(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Despre referendum: câteva întrebări

Posted by Arca lui Goe pe iulie 18, 2012

Prea-cinstit cititor unic al textelor postate pe Arca lui Goe, te rog sa ma ierti pentru modul barbar in care imi scriu teza de doctorat in blogosfera, plagiind la greu metoda patentatå de catre d-l Victor Goe Ponta: copy-paste. Dar, vin si intreb:  Este oare vina mea ca exista altii mai iuti care mi-au furat ideile din cap inainte de a le exprima eu personal intr-o maniera originala si eleganta? Nu. Un NU hotarat. Asa am vrut sa zic si eu. Daca o sa apuc sa produc originalitate alta data, bine. Daca NU, NU. Da? Pot renunta oricand fara probleme la titlul de doctor. Deocamdata insa cred ca ar fi oportun sa ne auto-adresam (tu si cu mine, prea-cinstit cititor unic, naufragiat pe Arca) niste intrebari pe care, intamplator (sau NU), le-a formulat destul de clar unul cu mult mai multe sinapse decat muzeograful dimpreuna cu toata familia lui politica la un loc.

Despre referendum: câteva întrebări – de Dragos Paul Aligica 

Cele ce urmează sunt doar niste note urmate de cateva intrebari: niste marginalii la evenimentele curente legate de lovitura de stat si referendum. In niciun caz nu se vor un indemn la a participa sau nu la referendum si atat mai putin un indemn la a vota intr-un anumit fel.

Sa incepem cu descrierea situatiei:

· O grupare de politicieni a caror mentaliate a fost impecabil definita de Ion Cristoiu ca a unor  „derbedei, huligani si cutitari”, intra cu picioarele in statul de drept, rastoarna ordinea constitutionala si institutionala si pune in miscare o serie de evolutii care ar trebui sa culmineze cu un referendum.

· Un referendum a carui geneza este atat de dubioasa incat toata lumea civilizata a reactionat cu o duritate fara precedent,calificand evenimentele ce ar urma sa fie consfiintite de catre acesta ca fiind de domeniul puciurilor parlamentare si a loviturilor de stat.

· Nimeni nu poate sa spuna clar care este acea fapta grava anti-consititutionala comisa de Presedinte. Cu dorinta sincera de a afla care este fapta, intrebam in stanga si dreapta de mai bine de o saptamana. Imposibil sa intelegi. Intelegi doar ca lumea are probleme de varii feluri cu Presedintele: (a) politice; (b) personale si (c) psihiatrice. Dar grava problema (d) constitutionala, nu e in stare sa o articuleze nimeni. Niste balmajeli cu democratia, vointa populara, poporul suveran, sondaje de opinie: Asta e tot ce poti obtine.

· Ca si cand toate cele de mai sus nu ajungeau, desi mai sunt doar doua saptamani pana la referendum, nici acum nu se stie cu certititudine care va fi cadrul legal si procedural dupa care se va desfasura acesta. Totul pare sub semnul arbitrarului Puterii.

· Bataie de joc mai mare nu se putea. Cele de mai sus dejau situau toata povestea in cheia unei farse politice. Faptul ca un referendum pretins major nu are nici acum fixate regulile jocului, transforma totul intr-o sfidare nationala. O bataie de joc la adresa cetatenilor si comuntatii democratiilor civilizatiei Occidentale din care Romania pretinde ca face parte. Numai in Africa se mai intampla asa ceva. Fie si numai pentru acest lucru, circoteca politica montata romanilor de parlamentul lor merita tot dispretul .

Acestea fiind notate, ca cetatean obisnuit nu poti sa nu te intrebi: De ce sa participi la acest circ politic? Cat de stupid pot sa te considere coreografii acestei farse politice dansante ca sa fie convinsi ca o sa-i iei in serios? Ca ce chestie sa legitimezi toata aceasta bataie de joc nationala si planetrara cu prezenta si expresia vointei tale politice?

Sunt intrebari legitime? Sunt. Plac sau nu, sunt legitime.

UN SCENARIU IPOTETIC

Sa presupunem de dragul argumentului, ca referendumul va fi organizat corect, conform legii validate de Curtea Constitutionala etc. etc. etc.

Sa presupunem de dragul argumentului ca nu a existat niciun puci parlamentar, ca Puterea va inceta sa mai manipuleze regulile si ca nu va incerca sa fraudeze. Sa ne concentram pe aceast scenariu ipotetic. Trei observatii:

1. 1. Sa retinem inainte de orice esentialul: In fata poporului nu este adus T. Basescu. In fata poporului este adusa o propunere facuta de Parlament catre Popor. T. Basescu a venit in fata Poporului la alegerile din 2009. Acum Poporul e chemat sa se pronunte cu privire la altceva: „Crede el, Poporul, ca decizia Parlamentului privindu-l pe Presedinte trebuie validata sau nu?”. Atat. Basescu este personaj secundar.

Toata povestea este deci despre Parlament si o decizie a acestuia. O decizie pe care Parlamentul o aduce in fata Poporului. „Poporule, zice Parlamentul, o situatie exceptional de grava s-a produs, o abatere constitutionala grava a Presedintelui. Noi am zis ca gata, il suspendam.

Dar zi dumneata, nu-i asa ca avem dreptate si trebuie suspendat samd?”

Deci aici nu este o situatie electorala normala, este altceva. Cine crede ca se afla intr-un scenariu electoral clasic, e parasutat din alt film. Daca este consilier al lui T. Basescu zilele astea, are o problema. Si T. Basescu odata cu el.

Deci nu este vorba o situatie electorala normala. De asta si regula care cere un cvorum si anumite conditii de participare. E o situatie grava, exceptionala, cu implicatii constitutionale si politice majore.

Nu merge ca ne adunam 3 romani, 2 votam DA si gata, decidem pentru restul. O situatie exceptionala cere sa fie indeplinite anumite conditii de cvorum. Conditia actuala e chiar blanda (cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente). Scoala de gandire numita „economie constitutionala” dezvoltata de laureatul premiului Nobel in economie, James Buchanan, vorbeste de mecanisme cum ar fi „super-majoritatile”, numere de peste 66% sau chiar 80%.

Logica e evidenta oricui nu abuzeaza de beneficiile televiziunii moderne: Daca n-ar fi asa, parlamentarii nostri veseli ar organiza din trei in trei luni puciuri parlamentare si apoi le-ar legitima prin referendumuri cu familiile si apropiatii (5 sectii de vot in toata tara), in functie de cum merg sau nu merg negocierile de impartire a contractelor in parlament si in functie de cum o grupare sau alta ajunge la fraiele puterii.

2. 2. Conform celor de mai sus, e important sa retinem ca in toata aceasta poveste nu este vorba despre legitimitatea sau validarea lui T.Basescu. Este vorba despre despre legitimitatea sau validarea Parlamentului (pucist, in cazul de fata). Mai precis a deciziei parlamentare.

Mai departe, este vorba despre statul de drept si mecanismele sale la lucru.

Politic si procedural vorbind, Parlamentul este chemat sa dovedeasca ceva Poporului: Ca Presedintele merita pedeapsa ceruta. Daca reuseste sa convinga, bine. Daca nu, nu. Cand respecti astfel de proceduri preemptive si asiguratorii se numeste stat de drept. Asta este diferenta intre democratia liberala occidentala si alte sisteme.

Altfel spus, si mai simplu: Parlamentul trebuie sa convinga Poporul ca gravitatea faptelor este atat de mare, ca peste 9 milioane de romani vor fi atat de indignati si agitati ca vor lasa tot, masa, casa, televizor, concediu in Grecia, iesind la vot sa-si exprime pozitia. Daca nu ies, testul gravitatii in ochii Poporului nu este trecut. Punct. Indiferent de cum arata distributia voturilor exprimate. Fara cvorum rezultatul final este delegitimarea deciziei Parlamentului si prin implicatie, a Parlamentului, in ansamblu.

Sa repetam: daca Parlamentul nu scoate numarul de cetateni consitutional-necesar la vot, e problema sa, nu este a Presedintelui. Legitimitatea lor e in joc, pe prima linie. A Presedintelui este doar in secundar, pe linia a doua, in momentul in care cvorumul este indeplinit. Daca nu este, nu e problema lui.

3. 3. In lumina celor de mai inainte, concluzia este clara: Chiar daca presupunem de dragul argumentului, ca referendumul va fi organizat corect, ca nu se bazeaza pe si urmeaza sa legitimeze un puci parlamentar, tot nu este clar de ce o persoana care considera ca tot tambalaul nu este justificat, ar trebui sa raspunda neaparat chemarii la referendum.

Prima reactie, naturala este sa ridici din umeri si sa-ti vezi de treaba. Daca Parlamentul nu are altceva mai bun de facut decat sa organizeze consultari referendare aiurea, cand ii dicteaza interesele de clan, e treaba lui. Ca cetatean al unei tari libere, nu ai nici cea mai mica obligatie sa participi.

Intrebare: Este deplasata o astfel de atitudine? Daca da. Pe ce temei?

 A TREIA INTERPRETARE – CEA MAI DURA

Daca totusi nu uiti de modul in care s-a ajuns la refrendum si daca te intereseaza cu adevarat starea politica reala a natiunii, atunci ajungi la bateria de argumente prezentate de Mirel Axinte pe Blogary. Vezi aici.

Cititi tot textul. Merita. Citez doar cateva paragrafe:

„La cît au investit oamenii ăștia în această lovitură de stat, la cum au tratat Constituția, regulile democrației, Uniunea Europeană, pe Angela Merkel, liderii europeni, la cum au tratat instituțiile statului român și legile, la cît au riscat, credeți că sînt dispuși să piardă totul la referendum? Vi se pare USL-ul … dispus să stea să aștepte să piardă totul în urma unui scrutin organizat corect, după reguli? Asta după ce au ajuns la referendum trecînd peste Constituție, peste legi, peste regulile democrației și peste cererile Uniunii Europene? Știu că oile placide se înnebunesc după calcule electorale, dar credeți că va lua cineva în considerare calculele electorale ale oilor placide?

Pînă acum aveați o scuză. Puteați spune: Nu cred! Așa ceva nu se va întîmpla! Nu vor merge așa de departe! Ei bine, i-ați văzut zilele astea. Vreți să vi se deseneze? Sîntem în plină lovitură de stat. Iar cine nu înțelege asta este, iertată să-mi fie franchețea, absolut imbecil.

Mai țineți minte, atunci cînd citeați despre cum au luat puterea comuniștii, naziștii sau fasciștii, în Rusia, Germania, Italia, România, Cehoslovacia, Polonia, Ungaria, Argentina, Venezuela, China, Cuba, Coreea sau Vietnam, cum vă enervau orbirea și naivitatea ”băieților buni”? Băieți buni care, placizi și anesteziați, au așteptat miracolul pînă în ultima secundă, pînă în fața plutonului de execuție condus de Che Guevara sau în lagărul condus de oamenii lui Nicolschi (sau cum dracu îl chema – nu rețin nume și date, nu țin minte nici măcar unde a murit Maniu). Au sperat că e un vis urît, că va interveni cineva, că așa ceva nu se poate, că și comuniștii, naziștii și fasciștii sînt tot oameni, că rațiunea va învinge, că trebuie să ne bazăm pe buna credință a acestora.

Însă toți aceștia au o scuză: nu mai văzuseră așa ceva. Mai țineți minte cum țărăniștii și liberalii au mers la alegerile din 1946 ca oile la tăiere? Sau Tămădăul? Mai țineți minte bîlbîielile, prostia nesfîrșită, naivitățile năucitoare și orbirea incredibilă a liderilor germani și ruși înainte de preluarea puterii în Rusia anului 1917 și Germania anului 1933 de către comuniști și naziști? Pe toți aceștia îi leagă același
lucru: incredulitatea. Pînă în ultima secundă nu au crezut că așa ceva li se poate întîmpla tocmai lor. Și tocmai lor li s-a întîmplat. Și noi știm asta. Noi nu avem nicio scuză.”

Intrebare: Are Mirel Axinte dreptate sau nu? Si daca da, ce implicatii are asta pentru noi toti?

Cuvinte cheie: USLpucilovitura de statVictor Pontademisiereferendum

REVELATIE :

Ca rezultat al celor întâmplate în ultimile zile, am ajuns la concluzia că numai Monarhia mai salvează România. Cioabă, Măria-Ta, unde ești?

64 răspunsuri sa “Despre referendum: câteva întrebări”

 1. neamtu tiganu said

  nea goe nu credeam ca poti fi in halu asta de idiot!
  Ultima data cind am mai fost pe aici ti-am urat sa sugi pula, imi mentin urarea!
  Numai bine, sanatate la neamuri!

  Apreciază

 2. sa ma explic, de ce suge pula domnu goe?
  1. acum citeva saptamini au avut loc alegeri locale. Se pare ca poporu si-a dorit o schimbare si a votat contra unora, pt. altii. Pe baza asta s-a schimbat guvernu.
  2. alti au luat puterea, da nu a fost f. clar daca poporu vrea sa-i dea chilotii jos doar doamnei Udrea sau poate vrea sa dea de pamint chiar si cu javra ordinara
  3. acesti altii s-au hotarit, un pic neortodox, sa-ntrebe poporu daca il mai vrea pa marele cirmaci la prova.
  4. deci se face un referendum, cea mai democratica forma de a lua o decizie. Maria sa poporu trebe sa hotarasca.
  5. unde pula mea e dictatura? Nea goe ii poti suge pula cacatului de Axinte, ca e democratie,
  6. deci unde e problema? Repet, f. rar, se organizeaza un R E F E R E N D U M, asta face parte din democratie, nu vreau sa amintesc de Elvetia.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Neamtu Tiganu – a) Sunteti cu ea in gura. Inca de data trecuta. Va tot chinuiti sa o scoateti si nu va iese. Poate de aceea sunteti asa nervos.

   b) Nu e treaba mea sa va explic cum functioneaza democratia. Ce n-ati apucat sa invatati pana acum n-o sa mai invatati nici de acum incolo.

   c) A mai fost un Referendum (parte din democratie) care a fost ignorat. Cel de acum n-ar fi avut obiect daca cel deja efectuat, degeaba, ar fi fost pus in practica.

   d) Tocmai ii spuneam lui Radu Humor ca e singurul care sufera din dragoste pe Arca lui Goe. Am impresia ca ati iesit la lumina numai ca sa nu-l lasati singur. Tare mi-e teama insa ca o sa plecati asa cum ati venit, cu ea-n gura si cu coada intre picioare, si o sa-l lasati iarasi singur in lupta pentru democratie si prosperitate.

   Apreciază

  • stely said

   O dedicatie pentru toti sustinatorii pucistilor :

   Voi , cu liota voastra de uzurpatori si impostori , afara! Afara din guvern , afara de la Cotroceni , afara din viata politica a tarii! Voi NU meritati sa reprezentati tara in lume.NU sunteti cinstiti.Voi NU vreti puterea pentru noi.Vreti puterea pentru voi si puscariabilii vostri , care v-au sponsorizat la greu, ca sa-i aparati de raspundere in fata justitiei. Imi este rusine cu voi! NU voi fi in veci alaturi de voi. Il vreau pe Traian Basescu inapoi! Il sustin din tot sufletul – asa cum il sustine intreaga lume civilizata.De aceea NU voi fi de acord cu demiterea lui ,prin referendumul vostru ilegal. Ponta &Crin : tara trebuie sa-si recapete onoarea si demnitatea, pe care le-ati terfelit si continuati sa le terfeliti cu nerusinare si iresponsabilitate. Plecati ,si ,luati-i cu voi pe toti cei care sunt bolnavi de ura ,la fel ca voi.
   NU demiterii ! DA boicotului !

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Aoleu, ce zi e azi? de am parte numai de comedie…

    P.S. Mi-e teama ca cei carora le este destinata dedicatia („toti sustinatorii pucistilor”) nu se afla aici, asa incat tot d-lui alegator Goe ii cade pe cap. N-am stiut ca d-ni Neamtu cu Humor s-ar afla in Guvern si in viata politica a tarii sau ca reprezinta tara in lume, ori ca macar ar fi capabili de servicii postale pentru a transmite un asa mesaj entuziasmatic lui Pontascrin. „Noaptea fara sfarsit” pe „Planeta Maimutelor” – Pierre Boulle.

    Apreciază

    • stely said

     Ei ,acuma … Sunt totuna -pucistii din parlament si guvern -cu sustinatorii lor. Au acelasi comportament (huliganic) si aceleasi dorinte (meschine) . „D-nii Neamtu cu Humor” nu sunt in guvern ,dar sunt sustinatorii lor de frunte .Si nu sunt singurii care ,iata ,se vad din cosmos cit de mari … si multi sunt ..

     http://www.timesnewroman.ro/life-death/7585–nasa-trage-un-semnal-de-alarma-prostia-din-romania-a-inceput-sa-fie-vizibila-din-spatiul-cosmic.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Se practica scurtaturi dar nici chiar asa. NT si RH nu sunt in niciun caz „sustinatorii de frunte” ai lui Pontascrin. Nici macar de mijloc. Sunt sustinatori de coada sau pe coada, in tot cazul codasi, marginali… Nici macar alti blogeri mai de vaza nu pot trece drept „sustinatorii de frunte” ci de mijloc in mediocritatea lor. De frunte sunt foarte putini. Putini da’ buni. La fel stau lucrurile si cu sustinatorii dusmanului lui Pontascrin.

     Apreciază

    • stely said

     Atunci voi rectifica : cei doi sunt ,da , sustinatori „marginali si codasi „ai lui”Pontascrin” ,dar sunt postatori „de frunte”, cu comportament huliganic ai acestui blog (Arca) . Asa i-am vazut :multi si periculosi
     p.s „De frunte sunt foarte putini. Putini da’ buni ” I-ati depistat ? Or ‘fi cumva M.Badea ,Gidea ,.Stan ,Ciutacu &co ?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Multi ??? Da’ de unde le scoateti? 1, 2, 2 si un sfert, gata. Periculosi ??? Aåâî… Periculosi pentru cine? Periculosi pentru ce? Niste indecisi pe care tremura ismenele convingerilor. Daca le zici ceva devin nevricosi.

     Mda, aia da, sunt mai de frunte: Badea-Ciuty-Gâdea-Stan baga spaima in Tiran, asta… in Traian.

     Apreciază

   • anti-Stely said

    Jos dictatura portocalie!!!!!!

    Pe 29 iulie avem ocazia sa scapam de ultimul Presedinte comunist aflat in functie!
    Este ziua in care romanii vor renunta la trecut si vor incepe o viata noua! Trebuie sa ne ridicam la nivelul momentului, impus de istorie. De votul nostru depinde viitorul copiilor nostrii! Romani! Mergeti la vot!

    29 iulie este ziua in care va incepe „schimbarea la fata” a clasei politice din Romania. Nu poti sa te ascunzi dupa criza si sa-ti umpli buzunarele.

    Pe 29 iulie vom spune „PA” ultimului Presedinte comunist, ultimului Presedinte colaborator al Securitatii.
    Pe 29 iulie vom spune „DA” demiterii piromanului de la Rouen, securistului de la Anvers

    Apreciază

   • stely said

    Aveti dreptate . Nu sunt periculosi .Dupa cum se vede si-au luat talpasita . :))

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Totusi exista o dictatura a lui Traian Basescu. Oana Zavoranu, cunoscuta ca adversara redutabila a basistilor si chiar a lui Traian Basescu el insusi in persoana, admiratoare declarata a lui Crin Antonescu, a ajuns sa fie audiata la DNA pentru mita. Mi se pare clar ca este vorba despre persecutie politica. In plus ca daca dai in Querida dai in mase mari de manelisti cu drept de vot. Deci e dictatura. Si Oana Zavoranu nu este singura intelectuala in contra lui Traian Basescu. Sunt multi altii, aici si in diaspora.

     Apreciază

   • stely said

    Apropos ,comentariul ala „entuziasmatic ” este un copy -paste (autoplagiat) 🙂 L-am mai pus ici si colo ,unde am gasit mediul propice :niste lozinci scrise de sustinatorii demiterii .

    Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Faptul de a reusi, asa fara niciun efort, din cateva vorbe, sa aduci niste fiinte sa-si iasa din sine si sa accepte sa se prezinte exact asa cum sunt, ar putea fi un un motiv de mândrie literara, daca ar fi vorba niste fiinte mai de Doamne ajuta. Asa insa ramane doar comicul de situatie produs de o aratare iesita din baie cu capul gol.

  Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Mare disperare mare la maseaua de minte si la neuronul de moare. Te pui cu disperatul cand ii casuna d-lui? N-are rost. Ieri dl.Goe a fost in colimatorul unor democrati elevati si patrioti care s-au straduit sa-l insulte (?!!) ca sa-l intimideze (?!!) sau macar sa-l enerveze (!??). Pe dl.Goe. Mai mare hazul. Au fost doi candidati. Unul l-a numit pe Dl.Goe idiot, iar al doilea l-a numit inteligent. Primul, pentru a fi mai convingator, si-a balacit un pic obscenitatile pe care le tine in gura, iar al doilea este Radu Humor. N-o sa-ti vina sa crezi dar al doilea a fost mult mai aproape de reusita. Cand cineva care (printre multe altele si mai gogonate) il idolatrizeaza pe Crin Antonescu (cu ale sale discursuri de-a dreptul sclipitoare), pe bidonul gol, nulitatea prestigioasa de mare performanta, paiatza politica de succes interimar, ei bine, cand un astfel de admirator (crinescian) te numeste sincer „inteligent”, este de rau. De foarte rau. Fandasia-i gata si ipohondria nu-i departe. Sper din suflet ca onorabilul d.Humor m-a mintit sincer, in scopuri lucrative nonprofit si ca n-a vorbit serios numindu-ma „inteligent” (specia muzeo-grav).

  Bine, acuma ideea ca astfel de atacuri subtile (unul dintre stimatii domni a afirmat in subsidiar, pe post de lovitura mortala, cum ca i-as fi plagiat nick-ul in lumea adevarului 😯 ) ar putea avea vreun efect la dl. Goe, este o idee nostima in sine. Dar nu cea mai nostima. Mult mai nostim este faptul ca asemena tentative exista, ca cineva gaseste impulsuri mobilizatoare, apriorice ideii de „insultare a lui goe”, pentru a face campanii electorale care-l vizeaza pe onorabilul alegator d.Goe. Furia, frustrarea si disperarea cu care actioneaza auto-agentii Pic si Poc (ah, adversarii lu’ Basescu) lasa loc impresiei ca suferinta lor e reala, aflandu-se pe punctul de a pierde (sau eventual castiga) ceva, in campania virtual-electorala pe care o poarta cu deviza „fara prizonieri”. Eu zic sa se duca la vot. Da’ ei nu si nu.

  Apreciază

  • NT said

   neamtu tiganu2012-05-23 12:48:14
   O cititoare, Anna parca, se intreaba unde-i acel poet Florin Iaru ce a iesit la revolutie in ’89. Ii raspund bucuros sa fac o fapta buna: pe siteul dizidentului colaborator al Securitatii, Dorin Tudoran, se afla informatia cum ca poetul Florin Iaru din decembrie ’89 nu mai exista pentru ca a fost batut numai in cap de securisti.asa se explica diferente dintre poetul Iaru din ’89 si poetul Iaru din zilele noastre prestator la hidrant.
   Raspunde » 179
   adevaratu neamtu tigan2012-05-23 14:30:45
   nu stiam ca exista asa de multi nemti tigani!? Oricum, adevaratu, frumosu, dastaptu nu e cel care posteaza mai sus, e doar o clona nenorocita. Mentionez ca in majoritatea cazurilor sunt de acord cu nea Florin!
   Raspunde » 511neamtu tiganu2012-05-23 14:33:11
   P.S De altfel sunt siderat ca ala care se da drept „neamtu tiganu” pune asa de multe virgule, eu n-as putea in veci. adevaratu neamtu tiganu, cel mai tare forumist!
   Raspunde » 410Florin Iaru2012-05-23 15:54:42
   Goe, puiule, te doare la lingurică. Nu te-ai sinucis?

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    M-am sinucis de nenumarate ori, stiu cum e, dar de data asta mi-e teama ca voi muri de râs. Ce ar trebui sa inteleg din mesajele copy-pastuite mai sus si din insistenta NT-ista de a-si da in petec? Ar trebui cumva sa deduc ca convingerea d-voastra intima este ca unul dintre mesaje ar fi compus de dl.Goe si semnat „Neamtzu Tiganu”? Ma rog, cacealmaua ca cacealmaua, dar o eventuala convingere in-tima in legatura cu chestia asta este de rau, pentru ca denota. Dementa senila. Si cum cu plagiat din plagiat se face iadul ar mai fi de zis „Pe ce te bazezi?”. Ghilimelele le-am pus de la mine. Treaca, mearga. Sper sa nu va opriti prea brusc din demascarea nenorocitei clone. Presimt comedie. Asa deci, la pensii, care va sa zica…

    Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Pe pervazul unei ferestre de foarte sus, etajul zece, ajunsesera, nu se stie cum (vorba vine, ca de stiut se stie), doua bombonele. Una dintre ele se sinucide aruncandu-se in gooooool. De ce? Era de-menta. Cealalta. Era de lapte si miere.

  Apreciază

 6. Dl.Goe said

  Ma laudam saptamana trecuta ca primesc zilnic pe Arca, printre vizite din fel de fel de tari care mai de care mai bizare (vizitele nu tarile) o vizita, din greseala, din Germania. Tacuta. Zilele astea, cand Jårmania a iesit din silentio stampa (pentru a intra in gargario stamba), am vrut sa verific daca s-au inmultit sau nu vizitele contorizate din Germania pentru a trage anumite concluzii, invataturi, tâlcuri. Când, ce sa vezi? Surpriza. WordPress a trecut la Euro renuntînd la defalcarea pe tari in favoare uniunii. Nu tu vizite din Franta, Italia, Spania, Marea Britanie si Germania. Nimic. Totul vine din Europa. Nicio brânza. Astept cu nerabdare nasterea unui exemplar, brusc båtrân, care sa-si semneze panseurile Europeanu Tziganu. Acuma, daca tot i s-a sus amibitzul, trezindu-se deposedat de ce-avea el mai bun si mai scump pe lume (pseudo-nick-ul de faima bavareza), ce poate sa faca? Aaaa. Ar putea sa se retraga in Romania caci, uitasem sa va zic, vizitele din Romania sunt contorizate separat si slabe sperante sa fie prea curand integrate in Europa. Ar putea semna atunci „Tziganu’ imputit” continuand sa vomite firesc, Aria Calomifirescului plina de caracter. Pe unde apuca.

  Apreciază

 7. stely said

  Altceva „Despre referendum „si alte „citeva intrebari ” ,dar care necesita raspunsuri muuult mai sobre . Se poate ?

  Mesajul Comunitatii Politeia pentru Presedintele “suspendat” al Romaniei.
  Redactat de @Cetatean

  Domnule Presedinte,

  Acesta este al doilea mesaj pe care Comunitatea Politeia vi-l adreseaza in ultimele doua saptamani. Primul a fost cu ocazia suspendarii Dumneavoastra de catre Parlament la data de 6 iulie

  Am apreciat enorm ca in acea seara ati atacat la Curtea Constitutionala (fara succes insa) Hotararea Parlamentului prin care erati suspendat din functie. Ati facut un mare pas inainte pentru clarificarea raporturilor intre Presedinte si Parlament sub aceasta Constitutie a Romaniei de care adversarii Dvs. se folosesc in toate modurile posibile pentru a orchestra lovituri de stat prost camuflate.

  Domnule Presedinte, sunteti cel mai in masura sa intelegeti ce inseamna „garantiile constitutionale” atunci cand insasi Constitutia, institutia care garanteaza suprematia acesteia si primii 3 oameni in stat cad prada furiei unor puscariabili, care considera ca statul de drept si valorile europene trebuie anulate cu orice pret prin votul Parlamentului Romaniei.

  Domnule Presedinte, aveti prea multa experienta politica si de viata pentru a cadea in capcana ieftina pe care USL v-a intins-o cu ocazia suspendarii. Si cu toate acestea ati cazut tocmai pentru ca nu ati reusit sa intelegeti ca, in cadrul acestei Constitutii scrisa pentru Ion Iliescu si Adrian Nastase, nu veti avea niciodata castig de cauza (nici Dumneavoastra, nici urmatorii Presedinti ai Romaniei) in fata unui Parlament al puscariabililor, care va aplica art. 95 de fiecare data cand se va simti in pericol sa fie inhatat de o Justitie realmente independenta. Respectul strict pentru litera Constitutiei de care ati dat dovada in toti acesti 8 ani este exact ce au speculat si vor specula urmasii lui Ion Iliescu.

  Fiind la cea de-a doua suspendare, trebuie sa intelegeti ca de soarta acestui referendum nu depinde nici Traian Basescu ca persoana, nici statul de drept, ci insasi suveranitatea poporului pe care inca din 1989 esalonul II al PCR a confiscat-o sub pretextul Revolutiei, iar acum continua sa o exercite in nume propriu sub pretextul respectarii Constitutiei.

  Prin indemnul pe care il adresati romanilor sa participe la referendumul din 29 iulie 2012 nu va faceti o datorie morala si politica, ci legitimati insasi strategia de confiscare a suveranitatii poporului de catre USL. Cand Curtii Constitutionale ii sunt amputate prerogativele, cand primii trei oameni in stat sunt revocati abuziv din functie, cand legile se modifica numai pentru a va face mai usoara demiterea, Dumneavoastra chemati poporul la referendum, asumandu-va postura de vinovat la judecata si legitimand politic si electoral lovitura de stat a Parlamentului?

  Domnule Presedinte, nu aveti voie, la experienta Dvs., sa adoptati in aceasta campanie un comportament de politician romantic ce pleaca la razboi cu sabia impotriva unui tanc, sperand ca tanchistul va iesi si va lupta corp la corp. Ati intrat deja in istorie, cu bune si cu rele. A va preocupa acum de ce va spune istoria si USL-ul daca reveniti la Cotroceni prin invalidarea referendumului e expresia unui orgoliu superb in alte conditii, inutil acum. Nu Dumneavoastra trebuie sa dovediti in acest referendum ca inca aveti legitimitate politica, ci Parlamentul. Chemarea romanilor la vot, oricat de sublima ar fi ea in alte conditii, este expresia unui romantism politic, care nu va prinde deloc si care va distruge tot ceea ce ati cladit in acesti 8 ani in care ati fost Presedintele Romaniei.

  Nu Presedintele votat in 2004, in 2007 si in 2009, ci cei 256 de parlamentari suspendaci ar trebui sa bata acum din poarta in poarta cerand poporului sa iasa la referendum.

  Nu Presedintele ales al Romaniei are nevoie de legitimare prin vot, ci Presedintele interimar, intrat in Parlament de pe locul II in colegiul in care a candidat.

  Insasi legitimitatea care v-a fost conferita de poporul roman de trei ori va interzice sa inscrieti in istoria Romaniei o abdicare similara ca efect (desi in aparenta diferita) celei a Regelui Mihai in fata comunistilor. Sa nu va faceti iluzii, Domnule Presedinte: indemnul adresat romanilor de a veni la referendum nu este expresia dorintei de a lupta pana la capat pentru statul de drept, ci este expresia faptului ca ati acceptat deja sa jucati dupa regulile referendumului masluite de catre USL. A accepta legitimitatea acestui referendum, care incununeaza lovitura de stat din 3-6 iulie 2012 e similara unei abdicari, chiar daca e mascata de indemnul disperat adresat romanilor de a veni la vot.

  Domnule Presedinte, intrucat sunteti suspendat, aveti libertatea de a da orice fel de declaratii, inclusiv ca aceea ca recunoasteti legitimitatea Parlamentului de a va suspenda si a doua, si a treia, si a mia oara. Insa nu aveti legitimitatea de a chema la vot poporul roman pentru a valida o lovitura de stat camuflata intr-un referendum. Acest lucru trebuie sa il intelegeti, oricat de dureros ar fi pentru Dumneavoastra, ca politician experimentat, care a fost de atatea ori votat de popor. Vine o vreme cand eroismul gratuit face mai mult rau decat naivitatea. De aceea nu aveti voie sa fiti nici naiv, nici erou inutil.

  Referendumul din 29 iulie 2012 este expresia suprema a ilegitimitatii unui Parlament care confisca suveranitatea poporului si o exercita in nume propriu interpretand Constitutia in functie de interesele electorale ale USL. Intrucat acest Parlament a dat doar o aparenta de legalitate loviturii de stat din 3-6 iulie 2012, el incearca acum sa se auto-legitimeze cu ajutorul unui referendum pregatit de multa vreme si provocat la momentul oportun.

  Domnule Presedinte, cand ati jurat sa respectati Constitutia si legile tarii, ati jurat sa respectati nu doar litera, ci si spiritul lor. Intrucat Parlamentul a abuzat de litera, aveti obligatia sa restabiliti spiritul Constitutiei reintorcandu-va la Cotroceni.

  Domnule Presedinte, referendumurile merita castigate daca sunt organizate corect, nu daca sunt capcane din care nu exista iesire. Aveti tot dreptul sa mergeti increzator spre capcana, sperand ca veti scapa si de data aceasta la mustata, insa nu aveti dreptul sa cereti
  poporului roman sa isi prinda mana cu ştampila in ea. Uneori poporul are obligatia de a-si atentiona Presedintele ca excesul de eroism poate fi la fel de catastrofal pentru tara ca o abdicare rusinoasa.

  Domnule Presedinte,

  Catalin Voicu si Adrian Nastase nu merita bucuria un referendum validat si nici istoria Romaniei inca un sef de stat infrant procedural de comunisti ”

  p.s. Nu garantez ca nt s-a trezit din mahmureala … Imi asum riscul.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Traian Basescu trebuie sa le ceara cetatenilor sa vina la vot. Asa este legal, moral, fair-play si strategic. Nu are de ales atata vreme cat a decis sa accepte participarea la Referendum. Asta nu inseamna ca cetatenii trebuie sa-i urmeze orbeste recomandarile. Fiecare e liber sa judece (cu capul) si sa decida. Singur sau tinand seama de recomandari venite de la alte persoane pe care le considera oneste si cu autoritatea necesara de a da sfaturi si altora. Dl.Goe a decis deja ca nu va participa la vot (cu riscul ca votul sau sa fie fraudat) dar nu recomanda nimanui altcuiva sa procedeze similar sau altminteri. Daca voi avea timp voi posta, maine-poimaine, pe Arca lui Goe un articol in care voi explica de ce dl.Goe „voteaza” asa, nemergand la vot si care sunt semnificatiile colaterale ale acestui gest civic.

   P.S. Un indemn precum al celor de la Politeia nu poate avea darul sa lumineze in plus pe niciunul dintre cei aflati deja printre simpatizantii presedintelui Traian Basescu sau printre cei care-i detesta sincer pe cei din „aripa” Pontascrin & Co, dar poate avea darul sa mai ambitioneze doi, trei, dintre cei care-l considera pe Traian Basescu inamicul public No.1, scotându-i astfel din apatie si indolenta.

   Apreciază

   • stely said

    Multumesc pentru raspunsul clar ,sobru si cinstit . Exista citeva riscuri ,dar cei care au hotarit sa boicoteze referendumul ,printre care ma aflu si eu ,stau in expectativa si, in fctie de datele existente la un moment dat, vor/voi actiona in consecinta.
    p.s. Astept „articolul „.

    Apreciază

   • d'Artagnan said

    Aștept cu mare interes motivele pentru care dl Goe ”votează” așa, nemergând la vot.

    Apreciază

    • Antena "Z" said

     io cre ca goe o sa-l ppagieze pe cartarescu :

     Un referendum lovit de nulitate
     Autor: Mircea Cărtărescu
     Am citit multe comentarii, unele inteligente, despre referendumul din 29 iulie şi consecinţele sale posibile asupra situaţiei României şi-a clasei sale politice.

     Nu am întâlnit însă niciunul care să arate că, de fapt, acest referendum nu ar fi trebuit să aibă loc, cel puţin nu aşa şi nu acum. Mie mi se pare evident că, prin modul în care a fost pus la cale, ca rotiţă finală din angrenajul menit să-l demită pe preşedinte, el e lovit de nulitate la fel ca întregul angrenaj. Nu se poate să priveşti ca legitim un proces la care s-a ajuns printr-un şir de evidente ilegalităţi, un proces malign, asemenea unui cancer galopant al democraţiei. În cursul acestui proces, legile au fost subordonate scopurilor şi intereselor, şi nu invers, cum se întâmplă într-un sistem democratic.
     Nu trebuie să uităm niciodată că, prin ţintarul infernal ce a uimit Europa, jucat în aceste ultime săptămâni, puterea actuală şi-a pierdut legitimitatea. Nu mai poate fi vorba de reparat ceva, dimpotrivă, cei care ne-au scos din rândul lumii frecventabile trebuie să fie traşi la răspundere. Nu te poţi aştepta ca tot ei să repare prejudiciile uriaşe aduse ţării. Nu poţi crede că ei, care-au minţit în faţă o lume-ntreagă, vor guverna de-acum democratic, în spirtitul legii şi-al valorilor europene. Cinea minţit o dată, va mai minţi, cine- a furat va mai fura, cine-a recurs la forţă brută va mai recurge. Mai curând decât să repare ceva din răul produs, cei vinovaţi vor merge în continuare pe drumul ales de la-nceput de ei, drumul autorităţii extreme, ca să zic doar atât. Din partea lor mă aştept, dacă vor rămâne la guvernare în ciuda boacănelor de ucenici neascultători de până acum, la practici de acelaşi fel cu cele arătate până acum: intimidarea, denigrarea şi coruperea instituţiilor, amuţirea presei, televiziunilor independente şi-a personalităţilor formatoare de opinie, găsirea de ţapi ispăşitori pentru catastrofele previzibile la orizont. Idealul lor este o situaţie ca în Belarus sau în unele state sud-americane, cu un partidstat cu putere absolută şi o opoziţie decorativă. Din păcate, există şanse majore ca acest lucru să se întâmple. Referendumul care urmează, dictat abuziv de puterea actuală contra unui preşedinte care, în mod obiectiv, nu a săvârşit fapte grave de încălcare a Constituţiei, nu ar fi trebuit acceptat nici de opoziţia politică – din păcate atât de slabă -, nici de societatea civilă, nici de forurile europene. El ar fi trebuit, de fapt, boicotat. Căci încă un lucru despre care se vorbeşte mai puţin e că USL nu e atât de puternică pe cât e PDL-ul, rămas singur, de slab…
     Acum e însă prea târziu. Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici. Recursul la popor, în anumite condiţii, şi anume doar când ne convine şi când putem anticipa rezultatul, poate exprima uneori contrariul sensului său: nu exerciţiu democratic, ci pretext pentru tirania majorităţii.
     Ca de-atâtea ori în istoria nefericitei noastre ţări, ne punem credinţa într-un miracol: că se vantâmpla ceva decisiv în următoarele zece zile, ceva care să slăbească răul atât de tare, încât binele să poată învinge. Eu nu cred însă în miracolele care vin când le chemi. Cred că vor fi ani teribili înainte, cred că ne aşteaptă încercări la care nici nu visăm.
     Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici.

     http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-referendum-lovit-de-nulitate-992742.html

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Antena „Z” – Ptiu drace, ca greu mai poate avea omu’ o contributie originala, in zilele noastre. Eee, dar dl.Goe are ambitz d-le. Stai sa vezi…

     Apreciază

    • stely said

     O recomadare pentru un „ambitz” mai mare 🙂

     http://rahoveanu.wordpress.com/2012/07/19/crizel-la-palat/

     Apreciază

 8. neamtu tiganu said

  de cite ori te-am injurat ai meritat-o, exista niste limite si-n acest mediu, cind le depasesti te alegi cu o injuratura.. nu te victimiza, stii f. bine ce-ai facut si de ce ti-ai luat-o.
  1. Sunt de parere ca TOATE referendumurile trebuiesc aplicate, chiar si ala din-nainte, de ce nu l-a aplicat guvernu trecut, care avea toata puterea, nu stiu.
  2. Lipsa ta de caracter se manifesta prin urmatoarele:
  2.1 in loc sa ma-njuri pe mine te legi de familia mea, o mare magarie.
  2.2 te-ai balacarit ani de zile cu handicapata de Stely si acum sunteti mari prieteni..
  2.3 adauga-ti singur…
  3. Esti atit de fanatic ca nu-ti poti imagina ca cineva poa sa gindeasca cu capu lui, nu cu ala mare si rotund a lu Axinte si nici a lu Aligica, si sa spuna ca atit Basescu cit si Ponta si Antonescu sunt aceeasi pleava.
  De abia atunci cind astia vor dispare din viata politica sunt sanse sa se curete ceva in Romania, desigur cu conditia ca idioti, talibani, pupincuristi ca Goe, de ex., de cretina de Stely nu are rost sa amintesc, sa-ncerce sa se limiteze la laba lor zilnica.

  Apreciază

  • neamtu tiganu said

   scenariul pe care mi-l doresc e urmatoru, pa 29 pica Basescu, Ponta si Antonescu rezista cel mult pina-n toamna, se reseteaza totu la zero, cine vine din spate, habar nu am, am sperante ca apare cineva nu atit curat, asa ceva nu exista, cit inteligent si competent, unu, sau mai multi care sa fie-nstare sa formeze o echipa, nu o mafie.

   Apreciază

   • Cioaba Rex said

    scenariul pe care mi-l doresc e urmatoru, pa 29 pica Ponta si Antonescu. Basescu, rezista cel mult pina-n toamna, cind isi da demisia in schimbul aplicarii precedentului Referendum, se reseteaza totu la zero, cine vine din spate, habar nu am, am sperante ca apare cineva nu atit curat, asa ceva nu exista, cit inteligent si competent, unu, sau mai multi care sa fie-nstare sa formeze o echipa, nu o mafie.

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Neamtu Tiganu – D-le sunteti monumental. Pe onoarea mea.. I-auzi:

   de cite ori te-am injurat ai meritat-o, exista niste limite si-n acest mediu, cind le depasesti te alegi cu o injuratura.. nu te victimiza, stii f. bine ce-ai facut si de ce ti-ai luat-o

   Neamtu Tziganu – stapanul limitelor. Dar cine se victimizeaza? Blasfemie.

   .1. Sunt de parere ca TOATE referendumurile trebuiesc aplicate, chiar si ala din-nainte, de ce nu l-a aplicat guvernu trecut, care avea toata puterea, nu stiu.

   Pai daca nu stiti, taceti (dracului) din gura. Eu (totusi) cred ca stiti. Cautati-va.

   2. Lipsa ta de caracter se manifesta prin urmatoarele:
   2.1 in loc sa ma-njuri pe mine te legi de familia mea, o mare magarie.

   Sunteti in mare eroare. Eu nu m-am legat de familia d-voastra. Din contra. Am mentionat explicit ca nu. Aveti fantasme. Va rog sa mai cititi o data mesajul incriminat. Si-apoi ce tupeu dragut aveti sa veniti cu pula-n gura la dl.Goe si sa-i spuneti cam care-s limitele in care se pot practica injuraturile libere. Asta una la mana. A doua ar fi ca chiar daca n-ar fi vorba de o simpla nazarire a unui sot gelos si cam depasit de evenimente, tot d-ar fi avut dl.Goe sa va insulte familia. Cel mult pe d-voastra. Ce familia d-voastra citeste „Arca lui Goe”? Sa te pomenesti ca i-ati transmis mot-a-mot doamnei ce-a zis dl.Goe. Zau? Si dansa ce-a zis? Va rog sa-i transmiteti omagii.

   2.2 te-ai balacarit ani de zile cu handicapata de Stely si acum sunteti mari prieteni..

   Wrong again. In general disputele, polemicile ori acordurile personajului dl.Goe se poarta punctual, pe text(e) nu cu alte personaje. Aveti naluciri sau sunteti cum sunteti. Demagog de… cacao cu frisca. In logica domniei voastre daca dl.Goe se balacareste de ani de zile cu handicapatul Neamtu Tiganul (un cacat ramolit cu ochi tristi si calomniator, familia Calomfirescu n-are nicio vina) asta inseamna ca n-ar trebui sa fiu de acord cu niciun text pe care-l va posta el in viitor? Ca sa nu creada lumea ca am fi mari prieteni… Prietene…Poate in viitor o sa va scape un text cu care voi fi de acord. Am voie?

   2.3 adauga-ti singur…
   Sigur, sigur, mai sunteti si putoare. Sa faca altii munca pe care v-ati asumat-o.

   3. Esti atit de fanatic ca nu-ti poti imagina ca cineva poa sa gindeasca cu capu lui, nu cu ala mare si rotund a lu Axinte si nici a lu Aligica, si sa spuna ca atit Basescu cit si Ponta si Antonescu sunt aceeasi pleava.
   Acuma daca va imaginati sincer ca dl.Goe ar gandi cu capul altora (bunaoara Axinte sau Aligica) eu n-as avea cum sa va scot ideea asta din cap. In fond ma avantajeaza sa credeti asa ceva. N-am motive sa va contrazic. Va contraziceti si singur cu mare succes. „Basescu cit si Ponta si Antonescu sunt aceeasi pleava” – Subversiva idee. Nu, nu sunt. Si daca ar fi la ce bun toata tevatura asta de cacat?

   De abia atunci cind astia vor dispare din viata politica sunt sanse sa se curete ceva in Romania, desigur cu conditia ca idioti, talibani, pupincuristi ca Goe, de ex., de cretina de Stely nu are rost sa amintesc, sa-ncerce sa se limiteze la laba lor zilnica.
   Ze zice „vor disparea” aviatorule, nu „vor dispare”. Sunteti foarte tare in declaratii si decrete. L-ati declarat pe dl.Goe pupincurist, pac s-a nascut o realitate. Da, este adevarat Basescu trebuie sa faca loc altora, dar Crin si Ponta trebuie sa dispara inaintea lui. Lichelutelea astea nule au impresia ca li se cuvine ceva pentru ca le-ar fi venit randul pe tura.

   Pana data viitoare cand mai dati pe Arca sper sa remarc la domnia voastra ca are castig de cauza intelepciunea senectutii in competitia acerba pe care o are de dat cu senilitatea „virila” la limba.

   Apreciază

   • sunt onorat de aceasta critica, daca as fi stiut as fi fost mai atent la stil.
    Voi numerota cu litere, sa fie mai literar:
    a. te-am injurat deoarece ai postat cu nicku meu pe adevaru
    b. niste barbati adevarati se-njura intre ei, nu se iau de nefeste, copii, parinti, daca tu crezi ca-n felu asta esti mai convingator, nu te pot impiedica.
    c. te las in durerea ta, vad ca suferi, voi lipsi o perioada, poate pt. totdeauna, cine stie, iti urez succes in alegeri!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Neamtu Tiganu – c) Stimate domn, succes in alegeri vi s-ar putea ura cel mult d-voastra, intrucat dl.Goe nu participa. 🙂 La alegeri. Va urez, in plus, o absenta fericita, pentru o perioada, poate pentru totdeaua. Oricum sunteti absent. Mai ales cand icercati exercitii de rigoare logica.

     b) Daca preferati aluziile cu tenta sexuala intre barbati e treaba d-voastra. Nu vad de ce ar trebui sa cante altcineva in coor cu d-voastra melodia pe care o propuneti. Oricum un „fut-ti muierea-n cur a lu’ tacto” se refera stric la d-voastra, nu la neamuri. Greu mai pricepeti.

     a) Domnule daca vreti sa va declarati tâmpit eu n-am cum sa ma impotrivesc. Insistati prosteste de parca ati urmari sa va faceti singur de bacanie. Ideea ca ati poposit pe Arca lui Goe dupa ce ati vazut pe Adevarul un mesaj semnat de un fals „Neamtz Tzigan” este de-a dreptul hilara. Nu vad cum ati fi putut deduce ca tocmai dl.Goe v-a plagiat onorabila semmnatura. Sunt gata sa va cred ca credeti sincer respectivul enunt dar asta nu-l poate face mai adevarat. Bateti campii cu gratie. Probabil utilizand metoda Voiculescu in incercarea de a ma face sa intru in justificari si penibilitati. Mai incercati. Daca injurati si va purtati birjareste nu-i in niciun fel vina d-lui Goe. Va alintati. O faceti pentru ca sunteti prost crescut si neam prost, lucruri pe care nici Germania nu le mai poate corecta. Dl. Goe cel mult v-ar putea enerva (conditional optativ) zicand una sau alta. Cei care se enerveaza citindu-l pe dl.Goe sunt de doua feluri: cei care nu inteleg ce zice (care sunt deci tâmpiti) si cei care dimpotriva, inteleg exact ce zice (aici intra si sub-categoria celor care-l cenzureaza). D-voastra la ce categorie v-ati (auto-)incadra? De curiozitate.

     Apreciază

 9. Radu Humor said

  Oricât s-ar chinui Goe să mă facă să-mi schimb impresia despre el, n-o să reușească !
  Pentru că un om cu inteligența lui nu poate susține cu o vehemență asemănătoare unei jalnice și de profesie țiitoare, o cauză pierdută !
  Dacă un dobitoc mai poate crede că revenirea la Cotroceni a pacientului Băsescu mai poate să aducă ceva bun pentru România, un individ ca Goe, care se vede că nu crede, dar susține în continuare asemenea tâmpenie, are motive serioase !
  Nu, nu cu intelectul, ci probabil cu locul de muncă.
  Al lui, sau a cuiva foarte apropiat(ă) lui.
  Și pentru asta nu mă pot supăra pe el.
  Mai ales că a făcut-o deja altcineva 😉

  Apreciază

 10. kibby said

  pt dobitoci, prosti, inteligenti; si pt prostanaci – intrebare:
  de ce UE condamna actiunile USL?

  PS – pă bune acuma, ce plm conteaza ca basescu e nasol devreme ce ponta si crizel is cretini de-a binelea?

  Apreciază

 11. d'Artagnan said

  Despre mediocritate

  Mă întreabă disprețuitor un amic ce mai știu de MRU: ”I-ai văzut cumva blog-ul? Ai auzit vreo idee remarcabilă de la el în această perioadă? ”

  Nu amice, nu am auzit…în schimb am auzit niște idei absolut REMARCABILE de la Ponta, Antonescu și Voiculescu. Atât de remarcabile încât s-au crucit și ăia de la Bruxeles. Pur și simplu nu le-a trecut prin cap că mai există în Europa așa oameni REMARCABILI.

  Adevărul e că MRU pare un tip care nu prea are darul oratoriei, te cam adoarme, e cam rigid, cam plat, nu trece sticla ecranului. Nu are atracția unei gogoși bine rumenite, bine crescute dar goale pe dinăutru cum e domnul Antonescu, de exemplu; nu face breaking news cu doctoratul său ca Ponta și nici nu are televiziuni care să-i ridice la fileu întrebările cum are dl Voiculescu.

  În lumea de azi, să vorbești fluent limbile engleză, franceză și germană și la nivel satisfăcător limba maghiară ca MRU se înscrie într-o anume normalitate. Un Președinte ca Antonescu care nu știe boabă de engleză este însă ceva ABSOLUT REMARCABIL pe plan mondial. E ceva ce iese din cotidian.

  Să ai un master la Oxford e pentru mediocri; să NU ai unul în Catania iar este REMARCABIL.

  Să fii apreciat de Djuvara sau Pleșu nu e mare lucru; să fii apreciat de Dragnea sau Șova iată un lucru REMARCABIL.

  Amice, atâția oameni REMARCABILI s-au suit cu picioarele pe țara asta încât eu nu-mi doresc altceva decât o conspirație a mediocrității. Vreau să mai fac și altceva decât să mă uit la televizor minunându-mă ce de oameni REMARCABILI are țara asta.

  Apreciază

  • NT said

   1. Kohl, care a fost 18 ani cancelar habar nu avea de engleza, Joschka Fischer, care a facut cariera politica, nu avea nici bacalaureatu. Sunt sute de ex. de politicieni de succes de acest gen. De ce? pt. ca pe de o parte, in vest, cine are studii serioase nu se baga-n politica, in politica e prost platit si traieste intr-o casa de sticla 24 din 24, si pe de alta parte astea nu conteaza, mai mult incurca. Cel mai important pt. un politician e sa aiba carisma, cum are Obama de ex. sa fie un bun si spontan cuvintator.
   2. De ce condamna EU pa Uslisti? Pe de o parte sunt prost informati, pe de alta parte isi doresc stabilitate, le e teama ca un regim nou, pe care nu-l cunosc ar putea sa schimbe cartile sau poate sunt impresionati de personalitatea EBEi cu asa o fica, ta-su trebe sa fie tare. EU face un pas inapoi, s-a speriat de propriu curaj, cauta pretexte sa nu elibereze fondurile europene, cauta pretexte sa-mpiedice accesu romanilor pe piata muncii europene, mai ales acum in situatia de criza.
   EU si NATO s-au vazut cu sacii-n caruta, au baza militara tampon in Ro, au granita tampon, cu restu europei in Ro, si-au atins toate obiectivele, mauru si-a facut datoria, mauru poa sa moara.

   Sa nu uitam ca si Ceausescu era onorat in vest, a fost chiar plimbat cu trasura reginei, cindva si bin Laden a fost pretenu vestului si Arafat si multi altii. Vestu are propriu interes, nu coincide intotdeauna cu interesu Romaniei.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    @Neamtu Tiganul – Stradania domniei voastre este de-a dreptul induiosatoare. Si nu ma refer aici la felul in care fracturati logica in scopuri subversive (sunteti un diversionist marunt) ci la felul in care va mobilizati si va evaluati potentialul (in mod nerealist) dand din groapa in groapa cu convingerea ca punctati adevaruri incontestabile. De vreme ce v-ati lasat furat de aceste impresii nu merita sa va explic formal in ce consta i-logica d-voastra. Crin ca Kohl. Da desigur. Crin, ca si Einstein, n-a avut cancer la prostata. Daca ne uitam bine trebui sa-i gasim lui Crin cate o lipsa anume pe care o are in comun cu cate o personalitae. Crin, ca si Thomas Mann, n-a fost niciodata in insulele Azore si nu vorbeste mandarina. Si asa mai departe… Mult mai departe. Precum AVP care se crede(a) Christos pentru ca la fel ca mantuitorul nici el n-are (parte de) recunoastere in timpul vietii…

    Apreciază

  • Onlus said

   Alt cretin: aramis. Bou cu urechi, da-i limbi lu MRU, agent secret multiplu, cu banuti de mituiala de la OMV, un mincinos si intelectual inchipuit. Apoi manci cacat ca vai ioropa s-a scandalizat. Pai mah boule, cine a aruncat cu mizerii in ioropa ? nu colegii tai SIE aflati la ordin ?

   mars in cocina ta de jeg.

   Apreciază

 12. Onlus said

  bai goe, lingi si tu ceva parale de la ICR ? doar asa ti se poate explica tampenia cu care sugi de zor la fecalele unui tigan tatar precum basescu.
  Sa ajungi tu sa-i lingi ciorapii c00rvei batrane stely, dupa ce l-a abandonat pe boul de avp, e o mare realizare. Tu, care cadeai pe spate la orice prostie de articol de-al plesului (agent SIE si obezu asta), ai facut un salt inimaginabil. Bou esti mah.
  Trage-i tare goe pana la referendum, cacatule. La ordin. Nu uita sa zici ceva de „paiata de la cotroceni” , cum suna ultimul ordin dat de alcoolicul ala imputit de care asculti.
  Sa te fut in gura jegosule.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Prin urmare d-voastra sustineti ca ar trebui sa-l sustinem pe Crin Antonescu, urmandu-va exemplu personal. Chiar si Cartarescu ar trebui sa va urmeze. Ca sa se faca astfel o armata mare in slujba democratiei si dreptatii. Ar fi probabil o slujba de pomenire.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ah si inca ceva, acuzatia ca l-as fi plagiat pe Traian Basescu utilizand formula de „paiatza politica” e falsa. Am folosit-o inaintea lui. Pe bune. Deci nu poate fi vorba de plagiat. Si nici invers, cel mult poate fi vorba de o concluzie evidenta la care poate ajunge in mod independent orice observator cat de cat atent. Observ insa ca domnia voastra tineti in gura tot felul de formule desi nu prea aveti drepturi intelectuale. Asupra lor. Le-ati furat din gura tziganului.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Hai, mă Goe că ești caraghios de-abinelea !

    Păi dacă tu ai fost primul carel-a botezat pe Crin Antonescu – paiață, înseamnă că Băselu citește blogul tău 🙄
    Că el nu-i inteligent ca tine, să puteți ajunge să ejaculați odată pe o frază mai decoltată a Monicăi, iar ca asta să poată lucra și cu mâna și cu gura, pare iar puțin neverosimil.
    Chiar și la una care, procuroare comunistă fiind, se ducea să asiste la controlul ginecologic al sărmanei ce cu riscul vieții sau al libertății îndrăznea să oprească la timp venirea pe lume a unora ca tine, boureanu, Udrea și ceilalți veniți pe lume vineți de nerăbdare să se înscrie în oastea domnului Băsescu ca să capete o culoare ceva mai portocalie !
    Dacă lichelele astea comuniste și securiste gen Băsescu, Macovei, Ionescu (silvian), Severin (adrian) de la noi, au ajuns oameni de bază ai UE, colegi cu Merkel și Barosso, alți comuniști dovediți, se pare că capitalista UE nu prea mai are zile multe 😉

    Da, de Fonta ce zici ?! 🙄

    Apreciază

 13. Dl.Goe said

  Zbuciumul dizgratios al dihaniilor disperate sosite pe Arca la con-semn imi aminteste de vechile dispute tematice intre care, la loc de cinste, era dilema „cu moderare – fara moderare”. Sau mai bine spus „cu libera exprimare sau fara”. Unii ar putea gasi in acest „Balet al limbricilor” noi argumente pentru moderare si ecologizare. Ce blog mai e si asta care tolereaza un asemenea limbaj? Si cum sa-si ingaduie persoane normale (decente, pertinente, educate, timide) sa participe la asemenea de-zbateri? Mi se pare evident ca asemenea neajunsuri (reale) sunt cu totul si cu totul neglijabile in raport cu avantajele unui regim curat constitutional care ingaduie deplina libertate de exprimare. Sa fiu fortat de imprejurari sa-mi pierd timpul pentru a explica, a descrie si argumenta despre fel de fel de personaje para-politice si cam ce fel de simpatizanti pot atrage acestea? Aiurea. Mai bine-i las pe ei sa-si dea in petec, sa se manifeste. Gratis, mama soacra. Ce poate fi mai ilustrativ, mai clar? Nimic. Desigur ca nulitatea Crin Antonescu si/sau licheaua Victor Ponta nu sunt in mod direct responsabili pentru starea de stupizenie agresiva si ticalosie maligna a celor care aleg sa-i urmeze, dar orisicat. Legatura exista. Pe mine unul interventii precum cele ale lui Radu Humor, Neamtu Tziganu sau Onlus ma amuza teribil. In plus domniile lor sunt poate cei mai eficienti comunicatori care se manifesta pe Arca lui Goe. Ca comunica si dânsi dar mai ales meta-comunica. Meta-mesajul e cat se poate de clar: Nu faceti ca ei. Totusi dincolo de amuzament si eficienta, prezenta lor generoasa pe Arca mai are si o alta valenta sublima, aceea de a pune intr-o lumina speciala celelalte interventii, cele decente, dragute, normale, adica tocmai cele pe care ar vrea sa le sperie, sa le intimideze. Este libera exprimare oferita limbricilor sursa unei emotii anume, speciala, aparuta, de exemplu, atunci cand il privesti pe D’Artagnan manuind cu convinvingere si sfanta naivitate floreta, dezinvolt printre brute cu bâte despre care ai putea crede, privindu-le, ca si-au iesit din minti. Aiurea. N-ar fi avut din ce sa-si din ce sa-si iasa.

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   🙂
   Aștept cu nerăbdare motivația lipsei de la Referendum! Până atunci am să postez acest comentariu și la mine, deoarece un coleg de companie dorește să-l cenzureze pe dl Humor care mi-a făcut ”onoarea” să mă înjure acolo.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Teorie si practica. In mod teoretic, cel putin, exista bloguri deschise publicului care nu se confrunta nici cu obscenitati, nici cu violenta de dragul violentei, nici cu xenofobie, rasism sau alte extremisme. La nivel teoretic, tot teoretic, mecanismele prin care s-ar putea intretine un astfel de blog sunt diverse. De exemplu ar putea fi vorba despre blogul unei personalitati cu o autortitate incontestabila care se manifesta el/ea insusi/insasi impecabil, exemplar, producand si degajand pe blog corectitudine, logica, morala, coerenta si consistenta, ambalate in umor si eleganta artistica, ceea ce ar inhiba practic orice tentativa a limbricilor de a-si da in petec. Teoretic exista asemenea bloguri. O alta categorie de bloguri pure neatinse de mizeria lumii mici, ar fi, teoretic, blogurile atent moderate, in care proprietarul se ocupa cu judecarea si eliminarea (la mana) a mesajelor obscene, inepte…etc (dupa cum il duce pe el capul). Dar mai exista o categorie aparte de bloguri pure, moderate, dar care nici in spam nu prea au „cåcaturi”. Sunt blogurile care, de fapt, in acorduri line, le canta in struna limbricilor, plasandu-se de parte lor, cu trup si suflet. Limbricii devin foarte tandri pe asemenea bloguri. Practic acestea sunt singurele bloguri pure care exista in realitate. Realitatea virtuala, desigur.

    Apreciază

 14. Radu Humor said

  Băi mușchi tarule, că cu alde tine se țin sculate toate organele tăiate-mprejur ( mai pe românește p uli 😳 ), de-și zic și se pretind mari intelectuali, doar pentru că vorbesc engleza cursul scurt (al serviciilor!), ba mai și rup ceva în idiș (din născare…) !
  Ue se teme că dacă vin la putere Ponta și Antonescu nu mai pupă nimic din cele promise, la disperare de trădătorul Băsescu !
  Cel care zice fără să clipească și fără să vadă în față poarta pușcăriei, că cedează suveranitatea României unor iufle/lifte străine, dar îi face pe alții trădători !
  Puneți bă sabia la tâmplă și împușcă-te !
  Nefericit ce ești, plătit gras de cei ce-i slujești !

  Apreciază

 15. Radu Humor said

  Nu știu cum se face, dar din toți intelectualii lui Băsescu s-ar putea face doar o clasă de elită la o Școală Specială pentru Handicapați 🙄
  Exemplul de mai jos ( cred că nu se poate 😉 ) al unuia dintre ei (Aligică 😆 ) care se apucă să tragă cu alice oarbe în șoimul democrației, nimerind doar hoitul pupincurismului rămas la pământ după ce nobila pasăre s-a înălțat spre libertate, o demonstrează cu prisosință !
  Zice Aligică, fără să i se încleșteze maxilarele, sau să i se scrintească și degetele pe tastat ură de la atâta „înțelepciune” 🙄 :

  ” Cele ce urmează sunt doar niste note urmate de cateva intrebari: niste marginalii la evenimentele curente legate de lovitura de stat si referendum. In niciun caz nu se vor un indemn la a participa sau nu la referendum si atat mai putin un indemn la a vota intr-un anumit fel.”

  Booon ! Imparțial ca tot românul !
  Numai că…-l dublă pe „că” și se… bâlbâi pe el 😉

  „Sa incepem cu descrierea situatiei:
  O grupare de politicieni a caror mentaliate a fost impecabil definita de Ion Cristoiu ca a unor ”derbedei, huligani si cutitari”, intra cu picioarele in statul de drept, rastoarna ordinea constitutionala si institutionala si pune in miscare o serie de evolutii care ar trebui sa culmineze cu un referendum.”

  Curat murdar, coane Aligică !
  Cum ți-o tăiai , deși era mică 😳
  Zi-i intelectual și trage apa !

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   „Zi-i intelectual și trage apa !” – de Radu Humor 2012.

   Sublim d-le Radu Humor. Vorba poetului GN, „mai zi-o o data ca vreau s-o-nvat„. Moarte intelectualilor. Noi votam nu gândim etc…

   Apreciază

 16. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Apreciază

 17. eungen said

  http://www.tare.ro/jcvdude/5320819-ce-se-mai-distreaza-unii-prin-padure

  Apreciază

 18. eungen said

  Ati identificat corect obiectele electorale (galeata inca neinscriptionata, lopata minerista + durerea alegatorului clarvazator in noua duminica a orbului). Mita eRectorala.

  Apreciază

 19. nelu said

  ba goe vezi ba ca esti prost .aia care te-a injurat sunt basisti de-ai tai . au vrut sa te ambitioneze ca prea taceai ca purceaua-n porumbi. si tu ai pus botu ca netotu .

  Apreciază

 20. d'Artagnan said

  Domnul Nelu vorbește ca-n ”Moromeții”…

  Apreciază

 21. eungen said

  Eu ma tin de distractii, nu ca voi. Ceva „epic”:
  „Originally Posted by puff0086 View Post #1693

  prietene daca nu erau astia din PSD(ion iliescu si altii) poate ca erai si acum un comunist si stateai de trageai la lopata si numai butonai aiurea pe forumuri…”

  .
  Pufulet lasă-te de sportul ăsta. N-ai înţeles nimic. Să fi fost unu’ d-ala mort degeaba în ’89 mă întorceam sub forma unui pian doar ca să-ţi cad în capul ăla îndoctrinat al tău.
  __________________

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: