(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Gaddafi. Un dictator mai putin…

Posted by Arca lui Goe pe august 28, 2011

„Dacă un dictator al secolului XX cade, înseamnă că el s-a sinucis.” 😉 – Adolf Hitler (dictator in secolul trecut)

Muammar al-Gaddafi a fost un dictator sângeros, avid, fara limite, de putere, avere si marire, un vector al totalitarismului pe care l-a perpetuat din mileniul trecut in mileniul actual, dupa o perioada de domnie de 42 de ani, una dintre cele mai lungi din istorie, cea mai lunga printre lideri arabi fara origini monarhice. In timpul domniei sale, a abolit constitutia precedenta si a concentrat intreaga putere economica si militara in mâinile sale, facandu-se cunoscut ca promotor al terorismului international de stat si ca satrap nemilos al popurului libian caruia i-a supt sudoarea vreme de aproape o jumatate de secol, lipsind triburile libiene de drepturile cele mai elementare ale omului. Autor al mai multe crime impotriva umanitatii, avea si veleitati de lider regional, fiind presedinte in exercitiu al unei organizatii a continentului african, calitate in care a propus iesirea din sistemul financiar global si inlocuirea dolarului american cu o moneda unica africana.

Barack Obama, presedintele Statelor Unite, a comentat luni situatia din Libia, sustinand ca regimul lui Moammar Gaddafi este terminat, iar viitorul Libiei este in mainile poporului sau. 🙄

Recent un grup de tineri protestanti, incurajati de catre opinia publica interna si internationala, profitand de primvara araba, au declansat revolutia iasomiei, reusind sa-l rstoarne pe sangerosul dictator in pofida aparatului de opresiune pe care acest il detinea si pe care l-a folosit prompt in tentativa sa de a se agata de putere, producand o baie de sange in tara sa, ucigand pe durata protestelor mai mult de 500 de oameni, inainte de a fugi din tara. Libia e libera. Militantii pentru drepturile omului, pastrand dreapta credinta in Dumnezeu, au preluat puterea, in numele poporului libian.

7 răspunsuri sa “Gaddafi. Un dictator mai putin…”

 1. Mă bucur ori de câte ori cade un dictator.

  Apreciază

 2. Domnisoara Aurora said

  Dictatorul Gaddafi chiar incalca drepturile elementare ale omului. De exemplu avea o garda personala formata exclusiv din virgine.

  Apreciază

  • eungen said

   :-/ …nu-i un exemplu potrivit. Daca avea si d-alea „foste”, putea fi suspectat ca are harem, nu garda. Si ce drepturi ale omului a incalcat prin asta?… A refuzat la interviu solgeri strong, ori a acceptat toate CV-urile, insa a masluit rezultatele ca sa se simta prezentator la concursul de miss? Oricum, excentricitatile lui in genul Radu Mazare, deranjau mai mult pe musulmani decat pe altii.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Chiar asa! Ce s-o fi ales din garda de corp a ex-dictatorului Gaddafi?

   Apreciază

   • eungen said

    Mea culpa… nu-s interesat/informat suficient in subiect, iar o afirmatie trunchiata m-a provocat la remarcile de mai sus… Nu stiam ca respectivele „garzi” erau traficate intre membrii familiei dictatorului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: