(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Domnul Sufletzel

Posted by Arca lui Goe pe februarie 1, 2012

Dorin Tudoran

S-a delimitat, cu martori

de cei  care afirma ca Basescu ar fi un Tiran

si ca Romania s-ar afla sub Dictatura.

Domnia sa considera, prin urmare

Ca Basescu nu e Dictator,

iar Romania se afla in Democratie.

Afirmatiile prin care se dezice astfel de

Antonescu, Ponta, Radu Humor si altii

au fost facute pe blogul sau

cu ocazia anuntarii unui premiu ce urmeaza sa-i fie decernat

in curand

in Romania

(va urma) 

C’est un jour
où le papillon vient

et se pose sur 
ma cigarette allumée 
je le regarde ébloui
devenir cendres
je me rends compte qu’il s’agit
d’un suicide
à substrat politique
mais je ne comprends pas pourquoi ce choix-là
pourquoi ma cigarette

(Du suicide – Matei  V. )

44 răspunsuri sa “Domnul Sufletzel”

 1. Nelu said

  care ba ? mesaju asta adresat lu abalaru zici tu ca e dezicere ? hai ba fi serios

  Dorin Tudoran
  February 1, 2012 at 14:18
  4

  @AVP

  Viorele, iar o iei razna:
  1. Nu sunt vinovat cu nimic pentru ca tu nu ai primit decat un “premiu loco” la viata ta.
  2. Te invit sa dai un citat dintr-un text al meu in care afirm ca Romania de astazi este o dictatura.
  3. Premiile acestea nu sunt oferite de vreun “bratz al dictaturii”. Neexistand o dictatura, ce “injur” eu este altceva.
  4. Ca unii dintre “pupinii Dictatorului” sunt someri nu mi se datoreaza, Viorele. O rezolvare ar putea fi aceea ca unii dintre pupinii care au trei-patru job-uri, sa opteze doar pentru unul singur si job-urile ramase libere sa fie repartizate celor mai meritosi dintre pupinii someri. Dar am o veste proasta pentru tine: cum tu nu esti pupin, nu ai cum fi nici fruntas, asa ca eliberarea de posturi detinute de pupini nu te va ajuta.
  5. Ma asteptam la o asemenea reactie din parte-ti si sunt trist ca temerile mele s-au confirmat. Pacat.

  Apreciază

 2. arcaluigoe said

  C’est un jour
  où le papillon vient

  et se pose sur 
  ma cigarette allumée 
  je le regarde ébloui
  devenir cendres
  je me rends compte qu’il s’agit
  d’un suicide
  à substrat politique
  mais je ne comprends pas pourquoi ce choix-là
  pourquoi ma cigarette

  (Du suicide – Matei  V. )

  Apreciază

 3. Radu Humor said

  Nu se poate sa auda Abalaru (adica sa vada, ca de auzit nu mai aude, decat ceea ce vede si cum o vede tot timpul doar pe Stely, care-i imbratiseaza cu tandrete fundul… de ochi sa nu-i fie 😉 ) ca s-a luat un premiu ceva, fara sa dea de toti peretii cu bicicleta sau cu masina de scris, aducandu-si aminte ca el n-a luat decat un singur premiu in toata viata lui de kkt mancat si ros de invidie 🙄
  De la Corabia , singura nebuna ( in afara de fosta activista unsa cu toate dictaturile, de toate marimile 😉 ) care i-a inteles opera de gradinita dintre blocuri, de unde scoate productii record de tomate ( cu galeata) si perle( cu gramada) si l-a premiat sa scape de el, crezand ca o va lua pe ape-n jos, pana va ajunge sus – la 9 🙄
  N-a fost sa fie, dar nici mult nu mai are ….

  Apreciază

 4. arcaluigoe said

  Suntem informati pe blogul Cerocratia al scriitorului Dorin Tudoran, ca fostul nostru protejat, in persoana d-lui Goe, ar avea cenzurate acolo peste 70 de mesaje. Marturisim ca informatia ne surprinde peste poate intrucat dl.Goe, pastarndu-si bunele obiceiuri de a face backup-uri la mai multe redactii, a postat si aici, la rubrica Dorin Tudoran, mesajele care i-au fost refuzate la Cerocratia. Am numarat fix 27 de mesaje aflate la pastratre in spam. Asta inseamna ca din doua una: ori dl.Tudoran ne minte (cu ne/rusinare) ori dl.Goe ne tradeaza (cu ne/recunostinta). Va vom tine la curent.

  Apreciază

 5. Radu Humor said

  Daca ar fi domn cu adevarat , desi nu prea cred, dupa cum vad ca se poarta cu un tzanc neajutorat, ce-a ajuns sa-si piarda nu numai bereta, dar si capul de a ajuns sa trimita vreo 80 de biletele de amor, neimpartasit de vajnicul romano-american care-si apara cetatea mai ceva ca aia Hollywoodul, de toate amarele ironii ale vreunui bastinas, deci daca ar fii, domnul Dorin Tudoran ar trebui sa renunte la premiu primit ( regretatul Petre Stoica nu se va supara, dimpotriva ) cedandu-l celui permanent cu mana intinsa.
  Daca nu diploma, macar banutii !
  Ar fi un gest nu numai domnesc, dar si crestinesc pentru care Planeta Ou s-ar putea sa-i fie recunoscatoare, daca o va recunoaste si pe ea cineva la randul ei ( numai sa nu-si recunoasca vreunii/altii ideile in mareata opera 😉 🙄 )

  Apreciază

  • RALG said

   Cum să mai scrii versuri lirice
   în aceste zile când tânărul martirizat
   e scuipat de surori în spitale
   iar adevărul este cărat la gunoi
   în căruţe trase de cârtiţe ieşite la lumină?
   versuri parfumate pentru mama
   care-şi caută copilul omorât cu ranga?
   metafore subtile pentru stomacul
   muncitorului umplut cu sofisme proletare?
   azi versurile lirice sunt adevărată jignire
   lăudat fie poemul gloduros poemul strâmt poemul orb
   ca timpul prin care trecem cu picioarele retezate
   Petre S. – Refuz categoric.

   Apreciază

 6. arcaluigoe said

  Top 5 lucruri stupide pe care lumea le face pe internet

  Din pacate, accesul la internet nu este insotit de un manual standard, nici macar de un pliant cu reguli de comportament corect si siguranta. Multi utilizatori ai retelei globale uita de masuri simple de protectie sau pur si simplu le ignora. Iata un top 5 lucruri stupide pe care lumea pe face pe internet

  • Greseala nr. 1: Crede in anonimat

  Anonimatul pe internet este un mit pentru utilizatorii neexperimentati. Comentariile la stiri, articole sau in retelele sociale raman mult timp online si pot fi descoperite de oricine cu putina experienta in folosirea unui motor de cautare. Chiar si fara dezvaluirea numelui, pseudonimele folosite o data vor fi folosite si mai tarziu si pot capata o reputatie proprie.

  Utilizatorii care uita sa dea log out inainte de a publica un comentariu la un blog nu se gandesc ca intr-o buna zi un posibil angajator va cerceta activitatea lor online inainte de a lua o decizie.

  • Greseala nr. 2: Ignora importanta datelor personale

  Site-urile care ofera acces gratuit cer insa date personale. Importanta lor este ignorata de multi utilizatori, care uita ca cele mai multe site-uri le vor folosi pentru a le prezenta reclame cat mai atractive.

  Retelele sociale sunt tot mai deschise unor aplicatii third-party care au access la datele personale ale utilizatorilor, le prelucreaza si le dau mai departe. Cookie-urile din browser sunt folosite de multe site-uri pentru optimizarea reclamelor oferite utilizatorilor.

  • Greseala nr. 3: Utilizeaza o conexiune nesecurizata

  Site-urile care respecta cu adevarat siguranta utilizatorilor folosesc conectiunile securizate, de tip HTTPS. Acestea sunt importante mai ales atunci cand utilizatorii introduc informatii sensibile, cum sunt seriile cardurilor bancare sau adresa personala.

  Absenta conexiunii securizate nu este o problema prea mare la folosirea unei retele private, cu parola, dar cand este folosit un Wi-fi publict, pericolul furtului de date creste semnificativ.

  • Greseala nr.4: Lasa informatii private in browser

  Cu cat utilizatorii petrec mai mult timp in browser, cu atat programul va tine minte mai multe informatii despre cautari. Utilizatorii care folosesc optiunea de „log on automatically” sunt cei mai expusi scurgerilor de informatii atunci cand altcineva foloseste computerul pentru o cautare online.

  In absenta parolarii unui profil, cea mai buna solutie este stergerea istoricului din browser dupa fiecare sesiune de navigare web. Cu un program gratuit precum CCleaner, toate cookie-urile stocate de browser pot fi eliminate rapid si usor.

  • Greseala nr. 5: Nu are backup (offline) pentru datele online

  Operatiunea FBI care a inchis site-ul Megaupload a provocat daune importante multor utilizatori ai serviciului care nu-l foloseau pentru continut piratat. Utilizatorii care fac greseala sa creada ca fisierele lor sunt in perfecta siguranta online si pot fi accesate oricand vor intampina o dezamagire mai devreme sau mai tarziu.

  La fel cum backup-ul pentru datele de pe hard disk este important, fisierele si datele stocate online sunt mai in siguranta cand exista si o copie offline. Chiar si contul de Facebook poate fi salvat offline, din „Account Settings”, „Download a copy of your Facebook data”.

  Apreciază

 7. Carmen Negoita said

  Va invit sa parcurgeti analiza pe care o face Cristian Ghinea interventiilor avute la Bruxelles de reprezentantii opozitiei din Romania:

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/note-la-cald-de-la-audierea-publica-ponta-adecvat-antonescu-jenant-constantin-balast/

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Ce om inteligent are nevoie de o interpretare a celor vazute sau auzite, de catre o alta persoana !
   Si macar daca ar fi ceva de capul lui 🙄
   Macar cat de cel al lui Goe, asa aiurit cum era el.
   Si sper sa mai fie, ca nu-i sta rau 😉

   Apreciază

 8. Radu Humor said

  Ati observat infima diferenta intre TRAIAN si TIRAN ?
  Un singur A care se repeta 😉
  Nimic altceva !

  Apreciază

  • Amalgam said

   Da mai lingvistule si dupa ce colectezi A-ul in exces din TRAIAN / TIRAN apoi mai ex-tragi N, T, tot de acolo, pe urma un O, de la o-pozitie sau de la radu, care si el e tot o (gaura de cur) si in final adaugi ce mai vine dupa băs, adica escu si uite asa iti iese la socoteala antonescu, garantul democratiei si al prosperitatii. Raduhu mai du-te bai in paragina.

   Apreciază

 9. Radu Humor said

  Oopa ! Tzatza mare incepe sa umble si la pantalonii lui Sorin Iliesiu, cautand printre altele 😳 si niste raspunsuri :

  „Prin urmare am dreptul sa-l intreb si eu pe d-l Sorin Iliesiu : In numele cui vorbeste ? In numele fostilor protestatari ? Daca da, este liderul lor ? In numele opozitiei parlamentare ? Daca da,in numele vreunui partid politic ? In numele Societatii Civile ? Daca da ,a carei parti din ea ?”

  Ati observat cat de rea si plina de bale-i catzeaua comunista, pornita sa sfasie orice incercare de atac asupra idolului comunisto-securist de la care inca mai asteapta unii ca ei sa reformeze Romania 🙄 ?!
  Dar in special asteapta recompense pentru apelul facut pentru realegerea lui, pe care matahala asta ideologica in care incap de-a valma si comunismul si capitalismul si mai ramane loc si pentru inca vreo alte 2-3oranduiri, s-a certat si cu parintii care nu vroiau sa voteze si-n 2009, ceva cu care se pacalisera in 2004!
  N-a primit in schimb decat dreptul de a se plimba nestingherita, ca orice maidanez, prin padocul unui pretins dizident si sa latre in continuare la cei tot mai putini care trec pe acolo !
  Cred ca de la aspectul unora ca ei s-a nascut ideea cu
  „Javra ordinara ” 🙄
  Care mai apoi s-a transmis pana sus !
  In deal la Cotroceni ……

  Apreciază

 10. Peregrin prin Web 2 said

  @Radu Humor, faptul ca d-ta il insulti si il calomniezi pe AVP ca de la barbat la barbat, desi tu, ascuns in adanc anonimat, numai barbat nu te poti numi, ar fi cum ar fi, insa cand hartuiesti o femeie e absolut impardonabil, din orice punct de vedere. Numai indivizi cu complexe de inferioritate sexuala tot atat de acute ca si cele pe care ni le exibi d-ta pot sa te accepte langa ei, evident, insa asta e treaba respectivilor.

  Pana atunci e timpul sa dai jos masca, „viteazule”.

  Potrivit unui afirmatii a d-lui Liviu Ioan Stoiciu, d-ta te numesti in realitate „Radu Hojbota„, e corect ? Daca da, care dintre cei 3 „Radu Hojbota” de mai jos esti ?

  http://old.ieseanul.ro/articol/ziar/iasi/piticul-romcnesc/15016/0/print/

  http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2003-07-08/Radu+Hojbota,+directorul+taberelor+din+Suceava,+a+fost+demis

  http://www.carte-telefoane.info/HOJBOTA_RADU-who2720286.html

  Sa speram ca vei avea curajul si demnitatea de a raspunde corect.

  Apreciază

  • RALG said

   D-le te tii pur si simplu de prostii. Probabil ca te plictisesti teribil si atunci pac, la Rasboiu. Haide d-le fii serios, nu se afla in tara asta doar trei hojbote, ci milioane. Milioane, auzi. Numai prostii se iau in gura cu gura lumii.

   Dar daca chiar vrei sa te racoresti pe gerul asta, du-te si d-ta prin nordul Moldovei, viziteaza mânastirile, si in drum abate-te pe la fiecare dintre cei trei Hojbota, bate la usa civilizat si intreaba senin: Ce poftesti ma musiu? Dar vezi sa nu nimeresti tocmai peste ala, dintre milioane, care te cunoaste ca zau, te umfla. Daca pati vreun conflict i-o usor pe schela, mergi pâna la captul binalii, coboara incetisor pe scaritza (sociala, daca mai ai unde) si iesi pe usa din fund care da direct pa maidan. Maidanul lui Bursuc. De acolo te descurci si singur dar numai daca-ti sfârie calcâiele.

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Mai cauta ma Abalare 😉
   Sau roaga-i din nou pe securisti sa te/ma? rezolve, ca e mult mai usor acum !
   P.S.
   Tu care din aia pe care i-ai descoperit ai vrea sa fiu ?
   Ca Stely stiu ca ar vrea sa stie mai multe despre celelalte …hutulele ( mai ales ca si rimeaza grozav 😉 ).

   Apreciază

  • Peregrin prin Web 2 said

   @ Radu Hojbota :

   Cred ca nu intelegi prea bine ce vreau sa-ti spun, dle. Eu sunt avocatul dlui AVP si sunt sigur ca o sa ne cunoastem, de altfel. Iar atunci vom vedea ce si cum.

   Apreciază

   • RALG said

    @Pergrin Prin Web 2 – Vreti sa ziceti avocatul lui Abalaru Viorel? Pentru ca nu vad cum ar putea AVP sa aiba avocat virtual si nici la ce i-ar folosi.

    P.S. Auzi ba chiar n-ai de cand sa termini cu prostiile si cu penibilismul?

    Apreciază

 11. Kibby said

  sincer bravo dnilor scriitori de orice fel care ridica o sprinceana la farsele lui dan voiculescu, e mare lucru domne, e dă apreciat.
  bine deci in Romania nu exista dictatura, e bine s-o stim.

  Apreciază

  • Kibby said

   imi pare bine pt prietenii mei profi din ro, dupa venirea samaritenilor psd la guvernare vor fi primi si ei salarii marite. intii va primi armata politia pompierii si celalte organe. apoi si ei. cica-i sector feminizat si d-aia il lasa toate guvernele la urma, hmm…

   Apreciază

  • RALG said

   Drept s-o spunem, noua inca ne e frica. Vorbeste târgul d-le ca atunci cand cinneva care rezideaza o tara democratica, zice ca in Romania nu-i dicataura de fapt zice invers dar asa de subtil ca intelege numai cine trebuie. Ceilalti nu, si ies la demonstartii ca mieii, urmand sa fie sacrificati de catre lunetisti antrenati asiduu pe stadioanele faraonice din Egipt.

   Da, profesorii vor fi bine. Cel putin unul anume, de istorie medievala de liceu, aflat momental in curba de sacrificiu, care face polenizari incordiale pe Antena 4 UE.

   Apreciază

 12. Anghel Serafim said

  Dorin Tudoran este o con-stiinta lucida a societatii civile românesti din America. Cei care mai au dubii in aceasta privinta pot lectura topicul sau de azi despre romanul normal din care se pot deduce cu usurinta intentiile si directiile informative, educative si formative pe care le propune domnul Tudoran si care sunt imbratisate cu caldura de catre romanii de buna credinta de pretutindeni, inclusiv din Basarabia. Iata, de ex. ce mesaj de imbarbatare a primit domnul Tudoran de la o admiratoare a sa de la Chisinau:

  Va multumesc pentru acest articol, stimate domnule Tudoran, si pentru ceea ce faceti, impreuna cu oamenii din piata Universitatii, impreuna cu tanarul Claudiu Craciun! Privim cu mare speranta si incurajator spre dvs. din Moldova de peste Prut! – Aurelia Felea

  Apreciază

 13. Am şi eu o întrebare şi iertată fie-mi ignoranţa şi lipsa de pricepere.
  Dar având în vedere că zilnic văd aici un fel de sobor, un adevărat sfat al bătrânilor din sătucele de demult, un divan al înţelepţilor, eu, ca şi om simplu şi fără prea multe talente excepţionale,întreb totuşi: cam care este aportul domniilor voastre pentru ţărişoară? Sau doar vă strângeţi aşa, în timpul liber, şi comentaţi precum pensionarii şi şomerii pe care îi văd zilnic în centru când se strâng la un pahar de vin fiert punând ţara la cale şi discută probleme de politichie greu de priceput de copchii şi muierile de cratiţă. Şi nu m-am referit la manifestanţi.
  Încă o dată să mă scuze domniile voastre dacă nu am fost încă luminată de schimburile de idei de pe acest blog.

  Apreciază

 14. Radu Humor said

  Wow !
  M-am luat dupa domnul Anghel Serafim si m-am umplut iar de de mila crestina 🙄
  Abalaru pe blogul lui Dorin Tudoran face cu stapanul Certocratiei, exact ce face Stely cu Abalaru ( nu va ganditi la prostii, fie ele si virtuale 😳 ).
  Il aproba intrutotul si-l contrazice la fel, dupa care revine si-si cere ori scuze, ori ceva foloase, ori retrage ceea ce a apucat sa afirme, ceva de un comic involuntar demn de o minte de Otel si un Ou fara banutz(i), din care nu ies pui, ci doar papara 😉
  Mai nou s-a apucat s-o laude pe EBA, n-o sa va vina sa credeti !!!, acuzand Opozitia de toate succesurile si eforturile ei de a vorbeste cu noi, pre limba ei botoxata 🙄
  Sincer vorbind eu cred ca Stely nici nu exista, ci este un alter ego abalaresc, care il tot aproba ( nostim e cand arunca cate-o aprobare ,dar o retrage urgent, daca i se pare ca a gresit). Si toate astea le face cu mana astrului care insoteste Planeta OU ( inca o dovada ca numele stelei este ales tot de el 🙄 ) si ca in realitate nu exista decat Dixidentul, nu si activista comunista, care orisicat nu se prea facea, vorba lui Eba 😉

  Apreciază

 15. Anghel Serafim said

  Atentie citat: „Cum am mai spus, in multe randuri: alegerile trebuie sa decida cine si de ce sa vina sau sa ramana la putere si cei ce au votat sa judece apoi daca au ales bine sau rau. Alta cale PASNICA nu exista.”

  Ghici din ce calsic in viata este acest citat?

  Apreciază

 16. Kibby said

  tineri&nelinistiti –
  http://inliniedreapta.net/democratia-originala-reala-de-la-ion-iliescu-la-claudiu-craciun/

  Apreciază

  • RALG said

   Domnuleeeee, sa va fie rusineee, domnule, rusine, pentru felul in care incercati sa zdrobiti cariera de la perceptie a tanarului Coriolan Craciunescu. Rusine, rusine, rusine, de trei-patru ori rusine. Dar stiti ce? Pana si Coriolan Draganescu al Batran (CD, recte Conul Dorin, ca conul Dorin e un fel de CD romanesc pe pamant american si mai ales si invers) s-a amorezat subit de tanarul Claudiu, vorbitor ca pe apa de limba engleza. Acuma partea proasta este ca domnul acela care-i iubeste ca nimeni altul exprimarea libera, in limba anglo-saxona, lui Craciun la Bruxelles, si care are mare afinitate la multe alte limbi fine pe blogul sau, are o alergie teribila la limba franceza. Am auzit ca pe blogul sau, sugestiv intitulat Cerocratia, cenzureaza in regim de urgenta, toate mesajele in limba franceza, decartiana. Totalmente nedeontologic, mai ales la un fost dizzy. Dent.

   P.S. @Kibby, va multumesc pentru semnalarea articolului de la Linia Dreapta. Clar si la obiect. Ma scuteste de facut (alte) comuneri pentru audienta cu circuit inchis. Aloooo, conul Dorin, cititi va rog si comentati articolul propus de Kibby. Stim ca sunteti la datorie pe Arca, asa ca daca nu veti zice nimica vom deduce ca n-aveti nimic de zis si, ca de obicei, va vom intelege. Daca nu noi, atunci cine?

   Apreciază

 17. Kibby said

  vai de mine coane G sper ca nu ma bagati in disputa dvs cu conu D, io-s strain de astea. ne-vi-no-vat!
  😉

  Apreciază

  • RALG said

   @Kibby – N-as avea in ce sa va bag, fiindca eu fiind un june cu educatiune, nu sunt in dispunta cu nimeni, cu atat mai putin cu conul DoRică (le)venTuriano. De altfel, conul Dorin, cuminte, a si comentat, pe blogul sau, dupa puterile sale, articolul semnalat de dv. Deci nu va fie frica, nu veti patzi niciun conflict de interese. Noapte buna…

   Apreciază

 18. Dl.Goe said

  Cerandu-mi scuze pentru faptul ca sunt off topic as dori sa transmit un mesaj in atentia d-ney Stely:

  1) Mesaj cenzurat abuziv pe blogul Certocratia al scriitorului Dorin Tudoran (ca si pe blogul scriitorului Viorel Padina):

  „Coane Dorine, nu-i a buna. Din dialogurile astea cu concluzii fixe, practicate pe aci, numa-ntre poeti unu-si-unu, sa ajunga sa sune mai lucid si mai omenos AVP, mai sigur pe el, si inca inconjurat de hăiticica domniei voastre, nu mi se pare de bun augur. Spaima cu care-i refuzati aprioric un mic aliat in dezbaterile in care l-ati pofti singur, singurel, banand-o practic pe d-na Stely in avans, inainte de a fi apucat sa zica macar ceva, va califica o data si inca o data (adica ca va des calififica) in postura de… de… Ziceti domnia voastra ce, ca sa ziceti mai cu mila. Eu unul va acord dispensa pentru mila respectiva.

  In ceea ce-l priveste pe tanarul Coriolan, Craciunul care ar trebui sa aduca primavara araba-n Romania, eventual de Pasti, haida de, coane Dorine. De cand va impresionati asa de usor? Disperat trebuie sa mai fiti daca va gasiti sprijin al pizmei fata de Tismaneanu in orice pantomim vorbitor de engleza. E nitelus ridicola pretentia unora de pe aci, nu numai de a-l compara pe Claudiu Craciun cu Mihail Neamtu dar si de a-l scoate (vai) in avantaj. Pe ce te bazezi, coane Dorine? Pe ce-a spus el acolo de lânga tribuna? Da’ nu-i prea putin? Pai ce-a zis coane Dorine? Daca nu va e cu suparare, cenzuratoare.”

  2) Referitor la alegatia d-voastra cum ca: „Sunt bucuroasa ca ti-a ascultat rugamintea si ca i-a inchis usa in nas lui @radu humor . Asta nu-i lucru putin , spre de deosebire de altii care continua sa -si plateasca politele cu ajutorul lui. – As avea de facut cateva precizari clarificatoare. Prima ar fi ca va iluzionati imaginadu-va ca DT (Uciga-l Toaca) l-ar fi banat pe Radu Humor pentru ca ar fi cedat insistentelor lui AVP. Nici vorba. (Mai multe detalii poate altadata). A doua s-ar referi la impresia, pe nedrept exagerat de proasta, pe care o aveti despre mine, imaginadu-va ca pentru a plati niste polite (apropo, in realitate n-am nicio polita de platit pentru ca, cel putin pana acum, nimeni nu mi-a facut nimic-nimic, niciun rau atat de mare incat sa merite masuri de retorsiune, de re-actiune) as avea nevoie si/sau as putea apela la gunoaie precum Radu Humor pentru a le putea plati. Chiar credeti asta? Diferenta provine din faptul ca Certocratia este un blog pe care se practica cenzura (sunt banate personaje nu texte, precum D-na Stely, Dl. Radu Humor, Dl.Goe si cati altii), in timp ce Arca lui Goe este un blog liber, nemoderat, pe care, din pacate se petrec si abuzuri precum textele d-lui Radu Humor si ale celor cu care se cearta liber. Consider ca este preferabil acest gen de abuz (care are sansa de a se atenua de la sine in timp) celuilat abuz, care se trage din totalitarism si care nu poate fi ameliorat. Dintr-un necesar de consistenta cu sine insisi cenzorii vor ramame inerti, consecventi politicii lor, indiferent de in/consistenta justificarilor pe care le au in vedere atunci cand decid sa cenzureze mesajele care nu le convin.

  3) L-am mai intrebat pe Uciga-l Toaca: „Coane Dorine daca as protesta in piata in contra ACTA si in contra faptului ca-mi cezurati opiniile as avea mai multa dreptate? D-voastra cum considerati? Ati putea raspunde sincer la o intrebare atat de simpla?” – Nu, n-a putut.

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Vreau sa precizez ca hotararea de a nu mai posta pe Certocratia a fost luata de mine si i-a venit manusa lui Dorin Tudoran care se vedea scapat de de un tip cu niste pdv incomode.
   De altfel de cand am luat hotararea de a nu mai posta am trimis o singura felicitare de ziua lui Luca Pitu pe care-l cunosc ( ii transmisesem acelasi lucru si din partea fostului lui profesor de sport pe care LP il evocase de cateva ori.
   Dupa aceasta interventie am mai avut parca una in care0i transmiteam ceva de bine si atat.
   Singurul lucru de care nu m-am putut tine de cuvant a fost sa nu-i mai citesc blogul. Dar cum aproape de fiecare data a avut niste postari foarte reusite, din pacate trase in jos de interventiile uneori jalnice, alteori hazoase ale lui Abalaru (care de bucurie ca nu ma mai vede pe acolo ar fi in stare sa-l pupe peste tot 😳 ) nu m-am putut abtine uneori ( de multe ori si la trimiterile de pe blogul asta).
   Ce ma surprinde insa e ca nici la Liviu Antonesi, pe care-l pretuiesc la fel de mult, nu mai pot posta 🙄
   Si nu stiu daca are vreo legatura cu DT, deoarece se vede clar ca exista o reciprocitate in postarile incrucisate pe care si le fac ( mai ales la inceput de campanie bloggeristica).
   Am spus-o si o repet chiar ca un fel de repros ca nu sunt de acord cu banarea ta si mi-e frica sa nu fie ceea ce as vrea eu cel mai putin.
   Eu sunt un tip care spune lucrurilor pe nume si inteleg ca sa fiu banat, chiar daca uneori cei care o fac sunt de acord cu cele afirmate de mine, dar postarile tale, ma rog, ale voastre ( ca acum ati recunoscut ca sunteti mai multi 😉 ) nu sunt periculoase prin idei, ci poate prin imposibilitatea de a tine pasul cu istetimea lor.

   Apreciază

 19. arcaluigoe said

  Ne cerem scuze pentru mesajul aparut in mod accidental in peisaj, purtand semnatura detestatului personaj al d-lui Caragiale, dl.Goe. Vigilenta Askimet a fost inselata pentru cateva ore din cauza unui IP neasteptat. Precizam ca respectivul personaj este banat sine die pe Arca lui Goe, dealtfel singurul aflat in aceasta postura (exceptia care confirma si intareste regula) in semn de solidaritate cu celelalte bloguri serioase pe care este banat, bloguri precum Cerocratia (al scriitorului Dorin Tudoran), Nastase (al infractorului omonim), AVP (al scriitorului Viorel Padina), Gogea’s Blog (al sociologului Vasile Gogea) si altele (da, da, si altele). Cata vreme dl.Goe va fi banat pe acele bloguri serioase, nu va dispune de dreptul de semnatura nici aici, pe Arca lui Goe.

  Pentru a preintampina anumite intrebari incomode, de la cei cu nedumeriri simbolice vizavi de aceste aspecte existentiale ale incompatibilitatii dintre Dl.Goe si Arca lui Goe, am indrazni sa propunem cateva lecturi facultative:

  Om si simbol. Interpretari ale simbolului in teoria artei si filozofia culturii (Gabriel Liiceanu): Fie ca este vorba de binomul nietzschean al apolinicului si dionisiacului, de prizonieratul cultural-simbolic al constiintei descris de Cassirer, de teoria jocului a lui Huizinga sau de strania teorie heideggeriana despre opera de arta ca disputa intre lume si pamant, filosoful realizeaza de fapt, dincolo de aceasta impresionanta parada de idei care a intemeiat modernitatea, „o fenomenologie a profunzimii intreprinse din perspectiva suprafetei”. Suntem fiinte ale absconsului si sublimului, dar avem nevoie – pentru propria noastra propulsie – de familiaritatea lipsita de frivolitate a tot ce e „jos” si ne cade sub simturi. Ambiguitatea noastra se bazeaza pe insasi ambiguitatea simbolurilor pe care le folosim la tot pasul: ne despartim in permanenta de sensibil ramanand in acelasi timp prizonierii bogatiei a carei natura precara am denuntat-o.

  Ori, eventual, Sociologia noologica – Ordinea spirituala a societatii, de Ilie Badescu.

  Apreciază

 20. RALG said

  La mesajul no. 13, din postarea in care scriitorul Tudoran o evoca pe mam’marea sa, se poate constata pe viu ce anume au in comun si deci de impartit Dl.Goe si conul Dorin (caruia ii place la nebunie sa se iscaleasca I.L. Caragiale, desi detesta sincer pseudonimia). Ambii doi se revendica de la nenea Iancu citire, fiecare crezand ca el este cel mai aproape de tipologia redata de maestru. Acuma conul Leonida Dorin crezandu-se mai bånatean (desi nu-l baneaza nimeni, ca-i inofensiv) si deci mai coregional cu celalalt nene Iancu (Avram) se simte mai cu motz. N-are a face. Dl. Goe e chiar din Ploiesti.

  Apreciază

 21. Dl.Goe said

  Desi afirma inca odata ca ar fi incompatibil cu dictatura, scriitorul Dorin Tudoran continua sa cenzureze replicile care nu-l avantajeaza cât si dreptul la replica. Uite ce mesaj ingenuu mi-a cenzurat abuziv:

  „Conteaza ce s-a decis in afara Romaniei…” – citat exact din C.D. adica Coriolan Draganescu, aka Conu Dorin.

  Dar d-voastra ce-ati decide coane Dorine? Ca tot sunteti in afara Romaniei…

  Ca va tot eschivati incercand sa va dati nepolarizat. Apropo de polarizare, in toate tarile, inclusiv in tara d-voastra, exista polarizari aparent ireconciliabile intre grupuri partizane. Aceste grupuri sunt de obicei echilibrate, fie numeric (cum ar veni democratii vs, republicani) fie sub aspectul fortei, populatie vs. camarila dictatorului. Cand echilibrul se rupe si se duce dracului poplarizarea se cheama ca e revolutie. Revolutia de dinainte de re-polarizare. In tarile bogate, care isi permit, intre grupurile polarizate exista o clasa de mijloc. Romania e o tara saraca. Nu polarizarea-i problema ci absenta unui arbitru lucid din persoana lu’ tanti clasa de mijloc. Iar in treaba legata de absenta asta nu-i tocmai vina dictatorului Basescu. Oricum nu mai mult decat vina dictatorului Tudoran care taie si spanzura toate replicile care nu-i convin, coane Dorine. Oti tânji dupa linistea lui Iliescu?

  „Conteaza ce s-a decis in afara Romaniei…” – Coriolan Draganescu. Pe ce va bazati coane Dorine? Pe ce? Ca trebuie sa va bazati si d-voastra pe ceva, nu doar pe impresii im/personale ca Vadim. S-a decis in afara Romaniei ca cetatenii cu drept de vot, care-l urasc sincer pe Basescu cot la cot cu Antonescu, cu Ponta, Voicu, Voiculescu, Nastase, Tudoran, si multi altii, n-au voie sa vina la vot si sa valideze democratic si demografic matrapazlacurile useliste? Asa sa fie? Spuneti d-voastra ca e asa si eu va cred. Pe cuvant.

  Apreciază

  • kibby said

   aaa, deci dle Goe, chiar nu vad relevantza si substantza domnule – a spune ca dl Tudoran preia – cu discernamint -texte (ma rog idei) ametite vinturate cindva de vadim si azi de radu humor – aaahh, este nerelevant in contextul articolului, unul cu simt civic si obiectiv si care vine in raspar cu cretinismele stingiste din comentariile de-acolo.

   deci, aaaah, sinteti off topic domnule. chiar nu va e rusine??? ca cred ca nu va este!!!
   😉

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Conul Dorin reuseste performanta unica de a intretine intr-o maniera originala (d-lui ca poet…), certocratica am putea spune, un adevarat paradox: atragerea, selectarea si concubinarea in siaj a exact comentatorilor care-i convin (in strunga) si care corespund perfect viziunii sale asupra lumii si vietii. Paradoxul consta in aceea ca aceste atrageri, selectari si concubinaje sunt justificate formal prin existenta unor texte (niste texte) cu aparenta civica, obiectiva si in raspar. Fiind parte a procesului de selectie practicat riguros de catre conul Dorin, am motive sa cred ca domnia sa stie foarte bine ce face. Mai putin atunci cand, luat de val, comenteaza cot la cot, in ton cu comentatorii sai, abandonand spiritul si litera spiritului civic, obiectivitatea, logica etc… Deci nu. Nu-mi e.

    Apreciază

 22. Dl.Goe said

  Citatul zilei vine de pe Certocratia cu o zicere a scriitorului civil Dorin Tudoran, ‘ce ‘mnealui: „Că s-a distrus șansa de coabitare între domnii Ponta și Băsescu ar fi irelevant, dacă în acest măcel nu ar fi fost distrusă șansa a milioane de Ionescu de a coabita cu milioane de Popescu; a milioane de Iorgulescu de a coabita cu milioane de Georgescu ș.a.m.d. „ – Fantastic, coane Dorine. Fantastic. E macel, e razboi civil… Coane Dorine eu va promit ca vom coabita bine merci si dupa ce va trece 29 iulie, adica dl.Goe cu conul Dorin (ca suntem domni, ce co(r)nul burtii mele, vorba majestatii sale Ubu Rex). Si asta indiferent de ce si cum se va intampla pe 29 iulie. Ce naiba, ca nu ne cunoastem de ieri, de alaltaieri. Pana una alta, sfatul meu ar fi, daca-mi permiteti, sa iesiti din ambiguitate. Adica daca tot nu va da mana sa spuneti sincer si cinstit cum veti proceda pe 29 iulie (ca sa stie si Liviu Antonesei cum sa procedeze) atunci macar va rog sa nu mai folositi diateza pasiva cand exagerati literar artistic la blog. Exagerati si d-voastra mai cu curaj nu asa evaziv, ca nu va ia nimeni capul. De ce l-ar lua?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: