nicio treaba in ecuatia intzepenirii. Si nici controlul trollilor n-are (care intre noi fie vorba a functionat impecabil. Care trolli?)… Intepenirea consta in exact faptul pe care-l ilustrati practic dovedind atat de simplu si onest nu doar ca n-ati priceput nimica din ce anume inseamna libertatea de exprimare si puterea ei ci ca incremenirea este iremediabila, imuabila, inexorabila, si ca sansele (statistice) de a mai pricepe ceva din magia zumzetului apodictic tind spre zero virgula zero. Ceea ce nu inseamna ca n-ati avea fun-ul d-voastra si locul asigurat in zumzaiala.

   P.S. Si un mic detaliu: proiectul idiot al (b)Arcei lui Goe nu preseupunea in nici un fel (iarasi in confuzie) ca orice trebuie sa spune orice despre oricine. Chiar daca ati folosit cuvantul „poate” in sensul de se a avea puterea si libertatea de a o face (spune orice despre oricine) spiritul afirmatiei dv. e in sensul lui „trebuie”. Dar in fond nimeni nu spune orice despre orcine ci doare ceea ce crede ca este necesar, potrivit, uitil, drept, cinstit, artistic, estetic in acord cu normele sale interioare. Deci nu „orice” la intamplare. Daca spusele sunt nenecesare, nedrepte, inestetice ori chiar obscene, marsave, murdare etc in raport cu normele interioare ale altuia este o problema care in niciun caz nu poate fi rezolvata, conciliata, ameliorata prin iterdictii.

   Aceasta clarificare vizavi de confuzia (cea mica) pe care o aveti in legatura cu proiectul idiot al (b)Arcei tot nu e completa. (b)Arca nu si-a propus sa incurajeze pe oricine sa spuna tot ceea ce considera necesar, util… etc despre oricine. Si-a propus mult mai putin. Sa colecteze (in anmite scopuri) lucrurile spuse caroara li s-a refuzat aiurea, aiurea dreptul de a fi complet si liber exprimate. Intepenirea consta in faptul ca dupa ce nu s-a reusit „colectarea” la parametri care sa faca procesul semnificativ si capapbil sa sustina o generalizare teoretica, si dupa ce ca scopurile vizavi de ceea ce reusise sa fie colectat nu s-au finalizat nici pana in zilele noastre, mecanismul de functionare al (b)Arcei nu mai poate avansa in directia proiectata, dar nici nu se mai poate intoarce in starea de plecare. S-a ajuns la punctul fara intoarcere, blocat in fata, ireversibil inapoi. Postarea in asteptare presupne doar relatarea explicativ-contabila a cazurilor concrete care denota esecurile proiectului si feluritele feluri de intepenire care s-au imperecheat unu-la-unu cu fiecare tip de esec.

  • Dl.Goe said

   Am doua-trei variante de raspuns ale Scufitei Rosii in bancul in care lupul o intreaba „Ce-ai in cos?”

   a) Ala nu e cos bai fraiere. E furuncul!
   b) Puroi!
   c) Iete, iete… mimand stoarcerea…

 2. lost said

  Vai,vai sunt pierdut(a) ! L-am enervat pe d-l Goe .. E clar ,proiectul nu a fost idiot .M-ati convins . Acum cind ati „explicitat” atit de inflacarat in ce a constat „intepenirea ” si cind ,iata, ati aratat consecintele ei ,puteti sa updatati topicul ,sa bifati sfirsitul b(Arcei)si sa va lansati in alt proiect ceva mai mare : (Poate )un Vapor de cursa lunga ,cu personaje adevarate ,nu trolli si alte lighioane .Merita incercat ,nu-i asa ?

  p.s. Dar n-ati spus :v-a placut bancul ? 🙂

  • arcaluigoe said

   V-am scris in mare graba si de aceea rasunsul apare a fi nervos si prelung. Nici vorba de enervare. Chiar va multumesc ca mi-ati dat prilejul unor pre-clarificari. Proiectul chiar este in sine „idiot”. Nu vad ce motiv de suparare ar fi aici. Este unul dintre atributele sale valide. Dar desigur ca nu din cauza aceasta i-am dat curs.

   Hm. Un proiect mai mare? Dar de ce va imaginati ca as fi angrenat doar in acest proiect in care nici nu sunt…? Aceasta-i intrebarea… sau mirarea… sau nu…

   Hm, hm… De unde ati dedus ca intzepenirea ar insemna sfarsitul (b)Arcei? Ce legatura sa aiba intzepenirea cu disparitia prin incheiere. Chiar si o epava scufundata continua sa existe si sa aiba o poveste, sa fie vizitata de pesti, pisici de mare, caracatite si alte vietati care-i pot scrie povesti cel putin la fel de interesante precum cele din jurnalul de bord al capitanului de pe vremea in care plutea pe valuri. Epava de la Costinesti a produs mai multe povesti de cand a esuat in bancul de nisp decat a adaunat inainte de… Intepenirea este a unor idei, nu a (b)Arcei lui Goe, madam.

 3. lost said

  Toate variantele sunt „cul ” . 🙂

 4. Radu Humor said

  Va inteleg frustrarea ca un demers atat de inedit si dezinteresat in acelasi timp ( ce poate fi mai generos decat sa acorzi tuturor celor care sunt scosi cu suturi in fund de pe alte bloguri, de niste imbecili care cred ca daca nu sunt aflate anumite lucruri, inconvenabile lor sau stapanilor pe care-i slujesc cu teama si obedienta, acestea nici nu exista sau in cel mai bun caz pentru ei, vor fi aflate cu mare intarziere, sau niciodata ?!), deci un asemenea demers nu numai ca nu a primit(pana acum) cuvenite, dar neasteptate multumiri, dar nici o atentie pe masura gestului iesit din comun 🙄
  Din fericire, se pare ca gestul acesta filantropic nu va fi curmat in semn de pedeapsa pentru cei care n-au stiut sa-l aprecieze si continua din ratiuni aparent greu de banuit, doar de unii stiute si de prea putini intelese !
  Am remarcat dupa vreo jumatate de an (la multi ani pentru cel implinit !) slaba si inexplicabila folosire a acestui vehicol virtual capabil sa aduca satisfactii celor care-si pot varsa naduful sau balele, sau sa creeze o stare de dreptate venita pe neasteptate,din ratiuni superioare rautatii si meschinariei umane si aparent fara nici o explicatie !
  Deocamdata incerc sa-mi pastrez doar pentru mine propriile-mi concluzii la care am ajuns si sa marturisesc ca as fi recunoscator daca as afla doar identitatea celui ce se ascunde sub denumirea acestei (B)arci, ramanand ca celelate necunoscute sa le rezolv intuitiv !

  Am sa-i raspund si lui @Lost doar cu un banc si nu asa dupa cuim ar merita dupa felul in care a inteles ce s-a intamplat de fapt :
  Ca sa reuseasca sa intretina relatii sexuale cu Bubulina, Bula ii spune ca daca va accepta sa faca sex, va scapa de toate cosurile care-i uratesc tenul, propunere la care fata nu mai rezista si in timpul partidei Bula are grija sa „se joace” inclusiv sarutandu-i/sugandu-i micutele sfarcuri de incepatoare in ale amorului.
  N-apucase Bula sa-si traga pantalonii pe el, ca Bubulina foarte radioasa il saruta spunandu-i :
  – Am crezut ca aia cu cosurile ai spus-o la vrajeala, dar observ ca-i adevarat !
  Am avut doua cosuri , unul pe sanul stang si altul sub sanul drept si mi-au disparut amandoua !

  • Dl.Goe said

   Va multumesc pentru urarile aniversare. Le multumesc in egala masura si d-nei Doina Popescu si d-lui Tiberiu Orasanu pentru urarile implicite prilejuite de aniversarea unui an de santier (cand arheologic cand naval) pe (b)Arca lui Goe.

 5. radu said

  madam?

 6. Dl.Goe said

  Pana la noi ordine (sau „ordini”) vin cu propunerea unei lecturi facultative pe problema: AICI. Uneori traducerile din romana in romana ar putea ilustra mult mai bine efectul babel invocat in articolul recomandat.

  • Vizitatorul said

   Sunt dispus sa va cred cind spuneti ca prezenta „trollilor” pe Arca a slujit cu succes demersului dvs . Pentru asta ,da ,@lost s-a inselat cind v-a spus ca i-ati pierdut de sub control . Parerea mea este ca le-ati lasat atita libertate cita au vrut si ati demonstrat tuturor celor care au vrut sa vada ca: „pasarea pe limba ei piere”. Acei trolli care au crezut ca dvs va solidarizati cu ei si ca le permiteti orice pentru ca sunteti de acord cu ce spun ,au avut un sfirsit lamentabil. Numai si pentru asta meritati sa fiti felicitat . A durat ceva pina si-au dat seama cit de bine i-ati potolit . Cu o mina i-ati mingiiat si incurajat ,iar cu cealalta i-ati pocnit si i-ati respins. Ati fost cinic si neiertator ,atit cu unii cit si cu altii .
   @Lost nu trebuie sa se supere ca nu a sesizat strategia dvs. Sau poate a sesizat ,dar a vrut sa va provoace la un raspuns clarificator ? Daca-i asa nu cumva merita si el /ea felicitat/a pentru ca s-a dovedit un troll bineintentionat ? V-a intins cirligul si v-ati prins in el . De fapt ati recunoscut cu onestitate ,fapt pentru care i-ati multumit , ca v-a oferit prilejul unei „pre-calificari”.
   Acum insa mai ramine sa va puneti in aplicare celalalt demers pe care vi l-ati propus :Impacarea celor doi (V.Padina si Dorin Tudoran ) cu D-l Goe . Hmm … Nu stiu daca veti avea acelasi succes. . Dvs. ce credeti ?

   • Dl.Goe said

    Cred ca exista o mica inadvertenta terminologica in mesajul dv. Trolli? Au existat trolli-trolli pe (b)Arca lui Goe? Ma indoiesc. Poate trollii altora. Eu am si dat un anunt (serios) la mica publicitate pentru gasirea unuia sau mai multor trolli seriosi si perseverenti pe Arca. N-am gasit. Nici macar n-am primit oferte.

    Impacarile de care pomeniti se vor petrece cand si daca va exista un exces de necesitate in acea directie. Nu este o prioritate si nici nu poate fi un scop in sine. Cui ar servi acum asa ceva? Nimanui. Ar fi o banalitate in plus pe net. Nu instrumentele lipsesc ci nevoia de a pune in fapt acest „concept”, ca sa-i zic asa.

 7. […] in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei intepenite 2010. Hello […]

 8. […] in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei intepenite 2010. Hello […]

 9. […] in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei intepenite 2010. Hello […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: