(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Amintiri din viitorul posterior

Posted by Arca lui Goe pe iunie 12, 2011

Cazuri de exercitatre a dreptului la opinie si libera exprimare.

a) CONTROLOAREA DE BILETE

 • Romania. Candva in epoca de aur, intr-un oras de provincie. In tramvai. Un profesor  universitar, doctor docent (singurul docent din oras) se duce la cursuri. Cu tramvaiul. E imbrcat modest si arata modest. Scundac, rotofei, roscovan si pistruiat. Nu dai doi bani pe el. Cine ar da? Este surprins de controloare fara bilet. Cu un zambet stramb incearca sa explice ca n-a apucat sa-si cumpere fiind grabit sa prinda tramvaiul sa nu intarzie la cursuri si ca intelege ca trebuie sa plateasca amenda. Controlarea  de bilete, functionarul,  nu se multumeste sa-l  lase sa scape asa usor. Il apuca de guler si zguduindu-l zdravan pe sarmanul omulet ii scuipa in fata o intrebare retorica, liber exprimata: ”Spune mai om nenorocit de ce nu-ti cumperi bilet?”. Cativa studenti aflati in tramvai huiduie. Pe cine oare?

b) DOCTORUL

 • Trecut-au anii. Intr-un spital construit in epoca de aur, un doctor refuza sa asiste o pacienta intr-o operatie de avort. Ii scuipa in fata scarba sa privata: ”La 39 de ani te-ai apucat sa faci copii?”

c) DOCTORUL II

 • Alt spital, alt doctor. Un copil moare din cauza  unei fracturi tratata superficial de catre doctor. Acesta le scuipa parintilor opinia sa la care are dreptul: „Ce ati vrea acum? Si asa era handicapat.”

Exemplele pot innegri păretii.

Mentalitatea functionarului de gubernie consolidata in epoca de aur denota in mod tragic faptul ca n-am iesit nici macar un milimetru din communism. Comunismul, stimati tovarasi, nu este decat in foarte mica masura cel oficializat in cadre institutionale si cantat in ode. Acela era doar ambalajul. Comunismul rezida esentialmente in felul relatiilor neoficiale dintre oameni, in mentalitati, in asteptarile (nefiresti) ale oamenilor. In 89 s-a optat pentru un alt ambalaj al fecalei. Faptul ca societatea este invelita in pseudo-pluralism politic si ca exista proprietate privata, nu poate impiedica-continutul sa-si degaje miasmele si sa tâsneasca pe la colturi cand strangi putin pachetul. Comunismul ca comunismul. La suprafata, Brucan-profetul a fost doar un idiot visitor si optimist.

Ma uimeste de fiecare data vitalitatea fecalei, energia cu care improasca, tasneste, felul in care se trezeste din apatie in fata oricarui pericol de igenizare.  Reorganizarea administrativ-teritoriala este o parte din reforma care intarzie de 20 de ani. N-ar avea nici cea mai mica noima sa incerc sa explic de ce ar fi necesara. Nici nu intentionez asta. Doresc doar sa-mi exprim liber fascinatia in fata exploziei de splendoare a fecalei, a elanului cu care, mimand sublim imaginatia, monstrul din colon, scoate usor, ca din cutie, tone de rahat proaspat si aromat cu care sunt incarcate artezienele liberei exprimari pe marile canale mass media, private toate. Este un spectacol fabulous. Pe masura mizei. Contra-atacul limbricilor ar merita ecranizat intr-o super productie cinematografica de animatie, pe calculator. Arma letala cu cacat este de o eficienta inegalabila. Si cu cat mai ampla este de/zbatrea limbricilor cu atat mai clar ar trebui sa fie cat de necesara si urgenta este reorganizarea teritoriala. Nu stiu cum se face insa ca cei atacati sunt mereu surprisi de amploarea contracului neconventional si nu au niciodata mijloace de contracarare la inundarea cu cacat. Iata o picătură din noianul necupris:

Deputatul PSD Aura Vasile (n.b. referindu-se la propunerea de reorganizare teritoriala) opineaza ca „legatura celor de la Putere cu diavolul este puternica”, iar ei vor sa transforme tara in iad si ii avertizeaza pe cei care conduc acum tara „scotand sabia impotriva poporului” ca vor ajunge la judecata oamenilor… Ecce homo. Cu coc.

In tablou avem o natura moarta cu deputata! Uitati-va bine la ea. Este emblema devenirii noastre.

8 răspunsuri to “Amintiri din viitorul posterior”

 1. ela said

  Buna
  Nu cred ca trebuie facuta animatie,ci doar surprinsi impricinatii cum improasca veninul si materia maronie si aratata apoi posteritatii.
  Figurile lor pline de ura nu pot fi inlocuite de desene .

  • Dl.Goe said

   🙂 Tehnica in animatie a avansat enorm. Sunt asigurate efecte 3D ultra-spectaculoase, sunt gestionate pe calculator milioane de entitati actionand simultan, iar unele sali de proiectie au dotari prin care asigura efecte de miscare, stropire, aromare. Fiecare caz in parte este unul banal, insiruiri de stupzenii usor de domntat si de trimis la spital sau la scoala. Fabuloasa este insa orchestra care creaza concertul national in pârtz-major. Fara dirijor. O orchestra autonoma. Pentru asta cred ca ar fi nevoie de o ecranizare facuta de profesionisti care sa-i ofere spectatorului adevarata perspectiva asupra splendoarii fenomenului. Dar, desigur ca pentru o intelegere a acestui trecut pe care-l traim, n-ar strica sa fie conservate (prin impåiere) cateva dintre entitatile reale ale zilei si depuse intr-un muzeu Antipa al viitorului.

   P.S. Bun venit in realitate.

 2. Maka Bosh said

  „In tablou avem o natura moarta cu deputata!”

  Domnule Goe, sinteti sigur ca natura e moarta? Si ca aceea e o… e o… o femeie (sa ma scuze doamnele aici de fata)?

  • arcaluigoe said

   Nu m-as aventura sa intru in (astfel de) amanunte. Doamna respectiva, daca nu ajungea deputat, ar fi putut face la sigur cariera ca controloare de bilete. Ceva moarte se afla totusi in aceea natura, fiind vorba de un parlament bicameral cu aproape 500 de astfel de exponate care nu denota 100% viata, unele dintre ele ne mai facand nici macar fotosinteza.

   • Maka Bosh said

    Nu, eu va cred. Eu cred ca ca misterul e complex. UItati-va ce deget mai are are putin si i sa-nfipsa-n nas. Probabil ca e la specia dumneaei (totodata, lui), e metoda de-mperechere.

 3. Serafina Dafinescu said

  Hopa! Păi Hopa! Păi în poza asta nu e savanta de renume mondial? Domnu Goe ai cumva acces la arhiva PCR?

 4. Ioan Trica said

  Aura Vasile a fost prezenta la Buzau la nunta baronului local pe care Vanghelie a onorat-o cu helicopterul. Daca se desfiinteaza Buzaul unde se mai duce Aura la nunta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: