(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Sala paşilor pierduţi

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 7, 2012

10% din profitul net al Arcei este donat pentru salvarea speciilor, a habitatelor si a umanitatii!

     Sabin Bălaşa

20 răspunsuri to “Sala paşilor pierduţi”

 1. RALG said

  … si o (prima) dedicatie facuta unora (anume) dintre cei pe care (cu voi sau fara voie) i-am suparat, celor care ne-au luat prea in serios, exagerand (u-ne, u-se)…

 2. Radu Humor said

  Pentru țarcul demnității pierdute …
  Your comment is awaiting moderation.

  Penibil !
  Teama, frica și lipsa puterii de exprimare a gândurilor unor indivizi ca DT demonstreaza halul de depreciere a democrației chiar în țara pe care mulți au considerat-o chiar un reper al acesteia.
  Poate și caracterul, dar mai ales teama insinuată au făcut posibilă această depreciere morală, ilustrând cum nu se poate mai bine acea găselniță deosebit de inspirată cu șoricelul (Israelul) care duce de nas după el ditamai elefantul !
  Trist și degradant pentru condiția umană acest comportament uman, în care banul ( și ăla de-acum virtual !) face legea conviețuirii sociale, de o inechitate pe care doar Marx și Engels (tot de ai lor!) au putut-o descifra !

  Și dacă unul ca Dorin Tudoran se teme să lase pe blog o glumă nevinovată, sub pretextul jignitor că românii n-au umor, orice alte discuții pe acestă temă sunt inutile !
  Dar și edificatoare, spre ce ar vrea unii să ne îndreptăm 🙄

 3. Radu Humor said

  Unamuno spunea ca poți dispune (cenzura sau interzice) de/pe cineva până la o anumită limită.
  Dincolo de ea, omul este liber, așa cum l-a creat Dumnezeu !
  Tragic devine atunci când unii își pun singuri căpăstrul, devenind chiar mai catolici decât Papa !
  Sărbători fericite si Christos a Inviat !

 4. Rebeliunea minerală said

  De bălaşibus non disputandum.

  • RALG said

   Warum nicht?

   • Rebeliunea minerală said

    E dulceag, narativ, tezist A fost pictorul perioadelor de teme şi culori frumoase. Nu culoarea de pe pânză face arta, ci aia creată prin trucul juxtapunerilor, din minte – imateriala. Ca să-ţi imaginezi teze nemairostite. Meşterul devine creator, numai dacă te face pe tine să creezi.

    • Rebeliunea minerală said

     O cvadritemporalitate simfonică sugestivă: spaţiul parcă se redefineşte. Extazul revelaţiei face frumusul, nu cel contemplat: http://www.youtube.com/watch?v=LH_9lJxeiXg

    • RALG said

     Avantajul nostru (al celor de pe Arca) este ca pot sa ne placa si artistii care nu ne plac. Sabin Balasa este un pretext la fl de bun sau de ne-bun ca oricare altul. Insa, dupa cum se pare nu exista prea multi vigilenti auto-startabili, cu simptul estetic la datorie, gata sa exprime coerent, in cuvinte artistice, ne-emotiile nascute in fata cvasi-kitsch-urilor relative sau nu. Sunteti (ca de obicei) o notabila exceptie. Oricum noi am incercat sa punem baza pe ideea de Sala a Pasilor Pierduti. Va place Iasiul, dulcele Târg al Iasului?

    • Rebeliunea minerală said

     Borta Rece, Bucium; acum patrujdeani, student, într-o vară, (n-aveam apucături literare), nu m-a tuşat. Ador Iaşingtonul spiritual, mulţi prieteni. Oraş de suflet mi-au fost Bucurescii studenţiei anilor ’70, iremediabil pierdut.ca toate lucrurile perfecte. Acum, parcul Tete d’Or şi Vieille Lyon îmi mai pun picioarele în spinare.

    • betty said

     Ma mir cum de nu a inteles @Rebeliune Minerala ,mesajul romantic din pictura „Galaxia iubirii” a celebrului pictor Sabin Balasa 🙄 Tocmai dinsul care din cite cunosc a scris cea mai romantica poveste de dragoste (Clara)inchinata celebrei pianiste Clara Haski? Insa as fi jurat ca a fost dedicata unei iubiri din tineretea autorului ,atit era de emotionanta si plina de iubire patimasa…
     Daca imi este ingaduit as incerca sa dau un inteles mai pamintesc al mesajului din textul scris cu rosu ,cit si cel al picturii lui Sabin Balasa.

     Ei bine @Dl Goe spus asa: 10% din profitul net al Arcei este donat pentru salvarea speciilor, a habitatelor si a umanitatii!

     Si ,ca sa fie convingator ,a ilustrat mesajul cu frumoasa si romantica pictura a celebrului pictor ,care mi-a placut la fel de mult ca si povestea de dragoste a domnului Rebeliune.
     Da, cred ca Dl Goe este hotarit sa doneze un anume „profit” pentru salvarea vietii unor oameni (femei,copii )bolnavi incurabil , care apeleaza disperati pe diverse forumuri si pe facebook la
     bunatatea oamenilor . Din cite imi amintesc a fost si aici pe aceasta Arca un asemenea Apel umanitar.Cred ca nu trebuie sa mergem atit de departe cu gindul ,precum ca dinsul ar vrea sa salveze intreaga umanitate sau specii intregi si habitate de la pieire ,caci dinsul nu este un ecologist miliardar ,ci doar citeva fiinte aflate la necaz . Da ,asta am inteles eu cu simtul solidaritatii umane „la datorie „,solidaritate nascuta din emotii adevarate.
     p.s. Va rog sa ma scuzati de indrazneala de a da(poate) un alt inteles mesajelor respective si desigur sa ajut si eu cum pot la incercarea de pune (a consolida) o altfel de idee (baza) de Sala a Pasilor Pierduti.

    • Rebeliunea minerală said

     Pur exerci’iu oximoronic, dnă. Betty, povestioara „Alo, Paradis”, care v-a plăcut, a fost scrisă la rece, fictiv., ca un studiu al unui pictor asupra clar-obscurului. Dacă v-a impresionat, nu e rău; mi-aş fi dorit să spuneţi că v-a ajutat să trăiţi sentimente pe care nu le-aţi mai simţit, că, doar uşor ajutată de text, le-aţi CREAT dv., trăind mirifica beatitudine a creaţiei. V-am făcut chiar să trăiţi extazul, nu vi l-am povestit sau descris, cum face Bălaşa. N-am scris frumos, ci creatic. Bălaşa pictează frumos – aveţi dreptate. Dacă „Alo, Paradis” ar fi fost împănată cu trandafiri şi cu fluturaşi, ar fi fost frumoasă, dar nu v-ar fi spus decât ceea ce aţi mai gândit şi simţit, nestârnindu-vă fiinţa cu nimic.

    • RALG said

     Optimista teza aceasta despre creatorul care se valideaza pe sine prin transferul creativitatii catre spectatorii sai. Ca si cum ar exista ceva nou „sub” Soare, sau de jur imprejurul său până-n hău(ri)… Ca artist nici nu aveti pretentii prea mari. Noi, mai modesti, ii consideram pe artisti doar niste manipulatori indemanatici ai emotiilor, niste iluzionisti abili care scot din joben iepuri, porumbei sau alte „creaturi”, cu aerul ca ei insisi le-ar fi creat…

    • Rebeliunea minerală said

     Pentru Miron Nicolescu, proful meu eleganţa demonstraţiei urca nota de la 9 la 10.

    • RALG said

     Nu stim de ce avem mereu impresia ca sub titulatura „Rebeliunea Minerala” se ascunde cineva mult mai tanar, cu o varsta oricum negeologica. Prin urmare am fost surprinsi in mod spontan in fata informatiei ca l-ati prins pe Miron Nicolaescu ca prof…

    • Rebeliunea minerală said

     Şi timpul este curbabil, nu numai spaţiul.

 5. Florina said

 6. Lost said

  @RALG
  Frumos gestul dvs de a face dedicatie celor(anume) pe care i-ati suparat (cu voie sau fara voie) pentru simplu fapt ca v-au luat prea in serios . Da ,o fi asa cum spuneti, dar de ce nu mergeti mai departe cu un altfel de gest ,poate mai barbatesc ,sa va cereti iertare „celor anume”?
  p.s. am o mare nelamurire . Ce ati vrut sa spuneti aici : „…exagerand (u-ne, u-se)…

  • Radu Humor said

   Diabetul te face de neconsumat pentru unii (]n afară de abălaru pe care l-ai fdat gata cu dulcegăriile tale atât de grețoase ;)) , mai ești și din alea ușor căzătoare :
   – la pat, în tinerețe, când jucai șah cu Dictatorul, amenințându-i regele (prințișorul !)) ;
   – în cap (și-n limbă) la bătrânețe, după ouăle lui Abălaru, care a reușit să te smulgă până și din dreapta credință în care te ….

  • RALG said

   Suntem pierduti in fata unor probleme cu multimi. Iar multimea vida este si ea o multime. Operatiunile principale cu multimi sunt reuniunea si intersectia. Din multimea celor pe care „i-am suparat” am luat in considerare sub-multimea celor care ne-au luat prea in serios. Acelora anume le-am facut acea prima dedicatie. Acesta prima dedicatie va ajunge insa la o submultime a submultimii, adica la aceia dintre cei inclusi teoretic in dedicatie, care ne viziteaza si se si recunosc in categorie. Este foarte posibil ca multimea rezultata astfel sa fie multimea vida, caz in care dedicatia este facuta in van. Ne asumam acest risc. Mai ales ca nu ne costa nimic. Incontinuare suntem focusati pe gasirea unor gesturi cat de cat adecvate dedicate unora (anume) dintre ceilalti inclusi in multimea celor pe care-i vom fi suparat (cu voie sau fara voie) dar care nu ne vor fi luat prea in serios. Aceasta e ordinea de prioritati. Cat priveste cererea iertarii, asta-i cu totul alta problema cu (alte) multimi. Este foarte posibil ca multimea celor care ar fi indreptatiti sa li se cera iertari, scuze, prietenii etc (fel de fel de astfel de cereri) sa fie o multime disjuncta in raport cu multimea celor pe care-i vom fi suparat (cu voie sau fara voie). Supararea este un sentiment subiectiv, personal care chiar daca poate presupune regrete din partea celui care a intermediat acea suparare nu presupune cu necesitate cererea de iertari, scuze etc. Consideram ca trebuie sa cerem iertare (doar) celor pe care-i vom fi nedreptatit in vreun fel. Cei vizati de dedicatia noastra nu intrra de niciun fel in acesta categorie a celor pe care sa-i fi nedreptatit. Intersectie vida. Nu poti cere iertare cuiva doar pentru ca s-a suparat, dupa cum nu poti cere iertare cuiva pentru ca e urat, ciufut, uracios, prost, destept, talentat, plin de purici etc, adica pentru felul in care este el si care-i determina actiunile si reactiunile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: