(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

A noua arta

Posted by Arca lui Goe pe august 24, 2011

Posed arta de a ma face urât. Voi cum stati?

Ca trebuie sa ai un oarecare talent pentru a te face urât fără a te intrebuinta prea tare in acest „scop”, adica de a obtine sentimente intense si de buna calitate fara efort. Credeti ca e simplu? Ia incercati. Desigur ca, fără a trişa buna-credinta, poti enerva spontan, din vorbe, pe unul sau pe altul, cu un zâmbet anume, cu un hohot de râs la un kix, cu o nuca-n perete (care dărâmă peretele), cu un deget pe o rană, da, dar un sentiment plenar si durabil precum ura nu-i chiar la indemana. Ei bine… am acest talent. Si mă mândresc cu el. Dar numai in sinea mea. Desigur. As fi tentat sa spun (spre victimizare) ca acesta este „preţul” corect al adevarului (ah, adevarul; unde voi gasi cuvăntul ce exprima adevarul?). Ei bine nu. Pentru ca nu este vorba despre „o plată” (a plati, plătire) ci despre un nesperat bonus. In lumea reala, aceea (prea) incarcata de aspecte „materiale” (patrimoniale si … matrimoniale), problema „urii” este plina de conotatii negative. In lumea virtual-imponderala a hyperspatiilor anonime nu. Este la fel de buna ca iubirea. Adesea chiar mai buna, mai utila, mai tandra, mai exotica, mai nu-stiu-cum.

Problema urii este buna si ca subiect de dezbatere. Uite aici un caz de ura a muritorului in care am reusit printr-un experiment simplu o ilustrare a trecerii de la teorie la practica, obtinand un mic esantion de ura in stare pura. Nici n-a fost greu.

Nu va ingrijorati. N-am de gând sa va vând secretul fericirii. Si nici să vi-l ofer pe gratis. (Tot n-ati avea ce face cu el in absenta talentului in discutie si a inca ceva esential si rar(isim), pe care il trec sub tacere, trebuitor oricui ar fi nevoit sa gestioneze ura, fie ea si virual-imateriala). As vrea doar sa ofer un exemplu recent, cald.

Amicul meu V. din micuţa urbe C. are un sistem filosofic al sau. Si nu de ieri, ci de alataieri. Si-l tot pitroceste, si-l tot promoveaza, la dugheana sa virtuala. Doar, doar o cumpara cineva o felie din tortul pe care-l degusta promotional, pe gratis, o gospodina din zona dughenei. Acuma sa ai un sistem filosofic al tau nu e rau. Cati au? Dorin Tudoran (de exmplu) nici n-are. Asa ceva. Are el altele dar asta nu. Nici altii n-au… Dar ma rog, sa nu deviem. Asadar a-micul meu V. din micuţa urbe C. are sistem. L-a botezat „planeta ou”. Ca sa-l faca mai atractiv l-a pus pre versuri in cu-metru avepian. Stiti bancul ala cu miliţienii care invatau tabla inmulţirii pe muzica si care pana la urma au uitat versurile. Deunăzi l-a scos iarasi de la naftalină si l-a expus in galantonul galantar, intr-o noua prezentare. Galantarul, vreau sa zic. Sistemul e acelasi – aceeasi compilatie nostima intre fel de fel de idei, majoritatea neoriginale, unele valide la ele acasa, altele dubiaose, multe false de-a dreptul, toate forţate sa intre in Patul lui Padina, unde sunt pe rand violate fara mila. Pe versuri. Versuri in care se repeta obsesiv cateva cuvinte anume (cheie) care ar trebui sa ofere citititorului stirea despre genialitatea amicului meu V: big-bang, logos, soft, ipoteză, kosmos germinativ, soare-clocitoare, sageata-timpului, vârful săgeţii timpului, sfântul duh, atom primar, alpha-male, omega-tare si-ncă-o noua germinare. Si cam asta e totul. Ingrediente ideale pentru supa primordiala. Se mai adauga un vârf de lingurita din ideea ca planeata Pamant este singura din tot Cosmosul care gazduieste viaţă 😯 si ca, sub aspect entropic, este (ar fi) entitatea cea mai avansata din Universul (in rest) monoton si marginit.

Amicul meu este asadar, un fel de Giordano Bruno inversat, răsturnat (intr-o rână, ca de la Râm ne tragem). E drept ca pentru pacatele sale Giordano Bruno a petrecut 7 ani in inchisorile comuniste fiind in cele din urma execut. Prin ardere pe rug. Dar si amicul meu este forţat sa sufere tot felul de cazne pentru crezul sau invers. Il suna bancile (la telefon) cu cereri bizare (sa-si plateasca ratele inainte de vremea muraturilor) si mai ales trebuie (trebuie?) sa suporte fel de fel de ironii si contestatii pe net (unde pierde toata ziua fiind somer, asistat al statului asistential) din partea grupului autointitulat „Loja celor 12 apostoli unici”, care se afla (mai mult ca sigur) in misiune platita pentru a-i toca nervii artistului si pentru a-l discredita (desi nimeni nu l-a creditat inca, in afara de naivul Neamtu Tziganul si naiva Banca Comerciala Corabia). Bunaoara nu mai departe decat ieri insolentul d.Goe si-a permis sa posteze un comentariu anost in deschiderea subiectului pe blogul amicului meu V. din micuţa urbe C., vizavi de cosmogonia epistemologica a gnoseologiei corabiene de rit scientist. Iata comentariul:

„Oricât de mândri am fi de ea, oricât de multe ori am relua-o, repeta-o, am pitroci-o, in oricâte cuvinte (ce din coada au sa sune, oare?) am ambala-o si oricât de evidenta am declara-o, o tâmpenie, ramâne (totusi) o tâmpenie. Planeta Ou este o tâmpenie dragutza cu valente literarea si antropologice, dar goala de orice (alt) continut. Credinta mistica a autorului in valabilitatea ei (…) este un detaliu ramas neexploatat si care va ramâne asa atata vreme cat „fenomenul” Padina nu va cadea in atentia unui scriitor profesionist (…) care sa intregeasca ce-i mai lipseste personajului prin regandirea sa intr-o perspectiva mai larga, mult mai larga. Binomul Padina-„planetaou” ca entitate compacta poate fi o instantiere romaneascå potrivita a clasei care-l contine alaturi de atatia alti „gânditori” de pe planeta, clasa ce s-ar putea numi „Provincialul Universal”.

P.S. Daca Pamantul este centrul Universului atunci cu siguranta ca Gura Padinii este buricul Pamantului. Incolo nu.

P.P.S. Sunt dezamagit foarte tare ca dl.Merfu, desi si-a anuntat intoarcerea, nu se arata. Era un companion util al d-lui Padina intregind in mod firesc comedia. D-na Stely este deja nesarata, plata, plictisitoare, comicul sau ca personaj fiind in mod categoric epuizat. Ceea ce nu s-ar putea spune despre dl. Merfu. Tot mai sper ca va reaparea cu limba sa filosofica…”

Mesajul, normal, n-a aparut. Nici nu trebuia. Nu era necesar sa apara. In schimb au aparut din senin o multime de invective, calomnii sub forma de dezvaluiri, amenintari si cate altele la adresa bietului invizibil domn Goe, in multiple mesaje in care, ca sa nu vorbeasaca singur, maestrul vorbea cu margareta. Capodopera dimpreuna cu aria calomniei pot fi vizionate AICI. Asa se face ca dl.Goe a ajuns sociopat, jigodie, securist ordinar, obraznicatura, poltron nenorocit, nåimit, vierme si pro-rector la Universitatea Bucuresti. Desi nu au vazut textul d-lui Goe care a declansat pandaliile bloggerului, ranindu-mi astfel si viguros sentimentele sensibile, 🙄 toti ceilalti cometatori (2) s-a raliat maestrului si au abandonat cosmogonia pe Dunare in favoarea caterincii si a bârfei pe blog.

I-am facut, s-ar zice, inca o data trafic amicului meu V. din micutza urbe C. intr-un moment de apatie f-estivla, cele mai multe comentarii pe topic fiindu-i dedicate d-lui Goe si nu planetei ou. (Apropou: Cu o mare probabilitate nu este vorba despre un ou sferic, precum cele de peste (!), de broasca (inclusiv ţestoasă) sau crocodil, ci de unul ovoid precum cele ale animalelor ceva mai evoluate: dinozauri si gaini, care atunci cand se oua se screm tare sa scoata sfera, pe cur, turtind-o la ecuator (invers decat planeta) si ascuţind-o la poli, cotcodacind apoi prelung, a jale. La animalele inca si mai evoluate (mamifere) teoria avp n-are aplicare, caci atunci ar fi trebuit sa vorbeasca despre planeta uter sau despre planeta testicul, ceea ce, desigur, n-ar fi lipsit de sens).

In concluzie de ce s-o fi suparat amicul V. din micuţza urbe C.? Explicatia ar putea fi extrasa din retorica sa intrebare:

AVP Says: 23 august 2011 la 23:51 – Apropo: nea @Goe pretinde ca el publica toate mesajele rafuzate de alte bloguri. De ce nu-si publica si mesajele cenzurate pe my blog ?

O intrebare care m-a induiosat. Sincer. Trec peste faptul ca domnia sa recunoaste senin ca cenzureaza pentru a reveni la supararea sa cea mare. Ca un observator atent ce se afla al fenomenului (b)Arca lui Goe, domnia sa a remarcat ca in genere atunci cand un mesaj al d-lui Goe este respins pe blogul vreunui alt fost dizident, automat acel mesaj este adus si apare pe (b)Arca la rubrica poetului cu pricina, ceea ce nu se intampla in cazul såu al poeselului cu Apel si cu apil. Discriminare s-ar zice. Eroare. Nu este nicio discriminare la mijloc. Pe blogul celuilat „dizident” exista cititori (destui) care sunt, si care sunt, vai, vaduviti si abuziv de la lectura mesajelor d-lui Goe. Este firesc sa li se mai dea o sansa. Nu intru gloria lui „nea Goe” le public pe (b)Arca cum s-ar putea crede, ci pentru cititori, pentru ei luptam noi, pentru ei muncim. Doar pentru ei. La AVP-n blog nu exista alti cititori in afara maestrului, ori el dovedeste constant ca citeste deja mesajele adrisate adrisantului, loco. Ce rost ar avea sa le mai aduc pe (b)Arca? Ca sa-i faca reclama gratuita (ca acuma)? Asta sa fie supararea? Ei uite ca i-am facut pe plac si am postat pe (b)Arca lui Goe mesajul refuzat pe (b)Arca de la Corabia. Cand o avea si domnia sa mai multi cititori si cititoare fireste ca mesajele pe care o sa mi le refuze acolo la dânsul or sa fie aduse si pe (b)Arca ca sa nu poata sa spuie comentatorii ca au fost lasati fara replica sau ca n-au avut stiinta de una, de alta. Pana atunci nu.

Ca sa ma stimuleze, amicul meu V. din micuţa urbe C. mi-a fcaut o dedicatie. Muzical-coregrafica. Aceasta, Mambo Siria – Lino Lino Catalino (pe gustul sau).

Nu pot decat sa-i multumesc si sa-i ofer la schimb o alta dedicatie cu consideratie:

Mooji – Nimic nu se intampla cu adevarat (cu subtitrare; pentru subtitrare vizionati in Youtube si apasati butonul cc)

Videoclipul a fost gasit pe blogul d-lui Suciu Vlad pe care-mi ingadui sa-l declar blogul zilei.

Update:

Giordano Bruno o fost condamnat la moarte si ars pe rug  pentru urmatoartele acuzatii:

sustinerea unor opinii contrare credinţei catolice şi a vorbirea împotriva ei şi a slujitorilor săi;
sustinerea unor opinii contrare credinţei catolice despre Trinitate, divinitatea lui Hristos, şi a Întrupării;
sustinerea unor opinii contrare credinţei catolice referitoare la Isus Hristos;
sustinerea unor opinii contrare credinţei catolice  în ceea ce priveşte virginitatea Mariei, mama lui Iisus;
sustinerea unor opinii contrare credinţei catolice atât despre transubstanţiere şi masă;
susţinerea existenţei unei pluralităţi a lumilor şi a eternitatii lor;
credinta în metempsihoză şi în transmigraţia sufletului uman în brute;
se ocupă de magie şi divinaţie.

***

Textul integral continut in topicul de mai sus este adresat exclusiv d-nei Stely. Ii rog pe ceilalti eventuali vizitatori (inclusiv pe padina) sa nu-l citeasca. Ci sa-l ignore. Este si confidential.

22 răspunsuri sa “A noua arta”

 1. Ana Ayana said

  Păcat că nu l-am salvat dar aveam și eu un comentariu refuzat. Apoi am lăsat-o la păcate, vorba aia…
  p.s. murături se pot face oricând 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Mai bine o lege de murături. Le-ar pica bine multora inclusiv unuia (cam mitocan si misogin de felul lui) care te-a facut, tam-nisam mincinoasa, ca sa cada el bine in fata unei „doamne”. O doamna care chiar face muraturi, bulion, compot, magiun si alte productii literare. Tot o varza. Daca nu stii despre ce vorbesc nu-i nimic (n-ai pierdut mare lucru). Stie dumnealui.

   Apreciază

   • Ana Ayana said

    chiar nu știu la cine te referi

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Ana Ayana – Raspunsul (neimportant) la indreptatita ta nedumerire se afla in pagina de AICI, in ante-pen-ultimul paragraf, unde esti mentionata la loc de cinste, din greseala,de catre marele poezel. Vezi textul pus in bold cu rosu. In incomensurabila sa dorinta de a parea ceea ce nu este combinata cu o manie a grandorii exacerbate (sic) fata de neinsemnata sa m-persoana, domnul cu pricina, citeste tot si intelege ce vrea muschiul sau sternocleidomastoidian. De la cap. Omul a dedus ca tu ai fi afirmat ca ai fi postat mesaje pe blogul lui. Stii replica: „E o minciuna sfruntata. Eu n-am lucrata niciodata la Mamaligutza”. Eee cam asta face si anonimul corabian.

     Apreciază

    • Ana Ayana said

     Nu-mi bat capul cu pânzele de păianjen, mai ales cu persoane cu care n-am schimbat măcar două replici vreodată 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Bine faci. Ce mai faci?

     Apreciază

    • Ana Ayana said

     tot aștept articolele alea de care ziceai că o să te (pre)ocupi într-o zi
     nu spun care, să vedem în continuare memoria lui Goe în acțiune 🙂

     Apreciază

 2. Dl.Goe said

  Dl. geo-Strateg Viorel Abalaru a postat pe blogul sau AICI – Electra, bla, bla, bla… o excelenta analiza economica, financiara si filosofica prin care explica pe intelesul profanilor criza mondiala si felul in care trebuie depasita aceasta criza. In mod paradoxal, autorul si comentatorii de pe blogul sau (cu exceptia d-lui Sorin Cucerai) au deturnat discutia in mod inexplicabil. Desi n-am postat decat doua mesaje, strict on topic, am avut surpriza sa constat ca Dl.Goe a devenit subiectul principal al dezbaterii fiind mentionat in majoritatea interventiilor. Mi s-au adresat chiar si intrebari. Pas de a putea raspunde caci dl. Padina mi-a interzis dreptul la replica la dragutele replici ce mi-au fost adresate, la un semn. Pacat. Mi-ar parea rau sa ramana d-na Stely fara raspuns. Reiau aici mesajul care in mod cu totul inexplicabil si inacceptabil mi-a fost reffuzat de catre dl. Padina (care m-a facut obraznic si multe altele care le-a sporit d-lui acolo).

  Mesaj cenzurat pe blogul de la Corabia:

  Simpatic topic. Majoritatea comentariilor ii sunt dedicate d-lui Goe.

  @AVP – Stimate domn, te dovedesti incapabil de vreun progres. Ramai acelasi taran prost crescut, care atunci cand nu stie sa se descurce (pe blog ca-n viata) devine badaran si obraznic, incercand sa socheze si sa faca praf. Apelul repetat la viclenii de tzaran siret precum uite banare nu e banarea sau stergerea mesajelor care te defavorizeaza (de parca n-ai fi si asa defavorizat), in afara de faptul ca sunt straine de orice deontologie a comunicarii, au darul de a-ti etala la vedere jalnicele limite. Ca anturajul tau (atent selectat) te accepta asa cum esti (adica extrem de limitat si rudimentar) si ca tie ti-e ultra-suficient ca te accepta „gasca” este partea vesela in toata aceasta hârjoana virtuala. Da-i-nainte stimabile. 🙂

  @Stely – S-ar zice ca ar trebui sa fiu flatat de atentia cu care cititi, consemnati si aprofundati (analitic si sintetic) zicerile d-lui Goe. Ceea ce ma sperie este constatarea ca-l cititi cu egala atentie si pe mai productivul AVP de la C.A.P. Mai aveti si alti autori favoriti? In ceea ce priveste daramåtoarea d-voastra intrebare, in afara de faptul ca este gresit formulata, cred ca ati mai si gresit adresantul. De ce ma intrebati pe mine? Intrebati-i pe ei. Eu cel mult as putea face presupuneri. Considerand, de exemplu, ca domnia voastra a identificat corect situatiile in care Dl.Goe vorbeste serios despre lucruri serioase 🙂 care au ramas necomentate de catre comentatorii seriosi (din aceia care, cu exceptia notabila a lui Sorin Cucerai, pe aici pe la Corabia lipsesc cu desavarsire 😉 ) pot presupune ca asta s-a intamplat pentru ca domniile lor (cuminti) n-au vrut sa-l contrazica, contrarieze sau sa-l aprobe pe dl.Goe, lasandu-va d-voastra nesperata sansa de a o face, pe blogul de la Corabia. P.S. Care va sa zica ca aveti rude la CERN si stiti mai bine. Bravo. Nu e rau. Sa ne tineti la curent. Aci la Corabia. Apropo, ati citit „Corabia Nebunilor”? Este o lectura obligatorie pe care i-o recomand si d-lui Merfu, care iata stie la ce sunt bune pastilele dupa culoarea lor.

  @Sorin Cucerai – Admirabi efortul de a strecura informatii si idei printre molozul imaginatiei autorului Planetei Ou. Am senzatia ca ati dori sa-l convingeti cu argumente, cu informatie, prin mijloace rationale, ca bate câmpii, avand sentimentul geniului neinteles. Adica sa-l aduceti pas cu pas la concluzia pe care dl.Goe i-a oferit-o de-a gata de la bun-inceput, sperand poate ca astfel o va accepta mai usor. Va urez succes. Deocamdata sunteti in avantaj pentru ca „geniul” n-a ajuns inca la concluzia ca mesajele d-voastra ar trebui sa devina din randul celor ce n-au fost spuse niciodata.

  Dam timpu-napoi si suntem copii. Ce esti copil? Ce-a fost spus, spus ramane…”

  Apreciază

 3. stely said

  „dărîmatoarea mea întrebare” avea alt scop ,dar domnia ta ,d-l Goe ,preocupat fiind să-i demonstrezi lui Viorel Padina că posezi
  mijloace de demolare a sa , ca scriitor cît si ca om , cu mult mai mîrlănesti ,mai mitocănesti ,mai mincinoase şi mai incorecte decît el, nu ai văzut.
  El nu a venit aici ,în casa ta ,să-ti facă praf scrierile sau să-ţi ia peste picior ,să-ti umilească sau să-ţi jignească prietenii. El nu a făcut decît să te forţeze să-ţi declini identitatea cu unicul scop de a se lupta cu tine nu cu vorbe în vînt ci cu faptele care se văd .

  Apreciază

 4. Dl.Goe said

  @Stely – D-na deveniti obositoare. Nu cred ca acesta este scopul d-voastra.

  a) Nu posed nici mijloace si nici motive de demolare a lui Viorel Padina ca scriitor si ca om. O poate face si singur destul de eficent. Harjoana mea este strict cu personajul virtual AVP si s-a declansact direct la augusta-i initiativa. Stiu ca aveti abilitati de arheolog astfel incat sapatrurile in istorie ar putea sa va lumineze in aceasta privinta.

  b) Daca personajul AVP este atat de delicat si de sensibil la „mojiciile” virtuale ar trebui sa nu le mai practice el insusi. Sa se abtina. Altminteri nu are decat sa suporte consecintele pe delicatu-i sorici. Nu se poate si cu sula-n cur si cu sufletu-n rai.

  c) Eu nu m-am dus in casa lui AVP. (Sunteti in confuzie sau sunteti diversionista) ci pe blogul sau public unde domnia sa emite opinii publice. Si nu pentru a-i jigni prietenii ci pentru a comenta liber in virtutea dreptului la opinie. Opinie contra opinie. Nici n-am stiut ca aceia sunt prietenii sai. Sunt? Mi-am exprimat doar opinia si daca s-a intamplat sa fie una ironica asta este. Sper ca-mi acordati dreptul de a avea opinii ironice, in special despre lucrurile ridicole exprimate public. Cat priveste „prietenii” (participantii la trafic) le-am raspuns direct, fiecaruia, vizavi de interventiile si interpelarile lor, adesea mizerabile, practicate in spirit de turma (haita de oi 😯 ) si nu in calitatea lor de supusi ai regelui de la Corabia. Revedeti va rog materia din urma.

  d) Nu vad ce putere ar trebui sa aiba, ca argument, faptul ca AVP nu (mai) comenteaza pe Arca lui Goe. Nu comenteaza pentru ca nu simte nevoia sau pentru ca nu e in stare sa spuna ceva interesant ori destept, nu pentru ca mi-ar face mie vreo favoare. Vad ca (p)reluati acest argument pueril: nu comentez la tine, nu comenta la mine. E invalid. Ce? AVP comenteaza numai la cei care comenteaza la Corabia? Pai ar ramane omul necomentat.

  e) Aveti un fix cu identitatea declinata. Ce treaba are identitatea cu mesajele continute in comentariile postate in blogosfera? Daca domnia voastra sau AVP aveti ceva de contestat in legatura cu continutul textelor aveti libertatea sa o faceti. Aici, acolo, oriunde. Dorinta de avea ca tinta o persoana, atunci cand nu te descurci pe text, este mizerabila, abjecta. Este mijlocul cel mai des folosit de catre idolul d-voastra, acela de improsca cu rahat persoanele care il deranjeaza. De fiecare data cand a avut impresia ca a aflat persoane in spatele personajului „Dl.Goe” n-a pregetat sa se dededea la mizerii, ca un guzgan oarecare.

  „El nu a făcut decît să te forţeze să-ţi declini identitatea cu unicul scop de a se lupta cu tine nu cu vorbe în vînt ci cu faptele care se văd .” – Ha, ha, ha, mai doamna mai. Adica n-are ce contesta in ceea ce spun si atunci incearca strategia alternativa: in ciorapi sa ne mirosim. Zi tu cine esti si ce realizari marete ai si daca nu esti de anvergura auctorului Planetei Ou (au, au, au) atuncea n-ai tu voie sa ridici vorba la mine. Zau? Stely, Stely, draga, cererea ta este de doua ori naiva. Mai intai ca toata lumea stie ca Planeta Ou este cea mai mareata creatie literara, filosofica si stiintifica de sub Soarele clocitoare asa incat chiar n-ar putea avea nici cea mai mica importanta ce persoana anume creaza personajul Dl.Goe (sau altul). Nu? Si mai apoi ca in blogosfera, madam, se ciocnesc existente momentane, eroi ai clipei, atat cat pot fi ei in fiecare clipa, spontan, cu abilitatile lor vorbitoare decantate din trecuturi si nu broaste testoase care-si carå trecutul in spate sperand la protectii de fuste. Ca bonus ar mai fi de zis ca-carapacea trecutului lui AVP cu care se mandreste atat nu-i decat o gaoace de ou din care n-a eclozat nimic. A spart oul si l-a mancat. Si acum face foamea. Va amintiti desenele animate cu Calimero? AVP este Calimero-n blogosfera.

  Apreciază

 5. Dl X said

  Nu posed nici mijloace si nici motive de demolare a lui Viorel Padina ca scriitor si ca om. O poate face si singur destul de eficent. Harjoana mea este strict cu personajul virtual AVP si s-a declansact direct la augusta-i initiativa

  Pai daca dvs aveti ce-aveti cu „AVP”, ce tot aveti cu „Abalaru” si cu „Viorele”, draga mincinosule ? 🙄

  Sunteti o ghicitoare atat de simpla, vai :

  el se jura ca nu fura
  dar l-am prins cu rata-n gura

  bleah

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   „D-le” X – Sunteti inepuizabil dar reusit sa ma dezamagiti teribil expunandu-va atât de brutal limitele. Cum puteti confunda cu atata nonsalanta „cuvintele” (banalele cuvinte) cu semnificatiile lor? Cum? Deci daca pronunt „Abålaru” inseamna ca atentez la siguranta unui cetatean anume? „D-le” X – cuvântul „câine” nu muscå. N-are cum. Nu va pot sparge capul cu cuvantul „scaun”. Mai ales cu scaune moi. 😉 Viorindu-l pe Abalaru bat numai si numai in AVP, singurul dintre ei care apare in hyperspatiu si care se enerveaza prosteste. Nu-i smulg uluci din gard cetateanului, nu-i fac curte nevesti-si, nu-i scuip in oala cu fasole, nu-i fur banii din ajutorul de somaj, nu-i bag inverse la banca la care nu-si achita ratele la timp, nu-l scot din Istoria Literaturii Romane (unde nimeni nu l-a bagat inca), nu-i sterg si nu-i modific capodopera. Nimic, dar nimic din toate acestea. Tot ceea ce fac are strictamente de-a face cu AVP. Totul are efect numai si numai asupra aceste tragice embleme: AVP. Incolo nu. Despre ce ratza vorbiti? Sincer acuma. Haide va rog eu frumos, sunt sigur ca puteti duce acest rationament pana la capat.

   Apreciază

  • Dl X said

   Dle Goe, „AVP” este un nume virtual, iar „Abălaru” este o persoană reală. Spre a păstra paritatea în disputa dvs cu „AVP”, pe care de fapt îl atacaţi impardonabil şi laş în persoana reală „Abălaru”, ar trebui să ne spuneţi şi dvs numele real. Altfel, atâta timp cât dvs insultaţi şi calomniaţi persoana reală „Abălaru” – numind-o ca atare, cu nume şi prenume, locaţie, profesie, familie etc -, deşi pretindeţi fariseic că vă hârjoniţi cu „AVP”, şi o faceţi la modul delictual, vă reamintesc că tocmai a intrat în vigoare un nou cod civil, stimabile.

   Dl X

   Apreciază

   • arcaluigoe said

    @”D-le” X – Iarasi chix. Despre ce insulte si calomnii este vorba? Va arde de gluma? Sa folosesti un cuvant („Abålaru”), care intamplator este numele unei persoane, este o in sine o insulta si/sau o calomnie? O fi daca zicei domnia voastra „dl” X. Dar eu nu cred. Nu vad de ce ar trebui sa-i fie rusine cuiva de numele sau. La urma urmei nu si l-a ales singur.

    Si acesta nu este singurul etaj comic din prea densul d-voastra mesaj. „Dl” X il someaza pe Dl.Goe sa-si spuna numele. 🙄 Tare poanta. Ca sa poata in replica si AVP sa-l „insulte” si/sau „calomnieze” pe Dl.Goe, pronuntandu-mi numele? Ok, se face. Numele meu este „Popescu”. Popescu vs. Abålaru. Multumit?

    P.S. Ati citit noul cod penal? Hm. Interesant. Si ce altceva va face sa jucati in blogosfera partitura avocatului ratacitor, „d-le” X? As zice ca aveti stofa de avocat. Dupa dieta. 😉

    Apreciază

    • AVP said

     Am folosit eu expresia „codul penal”, Dle Goe ? Nu cumva a folosit-o mai intai subconstientul dvs, care se simte cu musca pe caciula ?

     Una e să-l faci cum îţi vine le gură pe un nick oarecare, despre care nu ştii cine e şi deci n-ai cum să-l insulţi ori să-l calomniezi (din moment ce nu ştii cine e), şi cu totul altceva e să jigneşti ori să calomniezi în mod nemijlocit o persoană reală, folosindu-te de insemnele sale de identitate şi chiar de locaţia sa reală. Fie numai şi pentru faptul că persoana respectivă ar fi discreditată astfel în faţa familiei sale (de cele mai multe ori pe nedrept sau folosind minciuni şi diversiuni ordinare), ar fi de ajuns ca orice instanţă de judecată onestă să ştie ce are de făcut cu insultătorul ori calomniatorul. Iar faptul că acesta din urmă se bazează pe cagula poreclei spre a se deroba de orice responsabilitate nu e decât încă o dovadă a inconştienţei sale.

     Vă rog să încetaţi cu hărţuiala dvs penală – singur aţi spus-o! – Dle Goe.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     „D-le” X – Trec peste scaparea domniei d-voastre, accidentale, de a semna cel mai recent mesaj cu emblema „AVP” (parca n-ati sti ca AVP nu comenteaza pe Arca si mai ales nu se ascunde ca un las sub pseudonime precum „dl. X”. Aveti grija ca daca afla va reclama sau poate chiar va da in judecata), pentru a insista asupra unor aspecte pe care le tot ignorati. Sa acuzi pe cineva de faptul ca ar practica „insulta” si/sau „calomnia” este in sine o insulta si o calomnie (penala 😉 ) daca nu mentionezi un exemplu, doua, macar, pentru a sustine acuzatiile. „D-le” X despre ce calomnii vorbiti? Aveti proprietatea termenilor? Va repet, ceea ce ar trebui sa va fie evident, ca Dl.Goe interactioneaza strict cu Dl.AVP. Nu Dl.Goe i-a asignat D-lui AVP o indentitate in lumea reala, nu Dl.Goe a facut abuz de incredere investigand IP-uri si identitati pentru le face publice impotriva vointei lui AVP, si impotriva oricarei deontologii a comunicarii. AVP este cel care procedeaza in acest fel, penal, publicand date personale, adrese IP, adrese de e-mail, locatii, vizand persoane care nu i-au dat acordul de a proceda in acest fel. Poate de aici musca „penala”. Faptul ca AVP a decis sa-si aduca realitatea in lumea virtuala a fost decizia sa, personala, legata de speranta ca acest gest i va aduce avantaje materiale si „spirituale”, consacrare si faima. N-a fost sa fie. Cand a a facut acest gest AVP si-a asumat constient riscul de a-si expune propria persoana spatiului public. Faptul ca AVP l-a scos la lumina pe Ablaru Viorel nu poate fi un scut, o aparare a mizerabilului AVP, un paratrasnet personal al personajului care este insolent (ca sa nu zic prost crescut) cu alte personaje. Adicatelea nu te lega de obraznicul AVP pentru ca sufera inocentul Abalaru Viorel si familia sa. Ar trebui ca AVP sa incerce altceva in calitatea sa de jurist somer si fara practica, in apararea cetateanului Abalaru Viorel, daca chiar ii pasa de acesta. (Sper din suflet ca nu ma veti acuza de insulta si calominie atata vreme cat respectivele informatii le-a facut cunoscute spre stiinta opiniunii publice chiar AVP, moftologul). Daca veti privi mai atent veti observa ca cel care-l insulta si/sau calomniaza pe Abålaru Viorel este chiar AVP, simpaticul blogger pe post de rege al hyperspatiului. 🙂

     Apreciază

 6. Radu Humor said

  Trezit din mahmureala Sfintelor Sarbatori pe care el le petrece taind lemne iarna si sapand in gradina vara, ca doar pentru el nu exista alt dumnezeu in afara de basescu, cu sfintii lui TRisTmaneanu, Patapievici, Mihaies, Clej, Grebu si inca vreo doi din astia, epava de Corabia s-a trezit vorbind singur pe prispa apartamentului ( cum facea odata biata Steluta, de dupa gardul pe jumatate cazut), avand de asta data drept ascultatoare o alta stea cazatoare in extaz de cate ori aude iesind ceva pe vreunul dintre orificiile Abalarului :

  „Acuma, nefelixitu de @Goe, care se crede emulu lu Nenea Iancu si-al lu Tata Noe, iar nu tovarasu de porcarii al lu “radu humor” si-al altor troli la fel de nasparlii, amantii Troacii, o sa-si carpeasca Harca si-o sa revina la coada vacii, chemat de misiunea-i, de…!”
  Exista o vorba din popor, ce se tine cu mult spor :
  Surdul n-aude, dar le potriveste !
  Cam asta-i Abalaru …
  Ca-i surd si n-aude, n-ar fi nimic : exista si aparate auditive care prind si cea mai neinsemnata fasaiala si nu pot sa cred ca cineva din Germania de exemplu, nu i-ar fi trimis pe langa banii cersiti si un asemenea aparat !
  Numai ca avand impresia ca le potriveste oricum, rizidentul prefera sa lase impresia ca nu-i lipseste nimic in afara de bani .
  Pe care daca i-ar avea ar rupe gura targului cu opera sa viitoare ( cu conditia sa mai gaseasca ceva manuscrise prin cele poduri parasite , reusind sa sara de ametitoarea cifra de 57 de pagini) pe care o tot posteaza de s-ar plictisit si el de ea, daca n-ar fi si amnezic, uitand de cate ori le-a mai prezentat ca la circ , schimband din cand in cand doar costumatia de clovn !

  Apreciază

 7. Magda said

  A murit Alexandru Mușina Autor: Monica Andronescu

  Cunoscut scriitor român, poet, eseist, publicist și editor, Alexandru Mușina a murit astăzi, la doar 59 de ani, după o suferință îndelungată.

  Născut pe 1 iulie 1954, Alexandru Mușina a fost membru al Cenaclului de luni, doctor în litere la Facultatea de Litere a Universității din București (din 1996) și profesor de Creative Writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov.

  Debutează în volumul colectiv de poezii Cinci, la Editura Litera, în 1982, iar individual cu Strada Castelului 104, la Editura Cartea Românească, în 1984. Dintre volumele lui, amintim „Regele dimineții”, „Album duminical”, „Budila Express”… Introducere la „Budila Express”: „Cei care m-au iubit au murit înainte de vreme, / Cei care m-au înţeles/ Au fost fost loviţi pe la spate şi înmormântaţi în grabă, cei /Care mi-au tras la xerox programul genetic au înnebunit /Şi-şi plimbă în soarele amiezii / Privirea tumefiată, creierul mirosind a cloroform”.

  Ultimele sale volume publicate au fost Regele dimineţii (poezie, Editura Tracus Arte, 2009) şi Nepotul lui Dracula (roman, Editura Aula, 2012). Alexandru Muşina a fost laureat al Premiilor Observator cultural, la Categoria Poezie, pentru volumul Regele dimineţii.

  Apreciază

  • Stely said

   Dumnezeu sa-l ierte !.

   Micile daruri:

   Daruri ale aerului, ale luminii obosite,
   Ale unui Dumnezeu tot mai indepartat. Semne vagi
   Pe spatele Diagramelor lui.
   Cind tot ce ai iubit se scufunda incet,
   In aer, in lumina, in mizga din creier…
   Si ramin… Ce ramin? Mici reflexe in aer,
   Cicatrici, o muzica ce dilata
   Imperceptibil celulele.
   Pina adormi. Sau te trezesti? Pina recazi
   In zgomot, in chingile poftei, ale viselor,
   Tot mai cleioase, tot mai speriate.
   Ca si trupul. Tot mai inspaimintat:
   De lucruri, de cuvinte. Lacuri de mercur
   Acoperind tot ce a fost.
   Tu, stringe din dinti, tine ochii deschisi,
   Tine aproape! De lucruri, de cuvinte.
   Doar acolo, acolo mai ies la suprafata
   Reflexele, vocile, micile daruri
   Ale aerului, ale luminii, ale unui Dumnezeu
   Tot mai indepartat.

   Regele diminetii, 2009

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: