(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Interconexiuni in zig-zag.Razboiul Invizibil

Posted by Arca lui Goe pe iunie 28, 2011

Lumea e in criza. Uniunea Monetara Europeana e amenintata. Grecia e in pragul falimentului pe post de piesa de domino. America asijderea. Lumea araba arde intr-un inceput de schimbare a lumii ce nu va mai fi asa cum o stim azi. In Romania e criza. Reforme importante precum modificarea Constitutiei si Reorganizarea Teritoriala sunt pe cale sa esueze. Suntem in urma cu 21 de ani. Nimic mai firesc deci ca intreaga energie sociala si mass media sa fie folosita pentru a dezbate si razbate pârtul celui care denunta tradarea poporului român de catre o sluga a rusilor, petrecuta intr-un trecut plin de ecouri vide spre prezent, implicand nimic realmente important. Pot demonstra ca sunt capabil sa contribui cu note noi in scopul de a duce derizoriul pe noi culmi de civilizatie si progres. Floare la ureche. Ceea ce nu inseamna ca nu-mi scot palaria in fata talentului inegalabil al cetateanului Traian Basescu de a starni furtuna in desertul de rahat. Si de cenusa.

Inaite de a continua lectura pe acest fir aveti inca sansa de a citi cateva text realmente interesante:

AICI: Coincidente istorice.

Se pare ca remarca remarcabila a cetateanului Traian B. despre fostul monarh a reusit sa fie nu doar prilej de spume-spam-si-spasmuri ci si prilej pentru discursuri cat de cat coerente. Intrucat am convingerea ferma ca nitzica istorie si olecutza de „legislatie” nu pot face rau nimanui imi ingadui sa recomand cu voaia d-lui Rromica, doua astfel de articole:

Nuante

Regele este un simbol national viu

Carol al-II-lea despre abdicarea regelui Mihai


Si acum noi intre noi. Doi:

(1) Anonimii ii hartuiesc pe neanonimi, intr-un neobosit razboi de gherila. (2) Dar se hartuiesc si intre ei. (3) Neanonimii rabufnesc (din cand in cand) si ii mitraliaza pe anonimi, la gramada. (4) Dar se mitraliaza si intre ei. (5) Unii anonimi nu sunt (chiar) anonimi. (6) Multi neanonimi sunt anonimi de-a binelea. (7) Unii n/anonimi experimenteaza polimorfismul. (8) Anonimii sunt mai 🙄 liberi. (9) Neanonimii sunt mai 😯 responsabili. (10) Anonimii iau adesea in desert numele neanonimilor. (11) Notorii evita sa pomeneasca pseudo-numele anonimilor. (12) Exista anonimi cu notorietate si exista fosti anonimi, care si-au pierdut virginitatea (de obicei prin viol liber consimtit) dar care n-au nascut si nici nu sunt gravizi de notorietate. Fiind de stirpe sterpa si sterili in arte. (11 Bis) Granita dintre anonimat si notorietate este muuuult mai lata decat tarile pe care le separa.

Confuzia e totala: nimic nu e precum pare. Dar nici hazul nu e mai prejos.

Citeste (daca n-ai ce face) continuarea AICI ori daca nu, nu

Propunere pentru vacanta de vara:

O parere mai suava despre ce-i cu blogosfera si de ce se gaseste aici AICI – la Dictaura Justitiei…

26 răspunsuri sa “Interconexiuni in zig-zag.Razboiul Invizibil”

 1. neamtu tiganu said

  bre nea Goe, nu stiu cum draq da majoritatea blogurilor pe care le recomanzi sunt bloguri pupincuriste basesciene si asta nu ar fi nimic, da mai sunt scrise si extrem de prost. Ma mira ca aveam impresia ca mata ai gust!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @NT – Iata o interventie (a domniei voastre) eleganta, plina de rafinament si bungust. In plus denota fairplay, gingasie, justete si o induiosatoare impartialitate. Imi cer scuze ca v-am ranit sensbilitatea prin trimiteri spre lecturi inadecvate, nepotrivite cu inteligenta si cu nivelul d-voastra de educatie. Incerc sa-mi rascumpar impardonabla eroare recomandu-va un ugo foscolo, pe un blog esopic, special pentru d-voatra. Sunt sigur ca veti rezona armonic si veti aprecia cum se cuvine scriitura.

   Apreciază

 2. contele said

  De-acum sunt prea vechi în virtual să mai scriu sub pseudonim. E drept, o mai fac uneori dar o fac atât de deliberat stângaci, atât de „la vedere” încât este floare la ureche să descoperi că sub acel nick mă ascund eu, contele.
  O constatare: mă gândesc că un nick la început de drum e un pseudonim, după o perioadă de intensă folosire se transformă încet, încet, într-o identitate, într-un nume. O molie devine fluture. Un anonim devine, într-un fel, nonanonim. Dacă aş scrie bălării sub nick-ul „gigel” nu mi-ar păsa, dacă ar scrie contele aceleaşi prostii aş muri de ruşine.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Altetza – Veti fi avand desigur dreptate in legatura cu metafora metamorfozei de la anonimitate la notorietate… dar ceva, totusi, ma ingrijoreaza.

   „…dacă ar scrie contele aceleaşi prostii aş muri de ruşine” – Pai ar exista acest risc? Adica sa scrie contele (iar nu gigel) prostii despre care sa fie constient ca sunt prostii? Cu buna stiinta? Simtiti astfel de porniri? Intreb numai…

   Apreciază

   • contele said

    Fiecare mai are momente de slăbiciune, de neinspiraţie, de dat cu oiştea-n gard, de nesincronizare, de maltratat gramatica, de scris în dorul lelii. Sau are un drăcuşor în el…de ce nu ne-am prosti şi noi, persoanele serioase, câteodată?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Partea proasta in legatura cu iesirile involuntare din anonimat prin consolidarea unei identitati intre personaj si nickname este aceea ca o identitate virtuala confera aceleasi avantaje si dezavantaje precum una nevirtuala, inclusiv limitararea libertatatii de exprimare (si de a spune prostii). Ceea ce este intristator. Solutia nu poate fi decat nåpârlirea periodica. Spontana si definitiva. Ori, daca nu, atunci macar vaccinarea anti-spaima-de-ridicol. Sunt ridicol deci exist. Si ma tratez. Va invit sa spuneti prostii. Imi „asum” 😉 responsabilitatea pentru posibilele efecte colaterale. Deci?

     Apreciază

    • rongo said

     Jose Saramago, Evanghelia după Isus Cristos, Polirom, p.54:

     „….nu cunosc legea romanilor, aşa cum nici tu nu cred c-o cunoşti, N-o cunosc, Şi atunci ţi-am spus, Ştiu ce mi-ai spus, nu te obosi să repeţi, Tu eşti cel care ai început să-mi vorbeşti….”

     Până şi punctuaţia face stilul.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     regina omorata nu trebuie sa va fie frica

     ,!

     Apreciază

 3. contele said

  Era să uit…cine este Dacă_nu_nu? Are vreo legătură cu mine!?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Excelenta – Desigur ca are. Ducesa de Daca_nu_nu este nick-ul unei foarte bune prietene a noastre – a cîtorva de aici (n.b. In special a lui George V). În ciuda ghiduşiei nick-ului, e o persoană cu solide studii clasiciste, cadru universitar specializat în pedagogie – cum se numea cîndva (ramura “metodică”, alt anacronism). Este prin urmare colega d-voastra de clasa (sociala) si ruda d-voastra de sânge (albastru). In plus mai suteti si neamuri. Dupa Adam si Eva.

   P.S. Se pare ca, fara sa-mi dau seama, am comis iarasi jocuri intertextuale. 😉

   Apreciază

 4. Vizitatorul said

  A reinviat moartea Madalinei Manole. Intereseaza pe cineva?

  Apreciază

 5. contele said

  De data asta nu mi se poate reproşa cu nu sunt on-topic…şi dacă spun prostii mi le-asumă Dl. Goe, mă apără ‘mnealui…

  Băsescu este un om sigur pe „adevărurile” şi interpretările sale, gata să convingă pe oricine şi oricând de justeţea atitudinilor sale. M-am întrebat de când aştepta el oare să ne aducă la cunoştinţă părerea lui fermă despre abdicarea Regelui Mihai. Ştia că nu e politically correct s-o facă şi bănuiesc că a încercat să-şi înfrângă pornirile. Totuşi, fiind un tip sangvin, cu sentimente viscerale, a fost de ajuns o întrebare în prim time, o scânteie şi comandantul din el nu s-a mai putut abţine. Mi-am adus atunci aminte de un film, „A Few Good Men”, în care colonelul interpretat de Jack Nicholson se abţinea din răsputeri să nu le spună el de la obraz „ţivililor” cam care este părerea lui despre ei şi cum vede el modul „corect şi eficient” în care se apără ţara. În subconştient însă îşi dorea o ocazie să răbufnească. Şi a făcut-o. Analogia între acest ofiţer şi Băsescu mi se pare evidentă.. Am aflat apoi că încă din 2005 îi destăinuise lui Andrei Pleşu părerea lui despre Regele Mihai. Acesta i-a ţinut partea Regelui dar se vede treaba că un filozof şi un ofiţer nu pot ajunge la un numitor comun în ce priveşte interpretarea istoriei.
  Ca să spun sincer, nu neapărat cheia în care priveşte acele evenimente m-a deranjat (după cum am mai zis-o, istoria este o uşă care se deschide cu mai multe chei) ci modul suburban în care şi-a exprimat convingerile, cu atât mai mult cu cât are o ditamai funcţia în stat.
  La urma urmei Regele e şeful meu, cine se leagă de el se leagă de aristocraţie, o clasă, trebuie s-o recunosc, pe cale de dispariţie în ţara asta…

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Excelenta – Nu mai stiti de diplomatie? Eu sunt de la externe, nu de la interne, deci n-as avea cum sa vi le asum. Era doar o licenta prozaica la mijloc. Sunteti asadar pe cont propriu in pace si onor.

   Apreciază

 6. Kibby said

  „[…]Pe Plesu il rezolva simplu in citeva vorbe:
  “il apreciez si acum, chiar daca ma critica. spune ca am o palarie mai mare decat o pot duce, dar il invit sa candideze la presedintie ca sa fie cu un cap mai mare decat palaria.””

  hahaha, nu stiu altii dar mie mi-a placut

  Apreciază

 7. Dl.Goe said

  @Kibby – Palarie botanica ghici ciuperca ce-i mânastire intr-un pridvor? Ca doar ciuperca are palarie la botanisti. Ca n-o fi cala?, floarea mortului, sau alta de cupa si spada. Cu ambrozie si polen.

  Apreciază

 8. Kibby said

  am uitat ce inseamna „pridvor”
  of of

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Pai e incăpere aia de la intrarea unei biserici, care precedă pronaosul. 🙄

   Apreciază

  • Kibby said

   ok, insa mai vroiam sa zic ca mi-ar fi placut sa am de ales intre cei 2, mergeam mai cu entuziasm pina la consulat
   si -la fel – combateam mai cu entuziasm pe tema forumism, anonim etc…
   nu-i nimic, mai sper

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    @Kibby – In cazul acesta ar trebui sa va pregatiti sa mergeti pe jos pana la consualt. Actualul a zis ca urmatorul o sa fie intelectual cum ii place la popor si ca nu se afla inca in prima linie.

    P.S. Vin virtual beau rareori. Si nici macar atunci cand mi se intampla nu trag in piept. Daca nu s-a inteles ce-am vrut sa spun inseamna ca n-am spus nimica. Orice insistenta ma descalifica si mai mult.

    Apreciază

 9. Kibby said

  dle G nu inteleg ghicitoarea dvs dar daca imi spuneti despre ce vorbiti dau o sticla de vin
  daca nu – nu-i nimic, o beau si singur

  Apreciază

 10. sorin cucerai said

  http://forum.liberalism.ro/viewtopic.php?t=4151

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Aaaa… V-ati facut blog. Nice. Ca Nietzsche la Nice gard in gard cu Kierkegaard la Cannes, adica prin locurile unde si lui Dumnezeu i-ar placea sa moara. Nu departe de o Marsilie consulara. Merci pentru trimitere. Consider gestul d-voastra (de a posta acel link pe (b)Arca lui Goe) ca pe usoara negare a nihilismului negationist. Mai poftim, de…

   Apreciază

 11. Ce faci nene, ne trimiţi pe lumea ailaltă?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu! N-as avea cum. Sunteti deja acolo, dar din motive clar-obscure vreti sa fiti si pe lumea astålalta, ce este a altora, asa mai imponderali, dar care va apare, din pur ego-ism, ca o prelungire fireasca a prea-zilnicei pâini.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: