(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

S-cribul si S-crima

Posted by Arca lui Goe pe iulie 12, 2012

Mărturisesc  spaşit că titlul de mai sus, fără nicio legătură directă cu conţinutul textului de mai jos, dar cine se mai uită azi la relaţiile directe dintre lucruri?, a fost inspirat a plagiat, dintr-un titlu al unui fost poet, pe numele lui Walter Scott Mayakovsky, care i-a facut cândva un portret şi lui Dorian, în tonuri de gri. Acel poet, care mă inspira azi urmuzian, in modestul meu titlu (iată aşadar şi legătura cu conţinutul textului, de mai pre-jos, astfel intitulat: modestia) a compus, cu căldură şi curaj, poemul F-rigul si F-rica (care nu stia să zică ram, raţuşcă, referendum). Ulterior sau anterior nu (boo), acelaşi poet WS Mayakovsky a mai compus un titlu foarte sonor, plagiat apoi rapid si repetat de către foarte mulţi alţi autori, mai autoritari, care si-au si dat fel de fel de doctorate, in baza paternităţii (desigur în fals) asupra termenului cu pricina: absurdistan. In acest context aş fi putut desigur (ei aşi) să-mi intitulez încă şi mai ilustrativ articolul voua, paragraful tz-vai, aliniatul ne-uf, litera tz, de azi: S-crinul si Ne-gura. Am stat mult în dilemă. A decis hazardul bastard: S-cribul si S-crima. Urmează pedeapsa. Dracu te-a pus să vii aci (Ei ştii că-mi placi! Dar ce? Te ţiu eu?):

Dăunăzi stăteam pe malul mării şi mă-ncălzeam la soare (atenţie plagiat) şi cugetam aşa… la limita pro-verbelor stramosesti: ca una e sa nu-ti fie frig si alta sa nu simti frigul. Si tot aşa şi cu fricaSi tot aşa şi cu prostia. Mai ales cu prostia. Luaţi cu prostia care ne mănâncă şi pe care nici n-o poti ignora decât dacă eşti mort (eee, ce bine era când eram, că mă apucă şi nostalgii) n-am băgat de seamă că (în loc) s-au întamplat evenimente majore, mult mai importante decat sinuciderea în primetime a lui Pontaşcrin, care iată ţine paginile ziarelor şi ecranele televizoarelor în reannimare. Dar despre ce e vorba?

 • Păi, întâi şi întâi că a fost descoperită Particula lui Dumnezeu. A fost descoperită şi… Si nimic. Mass-media nimic. Nimic. Toate Bisericile tac. Inclusiv Biserica Scientologică. S-a facut mai mult tam-tam la inaugurarea Marelui Accelerator care urma să producă o gaura neagra mai neagra şi mai adâncă decât gaura crizei financiare, decât acum când, icătă, a ieşit la iveală, din negura microcosmica, bosonul Higgs. Poate ca nu-ţi dai seama ce mare procopseală e şi cu bosonul ăsta. Pai cam e. E! Că bosonul ăsta foarte greu, ca nimeni, are spinul egal cu 0 (adica zero). Asa boson nu mai există. Si nici fermionii nu se pot lăuda cu aşa ceva. Asta ar inseamna, mai înainte de toate, că masa (inclusiv masa poporului) este un (d)efect colateral al interacţiunii dintre materie şi un câmp scalar universal, adică o proprietate intrinsecă a spaţiului (a vidului?) care pre-exista, pre-tutindeni şi în absenţa materiei. Iti dai seama? De aici ar rezulta (şi re-simt teamă, rusine, re-pulsie şi jenă, re-venind cu aceasta ipoteză sumbră) că Universul material pe care-l ştim noi (şi conu Zaharia), si care ne constituie (constituţional), nu este decât o ciupercă parazită pe pielea Spaţiului, o eczema în curs de vindecare. Fenomenele para-normale aflate în curs, în sectorul România, nu sunt, prin urmare, decat reverberaţii relativiste şi vagi ale efectelor şi aşa colaterale produse ca urmare a reacţiei imune a spaţiului faţă de ciuperca ce-l parazitează de circa 13,7 miliarde de ani, sub forma de materie. Un exces.
  .
 • In al doilea rând s-a mai întamplat că fermionul Mititelu a demonstrat în instantele civile, pe baza principiului excluziunii al lui Pauli, că regulile şi regulamentele după care funcţionează şandramalele barionilor Corleone şi Nasu (ce Ponta si Crin!!!) sunt ilegale şi anti-constitutionale, în ciuda semnalelor disperate venite din Federaţia Galactica UE-FA şi FI-FA. Bizar bazar. A fost nevoie de dispersia disperării fermionului Mititelul pentru a fi probata evidenţa cea mai evidentă precum şi faptul că cineva trebuie sa meargă, în grup, la cremenal. Micro-biştii ar trebui să spere că revoluţia lui piccolo Adriano, nu se va opri chiar de va fi să fie dureroasă. (Dureroasă pentru cine?)

Cât despre Absurdistanul cât China care se petrece zilele astea în România, consemnat majoritar în dări de seamă ale orbilor, care se dau miopi, vom mai avea ocazia sa discutăm, că n-au intrat zilele în sac. Asistăm la o parateză ruşinoasă a istoriei, care se va închide exact aşa cum s-a deschis, având ca efect amânarea iar nu contramandarea altor închideri. Vara nu. Toamna Patriarhului le va con-sfinti. Cu un cuc armenesc.

21 răspunsuri sa “S-cribul si S-crima”

 1. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 2. Dl.Goe said

  Cei mai multi dintre vizitatorii Arcei lui Goe sunt (conform satatisticilor WordPress) din Romania. Ma bucur (o fi bine?) sa constat ca unele vizite vin din Republica Moldova. Altele din Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, SUA si Canada. Nu ma mira. Ocazional, sau mai bine zis accidental, mai apar vizite din Rusia, Israel, Indonezia, Australia si te-ai mai mira de pe unde altundeva. Totusi ceea ce m-a facut sa produc acest comentariu este faptul ca zilnic primesc cate o vizita, o singura vizita, din Germania. Oare cine o fi? O fi vreun neamtz? Ma gandesc ca este posibil sa fie chiar d-na Angela M. ea insasi in persoana, sau vreun consilier al domniei sale care ma viziteaza din greseala, in cautarea blogului adevaratului d.Goe al zilelor noastre: Victor Ponta, pentru a se informa corect despre realitatile Romaniei de azi, batutå alta data de catre respectiva d-na Angel M. cu piciorul (nu ca acum cu degetul), d-soara pe atunci, cu rucsacul in spate. Apropo, ma bate gândul sa dau o fuga cu cortul la munte, in week-end-ul din 29 Iulie, departe de lumea dezlantuita, si sa ma bucur de o liniste ca la usa cortului. Pe bune!

  Apreciază

 3. d'Artagnan said

  Mărturisesc şi eu spăşit că nici comentariul meu nu prea are legătură cu articolul postat…O fac în speranţa că cineva mă va lămuri deoarece…

  Nu mai înţeleg nimic…

  Apropo de perdeaua de fum pe care o invocă unii: acum îmi dau seama că ceva nu se leagă!

  Atâta gălăgie s-a făcut pe seama Dictaturii evidente a lui Băsescu, pe seama teribilei Poliţii Politice cu care se confruntă opozanţii regimului încât este de mirare că profesorii noştri de la UE, care ne monitorizează atât de strict, nu au condamnat vehement la vremea respectivă gravele încălcări ale democraţiei.

  Cum acolo există o majoritate socialistă iar Preşedintele Parlamentului European este de acum celebrul Martin Schulz, socialist, pretenar cu Victoraş al nostru, este de neînţeles cum au putut fi atât de orbi la încălcările flagrante ale statului de drept din România pe perioada cât la Cotroceni a domnit Satrapul Naţional, Zeus, Dictatorul, Satanic Abuser,Chiorul, Javra Ordinară . Adică Băsescu.

  Numai dacă te uitai la Antena 3 şi ţi-ai fi putut da seama de deviaţiile enorme de la democraţie. Pe internet, pe blogurile celor care mai rezistau asaltului asupra libertăţii de exprimare, evidenţiat mai ales prin comentariile care ajungeau în spam ( o evidentă acţiune a SRI şi nu a unor slăbiciuni ale WordPressului cum încearcă unii să ne fraiereacă), existau mii de acuzaţii şi probe indubitabile că suntem în plină Dictatură a Satrapului Naţional, Satanic Abuserului etc. Adică Băsescu.

  Este de neînţeles cum lupul deghizat în oaie, vorbesc aici de Monica Macovei, a putut să înşele vigilenţa atâtor parlamentari europeni. Mai ales că este şi urâtă şi beţivă şi cocoşată ( vorba Enoriaşului Român, dl Gigi Becali) şi anostă şi procuroare comunistă şi mâna dreaptă şi stângă a Satrapului Naţional,a lui Zeus, a Dictatorului, a Satanicului Abuser. Adică Băsescu.

  Este de neînţeles cum de socialiştii europeni nu s-au sesizat la abuzurile DNA care, vorba aceluiaşi Mucenic Gigi Becali, Doamne-Ajută!, om cu frică de Dumnezeu, te fac să „nu mai poţi trăi, bă, tată, în ţara asta!, a dracu jigodii”! Valurile de arestări politice care-au îngrozit poporul român, adică Antenele, sau mai bine zis cele vreo 10 cucuvele naţionale, n-au avut efectul scontat în Europa. Probabil, zic supăraţi simpatizanţii USL, lumea nu ia în serios drama poporului român aşa cum, la vremea respectivă, nu l-au luat în serios nici pe Hitler…un fel de Băsescu…şi nici pe Himmler…un fel de Monica Macovei.

  În acelaşi timp este de neînţeles de ce aceeaşi socialişti nu s-au sesizat la condamnarea politică a lui Adrian Năstase, când informaţiile venite de la Premierul Ponta indicau clar o răzbunare politică.

  Este de neînţeles cum de-au sărit ca arşi de abia acum, când avem de-a face doar cu câteva mici neînţelegeri juridice asupra unor texte de Constituţie. Adică nimic grav cu adevărat.

  De aia zic, nu mai înţeleg nimic…

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Ei, nu înțelegi ?
   Te prefaci bre, că te știu băiat isteț cu pană la pălărie, nu la inspirație 🙄
   USL a suferit în tăcere, n-a făcut țara de râs, ducându-se cu jalba-n floretă pe la cancelariile europene !
   A stat și a așteptat momentul prielnic, care a sosit se pare odată cu Wesley Clark și a dat lovitura de greație 😆

   După ce s-a aflat identitatea copilului lovit, s-a aflat și identitatea celui ținut în brațe :

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Ştiam eu că nu mă laşi la greu, că o să fii primul care să mă lămurească!
    Şi-aşa zici, sunt oameni de onoare ăia de la USL…
    Uite că-mi aduc aminte de-o chestie: nu cumva la mafioţii ăia italieni le zice „oameni de onoare”? Ia stai să dau pe google…aha, citeşte aici:
    „Formă de organizare

    Cosa Nostra are la bază familia, denumită astfel după teritoriul pe care îl controlează. Fiecare familie este condusă de un Capofamiglia secondat de un asistent denumit Consiglieri și de Capidecina. Un capidecina controlează activitatea unui grup restrâns de „oameni de onoare”.

    Conducerea Mafiei, cunoscută sub numele de „Onorata societate”, este organizată sub forma unei piramide, asemănătoare cu cea din marile companii moderne”.

    Fac şi eu converssaţie, nimic personal…

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   @D’Artagnan – in primele doua linii ale comentariului d-voastra de la #3 ziceti ca:

   a) „Mărturisesc şi eu spăşit că nici comentariul meu nu prea are legătură cu articolul postat…O fac în speranţa că cineva mă va lămuri deoarece…”

   b) Nu mai înţeleg nimic…

   Se vede treaba ca de cand ati abandonat titlul de conte in favoarea celui de cavaler faceti, de placere, executii de modestie…

   Comentariul d-voastra are toate legaturile si conexiunile necesare cu articolul postat. Cat despre neintelegere ca forma de auto-ironie fina, ce sa zic? Ati inteles. „Nentelegerile” d-voastra probeaza multa intelegere, inclusiv fata de interlocutorii care si-au suspendat demult judecata in favoarea pre-judecatilor de apoi, precum lamuritorul d-voastra de mai sus, care e gata sa-l pupe pe evreul Wesley Clark, in momentele sale de extaz. Tocmai el smintitul antisemit. Daca ar fi sa ne luam dupa vorba idolului, ideologul Ponta, ca si dementul Soava, care n-a sovait in sovinism, r-hashul (un comic) e doar prost dezinformat, nu rau intentionat. Ceea ce nu-i tocmai adevarat. Tocmai ca sa nu se mai inteleaga nimic. De acord cu d-voastra, Persoana in chestie este cea mai previzibila chestie care poate fi observata in hiperspatiul anonimatului virtualsi clandestin. Stiu de pe acuma ce va spune si cum se va manifesta dupa ce presedintele Traian Basescu isi va relua activitatea la Cotroceni.

   Apreciază

 4. kibby said

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12786626-mae-reduce-drastic-numarul-sectiilor-vot-din-strainatate-fata-alegerile-prezidentiale-din-2009-cei-mai-afectati-sunt-romanii-din-italia-spania-sua-republica-moldova.htm

  pai e corect sa nu fim lasati sa votam contra dictatorului bey?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Da, este corect. Politic corect. Ce? N-ati auzit de corectitudinea politica? In compensatie cu faptul ca sectiile de votare din strainatate vor fi inchise se preconizeaza ca cele din tara sa fie deschise mai multe zile. Atat cat va fi nevoie pentru a se obtine investirea („cu majoritatea ceruta„) a domnului Nae Antonescu.

   Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Sub egida Daciadei si Cântarii Romaniei, Comitetul Olimpic al USL anunta organizarea in Romanaia, in paralel cu Editia de Vara a Jocurilor Olimpice de la Londra, a Editiei 2012 vara-toamna, a Jocurilor Olimpice pentru Demiterea Presedintelui. Durata Jocurilor se va calcula dupa Calendarul Maia, festivitatea de decernare a Premiului „Cel mai durabil presedinte interimar” fiind prevazuta pentru data de 21 Decembrie in Piata Victoriei, printr-o Marea Adunare Populara, prezidata de catre maestrul de ceremonii Dan Voiculescu, Ce majoritae? Unanimitate. Unanimitate Pentru Muzeograf.

  Daca la data respectiva nu va fi Sfarsitul Lumii, Referendumul va continua pana la strangerea voturilor cerute de lege intr-un stat de drept international. Curat constitutional. Muzica!

  Apreciază

 6. kibby said

  a se servi cu moderatie, io zic sa nu ne razgindim definitiv…niciodata 🙂
  http://www.blogary.ro/2012/07/romania-este-un-esec-romanii-sint-incapabili-sa-se-guverneze/

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   E prea tare! Nu-l iscalesc! 😉

   Textul este realistic dar usor inoportun, adica prematur. Acest text ar fi bun de pus la gazeta de perete a redactiei a doua zi dupa ce poporul prin vot popular il va fi demis pe „dictator”, daca il va fi demis, validand lovitura de stat a USL. Pana atunci poporului trebuie sa i se respecte prezumtia de nevinovatie. Nu ma astept ca Romania (ca stat de drept) sa fie salvata nici de catre SUA, nici de catre UE si nici de catre FR. Daca peste 9 milioane de romani vor veni la vot si vor vota pentru demiterea presedintelui, chiar si in acest context absurd, la care s-a ajuns ilegal, imoral si nedemocratic, inseamna ca societatea romaneasca nu este pregatita pentru reforma si proges pe cale politica sau preponderent politica si ca Brucan a fost un profet de doi bani pe gratis (oricum asa a fost).

   Pentru ca nu ma costa nimic sa fac si eu o profetie, iar riscurile de a crea iluzii nepotrvite cu efecte nocive de lunga durata sunt minime dinspre Arca lui Goe, as avansa urmatoarea prorocire: Basescu se va intoarce la Cotroceni, fara glorie, ca urmare a nevalidarii referendumului prin absenta cvorumului. Sistemul ticalosit isi va gasi in scurta vreme alti lideri si batalia politica va continua in aceeasi nota surda. Dar asta este neimportant. Important este ce se va intampla cu cetatenii aceia care vor fi venit la vot ca sa dea, cu orice pret, cu Basescu de pamanat pentru a-l face sa fuga pe apa (sau chiar sa intre la apa)? Aceasta-i intrebarea. Din acest punct imi ingadui o prorocire pe cazuri. Daca vor fi putini (2-3 milioane) se vor refula si se vor stinge incet, incet, dar daca vor fi multi (peste 7 milioane) atunci situatia va fi grava. Acestia vor simti o mare frustrare, se vor radicaliza si vor ramane o piatra de moara in calea oricarui progres viitor spre reconciliere sociala si reduceare a abisului care separa taberele in care s-a polarizat societatea. Si la fel se va intampla si cu cei din tabara opusa. Intrucat reforma si progresul clasei politice nu se intrevede, ireconcibilitatea intre tabere, sub aspect politic, va ramane ireductibila. Singura sansa de progres ar fi gasirea altor valori sau preocupari comune intre cele doua grupuri, care sa impinga patima politica in plan secund. Care ar putea fi acele valori si preocupari comune (nepolitice) si din ce domenii ar putea sa provina numai bunul Dumnezeu ar putea sti. Fotbalul? Vreun cataclism ecologic? Vreun razboi? Molima? Alt dezastru sau amenitare? Ori succese nesperate in plan artistic, cultural, stiintific? Entuziasmul pentru o idee europeana nenascuta inca? De aici incolo e de competenta lui Nostradamus sau a lui Nastratin sa proroceasca.

   Apreciază

   • stely said

    „Basescu se va intoarce la Cotroceni, fara glorie, ca urmare a nevalidarii referendumului prin absenta cvorumului..”

    Eu nu merg la referendum .Vreau sa fiu sigura ca Traian Basescu se va intoarce cu orice pret la Cotroceni.Asta intrucit ma gindesc la consecitele imediate ,nu la cele pe termen lung. Este necesara readucerea tarii pe fagasul normal ,cel realizat cu scarificiile lui si ale guvenului Boc, in folosul nostru ,chiar daca unii refuza sa-l vada . Sunt convinsa ca oficialii UE si NATO vor fi alaturi de el(de noi) si nu se vor mai gindi sa ne arunce afara din lumea civilizata ca pe niste ciumati.
    Dar ,daca va fi sa fie un referendum corect , cred ca, in cazul in care va pierde ,va fi cu un scor destul de strins. Si asta nu din cauza votului pozitiv ,al multimii dezlantuite si bantuita de ura inoculata de propaganda antenelor si a politicienilor USL ,ci din cauza absenteismului unora ca mine ,ce vedem in asta o masuri de precautie. In felul asta va mai avea la dispozitie inca doi ani, pe care va trebui sa-i suporte de dragul nostru ,chiar si intr-o coabitare cu Ponta . Nu cred insa ca Ponta va fi in stare sa coabiteze cu el . Prin urmare va sucomba subit , impreuna cu partenerul sau Crin cel ofilit .

    Apreciază

 7. Dl.Goe said

  Aflat in carantina pe teme „Politice” (de HRP), cam in aceeasi perioada cu dl.Goe, Mircea Cartarescu revine (in arena) cu un text in nota sa obisnuita, clar, lucid, onest:

  Radacinile Raului.

  Apreciază

 8. Radu Humor said

  Fantastic !
  Cărtărescu alege să se sinucidă odată cu unul dintre puținii și tenacii lui cititori !
  Încă unul care a găsit metoda sigură de a scăpa de inepțiile operei cartăresciene 😉
  P.S.
  Sper ca Tismăneanu, Patapievici sau Mihăieș să aleagă o ieșire din scenă ceva mai rațională 🙄

  Apreciază

 9. Edu.Gov said

  cica un oltean i-ar fi luat caprei ochelari verzi ca sa creada ca paiele sint iarba verde si sa le manince mai cu pofta . oare de ce-o veni mereu ctp-ul la televizor cu ochelari portocalii ?

  Apreciază

 10. Edu.Gov said

  Apreciază

 11. INTJ said

  doar o constatare (nu o scuza): se pare ca nici cei ce au Salam de calitate nu-s cu mult mai buni ca noi.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @INTJ – Avea J.P.Belmondo o replica ce revenea ca un laitmotv intr-o comedie de demult. Lucrurile simple care ar fi trebuit sa functioneze corect fara probleme erau perturbate de cele mai stupide si mai neasteptate reactii subiective ale persoanelor umane, motiv pentru care J.P.B. tot repeta in film: „Scârbos factorul uman”. Factorul uman fiind cel mai greu de anticipat, de inteles si de corijat, nu ne ramane decat sa nu ne miram de nimic in care apare si se manifesta acest „scârbos factor uman”.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Ghici la cine m-am gândit eu că i s-ar potrivi ca un prezervativ închis la culoare ( nu te gândi și tu la vreo celulă, că are cine 😉 ) zicerea lui JPB ( știai că-i și el ? ) care-ți place ție atât de mult, ba chiar ți se și potrivește !
    Ca motto 😆

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: