(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Tema de (a)casa

Posted by Arca lui Goe pe februarie 17, 2012

Moral, aMoral, iMoral, Sfânt
Ceasul cu pupaza ne anunta ca incepe weekend-ul.
Noduri in papura.
Noduri in batista.
Am cravata mea.

Contra plictiselii potentiale oferim doua teme de (a) casa. Ca sa fie.

A. Tema de casa: Cat de (in)utila este scoala (?)
B. Tema de casa: Spatiul Confuziei – Invazia Anonimilor Amatori. Pana unde? Pana cand?

Temele de mai sus sunt teme majore care au fost abordate pe multe bloguri renumite (printre cititorii lor), fara a se fi ajuns la concluzii definitive si/sau epuizare sistemica. Recent cele doua teme, aparent disjuncte sau disjunse, au fost abordate de niste falsi bloggeri intr-o gazeta (evz) cu multi cititori si comentatori amatori, anonimi, fara scoala si fara cei 7 ani de acasa. Asadar dezbaterea acelor teme in acele spatii este cu totul si cu totul nepotrivita. Nu vreau sa sugerez prin asta ca aici, pe Arca noastra a lui Goe, dezbaterea acelor teme ar fi potrivita. Nu. Nici vorba. Zic doar ca nu e nepotrivita. N-ar fi nepotrivita daca scopul primordial ar fi dezbaterea. Dar nu. Nu e. Scopul principal este desigur, depozitarea. Conservarea. In vederea unei regasiri si recuperari viitoare. Daca n-ar fi weekend dar ar fi zile nelucratoare am incerca sa unificam cele doua teme si sa demonstram fara putinta de tagada ca sunt una si aceeasi tema, precum electricitatea cu magnetismul, si anume tema majora a zilelelor noastre de ani si ani de zile. Dar nu. Nu putem. Pentru ca e (totusi) weekend. Asa ca va vom da (pe cine?) pe mana unor specialisti care reusesc intr-o maniera ce frizeaza paradoxalul sa aiba 100% dreptate si, in egala masura, sa greseasca 100%. O incalcare vadita a legii conservarii procentelor. Citind articolele propuse nu se poate sa nu fiti unanim de acord cu autorii pentru ca apoi sa gasisti ca nu-i chiar asa. Ba e chiar pe dos. Va doresc emotii usoare si lectura placuta.  Celor care stiu sa citeasca. De la ceilalti astept comentarii interesante sau solutii personale la cele doua teme de (a) casa. Ca sa… Sau nu.

Materialul No.1. Din Scoala. Privind înapoi cu mânie, adesea ne întrebăm la ce ne-a folosit şcoala, anii lungi şi grei care ne-au fost furaţi din copilărie şi adolescenţă. Ne-am „pedepsit” în şcoli timp de doisprezece ani, sau mai mult, ca să ne dăm acum seama că nu mai ştim nimic din tot ce ne-a fost vârât în cap cu de-a sila. Şi că, chiar dac-am mai şti, oricum nu ne foloseşte la nimic. Nu se poate să nu te-ntrebi dacă a meritat. De ce am fost treziţi în zori şi duşi, somnoroşi, de mânuţă, către clădirea enormă şi rece ca un mausoleu sau o închisoare? De ce s-a ţipat atâta la noi, de ce am fost atât de terorizaţi? De ce visăm şi acum că suntem scoşi la tablă la matematică şi nu ştim nimic? Va compensa ceva din viaţa noastră de adulţi traumele la care ne-a supus şcoala, aşa cum s-a făcut şi se face şi azi? La ce ne-au folosit nesfârşitele exerciţii şi probleme rezolvate la matematică, la fizică şi la chimie, atâtea date memorate la istorie, dacă acum nu mai ştim nici regula de trei simplă? Dacă oricum n-avem la ce s-o aplicăm? Dacă toţi cei faimoşi şi plini de bani au fost şcolari mai proşti decât noi?

Nici unu la sută din ce am învăţat în şcoală nu folosim în viaţă.  (citeste tot articolul AICI).

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Materialul No.2 Ofensiva amatorilor – Ofensiva anonimilor

Apropo de cretini, idioţi şi alte categorii favorizate de internet.

  • Regula numărul unu e că orice tembel poate avea un fan club, deci merită efortul. Frecvenţa cu care baţi câmpii se transformă cu timpul în reputaţie, indiferent de mediul în care activezi. Iar seriozitatea tonului te va ajuta să ajungi şi mai repede la consacrare.
  • Regula numărul doi: nu râde la poantele altora, ci foloseşte-le ca să dovedeşti câtă dreptate ai şi cât sunt ei de superficiali. Toţi amatorii au întotdeauna la îndemână o cauză înaltă.
  • Regula numărul trei: Nu îţi schimba părerea chiar dacă cineva îţi demonstrează că nu ai nicio urmă de dreptate. Şi fii convins că toţi cei din jurul tău sunt nişte amatori nenorociţi

(citeste tot articolul AICI).

Update: Sa nu uitam. Persoanele de fata se auto-exclud. Personajele nu. Nu, nu…

Update 2: Doi amatori care ne sunt foarte dragi isi serbeaza azi (19 Feb) ziua de nastere: Marin Sorescu si Constantin Brancusi. Niciunul dintre ei n-a urmat scoala de talent sau vreo scoala anume de geniu reusind totusi sa faca lucruri foarte deragutze (ca sa zicem asa). Faptul ca azi sunt revendicati de grupul profesionistilor notorii (ma rog e treaba lor) nu ne poate impiedica sa-i sarbatorim si noi, recitand impreuna un poem var-Shakespearian la Masa Tacerii, pe marginea marii.

Update 3.14 – Articol de citit AICI – Dreptul de a fi ales vs. dreptul de a ramine ales.

38 răspunsuri to “Tema de (a)casa”

  1. RALG said

    Ilustrarea prin contra-exemple, amatori fara scoala cu care ne mandrim, ca exceptii care „confirma” (?!!) regula.

    Exemplul No.1:

    Apreciază

  2. RALG said

    Ilustrarea prin contra-exemple, amatori fara scoala cu care ne mandrim, ca exceptii care „confirma” (?!!) regula.

    Exemplul No.2:

    Apreciază

  3. RALG said

    Ilustrarea prin contra-exemple, amatori fara scoala cu care ne mandrim, ca exceptii care “confirma” (?!!) regula.

    Exemplul No.3:

    Apreciază

  4. RALG said

    Celor ultra-mofturosi, cu urechea extra-fina, n-avem incotro si le oferim profesionalism.

    Esantionul A:

    Apreciază

  5. RALG said

    Celor ultra-mofturosi, cu urechea extra-fina, n-avem incotro si le oferim profesionalism.

    Esantionul B (emotii a la russe):

    Noapte buna si weekend placut. Da, da, tie. Despre tine e vorba. Ce te miri asa?

    Apreciază

  6. Radu Humor said

    „E o atmosferă ca după naţionalizare: stăpânii sunt puţin reţinuţi în lagăr, la canalul Dunăre- Marea Neagră, iar slugile taie picioarele meselor florentine, ca să poată mânca o mămăligă ca la mama acasă, în Capra cu trei iezi. Profesioniştii sunt antipatici, cei care ştiu să facă bine ceva sunt plicticoşi şi par aroganţi, tocmai din cauza competenţei.
    Regula numărul patru: nu uita niciodată că degeaba eşti tâmpit, dacă nu străluceşti.”

    Ei bine, tu, ca si @Stely de altfel, – straluciti ! 😉

    P.S. Ai avut tu asa o presimtire si ai sarit si peste chestia cu capra ( ca de ce-i capra ?), ca prea aducea aminte de babacii lui Horica si Volodea, dar si peste regula numarul patru, continuand in schimb sa ne regulezi cu alte chestii, unele chiar de lunga durata 😉

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Sa nu se inteleaga cumva ca-i vorba despre esantioane care sunt de exceptie si pentru care-ti multumesc mult !
      Mai ales Andreas Rieu ramane preferatul meu 🙄
      Fenomenal !
      P.S. Daca Busuioc Costel n-ar fi cantat si muzica religioasa ar fi fost mai mult promovat de cei care se feresc de Dumnezeu ca si de tamaie :mrgreen:

      Apreciază

    • Radu Humor said

      Apropos de capra 😉
      Abalaru iar a fost sarit 😳 :

      ” Mai rau de-atat: am auzit ca Base a numit la departamentul de comunicare al Cotroceniului o pustoaica oarecare, ceea ce-nseamna ca Baietii ignora in continuare ca, in era informationalismului, politica e o chestie de perceptie, iar nu pur si simplu de rezultate (asa cum orice alt lucru, de altfel, e).”

      Daca era el chemat sa faca PR, cred ca iesea inapoi PCR 😆

      Apreciază

  7. RALG said

    N-as vrea sa creada cineva ca noi am fi avocatul din oficiu al amatorilor, asa in general sau al scolii ca instrument de tâmpire, in particular. Nu, nici vorba. Noi ne bazam doar pe exceptii. In fond noi stim ca marea majoritate a anonimilor amatori sunt in genere prost crescuti, obraznici, cu o educatie lacunara sau de-a dreptul precara, fanfaroni si grandomani gata sa se considere genii, fiinte superioare si neintelese, fara nicio urma de indreptatire in afara de sinceritatea lor ingenua pe care o confunda cu adevarul. Fenomenul Padina este un fenomen de masa (si de mase). Iata un exemplu dragut:

    Apreciază

  8. arcaluigoe said

    Update 2: Doi amatori care ne sunt foarte dragi isi serbeaza azi (19 Feb) ziua de nastere: Marin Sorescu si Constantin Brancusi. Niciunul dintre ei n-a urmat scoala de talent sau vreo scoala anume de geniu reusind totusi sa faca lucruri foarte deragutze (ca sa zicem asa). Faptul ca azi sunt revendicati de grupul profesionistilor notorii (ma rog e treaba lor) nu ne poate impiedica sa-i sarbatorim si noi recitand impreuna un poem var-Shakespearian la Masa Tacerii, pe marginea marii.

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Mai adauga-l si pe Liviu Ioan Stoiciu ca nu te doare mana 😉
      Poate capul, ca s-o fi plictisit si el de cate aiureli recepteaza non-stop de la un zapacit ca tine !

      Apreciază

      • Vizitatorul said

        ce s-a apucat nea goe sa-l bombardeze si pe lis ? ba atunci e clar goe e mai multi .

        Apreciază

        • rebeliunea minerală said

          E mai mult decât „mai mulţi”: trans-cultural, Neagoe este trans-sistemic, nu anarhist anti-sistemic.

          Apreciază

        • RALG said

          @Vizitatorul @ Rebeliunea Minerala – Dl. (nea) Goe este banat trans-sistemic, ca meta-comunicator. Totusi agitatia sa browniana din cale (din fiecare cala de vapor virtual in care este auto-sechestrat) se transmite spre punti ca o vibratie coerenta, ca un semnal cu sens, vag dar irezistibil, pe care capitanii il transmit mai departe, involuntar, prin mesaje explicite sau prin anumite stari de neliniste si agnoasa.

          Apreciază

  9. Carol said

    Scoala este un rau necesar.

    Apreciază

    • Vizitatorul said

      scoala e raul cel mai mic de-aia nu-i place lui base ca ii face concurente neloiala .

      Apreciază

    • RALG said

      @Carol & Vizitatorul – Scoala – Instrument de tâmpire vs. un (cel mai mic) rau necesar este o tema de dezbatere cu mare potential… revolutionar… Dar nu se poate starta si intretine decat daca ai o anumita scoala la baza… o masa critica disponibila si un focos… daca nu, nu. Noi depozitam dinamita.

      Apreciază

  10. neamtu tiganu said

    Rieu, bleahh, muzica pt. mase, muzica popularizata, i se potriveste lu Neagoe!

    Apreciază

    • RALG said

      @Neamtzu Tziganu – Ah. Ah! – Noua personal-mente ne place… Leonard Bernstein (ca de exemplu)…

      dar in contextul Arcei (lui Goe) care este (…) si al temei de casa in trecerea de la amatori la profesionism Rieu este cel mai bun, perfect chiar… Dar daca am fi stiut ca profilul vizitatorului median al Arcei este alterat de prezenta unui personaj cult cu dubla ascendenta, precum domnia voastra ne-am fi straduit mai mult…

      Apreciază

  11. neamtu tiganu said

    RIEU nu e muzician, ca violonist e de mina 7-tea, ca dirijor de mina 8-ta, de compus nu compune, in schimb e un f. bun manager, si-a facut orchestra din gagici, le-a imbracat misto, a selectat un repertoriu usurel da popular, de altfel cu orchestra respectiva nu ar putea aborda ceva serios, are musafiri buni.
    Din pacate in ultimu timp a avut mari probleme financiare, a fost o perdioada bolnav si a sistat niste turnee, pierzind multi bani.
    Io-i doresc sa-si revina, chiar daca nu-s fan, recunosc totusi meritu lui in a populariza muzica cit de cit clasica.

    Apreciază

    • RALG said

      @Neamtzu Tziganu – Iarasi Vai. Vai-vai. Ne place foarte tare felul in care apeland la elementul surpriza v-ati etalat eruditia in materie de… si conentarea la… fenomenul muzicii culte… Probabil ca (pe in baza la motivul usoarei note de snobism…) am putea deduce ca domnia voastra l-ati prefera oricand pe Herbert von Karajan de la concertele caruia ati fost nelipsit… Totusi tinand seama de ascendenta descendenta a domniei voastre cea mai buna oferta pe care v-o putem face este aceea a unui alt Tzigan din judetzul Neamt: O repetitie:

      Apreciază

    • RALG said

      Sau sau si:

      Apreciază

    • kibby said

      pt Herru Tziganu

      io zic ca e cit de cit buna asta da daca nu… sa vina „pupincuristu ala de tiberiu” sa propuna si el ceva.

      Apreciază

  12. Radu Humor said

    Ce face Andreas Rieu se cheama educatie prin incantare !

    Vezi ca azi , 20 februarie sunt nascuti Cindy Crawford si Kurt Cobain, iar ultimul stiu ca te intereseaza !

    Apreciază

  13. Carol said

    Muzica simfonica este pentru babe vetuste. Tineretul are alte gusturi.

    Apreciază

  14. neamtu tiganu said

    marturisesc ca din pacate nu am avut ocazia sa-l vad pe Celi pe viu. Stiu insa, extrem de mult despre el, de ex. era impotriva inregistrarilor, zicea ca-i muzica de conserva, putinele inregistrari ramase au fost facute pe sest si date publicitatii dupa moartea lui de fi-su!
    In schimb am avut ocazia sa vad „pa viu”, o multime de mari muzicieni ai lumii, de ex. Lang Lang, celebru Radu Lupu, cu care am dat si mina, Marie Sofie Mutter, Cecilia Bartolii, Menuhin si multi, multi altii, mai mult sau mai putin celebrii.

    Apreciază

  15. RALG said

    Cred ca in ultimele ore profesionistii au luat un usor avantaj asa incat mi se pare corect sa propun inca doi amatori (boschetari) cu care ne mandrim, unul din tara lui Tudoran, altul din tara lui Padina. Amandoi au reusit sa iasa din anonimat fara FaceBook, Blogosfera, Internet…

    1.Boschetar SUA:

    Povestea mai in detaliu AICI

    Apreciază

  16. RALG said

    Cred ca in ultimele ore profesionistii au luat un usor avantaj asa incat mi se pare corect sa propun inca doi amatori (boschetari) cu care ne mandrim, unul din tara lui Tudoran, altul din tara lui Padina. Amandoi au reusit sa iasa din anonimat fara FaceBook, Blogosfera, Internet…

    2. Boschetar Romania:

    Povestea mai pe larg AICI. Filmul chiar merita vizionat.

    Apreciază

    • Vizitatorul said

      haide bre nea goe iar vii cu betivanul asta pe tapet ?

      Apreciază

      • RALG said

        Adevarul este ca altul ar fi fost mult mai potrivit, unul Nicolae Vacaroiu. Nu numai ca fatza l-ar fi ajutat mai mult dar ar fi fost mult mai ilustrativ pentru tema data: salturi spectaculoase ale unor amatori slab cotati/dotati. Daca nu e nea Văcă cel mai Forest Gump al plaiului mioritic atunci cine?

        Apreciază

  17. rebeliunea minerală said

    Trei mari prieteni:
    http://revistaluceafarul.ro/index.html?id=168&editie=13
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001347539135

    Apreciază

  18. Radu Humor said

    Din ratiuni terapetice Abalaru si-a tras pe blog ,
    pe langa inca o caramida sub centura
    si un (O) psihopedagog.
    Numai ca inca de la prima lectie a cam sfeclit-o afland ca :
    ” Cand intinzi cuiva mana, risti sa te implici.”

    Riscuri ( prima lectie )

    – Când râzi, riști să pari nebun. (pare, desi nu rade!)
    – Când plângi, riști să pari sentimental. (el nu plange, ci se plange-peste tot si pare cu totul altfel ! )
    – Când întinzi cuiva mâna, riști să te implici. ( nu risca decat sa fie injurat de unii si obligat sa-i pupe-n coor pe altii 😉 )
    – Când îți explorezi trăirile, riști să-ți expui adevăratul eu privirilor celorlalți. ( inca n-a facut-o, dar ar fi infiorator s-o faca :mrgreen: )
    – Cand îți exprimi ideile și visurile în fața unei mulțimi, riști să le irosești. ( nu e cazul, ca le exprima pe ale altora 😉 )
    – Când iubeși, riști să nu primești înapoi iubire. ( sau sa primesti ce-a primit Stely de la Nicu 😳 )
    – Când trăiești, riști să mori. ( oricum el va muri de grija altora :mrgreen: )
    – Când speri, riști să fii dezamăgit. ( numai ca el dezamageste sperand 😉 )
    – Când experimentezi ceva, riști să ai un eșec. ( cum a fost cu Apelul pentru realegerea lui Basescu 😉 )
    – Numai cel care va risca mergând cât se poate de departe
    Va afla cât de departe poate merge cineva .
    ( Cu jalba-n protap, sau cu lauda de sine, care a inceput sa miroase nu a bine, ci urat de tot ! )

    Apreciază

  19. Radu Humor said

    Your comment is awaiting moderation.

    Ce noroc facut cu spamul au unii, ca altfel ar fi aflat si cei care va tot invidiaza pentru tineretea celor de care v-ati inconjurat ( la un moment dat!) ca acestia erau actorii din spectacolul Gianinei Carbunariu !
    Amabili si afabili cu eroul piesei pe care tocmai au jucat-o ( mai rar asa noroc de actor, dar si de personaj )
    Piesele grele au fost insa de departe Serban Foarta cu cei care l-au insotit pe dumnealui ( ca era cat pe ce sa trag si eu de bracinar)
    Ma bucur ca prin eforturile reunite ale lor si ale dvs ati realizat ceva memorabil in plan literar,cultural si artistic, avand un pretext atat de generos ca opera regretatului Petre Stoica!
    Felicitari celui(ei) care a facut pozele !

    Apreciază

  20. RALG said

    Si un „cârlig” de pus la pastrarare, la undita, la pescuit, la copca pe tema dilemei (cu scoala / fara scoala) vine de la Dilema Veche (revenita la sentimente mai bune fata de navigatorul gratuit) cu o poveste noua despre niste povesti vechi, gand la gand si punct la contra-punct in raport cu melancolia bacoviana a lui Mircea Cartarescu, acest zombie trimis in lume din liceul-cimitir al tineretii (noatre). Contra-punctatorul, nimeni altul decat Andre Plesu (proasapatul muscat de nadragi de diliul Sorin Iliesiul, dulaul de prada al opiniei civile in rezerva), iar contra-punctul se gaseste AICI. Sper ca am reusit sa te zapacesc. Sic. Daca nu… altadata

    Apreciază

Lasă un comentariu