(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ligia si legiunea re-petenţilor

Posted by Arca lui Goe pe mai 16, 2012

Intr-o scoala dintr-un oras de la tara doi elevi de 14 ani (fiecare) s-au batut in clasa. Imediat dupa ora de religie. Unul dintre ei a murit. Evenimentul a devenit o stire de ziar. Dezbaterea purtata de poporul roman in subsolul articolului a alunecat intr-o discutie polemica despre rolul si ne/necesitatea orelor de religie in scoala. Am retinut un comentariu cu caracter de mica publicitate:

16 mai, 14:08. Stareta Elena Gatlan:

Vând popa gonflabil care ejaculeaza mir. Are multiple îmbunatatiri printre care pot aminti:
– cadelnita cu sistem de climatizare bizonic;
– sutana tip Batman;
– icoana plangacioasa facatoare de minciuni;
– pantofi negri cu toc înalt marca „Oblio Fashion”;
– cristelnita din otel inoxidabil inscriptionata cu versetul biblic „Lasati bistarii sa vina la mine”;
– pistol de plastic cu rezervor pentru mir;
– include rezerve de lumânari imprimate cu textul „Eu pup poala popii, popa pupa poala mea” si 10 jointuri cu busuioc;
– are memorie cu cele mai importante slujbe ale anului preinstalate;
– râgâie a mici cu aghiasma;
– pârtâie cu sfinte miresme de tamaie si smirna;
– le bulaneste pe enoriasele aratoase.
Are certificat de conformitate eliberat de cuviosul Gaozarie Alcoolisteanul de la manastirea Trotilati.
Pentru alte eventuale detalii, puteti apela numarul de telefon 0722.BOR.del sau puteti trimite un mail la adresa mantuire@patrafir.com

Noi consideram ca limbile straine si religia ar trebui sa fie materii obligatorii in scoala, carora sa li se aloce mai multe ore pe saptamana si sa fie studiate din mai multe perspective. Ca sa nu existe probleme de deontologie si corectitudine politica limbile straine si religiile studiate ar trebui sa fie la alegerea parintilor, pana in clasa a-VIII-a, iar apoi alegerea sa fie facuta  prin vot egal al parintilor si copiilor (cu majoritate simpla si tragere la sorti in caz de balotaj). Se vor constitui clase de studiu pe baza optiunilor individuale: crestinism ortodox, greco-catolicism, mahomedanism, budism, animism, mozaicism, planetouism, shamanism etc. Cei care nu opteaza pentru nicio religie vor fi inclusi automat in clasa de ateism stiintific care trebuie sa fie una dintre optiuni, prezenta in fiecare scoala. In mod analog se va proceda cu limbile straine. Cei care nu opteaza pentru niciuna dintre limbile straine de circulatie internationala vor fi inclusi automat la clasa de esperanto. Tziganii de ex.

Este oare democratic ca oamenii sa fie fortati sa accepte sacrificii in favoarea umanitatii? Orice sacrificii (?)

Copiii din orfelinate au si ei nume de familie?

25 răspunsuri sa “Ligia si legiunea re-petenţilor”

 1. RALG said

  Si ca sa nu existe dubii in legatura cu seriozitatea propunerilor noastre pentru sporirea ponderii in scoala a limbilor straine si religiilor ar mai fi de adaugat ca vedem aceste materii ca fiind probe obligatorii la BAC. Celor care opteaza pentru limbi straine sau religii grele (precum japoneza sau cultul stramosilor si stramoas(t)elor) li se poate acorda bonus din oficiu la media finala. Fara ajutorul lui Dumnezeu si fara cunoasterea limbilor straine nu putem spera la integrare europeana nici noi nici tziganii care ne apartin.

  In cu totul alta ordine de idei, am fi de acord cu propunerea reinfiintarii Cântarii Romaniei si Daciadei. Serios acuma. Cum ar fi un festival al artei si creatiei studentesti sub egida Cantarii Romaniei? Sau un maraton de la Ipotesti la Radauti (fix 42 de km) sub egida Daciadei (sau de la Eminescu la Visniec)? Problema este ca n-are cine sa propuna un Apel pe aceasta tema, ori sa scrie o Scrisoare Deschisa sau macar sa puna de o greva a foamei. Cert este ca elevii ar avea mai putin timp la dispozitie pentru crime si orgii sexuale.

  Apreciază

  • eungen said

   Copiii isi fac oricum timp sa discute despre ce vad la tv ori in ziare. Reinitializarea Daciadei necesita gasirea unui mafiot de frunte, un ins inscaunat pe viata si priceput in d-alde d-astea. Cantarea Romaniei se face oricum la nivel international prin interpreti stradali ori pe mijloace de transport. Fiindca romanii au talent… sa se descurce injosindu-se ca neam. Cat despre tigani, jos palaria! Au fost inca din anii 90 singurii nostrii ambasadori. Ei au aratat europeanului de rand cat de potenta e patria noastra, cat tupeu furibund fierbe in ea, cata abundenta de copii inutili, ce miesme naucitoare si ce latinitate are limba pusa pe scandal. Pana si vestimentatia pastreaza amprenta bizantina, nu pretinsa origine indiana. Sunt un model demn de urmat de catre decrepitii vaicariti mai decolorati ai acestor meleaguri, adicatelea noi astia cu fumuri si preocupari lucrativ-paguboase care nu putem disocia admiratia de dezgustul pentru smekerul manelist si pentru tiganul amarat lucrator la salubritate. Iar copiii nostrii mostenesc aceasta ciroba valorica si se descurca si ei cum pot, aici si printre straini. Confuzia si derapajul general al societatii ne costa mult acum si ne va costa incomensurabil in viitor fiindca generatiile care se „formeaza” in prezent sunt lasate de izbeliste. Nu-mi pot imagina ce raspundere vor avea acesti copii ajunsi la varsta maturitatii, cum vor lua ei decizii si pentru noi, cei care ar fi trebuit sa-i educam.
   In scoli ar trebui predata ISTORIA religiei universale, nu initierea intr-un cult.

   Apreciază

   • RALG said

    He-he-he ! ISTORIA religiei universale !!! Care religie? Universala? N-am stiut ca exista o asemenea religie. Auzisem noi ceva de Biserica Scientologica dar n-am fi banuit ca s-a ajuns deja la Religia Universala. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • eungen said

     Foarte pe faza, dumitale! Cum facem de tot in abisuri nemarginite o dam? Asa-i, universaliile alea canonice si istoria acestor tinuturi dintre oceane nu-s de ajuns pentru extrapolarea in universal si etern.

     Apreciază

    • RALG said

     Va rugam sa nu extrapolati spiritul (nostru) de gluma la spirit (absolut). Am fost pseudo-ironici doar pentru ca (in opinia noastra) inlocuirea orelor de religie din scoala cu un curs de ISTORIA religiilor nu poate rezolva spinoasa problema politica nascuta din intrebarea „A avea sau a nu avea religie in scoala”. Ideea ca orele de religie au (sau ar trebui sa aiba) ca scop consolidarea sentimentului de apartenenta la comunitate, inclusiv prin stimularea dimensiunii morale (morala crestina) a individului si favorizarea ideii ca viata are un scop mai inalt (care transcende individul), partajabil intre toti membri unei comunitati, nu poate fi decat subminata de studierea ISTORIEI religiilor mai abitir decat ar putea-o face un curs de ateism stiintific. Un curs de ISTORIA religiilor si-ar putea avea desigur utilitatea sa, vizavi de TEORIA culturii generale, o utilitate comparabila cu a unor alte cursuri absente din programa scolara precu cele de ISTORIA literaturii universale, ISTORIA stiintei si descoperirilor ori chiar cu ISTORIA cinematografiei, a muzicii, a sportului… Ori cele despre ISTORIA sistemelor bancare. Dar aceasta este altceva. Propunerea d-voastra a fost, prin urmare, o diversiune subversiva, in raport cu contextul discutiei propuse de noi (mai in gluma mai in serios). De unde si impresia ca am da mereu in abisurile gasite in drum. Desi, teoretic, am fi putut sa le evitam. Nu? Nu.

     Apreciază

 2. d'Artagnan said

  Dar de ce alăturarea asta între religie şi limbi străine?! De ce nu între religie şi tehnologie?

  Apreciază

  • RALG said

   Pai ca sa iesim din izolare si inapoiere (ca tara si tzarani) trebuie sa fim capabili sa comunicam cu exteriorul: cu Europa, cu America, cu Dumnezeu. Ceva trebuie sa schimbam, ceva trebuie sa pastram.

   Religia si tehnologia? Care tehnologie? Suntem deja mari consumatori de tehnologie. Ati dori cumva sa se introduca in scoala ore de ISTORIA Tehnologiei Universale?

   Apreciază

 3. d'Artagnan said

  Dumnezeu înseamnă mai mult comunicarea cu interiorul, nu cu exteriorul.

  Mă uit la ortodocşi, care sunt printre cei mai habotnici creştini, şi văd că ţările lor sunt şi înapoiate, şi destul de triste, şi destul de violente , şi destul de sărace. Mă uit la fraţii catolici, care sunt ceva mai puţin rigizi decât ortodocşii, şi pare că şi nivelul de trai, şi bucuria, şi împlinirea cresc. Iar cei care au o anume distanţă faţă de religie, plină de respect dar totuşi distanţă, care aşteaptă fericirea şi împlinirea mai mult de la ei decât de la biserică, văd că au şi ţările cele mai bogate, şi mai liniştite, şi mai cu multe oi mândre şi cornute (vorba preacredinciosului Becali).
  Oare Marx avea dreptate când spunea că „religia e drogul maselor”?

  Apreciază

  • RALG said

   „Dumnezeu înseamnă mai mult comunicarea cu interiorul, nu cu exteriorul.” – Ati vorbit adanc. Totusi pe la noi, Dumnezeu este destul de exterior, oricum mai indepartat decat Europa si America. Cel putin asa s-ar fi putut deduce de AICI. Si-apoi totul e atat de relativ incat n-ai cum sa mai stii ce-i interior si ce-i exterior. Un sambure de (adevar ?!) cireasa ajuns in stomacul d-voastra poate fi considerat ca fiind in interiorul sau in exteriorul d-voastra. La repezeala s-ar putea crede ca e in interior, totusi este cat se poate de (in) exterior, el, samburele de (adevar ?!) cireasa neajungand niciodata in interiorul d-voastra, asa dupa cum un tren care trece printr-un tunel nu este niciodata in „interiorul” muntelui. Daca vreti d-voastra sa numiti „interior”, spatiul acela exterior de dinauntrul nostru care se presupune a fi populat cu Dumnezeu, atunci, noi nu putem fi impotriva si putem reformula: „Pai ca sa iesim din izolare si inapoiere (ca tara si tzarani) trebuie sa fim capabili sa comunicam cu exteriorul si sa pastram con-t(r)actul cu interiorul: cu Europa, cu America, cu Dumnezeu. Ceva trebuie sa schimbam, ceva trebuie sa pastram.”

   „Oare Marx avea dreptate când spunea că “religia e drogul maselor”? – Ah! Il bagati la inaintare pe Marx. Bine ca nu l-ati bagat pe Eminescu („Religia? O fraza de dansi inventata…”). Cercetari recente au aratat ca marijuana are efecte terapeutice fiind in anumite cazuri medicament, iar in alte cazuri ajutand la prevenirea cancerului. Ca o fi sau ca n-o fi religia opiumul popoarelor si ca opiumul o fi medicament sau drog e prematur sa ne pronuntam. N-o putem face inainte de a sti daca masele pot sau nu pot trai fara „drog”. D-voastra ce credeti? Poate exista o societate sanatoasa fara religie?

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Marijuana ajută la prevenirea cancerului…asta cum se poate demonstra?! Eu cred că un șpriț rece de vară ajută la prevenirea cancerului. Eu tot îl beau și uite că n-am făcut cancer.

    Poate exista o societate sănătoasă fără religie? Eu întreb: societatea este sănătoasă cu religie? Păi…se dovedește că nu e! În plus, după cum am arătat și în postul precedent, pare că societățile unde omul așteaptă mai mult de la el și mai puțin de la religie sunt mai sănătoase.Cel puțin așa stă situația cu țările nordice. Acolo masele par că au nevoie de droguri de genul ăsta mai puțin.
    Cum am mai spus, eu stau într-o rușinoasă dar sănătoasă expectativă. Cum nu am răspunsuri, joc la două capete, ca să zic așa, nu vreau ca Sf. Petru să rupă orice negociere cu mine când ajung la el.Dacă el stă acolo… Nu mă pronunț categoric, sunt ”cam” ateu când treaba merge bine, în schimb, când dau de necaz, parcă fără să vreau zic vorba aia…. De exemplu, nu știu cum mă voi raporta la Divinitate în situația în care cura mea de șpriț rece de vară nu dă rezultate, adică nu ajută la prevenirea cancerului, așa cum cred eu după cercetări terapeutice și particulare amănunțite.
    Am observat că mulți atei ajung credincioși după o anumită vârstă. Și mai mulți dau fuga la miracolele bisericești atunci când se îmbolnăvesc. Așa că masele, și aici mă număr și eu pentru că și eu sunt o masă, trebuie să depășească niște obstacole: ignoranța, frica de necunoscut, frica de singurătate, frica de eternitate, de pedeapsă, de durere. Despre cei care iubesc pur și simplu Divinitatea nu mă pronunț, sunt o categorie specială.
    Să nu uităm că și ”emanciparea” asta în ce privește religia durează de foarte puțin timp raportat la timpul pe care l-am petrecut privind cu teamă sau respect la tunete, mâțe, boi, zeități, idoli ciopliți, soare și alte obiecte de cult. Cine știe, peste vreo sută de ani urmașii noștri poate vor râde de spaimele noastre.

    Apreciază

  • eungen said

   Parerile is impartite, incepand cu etica protestanta laudata de Weber si terminand cu sociologii de azi. Unii sunt convinsi ca mentalitatile sunt regionale si fara influenta cultelor, altii spun ca mentalitatea iobageasca a fost cultivata prea multa vreme in anumite parti si a lasat sechele. Cat despre bogatie, exista neamuri invadatoare si neamuri sedentare. Insa lucrurile sunt mai amestecate oleaca.

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Să înțeleg că toți nordicii ăia sunt niște invadatori?

    Apreciază

    • RALG said

     Paradoxul etnicitatii: Stramosii italienilor erau simbol al civilizatiei, tehnologiei si rigorii, iar stramosii germanilor erau simbolul barbariei, anarhiei si primitivismului. Apoi Roma a fost cucerita de vizigoti. Vizigotii au smuls Romei civilizatia, tehnologia si rigoarea (germana) si le-au dus la ei, in Nord, lasandu-le italienilor neseriozitatea, indolenta, coruptia alaturi de dolce-le far niente atat de latino-grecesc. Nimic nefiresc. Periodic se mai inverseaza si polii magnetici ai pamantului. Singurul element de stabilitate ramane pana la urma Romania si românismul. Apa trece. Pietrele ramân.

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Mda, România este Grădina Domnului, am citit asta prin cărțile soacrei mele…Când lumea va pieri, după apocalipsă, aici va fi centrul civilizației, aici unde oamenii sunt puri în credința lor, curați la suflet…La pasta de dinți și săpun suntem cam pe ultimul loc în Europa dar asta nu interesează…

     Apreciază

 4. Radu Humor said

  Un tânăr japonez cam până la nivelul liceului de la noi, învată noțiuni de matematică elementară, limba japoneză, una străineză, istoria Japoniei și geografia ei !
  Ai nostri tineri cară după ei la școală ghiozdane de câte 5-10 kile incă din primele clase, și de acolo vin încărcați cu tot felul de fleacuri, de care nu vor mai avea nevoie niciunii dintre ei, sau foarte, foarte puțini !
  Religia este ceva care se învață din familie, având o aură de intimitate, care nu poate fi întâlnită nici în școală, nici în societate, ci doar în lăcașul de cult, deseori făcând abstracție de cei din jur !
  Trăirea aceasta duhovnicească este ceva care vine de undeva, care nu poate fi explicat și nici n-are nevoie de explicații sau exemple , mărturii, cum pretind unii.
  Cea mai mizerabilă constatare e cea care tratează/clasifică nivelul de viață/trai în funcție de orientarea religioasă !
  Punând astfel în umbră adevăratele cauze !
  Dar cine știe cât ii trebuie unui lapon să fie fericit, unui american să se arunce de pe un zgârie- nori, sau unui scoțian de pe aici ca …să zgârie brânză ?!

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Principala, adevărata cauză este bineînțeles existența lui Băsescu. Sau lipsa lui. Dar eu umblam la detalii…

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Umblă pe unde vrei !
    Numai de buzunarele mele cu principii să nu te apropii/atingi 😆
    Că vorba aia, dacă-ți place de Băsescu, ce pot face eu, decât să trag concluzii 😉
    Oi fii și tu unul din ăia pe care-i îndemna cu atâta seriozitate MRU :
    – Fiți ungurenii mei !
    Numai că tu te urnești numai când auzi :
    – Fiți bășiții mei ! 😉

    Blaga cică a încurcat-o rău cu al lui :
    – Fiți blegii mei !

    Dar mă rog, când simți chemarea, ia-o din loc !
    Că mai sunt chemări :
    – Fiți predătorii mei, videnii mei, boccii mei, pamperșii mei, absorbantele mele, sau de ce nu :
    – Fiți invitații mei ( la nunta cu Syda !)

    Apreciază

    • eungen said

     „Si merse Fat-Frumos prin desert, si tot merse, pana ce dadu de un balaur cu o falca-n cer si una-n pamant. Îi dadu bineţe si trecu mai departe…”

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Si merse dArtagnan prin desert, si tot merse, pana ce dadu de o şopârlă ( sau mă rog, de unu care umblă cu şopârle) cu o poantă-n cer şi multe la pământ.. Îi dadu bineţe şi trecu mai departe…
     Să trăieşti bine, Radu a lu Antonescu!

     Apreciază

    • Radu Humor said

     Mulțumesc de urare (că de urâre – nu pot !), apărător al lui Băsescu !
     Trăiam eu bine și fără urarea ta, dar mai ales fără Băsescu-al tău 🙄

     Apreciază

 5. Wormwood said

  Problema crestinismului si capitalismului a fost rezolvata in scrisorile lui Screwtape – inalt functionar in injosiocratia iadului , iar cea a educatiei crestin-capitaliste in toastul propus de el. Cea mai simpla cale de a scapa de sub influenta diavolului este sa-l lingusesti .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: