(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Basescu politic – Ultima halta

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 30, 2012

Fraţilor! (toţi se-ntorc şi-l ascultă.) După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… 

Impotriva demonstrantilor (huligani, golani, whatever) Ceausescu a timis armata (sa-i impuste), Iliescu a chemat minerii (sa-i ciomageasca), Constantinescu i-a descurajat aprioric cu cei 15000 de lefegii (specialistii din dotare), iar Basescu (incununarea) ii aṭâṭă in contra lor pe intelectualii societatii civile de calitate… (sa-i ironizeze), pentru ca la altceva si/sau altcineva oricum n-ar mai avea la cine/ce sa apeleze, intrucat restul poporului si-a facut deja datoria si nu mai trebuie deranjat. Ca nu-i frumos. Si inca ṭe deranj neicusorule.

Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!

In Romania post-moderna, cel mai bun politician al fix ultimului sfert de secol (va rog sa calculati anii) este indubitabil Ion Iliescu, singura entitate dâmboviṭeana 100% politica. Animalul politic, intact conservat, care-l are in posesie pe cetateanul Ion Iliescu, trebuie sa fie in teribila suferinta in prizonieratul decrepitudinii gloabei bolsevice. Ce mare animal politic va muri odata cu dânsul. Pacat c-a fost prost orientat. Deh, ale tineretii valuri. La polul opus, partajînd insa cu Ion Iliescu anumite canalele oculte de cumunicare cu masele (nu cu poporul, dar ce-i poporul oricum nu se stie) se afla cel mai slab politician din istoria politica a Romaniei si anume, doamnelor si domnilor, Traian Basescu. In fapt, comandantul Traian Basescu nici nu este politician, pentru ca dumnealui nu face politica ci direct istorie (nu-i momentul sa intram in detalii). Succesul sau in politica si diplomatie s-a datorat intr-o mare masura, dati-mi voie, tocmai faptului ca n-a facut politica si diplomatie, cu exceptia celui mai recent discurs, sugestiv intitulat „interventie cu romani”, care este unul eminamente politic. Din pacate insa acesta este un discurs politic al unui neofit, novice in aceasta meserie, care-i este si asa in contra naturii si si formarii sale profesionale. Un politician este un om (ca toti oamenii) care prin excelenta trebuie sa minta. Sa minta cu seninatate, cu dezinvoltura, consistent, cu o oarecare coerenta, nu doar un ins capabil sa navigheze printre minciuni dar si capabil sa-si inghita propriile adevaruri si sa le uite. E in fisa postului. Faptul ca Traian Basescu a acceptat sa se auto-cenzureze, sa renunte la introducerea unor sinceritati specifice in acel discurs memorabil (istoric am putea zice), rezumandu-se sa spuna excat ceea ce trebuia spus in contextul politic (cat se mai putea spune), poate avea efecte colaterale dintre cele mai toxice asupra sa, ca personaj pseudo-politic aflat si asa, de ceva vreme, intr-un soi de agonie existentiala, rezultat al surmenarii care l-a vlaguit pana aproape de epuizarea completa. Ramane de vazut daca va accepta (in cazul in care va mai avea de ales) sa joace pana la capat rolul „El Cid” sau va alege o alta varianta de intrare/iesire (d)in istorie. Alta decat prin politicianizare si martiraj.

Dar sa nu ne risipim prematur in cuvinte mari. Nu despre asta era vorba. Nici macar despre acele sinceritati nerostite in istoricul discurs politic, sugestiv intitulat „interventie cu români” nu era vorba, desi ar merita, asa de dragul maieuticii, sa facem unele speculatii in aceasta directie.  Atunci ce era? Ce era, ce era? Oameni in toata firea si nu ne dam seama ce era. Iata ce era. Traian Basescu este de vreo zece ani personajul central, principal, unicul ṭar media al ṭarisoarei noastre. El este Zeus. Faptul ca nu s-a tinut de politica si n-a umblat cu diplomatie (pana acum cel putin), nu poate explica integral aceasta postura suprarealista, de Godot sosit pe meleag. Implinirea a ce mai lipseste de la explicatie consta in faptul abilitatii sale innascute de a acumula capital politic prin empatie si sublim/are de la felurite categorii de indivizii, care s-au aratat gata sa-l venereze, sa-l idolatrizeze in postura de politician, gata sa-l crediteze cu puteri magice si sa-i ofere astfel putere. Macra, in stare pura. Nefiind vorba doar despre mofluji si ciumpalaci ci de categorii mai numeroase care puse cap la cap au compus ṭara (ce vorba mare) asa se explica domnia politica  a acestui politician foarte slab. Slab, slab dar caruia ii port insa o admiratie speciala in calitatea sa de d.Goe, rasfatat de toata lumea. As fi vrut sa pot da nume si/sau definitii acelor categorii specifice de fani ai presedintelui Basescu, doamnelor si domnilor, dar asta nu-i o sarcina prea simpla. Asa ca am preferat sa le schitez prin exemple, prin componenta. Poate vom reusi sa dam un nume si o definitie fiecarei categori. In fiecare categorie (cu exceptia Categoriei D.) listele sunt deschise. Fiecare dintre cei intamplatori prin zona poate propune membri noi in fiecare grup, din randul persoanelor publice sau anonimi cu renume virtual. La urma urmelor, fiecare se poate reagasi intr-o categorie anume a fanilor lui Basescu, toti oamenii presedintelui. Tu in ce categorie intri?

 • Categoria A.
 1. Mircea Badea
 2. Victor Ciutacu
 3. Valerian Stan
 4. Crin Antonescu
 5. Victor Ponta
 6. Robert Turcescu
 • Categoria B.
 1. Dorin Tudoran
 2. Vasile Gogea
 3. Liviu Antonesei
 4. Florin Iaru
 5. Tudor George
 6. Serban Foarta
 • Categoria C.
 1. Sorin Ovidiu Vantu
 2. Dan Voiculescu
 3. Ion Iliescu
 4. Adrian Nastase
 5. Dinu Patriciu
 • Categoria D.
 1. Alina Mungiu Pippidi
 • Categoria E. 😉
 1. Andrei Plesu
 2. Mircea Cartarescu
 3. Gabriel Liiceanu
 4. Horia Roman Patapievici
 5. Andrei Cornea
 6. Mircea Mihaies
 • Categoria F+.
 1. Vladimir Tismaneanu
 2. Sever Voinescu
 3. Cristian Preda
 • Categoria F-.
 1. Viorel Padina
 2. Sorin Iliesiu
 3. Sorin Cucerai
 4. Mihai Rogobete
 5. Mircea Geoana
 • Categoria G.
 1. Traian Ungureanu
 • Categoria H. Captivii PSD (ai lui Ion Iliescu)
 • Categoria ICaptivii OTV (80% din populatie)
 • Categoria J. Cei 18% dinte cetatenii cu drept de vot care mai au incredere in Traian Basescu
Si cu asta cred ca n-a mai ramas nimeni pe dinafara (nici macar in afara tarii), 22 de milioane-n cap, (coane Fanica, poate, unul, doi sa-i fi doborat vântul, dar oricum mult sub marja de eroare) cu totii fani 100%  ai uluitorului Traian Basescu si suporteri dedicati ai mitului omonim. Traian Basescu  fiind alaturi de I.L.Caragiale dintre aceia care pot primi oricand (dar numai postum) titlul de „contemporani cu care ne mândrim” va ramane in galeria personalitatilor istorice marcante. Este in mare masura meritul sau, dar nici meritul nostru al fanilor sai de toate orientarile politice si de toate anvergurile intelectual-artistice nu este unul de neglijat. Vivat.

***

Sugestii pentru denumirea si definirea cat mai sintetica a categoriilor si/sau adaugiri pentru completarea listelor deschise, se primesc de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 – 17: 00 la sediul Arcei din strada Ararat (sau Arafat) din Clalifat. In pauza de pranz se servesc bauturi racoritoare si energizante.

17 răspunsuri sa “Basescu politic – Ultima halta”

 1. Corect. Doamna Mungiu este unică.

  Apreciază

 2. DNA said

  categoriile E , F+ pot fi reunite. A scapat in categoria A un specimen dubios, a lu turcescu.

  cea mai trista e categoria E. Si-au sapat deja mormant de greata. Din Cartarescu vor ramane cartile, ceea ce nu e putin lucru. Din „filozoful” caruia-i-se-iarta-totul Plesu cateva glumite de gadilat cucoane la menopauza.

  categoria F-. Padina intra la pupincuristi aspri, la F+. Mihaies il transferam la F- si pe el. Campion la jigodisme. Deh, tre sa plateasca si el.

  p.s. il rog pe oligofrenul C.P. sa-si reuneasca limba cu abalaru. Si sa se spele. Pute.

  Apreciază

 3. Carmen Negoita said

  Nu-mi vine să cred că au fost omişi din liste tocmai titanii Ion Cristoiu şi Cristian Tudor Popescu. Măcar unul dintre ei ar fi meritat să fie cap de serie. 🙂

  Apreciază

  • RALG said

   N-au fost omisi. Fac parte de drept din categoria A. Dar s-au cam fumat odata cu Basescu. Alt fel de fumuri (fluide gazoase) pe cale de a se risipi in eter lasand in urma damfuri. Dar apropo de CTP am avut un frison existential citindu-i (ca-l mai citim din cand in cand) cea mai recenta creatie artistica a sa AICI.

   Apreciază

 4. rongo said

  Adică TRU e taman punctul G ?

  Apreciază

 5. Kibby said

  intrebare – cind ati spus „nu l-am avut pe Havel pt ca l-am avut pe Caragiale” – cit era gluma si cit serios?
  doar asa, for the „record”

  Apreciază

  • RALG said

   Cand mai glumim, ca mai glumim si noi, dar numai in pauza de masa, glumim la modul cel mai serios. Calatorului ii sade bine cu gluma, iar dramaturgii Caragiale si Havel se simt bine unul in vecinatatea altuia (si valoric si simbolic fiecare vizavi de respectiva sa natie peste vremuri si mode)… Dar sa va mai zic inca o gluma si mai tare. Adrian Nastase e nitel mai tare decat Jacques Chirac. Amandoi au luat cate doi ani, dar Nastase al nostru, contrar uzantelor europene in materie de jurisdictie penal-politica, i-a luat cu executare. Asa ca da, avem Havel-ul nostru, avem Chirac-ul nostru, fiecare cu ciracii sai. Avem chiar si de Gaulle-ul nostru. Care s-a dat recent de Gaulle. Nu ne lipseste nimimica din panoplie. Ba chiar avem in plus fata de altii. Ce? Altii au Padina? Ca n-au… Vai de mama lor, Grecia, Portugalia, Irlanda…

   Apreciază

   • Kibby said

    chiar asa e in europa?? politicienii iau cu „suspendare” doar pt ca-s politicieni? sa nu socam prea tare la publicul la stiri? 😉 pai atunci curat de-a-mpixulea europa, dle G.

    serios vorbind credeam ca ati tastat ceva aiurea dimineata, si cind colo pe hotnews – adevaraaaat!!!;)
    daca ia si berceanu/videanu una cu executare atunci vorbim de „turning point” in justitia din ro. altfel nu prea.

    Apreciază

 6. RALG said

  Vad ca nu se prea inghesuie nimeni la munca voluntara de catalogare-clasificare a grupelor de fani ai Presedintelui. E si normal, cui sa-i placa o asemenea munca de rutina, hârtzogăraie, mai ales acum cand vuieste net-ul de o veste suculenta, o stire bomba : Bombo merge la pârnaie… Nu la ostire. In sfârsit. Noi ramânem calmi la locurile noastre.

  P.S. Cetateanul de Categorie B. este un vesnic aspirant. El aspira din tot sufletul sa migreze la categoria A. dar pentru ca nu prea-i iese figura devine mofluz, confuz, lăuz. As propune pentru categoria B. un nume sugestiv: Mofluzul. Merge?

  Apreciază

 7. Opinia mea said

  Valerian Stan nu e tot una cu Valentin Stan si nici cu Valeriu Sterian.

  Apreciază

 8. Radu Humor said

  Daca tot ne gandim la Caragiale , hai s-o facem mai inteligent, nu cu chestii de astea de educatori de copii retardati (ceva mai mult decat ei).
  Ca prea aminteste de aia cu impartirea dupa niste criterii de tot rahatul aliotmanesc :
  – Asta papa, asta kaka 😉
  Dupa ce le-ai bagat pe toate-n gura si le-ai gustat/mancat sau le-ai scuipat :mrgreen:

  Apreciază

  • Vizitatorul said

   fecior din ce crezi ca va trai antonescu cit va fi greva parlamentara? cica se imprumuta de la prieteni . tu fecior l-ai imprumuta ? pai daca din ce-a castigat pana acum n-a economisit nimica si trebe sa se imprumute de unde va fi in stare sa dea banii inapoi ? ca el cat castiga papa . prin urmare va sta in greva cit timp gaseste fraieri sa-l imprumute . dupa aia cauta sponzori . cu gandul ca ajunge la putere si-si mareste salariu

   Apreciază

   • Radu Humor said

    f(a!)e-cioara lasa tu grijile astea cu papa lui Antonescu si scocioraste mai departe in kkturile lasate in mijlocul drumului de Basescu, care numai de sprijinul unor handicapati ca voi se mai poate bucura ! Ca Udrea se pare ca l-a intarcat de cand nu mai vede decat PU (Piata Universitatii) , partea a doua, LA (Los Angeles) ramanand o simpla amintire !
    Tot asa cum va ramane si ultima pancarta

    ” Doar pentru ca-i buna, cica-n pat,
    Ii pui in mana si banetul de la Stat ?!”

    Apreciază

 9. Vizitatorul said

  basescu politic , ultima halba pentru doi

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: