(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Dezvaluiri Teleologice – Tot de 1 Aprilie

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 1, 2012

Dezvaluiri Tele-o-logice.

Dupa ce pre multi i-a luat in pamflet, si dupa ce s-a rafuit pe 1 Aprilie chiar si cu dl.Goe, glumetul pamfletar (vezi AICI si AICI), autor recent al Divinei Tragedii, un Domn Trist, cu mina vesela, s-a trezit deodata singur in interiorul aceluiasi 1 Aprilie, cu un rest de sentiment in sine. Unde sa-l descarce? Cui sa-l Daruiasca Timid? Privind mai atent spre sentimentul sau (parfumat a frustrare) si-a dat seama ca-i este dedicat exclusiv unui alt a-mic cu care-si incheiase socotelile printr-un apoteotic „AMIN”, Definitiv si Tiranic, propus nonsalant si oportunist (unui alt mare naiv al lumii: Sorin Cucerai), pe topicul cu Anuntul Umanitar dedicat „Domnului Trabant”. Intrucat Domnul T. este om serios, care a Demonstrat Totdeauna ca vorba-i vorba si ca atunci cand dansul declara un subiect sau o dezbatre incheiate asta este o garantie ca discutiile vor continua si mai abitir, Domnul Trist ca un artist dar cu mina vesela, a deschis curajos o paranteza dupa prematurul AMIN si a Desertat Tot continutul care-i intoxica Duminica Toanta de 1 Aprilie, tragand astfel o (noua) pacaleala pe cinste si inculpatului avp (A Venit Primavara) precum si cititorilor sai, carora pas de a le mai veni ideea de a vizita un topic inchis, cand altul le-a dat adunarea la Ankra. Totusi, fiind pacat sa se piarda bunatate de replica, coerenta, consistenta, logica si muncita (nascuta usor din ego-ul unui nea goe Drept Teleolog) consideram ca n-ar strica sa mai dam o sansa de afirmare preacinstitului mesaj al Dizidentului Transcedental catre con-fratele sau Alb (ca Varul de Pasti). Asa, De Treci codrii de arama… Iata mesajul in reluare plus supliment:

D.T. April 1, 2012 at 17:0937

@ ALL
1 Aprilie 2012 ofera performante de varf. Unele pot fi numite “Capodopere neintentionate”. Iata una aici http://olelielie.wordpress.com/2012/03/31/httpwp-mep2gah8-bj/#more-727

Deci:

1. Spre a dovedi ca nu i s-a dat, ci i s-a furat, V. Padina reia pe noul sau blog (Olelie Lie) unLaudatio pe care l-am scris in urma cu cativa ani. Poetul ma anuntase ca, in sfarsit, ii apar doua carti prin grija unor prieteni din Franta, parca, si avea nevoie de doua prefete – una de la Vladimir Tismaneanu si una de la mine. I-am scris textul cu mare bucurie, dar cartile de care-mi vorbise nu au aparut niciodata. Aveam sa aflu ca, de fapt, nici nu existase un asemenea proiect. In schimb, V. Padina a postat textul meu în mai multe locuri. Unul dintre ele este acesta http://dictionary.sensagent.com/viorel+padina/ro-ro/

2. Citind ce am scris despre Viorel Patina si ce scriu de mai multa vreme pe acest bog, puteti observa cateva lucruri:

– In legatura cu Poemul de Otel, nu mi-am schimbat niciodata opinia;

– In legatura cu merítele reale (inclusiv cele anti-comuniste) ale lui Viorel Padina, nu mi-am schimbat niciodata opinia. Dar l-am descurajat permanent – in public si in mesaje prívate – sa un mai invoce si merite pe care nu le are.

– Laudatio pe care l-am semnat indica nu doar merítele literare si civice ale lui Viorle Padina, ci semnala si excesele comportamentului celui laudat. Nu este nimeni vinovat ca excesele s-au accentuat in progresie geométrica, practinc obliterand comunicarea poetului cu lumea.
– Cand scriam, despre Epistolarul sau ca este“halucinant, necuviincios si insuportabil de vindicativ”, am crezut ca V. Padina va intelege riscul de a trai pe buza neantului . Din “Impins si impingindu-se de unul singur intr-o solitudine sora cu nebunia”, V. Padina tine minte doar contributia celor ce l-au ajutat sa se scufunde, nu si prorpia-i contributie la acest dezastru. Mana pe care i-am intins-o atunci, cum bine dovedeste textul, era un efort de a-l ridica pe poet spre normalitate, nu sa-l imping pe fundul mocirlos al obsesiilor ce au istovit poetul, dar au consolidat vorbaria fara noima…

– Din textul lui Nicolae Manolescu despre Poemul de Otel, Viorel Padina citeaza, permanent, doar ce-i convine. Uita, tot permanent, de acel: “Se prea poate sa ramana singurul volum al acestui poet absolut extraordinar.”

– Nici Manolescu nu este vinovat ca a avut dreptate, nici eu nu ma simt vinovat ca, in loc sa-si implineasca talentul, V. Padina a tinut, si tine cu tot dinadinsul, sa desavarseasca tot ce a fost candva discutabil iar azi a devenit innaceptabil.

– In urma cu cateva luni, desi relatiile noastre erau mai mult decat hurducaite si blogurile sale inregistrasera triste campanii in care am fost facut cu ou si cu otet, Viorel Padina m-a cautat sa ma roage sa fiu de acord caLaudatio sa fie reprodus intr-o carte ce va fi ilustrata de dl Devis Grebu. Am refuzat, din mai multe motive. Suparare mare.

Iata motíve pentru care am refuzat:

– Colaborarea nu ma onora. Nu ma pot inhama intr-un proiect alaturi de un om care, fara sa stie cine sunt si ce fac, s-a angajat, pe unul din blogurile lui V. Padina in atacuri murdare impotriva mea. Cum nu-mi pot asuma riscul sa fiu balacarit, dupa ce mai fac un bine.

– Acel Laudatio imi fusese cerut cu ani in urma pentru o carte care nu a aparut vreodata. Fara sa-mi reneg opiniile despre Poemul de Otel si meritele reale ale lui V. Padina, de la momentul scrierii aceluiLaudatio si pana acum s-au intamplat multe lucruri si textul ar fi trebuit “adus la zi”. Cel mai importanat dintre lucrurile intervenite “intre timp” este scufundarea lui V. Padina intr-un univers infricosator. Sa publici un text ca al meu spre a dovedi ca… sunt un pizmas e semnul unei innourari de care imi pare sincer rau, dar de care a venit timpul sa uit. Implacabil chiar asta inseamna – nimic de facut.

Pentru ca V. Padina tine mortis sa se identifice cu Trabantul din textul meu, nu pot spune decat atat: nu cei care au intrezarit candva in tine un potential Ferrari sunt vinovati ca tu ai vrut si vrei sa-ti desavarseste destinul unui Trabant.

Sana & BranaApril 1, 2012 at 20:4638

@DT # 37

D-le T,

Si eu incep sa banuiesc ca sinteti masochist. Are dreptate Neamtu Tiganu sa va spuna ca aveti gusturi morbide. D-vs. chiar va faceti ca nu vedeti ca e vorba de ultima gioarsa de om? Nici ma-sa, nici tac-su daca stiau sa scrie nu i-ar fi scris un text mai frumos decit i-ati scris d-vs. Trebuia sa-l terminati dintr-o intrebare “Mai mataputz tu ai scris vreodata in viata ta vreun text ca asta despre un scriitor de varsta ta sau unu mai tanar?” A scris pe ma-sa. Tot ce scrie este despre el. A inceput acum niste tromboane ce mare prieten a fost el cu Nichita.

O fi avut talent dar au si altii. D-l Manolescu a scris si de Carterescu ca e cautat de geniu dar Cartarescu s-a tinut de scris (nu stiu daca e vrun geniu ori nu mi citeodata im place ce scrie dar alteori nu pre-mi place) pe cand AVP-u s-a tinut numai de cacaturi. Neamtu Tiganu v-a dat niste nickuri ca “Motanul Incaltat” si “Roadrunner”. Sunt oameni pe care avp-ul i-a jupuit de bani ca scrie el ceva si ca face el ceva pina s-au prins oamenii ca avepica nu le cersea bani pentru chestii literare. Neamtu a fost domn ca nu a spus dar va spun eu ca si pe el l-a jupuit avepica de bani si pe urma l-a tratat ca pe ultimul om. Ne-ati dat linkul si am vazut flegma pe care crede avepeul ca v-o trage. Omu de fapt sa pus palma in fata gurii in a scuipat si s-a trezit ca se scuipa intre ochi de unul singur.
“Stely” alta podoaba. Inainte de revolutie avea doua locuri de munca fiindca dimineata era ceva sefuletza pe la o organizatie de PCR si dupa amiaza, seara si noaptea era preoteasa, ca barba-su era preot. Atunci o fi invatat sa blesteme si ati vazut ca v-a blesetat sa va creasca cocoasa si tot asa sa i se intample si “BMV”eului d-vs. Coana preoteasa nu stie ca masina se numeste BMW nu BMV. De le cine stie ea ca aveti BMW ca nu prea stati cu ea de vorba? La mintea lor astia sint capabili sa se duca si la vrajitoare sa va faca farmece ca sa va ia ce aveti si sa i le dea lui avepica si asta ii da o firimitura si coanei preotese.
Mi-a placut aia cu CC despre care spune singur avepica ca e un tacanit dar de banat nu l-a banat. Smecher avepica, intii lasa mizeria aia cu DT si masturbarea intelectuala si pe urma o scoate si explica cum nu este el de acord cu CC. Stiti ce, daca CC ala e tocmai avepica? ca seamana ca doua picaturi de ploaie.
Lasati-i in pace ca astia nu merita mai mult decit o flegma intre ochi. Daca au nevoie de ajutor sa se duca iar la capitanul ala se securitate Miu cu care se tot intilnea avepica la initiativa lui avepica ca sa-i toarne pe aia de la CAP-ul unde lucra.

* * *

Da! Este adevarat. Cei doi mari Dizidenti romani, DT si AVP se despart iarasi. Divort Tragic. Amare Vieti Pierdute. Le dedicam un cantec potrivit pre versurile unui (alt) mare poet roman, pe care ambii il apreciaza in mod deosebit (deosebit unul de altul) si care reflecta foarte bine starea in care se afla actualmente cei doi scriitori (si impreuna si separat):

Precizare:  Textul de mai sus (inclusiv citatele originale) este o fictiune, fara nicio legatura cu persoane sau personaje din realitate, o compilatie imaginara dintr-un viitor roman aflat in lucru. Orice asociere intre aceasta fictiune si persoane, intamplari sau evenimente din realitate este neavenita si facuta de cititor pe propria raspundere. Va multumim pentru (ne)atentie si intelegere. Celor care au inteles ce era de inteles.

Rasunsul celui luat in pamflet(e) de catre intelectualul transatlantic Dorin Tudoran, recte Viorel Padina, se gaseste AICI. In mod cu totul si cu totul paradoxal raspunsul pare destul de logic si de consistent. Cert este ca indiferent de valoarea de adevar colaterala a retorismelor la care s-a dedat scriitorul Dorin Tudoran (care se plictiseste teribil), in pamflete cu repetitie (pamfletul la flasneta, un nou gen literar care ar putea trimite, in mod cu totul eronat, la Arghezi) reactivitatea sa retorica in exces ramane un mister, pentru cei care si-l imagineaza pe fostul dizident si grevist al foamei, ca fiind om cu scaun la cap. Incolo nu. Si nu.

9 răspunsuri sa “Dezvaluiri Teleologice – Tot de 1 Aprilie”

 1. RALG said

  Cu tristete constatam ca romanescul personaj si-a capatat independenta si refuza cu obstinatie sa inchida paranteza comentariului cuceraian cu grad de AMIN. Avand dansul funcie de ADMIN o poate face pentru ca functia bate gradul, iar independentul personaj (independent adica liber de orice obligatii chiar si in raport cu cele zise de el insusi mai innainte) o mai intoarce inca o data ca la Ploiesti si zice:

  Dorin TudoranApril 1, 2012 at 21:0939
  @ Sana & Brana

  1. Nu am stiinta de cele ce s-ar fi intamplat intre cei numiti de Neamtu Tiganu si AVP, ba chiar intre Neamtu Tiganu si AVP. Doar partile “implicate” stiu despre ce a fost vorba. Si doar ei pot decide daca vor ori nu sa spuna despre cea a fost vorba.

  2. Am vazut blestemul lansat de @ Stely. Ce altceva sa fac decat sa ma … inchin.

  3. Nu stiu cine o tine la curent cu ce masina am si, desi nu-mi place sa-mi declar public proprietatile si nici obligat nu sunt, caci nu sunt inalt demnitar al guvernului roman, recunosc cu mare rusine ca am chiar mai mult decat un BMW. Printre masinile casei se afla doua si doua masini marca BMW. Nu dau amanunte in legatura cu modelele, numarul cailor putere, dotarile etc. ca sa nu ma vad blestemat si mai abitir de @ Stely. Nu le-am primit cadou. Am trudit si ni le-am cumparat.

  4. Nu stiu daca @Stely a fost ori nu ceea ce spuneti, dar chiar nu ma intereseaza. Da, am mai vazut asemenea detalii undeva, nu mai stiu exact unde, dar singurul lucru care m-ar fi interesat ar fi fi fost ca @ Stely sa aiba oarece obraz. AStra e, nu poate.

  5. Interesanta observatia dvs. – daca AVP crede dspre @CC lucrurile pe care le afirma, de ce nu-l trece printre banatzii blogului sau, caci, evident, @CC prezinta pericole cu mult mai mari decat unii dintre banatzii de care am eu cunostinta.

  6. Motivul, scopul si raspunderea pentru strategia dlui Padina de a se intalni cu acel ofiter de Securitate este de-acum o chestiune doar intre avp si Viorel Padina. Eu, unul, nu sunt dispus sa neg meritele reale ale dlui Padina, chiar daca acele cafelutse baute cu ofiterul respectiv pot provoca zambete.

  Apreciază

 2. Lost said

  Eiii,ghinion ! Mesajul meu s-a dus .. Unde ? Nu stiu … Ar fi bine sa fie la spam . Daca ar fi l-as continua ,intrucit este neterminat .Daca nu ,altul nu mai fac . In orice caz, pot spune ca m-am distrat de minune .Am ris cu lacrimi .Comedie mare,coane … A,Dorin Tudoran ,desi a fost o figura tista , s-a facut de tot risul . Dar are si merite .A reusit sa-i faca simpatici pe cei trei : pe @stely ,@dl goe &avp. Meritul este insa de departe al celui care l-a manipulat cu mare maestrie . Si el habar n-a avut .
  Dar si parodia a fost tare .Pasajul despre @stely a fost demential . :)) Tipa e tare ,zau ! Auzi la ea, ce tupeu ! Sa-l blesteme … Dar unde ,ca nu am citit !! 🙄 Le-o fi banat Padina ? Dar, ceea a facut deliciul acestei zile de 1Aprilie a fost faptul ca Dorin Tudoran a pus „botul ” la parodia acelui @Stana&Brana ,si a raspuns la punctual si serios. Da,de 1Aprilie putem spune ca Dorin Tudoran (conul ) a fost „ursul pacalit de vulpe „sau Pacalici ori Popa prostu .

  Apreciază

 3. RALG said

  „Idiotul”, de F.M. Dostoievski, „Marele Gatsby” şi chiar opere ale lui Freud sunt printre volumele care pot fi descărcate sau citite online.

  De pe listă nu lipsesc marii clasici. Jane Austen, F.M. Dostoievski, F. Scott Fitzgerald, Henry Jame şi James Joyce sunt printre autorii ale căror cărţi pot fi descărcate sau citite gratuit, în format e-book, pe siteul Free e-Books.

  Scriitorii sunt arhivaţi după nume, iar accesarea nu necesită crearea unui cont special.

  Siteul oferă şi operele lui Marcel Proust sau William Shakespeare, dar şi volume recente ale unor scriitori de top din Statele Unite, încă netraduşi în româneşte, cum ar fi cărţile lui David Foster Wallace, „mircaolul literaturii americane contemporane”, care s-a sinucis la numai 46 de ani.

  Descarcă volume gratuit aici!

  Apreciază

 4. Relu Fistichiu said

  i-auzi bre nea goe ca te-a verificat nea dorin la organe si-a gasit c-ai fi doamna . e adevarat ?

  Apreciază

  • RALG said

   Da! Este adevarat. L-a cautat. La organe. Apoi s-a travestit chiar el (scriitorul Tudoran) in dl.Goe (vezi pe Certocratia) si a mentionat organe. Multe organe (interne si externe). In calitatea sa de bastard al lor, al organelor (a si scris o carte pe tema asta: copy-paste). Ce-a declarat mai departe este cat se poate de firesc. Prins de un cititor al lui Viorel Padina ca se masturbeaza intelectual cu numai doua degete, si-a dat seama ca, folosindu-si inteligenta in erectie, nu poate duela de la egal la egal decat cel mult cu un clitoris. Prin urmare isi mijeste ochii si se straduieste sa vada asa ceva peste tot. Orice alta alternativa facandu-l sa se inhibe si sa-si vâre inteligenta inapoi, in teaca de mielina, flascå. 😯

   Apreciază

 5. RALG said

  Rasunsul celui luat in pamflet(e) de catre intelectualul transatlantic Dorin Tudoran, recte Viorel Padina, se gaseste AICI. In mod cu totul si cu totul paradoxal raspunsul pare destul de logic si de consistent. Cert este ca indiferent de valoarea de adevar colaterala a retorismelor la care s-a dedat scriitorul Dorin Tudoran (care se plictiseste teribil), in pamflete cu repetitie (pamfletul la flasneta, un nou gen literar care ar putea trimite, in mod cu totul eronat, la Arghezi) reactivitatea sa retorica in exces ramane un mister, pentru cei care si-l imagineaza pe fostul dizident si grevist al foamei, ca fiind om cu scaun la cap. Incolo nu. Si nu.

  Apreciază

 6. Radu Humor said

  „Şi ţine cont, aloo, că deocamdată doar te mângâi, bădie. Ştii bine că dacă-ţi trag una mai zurlie cazi direct în fandacsie.”
  Băi Goe, dacă un mbou ca tine ( c-așa te numește Abălaru 😉 ) se injugă la acțiunea de reabilitare a unui personaj atât de trist și comic în același timp, a cărui opera de 57 de pagini poate fi pusă ușor (de cine ar vrea să-și piardă timpul spre a redemonstra ceva demult demonstrat) pe două randuri și luată pe două bețe cum zice o vorbă din popor despre ceva care nu merită a fi luat în discuție ( „n-ai ce lua pe două bețe !”), cum face el de altfel în postarea la care faceți trimitere ( dintr-un motiv care mie imi scapă), cu Internetul la îndemână, s-ar putea demonstra fraza cu fraza, că toate descoperirile lui Abălaru sunt de valoarea gaurei la covrig sau a frecției la piciorul de lemn !
  Bătrâna javră și-a infipt cu un ultim efort colții tociți de atâta ros virtual la ciolanul puterii in părțile dorsale ale unor oameni cu nume ( unii chiar cu „re”), vinovați doar de naivitatea lor binevoitoare de a scoate din foame ( prin câteva rânduri măgulitoare, un fleac cum s-ar zice !) un măscărici literar, nebănuind că gestul lor creștinesc îi poate costa timp și nervi 🙄
  Urâțenia morală a acestui personaj nu-i intrecută decât de lipsa de scrupule cu care își vede mai departe de insultarea, amenințarea, pâra, amăgirea și milogirea continuă, dar mai ales prin impresia bolnăvicios de bună pe care o are despre propria-i ființă, pe care vrea s-o transmită cu orice preț și altora, vârându-le tot timpul cu forța sub nas un certfificat in alb pe care trebuie să-l semneze toți spre a-i certifica ceea ce din păcate nu are !
  Adică valoare !
  P.S.
  Personal mă bucur că a recunoscut că s-a milogit si la Dorin Tudoran să nu-mi permită accesul pe Certocrația, așa cum a făcut de altfel peste tot !
  Interesant la amărâtul ăsta nu este atat ceea ce scrie la vedere, ci mai ales ceea ce a scris ( inclusiv Odioassei !) și scrie prin mailuri si reclamații cu destinație strict secretă !
  Un mizerabil perfect :mrgreen:

  Apreciază

 7. C C said

  bmw-si-hugo-boss-regreta-ca-au-colaborat-cu-hitler-si-au-folosit-sclavi-in-uzinele-lor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: