(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Sa-ti fie rusine Dorin Tudoran!

Posted by Arca lui Goe pe mai 7, 2012

In umbra marelui turn al noului Babel vorbitorii au dificultati inimaginabile de „coagulare” printre miriadele de nevorbitori guralivi supra/pusi pe palavrageala (curata sau murdara) si supra/expusi publicului intr-o maniera extrem de democratica si economica (adica bazata pe resurse). Coerenta, logica si adecvarea (in raport cu realitatea) integrate organic in teme propuse spre reflectie, dezbatere si clarificare, avand ca finalitate intelegerea realitatii, premergatoare unor actiuni eficiente orientate spre progres durabil, sunt foarte departe de a fi suficiente in procesul comunicarii. Fiecare vorbitor oficializat se va trezi spontan inconjurat de cel putin 10 nevorbitori, plantati in zona sa de acoperire, care vor falsifica cu mare usurinta tema si ideile. In acest context al unei pseudo-libertati de exprimare si de informare, dez-exprimare si dez-informare, numai vorbitorii vicleni au sansa de a strabate spre urechile spectatorilor neutri si dezinteresati, strapungand pentru scurta vreme (pe baza efectului tunel) bariera de potential creata de zumzetul ana-podictic al necuvantatoarelor limbute.

Un astfel de vorbitor viclean si istet este un domn auto-intitulat foarte ilustrativ Lucid. Acesta a avut inspiratia sa devina proprietarul second-hand al unui blog numit in mod la fel de inspirat CERTOCRATIA. Da, ati auzit bine. Certocratia este blogul d-lui Lucid, iar blogul se invarte cuminte in jurul sau, orbitatnd in lumina sa, sporind-o. Aparent singur impotriva tuturor, sub atenta monitorizare a unui moderator (pe gratis, venit la pachet cu blogul, ca bonus) dl. Lucid isi expune articulat, cu clartiate, concizie, competenta si cu convingere ideile, toate de mare actualitatea, toate foarte corecte si coerente. Desigur ca acestea ar putea trece cu usurinta neobservate (in contextul noului Babel) daca bloggerul aflat in posesia de facto a blogului Certocratia nu ar  fi inconjurat de martori, atent selectati de catre moderatorul (pe gratis), care se grabesc sa-i valideze si sublinieze ideile, enervandu-se, agitandu-se, contrazicandu-l. Blogul Certocratia este un blog cu, despre si pentru dl. Lucid, un personaj fascinant care merita toata atentia si admiratia. Acest enunt denota o realitate banala, la indemana oricui ar frecventa blogul cu pricina (si noi va recomandam sa-l frecventati – AICI – de exemplu) asa ca n-am putea considera acest lucru ca fiind o stire in adevaratul sens al cuvantului. Prin urmare nici nu o dam ca stire ci ca introducere pentru adevarata stire.

Stirea se refera la moderatorul semi-profesionist al acelui blog, in persoana unui personaj care semneaza cu pseudonimul literar Dorin Tudoran. Sub acest pseudonim se ascunde un obscur scriitor sud-american, nascut in Peru (dar conceput in Assuncion – Paraguay, care si-a petrecut copilaria in Santiago de Cuba Libre). Destinul sau literar fiind condamnat la obscuritate, novelele sale fiind mereu amanate de catre evenimente politice si militare in concubinaj cu spiritul ba revolutionar, ba contra-revolutionar al vremurilor si locurilor, a trebuit in cele din urma sa se multumeasca cu un post de moderator pe blogul Certocratia. In aceasta calitate presteaza cu zel si fidelitate, moderand, cenzurand, temperand, estomnand intr-o aparenta armonie cu sine si cu gerunziile. Viata sa in catacommele Certocratiei nu este intotdeauna blanda. Cu timpul frustrarile si contradictiile neantagonice (in exces, mereu in exces) intre datoria de moderator (angajat – fara simbrie – luciditatii Lucidului) si constiinta sa fluida, s-au acumulat, alimentandu-i o stare obsesiva, populata cu fantasme si naluciri fantastice de care incearca, din cand in cand, sa se elibereze. Unde altundeva decat la locul de munca? Inventand e-mailuri secrete ori scrisori misterioase, ba din Australia, ba din Patagonia, profitand de dilatarea indefinita a timpul de 1 Aprilie, obscurul scriitor sud-amrican, profitand de bunavointa stapanului sau, dl. Lucid, isi strecoara, spre propria defulare, productiile-i literare (mici incercari artistice), ocolind practic posta redactiei, printre comentariile care vad lumina tiparului pe Certocratia, de regula in cel mai hodoronc-tronc mod cu putinta.

Obscurul scriitor, chiar daca sub aspect formal imbina stilul epistolar cu pamfletul si snoava, in continut ramane fidel SF-ului. De curand, cedand insistentelor unei foarte abile bufteleze (care-i cunoaste launtric ofurile, obsesiile si derapajele) ii acorda acesteia un interviu. Interviul ar putea aduce foarte bine cu interviul acordat de catre Nichita Stanescu lui Augusto Voa Pastos  (Eu, Supremul) daca n-ar fi nitel invers. Adica viceversa. Ei bine n-o sa vina sa credeti dar interviul se refera… la obsesia avuta in comun de catre obscurul scriitor sud-american si sinele sau interior efeminat pana la buftelizare, si care obsesie este omonima (de ce oare?) cu sponzorul de odinioara al Arcei, „Dl.Goe”. Ne avand unde altundeva sa-si publice opera si/sau sa se defuleze, moderatorul si-a fortat norocul, abatandu-se inca o data de la deontologia profesiei sale de credinta (moderatorismul), inserand interviul, total aiurea in tramvai, in chiar mijlocul dezbaterii sustinuta de catre dl. Lucid pe Certocratia. Paradoxal insa nimeni n-a recationat, musamalizandu-se astfel, in mod cat de cat elegant, gafa de proportii a neferictului moderator de 1 Aprilie. Interviul, animat in mod inefabil de un oniric supra-realist, ne-a fost semnalat de catre dl.Goe (el insusi in persoana) in spam, si poate fi vizionat AICI. Ca fapt divers mai precizam faptul ca obscurul scriitor isi are azi resedinta intr-un orasel din provincia Hidalgoe, in Mexic.

13 răspunsuri sa “Sa-ti fie rusine Dorin Tudoran!”

 1. d'Artagnan said

  Lucid este pentru Certocraţia ce era Harabula pentru blogul lui Adrian Năstase?

  Apreciază

  • RALG said

   Intrebarea d-voastra aduce cu formularile problemelor din testele de inteligenta. In cazul de fata raspunsul este: corect. Da, da, da, este!

   Apreciază

  • RALG said

   Pacat ca nu se afla acolo, pe Certocratia, si un echivalent al Contelui care activa odinioara pe blogul cu dez/acord intelectual al nepotului (ne-potul care a luat potul). Pol potul din soldul matusii desigur: De dimineata pana seara visez la soldul tau Tamara…

   Apreciază

 2. Dl.Goe said

  test

  Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Mesaj cenzurat abuziv aici: AICI.

  Cå si de comentat pe blogul asta, comenteaza (exclusiv ca sa-i faca galerie d-lui Lucid) doar doi comentatori: Dorin Tudoran si Doran Tudorin. Incolo nu, Si nu.

  Diplomatie, Invatamant, Justitie si Cultura – Teme dragi pamfletarului de serviciu al d-lui Ponta (cel in/pilat in slujba lui Felix)… tu-i mama ei de tranzitivitate, coane Dorine, astazi si maine. Ca ieri a fost ieri si nu se mai intoarce. Deci care va sa zica ca domnia voastra ati devenit aparatorul din oficiu al celor patru mari „erori” asociate celor 4 mini-mistere mentionate mai sus? Si mai jos: Diplomatie, Invatamant, Justitie si Cultura. Pai coane Dorine, asa pamfletar in ale tarii cum va aflati, (chiar si) domnia voastra ati fi fost mai potrivit la conducerea oricaruia dintre cele 4 mini-mistere, nu v-ar fi de deochi, decat cei patru cavaleri ai apoca-lipsei: Marga-Manga-Gurita-Diaconu (careul de as-sholes al usl-ului). Ceea ce desigur ca nu-i mare lucru. Pentru om. Ci pentru omenire. lip/lap…

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Nici ăsta n-a avut altă soartă !

   Până la urmă numitul Mang ( cum l-ar face unul ca @Lucid să-și spună în declarația dată cu becul intre ochi :mrgreen: )
   a spus clar că articolul acela prezenta un punct de vedere al unor japonezi, pe care el doar l-a redat , plus că a mai indicat și sursa.
   Alta decât cele obișnuite și cunoscute unui @lucid sau lăzăroi !

   Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Procesul de rinocerizare al celor aflati in asteptarea lui Godot pe Certocratia a atins cote paroxistice. Comedia produce anarhie la ea acasa. Cel mai tragi-comic ramane moreratorul moderat care aflat in imposibilitatea de a-l modera pe liderul Lucid a ajuns la ipostaze greu de anticipat cu un an in urma. In afara de faptul ca a eliberat hienele hedoniste la hora in jurul celui mai lucid dintre traci, ce-ar mai putea face oare conul Dorin? Mai nimic. Ciupeli. Ca sa-si dea siesi senzatia ca ar avea lucrurile sub control cenzureaza mici si nevinovate mesaje al chibitilor neagreati, precum acest mesaj al d-lui Goe, respins in mod abuziv fara nici un motiv rezonabil (in afara disciplinei de partid-e):

  „Coane Dorine, buna ziua. Ha-ha. Am trecut sa vad cum mai stati cu trend-ul. Ha-ha. Coane Dorine greu de presupus ca poate exista tragi-comedie mai mare decat cea pe care o patronati. Pacat ca n-are iesire la mare. Marea audienta. Ca sa se poata amuz-intrista cat mai multi dintre cei care se plictisesc, se plictisesc, se plictisesc, asteptand un criminal adevarat sa mearga la pian. Pianul d-voastra in forma de peste-rå este bestial coane Dorine. Felul in care ati ajuns sa aparati cu pieptul gol plastografia, plagiatul, impostura, este de un caraghios grotesc care, in cocubinaj cu morga mortului dizident, nu poate sa nu starneasca hazul si lacrima. E nepretuit felul in care contestatarul vehement al lui Vladimir Tismaneanu pune palma in apararea prozatorului Ve-Ve, despre care unii economisti umoristi zic-ca s-ar pricepe la „finanse”. Coane Dorine, Eugene Ionesco a murit, Franz Kafka a murit, Samuel Beket a murit (a murit, coane Dorine, ca un erou, chiar pe 22 Decembrie 1989), si nici d-voastra nu va simtiti prea bine (ce spui Frantz?). Dar, de departe, cea mai amuzanta gluma din toata patologia care va imbraca de-o vreme este fascinatia cu care il priviti pe dl. Lucid, implacabilitatea (sic) cu care v-ati vârât in mrejele sale, ca un fluture ajuns captiv in lumina lampii. Nefericita victima a fatalitatii, ati alunecat intr-o situatie fara iesire. Nu-l mai puteti nici macar bana. Fiecare replica pe care i-o dati e un scâncet. Un scheunat. Un schelålait. Si totul (vai) e atat de comic. Si tragic. Bine… acuma d-voastra ati putea invoca tracii si traditia geto-dacica, prin care moartea era intampinata râzand, pentru a explica hazul dramatic al acestul blog de piatra. Sa (ne) râdem asadar, coane Dorine, daca trebuie, dar macar se ne râdem cu râsul nostru. Daca putem. Purceaua continua sa fie in coma in cocina. Bine ca v-ati gasit d-voastra si cu Inima Rea (acest Vieru al Certocratiei) sa-i faceti respiratie gura la gura. Aceeasi gura in care, cu luciditate, un domn vârå o… murå. Motiv pentru care toti colaboratorii d-voastra gem de placere si de piersici. Urmeaza ca dl.Lucid sa va faca clatite. Des crepes.

  Apreciază

  • RALG said

   Ne cerem scuze d-lui Dorin Tudoran pentru ca moderatorul, debutant de pe Arca lui Goe, caruia i-a fost incredintata temporar sarcina supra-vegherii activitatii pe blog, a recuperat accidental, din neglijenta, acest mesaj aflat in spam, al d-lui Goe. Ii acordam pe aceasta cale un ultim avertisment verbal inainte de a trece la masuri mai drastice in fata unor astfel de neverosimile si inacceptabile scapari. Sa nu se mai intample!

   Apreciază

  • Paleativu said

   Pe o banca, in parc, un copil manca intr-o disperare dintr-o cutie de bomboane….
   … O batrana il vede si ii spune:
   -Nu trebuie sa mananci atatea bomboane, te poti imblonavi!
   -Dar dumneavoastra stiti cat a trait bunicul meu? 105 ani!
   -Si manca atat de multe bomboane?
   -Nu, DAR ISI VEDEA DE TREABA LUI !!!

   Apreciază

 5. popa petre said

  ha,ha.ha,ha, noi, rivolutionarii din 89, stam acum si ne uitam tot la acel 89 ca matu in calindar, ha,ha,ha,

  Apreciază

 6. popa petre said

  aşa, deci, conu Dorin nu-l cunoaşte pe Mihai ci doar pe fi-su, Gabriel 1 Atunci cine îi umplea taşca cu manuscrise expediate cr, pentru ca Dorinel să-şi exerseze semnătura ? Mister!!!!1

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
<span>%d</span> blogeri au apreciat: