(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Vergi, Scovergi, Scorneli si Fileuri

Posted by Arca lui Goe pe Martie 15, 2012

…ca sa ne exprimam asa…

Ghicitoarea zilei:

Cine si despre cine (eventual si de ce) a zis:

„Unidimensionalitatea gândirii sale – triumfalist logiciste – m-a făcut să întrevăd varianta obscurantismului raţionalist şi-n literatura şi-n publicistica lui – un Ev Mediu scientist contrapus decadenţei celui creştin-umanist în care ne-a tot reproşat că ne complacem. Dualist în iluzoria sa dialectică a polemizat cu stafia unui alter-ego nehăruit analogic şi sinestezic; captiv inductivo-deductiv şi ocolit de curajul eliberator al intuiţiei şi revelaţiei, şi-a tot cioplit chipul silogistic. Cărţile lui nu seduc, ci înfiorează.”?

Nota: Nu se acorda recompensa. 😦

32 răspunsuri to “Vergi, Scovergi, Scorneli si Fileuri”

 1. Radu Humor said

  „La fel si in cazul tau: intilnirea (intilnirile) cu locotenentul Miu nu diminueaza cu nimic meritele incercarilor tale de disidenta; dar nici disidenta ta nu scuza intilnirea (intilnirile) cu locotenentul Miu.”
  Se chinuie Sorin Cucerai sa demonstreze turnatoria „dizidentului” Abalaru din anii ’80 in loc sa-i dea peste ochi cu faptele de dupa ’90. ramase de pomina in lumea adevaratei dizidente.
  Un individ de a carui Apel n-a auzit nimeni in acei ani, apare miraculos dupa ’89 in camasa de forta a marelui dizident care n-a facut nici macar o zi de puscarie, nu si-a pierdut slujba sau averea, dar in schimb si-a pierdut aproape toti prietenii ( si daca ar realiza asta chiar ca ar fi motive de disperare, pe care el vad ca le are din cu totul alte motive : ca nu mai poate amagi, minti si tapa niste creduli care pana la urma au observat ca cu tot jeraticul mancat, din pretinsul armasar n-a ramas decat un kkt !
  O gloaba inhamata tot timpul la caruta puterii, facandu-se ca trage, dar in realitate zvarlind copite in directia Opozitiei si a celor cateva milioane de amarati ai sortii care au avut ghinionul sa traiasca in Romanica ” raului cel mic”, pe care atata l-a ridicat in slavi,de s-a facut nu mare, ci urias, de-a dreptul inspaimantator, amenintand chiar suveranitatea tarii, prin actiunile de tradare nationala :mrgreen:
  Ba mai mult s-a inhaitat cu alde Tismaneanu, Patapievici si Mihaies punand umarul la desfiintarea IICMR lui Marius Oprea si Dan Zamfirescu, vinovati de scociorare a crimelor comuniste, care a incaput cu tot cu bani, pe mana acestor smecherasi politici din tata-n fiu !
  Singurul care se mai chinuie sa dreaga busuiocul abalaresc ( ca recunostinta pentru publicarea tuturor apelurilor pe blogul sau, dar cu mentiunea clara ca el, dizidentul Abalaru nu este de acord cu subiectul lor, de demisie a lui Basescu !) ramane Sorin Iliesiu.
  Pe post de Petrica si lupul( care atata striga ca vine, pana se satura toti de el si nu-l mai crede nimeni !), care SI cu riscul de a se compromite definitiv, odata pentru ca s-a trezit a treia zi dupa scripturile CNSAS si a doua oara pentru ca apara o cauza pierduta, jignind impardonabil si acuzandu-l de „fratricid” pe unul ca Sorin Cucerai, care n-ar pune umarul la urnirea din gramada de kkt in care s-a bagat singura, a gloabei de Corabia!
  Rar mai apare cate-un bezmetic”@scorpion care „din motive de wordpress am fost obligat sa-mi schimb fatza”, in schimb obrazul i-a ramas la fel de gros ca pe vremea cand semna „oranje Skorpion”.
  Numai ca de ceva timp a renuntat la culoare, sesizand ridicolul, dar este la fel de plin de venin, cum ii sade bine unui pupinbasist ! 🙄
  A! Si nelipsita @Stely pe post de maidaneza dispusa sa-l aprobe pe Abalaru pana-n panzele albe ale Corabiei nebune, riscand astfel ca pana la urma bulevardul ce strabate campia Dunarii sa poarte nu numai numele lui ci si a ei ( in sase colturi 😉 ) si scris de la stanga la dreapta ( asta ca sa raman in topic 🙄 ).

 2. relu said

  Si in Grecia exista foarte multi care au peste 100 de ani si continua sa primeasca pensii de la stat. Asadar si asa deci si grecii au talent.

 3. Radu Humor said

  @ DT :
  „Pe cei cu vocația dialogului îi invidiez. De cei loviți de dispreț pentru dialog îi compătimesc. Pentru cei cărora le lipsește vocația dialogului, dar o suplinesc, deseori strălucit, prin voința de a folosi această formă de comunicare, nutresc un profund respect.”
  Ma rog, cu un „Pe” in loc de „De”, adanca cugetare ( o las asa ! ) chiar se tine pe picioare. Numai ca a aduce tot timpul in discutie, a face trimiteri repetate de genul, ” a vrut (Gadea) sa scoata de la dl. Ungureanu pentru Dan Voiculescu” nu mi se pare deloc etic, mai ales cand o lume intreaga te stie fost angajat al mogulului rau Dan Voiculescu ( cand te-a scos din foame era bun ?!). Pana la urma mojicia aceasta indreptata asupra unui actual anjajat, de catre un fost angajat nu poate decat sa dezvaluie ceva de genul : Da-l domne afara si ia-ma pe mine din nou, sa-ti arat meserie ca la carte de data asta !
  Ca atunci nu mi-a iesit, desi de intrat mi-au intrat ceva lovele 😉
  P.S.
  Ca DT e in permanenta misiune pe aici o dovedesc si desele piruete pe care le face la sugestii mai mult sau mai putin vizibile, incepand un subiect intr-o anumita nota si terminand-o taman invers.
  Cine are rabdarea sa revada aceste dialoguri, ca tot suntem la ele si la importanta pe care le-o da cel de peste balta ( a carui bota mai plesneste uneori biata (i)apa, ca sa priceapa si altii 😉 ) va observa tonul taios in care alde Gellu Dorian si inca vreo doi din astia intervin pentru a schimba tonul dezbaterilor ( de fiecare data in favoarea lui Basescu!), sau pentru a pune la punct niste comentatori deosebit de isteti si pertinenti in comentarea subiectelor, dar nu in halul in care o fac/e el/ei (mai ales @no name si @daca_nu_nu , doua simpatice doamne 😉 ), macar pentru ca nu posteaza cu nume proprii ( as fi curios ce nume purtau al de GD inainte 🙄 ).
  Si daca asta-i ce se vede/observa pe blog, imi inchipui cum curg observatiile si indrumarile pe e-mail 😉

  • Radu Humor said

   Asa ca nu numai „profund respect” se poate nutri, ci si un indreptatit dispret :mrgreen:
   La fel de profund ! 😳

  • Vizitatorul said

   fecior esti idiot ?da tudoran era bun cand te-a scos din foame si te promova ca pe o floricica in glastra ?

   • RALG said

    Va rog sa-l lasati in pace pe dl.Radu Humori. Poate n-o sa va vina sa credeti dar domnia sa i-a fost bun fan lui Viorel Padina (celebrul AVP, fun fan la tulipe) inainte de a-i deveni dusman de moarte buna. Atitudinea pe care o are fata de Dorin Tudoran este un simplu „pattern” comportamental, ca sa zicem asa, o cale batatorita. Nu este vina domniei sale ca nu se poate abtine.

    • Radu Humor said

     Nu cred ca niste simple aprecieri, la un text nici macar politic, ci oarecum ecologic, poate indreptati calificativul de fan.
     Pana la urma s-a dovedit ca nici spumoasele intamplari vanatoresti ale simpaticului Mugurel, nu faceau parte din creatia lui Abalaru, fiind cuprinse intr-un caiet pe care l-a gasit, impreuna cu alte manuscrise, in podul casei unui unchi de-al lui, cel mai probabil acela care a conceput si Apelul pentru Europa, de care face atata caz „dizidentul” post decembrist, aflat cu arme si bagaje in slujba puternicilor zilei pe care pupincureste neincetat, doar-doar ii vor arunca un os ceva !
     Numai ca pana si Tismaneanu pe care continua sa-l pupindoseasca si dupa ce i-a refuzat o aparitie de carticea ( 57 de pagini!) a inteles ca-i mai bine sa nu-si faca de lucru cu specimenul, care de altfel, in nebunia lui, si-a si dat in petec anuntand ca-si retrage jucariile laudative la adresa puiului de cominternist deoarece nu i-a publicat mozaicul (;) ) planetar . 🙄
     O adevarata compilatie dealtfel, dupa diferite articole pe care le-a gasit el prin poduri de case sau prin pagini de internet !

     P.S.
     Cat despre ” Atitudinea pe care o are fata de Dorin Tudoran”, pot spune ca este una de respect pentru ceea ce ar fi putut face, daca ar fi fost o constiinta total libera, independenta si nu pentru ceea ce face in circumstantele actuale, cand i se da peste taste de catre tot felul de indivizi al caror singur merit este ca fac parte sau slujesc un neam ales de-a lungul istoriei, cand sa oprime, cand sa fie oprimat, cu mentiunea ca na inavatat nimic din tot ce i s-a intamplat si cu siguranta o sa i se mai intample.
     Cine-i citeste cu atentie blogul ( nu ma pot abtine s-o fac, chiar cu placere 😉 !) observa stradania unor vechi amici de-ai sai de a nu observa sau a nu da importanta unor excese ( mai mult declarative ale lui ) pentru a pastra in continuare ( dintr-un motiv sau altul) vechile relatii amicale, in ciuda recentului anturaj pe care si l-a tras, mai mult fara voia lui .
     Altfel un om inteligent, cum continui sa-l creditez, n-ar fi facut imprudenta de a-l ataca pe fostul stapan, mai ales prin atacul direct la unul din cei mai pretuiti actuali angajati ai acestuia, care suna ca (……), cum ar fi spus Petrica Roman, sau ca o bata pe un car cu oale !

 4. RALG said

  Sper sa nu vina potopul chiar acum!

 5. Radu Humor said

  Nu citisem ultimele postari din serialul „Olelielia, ziua si prostia !”, de un umor incrancenat in care Abalaru calca totul in picioare, dar se alege la randul lui cu altele in fund, fiind izgonit de pe tarlaua pe care incercase s-o ocupe, izgonindu-i pe cei care i s-a parut lui ca se infruptasera prea mult prin/din iarba grasa de acasa, lui nemai ramanandu-i decat ceva scaieti la umbra carora sa-si aseze matahaloasa umbra de dizident, atent auto si securisto prefabricat, cu scopul clar de a duce in derizoriu nobila si periculoasa indeletnicire a unor Paul Goma, Doina Cornea , Filipescu, Andreescu sau Tudoran 😉
  Abalaru , cel care se facuse frate nu doar cu securitatea pentru a trece pragul mediocritatii, dar si cu Darwin cu a carui teorie a devenirii sale din maimuta cazuse de acord spre linistea si bucuria nu stiu carui maior cu care impartea cumplitele clipe de ancheta, maiorul fiind obligat sa-i raspunda dece nu intervenise inca pentru pedepsirea contabilului care refuza sa-i dea salariul numai pe baza notelor pe care acesta le prezenta lor, sau de ce nu invatase ce fel de tigari sau cafele ii priesc dizidentului Abalaru, acesta are acum niste revelatii uluitoare ( sa fie de vina postul Pastelui, sau altul pe care-l ocheste pe la vreo parohie ceva ?!) si ajunge sa-l ameninte fatis pe DT :
  ” Măh, Dorine, dacă tu chiar crezi in Dzeu, dar vrei sa o tii in continuare asa de nedrept cu mine, zau ca nu te vad bine, pretine.” :mrgreen:
  Dreptu-i ca nici conu’ nu-i sufla-n blidul cu stevie si-l face mincinos pe, si in si de fatza cu @Stely si @scorpionul fost orange si ajuns simplu pupincurist, ca mai toti cei ce se incumeta, Olelielie, sa mai comenteze, cate-o prostie marca @AVP . Vorba aia :
  Vrei sa fu…ri, da n-ai cu ce 😳

 6. Radu Humor said

  Your comment is awaiting moderation.

  Domnule Tudorane
  Ca de obicei:
  Incepi bine si termini ante portas !
  P.S. Probabil nu ati apucat sa va cititi e-mailurile sau ati avut telefonul inchis !
  Astept cu nerabdare, sa observ prima schimbare 🙄

  Legat (deocamdata, doar comentariul!) de primirea calduroasa ce i s-a facut lui Patapievici la Timisoara 😉

  P.S.
  Un evreu plecat in Israel ii tot scria unuia ramas in tara ca ar vrea sa-i transmita multa caldura lui Ceausescu !
  Iar la nedemerirea prietenului a zis ca nu putea scrie direct :
  -Arza-l-ar focu’ ! :mrgreen:

 7. kibby said

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/zambetul-care-troneaza-peste-rege-si-mostenirea-lui-coposu-257818.html
  lectura pt cretinu de radu humor

  • RALG said

   Nu inteleg de ce toata lumea vrea sa-l lumineze pe intunecatul Radu Humor? Cu totii isi asuma responsabilitati din astea colosale pe care nimeni nu-i in stare sa le duca la indeplinire. Ca sa avem mereu ce face! 🙂

 8. Vizitatorul said

  este cumva unul si acelasi cu cel care a zis :

  Păi, şi cum ai rămas, soro, borţoasă?
  Ete-aşa: din vorbă-n vorbă

  • RALG said

   Foarte posibil sa fie asa. Dupa stil cel putin aduce foarte bine.

  • Rebeliunea minerală said

   Năucit de insistenţele soneriei, deschide, pomenindu-se, la nivelul privirii, cu o pălărie de damă foarte înfiptă:
   – Dummneata ai salvat ieri, pe lac, un copil de la înec?
   – Io, doamnă.
   – Şi şapca lui, unde-i?

   • RALG said

    Si asta e bun dar n-am râs pentru ca-l stiam deja, bine de tot. Dupa cât l-am tot spus e si normal. Dar confirmam ca da, ne pareti un foarte, foarte interesant colectionar de bancuri si poante. Ramanem fideli ideii ca-ti poti foace o foarte buna idee despre (genul de) inteligenta si personalitatea cuiva, pe baza bancurilor care-i plac, pe baza bancurilor pe care le spune si mai ales a felului in care le spune. Constatind o buna compatibilitate cu dv., pe baza bancurilor de care ne bucuram in comun, putem spune fara teama 🙂 ca sub pseudonimul „Rebeliunea Minerala” avem de-a face cu o persoana inteligenta si cu un sanatos simt al umorului. Speram ca ne veti ierta pentru lipsa de delicatete cu care va transmitem aceasta impresie a noastra.

   • RALG said

    In legatura cu ghicitoarea zilei (cea in forma de eres) aveti cumva vreo sugestie, vreo ipoteza, vreo pista, ceva?…

    • Rebeliunea minerală said

     Sincer să fiu, pot fi şi modest.

    • RALG said

     Bine, bine, modestia ca modestia… Asta acopera doar prima intrebare dintre cele trei ascunse in ghicitoarea zilei (cea in forma de eres). Ce ne facem cu celelalte doua? La a doua ar putea ce-i drept sa raspunda, vorba celor de la Vama Veche, cu un rictus de hiena, dl.Humor, dar ne temem ca a treia va ramne vesnic fara raspuns precum marea teorema a lui Fermat fara demonstratie. Q.e.d.

    • Rebeliunea minerală said

     Ba, ştiam c-au fost chiar în zece dimensiuni haliţi verzişorii pe fermată, dovadă că nu ne mirăm decât despre ceea putem şti. Numai poeţii se-ntreabă ce este incognoscibilul; matefizicienii: ce-i zero pe zero ?

    • RALG said

     Ok, ne dam batuti. Vom publica dezlegarea ghicitoarei, in varianta propusa de d-voastra, in numarul viitor, care se anunta a fi, in mod categoric, un numar transcedental 🙄 k pi dar mai rau 😉

    • Vizitatorul said

     -Mă, Ioane, mă! Ai auzit ce-o pățit bietu’ Gheorghe azi noapte?
     -Nu, mă! Tulai Doamne, da’ ce-o pățit?
     -Ai de capu’ și de zâlile lui! O fugit cu nevastă-mea, mă!

    • RALG said

     – Săi Văsâle ca-ti mâncă cânele slana!

     – Apoi mâncă pe mumă-sa că brişca-i la mine.

 9. Radu Humor said

  Dar despre asta ce zici ?
  Tu care le stii pe toate 🙄
  Ne intoarcem iar in anii ’50, decupatule ?!
  DE VAZUT/CITIT TOT !http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_JIcUb5EekA

 10. Radu Humor said

  Goe, ce nazbatii mai facusi pe la Conu’, ca ne-ai facut si pe noi curiosi ?!
  Am inteles ca ai postat ceva in legatura cu cu oul lui Abalaru si la mintea ta, am impresia ca ti-a iesit ceva mai mult de-o omleta cum i-a iesit lui ( ca vorba aia, ce bagi, cam aia iese, doar ca mult mai moale 😳 ).
  Uite te iert pentru toate magariile pe care le faci ( cum ai putut sa te dai drept „daca_nu_nu ” si sa faci ce stii _mai_ bine_ tu ?!), numai ada si aici ce ti-a fatat mintea, sa radem impreuna ca doar mai ai ceva si-ti trece anul si s-ar putea ca celalalt sa fie al Apocalipsei de cele necesare vietii (care-om mai trai-o, sau pe unde-om mai tiri-o !).

  • RALG said

   Si pe noi ne-a mirat inversunarea scriitorului Dorin Tudoran impotriva umbrei d-lui Goe la Certocratia si usurinta cu care a sugerat ca Dilema Veche ar fi toileta CFR, in care s-ar fi re-refugiat nebunaticul d.Goe. Este drept ca dl.Goe el insusi in persoana ne-a bombardat cu textele care (cica) ba au aparaut, ba au disparut de pe Certocratia (unde se pare ca moderatorul, omonim cu scriitorul, experimenteaza noi metode de inviorare a traficului certocrat cu crestere nula), dar de citit n-am apucat sa le citim. Daca o fi ceva de râs o sa facem o selectie omagiala pe 1 Aprilie. Daca nu, nu. Pana una alta ne amuza foarte tare ca desi-i banat rau de tot pe Certocratia, dl.Goe transpare irezistibil in comentariile unor somitati certocrate fiind prezent mai dihai decat daca ar fi lasat sa-si publice singur prostioarele. Cum va mirati d-voastra ne miram si noi si se mira si altii in legatura cu ce anume ii face pe unii (pesoane importante dupa cat s-ar crede) sa vorbeasca despre lucruri despre care n-ar dori sa auda si de care mai degraba s-ar lipsi. Ceva trebuie sa fie la mijloc! Un magnetism bizar…

   • Vizitatorul said

    bre nea goe haide ca e simplu ce-are tudoran cu dilema e ca dilema n-are cu tudoran . si nici cu pretenu foarta si da-i hau hau

    • RALG said

     Nu stim daca dl.Tudoran are sau n-are ceva cu Dilema sau daca si-ar permite sa aiba (sau sa nu aiba, it’s complicated) ceva cu Dilema, dar stim ca are cu Sever Voinescu. Asa cum are cu multi altii precum, Vladimir Tismaneanu, Horia Roman Patapievici, Mihail Neamtu, Mircea Cartarescu, Andrei Plesu, Mircea Mihaies, ca dealtfel cu orice intelectual care a acceptat responsabilitati si implicare politica alaturi de Regimul Basescu. Domnia sa n-are nimica cu nimeni altcineva… E anti-comunist. Bine acuma o sa ziceti ca n-are a face. De ce sutinem noi c-ar avea?

 11. d'Artagnan said

  Mihai Rogobete despre Patapievici…
  Mai grea a fost ghicitoarea cu cocoașa.

  • RALG said

   Raspuns partial corect. Ati omis sa spuneti „de ce”. Oricum insa sunteti declarat castigatorul concursului, alaturi de Rebeliunea Minerala. Veti fi mentionat in numarul viitor (cel despre care ziceam ca se anunta transcedental rau de tot) atunci cand va fi publicata si solutia. Alta recompensa, dupa cum am mentionat de la inceput ca sa nu ne avem vorbe, nu exista. 🙂

 12. Radu Humor said

  Toate ca toate, dar lui Abalaru i se termina şomajul si incepe nebunia 🙄
  Care-l cuprinde si la gandul ca rubrica lui Stefan Agopian din Caţavencii, cu amintiri despre Nichita s-ar putea sa ajunga si la episodul cand Marele Blond il fugarea de mama focului, injurandu-l si promiţand că-i rupe picioarele daca-l prinde pe cel care i se varase in casa si-n suflet din cu totul alte scopuri decat setea de cultură. Ci dintr-o alta mult prea lumeasca :
  ” Astfel, după ce Nichita a chemat-o pe Mady, chipurile spre a-l freca la un junghi din omoplat, noi am luat cele 3-4 sticle de vodcă ce mai rămăseseră şi-am plecat Habar n-am ce-au mai facut vedetele în continuare, însă presupun ca s-au descurcat…”
  Sa recunoastem ca amăratul asta numai cu de astea s-a ocupat :
  Cand nu turna in pahare, turna in alta parte ( mai ales cand nu se mai putea ţine singur pe picioare, avand nevoie de bani 😉 ).
  Acum se pregateste sa faca necredibile, chiar mincinoase, amintirile lui Agop ca sa mai gaseasca o portiţă de scapare in caz ca acesta şi-ar mai aduce aminte si de cei care nu scapau nici o ocazie de a-l tapa sau turna pe Nichita, pana cand acesta s-a prins si au inceput „fugile si batuta”, cu Abalaru si altii ca el.
  Ca aia nu foloseau doar o sursa ( si aia „de inspiratie”) cum aveau sa devina multi dintre cei ce au fost plantati ca scaietii in anturajul lui Nichita Stanescu, al lui Preda, Sorescu, Ioan Alexandru, Andries, Ivasiuc ş.a. 🙄
  Dar ăstuia a ajuns sa-i pută totul :
  De la Agopian la Hertha Muller si invers 😉
  Dar ce nu-i pute lui ?!
  Incepand cu picioarele si propria-i gura …?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: