(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

29 iulie – Ziua Sfințirii Romaniei

Posted by Arca lui Goe pe iulie 29, 2012

29 iulie, ziua cea mai lunga (7-23) va consfinți sfințirea României…

…pentru ca…din trei, pe langa care trecea,
Doi il vedeau si unul nu…
Doi il vedeau si doar unul nu…

…pentru ca… indiferent de procentele finale ale referendumului rusinii, sistemul trebuie sa mai roteasca inca o data cadrele… in ritmul asta ori va ameti ori va ramane fara cadre…

…pentru ca…indiferent de procentele finale ale referendumului rusinii, multi demoni, la care nu se va mai uita nici dracu’, vor avea timp sa se ocupe de cele sfinte…

…si acum sa revenim la Olimpiada, la spiritul olimpic si la campioni:

29 răspunsuri sa “29 iulie – Ziua Sfințirii Romaniei”

 1. Oregon said

  Apreciază

 2. Amelia said

  Apreciază

 3. Apreciază

  • arcaluigoe said

   Partea extrem de… „interesanta” este ca aproape toata lumea stia cu precizie care sunt intentiile si fara a fi fost mentionate explicit de Ponta si Voiculescu. Inclusiv cei care se duc la vot. Din ambitie. Pentru ca-i enerveaza domne Basescu si vor sa-i arate ei lui. Suntem multi romani cu ambitz. Care tinem la onoarea noastra de familisti. Toate ca toate dar la onoare de familisti trebuie sa tinem. E valabil chiar si pentru cei care n-au famiglii.

   Apreciază

 4. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 5. Radu Humor said

  Ia zii Goe ! Tu ce spui ?!
  Crezi ?!
  Da, hai să-ți spun și eu :
  Hai că am trăit s-o văd și pe asta ! Niște caricaturi umane ies la ora 22,45 și țopăie de bucurie pe niște estimări de la ora 21 !
  Iar ceea ce face BEC este de domeniul absurdului !
  Cum să dai din trei în trei ore rezultatele din 2800 de secții de votare din totalul de 18.256 , dar rețineți nu la procentele pro și contra, ci la numărul de participanți !
  Ne râd și curcile cu asemenea tehnici de lucru la un referendum extrem de simplu !
  Dar ceea ce au reușit să facă Băsescu cu trupa lui de ciumeți este de acum memorabil, demn de cele mai reușite secvențe de umor comic cum ar spune târtița Monicăi Macovei 🙄
  La ce nebunie poate duce frica de justiție, mi-e frică să nu-l rănească prea tare pe psihopat când îi vor pune cătușele !
  Că altfel nu-l vor putea liniști 🙄
  Culmea ridicolului a fost atins atunci când Băsescu le mulțumea unora că nu l-au votat, și altora că nu l-au sufocat cu totul de atâta dragoste și i-au mai lăsat vreo 10% din orificii ca să respire !
  – Vă mulțumesc că m-ați votat
  Stând ascunși sub pat 😉 !!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-le Radu ma bucur ca ati contabilizat si curcile si ca incercati sa le intretineti moralul dându-le motive de râs. Nu va intreb de unde detineti datele secrete despre numaratori si alte trucuri de noapte dar as vrea sa va rog, daca se poate, sa mentionati in mod explicit macar una dintre infractiunile comise de catre Traian Basescu pentru care ar trebui trimis in judecata. Haideti faceti un efort, ca sa pleznesca curcile de râs. Indiferent de rezultatele finale-finalissime ale numaratorii oilor prezente la acest referendum extrem de simplu si de rusinos, doresc sa va spun, cu cea mai mare sinceritate, ca pastrez pentru domnia voastra un sentiment de mila crestina.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Ca tot boul care ai stat pe margine, n-ai reușit să vezi decât ce-a fost pe partea ta !
    Numai că lucrurile interesante s-au întâmplat taman dincolo 🙄
    Cu aceași milă !
    Doar că marină 😉

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Dar d-voastra unde ati stat? Aaaa, oti fi fost taman in mijlocul lucrurilor interesante… N-ati stat pe margine, ati calatorit cu autobuzul, zi lumiana 7-23, ca sa vizionati frumusetile patriei in diverse puncte fu-turistice, v-ati facut datoria de cetatean, chiar si in locul altor cetateni mai lenesi, ati mancat la pachet, ati postat pe unde ati apucat, ati vizitat vila Dante si ati coborat in Infern in momentul numararii paralele a voturilor. Prin urmare ati avut, ca de obicei, o viata plina, de scântei. Ati trait din plin. Asta e important. Faptul ca o persoana atat de dinamica, de activa, de conectata la realitatile tarii si ale lumii isi face timp sa posteze pe Arca lui Goe ma umple de mandrie si de recunostinta. Va urez d-le Radu ca si de acum incolo sa traiti din plin, mult si bine si sa va faceti timp sa consemnati si pe Arca lui Goe activitatile si trairile d-voastra. Sectiunea literara respectiva din arhiva arcei va fi intitulata „Jurnalul unei mascote”. Desi s-ar potrivi la fel de bine si alta rima.

     Apreciază

 6. Nastratin said

  de DAN CRISTIAN TURTURICA
  2887 VIZUALIZARI | COMENTARII 27
  „Întrebarea fundamentală pentru 2012 şi poate chiar pentru anii ce vor urma: în condiţiile în care atât Uniunea Europeană, cât şi SUA au probleme economice şi politice majore care, inevitabil, le vor şubrezi puterea de tracţiune, va găsi România forţa interioară de a face singură paşii necesari spre consolidarea statului de drept şi dezvoltare economică?(…)
  Unde se va afla România? În interiorul zonei euro sau în afara ei, în spaţiul tulbure în care restul economiilor, deşi conectate la centrul continentului, vor încerca să supravieţuiască pe cont propriu? Va adera la o comunitate de state cu reguli dure, în care spaţiul de manevră permis pornirilor „individualiste” va fi din ce în ce mai mic, sau va rămâne să-şi savureze independenţa şi autonomia, chiar şi cu preţul subdezvoltării, al sărăciei cronice?
  În clipa de faţă, răspunsul celor ce deţin puterea reală în România este fără echivoc: mergem pe prima variantă, indiferent cât de greu ne va fi. Dar cât de mult valorează acest răspuns? Cât de puternic este susţinut de toţi cei ce au un cuvânt de spus în astfel de decizii? Este unanimitate sau majoritate în această chestiune? Este o majoritate solidă sau una fragilă?
  Dintre cei ce astăzi susţin această orientare, câţi vor rămâne ferm pe poziţii dacă lucrurile se înrăutăţesc în Europa, dacă forţa şi coerenţa proiectului continental se şubrezeşte într-atât încât Uniunea Europeană, chiar şi sub forma unui club select, nu va mai rămâne opţiunea unică sau măcar evidentă pentru orientarea strategică a României?
  Cu o mare probabilitate, putem da deja un răspuns uitându-ne la modul în care cei mai mulţi politicieni se poziţionează faţă de problema corupţiei, a privilegiilor lor, a responsabilităţii fiscale, a politizării administraţiei, toate elemente-cheie ce definesc ataşamentul sau dispreţul pentru valorile care stau la baza idealului european. Dacă proiectul european se va fisura grav, este aproape sigur că marea majoritate a politicienilor vor milita făţiş sau subversiv ca România să rămână în afara zonei euro, pentru ca de fapt să redevină paşalâcul lor. O ţară condusă ca o turmă, în care casta aflată deasupra legii ia totul iar mulţimea, resturile.”
  Toate aceste dileme, expuse în ultimul editorial scris anul trecut, le-am subsumat unei întrebări fundamentale: va fi 2012 anul în care ne întoarcem în no-man’s-land-ul post-comunist, pe care l-am părăsit o dată cu aderarea la NATO şi UE?
  Mai rapid şi mai brutal decât mă aşteptam, răspunsul a sosit: Da! Acest proces a început. Şi nici măcar nu a fost nevoie ca situaţia să se înrăutăţească dramatic în Europa sau Statele Unite.
  A fost suficient ca elita noastră coruptă să adulmece slăbiciunea de moment a celor ce în ultimii zece ani şi-au folosit influenţa strategică şi financiară pentru a le impune să-şi domolească lăcomia, pentru a declanşa ofensiva dezrobirii de povara unui comportament decent şi responsabil. Pentru a se reîntoarce la vremurile în care puteau să se porcească după plac cu bani publici, fără nici cel mai mic efort sau risc că vor da cândva socoteală.
  Principalul motiv de pesimism este că şi dacă referendumul va fi invalidat, iar Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, forţa celor ce sunt dipuşi să distrugă fundamentul statului de drept, dar şi ultima fărâmă de credibilitate a României pentru a obţine puterea absolută nu va putea fi domolită uşor.
  Au guvernul în mână, condus de un infractor intelectual, au Parlamentul, dominat de voinţa celor mai mari infractori de drept comun ai ţării, au puterea locală, bazată pe reţelele mafiote hrănite din bani publici şi au prima şansă ca la viitoarele alegeri să-şi legimiteze pentru încă patru ani domnia discreţionară. Mai important decât toate acestea la un loc, îi ajută forţa complicităţii care îi uneşte.
  Răul pe care l-au făcut deja, plus ceea ce va urma – zbaterea de a găsi o nouă cale pentru a-şi zdrobi adversarul, protestele de stradă, ne vor abate şi mai mult de la drumul spre normalitate. Chiar dacă puciul nu va reuşi acum până la capăt, în mintea celor ce aveau planuri pentru o Românie cu o democraţie solidă, cu o justiţie funcţională, condusă de oameni responsabili, teama că o răsturnare dramatică de situaţie este posibilă oricând a prins deja rădăcini.
  Nu există companie de top care, atunci când ia decizia de a investi, să nu ceară analize de profunzime asupra predictibilităţii acţiunilor politice, a respectării legilor şi care să nu califice precis modul în care România îşi respectă angajamentele faţă de partenerii săi. De ce? Pentru că seriozitatea şi consecvenţa pe care statul le demonstreaza atunci cand abordează cele mai înalte relaţii politice- cu Uniunea Europeană, în special, sunt un indicator foarte precis asupra modului în care sunt trataţi şi partenerii săi economici.
  Ce şanse va da viitorului nostru în UE un investitor care se gândeşte să bage miliarde de euro în România, câtă vreme un prim ministru susţinut de cinci partide parlamentare răspunde acuzaţiilor extrem de serioase şi de precise ale comisarului european pe justiţie cu argumentul „Doamna Redding este în campanie electorală pentru PDL…”? Care îi râde, practic, în nas, spunându-i că nu ştie despre ce vorbeşte atunci când este întrebat de ce nu transformă în fapte cele 11 cerinţe ale Comisiei Europene pentru care s-a angajat în faţa preşedintelui Barroso?
  Poate fi considerată o ţară membră UE cu drepturi depline una care nu mai respectă nici măcar criteriile politice de bază? Al cărei premier nu va mai fi primit în nici o cancelarie occidentală deoarece a fost dovedit că şi-a plagiat lucrarea de doctorat? Al cărei premier a şocat toată lumea civilizată semnând că este de acord cu desfiinţarea Curţii Constituţionale, a DNA şi ANI? Al cărei guvern îşi bate joc de instituţiile fundamentale ale statului şi modifică legea referendumului astfel încât să nu mai existe nici o măsură de siguranţă împotriva fraudării votului? Al cărei Parlament suspendă preşedintele deşi nu a putut produce nici cea mai mică dovadă că a încălcat grav Constituţia?
  Da, teoretic, nu putem fi scoşi din Uniunea Europeană. Dar în schimb putem fi marginalizaţi într-o asemenea măsură încât să nu mai aibă nici o relevanţă pentru investitori faptul că, formal, încă suntem membri. Iar o ţară fără investitori, într-un moment de criză majoră de încredere pe pieţele financiare, înseamnă o ţară cu şanse reduse de a se împrumuta pentru acoperirea deficitelor existente în bugetele de pensii şi asigurări de sănătate. Înseamnă o ţară la un pas de o criză majoră.
  Singurul mod în care poate fi evitată prăbuşirea este ca un eventual eşec al suspendării preşedintelui să fie urmat de o debarcare urgentă a lui Ponta şi Antonescu din fruntea partidelor lor iar conducerea să fie preluată de către puţinii oameni rezonabili care au mai rămas în aceste formaţiuni. Doar o revoluţie politică în interiorul partidelor de la putere mai poate readuce România pe linia de plutire.
  Dacă marea fraudă pregătită cu minuţiozitate pentru referendum reuşeşte, situaţia va fi dramatică. Tot ce aţi văzut în ultimele trei luni din partea USL şi a complicilor lor din toate celelalte partide va fi fost doar o inocentă avanpremieră în comparaţie cu ce urmează.
  P.S. Duminică nu merg la vot. Nu pentru că aşa îndeamnă Băsescu şi PDL, ci pentru că mi se pare împotriva spiritului civic să încurajez parlamentarii să încalce legea. Voi merge la referendum când îl vor suspenda pe preşedinte, oricare ar fi el, potrivit Constituţiei. Adică, vor aduce probe solide că a încălcat grav Constituţia.

  Apreciază

 7. Radu Humor said

  Antonescu și Ponta au jucat cinstit, inteligent, refuzând să procedeze ca Băsescu, care de fiecare dată când a candidat a furat, mințit, amenințat și șantajat.
  Actuala putere a ținut foarte mult la corectitudine și a refuzat să facă lucruri murdare, mai mult de atât, a avut o mare încredere și în noi, cei în fața cărora l-a adus la judecată pe netrebnicul de Băsescu !
  Cei de la UE și din alte state sunt puși acum să compare și să aleagă între două maniere politice ale celor aflați în lupta pentru putere în România !
  Au în față comportamentul mizerabil al lui Băsescu, preferatul lor de până acum, care a cerut cu insistență introducerea pragului electoral de validare și imediat cum l-a obținut, s-a grăbit să îndemne propriul electorat să nu participe la vot !
  Un asemenea comportament, de om necinstit, imoral , necinstit plângăreț până își vede scopul atins și cinic și nemilos după, plin de fente și șmecherii nu poate rămâne în grațiile unor personalități politice internaționale ce au nevoie și ei de credibilitatea în lumea politică. De colaborarea cu un stat ca România . Așa ceva nu poate fi iertat sau trecut cu vederea.
  Referendumul a făcut să cadă masca lui Băsescu și astfel au putut să-i vadă și ei și cealaltă față, încă mai hidoasă decât cea cu care erau oarecum obișnuiți.
  Dacă liderii UE, în frunte cu Barosso și Merkel vor alege să-l țină în brațe pe Băsescu vor aduce un imens prejudiciu construcției europene din care fac și încă mai facem parte, dezvăluind niște apucături pe care le credeam uitate, s-ar putea ca răul ce și-l fac lor să fie chiar mai mare decât ăla pe care atitudinea lor discriminatorie îl produce românilor. Când îți pui cu bună știință în cap, peste nouă milioane de cetățeni ai unei țări, doar pentru a ține partea lui Băsescu și a găștii lui ( câteva sute de mii), se nasc întrebări din cele mai delicate :
  Oare ce le oferă Băsescu ?
  Și mai ales de unde ia ce le oferă ?
  Nu cumva de la noi și dă la străini, doar pentru a-și păstra scaunul lui și pe al lor (PPE) ?
  Și multe altele pe care n-au decât să și le pună și singuri înainte de a merge până-n pânzele albe cu mârțoaga pe care au pariat !

  P.S.
  N-avem dreptul să-i certăm, sau să-i ironizăm pe Antonescu și pe Ponta doar pentru că au arătat că se poate face și o altfel de politică decât cea băsistă, atât de infectă și urât mirositoare !
  Mai e și chestia aia cu, mai bine cu unul deștept la pierdere, decât cu unul hoț și prost la câștig 😉
  Numai că încă nu-i totul pierdut !
  În afară de moralitatea voastră !

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Antonescu și Ponta au jucat cinstit, inteligent…

   …N-avem dreptul să-i certăm, sau să-i ironizăm pe Antonescu și pe Ponta…

   🙄 😯

   D-le Radu sunteti un dulce! Va multumesc inca o data ca ati ales sa postati pe Arca lui Goe.

   Apreciază

   • INTJ said

    razi tu razi harap alb … da’ in ritmu’ asta (aka „n-avem dreptul”) urmeaza legea pedeapsei cu moartea dupa modelul „salman rushdie” …

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     V-as ramane indatorat daca ati putea fi mai explicit. Altii mai destepti or fi inteles ce-ati vrut sa spuneti dar eu n-am prea inteles. Cred ca mi-a scapat chiar ceva… poate chiar… esentialul…

     Apreciază

    • INTJ said

     pai … acel „n-avem dreptul sa-i certam sau sa-i ironizam” mi-a amintit cuvantul „blasfemie” (mai ales daca tinem cont de inversunarea aproape religioasa care e deobicei in spatele unei astfel de afirmatii) … iar de la „blasfemie” la exemplul rushdie e doar un pas (pas rational, deoarece, daca-i chiar musai si inevitabil, parca as prefera sa ma inchin unei divinitati si nu unui/unor lider/lideri politic/politici). „razi tu razi harap alb”, era o vorba „din batrani” (de pe vremea mea) … care-i reamintea numitului harap ca-n orice poveste lucrurile se pot pot schimba (irational, in mod magic).

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @INTJ – Multumesc pentru precizare. Sa speram ca n-o fi dracul chiar atat de negru…

     Apreciază

  • anonim pe arca said

   Referendumul s-a sfirsit dar „postanacii „inca nu s-au obisnuit cu infringerea . O infringere pe care ,ca niste prosti si fuduli, nu au fost in stare s-o anticipeze . Au crezut ca sustinatorii presedintelui sunt putini si ca nu au putere sa-i infringa . Da, ar fi fost asa daca presedintele s-ar fi bizuit pe o haita disperata , flaminda si bezmetica asa cum au procedat adversarii lui.
   Din fericire presedintele a avut de partea lui o „armata ” disciplinata si inteligenta ,care a ascultat comanda de retragere din fata unui inamic imbecilizat de ura ,gata sa foloseasca cu perfidie mijloacele cele mai abjecte pentru a-si duce la bun sfirsit lovitura . I-am invins ,iar gustul victoriei este este atit de bun …. Traian Basescu a fost reconfirmat ,revalidat si readus la Cotroceni de noi ,iar de ei revigorat . Ei sunt aceia care i-au redat stralucirea de altadata. Multumim deci inamicilor ca ne-au prilejut aceasta minunata victorie .
   p.s. si aici un mic bonus de recunostinta :

   http://www.evz.ro/detalii/stiri/cartile-junglei-amara-ca-fierea-e-umilinta-infrangerii-noaptea-de-dupa-referendum-cu-an-99.html

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Anonim, anonim dar nici chiar asa. Mesajul d-voastra nu este in niciun caz un mesaj de invingator ci de invins. Se vede treaba ca propaganda desantata transmisa in populatie prin monstruosul aparat aflat in spatele lui Pontascrin si-a facut bine treaba atat in privinta lui Radu Humor cat si in privinta d-voastra. A reusit sa va invinga pe amandoi deplin si definitiv la orase si sate. Din aceasta perspectiva „ei” asta sunt invingatori intr-o proportie de cel putin 90%.

    Daca va referiti la efigia de peste timp a persnajului istoric Traian Basescu, dincolo de circumstantele clipei, da, se poate vorbi de o consolidare, de o intarire (infinitezimala), insa in ceea ce priveste prezentul, declaratii precum „eu nu gresesc niciodata”, sau „am iesit mult intarit din aceasta batalie (de joc) sunt doar embleme ale unei mari slabiciuni. Traian Basescu a supravietuit. Cu greu. Un castig mic pentru om. Un castig mare pentru cei carora le este simbol. Si nu ma refer acum catusi de putin la cei care-l simpatizeaza, il aplauda si il incurajeaza anonim, de dinafara, cu exact aceleasi efecte si cu aceeasi ratiune precum cele care-i anima pe, vai, adversarii såi, vai, nemantuiti, plini de ura si veninuri anonime, victime si ei ai aceleasi propagande ticaloase.

    Apreciază

    • anonim pe arca said

     Dl Goe ,
     Nu stiu de unde ati dedus ca m-am lasat invins de o anume propaganda din spatele lui” Pontascrin.”. Am avut (recunosc) temeri ca” propaganda lor desantata ” ar fi putut sa le reuseasca . Nu doar propaganda ci si metodele lor parsive . Am avut ocazia sa vad ( pe viu) efectele lor asupra unor oameni simpli ,pe care nu -i credeam capabili de atita ura . Cind vi s-ar raspunde la o intrebare simpla cu ceva de genul ,”daca as fi fost mai tanara (macar 55 de ani) m-as fi dus sa-l omor cu mana mea ” ,ce sentimente credeti ca ati fi avut ? Da,mi-a fost teama ca sunt multi (asa cum de fapt s-a vazut ) cei imbecilzati de ura . Cei in fata carora nici un argument cit de mic nu i-ar fi putut convinge . Cind vezi cit de usor au inghitit pastila „casei Dante „,cum ati fi reactionat?
     E posibil ,deasemenea ,sa fi fost (ca orice anonim) putin cam afectat de ceea ce s-a intimplat sau ar fi putut sa se intimple ,daca le-ar fi reusit puciul . Si parca nu sunt singurul .Au mai fost si sunt destui (politicieni ,ziaristi ,scriitori etc) care au avut si au aceeasi atitudine .Eu ii vad mai relaxati, mai degajati (acum)cind s-a terminat totul cu bine.Doar nu vreti sa spuneti ca dvs.ati ramas impasibil la toate si tot timpul ? Ca nu v-ati bucurat un pic de aceasta mica victorie ?!
     Despre „efigia „Traian Basescu nu spun ca a cistigat decisiv ,desi a reusit sa convinga a patra oara , ci altii /altceva sunt cistigatorii . Dar da, nu a fost si nu cred ca va putea fi ,chiar si revigorat ,mai bun decit a fost pina acum. Fata de adversarii lui este insa.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Anonim Pe Arca – S-ar cuveni niste precizari. Cred ca fiecare dintre noi este indreptatit, pe baza perceptiilor sale, sa aiba sentimente si atitudine fata de anumiti politicieni, sa-si exprime simpatia sau antipatia, sprijinul sau respingerea, inclusiv pledand in polemici mai mult sau mai putin cordiale anonime in spatiul virtual al anonimatului clandestin. Politicienii sunt niste functionari care ne influenteaza intr-o oarecare masura viata, si care ar trebui sa ne slujeasca pe noi, pe cetateni. Ma scuzati ca vorbesc ca din carte. Asadar e normal sa am ceva cu ei, la modul direct, sentimente cu tinta precisa, si atitudinea corespunzatoare care deriva din aceste sentimente si nimic altceva in afara acestora. Am asadar dreptul sa-i detest pe Voiculescu, Ponta, Antonescu, Voicu, Ciutacu, Badea, Soava etc, fara rezerve si fara nuante ca si pe oricare alt actor activ al comediei politice, dupa cum, relativ la aceste repere maligne, pot simpatiza alte repere politice benigne. Dar a transfera aceste sentimente, la modul global, grosomodo catre alte persoane sau grupuri de persoane din decor, mai mult sau mai putin abstracte, ar fi o enormitate. Nu este deloc firesc sa-i detest prin simpla translatie, asa la gramada, pe cei care-l adora pe cel detestat de mine sau pe cei care-l urasc pe cel care mi-e mie simpatic. Intai si intai ca acestia nu sunt actori politici activi care sa ia decizii, sa comita infractiuni si lovituri de stat. Nu simpatizantii lui Ponta si/sau cei care-l urasc pe Basescu au pus la cale lovitura de stat si alte multe marsavii si mizerii. Acestia chiar nu au nicio responsabilitate legala pentru lucrurile intamplate. Sunt cetateni care au dreptul sa aiba optiuni asa ca mine si ca d-voastra. Alea care sunt. Si sa le sustina (fara efecte administrative) prin hiperspatii, din plictis. In al doilea rand pentru ca, dupa cum nu se cuvin pedepse colective nici sentimentele colective nu sunt recomandate. E o aberatie sa-i detesti in grup pe admiratorii lui Ponta. Apoi ca nu e normal sa ai sentimente pentru persoane pe care nu le cunosti cat de cat, despre care nu stii decat ca au o anumita orientare politica, chit ca propaganda sistemului ticalosit a transmis ideea ca apartenenta politica este totul, dimensiunea esentiala (sic) a omului (si asa) unidimensional. Ar fi in cel mai bun caz o risipa prosteasca de sentimente. In cele din urma, dar poate cel mai important ar fi faptul ca asemenea sentimente sunt lipsite de vreo finalitate. Ura si dispretul fata de unii politicieni se poate finaliza prin schimbarea lor din functii, prin eliminarea lor din viata politica. In maniera democratica. Dar ce finalitate ar putea avea ura fata de simpatizantii lor? Ce ar trebui facut pentru a satisface un asemenea sentiment? Ar putea fi acestia eliminati de pe lista cetatenilor Romaniei? Ar putea fi bagati la inchisoare? Dati afara din serviciu? Expulzati din cartier? Exilati? Expatriati? Nici vorba. Prin revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni au fost invinsi (vai atat de provizoriu) niste politicieni si niste metehne, dar n-au fost invinsi cei care-l urasc si/sau detesta pe Traian Basescu. Acestia sunt bine-merci. Invingatori. Am dedus ca v-a invins propaganda pontaşcrineascå prin faptul ca v-ati referit la invingerea sustinatorilor lui Ponta si Crin, la invingerea celor care s-au dus la vot ca sa-l demita pe Traian Basescu. Am dedus ca ati fost invins pentru ati accept termenii propagandei ticalosite in ecuatia polarizarii politice la scara nationala. Eu unul am rude si prieteni care au votat pentru demiterea lui Basescu, am cunostinta despre persoane care-l urasc pe Basescu dar care nu pot fi reduse in niciun chip la aceasta dimensiune a fiintei lor, persoane despre care stiu concret ca au realizat unele lucruri valoaroase, si ca in genere poseda o colectie de caracteristici pentru care pot fi pretuiti. Pe mine frustrarea celor care s-au dus la vot sa-l demita pe Traian Basescu ma amaraste, ma intristeaza. In niciun caz nu ma bucura.

     P.S. Gaselnita stupida a limbricului Ponta de a organizarea vizite cu clasa (clasa muncitoare) la vila Dante m-a amuzat copios. Oricum a fost benefica pentru sporirea absenteismului. Pe pensionara aia cu palarie si gura mare care zicea ca si-ar fi pus Basescu parchet pe bani din pensioara ei as invita-o la OTV in studiou si i-as face o luna reclama gratis. As vrea sa aflu mai multe despre ea… Ar fi fabulos.

     Apreciază

   • INTJ said

    Traian Basescu a fost reconfirmat” … oare asa sa fie? nu cumva, mai degraba, animalele (vezi „vaca olimpica”) si „tractoarele” (adica acei „non-gaozari”, ca „gaozarii” sunt totusi oameni) … n-au votat? a dreq’ culoare (aka. „lumina de la capatul tunelului”) ca n-o mai vedem de atatea nuante …

    Apreciază

    • anonim pe arca said

     INTJ ,
     Or fi fost destui ,cei care „n-au votat „,dar nu putem sti citi din ei au fost indiferentii de serviciu .Si nici cine sunt ei. Stim insa rezultatul :Traian Basescu se va intoarce (reconfirmat ) la Cotroceni( si) cu ajutorul lor.

     Apreciază

    • INTJ said

     ok, nu vreau sa insist pe ideea ca orice (re)confirmare implica actiune (si nu inactiune) … ca poate stau eu prost cu logica si definitiile. iar despre rezultat, ce-ar fi de zis? un ochi rade (de autogolul usl-ului si al antenelor) si trei plang (de toata aceasta dramedy pe care o traim din ’89 incoace, de „tot mai bine” ce ne merge, de „evolutia speciei umane” ce-o constatam privind „in afara” si „in interior”, etc.) … vorba aia: „daca tot nu mor (inca), macar un alzheimer as vrea si eu” (ca sa uit ca pretul ochiului meu care rade e ochiul altuia care plange).

     Apreciază

    • Tanase said

     sau cum ar zice cintecul : as muri moartea nu vine, as trai si n-am cu cine

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @INTJ, @Tanase – Traim in tara fatalitatii. Nu? A dracului fatalitate. Probabil din cauza dublei ascendente, dacica si romanica suntem condamnati sa ramanem vesnic in dilema si sa nu putem purcede la fapte si realizari. Decebal ne cere sa procedam „asa”, iar Traian ne indeamna sa facem „altminteri”. A dracului fatalitate ne face sa fim impartiali, de unde si statul de drept pe loc. Noroc cu influentele slave si balcano-fanariote care ne mai scot din dilema facandu-ne sa mai si facem cate ceva. Balcano-fanariot. Rahat cu apa rece, bucate nemtetzesti (?). Vivat.

     Apreciază

 8. Radu Humor said

  Populația României scade, la recensământul din 2011 eram
  19.042.936 locuitori, dar numărul alegătorilor crește în 2012 la 18.315.880 înscriși pe listele de vot !!!!

  “Contradicţii şi aprecieri neobişnuite în privinţa numărului de alegători înscrişi pe listele electorale: În timp ce populaţia scade, numărul alegătorilor creşte, în contradicţie cu datele, fie ele şi provizorii, ale recensământului din noiembrie 2011.
  Circa 1 milion de votanți par să figureaze în plus pe listele de alegători pentru scrutinul local de duminică, față de cifrele cetățenilor cu drept de vot la alegeri, conform datelor furnizate de autorități.
  Cursdeguvernare.ro a încercat să ia urma milionului de alegători din listele cu persoanele așteptate efectiv la vot în 10 iunie.
  Pe de-o parte, Evidența Populației a transmis o situație potrivit căreia 18.315. 880 de persoane sunt înscrise pe listele de alegători la scrutinul de duminică, 10 iunie 2012 – potrivit ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.
  O precizare: au drept de vot cetăţenii români care au vârsta de cel puțin 18 ani în ziua alegerilor inclusiv.
  A doua precizare: Pot vota la alegerile locale de duminică din România și cetățenii Uniunii Europene care nu sunt români, dar care care au domiciliul sau reşedinţa în România. Potrivit MAI, în această situație se regăsesc 37.704 persoane (8.800 sunt din Italia, 5.181 din Germania, 4.104 din Franţa etc. etc.).
  Pe de altă parte, conform datelor preliminare ale recensământului populației efectuat în anul 2011, prezentate de Institutul Național de Statistică (INS) în februarie 2012, populatia stabilă a României este de 19.042.936 persoane.
  Precizare: Populația stabilă cuprinde persoanele cu cetățenie română, cu domiciliul în România, care nu au fost plecate din țară mai mult de 12 luni.
  De unde apare milionul de alegători în plus?

  Dacă din cei 19.042.936 de români din România scădem preșcolarii, școlarii și liceenii înscriși în anul școlar 2011-2012, (circa 3.200.000 de persoane, potrivit datelor anunţate la începutul acestui an şcolar de ministerul Educaţiei) rămânem cu 15.842.936 de români majori, deci cu drept de vot.
  Numărul liceenilor care au împlinit între timp 18 ani poate fi compensat cu numărul copiilor sub 3 ani pe care cifrele Ministerului Educaţiei nu i-au cuprins în cei circa 3,2 milioane de şcolarizaţi.
  La numărul de alegători de 15.842.936 rezultat din datele preliminare ale recensământului INS trebuie adăugați cei 37.704 de străini cu drept de vot la localale din România, potrivit datelor MAI.
  Așadar, 15.880.640 ar avea drept de vot la alegerile locale de duminică. Prin urmare, de unde au apărut încă 2.435.240 de alegători în plus?
  Din aceștia trebuie, însă scăzuți 1.000.000 de persoane, pe care INS apreciază că nu i-a putu recenza pentru că reprezintă români plecați în străinătate cu întreaga familie.”

  Cineva își bate joc de noi 🙄
  Această situație trebuie de urgență clarificată !
  Restul sunt vorbe 😉

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-le Radu dar d-voastra chiar sunteti Cineva. Auto-reflectati la aceasta Realitate. Restul sunt vorbe? He-he-he… Firoscos nevoie mare… In schimb stati prost si cu artitmetica…

   Apreciază

  • d'Artagnan said

   Eu cred că dacă se vorbește cu Șova se descoperă ce e și cu milionul de alegători în plus (sau în minus, nu contează…). Lui trebuie să-i dai ce rezultat final dorești, că de numărătoare se ocupă el.

   Apreciază

 9. d'Artagnan said

  Radu Humor
  ”N-avem dreptul să-i certăm, sau să-i ironizăm pe Antonescu și pe Ponta ”
  🙂 🙂 🙂 Ei da, humor ca-n vremurile bune!
  P.S.Două gâște minunate …pe vremuri rudele lor salvau Roma…acuma salvează doar fundul lui Voiculescu…O tempora! O mores!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: