(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Breaking News: Halima

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 3, 2012

Foc! Inceniu! Pârjol! Pojar! Halima!

Halima de zile mari! Va rugam sa mergeti de urgenta la fata locului si contribuiti dupa puteri la stingerea incendiului care a cuprins literatura romana de sertar virtual in forma de nisa. Scriitorii de mare viitor Viorel Padina si Dorin Tudoran, un bi-nom dizidential esential, s-au aprins (de la scân-tei) si (se) ard cu flacari viol(n)ete in pamflete. Foc sacru. Va rugam sa-i stingeti cu lichidele avute in dotare pana nu-i prea tarziu. Aveti grija va rugam de cele doua principale victimele colaterale sa nu se innece in operatiune, muzele principale ale celor doi poeti. Daca nu, nu si inca una echivalenta.

AICI – Reply altui titircă inimă-rea, cică of America, păi cum drea…

AICI – eminul-meu-cel-dulce-steluta-mea-cea-sfanta

si-n urma… Caci cei doi poeti au compus (fiecare) trilogii in forma de tripticuri cu trimteri catre Sfanta Treime, dansii fiind si mistici, ca niste faclii de Paste… Nu ratati.

Se pare ca cei doi artisti ai cuvintelor isi aplica in mod dezinteresat unul altuia manevrele de resurectie prin soc, biciuindu-se spinal in vederea reanimarii literare virtuale. Anul acesta vom avea in hyperspatiu doi Mantuitori care vor invia simultan. Semnele vitale sunt (destul de) prezente. Le veti gasi in textele Lor scrise cu calm la mânaie.

Update: Iata ca dintre cei doi mass-Messia unul, mai grabit (ca-i vine stenahorie) isi anunta deja intentiile serioase intr-un Memento mori (necessary before resurrection), in timp ce celalat, mai nehotarat (sa ne salveze…, sa nu ne salveze…) sta inca in cumpana (cumpana pe un picior cu un fier de plug atârnat de coinace) aproape cu capul in jos (catre polul sud?), ceea ce, daca nu exagereaza, poate fi desigur un exercitiu util pentru irigarea creierului. Asteptam cu nerabdare deznodamantul.

8 răspunsuri sa “Breaking News: Halima”

 1. Dl.Goe said

  Eu am incercat dupa puterile mele sa aplanez conflictul dar a fost zadarnic. Focul ce-i mistuie e atat de luminos si zgomotos (trosnesc lemnele domnule) incat ii orbeste si-i surzeste. Uite, de ex., ce n-a vazut si n-a auzit unul dintre ei cand am incecat sa aplanez conflictul brutal si ilogic, fara miza, prin care este afectata chiar onoaea doamnei Intelectualitatea Neaosa, intrucat moderatorul sau m-a cenzurat:

  „Tacticos, moderand pe alese, calm, sigur pe sine, conul Dorin, uşor, ca din cutie, le scoate si le da drumul in lume, eliberator, mesajelor adunate in boaşe. Ca din intamplare unul dintre ele il aduce la cestiune: Ba-ses-cu. In rest aplauze pentru pamfletar si palmuţe pentru boschetar. Mi-a placut olecuţă excercitiul stilistic f.util, al ciulinului oltenesc transhumat in nord moldovenesc TG-IR (altul care, ca fapt divers si ca si daca nu, nu, pretinde ca l-ar fi bagat in seama dl.Goe mai mult decat s-a intamplat in cruda realitate virtuala; vise taică, vise). A punctat corect si concis vizavi de expertiza avepiana in Caragialogos dar a si subliniat frumos, la obiect, despre un fapt mai subtil decat ar crede dânsul, in „PS: Dom Tudorane, toate ca toate dar fain text va iese la suparare! Ii aproape un merit si-al alui de l-a prilejuit, parerea mea…”
  Mai ales ca nu e frumos ce e frumos ci e frumos ce-mi place mie. Mie mi se pare „interesant” ca muzele va viziteaza (cat de cat) eliberator (culmea ca si pe oponentul pereche, anti-particula) doar cand va aflati schingiuit, sub tortura. Ca va si auto-flagelati ca un marchiz, pe d-voastra insiva, nerefuzandu-va niciuna dintre vinovatele placeri (atatea cat au mai ramas disponibile unui sadic ratat care nu reuseste sa-i refuze nimic masochistului care sunteti). Sarutaţi-vă cum stiti mai bine si treceti mai departe. Viata virtuala merge inainte. Tic-tac. Tic-tac… „
  .

  N-a mers. A stat pe loc si a mai compus un pamflet. Ca Tolstoievsky!

  Apreciază

  • RALG said

   Ah! Vom proceda prin analogie 😉 pastarnd acest mesaj la vedere un timp limitat. Oricat de putin si tot va fi prea destul, intrucat sunt unii, exact aceia care trebuie, mereu pe faza, care le citesc, le asimileaza, si le pastreaza (salveaza?) inainte de a apuca moderatorii sa le retraga. Servus Pista!

   Apreciază

  • svetlana said

   Nu i-a mers cu pamfletul, pe care (din ce se vede pina acum )nu prea l-a gustat nimeni. Si nu pentru ca s-ar fi jenat sa faca bascalii pe seama celor doi ,intrucit au facut-o cu brio si altadata ,dar cred ca n-au priceput defectele de logica a celor doi . Au retinut ce era de retinut ,intrucit nu si-au chinuit mintea sa faca analiza pe text a mesajelor . Altfel nu vad de ce s-ar fi sfiit sa nu-l faca fericit pe „dl Goe -DT”- care abia astepta aplauzele. Dar asa ,saractul de el s-a culcat nesatisfacut ,mai ales cind a vazut ca pe „frontul celalalt ” i s-a raspuns altfel decit s-ar fi asteptat.
   p.s. A,acum am vazut ca s-a mutat deja frontul pe alt meridian 😉 daca tot „il (mai)manica pielea” . Dar daca ,pacaleala de 1 Aprilie ,nu este pacaleala ? Aoloeu ,sa vezi atunci Frig si ..disperare pe” blog da prost(e) ” !! Citind in graba cv-ul acelui domn 😉 fara sa aduc o lauda D-lui Goe de aici ,am impresia ca profilul s-ar potrivi (zau)in multe chestiuni esentiale… 🙄

   Apreciază

   • RALG said

    Asta din cauza ca oamenii se aseamna dar mai ales se dosebesc (si/sau/sau invers) intre ei, mai ales de la distanta, printre alte miliarde… Dar daca ar fi fortati sa traiasca impreuna, pe o insula pustie (insula Pastelui de ex) Dorin Tudoran, Viorel Padina, Nicolae Coande si Nicholas Andronesco ar constata ca sunt extrem de diferiti unul de altul si ca nu au chiar nimic in comun (in afara de insula insasi si de atitudinea fata de ea). Cel putin la inceput. Totusi orice observator exterior de buna credinta (terestru sau extra-terestru) care i-ar studia pe cei patru, utilizand tehnologie moderna, inclusiv camere de luat vederi si comunicari prin satelit (in deplin acord cu deontologia comunicarii) ar constata ca cei patru sunt (inclusiv comportamental) identici. Ceea ce le poate aparea unora de neinteles. Noua nu.

    Apreciază

 2. Relu Fistichiu said

  ce tot indrugi ba goe ? in ziare nu scrie nimic de povestea asta , nu mai sta si tu toata ziua pe oteveu

  Apreciază

  • RALG said

   Nu scrie in ziare, dar ziarele sunt moft (daca nu stiai). In ziare scrie (de ex.) ca in campania electorala prezidentiala din Franta (sora noastra de ginta latina) contracandidatul de stanga al ungurului de vest ar fi zis ca militeaza pentru impozitarea cu 75% a bogatilor. Saracii de ei. Pai Iliescu al nostru era sarac si cinstit pe langa asta. Asta citesti tu in ziare? Noi credem ca ar trebui sa urmam exemplul Frantei (ca nu e mare brânză brânza President) si in turul doi al alegerilor din 2014 cei doi candidati, in coltul Rosu din stanga dreptei Crinul Imperial (galben ca varul), iar in coltul Ciclame (plin de reclame si reclamatii) Dan Diaconescu (un purpuriu de melodii) sa se intreaca in asa ceva. Crin va zice primul 100%, iar Dan Senzationescu va plusa: 100% plus confiscarea averilor. Cum sa nu-i voteze poporul?

   Apreciază

 3. RALG said

  Update: Iata ca dintre cei doi mass-Messia unul, mai grabit (ca-i vine stenahorie) isi anunta deja intentiile serioase intr-un Memento mori (necessary before resurrection), in timp ce celalat, mai nehotarat (sa ne salveze…, sa nu ne salveze…) sta inca in cumpana (cumpana pe un picior cu un fier de plug atârnat de coinace) aproape cu capul in jos (catre polul sud?), ceea ce, daca nu exagereaza, poate fi desigur un exercitiu util pentru irigarea creierului. Asteptam cu nerabdare deznodamantul.

  Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Conul Dorin a intrat in zodia pacalicilor de 1 Aprilie. Dupa ce l-a pacalit de trei ori la rând pe con-fratele Padina, pentru ca i-a mai ramas un rest de pacaleala, a incearct sa-l traduca si pe dl.Goe in limba australiana (pe mine ma, pe mine? cu biciusca? etc) Poftim de…. Pacaleala cea mare este aceea ca desi a promis solemn, cu martori credibili, ca pe durata serbarilor de 1 Aprilie ii va da cuvantul si d-lui Goe in carnaval, mai ales atunci cand se fac glume pe seama sa, macar o data pe sesiunea de gâdilat, conul Dorin s-a razgandit subit. Probabil ca e intoxicat si nu se simte prea bine ceea ce-l impiedica sa mai treaca pe la moderare. S-o simti rau? Ii doresc insanatosire grabnica si daca mai trece pe la moderare si vrea sa aleaga un mesaj de-al d-lui Goe pentru publicare, pentru a ingrosa gluma, sa-l aleaga pe acesta:

  „Vedeti coane Dorine de ce-mi place mie sa lucrez cu intelectuali? Mai intai si mai intai pentru ca pricep foarte repede. N-a fost nevoie sa insist prea tare sau sa explic de doua ori cum devine treaba cu dilatarea timpului de 1 Aprilie. Vivat! In al doilea rand ce-mi place la intelectuali este ca au viziune vasta asupra lumii si vietii si pot naviga cu usurinta (fara sa se rataceasca) intre detalii si ansamblu. La scara planetara si chiar cosmica (zoon geopolitikon). Nu-si pierd niciodata busola si conteaza pe ea ca pe Dumnezeu. Prin urmare ei stiu intotdeauna unde este nordul (adica in ce directie sa se uite dupa Mos Craciun pe care-l asteapta in fiecare zi, Craciunul fiind desigur in fiecare zi, in baza corolarului de 1 Aprilie). Stiind unde este Nordul si fiind inteligenti, intelectualii stiu practic totul: unde este sudul, estul, vestul, ecuatorul, tropicele, centrul Pamantului, toate acestea si multe altele, radiind impreuna direct din Buricul Pamântului (inmelcuit in busola păstrată de intelectual in centrul de greutate al sistemului sau limbic de valori). In situatiile putin probabile ale unor furtuni magnetice (care se petrec in fiecare zi de 1 Aprilie) intelectualul cu busola se auto-suspenda din functia de intelectual, penduland (spaţial, pe o traiectorie eliptica) intre poezie si pamflet (pana ameteste singur). Partea delicata a intelectualilor busolaţi (care sunt in mare secret adepti ai stilului terre a terre) este ca se dezorienteaza usor in spatiile extra-terestriale in care intensitatea campului magnetic este neglijabila. Se pierd usor in spatiu confundand nordul cu steaua Polara. De aici si pana la aberatii majore nu-i decat o problema de timp si de optica (la parma/cie). Dar cel mai mult si mai mult la intelectuali imi place ca atunci cand nu cunosc ceva, ceva cu care intra in atingere (precum semnificatia unui cuvant) se informeaza, cauta si gasesc (pe drumul de la terre a terre la mot a mot). Prin urmare eroarea de para-laxă (laxă in sensul de mălăiaţă) combinată cu aberatiile inevitabile la distante mari (masurate in par-seci) conduc la imprecizii de localizare majore astfel incat rezultatul masuratorii nu mai face nici cat o para-chioara. Acuma pentru domnia voastra, (aflat la distanta de) un par-sec, vazand deci raza orbitei terestre sub un unghi de grad (pe care-l bate functia) Australia si Noua Zeelanda se confunda cu usurinta, iar din Noua Zeelanda pana in insula Pastelui ce mai e? O palma de loc care se aflla sub limita tolerantei de masurare. Acuma ar trebui sa stiti ca locuitorii insulei Pastelui se refera la insula lor (pardon de expresie) cu denumirea „L’ombelico del mondo”, adica taman Buricul Pamantului inmelcuit in mintea de pe urma a intelectualului roman. De aici rezulta simplu ca Dl.Goe este chiar domnia voastra, Nea Goe Tudoran. Q.E.D. Chiar daca n-ati gasit raspunsul corect meritul va ramane pentru ca (vorba fratelui maitre-lui, citandu-l pe KK dupa ureche) d-voastra (macar) ati incercat. Mai incercati.

  P.S. Amuzanta existenta replicilor Gogea-Antonesei pe topicul anterior. Cu schepsis. Continutul nu. Pentru ca denota in ambele cazuri un simplu act de prezenta.”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: