(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Doua(?) cazuri de sin-ucidere – O sin-gura reabilitare

Posted by Arca lui Goe pe iulie 14, 2012

UN ZIARIST

UN PROCUROR

Ştim că fotografia a fost realizată în martie 1993, în Sudan, în apropierea unei tabere ONU. Că a fost realizată de fotograful Kevin Carter, a fost publicată prima oară în The New York Times şi că a primit Premiul Pulitzer un an mai târziu. Mai ştim că fotograful s-a sinucis peste alte câteva luni, spune-se măcinat de remuşcări pentru că nu ar fi salvat copilul din ghearele vulturului şi pentru că un val de indignare şi de critici s-a abătut asupra lui din această cauză.“Kevin Carter a fotografiat această ipostază şocantă, însă nu a reuşit să o ducă la un centru de ajutor, pentru că era însoţit de zeci de soldaţi în momentul în care a făcut poza.Cei de la New York Times au publicat un material în care arătau cu degetul către Carter, acuzându-l că nu s-a asigurat că fetiţa este în siguranţă, dusă la un centru de recuperare – care potrivit unor surse s-ar fi aflat la numai câteva sute de metri depărtare.

Tumultul care a luat naştere de la publicarea acestei imagini a fost unul impresionant, iar Carter nu era pregătit să fie în mijlocul lui. Astfel, măcinat de gândul că ar fi putut face mai mult, că i-ar fi putut salva viaţa fetiţei, Kevin Carter s-a sinucis la puţin timp după ce a primit premiul Pulitzer pentru fotografie”… Articol COMPLET

…Adrian Nastase va trebui sa raspunda de ce s-a implicat in cazul Tarau
Anchetarea lui Tarau, spalarea de bani, sponsorizarea PSD din afacerile ilegale cu carburanti, dubla eliberare a lui Adrian Tarau si fuga acestuia din tara cu ajutorul autoritatilor romane trebuie lamurite. Pentru a restabili onoarea a doi magistrati si a unei institutii. Dar si pentru a-i pedepsi pe cei care s-au amestecat nepermis intr-o investigatie.

Fostul premier Adrian Nastase si magistratul Ilie Piciorus sunt personajele care pot da detalii despre dedesubturile politice ale dosarului Lele-Tarau-Panait.

Cand procurorul Alexandru Lele l-a acuzat oficial pe Adrian Nastase ca l-a eliberat ilegal pe Tarau din inchisoare, fostul premier nu a reactionat. A tacut chitic. La fel si Procurorul General de atunci, Joita Tanase. Magistratul Piciorus a intrat insa in scena imediat si a orchestrat compromiterea lui Lele… Articol COMPLET

27 răspunsuri sa “Doua(?) cazuri de sin-ucidere – O sin-gura reabilitare”

 1. Felicitări este puțin spus pentru această aducere aminte. Sper ca să se întâmple acest fapt cu toate că pe români îi interesează mai mult berea și micii decât o justiție dreaptă.

  Apreciază

 2. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 3. Radu Humor said

  Am impresia că vorbești de funie în Palatul
  Cotroceni 🙄

  dempsey spune:
  vineri 13 iulie 2012 la 6:59:23 pm
  http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-pierde-absolut-totul-188512/

  Art. 2. − Persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi (etc etc etc)

  Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum.

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Pe mine nu mă interesează ce pierde Băsescu… pe mine mă interesează ce pierd eu. Asta e, sunt mai egoist…iar eu pierd dacă idioţii ăştia de la USL se joacă cu Constituţia cum vor anchetaţii din partidele lor.

   Apreciază

  • Europa Libera said

   funie? miercuri? mangafaua cotroceni? radu? pai la cotroceni nu e crizel somnorici acuma? radu ma-ti radule esti tot pe invers ma baiatule

   Apreciază

 4. Europa Libera said

  copy-paste :

  Testamentul lui Năstase ar putea decide soarta referendumului
  14 Iulie 2012
  de DAN CRISTIAN TURTURICA

  Când premierul României declară despre preşedintele suspendat că este „un nemernic”, „cel mai mare mincinos din istoria României”, „un scorpion care ucide totul în jurul său”, că „nu are ruşine şi onoare, are doar dorinţa de a nu ajunge în faţa justiţiei”, că „îşi joacă viaţa şi libertatea”, aşa cum a făcut-o Victor Ponta, vineri seară, ce reuşeşte să transmită, de fapt, este că de suspendarea preşedintelui atârnă toată cariera sa politică.

  Violenţa de limbaj denotă în acest caz nu agresivitate, ci disperare. Ponta ştie că dacă Băsescu nu va fi demis, el nu are decât o singură soluţie, să demisioneze. Ceea ce poate însemna încheierea definitivă a carierei sale politice, deoarece una este o demisie într-un context politic de rutină şi alta este una survenită ca urmare a unui comportament scandalos.

  Seria de lovituri primită după dezvăluirea plagiatului său a culminat cu decredibilizarea totală în faţa partenerilor externi prin participarea sa la operaţiunea de suspendare a preşedintelui. Doar imaturitatea l-a împiedicat să anticipeze că nimeni nu se va lăsa păcălit de declaraţiile sale că Parlamentul l-a suspendat pe Traian Băsescu, nu guvernul, câtă vreme suspendarea a fost securizată de modificările de lege adoptate prin ordonanţe de urgenţă.

  Dacă demiterea preşedintelui eşuează va fi considerat principalul vinovat de un dezastru politic care va costa scump partidul. Pentru că el este cel ce a dat verde suspendării, împotriva avertismentelor unor colegi asupra riscurilor acestei mişcări.

  Nici dacă demiterea va fi încunată de succes, Ponta nu va avea viaţă uşoară. Cei care au cel mai mult de câştigat din scoaterea din joc a lui Băsescu sunt în primul rând Dan Voiculescu şi Crin Antonescu.

  Fie dacă refuză ca PSD să nominalizeze un candidat propriu la prezidenţiale, pentru a nu rupe Uniunea Social Liberală, proiectul politic care îi conferă legitimitate, fie dacă va ceda presiunilor din partid şi îl va nominaliza pe Oprescu, formaţiunea sa riscă să piardă poziţia de prim partid al ţării, care azi pare incontestabilă. Cu Antonescu ca preşedinte interimar, PNL se va bate de la egal cu PSD la prezidenţiale. Iar dacă Antonescu este confirmat ca preşedinte prin votul popular, PNL îi poate chiar învinge la parlamentare.

  Însă cel mai mare risc pentru Ponta, dar şi pentru PSD, vine, se pare, din altă parte. De la originile sale politice. De la cel ce i-a spus ”micul Titulescu”. De la Adrian Năstase.

  Nu sunt puţini cei ce spun că mult discutatul „testament politic” al fostului premier, ce trebuia citit public la Spitalul de Urgenţă, a doua zi după arestare, ar fi mai degrabă un rechizitoriu comprehensiv la adresa foştilor complici şi colegi din partid. O lungă listă de dezvăluiri năucitoare despre infracţiunile comise de tovarăşii săi de guvernare, printre care şi Victoraş Ponta.

  De ce ar da Adrian Năstase o asemenea lovitură partidului şi colegilor săi? Motive sunt cu duiumul. Ca să se răzbune pentru că l-au lăsat să intre la închisoare. Doar pe el! Că nu au făcut suficient pentru a-l scăpa – inclusiv, sau mai ales, să negocieze cu Traian Băsescu. Pentru că i se pare nedrept ca el să fie simbolul corupţiei în această ţară, în condiţiile în care ştie sute de politicieni, funcţionari şi oameni de afaceri care merită aceeaşi distincţie. Pentru că ştie că deşi Băsescu îşi are contribuţia sa, este totuşi ceva adevărat în ce spune. Şi anume că multe dintre dosarele sale penale au fost începute plecând de la denunţurile unor colegi.

  Pentru că nu mai are nimic de pierdut. Pentru că printr-un gest eroic, poate singurul pe care l-a făcut vreodată în interesul ţării, îşi va reabilita numele. Poate pentru că preferă să rămână în isorie ca un bărbat adevărat.

  Explică multe această variantă. Inclusiv de ce Băsescu susţine că momentul condamnării lui Năstase a declanşat criza – pentru că liderii PSD ar fi înţeles că trebuie să-l scoată urgent din închisoare, cu orice preţ, pentru a-l împiedica să pornească avalanşa de dezvăluiri şi singura cale era să-l debarce pe el.

  Şi de ce PSD face în continuare demersuri aparent absurde pentru a-i da satisfacţie, deşi ele irită şi mai tare Comisia Europeană într-un moment critic, înaintea raportului MCV – cum ar fi cererea ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, de anchetare a judecătoarelor care l-au condamnat. Chiar şi de ce Adrian Năstase şi-a retras cererea de întrerupere a pedepsei. El vrea să scape definitiv de pedeapsă, nu să i se întrerupă executarea ei. Să fie, practic, reabilitat.

  Dacă acest scenariu, despre care mulţi pesedişti vorbesc deja deschis, este adevărat avem şi explicaţia urgenţei nemiloase de înlăturare a lui Traian Băsescu de la Cotroceni. Ea ar trebui să deschidă calea graţierii lui Adrian Năstase. Şi poate fi de înţeles de ce preşedintele ales trebuie împiedicat cu orice preţ să se întoarcă în funcţie, indiferent ce spun europenii, americanii, mexicanii sau filipinezii.

  Indiferent cât de mult se afundă România în aceste zile, pentru gaşca penală de la putere este de un milion de ori mai important ca Năstase să nu toarne tot ce ştie despre ei. Şi îi vor promite orice, vor ţine referendumul o lună dacă e nevoie, doar ca să-şi asigure supravieţuirea politică dar şi libertatea.

  Se explică astfel şi de ce nu doar Victor Ponta cât mai ales socrul său, Ilie Sârbu, doi dintre cei care s-au opus vehement, în prima fază, suspendării lui Băsescu au devenit brusc orchestratorii ei. Miza pierderii funcţiei de premier este apă de ploaie faţă de riscul ca posibilele afaceri murdare care îi leagă de Adrian Năstase să iasă la iveală.

  Nu trebuie uitat şi că Ilie Sârbu a fost un apropiat al lui Angelo Miculescu, socrul lui Năstase, fost ministru al Agriculturii în perioada comunistă. Legăturile sale cu Adrian şi Dana Năstase depăşesc cu mult zona politicii. Sunt legături aproape de familie, ceea ce dincolo de simple obligaţii de solidaritate pot presupune şi riscul scoaterii unor schelete din dulap.

  Presiunea în favoarea graţierii lui Năstase poate justifica şi de ce Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a ţinut să o contrabalanseze, cerând ca Antonescu să nu acorde nici o graţiere în perioada interimatului.

  Partea cea mai proastă pentru PSD este că din acest punct de vedere nu au rezolvat mare lucru cu suspendarea lui Băsescu. Antonescu nu este dispus, cel puţin deocamdată, să îl graţieze pe Năstase. De ce? Pentru că şi-ar compromite şansele la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Şi – coşmarul coşmarurilor – s-ar putea să nu o facă nici dacă Băsescu va fi demis. Din acelaşi motiv.

  Cu toate acestea, dacă Băsescu va fi înlăturat, Antonescu ar putea fi, totuşi, convins să revină la sentimente mai bune faţă de mentorul lui Victor Ponta. Poate cu vorba bună, în numele solidarităţii USL-iste, poate cu dosarul său de la Securitate, care tot se iţeşte de vreo câteva zile prin conversaţii purtate la ceas de seară de prietenii săi din PSD.

  Totul depinde însă de soarta referendumului. Demiterea lui Băsescu ar echivala cu păstrarea în continuare sub a lacăt a detaliilor mizerabile din timpul guvernărilor PSD şi cu întoarcerea României la liniştea complice din vremurile idilice în care clanurile mafiote îşi împărţeau banii publici în bună înţelegere.

  Rămânerea lui Băsescu în funcţie, pe de altă parte, ar putea pune capac răbdării lui Adrian Năstase. Însă şi dacă acest lucru nu se întâmplă, iar promisiunile sau ameninţările colegilor săi se dovedesc a fi mai puternice, poate nu ar fi rău ca preşedintele să îl graţieze. Cu o singură condiţie. Să mărturisească procurorilor absolut tot ce ştie despre infracţiunile comise de colegii săi, la care a fost complice sau nu. Şi să accepte să devină martor al acuzării în toate dosarele care se vor deschide. Ce curăţenie ar începe, atunci, în România!

  Nu este exclusă însă şi o a treia posibilitate: testamentul-rechizitoriu al lui Adrian Năstase să apară înainte de referendum, caz în care dezvăluirile sale vor tranşa definitiv rezultatul încercării de demitere a preşedintelui.

  Apreciază

 5. d'Artagnan said

  …nici asta nu pricep:

  Pe vremea dictaturii comuniste mi-am dat seama că o mare parte din dizidenţa contra regimului îşi avea rădăcinile în străinătate. Ţara era ţinută bine în frâu, subţirelele voci care mai murmurau ceva contra erau reduse rapid la tăcere. Consemnul aici era: Linişte totală! Dincolo, peste graniţă, se vorbea cu glas tare. Atât de tare încât se pare că au fost necesare şi mijloace cu rezolvări definitive…Pe scurt, duşmanul dictatorului Ceauşescu erau agenturili străine împreună cu cei care trăiau şi munceau în Occident. Emigranţii noştri erau cei mai vocali adversari împotriva dictaturii.

  Ce este curios în zilele dictaturii băsiste ( folosesc termenul deoarece este deja consacrat!) este că dictatorul pare sprijinit de românii din afara graniţelor, altfel nu se explică de ce Revoluţionarii Bunului Simţ găsesc tot felul de pretexte puerile ca să micşoreze numărul secţiilor de votare din Occident. Nu înţeleg de ce nu lasă posibilitatea cetăţenilor de dinafara graniţei, cei care prin definiţie sunt mai bine informaţi şi au o şi mai mare libertate de exprimare (nefiind sub dictatură) să pună apăsat un „DA” pentru demiterea Satrapului Naţional. Mai ales că este nevoie şi de numărul magic, 50% +1 din electorat.
  .
  Nici asta nu pricep…probabil nici dictaturile nu mai sunt ce-au fost odată.

  P.S.I s-a reproşat lui Băsescu ( parcă era scris şi în motivaţie) că este un tip care a învrăjbit tineri cu bătrâni, bugetari contra lucrători la privat, român contra rus şi pe Porthos contra lui dArtagnan (asta parcă nu era scris în motivaţie…). Dar domnul Preşedinte interimar Antonescu n-ar trebui demis şi înlocuit cu un alt Preşedinte interimar ( apropo, se poate?!) deoarece face diferenţe între cetăţenii români din ţară şi cei de peste hotare? Deoarece le spune celor de aici că cei de afară n-ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus în privinţa guvernării ţării? Că „vina” de a fi ales Preşedinte Băsescu, cel care le-a tăiat pensiile şi salariile, omul tuturor nenorocirilor ţării, este în mare parte a emigranţilor?
  Eterna aruncare de responsabilitate în cârca unui grup de oameni ce au un statut separat de cel al majorităţii.

  Radu Humor, ești amabil…?

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Cum să nu, voinice ?!
   De afară vin în jur de 200.000-250.000 de voturi ( eu înjur mult mai frumos !), așa că nu acolo-i problema !
   Asta nu înseamnă că n-a fost 🙄
   Cînd se vota iepurește, sub atenta supraveghere a lui Baconschi…
   Probabil doar pe Biblie !
   P.S. Cât despre Turturică ăsta, pare că vrea să demonstreze cu orice preț, că „fiecare pasăre pre limba ei piere” .

   Caraghios personaj v-ați ales să apărați !
   Cred că Dumas v-ar omorî cu pana lui :mrgreen:
   Că a voastră e doar de inspirație, deși se vede că v-ați luat-o-n cap și-o s-o mai luați !

   Apreciază

   • Radu Humor said

    M-a bucurat faptul că a câștigat Dinamo Super Cupa României !
    Nu reușesc nici cum să lămuresc pe cei în drept ( doctori în fotbal 😉 ) să schimbe această caraghioasă denumire comunistă !
    Mi-au zis că o fac doar după ce Președinte al României va fi Cineva care n-a fost comunist !
    De la 1 august nu mai au nici un motiv să n-o facă, nici voi să vă faceți de râs pentru câțiva talanți 🙄

    P.S. N-am să-l iert niciodată pe Goe că a refuzat să comenteze Europenele de fotbal,
    domeniu în care chiar se pricepe și-mi vine să-i adaug reverența de Domn, dar s-a băgat să joace și el în acest meci al trădării naționale pe care-l joacă nu neaparat în deplasare, dar complet deplasat Traian Băsescuuuhuuuu !

    Apreciază

 6. OZN said

  Stefan Vlaston: Victor Ponta a luat-o pe aratura… rau de tot

  Halucinanta iesirea lui Victor Ponta de vineri seara, la Antena 3. Greu de crezut ca un om cultivat, cu doctorat, chiar plagiat, se poate cobori la un nivel al limbajului demn de o mahala a Ferentariului.

  „Acest nemernic care este Basescu isi joaca la referendum viata si libertatea. Va ajunge in fata instantei pentru lucruri grave”.

  „Basescu nu are rusine si onoare, are doar dorinta de a nu ajunge in fata justitiei. Cei de la Bruxelles au fost grosolan dezinformati. Presedintele Barosso mi-a ridicat 11 probleme, eu le-am transmis astazi raspunsurile”.

  „Acest nemernic care este Basescu, ca atat am inghitit de la acest individ, santaj, imi asculta telefoanele”.

  Cu alta ocazie, Ponta a declarat ca Macovei este „isterica, isi denigreaza tara”.

  Dincolo de violenta limbajului care nu are ce cauta la un nivel de premier al unei tari europene, reapare acuzatia ca Basescu, Macovei si altii ii dezinformeaza pe cei de la Bruxelles.

  Adica, Barroso si ceilalti sunt neajutorati, n-au alte surse de informatii, n-au ambasade la Bucuresti, stau si se uita la ce spun Basescu si Macovei. O grava jignire adusa acestora. Daca ar fi doar pentru uz intern, as intelege, dar in lumea comunicatiilor electronice toate aceste discursuri se trimit automat la toate institutiile UE.

  Traian Basescu este acum presedinte suspendat. Nu are nicio putere, alta decat a incerca sa-i convinga pe cetatenii Romaniei de dreptatea sa. Atunci, unde-i setea de putere? Ce influenta mai are in politica romaneasca, ce-ar fi trebuit sa faca, sa se ascunda in padure? Sa renunte la referendum?

  Mai zice Victor Ponta:
  „Daca nu vor veni noua milioane de romani la referendum vom intra intr-o batalie juridica. Comisia de la Venetia a recomandat sa nu exista prag pentru referendum. Nu am angajat promisiunea la Bruxelles ca va fi prag la referendum.”

  Adica, promisiunea ca va fi respectata decizia CCR in privinta pragului de jumatate plus unu, din numarul alegatorilor, a fost abureala, sa-l pacaleasca pe Barroso. Victor Ponta nu da doi bani pe decizia CCR, nu are de gand s-o respecte, va intra in batalie juridica.

  A raspuns si la cele 11 cerinte ale lui Barroso, probabil in zeflemea, la misto. Cumulat cu declaratiile lui Antonescu, care spune ca legile se fac in Romania, nu in alta parte, se pare ca cei doi si-au propus sa infrunte Comisia Europeana si fruntasii de la Bruxelles.

  Abia acum avem o mare problema.

  Barroso si ceilalti s-au fript deja cu Grecia si Ungaria. Asa ca sufla si in Ponta si Antonescu. Au recunoscut destul de usor gravele derapaje de la democratia si valorile europene ale celor doi. Si n-au de gand sa le tolereze. Au si armele necesare? Multe:

  * Suspendarea Romaniei de la luarea deciziilor in UE, acum cand se stabileste bugetul perioadei urmatoare si proiectele importante la care Romania sa dori sa beneficieze de bani europeni

  * Eliminarea Romaniei din proiectele comune europene

  * Cel mai grav, oprirea accesului la bani ieftini pentru finantarea deficitului, platirea dobanzilor si ratelor scadente, a pensiilor si salariilor. Romania imprumuta anul acesta peste 16 miliarde de euro, in acest scop

  * Decredibilizarea masiva in ochii partenerilor nostri europeni, care stiu sa vada derapajele grave de la procesele democratice.

  * Se pierde intrarea Romaniei in spatiul Schengen

  * Putem fi loviti de restrictionarea accesului cetatenilor romani la locuri de munca din UE.

  Si toate acestea se vor pierde pentru ca Ponta si Antonescu au intrat in criza si fibrilatii. Vor puterea deplina cu orice pret. Vor sa-l bage in puscarie pe Basescu si nu mai au rabdare doi ani, pana in 2014, cand acestuia ii inceteaza mandatul. Nu, ei vor acum. Chiar daca acest lucru ar costa poporul roman cam tot ce a construit si obtinut ca statut in UE.

  Nu le pasa daca ajungem in situatia Greciei. Si mizeaza pe oamenii simpli, care nu inteleg ca nu Basescu le-a luat banii, ci catastrofala guvernare Tariceanu urmata de o criza economica mondiala teribila. Pe acestia vor sa-i imbrobodeasca Ponta si Antonescu.

  Ce nu inteleg cei doi: Ca fara banii ieftini europeni nu mai au de unde plati pensii si salarii. Si vor fi alergati pe strazi exact de cetatenii simpli pe care acum ii aburesc. Care vor astepta rasplata atitudinii si votului lor.

  Iar oficialii de la UE vor face tot ce le sta in putinta sa-i puna la stalpul infamiei. Cu concursul presei internationale, romanesti, a elitelor intelectuale si a oamenilor cinstiti care stiu sa judece cine are dreptate.

  Grav este ca pot ajunge in conducerea statelor oameni cu grave tulburari de comportament. Bine ca nu au acces la butoane nucleare. Oameni care-si pierd busola, sub greutatea puterii cazute pe unii nepregatiti filosofic.

  Doamne fereste, sunt atatea cazuri, de la Hitler la Stalin, la Pol Pot, Gaddafi si atatia altii, care au capotat in procesul guvernarii, cu sacrificii inclusiv umane, pentru popoarele respective.

  Am trait sa facem si experienta aceasta nenorocita, care nu se stie cum se va termina.

  Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania

  Apreciază

 7. Radu Humor said

  Daca Stefanita vlaston asta ar avea ceva mai mult[ minte ;i mai putin tupeu ar observa c[ toate revendicarile lui Barosso sunt exprimate intr-o curata limba romana, chiar cu ceva aschii prin ea, asa ca varianta cu propria sesisare a Comisiei europene, face buff! odat[ cu minciunile puiului de d(r)ac stefanita a vlatonului !
  Un cunoscut prestator la buduoarul cotrocenist !

  Apreciază

 8. Radu Humor said

  „Cel mai grav, oprirea accesului la bani ieftini pentru finantarea deficitului, platirea dobanzilor si ratelor scadente, a pensiilor si salariilor. ”

  Cel mai grav sta stefanita cu tinerea de minte!
  Citi bani ieftini a tras Basescu si ai lui din 2007 pina acum ?! Dar nu pentru pusculita de partid !

  Apreciază

 9. Matei said

  Ce vrea, de fapt, România?
  Autor: Sebastian Lăzăroiu
  M-am întrebat de multe ori în ultimele zile în ce direcţie vor Ponta şi Antonescu să îndrepte România.

  Văd că UE le miroase urât. Răspunsurile pline de ţâfnă ale celor doi adresate oficialilor europeni, care au lăsat la o parte orice urmă de diplomaţie, te pun pe gânduri. Şi cred că şi cei de la Bruxelles au început să-şi pună întrebări. Ce vrea, de fapt, România?
  Pentru că, din păcate, pentru partenerii noştri europeni nu există atât de mult Ponta şi Antonescu, doi oameni până la urmă, vremelnic în funcţie. Există instituţii şi există un stat membru numit România. Un stat membru care înainte de aderare şi-a luat nişte angajamente, a semnat nişte tratate.
  Sigur, noi aici în ţară vedem un puşti care îi răspunde obraznic lui Merkel, un bătrânel depăşit de situaţie care se recomandă ministru de externe şi minte sforăitor-filosofic , un chiulangiu autoproclamat preşedinte al României care reînvie naţionalismul de tip Miloşevici şi Hugo Chavez.
  Dar ei, şefii de stat şi de guvern, oficialii europeni, presa străină, nu văd acelaşi lucru. Văd o ţară numită România care refuză să se mai conformeze criteriilor democratice, care respinge valorile clubului european. Văd instituţii decapitate în câteva zile prin trucuri legislative. Văd o justiţie timorată de declaraţiile agresive ale unor politicieni.
  Sigur, din punct de vedere politic, nume precum Corlăţean, Ponta, Antonescu, Marga nu vor mai însemna nimic în scurt timp. Iar istoria îi va consemna probabil chiar mai rău, pentru că istoria nu e niciodată indiferentă cu liderii. Dar aţi văzut multe titluri în presa din afară care să conţină nume precum Ponta, Antonescu, Marga? Eu, nu prea. Am văzut însă multe titluri de articole negative la adresa situaţiei actuale care conţin cuvinte precum „România”, „români”.
  Pentru mine, însă, ca român, sunt relevante numele acestor conducători. Şi aştept de la ei să îmi spună care e alternativa. Ei îmi spun că Europa nu le poate transmite ce să facă. Îmi spun că nu primesc lecţii de la Barroso şi Merkel. Îmi spun, în definitiv, că suntem stat suveran şi independent.
  Pot să înţeleg această viziune, chiar dacă nu sunt de acord cu ea. Dar aştept în continuare ca Marga, Ponta şi Antonescu să ne spună un lucru simplu: încotro? Acolo, în clubul european, nu vă mai place. Atunci unde vă place? Nu primiţi lecţii şi avertismente de la Barroso si Merkel? Sunt cumva alţi lideri puternici la avertismentele cărora aţi fi mai sensibili? Ce ziceţi, domnule Marga? Suntem stat suveran şi independent. De acord. Şi totuşi care sunt aliaţii noştri? Cu cine ne ajutăm în caz de nevoie? De unde ne finanţăm deficitul?
  Aceste răspunsuri lipsesc. Ceea ce înseamnă că România acum este o ţară bulversată. Europa poate fi concesivă. Germania, Franţa, Marea Britanie, chiar Statele Unite, pot pricepe că România are acum nişte conducători confuzi, imaturi, speriaţi de consecinţele gesturilor lor. Ei sunt dispuşi să ne dea un răgaz. Până pe 29 iulie 2012. Când aşteaptă răspunsul românilor. Nu prea au înţeles ce vor Ponta şi Antonescu. Dar, în definitiv, vor să înţeleagă ce vor românii.
  Aştept în continuare ca Marga, Ponta şi Antonescu să ne spună un lucru simplu: încotro? Acolo, în clubul european, nu vă mai place.

  Apreciază

 10. Radu Humor said

  Acolo, în clubul european, nu vă mai place. Atunci unde vă place? Nu primiţi lecţii şi avertismente de la Barroso si Merkel?

  Sunt unii care au în ei genă de slugi, dar se străduiesc să pară decidenți, ba mai mult formatori de opinie. 😆
  După alde Turcan, Avramescu, Lăzăroiu, Funeriu nu se pot lua decât eventual cârduri de rațe sau de gâște, ca după neisprăvitul de Boc !
  A ! Și Traian Băsescu care trebuie să le mulțumească în felul lui, dacă nu a și făcut-o ! pentru fundătura în care l-au băgat :mrgreen:
  Indivizii ăștia nu pot pricepe că se poate negocia și în picioare, adică stand drepți, nu Dreeepti !!!, cum s-a învățat basescu să negocieze pe sub masă și cu prohabul deschis. Nu, nu al lui, ci al Licuriciului 😳
  Asta poate servi servilului, umilului, trădătorului, dar în nici un caz Poporului !

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Cum le zici tu, bibicule, mai rar cineva…

   Apreciază

  • Tildalix said

   In realitate, jmekeria – daca a fost vreuna – tocmai in asta va fi constat: ca presedintele TB, ce se pregateste sa candideze ca independent, a nu se uita, sa-si intareasca imaginea de barbat de stat impartial, pe care nu-l mai intereseaza disputele dintre partidele de pe valu conjuctural, ci exclusiv interesul national in vreme de crizoi economic mondial, dar si – mai ales – de criza sistemica, la noi la mal, in care ori se va face modernizarea aia pe care o clameaza toata lumea ca la carnaval, dar nimeni n-o vrea pe pielea sa, ci pe-a altora, normal, ori se-alege puradicu, halal…

   Antonescu… ? Voi nu realizati ca ista si-a trait traiu, si-a papat malaiu…? Sigur, vazand ca n-aveti cu cine sa-l combateti pe Pirat, ati fi inclinati sa pariati chiar si pe caii verzi de pe pereti, dar nici chiar asa, mey, baieti… : s-ajungeti sa va puneti sperantele intr-un batrinel de 50 de anisori, iar voi, in jurul sau, ca niste puisori, uitandu-va speriati la gaia lustrabila din nori…

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    @Tildalix – Imi pareti o figura cunoscuta. Dupa slova, dupa port. N-am inteles ce-ati vrut sa spuneti dar suna apoteotic. Sau apocalitic, nu-mi dau seama.

    Apreciază

 11. stely said

  http://exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   O „stire” care se vrea de senzatie dar care este cusuta cu prea multa ata alba ca sa fie credibila. Nu cred ca Ponta este acel gen de asasin (desi teoretic n-ar fi toalmente imposibil sa fie). Felul si contextul in care apare si este reluata aceasta „stire” nu-l poate servi decat pe Ponta insusi, ajutandu-l sa decredibilizeze in corpore, ca fiind aberante, fanteziste, mârsave, toate acuzatiile pe care i le aduc „infamii” lui Basescu, capabili sa acuze fara dovezi pe oricine le-ar sta in cale, de plagiat, de lovitura de stat si iata, si de crima, daca este nevoie. Excesul de zel poate fi uneori mai daunator decat statul degeaba.

   Apreciază

 12. stely said

  Nu spun ca „stirea” este credibila ,dar cred ca dosarul cu nr.117 /2002 exista .Cineva a stiut de existenta lui si l-a scos la iveala. De fapt stirea a circulat mult timp pe fb ,dar aunci n-am luat-o nici eu in seama . Am citit-o pe blogul cu pricina mult mai tirziu ,iar azi cind am citit postarea mi-am adus aminte de ea ,mai ales ca am corelat-o cu ceea ce s-a intimplat saptamina trecuta, privitor la cei trei procurori care manipulau dosare clasate din cadrul DGIPI ,santajind pe cine trebuia , cu scopul dublu de a-si infiltra oameni in guvern si de a pune mâna pe fctiile de procuror general si de sef la DNA . Prin urmare mi-am pus si eu intrebarea ,ca multi altii :ce se petrece cu Victor Ponta ,care iata ,actioneaza intr-o devalmasie totala ,gata sa prabuseaca totul in jur , mizind pe o singura carte :demiterea presedintelui ? Nu cred ca a fost atit de cretin incit sa nu mai astepte citeva luni pina la alegerile parlamentare ,care ar fi adus fara eforturi prea mari victoria USL-ului . Singur ati spus cindva ca ,odata ajuns la guvernare,Victor Ponta si USL ,vor cistiga alegerile viitoare ,numai stind „cuminti in rafturi „. Si, ce s-a intimplat intr-un timp atit de scurt ,incit sa mearga orbeste din greseala in greseala ? „Testamentul „lui Nastase ar fi o cauza ,dar daca nu-l vizeaza direct nu este indeajuns ca sa treaca la fapte de o asemenea gravitate si atit de repede.
  P.S. Mai cred ca ,atita vreme cit „stirea ” a circulat de mult si nimeni din cadrul USL nu s-a scandalizat pina acum ,nu-si va face efectul de decredibilizare a lui Traian Basecu . Este incoltit de UE careia trebuie sa- i raspunda privitor la faptele grave ,incit nu mai poate sa faca fata si altor „stiri „la fel de grave. .Pina la referendum va fi facut prastie .

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Foarte interesantă apariția asta în capot și șlapi, în mână cu un sucitor ( de convingeri și intenții de vot ), gata cu toată făptura ei de 110 kile (dacă n-o mai fi luat ceva între timp, că de dat jos… nici măcar chiloții nu și-i mai dă, că se joacă nepoții de-a parașutiști!) să apere epava prezidențială 😉 Cu prețul reputației ei de țiitoare a tuturor regimurilor, începând(o!) cu cel ceaușist !
   În schimb nici prin gând nu-i trece să țină un regim de slăbire ceva, așa cum a sfătuit-o chiar titanul din Corabia, care presimțea că din cauza ei se va duce/da și el la fund 😉
   – Bunica Steliana ne putem juca cu sânii matale ?!
   – Sigur că da dragilor , numai să nu ieșiți în stradă sa vă calce vreo mașină, cât timp stau eu călare pe situația de la Referendum 😉 🙄

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Iata o argumentare perfecta pentru necesitatea demiterii presedintelui Traian Basescu. Acum, gratie lui Radu Humor, este clar ca Traian Basescu a incalcat Constitutia. Aho-aho…

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   Impresia mea (si dati-mi voie sa am impresii cu conditia sa ramana intre noi) este ca Ponta si Crin sunt simple instrumente, victime aproape inocente ale celor care i-au ales, cu foarte mare atentie, pentru a-i trimite la inaintare, cât si victime ale propriei naivitati si lacomii. In aceasta postura ar fi impropriu sa spunem ca actiunile „lor” ar fi greseli nefortate. Cei care au facut „greselie” sunt mânuitorii lor, iar acestia, in fapt, n-au gresit, in sensul strategic al termenului „a gresi”. Pur si simplu n-au avut de ales intre prea multe variante. Existau practic doua alternative: sa dea curs disperarii care-i indemna sa faca totul, de indata, cu orice riscuri, cu orice pret si cu orice daune colaterale, sau sa opteze pentru asteptare, resemnare si blazate. Au ales asadar singura varianta care le da oarecare sanse sa scape. Aceasta manevra disperata, care cu niciun chip nu putea fi amanata pana dupa alegerile parlamentare, este practic singurul lucru pe care-l puteau incerca in mod activ. Victoria in acest razboi fulger, cu martori, (se spera pe prezenta a cel putin 9 milioane de martori) este dincolo debarcarea bietului Basescu, eliminarea acestuia fiind doar o etapa simbolica. Cat priveste „personal” uneltele Ponta si Crin, mai mare jalea. Daca ei ar fi avut o buna irigare cu sânge a creierului si a altor organe, incat sa fie in stare sa se decupleze nitel de „promotorii” lor ar fi stat intr-adevar „in raftul lor” pana in toamna, castigad totul. Doua nulitati care castiga prin „cumintzenie”. Se vede treaba ca contactul era prea strâns, creierele prea mici si disperarea prea mare pentru a fi posibila si cea mai mica decuplare.

   Din punctul meu de vedere criza actuala (de pe fondul loviturii de stat) nu este de natura politica ci de natura sociala. Daca se va dovedi ca 9 miloane de concetateni se vor arata dispusi sa valideze mascarada si metodele prin care a fost instrumentata, asta va fi un semn clar ca societatea romaneasca se recunoaste statistic in Pontaşcrin votandu-i ca fiind de-ai nostri, din popor, oameni care procedeaza acolo unde sunt, asa cum procedeaza fiecare roman acolo unde se afla el. Nu ma refer aici la nucleul dur al celor grei (de cap) care au la baza credinta mistica si sincera ca Basescu este izvorul raului, ca oricine ar fi mai bun in locul lui si ca aceasta credinta organica ii indreptateste sa-si suspende judecata, lundu-si dispensa de la propria constinta sa minta, sa fractureze logica, sa faca orice fel de propaganda, sa atace, sa muste, sa devieze de la subiect, sa injure, sa insulte. Acestia nu sunt, totusi atat de multi. Exista insa multi care, in pofida propagandei desantate (de tip „Antene”) stiu cum sta treaba, dar care sunt dispusi sa le acorde lui Ponta si Crin statutul de „romani ca si noi” pe care nu-i putem lasa la greu. Toti mai ciupim un spor, o scutire, o pensie, un concediu medical, un doctorat, ne mai intelegem, ca oameni suntem. Basescu, Macovei, Daniel Morar, MRU… astia nu sunt oameni, sau in tot cazul nu sunt si ei ca tot romanul, ca mine si ca tine. Sunt absurzi. Au ajuns ei sa-l bage la bulau pe ditamai Nastase (cel mai bun prim-ministru al nostru de la Burebisa incoace). Atunci cum mai pot spera sa am si eu un trai tihnit ca bugetar, o pensie aranjata nitel, un al 13-lea salariu cu noroc, etc? Cointeresati in timp, in mod vinovat si premeditat de catre politicieni, acesti cetateni sunt gata sa le dea liber marilor infractori sa-si faca treaba sperand ca li se va ingadui si lor sa traiasca in acord cu traditia stramoseasca, romaneasca: esti om cu mine, sunt om cu tine. Sa moara dusmanii nostrii. Ce democratie? Ce reguli? Ce Europa? Ce lege? Mofturi. Jos Basescu. Sus baieti buni si cu buca care dau si la popor. Ei bine aceasta categorie de oameni cat de cat limpezi la cap vor decide in buna cunostiinta de cauza (NU DIN CAUZA ANTENELOR) daca ii accepta, integral si neconditionat, pe Ponta, Crin, pe cei din spatele lor si pe ai lor, cu speranta ca vor avea si ei un gheseft, plus sentimentul de racorire in contra lui Basescu care le-a taiat. Una, alta. Ei bine categoria asta, populata cu fel de fel de lume (te-ai mira ce exemplare se incadreaza aici) va decide la referendum. Astept cu mare nerabdare sa vad cum stam. Totul depinde acum de ce va decide cetateanul lucid si un pic perfid sa imparta dreptatea. Sunt si eu curios sa vad cati anume sunt din acestia, in natie. Mai vorbim pe urma.

   Apreciază

 13. kibby said

  „anti-basistii” sint fie prosti fie naimitzi adica tot prosti.
  unde sa fie Iaru si alti preocupati de „insultarea inteligentei mele”?

  sictir retardatilor!!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Kibby – Din ne/fericire poporul nu umba cu (b)Arca, altminteri mesajele d-voastra ar avea darul sa-l enerveze si sa-l ambitioneze mondial. Iar cineva care e si nervos si ambitios in acelasi timp nu poate sa faca decat gafe grele in public. Daca publicul e mondial pica si mai prost. Pana la urma, asadar, faptul ca poporul nu umbla cu (b)Arca (dar nici cu Biruinta) e mai degraba de bine decat de rau. Pentru unii. Nu pentru altii. Asa ca da, simtiti-va ca acasa si nu va suparati daca mai lipsesc din cand in cand. Sunt in Vizita. La Ionel.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: