(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Meta-Galaxia Goe si in Universurile Paralele – Cateva date seci

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 23, 2012

Cateva date seci (cu numere mari)

despre dinamica materiei intunecate in

Meta-Galaxia Goe si/sau in Universurile Paralele

1. In corpul fiecăruia dintre noi trăiesc bacterii a caror greutate însumată ar atinge cifra de 2 kilograme.

2. Creierul uman generează într-o zi mai multe impulsuri electrice decât toate telefoanele mobile din lume la un loc?

3. Un plămân uman conţine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Dacă aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar întinde pe o distanţă de 2400 de kilometri.

4. Testiculele unui bărbat produc 10 milioane de spermatozoizi în fiecare zi – suficient pentru ca acesta să poata repopula planeta în doar şase luni.

5. Un om consumă, în medie, 50 de tone de mancare şi bea circa 50.000 de litri de lichide (n.b. materie ultra intunecata) de-a lungul vieţii pentru a mentie o greutate medie de (doar) 80 kg.

6. În 30 de minute, corpul uman degajă suficientă căldură încât să poate fierbe 3,5 litri de apă.

7. În timpul unei vieţi, un om poate produce până la 24.000 de litri de salivă, suficient cât pentru a umple doua piscine olimpice.

8. Un om poate rezista până la 40 de zile fără mâncare (n.b. cu exceptia celor care fac greva foamei in scopuri nobile – drepturi pentru revolutionari – acestia pot trai 90 de zile si mai mult fara sa manance), 6 zile fără apă şi 6 minute fără aer. De asemenea, el nu poate rezista fără să doarmă mai mult de 11 zile. (n.b. Suntem siguri ca tanti Mitza a Biciclistă se intreaba, asa de curiozitate, cat timp poate trai cineva fara sa faca sex).

9. Aproximativ 50 milioane de celule din corpul tau au murit şi au fost înlocuite chiar în timp ce citesti acest articol. Scheletul tau este unul nou la fiecare trei luni şi ai o piele nouă în fiecare lună… (n.b. Asadar sute de milioane de celule vii mor zilnic in corpul nostru si noua nici nu ne pasa. Tot zilnic mor in lume 300 000 de oameni (alti oameni, nu noi) si noua nu ne pasa (si nici omenirii nu-i pasa, nu ca ar trebui). Cand au hotarat sa traiasca in comun organismele unicelulare, formandu-ne pe noi pluricelularele, habar nu aveau in ce se baga. O lume in care individul nu conteaza nici atâtica. Noi sa fim sanatosi.)

10. O persoană de 70 kg e compusă din 15 000 000 000 000 000 000 de atomi (10¹³* 10²), adică 15 miliarde de miliarde. În fiecare an 98% din atomii corpului uman sunt înlocuiţi.

11. Inima unui om bate de aproximativ 3 miliarde de ori în timpul vieţii acestuia. (Ha-ha – asadar Meta-galaxia Goe traieste circa 3 miliarde de ani (cicluri) galactici/e)

12. Acizii gastrici din stomac sunt destul de concentraţi încât să dizolve zincul. Noroc de noi că celulele pereţilor interiori ai stomacului se reînnoiesc destul de repede încât acidul să nu aibă timp să le dizolve. Dacă nu ar avea un strat nou de mucus la fiecare două săptămâni s-ar digera singur.

13. Osul uman e la fel de rezistent precum granitul. O secţiune de os, în forma unei cutii de chibrituri, poate susţine o masă de 9 tone (de patru ori mai mult decât betonul).

14. În prima lună de viaţă, un copil învaţă atât de multe lucruri, încât sinapsele din creierul său cresc de la 50 de trilioane la 1 quadrilion (n.b. Asta da Big-Bang). Dacă şi corpul sau s-ar dezvoltă cu aceeaşi viteza, copilul ar cântări 77 de kilograme după numai o lună de viaţă.

15. 600 000 este numărul particulelor de piele pe care un om le năpârleşte în fiecare oră. 350g în fiecare an. Aproximativ 25kg pe toată durată vieţii. În tot atât timp pierde şi jumătate din papilele gustative.

16. Creierul are 100 de miliarde de neuroni (celule nervoase). (n.b. Se zice ca alcoolul omoara celulele nervoase. Scapa numai pe cele calme. Dupa alti autori nu le-ar omorî chiar pe toate ci doar pe cele care refuza sa bea). În momentul naşterii, creierul unui copil conţine circa 140 miliarde de celule, număr care nu mai creşte până la sfârşitul vieţii. După vârsta de 25 de ani, creierul uman începe să piardă până la 100.00 de celule zilnic. După vârsta de 50 de ani creierul uman îşi reduce simţitor volumul.

17. Cu cât I.Q.-ul este mai mare cu atât dormi mai mult decât ceilalţi.

18. Celulele care alcătuiesc creierul uman pot stoca de până la 5 ori mai multă informaţie decât cuprinde toată Enciclopedia Britanică.

19. Mâncarea ajunge în aproximativ 7 secunde din gură în stomac.

20. Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decât a cea a creierului.

21. Media duratei unui vis profund la om este de 2-3 secunde. (… si noua ne ia cate o data o ora si mai bine sa ne povestim visele, dimineata, la o cafea, de unde se poate deduce ca ritmul timpului in somn este altul decat in stare de veghe)

22. Atunci când priveşti o persoană pe care o placi, involuntar pupilele ţi se dilata. La fel se întâmplă şi când te uiţi la cineva pe care îl urăşti.

23. Femeile clipesc de două ori mai des decât bărbaţii.

24. Creierul continuă să trimită impulsuri electrice până la 37 de ore după moarte.

25. Sistemul nervos transmite mesaje cu viteză de aproape 300 de kilometri pe oră.

26. Nasul uman poate percepe şi reţine 50.000 de mirosuri diferite.

27. Ochiul uman distinge peste 10 milioane de culori.

28. Creierul nu mai creşte după vârsta de 15 ani.

29. Muşchiul ocular reacţionează cel mai rapid dintre toţi muşchii. Se contractă în mai puţin de o sutime de secundă.

30. Propriul nostru corp este capabil sa produca aspirina.

31. Oamenii strălucesc in întuneric. S-a demonstrat cu ajutorul unor camere ultra senzitive ca trupurile noastre emit mici cantităţi de lumina, prea slaba pentru a fi observata cu ochiul liber. Uimitoarele imagini ce demonstrează ca al nostru corp emite lumina au fost publicate de cercetătorii japonezi care au reuşit sa imortalizeze primele imagini ale corpului bioluminescent. (Radiatia de fond)

22 răspunsuri sa “Meta-Galaxia Goe si in Universurile Paralele – Cateva date seci”

 1. […] Niste date foarte interesante (articol preluat de pe Arca lui Goe. […]

  Apreciază

 2. Radu Humor said

  Fantastic !
  Bre, câte poți afla rătăcind pe aici ?!
  De exemplu că RALG ăsta ar avea cam la 180 de kile după greutatea creierului și că ar dormi tot restul timpului în care nu scrie pe bloguri, dacă ne luăm după mărimea IQ, că are și ochii beliți de la atâta plăcere pe care i-o provoacă citirea rândurilor mele, sau că mă pot înneca oricând în unul din cele două bazine olimpice pe care le umple cu scuipati ( e drept că în intreaga viață așa că deocamdată nu poate strânge mai mult de-un lighen în care să-mi bag picioarele 😉 ).
  Rămân ca de obicei nedezlegate unele lucruri cum ar fi cât rezistă Mița fără sex sau altii fără o labă ( urșii sau câinii, că restul nu ne interesează, laba, pardon, treaba lor !).
  Și mai interesant mi se pare mie ce-am descoperit mai incolo, hăt spre corabia ce rătăcește aiurea-n derivă, doar cu doi prăpădiți pe ea, în încercarea disperată de a se salva de la înnecul prin uitare ( în alte farfurii zburătoare !).

  Apreciază

 3. Radu Humor said

  @AVP :
  „…tăieturile lipsă fiind folosite în sumarul samizdatului “NU!” din 1981 (aşa cum aţi aflat deja) ; de asemenea, voi reproduce ciornele a 4 dintre cele 6 întrebări pe care i le-am adresat lui Nichita în interviul original (nu le-am găsit pe toate, din păcate)… ”
  Croitorașul cel viteaz nu lucrează fără foarfecă la el, pentru a tăia și ascunde tot ce-l dă de gol în relația mizerabilă pe care a avut-o cu Nichita, care n-a mai apucat să pună mâna pe el și să-i aplice corecția binemeritată pentru toate măgăriile pe care i le-a făcut ipochimenul.
  Și apropos de tăiat, ăsta s-ar tăia și-mprejur ( dacă cumva n-a făcut-o încă !) pentru a intra în grațiile unora ca Tismăneanu și Patapievici, spre a-si vedea publicată opera de trei parale și 57 de pagini.
  (că ope rațiunea cu dizidența a eșuat lamentabil 😉 )

  Apreciază

 4. d'Artagnan said

  Meteor…
  Am să fiu sincer și n-am să fac pe rafinatul intelectual (ce vreți, sunt doar un spadasin!):trebuie să recunosc că domnul indian fizician m-a pierdut pe drum! Probabil că venind din sec. XVII nu am pregătirea necesară: atât a învârtit cuvintele ”conștiință” și ”materie” că m-a zăpăcit cu totul. Totuși există un paradox: de ce pricep ce zice Stephen Hawking?! Probabil că vorbind printr-un calculator cuvântul pentru el are o mai mare greutate ( să recunoaștem că indianului îi place teribil să vorbească ) și trebuie să fie mult mai aplicat în demonstrații. Probabil și pentru că vorbește pe înțelesul maselor largi de muschetari. Probabil și pentru că are ceva de spus.
  Deci, eu vă mulțumesc pentru film dar nu este genul meu. Rămân la Hawking.
  P.S. Sper să nu vă supărați pe mine că nu împărtășesc ideile din film. Am văzut acolo mai multă filozofie și religie decât știință .

  Apreciază

 5. d'Artagnan said

  Acum înțeleg de ce mă trezesc așa greu dimineața.

  P.S. Despre îngeri:”Oamenii strălucesc in întuneric. S-a demonstrat cu ajutorul unor camere ultra senzitive ca trupurile noastre emit mici cantităţi de lumina”

  Apreciază

  • RALG said

   Problema este cu totul alta: Cum reusiti sa dormiti cu lumina aprinsa?

   Sau: Avand o companie potrivita in pat (o persoana luminoasa) ar fi posibil as ne trezim dimineata bronzati? 🙂

   Apreciază

 6. Radu Humor said

  Numai că nebunii ăștia se pare că clocesc ceva la care ți-e și frică să te gândești !
  După ce s-a strofocat s-o desființeze pe soția lui Einstein ( nu v-am zis că-s de legat?!), acum se pare că pregătesc o acuzare tălâmbă la adresa partenerilor de viață din cauza cărora ar fi eșuat destinele lor de creator și țiitoare (susținătoare) :

  @AVP :
  „Relativ la topicul precedent, marturisesc ca nu stiam, la momentu emiterii unor calificative cam dure la adresa saracei doamne Einstein, ca dansa era din aceeasi bransa cu sotul, ba chiar o fiziciana eminenta, in felul sau. Oricum, concluzia ramane aceeasi : nimeni nu poate realiza ceva important in indiferent ce domeniu fara sprijinul in primul rand al partenerului de viata, ceea ce presupune anumite sacrificii – uneori foarte grele sau dureroase – din partea acestuia (si indiferent de sex). Mai ales cand e vba de un creator genial, care practica un gen de munca atat de complexa si de speciala (totul jucandu-se practic pe o muchie existentiala de cutit, in prag de damnatiune, aproape), aportul partenerului de viata este esential si presupune ca acesta sa aiba el insusi o imensa forta morala si un spirit de sacrificiu pe masura.”

  @ Stely :
  Si,da ( o fii! s.m. ),sunt de acord in totalitate cu ce spui referitor la faptul ca orice creator genial are nevoie de intelegere,dragoste ,fidelitate si chiar de protectie din partea celor apropiati pentru a-si desavirsi opera ,cercetarea etc…
  Imi place sa cred ca as fi in stare de asemenea sacrificii ,dar nu se stie … ( off, nebunatico 😉 s.m.)
  Uneori o intimplare chiar si nesemnificativa poate schimba destinul oricui . Fie in bine ,fie in rau…”

  S-antâlnit tusea cu junghiul, d-apoi ăstia doi ?! 🙄

  Apreciază

 7. Radu Humor said

  Titlul unui articol de interviu imaginar cu Nichitta Stănescu pe care l-a și publicat fără acceptul marelui blond, o făcătură de care numai unul ca Abălaru putea profita, este oarecum lămuritor pentru tot ce avea să mai facă, producă ulterior, marele creator ( de situații hilare și imposibile 😉 ):
  ” Omul își prepară singur viitorul ”
  Și el a dat apoi naștere la „Planeta OU” , o anticipare a „găinii care naște pui vii”, a unui alt gagiuștean de prin părțile locului în care se pare că s-a rasturnat căruța cu genii, prinzându-i pe amândoi sub coviltir, alături de nelipsita cățea din dotarea fiecărui vehicol oltenesc ce se respectă ( la care se pare că n-au supt ca ceilați doi la lupoaică, dar nici nu se poate afirma cu certitudine că nu s-au atins de ea 😆 🙄 )
  Numai că una dintre cititoare observă ceva care cu siguranță nu-i va face placere :
  CMM
  In cu totul alta ordine de idei: cautand ceva despre “viriditas”, am gasit ceva ce mi-a amintit (mie!) de Planeta-Ou:
  http://www.sistersofmercy.ie/_uploads/news//files/Congregation/two_ecological_prophets.

  Posibil model de inspirație și ăsta, nu numai
  strălucitoarea în pupincurisme, rămasă pe post de maidaneză, în amintirea celei de sub căruță, sau a celei moarte-n coteț , deși ei continuă intr-o veselie să se scarpine pe burtă una pe altul și mai puțin invers ( din motive de lipsă !).

  Apreciază

 8. oare dom’ goe exista?

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Cum să nu ?
   Chiar ieri a fost ziua lui 😉
   N.Cuviosul Ghoerghe…he he he !
   (cum ar spune N.Bunul din Corabia….)
   Dar matale tot mai elektrikutezi să mergi înainte cu portocalii ?!
   Și încă fără manuși electroizolante ( sau ai altă sculă și mai și 🙄 ) ?!

   Apreciază

  • RALG said

   In acord cu moderatorii monotoni si marginiti de de pe un numar finit de bloguri Dl.Goe nu exista, fiind cel mult o particula virtuala, capabila de saluturi cuantice nedeterministe, (exclusiv in interiorul materiei intunecate aflata in spa(s)m galactic). Totusi, dupa cum ati dedus si domnia voastra, din sofisticate calcule intuitive, noi continuam sa-i apreciem cum se cuvine pe acei moderatori, ca intotdeauna, prin disjungere, in calitatea lor de autori si persoane. Partida de hârjoana cu Dl.Goe este un simplu joc de personaje (fictive, inexistente) care se joaca in Univers-uri paralele, in context si cu mize total imateriale.

   Apreciază

   • curat imateriale, da’, umflatzi’l!

    dincolo de limitele UNO, evocate „mai sus”.

    asa ca, particula virtuala goe, care, altfel, nu prea stiu ce pacate poa’ sa „ispaseasca”, merita sa coexiste pasnic cu „noi”, mult prea concretzii con-locuitori ai planetii ou, ca tare ne face sa „ne ridem”, cu chicoteli ‘telectuale, desigur.

    moderatorii stie de ce…

    Apreciază

    • RALG said

     Desigur ca „Dl.Goe si meta-fizica” este de râs, totusi nu toti martorii au simtul umorului (ca) d-voastra… Râde cine poate. Cine nu, nu. Daca am bagat noi bine de seama faceti parte din categoria celor oarecum/inca nedumeriti, vizavi de faptele bizare ale d-lui Goe (ce-o fi putut face?) care i-au determinat pe unii (din cauza de (d)efect) sa fie atat de determinati in a-l men/tine (in vederea unei coexistente cat mai pasnice) in beciurile inchizitilor locale, prelungindu-i mandatul de arestare sine die, fara ordin judecatoresc. Vom incerca, in limitele posibilitatilor si ingeniozitatii noastre, sa va lamurim (in „timp”, la ambele capete) in legatura cu intamplarea. Faptul ca aveti un real simt al umorului virtual este un atuu major. Pana una alta va putem spune ca „moderarea” (acolo unde este) este reciproc consimtita. Dl.Goe n-ar putea fi nicaieri mai liber si mai slobod decat la spam, pe blogurile respective, si nici mai sigur ca este citit de fix cine trebuie in legatura cu „anumite aspecte” punctuale. Altminteri, mai devreme sau mai tarziu, ar ajunge sa produca-comentarii precum cele ale con-fratelui Antonesei. Faptul ca starea asta le convine si a-propitarilor este doar o intamplare fericita a Universului, un paradox daca vreti.

     Apreciază

    • RALG said

     Uite (ca sa dam numai un exemplu ilustrativ) cel mai recent mesaj subversiv al d-lui Goe (aflat in spam si pe Certocratia (aici) si si pe Arca lui Goe):

     Dl.Goe: Ati vazut coane Dorine ca da, aceasta-i calea cea mai sigura de a stimula „glanda scriboree” a vizitatorului agreat pe blog fara a exacerba contradictiile antagonice intre anti-vorbitori? Acum nu stiu daca v-ati luat dupa indemnul meu inspirat (cel comunicat la intrunirea de alaltaieri) sau ati fost chiar domnia voastra inspirat si ati chitit cu mintea d-voastra acest plan de lupta. Nici nu (prea) conteaza. Important ar fi sa nu va inhibati si sa nu opriti aceasta admirabila sursa de istorie literara alternativa. Dati-i inainte cu povestiri si fabule de pe vreme in care erati comunist cu acte in regula, si lasati-i pe nostalgici sa se manifeste (liber). Va promit ca-n cel mult trei luni veti avea material pentru un admirabil volum de memorii colective vagi, pe care orice editura onorabila isi va dori sa-l publice in continuarea deja consacratului „Eu, fiul lor”. Pe acesta l-ati putea intitula „Mama n-are nicio vina”. Sau, de ce nu, „Pe ei si pe mama lor”. In sfarsit, titlul sa fie problema. Mult succes! Ca de obicei cu toata consideratia, al dv. dl.Goe.

     D-voastra l-ati fi moderat sau nu? De curiozitate?

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Ca să fim drepți, e cam obscen comentariu…”Pe ei și pe mama lor”?!? Ca să nu mai spun de ”a stimula “glanda scriboree””…carevasăzică a stimula… glanda…
     Conul Dorin o fi vreun pudic, ce vreți!

     Apreciază

    • RALG said

     @D’Artagnan – Ei acuma si d-voastra, prea o luati mot-a-mot in a-monte pe firul aluziilor vagi. Suna dar nu răsună. Răsură. Este insa posibl ca dl.Tudoran sa gandeasca in acelasi fel cu d-voastra (chestie de casta)… 🙂

     Apreciază

 9. Radu Humor said

  E clar ! Dacă lui @AVP nu i-a ieșit aia cu ” Omul își prepară singur viitorul”, el reușind să rasolească și omleta cu Planeta Ou ( pe care atâta a zăpăcit-o culegând toate firimiturile din spațiul tipărit, până când s-a trezit că Evrica!!! lui fusese demult dibuită de alții, ajungând între timp și bunică, nu numai mămică sau ibovnică, numai el susținând sus și tare ( în lipsă de altceva la fel 😳 ) că el este cel care a deflorat-o 😉 ).
  Observând că până și singura admiratoare rămasă- CMM( Stely iese din categorie, fiind de-adreptul grețoasă, că are peste 120 de kile 😉 ) a ținut să-i demonstreze că nu-i chiar așa naivă cum o credea el, demonstrându-i că bate aiurea câmpii plaiurilor Universului oltenesc, Abălaru a înaintat și el în retragere, recunoscând că nu face altceva decât un puzlle din tot ce a găsit de citit prin podul casei unchiului său, sau pe Internet !
  Numai că bătrânul Satyr se vrea acum și specialist în L/Amor și pornind de la o aiureală a unuia Adrian Suciu, „distinsului meu friend”, pe care-l crede purtător de cuvânt, sau macar rudă cu cel de la guvern, se aruncă din nou în ridicol ( că doar ăsta încă n-a apucat să ucidă :mrgreen: , cum face el cu ideea de dizident 🙄 ) și se apucă să ne explice cum stă treaba cu Iubirea !
  Mare ! :

  „….deşi nu par nici pe departe că vorbesc sau cântă, mai precis, pe acelaşi ton, ci din contra, uneori par că-şi toarnă-n cur beton ca orice becisnic anton şi se mănâncă între ele mai dihai de cum înfulecăm noi poamele din cel mai dulce pom… Însă vacarmul ista individualist se explică prin faptul că fiinţişoarele noastre….” ( adică a lui și a Julitei !), fac și dreg și tot așa, până n-o mai rămânea… nimic .
  Alt Nimic, cu pretenții de birlic !

  Apreciază

 10. RALG said

  Ca avancronica a dizertatziei despre… distante (mari si mici) va invitam sa urmariti (cu atentie si atentie distributiva) aceasta elegie despre… distante (nici mari, nici mici, numai bune de inteles):

  Apreciază

  • Radu Humor said

   N-am văzut când ai pus brekul de 147 al lui Rony !
   Este și acum jucătorul meu preferat, oricum rămâne cel mai spectaulos și indrazneț dintre totți campionii pe care i-am văzut eu !
   Mulțumesc !
   Și acum transmite ceva de la un turneu, dar cu fotbalul ăsta fenomenal, n-am prea urmărit. Recent am văzut doua semifinale ajunse la 9-9 !

   Apreciază

 11. Attila cu Camilla said

  Mda… tălpi portocalii cu ochi și cu organe! TE-AI DAT DE GOL.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: