(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Domnul Eu….

Posted by Arca lui Goe pe iunie 4, 2012

5 ianuarie 2012 – Domnul Eu… este (pre-scurtarea de la) Dl.Eungen. Adica Dl.Goe. E un gen de dl.Goe, daca nu chiar Domnul Goe, el insusi in persoana, pe o (b)Arca si asa populata in exclusivitate cu doamne, domnisoare si domni Goe. Dl.Eu… a survolat Arca lui Goe de la joasa altitudine si a plouat meteoric (cu o ritmicitate descrisa de calendarul maya), trecand totusi aproape neobservat si nebagat in seama. Ploaia sa meteorica cu roci pretioase si semi-pretioase s-a ciocnit pe margini si piezis cu alte rebeliuni minerale sau revolutii de catifea polichinelliene, dar martorii n-au percutat. Dl. Eu (n-Gen) este, daca stam sa ne uitam mai atent, cel mai goe dintre goi. Atat de goe incat Dl.Goe, printr-un act super-ratat, l-a omis (unicizându-l) din lista oficiala si exhaustiva a personalitatilor felicitate (prin dedicatii muzicale la sfârsit de an) pentru contributiile aduse la indulcirea timpului petrecut pe Arca, in asteptarea godot-ica a Potopului de pe urma. Dl.Goe, puternic conditionat de pulsiuni venite din subconstient, actionand asadar in spirit de auto-conservare, l-a uitat (impur si complex) de Dl.Eu (n-Gen), marginalizandu-l, minimalizandu-l, pentru a-l face si mai nebagat in seama, dezinteresandu-l (actoriceste) in raport cu “rolul” imersonarii personajului “Dl.Goe”. Exista riscul sa se vada (din culise, din sala, din loja, de pretutindeni) ca Dl.Eu e mai Dl.Goe decat Dl.Ego. Actul super-ratat (in sens sig-Mundian) si-a facut efectul, dl. Eu re-actionand prompt, in sensul scontat, printr-o replica shakesperiana lipsita de ambiguitate si tact:

EUNGEN spus decembrie 30, 2011 la 12:29 pm – Multumesc si eu pe aceasta cale (fara intoarcere) pentru urari (da, cele de anul trecut) si pentru dedicatie. Mi-ati dedicat suficienta atentie si replici.

Lipsa de tact coboara, la dl. Eu, direct din faptul ca dânsul este tect. Arhi-tect. Si este arhi-cunoscut ca arhi-tectura este una dintre profesiunile cele mai de-formative, dintre cele care tind sa transgreseze persoana (precum se intampla si cu meseriile de contabil, avocat, medic, artist plastic, poet, ofiter si alte cateva asemenea) asa cum alte profesii (mai insipide) nu sunt in stare sa o faca. Si uite asa a ramas dl.Goe singur pe rol, ceilalti actori si figuranti din nor neputînd emite vreo pretentie serioasa in vederea reprezentatiei in premiera a dramei omonime (intr-un singur act, un singur tablou dar cu multe scene).

* * *

30 aprilie 2012. Timpul a zburat. Tu nu te-ai schimbat. Tot acolo stai. N-am uitat, asa-i?, adresaaaa ta… Tuna pe un album un al archi-tect cu ta-lent la muzica (Andri? Popa? Esi? Cel vestit). Nesfârsit, articolul dedicat d-lui Eu a ramas ascuns (privat) ca un zid parasit si neispravit. De pe calea sa lactee fara intoarcere (insa) galacticul Eu (n-gen) a mai tunat arar catre Arca lui Goe:

Eungen Înscris în 2012/02/16 la 12:24 am – “[…]viata este o forma malefica de organizare a materiei (ca o mafie), un exces malign, o excrescenta tautologic tumorala pe tesatura universului (a-emotional in sine), o etapa ontologic superioara, ca sursa si ca scop al raului.” Incepusem sa sper ca micul meu comentariu la tema “planeta-ou” a scapat necitit, fiindca necitit era si mult-hulitul autor al teoriei cu pricina. Sursa abnegaiei pentru pastrarea vigilentei in scanarea a tot ce misca si posteaza aici ramane pe mai departe un mister. Mr. Goe nu inceteaza sa ma fascineze cu texte pe gustul meu non-canibal. Poate doar acarian. Ca viata.

Cu referire la:

Eungen – Înscris în 2011/09/30 la 9:59 pm | In reply to Dl.Goe. – Si cine e… gaina? Sau e ou de dinozaur? Nu cumva viul ca si crusta parazitara, pe coaja, adusa ca spori ici-colo prin bezna de pe un ou pe altul, e complet daunator? Sa meditam la ideea omenirii acariene.

Sau:

Eungen -Inscris în 2012/04/20 la 6:23 pm | In reply to RALG. – Multumesc, numa` bine fac. Renovez Caprica si dupa program joc barbut cu niste cyloni in cazinoul „Heisenberg”.

Wow! Modest, arhi-tectul Eu (n-Gen) minimizeaza importanta muncii sale (nu de renovare e vorba ci de reconstructie) si a curajului sau (nu de barbut este vorba ci de ruleta ruseasca) cu o falsa lejeritate care n-ar putea trece neobservata in momentele cheie ale spectaorului care sunt(em). Pe frontispiciul gotic al navei sale interioare, fixa in raport cu Universul, se afla scris cu litere de aur:

Gandirea nu se poate gandi pe sine fiindca deja ganditul este livrat permanent constientului, simplul spectator autoerijat in producator ex nihilo. Logica materialista impune aceasta concluzie fatalista, desi se speculeaza pe seama salturilor cuantice”

Cat optimism!(?) Cata (falsa)blazare! Si câta speranta! Speranta unei posibile evadari prin, doamnelor si domnilor, salturi cuantice. Mai bine lasciate ogni speranza. Ca electronul se teleporteaza de pe un strat pe altul in “interiorul” atomului (fara sa se afle niciun “moment” intr-o pozitie intermediara), ori ca galaxiile masive si gaurile negre hiper-dense “curbeaza” spatiul, aflat el insusi in expansiune, ca timpul se dilata, ca lumnia poate fi oprita, ori alte asemenea “traduceri” matematice ale realitatii (!!??) in limba “mecanica”, singura pe care o vorbeste creierul uman actual, nu ne pot aduce dorita sansa a evadarii, nici din determinismul materialist-profan (care devine de la sine pre-determinism), nici din cel al vointei divine, echivalenta cu pre-destinarea per se. Oricate zaruri ar juca dl.Eu la cazinoul indeterminismului, niciodata, dar niciodata, nu-si va putea castiga liberul arbitru. Pentru sine, si, mai apoi pentru familia sa, pentru rasa sa, pentru specia sa… human race. Zarurile au fost (deja) aruncate. Les jeux sont fait , rien ne va plus.

17 Mai 2012 –  Jocurile sunt facute (or fi) dar zidul a ramas tot parasit si nemantuit. Ne mai avand incotro il livram asa neispravit, in nesfarsire, ca pe Coloana Infinitului de la Curtea de Arges, sau altceva, cu apa lina, cu apa putina… Precum arhi-tectura firava a aripilor interioarea ale mesterului si maestrul e nebun. Te pui cu ne-bunii? La o data aproapea aleatorie… ACUM!

17 răspunsuri sa “Domnul Eu….”

 1. Elena M. said

  Apreciază

 2. Elena M. said

  1. Cu dra¬gostea omori timpul, cu timpul omori dragostea.
  2. Răzbunarea e dulce şi nu are calorii.
  3. Dacă n-ai ce face, fă-o în altă parte.
  4.Când bărbatul are o situaţie proastă, caută o femeie. Când situaţia se îmbunătăţeşte, mai caută una.
  5. În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

  7. Mai rău decât un prost le¬neş e un prost cu iniţiativă.
  8. M-au ur¬mă¬rit multe gânduri profunde, dar am fost întotdeauna mai iute decât ele.
  9. Întâmplarea e ine¬vi¬ta¬bi¬lul apărut din senin.
  10. Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.
  11. În orice căsnicie, cineva are întotdeauna dreptate, iar bărbatul niciodată.
  12. Nu-i greu să te laşi de băut, greu e să înţelegi de ce trebuie să te laşi de băut.
  13. Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.
  14. Şi în casa de nebuni există vecini.
  15. Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puţin decât tine şi va câştiga mai mult.

  17. Nu salariile-s mici, lunile sunt prea lungi.
  18. Când iubeşti cu adevărat, nici măcar bigudiurile nu te mai sperie.
  19. Principala problemă a omului e că el singur îşi creează probleme.
  20. Dacă nu ai griji şi duşmani, e po¬sibil să nu te fi născut.
  21. Cine mun¬ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.
  22. Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.

  23. Sărăcia nu se vindecă. A dove¬dit-o medicina fără plată.
  24. Dacă într-un cuvânt de cinci litere ai comis şase greşeli, una e de prisos.
  25. Un adult e omul care nu mai creşte în înălţime şi începe să crească în lăţime şi grosime.
  26. Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.
  27. Nu-ţi băga în cap toate fleacurile, fiindcă nu-ţi mai rămâne loc pentru prostie.
  28. Un optimist este un om in¬su¬ficient informat.
  29. Femeile fac din nimic trei lucruri: salate, coafuri şi drame.
  30. Uneori, când începi să frânezi, nu te mai poţi opri din frânat.
  31. Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.
  32. A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.
  33. Nu-i deloc greu să combini neplăcutul cu inutilul. E doar o chestiune de tradiţie.

  Apreciază

 3. eungen said

  Asta se cheama recunoastere postuma, Ce daca rolurile sunt schimbate? M-am amuzat de dramoleta autodeclaratului defunct goe, esuarea controlata a (b)arcei, m-am amuzat de interpretarea sa asupra inconsistentului si inconsecventului personaj eungen, dar nu ma aranjeaza coronita de arhitect. Ca nu-s si nici nu are rost sa detaliez. Nu intereseaza pe nimeni aci cine sunt eu. Pe Dl. Goe l-ati zarit adeseori, nu cu prea mult timp in urma, intre postacii de la Dilema Veche, intre care faceam si eu niscaiva figuratie slaba cand si cand. A lasat acolo adresa acestui blog ca invitatie deschisa. Si sunt destui care au ajuns aici pe aceeasi cale. N-are importanta in cele din urma cum, cand si de ce. Aici m-a tinut aproape atmosfera ludica, tonul acid al amfitrionului, efervescenta unor discutii si nivelul acestora. Mi-a placut sa urmaresc editorialele zilnice abundand in explicatiuni abracadabrante si complet inutile pentru majoritatea publicului de aici, am fost fascinat de comentariile celor amintiti si de goe in recenzia de mai sus, dar nu sunt de acord cu perspectiva persiflatoare in care a pus anumite chestiuni. Ma gandeam si uneori ma mai gandesc si acum ca `mnealui avea mai mult timp liber decat noi toti la un loc, asa incat mintea-i fara odihna percepea clar starile de fapt, le mitralia iute pe ecran cu tot dichisul unei argumentatii ad-hoc si gazeta era plina iar. In repetate randuri mi-am exprimat admiratia pentru acest efort sisific cu totul neinteles pentru mine. Sper ca nu acesta l-a rapus. Un alt mister e ca ARCA il declarase pierdut cu totul si, dintr-o data, iaca pozna, apare lat pe jos in redactie. S-au amestecat foile in scenariu. Ntz-ntz…

  Apreciază

  • Lost said

   @eungen este posibil ca d-l goe sa se fi simtit dator catre tine si te-a avut in vedere pentru testament . uite ce xice el cu limba de moarte imediat dupa sinucidere :

   Cu ajutorul wordpress viata continua dupa moarte. Bine-merci. La fel ca si viata ta. De blogger. Ori de comentator. Am programat din vreme niste articole. Un numar finit de articole. Nu se stie cate (nu le-am numarat). Exact precum numarul articolelor sau comentariilor pe care le vei publica si tu. Or sa apara din cand in cand, ca din neant (neantul d-lui Goe) pe Arca. Ancore din viitor spre trecut. Ne-om achita astfel, de datorii si de promisiuni. Vom fi si facand / facut altele. Pe care le-am facut. deja. Dar care nu se stiu. Caci despre anumite lucruri din trecut nu putem afla decat in viitor. Este cazul tau. Asadar vei afla. Daca vei trai.

   eu cred ca a vrut sa se achite de o datorie .

   Apreciază

   • eungen said

    Chestiunea cu „lipsa de tact” din raspunsul meu referitor la lipsa mea din lista premiantilor sai e o interpretare malitioasa. Daca m-ar fi cunoscut cu adevarat (desi imi posteaza numele revansard) ar fi stiut ca detest punerea mea in vrun clasament generic, lista de prieteni ori dusmani si ca iau in deradere acest demers. A creat un joc la finalul unei mari plictiseli ori dezamagiri in care expune trunchiat niste crampeie dezlanate despre cei care i-au vizitat blogul. Foarte urat!

    Apreciază

    • Lost said

     despre morti numai de bine . da ,cre ca nu s-a putut abtine cu malitia da totusi se poate zice ca si-a atins scopul daca te-a facut sa raspunzi . trunchiat sau nu pe mine unu ma facut sa ma uit mai atent la mesajele semnate @eungen . m-am uitat si mai in urma si o sa mai mai uit ca sa inteleg ce-a vrut sa spuna ca @eungen e cel mai goe

     Apreciază

 4. Discuţie înainte de Potop între un Elefant şi un Dinozaur:
  Elefantul: Ţi-a dat Noe add în lista lui?
  Dinozaurul: Nu.
  Elefantul: Naşpa.

  Apreciază

 5. eungen said

  Daca dinozaurul s-ar fi intalnit cu elefantul in vreo era oarecare, mai sa cred ca si omul a trait acele vremuri antedeluviene. Din pacate, trebuie sa asteptam finalul calatoriei (pr)in timp a d-lui goe pentru a intrezari o solutie si pentru noi. In cazul in care nu a dat peste un veac de singuratate reconfortanta si omida-troll nu e fluture uituc deja, noi astia din pestera platonica nu putem spera decat ca zeului nostru nu i s-a spart clepsidra, nu a fost doar un bolnav cu o pareza imobilizanta si cronofaga (de-acum vindecat si eminamente lucrativ) sau se va intoarce la noi ca fost detinut (de tinut minte) al propriei grandomanii (blogul ca opera de-o viata)

  Apreciază

  • Instalatorul said

   Doua animale se intalnesc in padure si merg o bucata de drum impreuna. Intreaba un animal pe celalat:
   – Tu ce fel de animal esti de fapt?
   – Eu sunt caine lup!
   – Cum asa?
   – Pai tata a fost lup si mama catea! Simplu, nu?
   – Si tu, intreaba cainele lup, tu ce esti?
   – Eu sunt urs furnicar!
   – Hai du-te de-aici ca nu te cred !!!

   Apreciază

  • Lost said

   e si normal . d-lgoe moare si invie fara nici o logica ca sa ne faca noo farse si sa ne amageasca

   Apreciază

 6. Instalatorul said

  Un tip aflat intr-un taxi il bate pe umar pe sofer, ca sa-l intrebe ceva.
  Soferul striga ca din gura de sarpe, pierde controlul masinii, de-abia reuseste sa evite un autobuz care vine din directia opusa, intra pe trotuar si in sfarsit opreste cu cativa centrimetri inaintea unei vitrine.
  Pentru cateva secunde e liniste totala, apoi soferul urla:
  – Sa nu mai faceti asta niciodata! M-ati speriat de moarte!
  Pasagerul ramane masca si se scuza cum poate:
  – Nu puteam stii ca va speriati asa tare datorita unei atingeri pe umar!
  – E si greseala mea, spuse soferul ceva mai linistit. Azi a fost prima mea zi ca sofer de taxi. Ultimii 25 de ani am fost soferul unei masini de pompe funebre…

  Apreciază

 7. ha-ha-inu said

  Apreciază

 8. Almathea said

  Teribil text! N-am inteles mai nimic dar suna apocaliptic! Cred ca daca ar fi stiut Caragiale in ce monstru se va transforma Goe al sau nici nu-l mai nastea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: