(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Tribunalul de nebuni si lunga vara fierbinte

Posted by Arca lui Goe pe august 4, 2011

Onorata instanta

Sunt un om liber. Liber inclusiv sa mor. Adica sa devin nemuritor. Liber sa spun oricand, orice, orice-mi trece spontan prin cap. Liber sa inventez si sa improvizez orice altceva atunci cand nu-mi trece nimic-nimic prin cap si liber sa aleg liber oricare dintre prea multele lucruri care-mi trec prin cap in aceeasi clipa despre care este vorba in propozitie. Sunt liber sa fiu prizonier…

Uitarea este atunci cand se pierde irevocabil o metafora, o idee, o alcatuire de cuvinte, care-mi traverseaza in-tâmpla-tor mintea, in timp ce sunt la volan, la prasit, la cumparaturi sau la sedinta cu parintii, inainte a o putea asimila sau comunica altora ori posteritatii sau inainte de a avea ragazul pentru a-i realiza pe deplin subtirimea, inconsitenta, zadarnicia. Acea e uitarea. Dupa cum trecutul este ceea ce scapa uitarii… Trecut-viitor, memorie-imaginatie.

Matematicianul rus 😉 Grigori Perelman a rezolvat Conjectura lui Poincare (un amic de-al meu, nu-l stii tu) si apoi, ca un borfas misel, mizerabil, trufas, arogant si impertinent, insolent, insolat, demodat si futil, a refuzat premiul de un milion de dolari pus pe capul conjecturii. Adevarul e ca facea mai mult. Da’ totusi si Grigore asta cât voia? Un miliard? Un triliard? Sa fie stapanul FED-ului si al tiparnitzei? E pe dracu… Nesatul. O sa vada el pe dracu. Auzi la el:  „Stiu cum sa guvernez Universul. De ce trebuie sa alerg dupa un milion?”

In schimb ne putem pisa cu succes pe eroii care cer recunostinta patriei. „Pâna atunci, si pâna când patria-mi va fi recunoscatoare, Dzeu cu mila, fratioare…”

Onorata instanta sunt un om ocupat. N-am timp nici sa mor.

Scriitorul Woody. Woody Allen: Viata e o partida de poker pe care o joci zilnic cu Moartea. Stii povestea!

Daca n-ai facut greva foamei la timp acum faci foamea. Ca artist. Daca ai facut-o o mai faci. Ca magarul lui Nastratin.

Creatia artistica este efect al dumnezeirii remanente nu a instantierii lui Dumnezeu in vreun prapadit de muritor chior ori fara un chior. Artistii nu sunt surogate ale lui D-zeu, inlocuitori fara cofeina, ci norocosi aflati, intamplator,  in rezonanta cu radiatia remanenta a lui Dumnezeu in univers (3 K, pentru cine stie).

Memoria materiei este atunci cand fiul meu de doi ani, trezindu-se dimineata, ma recunoaste si-mi zambeste.

Planeta OU? Aiurea! De trei ori aiurea. Bic-Zbang. Planeta sperma – Planeta testicul cu 7 miliarde de spermatozoizi: participanti ad hoc la o proba olimpica de inot in care numai castigatorul evolueaza. 😉 Spermatozoizi ar fi deci, s-ar mai gasi (7 miliarde e un numar maricel nu? Poate cam prea maricel). Dar ouvule? Ovule avem? Numai unul? Si muzele? Muzele ce fac? Nu mai ovuleaza deloc, deloc? Mama lor de curve.

Containerul urias – Universul – o puscarie infinita. Mare lucru nu poti face din interiorul materiei care este constransa sa urmeze legi deterministe. Faci ceea ce faci, facut deja, Dumnezeu exista (trebuie sa existe) pentru ca Universul in sine, singur, ar fi prea putin. Si n-ar putea functiona autonom decat spre stingere. Un container atat de urias (poate nu-ti dai seama cat de urias) doar pentru omuleti? Bullshit. O asemenea risipa chiar si din partea Unuia care-si permite (orice) este greu de acceptat ca model de Univers. Univers care contine omul. Un mare cacat stimati telespectatori. In reluare, joi pe programul doi. Doi si-un sfert.

Blogosfera este un spatiu al ratarii, destinat anonimilor. Un spatiu al confortului obtinut din compromisuri rusinoase si complacere in anturaje facile. In fond cei care isi pun numele in clar si-si ofera persoana acestui spatiu iau in desert numele. Propriul nume si numele Domnului. Macar de rusine n-ar trebui sa-si vanda numele in spatiul ratarii pentru a cersi: bani, recunoastere, atentie, mila, respect.

Ideala este situatia in care un blogger (nascut din dorinta de a vorbi liber ???!!! dar nu singur ci cu public) atrage forumistii de care are nevoie si pe care-i poate duce. Dramele se nasc atunci cand un asemenea specimen uman ori nu reuseste sa atraga pe nimeni ori reuseste cumva sa atarga forumisti pe care nu-i poate duce. La limita exita drame si mai mari de bloggeri care au nevoie doar de forumisti pe care nu-i pot duce si cu care se si intalneste. Tragedia e garantata.

Cat de liber poti fi vorbind unui public de care este dependent? Cât de liber iti poti alege temele, subiectele, predicatele, verbul, dansul? Cam atâta: [ ø ].

Polka-n-trei-pasi. Nu prostii. Ca acuma.

25 răspunsuri sa “Tribunalul de nebuni si lunga vara fierbinte”

 1. Kibby said

  „Ideala este situatia in care un blogger (nascut din dorinta de a vorbi liber ???!!! dar nu singur ci cu public) atrage forumistii de care are nevoie si pe care-i poate duce.”

  cum-cum, nu vreti sa dezvoltati un pic???
  🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Mare pisicher imi sunteti d-le Kibby. Nu va-ncurcati in maruntisuri când e sa alegeti. Pai topicul asta cu totul nu-i decat o insiruire a lucrurilor pe care as fi vrut sa le dezvolt un pic. Dar de… Vara-i mai mult fierbinte decat lunga. 🙂

   Apreciază

   • Kibby said

    nu-i dati drumul si lui nea Radu in tzarc???, m-a lovit mila sa vad ce spume face prin pagina domniei sale

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Vai, dar nu e in tzarc. Are o rezerva speciala in care a aceptat de buna voie si cu voiosie sa-si depuna gândurile cele mai intime, in fata publicului care decide liber sa-l viziteze. In afara rezervatiei s-ar risipi pana la diluare totala. Asa se strange acolo compact, in forma de esenta. Parfum. De pene arse si ploua. Devine clar ceea ce este. Dar, desigur ca nimic nu e batut in cuie si vesnic. Cand va veni vremea voi tine desigur cont de sugestia d-voastra, unica pana acum.

     P.S. Spume? Aoleu! Iar s-o fi jucat cu instictorul. Sau extinctorul, ori cum Dumnezeu i-o zice stingatorului de incendii. Nu stiu despre ce vorbiti pentru ca eu n-am apucat sa-i citesc mesajele. Dar ceva, ceva l-am auzit si pe Viorel Padina zicand. Totusi nu-i destul pentru a-mi starni curiozitatea in asa hal incat sa ma apuc de lecturi suplimentare.

     Apreciază

 2. contele said

  Sigur e măgarul lui Nastratin?! Eu cred că-i vorba de-al lui Buridan.
  P.S. Două scurte nelămuriri: de unde vă vine , hai să-i zic, obsesia asta pentru Viorel Padina şi de unde-i vine lui părerea proastă despre caracterul d-lui Goe?!
  Că eu vă văd om serios, devreme acasă…

  Apreciază

  • rebeliunea minerală said

   P.P.S, la alteţa Sa: da’ cu dom’ Tudoran? Că de Paul Goma nici nu pomeneşte Neagoe.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Rebeliunea Minerala nu arunca cu pietre ci cu sopârle. Ce-i cu Paul Goma?

    Apreciază

    • rebeliunea minerală said

     Nu i-ar displace la sănătate să-l doftorim.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Si ce ne impiedica?

     Apreciază

    • rebeliunea minerală said

     Reiau lectura http://www.paulgoma.com/jurnal-2011/ de la p.1131, cine să mă-mpiedice?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @rebeliunea minerală – Multumesc pentru recomandarea de lectura. Niste interconexiuni pe tema „Dizidentului Ratacitor”, pot naste oricand discutii interesante din care emerge adevarul, båsca cel rezultat din aceea ca cine vorbeste se marturiseste chiar si cand tace. In plus chiar e pacat ca Paul Goma n-are destul front de vorba in blogosfera romaneasca dupa ce a reusit sa-i ingrozesca pe toti. Cu groaza pe groaza calcand. Va place Goma. Sper.

     Apreciază

    • rebeliunea minerală said

     Unu, la mână: ingeniozitatea verbală şi umorul paulgomiene provin dintr-un spirit constructiv, optimist – luptător.

     Apreciază

    • rebeliunea minerală said

     Doi: nu haita tribală, celulita fundamentalistă i-a motivat viziunea asupra colectivităţii, ci, echipa socializatoare, necoagulată prin cârdăşiile unidimensionalităţii sangvine sau ideologice.

     Apreciază

    • rebeliunea minerală said

     1 + 2 = 3 : Asumată, tensiunea emergenţei din paradigma tribală spre cea socială îi identifică propensiunea creatoare, statutul de creator.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     1 + 2 = 3 ??? Hm! Mda! Ma rog! Oricum d-voastra puteti spune orice ca eu n-am cum sa va verific. Despre fenomenul gomalian (cel hulit) va asigur ca vom mai avea ocazia sa vorbim. Poate chiar sa despicam firul in patru. Ca eu asa cred ca unu si cu doi nu fac trei (n-are cum, calculati si d-voastra) ci clar patru, apoi 8, 16, 32, 64 (aici jucam sah) si asa mai departe. Dar numai cu zero si unu. Sau x si zero… sau nu si nu si da.

     Apreciază

  • Dl.Goe said

   Excelenta, nu e niciun mister misterios in „obsesia pentru AVP” si/sau pentru „altii”. E o simpla reminescenta istorica pe care n-am timp s-o dezvolt acum. Pe scurt, alteta, va pot spune ca atunci cand am pus (b)Arca pe deal si (z)buciumul a sunat cu jale, erau amorsate 5 exemple negative (asa nu) si unul pozitiv (asa da)… Marturisesc spasit ca pe cel pozitiv nu-l evaluasem critic prea critic si nici prea atent. Imi trebuia repede macar un exemplu pozitiv si in mare secret m-am bucurat ca l-am gasit asa de usor si ca era aparent atat de potrivit ca ilustrare a libertatii in anonimitate pe care „negativii” o schingiuiau cu sadism. In scurta vreme insa, exemplul meu pozitiv, s-a dovedit mai negativ decat negativii, si de atunci si pana azi n-am reusit sa ma decid daca ar fi mai logica o pozitivizarea a sa prin inductie sau o reincadrare. Dintr-o mare lene ma complac in aceasta dilema.

   De ce are AVP o parere proasta despre caracterul d-lui Goe? Hm. As zice ca asta se datoreaza caracterului sau infect si educatiei precare, dar din pacate este vorba in primul rand despre dezinformare si intuitie. AVP este dezinformat in privinta d-lui Goe (prin insasi in/abilitatile sale de a citi si interpreta), iar intuitia sa si spiritul de conservare (puse exclusiv in slujba unui ego defect) ii spun ca varianta cea mai sigura de auto-protectie este afisarea unei pareri proaste despre caracterul d-lui Goe. Sincera si consecventa. Dar ce alta ar putea face? Te poti pune cu intuitia care-ti suplineste absenta informatiei? Ca nu poti.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   P.S. Vizavi de dl.Goe, dl. AVP are o atitudne oscilanta, ca un circuit basculant bistabil. Adica care basculeaza, ba nu sculeaza, ceea ce face ca mesajele mele pe blogul de la Corabia sa apara din cand in cand nu. Uite, de ex, ca sa dau numai un exemplu, ce mesaj nevinovat mi-a cenzurat AVP dupa ce a publicat pe blogul sau „O scrisoare pierduta”, pe care a trimis-o in semn de dizidenta spre amuzarea unui primar de pe vremea lui Ceasca, in care se plangea ca nu are butelie si ca cererea sa e veche de 5 ani, poveste lasata fara deznodamant:

   „@AVP – Dar nu ne-ati spus care e deznodamantul. Azi aveti sau nu aveti butelie?

   P.S. In „Sobolanii Rosii” admirabila actrita Tora Vasilescu, intr-o scena in care era calare si goala pe un primar gol (care facea figuratie), in timp ce dadea de zor din cur, ii insira primarului lista cu cererile m-neaiei. In pragul iminentului orgasm Tora da capul pe spate (ca-n Basic Instinct) si zice: „Si-o butelie pentru soru-mea”. Aia taina. Aia arta. De unde am dedus eu ca Tora, ea insasi avea butelie si ca sora ei era urâta si nasparlie. Dar nici tu nu esti prea frumos. Sa stii.”

   Acum spuneti si Excelenta voastra daca exista vreun motiv serios pentru a cenzura acest comentariu care nu facea in fond decat sa intareasca ideea ca da, pe vremea lui Ceasca, era intr-adevar greu sa faci rost de o butelie.

   Apreciază

 3. contele said

  Scuze, postez în fugă…dar cred, d-le Goe , că vă interesează! Harabula zice pe blogul lui A.N. :
  :”Nu-mi place limbajul, nu-mi place modul de argumentare, nu-mi place atmosfera de pe acest blog. Singurul pe care îl frecventam. Va zic adio.”

  A.N. este în panică.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Interesanta stire. Din foarte multe puncte de vedere. In plus am impresia (a doua oara) ca vreti sa ma atrageti pe blogul cu pricina. E un loc unde se poate face oricad un safari de calitate… cu toate ca majoritatea speciilor din flora si fauna locala sunt monumente ale naturii protejate de legea Manuelei.

   Imi amintesc despre faptul ca Harabula s-a auto-suspendat odata timp de o luna dupa ce i se demonstrase ca facuse niste afirmatii inexacte (nu mai stiu despre ce) si pentru ca „fusese prins” scriind „innobila” cu un singur „n”. Nu stiu care o fi motivul neasteptatei sale retrageri de acum, cel cu modul de argumentarea si atmosfera iesind din discutie pentru ca acestea-i erau cunoscute de multa vreme, si nici cat de definitiva ii va fi pensionarea, dar cert este aceasta retragere ar fi o grea pierdere pentru Adrian Nastase, Harabula fiind unul dintre putinele puncte valide de interes de pe blogul sau cu acord intelectual pentru… perspicacii sai admiratori.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Serenisime, nu-nvie mortii. E-n zadar copile.

   P.S. Am incercat sa transmit condoleante familiei indoliate pentru greaua pierdere suferita dar, din motive independente de vointa mea, nu a au fost acceptate. Se pare ca forumul arondat pe langa blogul cu acord intelectual are exclusivitate in de/plângerea lui Harabula, fiul risipitor.

   Apreciază

 4. culai said

  „Daca n-ai facut greva foamei la timp acum faci foamea. Ca artist. Daca ai facut-o o mai faci. Ca magarul lui Nastratin.”

  Din pleiada de perle a acestui eseu îl reţin pe acesta. Deşi aia cu rusul Grogori care a re-futat milionul de bumăşti pe motiv că are Universul inel pe degetu-i mititel, e mortală!

  Eu, sincer, nu ştiu ca magariul lui Nastratin să fi crăpat şi de foame. Ştiu, doar că l-a dat de gol pe stăpânul (ce, pesemne, uitase tainul diurn) care pretindea că măgaru-i deja împrumutat… Şi, prin efect de consecinţă, i s-o fi tras de la ciomăgeală, nu de la nehaleală.

  În schiiimb, mi se năzări-n asociativa memorie magariul obscurului filosof frânc Buridan (frânc-frânc, dar precum Spinoza, un chicuţ…, na, c-am scapat rima: rog, n-o aduceţi, folosiţi-o la locu-i nimerit!)… Aist magari, după ce-o făcut câte le-o hi făcut într-o peste dzi, la iesle se pomeni şi c-un braţ de fân (le foin) proaspăt scoborât din fânari (le foinar), şi c-un doniţoi (seau) de apă proaspătă (eau fraîche, musai că plată!) şi răcoroasă, de la fontaine purceasă.
  A doua zi (le lendemain), stăpânu’ (le maître) îşi află urecheatul (l’âne, sive baudet) cu cochitele-n aer (les sabots en l’air), fără suflare (raide mort). De-o parte şi de-alta sa: ieslea neatinsă, cu fân parfumat şi doniţoaia nelinchită ioc sive deloc.
  Aşa postulă el (Buridan, maître es Ânes) silogismul magariului, recte (iară nu rectus!) al nehotărâtului.

  Eu, unul, ştiu că n-am să mor (deocamdată!), chiar dacă n-am să mă decid între proprietatea lui Nastratin, ori a lui Biugridan, referitoare la petrecanie sive întâmplare.

  Apreciază

  • culai said

   Observez cum şi dl Contele a remarcat hiba, dar n-a procedat la detaliere. Oricum, îi cedez prioritatea!

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Culai – Se pare ca Nastratin avea mai multi magari. Cel pe care l-am pomenit eu a murit in mod misterios tocmai cand se obisnuise cu flamânzitul. Cel care l-a dat de gol pe Nastratin, intr-adevar n-a murit ci s-a inmultit si s-a raspandit. Cred ca Spinoza ar putea confirma.

   Apreciază

   • culai said

    Nu mai e nevoie să ne-ntoarcem la schinosul Spinoz(z)a…
    Ni-s îndeagiuns cei cu pancartele cu mafoamea din geruzălaim, precum şi cei puşi la colţ pe bobi de porumbi şi coji de nucă spartă, ca să le coboare capitalismul la pardon şi mintea (cea de pe urmă!) cât mai sus să să-nalţe…
    Previziune, de-a mea, încă de prin deceniul 9 al ultimului secul: nu de globalizarea amerlocă avem noi a ne teme, ci de ceainatauunoizarea planetei.

    La frânci, de toate amalgamate: http://vineri-ca-post.ucoz.ro/publ/vineri_ca_post_6_capita_intai/1-1-0-20 (ilustraţiile sunt în curs de aplicare; deşi linkurile-s pline şi de poz.n.e)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: