(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Contra Lovitura de Stat Acasa

Posted by Arca lui Goe pe iulie 21, 2012

Inainte de a incepe sustinerea tezei de doctorat cu tema „Contributii Originale in Teoria Contra-Loviturilor de Stat. Aspecte de Drept International”, in fata onoratei comisii formata din prea-cinstitul cititor unic al Arcei lui Goe, as dori sa fac doua consideratii preliminare, absolut necesare, despre Teoria Contextuala a Chibritului Antiacvatic.

(a) Dupa cum mentiona si Marin Sorescu, inventatorul metodei de citire a textelor cu echerul (sa nu uit sa-l trec la bibliografie), sensul unei intrebari cu formulare fixa este variabil in limite largi, in functie de context. Acest lucru este cu atat mai vizibil atunci cand intrebarea cu formulare fixa si sens variabil este adresata unor mase mari de oameni al caror raspuns poate determina declansarea (in cascada) a unor modificari, in context, inclusiv asupra contextului. Sa luam in considerare un sondaj de opinie ipotetic ce ar urma sa fie intreprins, de catre o revista la moda, intr-un oras oarecare, pe baza caruia ar trebui sa se stabileasca in mod neoficial „Care fata-i mai frumoasa”. Rezultatele sondajului de opinie… VEZI MAI MULT AICI …cetatean (cat de cat) responsabil trebuie sa vada, dincolo de reguli, meta-regulile si sa actioneze inteligent, in acord cu ele, fara a incalca regulile.

(b) Existenta legilor si regulior, destinate sa pastreze un nivel acceptabil al organizarii societatii omenesti, denota o aproximare simplificatoare a realitatii, inevitabila, o incercare de imblânzire a infinitului si a felului cuntinuu in care se prezinta lumea, prin aducerea ei la un model descriptibil prin valori binare: Da si Nu. …VEZI MAI MULT AICI … Suntem chemati la vot in mod fortat, neasteptat, nu doar impotriva regulilor, dar si absenta oricaror perspective de mai bine, de armonie (intre noi si cu alltii din afara), de progres, in dauna progresului si in favoartea unor precedente dubioase. Desigur ca nu vom putea alege 0,765 sau o,007. Ni se spune ca trebuie sa alegem, musai 0 sau 1. Basescu sau Antonescu.  Hodornc-tronc. Totusi este de stiut ca pana nici in informatica nu exista valori pur binare. Exista 0, 1, si Null. Da, Nu si Null. Necunoscut, Neexprimat. Null care intamplator incepe cu Nu. Avem in fata sfanta treime, care e si unime.

La fiecare dintre alegerile anterioare ni s-a predicat mai onest sau mai putin onest dreptul de a boicota. Formatori de opinie notorii ne-au predat aceasta lectie a grevei electorale, in special cand prognozele aratau ca indecisii nu prea inclinau catre  favoritii lor. Suntem pusi astazi intr-o situatie bizara, aceea in care la intrebarea intempestiva adresata de catre Crin poporului, „Nu” inseamna mai degraba „Da”, iar Null inseamna „Nu”.

Nu exista acum nici timp si nici rost pentru explicatii, justificari, razgandiri in legatura ca alegerea variantei preferarate pentru deznodamantul evenimentelor care vor culmina cu referendumul din 29 iulie. Fiecare stie de pe acum, cum, necum, ce si de ce prefera sa se intample pe 29 iulie. Nu exista decat doua variante: Tentativa de preluare totala a puterii de catre grupul reprezentat formal de catre Ponta si Antonescu, fie (A) este acceptata si validata prin referendum, fie (B) nu este acceptata. Varianta de mijloc nu exista. Cei care sunt chemati sa arbitreze, cetatenii, care turmentati, care mahmuri, trebuie sa decida  pentru cine si ce isi vor aduce contribuia, infinitezimala: pentru consfintirea variantei (A) sau pentru consfintirea variantei (B). Acum, mai clar decat alta data, a treia cale nu se afla. Nici macar indolentii din nascare nu pot evita exprimarea unei optiuni. Cei care doresc atingerea variantei (A), prin care s-ar valida lovitura de stat, pentru a-si apropia asdar indeplinirea dorintei de a-i vedea pe Ponta, pe Antonescu si pe ai lor instalati deplin la putere, nu pot face altceva decat sa se prezinte la vot si sa-si aduca „aportul”. Ceilalti, cei care opteaza pentru varianta (B): respingerea  tentativei de preluare a puterii totale de catre Voiculescu and co prin Ponta-si-Antonescu, in pofida faptului ca in aparenta li se ofera, spre deruta, doua moduri de actiune, nu au in fapt decat un singur lucru de facut pe 29 iunie: sa execute o contra lovitura de stat materializata prin statul acasa. Alegatorii care vor sa spuna NU lui Ponta si Antonescu n-o pot face mai eficient in niciun alt fel decat prin STATUL ACASA. Daca stiu intr-adevar ce vor atunci asta au de facut. Logic, clar, cinsitit si lautareste. Nu exista nici rosturi morale si nici pragmatice pentru a proceda altfel. Orice alta alternativa i-ar legitima pe pucisti si ar spori matematic sansele ca presedintele ales sa fie demis. Stand acasa pot spera ca in majoritate oamenii vor fi de partea lor si nu vor da curs cererii abuzive a lui Voiculescu de a acapara, cu voie de la popor, si Justitia, ultima reduta. Daca in favoarea lui Voiculescu nu se vor strange 9 milioane de sustinatori, tentativa de lovitura de stat va esua. Daca se vor strange mai mult de 9 milioane de pro-voiculescieni-pro-pontisti si crinescieni atunci… oricum prezenta celor cu alta optiune nu mai conteaza. Nici macar pentru impresia artistica.

Prin urmare sub aspect moral si electoral cei care nu vor sa-i predea la cheie PUTEREA TOTALA lui Voiculescu: Parlament, Guvern, Justitie, Mass-media, trebuie sa BOICOTEZE referendumul la care s-a ajuns printr-un lant incredibil de abuzuri si ilegalitati si prin care Crin Antonescu a fost instalat, cu premeditare, presedinte interimar la Cotroceni.

Sunt unele dintre motivele pentru care dl.Goe a ales sa nu participe la vot. De altfel dl.Goe n-a participat la vot nici cu prilejul precedentului Referendum organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Un alt motiv serios care-l indeamna pe dl. Goe sa ramana spectator, motiv mult mai consistent decat motivele politice care-i vizeaza pe pucisti, este un motiv social daca vreti, care are legatura cu  cetatenii care vor sa-l vada, cu orice pret, pe Traian Basescu eliminat. Eventual sters din istorie. Nu am nimic cu cei care-l urasc sau il detesta sincer pe Basescu, indiferent de cum se vor fi imbolnavit de aceasta ura. Nu am nimic cu cei care cred sincer ca Basescu este sursa raului din tara asta si ca cu oricine altcineva ne va fi mai bine (indiferent de cat de tare se inseala). Am insa ceva cu cei care-l vor plecat pe Basescu din razbunare, pentru ca li s-au micsorat salariile de bugetari, pentru ca li s-au micsorat pensile (desi unora doar li se pare), pentru ca li s-au redus locurile caldute, pentru ca s-a incercat stoparea pomenilor si a altor atatea mismasuri prin care cetatenii erau mituiti, corupti, pentru a fi astfel santajabili moral si electoral, cei care se stiu usor comozi, usor lichele, usor incompetenti, usor indolenti si lenesi, gata sa-si traga al 13 salariu si pensionare la 50 de ani, sa dea sau sa primeasca spaga, ori sa copieze la BAC sau sa palagieze pentru un amarat de doctorat, si care, inteligenti fiind, cat de cat, stiu de fapt cum sta treaba cu Basescu, cu Ponta, cu Crin si cu Referendumul.  Ei bine toti acestia trebuie sa se mobilizeze serios (interior si exterior), activ, sa vina la vot, nu doar sa-si doreasca „moartea” lui Basescu asteptand sa vina altii mai fraieri sa comita crima in locul lor. Sa vina ei, 9 milioane, sa se puna in miscare si sa-si asume raspunderea pentru validarea lui Ponta, Crin, Voiculescu, Nastase and Co. si sa-l trimita ei, nu altii, pe Basescu la plimbare, pe mare cu (b)Arca lui Iona. N-ar fi frumos sa fie lasati sa se mobilizeze?, sa-i vedem in sfarsit la treaba, in paine? Astept sa-i vad. Iar apoi sa iasa in strada si sa sarbatoreasca plecarea tiranului si caderea dictaturii. Ura, ura, ura…

De altfel, in mod constitutional, buletinele de vot la un referendum organizat legal (nu ca acesta de acum), pentru demiterea unui presedinte ales, ar trebui sa nu contina nicio intrebare (intrebarea fiind implicita, subinteleasa prin insasi organizarea referendumului) ci doar un raspuns: Sunt de acord cu demiterea presedintelui. Atat. Fiind invitati la vot doar cei care doresc acest lucru. Prezenta in limita cvorumului legal stabilit ar fi singurul criteriu de validare a referendumului. Simpla numarare a participantilor la vot ar trebui sa fie suficienta. Simplu, corect, constitutional. Fara confruntari si tensiuni inutile create de catre politicieni intre cetateni.

15 răspunsuri to “Contra Lovitura de Stat Acasa”

 1. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
  Pentru că sunt una dintre persoanele cărora li s-a micșorat salariul, de fapt veniturile, sunt de acord cu autorul acestui articol.

 2. Radu Humor said

  Lui Merkel și lui Barosso ar trebui să li se spună franc în față :
  Susținând cu atâta ardoare, mergând până la a vă implica brutal în treburile interne ale României, un fost comunist, pe deasupra și securist și o fostă procurare comunistă ce însoțea în calitate de acuzatoare, femeile la controlul ginecologic, ne faceți să dăm crezare celor care afirmă că și dvs mai aveți ceva concepții și simpatii comuniste !
  Faptul că fără să ascultați ambele părți v-ați grăbit să acuzați o putere constituțional și democratic constituită, de practici totalitare, neconstituționale, acuzând-o, incredibil, de lovitură de stat vă face părtași în acest joc murdar !
  Știți cum s-a ales Băsescu de fiecare dată președinte ?
  A la Hitler !
  Adică la mustață, furând și măsluind, mințind și amenințând !
  Un presedinte ajuns prin suspendare, pentru a doua oară!, la judecata poporului, este apărat pe față, ba mai mult ajutat prin directive sugerate de dvs ( cvorumul nerecomandat de propria Comisie de la Veneția), de cei în care românii au vâzut întruparea democrației, dreptății și egalității .
  Vă este atât de indiferentă impresia pe care ne-o facem acum despre această UE, ai cărei exponenți și reprezentați de frunte sunteți ?.
  Dacă obligații morale și materiale dubioase față de acest personaj compromis ce conduce încă România, vă determină a-l susține până în pânzele albe, să nu vă mire că rezultatul unui iminent Referendum de acceptare a UE, încă nefăcut până acum în România, s-ar putea să vă aducă niște surprize deloc plăcute !
  Vedeți-vă de necazurile dvs , și nu contribuiți la ale noastre pe care am prefera să ni le rezolvăm singuri !
  Dar pentru ca rezultatul votului din 29 iulie să nu poarte pecetea amestecului dvs brutal în apărarea mai mult decât suspectă a unuia dintre competitori, ar trebui să vă exprimați un nou pdv înainte de această dată !
  Vi se pare că vă cerem prea mult ?!

 3. Radu Humor said

  Păi, cu propagandiști ca Turturică (acum), Aligică, Cotoi, Pleșu sau Liiceanu (mai nou) nici nu vă gândiți să-l pastrați la sol pe idolul vostru 🙄
  Cel mult la pământ 😉
  Intelectualul pupinbăsit GLicheanu, chemat în ajutor de matrozul aflat la ananghie, se comportă ca ultimul boschetar politic , minte cu nerușinare și jignește cu nesimțire tot ce caută (sau chiar a reușit) să scape de sub papucul dictaturii portocalii !
  A renunțat la bruma de credibilitate și onorabilitate ce-i mai rămăseseră, doar pentru a-i dovedi stăpânului că a rămas aceeași sluga devotată, îmbrățișând ca o adevărată cocotă “răul cel mic”, pe care-l bagă-ntre fustele-i crețe, pentru a-l ascunde și apăra de judecata poporului și îndemnând fățiș la un vot în favoarea lui Băsescu, consolidându-și astfel poziția de pupincurist adjunct, oricând capabil să treacă în fața unui Patapievici sau Tismăneanu ( lideri de necontestat încă ).
  O pagină tristă în istoria descompunerii morale a societății civile se scrie sub ochii noștri de către așa zișii intelectuali fără operă, dar cu o mulțime de lucrături politice în cârdășie cu puterea !
  Încă un gunoi ce se revarsă de sub preșul de la Cotroceni !

 4. Radu Humor said

  Intr-un interviu acordat Radio Deutschland, Andreas Gross, șeful socialiștilor din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei spune :
  “Uniunea Europeană nu are nici o competenţă să intervină în structurile interne ale democraţiei. Ca şi în cazul Ungariei, ea ar trebui să delege Consiliului Europei această misiune, fiindcă noi avem ca normativ de bază Convenţia pentru drepturile omului. În cel mai rău caz, UE poate să formuleze ameninţări care ţin de aderarea la Spaţiul Schengen. Asta a şi făcut, însă într-o manieră atât de autoritară încât încalcă ea însăşi principiile democratice. Noi trebuie să avem rolul profesorului model. Premierul român a frânat, a observat că s-a ajuns prea departe, că s-au făcut greşeli, însă instituţional locomotivele continuă să genereze o coliziune iminentă, fiindcă la referendum trebuie să se atingă o rată de prezenţă la vot de 50%. Asta în condiţiile în care în ultimii zece ani aproape trei milioane de români au părăsit ţara şi vor vota pe baza amintirilor lor de acum 10 ani. Acesta este un obstacol inacceptabil”, este de părere preşedintele grupului socialist din APCE.
  Andreas Gross are previziuni sumbre asupra viitorului României, în cazul în care Traian Băsescu va reveni la Cotroceni din cauza ratei participării la referendum. “Preşedintele se va reîntoarce crezând, în ciuda lipsei de popularitate, a puţinelor voturi în favoarea sa şi a lipsei susţinerii, că are din nou legitimitate. Iar acesta este un conflict constituţional. Două legitimităţi sunt pe punctul de a se ciocni. Preşedintele ne-a vorbit de o manieră care ne face să ne temem de ce e mai rău. După referendumul eşuat, el va spune: eu sunt omul puternic, voi sunteţi poporul sănătos, şi acolo este clasa politică vinovată, iar acum noi vom guverna împreună autoritar. Aceasta a fost poziţia tuturor Cezarilor, până la Napoleon al III-a”, a încheiat Gross.

 5. INTJ said

  ok, da’ nu ne-ai spus de unde trebuie sa-si faca treaba observatoru’ nostru (aka romanu’ cu drept de vot): din sau de langa putul in care nivelul „apelor” e in crestere de niscaiva zeci de ani buni?

  • Dl.Goe said

   dupa umila mea parerea ar trebui sa si-o faca de acolo de unde se afla, fie ca a ajuns acolo de buna voie sau a fost adus silit de imprejurari…

 6. Kain said

  @Goe, in primul rand sunt 100% de acord cu ce ai scris.
  Lucarand in domeniu ma gandesc ca e bine de stiut, asa ca pentru cultura generala, ca majoritatea dispozitivelor electronice de calcul functioneaza binar. Intern intr-un procesor o sa gasesti numai semnale HI si LO, adica 1 si 0. Null nu este o valoare, ci reprezita o stare de nedeterminare. Nu imi amintesc sa fi intalnit in prelucrarea semnalelor, Null, el apare frecvent in programare, cand se lucreaza cu tipuri (int, char, bool). Ce vreau sa zic este ca Null are la baza o reprezentare binara in forma 1100101.
  Nu vreau sa irit, m-am gandit ca ar fi bine de stiut sa nu fie generate confuzii.

  • Radu Humor said

   @Apel
   Dumnezeu nu bate cu bota :
   http://www.jurnalul.ro/economia/prietenii-democratiei-lui-basescu-anchetati-in-germania-619020.htm

  • Dl.Goe said

   Tehnic vorbind aveti dreptate. In ambele privinte. Si punctual si in general. Dar ne aflam in stare de „nedeterminarea”. Sub aspect logic aceasta stare este „a treia” alturi de starile definite de valorile „1 „si „o”. Nu incercam sa inmultesc „valorile” ci tocmai dimpotriva, sa subliniez ca, sub aspect logic (ca in programare nu ca in prelucrarea semnalelor), cea de-a treia stare (cea virtuala, nexprimata) poate fi echivalata in fapt cu o valoare: valoarea NU. Ramanad asadar la o situatie descriptibila binar: DA si NU. DA – Merg la referendum, NU – nu merg. Problema ar fi ca dispozitivele automate care sunt concepute sa se orienteze catre lumina nu sunt descriptibile binar. La fel felul social in care comnica furnicile nu suporta o modelare binara. Ceea ce se intampa acum in Romania cu atat mai putin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: