(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Facil: Per aspera ad astra

Posted by Arca lui Goe pe Iunie 24, 2011

Propunere de auditie inspirata de Scara si dedicata lui Kibby:

Pentru cei neimuni intru descretire:

Ce ghinion pe „dreapta” romuneasca sa aiva de ales intre un natzional-comunizd si un natzional-socializd

17 răspunsuri to “Facil: Per aspera ad astra”

 1. contele said

  Mare ghinion pe Băsescu că s-a născut într-o epocă nepotrivită. L-ar fi prins mult mai bine ipostaza de Preşedinte pe timp de război , nu de Preşedinte pe timp de pace. Şi-ar fi dorit să spună „Români, vă ordon: treceți Prutul!” şi nu declararea pe un ton marţial :”Români, vă tai salariile!” Dacă nu s-a bătut cu URSS-ul a trebuit să se mulţumească cu o criză ( acesta-i şi motivul pentru care a anunţat el, şi nu Boc, măsurile de austeritate). Din punct de vedere al panteonului naţional nişte războaie sunt mult mai profitabile decât nişte reforme.
  De aia am zis tot timpul că istoria care s-a învaţat şi se învaţă la şcoală ( şi după care se formează viitorii preşedinţi ai ţării!! ) este greşită, pătrunsă de un naţionalism-comunist găunos şi resentimentar. Suntem îmbibaţi de faptele măreţe din manualele de istorie trecând cu vederea subiectivitatea interpretării şi împrejurările istorice în care au avut loc . Privim istoria în termeni de bine şi rău, erou sau trădător, alb sau negru, profund partinic. Câţi dintre noi am putea gândi că Unirea din 1600 nu a fost făcută dintr-o conştiinţă naţională ci din dorinţa de putere a lui Mihai Viteazu (ideea de stat naţiune a apărut în jurul lui 1800!), că Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş erau cam iuţi de mânie chiar şi după standardele epocii, că românii din Ţara Românească şi cei din Moldova s-au căsăpit mult timp în evul mediu, că în mai toată istoria noastră a trebuit să jucăm cum au cântat alţii (inclusiv în al doilea război mondial)…Băsescu n-ar putea gândi nici pe departe în aceşti termeni, adică exact cum nu pot concepe istoria mulţi dintre concetăţenii noştri. Din această rigiditate apar derapajele, fie ele ale preşedintelui sau ale altora, inclusiv ale comentatorilor de pe bloguri…
  Vreau să spun că mitocănia lui Băsescu în ce-l priveşte pe rege are (pe lângă egoul supradimensionat al preşedintelui) aceleaşi origini ca prostiile lui Antonescu când acesta vorbeşte de vânzarea ţării către unguri:istoria privită cu ochelari de cal.
  P.S. Mi se pare o mare făţărnicie mesajul plin de respect şi stimă pentru rege al aceluiaşi Antonescu, mesajul unui politician care se aliază şi frecventează un securist şi un turnător dovedit, adică exact o slugă a sistemului care „l-a abdicat„ , vorba lui Iliescu, pe rege.

  • rongo said

   Omul se impiedica uneori de adevar, dar cel mai adesea el se ridica si isi continua drumul. (Murphy)

  • Dl.Goe said

   Alteţă, desi lumea si ultimele glugi de coceni fierb sub stele, tremurand de indignare in fata obrazniciei fara seaman a basescului, neanticul, si, prin urmare tot omul, care cu bloguri, care cu ziare, care cu televiziuni, care cu furci, care cu topoare, care cu pule, este obligat sa sara fara sine, sa ia pozitie, sa ia atitudine, sa faca spume, si infiereze, sa demonteze, sa saboteze, sa stupefieze, sa suspandeze, io, dl.Goe voeivod si Domn prin voia si gratzia Domnul (Caragiale), n-am a face, pentu ca in fine, ce sa zic, nu voi. Nu voi sa fac trafic pă blog cu asa subect. Care denota. Astept sa se treaca. Dar, pentru ca excelenta voastra aduse vorba, vin si va zic atata: Basescu (ca personaj) este mai mare decat Aureliano Buendia si mult mai peren (istoriceste vorbind) decat muntele de cacat de sub el ce se invartoseaza turbionar la fiecare basina trasa de catre tragicul erou ratat, in buna traditie multimilenata a neamului, pe care-l populam si noi. Doi. Serenisime.

 2. Medusa said

  Regele, un subiect dureros si o mare dezamagire. Dar, ca despre ceva ce ti-a fost drag si sfant, vorba poetului: „Spune-o incet, n-o spune tare”…

 3. contele said

  Aşa o fi, domnule Goe, dar mă-nervă subiectul,mă-nţelegeţi, mi-a jignit şeful, Regele…şi cum am citit că acesta este blogul celor fără de blog… în fine, m-am răcorit şi eu…Scuze c-am intervenit aşa brutal în serata muzicală, uite că de nervi îmi pierdui manierele!

  • arcaluigoe said

   Excelenta, libertatea de exprimare a contilor nu este nici mai presus dar nici mai prejos decat cea a iobagilor din fire ori a borfasilor sadea. Ea, libertatea asta, de pe blogul celor fara de blog, intrece prin urmare, in importanta si prioritate idiosincraziile domnului Goe, si va ingaduie asadar sa fiti oricat de off topic ati dori inaltimea voastra. Eu m-am râs. N-am zis nimica. The floor is yours.

 4. rongo said

  Tot atât de corectă e admiraţia faţă de grecii de azi, pentru gloria antichităţii lor, cât ar fi şi deconsiderarea danezilor sau norvegienilor pentru cruzimea vikingilor. Nu mai civilizaţi, nici celţii nici galii n-ar fi judecat bunicii în contul fiilor şi nepoţilor. Din Evul Mediu, care nu se mai termină copii plătesc datoriile părinţilor, bunicilor şi strămoşilor… păcatul de a fi fost tânăr sau copil.

  • Dl.Goe said

   Deci era vorba despre greci, carora li se tot fac cadouri. Cai. La boi. Troieni. Dar din dar… De la nemti. Geo-politica acuma… Dar!

   Europa, are toate atuurile pentru a fi principala putere a lumii, economica, militara, culturala… Are potential, are traditie, are institutiile, are populatia cea mai potrivita pentru asta, educata, apta de progres. Are insa tot ce-i „trebuie” si pentru a rata ceva atat de normal. Limbile? Nu… Diferentele specifice? Nu… Rusiile? Nu… Nationalismele? Aåâaå… nu… E un car de oale? Nu… Grecia, „fratzicule”, e o maciuca. Nu de ajuns. Dar ce…

   Stie cineva cum s-a rezolvat, si de ce nu se stie, falimentul Islandei? Islanda-da-da-da, cenusareasa Europei, aia cu vulcanul ala cu praf si pulbere greu de pronuntat… Nimeni, nimic. Agentiile nu ne spun nimic… O prea mormantala tacere despre Islanda si falimentul ei… Is-lan-da, Is-lan-da, E-la-da, E-la-da, Gre-ci-a, Gre-ci-a, Hellas! Parastas. Traiasca lupta pentru bani.

 5. Cu toată stima, domnule Goe: atuul principal al Europei pentru a fi principala putere a lumii sunt ouăle Angelei Merkel.

  • Dl.Goe said

   Si zambetul Giocondei, si albastrimea Mediteranei la Capri, si acceleratorul de particule de la CERN, si bancile elvetiene, si fiordurile si laleaua neagra, si Philips… si coastele Adriaticei in Croatia… basca BMW si Mercedes…

   P.S. Nu stiu daca ouale sunt intr-adevar ale Angelei ca Rusia vine „putin” din urma. Depinde de unde privim.

 6. rongo said

  Când pârgiile mondialiste sunt acţionate pentru ieşirea din actuala criză – care numai exclusiv financiară nu e, şi nu numai, a câtorva, economică, ci sistemică – e clar deja că lumea va fi reaşezată pe o unică şi cuprinzătoare temelie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: