(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Note de parcurs – Firoscosenii descrescatoare

Posted by Arca lui Goe pe Mai 6, 2011

1) Cartita este o pasare care zboara prin pamânt. Si zboara destul de lin si de gratzios vânad larve ale unor insecte cu aripi. De aer.

2) LIDEX (Libertatea de expresie) nu este (a) – o garantie pentru eficinta a comunicarii ci (b) – (doar) o premisa a acesteia. Drept „dovada” – adica exemplu – (b)Arca lui Goe. LIDEX este intotdeauna o garantie a unei meta-comunicari eficiente.

3) In pseudo-pre-anonimat meta-comunicarea aduce cu negarea-negatiei. EVA (Entitati Vorbitoare Anonime) se ocupa aici cu (printre altele):
– iubirea iubirii
– ura urii
– ignorarea ignorarii (in special)
– rostirea rostirii
– gustarea gustului
– miscarea miscarii
– emotionarea emotiei
– bålåcarirea bålåcaririi
– inchiderea inchisorii
– e-liberare libertatii
– o-morârea mortii
– si altele

4) Cetateanul Isus din Nazaret a fost asasinat pentru delict de opinie. Executat prin rastignire dupa un sir de simulacre administrativ-judiciare. LIDEX a creat intotdeauna spaime. Nick-ul „Isus” a fost banat de catre moderatori si de catre Admin. LIDEX-ul sau a fost suprimat. A rezultat cea mai mare minune a istoriei printr-un miracol al meta-comunicarii. Acea istorie se tot repeta la scara cand mai mica, cand mai mare.

5) „Omului” nu-i place libertatea. Desi este de neinteles, faptul ca nu-i place libertatea altora (anume) poate parea firesc si explicabil. Faptul ca „omului” nu-i place nici macar propria libertate este (dintr-o anumita perspectiva) surprinzator dar nu mai putin explicabil si firesc. La fel de neinteles.

6) Trecerea de la notorietate la anonimat nu este intotdeauna o cadere (a cuiva ce-avea putere…) dar cand este, este una urâta. Marotele mele DT, AVP, ITM, DV, AN, GS etc sunt tot atatea exemple ilustre si ilustrative de caderi (voi ilustra ilustrarea cu cateva exemple suculente).

7) Trecerea de la anonimat la notorietate/nanonimat nu este intotdeauna un progres. Cel mai adesea este o cursa pe cerc. Cand e mai mult poate inseamna trecerea de la furie si instabilitate la detasare, pe un drum ascendent in spirala. O spirala conica (pe con-cocon). Visez visarea: spirala cilindrica.

8) Banalitati cu potential: Avantajele unei organizari sociale sunt extrem de costisitoare fiind dublate (triplate, inmiite) de constrangeri si limitari extrem de grave aplicate entitatilor individuale. Colonii (penitenciare) de lumi pierdute: Scoala, Serviciul, Spitalul, Puscaria, Pensia, Liceu Cimitir al Tineretii tale. Intrat pe coridoarele oricaruia dintre sub-sistemele educatiei, sanatatii, justitiei, nu poti avea deact soarta d-lui Lazarescu, inversul lul Lazar, escu fiind intotdeauna echivalentul lui anti. Si orice „escu” este un prizonier al unui fals „ego” – un „goe” zapacit nitzel-vitel. Ca si orice „eanu”, „aru”, „ran”, „ase” etc. Dar se poate opta pentru optare. Din cand in cand, ca sa fii liber, trebuie sa fii nimeni-oricine, sa nu te bazezi pe nimeni, doar pe tine, asocial, amoral, alegal, (nu anti-social, nu imoral, nu ilegal). Nici pe prieteni, nici pe dusmani, nici pe familie, nici pe sirul indivizilor care ai fost devenind. Doar tu al clipei (ab)uzand de puterea prezentlui, plantata in tine si exprimata liber in vorbe. Fara riscul de a ajunge prizonier la scoala, la spital, la serviciu, la puscarie, la pensie, la cimitir. Aceasta iluzie/utopie este posibila doar in vis (sa visam visarea) si in hyper-spatii virtuale si anonimeeee. Insa… foarte putin.

9) Mai intâi a fost Cuvântul. Cuvantul „câine” continua sa nu muste. Cuvântul „râie” cotinua sa nu nu produca mâncarimi. Totusi cuvintele continua sa induca rabie si scabie pe corabie.

10) Goe Minor – E KIA

–-
Post Scriptum. Fara stirea si fara stiinta consumatorilor, compania Apple colecteaza (semi-legal) si inregistreaza (ilegal) toate locatiile (publice sau private, data, ora, durata) in care s-au aflat fericitii posesori ai iPhone-ului. La fel procedeaza si Google cu al sau Android. Inregistrarile sunt pastrate pentru cativa ani si sunt partajate contra cost cu alte companii comerciale. Pax Vobiscum.

4 răspunsuri to “Note de parcurs – Firoscosenii descrescatoare”

 1. Domnule Goe, rezonez la multe dintre punctele de vedere expuse la această excelentă postare.

  Am totuşi, o mică nedumerire : libertatea de opinie, este similară cu libertatea de expresie ?

  • Dl.Goe said

   Da!

   Dar trebuie sa adaug ca „similar” nu este „egal” cu „echivalent”. Nici pe departe. 🙂

   Multumesc pentru intrebare. Mai sus se poate citi versiunea „instant” a raspunsului. Presimt ca va mi se va initia spontan in minte un proces pentru producerea unui raspuns mai elaborat. Daca-mi reuseste figura va dau de stire. Multumesc inca o data pentru intelegere.

   • Mulţumesc pentru răspuns, domnule Goe, mulţumesc.
    Aştept cu viu interes să văd cum pricep şi alţi vizitatori ai b(arcei) excelenta dumneavoastră interpretare semantică a termenilor care ţintesc diferenţierea dintre ‘similar’, ‘echivalent’ sau ‘egal’.
    – – –
    Totuşi, măcar la punctul patru, aş reformula; numai că pe blogul dumneavoastră, nu îmi permit să vă spun, cum.

    • Dl.Goe said

     Dinspre (b)Arca nu exista nicio apasare spre a nu reformula, a nu nuanta, sau a nu contrazice, oricare dintre enunturile postate. Daca aveti vreo retinere din alta directie puteti rescrie puntul 4 la dv. pe blog si-l voi citi acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: