(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Cel mai deştept om din lume, cu un IQ de 300, a murit şomer

Posted by Arca lui Goe pe mai 9, 2012

William James Sidis este deţinătorul recordului de inteligenţă, cifrele arătând că a avut un IQ estimat între 250 şi 300.

Cel mai deştept om din lume, William James Sidis, şi-a arătat calităţile încă de când era mic copil. La un an şi jumătate citea deja publicaţia americană New York Times, la 8 ani ştia deja să vorbească opt limbi străine, iar la 16 ani era deja absolvent la Harvard, scrie Wikipedia.

Născut la 1 aprilie 1898, William James Sidis, a devenit un geniu cu ajutorul părinţilor, care s-au ocupat de studiile lui. Cu sprijinul familiei, dar şi cu ajutorul inteligenţei înnăscute a ajuns să aibă un IQ între 250 şi 300, în condiţiile în care, un om normal nu sare de 115.

În mod firesc, viaţa lui trebuia să strălucească. Ţinând cont de faptul că la nici 2 ani putea citi în engleză şi la 4 ani era deja capabil să scrie în franceză şi până la 8 ani şi-a însuşit deja opt limbi străine. Nu s-a oprit aici şi a ajuns să vorbească 40 de limbi, iar Universitatea Harvard pe care a absolvit-o cu brio se lăuda cu cel mai deştept copil de 16 ani.

Arestat şi internat într-un spital de boli psihice

Cariera şi viaţa lui au luat o turnură neaşteptată. După ce a fost profesor de matematică între 1915 şi 1919, William James Sidis a decis să renuţe la cariera academică. Bărbatul a fost şi arestat la o paradă socialistă, care s-a desfăşurat în Boston şi a fost condamnat la 18 luni de închisoare. A scăpat însă doar cu un an petrecut într-un sanatoriu.

La scurt timp a ajuns să lucreze cu maşini de calcul, job care era mult sub posibilităţile sale intelectuale. Viaţa lui nu a mai strălucit niciodată şi a ajuns să moară şomer în 1944, la vârsta de 46 de ani.

(Cel mai deştept om din lume, cu un IQ de 300, a murit şomer)

Ce ingredient de baza sa fi lipsit din reteta succesului ?

26 răspunsuri sa “Cel mai deştept om din lume, cu un IQ de 300, a murit şomer”

 1. Risc o presupunere: inadaptarea sa la societatea gugălitorilor şi mai ales, teama acestora faţă de el. Zic.

  Apreciază

  • RALG said

   Culmea este ca pe vremea aia nu existau „gugălitori”. Si cu toate astea s-ar parea ca presupunerea d-voastra este extrem de plauzibila. Un paradox?

   Apreciază

 2. d'Artagnan said

  Ştia 40 de limbi străine…

  Bancul următor cred că îl ştiţi:
  Lângă doi poliţişti opreşte o maşină şi un străin aflat la volan le cere în engleză o informaţie. Poliţiştii români ridică din umeri. Îi intreabă în franceză. Aceeaşi ridicare neputincioasă. Trece la germană, spaniolă…nimic! Străinul pleacă dezamăgit.
  Unul dintre poliţişti, admirativ:
  – Ai văzut, bă, câte limbi străine ştia ăla?!
  – Mda, şi la ce i-a folosit?, răspunde flegmatic al doilea.

  Apreciază

  • RALG said

   Ne vine sa credem ca si raspunsul d-voastra este corect. Cam ca la baschet. Un jucator care e cu zece-cinsprezece centimetri mai inalt decat ceilalti este favorizat si util echipei. Dar ce s-ar putea face cu un jucator care e cu 2 m mai inalt decat ceilalti? Nimic. Cel mult circ.

   Apreciază

   • Kiva Viiva said

    sau ce fel de succes ar putea avea in amor unul cu o scula de 40 de cm ?

    Apreciază

    • RALG said

     Dar ce-ati zice despre unul care ar putea performa de doua-trei ori mai des decat media pe tzara?

     Se pare ca indiferent despre ce ar fi vorba, mai devreme sau si mai devreme, se va ajunge cu discutia la sex si la basexu.

     Apreciază

   • Betty said

    Mai intai un banc „on topic „:
    Bulisor s-a nascut superdotat .Cind a deschis ochii a spus :
    -Tu esti mama,tu esti tata ,tu esti doctorul .Toti au ramas socati .Ca sa nu aiba probleme la scoala cind va fi mare ,parintii au decis sa-i faca operatie pentru a-i mai reduce nivelul de inteligenta.Dupa operatie ,Bulisor a deschis ochii ,s-a uitat la doctor si a zis:
    -Tu cine esti ?Buletinul la control !

    Privind intrebarea :”Ce ingredient de baza sa fi lipsit din reteta succesului ?” dupa umila mea parere au fost mai multe „ingredinte „care i-au lipsit lui William James Sidis ca sa aiba succes .Ar fi : ambitia,un competitor si un indrumator pe masura,dragostea si , cel care ar putea fi „de baza ” – narcisismul .Asta deoarece iata ce se spune aici …

    Narcisismul este motorul care pune în mişcare şefia.
    ( Kathy Malloch)

    Apreciază

    • RALG said

     Multumim pentru interventie. Suntem de acord cu continutul ei. Partial numai. E greu de spus ca cineva care se apuca sa invete 40 de limbi straine este lipsit de ambitie. Competitor(i)? Pai nu i-a avut drept competitori pe toti ceilalti, la un loc sau individual? Indrumator? Nu. Majoritatea celor care au obtinut succese majore nu si l-au datorat vreunui indrumator. Indrumatorii pot fi cheia succesului pentru cei subdotati care sunt ajutati astfel sa-si foloseasca cu maxima eficienta resursele limitate pe care le au. Suntem siguri ca lui Sidis nu i-a lipsit narcisismul. Dragostea? Da, cu siguranta ca dragostea i-a lipsit. Nu cred ca exista o femeie (destul de inteligenta sau, din contra, destul de proasta, ambele in varianta extrema) care sa poata iubi un asemenea monstru. Posibil insa ca absenta dragostei sa fie explicatia pentru nefericirea tragicului personaj, dar nu si pentru insuccesul sau. Se spune ca ura te mobilizeaza mai eficient decat iubirea…

     V-o spunem noi care (nu-i asa?) le stim pe toate, ca niste oameni mari. Intocmai ca ei.

     In rest suntem de acord. 🙂

     Apreciază

    • Betty said

     „In rest suntem de acord.” Deci sunteti „de acord” (v-a placut ) doar bancul ,nu?
     Dar nu .Eu consider ca raspunsul dvs ,desi punctual si chiar apasat prin bloduire , a fost argumentat superficial . Prin urmare ma simt obligata sa revin cu explicatii ajutatoare .
     Am considerat ca i-a lipsit ambitia . Si,da ,chiar daca a avut ambitie sa invete 40 de limbi straine nu si-a fructificat acumularea (invatarea) ,caci nu a avut „ambitie” s-o transforme intr-un beneficiu al lui sau al multora . Prin urmare a ramas ca ” saracul nenea Hagi ” cu acumularea (bogatia )sub saltea .
     Am considerat ca i-a lipsit un competitor pe masura ,asa cum va lipseste dvs acum si aici … Cu cine sa se intreaca el ,cu sine insusi ? Pai a tot obosit sa alerge de unul singur si sa nu simte gustul victoriei.
     Am considerat apoi ca nu a avut un indrumator(sponsor,da)pe masura asa cum au avut multi compozitori ,pictori ,scriitori si oameni de stiinta cu IQ-uri mari ,sa fie canalizat ca ei sa-si perfecteze talentul ,inteligenta intr-un anume domeniu ca sa scoata tot ce are mai bun din el,in beneficiul lui sau al altora.
     Am considerat ca i-a lipsit dragostea ,dar v-ati grabit sa fiti de acord cu mine 😉 punind accent numai pe dragostea pentru o femeie . Dar eu nu m-am referit numai la asta ,ci la faptul ca i-a lipsit (lui )sentimentul de dragoste – fata de el(narcisismul) ,fata de oameni in general si , desigur (poate)nu a putut iubi nici macar o femeie ,dar asta nu avem de unde sa stim.
     Daca l -ar fi avut s-ar fi mobilizat sa-si puna inteligenta in slujba lor .Sa le /se daruiasca din dragoste pentru ei ,in beneficiul lor dar si al lui. Asa cum sunt acum toti cei care au primit premiu Nobel pentru servicii aduse umanitatii. In rest ? Astept …

     Apreciază

    • RALG said

     Impresia noastra este ca sunteti prizoniera a paradigmei avp (unde-i sponzorul sa ma indrume?)… Contextul in care se pare ca ati dori sa-l plasati pe „Cel mai deştept om din lume, cu un IQ de 300, a murit şomer” pentru a valida judecatile pe care le aplicati altora (incluziv noua :shock:) este totalmente inadecvat. Singura tema care ni se pare valida dintre cele propuse de d-voastra se refera la relatia dintre „mijloace: si „finalitate” si cum anume niste mijloace in exces pot perverti finlitatea. Cine stie! Poate se va ajunge cu discutia aici.

     Incluziv = Inclusiv-aluziv !!!

     Apreciază

    • Paleativu said

     – Imaginaţi-vă că sunteţi într-un lac plin cu crocodili fioroşi. Ce faceţi ca să scăpaţi de ei?
     – Ma opresc din imaginat!

     Apreciază

 3. cum, americanu’ nu mai e „cel mai prost om din lume”?

  Apreciază

  • RALG said

   Spre dez/amagirea lui Radu Humor trebuie sa precizeam ca cetateanul respectiv era evreu. Probabil insa ca cetatenia americana i-a daunat. Cat de prost poti sa fii daca, prea destept fiind, nu stii sa faci pe prostul? Asadar Pintilie continua sa aiba dreptate: „americanu’ e cel mai prost om din lume”. Indiferent de originea sa etnica. 😉

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Parcă v-am spus că concluzia la care s-a ajuns se referea la alții, nu la americani, dar cu viclenia care-i caracterizează pe cei 1-2 …la sută 😆 ) au reușit s-o paseze mai departe, mai ales după ce și-au stabilit acolo (SUA) cartierul general 😉 !

    Apreciază

 4. kibby said

  buna vreme dvs –
  insul (s)a timpit de la prea multa inteligenta, dar imi amintesc ca e ceva banal asta
  one more thing, sigur nu era evreu ca astia ramin inteligenti moyeni spre ridicati
  nu-i asa nene radule, bugetar forever (young)?

  Apreciază

  • kibby said

   draga Redactie – acu ca s-a schimbat guvernu ma gindesc ca sansele sa lasati arca in paragina scad spre 0.
   superfain carevasazica
   hm?

   Apreciază

  • RALG said

   Probabil ca din cauza inteligentei sale in exces nu-i ramasese niciun ungher liber pentru viclenie, siretenie, smecherie, istetime si/sau intelepciune. E intristator ca o asemenea inteligenta iesita din comun (dar ce fel de inteligenta?) nu l-a putut ajuta pe individ sa inteleaga care este secretul succesului si/sau al fericirii, in lumea in care ajunsese (desigur) din greseala. Succesul nu se poate obtine decat relationand (nu?) (pentru ca din ne/fericire suntem niste fiinte eminamente sociale). Cu cine sa relationeze un asemenea individ atat vreme cat orice interlocutor i se va fi parut limitat sau de-a dreptul tampit? Ca n-avea cu cine. Omul trebuie sa se fi simtit cumva precum daimonul de la Corabia. 😉

   Apreciază

 5. Radu Humor said

  Păi asta (că tipul era evreu) nu vine decât să confirme cele spuse de mine :
  ăștia sunt intr-o disproporție de speriat !
  Cam 1-2 ( la sută, nu vă speriați 😉 sunt sclipitor de inteligenți, iar restul …NU !
  Se pare că Sidis ăsta dacă se năștea român tot sărac murea, că după ce făcea niște descoperiri cam cum a făcut Paulescu, premiul Nobel l-ar fi luat tot un evreu ( din categoria celor 98-99 % ).

  P.S. Mulți zic ca obligativitatea circumciziei ar duce la aceste procente uimitoare, că vorba aia, când cresc și observă ce lipsuri au nu-și mai pot reveni, ba mai mult se apucă a trage de ea, a se juca cu scula, indeletnicire care nu-i părăsește ( dar se zice că prostește 😆 ) până la adânci bătrânețe (excepție cei 1-2 , % , printre care vreți să vă numărați și voi 🙂 ).

  Apreciază

 6. Traian I. said

  Apreciază

 7. RALG said

  Cel mai deştept om din lume, cu un IQ de 300, a murit şomer…

  …si nici somerul MRU nu se simte prea bine!

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Sper că glumești serios, dar nici măcar așa n-ar trebui, când îl împingi cu forța pe MRU la această categorie 😉
   Un mediocru sadea, din care mulți s-au chinuit să scoată ceva, dar până la urmă, dacă au văzut că nu plesnește, ca biciul maroniu, ci bubuie , ca orice loază prea mult împinsă de la spate, deși unii susțin și contrariul ( vezi Bodo !), s-au lăsat păgubași !
   Numai tu văd că insiști 😉

   Apreciază

 8. Vizitatorul said

  n-avea bre nea goe cum sa fie cel mai destept cu un iq de numa 300 de grame . oamenii normali il au cam de 1 kg si jumatate adica de 5 ori mai mare .

  Apreciază

 9. Radu Humor said

  Pentru că tot aveți voi ceva în comun ( Barca și Corabia 😉 )

  Dacă a eșuat lamentabil cu poemul de oțel, pe care l-a făcut de fapt cu ou și cu oțet, de nu l-a mai înghițit nimeni, indiferent cât a vrut el să pună cap la cap niște teorii cosmogonice, ca să-i facă pe unii să creadă că au țâșnit ca iepurii din cotețul capului său, Abălaru a mirosit o altă oportunitate . Ceva mai domestică, legată de cratițe, găleți și alte oale și ulcele în care s-a transformat toată opera sa de 57 de pagini ( poate intre timp să fi sărit de 60, dar și de pe fix 🙄 ).
  Dacă nici cu NETOCRAȚIA asta, că despre ea-i vorba, pe care-o ridică Abălaru în slăvi cu ultimile-i puteri, nu reușește să iasă din șomaj ( în care spre bucuria lui și a oricărui alt nebun se pare că vor intra și o parte din membrii USR, în care el n-a reușit încă să intre, d-apoi să mai și iasă ), se pare că-i pacient fără salvare !
  Oricât ar suna @Stely la 112 în disperare, de i s-a ars toantă mâncarea din netocratiță, de când se chinuie să ia legătura cu cineva care l-ar putea ajuta pe cel care a dat nu numai mâna cu Nichita Stănescu, dar era să dea și colțul, dacă-l prindea marele blond, după ce s-a prins cu ce se ocupa amărâtul ăsta de discipol al ..colonelului Rațiu !
  ” Îţi repet că ceea ce se întâmplă acum şi aici în Românica lu pesce confirmă punct cu punct teoria lui Bard şi Söderqvist…” transmite la rându-i Abălaru discipolilor săi, care au rămas doar trei, bărbați și femei, dar doar @Stely cu temei 😆
  Așa că cine vrea să-l dea jos pe Ponta, sau să nu-l lase pe Antonescu să ajungă la Cotroceni, să ia legătura urgent cu cămașa de forță in care se află cel mai fioros netocrat, în stare să facă praf cosmic orice kkt !
  Și să-l inghită, cu fulgi cu tot 😉

  Apreciază

 10. Kiva Viiva said

  secretul succesului este sa fi destept numai din cind in cind , nu tot timpul .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: