(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Breban in Triunghiul Bermudelor

Posted by Arca lui Goe pe Aprilie 14, 2011

E-legie pentru posteritat-E

Strâmb, drept, strâmbul

Megalomanul nedizident

 

Plus un citat dragut (care aduce f. bine a replica de forumist anonim):

Cum adică „îmi ascund propriul meu nume”? De cine i-l ascund? De chiar Domnia sa, de dl Breban? Cînd scrii româneşte ca dl Breban şi mai eşti şi membru al Academiei Române, mai înţelept este să faci „ciocu’ mic”, dacă tot nu ai curaj să-i ceri dlui Manolescu nişte meditaţii gratuite ori să te adresezi chiar Academiei spre a-ţi organiza nişte cursuri, cum spuneam, fie şi foarte, foarte serale, de acomodare cu limba pe care o tot aperi atît de zgomotos.

Si un bonus: Mostre de confuzie in cvasi-anonimat sub pseudo-nume:

32 răspunsuri to “Breban in Triunghiul Bermudelor”

 1. Dl.Goe said

  Dl.Radu Humor n-are nicio parere despre dl.Nicolae Breban. Nici macar o duiosie cat de mica cat cea aratata d-lui Adrian Severin. De ce oare?

 2. Radu Humor said

  V-ati grabit !( ca de obicei ! )

  Your comment is awaiting moderation.

  ” În vederea compromiterii, creării și stimulării unor disensiuni între scriitorii NICOLAE BREBAN și DORIN TUDORAN, au fost inițiate măsuri complexe, în funcție de particularitățile situației operative din cazurile respective.

  Ca urmare, s-au obținut date din care rezultă că NICOLAE BREBAN, aflat temporar în străinătate, a ținut o conferință la Seminarul de romanistică al Universității din Heidelberg, R. F. Germania, prilej cu care l-a caracterizat pe DORIN TUDORAN drept….”

  Treziti-va domnilor !
  Recititi de cateva ori aceste randuri si va veti da seama ca sunteti (inca!) prizionerii lor !
  A celor care v-au otravit propriile vieti cu cu mana altora, fie fortand-o, fie invelind anumite vorbe/expresii in ambalajul lor
  Mizerabilii aia, la fel ca astia care inca mai traiesc si va otravesc in continuare vietile se joaca cu domniile voastre ca pisica cu soarecel, iar dvs le faceti in continuare jocurile la fel ca si atunci !
  ” Ca urmare s-au obtinut date din care rezulta…”
  Orice miciman isi da seama cum au fost obtinute aceste “date” :
  Prin fortari si denaturari ale unor fapte si vorbe rostite ( nu neg ca intre patru ochi, sau constient de albastreala lor , provocat, tras de limba, cel aflat sub oribila si criminala observatie, cum aproape ca ne aflam si acum ), ar fi spus , ca sa scape de insistente si ceva gen ” mai da-l in ma-sa si pe X ca se da mare scriitor, cand in realitate nu-i decat un mare fustangiu, etc !), dar a determinat asta arestarea sau expulzarea lui X ?!
  Subiectivitatea cu care se strangeau aceste note si informari nu poate fi proba in nici un fel de dosar juridic, ci doar in acela al relatiilor dintre cei doi, victime ale aceluias criminal mod de dezbinare care continua si astazi !
  Asa sa fi fost, cum spune nota ca a spus Nicolae Breban despre dvs. domnule Dorin Tudoran, trebuia sa treceti peste aceste evidente subtiri ca firul de ata si sa le dati peste nas, lor , celor al carui fiu , inexplicabil va place sa va numiti, si nu sa-i dati peste fatza celui care a suferit la fel de mult ca dvs, din cauza lor !
  A ierta este o calitate crestina pe care nu credeam ca o pot anula niste interese politice sau de grup elitar, mai ales ca aici nu este iertarea dintre victima si calau, ci aceea dintre victime !
  Si uite asa a murit Plesita in patul lui, iar dvs va luptati pentru cel al lui Procust !

  • Dl.Goe said

   Pot sa deduc din mesajul d-voastra ca Breban e un anti-basescian antisemit? Sau nu? Aceasta-i intrebarea? Ca cu Severin m-ati lamurit.

 3. Mie îmi place ce a scris Radu Humor.

  • Dl.Goe said

   Idea e nobila in sine 🙂 Doar ca RH are scopuri 100% nobile foarte rar. Chiar si cazurile rare in care scopurile sale sunt (cum necum) nobile acestea sunt dublate in subsidiar de porniri mârsave si prejudecati rizibile, de care a ajuns sa nici macar nu-si mai dea seama. Face parte din categoria periculosilor care poate compromite cu usurinta o idee prin simplul fapt de a anunta ca adera el insusi la ea. 😉 Dar, da, Radu Humor e nobil daca n-are-ncotro. Alminteri nu.

 4. Radu Humor said

  Your comment is awaiting moderation.

  Doamna @ Mariana
  Nu vad in ce fel postarile mele # 9, 10, 12 au darul de a relua ostilitati si mai ales cu ilustra dvs persoana ( asa consider eu ca sunt toti cei care au venit sau au avut contacte ( mai putin cel… intim) cu mari personalitati precum Nicolae Breban !
  Pe care , spre mahnirea mea ( n-o luati ca pe o ostilitate !) nu l-am cunoscut personal, dar despre care am discutat ( zic eu in cunostinta de cauza !) la fel de mult ca despre Eminescu, Blaga, Goma, Doina Cornea sau Regele Mihai ( veti zice ca-i alta brambureala, nu ? ).
  In schimb am “discutat”, poate nu chiar atat de mult, cu persoane poate de acelasi rang cu cei care se ocupau de unii ca Nicolae Breban sau Dorin Tudoran si am ajuns sa inteleg mecanismul acesta de a manipula ordinar, in scopuri abia perceptibile noua victimelor, dar strict planificate si la obiect in ceea ce-i privea pe slujitorii regimului comunist, unii aflati si azi in slujbe, doar ca la alt stapan !
  Regret ca regretati ca l-ati cunoscut pe Nicolae Breban !
  S-ar putea ca regretul dvs sa fie indreptatit, dar eu si daca l-as fi cunoscut in persoana chiar pe Stalin, si tot n-as fi regretat, mai ales ca nu cred ca as fi putut avea on(r)oarea de a-l cunoaste pe Satana, omologul lui !

  P.S. Sa stiti ca mie nu-mi trebuie mult sa cunosc o persoana, sa stiu “ce-i poate pielea”, chiar si fara sa discut sau s-o vad ( nu stiu cum se spune in italiana ca sa intelegeti mai bine !), asa ca inca putin si-mi veti parea putin cunoscuta
  PPS
  Am recitit postarile mele .
  Nu v-am jignit cu nimic !
  V-as ruga sa faceti la fel!

  • Dl.Goe said

   Mai mult masochist sau mai mult misogin? Asa… in general. D-le Radu Humor daca tot v-ati citit toate postarile (care n-au avut decat darul s-o prefigureze pe aceasta din urma) faceti-mi si mie hatarul si recititi-o si pe asta pe care (daca inteleg eu bine) v-a refuzat-o cavalereste galantul cavaler al dreptatii in persoana conului Dorin. Si dupa ce o recititi bine spuneti-mi si mie ce naiba ati vrut sa spuneti in afara de gargara.

   P.S. Aaaaa… Si inca ceva. V-am tot rugat dar se pare ca sunteti de piatra. Daca tot nu vreti sa spuneti unde anume v-a fost refuzat mesajul si nu vreti sa puneti un link catre acea blestemata insula de totalitarism (ca sa se stie), atunci, macar, cand va scrieti mesajele pe diverse bloguri nu uitati ca dupa ce va scrieti numele si adessa de e-mail sa adugati si pagina web: https://arcaluigoe.wordpress.com

   Asa vor creste sansele ca mesajul d-voastra sa ajunga sub ochii acelei dulci Mariane din Lombardia. Nu?

 5. Serafina Dafinescu said

  Nu vad care ar fi legatura intre Breban si Stely. E vreuna? 🙂

  • Dl.Goe said

   Exista. Aceeasi ca intre d-na Stely si dl. Breban: raza lunii si geniul bermudelor. De ce apar in acelasi articol, asta este o alta poveste pe care o las pe maine. Sau pe poimaine. Sau pe altadata ca niciodata.

 6. Radu Humor said

  Your comment is awaiting moderation.

  @ Mariana :
  “…va asigur ca se putea evita raportul cu reprezentantii Securitatii fie el superficial, fie de consimtita colaborare. ”

  o puteau evita fii de muncitori cu origine sanatoasa ( la fel ca si parintii sau rudele lor), dar atunci cand aveai in familie pe cineva (parinti, copii, unchi, nepoti) care au facut politica) ca sa nu mai vorbesc daca tu erai cel care misca in front, sau intr-un post in care veneai in contact cu diverse persoane precum cele amintite, al lor erai !
  Nu se lasau pana nu te incercau sa vada ce pot scoate de la tine, mai ales in ce priveste discutiile cu altii !
  Pentru ca vreti sa insinuati ceva, cu permisiunea domnului Dorin Tudoran o sa va dau doar doua exemple in ce ma priveste : Jucam fotbal la o echipa mai mica si am fost remarcat de o echipa mare, si comandantul securitatii cu care eram vecini (statea intr-o casa nationalizata vis-a-vis de casa parintilor mei, mi-a spus clar :
  – In momentul in care pleci, in seara aia, tatal tau va fi arestat (crescusem cu duba neagra la poarta si am si acum in fata ochilor valijoara pregatita de mama cu ceva strict necesar pentru o eventuala ridicare in miez de noapte !) !
  Credeti ca daca as fi acceptat sa spun tot ceea ce stiam despre prietenii tatalui ( desi a facut tot posibilul sa stiu cat mai putin!), sau despre afacerile pe care cei din conducerea clubului le faceau) s-ar mai fi pus problema ?

  Jucam bascket la o echpa de div. A ( cu-n antrenor evreu ) si se tinea scai un securist de mine, sa afle cate ceva despre un coleg !
  Au ajuns colegii sa-mi reproseze ca sunt un infumurat si ca nu mai vreau sa stau de vorba cu ei, deoarece evitam astfel sa aflu ceva care sa-mi fie reprosat ca am auzit (auzisem inainte o multime de lucruri, si colegul asta al meu pentru care am platit si eu, dar nu-mi pare rau ! a fost lichidat la nici 30 de ani_ si n-am spus nimic organelor !
  Si exemple de astea am o multime, multe traite personal, altele de amici , rude si cunoscuti !
  Asa ca vorbesc in cunostinta de cauza ! E greu sa arunci piatra asa doar ca ai in fata un personaj pe langa care poti face si tu cariera , cum vad ca se insinueaza pe aici

  Ca sa niu mai vorbesc de infernul trait de cei care au stat in puscariile comuniste pe care n-o sa stim sa-i intelegem niciodata, dar pe care ne repezim sa-i judecam de la inaltimea unor functii in care ne-am cocotat, sau le avem in vizor !

  P.S. De abia acum vad indicatia dvs!
  O sa ma straduiesc sa tin cont de ea !

  • Dl.Goe said

   Domnule va rog sa-mi spuneti imediat cine este „amicul” care a fost lichidat (de Securitate?) la 30 de ani (in ce an?) pentru ceea ce spunea (in contra regimului?). Cum puteti fi atat de superficial, ingrat, de, de… cu un erou, despre care, se subintelege, ca prin sacrificiul sau a fost mult peste dizzy-dentii de ieri cu vedere spre azi, pe care ii frecventati sau bântuiti. Cine este eroul fara nume, mort pe frontul libertatii de exprimare? Va rog sa nu-l lasati sa moara a doua oara, asa in cunostinta de cauza cum va aflati.

   • Radu Humor said

    Eu vorbeam serios, si tonul asta inchizitorial flegmatic al dvs. tradeaza niste frustrari mai mari decat va inchipuiti ca puteti duce fara a le lasa jos ca sa nu mai macane (mac, mac, maculatura specifica 🙄 ).
    Pentru ce v-ar interesa pana la urma si pe dvs. despre cine este vorba in cazul adus in discutie de mine ?
    Sefii dvs. probabil ca stiu prea bine si ar putea sa va spuna, ca sa puteti sa dormi linistit in papuci(portocalii) mai departe 😉

    • Dl.Goe said

     Serios? Vorbeati serios? Dar si mai serios de asa nu s-ar putea? D-le Radu Humor, eu astep de la d-voastra sa duceti seriozitatea pe noi culmi. De civilizatie si progres. Daca tot v-ati hotarat sa mancati rahat, va rog sa folositi furculita si cutitul din dotare. La desert puteti sa fabulati frumos. Pe urma cand va intoarceti la/in celula nu uitati sa scoateti tot maruntisul, martirii si celelalte lichiditati de prin buzunare si sa le lasati la portar. Pe durata vizitei.

 7. Radu Humor said

  Ati avut ceva neamuri gardieni prin puscariile comuniste, sau numai printre cei care faceau programul de exterminare (as zice un schimb de programe :mrgreen: ?!)
  Nu-mi place cum ganditi, dar ma felicit ca am reusit sa va aduc in situatia de a afla, fara sa vreti, ceva mai multe despre dvs.
  Sunt in fata proprietatii private a dvs pe al carei gard se mai poate citi :
  „Pe afara-i vopsit gardul, si-nautruntu-i leopardul !”

  Din principiu imi place sa ofer desertul altora ( de obicei copiilor sau doamnelor), dar de data fiind unul special ( surprinzator, ce gusturi putin rafinate aveti 😉 ) vi-l cedez impreuna cu paharul de apa rece, si-astfel sper ca va va trece ( pofta de a fi … :mrgreen: ! !

  • Dl.Goe said

   Sigur ca da. Sunt nepot din veri cu cuscra mân-si a lu Plesita si ruda de gradu doi si un sfert cu Pacepa. Prin alianta ma trag, de sireturi, din Valter Roman si cu mama lui tata lu Tismaneanu. D-le Radu Humor aveti o predilectie curioasa spre vorbitul in punga si (ras)ganditul in paranteze. Felicitati-va inca o data si anuntai-ma ce-am spus. Despre mine, despre tine, despre cine stie cine. Nu ma uitati cu martirul ala de 30 de ani, ca sa (re)scriem si noi istoria. En detail.

 8. Radu Humor said

  Your comment is awaiting moderation.

  Domnule Dorin Tudoran
  Este adevarat ce va, nu numai ca semnaleaza , ci chiar aduce si aici, de pe blogul domnului Liviu Ioan Stoiciu ( nu-mi place sa-i spun LIS !) ), colegul nostru (?) atat de gratzios !
  Numai ca o face gretzos, in stilul binecunoscut mie ( si ar trebui si dvs. ) al turnatorilor, dintre care, pe unul- NB- va straduiti din rasputeri sa-l dati in gat !
  Cele aduse aici ca proba imi apartin : Sunt gandurile si judecatile mele si mi le asum fara nicio rezerva !
  Cu o singura precizare: Erau postate urmare a luarilor de pozitii ale altor “colegi” de-ai dvs care aruncau cu pietre in Nicolae Breban, spre deosebire de dvs. care aruncati doar cu vorbe, unele chiar de duh !
  Aveti tot dreptul s-o faceti , dar n-aveti dreptul sa nu tineti cont si de alte puncte de vedere, mai ales de acela ca poate fara sa vreti , rezolvandu-va o problema personala, faceti niste jocuri abil planuite !
  Eu va reprosez doar ca nu v-ati inteles in pprivinta dusmanului comun, cazut pentru cateva luni la pamant , si caruia puteau sa-i fie contracarate si dejucate planurile ce abia astazi se vad in toata monstruoasa lor cruzime !

  Daca ambasadorul american la Mosckova, care s-a grabit sa-si asigure seful ca FSN este singura varianta de iesire a Romaniei din haosul de dupa 22 dec ’89, ar fi fost contrazis de oameni cu influenta ca dvs, Breban, Goma, Hurezeanu, NC Munteanu , Blandiana, Marino, Tismaneanu, Patapievici, Brucan s.a care ar fi considerat de ex. ca singura alegere de viitor pentru Romania este Monarhia (asa cum din ce in ce mai mult se dovedeste acum !!!), alta ar fi fost soarta noastra !
  Nu va cer sa acceptati nici macar in gand aceasta varianta, dar macar sa va fi unit spre a reteza din radacini sistemul securistic comunist v-ati multumit cu moartea violenta in ziua de Craciun a celor doi ( si daca n-au mai fost ei, am dus-o mai bine ?!-
  Categoric- NU!
  Dovada ca nu doar ei erau principalii vinovati, ci sistemul ale carui victime au cazut pana la urma si ei !

  P.S. Stiam ca cititi blogul respectiv (l-ati si trecut la subsolul unui articol si am vazut si postari ale dvs acolo , asa ca nu ma chinuiam sa ma ascund, mai ales ca spre lauda dvs. tot ce am postat critic la adresa dvs a vazut lumina blogului !
  Ca nu permiteti comentarii care aduc atingeri unei corectitudini ce se vrea tabu, este o dorinta (doar?) pe care v-am inteles-o, dar mi-am aratat rezervele stiind ca nu le veti citi decat dvs. (dar mi-am permis sa le postez fara nici un alt comentariu in plus pe blogul @DlGoe )
  Pentru ca asa dupa cum cred ca ati observat sunteti printre putinii ale caror pareri politice ma mai intereseaza ( si cred ca nu numai pe mine !)
  Asa ca puteti sa cititi doar dvs postarea pe care eu o voi posta la blogul amintit, atat cat @ DlGoe (cu care am uneori contre si mai si .. )) isi va mai pastra nobilul si cam singularul obicei, la care inexplicabil prea putini apeleaza !

 9. Domnilor GOE si RADU HUMOR incercati rogu-va O RUGACIUNE.

 10. Carmen Negoita said

  http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=16515

  Cazul Breban

  Cazul Nicolae Breban a stîrnit şi el diferite articole prin presă, mai ales datorită notorietăţii autorului. Nicolae Manolescu nu a scăpat ocazia de a se folosi de ieşirea onestă a poetului Ioan Es. Pop pentru a lovi în autorul Drumului la zid. Punînd în paralel cele două atitudini, criticul de la România literară admiră gestul poetului şi bagatelizează un alt gest al romancierului căruia i-a fost, totuşi, alături în momentele grele, după cum reiese chiar din mărturisirile acestuia, făcute în volumul Trădarea criticii. Este vorba de declaraţiile lui Nicolae Breban din vara lui 1971, făcute nu oriunde, ci în cel mai cunoscut ziar francez, Le Monde, în care lua poziţie faţă de celebrele teze din 1971 ale lui Ceauşescu privind „revoluţia culturală“. Atunci scriitorul a avut puterea de a-şi da demisia din funcţia de redactor-şef al României literare şi din cea de membru (supleant) în C.C. al PCR. Întreb brutal: Nicolae Manolescu de unde şi-a dat vreodată demisia de dragul unor principii? Cum-necum, Breban a făcut-o. A părăsit sistemul nu din marginea sa, ci tocmai dintr-o poziţie de privilegiat, în care se trezise dintr-o „ingenuitate“ care nu l-a părăsit niciodată. Ce vreau să spun? Breban este un maniac, un obsedat al propriului scris. Îi admir necondiţionat această vocaţie. Că ea i-a mai jucat din cînd în cînd feste, nu neg. Dacă a pariat greşit, autorul Animalelor bolnave nu a făcut-o din calcul meschin, ci din… quijotism. S-a implicat sau, oricum, a intrat în luptă cu sistemul atunci cînd a considerat că îi este îngrădită libertatea de a scrie. A încercat diferite strategii care îi erau la îndemînă atunci. O fi cochetat şi cu necuratul, sperînd să-l păcălească. A făcut, oricum, ceva. Cu mai mult ori mai puţin tact. Şi-a asumat, oricum, nişte riscuri. Or, a-l numi, cum face Nicolae Manolescu, „un amărît de şoricel, ronţăindu-şi laşitatea la urechea generalului Pleşiţă“ mi se pare inutil maliţios. Şi cine o face? Un excelent foiletonist, cel mai bun, e drept, care nu a riscat, totuşi, mare lucru. Sau nu a făcut-o decisiv, aşa cum a făcut-o Breban, de dragul propriei opere. Manolescu îşi scria cronicile sub un clopot de sticlă asigurat de G. Ivaşcu, un om al sistemului. Acest lucru nu l-a scutit de compromisuri. Să mai amintesc o cronică dublă la un roman al lui Lăncrănjan? Sau cele cinci-şase cronici la cărţile lui Dumitru Popescu? Breban a făcut lucruri reprobabile, spune azi Manolescu. A fost un „agent de influenţă“. Mi se pare exagerat. În pofida statutului său incert de după 1971, Breban a făcut, şi în 1977, ceea ce era silit să facă pentru a-şi vedea concretizată marea sa obsesie: publicarea operei. A romanului subversiv Bunavestire, atît de lăudat de Nicolae Manolescu pe atunci. Să-l acuzăm azi, după ce el însuşi a detaliat povestea în Confesiuni violente (1994) şi în Riscul în cultură (1997), mi se pare semn de rea-voinţă.
  ***
  Problema e alta: furaţi de „conflictul“ dintre un mare scriitor şi un important critic literar, uităm că tovarăşul general Pleşiţă şi-a trăit bătrîneţile liniştit, cu o pensie nesimţită, dînd lecţii de patriotism pe postul OTV şi povestind cu mîndrie cum l-a maltratat pe Paul Goma. Aşa stînd lucrurile, cred că replica lui Nicolae Breban, intitulată Ruşine, dle N. Manolescu!, a încheiat oportun discuţia. Iar retragerea din Consiliul USR este semnul unei dezamăgiri profunde ori al unei sile.

  • Radu Humor said

   Ni s-au impus inca din comunism, oarecum fortat niste valori culturale , care de abia in libertate si-au dat, cum se spune, arama pe fatza !
   Asa cum mult invocata literatura de sertar se lasa si acum asteptata, la fel ca gesturile de impotrivire curajoasa a intelectualilor vis-a-vis de puterea de-atunci si de-acum, lipsa oarecum scuzabila atunci, dar mai mult decat condamnabila acum, se impleteste cu o dementa ingratitudine fatza de cei extrem de putini care s-au dovedit constiinte puternice si atunci si mai ales acum.
   Poate n-as fi intervenit in acest demers, daca nu l=as fi vazut in aceasta seara la o emisiune (Cu ochii-n 4) excelent moderata de de Cornel Mihalache si avandu-i invitati pe Irina Pacuraru (realizatoarea unor excelente interviuri) si Gabriel Liiceanu, in calitate de comentator de marca.
   Vreau sa spun ca ultimul m-a dezamagit total, prin comentariile lui ce se vroiau pretioase dar erau jalnice in raport cu temele aduse in discutie, dovedind o superficialitate o o lipsa de intelegere jenanta a celor discutate !

   Doua comentarii mi s-au parut absolut inexplicabile :
   O investitoare straina asiatica, traitoare in America vine in 90 in Romania si invatata ca unde-i groapa, acolo se strange apa ( o societate scapata din chingile totalitarismului- locul ideal pentru a face multi bani) Ceea ce s-a si intamplat !
   Aminteste ca pentru a prinde un contract pentru uleiuri de motor cu gigantul RATB a trebuit sa se confrunte cu gestul nesportiv al unei firme franceze, care oferea cate un Renault si o excursie dee agrement la Paris, celor de care depindea semnarea contractului.( excelent prilej de a semnala ca pana si coruptia la noi a fost importata!)
   Si totusi inteligenta investitoare a reusit sa preia contractul printr-o smecherie la limita legii :
   A invocat calitatea superioara a uleiurilor americane si i-a invitat mascat sa viziteze uzina care le fabrica ( de fapt tot o excursie, si inca la New York si nu la Paris (era foarte greu de obtinut viza de intrare in America.
   Am povestittoate astea pentru ca invitat sa comenteze, GL , incepe sa spuna in stilu-i mai pretios ca oricand ca el este sigur ca-n zilele noastre (actuala guvernare) n-ar proceda ca aia de atunci care au acceptat mita de o masina si o excursie la Paris !
   M-am gandit ca preocupat prea mult de gandul si comparatia cu noua putere, atent sa nu cumva sa supere pe cineva, a incurcat, deloc academic borcanele 🙄
   Numai la al doilea filmulet unde o doamna Utte Gabany facea o paralela intre cum cumparau RFG nemti si sasi de la noi si din RDG, afirmand ca CEausescu ii vindea incepand cam de la 7.000 de marci in functie de studiile avute, RdG-istii, mai smecheri luau cate 80.000de marci per capita, deoarece inainte de a le da drumul ii bagau la inchisoarea pe bietii doritori de libertate.
   Din cazut , GL se grabeste sa traga concluzia, spre vadita stanjeneala a celor doi, ca pe ai nostri luam mai putin ca erau de calitate inferioara, cand ar fi trebuit sa-i pice fisa ca dincolo se platea scoaterea/absolvirea de ani grei de puscarie si nu calitatea umana superioara 🙄
   Cand intr-o singura emisiune te lovesti de zidul ce nu-i permite faimosului intelectual de ieri si de azi sa patrunda in miezul lucrurilor, spre dezamagirea fireasca a tuturor , te intrebi ce pret sa mai multe pe alte actiuni ce se vor emblematice pentru intectualitatea romaneasca ?!
   Sa fie inregimentarea aceasta politica atat de paguboasa ?
   Ma tem ca da !

   • Carmen Negoita said

    Salata asta de loboda e a la carte sau e improvizata a la plezneala? Domnul meu ati uitat sa puneti sare, piper si enibahar. Doar cu loboda nu ajungi prea departe.

    • Dl.Goe said

     @Carmen Negoita – Salata d-lui Ră-du-hu nu este de de loboda ci de muci verzi… Vector si victima a intoxicarii felixiste… homul repeta ca flas-neta un „adevar” care a devenit „adevar” prin repetitie. Crede si nu cerceta: Basescu a fost securist la Anvers (stie si conu Zaharia si toata lumea) si si-a fabricat fabrica de inghetata cu banii de pe flota. Aia da taina! Aia vraja! Ingheata puţul. Dar nu-l luati prea in serios pe sarmanul Ră-du-hu. Are „loboda” la discretie si o scoate sub forma de panglici verzi, pe nas, ori de cate ori presiunea gelatinei ii creste periculos de mult sub scalp, dansul fiind si nitzel psihopat. Dar numai nitzel. La o adica poate sa va „imunde” cu verzeala de-asta sau de-aia mai veche…

 11. rongo said

  Când spuneţi, dnă. Carmen Negoiţă, că „Atunci scriitorul a avut puterea de a-şi da demisia din funcţia de redactor-şef al României literare şi din cea de membru (supleant) în C.C. al PCR.”, nu urmăriţi cumva să-l scoateţi anticomunist şi pe Ion Iliescu, fiindcă şi pe dânsul l-a revoltat „trădarea înaltelor idealuri” ? Cum să alăturăm conseravatorismul comunist brebanian, anticomunismului paulgomist, când „idealurile” nu i-au permis-o dlui. Nicolae Breban?

 12. Radu Humor said

  Ati vazut cumva emisiunea , doamna ?
  E adevarat ca n-am mai recitit si s-au strecurat cateva greseli :
  „GL se grabeste… ” fara acel „Din cazut” in fatza, sau corect, spre final :
  ” ce pret sa mai pui pe multe alte actiuni ce se vor emblematice pentru intelectualitatea noastra romaneasca?”

  P.S. As spune ca nu-i la „plezneala” ( cel mult la „plesneala”), ci „la repezeala” 😉 si ca dvs. mare specialista in salate, de data asta, v-ati grabit sa turnati tot felul de ingrediente ( mai ales sare si piper 😉 ), dar ati uitat sa puneti „loboda” la treaba, cum se spune 🙄

 13. Radu Humor said

  @ Goe
  Din pacate esti prost( si nu doar) crescut, astfel ca in scurt timp ai reusit sa-ti transformi porecla in renume !
  De altfel ceea ce ne deosebeste (in afara lipsei tale de fair play si de preputz ;-)) , este tocmai partea cea atat de mult luata de tine in deradere, cu care te scremi sa-mi demonstrezi ca l-as ataca fara motiv :
  Stapanul vostru (sincer n-am crezut ca poti fi atat de naiv, si pe parcurs m-am convins ca voi sunteti toti sub acelasi papuc) cel care a reusit, vanzand o tara sa va intre voua in gratzii, dar in curand sper ca si intre gratii pentru tot raul pe care l-a facut romanilor :mrgreen:
  Faptul ca specimene ca tine, Vladimir, Horia, Mircea, Catalin, ,Andrei, Petre, Gabriel,. Traian, Elena, Emil, Radu ( ce prenume frumoase aveti 💡 ) reusesc s-o duca atat de bine, intr-o tara in care Gheorghe si Ion de abia isi mai trag sufletul de atata mizerie, nedreptate si saracie, va face sa va pierdeti capul si sa treceti nebuneste la ultima fila din plan 😉
  S-ar putea ca pana la urma sa reusiti, sa primiti tot ceea ce meritati !
  Deocamdata primiti doar sila si dispretul meu, care te asigur ca-i si al marei majoritati a romanilor, care pana la urma vor sesoza de unde vine tot raul asta care s-a abatut asupra lor 🙄
  Mai ai putin si te trimit unde-ti e locul, individ slinos, impertinent si obraznic !
  Carele esti 😥

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Stimate domn dar nu vorbeam cu d-voastra. Nu e frumos sa navaliti asa intr-o discutie privata. Constat totusi ca ati prins idea din zbor si v-a mers la inima. Sa va fie de bine.

   P.S. Ati uitat sa-l adaugati pe bietul Viorel pe lista care-i include pe Gheorghe si pe Ion. Cat priveste „sila” si „dispretul” d-voastra sincere sper sa nu fie vorbe in vânt si sa vi le asumati pana la capat. Astept cu emotie si nerabdare sa se materialzeze cu demnitate si onoare. Se poate? Onoare am zis, batrane. Hai siktir!

 14. Carmen Negoita said

  N-a fost rupta pisica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: