(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Cristian preda (la luna) lectia de frunza verde…

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 2, 2012

…pe care o taie politicienii cainilor comunitari ce umbla cu covrigi in coada…

… ce voiam sa va spunem e ca mare diferenta nu e intre intelectuali si neintelectuali, aproape ca nu exista… diferente, iar asemanarile sunt atat de uluitoare incat Romania profunda se confunda, practic, cu Romania superficiala. Si invers? Topicul de azi este dedicat simpaticului Cristian Preda care, cu toate ca este si intelectual pe deasupra (si pe dedesupt), chiar mai intelectual decat intelectualul Frunzaverde care recita cu ochii inchisi poezii, din marii poeti ai lumii in original (fa-ti o idee!), se dovedeste la fel de… prost? (cum sa te numesti cand iti bazezi inteligenta emotionala pe niste asteptari nerealiste ale ego-ului tau?) daca nu si mai… prost(?) decat Viorel Padina, ca sa nu mai vorbim de Sorin Frunzaverde (cu frunte lata). Da domnilor, diferenta dintre ambitiile lui Cristian Preda si cele ale lui Sorin Frunzaverde seamana ca doua picaturi de apa cu diferenta dintre ambitiile lui Viorel Padina si cele ale scriitorului Dorin Tudoran. O lume plina de ambitiosi. Unu. A vrut sa i se dea. Nu i s-a dat, s-a carat. Altul. A cerut (voia sa fie catindat), i s-a luat si a fost dat. Afara. O lume minunata plina de ambitiosi pe gratis. Dar vorbeam despre Romania, aceea de care politicienilor nu le pasa (vorba mare) pentru ca nu le este frica de ea. De ce le-ar fi? Pe noi ne enerveaza dar mai ales ne amuza felul in care politicienii si intelectualii (in fond la fel de inepti ca si populatia) ignora electoratul, alegatorul roman, asa cum e el, prefacandu-se ca incearca sa edifice o tara pentru un popor imaginar si care tara nu i se potriveste deloc alegatorului din strania realitate (nevirtuala). Nimeni nu le va preda elitelor (coborandu-se la mintea lor) lectiile potrivite despre populatie, asa cum e ea, iar ea singura nu se preda. Pentru ca reprezinta un popor stravechi care moare dar nu se preda. Azi de arogam cu aroganta misiunea de a-i preda d-lui Preda, poporul roman. Ma rog, o lectie introductiva pe baza careia nu se pot trage concluzii ferme. Vor urma si altele, intr-un curs pe care ar trebui sa-l urmeze orice „elitist” care se respecta si care vrea in politica, in administratie etc… Numai cei care, dupa absolvirea acestui curs, ar fi certificati pe baza de examen ar trebui ingaduiti in treburile mari si mici ale cetatii. Incolo lustrare in intgrum… Dar sa trecem la fapte.

Populatiunea tarisoarei. Lectia I
(dedicata lui Cristian Preda):

Un răspuns sa “Cristian preda (la luna) lectia de frunza verde…”

  1. RALG said

    Supliment literar cu alegatori din zona folclorica Mizil:

    Oare cum anume se pregatesc pentru profesiunea de politician cei care doresc sa-i reprezite (!?) in parlamentul tarii pe acesti alegatori minoritari cu profil majoritar?

    O viziune foarte asemanatoare despre univers am intalnit intr-o capodopera planetara in pretentii. Dovada ca magnetismul lucreaza pe principiul vaselor comunicante si al deontologiei comunicarii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: