(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ultima ora

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 11, 2011

Stire de ultima ora: AVP si-a „privatizat” blogul. Incepand de azi 10 Octombrie 2011, opinia publica si omenirea nu vor mai avea acces la inestimabilele profetii si informatii furnizate cu generozitate pana acum. Doar o mâna de alesi (din pacate mult mai putin de 12) vor beneficia de izvorul intelepciunii si talentului avepian, pe blogul transformat intr-un club privat. 

Presupun ca minunea va tine cel mult de trei zile. Maxim-maximorum. 

P.S. Oare AVP ar fi in stare sa-si doneze creierul? Ca sa ajute stiinta sa inainteze catre vârful sagetii timpului din vârful Palanetei Ou? Aceasta e intrebarea.

Tradare, tradare, tradare. De trei ori tradare.

Tradarea no. 1. Gândul neglijent. Facînd mai multe lucruri deodata, precum Napoleon Bonaparte (care statea simultan pe cal si privea la dreapta) cu care de altfel si seamana foarte bine, un vizitator anonim, Dl.X, ce scrie la doua mâini si mai multe capete, obisnuind sa practice din anonimant avocatura in favoarea lui AVP, intru promovarea literatura a acestuia pe Arca lui Goe,  s-a tradat intr-un moment de vinovata neglijenta, semnand simplu AVP. A uitat omul sa basculeze insemnele anonimitatii de la (a) la (b), pardon, in procesul de redactare a comentariilor, ba aici, ba-n Focsani. Tocmai el care declarase ca detesta si nu intelege insistenta laşa a unora de a-si pastra anonimatul. Asa se face c-a ramas X-Catrina fata batrana.

Tradarea no.2. Gândul sociopat. La sugestia ca insolentele pe care le suporta ar fi rezultatul firesc al insolentelor pe care le practica i-auzi ce gaseste AVP de cuviinta sa raspunza: „Una e să-l faci cum îţi vine le gură pe un nick oarecare, despre care nu ştii cine e şi deci n-ai cum să-l insulţi ori să-l calomniezi (din moment ce nu ştii cine e), şi cu totul altceva e să jigneşti ori să calomniezi în mod nemijlocit o persoană reală, folosindu-te de insemnele sale de identitate şi chiar de locaţia sa reală. Fie numai şi pentru faptul că persoana respectivă ar fi discreditată astfel în faţa familiei sale (de cele mai multe ori pe nedrept sau folosind minciuni şi diversiuni ordinare), ar fi de ajuns ca orice instanţă de judecată onestă să ştie ce are de făcut cu insultătorul ori calomniatorul. Iar faptul că acesta din urmă se bazează pe cagula poreclei spre a se deroba de orice responsabilitate nu e decât încă o dovadă a inconştienţei sale. ” – Pentru AVP si incredibila logica avepiana o persoana pe care el nu o cunoaste nici nu exista, este o simpla ipoteza, numai buna de folosit pentru defulare, asa… o entitate fara familie, fara prieteni, fara sine.  Ba care nici macar n-ar avea voie sa riposteze in vreun fel pentru ca avepel e protejat prin asigurare la ADAS: si-a spus numele si prenumele si deci are voie sa omoare anonimi. Nu-i da prin cap ca daca n-o sti el ce persoana e in spatele unui nick, o sti poate familia nick-ului si/sau prietenii sai. Sau macar persoana in chestie. Ma rog, sociopatie in toata regula. Un efect colateral al unei stari mai generale a inconstientei sale si al incapacitatii de a accepta parteneri de discutie. Partea proasta este ca dl.AVP nu practica (dupa cum in mod mincinos incearca sa sugereze) „facutul cum iti vine la gura doar pe nick-uri oarecare, despre care nu ştii cine sunt şi deci n-ai cum să-l insulţi ori să-l calomniezi (din moment ce nu ştii cine e.) „  n.b. Auzi logica! ci si pe persoane cu notorietate publica. Pur si simplu „omul” n-a auzit de proverbul „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”, iar daca o fi auzit, atunci oricum la el n-ar aplicare ca el e geniu. Pustiu.

Tradarea no.3. Gândul panicat. Intr-un moment de råvåşire, blogger-ul AVP si-a mutat blogul din (hyper)spatiul public in (sub)spatiul privat, ne realizand ca egoul sau nu va putea rezista prea mult timp in captivitate aseptica si sterila claustrare si nici ca inevitabila sa revenire in spatiul public nu se va putea face fara prejudicii de imagine.  N-ar fi insa nici prima, nici ultima proba a labilitatii sale, de blogger care se cauta de atata amar de vreme fara sa se gaseasca.

Update: Dupa 3 zile (pe 13 oct) bloggerul AVP a inviat pentu a le transmite discipolilor sai urmatorul mesaj:

„Nu voi redeschide dezbaterile pe acest blog decat in momentul in care voi gasi posibilitatea tehnica de a bloca doi spameori deosebit de virulenti – @Dl Goe si @Radu Humor -, care de ani de zile imi toaca nervii ceas de ceas, precum picatura chinezeasca. Multumesc pt intelegere.”

Cat de nesimtit trebuie sa fii pentru a livra cu convingere un astfel de mesaj in care incerci sa dai vina pe altii pentru propriile limite, blocaje, neputinte?

Update 2: Pariuri Sportive

A. Cat de mult poate dura miscarea Occupy Wall Street? – Pariuri Sportive !!! Okazie ! 1 EUR

Protestul intitulat „Occupy Wall Street” a ajuns, deja, la a 32-a zi de desfasurare si a devenit un fenomen global, atragand tot mai multi oameni afectati de criza economica. Dar cat poate continua aceasta manifestare vag definita, care nu are, oficial, niciun lider? Nimeni nu poate stii cu siguranta, insa, potrivit unui specialist in stiinte politice intervievat de CNN, protestul a ajuns deja la o amploare nebanuita. „A mers mai departe decat ar fi banuit oricine. Este uimitor ca a rezistat atat timp. Ceea ce vedem nu are precedent”, a decarat Michael Heaney, profesor de stiinte politice la Universitatea din Michigan (care n-a auzit de Piata Universitatii).

B. Apropo de subiectul pariului A. acesta a fost luat in dezbatere si de catre AVP. Ceea ce sugereaza pariul sportiv B: Cat ii va mai tine AVP in sus-pans pe fanii sai cu o falsa problema? Si daca a blocat dezbaterile 🙄 de ce nu posteaza (fara riscuri) articolele anticipativ-optative? Ce-l retine? Ma gandesc sa-i ofer solutia castigatoare la framantarile sale dar parca, parca i-as mai da timp de gandire pentru a gasi singur iesirea din situatie. Pana atunci tin sa-i anunt pe fanii sai (care bântuie pe aici cu niste sperante de neînteles) ca au alternativa la blocajul mediatic al maestrului claustrat intr-un silentum stampa lugubru:

AVP News

AVP Final Layout

49 răspunsuri sa “Ultima ora”

 1. Dl.Goe said

  O precizare. Ceea ce AVP numeste insulta/calomnie este simpla utilizare/mentionare a unor cuvinte precum „abålaru”, „corabia”, „viorel”, „somer”… Incolo nu.

  Doua precizari. Din ne/fericire AVP nu este singurul geniu social existent pe piata. Nu. Nici vorba. Exista o abundenta de genii. Inflatie chiar. Uite doua exemple dragute, de cam aceeasi anvergura:

  Geniul X1
  si
  Geniul X2

  Apreciază

 2. sorin cucerai said

  Ca sa lamurim chestiunea cu „calomnia” si „insulta”, sa vedem prevederile Codului Civil.

  Sectiunea 3 – Respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane

  Limite Art. 75
  (1) Nu constituie o incalcare a drepturilor prevazute in aceasta sectiune [adica dreptul la libera exprimare, la viata privata, la demnitate si la propria imagine] atingerile care sunt permise de lege sau de conventiile si pactele internationale privitoare la drepturile omului la care Romania este parte.
  (2) Exercitarea drepturilor si libertatilor constitutionale cu buna-credinta si cu respectarea pactelor si conventiilor internationale la care Romania este parte nu constituie o incalcare a drepturilor prevazute in prezenta sectiune.

  Prezumtia de consimtamant Art. 76
  Cand insusi cel la care se refera o informatie sau un material le pune la dispozitia unei persoane fizice ori persoane juridice despre care are cunostinta ca isi desfasoara activitatea in domeniul informarii publicului, consimtamantul pentru utilizarea acestora este prezumat, nefiind necesar un acord scris.

  Apreciază

 3. constat said

  a scos capsoru’ avp, cica e-n constructie. L-o fi piratat careva. Altfel greu de crezut ca a renuntat benevol la gimnastica internetiana. Desi un dubiu ramane: simultan, cam toante blogurile sale erau puse pe regim privat.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   AVP asta e ca un copil mare. Si-a pierdut urma trei zile, risipite din timpul limitat alocat producerii de op la blog, ca sa stearga urmele d-lui Goe. Complet induiosator. Sufletul cârpa-l fac. Sterg podele calcate de tine… etc. Si-a pierdut vremea ca sa stearga mesajele d-lui Goe, care initial fusesera acceptate, iluzionandu-se, iarasi, ca istoria se poate rescrie. In comentariile ramase la vedere, ale lui AVP si ale celorlalti „iezuiti de la Meternich” au ramas o multime de referiri catre un enigmatic d.Goe, omniprezent pe blogul de la Corabia. Gestul sau „cel mai recent” (de pe coaja cea mai recenta a meta-galaxiei) este insa unul emotionant. Induiosator chiar.

   Ma bucur insa ca s-a intors in spatiul public. Intai si intai ca are un umor pe care nu-l poti gasi nicaieri in alta parte si apoi pentru ca blogul sau ramane un reper remarcabil in hyperspatiul virtual, ca ilustrare a efectului oamenilor asupra omului. Omul vag. Omul abstract.

   P.S. Din poza rezulta ca noua constructie va fi realizata de trei personaje (nu de el, cel Unul). Sa fie vorba despre triada AVP-Abålaru-Padina, sau de troica AVP-Stely-Merfu? Vom trai si vom vedea. Veni, vidi, ghici?

   Apreciază

   • constat said

    la titlul de cel mai dezgustator personaj concureaza fara doar-si-poate merfu. Cu siguranta avp se face ca nu-i vede histero-prostia din motive obvioase: a ciripit nea merfu ca ar putea sa traduca din filozofeala avepista si sa le dea „colegilor” canadieni spre lecturare. Si fraieru de avp a pus botu’.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     S-ar zice ca aveti o parere buna despre abilitatea lui AVP de a discerne intre „bun” si „rau”, considerand ca se preface atunci cand afirma ca „merfu” ar fi mai bun, mai onest, mai inteligent si mai de incredere decat Sorin Cucerai ori Mihail Neamtu. Nu pot fi atat de optimist. AVP are nevoie sa creada ceea ce spune. Si chiar crede. A depasit de multa vreme limita implicata in aceste procese de constiinta, credinta, credibilitate, credulitate… si asa mai departe. Este deja in faza in care este 100% sincer in tot ceea ce afirma confundand, din cauza unei usoare aberatii, sinceritatea cu adevarul.

     Apreciază

 4. arcaluigoe said

  Update: Dupa 3 zile (pe 13 oct) bloggerul AVP a inviat pentu a le transmite discipolilor sai urmatorul mesaj:

  „Nu voi redeschide dezbaterile pe acest blog decat in momentul in care voi gasi posibilitatea tehnica de a bloca doi spameori deosebit de virulenti – @Dl Goe si @Radu Humor -, care de ani de zile imi toaca nervii ceas de ceas, precum picatura chinezeasca. Multumesc pt intelegere.”

  Cat de nesimtit trebuie sa fii pentru a livra cu convingere un astfel de mesaj in care incerci sa dai vina pe altii pentru propriile limite, blocaje, neputinte?

  Apreciază

  • constat said

   e mult mai simplu: abalarului i-a secat putul inspiratiei. A se vedea subiectele scoase de la naftalina repetat, postarile care abunda de aceleasi fantasme (cel mai tare din parcarea cosmica, exempli gratia, oops, si alte cretinisme). A scris poemu otelit , ceva pagini inspirate din povestea lui ave si gata. Adios.

   daca in schimb motivul real este cel invocat de el … e jale: e boala psihica. Vinovati sunt (si) alde stely, merfu-gogomanu, care ii umfla cu pompa resturile de orgoliu. Culmea , el , abalaru, care vbeste mizerabil, invoca limbajul altora.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Dl. AVP este un personaj prin excelenta tragi-comic.Lipsit de orice discernamant, personajul este incapabil sa evalueze efectele actiunilor pe care le intreprinde, insistand cu supralicitari hilare, dupa fiecare cucui pe care-l face lovind zidurile, cu capul sau mare si tare. Asta este partea sa comica. Partea tragica vine din ideea bizara ca, indiferent cat de rudimentare si gresite ar fi niste mijloace, ce se deovedesc din ce in ce mai contra-productive si mai nocive, cu fiecare utilizare, succesul ar trebui sa vina prin insistenta si repetitie. Distractie pana la tencuiala.

    Apreciază

 5. rebeliunea minerală said

  Nimic nu pune mai bine-n deriziune şi grotesc solemnitatea eroismului, cât slava unui măscărici smiorcăit.

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Bă, hai vă rog puţină linişte că vreau să vă zic un cântec. E un cântec care loveşte in toata lumea. Hai bă ştirbule taci şi tu acolo în fund la naşu. Că e un cântec de pârnaie, că poate unii a fost, poate alţii n-a fost . Că aşa e, parinţii munceşte şi copiii e golani şi cheltuieşte. Hai vă rog io puţină linişte:

   Mama de mai ai copii
   Pe la Cluj sa nu-i mai tii
   Ca la Cluj viata e grea
   Zace tineretu-n ea.

   Ceasu-acesta ne desparte în al nostru vieţii drum,
   Bis
   In clipa care rămâne îmi iau rămas bun de la tine.
   Acum, te rog eu, nu mai plânge,
   Alungă-ţi lacrima din ochi

   Bis:
   Şi să-mi zâmbeşti ultima dată,
   Că plec la puşcărie, dragă fată !
   iar seara când te vei plimba
   La braţ cuprietenul iubit
   Bis:
   Să-ţi aminteşti măcar odată
   Că te-am iubit cu inima curată

   Stau la umbra zidului,
   Mănânc pâinea statului,
   Mămăligă şi cu caş,
   Viaţă de puşcăriaş.
   Refren:
   Bis
   Urcă-te mamă pe cruce
   Să vezi duba cum mă duce.
   Mă duce, mă ocoleşte
   Şi laGherla mă opreşte.

   Mamă câţi copii mai ai
   Pe laGheria să nu-i dai.
   Că Gheria e zid de piatră
   Nu vezi mamă, nu vezi tată.

   Refren:
   Bis
   Urcă-te mamă pe cruce
   Să vezi duba cum mă duce.
   Mă duce, mă ocoleşte
   Şi laGherla mă opreşte.

   Mamă câţi copii mai ai
   La Jilava să nu-i dai.
   Jilava e zid de flori,
   Nu vezi fraţi, nu vezi surori.

   Cules de la Gole Marlus Daniel, 17 ani, nov. 2000

   Printr-o claie prăfuită de cărţi vechi (am o predilecţiune pentru vechituri), am dat peste un
   volum mai nou: Novele cu şase gravuri. Deschid şi dau de istoria unui rege al Scoţiei care
   era să devină prada morţii din cauza unui cap de mort îmbălsămat. Închipuiţi-vă însă că
   pe cine l-a pus litograful să figureze în gravuri de rege al Scoţiei? Pe Tasso! Lesne de
   explicat: Economia. Am scos întradins portretul lui Tasso spre-a-l compara. Era el, trăsură
   cu trăsură. Ce coincidenţe bizare pe faţa pământului, îmi zisei zâmbind prin visarea mea.
   Putea-s-ar oare întâmpla unui Tasso o istorie asemenea celeia ce-o citeam?…

   Uitasem însă că tot ce nu e posibil obiectiv e cu putinţă în mintea noastră şi că, în urmă,
   toate câte vedem, auzim, cugetăm, judecăm nu sunt decât creaţiuni prea arbitrare a
   propriei noastre subiectivităţi, iar nu lucruri reale. Viaţa-i vis.

   Apreciază

 6. habar n-am said

  Sa-mi fie cu iertare. N-am inteles asocierea dintre cantecul (cules) si fragmentul din minunata proza. De multe n-am eu habar… Ma consolez cu dorul ce-mi veni de Rugaciunea din „Norma”.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   „Buna! Sunt deja clasa a IX si nu stiu ce carti sa citesc.Spuneti-mi va rog niste carti interesante adica ceva nuvele,romane. Multumesc mult!”

   „Buna. Ai putea sa incerci Scrisoare de dragoste, Invitatie la vals sau Elevul Dima dintr-a saptea -de Mihail Drumes, Doi ochi albastri – Thomas Hardy, Panza de paianjen – Cella Serghi, O plimbare de neuitat – Nicholas Sparks, Pe aripile vantului . etc . eu le-am citit si mi-au placut. Lectura placuta !”

   P.S. Exista desigur legaturi (interconexiuni) intre orice si orice. Lumea este ca o panza de paianjen. Nu poti atinge un nod fara sa o faci sa vibreze toata. A descoperi legaturi intre noduri indepartate din univers poate fi un exercitiu interesant. Verigile de legatura propuse, pe web, de catre domnia voastra in tandem cu domnia Rebeliunii Milenare (care gaseste pe drept cuvant mortalina in versificaţia “…viaţa e grea / zace tineretu-n ea.” e mortală: “ea” în “grea”!) sugereaza un traseu de legatura intre „viata grea care-i un vis”. Exista legaturi, de exemplu intre Serban Huidu si Frank. Frank Timiş. Neaccidentale. Dar intre câte altele nu exista legaturi. Cum ar fi intre starile blogurilor lui Dorin Tudoran si Viorel Padina… sau… sau nu

   P.P.S. Apropo ce recomandari de lectura ati face unei fetite oarecare din clasa a IX? Ati citit O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks?

   Apreciază

   • habar n-am said

    Regret (luati-o numai ca un mod de-a spune), n-am citit nici una din cartile citate.
    De d.nii Huidu si Timis n-am auzit. Sper sa nu fie foarte grav.
    Cum imi pot da cu parerea despre existenta sau absenta unei legaturi intre starile (?) celor doua bloguri ? De unul stiu foarte putin spre nimic, celalalt era preferatul meu. E voie, nu ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     x) Ce-ntrebare!!! „E voie, nu?”. Nici daca ar exista putinta interzicerii nu s-ar interzice voia respectiva.

     y) „…era preferatul meu…”. Dar de ce „era” si nu „este”? Nu mai e? 🙂 Nu intreb care-cum pentru se cam stie.

     z) N-ati citit niciuna din cartile citate. 🙄 Si nici filmul nu l-ati vazut. Sa zicem ca v-as crede. 😉 Dar asta ar putea face si mai interesante recomandarile de lectura pe care le-ati putea face unei eleve de a-IX-a. Nu credeti? Macar una.

     Apreciază

 7. habar n-am said

  Sincer.
  x) –
  y) Uitandu-ma pe Google, am facut cunostinta cu N.Sparks. Are o carte despre o dragoste nemuritoare…
  z) In casa noastra locuia o matusa cu gusturi total diferite de cele ale parintilor mei. Asta face ca pe la 14 ani am citit de-a valma „Amantul dnei. Chatterley”, „Nostradamus”, romane istorice, biografii de pictori celebri, clasici rusi si bineinteles, lecturi obligatorii de scoala. Evident, pe clasicii rusi i-am recitit de alte cateva ori, ca noi !. Acum nu mai citesc decat romane politiste americane !!!! Doriti amanunte ?!?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu stiu. Depinde e amanunte. Oricum ar fi binevenite.

   P.S. Asadar domnisoarei dintr-a-IX-a ii recomandati „Amantul dnei. Chatterley” si biografii de pictori celebri. Nu e rau. Apropo ati auzit ca Van Gogh nu s-ar fi sinucis ci ca ar fi fost ucis intr-un accident de catre niste adolescenti (cam de varsta clasei a-IX-a), care se jucau cu un pistol defect. Mi-ar parea foarte rau sa fie asa pentru ca in acest caz Scrisoarea Imaginara a d-lui Paler catre dl. Van Gogh si-ar pierde toata substanta, si nici Lanul de grâu cu corbi nu mi-ar mai putea trezi aceleasi sentimente.

   Apreciază

   • habar n-am said

    Asadar, va emotioneaza Lanul de grau cu corbi.
    Desi nu ma prapadesc dupa Magritte, eu am o adevarata obsesie pentru L’Empire des lumières. Ma intriga…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     De la „o adevarata obsesie” la „ma intriga” re/simt o mare de/cadere. Ati putea explicita ce anume va intriga in obsedantul L’Empire des lumières? Care anume va intriga cel mai mult?

     Apreciază

 8. rebeliunea minerală said

  În clasa IX-a : Viaţa şi opiniile lui Zacharias Lichter (Matei Călinescu), De veghe în lanul de secară (J D Salinger), Douăsprezece scaune (Ilf şi Petrov),……Esenin

  Apreciază

 9. Arca lui Goe said

  Update 2: Pariuri Sportive

  A. Cat de mult poate dura miscarea Occupy Wall Street? – Pariuri Sportive !!! Okazie ! 1 EUR

  Protestul intitulat „Occupy Wall Street” a ajuns, deja, la a 32-a zi de desfasurare si a devenit un fenomen global, atragand tot mai multi oameni afectati de criza economica. Dar cat poate continua aceasta manifestare vag definita, care nu are, oficial, niciun lider? Nimeni nu poate stii cu siguranta, insa, potrivit unui specialist in stiinte politice intervievat de CNN, protestul a ajuns deja la o amploare nebanuita. „A mers mai departe decat ar fi banuit oricine. Este uimitor ca a rezistat atat timp. Ceea ce vedem nu are precedent”, a decarat Michael Heaney, profesor de stiinte politice la Universitatea din Michigan (care n-a auzit de Piata Universitatii).

  B. Apropo de subiectul pariului A. acesta a fost luat in dezbatere si de catre AVP. Ceea ce sugereaza pariul sportiv B: Cat ii va mai tine AVP in sus-pans pe fanii sai cu o falsa problema? Si daca a blocat dezbaterile 🙄 de ce nu posteaza (fara riscuri) articolele anticipativ-optative? Ce-l retine? Ma gandesc sa-i ofer solutia castigatoare la framantarile sale dar parca, parca i-as mai da timp de gandire pentru a gasi singur iesirea din situatie. Pana atunci tin sa-i anunt pe fanii sai (care bântuie pe aici cu niste sperante de neînteles) ca au alternativa la blocajul mediatic al maestrului claustrat intr-un silentum stampa lugubru:

  AVP News

  AVP Final Layout

  Apreciază

 10. habar n-am said

  Tocmai incepusem sa inteleg cum pot trimite imaginea tabloului de care vorbeam si pe care l-am vazut in original la Venetia in Colectia Peggy Guggenheim (varianta pe care-o prefer).
  Aproape ma hotarasem sa deschid cufarul cu senzatii si emotii pe care mi le transmite.
  Apoi, am vazut ceva. M-am suparat, imi iau papusile si plec ! Pentru un timp…

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   UPDATE: Am atatea exemple despre influenta oamenilor asupra omului incat imi vine foarte greu sa le aleg pe cele mai potrivite pentru a ilustra teoria anonimului influentabil. Recent, habar n-am de ce, Habar N-Am zice ca s-ar fi suparat in asa hal incat trebuie musai sa-si ia papusile si sa se retraga. Ma rog, acesta nu-i un caz potrivit pentru ilustrarea pentru ca e prea enigmatic. Se pare ca gestul sau are legatura cu aceste trei obiecte de arta (vezi mai sus AICI), despre care a marturisit ca-l intriga pana la obsesie (motive existand din abundenta)

   Imi pare rau de emotiile ramase in umbra imperiului luminii. Mare pacat. Dupa un timp se vor stinge, de la sine, in cufar, la intuneric. Macar spuneti ce-ati vazut de v-ati speriat asa rau, ce demon alb, ce pasare albastra, incat ati luat in calcul o retragere (atat de) strategica.

   The empire of light Guggenheim

   Apreciază

 11. Dl.Goe said

  Tocmai cand imi era teama ca nu ma mai cenzureaza nimeni, ca nu ma mai obstructioneaza nimeni, numai asa de-ai dracului, ca sa-mi lase (b/)Arca fara (niciun) rost (pe de rost), ca ajunsesem, sa nu mai fiu banat nici la conu Dorin, nici la dl.AVP, nici la dl.Adrian N, nici la consulas, ba pana si dl.Gogea imi publica mesaje pe sarite, iar despre Dilema Veche nici nu mai vorbesc. Accidententele a la „LIS” (unde d-lui Goe nu-i apar defel mesajele) mi se pareau minore, incat ma pregateam serios sa-mi declar falimentul din postura de arhitect al salvarii libertatii de exprimare cu (b/)Arca. Cand, ce vad? Pe un topic la dl cu nick-ul Niku mesajul cu nr. 13 refuza sa apara. Dupa fulgurante aparitii, in genul particulelor virtuale, mesajele 13, doua la numar, dispar in eter. Ceea ce ma uimeste cu asupra de masura. Revin cu amanaunte dupa ce-mi revin din perplexitate. Daca-mi revin. De ce nea Nikule, de ce? (De curiozitate! 🙂 )

  La loc comanda! Mesajul nr. 13 a fost adjudecat. Cica a fost pana de curent in debaraua lu Niku Electriku. Profit de ocazie sa ma mir inca o data cate de bine informat este in materie de vipbratii politice si sociale pe coaja mass-media si cat de atent la detalii si nuante poate fi bloggerul Niku, care reuseste performanta rara de a oferi elegant relevanta in clasicele sale brif-uri. Daca vreti sa stiti ce se intampla si ce conteaza din ceea ce se intampla in culisele politichiei romanesti, cititi in Debara. La Niku. Pe bune.

  Apreciază

 12. Dl.Goe said

  Nota zilei: Dupa privatizare, urmata de blocare si de o preconizata dezvoltare, blogul lui Viorel Padina face un nou pas. Inapoi. Experimenteaza intoarcerea in trecut. A luat-o frumusel inapoi pe firul apei si iata a ajuns deja in 2010. Presupun ca face acest exercitiu cu un scop anume. Faptul ca si-a inchis blogul si ca apoi l-a intredeschis, (romanta) fara ecou (caci in afara de dl.Goe si dl.Niku nimeni n-a binevoit sa observe cu voce tare fenomenul: panta rhei pe padina) il va fi nedumerit pe poezel. Se va fi asteptand la solidaritate, regrete, rugaminti (nu ne lasa nene) etc… Asa ca a purces, cuminte, in cautarea timpului pierdut… in incercarea de a afla unde si cand (in care vreme) a gresit… Bun re-venit in blogosfera imi ingadui sa-i urez. Si succes in depasirea inconvenabilelor, odioaselor si daunatoarelor agnoase. Existentiale toate.

  Apreciază

 13. Nelu said

  Dl.Goe:”Cat de nesimtit trebuie sa fii pentru a livra cu convingere un astfel de mesaj in care incerci sa dai vina pe altii pentru propriile limite, blocaje, neputinte?”
  O intrebare cu un raspuns evident:Pana la stele! sau:Pana la Stely!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Nelu – Trebuie sa va dezamagesc. Stelele, care cu nici cateva sute de ani in urma erau etalon al departarilor, sunt in fapt foarte aproape, in vecinatatea cosmica imediata a pamantului (aflat in concubinaj cu planeta ou). Deci in vastul Univers este loc pentru mult mai mult. Ceea ce se si intampla, galaxii, roiuri, quasari, meta-galaxie si apoi, mai departe, vastul neant… Intr-un asa spatiu vast este putin probabil ca un poezel genial sa se multumeasca cu atat de putin. Ar fi si pacat.

   Apreciază

 14. Nelu said

  Dincolo de aparente, nu vastul Univers il vor regii Hyper spatiului, vor influenta!

  Apreciază

 15. Dl.Goe said

  Desi mi-a promis solemn ca nu ma cenzureaza (cu conditia sa n-o ofensez pe d-na Stely) vicleanul fundas de la sat (AVP) s-a tinut de cuvant doar pana cand i-au intrat in teren (terenul agricol) doi comentatori de bine. Atat l-a tinut memoria, atat l-a dus mintea. Bravo Viorele. Iata mesajul cenzurat far de rezon la mufti AVP-n blog:

  @AVP – Multumesc pentru confirmare: fundaş dreapta în echipa sătească de fotbal. E bine sa stai cu ochii pe minge (ca sa nu iei gol) dar uneori, in meta-jocul de fotbal, cel care include sătescul intr-un teren mai mare (univers-alul) mingea nu mai e obiectivul principal ci meta-mingea, de care ai fost mai intotdeauna deposedat, primind goluri din plin. Sau, ma rog, meta-goluri, din meta-plin, in meta-galaxie. Din cauza ca stai exclusiv cu ochii pe minge… si pe portofel ca pe butelie – big-bang. Apropo, nu te-ai saturat sa tot calomniezi universul?

  Si un citat din mincinosul mitoman de Moliere:

  AVP: Eu iti promit, iata, c-o sa te las sa spui tot ce vrei tu pe-aci si n-o sa te mai deranjez cu nemic, cu
  conditia ca si tu sa o lasi in pace pe Stely.

  Se pare ca am sifonat onoarea Stelyei, vorbind despre cele sfinte din meta-galaxie pe ogorul trecutului poet, altfel nu se explica. 🙄 Om, fara onoare si fara ambit domnule. Si se mai mira ca nu-l mai cred-iteaza nimenu din târg. Bravo fundasule. Treci in poarta.

  Apreciază

 16. Dl.Goe said

  Mesaj cenzurat abuziv pe blogul d-nei Stely:

  “Exista perle naturale si perle de cultura. Acuma, iata (na beleaua), au aparut si perlele de sub-cultura. Sub-cultura de Corabia, aflata sub cultura Cucuteni, si alimentata din plin cu perle (si ce perle) de catre doamna criticii literare (regina bacalaureatului), Steliana Ionesco. Dar daca tie-ti place… Nimic nu-i nou sub soarele clocit-oare pe planeta mb-ou a maimutelor. Nici macar dragostea de sine, care nu miroase a bine. Avem de-a face cu un artist emetic, cuprins pre-matur de auto-greata existentiala, scabros ca o picatura de roua de amoniac ureic de pe „planeta” Enchelad.”

  P.S. S-ar zice ca harjoneala cu Dl.Goe a solidificat cuplul Ionesco-Padina, intarindu-i coeziunea, solidaritatea, abnegatia etc. Termenii binomului stau spate-n spate si singuri, luptand cu dusmanii invizibili si inexistenti. Totusi apropierea asta fortata, durereroasa, solzi in solzi, alimenteaza tensiuni intense, nebanuite pe sub epitelii. Ea e anxioasa fata de urechelile si umilintele periodice la care o supune el, limitandu-i libertatea de exprimare la tumbe, sluj, facut frumos clap din clape. Iar el, supremul, e rusinat in sinea lui de compania fidelei companioane. Dar de… daca alta n-are. Cine a mai vazut fanfaron don Quijote far de Rosinantå? (ca n-oti vrea sa mearga pe jos, sa atinga planeta ou cu picioarele sale), care poate servi la fel de bine si pe post de Dulcinee si de Sancho Panza. Asta e, cu asta defileaza. Dar la o adica o poate vinde pe gratis oricand. Incercari au mai fost. Deunazi zicea ca-i vinde d-lui Goe dreptul de a spune orice pe blogul de la Corabia cu conditia sa o lase in pace pe doamna bacalaureatului Stely, pentru ca apoi, dupa cateva schimburi de mingi, sa-l baneze (a opta oara) pe Dl.Goe, invitandu-l practic sa nu-i dea pace razboinicei de mahala. Un gest aproape freudian. Sau chiar felinian. Ca-n „La strada”, el Zampao, ea Gelsomina. Parca-s de-acolo.

  Apreciază

 17. Arca lui Goe said

  Madame Stely Ionescu (o pupaza, aka conul Dorin) şi-a facut obiceiul, pe blogul său (AICI), pe care-l partajează în concubinaj literar cu ţiitorul AVP (fost scriitor), să tot invoce pe cineva anume, in persoana d-lui Goe, transformat in personaj de bază şi de mare vază (este văzut, sic, de cei trei vizitatorii ai agorei de la Corabia, sic, sic). In incercarea disperta de a-l insulta pe dl.Goe (de parca orice terchea-berchea ar fi în stare sa compuna o insulta de calitate), mandame Stely Ionesco, acompaniată la hang 😉 de catre ţiitorul literar AVP (actualmente şomer), profereaza de la înalta timona a Corabiei, ameinţări, calomnii, minciuni si alte feerice fantezii de iarna… Bineinteles ca, pentru a intregi deontologia jurnalistica, d-lui Goe ii este refuzat dreptul la replică (fiind banat fara motive serioase), desi este invocat obsesiv de cei doi turturei, atunci cand nu sunt ocupaţi cu geo-politica. Iata o mostra de mesaj cenzurat abuziv in cuibul oului planetrar (Stely are un ou. Oooo, ce ou mare!) pe care-si fac veacul (si suma) un liber profesionist (fara portofoliu) si o liber cugetătoare (fara doctrina):

  „Ce draguţ! Aria calomniei bufe interpretată in cor de doua şuie papa-rude. Păcat ca nu sunteţi în stare sa vă vedeţi şurligaielor ca să ne râdem impreună de hazul vostru nebun. Din doua una. Ori sunteţi masochişti (şi ţineţi cu ursul, ştiti bancul… concursul… cu ursul…) tot invocîndu-l pe dl.Goe, ori sunteţi de-a dreptul…asta, ăăăă… insensibli şi vă trurnaţi singuri zoaie-n cap doar pentru a atrage trafic? Si atunci de ce nu-l atrageti? Unde a vorbit, madame Ionesco, dl.Goe in numele lui Tismaneanu,Iliesiu şi a celorlalte somităţi? Si unde m-aş fi laudat 😯 ??? (de parca ar putea fi ceva de laudat in privinţa asta) ca aş fi avut vreun rol in decizia lui Tudoran de a-şi inchide blogurile? Despre celelalte abisale obsesii pe care le pitrociţii cu sârguinţe demne de cauze mai bune nu mai amintesc acum. Dar o să va ţin minte. Că de memorabili sunteţi memorabili, ca exponate la muzeul reuşitelor colective. 😉

  P.S. AVP – Vezi ce poet imi dai ca sa n-o dezamagim pe madame Stely. „

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Wow !
   Nici daca era vorba de o amenintare cu deconspirarea in real, nu doar pe blogul unde-si tine Abalaru oUl, bine palmat de
   de cea pe post de closca, vajnica luptatoare cu gura pentru recunoasterea literara, pe care nu reuseste s-o gaseasca zevzecul corabier, uitand unde a pus-o si mai ales cand si pentru ce a primit-o, nu se facea atata deranj, de ambele parti !
   Sarind cu usurinta de gazela gestanta si gratie de elefant cazut in trompa (cei doi) si vaditha eleganta (ne)testimoniala , cel ce prefera sa i se spuna in continuare Goe, decat pe numele sau de ratat, pre(a)supus genial personaj de capo si sfada, se fac a uita in cor de adevarata victima, prinsa ca intr-un cleste intre cele doua bloguri si silita a apela la bunavointa discretionara a ultimului pentru a-si exprima offurile ontopice !
   Cata perfidie !
   Si cam tot pe-atata invidie si neputinta de a tine pasul intr-un dialog deschis !

   Apreciază

  • Melania said

   Acuma dacă şi dv. sunteţi pervers şi vizitaţi siteuri din astea pe care se practică striptease intelectual ce v-aţi aştepta să găsiţi?

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Sunt pervers dar ma tratez. Genul de striptease de care pomeniti, practicat de persoane care nu au calitatile cerute de acest sport pot rani grav retina si nervul. Optic.

    Apreciază

 18. Dl.Goe said

  Cat am fost in inventar am umbalt prin fel de fel de bloguri. In majoritatea am reusit sa fiu banat sau re/banat. Unul dintre ele este blogul comicului emerit AVP, de la Corabia. Azi am citit pe blogul sau un text hohotitor:La moartea eroului Havel. L-am comentat dar opinia mea n-a trecut de moderatorul care l-a devorat, in mod egoist, de unul singur. Iata comentariul refuzat in mod abuziv:

  AVP – Ce-i al tau e al tau si e pus deoparte. Esti un biet pitic tzicnit dar plin de un haz nebun. Desi scris intr-un stil prafuit deja, textul tau are verb si verva fiind capabil sa starnesca râsul in cel mai spontan mod cu putinta. Totusi, dicolo de superbul sau umor involuntar, textul este intrecut valoric, de departe, de disperarea prost ascunsa in monstruoasa lista de etichete a celor carora le soliciti mila fara nicio mila. Ce-ar putea fi mai comic de atat? Nici macar Stely facand streaptease intelectual pe o masa de revolutionari intr-un bar sexy din Corabia, n-ar putea aduce atat veselie, precum necrologul eroului Padina de la Izbiceni la moartea vel boierului Havel. Aferim coane, sa traiesti!

  In schimb s-a trezit vorbind despre invizibilul d.Goe. Vorbe. Apoi alt mesaj refuzat:

  AVP – Nu inteleg cum unui luptator, asa ca tine, pentru drepturile omului, pentru abolirea cenzurii, pentru libertatea de exprimare, anti-comunist declarat (ca asa esti tu, promotorul adevarurilor declarative), anti-totalitar cum ar veni, ii vine sa-l invoce pe dl. Goe si comentariile acestuia cata vreme dl.Goe este banat. Nu inteleg cum poti minti cu atat nerusinare (vorbind despre injuraturi) cand tu procedezi astfel, intr-o maniera demna de orice ironie, practicand monologul cel mai totalitar cu putinta, in acest laborator gratis al exprimarii libere. Esti o intreaga contradictie zbatandu-se dizgratios in aceeasi unica piele. Asta in relatia cu ceilalti vorbitori gratis de pe net. In relatie cu tine insuti esti inca si mai bizar, sadic, masochist de-a dreptul. Te ametesti singuri cu nimicuri si visuri desarte de marire. Omul baltii, trezeste-te. Gesturile tale de dizidenta lipsite de orice eroism (a se slabi) n-au ajutat cu nimic, nici macar la nivel de intentie poporul roman, nici atunci cand s-au intamplat, nici ulterior si n-au clintit nici macar un fir de par din blana comunismului sau a regimului. Efecte zero. Contributia ta literara este inca si mai insignifianta, iar valoarea ta de acum este data de starea precara in care se afla cetateanul ce esti si mai ales de valoarea anturajului agreat pe acest blog gratis la WordPress. Daca-ti face tie placere sa te visezi Mihai Viteazu calare pe cai verzi pe pereti nimeni nu te poate opri, este dreptul tau. Dar in ceea ce priveste felul in care promovezi relatia cu Dl.Goe parerea mea este ca ar trebui sa faci un mic efort si sa devii mai rezonabil. Ca de exemplu ai putea sa nu-l mai invoci si sa-l mai bestelesti atata vreme cat nu-i acorzi dreptul elementar la replica. Normal ar fi ca, daca tot ii banezi mesajele, sa-l ignori in totalitate. Zic si eu.

  Apreciază

 19. […] al Corabiei, a fost acum un an si mai bine pe 11 Octombrie 2001. Cu acel prilej consemnam intr-un Anunt de Ultima Oră ca danticul puric de la Corabia isi privatizase […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: