(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Criza de Guvern

Posted by Arca lui Goe pe februarie 9, 2012

In sfarsit s-a intamplat un miracol. Nu ma astept sa tina mai mult de trei zile pentru ca atunci s-ar dovedi ca nu-i nicio minune la mijloc ci doar o facatura. Minunea, doamnelor si domnilor, consta in aceea ca schimbul simbolic al generatiilor politice la varf arata bine, ca trend si ca salt. Calitativ. De la Traian Basescu la Razvan Ungureanu. Un salt atat de evident incat nimeni nu-l apreciaza la adevarata valoare simbolica. Toti cei care au deplans faptul ca Romania n-a avut sansa unei reprezentari civilizate in persoana unui intelectual rasat, cult, educat, colectionar de arta si intemeietor de muzee, in persoana infractorului Adrian Nastase, gasind in acest fapt un pretext formal extrem de solid in contestarea presedintelui ales, betivan, curvar, circar, needucat, rudimentar, prost crescut, ei bine toti acestia ar trebui sa se bucure din inima. Traian Basescu le-a inteles suferinta si a acceptat sa le ofere tratamentul potrivit, un inlocuitor pe masura asteptarilor: intelectual, inteligent, respirand cultura, inclusiv cultura politica, diplomatie, un personaj care s-ar potrivi cu mare usurinta in posturi cu vizibilitate in orice cancelarie, guvern sau parlament euro-atlantic.

Descrierea facuta de catre Andei Plesu (un alt extraterestru pe piciorul de plai cu gura de rai) premierului desemnat este intr-un excelent acord cu realitatea. Cruda realitate. Faptul ca persoana lui Razvan Ungureanu, care este, nu reuseste sa inhibe semnificativ, persoane, personaje, precum si productia record, generalizata, de discursuri ga-ga, se datoreaza desigur faptului ca ne aflam inca in zodia imbecilului de foc, care fiind la putere in societate, nu se inhiba defel. Nu ma indoiesc de faptul ca minunea, asa cum e ea acum, proaspata, nu va dura mai mult de trei zile. Vor incepe, au inceput deja, sa curga zoaiele si pietrele aruncate din toate partile de catre cei fara pacat, egalii valoric ai amaratului Razvan Ungureanu, utec-istului… etc. Cert este ca n-are fata de premier pentru Romania profunda de acum. Se va infesta, se va sparge, se va juli, si va uniformiza… Dar pana atunci doamnelor si domnilor, va rog sa inchideti pentru o clipa ochii si sa va imaginati cam cum ar arata Romania sau o alta tara, oarecare, capabila sa promoveze, sa propulseze si sa impuna la conducerea sa, prin scrutin electoral, in Parlament, la Presidentie, in Guvern… macar 300 de politicieni de talia lui Razvan Ungureanu. De la Escu la Eanu. Ce fel de tara ar fi aceea? Gata? Gata, ati visat destul. Acum as mai vrea sa spun ca in locul lui Mihai Razvan Ungureanu as dispune imediat infiintarea unui nou minister: Ministerul Umorului si al Bunului-Simt si l-as numi acolo pe nimeni altul decat pe Dl. Niku Electriku. Sunt sigur ca stie ca diferenta dintre 1 Watt si 1 Volt este 1 Amper.

34 răspunsuri sa “Criza de Guvern”

 1. RALG said

  Discursul lui Ponta (partial retras 😉 ), reactia liberalului Radu Feldman Alexandru (O zi istorica: un premier si un sef al opozitiei dialogheaza) la pachet cu reactia alegatorului Mircea Badea care ameninta ca nu-l mai voteaza pe baietzasul Victoras (declarat un „groupie” al serviciilor secrete) si nici cu USL cat timp contine Ponta 😯 ci direct cu tiranul Basescu (un dictator superior lui Ceausescu)… precum si rapida revenire la „normal” fac si mai dificil exercitiul de imaginatie propus mai sus. Il retragem din circulatie si-l declaram nul.

  Mare este puterea opiniei civice si a societatii publice daca alegatorul Mircea Badea (el si cu voturile sale) a putut sa aduca atat de rapid lucrurile pe fagasul lor normal. Finul lui Maior si-a cerut chiar scuze. Asteptam cu nerabdare parerea nasului mare al PSD-ului, Ion Iliescu, noi la dansul ne uitam ca la Soare ca sa intelegem cum merge treaba si sa nu ne intoxicam cu stirile pe surse.

  Apreciază

 2. RALG said

  Voiculescu muta un Pion (Claudiu Craciun) si da sah Dictatorului Basescu. Basescu sacrifica Poneiul, (ulterior si Regina), iese din sah, muta Turnul (MRU) si-i da un sah spectaculos lui Voiculescu. Nebunul lui Voiculescu (CA) intra in trepidatii, iar Calul (VP) face un L ciudat, retragandu-se pe o pozitie devensiv „apologetica”. In disperare de cauza si in criza de timp, Voiculescu, aflat inca in sah, ataca la disperare cu Vuvuzelele din dotare. Partida de sah este declarata tzintar, zarurile sunt aruncate, iar chibitii sunt facuti martzi intr-o joi. Linia continua inept. Se trece la GO in drumul catre Dame. Damele care continua nestingherite sa joace Monopolis in timp ce unii dintre parlamentari propun cu fair-play un „Nu te supara frate”. Sa coaseti frumos. Celor care prefera Pitulusul (folosim acest regionalism intrucat nu stim cum se scrie De-a v-ati ascunselea) le propunem o Prinselea pe Animale, Ratele si Vânzatorii si Tara, tara vrem ocnasi. Pe cine? Aceasta nu-i intrebarea ci o leapsa.

  In paralel, pe blogurile intelectuale se aranjeaza literele pentru o noua partida de Scrabble, in timp ce un intelectual de la sat, adept ACTA si fan Luca Pitzu se ofera sa scaneze gratis o carte primita moca, asupra careia are toate drepturile de autor (fiind scrisa de un amic, recte Pitzu, cu care recunoaste ca n-are nici in clin nici in mânec, nefiind cu acela in vreo relatie de orice fel) pentru a o ceda, pe baza unui schimb in natura (contra comentarii „apologetice”) unui vizitator stlist anonim.

  Apreciază

 3. […] BLOGUL ZILEI: https://arcaluigoe.wordpress.com/2012/02/09/criza-de-guvern/ […]

  Apreciază

 4. Vizitatorul said

  bun daca diferenta dintre 1 watt si 1 volt e 1 amper atunci care e diferenta dintre 1 kilowatt si 1 kilovolt ? aud ?

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Incearca cu un kiloT, de-a lui Stely, pe care-l poti folosi si ca parasuta atunci cand iti dai drumul de pe Planeta ou, in capul celor cativa gura casca ce stau sa te mai citeasca, asteptand ca fraierii sa scoti oul de aur, care sa-ti aduca consacrarea suprema :
   cateva resturi de la masa celor care se ospateaza cu ciupilicile in varful capului 😉

   Apreciază

  • RALG said

   @Vizitatorul(e) – Problema asta cu kilowatt-ul este realmente echivalenta cu una dintre celebrele probleme propuse de nenea Lewis Carroll (un fel de Luca Caragiale mai britanic, mai micutz si mai finutz, daca stai sa te gandesti la ce personaje curat caragialesti a creat si d-lui). Problema kilowatt-ului la Lewis Carroll suna cam asa:

   Daca 3 pisici prind 3 soareci in 3 minute, atunci in cat timp prind 13 pisici 13 soareci?

   Dupa ce calculezi timpul (in secunde cu doua zecimale) il inmultesti cu kilowatt-ul, iar kilojouli obtinuti ii transformi in calorii, daca asta te incalzeste cu ceva. Intrebarea mea, cu toata consideratia, ar fi: care e deosebirea intre kilowatt si calul putere.

   Apreciază

 5. kibby said

  „300 de politicieni de talia lui Razvan Ungureanu…”, 🙂 da – ar fi frumos da nu se poate ca e bazinu prea mic; vad ca si pe dl Tibi l-a furat entuziasmul insa pdl seamana foarte mult cu psd deci rabdare va rog…
  deci MRU ar fi noul prezidentiabil daca inteleg bine?

  Apreciază

  • RALG said

   Cat despre prezidentiabilitatea lui MRU parerile sunt foarte impartite (in doua), unii zicand ca este foarte-super-ultra clar, aproape cert, ca lui ii va fi inmanata stafeta de catre Diktator-ul Traian Base, in timp ce altii prefera polul o-pus noua. Cum ca e si MRU tot un pion de sacrificiu din oficiu, adus tocmai intocmai si la timp ca sa se lamureasca simandicosii din popor ca nu e nicio sfântă scofala sa ai super intelectual, cult si fin, scolit in neagra strainatate, la varful unei clase politice, vai, eminamente rurală, provenita din bazinul prea mic. Argumentele subiective (ca altele ioc) pentru cele doua variante extreme de destin prgramat de catre Zeus lui Hermes sunt si ele sensibil egale… Daca ne uitam la cei alesi de Iliescu pentru predarea stafetei sale (pe care inca o tine in mână) spre social-democratie in zbor, recte ba Nastase (eee), ba Gioană (ăăă) si, cu voia d-voastra ultimul pe lista ba Ponta (aaa), toti „ba”, pare ca MRU ar fi, fiind mai expert in diplomatie (si diplomatii) decat fostii ministri de externe Nastase & Geoana, mai spilcuit, mai octzidental, mai… si (mult) mai (bine) scolit decat doctorul Ponta (ca e si el doctor in tara doctoratelor) atunci da, MRU pare a fi As-ul din mâneca ingusta a Diktatorului condamnat sa dicteze, fir-ar sa fie, (d)in Democratie (sa ne fie). Daca insa ne uitam la ce problema i-a dat de rezolvat „tocilarului” MRU la testul de calificare pentru faza nationala a Olimpiadei, pare iarasi evident ca Zeus i-a menit sa-si franga gâtul, sau macar mana ori piciorul (break a leg 😉 ) care va fi in ghips taman in ziua finalei in care e posibil sa se infrunte (in contextul traditionalelor abandoane de la noi) (alti) doi baieti de la tzara. Pentru tzara.

   Discutia de pana aci ar putea avea vreo noima considerandu-ne plasati intr-o perspectiva foarte de sus, de deasupra Olippului din care privindu-l pe Zeus cel cu cap sclipitor, am incerca sa ghicim (pe baza logicii aristoteliene), gresind, ce gandeste EL despre gandurile oamenilor de rand. Daca ne mutam cu perspectiva pe tarlaua omului de rand care se intreaba (si el, ca tot omul) daca MRU o fi sau n-o fi cel mai bun dintre traci pentru postura de Zamolxe in anul 1 de dupa calendarul mayas(s), si extindem instrumentarul logic si catre logica kepleriana vom constata importante progrese… stilistice (dar deloc substantiale) in ceea ce priveste rezolvarea dilemei despre noul jupân: MRU. Pentru cei cu respect pentru carte, educatie, inteligenta, sobrietate, MRU este in mod clar jupan de salon, in timp pentru ceilalti, cei foarte prosti, sau foarte mofluji si pretentiosi, MRU va fi mereu un jupân de pardon. Daca stai sa casti gura la ce se zice prin saloane selective (cum ar fi Cerocratia de lux, in care sunt acceptati doar moflujii lor) vei putea afla ca MRU-ţă asta nu e bun domnule pentru ca prea are faţă de peste, prea e rece, distant, pragmatic, lipsit de sentiment si de emoţie, ceea ce este (ar fi) totalmente inadecvat intr-o tara ca a noastra (plina de umor si de umori si de someri tehnici), care nu raspunde la comenzi decat atunci cand sunt frumos ambalate in lacrimi si sentiment, patrie, virtute, si-n PR de calitate… etc, etc, etc. N-are „Neamţul” ce cauta in „Bulgaria”.

   Deci daca intelegeti d-voastra bine, MRU ar fi noul prezidentiabil. Altminteri nu. Polilogia mea de mai sus incerca sa va sugereze ca in problema respectiva sunteti pe cont propriu. Arca lui Goe inca nu si-a desemnat catindatul pentru prezidentialele viitoare. Va vom anunta din timp. Important este sa triumfe talentul. Va multumesc pentru rabdare si intelegere. Pe bune.

   Apreciază

   • kibby said

    v-am mai spus vreodata ca-mi place cum scrieti?? cind scrieti lung….;)
    da, cred ca e prezidentiabil insa pe mine m-ar interesa mai mult sa stiu daca principial, un partid (sa zicem pdl) poate fi reformat de sus in jos (de tot, nu cosmetic)

    cred ca nu dar orisicit ma intereseaza mai tare decit prezidentiabi-li-ta-ti-le. de-asta privesc cu simpatie noua republica.
    ps nu v-am mai vazut pe la dilema

    Apreciază

    • RALG said

     In ultima vreme n-am prea mai avut dileme. Sau ma rog, dileme clare, exprimabile in cuvinte. Am crezut de cateva ori ca sunt in dilema dar mai apoi am constatat ca nu. Ca era vorba de niste false dileme. De aceea am intrat intr-o binemeritata vacanta. Scriu in mare secret, doar doua-trei comentarii pe zi, ultra-scurte, in cateva locuri pline de certitudini, aflate in penurie de dileme. Cred ca Republica cea Noua, nascuta din nimic in bazinul mic, ar putea fi noul Prâslea cel Voinic, adica raul cel mai mic, si mai mic decat relele mari si mici de pana acum. Sper ca procesul in care este angrenata aceasta Republica sa-i aduca cresterea in volum in contextul in care-si va conserva raul la cote mici, mici de tot. Are nevoie de soldati (nu stiu de unde ar putea sa-i recruteze) si de o interfata eficienta cu afisaj in limba româna vulgara. Nu cred ca-i simplu sa-l traduci pe Kant sau pe Goethe in limba cetateanului alegator, fara sa minti. Arta de a minti ingenuu inspre folosul exclusiv al celui mintit nu-i chiar asa, la indemana oricui. E mult mai simplu sa rostesti adevarul in interes personal. E plina blogosfera, nu?

     Apreciază

 6. kibby said

  NR nu are sanse in alegerile din toamna, de-acord dar va umple un deficit (foarte ferm altminteri) de incredere si reprezentare. iar mai departe lucrurile vor merge de la sine.
  daca da, da.
  😉

  Apreciază

 7. Radu Humor said

  Vazand ca incepi a-i face asa o prezentare lui MrUta asta ma gandeam ca vom afla de la tine si daca-s adevarate zvonurile ca telectualul respectiv nu-si pune numai capul/mintea la bataie, ci si fundul 😳
  Unul dintre cei care l-au fixat foarte bine, in diferite pozitii sociale si internationale, dar si in altele specifice lor, fiind chiar un neamt cu nume si de maghiar – Bodo Hombach a carui fetita-baietel era prin imperiala Viena 😉
  Si ar mai fi altele, dar nu ma grabesc sa va iau exclusivitatea ….

  Apreciază

  • RALG said

   Nu stim de unde te informezi dar putem aprecia ca informatiile tale desi sunt extrem de exacte totusi sunt incomplete. Asadar putem confirma si adaugi ca intr-adevar (ce este adevarul?) MRU este jidan, poponar (ca TRU nu ca AN), mason, pupin-băsin, pion-soros si ruda cu familia Rothschild (printr-o nepoata de-a lui Stalin). Si nici nu e chiar asa de destept pe cat pare. E chiar prost. Cat de prost poti sa fi sa accepti premieratul unui guvern marioneta intr-o tara ca asta si pe criza? Ca trebuie sa fii prost rau. Ni se pare evident ca acest MRU este mai arogant decat Nastase, mai prostanac decat Geoana, mai cârlan decat Ponta si ca nici nu se compara cu Crin Halaicu. Daca mai are cineva vreun dubiu ar mai trebui amintit ca a fost lansat in inalta societate de catre acelasi jidan mason care l-a lansat si pe H.R.Patapievici-ICR, in persoana non-grata a lui Iosif Sava, acest nostradamus muzical care spre deosebire de Brucan si Padina, a preferat sa premediteze viitorul in loc sa-l anticipeze cu clar. Viziune. La tele. Viziune. Iti multumim pentru informatiile secrete, livrate noua dezinteresat si te asteptam, ca de obicei cu respiratia taiata (stim noi ce stim) cu altele la fel de tari.

   Apreciază

 8. rongo said

  Cine ziceaţi că i-a făcut lui Năstase vaţa tamară ?

  Apreciază

 9. Radu Humor said

  „Cat de prost poti sa fi sa accepti premieratul unui guvern marioneta intr-o tara ca asta si pe criza? Ca trebuie sa fii prost rau. ”
  Ei, nu de asta nu-i chiar asa monumental de destept, cum sunt altii pe aici :
  Adevarate monumente, dar de pupincurism si slugarnicie ridicate pana in varful lui si al mamii lui de monument, ca daca nu esti atent, un singur moment, te trezesti cu ei cocotati in varf de tara, sau ce a mai ramas din ea, tot cu ajutorul lor, al stapanilor si apoi orbecaiesti ca un chior pentru ca nu mai gasesti usa de la pridvor ca sa-i scoti in decor, cu tot cu …el 😉
  Omul a primit garantii ferme, ca urmeaza rocada cea mare, ca si la astia se mai schimba pozitiile, nu poti sa stai tot timpul cu fatza la stapan si cu spatele la popor, ca s-ar putea sa intre si asta in erectie si te trezesti patruns/strapuns de ceva patriotism de te ustura coorul, chiar cu toate alifiile fiind uns 😳

  Apreciază

 10. Radu Humor said

  E vorba tot de o criza, insa nu de guvern, ci de dementa batjocurire a unor oameni, vinovati doar pentru ca s-au nascut in Romania si sunt contemporanii cu toti escrocii, toti dobitocii si toti politrucii care ii conduc.
  Si ca menajeria sa fie completa se trezeste un prapadit ce se screme sa mai convinga niste naivi de o asazisa dizidenta, dar il tradeaza amarnic ura si dispretul mojicesc indreptat asupra unor oameni care nu-i pot raspunde cum ar merita :
  „Guvernul săracii Rumânii, în frunte cu primul-ministru şi cu Preşedintele actualei căprării, în caz c-o mai fi pe-aci, musai să se deplaseze la capătu ţerii ca să-i salveze pe bieţii terrani fără bani, fără cârlani, fără oi şi alte capre de olandez soi, ca să nu mai vbim de boi mai noi sau de conturi în euroi, dar în schimb cu poftă de a se uita la Antenele lu Felix, SOV si DDD şi a-njura pe capete Guvernu care e şi care nu le râneşte, al dreak, nici zăpezile, nici coşările, în timp ce ei îşi beau, cu chiu cu vai, ţuicile şi îşi put muierile, normal sau oral, iar capra vecinului doar anal… oops ”
  Cata micime sufleteasca si ravna pupincureasca la un individ bantuit de angoase si practici dezonorante si pentru un simplu cetatean, darmite pentru unul care se vrea recunoscut pentru o amarata de opera ( 57 de pagini 😉 O si o masluita dizidenta :mrgreen:
  Dar ma rog, daca Volodea-al lui ii numeste PEGRA, altul viermi si altii mahala, cum sa nu se cace pe gura si neispravitul asta aducand un potop de insulte unor oameni, pe care nu e vrednic nici sa le treaca pe dinainte, el un frustrat de urbe uitata de lume, un handicapat intelectual, un ratat care nu se poate impaca nicicum cu aceasta stare de fapt (somer) in care l-au adus profesiunea de jurist-contopist la o Cooperativa agricola, de unde isi ridica salariul doar cu ajutorul Securitatii , ca un brav dizident !

  P.S. Nemernicia acestui individ nu se opreste aici cu jignirile, ci merge cu ele si-n Piata Universitatii, pentru a-i insulta si pe oamenii aceia curajosi (cum n-a fost neam de neamul lui !) aia care suporta bastoanele autoritatilor, gerul, dar si marlania unui pretins dizident !

  Apreciază

  • Vizitatorul said

   fecior esti idiot . punctum

   Apreciază

  • Radu Humor said

   @Dorine, du-te si canta la alta massa, neica (eventual, tine-ti discursu in fata sacosistelor semianalfabete din Piată, care desi au muncit o-ntreaga viata doar la APACA sau la alta filatura, unde nu ti se cere decat sa stii sa tii un capat de ata-n gura, in fiecare zi, vor sa traiasca precum regina Anglii si sa se traga de pulpana cu Regii, necum cu presedintii, cum ar veni). ”

   Curat dizident dement :mrgreen:
   Ii vede cineva pe Paul Goma, Doina Cornea, Dorin Tudoran, Radu Filipescu si ceilalti oameni care tocmai pentru dreptul de a ne exprima liber au luptat si si-au sacrificat libertatea si carierele, jignind in halul asta niste oameni care fac acum exact ceea ce faceau ei atunci (poate chiar mai mult !) ?!
   Daca se mai indoia cineva de „dizidenta” numitului Abalaru, nu mai are nici un motiv s-o faca. Si-a facut-o el, cu zelul gretos al pupincuristului grabit sa ajunga primul la posteriorul noului potentat cu ochi albastri !
   Daca cele ale lui Basescu, Tismaneanu, Iliesiu (posterioare) au ramas de domeniul trecutului si nu s-a putut alege cu nici o recompensa cu toata pupincureala , mergand pana la celebrul apel pentru realegerea raului cel mic, a declansat operatiunea PM.
   Si sper ca acolo o sa ajunga ! 😉

   Apreciază

 11. rongo said

  O duminică încântătoare!

  Apreciază

 12. RALG said

  Apreciază

 13. Radu Humor said

  Am sa marturisesc ceva care stiu ca te va deranja :
  Daca pana acum as fi dat aproape orice, cum se spune, pentru a afla cine este in realitate @DlGoe, acum marturisesc ca nu ma mai intereseaza atat de mult.
  Un tip inteligent, plin de umor, cu vaste cunostinte in varii domenii (internetul – bata-l vina!), dar lipsit atat de necesara libertate individuala . Ar mai fi si altele, dar nu ma mai intereseaza !
  In schimb am regasit dupa multi ani o semnatura „@intre” , care prin acuratetea, inteligenta, competenta si curajul exprimarilor face nota aparte in blogosfera !
  L-am intalnit pe blog la Liviu Antonesei, dar din pacate, cum nu pot posta acolo ( sa fie mana lunga a conului 😉 ) nu pot dialoga.
  Mentionez ca mult timp nu i-am mai vazut postari, pana acum, cand am dat de regalurile pe care le face pe blogul lui LA !

  Apreciază

 14. Kibby said

  http://inliniedreapta.net/despre-sensibilitatile-felixiene-ale-lui-dorin-tudoran/#comment-57316

  un comentariu care mi-a atras atentia, e despre cum spui „da” cind vrei sa spui „nu” si esti absolut preocupat ca lumea sa inteleaga ce spui

  Apreciază

  • Kibby said

   celalalt text, „Europa sau noua diviziune politică”, e mult mai interesant.
   salutari redactiei si la multi ani!! 😉

   Apreciază

  • RALG said

   Domnul Dorin isi gaseste beleaua cu doua genuri de „entitati”: cu cei care-l baga-n seama cand dânsul n-ar dori si cu cei care nu-l baga-n seama tocmai cand isi doreste domnia sa mai tare sa fie bagat. Echidistant din fire domnul Dorin trateaza ambele categorii la fel: cu pamflete fabulare si multa moderatie (in special in sectiunea comentariilor). Domnul Dorin este un democrat sadea. Dansul stie ca dreptatea este intotdeauna de partea celui care are procentual mai multe voturi. Gratie moderatiei sale notorii domnia sa are intotdeauna unanimitate. La blog. In rest nu are nimic, Ceea ce inseamna ca procentual adica totul, pentru ca este in afara de concurs. Cu putina vointa politica zero inseamna 100% din zero. Nu? Prin urmare cei de la linia dreapta exagereaza cu atentia. Credem noi.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: