(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Caraghiosul Caragiale – Populatia si credinta

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 3, 2012

Plimbandu-se cu carul (de reportaj) prin Prahova, judetul de nastere al lui Nenea, niste oameni (de televiziune) au dat peste Haimanale, Baicoi, Mizil etc si au avut contacte neprotejate cu populatia extraterestra din zona. Din vorba in vorba au schimbat informatii despre stiinta, religie, societate si altele. Din interviurile de un umor formidabil de tragic,  a reiesit indubitabil, ca Nenea Iancu Caragiale e mic copil, un simplu soarece de berarie. Una dintre intrebarile interviurilor suna cam asa: „Cine a scris Biblia?” (n.b. Biblia este o versiune mai veche a mai recentei si mai modernei Planeta Ou. Desigur ca intrebarea echivalenta „Cine a scris Planeta Ou” s-ar fi bucurat de raspunsuri inca si mai nostime dar si mai apropiate de adevar; vezi mai jos). Pana una alta putem afla cine, de ce, pentru cine si pentru ce a scris BIBLIA precum si alte lucruri interesante despre credintele religioase ale populatiei extraterestre (cam 90% din populatia Romaniei) care, in mod cu totul nedemocratic, nu este reprezentata in Parlamentul Tarii (decat intr-o proportie de circa 95%).

Subiecte conexe:

 Cine Sunt Adam si Eva? Prahova 

 Diferenta dintre Rai sI Iad 

 Despre parintii lui Iisus. Episodul 2 

 Crezi ca esti destul de bun ca sa ajungi in rai 

 Cine a fost Fecioara Maria? Episodul 1 

 CINE A FOST IUDA 

 O doamna suparata pe Allah 

 Ce se sarbatoreste de Craciun? 

 Diferenta dintre Paste si Craciun 

 Intrebare pentru Dumnezeu 

43 răspunsuri sa “Caraghiosul Caragiale – Populatia si credinta”

 1. Mitzaa Biciclista said

  Aha, toate clipurile astea ar merita făcute pachet şi trimise mitropoliei române, care păstoreşte din greu şi pe bani mulţi nesupuşi taxelor. Nu de alta da’ toţi intervievaţii de acolo fac parte din segmentul de credincioşi pe care îi vedem târându-se în genunchi şi coate în dorinţa expresă de a atinge niscaiva moaşte gândind, probabil, că aşa vor atinge nemurirea sufletului(unu-doi dintre ei) sau preaplinul stomacului(restul).
  Între enoriaşii de aici care pică cu brio la testul despre cele mai elementare cunoştinţe de religie şi copchii care au picat, în masă, bac-ul de anul trecut, nu e nici o diferenţă. Asemănarea există doar între cei care gestionează împărtăşirea ( ca să fim în ton) a învăţăturilor.
  Şi mie-mi zice lumea că-s rea! Pfffffff.
  Vederea clipurilor mi-a adus aminte de venerabilul Gaiţă 😀

  Apreciază

  • RALG said

   Venerabilul Gaiţă poate umbla incolo si incoace, lumea sa insa sta pe loc. Nu pleaca nicaieri. Unde sa se duca?

   P.S. Chestia cu BAC-ul picat si lipsa diferentelor este un pas mic pentru comentatoare dar un pas mare pentru o-menire. Stati sa vedeti ca lipsa diferentelor e contagioasa si merge mult mai sus, mai jos, mai la stanga si mai la dreapta (dreapta judecata a doctrinelor politice si epistemologice)…

   Apreciază

 2. Rebeliunea minerală said

  Insidios mesaj! Preponderent orală, învăţătura ortodoxă este citită enoriaşilor necunoscători nu numai în ale teologiei – dogmatică, mizează preponderent pe litera bibliei – ci şi în ale alfabetului, căruia, dedicate, i-au întemeiat şi tutelat întâiele şcoli de învăţătură în Limba română. Neamţul de rând este incult, dar civilizat; franţuzul analfabet este rafinat. De mai bine de o mie de ani, ţăranul român topea minereul de fier, pentru topoare şi coase, fără să ştie ce-i aia metalurgie; românul nu-i teolog, dar este habotnic: botează, cunună şi pomeneşte.
  Ne mai miros subţiorile, mai tragem un pârţ – care-i problema?
  De temelia sălbăticiei vikingilor, sunt mândri ultracivilizaţii danezi.

  Apreciază

  • Mitzaa Biciclista said

   Despre mesajul meu spuneţi că ar fi insidios? Aş! Da de unde! Nu-s io aşa subtilă. Am voit, cu tot înadinsul de altminteri, să fiu cât se poate de directă.
   Nu mă bucură ignoranţa maselor căci fericiţi cei săraci cu duhul, mă întristează învăţăturile docţilor puse greşit în slujba proprie şi nicidecum în slujba celor aflaţi în nevoie.
   Cât despre faptul că ortodoxia a tutelat primele şcoli de limbă română, nu sunt eu în măsură să contest aşa ceva. Apăi că cele şcoli s-au ridicat tot pe banii enoriaşilor, că doar nu din visteriile puterii. Şi nu putem contesta nici că deja era un fapt ştiut că în cele vremuri biserica, fie ea de orice rit, ţinea cu putere de ştiinţă, şi mai ales de şcoli, nepermiţând oricui, în special femeilor ori sărmanilor de orice vârstă fie şi accesul la minima buchiseală. Şi ăsta e şi un mai mare fapt istoric. Doar ne-a ţinut în întuneric ani buni.
   Ne mai miros subţiorile, mai tragem un pârţ-nu e ăsta baiul. Nu o să întoarcem acuma nasul.
   Problema se află între zidurile bisericilor păstorite de oameni învăţaţi, tot pe banii enoriaşilor, care în loc să împărtăşească vorbele curate, îşi fac o afacere din spălarea păcatelor pe bani ori vânzarea ritualurilor de botez sau nuntă la tarife grele. Şi asta e o realitate. Porcii popilor se îngraşă cu colivă şi colaci, că aşa e datina. Iar pe mesele preasfiinţilor lor se varsă vinul din viile enoriaşilor. Ca să nu mai vorbesc de maşinile scumpe ori de casele ridicate cu atâta chiverniseală de către preasfinţiile lor. Şi asta tot fiindcă aşa e datina.
   Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat! Ferească-ne sfântul deci, de slujbele popilor fără credinţă.

   Apreciază

   • Rebeliunea minerală said

    Despre mesajul clip-ului, simpatică doamnă; cum să-mi permit obrazului pentru ca să vă ofensez. Dacă mai aveţi dubii, iertare!

    Apreciază

   • svetlana said

    Sunt de acord cu dvs , privind „ignoranta maselor” ,dar ea nu trebuie pusa numai pe seama „doctilor ” si nici macar a scolii .”Rumanii” aceia au intrat intr-o biserica doar pentru respectarea traditiilor (nunti,botez ,pomeni ,inmormintari )iar la scoala ,doar cit sa stie a se semna ,daca si asta . Sigur ca este „ingrozitor de tragic „mai ales ca (dupa cum se vede) nici macar nu realizeaza cit sunt de ignoranti .A, cit despre faptul ca ei ar reprezenta segmentul care se „tiraste in genunchi si pe coate „sa pupe niste moaste (sfinte) va inselati. Cunosc profesori ,ingineri si chiar doctori care se organizeaza si fac excursii pentru pelerinaje la moastele sfintei Paraschieva ,fara ca ei sa stie ceva despre ea ,ci doar pentru ca simt nevoia atingerii lor ,ceea ce ii face fericiti (din spusele lor ,desigur) . Iar despre ceea ce se afla in „zidurile bisericilor pastorite ” de preoti (oameni invatati) banuiesc ca stiti de unde isi iau salariile ? Sunt platiti din bugetul statului ca si profesorii ,dupa o anume grila de salarizare. Faptul ca iau ,da, bani de la enoriasi si nu dau chitante fiscale ,este rau,insemnind evaziune fiscala, care ca si in cazul doctorilor sunt oferiti chiar de ei ca o modalitate rasplata . Sunt convinsa ca statul va trebui sa aduca la suprafata modalitatea asta de rasplata . In felul acesta enoriasul si pacientul nu se vor mai simti obligati ,revoltati si umiliti ca dau bani de doua ori pentru un anume servici .Apropo ,ati dat vreodata cotizatia anuala la biserica ?

    Apreciază

  • Radu Humor said

   Păi la nemți, nu-i nici o probleă dacă mai tragi cate-o prezidenșială 😉
   Numai s-o tragi ca lumea să se-audă ca să-ți poată spune și cel mai civilizat dintre ei :
   – Gesund Heit !
   Că doar până la urmă, ce-i și asta decât o dovadă de sănătate, doar că ceva mai mirositoare ! 🙄

   Apreciază

  • RALG said

   @Rebeliunea Minerala – Teleologic vorbind aveti dreptate: „românul nu-i teolog, dar este habotnic: botează, cunună şi pomeneşte.” – si… voteaza (la fel de habotnic si fara aplecare catre chitzibusuri teologice)… Arhi-suficient. Nici nu stii care demagogie e mai mare, sa le fii acestor oameni patriarh sau presedinte… popa sau primar…

   Apreciază

   • Mitzaa Biciclista said

    Eh, domniile voastre cum vă mai place să vă jucaţi cu degetu’ prin rană. Ba îl băgaţi, ba îl răsuciţi, ba îl scoateţi. Şi p-ormă iar. 😛

    Apreciază

   • Rebeliunea minerală said

    Nu votul contează, ci rezultatele lui; oriunde, câştigă cel care ştie cum gândeşte majoritatea.

    Apreciază

    • Rebeliunea minerală said

     Sau o face să gândească.

     Apreciază

    • RALG said

     @Rebeliunea Minerala – Dar idealist mai sunteti. Cel care stie cum gandeste majoritatea ar trebui sa guverneze in spiritul si litera acelei „gandiri” sau dimpotriva? Ei si-apoi? Noi oricum n-aveam pretentia sa luam in dezbatere bi-nomul eletorat-politician, in care binom demagogia politicianului este inevitabila (ori in raport cu electoratul ori cu sine insusi), cu exceptia vremelnica a cazurilor de „dictatura a electoratului proletar el insusi in persoana”. Pe noi ne intereseaza exclusiv relatia pe care o are chibitzul intelectual in raport cu fiecare dintre cei doi termeni ai binomului ales-alegator, pe cine intelege el mai bine?… cu cine se aseamna mai mult?… Chestii din astea…

     Apreciază

    • RALG said

     @Rebeliunea Minerala – Inca si mai idealist. Pai cine ar sta sa faca majoritatea sa gandeasca ar mai avea timp si de altceva (de guvernare de ex)? Cred insa ca ar fi nostima o dezbatere exhaustiva despre rolul educativ al politicianului in democratiile originale.

     Apreciază

    • Rebeliunea minerală said

     Aporia liderului relativizează demgogia. Odată lider, iese din colectivitatea majoritară, pentru a intra în cea aristocrată a decidenţilor, ale cărei interese trebuie să le reprezinte, pentru a-i aparţine. Incapabilă să-şi materializeze interesele, (prin pierderea reprezentantului), şi majoritatea este demagoagă.

     Apreciază

    • Rebeliunea minerală said

     Guerlain a botezat parfumul / cules din cupele de crin/ cu numele aristocratei/ din ale cărei bucle blonde/ decolorate sau pudrate/ a strâns pentru întâia oară/ parfumul cupelor de crin. Guerlain a botezat parfumul./Voila pourqoi J’aimais Rosine.
     (din memorie)

     Apreciază

    • RALG said

     Ni se pare pur si simplu elocventa si miscatoare precizarea din final: „(din memorie)”. Asta spune nu doar ca veti fi asimilat prin rezonanta felul semnelor iubirii lui Gaurlain pentru Rosine, transformand totul in amintiri pur personale ci ca in fapt, a fost o simpla intamplare ca altcineva a apucat mai inainte sa dea glas unor emotii pe care le-ati trait aevea si care n-au cum altfel sa fie traduse in cuvinte deact in felul reprodus de dv. (din memorie).

     Noi trecusem numai sa va semnalam un indemn ambiguu Lasati chibitii sa vina in politica. Dupa cum sunt tratati cei care se afla deja acolo (si din interior dar mai ales din exterior, de catre speciile mofluzului politic) nu vad cum ar putea acest indemn sa aiba vreun success.

     Apreciază

    • Rebeliunea minerală said

     Chibiţism liberal!
     Politica se face pe bani mulţi şi adevăraţi, adică într-o piaţă liberă, în care interesele economice le identifică pe cele politice. Altfel, economia cu dedicaţii degradează puterea în marfă, (energiile, produsele, consumul şi valorile), degenerând toate în forţe coercitive. O fi banul o marfă, dar numai fără constanta lui Plank înainte..Democraţia fără relativism este majoritarism.

     Apreciază

 3. Radu Humor said

  Or fii românii proști așa cum vă bucurați voi, dar nu mai mult decat nemții, francezii, englezii , sau evreii ( mai ales, că ăstia au niște extreme demne de kktul ăla de Guinees Bock 🙂 ).
  Și asta ți-o spun eu gratis, fără să dai bani pe sondaje !
  Apropos ! mr Mru după ce s-a dat mare limbist pe la Antena 3, a vomitat niște ” prețiozități” la Realitatea de era sa ne aducă și pe noi în aceeași stare 🙄

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Noroc cu Hurezeanu care a demonstrat imediat că sângele apă nu se face și l-a protejat cât a putut ( că au și ei metodele lor 😳 ), ba l-a mai și scos cand s-a aruncat singur în cap, uitând că nu prea are apă-n bazin și putea să se aleagă cu al lui fracturat 🙂

   Apreciază

 4. Radu Humor said

  Goe , știi bancul cu țiganul care neavând cu ce sa-i ia ăluia mic o jucărie ceva, că a băut toți banii din ajutorul social plătit din banii noștri ( se pare că tu nu plătești aici, ci pe lumea cealaltă, de peste baltă!) l-a lasat pe ăla micu să se joace cu socoteala ( a lui nu a puștiului 😳 ) până cand deodată piranda care privea liniștită la TV proaspăt achizitionat ( deocamdată numai carcasa ) îl aude pe ăla micu tipând și injurând (și) de mama focului !
  Ca să afle de la el (ăl mare dormea dus ! ) ca s-a tot jucat cu ” jucăria” care i-o dăduse ta-su :
  – Are palarie, n-are pălărie, are pălărie, n-are pălărie, are….până s-a trezit scuipat drept între ochi … !
  Acuma aud , dar mai ales văd că se joacă și cu tine cineva de-a pălăria 🙄
  Așa ca zii repede, până nu se aud iar înjurături :
  Ai sau n-ai pălărie ?!
  Că dacă esti tu, sau nu !
  Nu
  te mai intreb 🙄 😉
  Că are cine, da n-are cu ce 😉

  Your comment is awaiting moderation.

  Da dacă-i Abălaru, pozat pentru coperta IV-a a viitoarei magna opere de 57 de pagini, cu tot cu cuvântul (care l-a luat pe d)inainte (pe) de Volodea, când i-a promis că-i publică monumentala ce va purta acum celebrul titlu :
  „Olelielie, încă o prostie, dar cu pălărie !”
  Dar cum Abălaru nu poate con(pri)cepe că la început a fost
  “Cuvantul, din care toate s-au născut” , el îi dă înainte cu “oul din care toate s-au clocit” de a ajuns să pută ( nu în sensul folosit de el cu stely ) totul prin preajma lui Oops !

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Apropos de ajutorul social :
   Ăla micu, Romicu, vine de la școală , după ce lipsise vreo trei luni și-l întrebă pe Romică (ăl bătrân ) :
   – Ia zi ta’, ce-i aia democrațâe șî dă unde să poate procura, că n-am înțălăs la școală, ca pista aia nu știe să predea la IDistanță de cățva km să auzâm șî noi căn mai face muzăca o pauză ?! !
   – Bă! Democratâe=i atuncea cand statul ne dă ajutorul soceal, pă care-l bea tat-tu cu ma-ta ăn 2 cel mult tri zîle ( că nu-i mai mult !) , dupa care suntem nevoiț să dam atacul prin vecini, la rumâni, ciordind ba un porc, ba o găină, ba un TV, ba un card ca sî aibe sî gura noastrâ să manânce ceva !
   – Bine ta”, da rumanii nu zâc nimic ?!
   – Pa poa’ să zâcă cat or vrea, că nu să pune, că aia-i ură dă rasă ! 🙄
   Dăspră care o sî înveț mai târzâu…
   Că nu săntem numai noi, ci și aia care fură legal prin bănci, dar tot nu le poate zice nimeni nimic, că-i tot ură de rasa !
   Și incă aleasă ! 🙂

   Apreciază

 5. Radu Humor said

  Wow !
  Dă-te prins neicușorule, dacă vrei să intri in vorbă si nu in vreo altă gaura materna, cu personalități care nu mai au nimic de ascuns, în afara curiozității de a afla cum de poți sta pitit atât de mult în locul cu pricina ( pfuiii!), fără să apari pe culoarul cu maeștri, să saluți respectuos și să-i urmezi la vagonul restaurant al CFR- USR , unde în cinstea ta va fi dat un dineu in schimbul unui bideu, pe care nu trebuie decat să-l părăsești !
  Și să intri dincolo 😉 :

  „Nu inainte de a-i spune inca o data ca unul dintre motivele pentru care nu poate stabili un dialog cu unele persoane este simplu: Dl Goe este un personaj, isi datoreaza totul creatorului sau. Autorii cu care Dl Goe tine neaparat sa dialogheze nu au nici o obligatie sa “intretina dialoguri” cu fictiuni de felul Dlui Goe. Exista totusi o diferenta intre autori si personaje.”

  Numai că dacă o să observe numai și titlul, pe care l-ai agățat deasupra toaletei :
  „Caraghiosul Caragiale” in loc de ” Ocupat”, ca să se și vadă, nu numai să se audă, că acolo se screme cineva din toate puterile pentru a scăpa de mediocritate prin incognitate, nu știu zău dacă nu te vei întoarce din nou în anonimat, fără să faci mare kkt !

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Și ap(r)opou 😉 de „obligația cuiva de a intreține dialoguri” ( sau altfel de relatii 😳 ), știți care-i ultima perversiune sexuală întânită frecvent la persoane de vârsta lui Abălaru ?
   Păi după sexul oral ( făcut, inclusiv prin Apel și primit, de la înălțimi de-a dreptul stelare ), cel anal, pe care vrea să i-l facă (dacă îl prinde ! ) lui Goe ( de ce râdeți când mă măsurați, din priviri pe la spate, stați liniștiți la locurile voastre că nu s-a întâmplat nimic, că nici eu n-am stat …degeaba 🙂 , amicul nostru, și nu numai el, a descoperit ( că ce nu descoperă ăsta, mai ales cand n-are somn de prins la Corabia, dovadă că a descoperit-o, se zice, și pe coana preoteasa, dar numai virtual, că altfel e greu de nișcat o parașută , chit că și numai dintr-o parte, cât să vezi ce-i dedesubt, sau de supt ! ), deci a descoperit și a treilea fel. Să recapitulăm deci :
   După cele două amintite perversiuni sexuale, pe care le știu acum și cei de la grădinița româno-americana, respectiv sexul oral, sexul anal, uraaaaa! a descoperit și sexul anual !
   Cum se face ? întrebati-l pe el sau pe Stely că au deja cațiva ani de cand sunt împreună și la bine și la rău 🙄

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Unii zic că găselnița cu sexul anual i-ar aparține Conului, care a și fixat o dată anume – 1 Aprilie, dar din moment ce Goe nu-i de acord, firește că nu se omologhează. Nu se pune, cum s-ar zice, și n-are decăt să găsească peste baltă unul căruia să i-o pună, deoarece Goe ar putea fi, chiar la acea dată, invitatul lui Tismăneanu să-și ia în primire postul de la
    IICeaMaiRămas din instituția special creată spre a i-o trage lui Marius Oprea, că pe domnul Dan Zamfirescu nu cred că a îndrăznit 🙄
    Și dacă Goe se duce și ajunge înaintea lui Abălaru, care are și el promisiuni, chiar intromisiuni în ultima vreme ( că-și bagă nasul peste tot… oops.. ce credeați ?!), n-am nimic împotrivă, că doar fiecare își apără si își asigură spatele după cum îl duce capul și-l țin picioarele să stea sluj sau în genunchi, dar geometricul DT va trebui să amîne cel puțin cu an regularea (de conturi!) !

    Apreciază

 6. d'Artagnan said

  Îmi pare rău că postați numai filmulețe cu imbecili…România are și adevărați intelectuali…cu drept de vot:

  Apreciază

  • RALG said

   Caragiale (autor de comedii) a ascuns intentionat dimensiunile tragediei. Bine naibii ca Europa si europenii care cica ar fi acceptat sa ne integreze nu cunosc indestul limba romana incat sa savureze cum se cuvine aceste miniaturi umoristice generalizate cu valoare de poezie (romanul s-a nascut poet). Ca si-n cazul poemelor culte, farmecul inefabil al acestor mostre care probeaza „starea natiunii” ramane intraductibl. Cum ar suna oare un astfel de clip transmis in Germania si tradus in germana? Ar fi definitiv „lost in translation” ca sa evocam un cnoscut film spaniol despre aventurile unui italian in Japonia. Nimic despre limba franceza.

   Apreciază

 7. kibby said

  😉
  nu-i corect, tipu e ungur. ungurii nu-s oameni (unii ciini sint)
  deci-nu-să-pune.

  Apreciază

 8. Radu Humor said

  Păi parcă tot așa zicea pe aici, un alt deștept :
  Că cică dacă un evreu (Shalom Alehem, Tismaneanu, Patapievici, Goe, sau altul de pe aici) face mișto de evrei și arată cât îs de proști, asta nu se pune.
  În schimb dacă unul ca mine face același lucru, cică e ură de rasă !

  Apreciază

 9. […] bucuria ei, disperarea lui: Rodica Elena Petre a cumparat avionul Boeing 737 abandonat la BacăuCaraghiosul Caragiale – Populatia si credinta .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;} var […]

  Apreciază

 10. Crezi că alţii mai şcoliţi sînt în stare să dea răspunsuri mai bune?

  Apreciază

 11. Mahabharata said

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: