(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Stai confortabil pe un scaun

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 24, 2012

Stai confortabil pe un scaun, freacă mîinile una de cealaltă pînă simţi că se încălzesc. Închide ochii şi pune palmele pe ochii închişi acoperindu-i. Evită să faci presiuni asupra pleoapei. Pune-ţi mîinile în aşa fel încît să nu-ţi acoperi nasul. Asigură-te să nu pătrundă lumină la ochi. În timp ce stai aşa, imaginează-ţi că stă un punct negru în faţa ta – concentrează-te asupra sa. Respiră lent şi adînc în timp ce te gîndeşti la un eveniment placut. După ce nu vei mai vedea pete negre, ia-ţi mîinile de la ochi. Vei simţi prospeţime la ochi.

Închide ochii foarte strîns pentru 3-5 secunde apoi deschide-i pentru 3-5 secunde. Repetă acest procedeu de 7-8 ori.

Masează ochii închişi cu mişcări circulare ale degetelor pe o durată de 1-2 minute. Ai grijă să nu apeşi prea tare pe pleoapă, s-ar putea să-ţi răneşti ochii.

Apasă cu 3 degete de la fiecare mînă pe sprînceană şi ţine apăsat cîte 2 secunde, apoi ridică degetele. Repetă de 5 ori.

Aşează-te relaxat. Roteşte-ţi ochii în direcţia acelor de ceasornic, apoi invers. Repetă de 5 ori acest exerciţiu şi clipeşte din ochi între exerciţii.

Aşează-te la 150 mm de la fereastră. Fă un semn pe geam la nivelul ochilor. Uită-tă pe geam şi concentreză-te asupra unui obiect de afară, lăsînd semnul de pe geam în planul secundar. Apoi focusează-ţi privirea asupra semnului de pe geam timp de 10-15 secunde.

Ţine un creion în faţa ta la lungimea mîinii tale, apoi încet apropie creionul de nasul tău. Urmăreşte creionul pînă nu mai reuşeşti să te concentrezi asupra obiectului. Repetă de 10 ori.

priveşte la peretele opus şi încearcă să scrii cu ochii litere, cifre – fără a mişca capul. La început ţi se va părea dificil, dar pe urmă va fi distractiv. Cu cît litera sau cifra este mai mare cu atît este mai efectiv exerciţiul.

Concentreză-ţi privirea asupra unui obiect îndepărtat (la 50 m), apoi asupra unui obiect apropiat (10 m) care se află în aceeaşi direcţie. Exersează de 5 ori.

Concentrează-ţi privirea către un obiect foarte îndepărtat, de dorit de culoare verde.

Sugestii:

Este mai important cît de des facem aceste exerciţii decît dacă le facem pe o durată mai lungă.

Trebuie să facem pauze scurte atunci cînd lucram la calculator privind la obiecte de la distanţe mai mari.

Clipeşte din ochi cît mai mult.

Spală-ţi ochii cu apa rece.

Avertizare:

· Consultă medicul oculist înainte de a practica aceste exerciţii.

· Nu face presiuni asupra ochilor.

· Cînd faci aceste exerciţii asigură-te ca eşti singur, cineva de lîngă tine ar putea interpreta greşit acţiunile tale :).

· Spală-te pe mîini înainte de a face aceste exerciţii.

sursa: e-mail anonim.

Sfaturi de la ocul(t)ist de Ziua Unirii pentru impatimitii care-si petrec viata in fata ecranelor calculatoarelor si/sau la televizor, pe exterior. – Redactia Arca!

11 răspunsuri sa “Stai confortabil pe un scaun”

 1. D-na Z said

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=EEu42L0ufBY

  Apreciază

 2. rongo said

  E valabilă şi pentru strabiştii de pe crucişetoarele din Strâmtoarea Urmuz ?

  Apreciază

  • RALG said

   Fratele meu in arme nicio ananghie nu-i asa de teribila precum pare. Mai ales cele care se lost in translation. In general se face mult zgomot pentru nimic. Much Ado About Nothing, translated over the time as:

   Exercitiile propuse mai sus dau rezultate spectaculoase pentru majoritatea celor care au probleme cu vederea, nu cu vederile (sau cu ilustratele ilustrative), dar doar daca sunt facute la timp si cu constincioasa periodicitate. Nu-i pot ajuta in niciun fel pe cei care se plang ca de ani buni n-au mai vazut femei. Plangand. Acelora li se recomanda vizine. Picaturi (d)in ochi.

   „E valabilă şi pentru strabiştii de pe crucişetoarele din Strâmtoarea Urmuz?” In concluzie, da. Aceasta-i intrebarea. Foarte tare, frate, foarte tare.

   Apreciază

  • Vizitatorul said

   ha-ha buna asta cu chioru la stramtoare in tara de foc . anul draonului a inceput ieri . miine poimiine intra si nostradamus in piine si sa vezi distractie . normal ca e valabila pentru ca stimuleaza glanda lacrimara

   Apreciază

 3. Radu Humor said

  Cand ai scris asta cu scaunul, te-ai gandit putin si la cel de la Cotroceni ?
  Si la unul si la altul 😉

  Apreciază

 4. Radu Humor said

  Nu pot sa inteleg, nici sa ma tai de la publicare, ca imprejur daca ma uit nu prea vad semne bune :
  Publici in draci pe alte bloguri ( Dilema, Abalaru Tudoran, GS ) dar aici te multumesti sa treci doar pentru a mai deschide vreo fereastra, sa aerisesti partea de jos a arcei de frica sa nu se asfixieze vreunul din cei care trag la galere 🙄
  Numai ca s-ar putea sa moara prin innecare, adica sa nu mai poata unii inghiti vrajealile tale. Si ar fi pacat !
  Mai ales acum, cand Ioneasca a inceput din nou sa viseze frumos, din nou la printi consorti 😉 , iar Abalaru sa nu mai pridideasca a lustrui bastoane de maresal aflate insa in pantaloni straini 🙄
  Si totul sub privirile tale aparent nevinovate ….

  Apreciază

  • Vizitatorul said

   fecior pe unde umbli ? mi-a fost spaima c-ai mierilt-o . vrei sa zici ca nea goe plinge pe la morminte straine ? la draci ,creca numa ti s-a facut parere . ce e aia gs ? vrei sa zici gds ?

   Apreciază

 5. Radu Humor said

  Uite ca pe Abalaru-l manaca-n tur si nu poate sta in banca/scaunul lui, insotind pana la elicopter perechea prezidentiala :

  Zi-i Abalaru si trage…apa, ca concluzii trage cine poate intelege ce-i in capul lui.
  Dupa ce-o face in toate felurile pe blonda de pe centura turistica are si inconstienta de a i se raspune la imprecatiile ce curg din el ca veninul din limba despicata, la fel ca a lui !
  Pai daca ar fi inteles indreptatitele reprosuri abalaresti, atat blonda cat si randasii de pe blogul ei, nu i-ar fi lasat nici o secunda balele la vedere.
  Si uite cum singurul dizident roman cazut in cap dupa ceva recunoasteri, sau macar remunerari, omul care nu s-a despartit de cartea sa de capatai -Securitatea-, asul din maneca sa, cu ajutorul careia vroia sa-i scoata in decor pe Paul Goma, Doina Cornea , Dorin Tudoran si alti merituosi opozanti ai sistemului comunist, pentru a putea prinde si el un loc, cat de la coada, cat de tarziu, dar si cat mai bine platit 🙄
  Facandu-se a nu vedea ca este singurul dintre cei in randul carora se vrea introdus prin siretlic sau cu forta, care sprijina absolut gretos si pana in ultima, clipa o putere criminala care a distrus in cativa ani ce-a mai ramas din tara asta .
  Cu siguranta ca la decolarea elicopterului care va incerca sa-l salveze si pe Base, ultima palarie pe care o va lua curentul produs de aripile lui, va fi cea a lui Abalaru, care in cerbicia lui va astepta pana in ultimele clipe multasteptata rasplata.
  Macar un semn de bun ramas din mana celui care a preferat sa se stearga cu ea la fund decat sa i-o intinda spre a i-o imbalosa cu credinta si recunostinta lui de dizident
  😆
  Ramane sa se convinga si de coorurile pe care i le vor arata alde Tismaneanu, Patapievici si ceilalti guru ai lui pe care i-a ridicat in slavi in loc sa dea cu ei de pamant, macar pentru insultele demente si dispretuitoare aduse poporului roman ( „pegra” primului si „inima in loc de cur” a celui de-al doilea ramanand ca mostre ale urii monstruoase pe care alogenii astia au mostenit-o de la parintii lor impotriva prea blandului popor roman !

  Apreciază

 6. Radu Humor said

  „Chiar asa, tu nu te miri de nesimtirea si tupeul opozitiei ,care cere demisia presedintelui si guvernului ,invocind nemultumirea “poporului” -de fapt cteva zeci de mii de ultrasi ,uselisti ,miltari rezervisti precum si citeva sute de studenti platiti ….”

  Dixit una din fundul putului gandirii portocalii, probabil exact asa cum racnea in sinea ei si-in ’89 ( ca atunci nu-l cunoscuse pe Abalaru si luptau pe baricade diferite) :
  El dizident, de care n-auzise nimeni, iar ea comunista infocata de care auzisera, cam toti stabii de la tineret care-o dadeau din …mana-n mana mai departe, ca sa ajunga pana sus la Nicu-n iatacul prezidential 😉

  Apreciază

 7. Carol said

  Apreciază

  • RALG said

   Interesata compilatia polifonica dintre pulsari, balene si imnul inchinat creatorului. Cred ca exista intotdeauna la indemana (pe piata) si alte sunete care sa comuna o simfonie inca si mai vasta… Asteptam provincia.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: