(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Acumularea de capital prin Metoda Monte-Carlo

Posted by Arca lui Goe pe februarie 23, 2012

Sunt unii care numai intineaza idealurile capitalismului

Se parea ca:

Economia mondiala este o afacere de tip cazino

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11572928-mai-pariaza-fondurile-speculative-decesul-prematur-deutsche-bank-anunta-putea-renunta-acest-produs-financiar.htm

http://focus.hotnews.ro/fonduri-speculative

Pe ce mai pariaza fondurile speculative: decesul prematur. Deutsche Bank anunta ca ar putea renunta la acest produs financiar
de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 22 februarie 2012, 17:53 Economie | Finante & Banci

Deutsche Bank a anuntat miercuri ca va propune rambursarea integrala a sumelor investite de persoanele care doresc sa se retraga dintr-unul din fondurile sale speculative, puternic contestat de opinia publica, deoarece propune castigarea de bani pariind pe un deces prematur, relateaza AFP.

Randamentele fondului Kompass Life 3 depind de speranta de viata a unui panel de 500 de persoane, anonime si inscrise pe baza de voluntariat, din Statele Unite. Cu cat decesul lor intervine mai repede, cu atat castigurile sunt mai mari pentru investitori. Invers, daca decesul survine mai tarziu, pariul este castigat de banca.

Aproximativ 10.000 de investitori participa la acest fond lansat in 2007 si care are o valoare de circa 200 de milioane de euro.

Raspunzand unui investitor care s-a plans ca a subscris fara a cunoaste prea bine modul de functionare a fondului, mediatorul federatiei germane a bancilor private (BdB) a recunoscut ca acest produs financiar nu este in acord cu „valorile noastre, in special in domeniul inviolabilitatii demnitatii umane”.

Doua surse din piata financiara interogate de AFP au afirmat insa ca investitorii nu s-au plans din motive morale, ci pentru ca fondul nu aduce suficient profit, avand un randament de 3% pe an intre 2009 si 2011.

-*-*-*-*–*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*–*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

UPDATE: Din motive intemeiate suntem fortati sa amanam nemotivat dezbaterea despre care ar fi, daca ar fi, alternativa scolii ca instrument de tampire, cea care ne incarca energetic negativ, preponderent cu balast si cu informatii inutile si/sau in multe feluri daunatoare, coroborata cu existenta practica in stare libera a unei mase mare, mult peste masa critica, de anonimi amatori care se auto-percep ca profesioniosti. Trebuie sa va anuntam ca legendarul Zoso si- tras (b)arca  la mal si-si cauta de lucru. Anul este de gratie: 2012.

Ca Zoso e OUT nu-i cel mai grav fapt. Mai sunt si altele. Exista blogul lui Mihai Giurea Capitalism pe paine. Iar daca asta nu-i suficient…

30 răspunsuri sa “Acumularea de capital prin Metoda Monte-Carlo”

 1. RALG said

  Libertatea de exprimare ca libertate de a delira ori de a intoxica. Suntem invadati pe toate fronturile mass media (oficiala, semi-oficiala, neoficiala si ilicita) de stiri contradictorii ambalate in interpretari de gata. In mod normal peste 90% din informatia continuta in astfel de mesaje este (cu sau fara stirea transmtzatorului) falsa, adesea gogonata, in timp ce restul informatiei de 10% care are o oarecare contingenta cu realitatea este bine ascunsa, camunflata, distorsionata incat sa nu poate fi recunoscuta (desi, la o adica, vi se va putea spune ca ati fost infirmati). In fata unei asemenea invazii coplesitoare (fie ca este vorba despre stiri politice, economice, financiare, sociale, stiintifice etc facute de „specalisti” notorii ori de amatori anonimi ori pseudonimi) nu prea exista multe variante de a reactiona. In genere, in graba fiecarui moment, sub presiunea ritualului rutinei zilnice si a conditiei umane, dînd fatza punctual cu un asa ceva (dintr-o serie infinita) individul ori accepta or refuza integral stirea. Ce altceva ar mai putea face? Sa identifice si sa decodifice acel (optimist) 10%? Sa inteleaga natura si cauza existentei balastului (adesea toxic) de 90%? Sa deceleze cât anume din acel 90% gogonat se datoreaza nevoii organice de a delira si incurajarilor discrete acordate minomaniei generalizate de care sufera specia (de la opinca pana la elita) si cat unor inundatii controlate care sa acopere cu viitura orice „adevar” liber exprimat? Utopii… Asa ceva nu exista la scara sociala in cantitati decelabile statistic. Orice stire va avea partizani sau adversari neconditionati. Tu? Cum votezi? ACTA sau anti-ACTA? De ce trebuie sa pice Grecia si de ce nu poate fi lasata sa pice? Cine cu cine se razboieste si care e miza? Miza fiind numele de alint al Sarmisegetuzei. 🙂

  Apreciază

 2. RALG said

  Iata un exemplu de stire din cauza careia droll-troll-ului Radu Humor (un soricel) i-ar putea plesni fierea de invidie. Stirea este produsa de catre un troll celebru Garfild Motanul care paraziteaza forumul EVZ, in replica la invitatia facuta cititorilor de a-si dezapezi creierele facuta de catre un editorialist din Senatul EVZ (nu mai putin celebrul Mircea Mihaies; am impresia ca Mircea este cel mai frecvent prenume din galeria publica a personajelor cu foarte, foarte mare notorietate Mircea Badea, Mircea Geoana, Mircea Lucescu, Mircea Mihaies si chiar Mircea Cartarescu, ori Mircea Eliade si Mircea cel Batran…Nu cred sa mai existe vreun prenume atat de popular printre cei despre care poporul a auzit; incheiat paranteza)… Asadar iata stirea propusa si acceptata pe forumul EVZ:

  „ISRAELUL ESTE NEVOIT SA-SI SCHIMBE LOCATIA.

  Liderii politici si militari evrei stiu ca Israelul nu mai poate rezista mult timp ca stat in mijlocul unui ocean arab ostil si fanatic. Israelul este intr-un declin demografic accentuat (nasteri putine si fuga tinerei generatii din Israel, generatie obosita de stresul generat de insecuritatea cotidiana) in timp ce fiecare familie de arabi din Israel si din jurul Israelului are de la 7 copii in sus. Armele nucleare israeliene nu pot opri presiunea araba. Israelul este azi o REZERVATIE inconjurata de sirma ghimpata si apa sarata. In asemenea situatie liderii politici au luat decizia schimbarii locatiei statului Israel (abandonarea locurilor sfinte nu este o problema pentru ei, au stat fara ele 2000 de ani iar acum generatia de politicieni este atee in convingeri si religiosi doar formal) Cea mai dorita locatie pentru noul stat evreiesc este ROMANIA (clima temperata, bogatii naturale, popor tolerant, lideri politici coruptibili etc) Deja 85 % din revendicarile din Romania au fost solicitate si obtinute de evrei. Cind vor veni ,vor veni LA EI ACASA, PE PROPRIETATILE LOR. In perioada 1990-2010, 500.000 de evrei au cerut si obtinut cetatenia romana, si nu intimplator (in timpul acesta romanii alearga dupa cetatenii straine). Statul roman s-a obligat ca in caz de razboi serios in Palestina sa primeasca 800.000 de „refugiati” evrei. Pentru evrei schimbarea locatiei ca stat nu e o mare problema, si acum traiesc mai multi evrei in afara Israelului decit in Israel. V-ati pus vreodata intrebarea de unde atitea amenintari ale Israelului cum ca va ataca Iranul, care este motivatia acestor amenintari? Israelul nu are nici un motiv sa se teama de Iran, deoarece cit timp Iranul nu are arma nucleara, va exista ascendentul nuclear israelian, iar daca Iranul va produce totusi arma nucleara intra in joc „descurajarea reciproca nucleara”, fiecare stat fiind constient ca o agresiune impotriva celuilalt va insemna si propria disparitie. ISRAELUL ARE NEVOIE DE UN CONFLICT MILITAR CU IRANUL, chiar si pe scara mica , pentru a justifica mutarea in masa a evreilor din Israel in Romania. Nu este o gluma, deja functiile cheie in statul roman sunt ocupate de EVREI (premierul Ungureanu evreu, primarul capitalei Oprescu, evreu etc. Din 6000 de evrei care traiesc in Romania, 1/3 sunt in functii de conducere! hehehe! Gm. „20 februarie, 16:38. Garfield*motanu

  Ce parere (sa) aveti?

  Apreciază

  • Mircea Timis said

   Se pare ca da, Mircea este un nume foarte popular printre vedete. Lista lor e bogata. Alaturi de cei mentionati deja i-as mai aminti pe Mircea Toma, Mircea Dinescu, Mircea Vasilescu, Mircea Sîntimbreanu, Mircea Marian.

   Apreciază

   • RALG said

    He-he… Cum de-i uitasem. Tu esti Mircea? Eu sunt Mircea. In noi doi un suflet… gigea. N-am gasit alta rima. Mircea insusi mâna-n mâna …

    Da, impresionant:

    1. Mircea Badea
    2. Mircea Cartarescu
    3. Mircea cel Batran
    4. Mircea Dinescu
    5. Mircea Eliade
    6. Mircea Geoana
    7. Mircea Lucescu
    8. Mircea Marian
    9. Mircea Mihaies
    10.Mircea Sîntimbreanu
    11.Mircea Toma
    12.Mircea Vasilescu

    si cu Mircea Timis 13 care-i si intrece.

    Intrucat statisticile nu probeaza ca Mircea ar fi sa fie prenumele cel mai frecvent la romani mi se pare interesant ca este cel mai frecvent printre persoanele cu o anumita notorietate (trista faima) cu o anumita reputatie… etc… Ce sa fie, ce sa fie? Ca ceva, ceva trebuie sa fie. Sau poate n-am numarat noi bine. Ori fi oare altele mai populare?

    Adrian Mutu
    Adrian Nastase
    Adrian Severin
    Adrian Copilu Minune
    Adrian Cioroianu
    Adrian…

    si unu-i Decebal cel harnic,
    iar celalalt Traian cel (de) drept… 😉

    Apreciază

    • Mircea Timis said

     Adriana Saftoiu ?

     Apreciază

    • Carol said

     Adrian Romcescu

     Apreciază

    • RALG said

     Adrian Mititelu, ca era sa-l uit, bata-l sa-l bata…

     Apreciază

    • Vizitatorul said

     adriano celentano , adrian popescu , adi de la vilcea :

     Apreciază

    • nelu said

     Mircea Sandu
     Mircea Vintila
     Mircea Baniciu
     Mircea Malita
     Mircea Stefanecu
     Mircea Snegur
     Mircea Ciobanu
     Mircea Dragan
     Mircea Zaciu
     Mircea Vulcanescu
     Mircea Danieliuc
     Mircea Albulescu
     Mircea Veroiu
     Mircea Rednic
     Mircea Florian
     Mircea Nedelciu
     Mircea Muresan
     Mircea Martin
     Mircea Cosea
     Mircea Ivanescu
     Mircea Iorgulescu
     Mircea Cancicov
     Mircea Druc
     Mircea Miclea
     Mircea Man
     Mircea Pusca
     Mircea Horia Simionescu
     Mircea Pascu
     Mircea Roman
     Mircea Micu
     Mircea Ciopraga
     Mircea Cinteza
     Mircea Oprita
     Mircea Saucan
     Mircea Grosaru
     Mircea Ciumara
     Mircea Crisan
     Mircea Irimescu
     Mircea Beruan
     Mircea Deac
     Mircea Ionescu-Quintus
     Mircea Moldovan
     Mircea Bornescu
     Mircea Steriade
     Mircea Raceanu
     Mircea Djuvara
     Mircea Septilici
     Mircea Toma
     Mircea Vaida

     Apreciază

    • RALG said

     …si, doamnelor si domnilor, cu voia d-voastra ultimul pe lista, Bricul Mircea…

     Apreciază

 3. RALG said

  Cine se scuza… ne amuza. Necrolog la intrarea in pauza a unei legende (Zoso), o legenda reala mult mai mare si mai tare in blogosfera decat Regele provincial si auto-declarat al Hipernorului (de ex):

  „25 ianuarie 2012

  am scos comentariile, am periat cvul şi am purces la căutat joburi, fie în braşov, fie online.

  update1: nu m-a ameninţat nimeni, nu m-am săturat de blog, nu m-au suparat haterii, nu din cauza lui teniţă, nu e un hoax, n-are legătură cu bannerul de deasupra blogului sau cu ziua z, nu mi-a scăzut traficul, nu am un plan. e o decizie. vedem cum merge şi ne adaptăm din mers.

  update2: câteva articole pe tema asta – Adi Mihălţianu, Băsmăluţă de la Wall Street, Cetin Ametcea.

  update3: voiam să pun tema mea la download, dar este extrem de customizată şi personalizata, aşa că mai bine luaţi-o pe asta, care e asemănătoare.

  uodate4: zerostiri.ro/

  Apreciază

 4. contele said

  Pleaca unii, vin altii…pregatesc si eu, cu niste prieteni, o ambarcatiune usoara pe care sa o dam la apa. Sper sa nu se scufunde …prea repede. Diferenta dintre noi si Zoso este ca noi avem deja de lucru, (b)arca-i pentru alte scopuri. Unul dintre ele ar fi, ca sa fiu in topic, chiar „filtrarea” informatiei. Atat cat s-o putea.

  Apreciază

  • RALG said

   Excelenta salutam cu incantare vestea neutra pe care ne-o aduceti azi 23 Februarie 2012 (atestare documentara). Vestea neutra (despre aparitia unui nou blog printre atatea alte bloguri sau a unei (b)Arce langa alta (b)Arca) este buna in primul rand pentru ca ne demonstreaza ca sunteti in viata. Incepusem sa credem ca veti fi fost ghilotinat la vreo galceava sau rasmerita in care v-ati implicat cu spiritul d-voastra polemic cunoscut. Asadar va felicitam ca nu sunteti ghilotinat si va uram succes in „filtrarea” artistica si aristocratica a stirilor. Apropo stiti ce ar fi elitele? Sau elita, ca tot plural far de singular e… Elita este grupul celor ies din rand in grup si care se recunosc asa (adiaca se recunosc ca fiind alesi (de Dumnezeu, de popor, de ei insisi) si (mai ales) se recunosc (usor) intre ei). Nu poate exista elita de unul singur. Elite sunt mafia, politicienii, tziganii, elitistii etc. Ficare grup organizat… o elita e-vrei nu vrei. Sa ne dati de stire cand elita d-voastra va face ochi. Poate dam si noi o talpa. O dam, nu o punem. De unde si vorba hoooo. Ho, ca nu dau tatatrii. Succes.

   Apreciază

  • Vizitatorul said

   pe vremuri oamenii isi marturiseau pacatele la preot , pe urma la psiholog . acuma toata lumea are blog .

   Apreciază

   • contele said

    Pai tocmai, vreau sa intru si eu in randul lumii. Dumneavoastra sunteti in randul lumii?
    Dar nu-i chiar asa cum spuneti, de exemplu mama mea n-are blog, la fel nici soacra-mea. Nici socru meu n-are. Copii mei sigur n-au. Vecinii mei n-au, femeia de serviciu de pe scara nici atat. Colegii mei n-au.Nici prietenii mei. Femeia de la care iau branza, seful meu, frizerul… Ma opresc aici, imi dau seama cata lume nu face parte din „toata lumea” si ma ingrozesc. Probabil sunt intr-o alta lume sau intr-o alta dimensiune.
    Dar bine ca are Gadea televiziune.

    Apreciază

    • Vizitatorul said

     ba conte eu sint laconic da trebuia sa fie clar ca e vorba de toata lumea care are pacate , e credincioasa si vrea sa se spovedeasca . tu mi-ai insirat acolo numai persoane care pure , care atei , care puradei fara dorinta de marurisire . da ba am blog . nu unu ci foarte multe . toate blogurile pe care le vizitez . si vezi ca nu-mi place metoda asta a ta de a fenta logica .

     Apreciază

    • RALG said

     Gâdea are televiziune. Deci exista. Multi are televizor. Si se uita la Mircea Badea. Deci nu exista. 🙂

     Apreciază

    • contele said

     Stimate domn Vizitator, imi pari un pic mujic.Asta ca sa fiu laconic. Cat despre logica, tare mi-e teama ca te bat cu ea la fundulet: daca omul isi face blog pe post de psiholog si mataluta, dupa cum te lauzi, esti „propritar” pe toate blogurile pe care le vizitezi, asta inseamna, dupa logica dumitale , ca mata ai nevoie nu de un psiholog, ci de-a dreptul de-un psihiatru.

     Apreciază

    • Vizitatorul said

     ba conte mai bine mujic decat prost . ca prost trebuie sa fii daca nu pricepi atat lucru ca numa un dobitoc si-ar putea imagina ca e „proprietarul” curvelor pe care le viziteaza. continui sa fentezi logica pe acelasi calapod .facandu-te ca ai priceput altceva ca sa ai ce roade . ce ar trebui sa te ingrijoreze pe mata este ca acum in discutie suntem doi mujici si numa un prost . eu zic sa cedezi primu ca sa salvezi macar aparentele

     Apreciază

    • contele said

     Psihiatru, mergi la un psihiatru. Pe bune.

     Apreciază

 5. rongo said

  Am primit:

  Tell world leaders: Stop China from sending North Korean refugees to their deaths
  Sign the Petition

  Dear mihai,

  Moses Bak’s* childhood friend faces imminent execution, but with your help, he can save her.

  She and two dozen North Korean refugees in China are in a terrifying limbo – the Chinese government wants to deport them back to North Korea, where the new „Supreme Leader” Kim Jong-Un is cracking down by shooting defectors on sight and vowing to kill „three generations” of their families.

  Moses escaped the nightmare of surveillance, intimidation, human rights abuses and famine in North Korea – he’s a refugee now living in Seoul, South Korea. But a young woman he’s known since they were kids in North Korea is in the group currently being detained in China.

  „We have cried our eyes out,” Moses and his friends say, certain the young woman will be executed if she’s returned to North Korea. Moses’s only hope is that international pressure can save her – he started a petition on Change.org calling on world leaders including U.S. Secretary of State Hillary Clinton and the EU’s Catherine Ashton to do everything they can to stop China from deporting his friend and others back to North Korea.

  Click here to sign Moses’s petition telling world leaders to stop China from sending two dozen refugees back to North Korea, where they face imprisonment and execution.

  North Korea’s young leader, Kim Jong-Un, is ruthlessly cracking down to assert his new authority since his father, Kim Jong-Il, died. In December, Kim Jong-Un told border guards to shoot defectors on sight rather than sending them to reeducation camps and decreed defectors’ families would also be killed.

  But one deadline for the deportation of these refugees has already passed, signaling that China knows it will have blood on its hands if it follows through. China may be bending to international pressure, but needs to hear more from other global leaders to release the refugees to South Korea.

  Already, more than 30,000 people have signed Moses’s petition. In November, 35,000 people signed a petition on Change.org asking Secretary Clinton to call for the release of political prisoners in Burma – and she did. She also spoke out for women’s right to drive in Saudi Arabia after receiving a Change.org petition. If every person who cares about human rights signs Moses’s petition, world leaders like Secretary Clinton will listen again.

  Click here to sign North Korean refugee Moses Bak’s petition calling on Secretary Clinton and other world leaders to stop China from sending two dozen defectors back to North Korea, where they will face imprisonment and execution.

  Thanks for being a change-maker,

  – Sarah and the Change.org team

  *Moses Bak is a pseudonym to protect the petition creator’s identity and safety.

  Apreciază

 6. kibby said

  foarte tare aia cu israelu, cica sa ne trimita 500 mii bucati de ai lor noua.
  chiar nu vad motive serioase pt care moderarea cea mai eficace (a comenturilor) sa nu fie lasatul la liber. mda, stiu ca senior-editorii nu-s de-acod…
  as vrea sa vad un studiu de caz – credeti ca imaginea Ev Zilei, oricare ar fi ea, este influentata de comentarii cretine gen garfield – 1) da 2) nu 3)in oarecare masura 4)in alta masura, daca da -care?)

  imi mai dati odata linkul spre poezia de adio cu barca, aia cu fonturi rosii-de-dlGoe? va rog

  Apreciază

 7. RALG said

  @Kibby – Chestia (chestiunea) cu credibilitatea EVZ in context Garfild este o schimbare tematica majora in raport cu propunerea noastra de dezbatere (sic). Nu e rea, ca-i suptila. Raspunsul nostru e da si nu. Adica 1) si 2) sau altfel spus 1 + 2 = 3) – In oarecare masura. Despre credibilitate, popularitate, trafic si influenta pe piata (in)formatorilor de opinie, in context Dilema Veche (cu abonament, fara abonament, cu abonament, fara abonament, cu abonament…) intr-o editie viitoare care va include un raspuns datorat d-lui moderator Mircea Vasilescu AICI.

  P.S. Aăâîa, zdî… d-le Kibby noi ii tinem formal locul d-lui Goe care umbla creanga pe bloguri de auto-ri. Suntem cumva la curent cu ce face acest „derbedeu” virtual dar n-avem stiinta despre ce link cu litere insangerate spre poezia de adio cu barca ar fi vorba. Reveniti va rugam cu precizari. RALG.

  Apreciază

  • kibby said

   adio dar ramin cu noi pe barca – aia era. si barca scufundîndă nu se va mai scufunda.
   🙂
   “In oarecare masura” chiar asta e – o masura oarecare. Adica nu. Deeeci… nu!! Propunem si noi fara succes.

   Apreciază

   • RALG said

    Alt-Update:

    Corabia se scufunda încet noi ziceam
    şi ce dacă se scufundă corabia şi mai
    ziceam orice corabie se scufundă
    într-o zi şi ne strîngeam mîinile
    ne luam rămas bun

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după zece zile noi cei care
    ne-am dat mîinile încă ne priveam
    ruşinaţi şi ziceam nu-i nimic asta-i
    o corabie care se scufundă mai încet
    dar pînă la urmă se scufundă iat-o

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după un an încă ne era ruşine
    nouă celor care ne-am dat mîinile şi
    în fiecare dimineaţă ieşeam unul cîte unul
    măsuram apa hm nu mai e mult se
    scufundă încet dar sigur

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după o viaţă de om încă
    mai ieşeam unul cîte unul şi priveam
    cerul şi măsuram apa şi scrîşneam din dinţi
    şi spuneam asta nu e o corabie
    aste e o…
    asta e o…

    (Arca lui Goe de Matei V. – consemneaza RALG (Redactia Arca lui Goe)

    Despre asta era vorba? Daca da, link-ul duce, de exemplu, AICI. Daca nu atunci duce in alta parte sau poate nicaieri. Ca tot inainte era mai bine. 🙄

    Apreciază

 8. kibby said

  da, asta era. multzam redactiei pt update, s-a bookmarkălit intru re-lecturare.
  WE placut!
  🙂

  Apreciază

 9. Postam anuntul dvs in peste 365 de siteuri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs.
  (in siteurile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de
  persoane zilnic. Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat
  de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele
  pagini.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: