(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Punct si de la capat

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 1, 2011

La fiecare inventar facut in ultima vreme imi ies la socotela trei motive importatnte, grave, grele pentru a inchide santierul de pe Arca lui Goe, alaturi de multe alte motive mai usurele care converg in aceeasi directie. Multe motive dar niciun pretext cat de cat serios, rezonabil care sa ma scoata din inertie pentru a pune punct acestui proiect. Asta pana ieri cand a sosit in sfarsit si pretextul asteptat. In calitate de „dl.Goe” am primit pe e-mail asociat Arcei urmatoarea invitatie: (paranteza: textul care urmeaza este o farsa de 1 aprilie pe care am scris-o intr-un moment de expiratie si precipitare. Un amalgam in forma de insailare care include unele lucruri plauzibile, altele in acord cu orizontul de asteptare al cititorului, dar si minciuni gogonate, asadar cu atat mai credibile. Deci nu. Academicianul Dan Haulica (cam pe nedrept disparut din atentia opiniei publice, zic eu) nu trimite epistole bloggerilor anonimi. Profesorul Emil Stefan Barna (de existenta caruia am aflat ieri cautand cu Google la repezeala si care probabil nu va afla niciodata ca a fost pentru o zi, erou din intamplare, pe Arca lui Goe) nu cred sa se fi dedat vreodata risipei prin hiperspatii, iar dl. Polichinelle, da, este mult mai tanar (si de mare viitor). Constat insa ca reactiile in fata unei atari farse, de care toata lumea s-a prins (merci celor care s-au prefacut ca nu) au functionat in subsidiar precum dezvaluirile WikiLeaks, neaducind nicio informatie noua dar confirmandu-le pe cele stiute in virtutea intuitiei.  Am inchis paranteza.)


Stimate d-le Goe,

Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala, membra a Federatiei Romane de Psihoterapie si a European Association for Transactional Analysis, organizeaza, impreuna cu Universitatea Ecologica Bucuresti – Facultatea de Sociologie si Psihologie, in Bucuresti, in perioada 31 aprile – 02 mai 2011, Conferinta Nationala de Analiza Tranzactionala cu tema “Atasament si Autonomie”.

In cadrul conferintei vor fi pezentate 28 de workshop-uri sustinute de formatori certificati sau in curs de certificare internationala in analiza tranzactionala si o sesiune de comunicari stiintifice din alte domenii psihosociale cu tema “Diferite perspective asupra atasamentului si autonomiei”.

Conferinta gazduieste de asemenea, ca evenimente conexe, o serie de 4 workshop-uri speciale desfasurate pe parcursul zilelor de 1 – 2 Mai 2011.

Participand la aceste evenimente puteti beneficia de oportunitatea de a intra in contact cu specialisti din domeniile organizational, clinic si cel al dezvoltarii personale care iti vor oferi instrumentele necesare realizarii relatiilor profesionale si personale pe care vi le doriti, simtindu-va totodata liber sa fiti d-voastra insiva.

O parte dintre workshopuri vor fi sustinute de traineri cu o larga recunoastere internationala in domeniul dezvoltarii personale:

John Parr (Marea Britanie),

Marijke Wusten (Olanda),

Birgitte Heiller (Marea Britanie),

Helene Cadot (Franta),

Monique Duran (Olanda),

Jean-Paul Doullet (Franta),

George Kohlrieser (SUA).

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 5 credite pentru participarea la conferinta si 10 credite pentru participarea la unul dintre workshop-urile conexe conferinţei.

“Cadrul de referinta, Roluri si Relatii” – sustinut de John Parr (PTSTA)

“Cum sa-i spun asta sefului? – 12 modalitati de carefruntation” – Viorel Ciocan si Marina Vasile

“Sistemul Racket versus Sistemul Autonomiei” – Amalia Gabor

“Cu ostaticul la masa: Cum pot liderii sa depaseasca conflictul, sa-i influnteze pe ceilalti si sa creasca performanta” – George A. Kohlrieser (TSTA)

“Prin labirintul scenariului, la limita disperarii, falselor sperante si a dezamagirii, catre autonomie” – Hélène Cadot (PTSTA)

Locatia de desfasurare a evenimentelor va fi sediul Universitatii Ecologice din Bulevardul Vasile Milea nr. 1G, Bucuresti.

In ultima zi a conferintei este organizata selectia pentru bursele tematice acordate pentru perioada iulie-august de catre Fundatia „Atasament si Autonomie”, sponzorisate de catre Consiliul Europei. Consideram ca ati putea fi interesat de bursele programului intitulat „Limits of Liberty” (LOL). In acest scop comitetul de organizare a ales 200 de bloggeri care au dovedit preocupare tematica corespunzatoare burselor oferite, urmand ca acelasi comitet sa selecteze 100 de candidati dintre bloggerii care vor accepta invitatia la conferinta. In ultima zi a conferintei candidatii isi vor prezenta scrisorile de intentie si disertatiile pe tema „Limits of Liberty” (LOL), iar pe baza acestora vor fi selectati 20 de castigatori ai burselor:

3 iulie – 25 august, University of Magdeburg, Germany – 8 burse / €12.365,00 fiecare

5 iulie – 23 august, École Supérieure Universitaire Adam Smith, France – 8 burse /  €9.580,00 fiecare

5 iulie -20 august, New England College Bechelor in art of Sociology, Marea Britanie – 4 burse / £8.900,00 fiecare.

Informatii detaliate se gasesc in documentul PDF atasat.

In cazul in care doriti sa acceptati invitatia noastra va rugam sa completati formularele atasate si sa le transmiteti pe adresa mentionata mai sus, impreuna cu ordinea preferintelor pentru cele trei programe.

Asteptam cu interes reactia dv.

Cu atasament si consideratie,

Academician Dan Hăulică aka Polichinelle


Ii multumesc pe aceasta cale d-lui Polichinelle si anunt oficial ca accept invitatia de a participa la conferinta. Indiferent de rezultatul competitiei pentru obtinerea uneia dintre burse consider ca participarea la conferinta este incompatibila cu anonimatul mai ales in contextul in care si ultima ratiune care ar mai fi putut justifca formal continuarea activitatii Arcei: dl.Polichinelle, a decis sa se deconspire.

Pastrand satisfactia ca nu voi fi implinit niciuna dintre asteptarile celor care au tot facut presupuneri in legatura cu identitatea d-lui Goe, ard si ultima punte care ar mai putea pastra Arca in functiune si-mi declin identitatea. Numele meu din buletin este Emil Stefan Barna, professor la Facultatea de Fizica in Bucuresti. Si cu asta basta.

Acestea fiind zise declar inchise jocurile Arcei lui Goe.

Pentru ultima data,  cu drag al dv. Dl. Goe.

50 răspunsuri to “Punct si de la capat”

  1. Polichinelle said

    aş fi râs sardanapalic dacă aş fi citit rândurile de mai sus ca pe un exotic bulgăre de verosimilitate. din păcate, înclin să cred că dieta pe bază de scrum, pioneze, hrean de Caracal şi urdori de ciclop sedentar vă spuzeşte şarmul…

    măcar de ar fi fost Prof. univ. dr. ginecolocvace Giuseppe Stratopulakis în loc de (venerabilul, de altfel) Dan Hăulică, născut în ’32, secolul trecut…

    Je vous prie de croire, Monsieur Goe, à mes sentiments les meilleurs.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      N-am nimic de zis. Dar sunt sigur ca aproape nimeni n-a apucat sa citeasca primul mesaj postat pe acest topic (din cauza ca a nimerit accidental in spam 😉 ) asa ca-mi fac datoria si insist…

      Apreciază

  2. Serafina Dafinescu said

    Pacat!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      „Putin de-i mai putin si cate lumi se pierd”. Hai sa plangem impreuna! Desi este foarte posibil sa intelegem „pacatul” in feluri foarte diferite. Imi asum riscul si-mi pun la bataie lacrima. Cele bune!

      Apreciază

  3. Numa bine, iti doresc, mi s-a parut un experiment interesant, de altfel sunt sigur ca vei reveni cindva, sub o forma sau alta, solida, lichida sau gazoasa, blogurile, forumurile sunt un drog, chiar mai rau ca fumatu, stii ca m-am lasat de fumat de 5 saptamini?

    P.S Nu as fi crezut ca esti profeSSor de fizica, crdeam ca esti ceva scirta scirta pe hirtie.

    Apreciază

  4. Stely said

    1. Hai ca e pacaleala de 1 Aprilie 🙂 Nu cred . D-l Goe este aproape de virsta mea, culmea , fizician si profesor universitar ? Brrr! Cu fizica si cu profesorii de fizica nu m-am impacat niciodata ,nici ca eleva nici ca parinte ,desi baiatul meu a fost olimpic national cu premii si mentiuni 5 ani la rind. Prin urmare, faptul ca s-a deconspirat , ma determina sa exclam :”Nici o brinza !” Sa decazi de la D-l Goe ,mic si rizgiiat ,la Emil Barna-profesor (universitar ) este o ..fatalitate si chiar banalitate .
    D-le Goe ,spune ca nu-i adevarat !! Pe de alta parte ,cine si-ar permite sa fure identitatea unui profesor renumit ? Asta este o mare dilema .Dar tare m-as bucura sa nu fie adevarat.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Pai cum cine? Dl.Goe!

      P.S. Imi place sa cred ca dl.profesor Barna s-ar amuza afland ca a participat fara voie la o mica farsa de 1 Aprilie. Sincer sa fie eu am cautat pe google dupa un conferentiar. Intre timp devenise profesor dar n-am mai avut timp sa caut altul (mai tanar). Si asa pierdusem o groaz de timp sa pescuiesc din lista academicienilor unul potrivit. In plus mi s-a parut din poza ca dl. profesor e un om blajin, ceea ce m-a determinat sa-l introduc in ecuatie. Ca necunoscuta.

      Apreciază

  5. sorin cucerai said

    Domnule profesor, as fi putut sa jur ca aveti 30, cel mult 35 de ani – ceea ce inseamna, fireste, ca intr-adevar aveti 30, cel mult 35 de ani:). Felicitari!

    Apreciază

    • Sorine, am trait si eu socu unora care mi-au estimat gresit virsta, eram tinar ing. cred ca 27-28 da aveam deja vechime, voce groasa si hotarita. Cind m-au vazut prima data cei de la uzina, care ma cunoasteau doar din documente si telefoane au fost socati, mi-au marturisit ca se asteptau sa am 50 de ani.
      Si invers, acum la batrinete multi cred ca as avea doar 35-40, sau chiar mai putin, de altfel si voi astia tineri credeti ca fantezia, gluma, imaginatia ar fi apanaju vostru.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Sorin Cucerai va marturisesc faptul ca si eu cred acelasi lucru despre d-voastra.

      Apreciază

  6. Cineva said

    Si ziceti ca un academician = Dan Haulica a putut scrie ca luna aprilie are 31 zile????
    Poissons d’Avril? April’s fool???

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Este mult mai probabil ca ambasadorul Roamniei la UNESCO sa creada ca Aprile are 31 de zile deact ca acelasi academician Haulica sa ofere burse in lumea virtuala. Nu?

      Apreciază

  7. radu said

    Daca nu e de 1 Aprilie e o veste buna.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Nu e veste. E po-veste. Da, e 1 Aprilie, iar dl. Goe este, pana la urma, extrem de previzibil daca stai sa te gandesti. E 31 Martie. Il pomenim pe Nichita. E 1 Aprilie. Face farse. E 2 Aprile. Il comentam pe… pe… Dorin Tudoran. Si asa mai departe. Dupa un calendar bine pre-stabilit.

      Apreciază

  8. o cititoare said

    Ce mica si frumoasa-i lumea! Aflu acum ca Dl. Goe mi-a fost profesor :-). Va credeam fie un fizician cu talent si pasiune pentru poezie fie poet pasionat (serios) de fizica. Stiam ca aveti peste 45-50 de ani pentru ca ati facut la un moment dat o referire la Constantin Teasca (cati dintre tinerii de 30-40 ani i-ar pomeni numele? eu i-l stiu doar din titlul unei carti pe care o aveam in biblioteca parintilor mei). Sigur, au mai fost si alte indicii asupra „categoriei de varsta”. V-am citit tot timpul cu o placere mereu incitata. Placerea nu am pierdut-o nici o clipa, dar la un moment dat, din motive de (importante) diferente de gust, mi-am pierdut un soi de atasament afectiv care se crease. Nici in ziua de azi nu pot sa cred ca va place Cioroianu :-).
    In fine, ma intristeaza ca n-o sa mai intru pe Arca lui Goe. Dar, cine stie ce surprize ne veti mai face?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ei si d-voastra acuma… N-ar trebui sa va incredeti total „dovezilor” circumstantiale. Si apoi… oricum, spre deosebire de dl.Polichinelle, pe mine ma bucura sincer ambele alternative: si cand (a)par mai batarn si cand (a)par mai tanar decat se intampla sa fiu (din buletin) mi se pare de bine.

      P.S. Nici n-ar trebui sa credeti lucrurile pe care nu le puteti crede. Zic si eu.

      Apreciază

  9. Vîzitatorul said

    Da,este prof .EmilBarna.

    Apreciază

  10. Stely said

    Nu este prof.Barna cum nu sunt eu @Stely de la 12:41 .Aceea ete o clona ,iar pe clonator il cunosc deja .

    Apreciază

  11. Vîzitatorul said

    Cu nikul Emil posteaza posteaza pe blogul meu cind vrea sa fie serios . Salut Emil ,ne intilnim la conf.ARAT unde am fost si eu invitat.

    Apreciază

  12. […] Am citit pe un blog ( AICI), că proprietarul său, îl închide. Dacă este adevărat, regret. Dacă este numai o glumă, nu […]

    Apreciază

  13. contele said

    Emil Stefan Barna, professor la Facultatea de Fizica in Bucuresti… Hmmm…tocmai vin de pe blogul unuia care-l simpatizează monstruos pe d-Goe, colegul meu în ale aristocraţiei, Contele de Saint Germain.Zilele astea,acolo, Dl.Goe a fost niţel desconspirat ca fiind nickul @luc,nick ce comentează la el în bătătură. Cum gurile rele de pe acel blog ar insinua că @luc este @contele ( adică eu!)şi cum @contele este sigur @Ingineru de la Dilema Veche (adică tot eu!)şi cum mi se repetă mereu că sunt un postac portocaliu ce scriu sub o groază de nickuri, mai aveam puţin şi-aş fi ajuns să cred că Dl.Goe sunt …eu.Mai bine zis, am asistat în ultimele zile la o diluare a Dl-lui.Goe. Poate din acest motiv, atacat cu presupuse identităţi schizofrenice, a recurs atât de brutal la deconspirarea identităţii.
    Acum aflu că Dl.Goe este…cine ne spune nouă că este.
    Oare o fi cazul să recunosc şi eu că sunt …?
    P.S.Domnule profesor de fizică Barna, fiind totuşi 1 aprilie, merg pe Principiul Incertitudinii, nu al lui Heisenberg ci al meu, personal…

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Pentru ca domnului profesor Barna nu ma pot adresa, deoarece nu-l cunosc, o sa incerc sa-i spun vreo doua de la obraz lui DlGoe pe care reusisem sa-l cunosc destul de bine, desi muream de curiozitate sa stiu cine-i ( nu ca acum as fi mai lamurit ca inainte, dar ma bucur ca nu-i cine ma tot gandeam eu ca-i el, ba dupa unele postari, chiar ..ea 🙄 )
      Acuma-i clar ca lumina zilei :
      Ori e un distins domn, ori o distinsa doamna, sau un binecunoscut, de lumea academica prof. univ. intr-ale fizicii, caruia nu i-au mai ajuns problemele din domeniu si s-a gandit sa le rezolve in vreun fel si pe ale celor care nu-si puteau face auzit/citit offul !
      (Asta in afara celorlalte bloguri cu o multime de alte interesante probleme si teme)
      Drept pentru care sunt si eu tentat sa pun punct acestei placute, pana acum indeletniciri, pana cand voi putea sa ma exprim la fel la fel ca aici :deschis, fara amenintari sau banari ordinare ( ca de atacuri n-am prea avut parte), daca nu-mi asez ideile la picioarele si buzele la posteriorul unei puteri mai netrebnice ca niciodata ( de cand le tin eu minte !) .
      Asa ca daca am contribuit si eu la hotararea de a inchide acest blog ( si as putea sa jur ca-i asa !), ma grabesc sa-mi provoc cuvenita reactie de abstinenta, in semn de solidaritate cu cel care a avut de tras si de pe urma acceptarii unor postari ale mele !
      Drept urmare, n-o sa mai postez pe acest blog pana dupa 1 aprilie, iar in caz ca situatia-i asa de grava, chiar deloc 🙄

      P.S. Cum de multumit v-am multumit cand a fost cazul, pun si eu .

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Interesanta tesatura… Acuma mergand pe princiupil ca intotdeauna este mai vizibil Paiul din blogul altuia decat Barna din ochiul tau, risc si zic: Contele de Saint Germain are o verva in exces pusa toata in slujba detaliilor colaterale: politica si polemica. Incolo nu.

      P.S. Va rog sa-l iertati pe dom profesor. Din cate am aflat recent domnia sa se ocupa de polimeri nu de mecanica cuantica. Care este si cacofonie.

      Apreciază

  14. Polichinelle said

    @ tuturor musafirilor arcei

    aţi observat ce comedie abracadabrantă, de geniu şugubăţ regizează Dl. Goe azi?

    în decembrie 2001, la Buenos Aires, argentinienii au năvălit în stradă pentru a protesta împotriva guvernului în exerciţiu şi în special pentru a-i cere fierbinte socoteală lui Domingo Felipe „Mingo” Cavallo, ministrul economiei… În momentul în care gloata protestatară asediază clădirea în care se afla Cavallo, cel vizat evadează traversând mulţimea în ebuliţie. Dar cum? Purtând o mască reprezentând propriul chip, mască pusă clandestin în circulaţie de prăvălii şi purtată de manifestanţi pentru a-l ironiza pe ministru.

    e 1 aprilie şi Dl. Goe, un virtuoz al caraghioslâcului inteligent, îşi deconspiră identitatea. or, nu e acest gest o excelentă consolidare a anonimităţii domniei sale? îţi dezvălui numele, prenumele şi profesia, e Ziua Farselor, nu te ia nimeni în serios şi „scapi” precum Cavallo, rămânând acelaşi misterios shogun al răzgâielilor sublime…

    Apreciază

  15. Domnule Goe, decizia vă aparţine.
    Atîta vreme cît după „punct ” urmează „şi de la capăt” cred că este numai o şotie prilejuită de această zi.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ca mai glumim si noi.

      Apreciază

      • D-le Goe

        Interesant mi se pare modul în care trataţi o temă cu accente grave, în cel mai sprinţar mod posibil : recurgerea la şotiile specifice zilei.

        Presupun că dumneavoastră, vă distraţi.
        Presupun de asemenea, că cei care v-au crezut, nu.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Sincer sa fiu nu mi se pare sa fi atins o tema grava sau macar cu astfel de accente. Oricum nu aceasta a fost intentia mea. De distrat m-am distrat, recunosc, dar cu masura. Mult mai putin decat mi-as fi dorit.

          Cerandu-mi scuze celor care s-au anti-distrat (sincer acuma) marturisesc totodata ca mi-ar placea sa inteleg ce anume ar fi putut fi suparator pana la urma. Faptul de a fi acceptat luarea pentru o clipa in serios a articolul postat pe 1 Aprilie sau faptul ca lucrurile spuse s-au dovedit a fi… inexacte (ca sa zic asa)?

          Apreciază

  16. radu said

    Ca domn nea goe ar fi un distins si respectat profesor universitar si inca de fizica e o gluma de 0.1 Aprilie adica sa ne intelegem de zero virgula unu

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ce sa-i faceti dl. Radu, n-are toata lumea perspicacitatea d-voastra. Si nici (h)umorul, rafinamentul etc. D-voastra ca nimeni altul puteti, dintr-o clipire, sa spuneti cine nu e dl. Goe. Bine ca nu conteaza. 🙂 … Dar se vede ca v-a fost un pic de frica.

      Apreciază

  17. Kibby said

    as putea sa cred orice, chiar si pe dl RH, dar ca dvs inchideti boldu nu cred.
    da asta cu numele dvs, hmmmmmm…

    Apreciază

  18. Domnule Goe, dumneavoastră nu pot să vă urez decît blogăreală continuă şi aplicată, ca şi pînă acum.

    Preopinenţilor dumneavoasră, le pot eventual, repet eventual, recomanda (uff, ce spun!) citirea textelor dumneavoastră cu mai multă atenţie. 🙂

    Despre „gravitate”, mi-am permis să glumesc deşi, pe mine aneantizarea, nu mă mai predispune la glumă.

    ps. decizia domnului RH-negativ, m-a umplut de stimă. :twuisted:
    Pariem că va reveni ? 😛 RH, nu stima mea … 😀

    Apreciază

  19. erată 😈 😀

    Apreciază

  20. Ma abonez.

    Apreciază

  21. sorin cucerai said

    cum, dar de 1 aprilie nu pot fi felicitati profesorii? 😆 si-apoi, cine treaba are? 😆

    Apreciază

  22. Puteam să jur că-l avem în comun doar pe nenea Iancu… 8)
    Mda… Polimeri… Sinistra a reuşit să ne facă să visăm urât la auzul cuvântului polimeri.
    Dar nu poţi discuta despre ştampile, clişee tampografice şi folio fără polimeri, astfel încât am ajuns să ador polimerii care se folosesc zilnic la firmă de vreo 17 ani.

    Apreciază

  23. Kibby said

    dle Goe apropo de pacaleli, imi spuneti si mie ce inseamna T.R.??
    daca vreti

    Apreciază

Lasă un comentariu